Satellite Ice: het bedrijf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Satellite Ice: het bedrijf"

Transcriptie

1 en zijn ijsbanen

2 Satellite Ice: het bedrijf SATELLITE ICE is sedert 1994 aktief in het vervaardigen en verhuren van tijdelijke ALUMINIUM ijsschaatsbanen. SATELLITE ICE heeft projecten verwezenlijkt in de Benelux, Frankrijk, Engeland, Ierland, Spanje en het Midden-Oosten. Vorig seizoen verhuurde SATELLITE ICE zo n veertig succesvolle schaatsbanen. Deze ijsbanen zijn volgens eigen ontwerp vervaardigd in België. Dit maakt dat wij als fabrikant zeer flexibel kunnen inspelen op de marktverwachtingen. De 'drive' van SATELLITE ICE zorgt ervoor dat elkeen die met ons werkt, dit blijft doen! Onze beste referentie is Uw trouw. Enkele referenties: België: Brussel, Gent, Brugge, Antwerpen, Oostende, Hasselt, Nederland: Maastricht, Oss, Terneuzen, Rotterdam, Apeldoorn, Kerkrade, Frankrijk: Parijs, Roubaix, Arras, Saint-Avold, Compiègne, Soissons, VK : London, Cardiff, Leeds, Glasgow, Manchester, Newcastle, Nottingham, Ierland: Dublin, Cork, Limerick, Letterkenny, Killarney, Galway, Special events: ITV Dancing on ice Dubai: Ice surprises festival Kopenhagen: Lancering Opel Zafira VK: Eden Project Taipei: Pingu Winter Wonderland Een volledige lijst is beschikbaar op eenvoudig verzoek.

3 Satellite Ice: zijn ijsbanen Omdat SATELLITE ICE enkel hoogwaardige kwaliteit wil leveren, hebben we enkel echt ijs. Vooreerst dienen we over een vlakke ondergrond te beschikken. vloer/podium gebouwd te worden. Meestal dient er een Een ijsbaan bestaat uit een koelgroep die warmte afvoert uit de ijslaag via de koelvloeistof. Deze circuleert in de koelvloer a.d.h.v. een circulatiepomp. Rondom de ijsbaan komt er een omheining en verder heeft men ook schaatsen nodig. De ondervloer Een ondervloer die vrijwel waterpas ligt, is nodig om een ijspiste te bouwen. Indien het verval van de locatie niet meer bedraagt dan 70 à 80 cm, volstaat een gewone (tent)vloer. Indien de denivellering groter is, raden wij een podium in stellingsysteem aan. De vloer van het podium bestaat dan uit "anti-slip" platen.

4 De koelgroep Voor een ijsbaan in open lucht in de winterperiode gaan we uit van een nodig minimaal koelvermogen van 300 W/m² en een koelvloeistof van -12 C. Bijvoorbeeld : Een piste van 600 m² heeft (600m² x 300W/m²) = 180 kw koelvermogen nodig. Wel dient er opgemerkt te worden dat het elektrisch vermogen niet hetzelfde is als het koelvermogen. Wij huren onze koelgroepen steeds bij de grootste leveranciers van koelgroepen ter wereld. Dit geeft ons de garantie steeds over de zuinigste en geluidsarmste machines te beschikken, die voldoen aan alle wettelijke normen. Tevens is er de geruststellende professionele 24h / 7d service. U kan steeds een volledige technische fiche (vermogen, koelvermogen, geluidsproductie, ) van de koelgroep bekomen. De koelvloer De koelvloer bestaat uit een buizensysteem + hoofdgeleiders die gevuld worden met een koelvloeistof. Hoofdgeleiders De twee stalen buizen (in + uit) worden aan dezelfde -korte- zijde van de ijsbaan geplaatst. De verbindingsstukken van de hoofdgeleider naar de koelgroep zijn flexibele 4 industriële darmen. Aluminium buizensysteem Op deze grote collectoren worden lange aluminium buizen aangesloten die over de hele lengte van de ijspiste gelegd worden. Zo onstaat een aluminium mat over de gehele oppervlakte van de piste. Hierdoor stroomt dan de koelvloeistof. Alle buizen worden ter plaatse gekoppeld om een perfecte lekvrije piste te garanderen. In bijlage 1 wordt uitgebreid uitgelegd waarom SATELLITE ICE vanaf het begin als eerste voor aluminium geopteerd heeft. Koelvloeistof De koelvloeistof is een propyleenglycol - water mengsel. Propyleenglycol komt uit de voedingsindustrie, is niet bijtend en in voege met de milieuwetgeving. De koelvloeistof wordt gekoeld tot -10 à -12 C, waardoor de bovenliggende watermassa bevriest. Door de temperatuur van het mengsel in de buizen te regelen kan men de temperatuur en de dikte van de ijslaag perfect controleren.

5 De omheining (boarding) Er zijn verschillende mogelijkheden: Standaard bieden we volgende types boarding aan: boarding, of nordic style boarding (met houten planken). doorzichtige boarding, ondoorzichtige De boarding voldoet aan de NHL (National Hockey League, USA) standaard en is daarenboven extra verstevigd, waardoor onze boarding conform is met alle Europese veiligheidsnormen. Indien gewenst kan de organisatie op de boarding reclameboodschappen aanbrengen op panelen of in kleeftekst, op voorwaarde dat deze nadien terug verwijderd worden. Indien de organisatie dit wenst, kan er een op maat gemaakte boarding van om het even welk type gekozen worden. De schaatsen Schaatsen kunnen in het verhuurpakket opgenomen worden. De schaatsen zijn van het type 'ski', dus zonder veters maar met een klik-systeem. De schaatsen zijn beschikbaar in alle maten, van 25 tot 50, met dubbele glij-ijzers voor de allerkleinsten. Het aantal is afhankelijk van het project en de oppervlakte van de ijsbaan. U hebt de keuze tussen nieuwe en 2 e hands schaatsen. Alle schaatsen worden vlak voor het evenement geslepen. Om de 3 jaar worden alle schaatsen vernieuwd.

