Zesde Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari - 9 februari 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zesde Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari - 9 februari 2013"

Transcriptie

1 1 Zesde Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari - 9 februari 2013 Team Rein Zeeman Yoline Mermans Muriel Siepel Karina Heek Marjo Aerts Lokaal team Jan en Will van Maanen Delfim Cabral Samora Johannes Mooij Ziekenhuis - plastisch & reconstructief chirurg/ teamleider (verslag) - arts assistent - anesthesioloog - operatie-assistente - anesthesieverpleegkundige - voorbereiding - voorbereiding - tolk/plan - Aida - Hospital Nacional Simao Mendes Op donderdag, de dag voor vertrek werd de vlucht naar Lissabon nog omgezet van de middag naar de ochtend! Dit in verband met de korte overstaptijd in Lissabon en het gevaar dat de bagage dan niet mee zou gaan. Het inchecken voor de vlucht was al gedaan door de teamleider zodat alleen de koffers afgegeven hoefden te worden. De stationmanager van de TAP/Air Portugal op Schiphol die bekend is met ons werk hielp ons bij het inchecken. In Lissabon hebben we weer het fort bezocht (het uitzicht over de Taag blijft indrukwekkend) en een diner bij Nicola, ditmaal met Paul Akkerman. Paul komt al vele jaren in Guinee-Bissau en geeft daar les in het bouwen van grote cementen drinkwatertanks van wel ltr. Het vliegtuig vertrok met enige vertraging naar Bissau. Gelukkig stond Jan van Maanen ons op te wachten. Hij regelde de stempels in de paspoorten terwijl wij rustig in de V.I.P. room konden wachten. De Minister van Gezondheid was speciaal voor ons naar het vliegveld gekomen om ons te verwelkomen. Hij hielp met de koffers, we mochten voordringen en de douane maakte niets open. De rit van het vliegveld naar de stad was in het Schiphol busje van Hans Pleij. Ditmaal logeerden we in de net afgebouwde en ingerichte appartementen op de 2 de verdieping van het verder nog te voltooien complex op het terrein van MAVEGRO. De koelkast was goed gevuld!

2 2 Zaterdagochtend begon om 10 uur screening in het kantoor van Johannes Mooij van AIDA. Vrijwel alle patiënten die door Jan en Delfim van te voren waren geselecteerd konden op het ok-programma gezet worden. Het maken van een voorselectie is dus zeer zinvol. Veel patiënten kwamen dit jaar uit Buba, waar begin januari een speciale voorselectie plaatsvond. Het programma voor de eerste week werd gemaakt. Zondag werd de operatiekamer ingericht. Helaas wist men op het OK-complex niets van onze komst en dat terwijl de huidige directeur van het ziekenhuis, Lassana Inchasso zou assisteren bij de operaties..de interne communicatie van het ziekenhuis is niet optimaal. Zoals we ook deden in andere jaren, hebben we op het ziekenhuis terrein weer van alles verzameld om op maandag te kunnen beginnen met het ok-programma: tafels, lampen etc. We vonden helaas maar één werkende anesthesie machine! Toch maar weer een lenen bij het Lepra ziekenhuis (zoals vorig jaar) of anders bij het net afgebouwde Noma Ziekenhuis? Muriel, Jan en Rein gingen hiervoor op stap. Toevallig was het die zondag ook nog Wereld Lepradag en moesten we bij het Lepra ziekenhuis even met de festiviteiten mee doen. De anesthesie machine die we het jaar ervoor hadden geleend was helaas weg en het nieuwe apparaat werd gebruikt voor de orthopeed die daar opereerde. De Portugese anesthesioloog ter plekke was overigens zeer behulpzaam met adviezen! Dus door naar het nieuwe Noma Ziekenhuis. Ondertussen hadden we al contact gehad met directeur Lassana Inchasso. Het nieuwe ziekenhuis(je) is prachtig geworden met 1 operatiekamer en 16 bedden. Het Noma team uit Oostenrijk wordt in april verwacht.

3 3 Tot die tijd is het ziekenhuis dicht. De anesthesiemachine kon geleend worden maar hoe te transporteren? Het was een grote machine. Het zou maandag geregeld kunnen worden als iedereen hiermee akkoord was gegaan! Jammer dat de operatiekamer in het Noma ziekenhuis zo klein is, anders hadden we hier kunnen opereren!! Maandag tot en met vrijdag, 1 ste week Maandagmorgen werd er ergens op het ziekenhuis terrein toch nog een tweede (werkende!) anesthesiemachine gevonden. Zo konden we toch nog DE Interplastopstelling hanteren: 2 tafels in 1 operatiekamer met 2 anesthesiemachines. Helaas werkte er maar 1 ok-lamp. Nu en dan viel het licht uit en dan ook gelijktijdig de Airco. Het werd dan erg warm. Er waren geen steriele afdekdoeken en ook geen doeken die gesteriliseerd konden worden, maar gelukkig had Karina het nodige disposable afdekmateriaal bij zich. Op de markt kochten we een lap katoen waarvan keurige afdekdoeken van gemaakt werden. Voor de postoperatieve zorg werd ons de zaal toegewezen waar tot voor kort de Noma patiënten lagen. Aanvankelijk echter zonder verpleegkundigen! Na 2 dagen was dit ook weer geregeld door dr. Lassana. Hij is dus niet alleen directeur van het Noma ziekenhuis maar ook van Simao Mendes! dat was nieuw voor ons. Iedere ochtend stonden onze patiënten en onze onafscheidelijke tolk, Samora, op ons te wachten om naar de OK te wandelen. Ook dit jaar kwam de Portugese TV (RTP) ook nog even langs voor een reportage. We waren dezelfde avond nog te zien in Portugal en heel Portugees sprekend Afrika.

