Onderhoud, wie betaalt wat?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderhoud, wie betaalt wat?"

Transcriptie

1 Onderhoud, wie betaat wat?

2

3 De wet as basis In het Burgerijk Wetboek (boek 7, artike 240) en in het Besuit keine hersteingen staat wat de verpichtingen zijn van verhuurder en huurder bij het onderhoud van een huurwoning. Deze wetteijke verpichtingen zijn de basis van deze foder. Bij geschien gaan we uit van de wet en van de huurovereenkomst. Wek onderhoud aan uw woning moet u zef betaen? Wat betaen wij? En wat zit er in het Serviceabonnement? Handig om dat sne op te kunnen zoeken as er onderhoud of reparatie nodig is. In deze foder ziet u wie wat betaat. In een handig overzicht van A tot en met Z. Wat betaat Trivire? Trivire reget vee voor u. Wat precies? U vindt het hieronder. Trivire zorgt voor het panmatig onderhoud. Denk hierbij aan buitenschiderwerk en dakbedekking of aan het onderhoud van instaaties zoas mechanische ventiatie en centrae verwarming. Hiervoor is Trivire vogens de wet verantwoordeijk. Trivire heeft een opstaverzekering voor a haar huurwoningen. Ook uw woning is verzekerd tegen schade door storm, brand, wateroverast en inbraak. Med dergeijke schades dus bij ons. Bij schade door inbraak moet u aangifte doen en vragen wij u om een kopie van het proces-verbaa. Beangrijk om te weten: uw inboede is niet verzekerd. Voor uw meubes, gordijnen, voerbedekking en a uw andere eigendommen moet u zef een inboedeverzekering afsuiten.

4 Servicekosten Afhankeijk van hoe u woont, betaat u kosten voor bijvoorbeed verichting, schoonmaak en verwarming van agemene ruimtes, voor het onderhoud van groenvoorzieningen en voor een huismeester of beheerder. Daarnaast heeft Trivire ook een aanta gezamenijke fondsen waar u as huurder een vast bedrag voor betaat. Dit zijn: Het ontstoppingsfonds Is uw rioering verstopt? U kunt rechtstreeks been naar het ontstoppingsbedrijf, zodat uw probeem sne wordt opgeost. In uw Huurdersmap vindt u het teefoonnummer. Of be onze Reparatieijn: Het gasfonds Het gasfonds zorgt ervoor dat ae woningen van Trivire verzekerd zijn tegen gasbreuk. Is er een ruit kapot? Med het bij Van Leeuwen Gas via , dan komen zij de ruit vervangen. Het ampenfonds Woont u in een woongebouw en is er een amp kapot in de gemeenschappeijke ruimte? Med het bij onze Reparatieijn via en wij komen de amp vervangen. A deze kosten samen vormen de servicekosten van uw woning. In uw huurovereenkomst eest u wat er bij uw woning precies onder de servicekosten vat. U betaat de servicekosten iedere maand in de huur. Wat betaat u zef? U zorgt zef voor kein dageijks onderhoud. U vervangt bijvoorbeed een deurkruk of een kraaneertje, draait schroeven vast en vut de cv-instaatie bij. As u een Serviceabonnement heeft, komen wij vee van deze kusjes voor u doen. Kies voor gemak met een Serviceabonnement In de aatste koom van het overzicht hierachter ziet u wek onderhoud er onder het Serviceabonnement vat. Dat is het grootste dee van het kein onderhoud dat u normaa gesproken zef moet doen. Handig om op een rij te zien wat een Serviceabonnement u opevert. Serviceabonnement afsuiten? Een Serviceabonnement heeft vee voordeen: - U betaat een vast bedrag per maand (zie - Bij aanmeding gaat uw abonnement meteen in - Trivire voert de reparaties deskundig uit - U komt niet voor onverwachte kosten te staan Suit sne en eenvoudig een Serviceabonnement af via Of gebruik de kaart in onze foder Serviceabonnement.

5 Onderhoud van A tot Z In de ijst hieronder vindt u onderhoudswerkzaamheden op afabet. U ziet wie wat betaat. En of het vat onder de servicekosten of het Serviceabonnement. Let op: voor ae werkzaamheden geden de vogende reges: U betaat atijd het onderhoud van de aanpassingen die u zef in uw woning heeft gedaan. Wij onderhouden de dingen die bij het huis horen en die wij hebben aangebracht. U bent verantwoordeijk voor ae schoonmaakwerk en keine reparaties, voor zover u erbij kunt. As u zef schade heeft veroorzaakt, dan komt de reparatie daarvan voor uw eigen rekening. U moet zef noodzakeijke reparaties meden via onze Reparatieijn, Werkzaamheden Trivire Eigen rekening Serviceabonnement A Afvoer Schoonhouden van afvoersifons, gootstenen, doucheputten en douchepuggen Repareren en zo nodig vervangen afvoersifons/- zwanenhazen, gootstenen, doucheputten en douchepuggen Het vervangen van gedeetes van keine afvoeren (keuken/hemewaterafvoer) Ontstoppen van afvoersifons, gootstenen, doucheputten en douchepuggen Vervangen van roosters, stoppen en kettingen van wastafes, fonteintjes en gootsteen Agemene ruimte Het schoon en ijsvrij houden van de gemeenschap- peijke ruimtes bij uw eigen voordeur Het schoonhouden van de vuistortkoker en de vuiniscontainerruimten (wanneer bereikbaar) Antenne Paatsen (et op: aeen met toestemming van Trivire), onderhouden, verwijderen en verzekeren van antennes Asbest Verwijderen van asbest, dat door Trivire is gekwaificeerd as 'mogeijkerwijs schadeijk voor de gezondheid van bewoners, dat direct verwijderd dient te worden' B Bakon, baustrade Onderhoud en reparatie aan bakon of bakonhekwerk Het schoonhouden van bakon, bakongoten (wanneer bereikbaar met of zonder keukentrap) en afvoerputjes Behangen Aanbrengen van behang Verwijderen van behang Berging Schoonhouden van gangen in berging Onderhoud en reparatie aan berging of schuur (wanneer het geen zef aangebrachte voorziening is)

6 B Bestrating Ophogen en vernieuwen van gemeenschappeijke bestrating, mits eigendom van Trivire Kein onderhoud aan de bestrating die hoort bij uw woning Onderhoud van bestrating die u zef heeft aangebracht Hersteen van schade, doordat huurder gaten heeft geboord Bevriezing Het treffen van voorzieningen ter voorkoming van (reparatie van) bevroren kranen Maatregeen nemen tegen bevriezing van eidingen en instaaties (wanneer bereikbaar) Het hersteen van bevroren eidingen en radiatoren Boier Onderhoud en reparatie van boier die bij het gehuurde hoort Onderhoud en reparatie van boier die niet van Trivire is Brievenbus Gangbaar houden en repareren van de brievenbus in portieken en in gemeenschappeijke ruimtes Vervangen van brievenbussen in gemeenschappeijke ruimtes Gangbaar houden en repareren van de brievenbus in de voordeur van de woning Vervangen van de brievenbus in de voordeur van de woning Tochtwering paatsen en aanbrengen van tochtborste bij brievenbus Buitentrap Onderhouden en repareren van de buitentrap C CAI, teefoon en Storingen verhepen aan CAI, teefoon- en internetaansuiting internetaansuitingen Het vastzetten en/of vervangen en vernieuwen van kabe-, teefoon- en computeraansuiting en vergeijkbare onderdeen van datanetwerken Centrae verwarming Vervangen van vusang, wartes (= moer aan de sang) en seutes behorende bij cv-instaatie en voerverwarming (bij veries) Vervangen van vusang, wartes (= moer aan de sang) en seutes behorende bij cv-instaatie en voerverwarming (bij sijtage) Batterij verwisseen van thermostaat centrae verwarming Het opnieuw opstarten van de verwarmingsinstaatie na uitva

7 Centrae verwarming Het opnieuw opstarten van de cv-instaatie ten gevoge van bijvende storing en/of werkzaamheden van Trivire De waakvam aten branden Radiatorknop opendraaien Bijvuen van cv-instaatie Ontuchten van de radiatoren en voor zover mogeijk de cv-instaatie Ketethermostaat of kamerthermostaat op juiste temperatuur zetten Het repareren en verhepen van storingen (met uitzondering van storing as gevog van het niet meer waterpas hangen van de thermostaat) Onderhoud, reparatie en vervangen van de cv-instaatie en voerverwarming (die bij het gehuurde hoort) Het schoonhouden van de buitenzijde van de cv-instaatie, geiser en boier D Daken Onderhoud, reparatie en vervanging aan dakconstructie en dakbedekking (wanneer het geen zef aangebrachte voorziening) Reparaties van beschadiging aan dakbedekking, doordat huurder het dak heeft betreden Dakgoten en hemewaterafvoeren Het jaarijks schoonmaken van dakgoten en (=regenpijp) dakafvoeropeningen en het verhepen van een verstopping (wanneer niet bereikbaar met keukentrap) Het schoonmaken van dakgoten en dakafvoeropeningen, afvoeren, vergaarbakken bij hemewaterafvoer en afwateringen (wanneer bereikbaar met keukentrap) Ontstoppen van hemewaterafvoer (ook van garages en bergingen, wanneer bereikbaar met keukentrap) Ontstoppen van hemewaterafvoer (ook van garages en bergingen, wanneer niet bereikbaar met keukentrap) Reparatie van dakgoot en hemewaterafvoer Vervanging van dakgoot en hemewaterafvoer (mits niet ten gevoge van achterstaig huurdersonderhoud en wanneer bereikbaar met een keukentrap) Dakramen Onderhoud en reparatie aan dakraam (wanneer het geen zef aangebrachte voorziening is) Deuren Het verhepen van kemmende buitendeuren (incusief garage- en bergingsdeuren)