6 Extra Bij het lanceren van een ijsbaanproject komt veel kijken. SATELLITE ICE stelt graag zijn expertise en ervaring ter beschikking voor het mee uitwerken van jullie project. Tevens hebben we uitstekende contacten met leveranciers die U kunnen helpen bij het aankleden van het evenement (denkt u maar aan tenten, togen, licht en geluid, ). Als extra service heeft SATELLITE ICE nog volgende items beschikbaar: chalets ijsschraapmachines Schaatsslijpmachines sledes banken Pinguins Schaatsrekken

7 Annex 1: Waarom een koelvloer in aluminium (en niet in rubber)? Om water in ijs om te zetten, moeten we warmte afvoeren uit het water tot het bevriest. Hiervoor is er warmteoverdracht nodig tussen het water/ijs op de ijsbaan en de koelvloeistof die in de buizen circuleert. Warmteoverdracht = als twee stoffen van verschillende temperatuur met elkaar in contact komen, dan zullen ze na verloop van tijd even warm worden. De warmte zal overgedragen worden, waardoor de warme stof kouder wordt en de koudste stof zal opwarmen. In het geval van een ijspiste zal het warme water afkoelen en de koelvloeistof iets opwarmen. Dit gaat verder tot het water even koud is als de koelvloeistof, m.a.w. tot er ijs is. Uit de fysica weten we dat : Er uitzonderlijk veel warmteoverdracht nodig is om water af te koelen en te bevriezen. Het materiaal waaruit de koelvloer bestaat, kan de afkoeling van het water vergemakkelijken of juist bemoeilijken. De keuze van dit materiaal is dus héél belangrijk. Water ijs Water dient eerst afgekoeld te worden tot 0 C. Daarna wordt het water van 0 C omgezet in ijs van 0 C. Dat ijs wordt dan verder afgekoeld tot de gewenste temperatuur. Sommige stoffen koelen sneller af dan andere stoffen. Om aan te geven hoe gemakkelijk een stof van temperatuur verandert, gebruiken we het begrip "soortelijke warmte". Hoe hoger de soortelijke warmte van een stof, hoe moeilijker ze afkoelt. Stof Soortelijke warmte Water 4,18 Ijs 2,2 Lucht 1,0 Aluminium 0,88 Koper 0,38 Zilver 0,24 De soortelijke warmte van water blijkt uitzonderlijk hoog te zijn. Eenmaal het water afgekoeld is tot 0 C, wordt het ijs. Dit gebeurt doordat er in het water kleine ijskristallen gevormd worden, tot alles ijskristal is. Deze omzetting van water naar ijs vraagt evenveel energie als nodig is om water van 80 C af te koelen naar 0 C!!!

8 Het materiaal van de koelvloer De warmte van het water moet door de wanden van de koelvloer naar de koelvloeistof "getransporteerd" worden. Het materiaal waaruit de buizen gemaakt zijn bepaalt of dit transport vlot verloopt of niet. Dit heeft te maken met de "warmte-geleidings-coëfficiënt" van deze stof. Warmte-geleidings-coëfficiënt = een getal dat aangeeft in welke mate een stof een warmtegeleider (getal groter dan 1) of een isolator (getal kleiner dan 1) is. Stof Lucht 0,024 Piepschuim 0,08 Natuur rubber 0,13 à 0,14 Butadiene rubber (autobanden) 0,25 Ijzer 80 Aluminium 237 Zilver 429 Warmte-geleiding-coëfficiënt Rubber is duidelijk een warmte-isolator, net zoals piepschuim. Aluminium is een zeer goede warmtegeleider, alleen zilver doet beter. Analogie uit de badkamer : Als U uit de douche stapt en op een aluminium plaat gaat liggen, dan zal dit veel kouder aanvoelen dan wanneer U op een rubberen mat gaat liggen. Aluminium is bij benadering 1800 keer meer geschikt voor een ijspiste dan rubber. CONCLUSIES Men heeft verschrikkelijk veel energie (lees dure elektriciteit) nodig om water af te koelen en dan om te zetten in ijs. Als de koelvloer van rubber is in plaats van aluminium, dan is er nog veel meer energie nodig om ijs te vormen. Dit resulteert in : Verveelvoudiging van de elektriciteitsrekening Verhoogde belasting van het milieu Geen ijsvorming als het warm is (te late openingen) Smeltend ijs tijdens warme perioden Als de koelvloer van aluminium is in plaats van rubber, dan spelen deze effecten nauwelijks. Met een aluminium koelvloer heeft U gegarandeerd ijs, en kan de ijspiste openen op het voorziene tijdstip.

10 Materie en warmte. Onderwerpen. 3.2 Temperatuur en warmte.

10 Materie en warmte. Onderwerpen. 3.2 Temperatuur en warmte. 1 Materie en warmte Onderwerpen - Temperatuur en warmte. - Verschillende temperatuurschalen - Berekening hoeveelheid warmte t.o.v. bepaalde temperatuur. - Thermische geleidbaarheid van een stof. - Warmteweerstand

Nadere informatie

1 Warmteleer. 3 Om m kg water T 0 C op te warmen heb je m T 4180 J nodig. 4180 4 Het symbool staat voor verandering.

1 Warmteleer. 3 Om m kg water T 0 C op te warmen heb je m T 4180 J nodig. 4180 4 Het symbool staat voor verandering. 1 Warmteleer. 1 De soortelijke warmte is de warmte die je moet toevoeren om 1 kg van een stof 1 0 C op te warmen. Deze warmte moet je ook weer afvoeren om 1 kg van die stof 1 0 C af te koelen. 2 Om 2 kg

Nadere informatie

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN VOORDELEN LAMINAATVLOEREN Betrouwbaar en budgetvriendelijk Kies voor laminaat wanneer u een stijlvolle vloer wenst en toch budgetvriendelijk moet zijn. Voor een zachte prijs krijgt u de warmte en uitstraling

Nadere informatie

radiatoren CONCEPTFICHE 2: Convectoren en Conceptfiche Convectoren en radiatoren

radiatoren CONCEPTFICHE 2: Convectoren en Conceptfiche Convectoren en radiatoren CONCEPTFICHE 2: Convectoren en radiatoren Centrale verwarming met warm water is een verwarmingsmethode waarbij een of meerdere warmtegeneratoren (ketels, warmtepompen, enz.) warm water produceren vanuit

Nadere informatie

Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning?

Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning? Heat Recovery Pipes 2 Heat Recovery Pipes Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning? Onze droogtrommels zijn ontworpen met het oog op een maximaal rendement. Algemeen gesproken zijn de droogtrommels

Nadere informatie

Duurzame energie. uitgestoten in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem, bijvoorbeeld een CV ketel.

Duurzame energie. uitgestoten in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem, bijvoorbeeld een CV ketel. Duurzame energie Er wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van duurzame energiesystemen in gebouwen. Hiermee wordt op een natuurlijke wijze duurzame energie gewonnen om de woningen te verwarmen

Nadere informatie

Na 40 jaar nog steeds in goede conditie? Het kan...

Na 40 jaar nog steeds in goede conditie? Het kan... Na 40 jaar nog steeds in goede conditie? Het kan... Kunststof houdt van de toekomst Het succes van kunststof kozijnen! Steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen. Na de eerste plaatsingen, ruim

Nadere informatie

Zuinig koelen met het Packo Eco gamma

Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Energie wordt jaar na jaar schaarser en duurder. Maar energie (in de vorm van elektriciteit, warm water, ) is nu eenmaal onmisbaar.

Nadere informatie

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Lage opbouwhoogte. Hoge prestaties. 1. Variokomp vloerverwarming. Ultra dun. Verwarmen Met een dikte van

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Gaasbakken

Gebruiksaanwijzing Gaasbakken Gebruiksaanwijzing Gaasbakken Augustus 2013 001_NL Gebruiksvoorschrift F1 F2 F3 Er bestaan drie uitvoeringen gaasbakken. De 4983 heeft een verhoogde bodem. De 4980 en de 4984 hebben een verstevigde bodem

Nadere informatie

p-series Regelbare vloerdragers voor alle soorten terrassen en verhoogde vloeren www.buzonnederland.nl

p-series Regelbare vloerdragers voor alle soorten terrassen en verhoogde vloeren www.buzonnederland.nl p-series Regelbare vloerdragers voor alle soorten terrassen en verhoogde vloeren www.buzonnederland.nl Tegelterras Voorbeeld Planken terras Voorbeeld Toepassing Toepassing Tijdelijke vloeren en tentoonstellingsvloeren

Nadere informatie

Wonen in De Bron. Comfortabel en energiezuinig wonen 2 december 2009 Renate van Paassen Willem Bastein

Wonen in De Bron. Comfortabel en energiezuinig wonen 2 december 2009 Renate van Paassen Willem Bastein Wonen in De Bron Comfortabel en energiezuinig wonen 2 december 2009 Renate van Paassen Willem Bastein Onderwerpen Introductie Installaties in uw woning Warmte- en koudeopslag Warmtepomp Ventilatie VENDU

Nadere informatie

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018 SolarFreezer Comfort zonder aardgas Maart 2018 Wie zijn we? Geschiedenis: 2013 SolarFreezer BV opgericht 2015 Investeringsronde 2016 SolarFreezer systeem volledig functionerend 2017 7 systemen operationeel

Nadere informatie

Thema 2 Materiaal uit de natuur

Thema 2 Materiaal uit de natuur Naut samenvatting groep 6 Mijn Malmberg Thema 2 Materiaal uit de natuur Samenvatting Drie maal water Water kan veranderen van ijs in waterdamp. En waterdamp en ijs kunnen weer veranderen in water. Water

Nadere informatie

30-70 meter (te verlengen per 5 meter) 120 km per uur (indien gesloten) zand (buiten) zwart (binnen) 1500 kg per spant (symmetrisch gehangen)

30-70 meter (te verlengen per 5 meter) 120 km per uur (indien gesloten) zand (buiten) zwart (binnen) 1500 kg per spant (symmetrisch gehangen) ARMADA ALGEMENE INFORMATIE Every event needs that tent! Onze Armada steelt de show op ieder festival of groot evenement. Met haar stoere en imposante uitstraling zorgt ze voor de ultieme feestbeleving.

Nadere informatie

Samenvatting NaSk Hoofdstuk 4

Samenvatting NaSk Hoofdstuk 4 Samenvatting NaSk Hoofdstuk 4 Samenvatting door L. 1264 woorden 2 juli 2014 3,9 15 keer beoordeeld Vak NaSk 1 Warmtebronnen en brandstoffen. Warmtebronnen thuis en op school. Om iets te verwarmen heb je

Nadere informatie

Engelen Heere is verheugd u te kunnen melden dat wij de exclusieve verdeler zijn van de XLT pizza rolbandovens voor België, Nederland en Luxemburg.

Engelen Heere is verheugd u te kunnen melden dat wij de exclusieve verdeler zijn van de XLT pizza rolbandovens voor België, Nederland en Luxemburg. Engelen Heere is verheugd u te kunnen melden dat wij de exclusieve verdeler zijn van de XLT pizza rolbandovens voor België, Nederland en Luxemburg. Voorstelling XLT is gestart met de productie van de rolbandovens

Nadere informatie

IJshockeyset junior 2 doeltjes 8 ijshockeysticks junior 2 pucks Huurprijs 1 dag: 60,- Huurprijs 1 week: 180,-

IJshockeyset junior 2 doeltjes 8 ijshockeysticks junior 2 pucks Huurprijs 1 dag: 60,- Huurprijs 1 week: 180,- Ondanks de zachte winters in Nederland blijft een schaatsbaan natuurlijk dé aandachttrekker op ieder (winter)evenement. Met de kunststofschaatsbanen van Attractieverhuur Moonen kan er 365 dagen per jaar,

Nadere informatie

Waarop letten bij het kiezen van een zonneboiler?

