WORKFORCE PLANNER - HANDLEIDING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WORKFORCE PLANNER - HANDLEIDING"

Transcriptie

1 WORKFORCE PLANNER - HANDLEIDING In deze handleiding leiden wij u door de basis setup van de software. Wij gaan ervan uit dat uw Time Attendance terminal reeds geïnstalleerd is en dat de software geactiveerd is. Als u de software voor de eerste keer opstart zult u zien dat de database leeg is, afgezien van een aantal standaard werkcodes en een lege afdeling. In de hierna volgende stappen leiden wij u door de set-up. 1- TAALKEUZE Tijdens de installatie heeft u de gewenste taal kunnen instellen. Als u deze instelling wilt behouden kunt u doorgaan naar punt 2. Als u de taal wilt wijzigen, ga dan naar de Instellingen, selecteer Algemeen en selecteer de gewenste taal. Klik op het groene symbool. Er zal een pop-up scherm verschijnen met de melding dat de software opnieuw gestart moet worden. Na herstart zal de software in de geselecteerde taal uitgevoerd worden. 2- DE SOFTWARE MET DE TIME ATTENDANCE TERMINAL VERBINDEN. De verbinding naar uw Time Attendance terminal kan ingesteld worden vanuit het Apparaat menu in de software. Workforce Planner kan met uw Time Attendance terminal communiceren door middel van een USB stick of door de terminal op uw computernetwerk aan te sluiten. Wanneer hij aan een netwerk is aangesloten zullen de inklok-gegevens van de gebruikers automatisch naar de software worden doorgestuurd. Voor gegevensverzameling en gebruikerssynchronisatie via USB stick zie de handleiding van uw time attendance terminal. USB stick installatie: Om een USB stick te installeren, klik op de verschijnt: knop rechtsbovenaan de pagina. Het volgende popup-scherm

2 Geef de USB stick een naam, klik vervolgens op Deze computer en selecteer uw taal (indien van toepassing*) in de Taal drop-down lijst. De software is nu in staat om gegevens vanaf een USB stick te ontvangen. *Wanneer de gewense taal niet in de lijst voorkomt, selecteer dan Other. Netwerk installatie: Om het IP adres op uw Time Attendance terminal in te stellen zie de gebruikshandleiding van uw Time Attendance terminal. Het verbinden van de software met een op het netwerk aangesloten Time Attendance terminal is verlooopt automatisch. Klik op het vergrootglas symbool rechts bovenaan de pagina, er zal een popup scherm verschijnen met daarin het IP adres van uw Time Attendance terminal.klik op Ja en het apparaat zal als verbonden op de pagina weergegeven worden. Om de terminal informatie te wijzigen (de naam bijvoorbeeld), dubbelklik op het aangesloten apparaat en u kunt alle velden wijzigen. Uw terminal is nu verbonden met de software.

3 3- AFDELINGEN. Het opzetten van afdelingen zal, vooral als u een groot aantal gebruikers heeft, u helpen deze gebruikers en hun inklokgegevens effectiever te beheren. U kunt tevens rapportages maken van specifieke gebruikersgroepen of afdelingen. Op de Afdeling pagina in de software vindt u reeds één vooraf gedefinieerde afdeling. Bij zowel de naam als de omschrijving staat standaard een vraagteken. Het is mogelijk dit te wijzigen door in de regel te dubbelklikken of door onderstaande stappen te volgen. Klik op de sleutel in de afdelings-regel, de achtergrond zal blauw worden. Klik vervolgens op de edit knop - een pop-up scherm afdeling aanpassen verschijnt vervolgens. Verander de naam en de omschrijving en klik op OK.