8 Deuren Schideren, reparatie of vervangen van deuren in gemeenschappeijke ruimtes Schideren, reparatie of vervangen van deuren aan de buitenkant van uw woning Groot onderhoud aan, of vervangen van poortdeur /deur naar achterpad (wanneer niet van hout en eigendom van Trivire) Groot onderhoud aan, of vervangen van poortdeur /deur naar achterpad (wanneer van hout) Kein onderhoud aan poortdeur/deur naar achterpad (wanneer eigendom Trivire) Vervangen van deuren binnen uw woning bij normaa gebruik Vervangen van deuren binnen uw woning bij onzorgvudig gebruik/vernieing Reparatie van deuren binnen uw woning Schideren van deuren binnen uw woning Onderhoud aan tochtprofieen aan binnendeuren Hersteen van schade aan deuren en kozijnen door naatigheid of bewonersgedrag Deuropener en dranger Onderhoud, reparatie en vervangen aan (eektrische) deuropener/dranger in gemeenschappeijke ruimtes Deurbe Onderhoud, reparatie en vervanging van voordeurbe, betrafo, gemeenschappeijke deurbe of intercominstaatie Kein onderhoud aan deurbe bij uw eigen voordeur Ander begeuid en/of voume insteen van de deurbe en het paatsen van een extra be Het vastzetten en vastschroeven van oszittende onderdeen van de deurbe binnen in de woning Dichten van gaten en naden Het pamuren, schuren en opvuen van gaatjes en naden, butsen en geringe (krimp)scheuren met een daarvoor geschikte reparatiemorte Repareren en vervangen van oszittend of verweerd kitwerk in de douche of badkamer Douche Groot onderhoud en vervanging wastafe, avet, bad, panchetten en spieges Kein onderhoud aan wastafe, avet, bad, douchebak (kraaneertje vervangen, vervangen stop met ketting, douchesag repareren) Douchezitje Het onderhouden, repareren en vervangen van een douchezitje

9 D Drempe Het vastzetten, vastschroeven van oszittende onderdeen van een drempe Het vernieuwen van een drempe Dierenverbijf Paatsen (et op: aeen met toestemming van Trivire), onderhouden, verwijderen en verzekeren van een dierenverbijf E Eektra (Aardek)Schakeaar omzetten/aanzetten Het vervangen van de zekering (stoppen) Het vervangen en vernieuwen van het trekkoord Het vastzetten en vastschroeven van oszittende onderdeen van eektrische schakeaars en wandcontactdozen Eektra in de schuur/berging (wanneer het geen zef aangebrachte voorziening is) Onderhoud en reparatie van zefaangebrachte eektrische voorzieningen Storing die veroorzaakt wordt door oneigenijk gebruik van de instaatie Batterij verwisseen van afstandsbediening (met uitzondering van mechanische ventiatie) Onderhoud, reparatie en vervanging van groepenkast Onderhoud van bedrading en aarding (wanneer het geen zef aangebrachte voorziening is) De stekker in het stopcontact steken Het vervangen en vernieuwen van eektrische schakeaar, wasmachineschakeaar, trekschakeaar, ichtschakeaar en wandcontactdoos/stopcontact (incusief CAI/KPN) Onderhoud, reparatie en vervanging van eektrische eidingen (wanneer het geen zef aangebrachte voorziening is) F Fiters Zie roosters Fundering Onderhoud en reparatie G Gaerij Onderhoud en reparatie Schoonhouden Gas Onderhoud, reparatie en vervanging van gaseidingen Onderhoud, reparatie en vervanging van gaskranen

10 G Gas Onderhouden van gaseidingen en gaskranen die u zef heeft aangebracht Gaskraan open zetten Gassang vervangen bij kookaansuiting die van de huurder is Gassang vervangen bij kookaansuiting die van Trivire is Geiser Onderhoud en reparatie, as geiser van Trivire is Onderhoud en reparatie, as geiser niet van Trivire is Geve Onderhoud en herste van metse- en voegwerk en andersoortige geveeementen Gootsteen Onderhouden en ontstoppen van afvoer Gas Vervangen van gas in ichtkoepe/ichtstraat (wanneer het geen zef aangebrachte voorziening is) Vervangen van beschadigde gasatten (waar nodig met schroeven) en het betaen van de kosten van (eventuee) noodzakeijke vooropige voorzieningen om een door gasbreuk ontstane opening (tijdeijk) dicht te maken Gasschades ter paatse van gemeenschappeijke ruimtes Het vervangen van gas. Let op: met uitzondering van onderstaande gevaen Ruitschade door opzet of (grove) naatigheid Gasbreuk ontstaan door of tijdens verbouwingen, danwe door verpaatsing, verandering of bewerking van de ruit. Tenzij deze werkzaamheden door of in opdracht van Trivire zijn uitgevoerd Gebrandschiderd gas Gas in schermen (wanneer niet aangebracht door Trivire) Gas in ood Gebogen gas Hard- en vogazen deuren Gas met etswerk Aanbrengen/vervangen beschadigingen van versieringen, beschideringen, bepakkingen, foie, aarmstrippen en/of opschriften op gas Het vastzetten en vervangen van een spiege Vervangen van gas na ek in dubbegas Meer dan drie gasschades per deenemer per 12 maanden

11 G Gas Gasschade die opzetteijk door de huurder of derden is veroorzaakt Wassen en schoonhouden van gas (wanneer bereikbaar met of zonder keukentrap) Wassen en schoonhouden van gas (wanneer niet bereikbaar met of zonder keukentrap) in appartementencompexen. Kosten instaatie voor Trivire; kosten gazenwasser(arbeidskosten) voor huurder Graffiti Het verwijderen van graffiti, voor zover geen noemenswaardige kosten en bereikbaar voor de huurder Het verwijderen van graffiti, voor zover sprake is van noemenswaardige kosten en/of onbereikbaar is voor de huurder H Hang- en suitwerk Onderhoud en reparatie van hang- en suitwerk in gemeenschappeijke ruimtes Woning openmaken en/of soten vervangen na veries of breuk seutes Steen van de scharnieren, adegeeiders en hang- en suitwerk van deuren en ramen en uiken Het gangbaar houden, regematig controeren van de beweegbaarheid en zo nodig oiën en smeren van scharnieren, adegeeiders en hang- en suitwerk van deuren en ramen en uiken Keine hersteingen aan hang- en suitwerken en deurknoppen Het schoonhouden van hang- en suitwerk Herstekosten wanneer een seute afgebroken is (in de ciinder) Kosten wanneer een seute ontbreekt bij mutatie Kosten wanneer een seute in de iftschacht is gevaen Vervangen/vernieuwen/bijbesteen van een seute (as gevog van normae sijtage) Vervangen/vernieuwen/bijbesteen van een gecertificeerde seute, keycard/afstandsbediening (as gevog van normae sijtage) Het vervangen van defect hang- en suitwerk, ciinder en deurkruk van voor- en achterdeur, bergingsdeur en buitenramen (as gevog van normae sijtage) Het vervangen van defect hang- en suitwerk, ciinder en deurkruk van binnendeuren (as gevog van normae sijtage) Het vervangen van ciinders bij mutatie Het bij aten maken van extra seutes

12 Houtwerk Reparatie of vervanging van aftimmering van de woning Huisnummerpaatje en naampaatje Het vastzetten van het huisnummerpaatje en vervanging in het geva van vervaging Waar aanwezig, wordt het naampaatje bij verhuizing vervangen (nieuwe huurder betaat hiervoor apart) Het om persoonijke redenen, aanpassen van het naampaatje incusief vastzetten van het naampaatje Huisteefoon Onderhouden en repareren van gemeenschap- peijke onderdeen van de huisteefooninstaatie en deuropener Onderhouden, repareren en vervangen van de huisteefoon van uw woning I Inbraakschade /vandaisme Het hersteen van hang- en suitwerk en overige schade aan de woning na een (poitie)inva bij caamiteit of criminee activiteit Vernieingen en schade door eigen schud Defecte ciinder vervangen na inbraak (wanneer wij binnen 14 dagen een proces-verbaa ontvangen) Vervangen van ciinder as de huurder zijn seute veroren of kwijt (diefsta) is Vervangen/vernieuwen/bijbesteen van een seute of keycard/afstandsbediening (as gevog van veries/diefsta) Schade bij inbraak en vandaisme wanneer wij niet binnen 14 dagen na datum van het voorva een proces-verbaa ontvangen Intercom / beentabeau Onderhouden, repareren en hersteingen aan gemeenschappeijke beentabeau, intercominstaatie en videofoon Ander begeuid en/of voume insteen van intercom Waar aanwezig, wordt bij verhuizing de naam gewijzigd in het beentabeau Het om persoonijke redenen aanpassen van de naam in het beentabeau K Kabes Zie Eektra en CAI, teefoon en internetaansuiting Kasten Reparatie en vervanging van vaste, ingebouwde kasten (hang- en suitwerk, roedehouders, hangroeden, pankendragers, kastpanken, kastdeuren) Keuken Aanschaf, onderhoud en vervanging van afzuig- kappen en inbouwapparatuur (voor zover deze niet tot het gehuurde horen)

