LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. maart 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. maart 2015"

Transcriptie

1 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief maart 2015 Lopende zaken Vooruitkijken Vrienden

2 LCA Inhoud Terugkijken LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief Lopende zaken Manon maart 2015 Theatre of Dreams 2015 Vrienden van LCA

3 1 Terugkijken. De LCAward gaat door, ook tussen de nieuwsbrieven door. Een greep uit de activiteiten van de laatste tijd. Rond de Kerst hebben we onze jaarlijkse kerstbijeenkomst gehad in Grand Cafe de Markt met de Ambassadors. Altijd weer gezellig en leuk om bij te praten. Die Ambassadors die niet te druk zijn met tentamens zijn er. Dit jaar ook een EreAmbassador, Herbert van de stichting Handen ineen voor Gambia. Een andere traditie is de SpareRibAvond, met de Light&Sound crew, de mannen die bij het Theatre of Dreams zorgen voor perfect licht en geluid. Dank aan Vriend de Minnarij voor de hartelijke ontvangst! Overleg met collega s van Liemers College locatie Didam die zich willen inspannen voor de eerste opvang van potentiele deelnemers aan de LiemersCollegeAward. Mooi om te zien dat we overal steun krijgen. Ouderavond voor een groep deelnemers die plannen heeft om naar Cambodja te gaan. Mooie plannen, enthousiaste ouders en alle kansen op een Award. Meer nieuws volgt.

4 1 terugkijken 2. Dan was er de bingo in bejaardentehuis Vreedenhof in Arnhem. Een deel van de groep die naar Sri Lanka wil organiseerde een gezellige middag voor wel 70 ouderen in Arnhem. De zenuwen gierden, de bingoballen rolden, de prijzen vielen en uiteindelijk ging de groep tevreden naar huis. De opbrengst was nog niet enorm, maar het begin is er! Op naar de volgende activiteit. Om de twee weken is er een kleine fotoclub voor een aantal deelnemers aan de Award die nog iets zochten in de categorie Studie. Wat gebeurt er zoal: we bespreken de belichtingsdriehoek ( iso, diafragma, tijd), compositie en boodschap van de foto en de nabewerking van foto s in een fotobewerkingsprogramma. Ook is er een regelmatige bespreking van eigen werk, om te leren kijken naar de techniek en vooral ook naar het resultaat. Regelmatig zijn er voortgangsgesprekken met onze deelnemers. Iedereen die meedoet aan de Award komt regelmatig vertellen hoe het gaat en gaat dan vaak weer heen met nieuwe ideeen, inspiratie en enthousiame. De voortgangsgesprekken dienen er vooral toe de deelnemers inzicht te geven in hun prestaties en om te voorkomen dat tegen het eind van het traject de resultaten zouden tegenvallen. we vergaderen met Piet van onze PR, met Ronald van het geld, met Jac van ons design.

5 2 nog wat terugblik en lopende zaken. Op zondag 15 februari waren Ida (Ambassador) Anno en Jan in Utrecht. in het Louis Hartlooper Complex presenteerde Ambassador Kevin Theodoor Kok de film Jimmy Vogel. Kevin was gevraagd de film te regisseren voor een aantal examenkandidaten en het resultaat mocht er zijn. De film gaat over een puberjongen die de banden met zijn ouders doorsnijdt en naar de grote stad gaat om het echte leven te gaan proeven. Wij vonden het geweldig te zien hoe een van onze Ambassadors aan het begin staat van een veelbelovende carriere. Een grote wens is nog dat Ambassadors elkaar gaan helpen met expertise, met netwerken, met goede raad. Dit ligt op dit moment bij de Club van Ambassadors. In dezelfde week even snel naar Tolkamer gereden. Henk en Herbert van de stichting Handen ineen voor Gambia waren net terug uit Gambia, met de rontgenfoto van het meisje met het lelijk gebroken been, u kent haar uit onze vorige nieuwsbrief. Met de foto kunnen we nu gaan uitzoeken wat de mogelijkheden en de kosten zijn van hulp voor dit meisje. U hoort ervan! Armenie is een land in het oosten, dat weet u. Een van onze deelnemers, Eva Beunk, heeft daar een project. Ze wil muziekinstrumenten maken van goedkoop materiaal en muziekles geven voor de docenten en de leerlingen van een aantal scholen daar. Zit ze in een groep? Nee. Is het dan wel veilig? Ja, haar vader is ter plaatse heel bekend en zorgt ervoor dat ze haar project kan uitvoeren met hulp van bekenden ter plaatse. Mooi idee, stoer, succes.

