SAMEN MET JE BUURT MEER AUTOMINDEREN. AAN DE SLAG MET BAKFIETSDELEN. WAT HEB JE NODIG?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SAMEN MET JE BUURT MEER AUTOMINDEREN. AAN DE SLAG MET BAKFIETSDELEN. WAT HEB JE NODIG?"

Transcriptie

1 SAMEN MET JE BUURT MEER AUTOMINDEREN. AAN DE SLAG MET BAKFIETSDELEN. Ik ben Koen Janssens. Ik woon in één van de dichtbevolkste wijken in de 19de-eeuwse gordel van Gent, de Rabotwijk. In 2010 kwam ik met een aantal buren op het idee om samen met de buurt een bakfiets te delen. Ik vertel je met deze fiche hoe wij dit project bij ons in het Rabot aanpakken. WAT HEB JE NODIG? Voordat we met de buurt een bakfiets konden delen, moesten we heel wat zaken uitzoeken en regelen. Volgende zaken moet je in orde brengen voor je met het project van start kan gaan: de keuze van je bakfiets, een plaats om de bakfiets te stallen, fondsen voor de aankoop, een ontleningssysteem, website, logo, contract met de gebruikers, handleiding. Je kan terecht bij Bakfietsdelen Rabot voor een voorbeeld van contract, handleiding, website, reservatiesysteem enzovoort. We kozen voor een stevig en behoorlijk groot model van bakfiets, zowel geschikt om kinderen als boodschappen te vervoeren. Kies voor een voldoende groot model, zodat het een meerwaarde is voor mensen in vergelijking met een fiets met fietstassen of eigen fietskar. Kies anderzijds ook niet voor een té groot model, zodat het niet te moeilijk is om met de bakfiets te leren fietsen. Je bakfiets zal door heel wat mensen gebruikt worden. Kies dus zeker voor een stevig en duurzaam model. Is er maar een beperkt budget voor de aankoop van de bakfiets? Overweeg dan de aankoop van een bakfiets uitsluitend voor bagagetransport of een tweedehandsbakfiets. Gebruikers reserveren de bakfiets via de website minimum 36 uur op voorhand. Als iemand de fiets toch sneller wil ontlenen, kan hij of zij mij telefoneren en dan bekijk ik of er nog iets te regelen valt. Om het ontlenen van de fiets vlot te laten verlopen, heb je best een goed online reservatiesysteem. Informeer voor de technische details bij Bakfietsdelen Rabot.

2 WIE HEB JE NODIG? In het begin waren we met 6 personen die het project hebben uitgewerkt. We hadden elk onze taak. Bij de opstart hadden we veel praktische vragen, zoals: in welke mate zijn wij aansprakelijk als iemand een ongeluk heeft met de bakfiets? We hebben hierover juridisch advies ingewonnen bij een expert in de buurt. Bij de opstart van bakfietsdelen komt heel wat kijken: een locatie zoeken, een logo, communicatiemateriaal, website, bekendmaking, Zorg ervoor dat je bij de start met voldoende mensen bent om de taken te verdelen en het project bekend te maken. Door het systeem van ontlening en bijdrage te bespreken met een voldoende grote groep, hou je onmiddellijk rekening met diverse ideeën en opvattingen. De initiatiefnemers van Bakfietsdelen Rabot hebben het juridisch advies vertaald naar een handleiding en een contract voor de gebruikers. Neem contact op met de mensen van Bakfietsdelen Rabot, zij kunnen je deze documenten doorsturen. Wil je graag met een ander systeem werken dan Bakfietsdelen Rabot, dan kan het interessant zijn om hierover zelf juridisch advies in te winnen bij een expert. Voor de sleutelafhaling werken we samen met een lokale kruidenier. Na het gebruik van de fiets deponeert de gebruiker de sleutel in mijn brievenbus. Zo leggen we niet te veel verantwoordelijkheid bij de kruidenier. Als particulier ben je niet altijd beschikbaar als iemand de sleutel van de fiets wil ophalen. Hiervoor is het interessant om samen te werken met een winkel met vaste openingstijden en permanentie. Je kan ook op andere vlakken samenwerken met de lokale middenstand: bijvoorbeeld voor de stalling van de bakfiets, fondsen voor de aankoop ervan, sponsoring of verspreiding van affiches en flyers van je project. Het bakfietsdeelsysteem Kasimir in Keulen (zoek op Lastenrad Kasimir ) plaatst de bakfiets om de maand op een andere locatie (café, kruidenier, ). De winkeleigenaar krijgt samen met de bakfiets een box met de handleiding, sleutel, papieren en ander materiaal. Klanten die de fiets via de website reserveren, krijgen een code. Bij de sleutelafhaling checkt de winkeluitbater de code en vult de ontlener een papier in met zijn persoonlijke gegevens. Hier is er dus een grotere taak voor de lokale middenstand, maar dit lijkt ook te werken. Kies voor een stevig en voldoende groot model bakfiets. de fietskeuken in actie

3 Momenteel houden we met 3 personen het project draaiende. Dat verloopt vlot. We hebben elk onze taak en moeten maximum een keer per jaar samen komen. Bij Bakfietsdelen Rabot hebben ze momenteel de taken als volgt verdeeld: 1 persoon doet het onthaal van nieuwe leden, 1 persoon zorgt voor de sleutel en 1 persoon onderhoudt de website en doet de boekhouding.. WAAR VINDT JE PROJECT PLAATS? Het eerste jaar konden we de fiets parkeren in de garage van een van de buurtbewoners. Ondertussen hebben van de stad een plek gekregen waar we de bakfiets permanent kunnen stallen. Het is noodzakelijk om je bakfiets ergens droog te kunnen stallen. Vraag aan het buurtwerk van de stad of gemeente of ze nog ergens een kleine ruimte ter beschikking hebben. Ook bij scholen, middenstand of particulieren is er misschien wel nog een plekje vrij. De Keulse bakfiets Kasimir verhuist maandelijks van locatie. Misschien ook een idee voor jouw project? De beste reclame voor het project is de bakfiets zelf die rondrijdt in de buurt.