13 Aanschaf, onderhoud en vervanging van afzuigkappen en inbouwapparatuur (wanneer deze tot het gehuurde horen) Vervangen van keukenbokken en/of bovenkasten en keukenaden ten gevoge van normae sijtage Keuken Repareren van keukenbokken en/of bovenkasten en keukenaden ten gevoge van normae sijtage Repareren en vervangen van keukenbokken en/of bovenkasten en keukenaden ten gevoge van bewonersgedrag Repareren en vervangen van gebroken of beschadigde aanrechtbaden ten gevoge van normae sijtage of veroudering Repareren en vervangen van gebroken of beschadigde aanrechtbaden ten gevoge van bewonersgedrag Reparatie en vervangen van panken, pankdragers en aden Kein onderhoud, bijvoorbeed aan suitingen, deurtjes en greepjes Kozijnen Onderhoud, reparatie en vervanging in gemeenschappeijke ruimtes Onderhoud, schideren, reparatie en vervanging van buitenkozijnen van ramen en deuren Schideren van kozijnen van ramen en deuren aan de binnenkant van de woning Het schoonhouden van de ruiten/ramen, deuren en kozijnen, deurposten, het geverfde houtwerk en andere geverfde onderdeen (in en aan de woning, voor zover bereikbaar met of zonder keukentrap) Kranen Groot onderhoud en vervanging Keine reparaties, bijvoorbeed kraan ontkaken en kraaneertjes vervangen Voorzieningen treffen dat kranen niet bevriezen Keine hersteingen (vastzetten, vastschroeven) van (meng)kranen, thermostaatkraan, knoppen en handvatten Schoonhouden van (meng)kranen, thermostaatkraan, knoppen en handvatten De (hoofd)waterkraan open en/of dicht draaien L Lekkage Reparatie gesprongen eidingen (die u had kunnen voorkomen) Reparatie dakekkage (behave as u zef het dak heeft betreden) Herste binnenkant woning (opsta) na waterschade

14 Lekkage Herste inboede na waterschade (meubes, behang, voerbedekking) Leidingen Zie ook Bevriezingen Kapperende eidingen as gevog van eigen aanpassingen en/of apparatuur van de huurder Kapperende eidingen niet as gevog van eigen aanpassingen en/of apparatuur van de huurder Liften Onderhoud, reparatie, keuringen en storingen opossen M Metsewerk Onderhoud en reparatie van buitenmetsewerk Muren Groot onderhoud en reparatie in gemeen- schappeijke ruimtes Groot onderhoud en reparatie in de woning Kein onderhoud en reparatie in de woning O Ongediertebestrijding/ vogenest Het verwijderen van ongedierte in de bouwkundige constructie (bijvoorbeed in de spouw) Vogenest verwijderen uit dakgoot (wanneer niet bereikbaar met keukentrap) Vogenest verwijderen uit dakgoot wanneer bereikbaar met keukentrap) Het bestrijden van ongedierte voor zover de aanwezigheid van dit ongedierte geen gevogen heeft voor de bouwkundige constructie (bijvoorbeed wespennesten die buiten de spouw en niet onder het dak en niet in gesoten bouwkundige constructies zitten en bereikbaar zijn met een keukentrap). Betreft ook muizen, zivervisjes, ovenvisjes, mieren, bedwantsen en andere keine insecten Het verwijderen van ongedierte in een gemeenschappeijke ruimte van een woongebouw Verwijderen van muizen, kakkerakken, faraomieren en boktorren, voorzover deze schadeijk zijn voor de bouwkundige staat van de woning en/of voorzover bestrijding aeen effectief coectief kan paatsvinden (meerdere woningen en/of gemeenschappeijke ruimtes tegeijk) Ontruimen van de woning na beeindiging Verwijderen en correct afvoeren van roerende huurovereenkomst zaken uit woning, berging en agemene ruimten P Parket Onderhouden, repareren of vervangen van parket in uw woning Pafond Groot onderhoud en reparatie pafonds en oszittend stucwerk Kein onderhoud pafonds en keine scheurtjes in stucwerk

15 Herste van badderend of osatend schiderwerk Pavuizen Onderhouden, repareren en vervangen van pavuizen in uw woning Pinten Onderhoud en reparatie Het aanbrengen van pinten voor zover niet behorende tot het gehuurde (as er bij aanvang van de huur zonder pinten is opgeeverd) Vervanging van pinten (as gevog van normae sijtage en wanneer het bij het gehuurde hoort) R Ramen Vervangen van gebroken ruiten Wassen en schoonhouden Wassen en schoonhouden in appartementen- compexen (wanneer niet bereikbaar voor huurder) Kosten instaatie voor Trivire; kosten gazenwasser (arbeidskosten) voor huurder Rioering Ontstoppen van rioering tussen woning en hoofdrioering Ontstoppen van schrobputje(s) in de tuin Ontstoppen van de eiding onder de woning, via ontstoppingsstuk in voortuin of via gemeenteput (wanneer eigendom van Trivire) Ontstoppen van straatkoken/eiding in achterpaden Ontstoppen van een incidentee straatkok/eiding op een parkeerterrein Op meding van een huurder, niet bereikbare dakgoten van woongebouwen vegen (aeen as dit echt nodig is) Ae ontstoppingen in de woning. Let op: met uitzondering van onderstaande Het schoonhouden van afvoeren, doucheputje, sifon, afwateringen (wanneer bereikbaar met veer of gootsteenonstopper of met normaa huis-,tuin- en keukengereedschap) Afvoerputten zand- en badvrij houden Ontstoppingen uitgevoerd door derden (niet namens ontstoppingsbedrijf Trivire) Ontstoppingen ten gevoge van onvodoende schoonhouden van afvoeren, oneigenijk gebruik, naatigheid of grove schud van huurder(s), met as gevog een verstopping Ontstoppingen met as oorzaak bouwvui door uitvoering eerdere werkzaamheden met behup van een kokenzuiger met chauffeur en hup of het handmatig eegscheppen van meerdere koken (bijvoorbeed in achterpaden)

16 Rioering Verhepen van verstoppingen of schade aan afvoeren as gevog van vorst Het inzetten van combi-, spuit- of zuigwagen voor bijvoorbeed het reinigen van een afvoer met een grotere diameter, of een afvoer die vo zand zit, of een kruipruimte die vo water staat enz. Zonodig afvoeren vervangen/rioovernieuwingen Het machinaa eegzuigen van één of meerdere straatkoken met behup van een kokenzuiger met chauffeur of het handmatig eegscheppen van meerdere koken (bijvoorbeed in achterpaden) Rookmeder Vervangen van batterijen van door Trivire gepaatste rookmeders Gratis af te haen bij Trivire tegen inevering van oude batterijen Verwijderen oude batterijen en paatsen nieuwe batterijen Reparatie of vervangen van rookmeders van Trivire Roosters/fiters Repareren en vervangen van roosterkoordjes en -stangetjes Het zo nodig vervangen van fiter(s) en rooster(s) van de (mechanische) ventiatie en afzuigkap (wanneer bereikbaar met of zonder keukentrap) Het schoonhouden van ucht- en ventiatierooster(s), fiter(s) en rooster(s), ventiatierozetten en ventieen van de (mechanische) ventiatie of warmte-terugwininstaatie en afzuigkap in de woning (wanneer bereikbaar met of zonder keukentrap) Repareren en vervangen van de roosters op de uchtkanaen in de woning (meesta in toiet, badkamer en keuken) (periodiek) S Sanitair Vervangen van wastafes, fonteintjes, stortbakken en toietpotten (bij normae sijtage) Repareren of vervangen van de ketting en stop in de spoebak en wastafe Het vastzetten en vervangen van garnituur van de douche en toietruimte (douchesang, douchekop, gijstang, koppestuk, ophanghaak, toietbri, panchet, spiege boven wastafe) Het vastzetten van wastafe, fonteintje, stortbak en toietpot Het repareren van de votter in de stortbak (reservoir), trekker of drukknop en hoekstopkraan Het vervangen van de dekse/rooster van de doucheafvoer Het repareren van een ekkage aan de douchebak of igbad (wanneer deze van Trivire is)

17 Het afkitten van een wc-pot Het repareren of vervangen van een sifon Het schoonhouden van putten, sifon, doucheput, buitenput, sanitair, gootstenen, toiet, toietreservoirs, toietrohouder, toietbri, wastafe en fonteintje Schiderwerk In gemeenschappeijke ruimtes Aan buitenkant woningen Binnen in de woning Pafond en wand witten en sauzen Het schiderwerk van de gasatten (buitenzijde) na vervangen gas Het schiderwerk van de gasatten (binnenzijde) na vervangen gas Aeen keuren gebruiken die in 1 x dekkend wit geschiderd kunnen worden Het sauzen van beschimmede pafonds en wanden, die beschimmed zijn as gevog van bewonersgedrag (onvodoende ventieren en/of verwarmen) Het sauzen van beschimmede pafonds en wanden, die beschimmed zijn as gevog van een bouwkundig probeem Schoonmaakwerkzaamheden/gasbewassing Gasbewassing bereikbaar met keukentrap Bij gasbewassing, in appetementencompexen, tegen betaing van de servicekosten worden de kosten van de instaatie door Trivire betaad; de kostengazenwasser (arbeidskosten) komen voor rekening van de huurder Periodiek schoonmaken van gemeenschappeijke ruimtes in woongebouwen Schoorsteen Het vegen van schoorstenen Onderhoud, reparatie en vervanging Schoteantennes Aanbrengen en vervangen van schoteantennes (Let op: aeen met toestemming van Trivire) Tijdeijk verwijderen bij onderhoud of herstewerkzaamheden aan de geve Seutes en keycards Zie Hang- en suitwerk Stoffering Aanbrengen en onderhouden van stoffering Het aanbrengen en onderhouden van gordijnrai/roede Groot onderhoud en reparatie van stucagen aan muur en pafond Kein onderhoud en reparatie van stucwerk aan muur en pafond (bijv. schroef- en spijkergaten vuen)

