Wat doen de kleuters deze week?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat doen de kleuters deze week?"

Transcriptie

1 23 januari tot vrijdag 27 januari Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Deze week doen we verder met "Het wintert in de klas". Vorige week waren de koude temperaturen goed te voelen en kwamen onze winterkleertjes zeker van pas. Sneeuw hebben we niet meer gezien maar waar er wel veel sneeuw is, dat is bij de ijsberen en de pinguïns. We gaan uitzoeken wat ze zoal doen, waar ze wonen, hoe ze eruit zien en of ze het niet te koud hebben? En wonen er ook mensen? A.d.h.v. een kort filmpje komen we vast al heel wat te weten. In de loop van de week spelen we het gezelschapsspel Hatsjie waarbij een verkouden ijsbeertje zich verstopt in een iglo en wij hem zeker niet mogen wakker maken. Heel voorzichtig blokjes wegnemen is de boodschap. We spelen ook een voelspel waarbij we onze handen in een doos vol sneeuw stoppen, op zoek naar een voorwerp. Tellen gaan we ook doen, want wat lusten de ijsberen graag visjes. We gaan op visvangst en tellen wie de meeste vissen heeft. We gaan ook dansen en herhalen het doe-liedje "Dag meneer de sneeuwman". Op donderdag gaan we kokkerellen want dan maken we ijsrotsjes. Op vrijdag is het openklasnamiddag. Van 13.15u. tot 15u. zijn jullie van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in de klas en mee te spelen met jullie kapoen. Bij juf Nele in de 2 e en 3 e kleuterklas: De vriezeman blijft nog even in ons land, dus gaan wij nog even door met bibberen. We leggen de laatste hand aan ons voederplankje voor de vogels en zoeken de meest geschikte plaats om dit op school te zetten. Sommige dieren leven in gebieden waar het altijd koud is. De ijsbeer op de Noordpool de pinguïns op de Zuidpool. Hoe komt het dat zij daar kunnen overleven? En zouden er ook mensen wonen in deze heel koude gebieden? En wat eten zij zoal? Wij gaan samen op zoek naar informatie. De verteltafel van Kikker in de kou maakt plaats voor een Noordpooltafel. We maken een gletsjer, ijsschotsen en laten de ijsberen los. Ik maak deze week ook even tijd om de kleuters bewust te maken dat het niet zo goed gesteld is met de ijsberen. Door de klimaatveranderingen zijn ze met uitsterven bedreigd. Ik geef hen alvast wat meer informatie op kleuterniveau en ga samen met hen op zoek hoe wij er kunnen voor zorgen dat we onze aarde kunnen beschermen. Winter begint met de letter w. Kennen de kleuters nog andere woorden met deze beginletter? We maken samen een lijstje. Op vrijdag verwelkomen wij jullie graag op onze openklasnamiddag voor de kleuters en 1 e graad. Tussen 13.15u. en 15u. kunnen jullie een kijkje komen nemen in onze klas en even meespelen.

2 Wat doen de kleuters bij meester Freek? donderdag Instap 1 e kl. Body-map: Oefeningen met de hoepel. Oefening van de week: Dekentje-trek. 2 e 3 e kl. Body-map: Oefeningen met de hoepel. Oefening van de week: Grijpknikkers. vrijdag Instap 1 e kl. Blote voetenpad: Omloop op blote voeten (gemakkelijke schoenen aandoen aub). Oefening van de week: Dekentje-trek. 2 e 3 e kl. Blote voetenpad: Omloop met verschillende opdrachten op blote voeten (gemakkelijke schoenen aandoen aub). Oefening van de week: Grijpknikkers. Niet vergeten: Op woensdag is er fruitdag! En de kinderen van de lagere school? Bij juf Gretel en juf Melissa in de 1 e graad: 1ste leerjaar Nederlands: Leestest op dinsdag! We gaan verder met kern 6: We werken de g van geit af. We maken kennis met de ui van uil en de au van pauw. We leren de letters schrijven. We maken nieuwe woorden. Getallenkennis: We maken kennis met de getallen tot 20. Meten: De weekkalender en de klok. Meetkunde: Vlakke figuren sorteren. Toepassingen. 2 de leerjaar Nederlands: Spelling: Woorden met 1 deel en woorden met 2 delen. Dictee van les 18 op vrijdag. Jullie kunnen oefenen met jullie woordenhamster. Spreken: We stellen onszelf voor. Taalwijs: Naamwoorden.

