De corporaties en BV hebben op 31 oktober 2011 overeenstemming bereikt over hierna opgesomde zaken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De corporaties en BV hebben op 31 oktober 2011 overeenstemming bereikt over hierna opgesomde zaken."

Transcriptie

1 Vastlegging van bereikte overeenstemming door delegaties van Woningcorporatie Eigen Haard en Ymere & het bestuur van Bewonervereniging Het Breed 31 oktober 2011 Preambule De woningcorporaties Eigen haard en Ymere (hierna de corporaties) bereiden de renovatie voor van complex Het Breed volgens het in 2010 opgestelde renovatieplan. De corporaties en het bestuur van de Bewonersvereniging Het Breed (hierna de BV) waren het niet altijd eens over de inhoud van onderdelen uit het renovatieplan en de uitwerking daarvan. Ondanks deze onenigheid is in de afgelopen maanden intensief overleg gevoerd tussen de corporaties en de BV onder leiding van een onafhankelijk procesleider met het doel overeenstemming te bereiken over de uitvoering van de renovatie volgens het in 2010 opgestelde renovatieplan. Partijen zijn een speciaal overlegproces met elkaar ingegaan om te bezien welke aanvullingen, verbeteringen, verduidelijkingen op het renovatieplan mogelijk zijn. Van te voren is afgesproken hoe met het bereiken van overeenstemming vervolgens om zal worden gegaan. Als dan: *zal het bereikte resultaat door BV en corporaties in een gezamenlijke publicatie ter kennis worden gebracht van alle bewoners, met een positieve aanbeveling van beide partijen; *zal de BV met een positief advies haar achterban informeren over de bereikte resultaten en de procederende bewoners oproepen zich terug te trekken uit de juridische procedure; *zullen de individuele bestuursleden van BV zich in ieder geval terugtrekken uit de juridische procedure; *zal de BV de HA benaderen met het verzoek haar vordering in te trekken; *zullen de corporaties (respectievelijk de besturen van de corporaties) zorg dragen voor nakoming van de gemaakte aanvullende afspraken. De onderwerpen die in het overleg tot afspraken hebben geleid betreffen de nadere invulling van de renovatieplannen en de organisatie van de uitvoering. In het bijzonder is stilgestaan bij de positie van de individuele bewoner. Het gaat immers om een renovatie die uitgevoerd gaat worden in bewoonde staat. De corporaties en BV hebben op 31 oktober 2011 overeenstemming bereikt over hierna opgesomde zaken.

2 Overzicht van afspraken Ymere, Eigen Haard en het bestuur van Bewonersvereniging Het Breed hebben overeenstemming bereikt over de navolgende zaken ter invulling en uitvoering van Renovatieplan Het breed De Renovatieovereenkomst Voor de start van de renovatie leggen corporatie en bewoner alle afspraken over de bouwwerkzaamheden in de woning en de oplevering vast in een Renovatieovereenkomst. Voordien worden bewoners ruim van te voren uitgenodigd voor blokbijeenkomsten en in elk geval 7 weken voor de start van de werkzaamheden voor module bijeenkomsten. Ongeveer 4 weken voor start bouw volgt een huisbezoek door de projectopzichter en bewonersbegeleider, dit wordt warme opname genoemd. Alle afspraken worden samen met de bewoner schriftelijk vastgelegd en door beide partijen ondertekend. Bewoners krijgen daarbij vooraf een checklist als hulpmiddel ter beschikking. 2. Stroomschema van werkzaamheden Iedere bewoner ontvangt bij de renovatieovereenkomst een helder weergegeven overzicht van de werkzaamheden die in de woning worden uitgevoerd. Daarmee is duidelijk welke bouwwerkzaamheden, in welke volgorde en op welke geplande dagen, zullen plaatsvinden gedurende een maximale doorlooptijd van 15 werkdagen. Verder is aangeven met een plattegrondtekening, welke ruimtes in de woning door de bewoner vrijgemaakt moeten worden, zodat werklui voldoende loop- en werkruimte hebben. In overleg met de projectopzichter zijn in huisbezoeken zaken op maat (warme opname) af te spreken. 3. Voorzieningen om renovatie in bewoonde staat uit te voeren Duidelijk is dat de renovatie de bewoners enige mate van overlast zal bezorgen. -Zij moeten huisraad verschuiven en afdekken of opslaan. -In een periode van15 werkdagen zijn op wisselende momenten werklui in de woning bezig. -Bouwwerk geeft rommel in de woning, die wel iedere avond opgeruimd wordt achtergelaten -Met tussenpozen kunnen water, energie en verwarming onderbroken zijn, alhoewel de voorzieningen s avonds voor vertrek van de werklui steeds bruikbaar worden gemaakt. -Bewoners die overdag weg zijn en werken, merken minder van ongemak maar bijv. voor ouderen of gezinnen met kinderen die veel thuis zijn is de situatie lastig. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en er komen een aantal voorzieningen om bewoners zo goed mogelijk te helpen de periode van de bouw door te komen. Gerekend wordt daarbij met een bouwperiode van 15 werkdagen en met tijd daarvoor en daarna, nodig voor in/uitpakken en herinrichting. Inpakmateriaal Voor iedere woning worden afdekmaterialen en verhuisdozen beschikbaar gesteld. Bewoners op de vierde verdieping (asbestverwijdering) mogen er voor kiezen hun vloerbedekking niet te verwijderen en die met beschikbaar gesteld materiaal zelf afdekken. Het risico van eventuele beschadiging is in dat geval voor de bewoner.