18 Stucwerk Herste van stucwerk as gevog van ondeskundig verwijderen van wandbekeding (bijv. afsteken van behang in paats van afstomen van behang) Repareren van krimpscheuren T Tegewerk Hersteen en vernieuwen van kitwerk Hersteen en vernieuwen van voegen vanwege schade door boorgaten, eigen schiderwerk of bewonersgedrag Hersteen en vernieuwen van voegen vanwege normae sijtage Teefoon Thermostaat Zie CAI, teefoon en internetaansuiting Zie Centrae verwarming Tochtstrippen Vervangen (as ze bij de woning horen) Tochtwering Tochtwering paatsen en het onderhouden van de osse tochtrubbers, tochtprofieen, tochtstrippen, tochtborstes Trapeuning Het vastschroeven van de trapeuning in de woning Het schoonhouden van de trapeuning in de woning Het opnieuw vastzetten van de trapeuning in de woning (wanneer deze niet meer vast te schroeven is op dezefde pek) Onderhouden en repareren van trapeuningen in gemeenschappeijke ruimtes Trappen Onderhoud en reparatie in gemeenschappeijke ruimtes Onderhoud en reparatie van vaste trap in de woning Onderhouden, repareren en vervangen van trapafwerkingen die u zef heeft aangebracht Tuin Inrichten, eventuee ophogen en onderhouden van de privétuin (incusief oprit, tuinpad en terras) Onderhoud, reparatie en vervanging van erfafscheidingen die van Trivire zijn (met uitzondering van ae houten erfafscheidingen) Onderhoud, reparatie en vervanging van erfafscheidingen die niet van Trivire zijn Ophoogzand, maximaa 2 m³ per jaar (wanneer er sprake is van een noodzaak om op te hogen voor de privétuin, incusief oprit, tuinpad en terras) Het repareren of vervangen van bestrating in het achterpad/zijpad Het vervangen van dode bepanting

19 Tuin Bij eerste bewoning van een woonruimte de tot het woonruimtegedeete van het gehuurde behorende tuin of erf: de aaneg van de tuin of erf met uitzondering van de aaneg van opritten en toegangspaden Het egaiseren van de tuin en het opbrengen van teeaarde Het regematig maaien van het gras Het regematig verwijderen van onkruid in de tuin en tussen teges van opritten, achterpaden, zijpaden, toegangspaden en terrassen Het vervangen van gebroken teges Het regematig snoeien van struiken, heggen, hagen en (opschietende) bomen (ook as u deze niet zef heeft aangebracht) Het vervangen van kapotte panken of segmenten van houten erfafscheidingen (dit gedt ook wanneer deze door Trivire gepaatst zijn) Het rechtzetten en recht houden van houten erfafscheidingen (dit gedt ook wanneer deze door Trivire gepaatst zijn) Indien de erfafscheidingen zijn geverfd of gebeitst: erfafscheidingen regematig verven of beitsen Het verwijderen van vui en het onderhouden van de tuin, opritten, achterpaden, zijpaden, toegangspaden en terrassen Het aaneggen van terrasbestrating en privétuinen Ophogen, repareren en vervangen van oprit, tuinpad en terras Ophogen, repareren en vervangen van oprit bij 55+ abe woning Onderhoudswerkzaamheden aan de erfafscheidingen en poorten (ook bij de houten deen die door Trivire zijn aangebracht) Het schoonhouden van de brandgang (achterpad/zijpad) Agemene tuinen onderhouden (wanneer deze niet openbaar toegankeijk zijn) Agemene tuinen onderhouden (wanneer deze openbaar toegankeijk is) V Vensterbank Vervanging van vensterbanken bij normae sijtage Kein onderhoud Ventiatie-instaatie Onderhoud, reparatie en vervanging van kanaen en ventieen Verichting Onderhoud en reparatie van de buitenamp bij de voordeur

20 Verichting Het vervangen van ampen aan de buitenzijde van het woonruimtegedeete van het gehuurde en in de gemeenschappeijke buitenruimten. Voor rekening huurders via de servicekosten: vervangen van ampen, vervangen van t-buizen en t-starters, reparatie aan schakeaars enz. (keine hersteingen) Reparatie en vervangen van armaturen in portieken, gaerijen, agemene ruimten en achterpaden/zijpaden en armaturen die zijn aangebracht ten behoeve van PKVW (poitiekeurmerk veiig wonen) De verichting (amp en armatuur) in de woning, het appartement, de berging, schuur, garage en in de tuin (uitzondering voor bergingen met bajonetsuiting, 24 Vot en 42 Vot, omdat deze niet meer te verkrijgen zijn: in deze uitzonderingsgevaen voor rekening Trivire) Lamp vervangen bij PKVW (poitiekeurmerk veiig wonen) armatuur, voor- en achterdeur en bakon Schaket u ons in en er wordt geconstateerd dat de armatuur van uzef is, dan zijn deze kosten voor de huurder Het schoonhouden van de verichting Lampen vervangen in achterpaden/zijpaden Vizotrap Onderhouden van de vizotrap (wanneer het geen zef aangebrachte voorziening is) Vervangen van vizotrap bij sijtage (wanneer het geen zef aangebrachte voorziening is) Voeren Reparatie van voeren in gemeenschappeijke ruimtes Reparatie en vervanging van osiggende cementen tegevoeren (die door Trivire aangebracht zijn) Verwijderen ijmresten na weghaen voerbedekking of viny (Let op: bij twijfe over asbest: nergens aankomen en direct Trivire waarschuwen!) Onderzoek doen naar aanwezigheid van asbesthoudend materiaa onder voerbedekking Verwijderen van asbesthoudend materiaa na verwijdering voerbedekking Reparatie van voerbaken en voerdeen in uw woning Repareren van voerafwerkingsagen die door Trivire zijn aangebracht Repareren van voerafwerkingsagen die door uzef of de vorige huurder is aangebracht Onderhouden, repareren en vervangen van voerbedekking die door uzef of een vorige huurder is aangebracht

21 W Warmtemeters Onderhoud en vervanging Watereiding Onderhoud, reparatie en vervanging eidingen Repareren van eidingen die zijn gesprongen door bevriezing of doe-het-zefwerk Repareren van eidingen die zijn gesprongen door bevriezing, die moeiijk bereikbaar zijn voor de huurder en/of geegen zijn in gemeenschappeijke ruimtes Waterschade De herstekosten van waterschade aan behang, inboede, verf en sauswerk (behave as de ontstane schade is toe te rekenen aan Trivire) Z Zef aangebrachte voorzieningen Werkzaamheden aan een zef aangebrachte voorziening Gevogschade door een zef aangebrachte voorziening Zonwering Aanbrengen, onderhoud en reparatie Verwijderen van zonwering, die eigendom is van de huurder, bij onderhoud of herstewerk aan de geve Verwijderen van zonwering, die eigendom is van Trivire, bij onderhoud of herstewerk aan de geve

22

23

24 Nog vragen? Heeft u nog vragen? U kunt ons been via teefoonnummer Of stuur een e-mai naar reparatieijn@trivire.n. Heeft u een reparatieverzoek? Be dan onze Reparatieijn, Trivire is op werkdagen geopend van tot uur. Aan de inhoud van deze foder kunt u geen rechten ontenen 3/2015 Caistoaan 2 Postbus CA Dordrecht T wonen@trivire.n

Huurdersinformatie. Het onderhoud aan uw woning. Onderhouds-ABC

Huurdersinformatie. Het onderhoud aan uw woning. Onderhouds-ABC 1 Huurdersinformatie Het onderhoud aan uw woning Onderhouds-ABC Onderhoud In deze brochure eest u over het onderhoud van uw woning. U vindt er een uitgebreid overzicht van wie verantwoordeijk is voor weke

Nadere informatie

Besluit kleine herstellingen

Besluit kleine herstellingen Besluit kleine herstellingen De klussen die u zelf doet Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave 3 Dit besluit hoort bij de huurovereenkomst 3 U doet zelf eenvoudige werkzaamheden aan de woning

Nadere informatie

Onderhoud Rekening huurder Rekening verhuurder. plafonds en het schilderen van binnen houtwerk en zo nodig behangen van binnenmuren

Onderhoud Rekening huurder Rekening verhuurder. plafonds en het schilderen van binnen houtwerk en zo nodig behangen van binnenmuren Onderhoud Rekening huurder Rekening verhuurder Schilderwerk Witten van binnenmuren en plafonds en het schilderen van binnen houtwerk en zo nodig behangen van binnenmuren Buitenschilderwerk Voorbereidende

Nadere informatie

Zelf klussen in uw huurwoning

Zelf klussen in uw huurwoning Zef kussen in uw huurwoning U wit iets aan uw huurwoning veranderen zodat deze beter bij u past. Een nieuwe keuken, een andere badkamer of misschien we een dakkape. Wij geven u graag de geegenheid om zef

Nadere informatie

Onderhoud, reparatie en vervanging van de bel en beldrukker Beltrafo vervangen bij normale slijtage

Onderhoud, reparatie en vervanging van de bel en beldrukker Beltrafo vervangen bij normale slijtage Wie doet wat? lijst Afvoeren Repareren en schoonmaken van sifons van wastafels, wasmachine, cv ketel, douche, gootsteen, schrobputje e.d. Ontstoppen van binnenriolering Ontstoppen van het hoofdriool Vervangen

Nadere informatie

Onderhoud van de woning. Wie doet wat?