6 2 lopende zaken. Jos is een van onze heel bijzondere deelnemers ( kwam via VMBO naar onze HAVO en zit nu in de examenklas VWO). Hij was erbij in Tanzania, bij het sportproject en heeft daarmee ruim voldaan aan de eisen die gesteld worden in de categorie Maatschappij. Jos moest nog wel iets doen in de categorieen Cultuur en Sport. Hier (een deel) van zijn plan. Hij gaat op de fiets naar Amsterdam en bekijkt daar het Rijksmuseum. Hij gaat op de fiets naar Nijmegen en bekijkt daar de collectie van museum Het Valkhof. Hij fietst naar Overloon voor het Oorlogsmuseum aldaar en hij gaat de Achterhoek in om het Onderduikersmuseum te bezoeken. Mooi plan, succes Jos.

7 2 nog meer lopende zaken... Esmee van Emden is al een hele tijd deelneemster aan de Award. Vaak schrijven wij, maar Esmee stuurde ons de mail met de mededelingen over de vorderingen en die plaatsen we : Esmee, mooi gedaan! Op vrijdag 13 februari mocht ik in verband met de LCA eerder weg van school. Er stond me een drukke en gezellige week te wachten op de Leemkule in Hattem. Hier zou ik ervaring op gaan doen voordat ik deel ga nemen aan de trainingsdagen in juni. Op de camping ben ik aan de slag gegaan als entertainer in een entertainmentteam. Ik kwam aan met een veel te grote en zware koffer (terwijl we alleen maar personeelskleding zouden dragen en die hele koffer dus niet nodig was.) Ik zou samen werken met Josephine, een meisje dat al eerder op deze camping heeft gewerkt. Het klikte goed tussen ons en ze heeft me veel geleerd en ook veel dingen zelfstandig laten doen waar ik veel van opstak. In die week heb ik sport-en spelactiviteiten gedaan met kinderen, geknutseld, gedanst, meeleeftheater gedaan ( toneelstukjes waarin je kinderen mee laat spelen) en we hebben zelfs shows geoefend voor in het hoogseizoen. Het mocht mee tellen voor de LCA omdat het met sport,cultuur en maatschappelijke activiteiten te maken had en de aankomende trainingsdagen tellen mee voor het onderwijs gedeelte. Het is echt super dat ik dit mee mocht laten tellen voor de LCA want dit is iets wat ik al heel lang wil gaan doen en door de LCA is dit nu ook echt gelukt!

8 2 en nog meer lopende zaken. Kort geleden een interessant gesprek gehad met een afvaardiging van het filmhuis. Hun activiteit Buitenblik gaat een podium bieden aan LCAcandidaten. Geweldig. We laten ze zelf aan het woord. BuitenBlik 2015 zorgt voor spectaculaire festivaldagen in en om de spiegeltent La Gayola op het Raadhuisplein en op andere bijzondere plekken in Zevenaar en omgeving. In 2015, 13 t/m 17 mei, voor de zevende keer. Verandering en vernieuwing zijn de uitgangspunten. Zo slagen wij erin het publiek aan ons te binden! BuitenBlik 2015 wordt een festival gebaseerd op drie peilers: Beleving Verbinding - Cultuur. Beleving: door in te spelen op de menselijke behoefte actief bezig te zijn, te leren en nieuwe ervaringen op te doen. Verbinding: door onderdeel te zijn van een groter geheel. BuitenBlik als verbindende factor tussen artiest, publiek, bedrijfsleven, culturele instellingen, scholen en omgeving. Cultuur: culturele verdieping door een origineel, meeslepend en inspirerend programma te brengen. Met aandacht voor kunst in de breedste zin van het woord. Op vrijdagmiddag, 15 mei stellen we ons podium open voor leerlingen van het Liemers College, die meedoen aan de LiemersCollegeAward. Zij zullen een muzikaal optreden verzorgen op het podium van de spiegeltent. Een gedeelte van de kaartverkoop zal ten goede komen van het gekozen, goede doel van deze leerlingen. De organisatie van buitenblik en de leerlingen van de LCA nodigen u van harte uit om deze voorstelling tot een succes te maken! Voor het complete programma van BuitenBlik kunt u kijken op

9 3 Manon. Manon kwam langs met haar plan voor een Award. We laten het hier zien, ook om weer eens duidelijk te maken hoe de Award werkt. Manon heeft voor alle categorieen een plan gemaakt. Studie: ze wil haar wiskundecijfer ophalen van een 4 naar een 5 en nog liever een 6. Ze laat het niet bij een wens maar is actief bezig met extra les en hulp om het plan te laten slagen. zangles: ze volgt lessen en studeert ook de theorie. traniningsacteur: ze leert hier hoe ze allerlei soorten leerlingen kan spelen, ten behoeve van beginnende en zittende docenten die in realistische situaties kunnen oefenen met hun aanpak van de klas en de leerlingen. videoprogramma leren basgitaar leren spelen. Maatschappij: Manon wil een benefietavond verzorgen, een concert geven, een openluchtoptreden verzorgen, benieuwd wat het wordt... schilderen met kinderen. Cultuur: film maken optreden, zang en piano videoclips maken bij eigen werk (hier komt het videoprogramma uit de categorie studie goed van pas) Sport: hardlopen aerofit/dance verder met gymverening Didam en Godiva 1/4 triathlon!

