GEMEENTE DORDRECHT. STATUTEN der Stichting De Biesbosch" tot beheer en exploitatie van landerijen der gemeente Dordrecht".

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE DORDRECHT. STATUTEN der Stichting De Biesbosch" tot beheer en exploitatie van landerijen der gemeente Dordrecht"."

Transcriptie

1 2550 GEMEENTE DORDRECHT STATUTEN der Stichting De Biesbosch" tot beheer en exploitatie van landerijen der gemeente Dordrecht". Artikel 1. De stichting draagt de naam; Stichting De Biesbosch" tot beheer en exploitatie van landerijen der gemeente Dordrecht" en is gevestigd te Dordrecht. Artikel De stichting heeft ten doel het voeren van het beheer en de exploitatie van aan de gemeente Dordrecht behorende landerijen en percelen met opstallen, waarvan het beheer en de exploitatie door burgemeester en wethouders aan de stichting worden opgedragen, zulks geheel voor rekening van de gemeente Dordrecht, zodat de ontvangsten ten bate en de uitgaven ten laste dier gemeente komen, met dien verstande, dat in de gemeenterekening slechts wordt verantwoord het gehele saldo van de rekening van baten en lasten. * 2. Onder beheer en exploitatie wordt begrepen de verhuring en verpachting, hét innen der huren en pachten, de zorg voor onderhoud en zo mogelijk verbetering, de uitoefening van het eigen agrarisch bedrijf, zomede de administratie. 3. Burgemeester en wethouders hebben te allen tijde het recht gemeentelijke eigendommen aan het beheer en de exploitatie van de stichting te onttrekken. Artikel 3. L Bij de verpachting van de aan het beheer der Stichting toevertrouwde landerijen zullen moeten worden in acht genomen de door de gemeenteraad onder goedkeuring van gedeputeerde staten voor die landerijen vastgestelde minimum-pachtprijz^n; de 23-3-'60 (200)

2 verhuring van niet-landbouwgronden geschiedt tegen de door de gemeenteraad onder goedkeuring van gedeputeerde staten vastgestelde prijzen. 2. De verdere voorwaarden, waaronder landerijen en nietlandbouwgronden worden verpacht of verhuurd, worden vastgesteld door het algemeen bestuur, onder goedkeuring van de gemeenteraad. Artikel 4. 4: Het algomoon bestuur dor stichting bcotaat uit ncgcp^edcn. Een lid van dat bestuur wordt door burgemeester^^ uit hun midden aangewezen, welk lid tevens^gis-v6orzitter optreedt; 2 leden worden benoemd door de T^^cë^^n landbouw, visserij en voedselvoorziening; de ov^igé^zes leden worden door de gemeenteraad benoemcl^^ van vier jaar met dien verstande dat van dezezgsj«tïeï^tenminste vijf leden moeten worden gekozen uit de^jfiëeff^van de gemeenteraad. Burgemeester en wethouders kiwtfien voor elke benoeming oon aanbovoling indienen. \/ -< v/cvt/vj^e-a f*2.i * 3 voyz^ vic^ 7 v\r, i J? 8' -i) 2. Jaarlijks treedt aan het einde van het kalenderjaar volgens een door burgemeester en wethouders opgemaakt rooster, zo na mogelijk een vierde gedeelte van de leden af. De aftredenden zijn terstond weder benoembaar. Indien een lid de hoedanigheid verliest, op grond waarvan hij is benoemd, houdt hij gelijktijdig op lid van het algemeen bestuur te zijn. 3. Het lid dat benoemd is ter vervulling van een tussentijds opengevallen plaats, treedt af op het tijdstip, waarop degene, in wiens plaats hij is benoemd, moest aftreden. 4. Het algemeen bestuur vergadert als regel tenminste tweemaal per jaar en voorts zo dikwijls het dagelijks bestuur of meer dan een derde van de leden van het algemeen bestuur dit wenselijk oordeelt. Artikel ' ^^ *- l tiq gevormd, bectaande uit vijf leden.. OQ \ Wf v^o^v^cv^ (*-**. 3 C ^I yi51* ^r' 2èè S J 2. De voorzitter van het algemeen bestuur is tevens voorzitter van het dagelijks bestuur. /

3 Een lid van het dagelijks bestuur, dat als lid van het algemeen bestuur aftreedt, treedt tevens af als lid van het dagelijks bestuur. 4. Het dagelijks bestuur heeft alle bevoegdheden, welke niet bij deze statuten aan anderen zijn toegekend. 5. Het dagelijks bestuur is verantwoording schuldig aan het algemeen bestuur. 6. Het dagelijks bestuur vergadert als regel ten minste eenmaal per drie maanden en voorts zo dikwijls de voorzitter of ten minste twee leden dit wenselijk oordelen. Artikel 5 a. Als secretaris van het algemeen en het dagelijks bestuur treedt op een door burgemeester en wethouders aan te wijzen ambtenaar. Artikel 6. De voorzitter vertegenwoordigt de stichting in en buiten rechten. Artikel 7. De bestuursleden mogen middellijk noch onmiddellijk deelnemen aan leveringen of aannemingen ten behoeve van de stichting. Artikel 8. Burgemeester -en wethouders wijzen een ambtenaar aan, die belast is met en zelfstandig verantwoordelijk is voor de fiananciële administratie van de stichting. Artikel 9. Bij ongesteldheid, afwezigheid, schorsing of ontstentenis van de in artikel 8 bedoelde ambtenaar wordt deze vervangen op de wijze door burgemeester en wethouders te bepalen. Artikel 10. De ingevolge artikel 8 met de financiële administratie van de stichting belaste ambtenaar zorgt voor de tijdige invordering van alle inkomsten en ontvangsten van de stichting, waarvoor hij, voorzover deze ontvangsten niet per postwissel, per bank of per postgiro geschieden, door hem ondertekende kwitanties a geeft.