3 Opslag van spullen Voor iedere woning is een container voor opslag van spullen beschikbaar. De bewoner pakt zelf spullen in en een extern verhuisbedrijf zorgt- op aanwijzing van de bewoner- voor het inladen en later weer uitladen van de container. Tijdens de bouwperiode gaat de container in verzekerde bewaring. Logeerwoning voor iedereen Iedere bewoner kan gebruik maken van een gratis en volledig ingerichte logeerwoning tijdens de periode dat de eigen woning wordt gerenoveerd. De logeerwoning is te gebruiken vanaf enkele dagen voor de werkzaamheden tot enkele dagen na dat de werkzaamheden zijn afgerond in de eigen woning. Overlast weren Tijdens de bouw komen in en buiten de woning voorzieningen om stof en overlast te beperken. Voor wie extra steun nodig heeft Bewoners die hulpbehoevend zijn krijgen extra ondersteuning en indien nodig een wisselwoning aangeboden. Medische en sociale indicaties van de GGD zijn hierbij in principe leidend. Bewonersbegeleiders zijn aanspreekpunt. Uitgangspunt is benodigde zorg geven Wie het echt nodig heeft kan een verzoek doen om door te schuiven naar een nieuwe en al gerenoveerde woning (echter niet naar koopwoningen in de blokken A, F, M). Dat is wel op basis van een nieuw huurcontract. 4. Atelierwoningen Corporaties garanderen dat voor bewoners van atelierwoningen speciale afspraken op maat worden gemaakt, die erop gericht zijn om het werken in het atelier tijdens de renovatieperiode zo veel als mogelijk niet te belemmeren. Op korte termijn zal een informatiebijeenkomst voor alle atelierbewoners georganiseerd worden om alle relevante vraagstukken in te vullen. 5. Vinger aan de pols door beide partijen Regiegroep Tijdens de gehele bouwperiode zal een Regiegroep actief zijn, gevormd uit vertegenwoordigers van corporaties en Bewonersvereniging. Taken van deze regiegroep zijn: aanspreekpunt voor bewoners, toezien op goed verloop van hele proces, oplossen knelpunten. De regiegroep waakt over nakoming van alle gemaakte afspraken. Geschillen -Er zal een geschillenregeling van toepassing zijn, zoals vermeld in het Renovatieplan 2010 Claims -Het renovatieplan kent een regeling voor claimen van schade en diefstal van eigendommen.

4 6. Het uitvoeringsniveau van werkzaamheden en voorzieningen De bewonersvereniging en de corporaties hebben in goed overleg de details van de uitvoering van renovatiewerkzaamheden verder ingevuld en gekeken naar praktische verbeteringen. Een volledig overzicht van alle punten vormt een bijlage bij deze overeenkomst. Het betreft: -Verduidelijkende afspraken over welke herstel- en afwerkingswerkzaamheden van bouwsporen en beschadigingen in de woning door de corporaties worden uitgevoerd en welke door de bewoners zelf -Toepassing van een heldere procedure voor de oplevering -Afspraken over schilderen/schoonmaken portieken, trappenhuizen, binnenstraten, gevels -Afspraken over isolatie van vloeren, gevels en opknappen portieken -Afspraken over aanbrengen videofoons en inbraakpreventie voorzieningen -Nagaan maatregelen om wateroverlast op balkons en in bovenstraten te verhelpen -Bewoners bij wie al renovatiewerk is uitgevoerd, hebben de keus om dit te laten afmaken 7. Plaatsen van nieuwe puien Corporaties zullen nog wel het onderzoek zoals aangekondigd in het Plan van Aanpak 2010 dienen uit te voeren. Bij het aanbieden van de keuze zullen de corporaties en de BV uitspreken dat ze tot het inzciht zijn gekomen dat het de voorkeur geniet zo min mogelijk aan de inrichting van het gehuurde te wijzigen. Dit betekent dat de aluminium kleur de voorkeur geniet. Bij de stemming zal als volgt te werk worden gegaan: Alle reguliere huurders krijgen de keuze zich uit te spreken over de voorkeur voor de kleur van de pui. Indien meer dan de helft* van de huurders die gereageerd hebben, kiezen voor een aluminiumkleurige pui, zullen de bewoners van de blokken A B C D E F K een aluminiumkleurige pui krijgen. De bewoners uit de blokken G H L M krijgen dan de keuze om na de uitgevoerde renovatie alsnog de antracietkleurige pui over te laten spuiten in een aluminium kleur. Indien meer dan de helft van de huurders die gereageerd hebben, kiezen voor een antracietkleurige pui, dan zal bij alle bewoners een antracietkleurige pui geplaatst worden. * Bepalend zal zijn: de helft +1 van tenminste 100 uitgebrachte stemmen. Indien er minder dan 100 stemmen worden uitgebracht wordt de pui aluminiumkleurig. 8. Compenserende maatregelen in het Sociaal plan De afspraken in het renovatieplan 2010 zijn onverkort geldig. Verder is afgesproken: -Bewoners van woningen waar al eerder renovatiewerk is uitgevoerd kunnen na voltooiing van de renovatie, alsnog aanspraak maken op de rest van de volledige financiële tegemoetkoming. -Er is een doorschuifregeling naar een reeds gerenoveerde woning op een nieuw huurcontract- voor diegenen die onmogelijk de renovatie in hun woning kunnen doorstaan.