4 4 Zaterdag en zondag Op zaterdag werden nieuwe patiënten gescreend voor de tweede week en Ok programma s gemaakt voor weer 3 volle dagen. Voor de zondag had Jan van Maanen de traditionele wandel-en stranddag georganiseerd. De grote gamba s waren heerlijk! Maandag tot en met donderdag, 2 de week We konden in hetzelfde tempo doorgaan. Op dinsdag en woensdag kwamen er op het laatste moment nog een paar grote ingrepen bij, zoals een boven- en onderkaakresectie i.v.m. grote tumoren. Deze patiënten waren moeilijk te intuberen. Moeilijke intubatie Op woensdagavond was zoals gebruikelijk ons optreden in een life uitzending op de lokale tv. We waren hierna weer Bekende Nederlanders. We hebben in de uitzending speciale aandacht besteed aan Brandwondenpreventie met name ook i.v.m. het naderende Carnaval. Vrijdag Om 8 uur s ochtends brachten we een bezoek aan Eerste Minister Rui Duarte Barros samen met de Minister van Gezondheid. Ook hier hebben we weer de slechte faciliteiten (met name de equipment ) benadrukt van het Simao Mendes en hebben we uiteraard de Brandwondenpreventie onder de aandacht gebracht. We werden gevraagd volgend jaar vooral weer te komen! Na dit beleefdheidsbezoekje, waar de TV natuurlijk ook bij was, gingen we terug naar het ziekenhuis. Daar verbandwisselingen gedaan, ingepakt en certificaten uitgereikt. Dat laatste was weer een happening op zich.

5 5 Na de laatste maaltijd bij onze stamkroeg gingen we meteen door naar het vliegveld van Bissau. Onze bagage was al eerder ingecheckt. We konden weer wachten in de V.I.P. room terwijl de vlucht slechts 1 uur vertraagd was. Helaas misten we weer de aansluiting in Lissabon zodat we daar 5 uur moesten wachten op de volgende TAP-vlucht naar Amsterdam. De bagage kwam gelukkig wel mee. Marjo bleef achter in Guinee-Bissau om samen met Delfim gedurende een week de nazorg van onze geopereerde patiënten te verzorgen. We hebben deze keer weinig van onze andere assistent Chris gezien. We hopen volgend jaar op meer assistenten. voor en na operatie onder lokaal anesthesie Over het algemeen was de samenwerking na een wat stug begin weer goed te noemen. Onze vertrouwde Fatima was weer van de partij. De sterilisatie gaf in het begin wat problemen. Dr.Benjamin(hoofd Anesthesie) zorgde na veel vragen iedere keer voor voldoende zuurstof. In totaal werden 69 operaties uitgevoerd door 1 plastisch chirurg en 1 assistent in opleiding samen met dr Delfim. We hopen dat de economische situatie voor dit arme land snel verbetert! Vanwege de militaire staatsgreep van april vorig jaar is er een zgn. non engagement policy met de EU en de Wereldbank van kracht. Dit betekent dat veel financiële hulp is gestaakt! De cashewnoten (grootste exportmiddel van Guinee-Bissau) liggen in de opslag te wachten (te duur ingekocht) op een betere marktprijs.

6 6 We zijn Jan en Johannes zeer dankbaar voor hun steun aan deze zesde Interplast missie aan dit land. Delfim begint al aardig thuis te geraken in de Reconstructieve chirurgie. We hopen volgend jaar op een tweede assistent naast hem. Met dank ook aan Hans Pleij voor de Schiphol service in Bissau en voor zijn financiële bijdrage na de gelopen marathon!! Operatie-tableau: Lip en/of gehemelte spleet: 13 (1 gelaatspleet) Post burn contracture: 25 Tumor: 15 Syndactylie: 8 Noma: 4 Anders : 3 Total: 69 Complicaties: 4 x geinfecteerd transplantaat 2 x redo van lipspleet en gelaatspleet Tijdens deze missie zijn er 17 medewerkers opgeleid en hebben een certificaat ontvangen. Voor een aantal geldt dat dit het derde certificaat is dat ze ontvangen. - 2 chirurgen - 4 operatieassistenten - 3 anesthesiologen - 1 algemeen medewerker Operatiekamer - 1 medewerker Centrale Sterilisatie afdeling - 4 studenten operatiekamer - 1 verpleegkundige Verkoeverkamer - 1 logistiek medewerker/vertaler De eis om in aanmerking te komen voor een certificaat is dat een medewerker minimaal vier dagen heeft meegewerkt met het team en trainingen op de operatiekamer heeft bijgewoond. Tijdens de trainingen op de OK wordt de kennis mondeling getoetst.

