Bijna alle leden van de commissie zijn tevens instructeur en hebben vaak nog andere vrijwilligerstaken binnen Maas en Roer.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijna alle leden van de commissie zijn tevens instructeur en hebben vaak nog andere vrijwilligerstaken binnen Maas en Roer."

Transcriptie

1 Zeilinstruktie Jeugd Maas en Roer 2016 We vinden het leuk als je dit jaar meedoet aan de zeilinstruktie bij de Roermondse Roei- en Zeilvereniging Maas en Roer. Middels dit documentje willen wij, de leden van de jeugdcommissie, je informeren over een aantal zaken die betrekking hebben op het zeilprogramma van het seizoen Deze informatie is belangrijk voor de ouders / verzorgers en voor de zeilers/-tjes zelf. Veel van deze zaken komen tijdens de info-avond ook aan bod, echter voor de volledigheid en ter verkoming van misverstanden zetten we het hierbij ook nog even op papier. Lidmaatschap & taal Wij verwachten dat de ouders / verzorgers van de deelnemers (aspirant) lid zijn van Maas en Roer of dat met ingang van dit seizoen worden. Ook Duitse kinderen zijn van harte welkom bij de aktiviteiten van de jeugdcommissie. De instructeurs doen moeite om zich waar mogelijk ook in het Duits verstaanbaar te maken. De voertaal van de aktiviteiten (ook bijvoorbeeld tussen de kinderen onderling) is het expliciet het Nederlands, houdt U daar alstublieft rekening mee. De jeugdcommissie De jeugdcommissie van Maas en Roer bestaat uit: Margriet Crasborn Koen Bertrams (voorzitter) John Lieshout Leon Lutgens Jan Raijmakers John Thomassen Willem-Jan van Vorstenbos (contactpersoon bestuur) Bijna alle leden van de commissie zijn tevens instructeur en hebben vaak nog andere vrijwilligerstaken binnen Maas en Roer. Plezier Het is erg belangrijk dat de kinderen plezier beleven aan de zeilopleiding. Dit betekent dat er spelelementen worden ingebracht bij het zeilen op het water, en ook bij de activiteiten op de wal. Voorwaarde voor het hebben van plezier is dat we ook vriendschappelijk en ook respectvol met elkaar omgaan. Dit geldt voor de omgang tussen de zeilers onderling en tevens in het contact tussen de zeilers en de instructeurs. Veiligheid Veiligheid gaat voor alles. Dit betekent dat de zeilers en hun ouders er strikt (zelf) voor dienen te zorgen dat de zeilboten met name op dat aspekt volledig in orde zijn. Hierbij valt o.a. te denken aan deugdelijke en goed opgeblazen drijfkussens en een goede mastborging in de Optimist. Ook het beschikken over, en altijd dragen van een deugdelijk zwemvest hoort daarbij (NB: geen reddingsvest met grote kraag, maar een echt zwemvest met voldoende drijvermogen). Het is ook cruciaal dat de instructies van de instructeur steeds terstond en strikt worden opgevolgd.

2 Uitrusting boot Niet alleen voor de veiligheid, maar ook voor het zeilplezier is het belangrijk dat de uitrusting van je boot (Optimist) juist en compleet is. Controleer daarom voor aanvang van de instruktie hoe het met je boot is gesteld. Hoe dat moet vind je op de website van Maas en Roer ( Jeugd en vervolgens Checklist Optimist en Onderdelen Optimist ). Kleding Zorg altijd voor passende kleding zoals b.v. wetsuit, windjack en regenkleding. Draag ook geschikt (water)schoeisel. Goede kleding is belangrijk voor je eigen veiligheid en ook voor je comfort (voorkomen dat je nat wordt en/of het koud krijgt). Ook al lijkt het als je thuis vertrekt nog mooi weer, dat kan snel veranderen, en op het water kan het ook kouder zijn dan je denkt. Zorg dat je altijd voldoende goede kleding bij je hebt. Zon Op het water is het effekt van de zon sterker dan op het land. Zorg er daarom op zonnige dagen voor dat je je met zonnebrand insmeert, en dat na verloop van tijd nog eens herhaalt. Draag ook een pet om je hoofd tegen de zon te beschermen. Draag je een (zonne)bril, zorg er dan voor dat die dan met een touwtje/koord is geborgd, zodat je hem niet kwijt kunt raken. Groepsindeling Bij de groepsindeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw zeilniveau. Ook het (max.) aantal kinderen per instructeur speelt een rol. Dit laatste is natuurlijk belangrijk zodat ieder kind voldoende aandacht krijgt en de veiligheid niet in het geding komt. Heeft U vragen over de groepsindeling, stel ze aan de instructeur. Beslissingen van de jeugdcommissie t.a.v. de groepsindeling zijn bindend. Het programma Het programma van 2015 is alsvolgt (data): Zeilinstruktie 29 mei 5 juni 12 juni 25 juni (zaterdag) training voor de CombiZuid voor hen die dat leuk vinden 26 juni CombiZuid, laagdrempelige jeugdwedstrijd (onderdeel van de instruktie) 10 juli Van zaterdag 23 juli t/m woensdag 27 juli: zeilkamp 11 september: najaars zeilaktiviteit (picknick Oolderplas of speurtocht) NB: de deelnemers aan het zeilkamp ontvangen t.z.t. nog separaat informatie over het hoe, wat en wanneer van het zeilkamp. Dagprogramma Op instruktiedagen worden de kinderen om uur in de haven verwacht. Ze beginnen dan met omkleden en het zelfstandig optuigen van de boot zodat strikt om de instruktie kan beginnen (met theorie of met praktijk). De ouders