4 WANNEER VOER JE JE PROJECT UIT? We hadden ongeveer een jaar nodig om het project voor te bereiden: alles juridisch uitzoeken, fondsen voor aankoop bakfiets zoeken, de website met het ontleensysteem op poten zetten, noem maar op. Reken toch wat opstarttijd voor je project. Er is heel wat te regelen. Ideaal is als je je project in de vroege lente kan bekendmaken. Zo kan je de hele lente en zomer benutten om je bakfiets zoveel mogelijk in het straatbeeld zichtbaar te houden. WAT KOST HET ALLEMAAL? Om ons project op te starten, hebben we een subsidie aangevraagd bij de stad. Mensen die de bakfiets willen gebruiken, betalen eerst een waarborg van 30 euro. Als ze uit het systeem stappen, krijgen ze die waarborg terug. Informeer bij je stad of gemeente of ze je project willen helpen opstarten met een eenmalige subsidie. Andere mogelijkheden om voor financiële middelen om een bakfiets aan te kopen: sponsoring lokale handelszaken, giften, voorinschrijving, crowdfunding,... Stel dat de gebruiker een ongeluk heeft met de bakfiets: dan is het de bedoeling dat de waarborg van de ontlener kan instaan voor een deel van de herstelkosten. Bij Bakfietsdelen Rabot is dat tot nu toe gelukkig nog nooit nodig geweest. De waarborg kan ook aangesproken worden als mensen hun ontlening niet betalen. Om de fiets te ontlenen vragen we een bijdrage van 2 euro per dagdeel. Om het half jaar ontvangen de leden een overzicht van hoe vaak ze de bakfiets gebruikt hebben en een verzoek tot betaling. Hou het bedrag om de fiets te ontlenen zo laag mogelijk. De inkomsten die je verwerft door een ontleningsbijdrage te vragen, is net groot genoeg voor het onderhoud van de fiets. Als de bakfiets aan vervanging toe is, zal je op zoek moeten gaan naar nieuw budget. De sleutel van de bakfiets kan je beschikbaar stellen in samenwerking met een lokale kruidenier.

5 HOE MAAK JE JE INITIATIEF BEKEND? Op onze bakfiets kleefden we grote stickers om ons project herkenbaar te maken. De reclame voor je project is de bakfiets zelf die rondrijdt in de buurt. Zet het adres van je website op de bakfiets, zodat de buurtbewoners snel meer info kunnen vinden. Nog maar net met het project begonnen? Stel je bakfiets op tijdens de buurtvergadering, buurtfeest of markt en deel flyers uit. Bij de start van het initiatief hebben we van alle mogelijke kanalen gebruikgemaakt: een artikel in een huis-aan-huisboekje, lokale pers, affiches,... We kregen veel mediaaandacht. Als je project vernieuwend is en een meerwaarde voor de buurt betekent, komen de journalisten vanzelf. Lokale pers bericht graag over dergelijke projecten. Zorg ervoor dat je vanaf de lancering van je project een website hebt waar mensen meer info kunnen vinden. MEER INFO Wil je zelf graag aan de slag? We kunnen je meer gedetailleerde documenten bezorgen, zoals het contract of de handleiding die wij gebruiken. Die kunnen als voorbeeld voor jou dienen, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kan. Op vind je ons adres en telefoonnummer. Er zijn nog meer projecten in binnen- en buitenland die een bakfiets of fietskar delen, allemaal op hun eigen manier. Op vind je met de zoekterm bakfietsdelen een (niet-limitatief) overzicht van andere initiatieven. Via Google kun je met de volgende zoektermen nog meer buitenlandse projecten vinden: buurtbakfiets, velogistics, dein Lastenrad, Lastenrad Kasimir, Heb je nog vragen en geraak je niet verder? Netwerk Duurzame Mobiliteit probeert je graag verder te helpen: Wil je graag aan de slag? Je kan bij de mensen van bakfietsdelen Rabot terecht voor nog extra info en documenten.

SAMEN MET JE BUURT MEER AUTOMINDEREN. AAN DE SLAG MET DE FIETSKEUKEN. WIE HEB JE NODIG?

SAMEN MET JE BUURT MEER AUTOMINDEREN. AAN DE SLAG MET DE FIETSKEUKEN. WIE HEB JE NODIG? SAMEN MET JE BUURT MEER AUTOMINDEREN. AAN DE SLAG MET DE FIETSKEUKEN. Hallo, ik ben Jonathan Stuyven. In 2011 startte ik met een aantal vrienden Fietskeuken Antwerpen op. Een Fietskeuken is een plek waar

Nadere informatie

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Je hebt als groep ouders een idee van wat je rond cultuur, ouderbetrokkenheid en taalstimulering zou willen doen op de school van je kind(eren)? Dit doe

Nadere informatie

SUBSIDIES [ SUBSIDIES. Inhoudstafel. Berk vzw vraagt een subsidie aan. Hoe formuleert ze de doelstellingen van het project?