4 Klik op de knop om meerdere afdelingen toe te voegen, deze bevindt zich rechts bovenaan de pagina, en vul de gewenste gegevens in. Sla elke wijziging op door op OK te klikken. 4- WERKROOSTERS Afhankelijk van of uw bedrijf vaste of variabele werkroosters gebruikt kunt u met de Workforce Planner software op 2 manieren werkschema s aan uw personeel toekennen. Wanneer uw werknemers volgens vaste roosters werken die niet elke week veranderen dan kunt u onderstaande instructie volgen. Indien u meer flexibiliteit of meer variatie in de roosters wenst, bijvoorbeeld door veranderende werktijden en/of het gebruik van dag- en nachtdiensten dan verwijzen wij u graag naar het hoofdstuk Planning. Wij raden u echter wel aan ook van onderstaande instructies kennis te nemen daar de vaste werkroosters in de software veel overeenkomsten hebben met de variabele. Ga naar Rooster; en selecteer Rooster in het drop down menu. Klik op de plus knop, rechtsbovenaan de pagina. Een pop-up scherm verschijnt - vul de naam en omschrijving in van het werkschema in en klik op OK.

5 Onderaan de pagina verschijnt het volgende veld: Als voorbeeld gebruiken we het volgende rooster: de werknemer(s) werk(en) van maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 17:00 en op vrijdag van 09:00 tot 15:00. Elke dag klokken ze voor hun lunchpauze van 12:00 tot 13:00.Door in de Weekdag cel te klikken verschijnt er een selectiemenu waarin u de gewenste dagen kunt selecteren. Het start type staat standaard ingesteld op In. In ons voorbeeld is de begintijd 09:00u en de eindtijd 17:00u.

6 Omdat de werktijden op vrijdag anders zijn dan de rest van de week moet er een tweede regel gecreeërd worden met werkuren van 09:00u. tot 15:00u. Om de geklokte lunchpauze in te regelen creëeren we een derde regel. Omdat de werknemer(s) elke dag om dezelfde tijd met lunchpauze gaat/gaan kunnen we één regel gebruiken ondanks dat de dagelijkse begin- en eindtijden variëren. We stellen in dat werknemers een geklokte lunchpauze nemen tussen 12:00 en 13:00. We selecteren eerst de dagen van maandag tot en met vrijdag, dan veranderen we het start type tot zonder pauze en vullen start- en eindtijd in. Ons werkrooster is nu gereed, en kan worden opgeslagen door op het groene vinkje te klikken bovenaan het rooster. Als het vinkje grijs blijft dan is er een conflict in het rooster dat eerst opgelost moet worden. * Opmerking betreffende de start types: Er zijn 4 verschillende start types: In: wordt gebruikt om de start van een werkdag aan te geven. Inclusief pauze: wordt gebruikt als pauzes onderdeel zijn van de werkdag. Dit is voor informatieve doeleinden en heeft geen impact op het totaal aantal gewerkte uren. Zonder pauze: wordt gebruikt wanneer medewerkers in- en uitklokken voor hun pauze.

7 Pauze impl: wordt gebruikt wanneer u pauzes automatisch van de gewerkte uren wilt aftrekken zonder dat de medewerkers daarvoor klokken. 5- WERKCODES CREEËREN. Werkcodes zijn een belangrijk bestanddeel van de Workforce Planner en kunnen voor een aantal verschillende doeleinden gebruikt worden. Ze kunnen gebruikt worden om tijd die aan bepaalde projecten gespendeerd is te registreren, maar ook bijvoorbeeld voor afwezigheidsregistratie. Klik op Werkcode om naar de Werkcode pagina te gaan. De software heeft een aantal standaard werkcodes in zich, die indien gewenst veranderd en bewerkt kunnen worden al naar gelang uw eigen werksituatie. Hier wordt later in deze handleiding op teruggekomen. Om een werkcode toe te voegen klik op het plus pop-up scherm. symbool aan de rechterbovenzijde van de pagina. Er volgt een