3 wordt verzocht om, nadat de kinderen bij de Jeugdtent zijn afgeleverd en er afscheid is genomen, naar elders te vertrekken (of lekker zelf te gaan zeilen!). Dit om te voorkomen dat de kinderen door de aanwezigheid van de ouders worden afgeleid. In principe wordt er om met zeilen gestopt. Na aftuigen en opruimen kan dan eenieder vanaf ongeveer zijns/haars weegs gaan. Voorkom dat je andere afspraken maakt op zeildagen waardoor je eerder weg zou moeten. Dit komt het zeilondericht en de rust in de groep en die van de instructeur niet ten goede. We verwachten van de kinderen dat ze aktief meedoen aan het groepsgebeuren en het dagprogramma. Indien tijdens het programma blijkt dat kinderen niet kunnen of willen meedoen zullen wij daarover telefonisch kontakt met de ouders opnemen. Teneinde te voorkomen dat de instruktie aan een groep hieronder lijdt verwachten we in dergelijke gevallen een pro-aktieve houding van de ouders. Wij rekenen hiervoor op Uw begrip. Diplomering Diplomering vindt plaats aan het einde van het zeilkamp. Het zeilkamp is dus een onderdeel van de zeilopleiding binnen een seizoen. Het eindoordeel over het behaalde niveau ligt bij de instructeur, daarover is geen discussie mogelijk. Kosten Voor 2016 bedragen de kosten: Instruktie voorjaar & deelname aktiviteiten na de vakantie Zeilkamp & instruktie tijdens kamp (n.b. voor het kamp geldt 25 korting voor 2 e en evt 3 e kind) Eigen bijdrage bij gebruik verenigingsboot (Yngling/RS Feva) 65/kind 135/kind 75/kind Betaling Betaling van de kosten voor instruktie en eventueel zeilkamp vindt plaats middels automatische incasso door de administratie van Maas en Roer. U heeft hiervoor een machtiging verstrekt bij het inschrijven. Zorgt U ervoor dat er ook voldoende saldo op betreffende bankrekening staat op het moment van incasso. U ontvangt bericht van de administratie wanneer er geincasseerd zal worden. Het liggeld wordt betaald als onderdeel van de reguliere lidmaatschap en liggeld fakturatie en -incasso Voorwaarden Door het inschrijven voor de zeilinstruktie stemmen de ouders in met de Voorwaarden Maas en Roer Zeilopleiding. Deze voorwaarden staan gepubliceerd op de website van Maas en Roer ( Jeugd en dan Voorwaarden ). Neem aub kennis van deze voorwaarden, druk ze eventueel voor uw eigen administratie af. We benadrukken hierbij nog expliciet dat deelname aan de instruktie geheel geschiedt op eigen risico, Maas en Roer en de instructeurs aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade aan goederen of personen van deelnemers of derden. Wij verlangen van de deelnemers dat zij hun bootje minimaal WA verzekerd hebben. Veelal valt dit onder algemene WA gezinsdekking, maar check dit aub in jullie verzekeringspolis.

4 Gebruik Verenigingsboten Voor het gebruik van verenigingsboten (RS Feva, Yngling De Witte Raaf ) wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht. Dit ter dekking van o.a. de afschrijvingskosten en de ligplaats. We verwachten van de zeilers dat ze omgaan met verenigingsboten op dezelfde manier als ze dat met een eigen boot zouden doen: voorzichtig en verantwoord. Dat wil zeggen: met zorg afvaren en aanmeren, goed schoonhouden, netjes vastleggen op de ligplaats, zeilen netjes oprollen en opbergen, etcetera. Is er iets aan de hand met deze boten, meldt het bij de instructeur. Op het gebruik van deze boten is van toepassing het Reglement Gebruik Verenigingsboten. Dit reglement is gepubliceerd op de website van Maas en Roer (sectie Jeugd dan Reglement ). Als je gebruik maakt van een verenigingsboot betekent dit dat je instemt met dit Reglement. Ruilbeurs Eenmaal per seizoen, bij gebleken interesse organiseren we op informele wijze een ruilbeurs gehouden specifiek voor jeugdzeilspullen. Verder vind er op 26 juni de jaarlijkse Watersportmarkt plaats. Tevens kun je advertenties (gratis) opgeven voor het verkopen van spulletjes via de website van Maas en Roer. Zie daarvoor de website, kies Maas en Roer en daarna Vraag en Aanbod. Advertenties opgeven via advertentie@maasenroer.nl. Veiligheid Sportklimaat Maas en Roer hecht veel waarde aan een veilige sportomgeving. Daarom maken we ook gebruik van de regeling van NOC*NSF voor het verkrijgen van een Verklaring omtrent Gedrag voor de instrukteurs. Vertrouwenscontactpersoon Mochten er zich in het kader van de veiligheid situaties voordoen waarbij ouder en/of kind zich onveilig voelt, en men kan of wil daarover niet met de leden van de jeugdcommissie spreken, neem dan contact op met de Vertrouwenscontactpersoon (VCP) van Maas en Roer. Meer informatie over de het principe van de VCP is te vinden op de website van Maas en Roer (menuoptie Contact en dan Vertrouwenscontactpersoon ) De VCP van Maas en Roer is dhr. Henk van Roon, te bereiken op ligplaats L25 en via vertrouwenscontactpersoon@maasenroer.nl. In dringende gevallen telefonisch: Contact Jeugdcommissie Primaire methode van contact is . Heb je een vraag of mededeling, mail ons op jeugd@maasenroer.nl. Meld je ook aan voor de (besloten) groep Jeugd MaasenRoer op Facebook, want dat is voor ons ook een handige manier om snel en in één keer de hele groep te kunnen bereiken. Mocht bellen noodzakelijk zijn: Koen Bertrams John Lieshout John Thomassen Willem-Jan van Vorstenbos

5 Margriet Crasborn Koen Bertrams Jan Raijmakers John Lieshout John Thomassen Leon Lutgens Willem-Jan van Vorstenbos Henk van Roon (VCP Maas en Roer)

Een aantal ouders, dat hun medewerking heeft toegezegd bij activiteiten.