Waarop letten bij het kiezen van een zonneboiler? Waarop letten bij het kiezen van een zonneboiler? Inleiding Een zonneboiler bestaat uit de drie volgende hoofdbestanddelen: - de zonnecollector(en): het meest zichtbare onderdeel - de boiler of opslagvat

Nadere informatie

Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex!

Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex! ZON Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex! Al 75 jaar staat Bulex er voor in dat u niet in de kou staat.

Nadere informatie

ClimateBooster Convector Pro Handleiding

ClimateBooster Convector Pro Handleiding ClimateBooster Convector Pro Handleiding Meer comfort met minder energie. Inleiding Energie besparen Met de ClimateBooster convector Pro kunt u de aanvoertemperatuur van uw verwarmingsinstallatie verlagen

Nadere informatie

Elke Recoh-drain is voorzien van een sticker met eigen nummer. Deze sticker moet leesbaar blijven. Indien deze niet leesbaar is vervalt de garantie.

Elke Recoh-drain is voorzien van een sticker met eigen nummer. Deze sticker moet leesbaar blijven. Indien deze niet leesbaar is vervalt de garantie. Installatie instructie Recoh-drain RD1-835CW Wij feliciteren u met de aanschaf van de Recoh-drain (Douchegoot-wtw). De Recoh-drain is één van de economisch meest interessante vormen van energiebesparing.

Nadere informatie

Verwarming, koeling, warm water en ventilatie in uw woning

Verwarming, koeling, warm water en ventilatie in uw woning Verwarming, koeling, warm water en ventilatie in uw woning Uw woning is aangesloten op een collectief, duurzaam energiesysteem. Deze installatie verwarmt in de winter, koelt in de zomer en zorgt voor warm

Nadere informatie

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING 01/2013 v1 1/6 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw, De gevelpanelen kunnen gebruikt

Nadere informatie

schematische doorsnede van de wand van een oven Filmlaagjes zijn dunne (laminaire) laagjes lucht voor, direct tegen de wand

schematische doorsnede van de wand van een oven Filmlaagjes zijn dunne (laminaire) laagjes lucht voor, direct tegen de wand schematische doorsnede van de wand van een oven Filmlaagjes zijn dunne (laminaire) laagjes lucht voor, direct tegen de wand schematische doorsnede van de wand van een oven Filmlaagjes zijn dunne (laminaire)

Nadere informatie

10. ZINKEN EN DRIJVEN Experimenteer met de volgende stoffen! Zet een kruisje in de juiste kolom!

10. ZINKEN EN DRIJVEN Experimenteer met de volgende stoffen! Zet een kruisje in de juiste kolom! 10. ZINKEN EN DRIJVEN Experimenteer met de volgende stoffen! Zet een kruisje in de juiste kolom! steen hout was piepschuim kurk stukje beton stof zinken drijven Wat kan je zeggen over het soortelijk gewicht

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Spijkenisse 25 woningen Eiland van Spijk Fase 1

Een nieuwe woning in Spijkenisse 25 woningen Eiland van Spijk Fase 1 KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Spijkenisse 25 woningen Eiland van Spijk Fase 1 De energie van morgen vandaag in huis Een energiezuinige woning: het kan! De verkoop van Fase 1 van Eiland van Spijk in

Nadere informatie

Tentamen Warmte-overdracht

Tentamen Warmte-overdracht Tentamen Warmte-overdracht vakcode: 4B680 datum: 21 juni 2010 tijd: 14.00-17.00 uur LET OP Er zijn in totaal 4 opgaven waarvan de eerste opgave bestaat uit losse vragen. Alle opgaven tellen even zwaar

Nadere informatie

thermocompact Gemaakt voor het gemak

thermocompact Gemaakt voor het gemak thermocompact Gemaakt voor het gemak door en door doordacht Moderne techniek voor meer gemak onbezorgd comfort De veelzijdige thermocompact Techniek bewijst zijn waarde in de praktijk. Het gaat erom dat

Nadere informatie

LYSAIR PAST ERVARINGEN UIT DE INDUSTRIE TOE IN DE HOUTNIJVERHEID

LYSAIR PAST ERVARINGEN UIT DE INDUSTRIE TOE IN DE HOUTNIJVERHEID LYSAIR PAST ERVARINGEN UIT DE INDUSTRIE TOE IN DE HOUTNIJVERHEID Lysair is al tientallen jaren gekend als marktleider van ontstoffingsinstallaties voor grote industriële klanten zoals overslagbedrijven,

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant! H S PRO TECT EPO X is een luchtdrogende coating ter bescherming van gepolierde beton en epoxy. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. H S PRO TECT EPO X beschermt

Nadere informatie

Eén zonnepaneel voor elektriciteit en warm water

Eén zonnepaneel voor elektriciteit en warm water Eén zonnepaneel voor elektriciteit en warm water Hybride zonnepaneel DualSun Spring Eén paneel voor elektriciteit en warm water dat 3 keer meer energie uit de zon haalt dan een standaard fotovoltaïsch

Nadere informatie

- Business uitvoering

- Business uitvoering - Business uitvoering Sommige airco's zijn verkrijgbaar in een business uitvoering, dit houdt in dat de buitenunit is voorzien van een hoge- en lagedrukbeveiliging. Deze beschermt de compressor bij storingen.