10 4 Theatre of Dreams Theatre of Dreams? Hoe zit dat ook weer? Even recapituleren. De kandidaten voor de medaille hebben in het laatste jaar dat ze op school zitten hun best gedaan te voldoen aan de eisen van de LiemersCollegeAward op de inmiddels vaak genoemde vier gebieden. Ze hebben hun prestaties gewikt en gewogen en samen met de begeleiders van de Award zijn ze het eens geworden over de kleur ervan, goud, zilver of brons. De kandidaten zijn alleen met zichzelf in competitie geweest en de uitkomst is de Award. Wat voor veel mensen moeilijk is: geen Award is identiek aan een andere. Iedere kandidaat stelt zijn doelen en haalt die (of niet!) voor de agenda de uitreiking van de Awards 2015 is op 24 juni Onze hoffotograag Vincent Baake is al weer druk bezig met de nieuwe portretten van de winnaars. We zijn er nu al weer zeker van dat de portretten zullen schitteren in de Hall of Fame. De LIGHT&SOUND crew is ook bezig te bedenken hoe de zaal eruit gaat zien, overal begint het weer te borrelen. Genoeg voor deze keer, tot nieuwsbrief nummer 23.

11 5 Vrienden van LCA. LiemersCollegeAward Contactgegevens: Liemers College, Heerenmäten 6, 6904 GZ Zevenaar, NL. Telefoon: Rabobank St.LCAward: Rabo KvKnr Comité van aanbeveling: C. Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland. J. de Ruiter, Burgemeester van Zevenaar. I. Leppink-Schuitema, Burgemeester van Montferland. M. Slinkman, Burgemeester van Rijnwaarden. M. Mittelmeijer, Voorzitter College van Bestuur Quadraam. H. Wiggers, Voorzitter centrale directie Liemers College. Mevrouw Mama Sarah Obama, grootmoeder van de president van de USA. Initiatief AWARD: Anno Koning en Jan van den Heuij. Ondersteuning Award: Janneke Jegen, Marianne Das,. Penningmeester: Ronald Kuijper. PR: Piet van Breukelen. Ambassadeurs honoraires: Henk en Herbert: Gambia, Lae-titia en Bas: Kenia, Yvonne Matiba: Kenia Paul en Rob: Indonesië. Ambassadeurs: alle Awardwinners. De LiemersCollegeAward wordt mede mogelijk gemaakt door onze vrienden! In iedere nieuwsbrief wordt daarom een wisselende selectie van 15 vrienden van LCA even onder de aandacht gebracht.

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Special : the Medal Run. de weg ernaar toe. de medaille. de kleur. november 2015

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Special : the Medal Run. de weg ernaar toe. de medaille. de kleur. november 2015 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Special : the Medal Run november 2015 de medaille de weg ernaar toe de kleur LCA Inhoud de medailles LIEMERSCOLLEGEAWARD Special : the Medal Run de weg naar de medailles de kleur

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. april 2015

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. april 2015 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief april 2015 Lopende zaken Vooruitkijken Vrienden LCA Inhoud Terugkijken LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief Lopende zaken Buitenblik april 2015 Theatre of Dreams 2015 Vrienden

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. juli 2015

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. juli 2015 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief juli 2015 terugblik vooruitblik uitreiking LCA Inhoud TerugBLIK LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief Lopende zaken VooruitBLIK juli 2015 Theatre of Dreams 2015 Vrienden van

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. vrienden. december 2016

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. vrienden. december 2016 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief december 2016 projecten goede wensen vrienden LCA Inhoud zetduivel of beetje dom? LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief projecten enzovoorts december 2016 goede wensen vrienden

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Money, money, money! de Medal Run. en meer. april 2016

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Money, money, money! de Medal Run. en meer. april 2016 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief april 2016 Money, money, money! de Medal Run en meer. LCA Inhoud Money, money, money! LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief de Medal Run Meer maart 2016 Vrienden van LCA www.liemerscollegeaward.nl

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Theatre of Dreams. Projecten en activiteiten. en meer. juni 2016

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Theatre of Dreams. Projecten en activiteiten. en meer. juni 2016 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief juni 2016 Projecten en activiteiten Theatre of Dreams en meer. LCA Inhoud website en financien LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief projecten en activiteiten voorbereiding

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. vrienden & wensen. van alles wat. oude projecten nieuwe projecten. december 2014