4 Artikel Alle betalingen van de stichting geschieden door de in artikel 8 genoemde ambtenaar tegen behoorlijke kwijtingsbewijzen. 2. De rekeningen of andere bescheiden moeten vóór tot betaling wordt overgegaan door de voorzitter voor fiat zijn getekend. 3. In afwijking van het bij het eerste lid bepaalde kunnen betalingen, voor welke volgens algemeen gebruik geen kwijtingsbewijzen worden afgegeven of gevraagd, plaatshebben zonder dat daarvoor kwijtingsbewijzen worden ontvangen. Artikel 12. L De volgens artikel 8 met de financiële administratie van de stichting belaste ambtenaar draagt zorg, dat de kasgelden, voor zover deze en het saldo bij de postchèque- en girodienst tezamen, een door het algemeen bestuur der stichting vast te stellen bedrag overtreffen, in ronde sommen van ƒ 100,- onverwijld tegen kwitantie bij de ontvanger der gemeente worden gestort, tenzij dit meerdere voor onmiddellijk te verrichten betalingen nodig is. 2. Tot tijdelijke voorziening der kasmiddelen kunnen bij de ontvanger der gemeente gelden worden opgenomen. 3. De teruggave der gestorte gelden geschiedt slechts op een schriftelijke aanvrage van de in het eerste lid bedoelde ambtenaar, voor gezien getekend door de voorzitter van het bestuur. 4. Indien -de opneming van gelden betreft de bij de stichting zelf nodige kasgelden, behoeft de schriftelijke aanvrage de goedkeuring van de directeur van de accountantsdienst of diens plaatsvervanger. 5. De storting en opneming van gelden, bedoeld in het eerste en tweede lid, geschieden in rekening-courant. Tussen de gemeente en de stichting wordt voor wederzijdse stortingen rente berekend naar daarvoor door burgemeester en wethouders vast te stellen regelen. Artikel 13. L Ten behoeve van de stichting kan een rekening bij de postehèque- en girodienst worden genomen, waarover de in artikel 8 bedoelde ambtenaar zelfstandig per giro en per chèpue kan beschikken met inachtneming van de volgende bepalingen.

5 Het gebruik van cheques aan toonder is verboden. 3. Cheques op naam mogen slechts worden gebezigd: a. voor aanvulling van de kas van de stichting; b. voor betaling uitsluitend aan niet bij de postchèque- en girodienst aangeslotenen. 4. Bij gebruikmaking van cheques op naam worden uitsluitend driedelige cheques gebezigd. Artikel De boekhouding van de stichting wordt gevoerd naar de methode van dubbel-boekhouden. 2. Zij moet zodanig zijn ingericht, dat daaruit steeds een volledig overzicht van de bezittingen en schulden van de stichting en een gedetailleerd overzicht van de uitkomsten van de exploitatie van de stichting kunnen worden samengesteld. 3. Burgemeester en wethouders kunnen omtrent de inrichting der boekhouding nadere voorschriften geven. Artikel 15. L De controle op het geldelijk beheer en de financiële administratie van de stichting wordt uitgeoefend door de directeur van de gemeentelijke accountantsdienst of de door hem aangewezen ambtenaren, overeenkomstig de bepalingen van de verordening tot regeling van de controle op het geldelijk beheer en de boekhouding van de ontvanger en van de andere ambtenaren der gemeente, met geldelijk beheer en/of met boekhouding belast. 2. Het bestuur is verplicht aan burgemeester en wethouders of een door hen aangewezen gemachtigde alle gevraagde inlichtingen te verschaffen en inzage van de administratie, boeken en bescheiden van de stichting te geven. Artikel Het dagelijks bestuur dient jaarlijks in de maand mei een door het algemeen bestuur vastgestelde begroting voor het volgend jaar in drievoud bij de gemeenteraad ter goedkeuring in. Het

