Persoonsgerichte en innovatieve geneesmiddelenlogistiek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persoonsgerichte en innovatieve geneesmiddelenlogistiek"

Transcriptie

1 Persoonsgerichte en innovatieve geneesmiddelenlogistiek

2 Pieter Knoester, ziekenhuisapotheker Alrijne Ziekenhuis, Leiden Elkaar versterken Verpakapotheek is geen doorsnee verpakker. Het is een apotheek waarmee ik een goed collegiaal contact heb en die nadenkt over manieren waarop we elkaar kunnen versterken. In combinatie met flexibiliteit, klantgerichtheid en korte doorlooptijden, maakt dat hen een prettige partner. Onze voorkeursdagen voor het afleveren van de rol worden altijd geregeld, ongeacht of die dag hen nu het beste uitkomt. En voor de klinische afdeling waar we gebruikmaken van dagmedicatie op naam, lukt het Verpakapotheek om de levertijd te beperken tot een paar uur. Met de kant-en-klare medicatieboxen hebben ze een heel mooi concept neergezet, waarmee we de dienstverlening van de apotheek beter aan de wens van onze voorschrijvers kunnen verbinden. Zo zet Verpakapotheek zijn expertise in ten gunste van klanten én patiënten. De Anti Emetica Box die wij gebruiken, is bijvoorbeeld overzichtelijk voor de patiënt en afgestemd op het gebruik. Zo voorkomen we spillage dus kosten - en leveren we maatwerk aan de patiënt. Daar is Verpakapotheek echt goed in.

3 Het juiste geneesmiddel voor iedere patiënt Het juiste geneesmiddel op het juiste tijdstip afleveren bij de juiste patiënt. Dat is waar het om gaat bij Verpakapotheek. Daarbij leggen we de lat hoog met een foutmarge van nul en een levertijd van vier uur door heel Nederland. Met minder nemen wij geen genoegen. U toch ook niet? In de continu veranderende zorg heeft een ziekenhuisapotheek een complexe opdracht: het verbeteren van de farmaceutische zorg en tegelijkertijd het besparen van kosten. Slimme geneesmiddelenlogistiek helpt daarbij. Door het foutloos verstrekken van de juiste medicatie aan de juiste patiënt levert u goede en veilige zorg. En als die medicatie snel en veilig op het juiste moment bij de patiënt wordt gebracht, zonder onnodige voorraden en met een efficiënte inzet van personeel en middelen, bespaart u kosten.

4 Anja Breedijk, hoofd apothekersassistent ziekenhuisapotheek IJsselland Ziekenhuis, Capelle aan den IJssel Een stapje verder Verpakapotheek gaat een stapje verder, ze denken na over manieren waarop ze ons proces en de patiënt beter kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld met zo n medicatie-app voor patiënten. Dat kan een mooie aanvulling zijn op de pre- en postoperatieve pijnmedicatie die ze aan ons leveren. Maar waar ik vooral enthousiast over ben, is het klinisch baxteren. We zijn daarmee gestart op de afdelingen neurologie en geriatrie. De kwaliteit van de medicatievoorziening is enorm vooruitgegaan. We kunnen nog tot laat in de middag mutaties doorgeven en om 8 uur s morgens zit alles in de kar. Via Verpakapotheek gaat dat sneller dan wanneer we de medicatie zelf handmatig uitzetten. En het is nog minder foutgevoelig ook. Uiteindelijk willen we baxteren voor alle patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het is niet alleen kwalitatief beter, maar scheelt ook tijd. Zeker nu er steeds minder EAV s beschikbaar zijn en patiënten steeds meer medicatie gaan gebruiken. En op termijn kunnen we de voorraden in de apotheek en op de verpleegafdeling verminderen.

5 Een soepel en gestroomlijnd proces Als optimale zorg het doel is, moet de foutmarge van de medicatievoorziening nul zijn. Daar investeert Verpakapotheek in. Dankzij een volledig en uitgebalanceerd geautomatiseerd logistiek proces krijgt u de garantie dat de juiste medicatie werkelijk op het juiste moment en bij de juiste patiënt wordt geleverd. Of het nu gaat om dagmedicatie op naam, weekmedicatie op naam of medicatieboxen voor specifieke behandelingen. Dankzij een extreem korte levertijd voor dagmedicatie op naam, zijn mutaties uit de laatste voorschrijfronde veelal verwerkt. Hierdoor zijn op locatie minder correcties nodig. De zakjes blijven dicht en de foutkans wordt nog kleiner. Dagmedicatie op naam maakt bovendien de schaarser wordende EAV overbodig. Uniek zijn onze Farmatrays. De machinaal gevouwen baxterzakjes worden per patiënt verpakt in een tray en afgesloten met een safety seal. Het etiket vermeldt alle relevante gegevens en barcodes, zodat de medicatie van verpakken tot delen te traceren is. De tray past in de meeste medicijnkarren en -kluisjes en is ideaal voor de thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen, GGZ en ziekenhuizen. Technisch is Verpakapotheek volledig ingericht voor een efficiënte en veilige medicatievoorziening. Daardoor kunnen we ons in de uitvoering concentreren op de samenwerking met u en een naadloze aansluiting op uw interne processen. Een goede wisselwerking is cruciaal voor een soepel en gestroomlijnd proces.

6 Meer kwaliteit, minder kosten Snelle, betrouwbare en doelmatige geneesmiddelenlogistiek legt een stevige basis onder het werk van de ziekenhuisapotheek. Het vermindert de foutkans en verbetert de medicatiezorg. Kosten worden verminderd doordat onnodige leveringen, verspilling en voorraden tot een minimum worden beperkt. En behalve meer ruimte in de begroting, krijgt u meer tijd. Zowel de werkdruk voor medewerkers als het aantal klachten neemt af. Zo houdt u meer tijd over voor farmaceutische patiëntenzorg en collegiaal advies. We maken graag vrijblijvend een doorrekening van de voordelen die u kunt behalen wanneer u kiest voor samenwerking met Verpakapotheek. Amanda van Walraven, apotheker Apotheek Haagse Ziekenhuizen, afdeling Zorginstellingen, Den Haag Nieuwe servicemodellen die zichzelf terugverdienen Verpakapotheek levert de GDS-rollen voor al onze verpleeg- en revalidatie-instellingen, zo n 1350 bedden in totaal. Het is een klein bedrijf en de lijnen zijn kort. Ze denken met ons mee en stellen zich flexibel op. Dat is belangrijk, want er ontstaat steeds meer dynamiek in de verpleeghuiszorg. Kortere opnames, complexere problematiek; dan werkt een weekrol die je twee dagen van tevoren bestelt voor een deel van onze afnemers niet meer. De opname is alweer beëindigd of de medicatie is gewijzigd. Zo ontstaat spillage en door wijzigingen op locatie wordt het zorgproces verstoord en neemt de foutkans toe. Samen met Verpakapotheek zijn we op zoek gegaan naar nieuwe servicemodellen. Door twee keer per week en een dag van tevoren te bestellen, ondervingen we veel problemen. Maar ik was nog niet tevreden en stelde voor om over te gaan op dagrollen. Als jij dat nodig vindt, regelen we dat, was hun reactie. Natuurlijk kost het wat meer, maar we hebben met Verpakapotheek aangetoond dat je dat ruimschoots terugverdient door foutreductie en tijdwinst. Een voordeel is ook dat Verpakapotheek de rollen per patiënt aanlevert in gesealde, geëtiketteerde trays die netjes gesorteerd zijn in dozen. Die schuif je direct in de medicijnkar.