7 7 Part. hemimaxillectomie Dr Delfin verbindt

8 8 Bilaterale lipspleet Bilaterale gelaatsspleet

- Hospital Nacional Simao Mendes. Ziekenhuis. Stichting Interplast Holland Guinee-Bissau 2017

- Hospital Nacional Simao Mendes. Ziekenhuis. Stichting Interplast Holland Guinee-Bissau 2017 1 Negende Interplast Holland missie in Guinee-Bissau 28 januari 10 februari 2017 Team Rein Zeeman - plastisch & reconstructief chirurg NP / teamleider (verslag) Yoline Mermans - plastisch chirurg in opleiding

Nadere informatie

Zevende Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari 7 februari 2014

Zevende Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari 7 februari 2014 1 Zevende Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari 7 februari 2014 Team Rein Zeeman Yoline Mermans Muriel Siepel Kiki Huijding Marjo Aerts Lokaal team Jan van Maanen Samora Johannes Mooij

Nadere informatie

Achtste Interplast Holland missie in Guinee-Bissau 22 januari 6 februari 2016

Achtste Interplast Holland missie in Guinee-Bissau 22 januari 6 februari 2016 1 Achtste Interplast Holland missie in Guinee-Bissau 22 januari 6 februari 2016 Team Rein Zeeman - plastisch & reconstructief chirurg NP / teamleider (verslag) Yoline Mermans - AIO Patricia Riezebos -

Nadere informatie

Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007

Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007 Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007 Team: Rein J. Zeeman Ahmed Ammari Charles Rutten Greta Hesseling Alexandra Verweij Bezochte ziekenhuizen: plastisch & reconstructief chirurg / teamleider

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011

Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011 Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011 Teamleden Rein Zeeman Esther Mesters Rutger van Leersum Jan van Steen Marie Thérèse de Bakker Ellen de Campagne Colette Sindahamira Andre Nkeshimana

Nadere informatie

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR. 20 februari 6 maart 2015

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR. 20 februari 6 maart 2015 INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 20 februari 6 maart 2015 Teamleden: Esther Mesters - plastisch chirurg (verslag) Liam McCarthy - kinderuroloog (Birmingham) Gijs Witte - anesthesioloog Elly Hofstede

Nadere informatie

Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005

Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005 Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005 Samenstelling team: John van der Werff Reinier Schoorl Joukje Harinck- de Weerd Ingrid Hollander-Mus Esther Zijp Jolanda Kooiman-Eskes plastisch chirurg,

Nadere informatie

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 21 februari 8 maart 2014

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 21 februari 8 maart 2014 INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 21 februari 8 maart 2014 Teamleden: Rein Zeeman Ruth Lester Liam McCarthy Gijs Witte Ingrid Hollander - Mus Agnes Derwa - teamleider en plastisch chirurg NP (verslag)

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 25 november 9 december 2017

Interplast Holland missie Burundi 25 november 9 december 2017 1 Interplast Holland missie Burundi 25 november 9 december 2017 Teamleden: Rein Zeeman Gijs Witte Andrew Posma Els Gerritsen Ellen Campagne Leo Sitta Jean Claude Bizimana André Nkeshimana plastisch chirurg

Nadere informatie

VERSLAG INTERPLAST GHANA TEAM NOVEMBER 2006

VERSLAG INTERPLAST GHANA TEAM NOVEMBER 2006 VERSLAG INTERPLAST GHANA TEAM NOVEMBER 2006 Teamleden: Plastisch chirurgen: Etienne Lommen (teamleider en verslag) Berend van der Lei Anesthesist: Geertjan Goekoop Anesthesie assist: Eddie Hermanus OK-assistenten:

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 22 juni 8 juli

Interplast Holland missie Burundi 22 juni 8 juli 1 Interplast Holland missie Burundi 22 juni 8 juli Teamleden: Rein Zeeman Andrew Posma Karin Feddes Gijs Witte Marie-Thérese de By Appy Schmull Wigbold Verweij Ellen Campagne plastisch chirurg NP, teamleider

Nadere informatie

Reisverslag Nigeria missie oktober 2013

Reisverslag Nigeria missie oktober 2013 Reisverslag Nigeria missie 12-26 oktober 2013 Team: Plastisch chirurg en teamleider Plastisch chirurg Plastisch chirurg i.o. Operatie assistent Operatie assistent Anesthesioloog Anesthesie assistent Technicus

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi november 2013

Interplast Holland missie Burundi november 2013 Interplast Holland missie Burundi 15 30 november 2013 Teamleden: Rein Zeeman plastisch chirurg NP, teamleider (verslag) Rutger van Leersum anesthesioloog Esther Metsers plastisch chirurg Marie Therese