Onderhoud van de woning. Wie doet wat? Onderhoud van de woning. Wie doet wat? Wie doet wat Bij een huurwoning hebben de huurder en de verhuurder allebei verplichtingen op het gebied van onderhoud. De verhuurder moet zorgen dat de woning in

Nadere informatie

A Aanrecht en bovenkastjes reparaties laden, scharnieren en sluitingen q 1

A Aanrecht en bovenkastjes reparaties laden, scharnieren en sluitingen q 1 Onderhoud ABC - wie onderhoudt wat? Huurder A Aanrecht en bovenkastjes reparaties laden, scharnieren en sluitingen q 1 Rentree Afvoeren reparatie afvoeren van aanrecht, wastafel, wasmachine, douche, gootsteen

Nadere informatie

Onderhoud aan uw woning

Onderhoud aan uw woning Onderhoud aan uw woning woonwijzer Onderhoud aan uw woning Onderhoud aan uw woning! Maar wie doet wat? Het spreekt voor zich dat uw huis onderhoud nodig heeft. Dat is een zaak van huurder en verhuurder

Nadere informatie

Meer informatie over de rechten en plichten van huurder en verhuurder zijn te vinden op:

Meer informatie over de rechten en plichten van huurder en verhuurder zijn te vinden op: Een korte toelichting In onderstaande tabel is per onderdeel aangegeven wie verantwoordelijk is voor het onderhoud: u (de huurder) of Het Gooi en Omstreken (de verhuurder). Voor de onderdelen onder bent

Nadere informatie

Onderhoud, wie betaalt wat?

Onderhoud, wie betaalt wat? Onderhoud, wie betaat wat? De wet as basis Wek onderhoud aan uw woning moet u zef betaen? Wat betaen wij? En wat zit er in het Serviceabonnement? Handig om dat sne op te kunnen zoeken as er onderhoud of

Nadere informatie

Onderhoud aan uw woning

Onderhoud aan uw woning Onderhoud aan uw woning Inleiding In de Algemene Huurvoorwaarden voor woonruimte is aangegeven welk onderhoud voor de huurder is. Al het overig onderhoud is voor de verhuurder. Het is een uitwerking het

Nadere informatie

Onderhoud aan uw woning

Onderhoud aan uw woning Onderhoud aan uw woning Inleiding In de Algemene Huurvoorwaarden voor woonruimte is aangegeven welk onderhoud voor de huurder komt. Al het overig onderhoud is voor de verhuurder. Het is een uitwerking

Nadere informatie

Wie doet wat? Alfabetische lijst voor onderhoud en reparaties. overzicht van onderhoud en reparaties

Wie doet wat? Alfabetische lijst voor onderhoud en reparaties. overzicht van onderhoud en reparaties Wie doet wat? Alfabetische lijst voor onderhoud en reparaties overzicht van onderhoud en reparaties Wie doet wat? Alfabetische lijst In het volgende overzicht wordt bij elke reparatie aangegeven voor wie

Nadere informatie

SPECIMEN. 3 De huurperiode De huurovereenkomst is met ingang van dd/mm/jjjj aangegaan voor onbepaalde tijd.

SPECIMEN. 3 De huurperiode De huurovereenkomst is met ingang van dd/mm/jjjj aangegaan voor onbepaalde tijd. Huurovereenkomst zelfstandige woonruimte De ondergetekenden: Stichting WoonFriesland gevestigd te Grou, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 01031925, in deze vertegenwoordigd door haar regiomanager

Nadere informatie

Wie doet wat? Onderhoud aan uw woning

Wie doet wat? Onderhoud aan uw woning Wie doet wat? Onderhoud aan uw woning Versie Schouwen-Duiveland Onderhoud aan uw woning op Schouwen-Duiveland In de Algemene Huurvoorwaarden voor woonruimte is aangegeven welk onderhoud voor de komt. Al

Nadere informatie

Wie doet wat van A tot Z

Wie doet wat van A tot Z Accolade Servicefonds Bewoner Wie doet wat van A tot Z A Aanrecht afvoerstop blad handgrepen ladegeleider scharnieren Aardlekschakelaar Afvoer ontstoppen reparatie / vervanging schoonhouden Afzuiging centrale

Nadere informatie

HET ABC VAN SERVICEONDERHOUD EN REPARATIE

HET ABC VAN SERVICEONDERHOUD EN REPARATIE ET ABC AN SERICEONDEROUD EN REPARATIE Wie doet wat? In deze lijst ziet u wie verantwoordelijk is voor het onderhoud of herstel van allerlei zaken in en om uw woning. Ze staan gerangschikt volgens alfabet.

Nadere informatie

Onderhoud aan uw woning

Onderhoud aan uw woning Onderhoud aan uw woning rekening Zeeuwland of rekening? Zeeuwland Inleiding In de Algemene Huurvoorwaarden voor woonruimte is aangegeven welk onderhoud voor rekening van de is. Al het overig onderhoud

Nadere informatie

Onderhouds ABC. Serviceabonnement Voor een aantal zaken die onder de verantwoordelijkheid

Onderhouds ABC. Serviceabonnement Voor een aantal zaken die onder de verantwoordelijkheid in onderhoud Onderhouds ABC Dat u zich prettig voelt in uw woning vinden we bij heel belangrijk. Een voorwaarde hiervoor is dat uw woning goed onderhouden wordt. Daar zorgen we dan ook voor. De meeste

Nadere informatie

Onderhoud, wie betaalt wat?

Onderhoud, wie betaalt wat? A Aanrecht Herstel aanrechtblok, -blad en keukenkastjes Bijstellen, smeren en vervangen van scharnieren / sluitingen Herstellen of vernieuwen van planken, dragers, laden Aardlekschakelaar Herstellen en

Nadere informatie

De onderhoudskosten zijn daartoe verdeeld in drie soorten: verhuurdersonderhoud huurdersonderhoud servicekosten

De onderhoudskosten zijn daartoe verdeeld in drie soorten: verhuurdersonderhoud huurdersonderhoud servicekosten Onderhoud aan uw woning Bij de wet is geregeld dat huurder en verhuurder beide verplichtingen hebben ten aanzien van het onderhoud van een huurwoning. Als huurder wilt u ongetwijfeld precies weten welke

Nadere informatie

H = Huurder V = Verhuurder S = Aanbod van service: onderhoud dat de Goede Woning voor u doet tegen betaling

H = Huurder V = Verhuurder S = Aanbod van service: onderhoud dat de Goede Woning voor u doet tegen betaling De verantwoordelijkheid voor het onderhoud aan de woning is verdeeld tussen huurder en verhuurder. Wij geven in de onderstaande lijst per onderdeel (van het gehuurde) aan of het onderhoud voor u of voor

Nadere informatie

Klacht Omschrijving Voor rekening van Onderhoud en reparaties als gevolg van nalatigheid, slordigheid, onreinheid, ruwe bewoning.

Klacht Omschrijving Voor rekening van Onderhoud en reparaties als gevolg van nalatigheid, slordigheid, onreinheid, ruwe bewoning. Klacht Omschrijving Voor rekening van Algemeen Onderhoud en reparaties als gevolg van nalatigheid, slordigheid, onreinheid, ruwe bewoning. (moedwillig) vernieling of onjuist gebruik door huurder Onderhoud

Nadere informatie

Onderhouds-ABC Waardwonen

Onderhouds-ABC Waardwonen aardwonen A AANRECT Onderhouden en herstellen van aanrechtblok, - blad, - deurtjes, scharnieren en sluitingen Onderhouden en herstellen van kraan, stop, sifon en roostertje KO aardwonen uurder KO Ontstoppen

Nadere informatie

voor rekening van huurder

voor rekening van huurder Werkzaamheden aanrecht huurder Brederode Wonen Serviceabonnement Laden, scharnieren en sluitingen kastjes onderhouden Laden vergen wege ouderdom/slijtage Aanrechtblad onderhoud en vergen door ouderdom/slijtage

Nadere informatie

Brederode wonen. Thuis in goed wonen. Overzicht serviceabonnement. Verdeling kosten per actie. voor rekening. voor rekening van Serviceabonnement

Brederode wonen. Thuis in goed wonen. Overzicht serviceabonnement. Verdeling kosten per actie. voor rekening. voor rekening van Serviceabonnement Thuis in goed Overzicht serviceabonnement Verdeling kosten per actie aanrecht Laden, scharnieren en sluitingen kastjes onderhouden Laden vergen wege ouderdom/slijtage Aanrechtblad onderhoud en vergen door

Nadere informatie

Wie repareert wat? In bijgevoegde lijst zijn alle mogelijkheden aangegeven: Rijnhart Wonen (RhW) Huurder

Wie repareert wat? In bijgevoegde lijst zijn alle mogelijkheden aangegeven: Rijnhart Wonen (RhW) Huurder Wie repareert wat? In bijgevoegde lijst zijn alle mogelijkheden aangegeven: Rijnhart Wonen () Huurder Onderhoudsabonnement Ontstoppingsfonds Glasverzekering F G anrecht zie keukenblok fvoeren reparatie