8 Overzicht van de gebruikte termen in dit scherm: Werkcode: dit is het volgnummer van de werkcode. U hoeft deze niet te wijzigen maar dit is wel mogelijk, om bijvoorbeeld aan een klantnummer of een specifieke taak te koppelen. Naam: De naam van de werkcode (verplicht invoerveld). Omschrijving: de omschrijving van de werkcode (verplicht invoerveld). Werkcode type: Er zijn verschillnde types werkcodes, allen met verschillende mogelijkheden voor het tellen van uren. Hier wordt later in deze handleiding op teruggekomen, in het onderdeel planning opties. Wanneer u standaard werkcodes aanmaakt, kies dan voor Geplande werktijd. Gewoon uitklokken: hiermee ziet de software dat de werkcode wordt gebruikt om het einde van de dag aan te geven. Kleur: verander de kleur van de werkcode in het plannings- en kloktijdoverzicht. In het kort: wanneer een standaard werkcode wordt aangemaakt, vul dan de naam en een omschrijving in en kies een kleur. 6- GEBRUIKERS AANMAKEN. Er zijn 2 manieren om een nieuwe gebruiker aan te maken. U kunt dit doen vanuit de software of op de Time Attendance terminal. We raden aan dat u dit doet vanaf de TA-terminal omdat dit de kans op fouten minimaliseert. Let op: na elke verandering die u doorvoert bij gebruikers dient u de software met de terminal te synchroniseren. Gebruiker aanmaken vanuit de Time Attendance terminal: Registreer de gebruiker op het apparaat conform beschrijving in de handleiding van het apparaat. Zorg ervoor dat het apparaat met de software in verbinding staat. Ga naar de Apparaat pagina en selecteer daar uw apparaat.

9 Klik op de Synchroniseer gebruikers en vingerafdrukken knop rechtsbovenaan de pagina en er zal een pop-up scherm verschijnen dat laat zien dat er verschillen zijn in de data tussen de software en het apparaat. Stuur de data naar de software door op de Apparaat naar Database knop te klikken, gevolgd door de Verwerk knop. De software zal nu nog een keer controleren op verschillen. Als er geen verschillen zijn gevonden verschijnt de boodschap No changes found. Uw gebruiker(s) zijn nu gesynchroniseerd met de software en het apparaat. Ga naar de Gebruiker pagina om gebruikersgegevens te bewerken. Selecteer de gebruiker wiens data u wenst te bewerken en klik op de Edit User Information knop. In het tabblad System Data staat de minimale hoeveelheid data die u dient in te stellen opdat uw gebruiker correct door de TA terminal herkend wordt.

10 1- Gebruikersnaam: dit is de naam die ook op de TA terminal wordt weergegeven, maximale lengte is 8 karakters. 2-Rechten: de standaard waarde is Gebruiker, u kunt dit wijzigen als u meer rechten aan deze gebruiker wilt toekennen. 3-Staat: zorg ervoor dat deze op active staat. 4-RFID Nr: hier kunt indien van toepassing - u een nummer wat op een RFID kaart staat invullen, om deze kaart aan een gebruiker te koppelen. 5-Wachtwoord veranderen: U kunt een password aan een gebruiker toewijzen. Hiermee kan hij/zij dan inloggen in de software en in/uitklokken op de TA terminal. Wanneer u een gebruiker aanmaakt in de software is het password gelijk aan het gebruikers-id. Als u het password wilt kunnen gebruiken op de TA terminal dan moet dit een numerieke waarde zijn en niet langer dan 5 cijfers. 6-Rooster: U kunt de werknemer koppelen aan een werkrooster, zoals behandeld in hoofdstuk 4. Wanneer u klaar bent drukt u op om de gebruiker op te slaan. Gebruiker aanmaken vanuit de software: Ga naar Gebruiker en klik op de groene plus rechtsbovenaan de pagina. Het volgende pop-up scherm zal verschijnen: De software selecteert automatisch het volgende vrije gebruikers ID nummer. Het is mogelijk dit gebruikers ID nummer te veranderen, echter om optimale communicatie tussen de software en de klok te waarborgen raden wij ten zeerste aan het toegewezen gebruikers ID nummer te houden. Selecteer een afdeling voor de gebruiker vanuit de drop down lijst en klik op OK. U kunt nu de gegevens van de gebruiker invullen. Wanneer u klaar bent klikt u op het groene vinkje om de gegevens op te slaan. Vervolgens dienen we de gegevens van de gebruiker(s) te zenden naar de Time Attendance terminal. Ga naar de device pagina en selecteer uw apparaat.