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. vrienden & wensen. van alles wat. oude projecten nieuwe projecten. december 2014 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief december 2014 oude projecten nieuwe projecten van alles wat vrienden & wensen LCA Inhoud oude projecten LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief nieuwe projecten van alles wat

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Theatre of Dreams revisited. Project CooP Kisumu. Plannen maken. september 2015

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Theatre of Dreams revisited. Project CooP Kisumu. Plannen maken. september 2015 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief september 2015 Theatre of Dreams revisited Plannen maken Project CooP Kisumu LCA Inhoud Terugkijken LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief Stand van Zaken Plannen deelnemers

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Nieuwe Vrienden. januari 2016

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Nieuwe Vrienden. januari 2016 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief januari 2016 Beste Wensen Oude Vrienden Nieuwe Vrienden LCA Inhoud Beste Wensen LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief De Stand van Zaken Oude Vrienden januari 2016 Nieuwe

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Verde. oktober 2016

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Verde. oktober 2016 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief oktober 2016 project Cabo Verde LCA Inhoud nog eens Floor LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief project Cabo Verde enzovoorts oktober 2016 meer vrienden van de LCA www.liemerscollegeaward.nl

Nadere informatie

LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD. Nieuwsbrief. Een gloednieuwe. Project in Latrya, Gambia. Nieuwsbrief. maart 2014

LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD. Nieuwsbrief. Een gloednieuwe. Project in Latrya, Gambia. Nieuwsbrief. maart 2014 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief maart 2014 Een gloednieuwe Nieuwsbrief Project in Latrya, Gambia Theatre of Dreams 2014 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief maart 2014 Inhoud Een gloednieuwe Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief LiemersCollegeAward aflevering 4 juli 2012

Nieuwsbrief LiemersCollegeAward aflevering 4 juli 2012 LiemersCollegeAward Is opgericht om ambitie bij jonge mensen te stimuleren. Geïnspireerd door de Duke of Edinburgh Award en aangepast aan de specifieke omstandigheden van het Liemers College. Jonge mensen

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. april 2017

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. april 2017 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief april 2017 even bijpraten Uganda Medal Run LCA Inhoud Even bijpraten LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief Project Madagaskar en verder april 2017 Medal Run 2017 Vrienden

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. de voorbereiding. Sri Lanka here we come! en nog meer. oktober 2015

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. de voorbereiding. Sri Lanka here we come! en nog meer. oktober 2015 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief oktober 2015 Sri Lanka here we come! de voorbereiding en nog meer LCA Inhoud Drukke tijden LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief Sri Lanka here we come! De Voorbereidingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief LiemersCollegeAward aflevering 5 september 2012

Nieuwsbrief LiemersCollegeAward aflevering 5 september 2012 LiemersCollegeAward Dit is de 5e nieuwsbrief van de LiemersCollegeAward. Is opgericht om ambitie bij jonge mensen te stimuleren. Geïnspireerd door de Duke of Edinburgh Award en aangepast aan de specifieke

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. november 2015

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. november 2015 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief november 2015 Sri Lanka het project en nog meer LCA Inhoud Sri Lanka LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief het project de uitstapjes november 2015 het blog & bedankt Vrienden

Nadere informatie

Activiteiten schooljaar 2011-2012 De Award wordt ondersteund door de

Activiteiten schooljaar 2011-2012 De Award wordt ondersteund door de Nieuwsbrief LiemersCollegeAward aflevering 4 LiemersCollegeAward juni 2012 Dit is de 4e nieuwsbrief van de LiemersCollegeAward. Is opgericht om ambitie bij jonge mensen te stimuleren. Wat is nieuw? Geïnspireerd

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Nieuwe lichting. Floor. Plannen. september 2016

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Nieuwe lichting. Floor. Plannen. september 2016 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief september 2016 Floor Nieuwe lichting Plannen LCA Inhoud Floor LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief Nieuwe lichting Plannen september 2016 meer vrienden van de LCA www.liemerscollegeaward.nl

Nadere informatie

Een greep uit lopende projecten.