Een aantal ouders, dat hun medewerking heeft toegezegd bij activiteiten. Zeilinstruktie Jeugd Maas en Roer 2018 We vinden het leuk als je dit jaar meedoet aan de zeilinstructie bij Maas en Roer. Hiermee wil de jeugdcommissie je graag informeren over het zeilprogramma van 2018.

Nadere informatie

Lekker leren zeilen op de Braassem

Lekker leren zeilen op de Braassem Lekker leren zeilen op de Braassem Inleiding Je kinderen gaan leren zeilen op de Braassem. We hopen dat de kinderen het snel op het water naar hun zin hebben en ze lol krijgen in het zeilen. Alles is daarop

Nadere informatie

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014 Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020 ALV april 2014 Jeugdplan presentatie Achtergrond De jeugd van tegenwoordig Kernpunten jeugdbeleid 2014-2020 Wat gaan we doen? Uitnodiging Waarom een jeugdplan? Jeugd is

Nadere informatie

Handboek zeilinstructie voor ouders

Handboek zeilinstructie voor ouders Handboek zeilinstructie voor ouders WSV Binnenmaas www.j4u-web.nl Wie zitten er in de jeugdcommissie? Op de dagen dat er zeilinstructie wordt gegeven kunt u uw vragen stellen aan één van deze mensen. Zij

Nadere informatie

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014 Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020 ALV april 2014 Jeugdplan presentatie Achtergrond De jeugd van tegenwoordig Kernpunten jeugdbeleid 2014-2020 Wat gaan we doen? Oproep & kosten & next steps Waarom een jeugdplan?

Nadere informatie

NWV BERLARE JEUGDWERKING 2019

NWV BERLARE JEUGDWERKING 2019 NWV BERLARE JEUGDWERKING 2019 JEUGDWERKING NWV 1. Lid worden 2. Seizoen 2019 (accentpunten) Training Stages Clubwedstrijden Q-cup & RS Tera Circuit Teambuilding Zomerkampen 3. Toekomstplannen 4. Wedstrijdzeilen

Nadere informatie

Onlangs hebben wij u het nieuwe watersportprogramma 2018 aangeboden! In de bijlage is het hele programma nogmaals bijgevoegd.

Onlangs hebben wij u het nieuwe watersportprogramma 2018 aangeboden! In de bijlage is het hele programma nogmaals bijgevoegd. Beste Leden, Onlangs hebben wij u het nieuwe watersportprogramma 2018 aangeboden! In de bijlage is het hele programma nogmaals bijgevoegd. Ook dit jaar geven wij buiten de traditionele wedstrijden, het

Nadere informatie

In dit boekje proberen we vooral duidelijkheid te geven over wat we van elkaar kunnen verwachten.

In dit boekje proberen we vooral duidelijkheid te geven over wat we van elkaar kunnen verwachten. INLEIDING Voor u ligt een boekje bestemd voor alle deelnemers (en hun ouders) aan de jeugdzeillessen van de WSV Wolphaartsdijk en geeft informatie over de zeillessen in 2016. Omdat we elk jaar van vele

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

Informatieboekje JO5 seizoen

Informatieboekje JO5 seizoen Informatieboekje JO5 seizoen 2017 2018 Algemene informatie Peutervoetbal 2017-2018 Peutervoetbal = JO5 = Jeugd onder 5 jaar Trainingsdag en tijden: Zaterdag 10:15u aanwezig 10:30u 11:30u training Trainers:

Nadere informatie

Sail-Today biedt catamaran cursussen aan voor beginners tot wedstrijdzeilers

Sail-Today biedt catamaran cursussen aan voor beginners tot wedstrijdzeilers Sail-Today, Beachclub & Catamaranzeilschool IJmeerdijk 16 1361 AA Almere / Muiderzand t 036 53 696 27 e info@sail-today.nl i www.sail-today.nl Sail-Today biedt catamaran cursussen aan voor beginners tot

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereniging. Combi Muiden Notice of Race (NOR) Programma en algemene informatie

Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereniging. Combi Muiden Notice of Race (NOR) Programma en algemene informatie Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereniging Combi Muiden Voor Optimist A Laser 4.7 Optimist B RS Feva Optimist C 2016 Notice of Race (NOR) Programma en algemene informatie Georganiseerd door de KNZ&RV

Nadere informatie

Al getagd ERVE TUINDORP

Al getagd ERVE TUINDORP Al getagd ERVE TUINDORP Nieuwsbrief nummer 2 van 2014 blad 1 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij de tweede nieuwsbrief van ons Kinderdagverblijf Erve Tuindorp voor 2014. In de nieuwsbrieven willen we

Nadere informatie

JEUGDZEILEN bij Lake 7 Sailing

JEUGDZEILEN bij Lake 7 Sailing Tijdelijk document zonder opmaak 060716 JEUGDZEILEN bij Lake 7 Sailing 6 TOT 13 JAAR EN 13 TOT 18 JAAR WIST JE. Dat zeilen een fantastische sport is? Dat ook jij het in korte tijd kunt leren? Dat je hiervoor

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Carlijn en Floris Mulder zijn na de meivakantie naar basisschool de Akker gegaan. We wensen ze veel succes op hun nieuwe school.

Carlijn en Floris Mulder zijn na de meivakantie naar basisschool de Akker gegaan. We wensen ze veel succes op hun nieuwe school. Nieuwsbrief d.d. 08-05-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl In de cloud Op woensdag 15 mei gaat de Noorderschool

Nadere informatie

In de aankomende weken zijn er gewoon trainingen op de Botreep.