SUBSIDIES [ SUBSIDIES. Inhoudstafel. Berk vzw vraagt een subsidie aan. Hoe formuleert ze de doelstellingen van het project? [ SUBSIDIES SUBSIDIES Berk vzw vraagt een subsidie aan. Hoe formuleert ze de doelstellingen van het project? Sporcrea moet een begroting opmaken. Hoe doet ze dit? Inhoudstafel Algemeen Wat? Wanneer? Bij

Nadere informatie

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Enkele tips Sluit je fiets altijd af, ook al is het maar voor even. Gebruik een goed slot. Bij voorkeur een U-vormig of beugelslot. Het ingebouwde (ring)slot

Nadere informatie

Hoe vraag je subsidies aan?

Hoe vraag je subsidies aan? 1 Hoe vraag je subsidies aan? Startgids Heb je een idee voor een project? Zoek je nog extra geld? In Borgerhout kan je subsidies aanvragen om projecten te organiseren. We weten dat zo n aanvraag ingewikkeld

Nadere informatie

Buurtgebonden overlast een zaak van iedereen

Buurtgebonden overlast een zaak van iedereen Buurtgebonden overlast een zaak van iedereen Doelstelling: 1. Het afvalprobleem zichtbaar en bespreekbaar maken. 2. Acties uitwerken op maat van de wijk en haar bewoners 3. Bewoners sensibiliseren rond

Nadere informatie

Thuis in de Stad -prijs Inschrijvingsformulier. Digitaal opsturen naar U krijgt een ontvangstmelding

Thuis in de Stad -prijs Inschrijvingsformulier. Digitaal opsturen naar U krijgt een ontvangstmelding Thuis in de Stad -prijs 2011 20060623-1 Inschrijvingsformulier Digitaal opsturen naar info@thuisindestad.be U krijgt een ontvangstmelding Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier dingt u mee naar

Nadere informatie

WAT KAN EEN BETERE ORGANISATIE VOOR JOU BETEKENEN?

WAT KAN EEN BETERE ORGANISATIE VOOR JOU BETEKENEN? Maandelijkse tips en inspiratie voor een steeds betere organisatie thuis Oktober 2016 In deze krant: - P1- Wat kan een betere organisatie voor jou betekenen? - P2- Tip van de maand - P3- Check je organisatie

Nadere informatie

Beste (toekomstige) buddy (vriend) van de Godelievefeesten,

Beste (toekomstige) buddy (vriend) van de Godelievefeesten, 23-01-2017 Beste (toekomstige) buddy (vriend) van de Godelievefeesten, Al 51 jaar zijn deze feesten een jaarlijkse vaste waarde in Roeselare. Deze feesten staan symbool voor alles waar buurtwerking en

Nadere informatie

HANDLEIDING DAG VAN DE BOUW

HANDLEIDING DAG VAN DE BOUW HANDLEIDING DAG VAN DE BOUW Hoe bereid je jouw project optimaal voor om deel te nemen aan Dag van de Bouw? Leuk dat je meedoet aan de Dag van de Bouw! Op deze dag laten we samen zien hoe de bouw- en infrasector

Nadere informatie

voor ZijActief-afdelingen

voor ZijActief-afdelingen voor ZijActief-afdelingen Hoe kun je voor jouw afdeling? effectief inzetten Leer een pagina te maken en te gebruiken en krijg jouw afdeling in de kijker bij gebruikers van ZijActief-besturen, kunnen een

Nadere informatie

Ga jij de uitdaging aan?

Ga jij de uitdaging aan? Ga jij de uitdaging aan? Download Verbind nieuwe de app en en bestaande speel met leden. wie, waar Hoe benut wanneer je PingPongbaas? je zelf wilt. App Store Google Play PingPongbaas De meest uitdagende

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

OCMW STUDENT EN OP ZOEK NAAR STUDENTENJOB

OCMW STUDENT EN OP ZOEK NAAR STUDENTENJOB OCMW STUDENT EN OP ZOEK NAAR STUDENTENJOB studenten_brochure_v2.indd 1 11/08/16 16:08 Student en op zoek naar studentenjob? OCMW Gent ondersteunt jongeren die minder middelen hebben, maar wel willen studeren.

Nadere informatie

WINKELIERS HANDLEIDING

WINKELIERS HANDLEIDING WINKELIERS HANDLEIDING Inhoud Inleiding... 3 Voordat u begint... 4 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Algemene Gegevens... 5 Openingstijden... 7 Afbeeldingen... 8 Reviews... 9 Advertenties... 10 Outlet

Nadere informatie

Een goed idee voor je buurt is geld waard!

Een goed idee voor je buurt is geld waard! Een goed idee voor je buurt is geld waard! Fijn buiten zitten met mooi weer Een bankje bij ons woongebouw. Gezellig samen een praatje maken. Als het aan mij ligt We hebben geld ingezameld in de buurt.