7 Innoveren in geneesmiddelenlogistiek Maatschappelijke ontwikkelingen en een toenemende, steeds complexere zorgvraag stellen andere eisen aan zorgaanbieders en geneesmiddelenlogistiek. Samen met klanten anticipeert Verpakapotheek daarop met als doel medicatie zo veel mogelijk op maat en afgestemd op de behoefte van de gebruiker af te leveren. Een paar voorbeelden. Medicatie-app Ter ondersteuning van het gebruik van de medicatieboxen ontwikkelt Verpakapotheek een app die patiënten helpt bij het volgen en volhouden van het innameschema. De app biedt praktische hulpmiddelen, zoals een medicatiewekker, en informatie over nut en noodzaak van de therapie. Levertijd Verpakapotheek is het enige GDS-bedrijf dat binnen vier uur in heel Nederland levert. Maar ook andere frequenties zijn mogelijk: dagelijks, wekelijks, meer keren per week. Hierdoor sluit de levering altijd naadloos aan op het proces in uw organisatie en de behoefte van uw klanten en patiënten. Medicijnkar Onze unieke farmatrays maken meer innovaties mogelijk. De medicijnkar is daar een goed voorbeeld van. Wij vullen deze met trays met medicatie op maat, geseald en voorzien van een etiket met alle benodigde barcodes, en leveren hem kant-en-klaar voor de deelronde af op de gewenste locatie. Medicatieboxen In veel ziekenhuizen schrijven artsen medicatie tegen misselijkheid of pijn voor in volle verpakkingen. Dit leidt tot spillage en de recepten vragen de nodige (wacht)tijd in de politheek. Verpakapotheek ontwikkelde de oplossing: de Anti Emetica & Pijnbestrijdingsbox. Een handzame box met de benodigde medicatie op maat, samengesteld in overleg met politheek en specialisten. Praktisch, overzichtelijk en daardoor therapietrouw verhogend. Volgens hetzelfde principe ontwikkelt Verpakapotheek medicatieboxen voor dialysepatiënten en andere ziektebeelden. Verpakapotheek op locatie De allernieuwste ontwikkeling is de Verpakapotheek op locatie. Verpakken is een vak apart, maar het kan voor een ziekenhuis handig zijn om de machines onder eigen dak te hebben. In dat geval kan de apotheek (delen van) de exploitatie onderbrengen bij Verpakapotheek. Dat is een zorg minder voor het ziekenhuis en biedt nieuwe mogelijkheden. Onder auspiciën van de ziekenhuisapotheker zijn er meer mogelijkheden voor verpakken op maat. Denk aan de afdelingsvoorraad paracetamol, die dan een stuksverpakking met barcode kan krijgen.

8 Peter van der Zee, ziekenhuisapotheker IJsselland Ziekenhuis, Capelle aan den IJssel Vertrouwen in elkaars bedrijfsvoering en expertise Met een aantal verpleeghuizen werk ik al decennialang samen. Ze gaan niet shoppen voor de laagste prijs, maar hechten aan de band die we met elkaar hebben opgebouwd. Het onderlinge vertrouwen dat er is. Met Verpakapotheek werkt het precies zo. We hebben vertrouwen in elkaars bedrijfsvoering en expertise en er is een zekere transparantie van beide kanten. Met andere woorden, Verpakapotheek past in mijn samenwerking met verpleeg- en verzorgingshuizen. Dat helpt, zeker nu we tehuizen die nog in containers geleverd kregen, overzetten naar de baxter. Verpakapotheek baxtert nu ook voor ons in de kliniek. Zelf doen is lekker flexibel, maar je moet er wel veel voor kunnen. Er zit een heel kwaliteitssysteem aan vast en grote risico s als er iets misgaat. Je moet je afvragen of je dat als ziekenhuisapotheek wil. Met een levertijd van twee tot vier uur biedt Verpakapotheek een prima alternatief. En ik sta ook open voor het idee om in samenwerking een distributiepunt op locatie te openen. Waarom niet? Over ons Verpakapotheek is voortgekomen uit de bevlogenheid van apotheker en directeur Jent Zijlstra en volwassen geworden door de inzet van betrokken medewerkers. Een sterk team specialisten, die zich stuk voor stuk verbonden voelen met de doelstelling: optimale medicatieveiligheid en een doelmatige inzet van geneesmiddelen. We bespreken graag met u hoe we uw organisatie hierin kunnen faciliteren. Wij geloven in een persoonlijke aanpak, korte lijnen, zakendoen op basis van vertrouwen en transparantie. We zijn ons ervan bewust dat ziekenhuisapotheken een kritiek onderdeel van hun bedrijfsvoering aan ons toevertrouwen en nemen dat heel serieus. Doordat we niet gelieerd zijn aan een farmaceutische fabrikant, leverancier of groothandel, zijn we vrij in productkeuze en kunnen we altijd het belang van onze klanten en de eindgebruikers van de medicatie voorop stellen. We zijn open en eerlijk over onze eigen processen en onderstrepen dat met een 9001 : 2008 certificering. Wilt u meer weten over Verpakapotheek, kijk dan op verpakapotheek.nl of neem contact op met commercieel manager Koen Dekker, telefoon: , mail: kdekker@verpakapotheek.nl of directeur Jent Zijlstra, telefoon: , mail: jzijlstra@verpakapotheek.nl Dat pakt goed uit!

NCARE. Voor een optimaal medicatieproces. in zorginstelling en thuiszorg

NCARE. Voor een optimaal medicatieproces. in zorginstelling en thuiszorg NCARE Voor een optimaal medicatieproces in zorginstelling en thuiszorg NCARE De werkdruk in de zorg neemt steeds verder toe. Daardoor staat het medicatieproces steeds vaker onder druk. Tegelijkertijd stellen

Nadere informatie

Digitalisering; Een stap voorwaarts voor de ziekenhuisapotheek?