3 : Meten: De klok. Getallenkennis: Getalbegrip tot 50. Bewerkingen: De tafel van 5. Toepassingen. WO We gaan verder met ons thema Brrr koud in de winter : Wat doen de dieren als het koud is? Welke wintergroenten kennen we? Op dinsdag 31 januari doen we enkele proefjes. Wie heeft een handwarmertje (met een metalen plaatje in) dat we eens mogen gebruiken? Alvast bedankt! Maandag gaan we zwemmen. Wat doet de 1 e graad bij meester Freek? donderdag Zwemmen: Groep 1: In pijl drijven op de buik/rug, in ruglig het evenwicht aanvoelen. Groep 2: Voorwerp ophalen, drijven zoals een ster op de buik. Verder oefenen crawl en schoolslag. Initiatie hockey: Gewenningsoefeningen met stick en bal. Bij juf Viky in de 2 de graad 3 de leerjaar: Nederlands We werken verder aan kijker 4: informatieve teksten, meer bepaald het (kranten)artikel. * Schrijven: We verzamelen informatie om zelf een krantenartikel te schrijven. In een krantenartikel gaan we op zoek naar informatie a.d.h.v. oriënterende vragen. * Begrijpend lezen: Uit verschillende krantenartikels informatie halen en sleutelwoorden aanduiden. * Taalwijs: De twee delen van een zin, nl. het onderwerp, en de rest geeft informatie over het onderwerp. * Spelling: We werken verder aan de woorden met ei en ij. Dictee op vrijdag. * Hoofdrekenen: Optellen en aftrekken tot 1000, zonder brug. * Getallen: Getalbegrip tot * Cijferen: Aftrekken zonder ontlenen. Oefen je tafels!! Tafeltest op tijd, op vrijdag!!

4 4 de leerjaar: We werken verder aan kijker 4: informatieve teksten, meer bepaald het (kranten)artikel. Wie thuis de krant heeft, mag het deel van het regionaal nieuws meebrengen naar de klas, om er deze week mee te werken. * Schrijven: We verzamelen informatie om zelf een krantenartikel te schrijven. In een krantenartikel gaan we op zoek naar informatie a.d.h.v. oriënterende vragen. * Begrijpend lezen: Uit verschillende krantenartikels informatie halen en sleutelwoorden aanduiden. * Taalwijs: Verschillende soorten zinnen en die op een passende toon lezen. * Spelling: We werken nog verder aan onze woorden met ei en ij. Dictee op vrijdag. * Getallen: Een breuk, met noemer kleiner dan 10, van een getal tot nemen. * Hoofdrekenen: Optellen en aftrekken tot * Cijferen: Optellen en aftrekken tot Oefen je tafels!! Tafeltest op tijd, op vrijdag!! Wero Op de Vlucht. We bespreken waarom mensen op de vlucht gaan en hoe we ons daarbij voelen. Het verschil tussen migranten en vluchtelingen komt ook aan bod. Maandag geen zwemmen. Wat doet de 2 e graad bij meester Freek? donderdag / Hockey: Drijven van de bal: door elkaar, rond potjes, verschillende oefeningen per 2 of per 3. Bij juf Nele in de 3 e graad: 5 de leerjaar: Nederlands - Spelling: Kijker 4: Vergeet-mij-nietjes: Woorden met wr- en op -b. Dictee op vrijdag. We werken verder aan kijker 4 die in het teken staat van informatieve teksten / nieuwsbronnen. - Taalwijs: Zinnen aanvullen met bepalingen en voorwerpen. - Begrijpend lezen: Op welke manier lees je nu het beste een krantenartikel? - Hoofdrekenen: Procent nemen van... - Meetkunde: Herhalingsles. - Meten: Oppervlakte van een driehoek. - Getallenkennis: Herhalingsles. - Meetkunde: Eigenschappen van driehoeken. Frans: U10: Ah, vous êtes Français. - Inoefenen hoe men iemand beleefd aanspreekt. Extra oefeningen: De ontkenning. De ontkenning wordt zowel mondeling als schriftelijk geoefend. Bij de herhalingstoets (vooral bij het mondeling) bleek de ontkenning nog de nodige moeilijkheden op te leveren. Spreken voor de klas: Zichzelf voorstellen.