Nadere informatie

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam GREEN PACKAGE Energie uit de lucht - 100% duurzaam Het comfort van vloerverwarming, koeling en warmtapwater in een duurzaam energiesysteem voor bij u thuis. Frisse Lucht Green Package, duurzame energie

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis

Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis 1e fase 23 woningen Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van de eerste fase met

Nadere informatie

Warmte. Hoofdstuk 2. Vaak zetten we Chemische energie om in Warmte

Warmte. Hoofdstuk 2. Vaak zetten we Chemische energie om in Warmte Warmte Hoofdstuk 2 Warmte is Energie Vaak zetten we Chemische energie om in Warmte Brandstoffen verbranden: Brandstof Zuurstof voldoende hoge temperatuur (ontbrandingstemperatuur) 1 Grootheid Symbool Eenheid

Nadere informatie

LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning. Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur

LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning. Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur Luxe-Line Single: Geïsoleerde enkelvoudige zijdeur Design, isolatie en gebruiksgemak Het

Nadere informatie

Comfortabel wonen in Nieuwveense Landen Praktische informatie over verwarmen, verkoelen en warm water

Comfortabel wonen in Nieuwveense Landen Praktische informatie over verwarmen, verkoelen en warm water Comfortabel wonen in Nieuwveense Landen Praktische informatie over verwarmen, verkoelen en warm water 2 Inhoudsopgave Aangenaam wonen met meer comfort 4 Collectief warmte-koudesysteem 6 Comfortkoeling

Nadere informatie

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem uw nieuwe woning Water/water warmtepomp: - Verwarming in koude maanden door gebruik van bodemwarmte - Koeling in warme maanden door gebruik van

Nadere informatie

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 EQ concept Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 ZONNEPANELEN Een woning kan niet zonder elektriciteit. Deze EQ woning voorziet deels in zijn eigen elektriciteitsvoorziening

Nadere informatie

Verwarming en koeling met warmtepomp d.m.v. vloerverwarming / koeling. Werking van de warmtepomp

Verwarming en koeling met warmtepomp d.m.v. vloerverwarming / koeling. Werking van de warmtepomp BEWONERSINSTRUCTIE Verwarming en koeling met warmtepomp d.m.v. vloerverwarming / koeling Voor de opwekking van benodigde warmte en koude in uw woning wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp van het fabrikaat

Nadere informatie

Basis ijskennis. HLSK Seizoen 2018/2019 Rob Mulders v2.0

Basis ijskennis. HLSK Seizoen 2018/2019 Rob Mulders v2.0 Basis ijskennis HLSK Seizoen 2018/2019 Rob Mulders v2.0 Deel I Krimpen, uitzetten, bevriezen en smelten Deel II Een jaar uit het leven van een Zweeds meer Deel III Warmte-afgifte en warmte-opname Deel

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g

U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g monosolar zonneboilersysteem met hoogrendement bouwen op duurzame energie U n i e k i n t e c h n i e k e n v o r m g e v i n g Onze producten worden wereldwijd verkocht vanwege hun ongeëvenaarde technische

Nadere informatie

Benodigdheden bekerglas, dompelaar (aan te sluiten op lichtnet), thermometer, stopwatch

Benodigdheden bekerglas, dompelaar (aan te sluiten op lichtnet), thermometer, stopwatch Naam: Klas: Practicum soortelijke warmte van water Benodigdheden bekerglas, dompelaar (aan te sluiten op lichtnet), thermometer, stopwatch Doel van de proef Het bepalen van de soortelijke warmte van water

Nadere informatie

eryl is een compact huis met een vloeroppervlakte van 77m. Door met

eryl is een compact huis met een vloeroppervlakte van 77m. Door met eryl is een compact huis met een vloeroppervlakte van 77m. Door met B goedkope en hergebruikte materialen te werken blijven de kosten voor 2 materialen en installaties onder de 15.000. Het huis is ontworpen

Nadere informatie

Bouwtechnologische aspecten van kernreactoren

Bouwtechnologische aspecten van kernreactoren Bouwtechnologische aspecten van kernreactoren J.L. Kloosterman Technische Universiteit Delft Interfacultair Reactor Instituut Mekelweg 15, 2629 JB Delft J.L.Kloosterman@iri.tudelft.nl In een kernreactor

Nadere informatie

Een nieuwe woning in RijswijkBuiten 66 woningen Buitenplaats Syon De energie van morgen vandaag in huis

Een nieuwe woning in RijswijkBuiten 66 woningen Buitenplaats Syon De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in RijswijkBuiten 66 woningen Buitenplaats Syon De energie van morgen vandaag in huis ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. oplossing. «Ik wens een. op het niveau van mijn ambities!» Plafondmodel HANDELSZAKEN TERTIAIR

Verwarming & Airconditioning. oplossing. «Ik wens een. op het niveau van mijn ambities!» Plafondmodel HANDELSZAKEN TERTIAIR Verwarming & Airconditioning «Ik wens een oplossing op het niveau van mijn ambities!» Plafondmodel HANDELSZAKEN TERTIAIR Plafondmodel Ik wens het beste onthaal. Ik wens een oplossing die grote ruimtes

Nadere informatie

Oefentoets warmte. 2. Welk materiaal zou erg geschikt zijn om een pan van te maken?

Oefentoets warmte. 2. Welk materiaal zou erg geschikt zijn om een pan van te maken? Oefentoets warmte 1. Bij het koken van een ei wordt warmte overgedragen. Geef in een tekening aan hoe de warmte stroomt. Neem in je tekening de volgende dingen op: gasfornuis, pan, water, ei, handvat van

Nadere informatie

1. Algemeen !!!LET OP!!!

1. Algemeen !!!LET OP!!! powered by 1. Algemeen Laminotherm is een zeer dunne vloerverwarming om laminaat en (onder voorwaarden) parketvloeren op een comfortabele temperatuur te houden. e voordelen van Laminotherm zijn de eenvoudige

Nadere informatie

Geïntegreerde klimaatsystemen voor gebouwen

Geïntegreerde klimaatsystemen voor gebouwen Geïntegreerde klimaatsystemen voor gebouwen Uw huis is uw thuis. U komt er tot rust, besteedt er tijd met vrienden en familie. De ruimte waar u verblijft, moet daarom comfortabel en behaaglijk zijn als

Nadere informatie

Padel, de racketsport van de toekomst! Binnenkort ook in uw buurt?