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 1 14 november 2014

Interplast Holland missie Burundi 1 14 november 2014 Interplast Holland missie Burundi 1 14 november 2014 Teamleden: Rein Zeeman Gijs Witte Marjorie Braam Marie Therese de Bakker Els Gerritsen Maria van der Voort Johan Tafijn Jet Greijdanus Andre Nkeshimana

Nadere informatie

Bangladesh missie 21 januari 5 februari 2017

Bangladesh missie 21 januari 5 februari 2017 Bangladesh missie 21 januari 5 februari 2017 Het team: Cees Spronk Neeltje Spronk Paul Spauwen Rita Witteveen Kees Punt Ankie Galama Elisabeth Spauwen Wouter van der Pot Plastisch chirurg, teamleider Afgevaardigde

Nadere informatie

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 15 februari 2 maart 2013

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 15 februari 2 maart 2013 INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 15 februari 2 maart 2013 Teamleden: Rein Zeeman Ruth Lester Gijs Witte Ingrid Hollander - Mus Jolanda Kooijman - Eskes - teamleider en plastisch chirurg (verslag) - plastisch

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 4 tm 18 november 2011

Interplast Holland missie Burundi 4 tm 18 november 2011 Interplast Holland missie Burundi 4 tm 18 november 2011 Teamleden Rein Zeeman Andrew Posma Jarl Tielemans Hans Pöll Vincent van Weerlee Arend Verbaan Elles Loenen Ingrid van Ginkel Andre Nkeshimana Bezochte

Nadere informatie

Verkennende missie Tanzania 18 maart 2 april 2016

Verkennende missie Tanzania 18 maart 2 april 2016 Verkennende missie Tanzania 18 maart 2 april 2016 Team: Rein Zeeman - plastisch chirurg NP en teamleider (verslag) Muriel Siepel - anesthesioloog Marie-Therese de By - ok-assistente Saskia Keijzer - anesth

Nadere informatie

Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) 15 september 3 oktober 2001

Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) 15 september 3 oktober 2001 Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) 15 september 3 oktober 2001 Teamsamenstelling: Joris Bloem plastisch chirurg en teamleider Peter Myny plastisch chirurg Ron Frietman

Nadere informatie

Interplast Holland missie Rwanda, 1 15 november 2008

Interplast Holland missie Rwanda, 1 15 november 2008 Interplast Holland missie Rwanda, 1 15 november 2008 Team: Adriaan de Blécourt Andrew Posma Hans Pöll Elles van Loenen Ingrid van Ginkel Arend Verbaan -plastisch & reconstructief chirurg/ teamleider (verslag)

Nadere informatie

Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena)

Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) 13-29 augustus 2004 Teamsamenstelling: Dr. Rein Zeeman Prof. Dr. Joris Bloem Dr.Joukje Harinck-de Weerd Marjo Aerts Ria v.d. Kooy

Nadere informatie

Interplast Holland missie Tanzania 24 maart 9 april 2017

Interplast Holland missie Tanzania 24 maart 9 april 2017 Interplast Holland missie Tanzania 24 maart 9 april 2017 Team: Rein Zeeman - plastisch chirurg NP en teamleider (verslag) Toni Klok - anesthesioloog Marie-Therese de By - ok-assistente Saskia Keijzer -

Nadere informatie

- het opleiden van lokaal medisch personeel in de reconstructieve chirurgie, anesthesiologie en verpleegkundige technieken

- het opleiden van lokaal medisch personeel in de reconstructieve chirurgie, anesthesiologie en verpleegkundige technieken Voor u treft u het Jaaroverzicht 2013 van de Stichting Interplast Holland. Het overzicht bevat beknopte verslagen van onze missies en andere activiteiten gedurende het jaar 2013. Gedetailleerde missie-

Nadere informatie

Missie Zuid Sudan, 25 oktober 6 november

Missie Zuid Sudan, 25 oktober 6 november Missie Zuid Sudan, 25 oktober 6 november Team: Rein Zeeman Gijs Witte Greta Hesseling - plastisch chirurg NP en teamleider (verslag) - anesthesioloog - ok-assistente In samenwerking met: C/A: Lokaal contactpersoon

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 18 maart t/m 3 april 2010

Interplast Holland missie Burundi 18 maart t/m 3 april 2010 Interplast Holland missie Burundi 18 maart t/m 3 april 2010 Teamleden Rein J. Zeeman - plastisch & reconstructief chirurg (teamleider + verslag) Esther Mesters - plastisch & reconstructief chirurg Rutger

Nadere informatie

Interplast missie Mangu, Nigeria 2 18 maart 2018

Interplast missie Mangu, Nigeria 2 18 maart 2018 Interplast missie Mangu, Nigeria 2 18 maart 2018 Team: Cees Spronk Pauline Huizinga Tom de Jong Petra Middendorp Annet Brouwer Mirjam de Voogd Geesje Bonhof Rob Niemeijer Jennifer Niemeijer Jenda Hop Ziekenhuis

Nadere informatie

Plastische Chirurgie Schisisteam. Het sluiten van een lipspleet

Plastische Chirurgie Schisisteam. Het sluiten van een lipspleet Plastische Chirurgie Schisisteam Het sluiten van een lipspleet Het sluiten van een lipspleet Inleiding Uw kind heeft een spleet in het bovengedeelte van de mond. Deze lipspleet wordt ook wel een schisis