11 Klik op Synchroniseer gebruikers en vingerafdrukken en een nieuw scherm komt tevoorschijn waarin de verschillen tussen de gegevens in de software en de gegevens in het apparaat staan. Stuur de gegevens naar de terminal door op de Database naar Apparaat knop te klikken, gevolgd door de Verwerkt knop. De gebruiker is nu gesynchroniseerd tussen software en apparaat. Als u vervolgens vingerafdrukken voor uw gebruikers wenst te registreren verwijzen wij u naar de handleiding voor uw specifieke time attendance terminal. 7- UW WERKNEMERS INPLANNEN. We hebben hiervoor behandeld hoe u een werkrooster voor werknemers met regelmatige diensten maakt. We gaan nu een planning maken met flexibele roosters voor uw werknemers. U kunt een planning maken door verschillende templates te verzamelen. Deze templates worden gemaakt door een tijdsplanning en een werkcode aan elkaar te koppelen. Als voorbeeld nemen we een bedrijf waar werknemers in 3 verschillende shifts werken.de eerste shoft is van 8:00 tot 17:00 met een geklokte break van 12:00 tot 13:00. De tweede shift is van 17:00 tot 01:00 met een break van 21:00 tot 22:00, en de derde shift is van 01:00 tot 08:00 zonder break. Allereerst maken we 3 verschillende werkcodes aan voor elke shift.

12 Nu gaan we templates maken voor deze shifts. Ga naar de Planning pagina deze kan bereikt worden door op Rooster te klikken en Planning in het drop-down menu te selecteren.

13 Aan de rechterzijde van het scherm staat een lege tabel.klik op het groene plus teken roostertemplate te maken. om een nieuw Voer een naam in voor dit template (in ons geval Dag ), klik vervolgens op de Aanpassen tijdsplan nieuw pop-up scherm verschijnt. knop. Een

14 U kunt dit scherm invullen op dezelfde wijze waarop u het werkrooster heeft ingevuld in hoofdstuk 4. Klik op OK om op te slaan. Selecteer de Dag werkcode die u hiervoor heeft aangemaakt in de werkcode drop-down lijst. Sla uw template op door op het groene vinkje aan de rechterzijde van het scherm te klikken. Op dezelfde wijze maken we de templates aan voor de 2 andere shifts (avond en nacht).

15 Selecteer de dagen in de planning aan de linkerzijde van het scherm. Selecteer vervolgens een plannings-template (dag, avond of nacht) en sleep deze ( drag & drop ) naar de geselecteerde dagen. Een nieuw pop-up scherm verschijnt, met de optie om een omschrijving in te vullen, de gekoppelde werkcode te wijzigen of de handeling af te breken. Klik op OK om op te slaan.

16 Herhaal dit totdat u klaar bent met de planning. 8. LANDELIJKE VRIJE DAGEN EN VAKANTIE PLANNING Landelijke vrije dagen / feestdagen: Het plannen van landelijke vrije dagen is een vanzelfsprekend proces. Ga naar de Rooster pagina, selecteer vervolgens Planning pagina en klik op de importeer vakantiedagen knop rechtsbovenaan de pagina. Selecteer uw land in de drop-down lijst in het scherm dat zojuist is verschenen. Laat de standaard geselecteerde werkcode staan. Druk op OK om uw keuze te bevestigen.

17 Vakanties: De wijze van het plannen van vakanties hangt af van of uw werknemers met een regelmatig werkrooster werken of niet. Werknemers met een regelmatig werkrooster: We gaan een template maken die we aan de planning kunnen toevoegen. We geven het een geschikte benaming en specificeren een tijdsspanne in de time plan cel. Deze tijdsspanne moet in het werkschema vallen dat gelinkt is aan de werknemer. In ons voorbeeld heeft de werknemer een rooster van 9:00 tot 17:00. We kunnen bijvoorbeeld 9:00-17:30 in het time plan veld invoeren. Indien u alle werkroosters wilt omvatten dan kunt u ook 00:00-23:59 in de time plan cel invullen. We hoeven geen nieuwe werkcode voor dit template te maken, we hoeven slechts de standaard vacation werkcode te selecteren. Sla uw template op door op het groene vinkje aan de rechterzijde van het scherm te klikken.