Digitalisering; Een stap voorwaarts voor de ziekenhuisapotheek? 7 oktober 2010 2e Inkoopevent Digitalisering; Een stap voorwaarts voor de ziekenhuisapotheek? Centrafarm en Fresenius Kabi Profiel Retail- en distributieonderneming in geneesmiddelen en medische middelen

Nadere informatie

MEDICATIEROL. Gebruikshandleiding. De juiste medicijnen op het juiste tijdstip

MEDICATIEROL. Gebruikshandleiding. De juiste medicijnen op het juiste tijdstip MEDICATIEROL Gebruikshandleiding De juiste medicijnen op het juiste tijdstip 1 Gemak in gebruik, zekerheid en een optimale werking van uw medicijnen... Dat is de Medicatierol De Medicatierol geeft mij

Nadere informatie

Praktische toepassingen in het vergroten van medicatieveiligheid:

Praktische toepassingen in het vergroten van medicatieveiligheid: Praktische toepassingen in het vergroten van medicatieveiligheid: Medicatiemanagers als vaste waarde in het verpleegkundig team ter verbetering van de medicatieveiligheid. Rolf Toornvliet, ziekenhuisapotheker

Nadere informatie

Zorggerichte meerwaarde bieden.

Zorggerichte meerwaarde bieden. Zorggerichte meerwaarde bieden Zorggerichte oplossingen Patiënten verdienen de best mogelijke zorg en aandacht van artsen en verpleegkundigen. Wij helpen u daarbij. Hoe? Door uw werk makkelijker te maken.

Nadere informatie

Te behandelen onderwerpen. Disclosure statement. Bereidingen en Doorlevering. Bereidingen Doorlevering Geen conflicterende belangen

Te behandelen onderwerpen. Disclosure statement. Bereidingen en Doorlevering. Bereidingen Doorlevering Geen conflicterende belangen Symposium Bereidingen en Kinderen Bereidingen en Doorlevering András Vermes 14 september 2016 Maarsbergen Disclosure statement Geen conflicterende belangen Te behandelen onderwerpen Bereidingen Doorlevering

Nadere informatie

De anti-emeticabox. Nurse practitioner oncologie Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam

De anti-emeticabox. Nurse practitioner oncologie Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam De anti-emeticabox Geïnspireerd door: Janny Salomé Nurse practitioner oncologie Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam Achtergrond De patiënten signaleren problemen t.a.v. het correcte gebruik van anti-emetica

Nadere informatie

Geneesmiddeldistributie via de alles-robot

Geneesmiddeldistributie via de alles-robot Geneesmiddeldistributie via de alles-robot Symposium NVFZ: De robot, mijn nieuwe collega? Apotheek Zuyderland Medisch Centrum Heerlen Christian Guillaume, ziekenhuisapotheker Naydisa Bemelmans Jonge, apothekersassistent

Nadere informatie

Medicatieverificatie in VUmc. Dr. Ferdi Sombogaard ziekenhuisapotheker / klinisch farmacoloog io Hoofd Apotheek Service Punt - Medicatieteam

Medicatieverificatie in VUmc. Dr. Ferdi Sombogaard ziekenhuisapotheker / klinisch farmacoloog io Hoofd Apotheek Service Punt - Medicatieteam Medicatieverificatie in VUmc Dr. Ferdi Sombogaard ziekenhuisapotheker / klinisch farmacoloog io Hoofd Apotheek Service Punt - Medicatieteam In den beginne Verantwoordelijkheid? Arts Verpleegkundige Apothekersassistente

Nadere informatie

GEZONDHEIDSZORG OPLOSSINGEN. pillpick GEAUTOMATISEERD VERPAKKINGS- EN UITGIFTESYSTEEM

GEZONDHEIDSZORG OPLOSSINGEN. pillpick GEAUTOMATISEERD VERPAKKINGS- EN UITGIFTESYSTEEM GEZONDHEIDSZORG OPLOSSINGEN pillpick GEAUTOMATISEERD VERPAKKINGS- EN UITGIFTESYSTEEM PillPick is zeer nauwkeurig en zorgt dat onze verpleegkundigen medicijnen met een barcode krijgen die ze scannen om

Nadere informatie

Apotheek. Catharina Apotheek. www.catharinaziekenhuis.nl

Apotheek. Catharina Apotheek. www.catharinaziekenhuis.nl Apotheek Catharina Apotheek www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Waarvoor kunt u bij ons terecht?... 3 Deskundig en veilig... 3 Assortiment... 4 Uitwisselen van informatie... 4 Privacy... 4 Wie werken er?...

Nadere informatie

GDS norm in het ziekenhuis. Elsbeth Nagtegaal, ziekenhuisapotheker

GDS norm in het ziekenhuis. Elsbeth Nagtegaal, ziekenhuisapotheker GDS norm in het ziekenhuis Elsbeth Nagtegaal, ziekenhuisapotheker Aanleiding Setting Meander Medisch Centrum (1) Topklinisch ziekenhuis Ziekenhuis: 600 Bedden Ziekenhuisapotheek: KFD = Klinisch Farmaceutische

Nadere informatie

Jaarplan en jaarverslag Poliklinische Apotheek

Jaarplan en jaarverslag Poliklinische Apotheek Jaarplan en jaarverslag 2016-2017 Poliklinische Apotheek Tel: 078-6545360 poliapotheekdordrecht@asz.nl Tel: 078-6545370 poliapotheekzwijndrecht@asz.nl Even voorstellen Poliklinische apotheken ASz Poliklinische

Nadere informatie

Medicatieverificatie op de polikliniek & Continu verbeteren. Audrey Blenke ziekenhuisapotheker/ klinisch farmacoloog i.o.

