Overzicht Vragen Gecombineerde opgave 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht Vragen Gecombineerde opgave 2011"

Transcriptie

1 Overzicht Vragen Gecombineerde opgave 2011 Wijzigingen voorbehouden. Klik op een onderdeel van uw keuze: Relatiegegevens Werk en opleiding Subsidies Grond Algemeen; Biologische landbouw Bedrijfshoofd/bedrijfsleider; Meewerkende familie; Regelmatig meewerkende personen; Niet-regelmatig meewerkende personen Startscherm subsidies; Toeslagrechten; Tegemoetkoming premie brede weersverzekering; Compensatie schapen en geiten; Tegemoetkoming diervriendelijk produceren; Tegemoetkoming verbetering dierenwelzijn Startscherm grond; Percelen; Beheereenheden SNL-a; Tuinbouw open grond: groenten, fruit, bloemkwekerijgewassen, bloembollen en knollen, boomkwekerijgewassen en vaste planten; Tuinbouw onder glas: groenten, fruit, bloemkwekerijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste planten; Bollenbroei; Paddenstoelenteelt; Witloftrek; Warmtekrachtinstallaties; Open grond biologisch; Grond in het buitenland; Bedrijfsoppervlakte Bedrijfsgegevens Dieren Etiketten Hennep Verbrede landbouw; Hogere fosfaatgebruiksnorm: fosfaatarme en -fixerende gronden; Beweiding en excretie melkvee 2011; Beweiding in 2010; Verkoop gewassen en dieren; Organische meststoffen en bodemverbeteraars; Mest be- en verwerking Dieren op 1 april; Rundvee: geen vlees- of weidevee; Rundvee: vlees- of weidevee; Rundvee: huisvesting; Varkens; Varkens: huisvesting; Kippen; Kippen: huisvesting; Overig pluimvee; Paarden, pony's en ezels; Schapen en geiten; Konijnen; Konijnen huisvesting; Edelpelsdieren; Edelpelsdieren huisvesting; Overige dieren Over deze opgave

2 Relatiegegevens Hoofdstuk: Relatiegegevens Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer Ik geef geen toestemming om mijn adres te Aanvinkbox gebruiken voor andere doeleinden Uw adres voor de ontvangstbevestiging Wij hebben uw adres nodig om u een ontvangstbevestiging te sturen. Wij zijn van plan meer gebruik te maken van , bijvoorbeeld om u te informeren met een nieuwsbrief of uitnodiging. Als u bij 'Uw adres voor de ontvangstbevestiging' uw eigen e- mailadres invult, dan registeren wij uw adres om dit ook te gebruiken voor andere zaken. Wijzigt uw adres? Dan kunt u dit veranderen in Mijn dossier. Alleen ontvangstbevestiging per ? Wilt u uw adres alleen gebruiken voor de ontvangstbevestiging van uw Gecombineerde opgave 2011? Vink dan de optie aan dat u geen toestemming geeft dat wij uw adres gebruiken voor andere zaken. Nog een ontvangstbevestiging? Wilt u de ontvangstbevestiging ook op een ander adres ontvangen, bijvoorbeeld het adres van uw adviseur of van een andere derde die voor u de Gecombineerde opgave doet? Vul dan dat adres in bij ' adres adviseur voor de ontvangstbevestiging'. Dit adres wordt alleen gebruikt voor de ontvangstbevestiging. Nogmaals uw adres voor de ontvangstbevestiging adres adviseur voor ontvangstbevestiging Nogmaals adres adviseur voor de ontvangstbevestiging Zijn bovenstaande gegevens correct? Ja Kloppen uw gegevens niet? Ga naar Mijn gegevens & machtigingen in Mijn dossier om dit te wijzigen. Controleer uw rekeningnummer Zorg ervoor dat Dienst Regelingen uw juiste rekeningnummer heeft. U kunt dit controleren en eventueel wijzigen bij Mijn gegevens & machtigingen in Mijn dossier.

3 Ja Heeft u uw bedrijf volledig beëindigd? (U houdt, bedrijfs- of hobbymatig, op 1 april 2011 géén dieren. Vanaf 15 mei 2011 heeft u géén grond in gebruik.) Heeft u uw bedrijf volledig beëindigd? U houdt, bedrijfs- dan wel hobbymatig, op 1 april 2011 géén dieren en vanaf 15 mei 2011 heeft u géén grond meer in gebruik. Beantwoord dan alleen deze vraag en de vragen in de onderdelen 'Over deze opgave' en 'Ondertekening'. Formulier Melding overdracht bij beëindiging U krijgt het formulier 'Melding overdracht' thuis gestuurd. Stuur dit formulier volledig ingevuld terug naar Dienst Regelingen. Melden wijziging of overdracht bij andere regelingen Het kan zijn dat u voor andere regelingen ook formulieren moet invullen om een wijziging of overdracht te melden. Kijk hiervoor op drloket.nl en in de regelingsspecifieke brochures. Is uw bedrijf een rechtspersoon? Wilt u dat enkele gegevens uit uw opgave van vorig jaar worden overgenomen? Ja Ja Kiest u voor 'Ja', dan staan een aantal gegevens van te voren al ingevuld. Deze zijn overgenomen van uw 'Gecombineerde opgave 2010'. Controleer deze gegevens zorgvuldig. Wijzig gegevens als dit nodig is. Het gaat om onder andere (voor zover van toepassing): - gegevens bedrijfshoofd/bedrijfsleider en levenspartner - bedrijfsoppervlakte - huisvesting dieren - SKAL-nummer Relatiegegevens Hoofdstuk: Biologische landbouw Past u op het bedrijf een door SKAL gecontroleerde biologische productiewijze toe? Ja Beantwoord deze vraag ook met 'Ja' als het bedrijf (deels) in omschakeling is. U telt tuinbouw onder glas ook mee. Wat is het SKAL-nummer van uw bedrijf? Beantwoordt u deze vraag met 'Ja'? Dan stellen wij op verschillende plekken in deze opgave nog enkele vragen over het deel van uw gewassen en/of dieren waarop u de door SKAL gecontroleerde biologische productiewijze toepast. En over welk deel in omschakeling naar biologisch is. U komt deze vragen vanzelf tegen.

4 Werk en opleiding Hoofdstuk: Bedrijfshoofd/bedrijfsleider Geboortejaar, geslacht en gemiddelde arbeidstijd Bij meervoudige bedrijfsvoering (maatschap, VOF of CV) vult u hier de gegevens in van de persoon met de grootste zakelijke en bedrijfsmatige verantwoordelijkheid in het bedrijf. Hebben de maten evenveel verantwoordelijkheid in het bedrijf? Vul hier dan de gegevens van de oudste maat in. Gegevens van overige maten vult u in bij het onderdeel Meewerkende familie of Regelmatig meewerkende personen. Is er sprake van een man/vrouw maatschap, vul dan de gegevens van de levenspartner in bij het onderdeel Bedrijfshoofd/bedrijfsleider. Rechtspersoon (bijvoorbeeld een BV, NV, Stichting of Vereniging) Vul hier de gegevens van de bedrijfsleider in. De gegevens van de levenspartner van de bedrijfsleider vult u in bij het onderdeel Regelmatig meewerkende personen. Wat is de burgerlijke staat van het bedrijfshoofd/de bedrijfsleider? Gehuwd Ongehuwd Geef hier aan of u getrouwd bent of een samenlevingscontract heeft, of dat u ongehuwd bent. Heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan vinkt u 'Gehuwd/samenlevingscontract' aan. Bent u weduwe of weduwnaar? Kies dan voor de optie 'Ongehuwd'. Geboortejaar bedrijfshoofd/bedrijfsleider Geboortejaar levenspartner Geslacht bedrijfshoofd/bedrijfsleider Geslacht levenspartner Gemiddelde arbeidstijd per week van april 2010 t/m maart 2011 op dit bedrijf bedrijfshoofd/bedrijfsleider Gemiddelde arbeidstijd per week van april 2010 t/m maart 2011 op dit bedrijf levenspartner Man Vrouw Man Vrouw 38 uur of meer 30 tot 38 uur 20 tot 30 uur 10 tot 20 uur 1 tot 10 uur Minder dan 1 uur 38 uur of meer 30 tot 38 uur 20 tot 30 uur 10 tot 20 uur 1 tot 10 uur Minder dan 1 uur U geeft hier de tijd op die besteed wordt aan landbouwwerkzaamheden. Dit zijn de werkzaamheden die nodig zijn om uw agrarische producten voort te brengen. Hieronder vallen: - primaire agrarische werkzaamheden (verzorging van gewassen en dieren) - ondersteunende werkzaamheden (onderhoud machines, boekhouding, management) - werkzaamheden om de landbouw- en milieuconditie van grond goed te houden Werkzaamheden voor verbrede landbouwactiviteiten tellen niet mee, behalve als deze niet te scheiden zijn van de landbouwwerkzaamheden. Ook werkzaamheden in het huishouden tellen niet mee.

5 Werk en opleiding Hoofdstuk: Meewerkende familie Hoeveel 1e en 2e graads familieleden van 16 jaar of mannen 38 uur of meer ouder werkten er mee op het bedrijf in de periode van mannen 30 tot 38 uur april 2010 tot en met maart 2011 (naar gemiddelde mannen 20 tot 30 uur arbeidstijd per week)? mannen 10 tot 20 uur mannen minder dan 10 uur vrouwen 38 uur of meer vrouwen 30 tot 38 uur vrouwen 20 tot 30 uur vrouwen 10 tot 20 uur vrouwen minder dan 10 uur 1e of 2e graads familie Ouders en kinderen zijn familie in de 1e graad. Broers, zussen, grootouders en kleinkinderen zijn familie in de 2e graad. Gemiddelde arbeidstijd per week U geeft hier de tijd op die besteed wordt aan landbouwwerkzaamheden. Dit zijn de werkzaamheden die nodig zijn om uw agrarische producten voort te brengen. Hieronder vallen: - primaire agrarische werkzaamheden (verzorging van gewassen en dieren) - ondersteunende werkzaamheden (onderhoud machines, boekhouding, management) - werkzaamheden om de landbouw- en milieuconditie van grond goed te houden Werkzaamheden voor verbrede landbouwactiviteiten tellen niet mee, behalve als deze niet te scheiden zijn van de landbouwwerkzaamheden. Ook werkzaamheden in het huishouden tellen niet mee.

6 Werk en opleiding Hoofdstuk: Regelmatig meewerkende personen Hoeveel personen van 16 jaar of ouder waren, met een contract voor onbepaalde tijd, regelmatig werkzaam op het bedrijf in de periode van april 2010 tot en met maart 2011 (naar gemiddelde arbeidstijd per week)? mannen 38 uur of meer mannen 30 tot 38 uur mannen 20 tot 30 uur mannen 10 tot 20 uur mannen minder dan 10 uur vrouwen 38 uur of meer vrouwen 30 tot 38 uur vrouwen 20 tot 30 uur vrouwen 10 tot 20 uur vrouwen minder dan 10 uur Vul hier de gegevens in van personen die in de periode van april 2010 tot en met maart 2011 iedere week op het bedrijf hebben gewerkt. Ook personen die slechts een gedeelte van deze periode regelmatig hebben gewerkt, maar om één van de volgende redenen niet de hele periode hebben kunnen werken, telt u hier mee: 1. Er is sprake van bijzondere productieomstandigheden, bijvoorbeeld een teelt die alleen een deel van het jaar plaatsvindt. 2. Iemand is afwezig door vakantie, ziekte, ongeval of overlijden. 3. Iemand is in de loop van de periode begonnen of gestopt met werken voor het bedrijf. 4. Het werk op het bedrijf is stil komen te liggen door overmacht, bijvoorbeeld overstroming of brand. De arbeidstijd van seizoenarbeiders, bijvoorbeeld voor het plukken van fruit of het pellen van bollen, vult u in bij het onderdeel Nietregelmatig meewerkende personen. Gemiddelde arbeidstijd per week U geeft hier de tijd op die besteed wordt aan landbouwwerkzaamheden. Dit zijn de werkzaamheden die nodig zijn om uw agrarische producten voort te brengen. Hieronder vallen: - primaire agrarische werkzaamheden (verzorging van gewassen en dieren) - ondersteunende werkzaamheden (onderhoud machines, boekhouding, management) - werkzaamheden om de landbouw- en milieuconditie van grond goed te houden Werkzaamheden voor verbrede landbouwactiviteiten tellen niet mee, behalve als deze niet te scheiden zijn van de landbouwwerkzaamheden Ook werkzaamheden in het huishouden tellen niet mee. Werk en opleiding Hoofdstuk: Niet-regelmatig meewerkende personen. Wat was de totale arbeidstijd (omgerekend naar Rechtstreeks door het bedrijf tewerkgesteld volledige werkdagen) van personen van 16 jaar of (bijvoorbeeld arbeidskrachten voor bepaald ouder die niet-regelmatig werkzaam waren op het werk of gelegenheidswerk). volledige bedrijf in de periode van april 2010 tot en met maart werkdagen. 2011? Niet rechtstreeks door het bedrijf tewerkgesteld (bijvoorbeeld loonwerkers of arbeidskrachten van werktuigencoöperaties)