6 dagelijks bestuur maakt voorts jaarlijks vóór l juni een exploitatierekening over het afgelopen jaar op en zendt deze na vaststelling door het algemeen bestuur in drievoud met de nodige bescheiden aan de gemeenteraad ter goedkeuring. 2. De begroting en de rekening worden ingericht op de door burgemeester en wethouders te bepalen wijze. De posten der begroting mogen zonder voorafgaande machtiging van burgemeester en wethouders niet worden overschreden. 3. Tegelijk met de rekening legt het dagelijks bestuur aan het algemeen bestuur en aan de gemeenteraad (aan deze in drievoud) over een beredeneerd verslag van de werkzaamheden der stichting in het afgelopen kalenderjaar. Artikel 17. Goedkeuring van de rekening door de gemeenteraad strekt tot opheffing van de aansprakelijkheid van het dagelijks bestuur en de ambtenaar, bedoeld in artikel 8, behoudens later in rechten gebleken valsheid in bewijsstukken, of andere onregelmatigheden. Artikel 18, * De verdere inrichting van de stichting wordt no nodig geregeld bij een door het algemeen bestuur vast te stellen reglement, dat is onderworpen aan de goedkeuring van burgemeester en wethouders., Artikel 19. T het bepaalde in artikel 8, door het algemeen bestuur benp^ma en ontslagen onder goedkeuring van burgemeester en wejjkjuders; het personeel ontvangt een schriftelijke aanstellinj 2. De bezoldiging en alle verdere arjaetclsvoorwaarden van dit personeel worden, onder goedkeurjaig van burgemeester en wethouders, door het algemeenjtjesraur geregeld, zoveel mogelijk in aansluiting aan de bezddigïng en de arbeidsvoorwaarden van het personeel in diensj> fér gemeente Dordrecht. 3. Ontelagvan het personeel, niet overeenkomstig eigen verzoek^feénoeft eveneens de goedkeuring van burgemeester en wet- Ver \^c v v\ <ri <L^\ i 2, «cz- Z >^"\ 2 - ^^ '~*^\ o '*^ r> -ï 6 3P J

7 Artikel Wijziging van deze statuten heeft plaats bij besluit van de gemeenteraad, het algemeen bestuur gehoord, onder goedkeuring van gedeputeerde staten. Artikel De stichting kan alleen bij besluit van de gemeenteraad worden opgeheven, het algemeen bestuur gehoord. 2. Bij opheffing geschiedt de vereffening door het dagelijks bestuur, tenzij burgemeester en wethouders anders bepalen. 3. Een eventueel batig slot wordt aan de gemeente uitgekeerd. Aldus gedaan ter openbare vergadering van 16 september 1958 en gewijzigd in de openbare vergadering van 29 december De secretaris, JOOLEN. De voorzitter,? J. A. H. J. VAN DER DUSSEN. Goedgekeurd door gedeputeerde staten van de provincie Zuid- Holland bij besluiten van 24 november 1958, G.S. no. 41 en 11 januari 1960, G.S. no. 323.

Geconsolideerde tekst van de regeling

Geconsolideerde tekst van de regeling Geconsolideerde tekst van de regeling 1952. N. 30. GEMEENTEBLAD VAN ROTTERDAM De Raad der gemeente Rotterdam, Gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders; BESLUIT: A. Uit de gewone middelen der

Nadere informatie

Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Emco; gelet op artikel <..> van de gemeenschappelijke regeling <naam regeling>;

Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Emco; gelet op artikel <..> van de gemeenschappelijke regeling <naam regeling>; Het algemeen bestuur van de regeling Emco; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van ; gelet op artikel van de regeling ; besluit: vast te stellen de volgende wijziging

Nadere informatie

Datum ondertekening. Bron bekendmaking

Datum ondertekening. Bron bekendmaking Zoek regelingen op overheid.nl Nederlandse Antillen Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 16de september 1970 ter

Nadere informatie

gelet op artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 49 van de Gemeenschappelijke Regeling Recreatieschap Nederrijn, Lek en Waal;

gelet op artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 49 van de Gemeenschappelijke Regeling Recreatieschap Nederrijn, Lek en Waal; Het algemeen bestuur van het Recreatieschap Nederrijn, Lek en Waal; gelezen het voorstel van het dageiijks bestuur; gelet op artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 49 van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

STREEKARCHIEF LANGSTRAAT HEUSDEN ALTENA

STREEKARCHIEF LANGSTRAAT HEUSDEN ALTENA STREEKARCHIEF LANGSTRAAT HEUSDEN ALTENA De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Aalburg, Heusden, Waalwijk, Werkendam en Woudrichem, ieder voor zover hun bevoegdheden betreft, overwegende:

Nadere informatie

Overzicht van de wijzigingen in de gemeenschappelijke regeling Openbaar Lichaam Crematoria Twente

Overzicht van de wijzigingen in de gemeenschappelijke regeling Openbaar Lichaam Crematoria Twente Overzicht van de wijzigingen in de Openbaar Lichaam Crematoria Twente Artikelnummer Oude tekst Nieuwe tekst 1, lid 1 De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de in de

Nadere informatie

WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B no. 41).

WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B no. 41). WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B. 2002 no. 41). HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 In deze wet en daarop

Nadere informatie

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Naam, Zetel en Doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: 'Broederschap der Notariële Studenten te Leiden' en is opgericht op twintig

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Gemeenschappelijke regeling Reestmond Pagina 1 Overwegende, dat ten gevolge van de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Novatec 2006

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Novatec 2006 CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR387666_2 15 mei 2017 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Novatec 2006 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld en

Nadere informatie

Artikel 4. Samenstelling De colleges van de deelnemende gemeenten wijzen elk twee leden aan voor het Algemeen Bestuur.

Artikel 4. Samenstelling De colleges van de deelnemende gemeenten wijzen elk twee leden aan voor het Algemeen Bestuur. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 22585 29 april 2016 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REESTMOND HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALINGEN REGELING Overwegende, dat ten

Nadere informatie

De dagelijkse besturen van de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa s en Wetterskip Fryslân,

De dagelijkse besturen van de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa s en Wetterskip Fryslân, OPENBAAR LICHAAM OP GROND VAN DE WET GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN De dagelijkse besturen van de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa s en Wetterskip Fryslân, overwegende dat 1. de algemene besturen

Nadere informatie

STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013)

STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013) STATUTEN STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013) Definitie Artikel 1 Schriftelijk 1. Onder schriftelijk wordt in deze statuten tevens verstaan een langs elektronische weg toegezonden

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

ANTILLIAANSE AANNEMERS VERENIGING HUISHOUDELIJK REGELMENT

ANTILLIAANSE AANNEMERS VERENIGING HUISHOUDELIJK REGELMENT ANTILLIAANSE AANNEMERS VERENIGING HUISHOUDELIJK REGELMENT VASTSTELLING VAN DE CONTRIBUTIE Artikel 1 1. De contributie voor de leden wordt geheven volgens normen, die door de Ledenvergadering, bedoeld in

Nadere informatie

Matrix Gemeenschappelijke Regeling ReinUnie 2010 (eerste wijziging)

Matrix Gemeenschappelijke Regeling ReinUnie 2010 (eerste wijziging) Gemeenschappelijke regeling ReinUnie 2010 Gemeenschappelijke Regeling ReinUnie 2010 (eerste wijziging) toelichting Hoofdstuk I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

statutair gevestigd te Amsterdam,

statutair gevestigd te Amsterdam, 1 DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de vereniging: Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO), statutair gevestigd te Amsterdam, akte van statutenwijziging d.d. 3 februari 2011 verleden

Nadere informatie

Voorstel wijziging Statuten:

Voorstel wijziging Statuten: Voorstel wijziging Statuten: Artikel 1 lid 1 wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt: "1. De Vereniging draagt de naam: Vereniging Industriële Raad voor de Olie- en Gasindustrie en Offshore Renewable

Nadere informatie

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT.

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. De verkorte naam is: VSPVU. 2. De vereniging heeft haar zetel in Amsterdam. 3.

Nadere informatie

verordening bezwaarschriftencommissie Gouda

verordening bezwaarschriftencommissie Gouda regeling nummer 1.2.2 verordening bezwaarschriftencommissie Gouda vastgesteld 31 januari 1994/19 januari 1994/19 januari 1994 bekendgemaakt 23 maart 1994 inwerkingtreding 1 april 1994 laatste wijziging

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006 Artikel 1 (instelling rechtspersoon) 1. Er is een openbaar lichaam,

Nadere informatie

Statuten Stichting Budgetbeheer Noord

Statuten Stichting Budgetbeheer Noord Statuten Stichting Budgetbeheer Noord Artikel 1 - Naam, zetel en duur 1. De stichting is genaamd: Stichting Budgetbeheer Noord 2. Zij is gevestigd te Transportbaan 15 9672BJ Winschoten 3. De stichting

Nadere informatie

ARTIKELEN 1 T/M 14 VAN DE STATUTEN

ARTIKELEN 1 T/M 14 VAN DE STATUTEN ARTIKELEN 1 T/M 14 VAN DE STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De stichting is genaamd: Stichting Vriendenkring Nederlands Goud-, Zilver- en Klokkenmuseum, en is gevestigd in de gemeente: Schoonhoven. DUUR

Nadere informatie

: Landsverordening Sociale Verzekeringsbank. Citeertitel: Landsverordening Sociale Verzekeringsbank

: Landsverordening Sociale Verzekeringsbank. Citeertitel: Landsverordening Sociale Verzekeringsbank Intitulé : Landsverordening Sociale Verzekeringsbank Citeertitel: Landsverordening Sociale Verzekeringsbank Vindplaats : AB 1995 no. GT 1 Wijzigingen: Geen Artikel 1 Er is in Aruba een bank, genaamd Sociale

Nadere informatie

STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE

STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE Naam en Zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Netwerk Vrouwelijke Ondernemers - Drenthe (NVO-Drenthe). Zij wordt in deze statuten verder

Nadere informatie

OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA

OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA 1 OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie: 16 september 2013) DOEL EN TAAK Artikel 1. Het doel van de vereniging is: 1. het bevorderen van de betrokkenheid van de ouders

Nadere informatie

Reglement Territoriaal Adviescommissie Wageningse Eng (TAWE)