5 De werkwoorden être en avoir vervoegen: extra oefeningen. Être en avoir kunnen ook thuis extra ingeoefend worden via Bingel (U10 nr. 4 être en U13 nr. 4 avoir ). 6 de leerjaar: - Spelling: Kijker 4: Vergeet-mij-nietjes: Woorden met allerlei twee- en meertekenklanken. Dictee op vrijdag. We werken verder aan kijker 4 die in het teken staat van informatieve teksten / nieuwsbronnen. - Taalwijs: Verschillende woordsoorten. - Begrijpend lezen: Op welke manier lees je nu het best een krantenartikel? : - Toepassingen: In de kijker: procent. - Meetkunde: Herhalingsles + toets. - Meten: De oppervlakte van een cilinder berekenen + algemene herhalingsles. - Hoofdrekenen: Herhalingsles. Frans U25: Ma journée. Op dinsdag toets spreken: Ma journée. We vervoegen de werkwoorden: laver, s'habiller en se lever en we maken enkele schriftelijke oefeningen in ons werkboek. Wero We gaan verder met de verschillende bewaartechnieken en we doen een proefje met een appel. Voorlopig geen zwemmen meer voor ons. Wel een uurtje extra beweging. Wat doet de 3 e graad bij meester Freek? donderdag Badminton. Coördinatie-oefeningen met hoepels. De jarigen van de week!

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 16 januari tot vrijdag 20 januari WOENSDAG 18 januari = pedagogische studiedag en dus een extra dag vrij voor de kinderen. Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 13 maart tot vrijdag 17 maart Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Maandag en dinsdag komt juf Alexandra 2 dagen stage doen. Zij zit in haar 1e jaar

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 9 januari tot vrijdag 13 januari 2017 Wat doen de kleuters deze week? Wij wensen jullie: Iets goeds, iets lekkers Iets gek, iets gekkers Iets aardig, iets liefs Maar hoe dan ook iets positief.

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 18 januari tot vrijdag 22 januari Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nu Juleske terug genezen is en zijn rode vlekjes allemaal weg zijn, is hij enorm

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 30 januari tot vrijdag 3 februari Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Wanneer we maandag de klas binnenkomen, ligt Jules nog steeds in bed. Niet omdat

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 5 juni tot vrijdag 9 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: De laatste maand van het schooljaar is van start gegaan en er staan nog heel wat leuke dingen

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 6 februari tot 9 februari Een vrije dag voor de juffen en de kinderen op vrijdag 10 februari... Geniet ervan!! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 14 november tot vrijdag 18 november 2016 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Maandag zullen onze kapoenen heel wat te vertellen hebben. Na het bezoekje

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week?