Nadere informatie

GEBRUIKERS- HANDLEIDING KIOSK

GEBRUIKERS- HANDLEIDING KIOSK / handleiding GEBRUIKERS- HANDLEIDING KIOSK PROJECTSUBSIDIE VOOR BOVENLOKALE CULTUURPROJECTEN/ 14.03.2019 cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 Kop 1...Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2 Kop 1... 3 3 Kop 1...Fout!

Nadere informatie

Buurtcomités en bewonersgroepen: resultaten bevraging

Buurtcomités en bewonersgroepen: resultaten bevraging Buurtcomités en bewonersgroepen: resultaten bevraging Welkom! Bevraging: wat kwam eruit? Bevraging: wie vulde in? 73 mensen vulden vragenlijst in Comités en wijken uit heel Gent Interesse in een uitwisselingsdag?

Nadere informatie

Bobby, de superheld! Preventiedienst Hasselt

Bobby, de superheld! Preventiedienst Hasselt Bobby, de superheld! Preventiedienst Hasselt Sinds: januari 2015 Eva Prouvé 011/23 94 66 eva.prouve@hasselt.be Preventiedienst stad Hasselt Groenplein 1 3500 Hasselt 1.1 De werking en algemene beschrijving

Nadere informatie

Catalogus rekruteringscampagne brandweer Document editor. Welkom op de document editor van de Catalogus rekruteringscampagne brandweer.

Catalogus rekruteringscampagne brandweer Document editor. Welkom op de document editor van de Catalogus rekruteringscampagne brandweer. Welkom op de document editor van de Catalogus rekruteringscampagne brandweer Handleiding Page 1 URL De web applicatie is beschikbaar online als je de volgende url typt: http://brandweer.apogeestorefront.com/storefront/

Nadere informatie

COMING SOON : FLEXIBELE WERKPLEKKEN IN STATIONS

COMING SOON : FLEXIBELE WERKPLEKKEN IN STATIONS Caroline Brône Networked Mobility Development COMING SOON : FLEXIBELE WERKPLEKKEN IN STATIONS Als je morgen in jouw station zou kunnen werken? 22 april 2014 Nieuwe Service: Werk- en Vergaderplekken in

Nadere informatie

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Enkele tips Fietsen staan het veiligst in de voorziene fietsenstallingen. Rondslingerende fietsen zijn kwetsbaarder voor diefstal, zorgen voor een slordig straatbeeld

Nadere informatie

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt Wat een mediakit is Waarom je een mediakit nodig hebt Hoe je een mediakit gebruikt Hoe je een mediakit ontwerpt Een mediakit of een sprekerskit is een document dat een samenvatting is van jouw business.

Nadere informatie

KIOSK TRANSITIEREGLEMENT. Gebruikershandleiding

KIOSK TRANSITIEREGLEMENT. Gebruikershandleiding / Gebruikershandleiding KIOSK TRANSITIEREGLEMENT Gebruikershandleiding 16.08.2017 cjm.vlaanderen.be INHOUD EENMALIG: Registratie & Vertegenwoordiging... 3 Registreer jezelf eenmalig als KIOSK-gebruiker

Nadere informatie

Betaalbare websites met een persoonlijke touch.

Betaalbare websites met een persoonlijke touch. Betaalbare websites met een persoonlijke touch www.dubbelklik.net Hey! Wij zijn Dubbelklik. Leuk je te leren kennen! We stellen ons graag even voor. We maken moderne websites gebouwd op een modulair blokken

Nadere informatie

Betreft: Deelname Met Belgerinkel naar de Winkel editie 2015 - Iedereen wint!

Betreft: Deelname Met Belgerinkel naar de Winkel editie 2015 - Iedereen wint! 1 Ons kenmerk: 14081/BEL/YE Brussel, 3 december 2014 Betreft: Deelname Met Belgerinkel naar de Winkel editie 2015 - Iedereen wint! Geachte burgemeester, Geachte schepenen, In 2014 vernieuwden we de campagne

Nadere informatie

Autodelen voor Iedereen met Rolstoelvriendelijke wagens. AVIRA staat voor harmonie, balans en een positieve kijk op het leven

Autodelen voor Iedereen met Rolstoelvriendelijke wagens. AVIRA staat voor harmonie, balans en een positieve kijk op het leven Autodelen voor Iedereen met Rolstoelvriendelijke wagens AVIRA staat voor harmonie, balans en een positieve kijk op het leven Een initiatief van Met de steun van Wat is autodelen? Meerdere personen maken

Nadere informatie

Ontwerp je eigen professionele website. Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet.

Ontwerp je eigen professionele website. Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet. Ontwerp je eigen professionele website Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet. WOORD VOORAF Wil jij ook je eigen professionele website? Een website bouwen lijkt kinderspel.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR 2019-2020 Als je een Verkeersweek reserveert, ga je akkoord met onderstaande afspraken. Deze algemene voorwaarden gelden als een contract.

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

PROMOTIE [ PROMOTIE. Inhoudstafel. Ajoce vzw organiseert een festival. Hoe kan ze dit evenement promoten?

PROMOTIE [ PROMOTIE. Inhoudstafel. Ajoce vzw organiseert een festival. Hoe kan ze dit evenement promoten? [ PROMOTIE PROMOTIE Ajoce vzw organiseert een festival. Hoe kan ze dit evenement promoten? De Chinese vrouwenvereniging maakt een affiche voor een nieuwjaarsreceptie. Welke info mag niet ontbreken? Inhoudstafel

Nadere informatie

HAAL MEER UIT JE ZAAK!