Reglement Territoriaal Adviescommissie Wageningse Eng (TAWE) Reglement Territoriaal Adviescommissie Wageningse Eng (TAWE) Vastgesteld door B en W, d.d. 18-03-2014 NAAM EN INSTELLING Artikel 1 Onder de naam "Territoriaal Adviescommissie Wageningse Eng" (hierna ook

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 december 2011;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 december 2011; Nummer 15-01.2012 (gewijzigd) De raad van de gemeente Eemsmond Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 december 2011; Gelezen het erratum van het college van burgemeester

Nadere informatie

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM - 1 - SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM STATUTEN Naam en zetel: Artikel 1: 1. De stichting draagt de naam: Stichting Jonge Balie Activiteiten

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen

Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen De raad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeenten Gulpen-Wittem; Gelet op het bepaalde in de Wet gemeenschappelijke regelingen en de Gemeentewet: Besluiten: Aan te gaan de navolgende

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL Doorlopende tekst van de statuten van de stichting Stichting S.P.Y.N. Welfare Foundation, blijkens de akte van oprichting op 10 december 2004 verleden voor notaris mr J. Hagen te Vleuten, gemeente Utrecht.

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

Statuten Promotie Driebanden Groot Veldhoven. Artikel 1 - Naam, zetel en duur

Statuten Promotie Driebanden Groot Veldhoven. Artikel 1 - Naam, zetel en duur Statuten Promotie Driebanden Groot Veldhoven. Artikel 1 - Naam, zetel en duur 1. De stichting is genaamd: Promotie Driebanden Groot Veldhoven verder genoemd als DGV. 2. Zij is gevestigd te Veldhoven 3.

Nadere informatie

STICHTING GOOISE SCHOLEN FEDERATIE

STICHTING GOOISE SCHOLEN FEDERATIE 1 DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de Stichting Gooise Scholen Federatie, zoals deze statuten luiden na de akte van statutenwijziging op 11 december 2018 voor mr. M.S.M. Bosse, notaris te Blaricum

Nadere informatie

/FB/AM/versie1 STATUTEN STICHTING

/FB/AM/versie1 STATUTEN STICHTING - 1-25637/FB/AM/versie1 STATUTEN STICHTING STATUTEN ------------------------------------------------------------------- Artikel 1 - Naam en zetel ---------------------------------------------------------

Nadere informatie

blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Stichting Brancheplatform Kappers (BPK), gevestigd in de gemeente Utrecht, per 16 september 2014

blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Stichting Brancheplatform Kappers (BPK), gevestigd in de gemeente Utrecht, per 16 september 2014 blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Stichting Brancheplatform Kappers (BPK), gevestigd in de gemeente Utrecht, per 16 september 2014 NAAM EN ZETEL Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam Stichting

Nadere informatie

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld en Zuidhorn;

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld en Zuidhorn; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING NOVATEC 2006 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld en Zuidhorn; overwegende dat een intergemeentelijke samenwerking

Nadere informatie

OPRICHTING STICHTING Stichting Beheer Derdengelden

OPRICHTING STICHTING Stichting Beheer Derdengelden Zaaknummer: @ OPRICHTING STICHTING Stichting Beheer Derdengelden (@) Op @ verscheen voor mij, @, notaris te @: @ hierna te noemen: 'de oprichter'. De verschenen persoon verklaarde bij deze akte een stichting

Nadere informatie

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2007 / 108. Naam Gemeenschappelijke regeling recreatieschap Veluwe (2007) Publicatiedatum 22 augustus 2007

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2007 / 108. Naam Gemeenschappelijke regeling recreatieschap Veluwe (2007) Publicatiedatum 22 augustus 2007 Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2007 / 108 Naam Gemeenschappelijke regeling recreatieschap Veluwe (2007) Publicatiedatum 22 augustus 2007 Opmerkingen - Toetreding (onder gelijktijdige opheffing

Nadere informatie

Verordening commissie bezwaarschriften Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant 2010

Verordening commissie bezwaarschriften Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant 2010 Verordening commissie bezwaarschriften Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant 2010 Het Algemeen Bestuur, het Dagelijks Bestuur en de Voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, ieder

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Reglement Tuchtcommissie

Reglement Tuchtcommissie Reglement Tuchtcommissie 1 mei 2016 Artikel 1 De in dit Reglement Tuchtcommissie voorkomende begrippen hebben de betekenis als daaraan toegekend in de Statuten en het Algemeen Reglement en voorts de navolgende:

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling vuilverbrandingsinstallatie Alkmaar en omstreken

Gemeenschappelijke regeling vuilverbrandingsinstallatie Alkmaar en omstreken Gemeenschappelijke regeling vuilverbrandingsinstallatie Alkmaar en omstreken HOOFDSTUK I Artikel 1 Definities INSTELLING VAN EEN OPENBAAR LICHAAM Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

met zetel te Nieuwegein, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 13 april 2005 voor Mr H.B.H. Kraak, notaris te Amsterdam.