Wat doen onze kleuters deze week? Wat doen onze kleuters deze week? Van 10 februari tot 14 februari 2014 Instapklas + 1e kleuterklas: juf Nathalie Wat maakt je blij? Wat maakt je boos? Wanneer ben je bang of wat maakt je verdrietig? Het

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 20 februari tot vrijdag 24 februari Hartelijk dank aan iedereen die een ontbijt kocht... Ook dank je wel aan de sponsors!! Dankzij jullie steun gaan wij een fantastische bosklas tegemoet! Wat doen de kleuters

Nadere informatie

maandag 14 januari tot vrijdag 18 januari 2019

maandag 14 januari tot vrijdag 18 januari 2019 maandag 14 januari tot vrijdag 18 januari 2019 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: We zijn alweer een weekje verder en zijn het terug al goed gewoon. Na ons

Nadere informatie

maandag 27 mei tot vrijdag 31 mei 2019

maandag 27 mei tot vrijdag 31 mei 2019 maandag 27 mei tot vrijdag 31 mei 2019 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Deze week is het wel een zééééér korte week. We blijven dus nog even

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 februari tot vrijdag 2 maart 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Deze week tellen we volop verder af naar het feest van Tijger en dit in ons

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 15 mei tot vrijdag 19 mei Feest Vrijzinnige Jeugd: zaterdag 20 mei Lentefeest: zondag 21 mei Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Deze week krijgen we

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 24 april tot vrijdag 28 april 2017 Iedereen van harte welkom op ons schoolfeest zaterdag! Inschrijven voor de barbecue kan nog steeds. De opbrengst gaat integraal naar de kinderen. Wij betalen hiermee

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 24 oktober tot vrijdag 28 oktober 2016 Reeds de laatste week... Deze eerste periode is voorbijgevlogen. Aan iedereen een prettige herfstvakantie! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 22 februari tot vrijdag 26 februari Op woensdag 24 februari is het pedagogische studiedag en dus een dagje vrij voor de kinderen. Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap-

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 3 oktober tot vrijdag 7 oktober 2016 Niet vergeten: Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Appeltjes rood en rond, ik stop je in mijn mond. Zo starten

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 8 juni 2015 tot vrijdag 12 juni 2015 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas Deze week staat alles in het teken van de papa's, of toch bijna, want maandag starten

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Week 1 : Maandag 17 november 2014 tot vrijdag 21 november 2014 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Maandagvoormiddag maken we een uitstapje met de bus want

Nadere informatie

maandag 28 januari tot vrijdag 1 februari 2019

maandag 28 januari tot vrijdag 1 februari 2019 maandag 28 januari tot vrijdag 1 februari 2019 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Vorige week zag ons Juleske er echt niet goed uit. Gelukkig

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 16 november tot vrijdag 20 november Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Deze week staat alles in het teken van de grootouders. : De foto's van de oma

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Week 4 : Maandag 26 januari 2015 tot vrijdag 30 januari 2015 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Daar er heel wat kleuters zijn die nog wat moeten oefenen met

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 22 januari tot vrijdag 26 januari 2018 Op woensdag 24 januari mogen onze leerlingen extra lang slapen want er is die dag geen les. De juffen gaan terug op de schoolbanken. Wat doen de kleuters

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 25 april tot vrijdag 29 april Op 1 mei is het feest voor Febe, Jiske, Noor, Reinout, Rhune en Tess! Proficiat met jullie Eerste Communie!!! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap-

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 22 mei tot woensdag 24 mei Wat doen de kleuters deze week? Een dikke proficiat voor Ferre, Fien en Sepp! Zij vieren op 21 mei hun Lentefeest. Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Misschien

Nadere informatie

maandag 4 juni tot vrijdag 8 juni 2018

maandag 4 juni tot vrijdag 8 juni 2018 4 juni tot vrijdag 8 juni 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Deze week wordt het aftellen voor de papa's en de vakes, want op vrijdag is het feest voor

Nadere informatie

maandag 7 januari tot vrijdag 11 januari 2019

maandag 7 januari tot vrijdag 11 januari 2019 maandag 7 januari tot vrijdag 11 januari 2019 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Eerst en vooral onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

Nadere informatie

maandag 19 november tot vrijdag 23 november 2018

maandag 19 november tot vrijdag 23 november 2018 maandag 19 november tot vrijdag 23 november 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Na het verhaaltje van Roodkapje leren wij deze week nog een

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 20 maart tot vrijdag 24 maart Vanaf volgende week zal het een weekje stil zijn op school... De tweede en de derde graad zijn immers een weekje naar Durbuy! Volgen jullie ons via de facebookpagina?