18 Hierna hoeven we slechts de vakantiedagen op de planning van de betreffende gebruiker te selecteren (in ons voorbeeld 10 t/m 14 maart), en vervolgens de vakantie template naar deze dagen te slepen. Werknemers met een planning: Om een vakantie te plannen voor een werknemer die met een planning werkt, sleep dan een template dat u reeeds gebruikt voor deze werknemer over de dagen die u als vakantiedagen wilt instellen, bijvoorbeeld 3 t/m 6 maart. Wanneer het pop-up scherm verschijnt, verander dan de werkcode naar Vac.P. Als alternatief kunt u ook een template maken met het correcte aantal uren dat gelinkt wordt aan de Vac. P werkcode.

19 9. ZIEKTEVERLOF MANAGEN Het is betrekkelijk eenvoudig om ziekteverzuim te administreren. U kunt 2 situaties tegenkomen: de werknemer heeft reeds een werkrooster of planning, of u moet uw planning maken wetende dat uw werknemer ziek is. Ziekteverzuim managen op de kloktijdentabel Ga naar de Klok pagina, selecteer kloktijdentabel en selecteer de werknemer die absent is. Selecteer de dagen waarop deze persoon ziek is en geef een rechter muisklik. Selecteer Kopieer planning naar aanwezigheid, een nieuw scherm verschijnt. Selecteer de standaard werkcode Ziek in de werkcode drop-down lijst en klik op OK.

20 Uw werknemer is nu als ziek geregistreerd op de geselecteerde dagen. Ziekteverzuim managen in een planning Volg de procedure alsof u reguliere werkuren gaat plannen. Wanneer het bevestigingsscherm verschijnt, verander de werkcode naar de standaard Ziek werkcode. Het ziekteverzuim van uw werknemer is nu geadministreerd.

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

SAFESCAN TA-Software / TA + -Software TIJDREGISTRATIE SOFTWARE HANDLEIDING ENGLISH NEDERLANDS DEUTSCH FRANÇAIS ESPAÑOL ITALIANO PORTUGUÊS

SAFESCAN TA-Software / TA + -Software TIJDREGISTRATIE SOFTWARE HANDLEIDING ENGLISH NEDERLANDS DEUTSCH FRANÇAIS ESPAÑOL ITALIANO PORTUGUÊS SAFESCAN TA-Software / TA + -Software TIJDREGISTRATIE SOFTWARE HANDLEIDING ENGLISH NEDERLANDS DEUTSCH FRANÇAIS ESPAÑOL ITALIANO PORTUGUÊS INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE EN GEBRUIKSAANWIJZINGEN 1. DE BASIS 1.1

Nadere informatie

Create Your Locksystem

Create Your Locksystem Create Your Locksystem Gebruikershandleiding Wendy Caers CVO Antwerpen Inhoudstafel Inhoudstafel 2 Het programma starten 3 Profielen Profiel aanmaken Profiel wijzigen Profiel verwijderen Sluitplannen Sluitplan

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Laatste revisie: 29 juli 2009 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1 Installatie ODBC driver... 2 2 Systeeminstellingen in AbiFire5... 3 2.1 Aanmaken extern profiel...

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten 2014 Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten Gerben Teeler Staff Support B.V. 14-7-2014 Deze handleiding geeft een complete beschrijving van alle onderdelen inzake het roosteren

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Quickstart handleiding MS Outlook Account instellen Rechten geven offline werken www.pimbox.nl/support a hosted zarafa product Inhoudsopgave Installatie van de Zarafa Outlook Client 3 Aanmaken van een

Nadere informatie

software installatie handleiding Versie 15.02.7a

software installatie handleiding Versie 15.02.7a software installatie handleiding Versie 15.02.7a Bestemd voor onze pakketten met de FHC08SA DVR digitale video recorder Het opstarten van de software Voor het installeren van de software dient u de recorder

Nadere informatie

IdentySoft BPortal Gebruikers toevoegen EasySecure International B.V.