In de aankomende weken zijn er gewoon trainingen op de Botreep. Nikantes Tussendoortje Seizoen 2017-2018 Zondag 28-04-2018 In de aankomende weken zijn er gewoon trainingen op de Botreep. Uitslagen afgelopen week Trainingen in de aankomende week: Ook dinsdag 08-05-2018

Nadere informatie

actief binnen onze vereniging als instructeur Kielboot.

actief binnen onze vereniging als instructeur Kielboot. PALAVER no 3 Nieuwsbrief voor VADA Zeilers Jaargang 2, januari 2017 In deze Palaver: Van de voorzitter... 1 Eventjes voorstellen... 3 Vaarbewijs, Marifoon en Marcom B... 4 Wist je dat..?... 5 Wedstrijdzeil-avond...

Nadere informatie

een bootkeuring voor alle ouders georganiseerd met aansluitend een zwembadles met Optimisten in het zwembad te Numansdorp.

een bootkeuring voor alle ouders georganiseerd met aansluitend een zwembadles met Optimisten in het zwembad te Numansdorp. Beste ouders, verzorgers, U heeft uw kind aangemeld voor zeilinstructie bij WSV Binnenmaas. Om de lessen goed te laten verlopen hebben we een aantal spelregels op papier gezet zodat u vooraf bent geïnformeerd

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak.

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. mei 2014 Geachte ouders / verzorgers. Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. In de nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Zondag 25 juni clubcupwedstrijden voor ALLE jeugd (Optimist en Splash)

Zondag 25 juni clubcupwedstrijden voor ALLE jeugd (Optimist en Splash) JEUGDZEILEN 2017 Zondag 25 juni clubcupwedstrijden voor ALLE jeugd (Optimist en Splash) Al onze jeugdleden mogen komende zondag deelnemen aan onze wedstrijden. De eerste start is om 13:00 uur. Zorg dat

Nadere informatie

Zeilvereniging Oosterplas Algemene Leden Vergadering ZVO. 11 maart 2012

Zeilvereniging Oosterplas Algemene Leden Vergadering ZVO. 11 maart 2012 Zeilvereniging Oosterplas Algemene Leden Vergadering ZVO 11 maart 2012 1. Opening voorzitter en vaststellen agenda 2. Mededelingen voorzitter / Secretaris ontvangen stukken 3. Verslag vorige algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Sport en Bewegen In de Zomervakantie

Sport en Bewegen In de Zomervakantie Sport en Bewegen In de Zomervakantie De zomervakantie komt er weer aan en er zijn nog veel leuke sportactiviteiten voor kinderen! Hier onder zijn een aantal leuke activiteiten waar kinderen voor ingeschreven

Nadere informatie

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen!

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Welkom van onze voorzitter Open dag & Openingstoernooi Trainingen Jan de Rook Nieuwe tennispasjes Nieuwe website Welkom Op 28 maart is het nieuwe tennisseizoen

Nadere informatie

Watersport Oostende Spuikom, WOS. www.spuikom.be. Nationale Wedstrijd Optimist N7-B7-F4. Zaterdag 11 oktober 2014. Notice of Race

Watersport Oostende Spuikom, WOS. www.spuikom.be. Nationale Wedstrijd Optimist N7-B7-F4. Zaterdag 11 oktober 2014. Notice of Race Watersport Oostende Spuikom, WOS www.spuikom.be Nationale Wedstrijd Optimist N7-B7-F4 Zaterdag 11 oktober 2014 Notice of Race "aankondiging wedstrijd" De nationale wedstrijd N7-B7-F4 voor Optimist zal

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE JEUGDZEILOPLEIDING VAN DE WSV HOORN (WSV

WELKOM BIJ DE JEUGDZEILOPLEIDING VAN DE WSV HOORN (WSV WELKOM BIJ DE JEUGDZEILOPLEIDING VAN DE WSV HOORN (WSV =Watersport Vereniging) Een beginnende zeiler of iemand die voor het eerst gaat varen heeft meestal geen idee wat hem of haar te wachten staat. Welke

Nadere informatie

Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent Gedrag. Informatie voor vrijwilligers

Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent Gedrag. Informatie voor vrijwilligers Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent Gedrag Informatie voor vrijwilligers Versie juli 2015 VEILIG SPORTKLIMAAT Iedere week beleven we samen met miljoenen andere Nederlanders veel plezier aan sport.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Woord van de voorzitter

Woord van de voorzitter Woord van de voorzitter Het préseizoen van HC Rijnvliet loopt bijna ten einde. Wij vonden het echt leuk om de jeugd op de woensdagen en zaterdagen bezig te zien om vaardiger te worden met de stick en het

Nadere informatie

Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland

Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland 1. Algemeen 2. Kleding 3. Fietshuur a. Racefietsen b. Veldfietsen (m.i.v. seizoen 2014 / 2015 niet meer van toepassing) c. Baanfietsen d. Tijdrijfietsen 4.

Nadere informatie

Naam :... Hoofdstuk 1: Zorg goed voor jezelf Hoofdstuk 2: De Optimist Hoofdstuk 3: De Optimist vaarklaar

Naam :... Hoofdstuk 1: Zorg goed voor jezelf Hoofdstuk 2: De Optimist Hoofdstuk 3: De Optimist vaarklaar Naam :......... Hoofdstuk 1: Zorg goed voor jezelf Hoofdstuk 2: De Optimist Hoofdstuk 3: De Optimist vaarklaar maken Hoofdstuk 4: De Optimist opruimen Hoofdstuk 5: Sturen en peddelen Hoofdstuk 6: Wind

Nadere informatie

Informatie over de week

Informatie over de week Jeugdvakantiewerk Loon op Zand Programmaboekje 2018 Informatie over de week Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor Jeugdvakantiewerk dit jaar! Jeugdvakantiewerk vindt dit jaar plaats van maandag 13 augustus

Nadere informatie

Klik op de link:

Klik op de link: Nieuwsbrief 7 - Juli 2015 In dit nummer: Ouder kindtoernooi Osse Tennis Kampioenschappen 2015 Oproep: foto's digitaliseren Wintercompetitie 2015/2016 Belangrijke data Van de redactie Ouder kindtoernooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 Sportdag bij accommodatie stichting MAN Op woensdag 20 juni is de sportdag. Om 8.30 uur verwachten we alle kinderen in sportkleding (groene schoolshirt) bij de multifunctionele accommodatie