Nadere informatie

Reisverslag Nigeria, missie 10 25 oktober 2015

Reisverslag Nigeria, missie 10 25 oktober 2015 Reisverslag Nigeria, missie 10 25 oktober 2015 Team: Cees Spronk Peter Houpt Robbin Thieme Groen Geke Hoeksma Geesje Bonhof Fatima van Klaveren Sandra van der Broek Marthe Houpt Neeltje Spronk- Mulder

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 21 september 6 oktober 2012

Interplast Holland missie Burundi 21 september 6 oktober 2012 1 Interplast Holland missie Burundi 21 september 6 oktober 2012 Teamleden Rein Zeeman Esther Mesters Rutger van Leersum Jan van Steen Els Gerritsen Marie Thérèse de Bakker Johanna(Joop) de Vries Andre

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

REISVERSLAG BURUNDI MAART 2013

REISVERSLAG BURUNDI MAART 2013 Samenstelling team: REISVERSLAG BURUNDI MAART 2013 Ingrid van Ginkel Elles van Loenen (OK verpleegkundige) (OK verpleegkundige) Arend Verbaan (anesthesiemedewerker) Vincent van Weerlee (anesthesiemedewerker)

Nadere informatie

Afdeling A2 Orthopedie

Afdeling A2 Orthopedie ORTHOPEDIE Afdeling A2 Orthopedie U of uw familielid/naaste is zojuist opgenomen op de afdeling Orthopedie van het Laurentius ziekenhuis Roermond. Een opname in het ziekenhuis is niet prettig, maar vaak

Nadere informatie

Anesthesie bij oogoperaties

Anesthesie bij oogoperaties Anesthesie bij oogoperaties Inhoud pag. Oogheelkundig verpleegkundige en de anesthesiemedewerker... 2 Voorbereiding op anesthesie en de operatie... 3 Lokale anesthesie van het oog... 3 De operatie... 3

Nadere informatie

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam.

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Toen we aan kwamen moesten we een paar minuten wachten,

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Verantwoordingsrapport Dokters van de Wereld. Chirurgisch trainingsproject in Haydom Lutheran Hospital, Tanzania Juni 2018

Verantwoordingsrapport Dokters van de Wereld. Chirurgisch trainingsproject in Haydom Lutheran Hospital, Tanzania Juni 2018 Verantwoordingsrapport Dokters van de Wereld Chirurgisch trainingsproject in Haydom Lutheran Hospital, Tanzania Juni 2018 1 Inhoudsopgave Inleiding blz. 3 Verloop chirurgische missie blz. 3-4 Resultaten

Nadere informatie

Uganda Burns & Plastic Surgery Institute in 2011 / Brandwondenpreventieprogramma

Uganda Burns & Plastic Surgery Institute in 2011 / Brandwondenpreventieprogramma Inhoudsopgave Algemeen overzicht van landen en operaties Van de voorzitter Inleiding Missie naar Guinee-Bissau Missie naar Zanzibar Missies naar Burundi Patiënt Burundi Sokoto Nigeria Missie naar Indonesië

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

H.331690.0715. Verwijderen van pennen, schroeven, platen (volwassenen)

H.331690.0715. Verwijderen van pennen, schroeven, platen (volwassenen) H.331690.0715 Verwijderen van pennen, schroeven, platen (volwassenen) 2 Inleiding In overleg met uw arts heeft u besloten dat u opgenomen wordt om pennen, schroeven of metalen platen die in uw lichaam

Nadere informatie

Haperende vinger (plastische chirurgie)

Haperende vinger (plastische chirurgie) Haperende vinger (plastische chirurgie) In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot operatieve behandeling van uw haperende vinger. Deze operatie vindt plaats op de poliklinische operatiekamer

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

patiënteninformatie anesthesie www.sanavisie.nl

patiënteninformatie anesthesie www.sanavisie.nl patiënteninformatie anesthesie www.sanavisie.nl patiënteninformatie anesthesie De anesthesioloog Voorafgaand aan de operatie maakt u kennis met de anesthesioloog. Dit is een arts die gespecialiseerd is

Nadere informatie

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de KERSTREIS DUSSELDORF 2014 Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond 14.00 uur op de Rijnkade om de medereizigers daar welkom te heten.