7 Subsidies Hoofdstuk: Startscherm subsidies Geef hieronder aan voor welke subsidie(s) u in 2011 in Aanvraag uitbetaling Toeslagrechten aanmerking wilt komen, of waarvoor u uitbetaling wilt aanvragen. Wilt u gewone toeslagrechten en/of toeslagrechten met speciale voorwaarden laten uitbetalen, beantwoord dan deze vraag met 'Ja'. Als u gewone toeslagrechten en/of toeslagrechten met speciale voorwaarden op grond wilt laten uitbetalen, geef dit dan ook aan in Ik voldoe aan de voorwaarden voor deze subsidie(s). het onderdeel Grond - Gewaspercelen bij de betreffende percelen. Meer informatie over het uitbetalen van toeslagrechten vindt u op drloketoket.nl onder Bedrijfstoeslag. Aanvraag uitbetaling Subsidie natuur- en Heeft u een aanvraag voor het Subsidiestelsel Natuur- en landschapsbeheer, onderdeel agrarisch natuur- Landschapsbeheer onderdeel agrarisch natuur- en landschapsbeheer en landschapsbeheer (SNL-a) (SNL-a) gedaan en wilt u hiervoor een betaalverzoek doen? Beantwoord dan deze vraag met 'Ja'. Geef dit ook aan in het onderdeel Grond - Uitbetaling SNL-a bij de betreffende beheereenheden. Let op: U vraagt hier alleen uitbetaling aan voor beheereenheden waarvoor u SNL-a heeft aangevraagd. Beheereenheden waarvoor u (P)SAN of (P)SN krijgt geeft u hier niet op. Meer informatie over deze subsidie vindt u op drloket.nl onder Subsidies. Aanvraag Probleemgebiedenvergoeding Hier geeft u aan of u Probleemgebiedenvergoeding (PGV) wilt ontvangen. Meer informatie over de varianten hiervan vindt u op drloket.nl onder Subsidies Kijk eerst in de kaartlagen van de kaart (onderdeel Grond - Gewaspercelen) of één of meer van uw gewaspercelen in één van de begrenzingen Eénjarige probleemgebiedenvergoeding, Heuvelland', 'Middag-Humsterland' of 'Noordelijke Friese Wouden', ligt. Alleen dan kunt u aanvragen. Hiervoor vinkt u in onderdeel Grond - Gewaspercelen per gewasperceel de optie 'Aanvraag Probleemgebiedenvergoeding' aan. Zaaizaad van vezelvlas Wilt u steun voor zaaizaad van vezelvlas aanvragen? Geef dit dan hier aan. Geef dit ook aan in het onderdeel Grond - Gewaspercelen bij de betreffende percelen. Kijk voor meer informatie over deze steun op de website van het Hoofdproductschap Akkerbouw:

8 antwoord Zetmeelaardappelen toelichting Wilt u steun voor zetmeelaardappelen aanvragen, geef dit dan hier aan. Geef dit ook aan in het onderdeel Grond - Gewaspercelen bij de betreffende percelen. Kijk voor meer informatie over deze steun op de website van het Hoofdproductschap Akkerbouw: Vaarvergoeding Wilt u vaarvergoeding aanvragen, geef dit dan hier aan. Kijk voor meer informatie over deze subsidie op drloket.nl onder Subsidies. Kijk eerst in de kaartlagen van de kaart (onderdeel Grond - Gewaspercelen) of één of meer van uw gewaspercelen binnen de begrenzing voor de vaarvergoeding liggen. Alleen dan kunt u aanvragen. Hiervoor vinkt u in het onderdeel Grond - Gewaspercelen per gewasperceel de optie 'Vaarvergoeding' aan. Tegemoetkoming premie brede weersverzekering Wilt u tegemoetkoming in de betaalde premie voor brede weersverzekering aanvragen, geef dit dan hier aan. Verderop in deze opgave beantwoordt u nog een vraag over deze tegemoetkoming. Kijk voor meer informatie over deze subsidie op drloket.nl bij Subsidie. Compensatie schapen en geiten Wilt u compensatie voor de kosten van de I&R centrale databank aanvragen? Geef dit dan hier aan. Verderop in deze opgave beantwoordt u nog een vraag over deze subsidie. Kijk voor meer informatie over deze subsidie op drloket.nl bij Subsidie. Tegemoetkoming diervriendelijk produceren Het doel van deze subsidieregeling is om het welzijn van dieren binnen de Nederlandse veehouderij te verbeteren. Voor deze subsidie moet u een certificaat (of een gelijkwaardige verklaring) hebben van een goedgekeurd certificeringssysteem. Kijk op drloket.nl voor meer informatie over deze subsidie en de voorwaarden. Tegemoetkoming verbetering dierenwelzijn Het doel van deze subsidieregeling is om het welzijn van dieren binnen de Nederlandse veehouderij te verbeteren. Met slechts kleine aanpassingen kan het welzijn van dieren al verbeterd worden. Daarom wordt er subsidie gegeven voor enkele verbeteringen in de vleesvarkens- en vleeskuikensector. De maatregelen hoeven niet doorgevoerd te worden in alle stallen: toepassing in enkele hokken of een enkele stal is ook mogelijk. De uitbetaling is per dierplaats. De maatregelen moet u heel 2011 uitvoeren, dus vanaf 1 januari 2011.

9 Subsidies Hoofdstuk: Toeslagrechten Wilt u uw gewone toeslagrechten laten uitbetalen? Ja Als u gewone toeslagrechten wilt laten uitbetalen, geef dit dan hier aan. Geef bij het onderdeel Grond - Gewaspercelen aan op welke percelen u deze toeslagrechten wilt laten uitbetalen. Wilt u uw toeslagrechten met speciale voorwaarden laten uitbetalen? Ja Als u toeslagrechten met speciale voorwaarden wilt laten uitbetalen, geef dit dan hier aan. Uitbetaling van toeslagrechten met speciale voorwaarden kan op basis van het aantal gehouden dieren (GVE-eis) of met grond. Als u meerdere toeslagrechten met speciale voorwaarden heeft, kunt u er voor kiezen om een deel van deze toeslagrechten met grond te laten uitbetalen en het overige deel op basis van speciale voorwaarden (op basis van de gehouden dieren). Bij de volgende vraag geeft u aan voor welke optie u kiest. Hoe wilt u uw toeslagrechten met speciale voorwaarden laten uitbetalen? Met grond: de toeslagrechten worden omgezet naar gewone toeslagrechten Met dieren: op basis van het aantal gehouden dieren Deels: deels met grond en deels met dieren (meer dan 1 recht nodig) Uitbetaling van toeslagrechten met speciale voorwaarden gebeurt op basis van het aantal gehouden dieren (GVE-eis) of met grond. Uitbetalen op grond Als u meerdere toeslagrechten met speciale voorwaarden heeft, kunt u er voor kiezen om een deel van deze toeslagrechten met grond te laten uitbetalen en het overige deel op basis van speciale voorwaarden (op basis van de gehouden dieren). Toeslagrechten met speciale voorwaarden die u laat uitbetalen op grond, worden vanaf dat moment gewone toeslagrechten. U kunt deze toeslagrechten vanaf dat moment alleen nog met grond laten uitbetalen. Als u toeslagrechten met speciale voorwaarden wilt laten omzetten, en dus laten uitbetalen op grond, geef dan bij het onderdeel Grond - Gewaspercelen aan op welke percelen u deze toeslagrechten wilt laten uitbetalen. Vul de nummers in van de toeslagrechten met speciale voorwaarden die u met grond wilt laten uitbetalen. Mogelijkheid om 6 nummers in te voeren m de nummers van de toeslagrechten over van uw laatste 'Overzicht geregistreerde toeslagrechten'. Wilt u een andere volgorde dan de standaard volgorde? Ja, ik wil uitbetaling in de volgorde van de hoogste waarde eerst, ook als hierdoor (extra) toeslagrechten vervallen. Wilt u toeslagrechten in een andere volgorde dan de standaard volgorde of de hoogste waarde eerst laten uitbetalen? Wijzig dan uw volgorde via Mijn dossier. Uw melding moet uiterlijk 15 mei 2011 door Dienst Regelingen zijn ontvangen. Standaard volgorde uitbetalen Bij de standaard volgorde staat het behoud van toeslagrechten voorop. Daarna wordt naar de hoogste waarde gekeken. Eigen volgorde doorgeven Kiest u voor een eigen volgorde van uitbetalen van toeslagrechten? U kunt dit doorgeven. Wijzig uw volgorde via Mijn dossier. Het webformulier moet uiterlijk 15 mei 2011 door Dienst Regelingen ontvangen zijn.

10 Subsidies Hoofdstuk: Tegemoetkoming premie brede weersverzekering Ik wil tegemoetkoming in de premie voor brede Aanvinkbox weersverzekering aanvragen Voor de uitvoering van deze regeling gebruiken wij gegevens van uw verzekeringsmaatschappij(en). Subsidies Hoofdstuk: Compensatie schapen en geiten Ik wil compensatie voor kosten I&R centrale databank Aanvinkbox aanvragen. Voor de uitvoering van deze regeling en de controle op de voorwaarden gebruiken wij gegevens uit de I&R centrale databank - schapen en geiten. Subsidies Hoofdstuk: Tegemoetkoming diervriendelijk produceren Voor welke sector heeft u een goedgekeurd certificaat Vleeskuikens: bovenwettelijk of uitgebreid (aangevraagd) en welke dierenwelzijnsstandaard heeft bovenwettelijk of zeer omvangrijk uitbreiding dit certificaat? (meerdere antwoorden mogelijk) bovenwettelijk Leghennen: bovenwettelijk of Uitgebreid bovenwettelijk of Zeer omvangrijk uitbreiding bovenwettelijk Vleeskalveren witvleesproductie: bovenwettelijk of Uitgebreid bovenwettelijk of Zeer omvangrijk uitbreiding bovenwettelijk Vleeskalveren rosévleesproductie: bovenwettelijk of Uitgebreid bovenwettelijk of Zeer omvangrijk uitbreiding bovenwettelijk Vleesrunderen: bovenwettelijk of Uitgebreid bovenwettelijk of Zeer omvangrijk uitbreiding bovenwettelijk Vleesvarkens: bovenwettelijk of Uitgebreid bovenwettelijk of Zeer omvangrijk uitbreiding bovenwettelijk Wat is het UBN of het KIP-nummer van de locatie UBN/KIP-nummer(s) waarvoor u de tegemoetkoming aanvraagt? (meerdere antwoorden mogelijk)

11 Subsidies Hoofdstuk: Tegemoetkoming verbetering dierenwelzijn Voor welke sector wilt u de tegemoetkoming Vleeskuikens aanvragen? (meerdere antwoorden mogelijk) Varkens Met welke maatregel verbetert u het dierenwelzijn? De maatregel moet u het héle kalenderjaar 2011 toepassen. (meerdere antwoorden mogelijk) Vleeskuikens Met welke maatregel verbetert u het dierenwelzijn? De maatregel moet u het héle kalenderjaar 2011 toepassen. (meerdere antwoorden mogelijk) Varkens Strooien turf Strooien turf + houtkrullen/stro Temperatuurschema Drinksysteem tegen water morsen Opvangbakjes onder drinksysteem Cursus voetzoollaesies Strooien stro Strooien maïs Verstrekken voer op dichte vloer Vullen wroetbak Vullen wroetautomaat Vullen stroruif Vullen wroezelaar Anti-stressblok Anti-bijtrubbers Zachthout aan ketting Ongeknoopt touw Vullen strobak Cursus voorkomen van bijterij Bij cursus: de relatie moet altijd toestemming geven voor het doorleveren van de persoonsgegevens aan de WUR voor onderzoek. Als u hier toestemming geeft worden uw adresgegevens aan het Wageningen University & Research Centre (Wageningen UR) gestuurd. Wageningen UR doet onderzoek naar bijterij en onderzoekt of het mogelijk is in 2023 te stoppen met het couperen van staarten. Wageningen UR kan u bij dit onderzoek betrekken. Kijk op de site van Wageningen UR voor meer informatie: Wat is het UBN of het KIP-nummer van de locatie waarvoor u de tegemoetkoming aanvraagt? (meerdere antwoorden mogelijk) UBN/KIP-nummer(s)