met zetel te Nieuwegein, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 13 april 2005 voor Mr H.B.H. Kraak, notaris te Amsterdam. - 1 - STATUTEN VAN STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN BALLAST NEDAM ACS/6001796/287852.dlt met zetel te Nieuwegein, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 13 april 2005

Nadere informatie

Format statuten stichting of vereniging

Format statuten stichting of vereniging Format statuten stichting of vereniging Model van statuten voor een stichting ONDERDEEL VAN www.pep-eboek.nl, de praktische gids voor organisaties die met vrijwilligers werken UITGEGEVEN DOOR PEP Den Haag

Nadere informatie

gelet op artikel <..> van de gemeenschappelijke regeling <naam regeling>;

gelet op artikel <..> van de gemeenschappelijke regeling <naam regeling>; Het algemeen bestuur van de regeling Reestmond; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van ; gelet op artikel van de regeling ; besluit: vast te stellen de volgende wijziging

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

dat de Wet gemeenschappelijke regelingen is gewijzigd waardoor de huidige gemeenschappelijke regeling aangepast moet worden;

dat de Wet gemeenschappelijke regelingen is gewijzigd waardoor de huidige gemeenschappelijke regeling aangepast moet worden; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 18359 29 maart 2018 Gemeenschappelijke Regeling West-Brabants Archief De colleges van burgemeester en wethouders van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE OPENBAAR BASISONDERWIJS WEERT

VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE OPENBAAR BASISONDERWIJS WEERT VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE OPENBAAR BASISONDERWIJS WEERT De raad der gemeente Weert; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Weert van 10 februari 2004; overwegende,

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Ferwerderadiel, ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft;

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Ferwerderadiel, ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft; Sector : III Nr. : 63 De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Ferwerderadiel, ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 4 oktober

Nadere informatie

Naam en Zetel. Artikel 1. Fonds Stimulans. Stichting voor onderzoek naar Multipel Myeloom en de ziekte van Waldenström. Veenendaal Doel. Artikel 2.

Naam en Zetel. Artikel 1. Fonds Stimulans. Stichting voor onderzoek naar Multipel Myeloom en de ziekte van Waldenström. Veenendaal Doel. Artikel 2. blad 1 Naam en Zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: Fonds Stimulans. Stichting voor onderzoek naar Multipel Myeloom en de ziekte van Waldenström. 2. Zij is gevestigd te Veenendaal. Doel. Artikel

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap IJsselmonde

Gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap IJsselmonde Gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap IJsselmonde De raden, respectievelijk de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

20 december 2016 Motie Commissie bezwaarschriften Pagina 1 van 5. gelezen het advies van de commissie Werken en Besturen van 30 november 2016,

20 december 2016 Motie Commissie bezwaarschriften Pagina 1 van 5. gelezen het advies van de commissie Werken en Besturen van 30 november 2016, Gemeenteblad 2016, nummer Onderwerp Datum 20 december 2016 Motie Commissie bezwaarschriften Pagina 1 van 5 De raad van Venray, gelezen het advies van B en W van 14 november 2016, gelezen het advies van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Lopik, Montfoort, Oudewater, Woerden

Nadere informatie

UJ overwegende dat, < O omgevingsrecht wensen samen te werken;

UJ overwegende dat, < O omgevingsrecht wensen samen te werken; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONALE MILIEUDIENST WEST-BRABANT REGIONALE MILIEUDIENST WEST-BRABANT De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten: Bergen op

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING NOORDELIJKE REKENKAMER 2013

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING NOORDELIJKE REKENKAMER 2013 Provinciale Staten van de Provincie Drenthe, Groningen en Fryslân: Gelet op het bepaalde in artikel 79l van de Provinciewet en artikel 40 van de Wet Gemeenschappelijke Regelingen; B E S L U I T E N de

Nadere informatie

ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging

ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging REGLEMENT op de tuchtrechtspraak voor de leden van IIA-Nederland ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging De raad van tucht Artikel 1 1 De raad van tucht is belast met de behandeling van

Nadere informatie

WET van 3 maart 2004, houdende instelling van de Sociaal Economische Raad (Wet Sociaal Economische Raad) (S.B no. 41).

WET van 3 maart 2004, houdende instelling van de Sociaal Economische Raad (Wet Sociaal Economische Raad) (S.B no. 41). WET van 3 maart 2004, houdende instelling van de Sociaal Economische Raad (Wet Sociaal Economische Raad) (S.B. 2004 no. 41). BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt

Nadere informatie

- 1 - STATUTENWIJZIGING STICHTING 2001A11918 (ON97)

- 1 - STATUTENWIJZIGING STICHTING 2001A11918 (ON97) - 1 - STATUTENWIJZIGING STICHTING 2001A11918 (ON97) Heden, *, verschenen voor mij, *, notaris te *: * *volgens hun verklaring te dezen handelende in hun hoedanigheid van respectievelijk * en * van na te

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Doetinchem, gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en de Gemeentewet;

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Doetinchem, gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en de Gemeentewet; De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Doetinchem, ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft; gelezen het voorstel van het college; gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