Nadere informatie

Online inschrijvingen zomerkampen, voorbereidende cursus A brevet en trainingen via onze website zie activiteiten zeilschool

Online inschrijvingen zomerkampen, voorbereidende cursus A brevet en trainingen via onze website   zie activiteiten zeilschool Zeilschool Watersport Oostende Spuikom Arlette Reynaert Zeilschoolverantwoordelijke GSM: ++32 (0)493503.258 Email: zeilschool@spuikom.be arlette_reynaert@hotmail.com sfeerbeelden zie ons fotoalbum(quick

Nadere informatie

Gebruiksreglement verenigingsboten

Gebruiksreglement verenigingsboten Begrippen: Jeugdboten zijn: Les Optimisten, wedstrijd Optimist NED3000, Splash, RS Feva. Andere boten zijn: Centaur, J22, Dory, Maxfun Algemene bepalingen Alleen leden kunnen verenigingsboten gebruiken.

Nadere informatie

In incidentele gevallen kan het zijn dat u een extra financiële bijdrage wordt gevraagd. Dit gebeurt over het algemeen bij bijzondere activiteiten.

In incidentele gevallen kan het zijn dat u een extra financiële bijdrage wordt gevraagd. Dit gebeurt over het algemeen bij bijzondere activiteiten. Spelregels Voor u ligt het 'spelregel'-boekje. Hierin staat een aantal zaken vermeld die voor u, als ouder/verzorg(st)er, van belang kunnen zijn. Wij proberen u aan de hand van dit boekje zoveel mogelijk

Nadere informatie

HVB NieuwsBrief Okt Hallo allemaal,

HVB NieuwsBrief Okt Hallo allemaal, Hallo allemaal, Deze keer de uitnodiging en agenda van de Algemene Leden Vergadering met aansluitend een voor iedereen interessante lezing. Heb je het gehoord / wist je het al? Peter, de nestor van onze

Nadere informatie

Handboek Optimist zeilen. Van...

Handboek Optimist zeilen. Van... Handboek Optimist zeilen Van... Hee Dolfijn! Voor je ligt jouw boekje over het zeilen in de Oppi s bij Christofoor Zwolle. Als je dit boekje helemaal uit hebt, en alles kunt, wat hier in staat, kun je

Nadere informatie

JEUGD (VIS) KAMP 2016

JEUGD (VIS) KAMP 2016 INFORMATIE (voor ouders en deelnemers) OVER HET JEUGD (VIS) KAMP 2016 21 T/M 24 augustus HENGELSPORT VERENIGING ZAANSTREEK 1 Over ons HVZ jeugd viskamp. Allereerst vinden wij het erg leuk dat je meegaat

Nadere informatie

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Wintersluiting Helaas is er al weer een einde aan het speelseizoen gekomen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang 13 2018 Voor-inschrijving Supporter van Schoon Vrijwilliger worden? Verhoging in 2019 Website en Facebook Wet AVG STICHTING VIERDAAGSE GOIRLE Emmastraat 48 5051 LN Goirle info@vierdaagsegoirle.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter FEBRUARI 2015 - EDITIE 1 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 Even voorstellen 2 Informatiebijeenkomst Even voorstellen Het is jullie waarschijnlijk niet ontgaan dat er een nieuwe

Nadere informatie

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt Ben jij zo iemand die actief is en veel interesses heeft en daardoor ook veel bezigheden en spullen heeft?

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV HUISHOUDELIJK REGLEMENT GYMNASTIEKVERENIGING VGV Augustus 2013 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Doel... - 3 - Artikel 2 Verkrijging van het lidmaatschap...-

Nadere informatie

FORMULIEREN Versie 1.2/ VV Groote Lindt WELKOM

FORMULIEREN Versie 1.2/ VV Groote Lindt WELKOM WELKM Van harte welkom bij. In dit document treft u een viertal formulieren aan, namelijk: Aanmeldformulier; Machtiging Automatische Incasso; Mutatieformulier en Afmeldingsformulier. Voordat u deze (één

Nadere informatie

Zeilseizoen 2014 ==================

Zeilseizoen 2014 ================== Zeilseizoen 2014 ================== Beste JeugdZeilPlanners Nog een paar weken en het JeugdZeilPlan gaat weer van start. Wij hopen dat jullie er weer echt zin in hebben. Het is de bedoeling dat wij gaan

Nadere informatie

KAMPBOEKJE. Volleybalweekend Compaen. - Voorwoord - Regels - Voorbereiding - Programma

KAMPBOEKJE. Volleybalweekend Compaen. - Voorwoord - Regels - Voorbereiding - Programma KAMPBOEKJE Volleybalweekend Compaen 2015 - Voorwoord - Regels - Voorbereiding - Programma Versie 1.1 Datum 19 mei 2015 Volleybalkamp Compaen 2015 Voorwoord Het doet mij veel plezier dat zoveel jeugdleden

Nadere informatie

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch Nieuwsbrief december 2016 Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch In deze Nieuwsbrief Eskil aan het woord Partners van... Movie night Stichting specsavers Sociale vaardingsheids training Vrijwilliger

Nadere informatie

Informatieboekje. BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis )

Informatieboekje. BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis ) Informatieboekje BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis ) Welkom bij onze buiten BSO Met Juf Buiten In september 2014 is onze BSO Bij Juf Thuis gestart met een buiten BSO Met Juf Buiten. Na een

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier lidmaatschap inclusief een originele pasfoto en doorlopende SEPAmachtiging

Aanmeldingsformulier lidmaatschap inclusief een originele pasfoto en doorlopende SEPAmachtiging Geachte heer, mevrouw, Hartelijk dank voor uw interesse in een lidmaatschap bij onze vereniging. De Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden gaat in 2015 onderzoeken of het mogelijk is om alle leden

Nadere informatie

Privacyverklaring. Waarom we gegevens nodig hebben

Privacyverklaring. Waarom we gegevens nodig hebben Privacyverklaring gaat zorgvuldig met uw gegevens om. Niet alleen vanwege de eisen die de wet stelt, maar vooral omdat wij het belangrijk vinden uw privacy te waarborgen. Op deze pagina laten we u weten

Nadere informatie

EXAMENBOEK BASIS 2016

EXAMENBOEK BASIS 2016 EXAMENBOEK BASIS 2016 Aan de leerlingen van klas 4. In dit boekje vinden jullie, op datum, informatie over alles wat te maken heeft met het Centraal Examen en de afronding daarvan tot en met de diploma-uitreiking.