Nadere informatie

maandag 8 oktober tot vrijdag 12 oktober 2018

maandag 8 oktober tot vrijdag 12 oktober 2018 maandag 8 oktober tot vrijdag 12 oktober 2018 maandag 8 oktober: facultatieve verlofdag. zaterdag 13 oktober: afhaalspaghetti! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas:

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Maandag 1 december 2014 tot vrijdag 5 december 2014 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het wordt vroeg donker, sterren schitteren in de lucht, de maan schijnt

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 25 januari tot vrijdag 29 januari Op dinsdag 26 januari is er in de namiddag een Prins en prinses Carnaval loting onder de leerlingen van de 3 e graad. Breng die dag een carnavalsattribuut (een hoed, een

Nadere informatie

maandag 24 september tot vrijdag 28 september 2018

maandag 24 september tot vrijdag 28 september 2018 maandag 24 september tot vrijdag 28 september 2018 Woensdag 26 september is er onze eerste pedagogische studiedag. Een dagje vrijaf voor de kinderen, de juffen en meesters opnieuw op de schoolbanken. Wat

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 4 januari tot vrijdag 8 januari Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Hallo, hallo! Ook in het nieuwe jaar staat de juf met een briefje klaar. Een briefje met

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 11 september tot vrijdag 15 september 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Afgelopen week zijn we volop op ontdekking gegaan in de verschillende

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 28 september 2015 tot vrijdag 2 oktober 2015 STEUN DE SCHOOL EN KOM OP ZATERDAG 3 OKTOBER NAAR ONZE SPAGHETTISLAG!!! Woensdag 30 september = pedagogische studiedag rond M-decreet. Wat doen de kleuters

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 29 mei tot vrijdag 2 juni Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Na ons kort schoolweekje zijn we er terug en mogen wij Pippa in ons klasje verwelkomen. Zij mag

Nadere informatie

Maandag 4 februari hebben we een dagje vrijaf.

Maandag 4 februari hebben we een dagje vrijaf. maandag 4 februari tot vrijdag 9 februari 2019 Beste ouders, Gelieve mutsen, sjaals en handschoenen te naamtekenen aub. Mogen wij ook met aandrang vragen om in Erondegem niet meer tot aan de containers

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week?

Wat doen onze kleuters deze week? Van 27 januari tot 31 januari 2014 Op vrijdag 31 januari is er een openklasnamiddag. Iedereen welkom vanaf 13.15u. Instapklas + 1e kleuterklas: juf Nathalie Wat doen onze kleuters deze week? Deze week

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 19 oktober tot vrijdag 23 oktober Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij ons schoentje klaarzetten voor de komst van de Sint.

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week?

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + 1e kleuterklas: juf Nathalie Wat doen onze kleuters deze week? Van 17 februari tot 21 februari 2014 't Is weer tijd voor de polonaise... want het is bijna carnaval en dat is eveneens het thema

Nadere informatie

maandag 7 mei tot vrijdag 11 mei 2018

maandag 7 mei tot vrijdag 11 mei 2018 maandag 7 mei tot vrijdag 11 mei 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Ook deze week is het maar een kort weekje en gaat al onze aandacht naar de mama's en

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 23 november tot vrijdag 27 november Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Na onze grootouderweek gaan we deze week de knuffels eens extra verwennen. Vrijdag toonde

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Maandag 11 mei 2015 tot woensdag 13 mei 2015 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas Deze week is het een korte maar feestelijke week. Maandag gaan we allerlei gezelschapspelletjes

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 13 februari tot vrijdag 17 februari Bestellen van een heerlijk ontbijt kan nog steeds...! De leerlingen van de tweede en de derde graad zijn jullie zeer dankbaar! Wat doen de kleuters deze week?