5 9. Maatregelen op complexniveau -Met het stadsdeel wordt overleg gestart over de openbare ruimte tussen de blokken en de publieke voorzieningen op het complex. 10. Entree-ruimtes, verplaatsing bellen en brievenbussen, galerijdeuren met sleutels, -De entrees van de blokken en de toegang tot galerijen worden afgesloten. Met de voorbereiding van de uitvoering van dit als afsluiting Bovenstraten aangeduide plan, gaat een speciaal te vormen werkgroep aan de slag. Daarin zullen bewoners, beheermedewerkers van de corporaties en vve-vertegenwoordigers samenwerken. De werkgroep krijgt de opdracht om voor met een voorstel voor invulling van de plannen te komen. Gekeken wordt naar bijvoorbeeld technische zaken, beheer, gebruiksgemak en het voorkomen van knelpunten. Verdere planning en uitvoeringsstappen Partijen doen gezamenlijk een positieve aanbeveling aan hun achterbannen. Partijen spreken af verder te gaan met de samenwerking en de werkwijze van de regiegroep te zullen regelen. Ondertekening Partijen verklaren overeenstemming te hebben bereikt over alle hier vermelde zaken en in goede samenwerking daaraan verder uitvoering te zullen geven. Aangehecht is het document Gedetailleerde vastlegging Datum: 31 oktober 2011 Plaats: Amsterdam Voor akkoord:

Gedetailleerde vastlegging van de uitkomst van het overleg tussen Ymere, Eigen Haard en Bewonersvereniging Het Breed over verbetering en

Gedetailleerde vastlegging van de uitkomst van het overleg tussen Ymere, Eigen Haard en Bewonersvereniging Het Breed over verbetering en Gedetailleerde vastlegging van de uitkomst van het overleg tussen Ymere, Eigen Haard en Bewonersvereniging Het Breed over verbetering en verduidelijking van het renovatieplan 2010 voor Het Breed. Amsterdam,

Nadere informatie

Bewonersinformatieavond uitvoering Meresberg en Ketelberg

Bewonersinformatieavond uitvoering Meresberg en Ketelberg Bewonersinformatieavond uitvoering Meresberg en Ketelberg Agenda 13 mei 2014 19.00 uur Inloop met koffie/thee 19.15 uur Doel van de avond en aanwezigen voorstellen 19.20 uur Korte samenvatting van de plannen

Nadere informatie

UITVOERINGSBOEKJE. Groenhoek Driebergen. Toelichting op de uitvoering van het grootonderhoud

UITVOERINGSBOEKJE. Groenhoek Driebergen. Toelichting op de uitvoering van het grootonderhoud UITVOERINGSBOEKJE Groenhoek Driebergen Toelichting op de uitvoering van het grootonderhoud 1 Inleiding In maart 2019 starten we in opdracht van Heuvelrug Wonen met de werkzaamheden aan de woningen aan

Nadere informatie

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan Groot onderhoud, renovatie of sloop? Wat gaat er gebeuren met uw

Nadere informatie

REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD

REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD Zwolle, juni 2014 Inleiding Woningstichting SWZ is primair verhuurder van woningen in de sociale huursector. Deze woningen hebben onderhoud nodig. Dat kan het

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT WONING VERBETERING EN GROOTONDERHOUD STERFLATSCOMPLEX HOORN

SOCIAAL STATUUT WONING VERBETERING EN GROOTONDERHOUD STERFLATSCOMPLEX HOORN SOCIAAL STATUUT WONING VERBETERING EN GROOTONDERHOUD STERFLATSCOMPLEX HOORN De ondergetekenden: 1. IntermarisHoeksteen, gevestigd te Hoorn, vertegenwoordigd door: [**] en 2. Huurdersvereniging Sterflats,

Nadere informatie

Projectplan Van Deyssel Noord. Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers)

Projectplan Van Deyssel Noord. Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers) 1 Projectplan Van Deyssel Noord Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers) Over deze brochure 2 3 Inhoud 1 Aanleiding voor de aanpak 4 2 Werkzaamheden in uw woning 5 3 Werkzaamheden buiten uw woning

Nadere informatie

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners Groot onderhoud Flemingstraat 18-92 informatie voor bewoners Inhoud 1 Uw flat wordt opgeknapt 1 2 Welke werkzaamheden voeren we uit? 2 3 Vergoeding voor de werkzaamheden 2 4 Overlast tijdens de werkzaamheden

Nadere informatie

Plan van Aanpak Het Breed

Plan van Aanpak Het Breed 2010 Plan van Aanpak Het Breed www.hetbreed.nl Het Breed Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 1. Werkwijze: projectbureau, spreekuren en bereikbaarheid 5 2. Informatie aan bewoners 6 2.1 Bijeenkomsten 6 3.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karel Martelstraat

Nieuwsbrief Karel Martelstraat Nieuwsbrief Karel Martelstraat Onderhoud en renovatie van de woningen aan de Karel Martelstraat 1 t/m 93 Het is zover! Na een periode van voorbereiding en overleg, starten wij begin november met het onderhoud

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 21 december 2017 Agenda: 1. Opening 2. Terugkoppeling koude opnames 3. Uitgangspunten (technisch en sociaal) 4. Verslag vorige bijeenkomst

Nadere informatie

afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing

afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing contact Beukenlaan 3 Hoogezand t 088 20 33 000 Postbus 7104 9701 JC Groningen info@lefier.nl www.lefier.nl inhoudsopgave inleiding 4 1 hoe en wanneer informeren

Nadere informatie

HIER KUNT U OP REKENEN

HIER KUNT U OP REKENEN PROJECTMATIG ONDERHOUD EN/OF VERBETERING VAN UW WONING HIER KUNT U OP REKENEN vastgesteld 12 juli 2010 Inhoud Inleiding 3 1 Informatie en voorlichting 4 2 Tegemoetkoming en vergoedingen 6 3 Huurprijs 7

Nadere informatie

afspraken herhuisvesting

afspraken herhuisvesting afspraken herhuisvesting 1 inhoudsopgave inleiding 3 1 hoe en wanneer informeren wij u? 3 2 herhuisvesting 4 3 tegemoetkoming voor herhuisvesting 4 4 wisselwoningen bij sloop 5 5 maatregelen leefbaarheid

Nadere informatie

Wooncompagnie. Gedragscode voor de uitvoering van werken. 1. Algemeen kader

Wooncompagnie. Gedragscode voor de uitvoering van werken. 1. Algemeen kader Wooncompagnie Gedragscode voor de uitvoering van werken 1. Algemeen kader 1.1 Toepassingsgebied a. Deze gedragscode is van toepassing op alle werkzaamheden op het gebied van onderhoud waarbij de uit te