Nadere informatie

Wie doet wat? Onderhoud van a tot z

Wie doet wat? Onderhoud van a tot z Deze informatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. et is echter mogelijk dat zaken veranderen of tot misverstanden kunnen leiden. U kunt daarom aan de inhoud van deze informatie geen

Nadere informatie

Onderhoud bij Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland

Onderhoud bij Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland Onderhoud bij Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland In een goed onderhouden woning, is het fijn wonen. Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland onderhoudt samen met u de woning. Welke werkzaamheden uw verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Wie doet wat? gewoon goed wonen

Wie doet wat? gewoon goed wonen Wie doet wat? gewoon goed Wie doet wat? Alles heeft onderhoud nodig. Ook uw woning. Een groot deel van dit onderhoud is voor rekening van. Een ander deel is voor rekening van de. Volgens de wet hebben

Nadere informatie

AANRECHT EN AANRECHTBLAD

AANRECHT EN AANRECHTBLAD Volgens het huurrecht verantwoordelijk voor deze werkzaamheden AANRECHT EN AANRECHTBLAD zie kasten AFVOER - vervangen van afvoersifons - reparatie aan dakafvoeren - schoonmaken van dakgoten - ontstoppen

Nadere informatie

Service-abonnement. Correspondentieadres: Postbus NB Amsterdam. AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A GW Amsterdam

Service-abonnement. Correspondentieadres: Postbus NB Amsterdam. AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A GW Amsterdam Service-abonnement AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A9 1018 GW Amsterdam Correspondentieadres: Postbus 15563 1001 NB Amsterdam aham@aham.nl 020 624 61 01 aham.nl Onderhoudsoverzicht A Huurder

Nadere informatie

Onderhouds ABC Wie doet wat?

Onderhouds ABC Wie doet wat? Onderhouds ABC Wie doet wat? Iedere woning heeft onderhoud nodig. Wat doet u zelf en wat doet 3B Wonen? Om het voor u allemaal wat duidelijker te maken hebben we in dit Onderhouds ABC zoveel mogelijk reparaties

Nadere informatie

HET ABC VAN SERVICE ONDERHOUD EN REPARATIE met Service Abonnement

HET ABC VAN SERVICE ONDERHOUD EN REPARATIE met Service Abonnement ET ABC AN ERICE ONDEROUD EN REPARATIE met ervice Abonnement Wie doet wat? In deze lijst staat wie wat doet als het gaat om het onderhoud van uw woning. De reparaties op alfabet. De letter, en/of ernaast

Nadere informatie

Onderhoud aan uw woning

Onderhoud aan uw woning Onderhoud aan uw woning woonwijzer Onderhoud aan uw woning Onderhoud aan uw woning! Maar wie doet wat? Het spreekt voor zich dat uw huis onderhoud nodig heeft. Dat is een zaak van huurder en verhuurder

Nadere informatie

onderhoudsoverzicht woningen Oirschot

onderhoudsoverzicht woningen Oirschot onderhoudsoverzicht woningen Oirschot Vanaf 1 oktober beheert Wooninc. alle huurwoningen van Laurentius in de gemeente Oirschot. Voor u als huurder verandert er vooralsnog niet zoveel. In onderstaand overzicht

Nadere informatie

Onderhoud Wie doet Wat Centrada Centrada. Huurder

Onderhoud Wie doet Wat Centrada Centrada. Huurder CV (Centrale verwarming installatie) CV Leidingen en/of rookgasafvoer repareren bij lekkage of defect Bijvullen, ontluchten van de CV Storing en onderhoud (Installateur, zie sticker op de ketel) O Ontstoppingsfonds

Nadere informatie

Onderhouds ABC thuis

Onderhouds ABC thuis in onderhoud Onderhouds ABC Dat u zich prettig voelt in uw woning vinden we bij heel belangrijk. Een voorwaarde hiervoor is dat uw woning goed onderhouden wordt. Daar zorgen we dan ook voor. De meeste

Nadere informatie

Service-abonnement. Correspondentieadres: Postbus NB Amsterdam. AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A GW Amsterdam

Service-abonnement. Correspondentieadres: Postbus NB Amsterdam. AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A GW Amsterdam Service-abonnement AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A9 1018 GW Amsterdam Correspondentieadres: Postbus 15563 1001 NB Amsterdam aham@aham.nl 020 624 61 01 aham.nl Onderhoudsoverzicht A Huurder

Nadere informatie

ONDERHOUDSOVERZICHT HUURDER/VERHUURDER. Verhuurder Huurder

ONDERHOUDSOVERZICHT HUURDER/VERHUURDER. Verhuurder Huurder ONDERHOUDSOVERZICHT HUURDER/VERHUURDER A Aanrecht (zie ook keukenblok) Repareren of vervangen Aardlekschakelaar (zie elektrische installatie) Onderhoud, repareren of vervangen Afvoer (zie riolering) Repareren

Nadere informatie

Klusbedrijf Den Haag Voor elke klus in en om het huis!

Klusbedrijf Den Haag Voor elke klus in en om het huis! // Klusbedrijf Den Haag Voor elke klus in en om het huis! Voor bijna alle klussen in en om het huis kunt u bij ons terecht. Onderstaande lijst geeft de meest voorko Zie hieronder een een greep van de klussen

Nadere informatie

WAT LEEST U IN DEZE FOLDER?

WAT LEEST U IN DEZE FOLDER? VERSIE JANUARI 2017 ONDERHOUD VAN A TOT Z WAT LEEST U IN DEZE FOLDER? streeft ernaar haar woningen technisch in goede staat te houden. Het kan echter voorkomen dat er iets stuk gaat en reparatie noodzakelijk

Nadere informatie

Baston Wonen. informatie. Wie doet wat? Onderhoud van a tot z

Baston Wonen. informatie. Wie doet wat? Onderhoud van a tot z aston Wonen informatie Onderhoud van a tot z Wie doet wat? Wie doet wat? In de lijst ziet u wie verantwoordelijk is voor het onderhoud of herstel van allerlei zaken in en om uw woning. Ze staan gerangschikt

Nadere informatie

Onderhoud en reparaties

Onderhoud en reparaties Onderhoud en reparaties Onderhoud en reparaties aan uw huurwoning Als huurder heeft u het voordeel dat Openbaar Belang het onderhoud van uw woning verzorgt. Dat proberen wij op de beste manier te doen.

Nadere informatie

Wij staan klaar voor iedereen

Wij staan klaar voor iedereen Wij staan klaar voor iedereen Openbaar Belang is er voor alle mensen die een geschikte huurwoning nodig hebben. Onze medewerkers helpen mensen graag. In elke individuele situatie is er serieuze aandacht

Nadere informatie

Uitgave 1 April Reparatiewijzer

Uitgave 1 April Reparatiewijzer Uitgave 1 April 2017 Reparatiewijzer Algemeen Graag zorgen wij er samen voor dat uw woning in goede staat blijft. Maar hoe weet u nou wat uw en onze verantwoordelijkheid is? Wij hebben daarvoor deze reparatiewijzer

Nadere informatie

Onderhoud, reparaties en storingen en het gemak van het. servicefonds

Onderhoud, reparaties en storingen en het gemak van het. servicefonds 1 Onderhoud, reparaties en storingen en het gemak van het servicefonds 2 Het onderhoud van uw woning Net als elk ander gebruiksvoorwerp heeft uw woning onderhoud nodig. En als er iets kapot gaat, moet

Nadere informatie

ONDERHOUD ABC. AANBOUW / BIJBOUW Reparatie van de aanbouw die eigendom is van Huis & Erf.

ONDERHOUD ABC. AANBOUW / BIJBOUW Reparatie van de aanbouw die eigendom is van Huis & Erf. ONDERHOUD ABC Er gaat iets kapot en in of om uw woning. Moet u dit nu zelf maken of komt hiervoor iemand van Huis & Erf? Hieronder staat op alfabetische volgorde per item aangegeven of u hiervoor verantwoordelijk

Nadere informatie

Onderhoud - Wie betaalt wat?

Onderhoud - Wie betaalt wat? Onderhoud - Wie betaalt wat? In de wet is geregeld wie verantwoordelijk is voor het onderhoud aan een huurwoning. Als ver is de Noordwijkse Woningstichting verantwoordelijk voor het groot onderhoud en

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2003 168 Besluit van 8 april 2003, houdende aanwijzing van herstellingen die moeten worden aangemerkt als kleine herstellingen als bedoeld in artikel

Nadere informatie

Samen werken aan goed en betaalbaar wonen. Onderhoud van A tot Z

Samen werken aan goed en betaalbaar wonen. Onderhoud van A tot Z Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Onderhoud van A tot Z A Aanrecht Afvoeren Afzuigkap Antenne/schotels Reparaties en vervanging van bovenkastjes, keukenblok en blad Bijstellen en smeren van scharnieren,

Nadere informatie

L Bestrijding van wespen. L Bestrijding van mieren en muizen in de woning of bedrijfsruimte

L Bestrijding van wespen. L Bestrijding van mieren en muizen in de woning of bedrijfsruimte In dit overzicht wordt reparatie en onderhoud weergegeven. Er is met de letter aangegeven wat EBO onderhoudt en met de letter wat de huurder zelf dient te onderhouden. et is natuurlijk mogelijk dat een

Nadere informatie

Informatieavond 18 april 2018, Stolwijk

Informatieavond 18 april 2018, Stolwijk Informatieavond 18 april 2018, Stolwijk Welkom! Doel van deze avond: U als onze klanten vandaag informeren Proces reparatieonderhoud Proces vervangen keuken/badkamer/toilet in bewoonde toestand AUB individuele

Nadere informatie

50 klussen uitgevoerd voor een klein bedrag? Sluit nu een Onderhoudsabonnement

50 klussen uitgevoerd voor een klein bedrag? Sluit nu een Onderhoudsabonnement 50 klussen uitgevoerd voor een klein bedrag? Sluit nu een af! Het vervangen van een kraanleertje of een kapotte handgreep in uw keuken: voor de één een peulenschil, voor de ander een enorme klus. Het zijn

Nadere informatie

Onderhoud en serviceabonnement

Onderhoud en serviceabonnement Onderhoud en serviceabonnement Onder de dikgedrukte trefwoorden in het overzicht ziet u een opsomming van mogelijke gebreken met daarachter drie kolommen. Het kruisje bij de kolom V (van verhuurder) of

Nadere informatie

WAT LEEST U IN DEZE FOLDER?