Nadere informatie

REISVERSLAG BURUNDI APRIL 2015

REISVERSLAG BURUNDI APRIL 2015 Samenstelling team: REISVERSLAG BURUNDI APRIL 2015 Ingrid van Ginkel Elles van Loenen Arend Verbaan Vincent van Weerlee Floortje de Kempenaer Andrew Posma Adriaan de Blécourt André Nkeshimana Jean Claude

Nadere informatie

Van de voorzitter. Heel veel dank. Rein J. Zeeman Voorzitter

Van de voorzitter. Heel veel dank. Rein J. Zeeman Voorzitter Van de voorzitter We are pleased to present you with the 2016 Annual Review of Stichting Interplast Holland. Ditmaal in een iets andere uitgave dan u de laatste jaren van ons gewend bent. Na onze jubileum

Nadere informatie

Van de voorzitter. Financieel: ondanks de crisis heeft Interplast Holland met uw ondersteuning weer veel kunnen

Van de voorzitter. Financieel: ondanks de crisis heeft Interplast Holland met uw ondersteuning weer veel kunnen Van de voorzitter Voor u ligt het jaaroverzicht 2012 van Stichting Interplast Holland. Hierin zijn korte verslagen opgenomen van onze missies en andere activiteiten in 2012. Uitgebreide missie- en financiële

Nadere informatie

Hersteloperatie na sterilisatie bij de man

Hersteloperatie na sterilisatie bij de man Hersteloperatie na sterilisatie bij de man Inleiding Binnenkort wordt u in het ziekenhuis opgenomen voor een hersteloperatie na een sterilisatie. In deze folder leest u meer over de voorbereidingen, de

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie

Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie U komt te liggen op de afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie. In deze folder vindt u informatie over het verblijf op deze afdeling. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede

TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede 2019 @looppatroon Uitgangspunt is dat je bij aanvang van mijn schema al een basis hebt van 3 trainingen per week in de maand december. Beschik

Nadere informatie

Veel dank, thank you, merci beaucoup, vielen dank, shukran djazilan, asante sana, webalenyo, obrigado!! Rein Zeeman, Voorzitter Interplast Holland

Veel dank, thank you, merci beaucoup, vielen dank, shukran djazilan, asante sana, webalenyo, obrigado!! Rein Zeeman, Voorzitter Interplast Holland VAN DE VOORZITTER Voor u treft u het Jaaroverzicht 2014 van de Stichting Interplast Holland. Het overzicht bevat beknopte verslagen van onze missies en andere activiteiten gedurende het jaar 2014. Gedetailleerde

Nadere informatie

H.204680.1106. Anesthesie Plexus blokkade

H.204680.1106. Anesthesie Plexus blokkade H.204680.1106 Anesthesie Plexus blokkade Inleiding Er bestaan verschillende soorten anesthesie of verdoving. Welke anesthesie voor u het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd,

Nadere informatie

Het verwijderen van een nier

Het verwijderen van een nier Het verwijderen van een nier Albert Schweitzer ziekenhuis februari 2015 pavo 0127 Inleiding Binnenkort wordt u in het ziekenhuis opgenomen voor het verwijderen van een nier. In deze folder leest u over

Nadere informatie

Rugkliniek Iprenburg Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Rugkliniek Iprenburg Wilhelmina Ziekenhuis Assen P a ti ë n t e n i n f ormatie S e l e c t i e ve w o r t e l b l o k kade Rugkliniek Iprenburg Wilhelmina Ziekenhuis Assen Hoe weet ik zeker dat het een hernia is Zenuwpijn, die u vanuit uw rug in uw

Nadere informatie

Gescheurde achillespees

Gescheurde achillespees Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Gescheurde achillespees z Op de Spoedeisende Hulp is vastgesteld dat u een gescheurde achillespees hebt. Deze brochure geeft

Nadere informatie

Trainingsschema Alpe d HuZes 4 x per week

Trainingsschema Alpe d HuZes 4 x per week Week 1 75 2 Interval 75 min. D1 met 6 x 3 min. D2, P 3 min. 60 3 Tempoduur 60 min. D1-D2 training met 20 min. D2 75 4 Duurtraining 75 min. 270 Week 2 75 2 Interval 75 min. D1 met 5 x 4 min. D2, P 2 min.

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Plastische Chirurgie Schisisteam. Gehemelteplastiek (pharynxplastiek)

Plastische Chirurgie Schisisteam. Gehemelteplastiek (pharynxplastiek) Plastische Chirurgie Schisisteam Gehemelteplastiek (pharynxplastiek) Plastische Chirurgie Schisisteam Uw kind heeft in verband met een nasale spraak een spraakverbeterende operatie nodig: een gehemelteplastiek.

Nadere informatie

PROGRAMMA. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005

PROGRAMMA. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005 PROGRAMMA Vervoer van en naar Schiphol Op eigen gelegenheid. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005 Vluchten Woensdag 7 september Amsterdam Curaçao (Hato) KL 735 13.05 16.40 uur Donderdag

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

De operatieafdeling Welke route doorloopt u op de OK

De operatieafdeling Welke route doorloopt u op de OK De operatieafdeling Voordat u geopereerd wordt, is het belangrijk dat u ongeveer weet wat u te wachten staat. De opererend specialist, de anesthesioloog en hun teams zullen u dan ook zo goed mogelijk mondeling

Nadere informatie

DIAGNOSTISCHE LUMPECTOMIE FRANCISCUS GASTHUIS

DIAGNOSTISCHE LUMPECTOMIE FRANCISCUS GASTHUIS DIAGNOSTISCHE LUMPECTOMIE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding U bent op de polikliniek Chirurgie geweest en er is bij u een afwijking in de borst geconstateerd. Omdat de chirurg niet met zekerheid kan zeggen