HAAL MEER UIT JE ZAAK! HAAL MEER UIT JE ZAAK! WORKSHOPS VOOR HANDELAARS EN HUN MEDEWERKERS UIT DE BRUGSE REGIO 2015 (GEORGANISEERD DOOR SBM IN SAMENWERKING MET LOKALE ECONOMIE, STAD BRUGGE) SESSIE 1: HOSPITALITY, GASTVRIJHEID

Nadere informatie

Zeggen ze Persoon A Persoon B Persoon C Persoon D Persoon E Iets over de maat? Iets over de kleur? Iets over de stof? Iets over de prijs?

Zeggen ze Persoon A Persoon B Persoon C Persoon D Persoon E Iets over de maat? Iets over de kleur? Iets over de stof? Iets over de prijs? Kleding kopen op de markt en Je gaat luisteren naar mensen op de markt (kleding). Je gaat informatie vragen en misschien een kledingstuk kopen op de markt. Leer de woordenschat KLEDING. Hoofdstuk 7 Breekijzer.

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN APP STORE

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN APP STORE APP STORE APP STORE Naast de apps die standaard al bij aankoop van je iphone of ipad op je apparaat staan, zijn er nog duizenden apps die je zelf kunt kiezen, en op je iphone of ipad kunt zetten. Met dit

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR 2018-2019 Als je een Verkeersweek reserveert, ga je akkoord met onderstaande afspraken. Deze algemene voorwaarden gelden als een contract.

Nadere informatie

Idee-atelier Slim op weg in de buurt

Idee-atelier Slim op weg in de buurt Page 1 of 5 De stad groeit. Het is dan ook een grote uitdaging om haar toegankelijk, mobiel en aangenaam te houden. Want mobiliteit is meer dan de verzameling van verplaatsingen die we maken. Het bepaalt

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Hoe de Veiligebuurt-app effectief te gebruiken in de buurt. GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGEBUURT APP

Hoe de Veiligebuurt-app effectief te gebruiken in de buurt. GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGEBUURT APP Hoe de Veiligebuurt-app effectief te gebruiken in de buurt. GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGEBUURT APP INHOUD 1. Registreren voor Veiligebuurt 2. Nieuwe deelnemers toevoegen aan jouw groep (promotie o.a. binnen

Nadere informatie

Extra spreekopdrachten

Extra spreekopdrachten Extra spreekopdrachten 1** VERTEL. 1. Je loopt in het park. Er loopt een man voor je. Je ziet dat zijn sleutels uit zijn tas vallen. Wat zeg je tegen hem? 2. De studieadviseur van je opleiding vraagt wat

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN APP STORE

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN APP STORE APP STORE APP STORE Naast de apps die standaard al bij aankoop van je iphone of ipad op je apparaat staan, zijn er nog duizenden apps die je zelf kunt kiezen, en op je iphone of ipad kunt zetten. Met dit

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Een zoekmachine gebruiken

Een zoekmachine gebruiken Een zoekmachine gebruiken BASIS 1 WEBSITES Een zoekmachine gebruiken Wat leer je? Je leert wat een zoekmachine is. Je leert hoe je iets kunt zoeken op het internet. Je leert bijvoorbeeld zoeken naar een

Nadere informatie

WAT HOUDT DEELNAME IN?

WAT HOUDT DEELNAME IN? WAT HOUDT DEELNAME IN? De Europa om de Hoek Kijkdagen worden gerealiseerd dankzij de vele organisaties die op 12 en 13 mei 2017 hun deuren voor het publiek openen. Zij laten de kennis en kunde van hun

Nadere informatie

CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART

CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART Fietsenzonderleeftijd.be MENSEN WARM MAKEN VOOR FIETSEN ZONDER LEEFTIJD Communiceren met de (toekomstige) betrokkenen kan vanaf je ervoor gaat om Fietsen

Nadere informatie

Kritische succes factoren. Opstartfase Samentuinen

Kritische succes factoren. Opstartfase Samentuinen Kritische succes factoren Opstartfase Samentuinen Trefdag samentuinen Kritische succesfactoren Kennismaking Waarom volg je deze workshop? Vanuit welke achtergrond ben je hier? Welke ervaringen heb je?

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. 't Frakske

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. 't Frakske TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure 't Frakske TRAVANT CAW Antwerpen 't Frakske 2 de handskleding Kerkstraat 57 2060 Antwerpen (telefoonnummer) 1 Welkom! Je bent gestart bij 't Frakske. Heb je vragen

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Januari 2011 VERWENMOMENT

Januari 2011 VERWENMOMENT Januari 2011 VERWENMOMENT Galerijtip van de maand: VERWENMOMENT Januari is voor heel wat jeugdleiders examenmaand. De ideale gelegenheid om de Jeugd Rode Kruiskindjes eens iets voor de leiding te laten

Nadere informatie

BESTE FOLDERS VAN 2019

BESTE FOLDERS VAN 2019 SPRINGT JOUW FOLDER IN HET OOG? 2019 VERKIEZING VAN DE BESTE FOLDERS VAN 2019 STUUR ONS JOUW BESTE FOLDER! GRATIS EN EENVOUDIG DEELNEMEN! INFOGIDS 2019 Wist je dat 9 op 10 Belgen elke dag de brievenbus