12 Grond Hoofdstuk: Startscherm grond Heeft u grond in Nederland in gebruik of beheer op 15 Ja Het gaat hier om tuinbouw (open grond), akkerland, grasland, mei 2011? natuurterrein, braakland of bos. Op welke manier gebruikt u de grond? (meerdere antwoorden mogelijk) Akkerland, grasland, natuurterrein, braakland of bos Tuinbouw open grond U geeft hier aan op welke manier u de grond gebruikt: akkerland, grasland, natuurterrein, braakland, bos of tuinbouw open grond. Dit onderdeel is van toepassing als u tuinbouwgewassen teelt in open grond. Eerst onder glas of plastic? Geef ook deze gewassen op als u het glas of plastic heeft verwijderd en het gewas op 15 mei 2011 nog niet is geoogst. Heeft u tuinbouw onder glas of overige tuinbouw (bollenbroei, paddenstoelenteelt of witloftrek) op 15 mei 2011? Geef aan wat voor u van toepassing is: (meerdere antwoorden mogelijk) Had u warmtekrachtinstallaties (glastuinbouw en/of tuinbouw overig) in (een deel van) 2010? Groenten (inclusief aardbeien) Fruit Bloemkwekerijgewassen Bloembollen en knollen Boomkwekerijgewassen en vaste planten Ja Tuinbouw onder glas Groenten (inclusief aardbeien) Fruit Bloemkwekerijgewassen (inclusief potplanten) Boomkwekerijgewassen en vaste planten Bollenbroei Paddenstoelenteelt Witloftrek Ja Tuinbouw onder glas Dit is teelt in kassen bedekt met glas of plastic, of in betreedbare plastic tunnels. Geef hier op: - de gewassen die u teelt onder niet-betreedbare tunnels - de nog niet-geoogste gewassen waarvan u het glas heeft gelicht of het plastic heeft verwijderd - de gewassen die u onder plat glas teelt of gaat telen Warmtekrachtinstallaties met gezamenlijk ketelhuis Is er sprake van één of meerdere warmtekrachtinstallaties met een gezamenlijk ketelhuis ('samenwerkingsverband')? En bent u de beheerder van het ketelhuis. Beantwoord dan deze vraag met 'Ja'. Aankoop energie Koopt u energie (warmte, elektriciteit en/of CO2) van een ander glastuinbouwbedrijf, beantwoord deze vraag dan met ''. Bent u het bedrijf waar de warmtekrachtinstallatie(s) staan, dan beantwoordt u de vraag met 'Ja'.

13 Heeft u grond in het buitenland in gebruik op 15 mei 2011? Ja Percelen in het buitenland vermeldt u niet in het onderdeel Grond - Gewaspercelen. U hoeft van percelen in het buitenland alleen het totaal aantal hectares bij Grond - Grond in het buitenland op te geven. Grond Hoofdstuk: Percelen op 15 mei 2011 Meer informatie over de perceelsregistratie vindt u op drloket.nl De volgende vragen moet u voor ieder afzonderlijk gewasperceel beantwoorden. Is de topografische grens van het perceel gewijzigd (bijvoorbeeld: aanleg of dempen sloot, bouwen of slopen schuur. Zie toelichting voor meer info.) Ja Als er iets is gewijzigd in de topografische grens van het perceel, bijvoorbeeld door het aanleggen of dempen van een sloot of het bouwen of slopen van een schuur, dan bent u verplicht dat aan ons door te geven. Het gaat dan om veranderingen in de gewasperceelsgrens die gelijk loopt met de grens van het topografische perceel. De topografische grens is hierdoor dus ook gewijzigd. Let op: het gaat zowel om wijzigingen die een vergroting van het gewasperceel tot gevolg hebben als om verkleiningen van het gewasperceel. Als u een gewasperceel intekent, dan mag de intekening alleen een topografische grens overschrijden als de oppervlakte van het gewasperceel is vergroot door bijvoorbeeld het dempen van een sloot of het slopen van een schuur. Heeft u een bezwaarschrift ingediend tegen de beschikking over 2010, omdat u het niet eens met de oppervlakte die Dienst Regelingen heeft vastgesteld voor dit gewasperceel? Of gaat u nog een bezwaarschrift indienen? Wijzig dan nu niet de topografische grens maar ga naar de volgende vraag: 'Heeft u een bezwaarschrift over 2010 ingediend of gaat u dit nog doen?'. Let op: wordt u bezwaar ongegrond verklaard, dan kan de vergroting een sanctie opleveren.

14 Reden wijziging topografische grens Reden wijziging topografische grens van een Geef hier aan wat de reden is van de wijziging. Staat uw situatie er perceel niet bij? Kies dan de reden die het dichtst in de buurt komt. Zijn er meerdere redenen van toepassing? Als het om een vergroting én een verkleining van het perceel gaat, kies dan altijd voor de reden die een vergroting van het perceel inhoudt. Alleen dan is het toegestaan om bij het wijzigen van de intekening over de topografische grens heen te tekenen. Als het alleen om vergrotingen van het perceel gaat, dan maakt het niet uit welke reden u kiest. Als het alleen om verkleiningen van het perceel gaat, dan maakt het ook niet uit welke reden u kiest. Aanleggen sloot Dempen sloot Aanleggen bebouwing of weg Verwijderen bebouwing of weg Aanleggen landschapselement Verwijderen landschapselement Vergroten erf Verkleinen erf Vergroting door Verkleining door Bezwaarschrift over 2010 ingediend/nog indienen Datum Wijziging topografische grens Datum Vul hier de datum van de wijziging in. Het gaat om de datum waarop de wijziging is afgerond. Weet u deze datum niet meer exact? Geef dan in ieder geval de juiste maand op en kies bijvoorbeeld voor de eerste van deze maand.

15 Heeft u een bezwaarschrift over 2010 ingediend of Ja Wilt u de oppervlakte vergroten omdat u het niet eens bent met de gaat u dit nog doen? oppervlakte die Dienst Regelingen heeft vastgesteld voor dit gewasperceel, en u heeft daarom een bezwaarschrift ingediend tegen de beschikking over 2010? Of u gaat nog een bezwaarschrift indienen? Beantwoord deze vraag dan met 'Ja'. U geeft dan bij 'Beteelde oppervlakte' de oppervlakte op die volgens u juist is en die u ook in uw bezwaarschrift zet/heeft gezet. De intekening van het gewasperceel verandert u niet. Let op: Wordt uw bezwaar ongegrond verklaard, dan kan dit een sanctie opleveren. Belangrijk: - Het gaat hier om een beschikking op uw aanvraag van (uitbetaling van) subsidies en/of verplichtingen vanuit de Meststoffenwet voor het jaar 2010 en waarvoor de oppervlakte van dit gewasperceel van belang is. - Het bezwaarschrift over 2010 gaat over de oppervlakte van het gewasperceel die u nu aan het opgeven bent. - Heeft u een GPS-meting voor dit gewasperceel laten doen? Dan mag u die gegevens als onderbouwing aan het bezwaarschrift toevoegen. De eisen waaraan de GPS-meting moet voldoen vindt u op drloket.nl bij Percelen. Datum ingebruikname Datum Alleen als u een gewasperceel of landschapselement (SNL-a) nieuw in gebruik of beheer neemt (door bijvoorbeeld koop, huur of beëindiging van verhuur) moet u hier de datum invullen waarop u (weer) de gebruiker of beheerder bent. Standaard staat de 'Datum in gebruikname' op 1 januari 2011.

16 Oppervlakte Hectare Staat dit gewasperceel of landschapselement (SNL-a) al bij uw bedrijf geregistreerd, dan staat hier de geregistreerde oppervlakte. Gewaspercelen U geeft hier de daadwerkelijk beteelde oppervlakte van het gewasperceel op. Het gaat om de hoofdteelt. Tips bij beteelde oppervlakte - Tel alleen de daadwerkelijk beteelde oppervlakte mee. De oppervlakte van bijvoorbeeld sloten en wegen hoort daar niet bij. - Geef de oppervlakte op in hectares met twee cijfers achter de komma. - Wordt het gewasperceel naast dat van u gebruikt door iemand anders en ligt het binnen hetzelfde topografische perceel? Stem dan de beteelde oppervlakte met elkaar af. - mt u een gewasperceel over van een ander? Vraag dan de vorige gebruiker naar de beteelbare oppervlakte. Landschapselementen U geeft de oppervlakte op van de landschapselementen waarvoor u een beheerpakket subsidie agrarisch natuur- en landschapsbeheer (SNL-a) heeft aangevraagd. Oppervlakten die kleiner zijn dan 0,01 ha, worden als 0,00 ha getoond. Teken het landschapselement goed in. De oppervlakte die vervolgens wordt berekend op basis van de intekening oppervlakte.

17 Slotenmarge Hectare U geeft hier aan of u voor dit perceel gebruik wilt maken van de mogelijkheid om extra oppervlakte van sloten mee te nemen voor subsidies. Zie hieronder welke voorwaarden hiervoor gelden. Het gaat om de toeslagrechten, SNL, Probleemgebiedenvergoeding en Vaarvergoeding. Let op: als u het mee wil laten tellen voor SNL-a, dan heeft u deze extra oppervlakte al bij uw subsidieaanvraag SNL-a opgegeven. U berekent zelf de extra oppervlakte en vult deze hier in. Heeft u vorig jaar voor dit gewasperceel slotenmarge opgegeven? Dan is de geconstateerde oppervlakte slotenmarge vooringevuld. Wijzig deze oppervlakte als de situatie op 15 mei 2011 anders is als op 15 mei Bedenk goed of u deze extra oppervlakte echt nodig heeft. Als u een te grote oppervlakte opgeeft, kan dit leiden tot sancties voor de subsidies. Let op: teken de sloot niet in op de kaart. Voorwaarden Het gaat om sloten die tussen twee gewaspercelen liggen en om sloten die in een gewasperceel liggen. Sloten tussen twee gewaspercelen Het gaat alleen om sloten die inclusief talud smaller zijn dan vier meter. Voor die situaties mag u bij de Gecombineerde opgave 2011 maximaal de helft van de sloot (dus maximaal twee meter) optellen bij de beteelde oppervlakte. Sloten die inclusief talud breder zijn dan vier meter tellen in hun geheel niet mee. Gebruikstitel Gewas Zie tabel Gebruikstitels op bij Gecombineerde opgave Zie tabel Gewascodes op bij Gecombineerde opgave Sloten in een gewasperceel Het gaat alleen om sloten die inclusief talud niet breder zijn dan twee meter. Voor die situaties mag u bij de Gecombineerde opgave 2011 de volledige sloot (dus maximaal twee meter) optellen bij de beteelde oppervlakte. Sloten die inclusief talud breder zijn dan twee meter tellen in hun geheel niet mee. Geef hier aan hoe u het gewasperceel of landschapselement (SNL-a) in gebruik heeft. Maak een keuze uit de lijst met gebruikstitels. Voor een gewasperceel geeft u hier aan welk gewas u op 15 mei 2011 als hoofdteelt teelt of van plan bent te gaan telen. Voor een landschapselement (SNL-a) geeft u hier aan om welke soort landschapselementen (beheerpakketten) het gaat.