Nadere informatie

Beleidsplan VWDTP

Beleidsplan VWDTP Beleidsplan VWDTP 2016-2025 februari 2016 Inleiding: In het licht van veranderende omstandigheden, zowel lokaal als regionaal, en als follow-up op het eindrapport van de Werkgroep Financiële Onderbouwing

Nadere informatie

Bekercompetitie. Van de redactie

Bekercompetitie.   Van de redactie Van de redactie Het tafeltennisseizoen zit er alweer bijna op. De bekercompetitie is voor SVO voorbij, het dubbeltoernooi zit er ook alweer op en vanavond is alweer de laatste speelavond. Gelukkig is er

Nadere informatie

Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland

Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland 1. Algemeen 2. Kleding 3. Fietshuur a. Racefietsen b. Veldfietsen c. Baanfietsen d. Tijdrijfietsen 4. Zomertraining ( Jeugd) 5. Wintertraining 6. Inschrijven

Nadere informatie

Inschrijfboekje zeilkampen 2015

Inschrijfboekje zeilkampen 2015 Inschrijfboekje zeilkampen 2015 Samen leren, samen zeilen 1 Zeilkampen van Het Streek Vlakbij het Sneekermeer, in het hartje van de mooiste watersport-provincie van Nederland, ligt het dorpje Uitwellingerga,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2018 Staat voor onderwijs dat meegroeit!

NIEUWSBRIEF juni 2018 Staat voor onderwijs dat meegroeit! Agenda Week van 4 juni -8 juni Cito week 1 Week van 11 juni 15 juni Cito week 2 Dinsdag 5 juni Oud papier Vrijdag 8 juni Koffieochtend: Dalton een jaar verder. Zondag 17 juni Vaderdag 18-19 - 20 juni Groep

Nadere informatie

Programmaboekje Zeil- 4 -daagse 2012 Z.V. Canisius. Dit boekje is van:.. Mijn 1e Instructeur is:.. Mijn 2e Instructeur is:..

Programmaboekje Zeil- 4 -daagse 2012 Z.V. Canisius. Dit boekje is van:.. Mijn 1e Instructeur is:.. Mijn 2e Instructeur is:.. Dit boekje is van:.. Mijn 1e Instructeur is:.. Mijn 2e Instructeur is:.. Nijmegen, Maart 2012 Hallo allemaal, Na een lange poos wachten, is het eindelijk weer tijd voor de Zeil-4- daagse! Ook dit jaar

Nadere informatie

Havenreglement rev. 2015.2

Havenreglement rev. 2015.2 Havenreglement rev. 2015.2 Ten geleide Het havenreglement is een uitwerking van de huishoudelijke afspraken in de haven van de WVA. Dit havenreglement is gewijzigd en vastgesteld in de bestuursvergadering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016 NUMMER 5

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016 NUMMER 5 NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016 NUMMER 5 SECRETARIS A. Gisbertz Overlanderstraat 44 1445 DA PURMEREND 0299-649731 a.w.gisbertz@hetnet.nl HET FEEST VOOR ONS 50-JARIG BESTAAN ZAL IN 2017 WORDEN GEHOUDEN OP DE

Nadere informatie

I N F O R M A T I E BO E K J E JEUGDORKEST Gemeente Bergen (L)

I N F O R M A T I E BO E K J E JEUGDORKEST Gemeente Bergen (L) I N F O R M A T I E BO E K J E 2017-2018 JEUGDORKEST Gemeente Bergen (L) WELKOM Hartelijk welkom als nieuw lid van het jeugdorkest van de gemeente Bergen. Het doet ons heel veel plezier dat je bij ons

Nadere informatie

Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle gang!

Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle gang! Betreft: Zomerkamp 2015 Beste ouders en de senior welpen, Senior Welpen www.scoutingvughtnoord.nl senior_welpen@hotmail.com Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA

BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA e i t c a t r o 2018 Sp I N S T R U C T I E M A N U A L BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA Vanaf juni 2018 Sportclubs kunnen vanaf juni zelf hun activiteiten in het systeem van NOC*NSF zetten

Nadere informatie

Aankondiging Jaarlijkse actie!

Aankondiging Jaarlijkse actie! Nieuwsbrief 2019 - nummer 4 Heb je deze nieuwsbrief niet ontvangen maar wil je dat wel graag? Stuur dan een mail naar secretaris@vitessebeilen.nl! Aankondiging Jaarlijkse actie! In het bewaarexemplaar

Nadere informatie

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011:

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011: Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011: 1. Samenstelling van de jeugdcommissie. 2. Taakverdeling van de jeugdcommissie. 3.