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 9 mei tot vrijdag 13 mei Woensdag 11 mei gaan de juffen terug de schoolbanken op en is er een dagje extra vrijaf voor alle leerlingen en kleuters. Vanaf middag beginnen we ook te oefenen voor onze schoolmusical

Nadere informatie

Van 18 november tot 22 november Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 18 november tot 22 november Tweede en derde kleuterklas: juf Nele - Van 18 november tot 22 november 2013 Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nu de Sint terug naar het warme Spanje getrokken is, wordt het hier alsmaar kouder

Nadere informatie

maandag 18 juni tot vrijdag 22 juni 2018

maandag 18 juni tot vrijdag 22 juni 2018 18 juni tot vrijdag 22 juni 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Zoals jullie hier links kunnen zien, kregen wij in Sealife, 2 schattige zeehondjes voor

Nadere informatie

maandag 5 november tot vrijdag 9 november 2018

maandag 5 november tot vrijdag 9 november 2018 maandag 5 november tot vrijdag 9 november 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Hier zijn we terug na een weekje vakantie. Ons klasje zal vanaf

Nadere informatie

maandag 22 oktober tot vrijdag 26 oktober 2018.

maandag 22 oktober tot vrijdag 26 oktober 2018. maandag 22 oktober tot vrijdag 26 oktober 2018. Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog heel even en dan is het weer zover. De Sint is zich stilletjes

Nadere informatie

Aan iedereen een prettige krokusvakantie en ne goeie carnaval!

Aan iedereen een prettige krokusvakantie en ne goeie carnaval! , Maandag 9 februari 2015 tot vrijdag 13 februari 2015 Aan iedereen een prettige krokusvakantie en ne goeie carnaval! Op vrijdag 13 februari zal er geen warme maaltijd zijn. Wij brengen enkel confetti

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 14 maart tot vrijdag 18 maart Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Na ons bezoekje aan Pluimvee Schouppe zitten er nu 3 schattige kuikentjes in onze

Nadere informatie

Aan iedereen die deelnam aan onze afhaalspaghetti: Bedankt voor jullie steun!!!

Aan iedereen die deelnam aan onze afhaalspaghetti: Bedankt voor jullie steun!!! maandag 15 oktober tot vrijdag 19 oktober 2018 Aan iedereen die deelnam aan onze afhaalspaghetti: Bedankt voor jullie steun!!! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap-

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 21 maart tot vrijdag 25 maart In de loop van deze week worden de koeken geleverd! Nogmaals bedankt aan iedereen voor de steun! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas

Nadere informatie

Van 4 februari tot 8 februari 2013

Van 4 februari tot 8 februari 2013 Van 4 februari tot 8 februari 2013 Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie De laatste week voor de vakantie wordt een echte feestweek! Maandag: Hiep hiep hoera!

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 20 november tot vrijdag 24 november 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Na het verwennen van de knuffels afgelopen week gaan we de komende 2 weken

Nadere informatie

Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 29 mei tot en met 1 juni 2012 Dank je wel aan iedereen die aanwezig was op Feest in de straat!! Een extra woordje van dank aan alle helpende handen!! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas +

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 1 februari tot vrijdag 5 februari Vergeet de opdrachten niet!! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : De eerste week van carnaval is goed gestart met veel

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 21 november tot vrijdag 25 november 2016 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Roodkapje, de wolf, 7 geitjes die zich gaan verstoppen,... Wij kennen ze allemaal,

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 7 november tot 10 november 2016 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Hallo iedereen, hier zijn we terug! Hopelijk hebben jullie genoten van de vakantie en zijn