Medicatieverificatie op de polikliniek & Continu verbeteren. Audrey Blenke ziekenhuisapotheker/ klinisch farmacoloog i.o. Medicatieverificatie op de polikliniek & Continu verbeteren Audrey Blenke ziekenhuisapotheker/ klinisch farmacoloog i.o. 1 Disclosure belangen spreker Geen Scenario-analyse poliklinische medicatieoverdracht

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 26 april 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 26 april 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen

Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen Uw hulpmiddelenspecialist Kersten biedt meer dan de aflevering van een standaard scootmobiel Steeds meer cliënten hebben progressieve en complexe ziektebeelden. Een standaard

Nadere informatie

apotheekrobots Case Study Local central filling-concept Service Apotheek Oosterheem, Zoetermeer www.willach.com

apotheekrobots Case Study Local central filling-concept Service Apotheek Oosterheem, Zoetermeer www.willach.com Case Study Local central filling-concept Service Apotheek Oosterheem, Zoetermeer apotheekrobots www.willach.com Het concept: local central filling-apotheek Het Willach local central filling-concept is

Nadere informatie

Transfer met Vertrouwen

Transfer met Vertrouwen Transfer met Vertrouwen WASLIJSTEN VOL MET WENSEN Ik wens dat de cliënten het verschil merken (verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening). Klant centraal, niet de indicatie Juiste zorg op het

Nadere informatie

Protocol voor doseersystemen in de thuissituatie

Protocol voor doseersystemen in de thuissituatie Protocol voor doseersystemen in de thuissituatie Overeengekomen tussen Evean Thuiszorg en Apothekervereniging Departement Noord Holland. Doel van het protocol: Het bevorderen van juist gebruik van geneesmiddelen

Nadere informatie

Uitwisseling van medicatiegegevens in de zorg Een kwestie van ontzorgen en empoweren

Uitwisseling van medicatiegegevens in de zorg Een kwestie van ontzorgen en empoweren Uitwisseling van medicatiegegevens in de zorg Een kwestie van ontzorgen en empoweren Dr. Pieter Helmons, ziekenhuisapotheker, CPIO Pj.helmons@stjansdal.nl, tel. 0341-435819 1 Wie ben ik? Dr Pieter Helmons,

Nadere informatie

Medicatieoverdracht op de polikliniek

Medicatieoverdracht op de polikliniek Medicatieoverdracht op de polikliniek Themaconferentie Medicatieveiligheid, 26-11-15 Dr. S. Natsch, ziekenhuisapotheker-klinisch farmacoloog, Radboudumc Definitie en Doel Uiteindelijk doel Iedere zorgverlener

Nadere informatie

GENEESMIDDELEN Veel gestelde vragen en antwoorden. Augustus 2008

GENEESMIDDELEN Veel gestelde vragen en antwoorden. Augustus 2008 GENEESMIDDELEN Veel gestelde vragen en antwoorden Augustus 2008 Toelichting: De vragen zijn ingedeeld in drie onderdelen: -1- vergoedingen voor geneesmiddelen, -2- preferentiebeleid van zorgverzekeraars,

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 29 november 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 29 november 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Specialistische farmacie vanuit het ziekenhuis; richting 2020. Bart Benraad

Specialistische farmacie vanuit het ziekenhuis; richting 2020. Bart Benraad Specialistische farmacie vanuit het ziekenhuis; richting 2020 Bart Benraad Wat is mijn baan? Ziekenhuisapotheker, Manager afdeling Farmacie Sint Maartenskliniek, Gespecialiseerde kliniek in Orthopedie,

Nadere informatie

Een inspirerend bezoek aan de apotheek van het Centre Hospitalier de Valenciennes

Een inspirerend bezoek aan de apotheek van het Centre Hospitalier de Valenciennes Bekijk de nieuwsbrief online als deze niet correct wordt weergegeven. hict op bezoek Een inspirerend bezoek aan de apotheek van het Centre Hospitalier de Valenciennes Op 22 augustus 2014 trok een hict

Nadere informatie

Transmurale zorgnetwerken. Op weg naar een betere transmurale wondzorg

Transmurale zorgnetwerken. Op weg naar een betere transmurale wondzorg Transmurale zorgnetwerken Op weg naar een betere transmurale wondzorg Jeanne, 91 jaar, alleenstaand Woont bij haar zoon en schoondochter Komt ten val in de badkamer na een flauwte Breekt haar bekken

Nadere informatie

HEAD OF OPERATIONS. Operations #VACATURE

HEAD OF OPERATIONS. Operations #VACATURE Operations #VACATURE HEAD OF OPERATIONS Meer transparantie in de zorg. Dat is de missie van ZorgDomein. Ieder jaar vinden er ruim 12 miljoen verwijzingen via het onafhankelijke platform plaats. Door resultaten

Nadere informatie

Patiëntveiligheid staat voorop in het Erasmus MC

Patiëntveiligheid staat voorop in het Erasmus MC Patiëntveiligheid staat voorop in het Erasmus MC Patiëntveiligheid is één van de belangrijkste onderwerpen binnen het Erasmus MC. Om de patiëntveiligheid te vergroten en te borgen heeft het Erasmus MC

Nadere informatie

Voorschrijven door internisten en cardiologen

Voorschrijven door internisten en cardiologen Cardiologie_Cardiologie 29-10-12 15:18 Pagina 1 Voorschrijven door internisten en cardiologen Beknopte weergave van de verkenning naar oorzaken van verschillen in voorschrijven van cholesterolverlagers

Nadere informatie

TECSYS SMS - Supply Management System

TECSYS SMS - Supply Management System TECSYS SMS - Supply Management System Innovatie op de werkplek Curomed BV info@curomed.nl www.curomed.nl Uitdagingen in zorglogistiek op de werkplek Moderne ziekenhuizen hebben dagelijks te maken met verschillende

Nadere informatie

p a t i ë n t e n i n f o r m a t i e 2

p a t i ë n t e n i n f o r m a t i e 2 Zuyderland Apotheek Inhoud Inleiding... 3 Voor wie is de Zuyderland Apotheek?... 3 Werkwijze... 3 Medicatiebewaking... 3 Inzicht in uw medicijngebruik... 3 Zorgvuldige controle... 4 Eigen apotheekkeuze...

Nadere informatie

HECTAS Uw partner in facilitaire diensten. Betrouwbare service

HECTAS Uw partner in facilitaire diensten. Betrouwbare service HECTAS Uw partner in facilitaire diensten Betrouwbare service Altijd binnen bereik Soms ligt iets dat goed is heel dichtbij. Neem nou HECTAS. Onze decentrale, klantgerichte organisatie heeft diverse vestigingen

Nadere informatie

Veilige principes in de medicatieketen (VVT) - Leeswijzer

Veilige principes in de medicatieketen (VVT) - Leeswijzer Veilige principes in de medicatieketen (VVT) - Leeswijzer De veilige principes zijn opgesteld door de Task Force medicatieveiligheid care. De veilige principes zijn opgesteld voor de sectoren Verpleging,

Nadere informatie

Meer tijd voor de patiënt

Meer tijd voor de patiënt Het Productieve Verpleegteam Meer tijd voor de patiënt CC Zorgadviseurs officieel licentiehouder van The Productive Ward 20-30% meer tijd voor patiëntenzorg hogere werknemerstevredenheid minder ziekteverzuim

Nadere informatie

Apotheek Diaconessenhuis Leiden

Apotheek Diaconessenhuis Leiden Apotheek Diaconessenhuis Leiden Inleiding is een openbare apotheek die is gevestigd in de centrale hal van het ziekenhuis. Bezoekers, omwonenden, medewerkers en patiënten kunnen hier terecht voor hun medicijnen.