IdentySoft BPortal Gebruikers toevoegen EasySecure International B.V. IdentySoft BPortal Gebruikers toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl www.easysecure.nl In de volgende handleiding kunt u alles teruglezen over het toevoegen van nieuwe

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v1.

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v1. Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 MSL 25-10-2012 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING IMPACTXRM CRM DOCUMENTS GEBRUIKERSHANDLEIDING IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Herzien 21.04.2016 Inhoud Inhoud... 1 IMPACTXRM Documents Algemene informatie...

Nadere informatie

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers Handleiding mijndienstrooster voor medewerkers versie 1.2 19 maart 2015 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aanmelden...3 Wachtwoord wijzigen...3 Homepage...4 Rooster bekijken...5 mijnrooster...6 Agenda...7 Verlof

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

Handleiding RoosterPlaats

Handleiding RoosterPlaats Handleiding RoosterPlaats In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen weergegeven in de Wizard van RoosterPlaats een rooster kunt maken. Deze vijf stappen helpen u bij

Nadere informatie

TimeManager Handleiding

TimeManager Handleiding TimeManager Handleiding DOT SYS 1997-2012 I TimeManual Inhoudstafel Deel I Gebruikershandleiding TimePlan 1 1 Configuratie... TimePlan 1 2 Verlofaanvraag... invoeren 4 Verlofaanvraag... ASP-Klant 5 Verlofaanvraag...

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 1. Account aanmaken 3 2. Gateway aanmelden 5 3. infraroodpanelen aanmelden 11 4. Thermostaten aanmelden 17 5. infraroodpanelen koppelen aan thermostaat

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Module Tijdregistratie Medewerkers Handleiding

Module Tijdregistratie Medewerkers Handleiding Module Tijdregistratie Medewerkers Handleiding Deze handleiding legt aan medewerkers uit hoe ze in Vrijedagen hun gewerkte tijden kunnen registreren met de module Tijdregistratie. De handleiding legt uit

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Nedsoft. Prikklok. Handleiding. 2007, Nedsoft Helpdesk: 0900 2022757 E mail: Informatie@nedsoft.com Websites: www.nedsoft.com, www.prikklok.

Nedsoft. Prikklok. Handleiding. 2007, Nedsoft Helpdesk: 0900 2022757 E mail: Informatie@nedsoft.com Websites: www.nedsoft.com, www.prikklok. Nedsoft Prikklok Handleiding 2007, Nedsoft Helpdesk: 0900 2022757 E mail: Informatie@nedsoft.com Websites: www.nedsoft.com, www.prikklok.nl 2 Handleiding Nedsoft Prikklok Alle rechten voorbehouden. Zonder

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

Handleiding gebruik photo-gallery

Handleiding gebruik photo-gallery Handleiding gebruik photo-gallery Nadat u uw photo-gallery admin wachtwoord heeft ingesteld kunt u op uw fotoboek inloggen op http://www.uwwebsite.nl/photo-gallery/ Mocht u ooit de instellingen en inhoud

Nadere informatie

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren.

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren. Hoofdstuk 1 Om gebruik te maken van de Fastguide koppeling in Intramed moet u een aantal instellingen doen: de Fastguide Plugin installeren; uw Fastguide account toevoegen in Intramed. Vervolgens kunt

Nadere informatie

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Handleiding Admin account Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Admin- & leerkrachtaccount Leerlingen toevoegen/wijzigen

Nadere informatie

gebruikershandleiding

gebruikershandleiding gebruikershandleiding 1. ONDERHOUDEN VAN FOTOALBUM OPLADEN VAN FOTO S VIA PC Surf naar www.framashoe.be/wp-admin & log in op de website. Vink Onthoud mij aan zodat je niet telkens opnieuw je gebruikersnaam