Stichting Capelse Golf Capelle aan den IJssel

Stichting Capelse Golf Capelle aan den IJssel - 1 - DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de stichting:@ STICHTING CAPELSE GOLF, gevestigd te Capelle aan den IJssel, zoals deze luiden na statutenwijziging bij akte op achttien maart tweeduizend vijftien

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad Elektronisch gemeenteblad 15 februari 2017 Verordening commissie bezwaarschriften 2010. Deze wijziging heeft betrekking op de door de bezwarencommissie gevolgde werkwijze inzake de toezending van het advies

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VUILVERBRANDINGSINSTALLATIE ALKMAAR EN OMSTREKEN

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VUILVERBRANDINGSINSTALLATIE ALKMAAR EN OMSTREKEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VUILVERBRANDINGSINSTALLATIE ALKMAAR EN OMSTREKEN Deelnemende gemeenten: Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk, Schagen (voormalig Harenkarspel), Uitgeest

Nadere informatie

Reglement Nederlands Gereformeerde Instelling Arbeidszaken

Reglement Nederlands Gereformeerde Instelling Arbeidszaken reglement NGA 22-11-2014 blz. 1/5 Reglement Nederlands Gereformeerde Instelling Arbeidszaken NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1.1 De Nederlands Gereformeerde Instelling Arbeidszaken is een instelling die

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen

Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen Sector : I Nr. : 07/54.14 De raad van de gemeente Ferwerderadiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 25 november 2014, nummer 07.54.14: gelet op het bepaalde in artikel 84 van de

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES 2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Prioriteitsaandelen

Nadere informatie

REGLEMENT COMMISSIE VAN GESCHILLEN

REGLEMENT COMMISSIE VAN GESCHILLEN REGLEMENT COMMISSIE VAN GESCHILLEN als bedoeld in artikel 27.3 van het Pensioenreglement van de Stichting Pensioenfonds voor Verloskundigen (hierna SPV ), betreffende het in beroep komen bij de Commissie

Nadere informatie

Artikel 14. In gevallen waarin deze statuten niet voorzien beslist het bestuur, met inachtneming van artikel 5 lid 1.

Artikel 14. In gevallen waarin deze statuten niet voorzien beslist het bestuur, met inachtneming van artikel 5 lid 1. STATUTEN van de Bewonersvereniging Vegetarisch Woonpark Ommershof, gevestigd te Oosterbeek, gemeente Renkum. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND STATUTEN Artikel 1 Naam, zetel, oprichtingsdatum en verenigingsjaar 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Kledingbanken in Nederland (VKN), Zij 2. De vereniging

Nadere informatie

Concept d.d. 17 november Uitsluitend bestemd voor discussiedoeleinden

Concept d.d. 17 november Uitsluitend bestemd voor discussiedoeleinden 1 STATUTENWIJZIGING JURIDISCHE FACULTEIT DER AMSTERDAMSCHE STUDENTEN Heden, [*], verscheen voor mij, mr. Cornelia Holdinga, notaris te Amsterdam: [*]. De comparant verklaarde ter uitvoering van een besluit

Nadere informatie

Statuten Bestuurdersvereniging ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013

Statuten Bestuurdersvereniging ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013 ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013 NAAM EN ZETEL. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam Bestuurdersvereniging ChristenUnie. 2. De vereniging heeft haar zetel in de gemeente Amersfoort. 3. In deze statuten

Nadere informatie

*ZE9DBFBE563* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015

*ZE9DBFBE563* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015 *ZE9DBFBE563* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-27443/DV.14-436, afdeling Middelen en Advies. Sellingen, 12 februari 2015 Onderwerp: Verordening behandeling bezwaarschriften

Nadere informatie

Verordening behandeling bezwaarschriften 2006

Verordening behandeling bezwaarschriften 2006 Verordening behandeling bezwaarschriften 2006 Het Algemeen Bestuur van de IGSD Veluwerand; gezien het voorstel van het dagelijks bestuur van 14-6-2006; gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Bestuurszaken en Veiligheid. telefoon (0184)

Bestuurszaken en Veiligheid. telefoon (0184) Versie geldig vanaf 15 mei 2006 Verordening commissie bezwaarschriften Sliedrecht 2006 Verantwoordelijke afdeling Bestuurszaken en Veiligheid. telefoon (0184) 495827 De getoonde verordeningen zijn een

Nadere informatie

Portefeuillehouder : Volgnummer : Onderwerp Verordening behandeling bezwaarschriften gemeente Westerwolde.