18 Gegevens voor subsidies, toeslagrechten uitbetalen Aanvinkbox Als dit gewasperceel voldoet aan de voorwaarden en u heeft in het onderdeel Subsidies aangegeven dat u toeslagrechten op grond wilt laten uitbetalen, dan is deze optie vooringevuld. Als toeslagrechten wordt aangevraagd in combinatie met het gewas hennep (gewascode 944) moeten nog extra gegevens ingevuld Ras (zie overzicht op bij 'Bedrijfstoeslag') Hoeveelheid zaaizaad (kilogram/ hectare) Verwachte inzaaidatum (dag, maand, jaar) Kijk voor meer informatie over toeslagrechten op onze website: drloket.nl bij Bedrijfstoeslag Gegevens voor subsidies, zetmeelaardappelen Aanvinkbox Als dit gewasperceel voldoet aan de voorwaarden en u heeft in het onderdeel Subsidies aangegeven dat u steun voor zetmeelaardappelen wilt aanvragen, dan is deze optie vooringevuld. Kijk voor meer informatie over deze steun op de website van het Hoofdproductschap Akkerbouw: Gegevens voor subsidies, aanvraag Probleemgebiedenvergoeding Aanvinkbox Als dit gewasperceel voldoet aan de voorwaarden en u heeft in het onderdeel Subsidies aangegeven dat u probleemgebiedenvergoeding wilt aanvragen, dan is deze optie vooringevuld. Kijk eerst in de bedrijfskaart met de knop [legenda] in de kaartlagen of dit gewasperceel in één van de begrenzingen van de probleemgebiedenvergoedingen ligt. Alleen dan kunt u dit aanvragen. Kijk voor meer informatie over deze subsidie op onze website: drloket.nl bij Subsidie. Gegevens voor subsidies, zaaizaad van vezelvlas Aanvinkbox Als dit gewasperceel voldoet aan de voorwaarden en u heeft in het onderdeel Subsidies aangegeven dat u steun voor zaaizaad van vezelvlas wilt aanvragen, dan is deze optie vooringevuld. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het Hoofdproductschap Akkerbouw: Gegevens voor subsidies, vaarvergoeding Aanvinkbox Als dit gewasperceel voldoet aan de voorwaarden en u heeft in het onderdeel Subsidies aangegeven dat u Vaarvergoeding wilt aanvragen, dan is deze optie vooringevuld. Kijk eerst in de bedrijfskaart met de knop [legenda] in de kaartlagen of dit gewasperceel binnen de begrenzingen van de gebieden voor vaarvergoeding ligt. Kijk voor meer informatie over deze subsidie op onze website: drloket.nl bij Subsidie

19 Gegevens voor mest, Fosfaatdifferentiatie Aanvinkbox U geeft hier aan of u voor dit gewasperceel gebruik wilt maken van een hogere fosfaatgebruiksnorm. Als u dit wilt, dan bent u verplicht om het perceel te laten bemonsteren en analyseren. De fosfaattoestand van de bodem wordt uitgedrukt in een PAL-getal (grasland) en een Pw-getal (bouwland). Deze waarden vult u in. Als een gewasperceel onderdeel is van een topografisch perceel dat groter is dan 5 hectare, dan rekent u de gemiddelde fosfaattoestand voor het hele topografische perceel uit. Deze gemiddelde fosfaattoestand van het hele topografische perceel geeft u op als fosfaattoestand van het gewasperceel. Heeft u in het onderdeel Bedrijfsgegevens - Hogere fosfaatgebruiksnorm aangegeven dat u gebruik wilt maken van de hogere fosfaatgebruiksnorm voor fosfaatarme en fixerende gronden? Dan moet u hier ook de PAL- en/of Pw-waarde voor de betreffende gewaspercelen invullen. Als u geen PAL- en/of Pw-waarde invult, moet u voor dit gewasperceel rekenen met de laagste fosfaatgebruiksnorm. Meer informatie hierover vindt u op onder Mest. PAL-waarde (grasland) Waarde Pw-waarde (bouwland) Waarde Volgteelt Aanvinkbox Hoofdteelt of volgteelt Teelt u naast de hoofdteelt (de teelt op 15 mei 2011) nog een ander gewas (volgteelt), dan geeft u deze hier op. Bij meerdere volgteelten moet u alle volgteelten hier vermelden. Bijvoorbeeld een volgteelt voor én na het hoofdgewas of wanneer u na de hoofdteelt verschillende gewassen als volgteelt op dit gewasperceel heeft. Onderzaai of dekvrucht Onderzaai of dekvrucht wordt ook gezien als volgteelt. Vanggewas na maïs Ook het vanggewas dat u na maïs op zand- en lössgrond teelt, geeft u op als volgteelt. U mag hiervoor geen extra stikstofgebruiksnorm rekenen. Meer informatie hierover vindt u op drloket.nl onder Mest. Volgteelt Gewascode Oppervlakte (hectare) volgteelt

20 Grond Hoofdstuk: Beheereenheden SNL-a Kijk voor meer informatie over het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel agrarisch natuur- en landschapsbeheer (SNL-a), de voorwaarden en het doen van betaalverzoeken op onze website: drloket.nl bij Subsidie. De volgende vragen moet u voor alle beheereenheden beantwoorden. Aanvraag betaalverzoek beheereenheid. De getoonde omvang van de beheereenheid is niet juist. Ik wil de omvang aanpassen. Aanvinkbox U bent er zelf verantwoordelijk voor om de juiste omvang van een beheereenheid op te geven. Klopt de getoonde omvang niet, geef dit dan hier aan. Vervolgens geeft u aan wat de reden van de aangepaste omvang is en vult u de aangepaste omvang in. Onder elke beheereenheid moet een (deel van een) gewasperceel (of gewaspercelen) of een landschapselement liggen. De omvang van de beheereenheid mag niet groter zijn dan de oppervlakte van dit gewasperceel of landschapselement. Houd dus ook rekening met eventuele wijzigingen die u heeft doorgevoerd op uw gewaspercelen en landschapselementen op de bedrijfskaart. Reden aangepaste omvang U geeft hier aan wat de reden van de aangepaste omvang is. U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden. Er zijn twee situaties waarin u een grotere omvang kunt invullen. Bijvoorbeeld als de beheereenheid gedeeltelijk is afgewezen. Er zijn meerdere situaties waarin u een kleinere omvang kunt invullen. Bijvoorbeeld als het gewasperceel waar de beheereenheid op ligt, is verkleind. Bezwaarprocedure loopt voor deel beheereenheid Gewasperceel is verkleind Getoonde omvang niet gelijk met beschikking Correctie beheereenheid gemeld/nog melden Beheereenheid slechts gedeeltelijk overgenomen Bezwaarprocedure loopt voor deel beheereenheid: De beheereenheid is gedeeltelijk toegewezen. U bent in bezwaar gegaan tegen deze gedeeltelijke afwijzing. U heeft nog geen beschikking ontvangen op uw bezwaar. U mag een grotere omvang invullen. Gewasperceel is verkleind: Het gewasperceel of de gewaspercelen waar de beheereenheid op ligt is kleiner geworden. De omvang van de beheereenheid mag niet groter zijn dan de oppervlakte van het gewasperceel of de gewaspercelen. U moet een kleinere omvang voor deze beheereenheid invullen. Getoonde omvang niet gelijk met beschikking: U ziet de aangevraagde gegevens van deze beheereenheid. U heeft inmiddels een beschikking gehad. De gegevens in de beschikking komen niet overeen met de getoonde gegevens. U moet een kleinere omvang voor deze beheereenheid invullen. Correctie beheereenheid gemeld/nog melden: U heeft een correctie op de beheereenheid doorgegeven aan Dienst Regelingen of dit moet u nog doen. U moet een kleinere omvang voor deze beheereenheid invullen. Beheereenheid slechts gedeeltelijk overgenomen: U heeft een deel van de beheereenheid overgenomen van een ander die SNL-a heeft aangevraagd. U moet een kleinere omvang voor deze beheereenheid invullen.

21 antwoord Getoonde omvang en betaalbeschikking 2010 toelichting Getoonde omvang en betaalbeschikking 2010: U heeft in 2010 een betaalverzoek gedaan voor deze beheereenheid, u heeft nog geen betaalbeschikking ontvangen en de getoonde omvang komt niet overeen met wat volgens u juist is? Bijvoorbeeld omdat u een correctie heeft doorgegeven aan Dienst Regelingen met de Gecombineerde opgave 2010/ Bijstellen oppervlakte of omvang 2010? U kunt de omvang vergroten of verkleinen. U doet dit op eigen risico: vergroot u de omvang ten onrechte, dan kan dit een sanctie opleveren. Heeft u wel de betaalbeschikking gehad en komt de getoonde omvang niet overeen met de gegevens in de betaalbeschikking? Pas dan de omvang aan naar wat er in de betaalbeschikking staat. Aangepaste omvang oppervlakte (hectare) Er zijn een beperkt aantal situaties waarin u de omvang mag aanpassen. Deze situaties staan vermeld in de lijst bij 'Reden aangepaste omvang'. U geeft aan wat reden is waarom u de omvang wilt aanpassen. Er zijn twee situaties waarin u een grotere omvang kunt invullen. Bijvoorbeeld als de beheereenheid gedeeltelijk is afgewezen. Er zijn meerdere situaties waarin u een kleinere omvang kunt invullen. Bijvoorbeeld als het gewasperceel waar de beheereenheid op ligt, is verkleind. Heeft u een individuele aanvraag gedaan? Dan is deze aangepaste omvang leidend voor uw subsidieaanvraag SNL-a. Heeft u een collectieve aanvraag gedaan voor weidevogelgebieden? Dan is deze aangepaste omvang leidend voor uw betalingsverzoek. Houd ook rekening met eventuele wijzigingen die u heeft doorgevoerd op uw gewaspercelen en landschapselementen op de bedrijfskaart. Als een beheereenheid is toegevoegd aan de opgave: U heeft een nieuwe beheereenheid geselecteerd. Wilt u deze toevoegen aan uw opgave? Wilt u voor deze beheereenheid een betaalverzoek indienen? Ja Ja Heeft u een beheereenheid die gedeeltelijk is afgewezen? Deze beheereenheden staan in de lijst met toegewezen beheereenheden. Voor deze beheereenheden doet u daar het betaalverzoek. Deze beheereenheden staan met de beschikte gegevens in de opgave. Als u voor het afgewezen gedeelte in bezwaar gaat of bent gegaan, kunt u bij het betaalverzoek aangeven dat de getoonde omvang niet juist is. Vervolgens geeft u de reden en kunt u de aangepaste omvang invullen.

22 Toevoegen BE in bezwaar Na aanklikken van deze knop verschijnt een scherm met invulvelden. Op die manier kan relatie betaalverzoek indienen voor beheereenheden die volledig afgewezen zijn. Voor de afgewezen beheereenheden moet wel een bezwaarschrift zijn ingediend, of nog worden ingediend. Heeft u een beheereenheid die volledig is afgewezen en waarvoor u een bezwaarschrift heeft ingediend of dit nog gaat doen? U kunt hier voor de afgewezen beheereenheden een betaalverzoek doen. U moet zelf de gegevens van de beheereenheid invullen. U tekent de afgewezen beheereenheid niet in. U vult wel de volgnummer(s) in van het gewasperceel (of gewaspercelen) of het landschapselement (of landschapselementen) waar de afgewezen beheereenheid op ligt. Dit zijn de volgnummers waarmee u deze gewaspercelen of landschapselementen heeft opgegeven in het onderdeel Grond - Gewaspercelen. BE- volgnummer (BE in bezwaar) Aanvraagnummer (BE in bezwaar) Aanvraagcode (BE in bezwaar) Omvang Hectare, are U bent er zelf verantwoordelijk voor om de juiste omvang van een beheereenheid op te geven. Perceelsvolgnummer(s) Volgnummer(s) van de percelen Hier vult u de volgnummer(s) in van het gewasperceel (of gewaspercelen) of het landschapselement (of landschapselementen) waar de afgewezen beheereenheid op ligt. Dit zijn de volgnummers waarmee u deze gewaspercelen of landschapselementen heeft opgegeven in het onderdeel Percelen. Wilt u deze afgewezen beheereenheid toevoegen aan uw opgave? Wilt u voor deze beheereenheid een betaalverzoek indienen? Ja Ja