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Handleiding SVS-Online

Handleiding SVS-Online Telefoon: Fax-voice: E-mail: 030-711 57 12 084-877 71 36 info@svservicecenter.nl Handleiding SVS-Online In deze handleiding worden de voor u meest belangrijke mogelijkheden, zoals het in- en uitdienst

Nadere informatie

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers)

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om WorkTimer te gebruiken voor tijdregistratie. WorkTimer is een programma waarmee u eenvoudig

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

Handleiding inloggen www.ro-bisdommen.be

Handleiding inloggen www.ro-bisdommen.be Inhoud Inloggen als instelling... 1 OPTIE 1. U bent nog niet geregistreerd.... 3 OPTIE 2. U bent reeds geregistreerd... 4 Gebruik van de website... 4 Uw gegevens beheren... 4 Wijzigen wachtwoord... 4 Contracten...

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

Handleiding. Gemeentelijk DVS beheerder

Handleiding. Gemeentelijk DVS beheerder Handleiding Gemeentelijk DVS beheerder Versie 1 oktober 2007 Deze handleiding heeft 28 pagina s Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Introductie 3 1.2 Gebruik van de handleiding 3 2 Installatie certificaat

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Zmodo Zsight Android handleiding

Zmodo Zsight Android handleiding Zmodo Zsight Android handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

HANDLEIDING WINDOWS INTUNE

HANDLEIDING WINDOWS INTUNE HANDLEIDING WINDOWS INTUNE In deze handleiding beschrijven we de stappen die nodig zijn om Windows-apparaten op te nemen in de Windows Intune-omgeving van de school en deze lokaal te beheren. INHOUD 1.

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PictogendaPrinter. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding PictogendaPrinter. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding PictogendaPrinter Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werken met het programma 5 3. Menu Bestand 6 4. Menu Bibliotheken 8 5. Menu Opties

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11 Aanwezigheidsregistratie Release 1 2018 1 e kwartaal Model: X-9200B Inhoudsopgave Activiteiten aanmaken... 2 Hoe werkt het registratieproces?... 4 Aan de slag: Draadloos scannen met een smartphone, tablet

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer

Handleiding Gebruikersbeheer Handleiding Gebruikersbeheer Inhoud Gebruikersgroepen beheren... 3 Een gebruikersgroep toevoegen... 3 Een gebruikersgroep bewerken... 3 Een gebruikersgroep verwijderen... 3 Gebruikers beheren... 4 Een

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Stappenplan I-rent. Inloggen

Stappenplan I-rent. Inloggen Stappenplan I-rent Vanaf januari 2017 kan je reserveren voor het buurthuis, Rockhok of jeugdcentrum via het online platform I-rent. In deze handleiding kan je terugvinden hoe je kan inloggen, een reservatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht

Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht Aanvraag Digitaal loket De eerste stap naar het gebruik maken van de digitale bezoekersregeling is de aanvraag in het digitaal loket. U gaat via de website

Nadere informatie

Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding 20100407-001

Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding 20100407-001 Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding Eigenaar Jerry Onderwater Datum aanmaak maandag 5 april 2010 Datum laatste wijziging dinsdag 6 april 2010 Hieronder volgt de indeling van dit document, opgedeeld in hoofdstukken

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen...

Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... Inhoud handleiding Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... 4 Stap 2.1: NRR-Bijdrage... 5 Stap 2.2: NRR-Bijdrage;

Nadere informatie

Handleiding. Measure App. Versienummer:1.4

Handleiding. Measure App. Versienummer:1.4 Handleiding Measure App Versienummer:1.4 Datum: 14-12-2015 Voorwoord Hartelijk dank voor de aanschaf van de Measure App. M App zal u en uw collega s in staat stellen om begeleid in te meten of na te meten.