Nadere informatie

Kerndocument Uitwerking van de Toekomstvisie Farmaceutische Patiëntenzorg 2020

Kerndocument Uitwerking van de Toekomstvisie Farmaceutische Patiëntenzorg 2020 Kerndocument Uitwerking van de Toekomstvisie Farmaceutische Patiëntenzorg 2020 Voor vandaag. En morgen. Inhoudsopgave Voorwoord 4 1. Missie Farmaceutische Patiëntenzorg 2020 5 2 Visie Farmaceutische Patiëntenzorg

Nadere informatie

1. Met betrekking tot de samenwerking met de apotheek, hoe tevreden bent u over: Concept

1. Met betrekking tot de samenwerking met de apotheek, hoe tevreden bent u over: Concept Vragenlijst Ketenpartneronderzoek KPO - Referentie: 7333F2RPTX In de onderstaande vragenlijst worden zeven thema's onderscheiden waar u enkele vragen over krijgt voorgelegd. Wij danken u voor uw antwoorden.

Nadere informatie

Toekomstbestendige zorgondersteuning, bent u al klaar?...

Toekomstbestendige zorgondersteuning, bent u al klaar?... ebook Toekomstbestendige zorgondersteuning, bent u al klaar?... Voortschrijdende vergrijzing, de daarmee samenhangende complexiteit van de zorgvraag en de te verwachten schaarste aan verpleegkundig en

Nadere informatie

Ervaringen van patiënten met de gezondheidscentra Haarlemmermeer Gezondheidscentrum Overbos

Ervaringen van patiënten met de gezondheidscentra Haarlemmermeer Gezondheidscentrum Overbos Ervaringen van patiënten met de gezondheidscentra Haarlemmermeer Gezondheidscentrum Overbos Rapportage patiëntervaringen E. Til MSc Dr. C.P. van Linschoten december 2016 Gezondheidscentrum Overbos, december

Nadere informatie

Ulivio. Grip op dossieraanvragen

Ulivio. Grip op dossieraanvragen Ulivio Grip op dossieraanvragen Door het inzetten van de Ulivio methodiek kunnen zorginstellingen een kopie medisch dossier snel, veilig, compliant en digitaal uitleveren. Voor patiënten en derden zijn

Nadere informatie

ESED. ESED direct marketing ESED

ESED. ESED direct marketing ESED logistics druk direct en marketing print design logistics direct marketing LOGISTIEK UITBESTEDEN LOGISCH TOCH? design logistics direct marketing LogiStiEK UitBEStEDEN, LogiScH toch? Heeft u te weinig opslagruimte?

Nadere informatie

Toekomstvisie farmacie

Toekomstvisie farmacie Toekomstvisie farmacie Inhoud Trends en verandering farmaceutisch landschap Openbare farmacie Ziekenhuisfarmacie Strategie op basis van visie Algemene ontwikkelingen in de gezondheidszorg Trends die ook

Nadere informatie

veel gestelde vragen en antwoorden

veel gestelde vragen en antwoorden Uw openbare apotheek certificeren: veel gestelde vragen en antwoorden Wat zijn de voordelen? Hoe werkt certificering via DEKRA? Ik wil me laten certificeren. Aan welke eisen moet ik voldoen? Hoe kan ik

Nadere informatie

Dagkliniek Klinische Geriatrie

Dagkliniek Klinische Geriatrie Dagkliniek Klinische Geriatrie U bent verwezen naar de dagkliniek Klinische Geriatrie van het Maasziekenhuis Pantein. In deze folder kunnen u en uw begeleider meer lezen over de klinische geriatrie en

Nadere informatie

Verklarende woordenlijst

Verklarende woordenlijst Verklarende woordenlijst bij toetsingskader medicatieveiligheid Utrecht, oktober 2018 Begrip Verklaring Bekwaam en bevoegd Bekwaam zijn houdt in het beschikken over kennis en vaardigheid: kennis over de

Nadere informatie

Global Packaging & Logistics Solutions

Global Packaging & Logistics Solutions Vouwkisten Export verpakkingen Verpakkings materialen Global Packaging & Logistics Solutions Foldy Pac Wie zijn wij Foldy Pac International levert innovatieve en efficiënte verpakkingsproducten. Of het

Nadere informatie

FACTSHEET FARMACEUTISCHE INDUSTRIE SOFTWARE TOTAALOPLOSSINGEN. Supporting Pharma for Future Proof Productivity

FACTSHEET FARMACEUTISCHE INDUSTRIE SOFTWARE TOTAALOPLOSSINGEN. Supporting Pharma for Future Proof Productivity FACTSHEET FARMACEUTISCHE INDUSTRIE SOFTWARE TOTAALOPLOSSINGEN Supporting Pharma for Future Proof Productivity TRANSFORMATIE FARMACEUTISCHE INDUSTRIE Digitalisering, technologie en automatisering veranderen

Nadere informatie

PFZW Report Innoleaps

PFZW Report Innoleaps PFZW Report Innoleaps Op dinsdag 09 oktober 2018 de 60 deelnemers onder leiding van Innoleaps gewerkt aan het oplossen van vraagstukken rond 3 thema s die in de sector Zorg & Welzijn actueel zijn: - Vitaliteit

Nadere informatie

Er komt een patiënt bij de (ziekenhuis)apotheek

Er komt een patiënt bij de (ziekenhuis)apotheek Er komt een patiënt bij de (ziekenhuis)apotheek Anne de Roos Trekker medicatieoverdracht NVZA en KNMP beleidsadviseur NVZ Medicatieoverdracht & ICT, Nictiz, KNMP, NVZA 27 september 2010 DE patiënt bestaat

Nadere informatie

Draaivalbeslag UNI-JET. Meer... ...intelligente oplossingen. met UNI-JET het nieuwe draaivalbeslagsysteem van Gretsch-Unitas. Het systeem met de

Draaivalbeslag UNI-JET. Meer... ...intelligente oplossingen. met UNI-JET het nieuwe draaivalbeslagsysteem van Gretsch-Unitas. Het systeem met de Meer......intelligente oplossingen met UNI-JET het nieuwe draaivalbeslagsysteem van Gretsch-Unitas Het systeem met de Meer......flexibiliteit met UNI-JET Deze top-voordelen kunt u voortaan verwachten èn

Nadere informatie

De ziekenhuisapotheker als manager van de aflevering van geneesmiddelen. Apr. Thomas De Rijdt

De ziekenhuisapotheker als manager van de aflevering van geneesmiddelen. Apr. Thomas De Rijdt De ziekenhuisapotheker als manager van de aflevering van geneesmiddelen Apr. Thomas De Rijdt Medicatielogistiek in 15 minuten Logistieke processen Integratie logistieke processen? Ja, maar Wetgeving over

Nadere informatie

Een passie voor zorg. Een partner voor u.