Nadere informatie

VE02/RO/0707. stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie

VE02/RO/0707. stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie VE02/RO/0707 GEDRAGSCODE stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie Inhoudsopgave 1 algemeen kader 3 1.1 Toepassingsgebied 3 1.2 Uitgangspunten 3 2 De voorbereidingsfase 4 2.1 Informatievoorziening

Nadere informatie

Meest gestelde vragen Orionstraat 1 t/m 36b Versie

Meest gestelde vragen Orionstraat 1 t/m 36b Versie Meest gestelde vragen Orionstraat 1 t/m 36b Versie 20-08-2018 Inhoud Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?... 1 Hoe lang wisten jullie dit al?... 2 Is er een wijziging in de wetgeving geweest waardoor

Nadere informatie

contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl

contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl afspraken herhuisvesting contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl gratis onderhouds- en storingsmeldingen 0800-0 989 989

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

Aanleiding. Mix van huurprijzen in Stadhouderslaan Meer comfort Duurzaamheid verbeteren Mix in woningtypen in Stadhouderslaan

Aanleiding. Mix van huurprijzen in Stadhouderslaan Meer comfort Duurzaamheid verbeteren Mix in woningtypen in Stadhouderslaan Agenda 17:00 17:10 17:20 17:30 17:55 18:15 18:20 18:35 Inloop Opening door Arianne van Geel, manager Wonen bij Woonvisie Uitleg stemkastje en de 1 e vragen door Atmane Hamdi (Sociaal projectleider ) Toelichting

Nadere informatie

De Rode Driehoek DEEL 2. Aan de slag

De Rode Driehoek DEEL 2. Aan de slag De Rode Driehoek DEEL 2. Aan de slag www.derodedriehoek.nl INHOUD INLEIDING 2 Uw contactpersoon 2 Projectteam 3 Huurverhogingen en tegemoetkomingen 4 Hulp tijdens het werk 4 Aandacht voor hulpbehoevenden

Nadere informatie

1e Van Swindenstraat 94 t/m 142 (even) Pontanusstraat 228, 229 en 230 2e Van Swindenstraat 63 t/m 125 (oneven)

1e Van Swindenstraat 94 t/m 142 (even) Pontanusstraat 228, 229 en 230 2e Van Swindenstraat 63 t/m 125 (oneven) 1e Van Swindenstraat 94 t/m 142 (even) Pontanusstraat 228, 229 en 230 2e Van Swindenstraat 63 t/m 125 (oneven) Etro Vastgoedzorg Handelsweg 15 1521NH Wormerveer 075-6280244 www.etro.nl Opdrachtgever: Hoogte

Nadere informatie

Sociaal Plan Renovatie Keizer Karelpark

Sociaal Plan Renovatie Keizer Karelpark Sociaal Plan Renovatie Keizer Karelpark Dr. Plesmansingel 275-313 Dr. Plesmansingel 315-353 Dr. Plesmansingel 355-393 15 april 2015 Amsterdam, 15 april 2015 Sociaal plan Dr. Plesmansingel 275-393, 15 april

Nadere informatie

contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl

contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl ingrijpende verbeteringen contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl gratis onderhouds- en storingsmeldingen 0800-0 989 989

Nadere informatie

De VvE heeft in haar vergadering van 1 maart 2010 besloten om de vochtproblemen in de kruipruimtes te gaan aanpakken.

De VvE heeft in haar vergadering van 1 maart 2010 besloten om de vochtproblemen in de kruipruimtes te gaan aanpakken. Nadere informatie over de werkzaamheden n.a.v. de vochtproblematiek in de kruipruimtes van het woonblok aan de Joos Banckersweg, de Jan van Galenstraat en de Adm. de Ruyterweg De VvE heeft in haar vergadering

Nadere informatie

Informatieboekje, april 2014. Onderhoud en verbetering appartementen Stevensberg, Ketelberg en Meresberg

Informatieboekje, april 2014. Onderhoud en verbetering appartementen Stevensberg, Ketelberg en Meresberg Informatieboekje, april 2014 Onderhoud en verbetering appartementen Stevensberg, Ketelberg en Meresberg Waarom onderhoud? Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt in uw appartement en dat u er

Nadere informatie

Ter Haarkade, Toussaintkade, Ten Katestraat, Da Costastraat. Bewonersavond mei 2012

Ter Haarkade, Toussaintkade, Ten Katestraat, Da Costastraat. Bewonersavond mei 2012 Ter Haarkade, Toussaintkade, Ten Katestraat, Da Costastraat Bewonersavond mei 2012 Programma 19.30 Opening en voorstellen en aanleiding Maickel v/d Burg 19.40 De onderzoeken Maickel v/d Burg 19.55 Wat

Nadere informatie

Heerdehoeve en Lemsterlandhoeve

Heerdehoeve en Lemsterlandhoeve Heerdehoeve en Lemsterlandhoeve Informatiebrochure groot onderhoud Heerdehoeve 2, 4, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 23 en 25 Lemsterlandhoeve 4, 10, 12, 16, 18, 24, 26, 28, 30 en

Nadere informatie

sociaal statuut niveauverbetering

sociaal statuut niveauverbetering sociaal statuut niveauverbetering 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz.3 2. Kader sociaal statuut blz.4 3. Niveauverbetering blz. 5 3.1 Wat verstaat Lefier StadGroningen onder niveauverbetering? 3.2 Procedure

Nadere informatie

Bijlage 3. Werkovereenkomst Werkovereenkomst

Bijlage 3. Werkovereenkomst Werkovereenkomst Bijlage 3. Werkovereenkomst Werkovereenkomst Volgnummer Datum :... :... Overeenkomst Eigenaar Verhuurder (verder Verhuurder) met Huurder betreffende Werk door of namens Verhuurder aan de woning van Huurder,