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes

Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes Deze nieuwe versie van Factuur2King, versie 2.0.3, bevat nieuwe functionaliteit en oplossingen voor problemen die naar voren zijn gekomen sinds de release van

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Handleiding. Curasoft. Templatebeheer

Handleiding. Curasoft. Templatebeheer Handleiding Curasoft Templatebeheer Curasoft - 1 / 6-22.06.2016 Templatebeheer Door middel van templates kunt u eenvoudig standaardbrieven maken. Templatebeheer openen Als u beheerder bent, ziet u links

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Planning (werkorder en/of activiteiten planning Easy-work) Planning versie V1.0.13 Easy-work versie 610 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische

Nadere informatie

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W KIT-2BNVR2W Opstarten van het camera bewakingssysteem. 1. Sluit een monitor aan op de NVR (monitor niet inbegrepen in de KIT). 2. Sluit de NVR aan op het netwerk. 3. Sluit de NVR aan op het lichtnet met

Nadere informatie

Koppeling Nmbrs Workbee Doc nr.: SD 034 Datum: Versie: 1.1

Koppeling Nmbrs Workbee Doc nr.: SD 034 Datum: Versie: 1.1 Inhoud van dit document Benodigde gegevens voor de koppeling... 2 Nmbrs - Workbee... 2 Workbee en de Nmbrs integratie... 3 Over Workbee... 3 Over de integratie met Nmbrs... 3 Opzetten integratie Nmbrs

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.00 april 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen?

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen? Handleiding data-export uit magister naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export uit Magister naar

Nadere informatie

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Ooievaarspas.nl Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Versie 1.4 29-04-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voor u start 3 1.2 Verantwoordelijkheid 3 1.3 Vragen 3 2. Toegang 4 2.1 Inloggen 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker)

Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker) Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker) 1 Inhoud Handleiding voor schooladministratoren... 3 Het begin... 3 Kwaliteit van het systeem... 4 Eigen gegevens wijzigen... 5 Klassenbeheer... 6

Nadere informatie

Een gebruikersmenu maken

Een gebruikersmenu maken Inleiding U kunt per gebruiker of gebruikersgroep een eigen menu definiëren, met daarin de functies, welke de gebruiker of gebruikersgroep mag gebruiken. Dit is met name handig als een gebruiker of gebruikersgroep

Nadere informatie

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers)

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers) Aan de slag Werken met OnsRooster (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om OnsRooster te gebruiken voor roostering en tijdregistratie. OnsRooster is een programma waarmee

Nadere informatie

Opstart document nieuwe werkomgeving - medewerkers

Opstart document nieuwe werkomgeving - medewerkers Opstart document nieuwe werkomgeving - medewerkers Onderwerp : Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Datum : Januari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

TT-organiser GEBRUIKERSHANDLEIDING

TT-organiser GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Een trainingsschema maken... 2 De programma indeling... 2 De trainingsgegevens invullen... 3 Een groep toevoegen... 3 Opwarming... 4 Cooling down... 4 Oefeningen

Nadere informatie

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken Modulehandleiding VivianCMS Zoeken Versie: 1.0 Startdatum: 22-05-2006 Datum laatste wijziging: 19-06-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Algemene

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

Installatie VTP. versie

Installatie VTP. versie Pagina 1 van 15 Installatie VTP versie 2.1108 afdeling pagina Voor u begint. 1 Stap 1: Installeren VTP 2 t/m 5 Stap 2: Instellen VTP 6 t/m 11 Stap 3: Instellen automatische taak 12 t/m 17 Voor u begint:

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app activeren

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app activeren Handleiding Abakus Abakus Compleet app activeren Abakus Compleet Pagina 1 / 8 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Abakus Compleet app instellen in Abakus Compleet... 4 Gebruikersbeheer... 4 Medewerker Stamgegevens...

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket.

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket. 1. Licentieovereenkomst BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! Het aanvaarden van deze overeenkomst geeft u het recht tot gebruik van deze software, de software blijft

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 1.1 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris 8 februari 2011 Versie 4.0 Multitask ICT bv, Den Haag, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

1 Werk- of projectcode

1 Werk- of projectcode 1 Werk- of projectcode De bij de terminal geregistreerde werk- of projectcodes kunnen in de software worden geëvalueerd en berekend (dit is niet mogelijk met de Safescan 655). Voor de berekening of evaluatie

Nadere informatie