Nadere informatie

Menukaart en bestelformulier voor lokale besturen

Menukaart en bestelformulier voor lokale besturen Menukaart en bestelformulier voor lokale besturen De menukaart biedt een overzicht van beschikbaar campagnemateriaal om als lokaal bestuur je inwoners te informeren en sensibiliseren voor en tijdens warme

Nadere informatie

Werkbladen. Sjabloon voor het schoolteam om projecten te evalueren

Werkbladen. Sjabloon voor het schoolteam om projecten te evalueren WERKBLADEN Werkbladen Sjabloon voor het schoolteam om projecten te evalueren Sjabloon voor het schoolteam om kerndoelen te inventariseren Discussiekaart Confrontatie: Gaan we het doen? Wat is de vraag,

Nadere informatie

Aanvraag huur van een laptop handleiding

Aanvraag huur van een laptop handleiding Aanvraag huur van een laptop handleiding 1. Huuraanvraagformulier invullen De aanvraag van de huurovereenkomst bestaat uit het invullen van verschillende velden. Zo is het belangrijk te weten voor wie

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Planningskalender _ print uit op A3_ hang deze op een zichtbare plaats_bewaak je voortgangsproces

Planningskalender _ print uit op A3_ hang deze op een zichtbare plaats_bewaak je voortgangsproces Planningskalender _ print uit op A3_ hang deze op een zichtbare plaats_bewaak je voortgangsproces Een geslaagde Week, begint met een goede retroplanning Hieronder een oplijsting van veel voorkomende acties

Nadere informatie

Wat staat waar? Beste StationsChef,

Wat staat waar? Beste StationsChef, Beste StationsChef, Super dat je een KinderzwerfboekStation bent begonnen! Deze Wegwijzer geeft je tips en trucs om er een succes van te maken. Lees het op je gemak door en bewaar het goed! Binnenkort

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

BETOELAGING STRAAT- en BUURTFEESTEN 17/12/2013

BETOELAGING STRAAT- en BUURTFEESTEN 17/12/2013 BETOELAGING STRAAT- en BUURTFEESTEN 17/12/2013 Artikel 1: kader Voor zover de kredieten voorzien zijn in het budget op actie 'straatfeesten (1.3 organiseren en/of ondersteunen van laagdrempelige ontmoetingsactiviteiten)

Nadere informatie

De evenementen checklist

De evenementen checklist De evenementen checklist Hey, Of het nu de eerste of de honderdste keer is dat je een evenement organiseert, je wil steeds dat het resultaat perfect is en dat er zo weinig mogelijk verrassingen zijn. Daarom

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Kies je kernwaarden De eerste stap die je moet nemen om je concept in kaart te brengen, is kijken waar jij en je team goed in zijn. Waar ligt jullie kracht? Wat vinden

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Snel aan de slag. Een praktische handleiding voor beginnende gebruikers met handige screenshots. Ideaal om naast je computer te bewaren.

Snel aan de slag. Een praktische handleiding voor beginnende gebruikers met handige screenshots. Ideaal om naast je computer te bewaren. Snel aan de slag Een praktische handleiding voor beginnende gebruikers met handige screenshots. Ideaal om naast je computer te bewaren. Klaar voor een geweldig project een goede uitbreiding op de leerstof

Nadere informatie

Over promo-code.be. Snelst groeiende Belgische kortingssite. Selinde Winter Account Manager Belgium

Over promo-code.be. Snelst groeiende Belgische kortingssite. Selinde Winter Account Manager Belgium Over promo-code.be Promo-code.be zag het levenslicht in 2011 tijdens onze gemeenschappelijke projecten in de Silicon Valley van Europa namelijk Gent. We specialiseren ons in kortingen en promoties. Gemiddeld

Nadere informatie

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO.

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO. ZOEKOPTIMALISATIE Meer bezoekers op jouw website met SEO. Inhoudsopgave. 01 Wat is SEO precies?. 02 Zoekwoordanalyse. 03 Het belang van goede en kwalitatieve content. 04 Belangrijke SEO onderdelen. 05

Nadere informatie

STUDENT EN OP ZOEK NAAR EEN STUDENTENJOB

STUDENT EN OP ZOEK NAAR EEN STUDENTENJOB STUDENT EN OP ZOEK NAAR EEN STUDENTENJOB Student en op zoek naar studentenjob? OCMW Gent ondersteunt jongeren die minder middelen hebben, maar wel willen studeren. Onderwijs kost geld, maar je staat er

Nadere informatie

Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens) Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens)

Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens) Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens) Bijlages 1 Voorbeeld draaiboek 2 Voorbeeld begroting 3 Voorbeeld checklist 4 Voorbeeld shiftlijst 1.1 Voorbeeldje draaiboek Pride-actie op de Grote Markt Voorbeeld 1 Vrijdag 26/03 Uur Wat Plaats Wie Info

Nadere informatie

Goed gevonden met een professionele website

Goed gevonden met een professionele website Goed gevonden met een professionele website Met uw website presenteert u uw bedrijf online. Het is belangrijk dat bezoekers een goede eerste indruk krijgen van uw diensten, producten en werkwijze. De informatie