23 Grond Hoofdstuk: Tuinbouw open grond: groenten op 15 mei 2011 Geef hier de beteelde oppervlakte op van de gewassen waarvan u de teler bent. Bepaal de gewascode van de gewassen. Teken daarna de beteelde oppervlakte in op de bedrijfskaart en vermeld de gegevens van de gewaspercelen in het onderdeel Grond - Gewaspercelen. Teelt u meerdere gewassen van één gewasgroep? Dan geeft u die met één gewascode op. Eerst onder glas of plastic? Geef ook deze gewassen op als u het glas of plastic heeft verwijderd en het gewas op 15 mei 2011 nog niet is geoogst. Groenten in het onderdeel Grond - Gewaspercelen Gebruik voor alle groenten gewascode 672 bij het invullen van het onderdeel Grond - Gewaspercelen. Plantmateriaal van een groentegewas vermeldt u onder 'Groentezaden en opkweekmateriaal vollegrondsgroenten'. Tuinbouw open grond: groenten op 15 mei Soort gewas en oppervlakte (in hectare / are) Aardbeien, vermeerdering Aardbeien, wachtbed Aardbeien, productie Andijvie Asperges, oppervlakte die productie oplevert Asperges, oppervlakte die nog geen productie oplevert Bloemkool Boerenkool Bospeen Broccoli Chinese kool Knolselderij knolvenkel / venkel Komkommerachtigen (augurk, meloen, pompoen) Courgette Koolraap Koolrabi Kroten / rode bieten Kruiden Paksoi Peulen Prei Pronkbonen Raapstelen Rabarber Radijs Rodekool Savooiekool Schorseneren Selderij, groen Selderij, bleek Sla, ijsberg Sla, radicchio rosso Sla, overig Spinazie

24 Totale oppervlakte groenten waarvan (in hectare/are) antwoord Spitskool Spruitkool Stamsperziebonen Stoksnijbonen en stokslabonen Groentezaden en opkweekmateriaal vollegrondsgroenten Waspeen Winterpeen Witlofwortel Wittekool Overige (niet genoemde) bladgewassen Overige (niet genoemde) groenten Biologisch geteeld In omschakeling naar biologisch toelichting Vul hier van de totale oppervlakte die u hierboven heeft opgegeven het aantal hectares in dat u biologisch teelt en het aantal hectares dat in omschakeling is naar biologische teelt. Grond Hoofdstuk: Tuinbouw open grond: fruit op 15 mei 2011 Tuinbouw open grond: fruit op 15 mei Soort Appelen, aangeplant in seizoen 2010/2011 gewas en oppervlakte (in hectare / are) Appelen, aangeplant vóór seizoen 2010/2011 Totale oppervlakte fruit waarvan (in hectare / are) Peren, aangeplant in seizoen 2010/2011 Peren, aangeplant vóór seizoen 2010/2011 Bessen, blauwe Pruimen Bessen, rode Frambozen Bramen Wijnbouw (druiven voor de wijnproductie) Zure kersen (opbrengst bestemd voor verwerkende industrie) Zwarte bessen (opbrengst bestemd voor verwerkende industrie) Overig kleinfruit (o.a. kruisbessen, kiwi's) Zoete kersen Overige pit- en steenvruchten (o.a. perziken, tafeldruiven) Biologisch geteeld In omschakeling naar biologisch Wijnbouw Vul alleen druiven in die voor de wijnproductie zijn bedoeld, ongeacht of u zelf betrokken bent bij de wijnproductie. Tafeldruiven Geef tafeldruiven op bij overige pit-en steenvruchten. Tafeldruiven voor wijnproductie geeft u op bij wijnbouw. Vul hier van de totale oppervlakte die u hierboven heeft opgegeven het aantal hectares in dat u biologisch teelt en het aantal hectares dat in omschakeling is naar biologische teelt.

25 Grond Hoofdstuk: Tuinbouw open grond: bloemkwekerijgewassen op 15 mei 2011 Tuinbouw open grond: bloemkwekerijgewassen op 15 mei Soort gewas en oppervlakte (in hectare / are) Totale oppervlakte bloemkwekerijgewassen waarvan (in hectare / are) Bloemzaden Droogbloemen Snijgroen Overige bloemkwekerijgewassen Biologisch geteeld In omschakeling naar biologisch Vul hier van de totale oppervlakte die u hierboven heeft opgegeven het aantal hectares in dat u biologisch teelt en het aantal hectares dat in omschakeling is naar biologische teelt. Grond Hoofdstuk: Tuinbouw open grond: bloembollen en knollen op 15 mei 2011 Bloembollen en knollen in het onderdeel Grond - Gewaspercelen Gebruik voor alle 'Bloembollen en knollen' gewascode 176 bij het invullen van het onderdeel Grond - Gewaspercelen. Reizende bollenkraam Wordt de gewasverzorging door de kraameigenaar uitgevoerd, dan moet de kraameigenaar de gehuurde oppervlakte zelf opgeven. Is de gewasverzorging in handen van degene die zijn land aan de kraameigenaar verhuurt, dan moet de verhuurder de verhuurde oppervlakte opgeven. Tuinbouw open grond: bloemkwekerijgewassen op 15 mei Soort gewas en oppervlakte (in hectare / are) Dahlia Gladiool Hyacint Iris Krokus Lelie Narcis Tulp Zantedeschia Overig bol- en knolgewassen Totale oppervlakte bloembollen en knollen waarvan (in Biologisch geteeld Vul hier van de totale oppervlakte die u hierboven heeft opgegeven het hectare / are) In omschakeling naar biologisch aantal hectares in dat u biologisch teelt en het aantal hectares dat in omschakeling is naar biologische teelt.

26 Grond Hoofdstuk: Tuinbouw open grond: Boomkwekerijgewassen en vaste planten op 15 mei 2011 Boomkwekerijgewassen en vaste planten in het onderdeel Grond - Gewaspercelen Gebruik voor alle 'Boomkwekerijgewassen en vaste planten' de gewascode 229 bij het invullen van het onderdeel Grond - Gewaspercelen. Siergroen van vaste planten Verhandelt u alleen afgesneden bloemen of siergroen van vaste planten? Geef deze dan op bij Bloemkwekerijgewassen. Tuinbouw open grond: Boomkwekerijgewassen en vaste planten op 15 mei Soort gewas en oppervlakte (in hectare / are) Totale oppervlakte Boomkwekerijgewassen en vaste planten waarvan (in hectare / are) Bos- en haagplantsoen Buxus Ericaceae (o.a. erica, calluna, rododendron, azalea) Laanbomen / parkbomen onderstammen Laanbomen / parkbomen spillen Laanbomen / parkbomen opzetters Rozenstruiken (inclusief zaailingen en onderstammen) Sierconiferen Sierheesters en klimplanten Trek- en besheester Vruchtbomen moerbomen Vruchtbomen onderstammen Vruchtbomen overig Vaste planten Biologisch geteeld In omschakeling naar biologisch Vul hier van de totale oppervlakte die u hierboven heeft opgegeven het aantal hectares in dat u biologisch teelt en het aantal hectares dat in omschakeling is naar biologische teelt.

27 Grond Hoofdstuk: Tuinbouw onder glas: groenten op 15 mei 2011 Is de grond op 15 mei 2011 nog niet beteeld? Geef dan de eerstvolgende teelt op die u voor eind augustus 2011 inzet. Geef hier ook de gewassen op die u op contract voor een ander teelt. Vermeld alleen de oppervlakten van de hoofdgewassen en vermeld de gemeten maat. Dit is de beteelde oppervlakte. Heeft u gewassen die u teelt onder niet-betreedbare tunnels en nog niet-geoogste gewassen, waarvan u het glas heeft gelicht of het plastic (waaronder plastic tunnels) heeft verwijderd? Geef deze dan op bij Grond - Gewassen open grond. Ook gewassen die u onder plat glas teelt of gaat telen geeft u daar op. Tuinbouw onder glas vermeldt u niet in het onderdeel Grond - Gewaspercelen. Tuinbouw onder glas: groenten op 15 mei Soort Tomaten, losse (rond, vlees, tussentype) gewas en oppervlakte (in hectare / are) Tomaten, tros (inclusief fijne trostomaten) Totale oppervlakte groenten onder glas waarvan (in hectare / are) Cherrytomaten Komkommers Aardbeien, onder glas Aardbeien, in betreedbare plastic tunnels Paprika, rode Paprika, groene Paprika, gele Paprika, overige Aubergines Overige groenten (inclusief meloenen) Groentezaden Opkweekmateriaal groenten Radijs Kropsla (alle sla in kropvorm) Courgette Andijvie Biologisch geteeld In omschakeling naar biologisch Vul hier van de totale oppervlakte die u hierboven heeft opgegeven het aantal hectares in dat u biologisch teelt en het aantal hectares dat in omschakeling is naar biologische teelt. Totale oppervlakte groenten onder glas waarvan geteeld onder (in hectare / are) Staand glas verwarmd Staand glas verwarmd Hiervan is sprake als u gedurende ten minste twee opeenvolgende weken per jaar gewassen kunstmatig verwarmt via vaste of verplaatsbare installaties. Totale oppervlakte groenten onder glas waarvan (in hectare / are) Staand glas koud Assimilatiebelichting/groeilicht groenten onder glas Staand glas koud Hiervan is sprake wanneer u af en toe verwarmt voor hoogstens twee weken per jaar.

Overzicht Vragen Gecombineerde opgave 2014

Overzicht Vragen Gecombineerde opgave 2014 Overzicht Vragen Gecombineerde opgave 2014 Wijzigingen voorbehouden. Relatiegegevens Werk Subsidies Grond Bedrijfsgegevens Relatiegegevens; Biologische landbouw Bedrijfshoofd/bedrijfsleider; Meewerkende

Nadere informatie

Bakkers J.M.M. en W.C.E.M. en Bakkers-van der Sande A.C.M. MTS Driehuizerweg 21 HAGHORST

Bakkers J.M.M. en W.C.E.M. en Bakkers-van der Sande A.C.M. MTS Driehuizerweg 21 HAGHORST Rijksdienst voor Ondernennekid Nederland Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 5-12-2016 Formulier Gecombineerde opgave 2014 Uw gegevens Naam : Adres : Woonplaats : Telefoonnummer : Mobiel telefoonnummer :

Nadere informatie

Opgave Gewaspercelen

Opgave Gewaspercelen Naam: BSN/KvK-nummer: Relatienummer: Aanvraagnummer Gecombineerde opgave: Grond in gebruik of beheer op 15 mei 2013 Invulinstructie Vul in met blauwe of zwarte pen. Schrijf binnen de vakken. Invulrondjes

Nadere informatie

Uw gegevens: Formulier Gecombineerde opgave 2012 * CD * Pagina 1 van 13 : : : :

Uw gegevens: Formulier Gecombineerde opgave 2012 * CD * Pagina 1 van 13 : : : : Uw gegevens Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer E-mailadres Relatienummer Aanvraagnummer Varkensbedrijf BELA B.V. Columbusweg 27 VENLO 0497641248 f.lavrijsen@planet.nl 202362353

Nadere informatie

Gecombineerde opgave Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies

Gecombineerde opgave Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies Gecombineerde opgave Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies GDI1101 U heeft een agrarisch bedrijf of voert hobbymatig agrarische activiteiten uit? U bent verplicht gegevens daarover op te geven.

Nadere informatie

Uw gegevens. Formulier Gecombineerde opgave Pagina 1 van 14. Doc. 1 : : :

Uw gegevens. Formulier Gecombineerde opgave Pagina 1 van 14. Doc. 1 : : : Uw gegevens Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer : E-mailadres Relatienummer Aanvraagnummer : : : Firma Wiarda-Galama Hegedijk 10 RAERD : 10.2.e : 10.2.e : 10.2.g : 8233179 Kamer

Nadere informatie

Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2015

Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2015 Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 215 Uw gegevens Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer E-mailadres Relatienummer Aanvraagnummer C. de Visser Boshoekweg 1 OOSTKAPELLE 11859184

Nadere informatie

Bijlage A. Stikstofgebruiksnormen behorende bij artikel 28 van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet

Bijlage A. Stikstofgebruiksnormen behorende bij artikel 28 van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet Bijlage A. Stikstofgebruiksnormen behorende bij artikel 28 van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet Gewas Klei Zand/löss en Veen 2006 2007 2008 2009 2006 2007 2008 2009 Grasland (kg N per ha per jaar)

Nadere informatie

Gecombineerde opgave 2014 Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies

Gecombineerde opgave 2014 Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Gecombineerde opgave 2014 Gegevens voor landbouwtelling mest en subsidies GDI1401 Met de Gecombineerde opgave doet u opgave voor de Land bouwtelling en mestwetgeving.