Nadere informatie

Afdeling M Inleiding Type afdeling Plattegrond

Afdeling M Inleiding Type afdeling Plattegrond Afdeling M Hoofdhals-oncologie KNO Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie Oogheelkunde Plastische chirurgie Urologie 1 Inleiding U bent, of wordt binnenkort, opgenomen op afdeling M. Deze folder brengt

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Ziekte van Dupuytren Radboud universitair medisch centrum

Ziekte van Dupuytren Radboud universitair medisch centrum Ziekte van Dupuytren Algemeen De ziekte van Dupuytren is twee eeuwen geleden voor het eerst beschreven door de Franse chirurg Baron Guillaume Dupuytren. De ziekte van Dupuytren begint meestal met een

Nadere informatie

Informatie over de gang van zaken op de afdeling

Informatie over de gang van zaken op de afdeling Chirurgie / Orthopedie Afdelingsinformatie Informatie over de gang van zaken op de afdeling Inleiding In deze folder vindt u informatie over een opname op de afdeling Chirurgie/Orthopedie. Op deze afdeling

Nadere informatie

Welkom. Thoraxcentrum

Welkom. Thoraxcentrum Welkom Welkom op afdeling B1, één van de verpleegafdelingen Cardio thoracale Chirurgie van het UMCG. U bent hier opgenomen om een operatie te ondergaan aan uw hart of longen. Door middel van deze folder

Nadere informatie

S T I C H T I N G I N T E R P L A S T H O L L A N D L E I D E N

S T I C H T I N G I N T E R P L A S T H O L L A N D L E I D E N S T I C H T I N G I N T E R P L A S T H O L L A N D L E I D E N Voorwoord van de voorzitter Met genoegen presenteren wij u de brochure over Stichting Interplast Holland. Hierin vindt u informatie over

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Voorbereidingstraject Darmoperatie. Fast track

Voorbereidingstraject Darmoperatie. Fast track Voorbereidingstraject Darmoperatie Fast track Inhoudsopgave Inleiding... 3 Second opinion... 4 Medisch dossier... 4 Het eerste ziekenhuisbezoek... 5 Consult chirurg... 5 Polikliniekassistent van de chirurg...

Nadere informatie

Augustus Iedereen is aardig voor groot en klein. dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 3. maandag 1 augustus.

Augustus Iedereen is aardig voor groot en klein. dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 3. maandag 1 augustus. Augustus 01 maandag 1 augustus dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 1 1 1 1 1 0 1 0 1 1 september Iedereen is aardig voor groot en klein. September 01 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

Nadere informatie

Centrum voor Revalidatie locatie Groningen Het vastzetten van een gewricht

Centrum voor Revalidatie locatie Groningen Het vastzetten van een gewricht Centrum voor Revalidatie locatie Groningen Het vastzetten van een gewricht Artrodese Centrum voor Revalidatie locatie Groningen Bij u is in één of meer gewrichten in uw hand of pols artrose vastgesteld.

Nadere informatie

Plastische chirurgie Borstreconstructie

Plastische chirurgie Borstreconstructie Plastische chirurgie Borstreconstructie Deze brochure is bedoeld voor vrouwen die in aanmerking komen voor een borstreconstructie. Van uw plastisch chirurg hebt u hierover informatie gekregen. In deze

Nadere informatie

Besnijdenis (circumcisie)

Besnijdenis (circumcisie) Besnijdenis (circumcisie) 1 Binnenkort wordt bij u of uw zoon een besnijdenis (circumcisie) verricht. In deze folder informeren wij u over de voorbereiding, de operatie en de nazorg. De uroloog of de chirurg

Nadere informatie

QualityTime. ontdekken ontmoeten beleven. Reisinformatie OverEINDse dagen 2017 Lillehammer

QualityTime. ontdekken ontmoeten beleven. Reisinformatie OverEINDse dagen 2017 Lillehammer QualityTime ontdekken ontmoeten beleven Reisinformatie OverEINDse dagen 2017 Lillehammer 1 t/m 4 februari 2017 Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met VvAA QualityTime: Hetty Potters (hetty.potters@vvaa.nl)

Nadere informatie

Plastische chirurgie. Praktische informatie

Plastische chirurgie. Praktische informatie Plastische chirurgie Praktische informatie Inhoudsopgave Wat is de maatschap Plastische Chirurgie?...4 Wanneer naar de plastisch chirurg?...5 Het eerste gesprek...5 Na het eerste gesprek...6 Ziekenhuisopname...6

Nadere informatie

Elkerliek Ziekenhuis T.a.v. mevrouw prof. dr. E. de Bont, voorzitter raad van bestuur Postbus AB HELMOND

Elkerliek Ziekenhuis T.a.v. mevrouw prof. dr. E. de Bont, voorzitter raad van bestuur Postbus AB HELMOND > Retouradres Postbus 2518 6401 DA Heerlen Elkerliek Ziekenhuis T.a.v. mevrouw prof. dr. E. de Bont, voorzitter raad van bestuur Postbus 98 5700 AB HELMOND Stadsplateau 1 3521 AZ Utrecht Postbus 2518 6401