Nadere informatie

Informatiebrochure Google Streetview Trusted

Informatiebrochure Google Streetview Trusted Bijna 1200 tevreden klanten kozen voor VITRINESPOTTER! Informatiebrochure Google Streetview Trusted VitrineSpotter is uw partner in virtual marketing 1. Wat is een Google Virtual Tour? U kent waarschijnlijk

Nadere informatie

Handleiding Gebruik P-loket voor bewoners

Handleiding Gebruik P-loket voor bewoners Handleiding Gebruik P-loket voor bewoners Gemeente Eindhoven 9 januari 2018 Inhoudsopgave Eerste keer inloggen 3 Parkeervergunning aanvragen 6 2 Handleiding bezoekersregeling betaald parkeren In het P-loket

Nadere informatie

Uit ervaring en op grond van de publiciteit, kunnen we met zekerheid voorspellen dat er weer heel wat mensen aanwezig zullen zijn.

Uit ervaring en op grond van de publiciteit, kunnen we met zekerheid voorspellen dat er weer heel wat mensen aanwezig zullen zijn. 01-03-2016 Beste sympathisant, Wij zijn één van de vele vrijwilligers van de Godelievefeesten. Al 50 jaar zijn deze feesten een jaarlijkse vaste waarde in Roeselare. Een gezellig samenzijn met tal van

Nadere informatie

Actie Pepernoot Handleiding cadeaus bestellen

Actie Pepernoot Handleiding cadeaus bestellen Actie Pepernoot Handleiding cadeaus bestellen 1 Inhoud Hoofdstuk 1 - Cadeaus Bestellen... 3 Hoofdstuk 2 - Cadeaus Ontvangen... 3 Hoofdstuk 3 Veelgestelde vragen... 4 2 Hoofdstuk 1 - Cadeaus Bestellen U

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je bewust van je kracht

Nadere informatie

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 algemeen 2 Algemene principes 3 PARTIJEN BIJ UITZENDARBEID Volwaardig werk = rechten en plichten Werk zoeken via uitzend? Snel, ervaring, CV, korte opeenvolgende

Nadere informatie

Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM "

Reglement inzake de Projectcheque  ONDERNEEM IN IZEGEM STADSBESTUUR IZEGEM Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM " Artikel 1 Projectcheque Onderneem in Izegem Binnen de perken van het jaarlijks door de Gemeenteraad vastgestelde budget kunnen

Nadere informatie

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN CROWDFUNDING ZONNEPANELEN Je wilt graag zonnepanelen crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

esafe EEN PAK EENVOUDIGER

esafe EEN PAK EENVOUDIGER esafe EEN PAK EENVOUDIGER Onvindbare pakketjes, natgeregende kranten, verdwaalde brieven... herkenbaar? En misschien ligt dat zo gegeerde pakje niet thuis, maar in het postkantoor? Het is een trend: mensen

Nadere informatie

De evenementen checklist

De evenementen checklist De evenementen checklist #iedereenflyer FLYER.BE Drukwerk voor iedereen! Evenementen doe je zo! Of het nu de eerste of de honderdste keer is dat je een evenement organiseert, je wil steeds dat het resultaat

Nadere informatie

World Cleanup Day Belgium 15 September 2018

World Cleanup Day Belgium 15 September 2018 World Cleanup Day Belgium 15 September 2018 Handleiding voor het organiseren van een locale actie Hoe te beginnen 1. Denk aan een centrale locatie om jouw schoonmaakactie op te starten; welk gebied wil

Nadere informatie

DÉ APP DIE UW BEURSDEELNAME DOET RENDEREN

DÉ APP DIE UW BEURSDEELNAME DOET RENDEREN DÉ APP DIE UW BEURSDEELNAME DOET RENDEREN Leg alle essentiële informatie over uw potentiële klanten efficiënt vast. Ontdek binnenin een uitgebreide handleiding voor Boabee. WAT IS BOABEE? Boabee is een

Nadere informatie

Gesprekshandleiding Sweet Spot Etentje of Kleine Bijeenkomst met vrienden

Gesprekshandleiding Sweet Spot Etentje of Kleine Bijeenkomst met vrienden Gesprekshandleiding Sweet Spot Etentje of Kleine Bijeenkomst met vrienden Laat je alsjeblieft door deze instructies begeleiden en zorg ervoor dat je alle antwoorden via www.abigproject.org/answers_dutch

Nadere informatie

Het gebruik van de stalling is gratis en heel eenvoudig: Check in met uw OV-chipkaart bij het kastje dat bij de sector hoort. >

Het gebruik van de stalling is gratis en heel eenvoudig: Check in met uw OV-chipkaart bij het kastje dat bij de sector hoort. > Welkom in de NS Fietsenstalling bij station Helmond! In deze stalling wordt de komende twee jaar een proef gehouden met nieuwe technieken om het stallen makkelijker, sneller en veiliger te maken. Dit is

Nadere informatie

Enquête Marktplein. Beste inwoner of bezoeker van Neerpelt,

Enquête Marktplein. Beste inwoner of bezoeker van Neerpelt, Enquête Marktplein Beste inwoner of bezoeker van Neerpelt, Fijn dat je mee wil nadenken over de herinrichting van het Marktplein. Het heraanleggen van het Marktplein gaat niet alleen over bakstenen. Om