Padel, de racketsport van de toekomst! Binnenkort ook in uw buurt? Padel, de racketsport van de toekomst! Binnenkort ook in uw buurt? UW PADEL TERREIN VAN A tot Z HERWEBO bvba +32 486 84 27 26 info@herwebo.be www.herwebo.be 2 3 1. Funderingen Om de zware staal- en glasconstructie

Nadere informatie

Samenvatting Natuurkunde hoofdstuk 4

Samenvatting Natuurkunde hoofdstuk 4 Samenvatting Natuurkunde hoofdstuk 4 Samenvatting door Jel 1075 woorden 17 maart 2018 8 3 keer beoordeeld Vak Methode Natuurkunde Nova 1 Warmtebronnen en brandstoffen. Warmtebronnen thuis en op school.

Nadere informatie

GSE PAC SYSTEM. LUCHT-VOLTAÏSCH SYSTEEM

GSE PAC SYSTEM.   LUCHT-VOLTAÏSCH SYSTEEM LUCHT-VOLTAÏSCH SYSTEEM GSE PAC SYSTEM GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE KLIMAATREGELAAR GSE PAC SYSTEM Systeem voor terugwinning en verspreiding van lucht voor de verwarming en koeling van de woning Niet-contractuele

Nadere informatie

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas SolarFreezer Comfort zonder aardgas Jacques Mathijsen April 2017 1 Energie per woning Gemiddeld energie verbruik in Nederland woning met 2.2 personen Elektrische energie 100% = 3.500 kwh Thermische energie

Nadere informatie

Isoleer vlot zelf met deze PIR-plaat en bekom meteen een beloopbare vloer.

Isoleer vlot zelf met deze PIR-plaat en bekom meteen een beloopbare vloer. Isoleer vlot zelf met deze PIR-plaat en bekom meteen een beloopbare vloer. Combobase Home: een PIR isolatiesysteem met geïntegreerde waterwerende spaanplaat, speciaal ontwikkeld voor doe-het-zelvers. Met

Nadere informatie

Wouter Dewulf. Uw specialist in honden- en kattenbenodigdheden Levering en montage binnen en buiten de Benelux

Wouter Dewulf. Uw specialist in honden- en kattenbenodigdheden Levering en montage binnen en buiten de Benelux Wouter Dewulf Uw specialist in honden- en kattenbenodigdheden Levering en montage binnen en buiten de Benelux Hoogwaardige kwaliteit Ruim assortiment standaarduitvoeringen Diverse afingen leverbaar Snelle

Nadere informatie

Introductie van de nieuwe Un

Introductie van de nieuwe Un Introductie van de nieuwe Un Introductie van de nieuwe UniTrane ventilatorconvector En de expertise erachter onderneming die wor Van een onderneming die wordt gedreven door uw visie Zoals de meeste succesvolle

Nadere informatie

Opgave 1. Voor de grootte van de magnetische veldsterkte in de spoel geldt: = l

Opgave 1. Voor de grootte van de magnetische veldsterkte in de spoel geldt: = l Opgave 1 Een kompasnaald staat horizontaal opgesteld en geeft de richting aan van de horizontale r component Bh van de magnetische veldsterkte van het aardmagnetische veld. Een spoel wordt r evenwijdig

Nadere informatie

Een Rivusol zonneboiler voor iedereen

Een Rivusol zonneboiler voor iedereen Een Rivusol zonneboiler voor iedereen De makkelijkste manier om over te stappen op zonne-energie Rivusol heeft zich ten doel gesteld om de zonneboiler bereikbaar te maken voor iedereen. Met de Rivusol

Nadere informatie

Uitwerkingen VWO deel 1 H2 (t/m par. 2.5)

Uitwerkingen VWO deel 1 H2 (t/m par. 2.5) Uitwerkingen VWO deel 1 H2 (t/m par. 2.5) 2.1 Inleiding 1. a) Warmte b) Magnetische Energie c) Bewegingsenergie en Warmte d) Licht (stralingsenergie) en warmte e) Stralingsenergie 2. a) Spanning (Volt),

Nadere informatie

innovation in insulation

innovation in insulation warmte vocht geluid 2.000 / BW / 07-2003 Bergman Grafimedia Deze uitgave is met de meeste zorg samengesteld. Eventuele wijzigingen en zetfouten ten alle tijde voorbehouden. Warmte Inleiding In de hedendaagse

Nadere informatie

Beste klant. Productinformatie. Extra benodigdheden. Inhoud doos

Beste klant. Productinformatie. Extra benodigdheden. Inhoud doos ICE STOP Vorstvrijlint Stekker-klaar product B eschermt leidingen tot -20 C tegen bevriezing I ngebouwde thermostaat met probleemloze en altijd correcte positionering Beste klant Gefeliciteerd met de aankoop

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom

Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN KLIMAATGARANT EPC0 Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom EERB van morgen vandaag in huis De energie ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale

Nadere informatie

Verwarming, koeling, warm water en ventilatie in uw woning

Verwarming, koeling, warm water en ventilatie in uw woning Verwarming, koeling, warm water en ventilatie in uw woning Uw woning is aangesloten op een collectief, duurzaam energiesysteem. Deze installatie verwarmt in de winter, koelt in de zomer en zorgt voor warm

Nadere informatie

RECINTO COMPOSIET SCHUTTING. * Handleiding Recinto Composiet Schutting

RECINTO COMPOSIET SCHUTTING. * Handleiding Recinto Composiet Schutting * Handleiding Recinto Composiet Schutting Gefeliciteerd met uw aankoop van de Recinto Composiet Schutting, een onderdhoudsvriendelijke schutting vervaardigd uit hout/kunststof composiet planken met houtnerfstructuur

Nadere informatie

Mozaïekpark. Groeien in het groen. Woningen Wageningen. Toelichting op het klimaatsysteem Wageningen 30 augustus 2012 Ronald Scheffer

Mozaïekpark. Groeien in het groen. Woningen Wageningen. Toelichting op het klimaatsysteem Wageningen 30 augustus 2012 Ronald Scheffer Mozaïekpark Groeien in het groen Woningen Wageningen Toelichting op het klimaatsysteem Wageningen 30 augustus 2012 Ronald Scheffer Onderwerpen NIBE organisatie Installatie in uw woning Warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