Nadere informatie

Huize de Geerlaan Werkzaamheden in uw woning en trappenhuis

Huize de Geerlaan Werkzaamheden in uw woning en trappenhuis Huize de Geerlaan Werkzaamheden in uw woning en trappenhuis Inleiding Wat gaan we doen? Vereiste werkzaamheden een koker wordt geplaatst in een hoek van de De afgelopen maanden is er onderhoud. We berekenen

Nadere informatie

Groot onderhoud. Ooievaarstraat en Rembrandtplein, Lisse

Groot onderhoud. Ooievaarstraat en Rembrandtplein, Lisse Groot onderhoud Ooievaarstraat en Rembrandtplein, Lisse De Kleine Ooievaar Ooievaarstraat 70 t/m 212 Rembrandtplein flat 3 Rembrandtplein 145 t/m 240 Rembrandtplein flat 4 Rembrandtplein 73 t/m 144 Groot

Nadere informatie

R e n o v a t i e S t a d h o u d e r s l a a n t / m 2 4 7

R e n o v a t i e S t a d h o u d e r s l a a n t / m 2 4 7 Nieuwsbrief 1 R e n o v a t i e S t a d h o u d e r s l a a n 1 2 5 t / m 2 4 7 Inleiding Beste huurder, Dit is de eerste nieuwsbrief over de Nul Op de Meter (NOM) renovatie van uw appartementengebouw.

Nadere informatie

Proces 100% deelname renovatie. Christian Schellekens (VBTM Advocaten) 7 november 2011 NOTITIE

Proces 100% deelname renovatie. Christian Schellekens (VBTM Advocaten) 7 november 2011 NOTITIE NOTITIE Van: Christian Schellekens (VBTM Advocaten) In deze notitie ga ik in op de procedures die de verhuurder moet volgen met het uitvoeren van dringende werkzaamheden en het verwezenlijken van een renovatie.

Nadere informatie

Inhoud Renovatie in Bewoonde Staat

Inhoud Renovatie in Bewoonde Staat Renovatie in Bewoonde Staat 2014-2017 Inhoud Renovatie in Bewoonde Staat 1. Inleiding 3 2. Ondertekening 4 3. Ingrepen in bewoonde staat 5 3.1 Welke ingrepen? 5 4. Vergoedingsregeling 6 4.1 Voorwaarden

Nadere informatie

R e n o v a t i e S t a d h o u d e r s l a a n t / m 2 4 7

R e n o v a t i e S t a d h o u d e r s l a a n t / m 2 4 7 Nieuwsbrief 2 R e n o v a t i e S t a d h o u d e r s l a a n 1 2 5 t / m 2 4 7 Inleiding Beste huurder, Dit is de tweede nieuwsbrief over de Nul Op de Meter (NOM) renovatie van uw appartementengebouw.

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG

SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG Inleiding De komende jaren zullen de woningcorporaties van Parkstad Limburg een groot deel van hun woningen grondig opknappen. Dat is nodig, omdat de huurders recht hebben

Nadere informatie

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013 Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cluster 20

Nieuwsbrief Cluster 20 Het is zover! Na een periode van voorbereiding en overleg, starten wij begin september met het onderhoud aan uw woning. Nieuwsbrief Voor u ligt de eerste nieuwsbrief over de onderhoud- en renovatiewerkzaamheden

Nadere informatie

Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016.

Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016. Sociaal Statuut Parkstad Limburg Woningstichting Voerendaal Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016. De volgende wijzigingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015

Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015 Nieuwsbrief Artiestenbuurt Huurder Adres nummer Postcode plaats Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015 Voor u ligt de vierde Nieuwsbrief van Vidomes over de stand van zaken in uw buurt. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

De regelingen met betrekking tot groot onderhoud in bewoonde staat. 35L260_De regelingen.indd 1 24-04-2009 10:01:30

De regelingen met betrekking tot groot onderhoud in bewoonde staat. 35L260_De regelingen.indd 1 24-04-2009 10:01:30 De regelingen met betrekking tot groot onderhoud in bewoonde staat 35L260_De regelingen.indd 1 24-04-2009 10:01:30 Inleiding Voor u liggen de (financiële) regelingen met betrekking tot groot onderhoud

Nadere informatie

Highlights Sociaal plan Floraplein eo

Highlights Sociaal plan Floraplein eo Highlights Sociaal plan Floraplein eo Het sociaal plan geldt voor de woningen Floraplein 16 t/m 69 even en oneven, Wilgenroosstraat 54 t/m 64 even, Clematisstraat 1 t/m 25 oneven, Resedastraat 1 t/m 7

Nadere informatie

over woningverbetering

over woningverbetering over woningverbetering In deze brochure staat wat u van Lefier kunt verwachten bij een woningverbetering van uw woning. Ook kunt lezen wat wij van u verwachten. wat is woningverbetering? Onder woningverbetering

Nadere informatie

sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project

sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project Inhoudsopgave 1. Mijn woning wordt gesloopt 1.1. Wanneer wordt mijn woning gesloopt 1.2. Hoe vind ik een

Nadere informatie

Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn. 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen

Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn. 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Agenda Bezoek modelwoning Oosterend Klachten Plannen Naalrand 25 t/m

Nadere informatie

HUUR OPZEGGEN. Daarvoor geldt het volgende:

HUUR OPZEGGEN. Daarvoor geldt het volgende: HUUR OPZEGGEN U gaat verhuizen naar een andere woning en wilt de huur van uw huidige woning bij WSG opzeggen. Voordat u definitief de deur achter u dicht kunt trekken, moet u nog een aantal belangrijke

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 200111 2500 EA Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG www.rijksoverheid.nl www.facebook.com/minbzk www.twitter.com/minbzk Uw