Een greep uit lopende projecten. LiemersCollegeAward is opgericht om ambitie bij jonge mensen te stimuleren. Geïnspireerd door de Duke of Edinburgh Award en aangepast aan de specifieke omstandigheden van het Liemers College. Jonge mensen

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. projecten en plannen. Sri Lanka. en nog meer. december 2015

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. projecten en plannen. Sri Lanka. en nog meer. december 2015 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief december 2015 Sri Lanka projecten en plannen en nog meer LCA Inhoud Sri Lanka LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief projecten en plannen meer december 2015 wensen Vrienden

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Sportproject Tanzania. Voorbereiding Tanzania. Diversen. november 2014

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Sportproject Tanzania. Voorbereiding Tanzania. Diversen. november 2014 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief november 2014 Voorbereiding Tanzania Sportproject Tanzania Diversen LCA Inhoud Voorbereiding LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief De groep Het Sportproject en het blog van

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Comite van Aanbeveling. Iris en Anne Fleur. na Oeganda. december 2017

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. Comite van Aanbeveling. Iris en Anne Fleur. na Oeganda. december 2017 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief december 2017 na Oeganda Iris en Anne Fleur Comite van Aanbeveling LCA Inhoud na Oeganda LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief nieuwjaar en meer Anne Fleur en Iris december

Nadere informatie

Nieuwsbrief LiemersCollegeAward aflevering 3 mei 2012. Stichting LiemersCollegeAward is een ANBI. Liemers College Zevenaar.

Nieuwsbrief LiemersCollegeAward aflevering 3 mei 2012. Stichting LiemersCollegeAward is een ANBI. Liemers College Zevenaar. Nieuwsbrief LiemersCollegeAward aflevering 3 mei 2012 LiemersCollegeAward Dit is de 3e nieuwsbrief van de LiemersCollegeAward. Is opgericht om ambitie bij jonge mensen te stimuleren. Dit is een extra editie

Nadere informatie

Nieuwsbrief LiemersCollegeAward aflevering 8 april 2013

Nieuwsbrief LiemersCollegeAward aflevering 8 april 2013 In deze nieuwsbrief een overzicht van de gebeurtenissen van de afgelopen periode en een vooruitblik op de komende hectische weken. In de vorige nieuwsbrief namen we afscheid van de firma Durant die ons

Nadere informatie

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. en nog eens. Oeganda. oktober 2017

LCA. LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief. en nog eens. Oeganda. oktober 2017 LCA LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief oktober 2017 en nog eens LCA Inhoud 1 LIEMERSCOLLEGEAWARD Nieuwsbrief 2 oktober 2017 3 4 5 vrienden van LCA www.liemerscollegeaward.nl a.koning@liemerscollegeaward.nl

Nadere informatie

LCA op de regionale televisie!

LCA op de regionale televisie! LiemersCollegeAward Is opgericht om ambitie bij jonge mensen te stimuleren. Geïnspireerd door de Duke of Edinburgh Award en aangepast aan de specifieke omstandigheden van het Liemers College. Jonge mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief LiemersCollegeAward aflevering 11 september 2013

Nieuwsbrief LiemersCollegeAward aflevering 11 september 2013 Dit is nieuwsbrief 11 van de LiemersCollegeAward. Om te beginnen allemaal een heel voorspoedig nieuw schooljaar toegewenst. In deze nieuwsbrief kijken we kort terug op de uitreiking van de Awards in juni,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Je ouders kunnen perfecte last minute studie oriëntatiecoaches zijn, maar weten ze eigenlijk wel wat je dromen en ambities zijn? En omgekeerd: weet jij hoe jouw

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

Als u iets wilt verbeteren, doe dit dan zo duidelijk mogelijk. Streep wat fout is duidelijk door. Hoofdstuk 3 - oefening 19 - Extra oefening

Als u iets wilt verbeteren, doe dit dan zo duidelijk mogelijk. Streep wat fout is duidelijk door. Hoofdstuk 3 - oefening 19 - Extra oefening Hoofdstuk 3 - oefening 19 - Extra oefening Vooruitkijken U maakt 13 opdrachten waarbij u iets moet schrijven. Bij de opdracht staat precies wat u moet doen. Lees de opdracht goed door voordat u gaat schrijven.

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen nameting

Vragenlijst leerlingen nameting Bijlage C Vragenlijsten Vragenlijst voor leerlingen Vragenlijst leerlingen nameting Dit schooljaar doe jij mee aan de pilot havo Carrousel. Je bent bij een aantal organisaties op Carrouselbezoek geweest

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015

Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015 Nieuwsbrief Jaargang 15, 2015 VSO Mikado Stiemensweg 44 Terugblik op ouderavond schooltijden Op donderdag 22 januari vond de ouderavond plaats waarin een model werd gepresenteerd voor mogelijke nieuwe

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 14 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes.

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes. G. is een jongen van 12 jaar oud. Hij heeft geen handicap maar komt tijdens de vakanties wel naar de regenboog samen met zijn zus die wel een handicap heeft. Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai.

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

Verdeel de tijd goed over de dertien opdrachten. U moet voor de eerste 10 opdrachten ongeveer 20 minuten reserveren.

Verdeel de tijd goed over de dertien opdrachten. U moet voor de eerste 10 opdrachten ongeveer 20 minuten reserveren. Hoofdstuk 3 - Oefening 19 - Extra oefening Vooruitkijken U maakt dertien opdrachten waarbij u iets moet schrijven. Bij de opdracht staat precies wat u moet doen. Lees de opdracht goed door voordat u gaat

Nadere informatie

Muziekcoaching, wie doet dat? Muziekcoaching, wat is dat?