Montage- en gebruiksaanwijzing voor Laminotherm vloerverwarming

Montage- en gebruiksaanwijzing voor Laminotherm vloerverwarming powered by Montage en gebruiksaanwijzing voor Laminotherm vloerverwarming Beste klant, Gefeliciteerd met de aankoop van Laminotherm vloerverwarming. Laminotherm vloerverwarming is een hoogwaardig verwarmingsproduct,

Nadere informatie

KLIMAATGARANT. Een nieuwe woning in Herwijnen 24 woningen Engelenweide De energie van morgen vandaag in huis

KLIMAATGARANT. Een nieuwe woning in Herwijnen 24 woningen Engelenweide De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Herwijnen 24 woningen Engelenweide De energie van morgen vandaag in huis Een energiezuinige woning: het kan! De verkoop van 24 woningen Engelenweide in Herwijnen is gestart.

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES

PLAATSINGSINSTRUCTIES 1/8 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw De gevelpanelen kunnen gebruikt worden

Nadere informatie

In 2014: Groter: Van 375 m2 naar 600 m2 Langer open : 6 weken lang Volledig overkapt met een doorzichtig dak

In 2014: Groter: Van 375 m2 naar 600 m2 Langer open : 6 weken lang Volledig overkapt met een doorzichtig dak Maarssen On Ice is inmiddels uitgegroeid tot een evenement waar iedereen naar uitkijkt. Elke jaar weer een groot succes! In 2014: Groter: Van 375 m2 naar 600 m2 Langer open : 6 weken lang Volledig overkapt

Nadere informatie

En wat nu als je voorwerpen hebt die niet even groot zijn?

En wat nu als je voorwerpen hebt die niet even groot zijn? Dichtheid Als je van een stalen tentharing en een aluminium tentharing wilt weten welke de grootte massa heeft heb je een balans nodig. Vaak kun je het antwoord ook te weten komen door te voelen welk voorwerp

Nadere informatie

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ]

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ] [ Lucht ] [ Water ] Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw [ Aarde ] [ Buderus ] Comfort en gerustheid Logatherm WPS/WPS K De Logatherm glycolwater/water warmtepompen WPS van Buderus

Nadere informatie

De plantaardige optie - Isover Flora

De plantaardige optie - Isover Flora De plantaardige optie - Isover Flora Hennepwol, een kwalitatieve isolatie De thermische isolatie van daken en verticale binnenwanden: Florapan plus Isover florapan plus is samengesteld uit hennep- en katoenvezels

Nadere informatie

Wie Zijn Wij. Duurzaam Milieubewust Betrouwbaar Vertrouwen

Wie Zijn Wij. Duurzaam Milieubewust Betrouwbaar Vertrouwen Wie Zijn Wij Wij zijn PIF Isolatie en zijn het meest veelzijdige isolatie materiaal voor nieuwbouw en renovatie. Door onze unieke eigenschappen combineren wij de hoge Rc waarden van EPS en PIR platen met

Nadere informatie

G&G Trading B.V. Industrieweg 18-1 3846 BD Harderwijk Tel.+31(0)341-414993 Fax+31(0)341-419625

G&G Trading B.V. Industrieweg 18-1 3846 BD Harderwijk Tel.+31(0)341-414993 Fax+31(0)341-419625 RESQ-TAPE is een zelfhechtende siliconen afdichtings- en isolatietape met veel verschillende toepassingen. Deze veelzijdige en gebruiksvriendelijke tape is uw eerste hulp bij allerlei reparaties. U brengt

Nadere informatie

Collectie 2015-1. LVT vloeren. De fluisterstille en vochtwerende vloer

Collectie 2015-1. LVT vloeren. De fluisterstille en vochtwerende vloer Collectie 2015-1 LVT vloeren De fluisterstille en vochtwerende vloer Sense Inhoudsopgave 2 3 Inhoudsopgave De Sense LVT vloeren collectie bevat karaktervolle vinyl vloeren van de hoogste kwaliteit. Net

Nadere informatie

Uw partner in het bouwen van uw droomchalet op maat

Uw partner in het bouwen van uw droomchalet op maat Uw partner in het bouwen van uw droomchalet op maat Caravandeal & Chalet invest Experience Center Merksplassesteenweg 104, B - 2310 Rijkevorsel +32 (0)478 81 74 60 info@chaletinvest.be www.chaletinvest.be

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant! HS PROTECT BOUW is een luchtdrogende coating ter bescherming van ramen en profielen tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol

Nadere informatie

Easy Install Satellite System. Handleiding. www.eiss.info

Easy Install Satellite System. Handleiding. www.eiss.info Easy Install Satellite System Handleiding www.eiss.info 1 Controleer of alles in de doos zit 43 cm aluminium offset schotelantenne of 51 cm vlakke schotelantenne Schotelbevestiging met LNB-arm, elevatie-instelsysteem

Nadere informatie

Fasen: de die toestanden waarin je water (en veel andere stoffen) kunt tegenkomen.