Nadere informatie

Karel Martelstraat Sociaal Renovatieplan

Karel Martelstraat Sociaal Renovatieplan Karel Martelstraat Sociaal Renovatieplan Wijk bij Duurstede, juni 2017 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. ALGEMEEN... 3 3. TEGEMOETKOMING VERHUIS- EN INRICHTINGSKOSTEN... 4 4. TIJDELIJKE WONING... 4 5. WAARDEPUNTEN...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE MUZEN ALMERE STAD:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE MUZEN ALMERE STAD: HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE MUZEN ALMERE STAD: Artikel 1: De huurder c.q. de eigenaar staat het plaatsen van steigerwerk en het betreden van balkons, terrassen en galerijen, door personeel belast met reiniging

Nadere informatie

ingrijpende verbeteringen

ingrijpende verbeteringen ingrijpende verbeteringen Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl gratis onderhouds- en storingsmeldingen 0800-0 989 989 www.lefier.nl

Nadere informatie

ingrijpende verbeteringen

ingrijpende verbeteringen ingrijpende verbeteringen inhoudsopgave Inleiding 4 1 Hoe en wanneer informeren wij u? 4 2 Akkoordverklaring 5 3 Logeer- of verblijfswoning bij ingrijpend verbeterplan 5 4 Schade aan inboedel 6 5 Vergoeding

Nadere informatie

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019.

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019. 31 woningen Indische buurt Bijeenkomst op 11 juni 2019. Programma 1. Opening 2. Voorstellen 3. De projectcommissie 4. Stand van zaken 5. Wat gaan we doen? 6. De werkzaamheden 7. Wat betekent het voor u?

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen. Oktober 2011 PAGINA 1 In dit nummer - De voorbereidingen zijn gestart - Planning - Maatregelen aan de woning - Start bewonerswerkgroep - Het betrekken van een wisselwoning - Tegemoetkoming verhuisen herinrichtingskosten

Nadere informatie

Verwijderen restanten stucwerk op diverse verdiepingen t/m week 11 ( verwachting: korte periodes overlast)

Verwijderen restanten stucwerk op diverse verdiepingen t/m week 11 ( verwachting: korte periodes overlast) Planning t/m week 20 2015 werkzaamheden gebouw A. Let op: in verband met bijvoorbeeld weersomstandigheden of andere calamiteiten kan het noodzakelijk zijn planningen aan te passen. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Algemene Gebruiksvoorwaarden Sarvata Versie 13-04-2012

Algemene Gebruiksvoorwaarden Sarvata Versie 13-04-2012 Algemene Gebruiksvoorwaarden Sarvata Versie 13-04-2012 1. Definities 1.1. Met ruimtebeheerder wordt SARVATA, Centrum voor Gezondheid en Welzijn bedoeld, hierna ook wel Sarvata genoemd. Aanspreekpunt van

Nadere informatie

Let op: in verband met bijvoorbeeld weersomstandigheden of andere calamiteiten kan het noodzakelijk zijn planningen aan te passen.

Let op: in verband met bijvoorbeeld weersomstandigheden of andere calamiteiten kan het noodzakelijk zijn planningen aan te passen. Planning t/m week 20 2015 werkzaamheden gebouw A. Let op: in verband met bijvoorbeeld weersomstandigheden of andere calamiteiten kan het noodzakelijk zijn planningen aan te passen. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Samenvatting Omgangscode 2005-2010

Samenvatting Omgangscode 2005-2010 Samenvatting Omgangscode 2005-2010 Dit is een samenvatting van de rechten en plichten van huurders die betrokken zijn bij herstructurering of grotere onderhoudsprojecten en de wijze waarop partijen met

Nadere informatie

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF INHOUDSOPGAVE Algemene informatie 3 1. Wat gaan we bouwen? 4 2. Plattegronden 5 3. Huurprijzen 11 4. Hoe komt u in aanmerking? 12 5. Extra informatie 13 Contactgegevens

Nadere informatie

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering Sociaal statuut Het sociaal statuut is belangrijk voor huurders die te maken krijgen met de sloop of renovatie van hun woning. In een sociaal statuut zijn de rechten van huurder vastgelegd. Er staan afspraken

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 Algemene vragen Waarom kiest Portaal voor renovatie en niet voor sloop? Op het moment dat Portaal een afweging maakt voor renovatie of sloop wordt

Nadere informatie

Verhuiskostenreglement

Verhuiskostenreglement Verhuiskostenreglement Algemeen In dit Verhuiskostenreglement bij complexgewijze sloop, renovatie en/of woningverbetering, geeft Stichting Humanitas Huisvesting (verder te noemen Humanitas Huisvesting)

Nadere informatie

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Bewonersavond 20 april 2011 Wanneer gaat er wat gebeuren? Dit is waarschijnlijk de st gestelde vraag op de bewonersavond van 20 april

Nadere informatie

Project Hoevenbuurt. Informatiebrochure groot onderhoud. Gelderlandlaan 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 24, 30, 32, 34, 38, 40, 42, 48, 52, 56, 60

Project Hoevenbuurt. Informatiebrochure groot onderhoud. Gelderlandlaan 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 24, 30, 32, 34, 38, 40, 42, 48, 52, 56, 60 Afbeelding niet heel groot. Hebben jullie een grotere? Project Hoevenbuurt Informatiebrochure groot onderhoud Gelderlandlaan 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 24, 30, 32, 34, 38, 40, 42, 48, 52, 56, 60 December

Nadere informatie

Sloop- en Renovatiereglement Ymere

Sloop- en Renovatiereglement Ymere Sloop- en Renovatiereglement Ymere Definitief 2016-11-15 Inhoud 1 Reglement bij sloop en renovatie... 3 2 Communicatie en informatie... 4 3 Herhuisvesting... 5 4 Financiële regelingen... 6 Verhuiskostenvergoeding...

Nadere informatie

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor.