Nadere informatie

I I! * CD * Uw gegevens: Formulier. Gecombineerde opgave Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen:

I I! * CD * Uw gegevens: Formulier. Gecombineerde opgave Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: Dienst Rojjelin^on Ministerie van Economische Zaken Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 4-7-217 Formulier Gecombineerde opgave 212 Uw gegevens: Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie

Gecombineerde opgave 2013 Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies

Gecombineerde opgave 2013 Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies Gecombineerde opgave 2013 Gegevens voor landbouwtelling mest en subsidies GDI1301 Met de Gecombineerde opgave doet u opgave voor de Land bouwtelling en mestwetgeving. Met dit formulier kunt u ook subsidies

Nadere informatie

Het aanbod aan producten rondom Houten/ De Knoest

Het aanbod aan producten rondom Houten/ De Knoest Het aanbod aan producten rondom Houten/ De Knoest Hieronder volgt een presentatie van structuurkenmerken van bedrijfstypen, die producten kunnen leveren die voor de Streekwinkels interessant kunnen zijn.

Nadere informatie

Gewassen per 1 januari 2015

Gewassen per 1 januari 2015 Gewassen per 1 januari 2015 Vervallen gewassen In de tabel met vervallen gewassen ziet u welke gewasomschrijvingen zijn vervallen per 1 januari 2015. Heeft u percelen geregistreerd met deze omschrijving?

Nadere informatie

Handleiding opgeven gewaspercelen

Handleiding opgeven gewaspercelen Handleiding opgeven gewaspercelen Gecombineerde opgave 2014 Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw gewaspercelen gaat opgeven en intekenen in het onderdeel Percelen en beheereenheden van de Gecombineerde

Nadere informatie

Doc. 1

Doc. 1 Doc. 1 Doc. 2 Doc. 3 Doc. 5 overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2016 Uw gegevens Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer : 10.2.e E-mailadres

Nadere informatie

Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2012

Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2012 Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2012 Deze toelichting hoort bij de Gecombineerde opgave 2012. U kunt deze toelichting gebruiken bij de vragen op het formulier Gecombineerde opgave, het formulier

Nadere informatie

DOMEINNAAM CODE OMSCHRIJVING BEGINGELDIGHEID EINDGELDIGHEID

DOMEINNAAM CODE OMSCHRIJVING BEGINGELDIGHEID EINDGELDIGHEID DOMEINNAAM CODE OMSCHRIJVING BEGINGELDIGHEID EINDGELDIGHEID 174 Bloemzaden open grond 175 Bloemkwekerijgewassen (inclusief bloemzaden) 1-1-1970 176 Bloembollen en - knollen 1-1-1970 212 Fruit 1-1-1970

Nadere informatie

overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2016 Uw gegevens * CD * : : : : Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer

overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2016 Uw gegevens * CD * : : : : Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2016 Uw gegevens Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer : : : : : : : De Stoerderij De Koppele 617 EINDHOVEN Mobiel telefoonnummer : 0613947995 E-mailadres

Nadere informatie

Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2013

Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2013 Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2013 Deze toelichting hoort bij de Gecombineerde opgave 2013. U kunt deze toelichting gebruiken bij de vragen op het formulier Gecombineerde opgave, het formulier

Nadere informatie

Regelingen. Doc.12. Uitbetaling Betalingsrechten en Vergroeningsbetaling. Nee

Regelingen. Doc.12. Uitbetaling Betalingsrechten en Vergroeningsbetaling. Nee Regelingen Doc.12 Geef aan voor welke regelingen u in 2018 in aanmerking wilt komen, of waarvoor u uitbetaling wilt aanvragen. Informatie over de voorwaarden van de regelingen kunt u vinden op mijn.rvo.nl/gecombineerde-opgave

Nadere informatie

Ontwerp-Verordening PT bijzondere heffing teelt groenten en fruit 2012

Ontwerp-Verordening PT bijzondere heffing teelt groenten en fruit 2012 Ontwerp-Verordening PT bijzondere heffing teelt groenten en fruit 2012 Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 2011, houdende de vaststelling van een bijzondere heffing teelt groenten

Nadere informatie

INTEGRALE TEKST Bijgewerkt t/m Wijziging I d.d Verordening PT bijzondere heffing teelt groenten en fruit )

INTEGRALE TEKST Bijgewerkt t/m Wijziging I d.d Verordening PT bijzondere heffing teelt groenten en fruit ) INTEGRALE TEKST Bijgewerkt t/m Wijziging I d.d. 9-9-2011 Verordening PT bijzondere heffing teelt groenten en fruit 2010 1) Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 11 november 2009, houdende

Nadere informatie

januari Z M D W D V Fruit: Appelen, Bananen, Citroen, Mandarijnen, Mango, Peren, Sinaasappelen Dit is een product van SaskiaVanOmmen.

januari Z M D W D V Fruit: Appelen, Bananen, Citroen, Mandarijnen, Mango, Peren, Sinaasappelen Dit is een product van SaskiaVanOmmen. januari 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Groente: Aardappelen, Knolselderij, Pastinaak, Paddenstoelen, Prei, Pompoen, Raap, Rode Biet, Rode Kool, Savooiekool,

Nadere informatie

2. Deze verordening is niet van toepassing op de teelt van uien. INTEGRALE TEKST Bijgewerkt t/m Wijziging I d.d

2. Deze verordening is niet van toepassing op de teelt van uien. INTEGRALE TEKST Bijgewerkt t/m Wijziging I d.d INTEGRALE TEKST Bijgewerkt t/m Wijziging I d.d. 9-9-2011 Verordening PT bijzondere heffing teelt groenten en fruit 2011 1) Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 10 november 2010, houdende

Nadere informatie

Wijzigingen Gecombineerde opgave 2019 Wat is er gewijzigd in de Gecombineerde opgave 2019? U ziet in dit overzicht de wijzigingen per onderwerp.

Wijzigingen Gecombineerde opgave 2019 Wat is er gewijzigd in de Gecombineerde opgave 2019? U ziet in dit overzicht de wijzigingen per onderwerp. Wijzigingen Gecombineerde opgave 2019 Wat is er gewijzigd in de Gecombineerde opgave 2019? U ziet in dit overzicht de wijzigingen per onderwerp. Onderwerpen in de opgave Relatiegegevens Er zijn geen wijzigingen

Nadere informatie

Wij hebben uw schrijven van 27 november 2015 in goede orde ontvangen.

Wij hebben uw schrijven van 27 november 2015 in goede orde ontvangen. "^ccon-avm ï adviseurs en accountants ACCOM >AVM JURIDISCH ADVIES B V KVK NUMMER 9114594 SIXMASTRAAT4. gz rn Doe. nr.: Class, nr.; Ingek.: - 2 DEC r O L M 1^ 201S ^ Afclelirn. iöh. door: Afd. Hoofd AWB..wFb

Nadere informatie

overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2018

overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2018 overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2018 Naam KvK-nummer 14114255 Akker- en Tuinbouwbedrijf Marc Simons Relatienummer Datum ingediend Aanvraagnummer 10.2.g 30-05-2018 om 16:50 uur 8702867

Nadere informatie

Tabel 1 Stikstofgebruiksnormen

Tabel 1 Stikstofgebruiksnormen Mestbeleid 20187 Tabellen 01 van 067 Tabel 1 Stikstofgebruiksnormen Waarvoor gebruiken? De stikstofgebruiksnormen gebruikt u om de totale stikstofgebruiksruimte voor meststoffen voor uw bedrijf te berekenen.

Nadere informatie

Gecombineerde opgave 2012 Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies

Gecombineerde opgave 2012 Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies Gecombineerde opgave 2012 Gegevens voor landbouwtelling mest en subsidies GDI1201 U heeft een agrarisch bedrijf of voert hobbymatig agrarische activiteiten uit? Met dit formulier kunt u ook subsidies en

Nadere informatie

Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2015. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2015. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2015 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Waarom Gecombineerde opgave? Met de Gecombineerde opgave doet u een aanvraag voor: Toewijzing en uitbetaling van betalingsrechten

Nadere informatie

Tekeninstructie. voor de bedrijfskaart bij het formulier Wijziging registratie van uw percelen

Tekeninstructie. voor de bedrijfskaart bij het formulier Wijziging registratie van uw percelen Percelen agrarisch ondernemer Tekeninstructie voor de bedrijfskaart bij het formulier Wijziging registratie van uw percelen U geeft een wijziging door voor de registratie van de percelen die u op uw bedrijf

Nadere informatie

Extra nieuwsbrief bij Gecombineerde opgave 2006

Extra nieuwsbrief bij Gecombineerde opgave 2006 Extra nieuwsbrief bij Gecombineerde opgave 2006 Maart/april 2006 De praktijkpanels van Dienst Regelingen hebben het pakket van de Gecombineerde opgave 2006 bekeken en zijn met aanvullingen gekomen die

Nadere informatie

Wijzigingen Gecombineerde opgave 2018 Wat is er gewijzigd in de Gecombineerde opgave 2018? U ziet in dit overzicht de wijzigingen per onderwerp.

Wijzigingen Gecombineerde opgave 2018 Wat is er gewijzigd in de Gecombineerde opgave 2018? U ziet in dit overzicht de wijzigingen per onderwerp. Wijzigingen Gecombineerde opgave 2018 Wat is er gewijzigd in de Gecombineerde opgave 2018? U ziet in dit overzicht de wijzigingen per onderwerp. Onderwerpen Relatiegegevens Werk Familieleden die meewerken

Nadere informatie

Gecombineerde opgave Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies

Gecombineerde opgave Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies Gecombineerde opgave Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies GDI1001 U heeft een agrarisch bedrijf of voert hobbymatig agrarische activiteiten uit? U bent verplicht gegevens daarover op te geven.

Nadere informatie

VERORDENING PT ALGEMENE HEFFING GROENTEN EN FRUIT 2013

VERORDENING PT ALGEMENE HEFFING GROENTEN EN FRUIT 2013 VERORDENING PT ALGEMENE HEFFING GROENTEN EN FRUIT 2013 Verordening van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van (datum), houdende de vaststelling van een algemene heffing groenten en fruit voor het

Nadere informatie

Gecombineerde opgave Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies

Gecombineerde opgave Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies Let op! Wij verwerken dit formulier automatisch. Vul het daarom met blokletters en met een blauwe of zwarte pen in en zorg ervoor dat u binnen de invulvakken BE-volg- blijft. Aantekeningen Naam buiten

Nadere informatie

Landbouwtelling Gebruik gewaspercelen Aanvraag oppervlakten

Landbouwtelling Gebruik gewaspercelen Aanvraag oppervlakten Gecombineerde opgave 2003 voor: Landbouwtelling Gebruik gewaspercelen Aanvraag oppervlakten Vul bij wijzigingen van bovenstaande gegevens het bijgevoegde wijzigingsformulier relatiegegevens in en stuur

Nadere informatie

Rubrieksnaam Omschrijving NGE Eenheid Akkerbouw Aardappelen, consumptie, zand- /veengrond 1,444 Per hectare Aardappelen, consumptie, op kleigrond

Rubrieksnaam Omschrijving NGE Eenheid Akkerbouw Aardappelen, consumptie, zand- /veengrond 1,444 Per hectare Aardappelen, consumptie, op kleigrond Rubrieksnaam Omschrijving NGE Eenheid Akkerbouw Aardappelen, consumptie, zand- /veengrond 1,444 Per hectare Aardappelen, consumptie, op kleigrond 2,014 Per hectare Aardappelen, poot (NAK), zand- /veengrond

Nadere informatie

Gecombineerde opgave 2015

Gecombineerde opgave 2015 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Gecombineerde opgave 2015 GDI1501 Met de Gecombineerde opgave doet u opgave voor de Landbouwtelling en mestwetgeving. Met dit formulier kunt u ook toekenning en uitbetaling

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wijziging van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wijziging van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 30477 31 oktober 2013 Wijziging van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet De Staatssecretaris van Economische Zaken maakt

Nadere informatie

agrifirm M exian r:ck.: 1 I jvit! 2016 Het college van Gedeputeerde Staten van Fryslan- Afdeling Landelijk Gebied Postbus HM Leeuwarden

agrifirm M exian r:ck.: 1 I jvit! 2016 Het college van Gedeputeerde Staten van Fryslan- Afdeling Landelijk Gebied Postbus HM Leeuwarden ' agrifirm M exian Agrifirm Exian BV T 088 488 29 29 E info@exlan.nl I www.exlan.nl Het college van Gedeputeerde Staten van Fryslan- Afdeling Landelijk Gebied j Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden UW kenmerk