Een passie voor zorg. Een partner voor u. Een passie voor zorg. Een partner voor u. Linde Healthcare Benelux De Keten 7, 5651 GJ Eindhoven Tel. +31.40.2825825, Fax +31.40.2816875 info.healthcare.nl@linde.com, www.linde-healthcare.nl 1100_004 (0713/1500)

Nadere informatie

Als regioziekenhuis heeft het IJsselland Ziekenhuis veel aandacht voor de samenwerking met de partners uit de regio.

Als regioziekenhuis heeft het IJsselland Ziekenhuis veel aandacht voor de samenwerking met de partners uit de regio. Jaarbeeld 2016 Het IJsselland Ziekenhuis kijkt terug op een goed 2016. Met onze medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers werken wij samen elke dag en elk moment aan de best denkbare zorg. Dit

Nadere informatie

ActiZ KNMP NVZA Verenso BTN LHV LOC NHG NPCF V&VN. Veilige principes in de medicatieketen. verpleging verzorging thuiszorg

ActiZ KNMP NVZA Verenso BTN LHV LOC NHG NPCF V&VN. Veilige principes in de medicatieketen. verpleging verzorging thuiszorg ActiZ KNMP NVZA Verenso BTN LHV LOC NHG NPCF V&VN Veilige principes in de medicatieketen verpleging verzorging thuiszorg De veilige principes zijn opgesteld door de Task Force medicatieveiligheid care.

Nadere informatie

RAVENSWADE 150G, NIEUWEGEIN

RAVENSWADE 150G, NIEUWEGEIN AT YOUR SERVICE: 360 DE MEEST COMPLETE ONTZORGING VAN AL UW EINDGEBRUIKERS-DEVICES NEG-ITSOLUTIONS.NL VASTE PRIJS PER DEVICE INCLUSIEF ALLE SERVICES MINDER WERKDRUK OP DE IT-AFDELING, MEER TIJD VOOR PROJECTEN

Nadere informatie

Focus op uitzonderingen

Focus op uitzonderingen Klantcase Van Raam Focus op uitzonderingen Met het Tradecloud supply chain platform voor de industrie en groothandel Een goed geïntegreerde en flexibele supply chain wordt steeds belangrijker 2 80% Van

Nadere informatie

Samen sterk in de transmurale palliatieve zorgketen! Kees Goedhart - adviseur NPZR&o

Samen sterk in de transmurale palliatieve zorgketen! Kees Goedhart - adviseur NPZR&o Samen sterk in de transmurale palliatieve zorgketen! Kees Goedhart - adviseur NPZR&o Het NPZR&o is een samenwerkingsverband en kennisnetwerk voor de verlening van palliatieve zorg vanuit bestaande zorgaanbieders

Nadere informatie

Rapid recovery Heup. Wat is Rapid Recovery. Wat gebeurt er voor de operatie

Rapid recovery Heup. Wat is Rapid Recovery. Wat gebeurt er voor de operatie Rapid recovery Heup Samen met uw behandelend orthopedisch chirurg bent u tot het besluit gekomen dat een heupprothese een oplossing is voor de artrose klachten van uw heup. ZorgSaam Ziekenhuis heeft voor

Nadere informatie

Gebruik van het LSP in het ziekenhuis

Gebruik van het LSP in het ziekenhuis Gebruik van het LSP in het ziekenhuis Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie Gea Olsder Ziekenhuisapotheker UMCG Medicatieoverdracht Gebruik van LSP in een ziekenhuis Gea Olsder, ziekenhuisapotheker

Nadere informatie

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop -

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - maakt u de boekenlijst? doen wij de rest! Smartreaders is de slimme en kostenbesparende oplossing voor de organisatie

Nadere informatie

Inleiding Logistiek, Inleiding 13 april 2007

Inleiding Logistiek, Inleiding 13 april 2007 Inleiding Inleiding Logistiek Inleiding Logistiek in het leven van alledag Doel van de cursus Wat is logistiek? Plannen en beheersen Waarom logistiek? Logistiek is maatwerk Kosten en baten van logistiek

Nadere informatie

Uitwisseling medicatiegegevens via het LSP De volgende stap

Uitwisseling medicatiegegevens via het LSP De volgende stap INFORMATIESTANDAARD MEDICATIEPROCES Uitwisseling medicatiegegevens via het LSP De volgende stap Yoe Kwa Programmamanager Medicatie (VZVZ) Lid Projectgroep Medicatieproces AGENDA LSP en medicatieveiligheid

Nadere informatie

Ontslag uit het Erasmus MC

Ontslag uit het Erasmus MC Ontslag uit het Erasmus MC Wanneer u in het Erasmus MC bent of wordt opgenomen, komt er een moment waarop u weer naar huis mag of wordt overgeplaatst naar een andere zorginstelling. Voordat u het ziekenhuis

Nadere informatie

PILOT AZ DELTA (ROESELARE)

PILOT AZ DELTA (ROESELARE) PILOT AZ DELTA (ROESELARE) Opzetten van een decentrale distributie met gecontroleerde Unit Dose afdelingsvoorraden Ludo Sys (1) Centrale distributie : Voorraad aan medicatie ligt opgeslagen in de apotheek

Nadere informatie

Cursus over geneesmiddelengebruik. Zorgbelang academie. Marion Reinartz Oktober 2012

Cursus over geneesmiddelengebruik. Zorgbelang academie. Marion Reinartz Oktober 2012 Cursus over geneesmiddelengebruik Zorgbelang academie Marion Reinartz Oktober 2012 Vier Hoofdstukken 1. Bij de arts: behandeling en voorschrijven recept 2. Van recept tot medicijn; welke informatie en

Nadere informatie

Bouwen voor Zorg. Meer tijd voor zorg door bedrijfsprocesgericht ontwerpen van zorgvastgoed

Bouwen voor Zorg. Meer tijd voor zorg door bedrijfsprocesgericht ontwerpen van zorgvastgoed Bouwen voor Zorg Meer tijd voor zorg door bedrijfsprocesgericht ontwerpen van zorgvastgoed Meer tijd voor Zorg Introductie De Nederlandse zorgmarkt verandert snel en drastisch. Door vergrijzing en een

Nadere informatie

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise Ons Advies & Behandelteam helpt u graag Zij komen ook bij u thuis Behandeling & expertise Welkom Vertrouwd en verantwoord Woonzorg Flevoland is een organisatie die een breed aanbod heeft aan zorg, diensten