Nadere informatie

ZEILKAMP 2019 maandag 3 juni t/m woensdag 5 juni 2019

ZEILKAMP 2019 maandag 3 juni t/m woensdag 5 juni 2019 ZEILKAMP 2019 maandag 3 juni t/m woensdag 5 juni 2019 Adres: Zeilschool de Morra Buorren 3, 8584 VC Hemelum 1 Beste leerling, Op maandag 3 juni is het eindelijk zover! Om 9.00 uur staat de bus bij school

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden VOF van Hesteren Pagina 1 van 6 1. Definities: Algemene Voorwaarden In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: VOF van Hesteren, opererend onder de handelsna(a)m(en); "Crystal Angels

Nadere informatie

JEUGD-INFOBOEKJE Seizoen 2013-2014

JEUGD-INFOBOEKJE Seizoen 2013-2014 JEUGD-INFOBOEKJE Seizoen 2013-2014 De trainingstijden zijn: Maandag Kerkpolder MC1 & JC1: MC2 & MA1: JA1 : Mini s: 17:00-18:30 uur 18:00-19:30 uur 18:30 20:00 uur 17:00 18:00 uur Woensdag Grotius College

Nadere informatie

DRAAKZEILEN IN MUIDEN SEIZOEN 2014

DRAAKZEILEN IN MUIDEN SEIZOEN 2014 DRAAKZEILEN IN MUIDEN SEIZOEN 2014 Inleiding Zeilen met jachten van de al weer vijfentachtigjarige Internationale Drakenklasse op het IJsselmeer voor Muiden kent een lange historie over vele decennia met

Nadere informatie

Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis

Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis 1.1 Inleiding Schoolenik.nl is het sociale netwerk van jouw school. In Schoolenik.nl

Nadere informatie

Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent het Gedrag. Informatie voor vrijwilligers, trainers en medewerkers

Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent het Gedrag. Informatie voor vrijwilligers, trainers en medewerkers Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent het Gedrag Informatie voor vrijwilligers, trainers en medewerkers Versie 2017 VEILIG SPORTKLIMAAT Elke week beleven we samen met miljoenen andere Nederlanders veel

Nadere informatie

Veel gestelde vragen voor gebruik van Fitmanager versie

Veel gestelde vragen voor gebruik van Fitmanager versie Veel gestelde vragen voor gebruik van Fitmanager versie 25-2-2017 Inhoud 1. Inloggen op Fitmanager... 1 1.1. App... 1 2. Aanmelden en afmelden voor een les... 2 2.1. Abonnement... 2 2.2. Lessenkaart...

Nadere informatie

Hallo, Jongens en meiden van groep 1 en 2! We hebben weer 2 leuke en supersonische dagen voor jullie in petto! Met ons nieuwe thema: SUPERHELDEN!

Hallo, Jongens en meiden van groep 1 en 2! We hebben weer 2 leuke en supersonische dagen voor jullie in petto! Met ons nieuwe thema: SUPERHELDEN! Hallo, Jongens en meiden van groep 1 en 2! We hebben weer 2 leuke en supersonische dagen voor jullie in petto! Met ons nieuwe thema: SUPERHELDEN! Spreekt dit jou ook zo aan? Kijk dan voor meer informatie

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Huishoudelijk reglement Tussenschoolse Opvang (TSO) BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Overblijfkrachten Duur van de activiteit De kinderen worden van 12.00 uur tot 13.05 opgevangen. Alle overblijfkrachten

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief:

In deze nieuwsbrief: Juni 2014 In deze nieuwsbrief: Kopie verklaring omtrent gedrag (VOG) Kopie certificaat Eerste Hulp aan Kinderen 2014 Uitschrijven van opvanglocaties waar niet langer wordt opgevangen Wijziging van opvanglocatie

Nadere informatie

Voorwoord 3. Lidmaatschap leden 4. Jeugdtrainingen 5. Wedstrijden 6. Baanpermissie en 9-stappenplan 7. Kernwaarden 8. Competitie 9

Voorwoord 3. Lidmaatschap leden 4. Jeugdtrainingen 5. Wedstrijden 6. Baanpermissie en 9-stappenplan 7. Kernwaarden 8. Competitie 9 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Lidmaatschap leden 4 Jeugdtrainingen 5 Wedstrijden 6 Baanpermissie en 9-stappenplan 7 Kernwaarden 8 Competitie 9 2 Voorwoord De Golf en Countryclub Heiloo is een club met een

Nadere informatie

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Mijn AGOK Het Agok is een laagdrempelig koor, waar plezier in het zingen met elkaar op de eerste plaats komt. Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Dit introductieboekje is bedoeld

Nadere informatie

Survivalkamp Ardennen 2017

Survivalkamp Ardennen 2017 Survivalkamp Ardennen 2017 Beste derdeklasser, We gaan er dit jaar weer een geweldig kamp van maken! Dit is dé kans om je (nieuwe) klasgenoten beter te leren kennen. Het is altijd fijn om te weten wat

Nadere informatie

Hallo, Jongens en meiden van groep 1 en 2! We hebben weer 2 leuke en spannende dagen voor jullie in petto! Met ons nieuwe thema: REIS OM DE WERELD!

Hallo, Jongens en meiden van groep 1 en 2! We hebben weer 2 leuke en spannende dagen voor jullie in petto! Met ons nieuwe thema: REIS OM DE WERELD! Hallo, Jongens en meiden van groep 1 en 2! We hebben weer 2 leuke en spannende dagen voor jullie in petto! Met ons nieuwe thema: REIS OM DE WERELD! Reizen jullie gezellig met ons mee? Kijk dan voor meer

Nadere informatie

Met vr. groet, Het team

Met vr. groet, Het team Geachte Ouder(s), Verzorger(s), Botterlaan 1 9934 EW Delfzijl Tel. 0596 612600 Directeur M. Lamain obsjanligthartdelfzijl@marenland.org www.obsjanligthart.nl Nieuwsbrief Jaargang 14 no. 10 21 maart 2017

Nadere informatie

1.3. PUUR ZAANS garandeert dat het geleverde lidmaatschap beantwoordt aan de overeenkomst en voldoet aan de in het aanbod vermelde specificaties.