Nadere informatie

Verordening PT algemene heffing groenten en fruit 2012

Verordening PT algemene heffing groenten en fruit 2012 Verordening PT algemene heffing groenten en fruit 2012 Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 14 november 2011, houdende de vaststelling van een algemene heffing groenten en fruit 2012

Nadere informatie

workshop klimaat &energie elektrische boiler

workshop klimaat &energie elektrische boiler elektrische boiler 100L workshop i.s.m. Ecolife en met de steun van de Vlaamse Gemeenschap elektrische kookplaten 5u/week workshop i.s.m. Ecolife en met de steun van de Vlaamse Gemeenschap droogkast 3x/week

Nadere informatie

In tabel 2b kunt u zien welke wijzigingen in gewassen en landschapselementen er ten opzichte van 2015 zijn opgetreden. Gewascode Omschrijving

In tabel 2b kunt u zien welke wijzigingen in gewassen en landschapselementen er ten opzichte van 2015 zijn opgetreden. Gewascode Omschrijving Tabel 2a Gewassen Deze tabel gebruikt u bij het registreren van uw percelen. In deze tabel staan gewassen en landschapselementen (SNL-a) en de bijbehorende gewascodes. Teelt u een gewas dat niet in deze

Nadere informatie

Bijlagen Regeling landbouwtelling 2002

Bijlagen Regeling landbouwtelling 2002 LNV Bijlagen Regeling landbouwtelling 2002 In Staatscourant 2002, 62 (pag. 17) is de Regeling landbouwtelling 2002 gepubliceerd. In aansluiting hierop volgen onderstaand de bij deze regeling behorende

Nadere informatie

Gecombineerde opgave 2007

Gecombineerde opgave 2007 Gecombineerde opgave 2007 voor Landbouwtelling, Mestwetgeving en de Verzamelaanvraag Gemeenschappelijk landbouwbeleid Zijn de gegevens hierboven veranderd, en heeft u dat nog niet doorgegeven aan Dienst

Nadere informatie

In tabel 2b kunt u zien welke wijzigingen in gewassen en landschapselementen er ten opzichte van 2016 zijn opgetreden.

In tabel 2b kunt u zien welke wijzigingen in gewassen en landschapselementen er ten opzichte van 2016 zijn opgetreden. Tabel Gewassen Deze tabel gebruikt u bij het registreren van uw percelen. In deze tabel staan gewassen en landschapselementen (SNL-a) en de bijbehorende gewascodes. Teelt u een gewas dat niet in deze tabel

Nadere informatie

Tabel Gewassen. Laatste wijzigingen verwerkt 3 september 2018

Tabel Gewassen. Laatste wijzigingen verwerkt 3 september 2018 Tabel Gewassen Laatste wijzigingen verwerkt 3 september 2018 Deze tabel gebruikt u bij het registreren van uw percelen. Let op de gewijzigde, vervallen en nieuwe gewascodes. U ziet in de eerste kolom of

Nadere informatie

overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2016 Uw gegevens Gemachtigde * CD * : : : : Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer

overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2016 Uw gegevens Gemachtigde * CD * : : : : Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2016 Uw gegevens Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer H.A.G. Gerrits V.O.F. Paradijs 49 ELSENDORP 0492351042 Mobiel telefoonnummer 0623742179 E-mailadres

Nadere informatie

Landbouwtelling Gebruik gewaspercelen Aanvraag oppervlakten

Landbouwtelling Gebruik gewaspercelen Aanvraag oppervlakten Gecombineerde opgave 2002 voor: Landbouwtelling Gebruik gewaspercelen Aanvraag oppervlakten WIJZIGING CORRESPONDENTIEADRES Alleen als bovenstaande adresgegevens onjuist zijn, vult u hieronder de juiste

Nadere informatie

Tabel Gewassen. Laatste wijzigingen verwerkt 20 februari 2019

Tabel Gewassen. Laatste wijzigingen verwerkt 20 februari 2019 Tabel Gewassen Laatste wijzigingen verwerkt 20 februari 2019 Deze tabel gebruikt u bij het registreren van uw percelen. Let op de gewijzigde, vervallen en nieuwe gewascodes. U ziet in de eerste kolom of

Nadere informatie

Handleiding Gecombineerde opgave

Handleiding Gecombineerde opgave Handleiding Gecombineerde opgave Grondgebonden regelingen Deze handleiding kan u helpen bij het opgeven van uw percelen voor grondgebonden regelingen. Zo laten we met schermafbeeldingen zien hoe u uitbetaling

Nadere informatie

FORMULIER BEDRIJFSGEGEVENS AANVRAGER

FORMULIER BEDRIJFSGEGEVENS AANVRAGER FORMULIER BEDRIJFSGEGEVENS AANVRAGER VERSIE 2007 Bedrijfsgegevens aanvrager 1 Agrarische bouwaanvragen en aanlegvergunningen Bedrijfsgegevens aanvrager Ten behoeve van de beoordeling van uw aanvraag voor

Nadere informatie

Droogteperiode praktische toepassing verdringingsreeks. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Maarten Poort

Droogteperiode praktische toepassing verdringingsreeks. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Maarten Poort Droogteperiode 2018 praktische toepassing verdringingsreeks Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Maarten Poort Landelijke verdringingsreeks Trias aquatica Criteria watertekort Landelijk draaiboek

Nadere informatie

Speciale editie Verzamelaanvraag 2006

Speciale editie Verzamelaanvraag 2006 AGRO Actualiteiten Speciale editie Verzamelaanvraag 2006 INHOUD: Gecombineerde Opgave De belangrijkste opgave van het jaar Hoofdformulier Overzicht gewaspercelen Benutting van toeslagrechten Andere subsidies

Nadere informatie

Doe. nr.: Class, nr. Ingek.: - 4 AUG 2015. Afdelinn. Beh. door: Afd. Hoofd AWB.. weken

Doe. nr.: Class, nr. Ingek.: - 4 AUG 2015. Afdelinn. Beh. door: Afd. Hoofd AWB.. weken Van der Woudc \ Adviesbureau \ Gedeputeerde Staten van Fryslan Afdeling Landelijk Gebied Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden Nieuwehome, 3 augustus 2015 PROVINSJE FRYSLAN Doe. nr.: Class, nr. Ingek.: - 4

Nadere informatie

AGRICHEM PIRIMICARB W1 TOELATINGSNUMMER

AGRICHEM PIRIMICARB W1 TOELATINGSNUMMER AGRICHEM PIRIMICARB W1 TOELATINGSNUMMER : 12236 N AARD VAN HET PREPARAAT : WATER DISPERGEERBAAR GRANULAAT WERKZAME STOF : PIRIMICARB GEHALTE : 50% Bevat pirimicarb. Kan een allergische reactie veroorzaken.

Nadere informatie

Land- en Tuinbouw in de Scheldemond-provincies

Land- en Tuinbouw in de Scheldemond-provincies Land- en Tuinbouw in de Scheldemond-provincies Dr.ir. A.Calus POVLT Beitem-Rumbeke 21-01-2010 POVLT - Beitem (Rumbeke) 1 Kaart Scheldemondprovincies 21-01-2010 POVLT - Beitem (Rumbeke) 2 Kaart Zeeland

Nadere informatie

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e

PBO-blad. M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 59 20 februari 2009 nummer

Nadere informatie

De organische stofbalans: Kengetallen

De organische stofbalans: Kengetallen De organische stofbalans: Kengetallen Volgens handboek Bodem & Bemesting Aangevuld door Willem van Geel T.b.v. 2 e Masterclass Organische stof(balans) POP3 Project Biologische landbouw op de kaart Template

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN Toelatingsnummer HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 WIJZIGING TOELATING Gelet op het verzoek d.d. 20 januari 2014 van Syngenta Crop Protection B.V. Jacob Obrechtlaan

Nadere informatie

4. Kabroekse beek. 4.1 Grondgebruik. Databron: LGN7

4. Kabroekse beek. 4.1 Grondgebruik. Databron: LGN7 4. Kabroekse beek Schaal: 1:45.000 4.1 Grondgebruik Databron: LGN7 Hoofdgrondgebruik ha % Agrarisch gebied 2381 55% Bos/ natuur/ water 1202 28% Bebouwd gebied en wegen 759 17% Totaal gebiedsoppervlak 4342

Nadere informatie

Pagina. Onderdeel. Pagina 1. 21 A Gegevens van bedrijfshoofd/bedrijfsleider. 21 en levenspartner. B Bollenbroei. 3 C Witloftrek

Pagina. Onderdeel. Pagina 1. 21 A Gegevens van bedrijfshoofd/bedrijfsleider. 21 en levenspartner. B Bollenbroei. 3 C Witloftrek Opgave Gecombineerde opgave 2008 voor Landbouwtelling, mestwetgeving en de Verzamelvraag Gemeenschappelijk landbouwbeleid Zijn de gegevens hierboven veranderd en heeft u dat nog niet eerder doorgegeven

Nadere informatie

Veldleeuwerik vergroeningspakket 2019 Toegestane maatregelen voor de invulling van Ecologisch aandachtsgebied. Vanggewassen Opties Weegfactor

Veldleeuwerik vergroeningspakket 2019 Toegestane maatregelen voor de invulling van Ecologisch aandachtsgebied. Vanggewassen Opties Weegfactor Veldleeuwerik vergroeningspakket 2019 Toegestane maatregelen voor de invulling van Ecologisch aandachtsgebied. Vanggewassen Opties Weegfactor Voorwaarden Stikstofbindende gewassen 1.0 a. Eén van de toegestane

Nadere informatie

TIPS OM EEN GEZOND WEEKMENU OP TE STELLEN

TIPS OM EEN GEZOND WEEKMENU OP TE STELLEN TIPS OM EEN GEZOND WEEKMENU OP TE STELLEN Er bestaat geen wondermethode om je maaltijden te plannen. Stem jouw aanpak af op je eigen voorkeuren en kookvaardigheden, planning en doelen. Laat je inspireren

Nadere informatie

Opties en voorwaarden Akkerbouw-strokenpakket 2019

Opties en voorwaarden Akkerbouw-strokenpakket 2019 Opties en voorwaarden Akkerbouw-strokenpakket 2019 Laatst gewijzigd 28 februari 2019 Om aan de vergroeningseis 5% ecologisch aandachtsgebied te voldoen kunt u in 2019 kiezen voor 1 of meer van de volgende

Nadere informatie

DUITSE MARKT VERSE GROENTEN EN FRUIT GROEIT GESTAAG

DUITSE MARKT VERSE GROENTEN EN FRUIT GROEIT GESTAAG FACTSHEET DUITSLAND Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com DUITSE MARKT VERSE GROENTEN EN FRUIT GROEIT GESTAAG Records 2017: groente productie en fruitimport Duitsland

Nadere informatie

Droogteperiode Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Wietse van Gerwen

Droogteperiode Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Wietse van Gerwen Droogteperiode 2018 Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Wietse van Gerwen Voorspellingen meerpeil Verdringingsreeks De watervraag bij RDO-Noord Hoe vergelijken we input meerdere waterschappen? ####

Nadere informatie

Zand Niet Zand Zand Niet Zand. Zand Niet Zand Zand Niet Zand. Zand Niet Zand Zand Niet Zand. Niet Zand. Niet Zand. Niet Zand. Niet Zand.

Zand Niet Zand Zand Niet Zand. Zand Niet Zand Zand Niet Zand. Zand Niet Zand Zand Niet Zand. Niet Zand. Niet Zand. Niet Zand. Niet Zand. Bemestingsnormen op basis van totale stikstof akkerbouw en voedergewassen in 2011 Grasland dat enkel gemaaid wordt dat begraasd wordt, al of niet in combinatie met maaien Niet Niet Totale N 370 3 3 360

Nadere informatie

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw percelen gaat wijzigen en intekenen. Wat staat er in deze handleiding 1 Wat ziet u op uw scherm 1 2 Wat

Nadere informatie

GECOMBINEERDE OPGAVE 2015

GECOMBINEERDE OPGAVE 2015 Van 1 april tot en met 15 mei moet de Gecombineerde Opgave (GO) weer worden ingevuld. Dat vraagt een goede voorbereiding, deze checklist helpt u daarbij. De checklist bestaat uit twee onderdelen: een voorbereidingslijst

Nadere informatie

Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) via internet

Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) via internet Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) via internet Deze handleiding kunt u gebruiken bij het intekenen van uw beheereenheden voor (agrarisch) natuur-

Nadere informatie

Alleen als bovenstaande adresgegevens onjuist zijn, vult u hieronder de juiste gegevens in.