Nadere informatie

Informatiestandaarden voor medicatiebewaking bij Nierfunctieverlies. Michael Tan Productmanager Nictiz

Informatiestandaarden voor medicatiebewaking bij Nierfunctieverlies. Michael Tan Productmanager Nictiz Informatiestandaarden voor medicatiebewaking bij Nierfunctieverlies Michael Tan Productmanager Nictiz Disclosure belangen M. Tan (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante

Nadere informatie

Stroomlijn en standaardiseer alle aspecten van uw strategische inkoopproces en creëer meerwaarde. Sourcing

Stroomlijn en standaardiseer alle aspecten van uw strategische inkoopproces en creëer meerwaarde. Sourcing Stroomlijn en standaardiseer alle aspecten van uw strategische inkoopproces en creëer meerwaarde Sourcing Meer controle, minder kosten en betere naleving Met Proactis Sourcing kunt u meer waarde creëren

Nadere informatie

Patiënt centraal RAPID RECOVERY SYMPOSIUM 11 APRIL 2013

Patiënt centraal RAPID RECOVERY SYMPOSIUM 11 APRIL 2013 Patiënt centraal RAPID RECOVERY SYMPOSIUM 11 APRIL 2013 I HAVE A DREAM MARTIN LUTHER KING JR. 28 AUGUSTUS 1963 LINCOLN MEMORIAL IN WASHINGTON Historie Frustratie van het niet kunnen anticiperen en handelen

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel Keuze zorg en vrijwilligers. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis

Laurentius Cliëntenpanel Keuze zorg en vrijwilligers. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Laurentius Cliëntenpanel Keuze zorg en vrijwilligers Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Rapportage auteur: Jos Beerens / maart 2014 Respons Respons: 77% 23% 77% ingevuld niet ingevuld Laurentius Cliëntenpanel:

Nadere informatie

Twee bedrijven, één team!

Twee bedrijven, één team! cableassembly Connecting solutions Wij geloven in Connecting solutions Eén of miljoenen Klanten Twee bedrijven, één team. Zo zou je 2E Interconnection en Connecting solutions is voor ons een begrip dat

Nadere informatie

G-Standaard kennis en informatie over zorgproducten

G-Standaard kennis en informatie over zorgproducten Cursusdag ICT-standaarden in de zorg G-Standaard kennis en informatie over zorgproducten Nieuwegein, 20 mei 2014 Het zes-lagen model WET & REGELGEVING BELEID ZORGPROCES INFORMATIE APPLICATIES TECHNIEK

Nadere informatie

Poliklinische Apotheek Alkmaar

Poliklinische Apotheek Alkmaar Poliklinische Apotheek Alkmaar Medisch Centrum Alkmaar mca.nl Inhoudsopgave Wat is de Poliklinische Apotheek Alkmaar? 3 Veilig gebruik van uw medicijnen 4 Vergoeding en betaling 5 Uw privacy 5 Afhaalpunt

Nadere informatie

Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken?

Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken? you make it work Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken? ERIKS levert werktuigbouwkundige componenten in alle industriële sectoren. Maar we gaan verder dan dat. Als specialist

Nadere informatie

De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek

De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek Zó maakt u automatisering onderdeel van uw duurzaamheids-doelstelling Dat duurzaamheid een belangrijke kernwaarde is binnen het bedrijfsleven spreekt voor

Nadere informatie

De droom 5. Visie en missie 7. Mega innovatief 9. Super professioneel 11. Ultra flexibel 13. Puur persoonlijk 15. Vaste telefonie 17

De droom 5. Visie en missie 7. Mega innovatief 9. Super professioneel 11. Ultra flexibel 13. Puur persoonlijk 15. Vaste telefonie 17 W i t h i n r e a c h v o i c e w o r k s. c o m Inhoud De droom 5 Visie en missie 7 Mega innovatief 9 Super professioneel 11 Ultra flexibel 13 Puur persoonlijk 15 Vaste telefonie 17 Mobiele telefonie

Nadere informatie

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE E-BOOK DE STAP NAAR EEN TOEKOMST- BESTENDIGE EN DUURZAME BASIS Virtualiseren is in veel disciplines een populaire term. Het is

Nadere informatie

Ontslag uit het ziekenhuis: de AnnApotheek zorgt voor uw medicijnen.

Ontslag uit het ziekenhuis: de AnnApotheek zorgt voor uw medicijnen. Ontslag uit het ziekenhuis: de AnnApotheek zorgt voor uw medicijnen. U bent of wordt opgenomen in het St. Anna Ziekenhuis voor een behandeling. Misschien hebt u na uw ontslag medicatie nodig voor als u

Nadere informatie

De Standaard Indicatie Bundel

De Standaard Indicatie Bundel Experiment Regelarme Zorg De Standaard Indicatie Bundel Mandateren van indicatiestelling voor Inzet van Zorg ex. Wmo, Awbz en Zvw Gedurende Maximaal 3 maanden na ziekenhuisopname/poliklinische behandeling

Nadere informatie

FIT. veilige Farmaceutische patiëntenzorg door Identificatie bij Toediening van geneesmiddelen

FIT. veilige Farmaceutische patiëntenzorg door Identificatie bij Toediening van geneesmiddelen FIT veilige Farmaceutische patiëntenzorg door Identificatie bij Toediening van geneesmiddelen Presentatie LogiZ-Netwerk (februari 2014) Danny Broekhuizen Manager afdeling geneesmiddelenlogistiek Apotheek

Nadere informatie

StarCuisine Van Gijnstraat GB Rijswijk (zh) t f

StarCuisine Van Gijnstraat GB Rijswijk (zh) t f StarCuisine Van Gijnstraat 25 2288 GB Rijswijk (zh) t 070-362 87 02 f 070-362 85 23 order@starcuisine.nl www.starcuisine.nl StarCuisine heet u welkom StarCuisine is alles wat u kunt verwachten van een

Nadere informatie

Minder logistieke zorgen én efficiëntere zorg

Minder logistieke zorgen én efficiëntere zorg Minder logistieke zorgen én efficiëntere zorg De logistieke scan van CB ontdekt het verbeterpotentieel van uw goederenlogistiek Een efficiëntere logistiek levert (soms onverwacht) belangrijke bijdragen

Nadere informatie

Betere zorg door betere informatie. Quality In Care

Betere zorg door betere informatie. Quality In Care Betere zorg door betere informatie Quality In Care Inhoud 03 05 13 15 19 23 25 27 29 30 Samen met u Het Elektronisch Cliëntendossier: QIC QIC App inclusief Omaha classificatiesysteem QIC Mobile inclusief