Muziekcoaching, wie doet dat? Muziekcoaching, wat is dat? Ook in jullie Schoolwerkplan staat waarschijnlijk dat de leerkrachten muzieklessen verzorgen in hun eigen groep. Of misschien dat deze lessen gegeven worden door een van de collega s die wat meer onderlegd

Nadere informatie

Checklist Presentatie geven 2F - handleiding

Checklist Presentatie geven 2F - handleiding Checklist Presentatie geven 2F - handleiding Inleiding De checklist Presentatie geven 2F is ontwikkeld voor leerlingen die een presentatie moeten kunnen geven op 2F. In deze handleiding wordt toegelicht

Nadere informatie

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING In gesprek met elkaar. Uitwerking van de stellingen. De onderstaande stellingen hebben we deze avond besproken onder elke stelling staan een aantal opmerkingen die

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012 Beste leerlingen, dames en heren, Er is een filmpje op YouTube dat begint

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Inhoud Inleiding... 3 Ideeën... 3 Liedjes... 3 In ontwikkeling... 3 Wie Durft - beschrijving van de voorstelling... 4 Liedteksten...

Inhoud Inleiding... 3 Ideeën... 3 Liedjes... 3 In ontwikkeling... 3 Wie Durft - beschrijving van de voorstelling... 4 Liedteksten... Inhoud Inleiding... 3 Ideeën... 3 Liedjes... 3 In ontwikkeling... 3 Wie Durft - beschrijving van de voorstelling... 4 Liedteksten... 6 Woordenlijst Wie durft... 8 Lessuggesties... 9 2 Inleiding Voor u

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

Algemene informatie. Beste aanstaande student,

Algemene informatie. Beste aanstaande student, Algemene informatie Beste aanstaande student, Ter voorbereiding op het gesprek vragen we je een korte enquête in te vullen. Met het invullen bevestig je tegelijk je komst naar het kennismakingsgesprek,

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

Jonge ambtenaar van het jaar

Jonge ambtenaar van het jaar Verkiezing opent vele deuren voor Katherine Diaz Winnares Katherine Diaz vertelt over haar motiva Winnares Katherine Diaz vertelt over haar motivatie voor het werk, bewustwording tijdens en kansen na het

Nadere informatie

Meer Lauwe on Light?

Meer Lauwe on Light? Onderzoeksrapport studenten ; Meer? Rapport gemaakt door : Marvin van Dinteren Erik de Veer Jelle Schenkels Freek Hogenkamp 4 september 2008 Inhoudsopgave Inleiding blz. 2 Werkwijze blz. 3 Verwerking blz.

Nadere informatie

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek Cultuurbeleving Junipeiling Bewonerspanel Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht van Cultuur Ontwikkelorganisatie Gemeente

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Montessorischool Oosterhout

NIEUWSBRIEF Montessorischool Oosterhout Nieuwsbrief 25 schooljaar 2012-2013 10 april 2013 NIEUWSBRIEF Montessorischool Oosterhout Trekbeemd 34 4907 DP Oosterhout 0162-470581 info@montessorischooloosterhout.nl www.montessorischooloosterhout.nl

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

3 juli 2015 Nummer 19

3 juli 2015 Nummer 19 3 juli 2015 Nummer 19 Inhoud: Elzeneindfestijn (ingekomen) Muze Misse Kwaliteitsvragenlijsten (KVL) Gezinsviering Laatste oproep aanmelden typecursus Herinnering Uitkomsten enquête continurooster Vervangingen

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie

HELP DE KINDERBOEKEN AMBASSADEUR! Tips en kansen voor de leesconsulent van de Bibliotheek op school

HELP DE KINDERBOEKEN AMBASSADEUR! Tips en kansen voor de leesconsulent van de Bibliotheek op school HELP DE KINDERBOEKEN AMBASSADEUR! Tips en kansen voor de leesconsulent van de Bibliotheek op school Beste leesconsulent, Jan Paul Schutten onze enige echte kinderboekenambassadeur- heeft een geweldige

Nadere informatie

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 5 5 HOOFDSTUK 1 Wie ben jij? WOORDEN 1 1 Ik... Paula. a heet b naam 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 3 Ik ga... mijn vriend naar het restaurant. a uit b met 2 1 Mijn... is Derek. a huisnummer b naam 2

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

Kaaiendonkse. Tradities. (studieles ) Vooraf. Voorbereiding leerkracht

Kaaiendonkse. Tradities. (studieles ) Vooraf. Voorbereiding leerkracht Kaaiendonkse Tradities Doorvmiddel van de tekst en de verwerkingsopdracht krijgen de leerlingen inzicht in de viering van het carnaval in de regio Oosterhout Het belangrijkste doel is de leerlingen een