WAT LEEST U IN DEZE FOLDER? VERSIE JUNI 2014 ONDERHOUD VAN A TOT Z WAT LEEST U IN DEZE FOLDER? RWS streeft ernaar haar woningen technisch in goede staat te houden. Het kan echter voorkomen dat er iets stuk gaat en reparatie noodzakelijk

Nadere informatie

Zorgeloos wonen. Service, reparatie en onderhoud

Zorgeloos wonen. Service, reparatie en onderhoud Zorgeloos wonen Zorgeloos wonen Service, reparatie en onderhoud De woning waarin u woont moet worden onderhouden. Voor dit onderhoud zijn huurder en verhuurder samen verantwoordelijk. Deze brochure geeft

Nadere informatie

Onderhouds ABC. Herstellingen t.g.v. (grove) nalatigheid, slordigheid of ruwe bewoning.

Onderhouds ABC. Herstellingen t.g.v. (grove) nalatigheid, slordigheid of ruwe bewoning. Onderhouds ABC Wie betaalt welk onderhoud? en verhuurder hebben volgens de wet een aantal verplichtingen bij het onderhoud. Viveria Woonservice zorgt ervoor dat de basis van de woning in orde is. Dit betreft

Nadere informatie

Samen onderhouden we uw woning

Samen onderhouden we uw woning Onderhoudswijzer 2 onderhoudswijzer onderhoudswijzer 3 Samen onderhouden we uw woning Als eigenaar is verantwoordelijk voor het groot onderhoud aan uw woning. Daar hoeft u zelf niets aan te doen. Wel bent

Nadere informatie

Onderhouds ABC. glasverzekering

Onderhouds ABC. glasverzekering Onderhouds ABC Staat de bol in de eerste kolom? Herstel en kosten zijn dan voor SCW. U kunt de klacht daar melden. Staat de bol in de tweede kolom? Herstel en /of kosten zijn dan voor u als huurder. U

Nadere informatie

ABC-wijzer Onderhoud kosten voor individuele eigenaar of voor VvE VvE De Kroon

ABC-wijzer Onderhoud kosten voor individuele eigenaar of voor VvE VvE De Kroon A Afvoer reparatie en vervanging van de deksel van de doucheput, afvoer van de wastafel, douche en gootsteen, inclusief eventuele kettingen en afvoerstoppen ontstoppen van stankafsluiter (sifon), toilet,

Nadere informatie

Onderhoud van A t/m Z

Onderhoud van A t/m Z Onderhoud van A t/m Z Schematisch overzicht aan de hand van trefwoorden Aanrecht W A H Bijstellen en vervangen van scharnieren en sluitingen van aanrechtdeurtjes en of bovenkastjes Vervangen aanrechtblok

Nadere informatie

Onderhouds-ABC Woningstichting Heteren. Onderhouds-ABC

Onderhouds-ABC Woningstichting Heteren. Onderhouds-ABC Onderhouds-ABC Uw kraan lekt, de wanden moeten geschilderd worden, de deurbel werkt niet meer. Dit zijn allemaal voorbeelden van onderhoudsklussen waar u als huurder mee te maken kunt krijgen. en verhuurder

Nadere informatie

KOOPGARANT ONDERHOUDS ABC

KOOPGARANT ONDERHOUDS ABC KOOPGARANT ONDERHOUDS ABC Nieuwbouw Wat is...? In deze folder informeren wij u over de werkzaamheden toelichting aan uw woning. Wat regelt u zelf en wat regelt Woningbouwvereniging. Woningbouwvereniging

Nadere informatie

Van der Heijden Beheer 07-02-08

Van der Heijden Beheer 07-02-08 Van der Heijden Beheer 07-02-08 A Aanrecht - Zie Keuken Achtergebleven goederen afvoeren - Achtergebleven goederen in lege ruimten afvoeren. O - Achtergebleven goederen in gemeenschappelijke ruimten O

Nadere informatie

aandacht voor reparaties

aandacht voor reparaties aandacht voor reparaties reparaties wie doet wat? Woonservice Meander onderhoudt uw woning zo goed mogelijk. Toch zijn reparaties soms noodzakelijk omdat iets kapot gaat door bijvoorbeeld veroudering.

Nadere informatie

Onderhoud. Onderhouds ABC

Onderhoud. Onderhouds ABC Onderhoud Onderhouds ABC BrabantWonen 10 e druk december 2014 Onderhoud van A tot Z Op de volgende pagina s staat een lijst met trefwoorden, woorden die te maken hebben met onderhoud en herstel. Deze woorden

Nadere informatie

A Afvoer/riolering Reparatie/vervanging van afvoersystemen binnen de woning

A Afvoer/riolering Reparatie/vervanging van afvoersystemen binnen de woning ONDEROUDS ABC In ons Onderhouds-ABC leest u bij elk onderdeel wie verantwoordelijk is voor de uitvoering van de werkzaamheden. In het Onderhouds-ABC vindt u informatie bij de trefwoorden. Onder Sanitair

Nadere informatie

Onderhouds ABC rekening WoM

Onderhouds ABC rekening WoM Onderhouds ABC rekening WoM balkon balkonvloerafwerking ter bescherming van het beton balkonplafond afwerking ter bescherming van het beton balkonhek bel voordeurbel en belinstallatie individuele woning

Nadere informatie

Lek en Waard Wonen. Onderhoud. Wie doet wat?

Lek en Waard Wonen. Onderhoud. Wie doet wat? Lek en Waard Wonen Onderhoud Wie doet wat? Onderhoud bij Lek en Waard Wonen In een goed onderhouden woning, is het fijn wonen. Lek en Waard Wonen onderhoudt samen met u de woning. Welke werkzaamheden uw

Nadere informatie

Samen houden we uw woning in orde

Samen houden we uw woning in orde Samen houden we uw woning in orde 1 Service Hoe houden we samen uw woning in orde? U wilt graag een goede woning. Daarom besteden we veel aandacht aan het onderhoud van uw woning en aan reparaties als

Nadere informatie

Baston Wonen. informatie. Onderhoud van a tot z. Wie doet wat?

Baston Wonen. informatie. Onderhoud van a tot z. Wie doet wat? aston Wonen informatie Onderhoud van a tot z Wie doet wat? Wie doet wat? In een goed onderhouden woning is het prettig wonen. Samen met aston Wonen kunt u aan het onderhoud van uw huis een steentje bijdragen

Nadere informatie

reparatieverzoeken A - Z

reparatieverzoeken A - Z reparatieverzoeken A - Z 2 Onderhoud U huurt een woning van. Om prettig te kunnen wonen dient onderhoud aan de woning gepleegd te worden. voert daarom onderhoud uit aan uw woning. Daarnaast heeft u ook

Nadere informatie

Onderhoudstabellen. Balkon en galerij Schoonhouden, inclusief afvoerputjes Afscheidingen en hekwerken repareren en vervangen

Onderhoudstabellen. Balkon en galerij Schoonhouden, inclusief afvoerputjes Afscheidingen en hekwerken repareren en vervangen Onderhoudstabellen In deze onderhoudstabellen kunt u precies zien welke onderhoudswerkzaamheden voor rekening zijn van Mozaïek Wonen ( = erhuurder), welke u zelf moet uitvoeren ( = uurder) en welke in

Nadere informatie

Samen houden we uw woning in orde

Samen houden we uw woning in orde Samen houden we uw woning in orde 1 Service Hoe houden we samen uw woning in orde? U wilt graag een goede woning. Daarom besteden we aandacht aan het onderhoud van uw woning. En aan reparaties als iets

Nadere informatie

Het onderhoud van uw woning

Het onderhoud van uw woning Het onderhoud van uw woning Missie van Haag Wonen Haag Wonen is als puur Haagse woningcorporatie nauw betrokken bij de bewoners van de wijken en de opgaven van de stad. We bieden daarbij passende, goed

Nadere informatie

Onderhoud van A tot Z: wie doet wat? Onderhouds A-B-C

Onderhoud van A tot Z: wie doet wat? Onderhouds A-B-C Onderhoud van A tot Z: wie doet wat? Onderhouds A-B-C Helpt Elkander doet er alles aan om uw woning in een goede conditie te houden. Iedere woning heeft op zijn tijd onderhoud nodig. Bovendien kunnen dingen

Nadere informatie

Onderhoud, reparaties en storingen en het gemak van het. servicefonds

Onderhoud, reparaties en storingen en het gemak van het. servicefonds Onderhoud, reparaties en storingen en het gemak van het servicefonds 2 Het onderhoud van uw woning Net als elk ander gebruiksvoorwerp heeft uw woning onderhoud nodig. En als er iets kapot gaat, moet dat

Nadere informatie

De bedragen die wij hiervoor in rekening brengen zijn vaste bedragen. Informeer hier gerust naar.