Nadere informatie

Backoffice. Artikelbeheer

Backoffice. Artikelbeheer Backoffice Een kassa kan veel meer zijn dan enkel een apparaat om geldtransacties mee uit te voeren. Met behulp van Procash softwarepakket wordt een kassa omgetoverd in een echte marketingmachine. Een

Nadere informatie

G1000 Amersfoort 2016

G1000 Amersfoort 2016 G1000 Amersfoort 2016 Begonnen als Pop-up Initiatiefcafé 7.2 spreken wij nu van: Ondersteuning maatschappelijke initiatiefnemers Huidige werkgroep: Han Gerlings, Margreet van Hensbergen, Robart den Hollander,

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Aanvraagformulier Bewonersinitiatieven Slotervaart Noord 2018 p. 1/9 Slotervaart Noord Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet

Nadere informatie

Beste vrijwillig(st)er,

Beste vrijwillig(st)er, Niet vergeten! Provinciaal bestuur? lees meer op pag 2 Wie? lees meer op pag 3 Kandidaat stellen? lees meer op pag 4 Verkiezingen lees meer op pag 5 Timing lees meer op pag 6 lees meer op pag 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Informatie avond. Rabobank Clubkas Campagne

Informatie avond. Rabobank Clubkas Campagne Informatie avond Rabobank Clubkas Campagne Isabelle Prohn 3 februari 2016 1 Programma informatieavond: 19.30 uur Welkom! 19.35 uur Rabobank Clubkas Campagne 20.15 uur Afsluiting & vragen? 2 Rabobank Amerstreek

Nadere informatie

Hoe krijg ik ruim 1 miljoen etc

Hoe krijg ik ruim 1 miljoen etc Hoe krijg ik ruim 1 miljoen van ondernemers voor verbetering van de binnenstad? Kennisnetwerk centrumontwikkeling In Krimp- en anticipeergebieden 16 april 2015 Winschoten 1 Hoe krijg ik ruim 1 miljoen

Nadere informatie

Van wafelenbak tot subsidiedossier. Sabine Craenen 23/2/2019 Geel

Van wafelenbak tot subsidiedossier. Sabine Craenen 23/2/2019 Geel Van wafelenbak tot subsidiedossier Sabine Craenen 23/2/2019 Geel Mijn ervaring Jij bent? Naam? Organisatie??? De financier Geld komt nooit alleen Jij De financier Welke inkomsten? Verkoop Subsidie Merchandising,

Nadere informatie

Basis Boekpromotieplan

Basis Boekpromotieplan Basis Boekpromotieplan Inhoudsopgave Wat wil je met je boek? Waar sta je op dit moment, inventarisatie van je netwerken De rol van social media en je website Welke online en offline media zijn geschikt

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

marc.vandaele@zwijndrecht.be Op het menu Aperitiefhapje Het lokaal sociaal beleidsplan en het sociaal huis Voorgerecht Doelstelling van het sociaal huis Hoofdgerecht Productencatalogus Tussengerecht Samenwerking

Nadere informatie

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST Gebruik deze checklist om te beslissen welke kanalen je zal gebruiken op je school om zowel leerlingen als collega s te informeren en motiveren over Zuiddag. Deze checklist bestaat

Nadere informatie

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ik geef betekenis aan onze missie Ik begeleid studenten naar de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en/of een actieve rol in de samenleving. En: ik zorg dat een student

Nadere informatie

hoe de resultaten zijn. Zodra de problemen zijn opgelost wordt het weer opengezet. Dit kan nog wel enige tijd duren.

hoe de resultaten zijn. Zodra de problemen zijn opgelost wordt het weer opengezet. Dit kan nog wel enige tijd duren. Schooljaar 2017-2018 06-10-2017 nr. 4 S c h o o l p l e i n Zoals ik de vorige keer al gemeld heb in de nieuwsbrief zijn er een aantal ouders, die zich willen inzetten om geld in te zamelen voor het schoolplein.

Nadere informatie

Deze cookieverklaring is van toepassing op System CSl ( en tot stand gekomen doormiddel van ACM.

Deze cookieverklaring is van toepassing op System CSl (  en tot stand gekomen doormiddel van ACM. Cookiebeleid Inleiding We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor het gebruik van cookies op onze website. Via cookies verzamelen System CSL en derde partijen informatie

Nadere informatie

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing Hand-outs Groei dankzij zoekmachinemarketing Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? 3,5 miljard Hoeveel km legt de gemiddelde zoekopdracht af? 2.400 km Uit hoeveel pagina s bestaat het internet?

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur. Naam van het project:

Aanvraagformulier. Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur. Naam van het project: Aanvraagformulier Contact : Dienst jeugd, info@pingjeding.be Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur Naam van het project:..

Nadere informatie

POWERTOOL 8 DE REGEL VAN 1. De antiheld van verwoed en vruchteloos multitasken. Gedaan met een spoor van halfafgewerkte klusjes en taken op je pad.

POWERTOOL 8 DE REGEL VAN 1. De antiheld van verwoed en vruchteloos multitasken. Gedaan met een spoor van halfafgewerkte klusjes en taken op je pad. POWERTOOL 8 De antiheld van verwoed en vruchteloos multitasken. Gedaan met een spoor van halfafgewerkte klusjes en taken op je pad. 1 De antiheld van verwoed en vruchteloos multitasken. Gedaan met een

Nadere informatie