Alleen als bovenstaande adresgegevens onjuist zijn, vult u hieronder de juiste gegevens in. Landbouwtelling 2002 WIJZIGING CORRESPONDENTIEADRES Adres huisnummer Alleen als bovenstaande adresgegevens onjuist zijn, vult u hieronder de juiste gegevens in. adres huisnummer toevoeging Postcode/Woonplaats

Nadere informatie

Starten met een moestuin

Starten met een moestuin Starten met een moestuin Grootte Inrichting Percelen Beschutting Keuze v/d groenten Biologisch zaad Plantgoed of zaad? Teeltplan Teeltplan Een teeltplan geeft aan wat je waar en wanneer gaat zaaien/planten.

Nadere informatie

Genieten van zelfgekweekte groenten, fruit en kruiden is het einde! Alleen komen die verse tomaten, knapperige sla, pittige rucola, zoete appels,

Genieten van zelfgekweekte groenten, fruit en kruiden is het einde! Alleen komen die verse tomaten, knapperige sla, pittige rucola, zoete appels, Genieten van zelfgekweekte groenten, fruit en kruiden is het einde! Alleen komen die verse tomaten, knapperige sla, pittige rucola, zoete appels, volle kersen of smaakvolle basilicum er natuurlijk niet

Nadere informatie

Handleiding overnemen ANLb-beheereenheden /percelen in mijn.rvo.nl Versie 12 december 2016

Handleiding overnemen ANLb-beheereenheden /percelen in mijn.rvo.nl Versie 12 december 2016 Handleiding overnemen ANLb-beheereenheden /percelen in mijn.rvo.nl Versie 12 december 2016 Inleiding De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) controleert de digitale intekening van de Collectieven

Nadere informatie

Nieuwsbrief collectief beheerplan november 2013

Nieuwsbrief collectief beheerplan november 2013 Nieuwsbrief collectief beheerplan 2014 14 november 2013 SNL-applicatie (Toolkit) Op 13 november is een nieuwe release van de Toolkit geïnstalleerd. De volgende aanpassingen zijn doorgevoerd: Openstelling

Nadere informatie

Perceelregistratie bijwerken voor 1 mei 2018

Perceelregistratie bijwerken voor 1 mei 2018 Perceelregistratie bijwerken voor 1 mei 2018 Onder al uw beheer, inclusief landschap, moet een perceel in uw perceelregistratie bij mijn.rvo.nl liggen. Uw perceelregistratie moet exact overeenstemmen met

Nadere informatie

Bijlage 6 Model voor de rapportage, behorend bij artikel 3.73. Jaarlijks voor 1 mei inleveren, lees voor invullen eerst de toelichting.

Bijlage 6 Model voor de rapportage, behorend bij artikel 3.73. Jaarlijks voor 1 mei inleveren, lees voor invullen eerst de toelichting. BIJLAGE BIJ ARTIKEL I, ONDERDEEL J, VAN DE REGELING VAN DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU VAN (6.0.202), NR. IENM/BSK-202/7597, TOT WIJZIGING VAN DE REGELING ALGEMENE REGELS VOOR INRICHTINGEN

Nadere informatie

De Raad van State gehoord (advies van., no...);

De Raad van State gehoord (advies van., no...); WIJ BEATRIX, BIJ DE GRATIE GODS, KONINGIN DER NEDERLANDEN, PRINSES VAN ORANJE-NASSAU, ENZ. ENZ. ENZ. Besluit van, houdende wijziging van het Besluit gebruik meststoffen, het Besluit kwaliteit en gebruik

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2 Nr.53 12 oktober 2012-62e jaargang PBO-blad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie BEDRIJFSLICHAMEN 2 Productschap Tuinbouw 2 Mededelingenblad

Nadere informatie

Vergroeningseisen. Agenda. Aan vergroeningseisen voldoen voor uitbetaling Basispremie Vergroeningspremie

Vergroeningseisen. Agenda. Aan vergroeningseisen voldoen voor uitbetaling Basispremie Vergroeningspremie Agenda 20.15u Opening 20.20u GLB-beleid: De vergroeningseisen 21.15u Pauze 21.30u GLB-beleid: hoogte premie en kortingen 21.50u Aandachtspunten bij invullen gecombineerde opgave 22.15u Vragen en discussie

Nadere informatie

AGRO Actualiteiten. April Themanummer Gecombineerde Opgave. Inhoud

AGRO Actualiteiten. April Themanummer Gecombineerde Opgave. Inhoud AGRO Actualiteiten April 2012 Themanummer Gecombineerde Opgave Inhoud Deze editie van AgroActualiteiten is grotendeels gewijd aan de Gecombineerde opgave (GO) 2012. Er zijn dit keer een aantal belangrijke

Nadere informatie

Vragen in de Gecombineerde opgave 2019

Vragen in de Gecombineerde opgave 2019 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Vragen in de Gecombineerde opgave 2019 In dit document staan de vragen van de Gecombineerde opgave 2019. Zo kunt u alvast zien welke gegevens we vragen. Dit document

Nadere informatie

DOQ. nr.: Class, nr. < Ingek.; 1 ^ SEP Afdelirn. Boh. door: Afd. Hoofd AWB.. weken. voor kenn sg. aangenomen/tel. afgedaan

DOQ. nr.: Class, nr. < Ingek.; 1 ^ SEP Afdelirn. Boh. door: Afd. Hoofd AWB.. weken. voor kenn sg. aangenomen/tel. afgedaan rombou aan College van Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslan Afdeling Stêd en Plattelan Postbus 2020 8900 HM LEEUWARDEN DOQ. nr.: Class, nr. < Ingek.; ^ SEP 205 Afdelirn. Boh. door: Afd. Hoofd AWB..

Nadere informatie

Vanaf heden kan u op fytoweb de maximale residulimieten (MRL s) ook per gewas opzoeken.

Vanaf heden kan u op fytoweb de maximale residulimieten (MRL s) ook per gewas opzoeken. Vanaf heden kan u op fytoweb de maximale residulimieten (MRL s) ook per gewas opzoeken. De gewassen waarop MRL s van toepassing zijn, werden in verschillende groepen ingedeeld. Deze indeling wordt weergegeven

Nadere informatie

Vul bij wijzigingen van bovenstaande gegevens het bijgevoegde wijzigingsformulier relatiegegevens in en stuur deze samen met deze opgave terug.

Vul bij wijzigingen van bovenstaande gegevens het bijgevoegde wijzigingsformulier relatiegegevens in en stuur deze samen met deze opgave terug. Landbouwtelling 2003 Vul bij wijzigingen van bovenstaande gegevens het bijgevoegde wijzigingsformulier relatiegegevens in en stuur deze samen met deze opgave terug. INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN DEEL A BEDRIJFSGEGEVENS

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie. sociaal-economische raad 2

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie. sociaal-economische raad 2 Nr.67 14 oktober 2011-61e jaargang PBO-blad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie sociaal-economische raad 2 Bestuurssamenstellingen

Nadere informatie

CSPE GL 2010. minitoets bij opdracht 9

CSPE GL 2010. minitoets bij opdracht 9 CSPE GL 2010 landbouw-breed - afdelingsprogramma landbouw minitoets bij opdracht 9 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). Geef verbeteringen

Nadere informatie

Uitleg bij de Kosmoskalender

Uitleg bij de Kosmoskalender Uitleg bij de Kosmoskalender De kalender in opbouw wijst zich vanzelf; elke maand een apart blok, en dan horizontaal de data, verticaal verdeeld in ochtend, middag en avond (want de verschillende perioden

Nadere informatie

februari maart april mei

februari maart april mei F R U I T K A L E N D E R Aardbei Abrikoos Ananaskers Appel Boskers Braam Druif Framboos Kers Kiwi Kriek Kruisbes Meloen Peer Perzik Pruim Rabarber Rode bes Zwarte bes januari februari maart april mei

Nadere informatie

SPECIAL EDITION. Agro-nieuwsbrief april 2015

SPECIAL EDITION. Agro-nieuwsbrief april 2015 SPECIAL EDITION Agro-nieuwsbrief april 2015 U wilt dat uw bedrijf optimaal resultaat oplevert. Kennis van de markt is daarbij onontbeerlijk, zeker in combinatie met de steeds complexere (financiële) situatie

Nadere informatie

xľrmconsuít Aanvulling aanvraag omgevingsverguning tbv. vvgb NB-wet b AANVRAGER: LOCATIE BEDRIJF: OLO kenmerk

xľrmconsuít Aanvulling aanvraag omgevingsverguning tbv. vvgb NB-wet b AANVRAGER: LOCATIE BEDRIJF: OLO kenmerk xľrmconsuít Aanvulling aanvraag omgevingsverguning tbv. vvgb NB-wet b OLO kenmerk 1606857.9 ft IH K ' B B AANVRAGER: Melkveebedrijf Beljaars Oordeel Heikant 6 5111 PC Baarle Nassau LOCATIE BEDRIJF: Oordeel

Nadere informatie

Mijn percelen. Overzicht van veranderingen

Mijn percelen. Overzicht van veranderingen Mijn percelen. Overzicht van veranderingen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de SNL-applicatie 2014 naar aanleiding van de instructiebijeenkomsten voor gebiedscoördinatoren

Vragen en antwoorden over de SNL-applicatie 2014 naar aanleiding van de instructiebijeenkomsten voor gebiedscoördinatoren Vragen en antwoorden over de SNL-applicatie 2014 naar aanleiding van de instructiebijeenkomsten voor gebiedscoördinatoren Moet ik alle consistentiesignalen in de Toolkit oplossen, voordat de beheereenheden

Nadere informatie

Samenwerking tussen melkveehouderij en akkerbouw

Samenwerking tussen melkveehouderij en akkerbouw Samenwerking tussen melkveehouderij en akkerbouw In het kader van nieuw mestbeleid en toeslagrechten, lust of last? door ing. A.N. (Arno) Vroegindeweij ab Directeur ComponentAgro B.V. Agenda Toeslagrechten

Nadere informatie

Vragen in de Gecombineerde opgave 2018

Vragen in de Gecombineerde opgave 2018 Vragen in de Gecombineerde opgave 2018 In dit document staan de vragen van de Gecombineerde opgave 2018. Zo kunt u alvast zien welke gegevens we vragen. Dit document is zorgvuldig gemaakt. Maar het is

Nadere informatie

FACTSHEET DUITSLAND. Duitsland: wereldwijd 2 de afzetmarkt verse groenten en fruit

FACTSHEET DUITSLAND. Duitsland: wereldwijd 2 de afzetmarkt verse groenten en fruit FACTSHEET DUITSLAND Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com : wereldwijd 2 de afzetmarkt verse groenten en fruit Een derde van Nederlandse export naar is een belangrijke

Nadere informatie

Hoofdbestemming A MOB VLI VER BIO. 856 x x 7 x - - x x - x - x - x S - A P2

Hoofdbestemming A MOB VLI VER BIO. 856 x x 7 x - - x x - x - x - x S - A P2 Bieten Vlas en hennep Kruiden Fruit Aardbeien 9516 x x x - - x - - - - - - - - - - S - A P2 Andere éénjarige fruitteelten 972 x x x - - - - - - - - - - - - - S - N P2 Blauwe bessen 9722 x x x - - - - -

Nadere informatie

VLAAMSE LANDMAATSCHAPPIJ Beheerovereenkomst water: bemestingsnormen en drempelwaarden

VLAAMSE LANDMAATSCHAPPIJ Beheerovereenkomst water: bemestingsnormen en drempelwaarden VLAAMSE LANDMAATSCHAPPIJ Beheerovereenkomst water: bemestingsnormen en drempelwaarden 1 Bemestingsnormen editie maart 2014 Sinds 2012 zijn de stikstofbemestingsnormen voor de beheerovereenkomst water 30%

Nadere informatie