De bedragen die wij hiervoor in rekening brengen zijn vaste bedragen. Informeer hier gerust naar. In deze brochure geven we antwoord op een aantal vragen over het onderhoud van uw woning. Wat kunt u op dit gebied verwachten: waar bent u zelf verantwoordelijk voor en waar is Destion verantwoordelijk

Nadere informatie

Aanbouw (bijbouw) Aanbouw die eigendom is van de huurder X. Aanbouw die eigendom is van Maaskant Wonen. Afvoer Ontstoppen in de woning X X

Aanbouw (bijbouw) Aanbouw die eigendom is van de huurder X. Aanbouw die eigendom is van Maaskant Wonen. Afvoer Ontstoppen in de woning X X Onderhouds ABC Melden van klachten Tijdens kantooruren 046-4203535 Buiten kantooruren (dringend) 046-4203535 (u wordt automatisch doorgeschakeld naar de wachtdienst) Glasbreuk Indien u een glasverzekering

Nadere informatie

Onderhoudscontract of rekening (ver)huurder?

Onderhoudscontract of rekening (ver)huurder? Onderhoudscontract of rekening (ver)huurder? Onderhoudscontract of rekening (ver)huurder? Onderhoud van A tot Z 2 Inhoudsopgave pagina Voorwoord 4 Wie zal dat betalen? 6 Instandhoudings- versus verzorgingsplicht

Nadere informatie

De onderhoudskosten zijn daartoe verdeeld in drie soorten: verhuurdersonderhoud huurdersonderhoud service-abonnement

De onderhoudskosten zijn daartoe verdeeld in drie soorten: verhuurdersonderhoud huurdersonderhoud service-abonnement Onderhoud aan uw woning Bij de wet is geregeld dat huurder en verhuurder beide verplichtingen hebben ten aanzien van het onderhoud van een huurwoning. Als huurder wilt u ongetwijfeld precies weten welke

Nadere informatie

ONDERHOUDSWIJZER Wie doet nu eigenlijk wat aan het onderhoud van uw huurwoning? Onderhoudswijzer huurwoningen

ONDERHOUDSWIJZER Wie doet nu eigenlijk wat aan het onderhoud van uw huurwoning? Onderhoudswijzer huurwoningen ONDEROUDSWIJZER Onderhoudswijzer huurwoningen ONDEROUDSWIJZER Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van mijn huurwoning of kamer? et onderhoud van uw huurwoning of kamer is verdeeld tussen u en de

Nadere informatie

Huuropzegging informatie

Huuropzegging informatie Huuropzegging informatie 1 INHOUD: A. VOORINSPECTIE... 3 HOOFDREGEL... 4 B. EINDINSPECTIE... 4 C. CHECKLIST... 5 D. VERANTWOORDELIJKHEID HUURDER VOLGENS DE WET:... 6 2 Informatie en richtlijnen voor de

Nadere informatie

Onderhouds- abonnement

Onderhouds- abonnement Onderhoudsabonnement In augustus 2003 is in het besluit Kleine Herstellingen aangegeven voor welke herstellingen en onderhoud de huurder en de verhuurder verantwoordelijk zijn. U kunt dit nalezen op www.wetten.overheid.nl

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN A T/M Z Schematisch overzicht aan de hand van trefwoorden

ONDERHOUD VAN A T/M Z Schematisch overzicht aan de hand van trefwoorden ONDERHOUD VAN A T/M Z Schematisch overzicht aan de hand van trefwoorden Trefwoord Welbions Abonnement Huurder Aanrecht Bijstellen en vervangen van scharnieren en sluitingen van aanrechtdeurtjes en of bovenkastjes

Nadere informatie

Afvoeren / riolering 3B Wonen Huurder Schoonmaken van sifons, afvoerputjes en gootsteen x

Afvoeren / riolering 3B Wonen Huurder Schoonmaken van sifons, afvoerputjes en gootsteen x Afvoeren / riolering 3B Wonen Huurder Schoonmaken van sifons, afvoerputjes en gootsteen Ontstoppen van putjes, gootsteen-, douche- en wastafelafvoeren, closetaansluitingen, wasmachineafvoeren, goten en

Nadere informatie

Telnr: 0475 33 73 23 Email: info@wsdomus.nl Website: www.wsdomus.nl

Telnr: 0475 33 73 23 Email: info@wsdomus.nl Website: www.wsdomus.nl A AANRECHT zie keuken AFVOER Sifon vervangen Stop met ketting vervangen Onstoppen afvoer: via ontstoppingsfonds ALGEMENE RUIMTEN zie: Gemeenschappelijke ruimten ANTENNE zie ook: CAI (TV) Altijd eigendom

Nadere informatie

Onderhoud: wie doet wat en wie betaalt?

Onderhoud: wie doet wat en wie betaalt? Onderhoud: wie doet wat en wie betaalt? www.woldwaard.nl december 2014 Onderhoud We vinden het belangrijk dat uw huurwoning goed wordt onderhouden. Daarom zorgen we dat reparaties op tijd worden uitgevoerd.

Nadere informatie

Herstellingen en onderhoud

Herstellingen en onderhoud Herstellingen en onderhoud 1 Herstellingen en onderhoud Als u een woning huurt via Zeilstra Vastgoedmanagement bent u verantwoordelijk voor een gedeelte van het onderhoud. Een ander gedeelte van het onderhoud

Nadere informatie

Het onderhoud van uw woning

Het onderhoud van uw woning onderhouds ABC Het onderhoud van uw woning colofon Woonwijze april 2014 Aan de samenstelling van deze folder is de grootste zorg besteed door een zo nauwkeurig mogelijke verwerking van de beschikbare informatie.

Nadere informatie

colofon ontwerp FoURPAcK ontwerpers, s-hertogenbosch www.fourpack.nl

colofon ontwerp FoURPAcK ontwerpers, s-hertogenbosch www.fourpack.nl onderhouds ABC colofon Woonwijze april 2014 Aan de samenstelling van deze folder is de grootste zorg besteed door een zo nauwkeurig mogelijke verwerking van de beschikbare informatie. Toch maken wij een

Nadere informatie

Van de Camp & Temme B.V. Postbus 6373 2001 HJ Haarlem

Van de Camp & Temme B.V. Postbus 6373 2001 HJ Haarlem 1. Hoe meldt u een reparatieverzoek? Tussen 09.00 uur en 12.00 uur kunt u ons bellen en uw klacht melden op 023-7510590. Na deze tijd kunt u een reparatieverzoek inspreken op een antwoordapparaat. Uiteraard

Nadere informatie

INHOUD. Inleiding blz. 3. Onderhoudsreglement blz. 4. Trefwoordenlijst blz. 5. Naschrift blz. 14. Handige adressen blz. 15

INHOUD. Inleiding blz. 3. Onderhoudsreglement blz. 4. Trefwoordenlijst blz. 5. Naschrift blz. 14. Handige adressen blz. 15 INHOUD Inleiding blz. 3 Onderhoudsreglement blz. 4 Trefwoordenlijst blz. 5 Naschrift blz. 14 Handige adressen blz. 15 Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. 2 INLEIDING U

Nadere informatie

Huurvoorwaarden. Onderhoudswijzer

Huurvoorwaarden. Onderhoudswijzer Huurvoorwaarden & Onderhoudswijzer Als u een woning via Van Werkhoven Vastgoedmanagers huurt, ondertekent u een huurovereenkomst. Daarin staan alle verplichtingen die we als huurder en verhuurder met elkaar

Nadere informatie

Dagelijks onderhoud aan uw woning

Dagelijks onderhoud aan uw woning Dagelijks onderhoud aan uw woning Ieder huis heeft onderhoud nodig en wij willen graag dat uw woning in een goede staat blijft. Dit is voor u als huurder van belang, maar ook voor De Woningraat. Daarom

Nadere informatie

onderhoud aan uw woning Wie doet wat als het om onderhoud gaat?

onderhoud aan uw woning Wie doet wat als het om onderhoud gaat? onderhoud aan uw woning Wie doet wat als het om onderhoud gaat? door u als huurder Er zijn ook werkzaamheden waar u volgens het huurcontract en volgens de wet verantwoordelijk voor bent. Gelukkig voert

Nadere informatie

regionaal & betrokken Reparatie uitvoeren

regionaal & betrokken Reparatie uitvoeren regionaal & betrokken Reparatie uitvoeren Reparatie uitvoeren Een groot deel van het onderhoud aan uw woning wordt voor van R&B Wonen uitgevoerd, daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Onze filosofie

Nadere informatie

Onderhouds ABC. Onderhouds ABC. Onderhouds ABC. Woning Periodieke Keuring

Onderhouds ABC. Onderhouds ABC. Onderhouds ABC. Woning Periodieke Keuring pagina 1 / 6 Onderhouds ABC Onderhouds ABC In deze folder informeren wij u over de werkzaamheden aan uw woning. Wat regelt u zelf en wat regelt Woningbouwvereniging. Onderhouds ABC Woningbouwvereniging

Nadere informatie