Nadere informatie

Besnijdenis (circumcisie)

Besnijdenis (circumcisie) Besnijdenis (circumcisie) Binnenkort wordt bij u of uw zoon een besnijdenis (circumcisie) verricht. In deze folder informeren wij u over de voorbereiding, de operatie en de nazorg. De uroloog of de chirurg

Nadere informatie

Verpleegafdeling Chirurgie, locatie Oost

Verpleegafdeling Chirurgie, locatie Oost Verpleegafdeling Chirurgie, locatie Oost Inhoud 1. Informatie over de opname en de operatie 3 1.1 Voorbereiding thuis. Wat verwachten wij van u? 3 1.2 Gesprekken voor uw operatie 4 1.3 Hoe geeft u veranderingen

Nadere informatie

La Palma Zaterdag 2 september

La Palma Zaterdag 2 september La Palma 2005 Zaterdag 2 september Om 02:00 uur staan we op. Berry zal ons wegbrengen naar Schiphol en ze staat prompt om 02:45 voor de deur. Er is bijna niemand op de weg en om 03.15 uur komen we bij

Nadere informatie

Afdeling M heeft in totaal 27 bedden. De bedden zijn verdeeld over vierpersoonskamers, tweepersoonskamers en eenpersoonskamers.

Afdeling M heeft in totaal 27 bedden. De bedden zijn verdeeld over vierpersoonskamers, tweepersoonskamers en eenpersoonskamers. Afdeling M Hoofdhalsoncologie Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie Oogheelkunde Plastische chirurgie Urologie U bent, of wordt binnenkort, opgenomen op afdeling M. Deze folder brengt u op de hoogte

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Dogear correctie. Polikliniek Plastische Chirurgie

PATIËNTEN INFORMATIE. Dogear correctie. Polikliniek Plastische Chirurgie PATIËNTEN INFORMATIE Dogear correctie Polikliniek Plastische Chirurgie 2 PATIËNTENINFORMATIE Door middel van deze informatiefolder wil de polikliniek Plastische Chirurgie van het Maasstad Ziekenhuis u

Nadere informatie

Reconstructiechirurgie in het hoofdhalsgebied

Reconstructiechirurgie in het hoofdhalsgebied Binnenkort wordt u in het MCL opgenomen voor een operatie van een kwaadaardig gezwel in het. Deze operatie bestaat uit twee delen: 1. Het wegnemen van de tumor door de hoofdhalschirurg. Dit doet de KNO-arts

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Borstreconstructie. Afdeling Plastische Chirurgie

Borstreconstructie. Afdeling Plastische Chirurgie Borstreconstructie Afdeling Plastische Chirurgie Borstreconstructie Deze brochure is bedoeld voor vrouwen die in aanmerking komen voor een borstreconstructie. Van uw plastisch chirurg hebt u hierover informatie

Nadere informatie

Joint Care. Albert Schweitzer ziekenhuis april 2006 pavo 0538

Joint Care. Albert Schweitzer ziekenhuis april 2006 pavo 0538 Joint Care Albert Schweitzer ziekenhuis april 2006 pavo 0538 Inleiding De orthopeed heeft met u besproken dat u een totale heupprothese of een totale knieprothese gaat krijgen. Verder heeft hij met u besproken

Nadere informatie

Take a look at my life week 26

Take a look at my life week 26 Take a look at my life week 26 Zo weer een week voorbij, wat vliegen ze ineens om. Voorheen gingen mijn dagen nooit zo snel maar nu met een kleine in huis kom ik gewoon tijd te kort. Daan is inmiddels

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker Reisverslag Calgary, Canada 2012 14-07 t/m 04-08 Koen Braker Zaterdag 14 juli vertrok ik vanaf Schiphol naar Calgary International Airport. Na een vlucht van 9 uur werd ik zeer uitgebreid ondervraagd bij

Nadere informatie

Bijeenkomst in Tanger van februari 2016

Bijeenkomst in Tanger van februari 2016 Bijeenkomst in Tanger van 27-29 februari 2016 Na aankomst van een turbulente vlucht op Vrijdagavond werden we om 23.00 in Tanger opgewacht door Mohamed. Hij bracht ons naar het appartementencomplex alwaar

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Vastgesteld rapport van het inspectiebezoek Toezicht Operatief Proces cardiothoracale chirurgie in het Amphia Ziekenhuis te Breda.

Vastgesteld rapport van het inspectiebezoek Toezicht Operatief Proces cardiothoracale chirurgie in het Amphia Ziekenhuis te Breda. Vastgesteld rapport van het inspectiebezoek Toezicht Operatief Proces cardiothoracale chirurgie in het Amphia Ziekenhuis te Breda Utrecht, mei 2015 1. Inleiding Bij brief van 29 januari 2015 bent u geïnformeerd

Nadere informatie

Kleine dermatologische operatie

Kleine dermatologische operatie Kleine dermatologische operatie H14.024-01 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoe bereidt u zich voor?... 2 Wat moet u de arts vertellen?... 2 Mag u voor de operatie eten en drinken?... 2

Nadere informatie