Nadere informatie

Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015

Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015 Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015 Beste ouders, Terwijl de kortste dag snel nadert en een lange kerstvakantie voor de deur staat, gaan onze gedachten terug naar schooljaar 2015. Het

Nadere informatie

VERDER MET JE TALENT RUIMTE VOOR VERDIEPING IN VWO 4, 5 EN 6

VERDER MET JE TALENT RUIMTE VOOR VERDIEPING IN VWO 4, 5 EN 6 _ VERDER MET JE TALENT RUIMTE VOOR VERDIEPING IN VWO 4, 5 EN 6 VERDER MET JE Van jongs af aan heb ik al de ambitie om arts te worden. Maar binnenkomen op de geneeskundeopleiding is niet makkelijk. Bij

Nadere informatie

DieDrie. Lesbrief bij de voorstelling Zeg het met muziek

DieDrie. Lesbrief bij de voorstelling Zeg het met muziek DieDrie Lesbrief bij de voorstelling Muziekles (deel1) ±35 minuten (incl. filmpjes) (uitleg en filmpjes) Groep 3 t/m 8 Hoe? In groepjes op 1 of meer computers (met internet), of klassikaal met beamer of

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Woord van de Teamleider. In deze nieuwsbrief. Agenda 2013. Twente Academy www.twenteacademy.nl info@twenteacademy.nl

Woord van de Teamleider. In deze nieuwsbrief. Agenda 2013. Twente Academy www.twenteacademy.nl info@twenteacademy.nl In deze nieuwsbrief 1 Woord van de Teamleider 2 Profielwerkstukkenwedstrijd 3 Voorbereiding Techniek Meidenkamp 2013 4 Profielschets Net-Les 5 Evaluatie Nieuwjaarskamp 2013 Deze nieuwsbrief is mede mogelijk

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

Evaluatie PvKO Mastersessie 10 april 2014

Evaluatie PvKO Mastersessie 10 april 2014 Verwachting en aanbeveling Evaluatie PvKO Mastersessie 10 april 2014 Heeft de PvKO Mastersessie aan jouw verwachting voldaan? Toelichting: De link met Big Data was me niet echt duidelijk, titel dekte de

Nadere informatie

Ik ben met kerst naar Jingle Balls geweest. Het is een groot concert in de Ziggo dome. Er kwamen veel artiesten zoals Roel van Velzen en Afro jack.

Ik ben met kerst naar Jingle Balls geweest. Het is een groot concert in de Ziggo dome. Er kwamen veel artiesten zoals Roel van Velzen en Afro jack. Groep 8 Mijn voorlopig advies. Ik moest op gesprek met mijn moeder en mijn broertje. We moesten naar meester Tom. We kregen een hele uitleg. Op het eind hoorde ik mijn voorlopig advies. Het was kader of

Nadere informatie

Slachtoffers maken van hun leed geen show.

Slachtoffers maken van hun leed geen show. Slachtoffers maken van hun leed geen show. UITNODIGING UNIEKE DINNERSHOW TEN BATE VAN FONDS SLACHTOFFERHULP Het Twentse bedrijfsleven beleeft de Top in culinair en muzikaal genieten! Maar de opbrengst

Nadere informatie

2Nieuwsbrief nr. 14 26 november 2014

2Nieuwsbrief nr. 14 26 november 2014 2Nieuwsbrief nr. 14 26 november 2014 Beste ouders, Wilt u meer weten over de dingen die op de nieuwsbrief staan? Kom dan gerust even langs op school. ` *Bijbelverhalen: Tel de dagen is het thema van de

Nadere informatie

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader)

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) HEYTHUYSEN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) Postadres: Postbus 3016 6093 ZG HEYTHUYSEN Schooladres: Tienderweg 101 6093

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21-01-2014

Nieuwsbrief 21-01-2014 Nieuwsbrief 21-01-2014 Beste ouders, De Inspirerende leeromgeving In de brief van 16 januari heeft u kunnen lezen over de Inspirerende Leeromgeving en de plannen die er liggen om verbetering in ons schoolgebouw

Nadere informatie

Praktijkboek CKV Cultureel Zelfportret

Praktijkboek CKV Cultureel Zelfportret Praktijkboek CKV Cultureel Zelfportret Verkennen en verbinden Zelf verbeelden 10 invulbladen voor het cultureel zelfportret Overzicht Verkennen en Verbinden Beste CKV leerling, Met dit werkboek werk je

Nadere informatie

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan. Nieuws vanuit de directie. Inhoud. 16 april 2015

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan. Nieuws vanuit de directie. Inhoud. 16 april 2015 Basisschool De Touwbaan Touwbaan 16 4901GG Oosterhout (NB) Tel.:0162-453706 www.kbsdetouwbaan.nl info@kbsdetouwbaan.nl 16 april 2015 Het Knoopje Jaargang 9, nummer 13 Nieuws vanuit de directie * Laatst

Nadere informatie

Culturele activiteiten.