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor. Deze nieuwsbrief is voor de huurders van Dirk Bonsstraat 1-27 (oneven) H. Coenradistraat 1-27 (oneven), Dobbestraat 8-70 (even) R.P. Geerligsstraat 1-27 en 2-28 B. Fockstraat 22-48 (even). Het is het verslag

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Algemene woonregels

Huurdersinformatie. Algemene woonregels 1 Huurdersinformatie Algemene woonregels Woonregels want afspraak is afspraak! Als u een woning van Rochdale huurt, maken we afspraken. Veel van deze afspraken zijn vastgelegd in de huurovereenkomst. In

Nadere informatie

Sociale regeling. bij groot onderhoud en renovatie. Sociale regeling bij groot onderhoud en renovatie 1

Sociale regeling. bij groot onderhoud en renovatie. Sociale regeling bij groot onderhoud en renovatie 1 Sociale regeling bij groot onderhoud en renovatie Sociale regeling bij groot onderhoud en renovatie 1 Inhoud Inleiding 3 1. Voorstel voor werkzaamheden 4 1.1 Renovatie 4 1.2 Groot onderhoud 5 2. Geriefsverbeteringen

Nadere informatie

gemengde complexen informatie voor Huurders

gemengde complexen informatie voor Huurders VvE beheer gemengde complexen informatie voor Huurders inleiding Met deze brochure willen wij u als huurder van een appartement in een gemengd complex informeren over een aantal belangrijke zaken. In een

Nadere informatie

uw rechten en plichten bij woningverbetering

uw rechten en plichten bij woningverbetering uw rechten en plichten bij woningverbetering 2017 www.lefier.nl Lefier gaat uw woning verbeteren. In deze brochure leest u wat uw rechten en plichten zijn als uw woning wordt verbeterd. inleiding Lefier

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Seyster Veste informeerde de bewoners van de Driehoek Schaerweijdelaan Tollenslaan Jacob van Lenneplaan over de uitgangspunten voor een sloop-nieuwbouw plan

Nadere informatie

Renovatie Sterflats. Vragen bewonersavond 25 september. Verhuizing - wisselwoningen. informatie over de 2- en 3-kamerappartementen.

Renovatie Sterflats. Vragen bewonersavond 25 september. Verhuizing - wisselwoningen. informatie over de 2- en 3-kamerappartementen. Renovatie Sterflats Vragen bewonersavond 25 september Verhuizing - wisselwoningen Waarom is de renovatie dit keer in onbewoonde staat? Na de renovatie in Ster 3 bleek dat het onmogelijk is om te renoveren

Nadere informatie

Als twee of meer huishoudens met elkaar overeen komen om van woning te ruilen. De verhuurders én de gemeenten moeten hier toestemming voor geven.

Als twee of meer huishoudens met elkaar overeen komen om van woning te ruilen. De verhuurders én de gemeenten moeten hier toestemming voor geven. Woningruil Een woning vinden in deze regio is niet makkelijk. De wachtlijsten zijn vaak lang. Een snellere mogelijkheid om aan een andere huurwoning te komen kan zijn om met iemand van woning te ruilen.

Nadere informatie

1 (naam verhuurder), gevestigd te (plaatsnaam), vertegenwoordigd door (naam)

1 (naam verhuurder), gevestigd te (plaatsnaam), vertegenwoordigd door (naam) M O D E L - S O C I A A L S T A T U UT BIJ WIJKVERNIEUWING BIJLAGE 3 Het onderstaande sociaal statuut is het model dat de Woonbond landelijk als uitgangspunt neemt voor de regeling van de rechten van individuele

Nadere informatie

Huurovereenkomst. Inleiding INHOUDSOPGAVE

Huurovereenkomst. Inleiding INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Het regelen van de overname 3 De huurovereenkomst 3 Tenaamstelling en medehuuderschap 4 De huurprijs 4 De fysieke oplevering 5 De eerste huurbetaling 5 Wonen naar wens 6 Aansluitingen

Nadere informatie

20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen

20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Renovatieplan De Poolster in De Cocksdorp 20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Agenda Bezoek modelwoning Oosterend Klachten Plannen Klimpstraat

Nadere informatie

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Aanwezig: Huurdersvereniging Brummen: De heer B. van Boven, mevrouw E. Groot, mevrouw B. ten Hoeve, de

Nadere informatie

Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten

Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten Voorwoord Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Dat betekent dat uw wijk aanzienlijk wordt verbeterd.

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN

OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN Ondergetekende, uitlener / verhuurder Naam instelling: Contactpersoon: Straat: Postcode: Woonplaats: Telefoonnr.: Emailadres: Verklaart dat, gebruiker, Naam instelling: Contactpersoon:

Nadere informatie

OVEREENKOMST. afspraken bij opzet Plan onderhoud- en/of renovatiewerkzaamheden in bewoonde staat. 1. Inleiding

OVEREENKOMST. afspraken bij opzet Plan onderhoud- en/of renovatiewerkzaamheden in bewoonde staat. 1. Inleiding OVEREENKOMST afspraken bij opzet Plan onderhoud- en/of renovatiewerkzaamheden in bewoonde staat 1. Inleiding Woonplus gelooft dat een prettig thuis een fundament vormt voor de ontwikkeling van ieder mens.

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL.

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. In dit overzicht vindt u een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen die gaan over uw woning,

Nadere informatie

Overlegwet en bewonerscommissies

Overlegwet en bewonerscommissies Overlegwet en bewonerscommissies Op 1 januari 2009 is de vernieuwde overlegwet ingegaan. Deze gaat gelden voor alle corporaties ongeacht het aantal woningen. Voor de particuliere verhuurders geldt dit

Nadere informatie

Skaeve Huse Tilburg. Presentatie 18 april 2013 Carin Turi Accountmanager Wonen, Welzijn, Zorg WonenBreburg

Skaeve Huse Tilburg. Presentatie 18 april 2013 Carin Turi Accountmanager Wonen, Welzijn, Zorg WonenBreburg Skaeve Huse Tilburg Presentatie 18 april 2013 Carin Turi Accountmanager Wonen, Welzijn, Zorg WonenBreburg Onderwerpen presentatie Hoe geeft Tilburg vorm aan Skaeve Huse? Aanleiding Doelstelling Participanten