Portefeuillehouder : Volgnummer : Onderwerp Verordening behandeling bezwaarschriften gemeente Westerwolde. *ZEACDE7AFA2* RAADSVOORSTEL Datum collegevergadering : Stuurgroep Datum raadsvergadering : 2 januari 2018 Portefeuillehouder : Volgnummer : 13.01. Onderwerp Verordening behandeling bezwaarschriften gemeente

Nadere informatie

Stichting CoderDojo Nijmegen

Stichting CoderDojo Nijmegen 1. De stichting draagt de naam: Stichting CoderDojo Nijmegen. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Nijmegen. Doel Artikel 2 1. De stichting heeft ten doel: het bevorderen en verbreden van de kennis,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

AKTE VAN STATUTENWIJZIGING STICHTING PRIORITEIT ORDINA GROEP

AKTE VAN STATUTENWIJZIGING STICHTING PRIORITEIT ORDINA GROEP 1 AKTE VAN STATUTENWIJZIGING STICHTING PRIORITEIT ORDINA GROEP Heden, [ ] tweeduizend veertien, verscheen voor mij, mr. Marcel Dirk Pieter Anker, notaris te Amsterdam: [ ]. De comparant verklaarde dat

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN

STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN 20140163 1 STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN doorlopende tekst van de statuten van de stichting: Stichting Meesman Beleggingsfondsen (vóór statutenwijziging genaamd: Stichting Bewaarder Meesman

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeenten Voerendaal, Onderbanken, Nuth, Simpelveld en Schinnen ;

De raad, het college en de burgemeester van de gemeenten Voerendaal, Onderbanken, Nuth, Simpelveld en Schinnen ; VERORDENING VONSS BEZWAARSCHRIFTENCOMMISSIE COMMISSIE 2014 De raad, het college en de burgemeester van de gemeenten Voerendaal, Onderbanken, Nuth, Simpelveld en Schinnen ; Ieder voor zover het hun bevoegdheden

Nadere informatie

STATUTEN (per 10 januari 2012) Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Eigenaren "De Zandput". 2.

STATUTEN (per 10 januari 2012) Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Eigenaren De Zandput. 2. STATUTEN (per 10 januari 2012) Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Eigenaren "De Zandput". 2. Zij heeft haar zetel te Zoutelande, gemeente Veere. Doel Artikel 2 1. Het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN STICHTING LANDELIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN STICHTING LANDELIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN STICHTING LANDELIJK EXPERTISE CENTRUM KINDERMISHANDELING I. ALGEMEEN Artikel 1 Algemeen 1.1 Begrippen: - Stichting Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling:

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Wolters Kluwer Nederland. Reglement Verantwoordingsorgaan

Stichting Pensioenfonds Wolters Kluwer Nederland. Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Wolters Kluwer Nederland Reglement Verantwoordingsorgaan In werking 01-01-2010 Artikel 1. Begripsbepalingen De begripsbepalingen als opgenomen in artikel 1 van de statuten van het

Nadere informatie

is een samenwerkingsverband van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas ISO 9001 ISO OHSAS 18001

is een samenwerkingsverband van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas ISO 9001 ISO OHSAS 18001 t is een samenwerkingsverband van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001 De gemeenschappelijke regeling Waterschapsbedrijf Limburg is een uitgave van

Nadere informatie

Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT

Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OVERKOEPELENDE VERENIGING VAN AMATEURTUINDERSVERENIGINGEN TILBURG Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT Artikel 1: Algemeen 1.1. Slechts omtrent geagendeerde onderwerpen

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011.

Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011. Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011. 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 In deze Gemeenschappelijke regeling wordt verstaan onder: a. de regeling: gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

Verordening commissie bezwaarschriften

Verordening commissie bezwaarschriften De raad, het college en de burgemeester van de gemeente het Bildt; ieder voor zoveel het hun bevoegdheden betreft; gezien het voorstel van het college; gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

GOUVERNEMENTSBLAD van SURINAME

GOUVERNEMENTSBLAD van SURINAME 1972 No. 173 GOUVERNEMENTSBLAD van SURINAME LANDSBESLUIT van 28 december 1972, houdende uitvoering van de artikelen l lid 3, 2 sub 2, 3, 4, 9 lid 2 van de Landsbedrijvenverordening" (G.B. 1971 No. 181).

Nadere informatie

Concept voorstel wijziging gemeenschappelijke regeling Servicedienst Midden Nederland in :

Concept voorstel wijziging gemeenschappelijke regeling Servicedienst Midden Nederland in : Concept voorstel wijziging gemeenschappelijke regeling Servicedienst Midden Nederland in : GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SERVICEBUREAU GEMEENTEN De colleges van burgemeester en wethouders, van de gemeenten:

Nadere informatie

Gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht (hierna Awb) en de Gemeentewet;

Gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht (hierna Awb) en de Gemeentewet; De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Grave; Ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; Gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht (hierna Awb) en de Gemeentewet; besluiten:

Nadere informatie

gelet op de wenselijkheid over te gaan tot instelling van een Adviescommissie Bezwaar en Beroep;

gelet op de wenselijkheid over te gaan tot instelling van een Adviescommissie Bezwaar en Beroep; Het algemeen bestuur van de ISD Midden Langstraat gevestigd te Waalwijk gelet op de wenselijkheid over te gaan tot instelling van een Adviescommissie Bezwaar en Beroep; mede gelet op artikelen 84 en 165

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 januari 2016;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 januari 2016; Volgnummer : 3 Kenmerk : stafafdeling bestuurlijke zaken en middelen Onderwerp : Bezwaarschriftencommissie De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Brielle; Ieder voor zover het hun bevoegdheid

Nadere informatie