Nadere informatie

SAMEN KOPLOPER. In optimale bedrijfsvoering

SAMEN KOPLOPER. In optimale bedrijfsvoering SAMEN KOPLOPER In optimale bedrijfsvoering WIJ HOUDEN U IN BEWEGING Of u nu logistiek manager bent in het distributie centrum van een multinational, inkoper of ondernemer: u wilt letterlijk en figuurlijk

Nadere informatie

Flitspresentatie. Medicatiereview. Symposium Novicare SO/VS/PA 21 mei 2019 Carla Gubbels

Flitspresentatie. Medicatiereview. Symposium Novicare SO/VS/PA 21 mei 2019 Carla Gubbels Flitspresentatie Medicatiereview Symposium Novicare SO/VS/PA 21 mei 2019 Carla Gubbels Medicatiebeoordeling: van Toegevoegde Waarde. - Een systematische beoordeling van het geneesmiddelgebruik per patiënt

Nadere informatie

Complex zetwerk ter verfraaiing van gevels

Complex zetwerk ter verfraaiing van gevels Complex zetwerk ter verfraaiing van gevels Complex zetwerk en gevelbekleding in aluminium of staal ter verfraaiing van gevels. Toepasbaar voor kantoren schoolgebouwen appartementen winkelcentra ziekenhuizen

Nadere informatie

The Katwijk Way Leanmanagement in de praktijk. Door: Walter Baardemans

The Katwijk Way Leanmanagement in de praktijk. Door: Walter Baardemans The Katwijk Way Leanmanagement in de praktijk Door: Walter Baardemans De gemeente Katwijk heeft de ambitie om de beste dienstverlenende gemeente van Nederland te worden. Om dat te realiseren, worden werkprocessen

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Hartelijk welkom in HMC Antoniushove. In deze folder leest u meer over uw verblijf op de afdeling. Wanneer u wordt opgenomen, ontvangt een verpleegkundige

Nadere informatie

EEN OPGERUIMD EN GOED GEORGANISEERD KANTOOR BESPAAR TOT 55% met het EXCELLENT PAKKET. van CONTINUKANTOOR.NL

EEN OPGERUIMD EN GOED GEORGANISEERD KANTOOR BESPAAR TOT 55% met het EXCELLENT PAKKET. van CONTINUKANTOOR.NL EEN OPGERUIMD EN GOED GEORGANISEERD KANTOOR BESPAAR TOT 55% met het EXCELLENT PAKKET van HERKEN JE DIT? Kast met kantoorartikelen is een rommeltje Kopieerpapier is onverwachts op Je grijpt mis en je moet

Nadere informatie

Integrale farmacie: Rol poliklinische farmacie. Lustrumsymposium St Antonius Apotheek 5 jaar Drs. K.I. (Kristie) Bekkers - Oostrom

Integrale farmacie: Rol poliklinische farmacie. Lustrumsymposium St Antonius Apotheek 5 jaar Drs. K.I. (Kristie) Bekkers - Oostrom Integrale farmacie: Rol poliklinische farmacie Lustrumsymposium St Antonius Apotheek 5 jaar Drs. K.I. (Kristie) Bekkers - Oostrom St Antonius Apotheek 5 jaar RvC De Roerdomp Medisch Specialisten Klinische

Nadere informatie

Het toepassen van LEAN op het laboratorium. Hoe doe je dat?

Het toepassen van LEAN op het laboratorium. Hoe doe je dat? Het toepassen van LEAN op het laboratorium. Hoe doe je dat? Michiel de Ruiter De wereld verandert 1 Crisis?%Welke%crisis?% Toepassen van Lean 2 WAT is LEAN Lean is een andere wijze van denken. Lean bestaat

Nadere informatie

Welkom bij de Radboudumc Apotheek

Welkom bij de Radboudumc Apotheek Welkom bij de Radboudumc Apotheek Voor wie? De Radboudumc Apotheek is er voor: alle patiënten van het Radboudumc; bezoekers; medewerkers; inwoners van de regio Nijmegen. U kunt er terecht voor medicijnen

Nadere informatie

EEN AANGEPAST PREFERENTIEBELEID: LAGE PRIJZEN ÉN EEN BETERE BESCHIKBAARHEID VAN GENEESMIDDELEN

EEN AANGEPAST PREFERENTIEBELEID: LAGE PRIJZEN ÉN EEN BETERE BESCHIKBAARHEID VAN GENEESMIDDELEN KNMP VOOR- S T E L EEN AANGEPAST PREFERENTIEBELEID: LAGE PRIJZEN ÉN EEN BETERE BESCHIKBAARHEID VAN GENEESMIDDELEN KONINKLIJKE NEDERLANDSE MAATSCHAPPIJ TER BEVORDERING DER PHARMACIE I EEN AANGEPAST PREFERENTIEBELEID:

Nadere informatie

Een goede reis begint met uw goede raad. Over de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering

Een goede reis begint met uw goede raad. Over de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Een goede reis begint met uw goede raad Over de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Uw advies kan een hoop ellende voorkomen. Een goede reis- en annuleringsverzekering kan uw klanten veel ellende

Nadere informatie

Apotheek Casa Cura. Welkom bij uw apotheek waar u centraal staat!

Apotheek Casa Cura. Welkom bij uw apotheek waar u centraal staat! Apotheek Casa Cura Welkom bij uw apotheek waar u centraal staat! www.apotheekcasacura.nl Apotheek Casa Cura Apotheek Casa Cura is een cliëntgerichte en kwaliteitsbewuste organisatie die het als haar taak

Nadere informatie

VULKA "JE KUNT ALLES KWIJT IN DE SOFTWARE"

VULKA JE KUNT ALLES KWIJT IN DE SOFTWARE VULKA "JE KUNT ALLES KWIJT IN DE SOFTWARE" INHOUDSOPGAVE VAN A TOT Z INLEIDING 3 4 VRAAG HET MAX 5 BLIJVEN VERBETEREN 6 NIEUWSGIERIG NAAR ANDEREN 7 DE TIP VAN MAX 8 2 VULKA INLEIDING Het is glashelder

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Vervolgmeting Rapportage Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen ARGO BV 2014 Vervolgmeting Door Cliënten Bekeken In het gezondheidscentrum is een vervolgmeting

Nadere informatie

we maken contact bedrijfsprofiel

we maken contact bedrijfsprofiel we maken contact bedrijfsprofiel We maken contact Er is een toenemende vraag in de maatschappij naar comfort, veiligheid, zorg en communicatie. Thuis, op kantoren, in publieke gebouwen, in fabrieken en

Nadere informatie

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Draagt ICT daadwerkelijk bij aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen?

Nadere informatie