Nadere informatie

Drs. Joyce Langenacker wethouder Werk, Economische Zaken, Sociale Zaken (Participatiewet), Wonen, Coördinatie Sociaal Domein

Drs. Joyce Langenacker wethouder Werk, Economische Zaken, Sociale Zaken (Participatiewet), Wonen, Coördinatie Sociaal Domein Gemeente Haarlem Drs. Joyce Langenacker wethouder Werk, Economische Zaken, Sociale Zaken (Participatiewet), Wonen, Coördinatie Sociaal Domein Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de

Nadere informatie

Informatiepakket voor de bewonersavond voor de bewoners van complex 501 op donderdag 22 april 2010

Informatiepakket voor de bewonersavond voor de bewoners van complex 501 op donderdag 22 april 2010 Informatiepakket voor de bewonersavond voor de bewoners van complex 501 op donderdag 22 april 2010 (in Het Wilde Westen, Groeneweg 54, 19.30 uur) Inhoud: Agenda Inleiding Beslispunten sociaal plan Beslispunten

Nadere informatie

INFOBULLETIN bewoners Stanleylaan 17 t/m 135

INFOBULLETIN bewoners Stanleylaan 17 t/m 135 Graag informeren wij u over de start van de saneringswerkzaamheden bij de dakrand van uw flat aan de Stanleylaan 17 t/m 135. Medewerkers van Mitros hebben u begin deze week gebeld om u over deze werkzaamheden

Nadere informatie

Voorwoord. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing.

Voorwoord. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Voorwoord Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Dat betekent dat uw wijk aanzienlijk wordt verbeterd. Oudere woningen worden gerenoveerd of vervangen door

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 10 september 2014

Nieuwsbrief 3 10 september 2014 Nieuwsbrief 3 10 september 2014 Dit is de derde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Rijsoord. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst. Deze nieuwsbrief wordt bij alle bewoners

Nadere informatie

Welkom op de bewonersavond dakrenovatie Het Veld d.d. 7 september 2016

Welkom op de bewonersavond dakrenovatie Het Veld d.d. 7 september 2016 Welkom op de bewonersavond dakrenovatie Het Veld d.d. 7 september 2016 1 Agenda van deze avond - Waarom de daken vervangen - Wat gaat er gebeuren? - Presentatie van de aannemer Van Dillen - Huurverhoging?

Nadere informatie

Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord?

Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord? Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord? Woningcorporatie Domijn Wijkvernieuwing Bijvank Noord 2 juli 2012 1 Inhoudsopgave Pagina 3. Wat gebeurt er met de renovatiewoningen Pagina 5. Ik woon in een

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden informatie CAVALJEPLEIN EN JHR VAN CITTERSPLEIN MAART 2015 Aan de slag Start werkzaamheden In januari ontving u van ons een brief dat een ruime meerderheid van de bewoners instemde met de werkzaamheden

Nadere informatie

VVE Résidence De KONINGSHAVEN BEWONERSINFORMATIE

VVE Résidence De KONINGSHAVEN BEWONERSINFORMATIE VVE Résidence De KONINGSHAVEN Onderhouds buitenschilderwerk Woontoren Koningshaven 2 t/m 150 BEWONERSINFORMATIE Talen Apeldoorn B.V. INHOUDSOPGAVE 1. WIE IS TALEN APELDOORN B.V.? 1 2. WAT GAAT ER GEBEUREN?

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

ELFDE KRANT. Kijk ook op Jaffa Nieuws

ELFDE KRANT. Kijk ook op   Jaffa Nieuws Nr. 11, juli 2009 ELFDE KRANT Nieuwsbrief van bewonersvereniging Jaffa NIEUWSBRIEF BEWONERSVERENIGING JAFFA! Kijk ook op www.slopenhoezo.nl Een nieuwe start Sneller dan verwacht lijkt er van alles te gaan

Nadere informatie

Renovatie 4 flats in Kanaleneiland Zuid. Informatie over de uitvoering Columbuslaan en Magelhaenlaan

Renovatie 4 flats in Kanaleneiland Zuid. Informatie over de uitvoering Columbuslaan en Magelhaenlaan Renovatie 4 flats in Kanaleneiland Zuid Informatie over de uitvoering Columbuslaan en Magelhaenlaan Inleiding Na een periode van voorbereiding, start Portaal met de renovatie van vier flats in Kanaleneiland

Nadere informatie

VERSLAG KLANKBORDGROEPBIJEEKOMST CALANDSTRAAT E.O.

VERSLAG KLANKBORDGROEPBIJEEKOMST CALANDSTRAAT E.O. VERSLAG KLANKBORDGROEPBIJEEKOMST CALANDSTRAAT E.O. Onderwerp :Klankbordgroepbijeenkomst 2 Datum :Maandag 12 maart 2012 Aanwezig Afwezig : Dhr. Pracht, Mevr. Joziasse-De Graaf, Dhr. Peschier, Mevr. Van

Nadere informatie

Fruitbuurt-Noord: Uitslag draagvlakmeting deelgebied 2 november/december 2014

Fruitbuurt-Noord: Uitslag draagvlakmeting deelgebied 2 november/december 2014 Fruitbuurt-Noord: Uitslag draagvlakmeting deelgebied 2 november/december 2014 Utrecht, januari 2015 M.M.L. Vellekoop, projectcoördinator L. M. Smulders, MSc Dit rapport is geschreven in opdracht van Mitros

Nadere informatie

onen INFORMATIE OVER woningruil

onen INFORMATIE OVER woningruil onen INFORMATIE OVER woningruil woningruil Zou u graag een andere huurwoning willen? In deze regio is dat niet zo makkelijk. De wachtlijsten zijn vaak lang. Wilt u sneller aan een andere huurwoning komen,

Nadere informatie