1.3. PUUR ZAANS garandeert dat het geleverde lidmaatschap beantwoordt aan de overeenkomst en voldoet aan de in het aanbod vermelde specificaties. 1. Algemeen 1.1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op het door PUUR ZAANS geleverde lidmaatschap op de PUUR ZAANS Pas oftewel Zaanse VoordeelPas aan de personen die zich daarvoor opgeven door

Nadere informatie

Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) GOED GEDAAN! SCHOOLKALENDER

Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) GOED GEDAAN! SCHOOLKALENDER Het volgende Praatpaaltje verschijnt op 8-10-2018) Deze keer geen stukje Goed Gedaan! GOED GEDAAN! Klik hier voor de kalender op de website SCHOOLKALENDER WIJZIGING GEGEVENS? Heeft u een wijziging in uw

Nadere informatie

SoSoneSoner. Algemene voorwaarden Sonergie Praktijk

SoSoneSoner. Algemene voorwaarden Sonergie Praktijk Algemene voorwaarden Artikel 1: Definities 1. -, de gebruikers van deze algemene voorwaarden -deelnemers, de natuurlijke persoon waarmee als docenten of organisatie en overeenkomst voor het geven van een

Nadere informatie

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE AANMELDING Aanmelden doe je bij de ledenadministratie. Het telefoonnummer is te vinden op de website degendten.nl (onder algemene informatie) en op het publicatiebord bij de ingang van zwembad de Blenk

Nadere informatie

6/7-Daagse Zomercusus Catzeilen Catclub Egmond aan Zee-Zuidstrand

6/7-Daagse Zomercusus Catzeilen Catclub Egmond aan Zee-Zuidstrand Doelgroep: Locatie: Jeugd van 12-18 jaar. Min. 10. max. 15 cursisten Paviljoen bv. De Werf: Zuidstrand Egmond aan Zee Tel. Paviljoen: 06-19025106 Data: 17 juni 24 juni 1 juli 8 juli 15 juli 22 juli reservedag=29

Nadere informatie

Informatieboekje 2018/2019 voor (nieuwe en aankomende) jeugdleden van TV Oud-Beijerland

Informatieboekje 2018/2019 voor (nieuwe en aankomende) jeugdleden van TV Oud-Beijerland Informatieboekje 2018/2019 voor (nieuwe en aankomende) jeugdleden van TV Oud-Beijerland Inhoud Algemeen... 3 Contactadressen en telefoonnummer... 3 Jeugdcommissie... 3 Maak kennis met tennis... 4 Vervolg

Nadere informatie

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 :

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 : Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 : 1. Samenstelling van de jeugdcommissie. 2. Taakverdeling van de jeugdcommissie. 3.

Nadere informatie

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen.

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen. CP7 Vrije tijd In Nederland zijn veel kinderen lid van een sportclub of een andere club zoals bijvoorbeeld een knutselclu Maar het is ook heel gewoon dat kinderen na schooltijd bij elkaar thuis spelen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter MAART 2015 - EDITIE 3 APRIL 2016 - EDITIE 3 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 van de voorzitter 2 opening seizoen 10 april 3 belangrijke data 3 bootjeskeuring 10 april 3 eerste

Nadere informatie

Activiteitenfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011)

Activiteitenfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011) enfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011) De Brede School van De Kring De Vijf In samenwerking met A16 Theek5 Kinderopvang Humanitas In deze folder vindt u de activiteiten voor het

Nadere informatie

Infoboekje

Infoboekje Infoboekje Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het nieuwe informatieboekje voor het seizoen 2017-2018. In dit informatieboekje kunt u algemene informatie vinden over de vereniging, maar ook specifieke

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Free-Time vzw voorziet 1 monitor per 7 kleuters (-6j) en 1 monitor per 10 kinderen (+6j).

Free-Time vzw voorziet 1 monitor per 7 kleuters (-6j) en 1 monitor per 10 kinderen (+6j). De basisscholen van de deelgemeente Sint-Amandsberg organiseren in samenwerking met de Dienst Kinderopvang van de Stad Gent een netoverschrijdende vakantieopvang. Naast de reguliere Vakantieopvang, toegankelijk

Nadere informatie

Hallo, Jongens en meiden van groep 1 en 2! Wij vieren feest!

Hallo, Jongens en meiden van groep 1 en 2! Wij vieren feest! Hallo, Jongens en meiden van groep 1 en 2! Dit jaar is onze 40ste editie! Reden voor een feestje! Daarom is ons thema: Wij vieren feest! Heb jij zin om met ons mee te komen feesten? Kijk dan voor meer

Nadere informatie

***Inhoud:*** Mededelingen ** Start 2 e taalhuis klas ** Schoolreisjes en ouderbijdrage

***Inhoud:*** Mededelingen ** Start 2 e taalhuis klas ** Schoolreisjes en ouderbijdrage - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 22 maart Jaargang 19 Nummer 13 BASISSCHOOL Willibrord ***Inhoud:*** Mededelingen ** Start 2 e taalhuis klas ** Schoolreisjes en ouderbijdrage

Nadere informatie

Survivalkamp Ardennen 2018

Survivalkamp Ardennen 2018 Survivalkamp Ardennen 2018 Beste derdeklasser, We gaan er dit jaar weer een geweldig kamp van maken! Dit is dé kans om je (nieuwe) klasgenoten beter te leren kennen. Het is altijd fijn om te weten wat

Nadere informatie

Betreft: Junioren zomerkamp 2018 Rotterdam, 02 juni 2018

Betreft: Junioren zomerkamp 2018 Rotterdam, 02 juni 2018 Betreft: Junioren zomerkamp 2018 Rotterdam, 02 juni 2018 Beste ouders/verzorgers, De zomerse avonden worden steeds langer en de temperaturen stijgen. Op Stella Maris zijn we tijdens de opkomsten lekker

Nadere informatie

Hallo nieuwe badminton(st/n)er,

Hallo nieuwe badminton(st/n)er, Hallo nieuwe badminton(st/n)er, Graag heten we je van harte welkom bij de Papendrechtse Badminton Club. Bij deze brief vind je naast een inschrijfformulier en een machtiging tot incasso, ook aanvullende

Nadere informatie