Culturele activiteiten. . 2015-2016 De school bestaat dit jaar 66 jaar! En dat gaan we vieren met een jubileum event voor groep 8 leerlingen, een reünie voor oud leerlingen, en een groot feest voor de leerlingen. En we mogen

Nadere informatie

~ Sterre: de cijfers ~

~ Sterre: de cijfers ~ ~ Sterre: de cijfers ~ rre_droog.indd 1 1-12-10 11:3 rre_droog.indd 2 1-12-10 11:3 voorwoord tekst: Joost Korsten, Directeur / bestuurder Spectrum CMO Gelderland Vol trots presenteert Spectrum CMO Gelderland

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix!

Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix! Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix! Welkom op Ardennen Camping Bertrix! In dit boekje vindt u alle informatie over onze activiteiten. Wij zijn een enthousiast entertainmentteam met

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

SPA pilot St. Bonifatius College Utrecht i.s.m. Project-You! en MyPem

SPA pilot St. Bonifatius College Utrecht i.s.m. Project-You! en MyPem SPA pilot St. Bonifatius College Utrecht i.s.m. Project-You! en MyPem Nieuwe producten: de Student Profiel Analyse (SPA) en studiekeuzerichtlijnen In april 2015 lanceerde Thomas Education twee nieuwe producten:

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Nieuwsbrief 19 Maandag 19 januari 2015. Resultaten ouderavond. Verslag leerlingenraad. Beste ouders, De ouderavond. De

Nadere informatie

AGENDA nr. 2 JARIG NIEUWS. Kamp groep 7/8 Vervanging juf Carola Terugblik informatie-avond Inloopochtend Gezamenlijke ouderavond 3 oktober

AGENDA nr. 2 JARIG NIEUWS. Kamp groep 7/8 Vervanging juf Carola Terugblik informatie-avond Inloopochtend Gezamenlijke ouderavond 3 oktober AGENDA nr. 2 Vrijdag 16 sept. Groep 7/8 terug van kamp Zaterdag 17 sept. Rommelmarkt Ger. Kerk op Amaliahof Maandag 19 sept. Schoolraad en MR vergadering in school. Aanvang 19.45 u Woensdag 28 sept. Inloopochtend

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! collectieve vrije dagen hele dag namiddag vrijdag 13 03 2015 1 2 3 4 5 vrijdag 22 05 2015 1 5 vrijdag 10 07 2015 1 2 3 4 5 OPEN MORGEN op woensdag 4 maart a.s. van 09.00 11.30

Nadere informatie

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Werelds leren in landelijk Amsterdam Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Welkom op De Weidevogel! De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Onze school ligt

Nadere informatie

taal in veenendaal verbeter je nederlands Hollandaca ögrenmek istiyorsaniz Wanaaji Holandeeskaaga

taal in veenendaal verbeter je nederlands Hollandaca ögrenmek istiyorsaniz Wanaaji Holandeeskaaga taal in veenendaal verbeter je nederlands Hollandaca ögrenmek istiyorsaniz Wanaaji Holandeeskaaga Verbeter je Nederlands! Wil jij ook beter Nederlands leren? Ga dan naar de bibliotheek in De Cultuurfabriek.

Nadere informatie

Vanuit de kunsten gelden er geen beperkingen alleen maar mogelijkheden.

Vanuit de kunsten gelden er geen beperkingen alleen maar mogelijkheden. KOMpositie in beeld Vanuit de kunsten gelden er geen beperkingen alleen maar mogelijkheden. Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding Waarom KOM? KOM erbij KOM praat KOM thuis bij KOM werken KOM samen Dankwoord

Nadere informatie

Samen sporten met Mission Olympic De grootste schoolsportcompetitie van Nederland

Samen sporten met Mission Olympic De grootste schoolsportcompetitie van Nederland Samen sporten met Mission Olympic De grootste schoolsportcompetitie van Nederland 14393_brochure mission olympic_a4_v6.indd 1 02-09-11 17:02 Samen sporten met Mission Olympic Sporten is goed voor je gezondheid

Nadere informatie

belangrijke data... 5 december 2014, nr. 8

belangrijke data... 5 december 2014, nr. 8 belangrijke data..... 5 december 2014, nr. 8 Don 18 dec Kerstdiner, 18.00 19.00 uur: alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij Vrij 19 dec Start kerstvakantie, alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij. De Kerstvakantie

Nadere informatie