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 23 oktober tot vrijdag 27 oktober 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan maken de Sint en zijn Pieten zich klaar om naar België te

Nadere informatie

woensdag 23 januari: Pedagogische studiedag.

woensdag 23 januari: Pedagogische studiedag. maandag 21 januari tot vrijdag 25 januari 2019 woensdag 23 januari: Pedagogische studiedag. Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Wanneer we maandag

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 29 februari tot donderdag 3 maart Op vrijdag 4 maart is er een facultatieve verlofdag voor de kinderen én de juffen. Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Gedurende

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 9 november tot vrijdag 13 november Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Na een weekje vakantie zijn we er terug en wat zal het spannend zijn deze week

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Week: Maandag 23 februari tot vrijdag 27 februari 2015 Jullie kunnen nog tot vrijdag bestellingen voor de koeken afgeven. Alvast bedankt voor jullie steun! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 12 juni tot vrijdag 16 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Met de vakantie in zicht werken wij gedurende 2 weken rond het thema "Het zomert hier en

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 26 maart tot vrijdag 30 maart 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Toen we vorige week een eitje vonden in het gras was het al snel duidelijk dat de paashaas

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 19 september tot 23 september 2016 Op dinsdag 20 september 2016 komt de politie langs voor de jaarlijkse fietscontrole! Zorg er dus voor dat je fiets volledig in orde is! Wat doen de kleuters deze week?

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 19 juni tot vrijdag 23 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: We zomeren deze week nog even verder en gaan het vooral hebben over de vakantie die in zicht

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Week: 30 maart 2015 tot vrijdag 3 april 2015 Op vrijdag 3 april is het zover! Dan wordt ons schoollied opgenomen! Smeer alvast jullie keeltjes! Aan iedereen ook een deugddoende paasvakantie! Geniet ervan

Nadere informatie

maandag 28 mei tot vrijdag 1 juni 2018

maandag 28 mei tot vrijdag 1 juni 2018 maandag 28 mei tot vrijdag 1 juni 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Deze week trekken we naar het Wilde Westen waar we kennismaken met de beroemde cowboy

Nadere informatie

maandag 17 september tot vrijdag 21 september 2018

maandag 17 september tot vrijdag 21 september 2018 maandag 17 september tot vrijdag 21 september 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: De komende weken zal het er pas echt beestig aan toe gaan in ons thema

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 26 september tot vrijdag 30 september 2016 Niet vergeten: woensdag is er de eerste pedagogische studiedag van dit schooljaar. Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap-1 e kleuterklas

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week?

Wat doen onze kleuters deze week? - Van 19 november tot 23 november 2012 Vrijdag 23 november is er pedagogische studiedag voor de juffen en krijgen de kinderen dus een dagje vrijaf! Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Wat doen

Nadere informatie

Niieuwsbrief van 27 mei tot 31 mei. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Niieuwsbrief van 27 mei tot 31 mei. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Niieuwsbrief van 27 mei tot 31 mei Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf De afgelopen week ging het in de klas vooral over kikkers en eenden. Jammer genoeg konden wij door

Nadere informatie

Van 11 juni tot en met 15 juni 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 11 juni tot en met 15 juni 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 11 juni tot en met 15 juni 2012 deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Het begint stilaan te korten want binnen 3 weken is het reeds grote vakantie! Wat gaat het snel! Deze week werken

Nadere informatie

Algemeen voor de kleuterschool:

Algemeen voor de kleuterschool: - Van 23 september tot 27 september 2013 Deze week worden enkel in de lagere school de testen van het leerlingvolgsysteem afgenomen. Dit voor spelling en alle onderdelen van wiskunde. Door deze testen

Nadere informatie

maandag 11 maart tot vrijdag 15 maart 2019

maandag 11 maart tot vrijdag 15 maart 2019 maandag 11 maart tot vrijdag 15 maart 2019 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Hier zijn we terug na een weekje verlof. Tijd om er terug in te

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 11 april tot vrijdag 15 april Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Na 2 weken zijn we er terug en vliegen erin voor het laatste trimester. De lente is

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 7 december tot vrijdag 11 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Deze week brengen we de kerstsfeer in de klas en zorgen we samen voor warmte en gezelligheid.