Fasen: de die toestanden waarin je water (en veel andere stoffen) kunt tegenkomen. Samenvatting door een scholier 873 woorden 2 maart 2016 7,6 37 keer beoordeeld Vak Methode NaSk Nova Hoofdstuk 3 1. fasen en fase-overgangen Water komt voor als: - vaste stof (ijs) - vloeistof (vloeibaar

Nadere informatie

Energy-Floor haalt energie uit de bodem van uw woning

Energy-Floor haalt energie uit de bodem van uw woning Energy-Floor haalt energie uit de bodem van uw woning De laatste jaren is er qua energiebehoefte veel veranderd in de woningbouw. Voorheen waren de behoefte en kosten m.b.t. verwarming in nieuwbouw woningen

Nadere informatie

GEEFT HET LEVEN WARMTE CONVECTORPUTTEN

GEEFT HET LEVEN WARMTE CONVECTORPUTTEN GEEFT HET LEVEN WARMTE CONVECTORPUTTEN Convec Convectorputten: In elke situatie toepasbaar en energiebesparend. x Variotherm Convectorputten zijn enorm praktisch: Ten eerste omdat de putten zeer efficiënt

Nadere informatie

CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN

CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN 1 CARBOMAT ECO - WARMTEPOMPEN 1 2 Een thermische zonne-installatie is opgebouwd uit volgende elementen : 1 2 De zonne-collector vangt het invallend zonlicht op en zet die om in warmte. Deze warmte wordt

Nadere informatie

2 Elektriciteit Elektriciteit. 1 A De aal heeft ca 4000 elektrische cellen van 0,15 volt, die in serie geschakeld zijn.

2 Elektriciteit Elektriciteit. 1 A De aal heeft ca 4000 elektrische cellen van 0,15 volt, die in serie geschakeld zijn. 2 Elektriciteit 1 2.1 Elektriciteit 1 A De aal heeft ca 4000 elektrische cellen van 0,15 volt, die in serie geschakeld zijn. 2 mp3-speler dynamo fiets accu lamp op je kamer stopcontact auto batterij 3

Nadere informatie

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes DESIGN- EN INSTRUCTIES versie 1.07.2018 lynes Deze design-en installatiehandleiding heeft als doel een duidelijk overzicht weer te geven van alle relevante informatie en montagedetails. Een handige tool

Nadere informatie

Superisolerende materialen, toepassing in proeftuinproject de Schipjes

Superisolerende materialen, toepassing in proeftuinproject de Schipjes Superisolerende materialen, toepassing in proeftuinproject de Schipjes Elisa Van Kenhove Onderzoeksgroep Bouwfysica, Constructie en Klimaatbeheersing Vakgroep Architectuur & Stedenbouw Faculteit Ingenieurswetenschappen

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Hudson, douchebrancard elektrisch in hoogte verstelbaar Installatiehandleiding Aangepast sanitair Populierenlaan 59, 1911 BK Telefoon (0251) 316482 Fax (0251) 314043 Website www.sanmedi.nl E-mail mail@sanmedi.nl

Nadere informatie

4VMBO H2 warmte samenvatting.notebook September 02, Warmte. Hoofdstuk 2. samenvatting. Vaak zetten we Chemische energie om in Warmte

4VMBO H2 warmte samenvatting.notebook September 02, Warmte. Hoofdstuk 2. samenvatting. Vaak zetten we Chemische energie om in Warmte Warmte Hoofdstuk 2 samenvatting Warmte is Energie Vaak zetten we Chemische energie om in Warmte Brandstoffen verbranden: Brandstof Zuurstof voldoende hoge temperatuur (ontbrandingstemperatuur) Iedere brandstof

Nadere informatie

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 EQ concept Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 ZONNEPANELEN Een woning kan niet zonder elektriciteit. Deze EQ woning voorziet deels in zijn eigen elektriciteitsvoorziening

Nadere informatie

STAP 1. Legschema STAP 2

STAP 1. Legschema STAP 2 1 Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product-

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product- Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren product- 2 De zonneboilers van Itho Daalderop Itho Daalderop heeft twee verschillende soorten zonneboilers; de Solior en de Voorverwarmer. De Solior is een

Nadere informatie

Inhoud inhoud blz. 1. Alles over ijs 2. Het water bevriest 3. IJspegels en ijsbloemen 4. Neerslag 5, Kunstijs 6. De polen 7.

Inhoud inhoud blz. 1. Alles over ijs 2. Het water bevriest 3. IJspegels en ijsbloemen 4. Neerslag 5, Kunstijs 6. De polen 7. IJs Inhoud inhoud blz. 1. Alles over ijs 3 2. Het water bevriest 4 3. IJspegels en ijsbloemen 5 4. Neerslag 6 5, Kunstijs 7 6. De polen 8 7. De gletsjer 9 8. De ijsberg 10 9. Sporten op ijs 11 10. IJsweetjes

Nadere informatie

Aeroflex thermische isolatie

Aeroflex thermische isolatie CARROSSERIEBOUW ISOLATIE Aeroflex thermische isolatie CARROSSERIEBOUW Auerhaan Lelystad is een bedrijf met een zeer lange historie; opgericht in 1885, is het bedrijf een bekende en betrouwbare toeleverancier

Nadere informatie

TECHNISCH SEMINARIE METAALSECTOR. Gent 27 maart 2015

TECHNISCH SEMINARIE METAALSECTOR. Gent 27 maart 2015 TECHNISCH SEMINARIE METAALSECTOR Gent 27 maart 2015 ONZE OPLOSSINGEN VOOR UW CORROSIEPROBLEMEN Dirk Vidts Stephane Degreef Jérôme Fourmy ONZE OPLOSSINGEN VOOR UW CORROSIEPROBLEMEN Beitserij baan van AM

Nadere informatie

Padel, de racketsport van de toekomst! Binnenkort ook in uw buurt?

Padel, de racketsport van de toekomst! Binnenkort ook in uw buurt? Padel, de racketsport van de toekomst! Binnenkort ook in uw buurt? UW PADEL TERREIN VAN A tot Z HERWEBO bvba +32 486 84 27 26 info@herwebo.be www.herwebo.be 3 INHOUD 1. Funderingen 2. Glas en metaalconstructies

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie

Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie 1 Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

BIOLET. Installatiehandleiding. Model 10 20-45 en 60. Composttoilet.be. Wat je moet weten over de installatie van je Biolet Composttoilet

BIOLET. Installatiehandleiding. Model 10 20-45 en 60. Composttoilet.be. Wat je moet weten over de installatie van je Biolet Composttoilet BIOLET Installatiehandleiding Model 10 20-45 en 60 Wat je moet weten over de installatie van je Biolet Composttoilet Composttoilet.be HANDLEIDING BIOLET Inhoudstafel Installatie... 2 Installatie van het

Nadere informatie