Nadere informatie

maandag 10 september tot vrijdag14 september 2018

maandag 10 september tot vrijdag14 september 2018 maandag 10 september tot vrijdag14 september 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Onze eerste week zit er reeds op. Iedereen heeft zijn eigen plaatsje en

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? dinsdag 2 mei tot vrijdag 5 mei Bedankt voor de TALRIJKE opkomst op ons schoolfeest!!! Bedankt voor jullie steun!!! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het

Nadere informatie

Van 10 juni tot 13 juni Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 10 juni tot 13 juni Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 10 juni tot 13 juni 2014 Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas Na een paar drukke dagen duiken we de zee in en gaan een kijkje nemen onder water. Welke dieren leven er en

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 13 november tot vrijdag 17 november 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Starten doen we deze week uiteraard met een kringgesprek. Ik denk dat onze

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 21 september 2015 tot vrijdag 26 september 2015 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas Wat een raar weer was het de voorbije dagen. We konden de wolken echt

Nadere informatie

Van 26 november tot 30 november Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 26 november tot 30 november Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 26 november tot 30 november 2012 Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Het voorbije weekje was vrij druk maar wel heel leuk. Ik hoop dat de grootouders er

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 15 februari tot vrijdag 19 februari Oproep: Zijn er ouders die oude elektrische toestellen hebben die de derde graad mag hebben om uit elkaar te halen voor hun thema Elektriciteit? Alvast bedankt. Wat

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 6 maart tot vrijdag 10 maart Zaterdag 11 maart is er tussen 10u. en 12u. opendeurdag voor nieuwe kleuters. Kennen jullie kindjes die volgend schooljaar naar school mogen komen? Nodig hen dan zeker

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 12 september tot vrijdag 16 september 2016 Vrijdag 16 september is het strapdag op school. Strappen staat voor stappen en trappen. We willen op deze dag zoveel mogelijk kleuters en leerlingen te

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 9 oktober tot vrijdag 13 oktober 2017 Maandag 9 oktober: facultatieve verlofdag. Zaterdag 14 oktober: spaghettislag. Reserveren kan tot dinsdag 10 oktober! Alvast bedankt voor jullie steun! Wat doen de

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 11 december tot vrijdag 15 december 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Vorige week hadden wij het in de klas al over sfeer en gezelligheid. Deze week

Nadere informatie

www.weeblyvan 17 maart tot 21 maart 2014 Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

www.weeblyvan 17 maart tot 21 maart 2014 Tweede en derde kleuterklas: juf Nele www.weeblyvan 17 maart tot 21 maart 2014 Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + 1e kleuterklas: juf. Nathalie Ri ra rei...wie komt er uit dit ei? 3 Weken lang zullen de eitjes centraal staan want

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Week 3 : Maandag 15 september 2014 tot vrijdag 19 september 2014 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Deze week gaan we naar verkeersland met Octopus! Octopus

Nadere informatie

Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog één weekje en dan is het schoolfeest. Afgelopen week zijn we reeds

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 5 september tot vrijdag 9 september 2016 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Hallo iedereen, hier zijn we met onze eerste nieuwsbrief. We konden reeds even

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Maandag 24 november 2014 tot vrijdag 28 november 2014 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Deze week zal het er beestig aan toe gaan want we werken vooral rond

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 16 mei tot vrijdag 20 mei Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Deze week werken wij verder rond het thema: "Mijn huis". Maandag mag iedereen nog een dagje thuisblijven

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 19 februari tot vrijdag 23 februari 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Hier zijn we terug na een weekje vakantie. Zoals we na elke vakantie doen,

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie