Handleiding Online Vilans Toetsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Online Vilans Toetsen"

Transcriptie

1 Handleiding Online Vilans Toetsen

2 Inleiding Deze handleiding is ontwikkeld om werknemers van De Zorggroep te ondersteunen bij het gebruik van de online omgeving voor het afnemen van Vilans toetsen. Inhoud Inleiding... 2 Hoe kan ik inloggen?... 3 Het portaal... 5 Toetsen maken... 7 De inhoud van uw toets-portaal... 8 De (eind)toets... 8 Het voorblad van een (oefen)toets... 9 De inhoud van een eindtoets Hoe maak ik de toets? De uitslag De gemaakte toets inzien Toets herkansen Toetsen afsluiten Einde handleiding... 18

3 Hoe kan ik inloggen? Om gebruik te maken van de omgeving moet je beschikken over een computer met een verbinding met het internet. Je kunt kiezen uit 4 browsers (een browser is een programma waarmee je pagina s op het internet kunt bekijken). De 4 beschikbare browsers zijn: Microsoft Internet Explorer Google Chrome Mozilla FireFox Apple Safari Start je browser. Typ vervolgens in de adresbalk dezorggroep.niveo.threeships.nl Je komt nu terecht op de inlogpagina.

4 Log in met je personeelsnummer als inlognaam en ook als wachtwoord Klik na het invullen van je inlognaam en wachtwoord op Aanmelden

5 Het portaal Na het inloggen komt u terecht in het portaal. Via het portaal kunt u de voor u beschikbare onderdelen openen. Het portaal is opgebouwd uit widgets (blokken met informatie of links naar andere onderdelen). De voor u beschikbare widgets lichten we hieronder toe: Widget Welkom De widget Mijn voortgang Door te klikken op het icoon binnen deze widget krijgt u toegang tot een werkruimte met een overzicht van de door u behaalde toetsresultaten. Via Wijzigingen sinds kunt u de periode aangeven waarover u informatie wilt zien.

6 Widget Mijn toetsen Door op een voor u beschikbare toets te klikken krijgt u toegang tot het portaal behorende bij deze toets. In het volgende hoofdstuk bespreken we dit portaal en het werken met de toetsen.

7 Toetsen maken Na het openen van een toets op het portaal (zie vorige hoofdstuk) kom je terecht in het toetsportaal. De eerste stap die je moet nemen is het klikken op de groene driehoek. Hiermee wordt de informatie zichtbaar, maar je begint nog niet met het maken van de toets!

8 De inhoud van uw toets-portaal Ieder toets-portaal bestaat uit de volgende onderdelen: Instructie voor deelnemers: Dat betreft deze instructie. Bij iedere toets tref je deze aan als naslagwerk over de werking van het systeem Protocollen: Een link naar de Vilans protocollen op intranet Een oefentoets: Deze toets lijkt op de eindtoets, maar dient ter oefening. U mag deze toets een onbeperkt aantal maal maken. De eindtoets: Deze toets mag u 2 maal maken. De resultaten worden opgeslagen en zijn bepalend. De resultaten worden doorgegeven aan uw leidinggevende. Let op: Maak een toets nooit een tweede keer indien u een voldoende resultaat heeft behaald! De (eind)toets Toetsen zijn te openen door op de naam van de toets te klikken. Op het voorblad van iedere toets treft u informatie aan zoals: De naam van de toets (inclusief het bijbehorende niveau) Het aantal maal dat de toets gemaakt mag worden (onbeperkt bij de oefentoets, 2 maal voor de eindtoets) Wanneer de toets eerder gemaakt is wordt dat hier weergegeven (inclusief het bijbehorende resultaat) Eindtoetsen zijn 1 maal herkansbaar. Direct na het afronden van een toets is deze herkansing al beschikbaar. Let op: Maak een toets nooit een tweede keer indien u een voldoende resultaat heeft behaald!

9 Het voorblad van een (oefen)toets Handleiding Online Vilans Toetsing

10 De inhoud van een eindtoets Iedere eindtoets kent dezelfde opbouw. Om deel te mogen nemen aan een eindtoets moet met goed gevolg de praktijktoets zijn doorlopen. De eerste 4 vragen hebben betrekking op de praktijktoets. Bij beantwoording van deze 4 vragen zal niet gelet worden op de schrijfwijze (u moet o.a. de naam van de examinator opgeven). De 4 vragen tellen niet mee voor het behalen van de toets.

11 Hoe maak ik de toets? Toetsen bevatten verschillende vraagtypen. Het beantwoorden van vragen gaat bijv. door het klikken op een bolletje voor de vraag, het zetten van een vinkje voor het juiste antwoord of het invullen van een leeg vak. Eindtoetsen hebben een tijdslimiet (15 minuten). De verstreken tijd wordt onderin het scherm weergegeven. Na het verstrijken van de tijd wordt de toets automatisch ingeleverd.

12 U kunt naar de volgende of vorige vraag met behulp van de pijltjes-toetsen. Het inleveren van een toets kan door het klikken op het postvak-icoon (zie afbeelding). Aan het einde van de toets krijgt u aanvullende uitleg over het inleveren. Controleer in iedere geval of u alle vragen hebt beantwoordt. Dit kan door onderaan de pagina de voorgangsinformatie te bekijken (100% = klaar). Let op: toetsen bestaan uit 29 vragen omdat de 4 introductievragen meetellen voor het aantal. Deze vragen tellen niet mee voor het behalen van de toets.

13 Inleveren doet u door op het juiste icoontje te klikken. U krijgt dan onderstaande melding in beeld. Kiest u voor Annuleren keert u terug naar de toets en kunt u verder gaan met het beantwoorden van de vragen.

14 De uitslag Na het inleveren van een toets is de uitslag direct voor u beschikbaar. U treft deze aan op het voorblad. De procentuele score wordt weergegeven, evenals het resultaat (Behaald of Niet behaald)

15 De gemaakte toets inzien Na het afronden van een toets is het mogelijk de toets in te zien. U kunt dan bekijken welke antwoorden u heeft gegeven, en welke antwoorden correct waren. Binnen de toets kunt u op de vertrouwde wijze (m.b.v. de pijltjes-toetsen) door de vragen navigeren. Let op: Vraag 1 t/m 4 tellen niet mee voor het eindresultaat.

16 Toets herkansen Direct na het afronden van de eindtoets krijgt u de mogelijkheid de toets te herkansen. Dit is in het geval van een eindtoets 1 maal mogelijk, ook als u de toets heeft behaald. Let op: Door een toets opnieuw te starten vervalt het eerder behaalde resultaat. Doe dit dus nooit indien u een toets heeft behaald!

17 Toetsen afsluiten U kunt iedere toets afsluiten door te klikken op het blauwe kruisje in de rechter bovenhoek (zie afbeelding). U keert dan terug in het toets-portaal. Log vervolgens uit. Dit laatste is, zeker op openbare computers, van groot belang om uw resultaten veilig te stellen.

18 Einde handleiding U heeft het einde van deze handleiding bereikt. Voor vragen over de technische werking van het systeem kunt u zich richten tot de helpdesk van De Zorggroep. Deze is bereikbaar via: helpdesk@dezorggroep.nl Bij vragen of opmerkingen over deze handleiding kunt u richten tot de afdeling PO&O.

Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur

Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur Versie : 1.0 Datum : 01-01-2015 Inhoud Citrix Receiver installeren... 4 Stap 1 Citrix Receiver installatie... 4 Stap 2 Inloggen op de NDC-IT

Nadere informatie

Brandweeracademie handleiding demo Manschap A juni korte handleiding gebruik ELO demo-accounts Manschap A DEELNEMER

Brandweeracademie handleiding demo Manschap A juni korte handleiding gebruik ELO demo-accounts Manschap A DEELNEMER korte handleiding gebruik ELO demo-accounts Manschap A DEELNEMER 1 Inloggen Ga naar https://elo.brandweer.nl. Log in met de volgende gegevens: Inlognaam: deelnemerma01 (je kunt ook kiezen voor deelnemerma02,

Nadere informatie

Handleiding. Online Microsoft Office trainingen. Icttrainingen.nl Simon Stevinweg BS Arnhem T : E :

Handleiding. Online Microsoft Office trainingen. Icttrainingen.nl Simon Stevinweg BS Arnhem T : E : Handleiding Online Microsoft Office trainingen Icttrainingen.nl Simon Stevinweg 27 6827 BS Arnhem T : 026-8402941 E : support@icttrainingen.nl Inhoudsopgave 1. Globale werking van de cursus 1.1. Instaptoetsen

Nadere informatie

1. Een tekst aanpassen op je winkelsite

1. Een tekst aanpassen op je winkelsite 1. Een tekst aanpassen op je winkelsite Let op: onderstaande onderdelen van je site vormen een uitzondering op deze instructie. Voor deze pagina s/onderdelen vind je een aparte instructie. UITZONDERINGEN:

Nadere informatie

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker Online urenportal Gebruikershandleiding voor medewerker Versie: 1.0/2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Uitgangspunt van deze handleiding... 3 Minimale eisen bij gebruik van de webportal... 3 Ondersteuning/support...

Nadere informatie

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt.

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. Toelichting inloggen Persoonlijke pagina Kunt u niet inloggen? Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. U kunt ook onderstaande informatie lezen

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet!

Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet! Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet! In deze handleiding is beschreven: 1. Voor wie is deze handleiding? 2. Hoe log je de eerste keer in? 3. Wachtwoord kwijt? 4.

Nadere informatie

Online urenportal Gebruikershandleiding voor inleners/ uren goedkeuren door werkgever

Online urenportal Gebruikershandleiding voor inleners/ uren goedkeuren door werkgever Online urenportal Gebruikershandleiding voor inleners/ uren goedkeuren door werkgever Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Uitgangspunt van deze handleiding... 3 Minimale eisen bij gebruik van de webportal...

Nadere informatie

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Pagina: 1/ 26 Inhoudsopgave Algemeen...3 Microsoft Windows...4 Instellen Internet Explorer...4 Certificaten installeren:...4 Weergave aanpassen:...6

Nadere informatie

VRAAG EN ANTWOORD OPLEIDINGSHUIS

VRAAG EN ANTWOORD OPLEIDINGSHUIS VRAAG EN ANTWOORD OPLEIDINGSHUIS Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN 2 1.1 Wat is het doel van Opleidingshuis Albron? 2 1.2 Voor wie is Opleidingshuis Albron opgericht? 2 1.3 Wat is het opleidingsaanbod van Albron?

Nadere informatie

Handleiding cumlaude Learning (Opleiders)

Handleiding cumlaude Learning (Opleiders) Inhoud Voor u begint... 2 Portaalpagina... 3 Blokken / widgets... 4 Cursisten begeleiden, feedback geven en/of beoordelen... 5 Individuele opdrachten nakijken... 5 Voor opleiders, de status van een hele

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM

Toelichting inloggen beheermodule IZM Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Handleiding voor E-learning

Handleiding voor E-learning Handleiding voor E-learning Beste cursist, Hierbij een handleiding voor onze digitale toets, ook wel de E-learning genoemd. In dit document zal je stapsgewijs door dit programma worden geleid. Stap 1:

Nadere informatie

Klik hier voor uitleg over inschrijven voor BLS voor dokters. Klik hier voor uitleg over inschrijven voor de herhalingscursus Reanimatie BLS/AED

Klik hier voor uitleg over inschrijven voor BLS voor dokters. Klik hier voor uitleg over inschrijven voor de herhalingscursus Reanimatie BLS/AED Klik hier voor uitleg over inschrijven voor BLS voor dokters Klik hier voor uitleg over inschrijven voor de herhalingscursus Reanimatie BLS/AED St Jansdal Leert: Inschrijven op de training BLS voor dokters

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Kosten: Moet ik betalen om een online cursus te volgen bij de e-academie voor externe klanten?

Kosten: Moet ik betalen om een online cursus te volgen bij de e-academie voor externe klanten? Hieronder vind je antwoorden op de meeste veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, stuur dan een e-mail naar e.academie@parnassiagroep.nl. Je kunt binnen drie werkdagen een reactie verwachten.

Nadere informatie

Inschrijven: Hoe kan ik me inschrijven voor het praktijkgedeelte van een cursus?

Inschrijven: Hoe kan ik me inschrijven voor het praktijkgedeelte van een cursus? Hieronder vind je antwoorden op de meeste veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, stuur dan een e-mail naar e.academie@parnassiagroep.nl. Je kunt binnen drie werkdagen een reactie verwachten.

Nadere informatie

Online herhalingscursus Security Awareness

Online herhalingscursus Security Awareness Handleiding Online herhalingscursus Security Awareness Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. Inhoud 1. Inloggen met registratiecode

Nadere informatie

Systeeminstellingen Dyade

Systeeminstellingen Dyade Systeeminstellingen Dyade Inleiding Voor een aantal Dyade-modules zijn systeeminstellingen vereist om de modules correct te laten werken. Dit document beschrijft welke instellingen voor welke module nodig

Nadere informatie

Handleiding VerkiezingsAcademie stembureauleden, voorzitters en tellers Tweede Kamerverkiezing maart 2017

Handleiding VerkiezingsAcademie stembureauleden, voorzitters en tellers Tweede Kamerverkiezing maart 2017 Handleiding VerkiezingsAcademie stembureauleden, voorzitters en tellers Tweede Kamerverkiezing maart 2017 Inhoudsopgave Pagina Inloggen 3 Uitnodiging accepteren 4 Inloggen met account 5 De cursus 6 Introductie

Nadere informatie

Handleiding Cursisten

Handleiding Cursisten Handleiding Cursisten Inloggen op de cursus... 2 Inloggen:... 2 Wachtwoord vergeten:... 2 Profielpagina... 3 Profiel aanpassen:... 3 Profielfoto gebruiken:... 3 Berichten... 4 Berichten:... 4 Berichten

Nadere informatie

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Handleiding Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. 1 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Inloggen

Nadere informatie

Handleiding Magister 6 voor ouders

Handleiding Magister 6 voor ouders Handleiding Magister 6 voor ouders Handleiding Magister 6 Pagina 1 Inleiding Het Merletcollege gebruikt voor haar leerlingen- en cijferadministratie het software pakket Magister. Hiervan is ook een webversie

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. Aan de slag (basis)

References. Handleiding. Intelly B.V. Aan de slag (basis) Intelly B.V. Handleiding Aan de slag (basis) References Project : 17V12216 v1.0 Intelly B.V. Datum : 27 juli 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V. Tel: +31(0)88

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Wat is MijnRevalidatieFriesland? 3 1.2 Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 2. Inloggen en uitloggen 4 2.1 Inloggen 4 2.2 Uitloggen 5 3. Hoe werken de verschillende onderdelen? 6

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Zorg voor leren ACADEMIE e-learning Loop je onverhoopt toch nog ergens tegenaan? Schroom niet om te mailen naar info@zorgvoorleren.nl of mij, Carolien, te bellen op 06 250 555 92.

Nadere informatie

Handleiding Permanente Educatie

Handleiding Permanente Educatie Handleiding Permanente Educatie Inhoud Inleiding... 2 Inloggen in de digitale leeromgeving... 3 PE-toetsen... 4 Extra informatie... 5 E-learning... 6 Handleiding Permanente Educatie versie 2016 Pagina

Nadere informatie

AFAS nieuwe inlogmethode

AFAS nieuwe inlogmethode AFAS nieuwe inlogmethode HANDLEIDING BOSCHLAND AUTOMATISERING 0 P a g i n a Inhoud Inleiding... 2 Vanaf wanneer gaat de nieuwe inlogmethode in?... 2 Stap 1 - Systeemvereisten... 3 Besturingssystemen...

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Navigatie 3. Starten 4. Module toevoegen 5. Module toegevoegd 6. Navigatie module 7. Met de module aan de slag! 8. Aan de slag 9. De

Nadere informatie

Handleiding importeren HDN-browsercertificaat

Handleiding importeren HDN-browsercertificaat Handleiding importeren HDN-browsercertificaat Om toegang te krijgen tot de Skydoo webapplicatie, dien je het HDN-certificaat als browsercertificaat te importeren. Hiervoor voer je de volgende stappen uit:

Nadere informatie

Tetra Portaal Handleiding

Tetra Portaal Handleiding Tetra Portaal Handleiding Release Tetra B.V. 18-03-2015 Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 1.1 Algemeen............................................... 3 1.2 Inloggen via Bricks Huisarts.....................................

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Installatie Citrix receiver... 3 Instellen Microsoft Internet Explorer... 5 Inloggen op Citrix en Vero... 10

INHOUDSOPGAVE Installatie Citrix receiver... 3 Instellen Microsoft Internet Explorer... 5 Inloggen op Citrix en Vero... 10 Procedure installatie Citrix voor Windows (Microsoft) INHOUDSOPGAVE Installatie Citrix receiver... 3 Instellen Microsoft Internet Explorer... 5 Inloggen op Citrix en Vero... 10 2 Installatie Citrix receiver

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

Online herhalingscursus Security Awareness

Online herhalingscursus Security Awareness Handleiding Online herhalingscursus Security Awareness Inzage voor BAL/personeelszaken Inhoud 1. Inloggen... 1 2. Per medewerker gegevens bekijken en certificaten printen... 2 3. Rapportages... 4 4. Omschrijving

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal

Handleiding Cliëntportaal Oktober 2015 Handleiding Cliëntportaal Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé Het cliëntportaal geeft u toegang tot de belangrijkste informatie uit uw zorgdossier (het Elektronisch Cliënt Dossier). U hebt

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE ICT SFEVERGEM 2014 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel...2 2 Werkwijze...3 3 Minimale vereisten...3 4 Inloggen op de site...4 4.1 Surf naar de link ouder.sfevergem.be...4 5 Wachtwoord

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Handleiding werknemer urenportal

Handleiding werknemer urenportal Inleiding urenregistratie Voor het registreren van uren via de urenportal volgt hieronder een instructie. Door middel van je internetbrowser kun je gebruik maken van de urenportal via: toponline.nocore.nl

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep Veel gestelde vragen over de website kerkomroep 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Installatie sikn speler...3 Problemen bij installatie sikn speler?...4 Installatie Audiospeler overige browsers...6 Vind

Nadere informatie

1. Inleiding Algemeen Handleiding Trainer Home Medewerker Sportwerkgever Fryslân Nieuws...

1. Inleiding Algemeen Handleiding Trainer Home Medewerker Sportwerkgever Fryslân Nieuws... Handleiding Sportal Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Algemeen... 3 3. Handleiding Trainer... 4 3.1 Home... 4 3.2 Medewerker... 6 3.3 Sportwerkgever Fryslân... 8 3.4 Nieuws... 8 3.5 Bijlages toevoegen...

Nadere informatie

U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister

U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister HANDLEIDING MAGISTER Ga naar onze internetsite: http://www.varendonck.nl U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister Kies daarna om in te loggen in Magister. Er

Nadere informatie

Gebruikers-handleiding RegioTransport 3.x

Gebruikers-handleiding RegioTransport 3.x Gebruikers-handleiding RegioTransport 3.x Uitgave : SnapIT Auteur : R. Segerink Versie : 1.3 Datum : 10 december 2015 Gebruikers-handleiding RegioTransport 3.x 1/11 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOEL

Nadere informatie

1. De RSA token Pag 2

1. De RSA token Pag 2 ICT PROCEDURE: SOFTWARE TELEWERKEN INLOGGEN Postbus 694 / 5900 AR VENLO Drie Decembersingel 48 5921 AC VENLO T: 077 399 7301 / F: 077 399 7599 info@dezorggroep.nl www.dezorggroep.nl Van : ICT Datum : 3

Nadere informatie

Handleiding VerkiezingsAcademie stembureauleden & voorzitters 1 e raadgevend referendum 2016

Handleiding VerkiezingsAcademie stembureauleden & voorzitters 1 e raadgevend referendum 2016 Handleiding VerkiezingsAcademie stembureauleden & voorzitters 1 e raadgevend referendum 2016 Inhoudsopgave Pagina Inloggen 3 Uitnodiging accepteren 4 Inloggen met account 5 De cursus 6 Introductie 7 Kennisdocumenten

Nadere informatie

4. Een grijs blok onderin aanpassen op je winkelsite

4. Een grijs blok onderin aanpassen op je winkelsite 4. Een grijs blok onderin aanpassen op je winkelsite Onderstaande instructie is geschreven om tekst en afbeeldingen aan te kunnen passen in de grijze footer blokken onder aan je site. Ook wanneer je wilt

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

Welkom bij E-school Kinderopvang (handleiding voor pedagogisch medewerkers)

Welkom bij E-school Kinderopvang (handleiding voor pedagogisch medewerkers) Welkom bij E-school Kinderopvang (handleiding voor pedagogisch medewerkers) De persoonlijke inloggegevens die je, via de kinderopvangorganisatie waar je werkt, hebt ontvangen geven toegang tot alle leermodules

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor werkgever

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor werkgever Online urenportal Gebruikershandleiding voor werkgever Inhoudsopgave 1 Minimale systeemeisen... 3 Ondersteuning/support... 3 2 Werken met de online urenportal... 4 2.1 Starten: activeren gebruikersaccount...

Nadere informatie

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS VERSIE SEPTEMBER 2014 INHOUD 1) De App installeren op uw tablet/smartphone 2) Inloggen en opstarten 3) De schouwroutes 4) Een locatie beoordelen

Nadere informatie

Handleiding Magister voor ouders/verzorgers

Handleiding Magister voor ouders/verzorgers Handleiding Magister Magister is het nieuwe administratiesysteem van Pontes Pieter Zeeman. Het is één pakket toegankelijk voor administratie, onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel, leerlingen

Nadere informatie

Handleiding Toetssoftware Taal actief. Versie 1.1

Handleiding Toetssoftware Taal actief. Versie 1.1 Handleiding Toetssoftware Taal actief Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via de Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. Een toets starten 5 2.4.

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Pagina Inloggen 3 Navigatie 4 Navigatie profiel 5 Starten 6 Module toevoegen 7 Beginnen met de module 8 Met de module aan de slag! 9 Aan de slag! 10

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Magister Handleiding Ouders

Magister Handleiding Ouders Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Magister website 1.2 Inloggen 1.3 Wachtwoord vergeten 1.4 Techniek / Windows 10 2. Gebruik Magister 2.1 Agenda 2.2 Cijfers 2.3 Aanwezigheid 2.4 Administratie 2.5 Mijn Instellingen

Nadere informatie

Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders)

Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders) Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders) De persoonlijke inloggegevens die u via het gastouderbureau heeft ontvangen geven toegang tot alle leermodules van de Gastouderacademie. Het

Nadere informatie

Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan. Versie 1.2

Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan. Versie 1.2 Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via de Basispoort door de kinderen (GEWIJZIGD) 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. Een

Nadere informatie

AAN DE SLAG. Datum: Versie: 0.2

AAN DE SLAG. Datum: Versie: 0.2 AAN DE SLAG BASIS Auteur: Roy Boers Datum: 29-9-2009 Pagina s: 9 pagina s Versie: 0.2 Status: Definitief i Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begin... 4 Inloggen... 5 Schermuitleg... 6 Persoonlijke instellingen...

Nadere informatie

Instructie registratie Sharepoint Online Externe Gebruikers

Instructie registratie Sharepoint Online Externe Gebruikers Instructie registratie Sharepoint Online Externe Gebruikers Bestandsnaam: Instructie registratie SharePoint Online externe medewerkers.docx Pagina 1 van 9 Documentdatum: 20 juni 2017 Voorwoord Welkom op

Nadere informatie

7 september 2015 : 1e versie inloginstructies_kljz_app.pdf opgesteld

7 september 2015 : 1e versie inloginstructies_kljz_app.pdf opgesteld Inhoud Gebruik Internet Explorer of Mozilla Firefox ESR om kwaliteitlaatjezien.nl te starten.... 2 Werken met Internet Explorer... 2 Werken met Mozilla Firefox ESR... 5 Wanneer u voor het eerst gebruik

Nadere informatie

Deze handleiding beschrijft hoe u kunt inloggen middels http://remote.ggnet.nl vanaf een locatie buiten GGNet.

Deze handleiding beschrijft hoe u kunt inloggen middels http://remote.ggnet.nl vanaf een locatie buiten GGNet. Handleiding inloggen http://remote.ggnet.nl Deze handleiding beschrijft hoe u kunt inloggen middels http://remote.ggnet.nl vanaf een locatie buiten GGNet. Inhoudsopgave: 2 Inlogprocedure 7 Bijlagen 7 Bijlage

Nadere informatie

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING Inhoudstafel 1 Eerste gebruik... 2 1.1 Typ-Top online opstarten... 2 1.2 Een licentie activeren... 3 1.3 Je account aan een klasgroep koppelen... 4 2 Oefeningen

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.1

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.1 Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE ICT SFEVERGEM 2012 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel... 2 2 Werkwijze... 3 3 Minimale vereisten... 3 4 Inloggen op de site... 4 4.1 Surf naar de link ouder.sfevergem.be... 4

Nadere informatie

Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows

Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows 1 Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u dient in te loggen op Enovation Comvio SBC. 2 Bestemming Dit document is bestemd voor klanten

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Pagina Inloggen 3 Navigatie 4 Navigatie profiel 5 Starten 6 Module toevoegen 7 Beginnen met de module 8 Met de module aan de slag! 9 Aan de slag! 10

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Inloggen van buitenaf op een PC 07-07-2015-1 -

Inloggen van buitenaf op een PC 07-07-2015-1 - Inloggen van buitenaf op een PC 07-07-2015-1 - Inloggen van buitenaf op een PC of MAC Deze handleiding beschrijf stapsgewijs hoe er moet worden ingelogd op de virtuele werkplek op een computer buiten de

Nadere informatie

2. Een afbeelding aanpassen op je winkelsite

2. Een afbeelding aanpassen op je winkelsite 2. Een afbeelding aanpassen op je winkelsite Let op: onderstaande onderdelen van je site vormen een uitzondering op deze instructie. Voor deze pagina s/onderdelen vind je een aparte instructie. UITZONDERINGEN:

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen

Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software

Nadere informatie

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen 5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen Onderstaande instructie is geschreven om een nieuwe grijze footer onder aan je site te maken. Deze footers kun je makkelijk gebruiken om mensen naar een bepaald

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder.

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Handleiding investeren in een Greencrowd-project

Handleiding investeren in een Greencrowd-project Handleiding investeren in een Greencrowd-project Om als investeerder te kunnen deelnemen aan een Greencrowd-project, dienen crowdfunders online een aantal handelingen te doorlopen op www.greencrowd.nl.

Nadere informatie

Handleiding: Telewerken op Windows

Handleiding: Telewerken op Windows Versie 1.0 Handleiding: Telewerken op Windows Verbinden en telewerken op de GGD@work desktop middels Citrix Workspace App Auteur(s): Automatisering Inleiding GGD Amsterdam biedt aan al haar medewerkers

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding pagina 3

Inhoudsopgave. Inleiding pagina 3 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 1. Account aanvragen pagina 5 2. Etiketten aanmaken pagina 8 3. Etiketten opslaan/bewerken pagina 12 4. Etiketten printen pagina 14 Instellingen 5. Printerinstellingen

Nadere informatie

Handleiding Magister voor leerlingen.

Handleiding Magister voor leerlingen. Handleiding Magister. Magister is het nieuwe administratiesysteem van Pontes Pieter Zeeman. Iedereen, ouders, leerlingen, personeel en administratie kan gebruik maken van Magister. Ouders hebben voor Magister

Nadere informatie

Online. Handleiding gebruiker. Online by Bizon Software Pagina 1 van 8

Online. Handleiding gebruiker. Online by Bizon Software Pagina 1 van 8 Online Handleiding gebruiker Online by Bizon Software Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Online... 4 2.1 Browsers... 4 2.2 Aanmelden - Afmelden... 4 2.3 Basisscherm... 4 2.4 Functie omschrijving...

Nadere informatie

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem:

Nadere informatie

Handleiding Magister 5.6 voor ouders

Handleiding Magister 5.6 voor ouders Handleiding Magister 5.6 voor ouders Inleiding Het Merletcollege gebruikt voor haar leerlingen- en cijferadministratie het software pakket Magister. Hiervan is ook een webversie beschikbaar waarmee ouders

Nadere informatie

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website:

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website: Index Externe Toegang Windows 7/8/8.1... 2 Externe Toegang Windows 10/10.1... 5 Externe Toegang MAC OS X... 8 Instructie verkrijgen van een Token code...11 Externe Toegang eerste gebruik Windows 7/8/8.1...13

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen 6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen Deze instructie is geschreven om een bericht te maken in de categorie Nieuws & acties. Het plaatsen van berichten op deze pagina gaat op een andere wijze

Nadere informatie

Handleiding Magister 5.0 voor ouders en leerlingen

Handleiding Magister 5.0 voor ouders en leerlingen Handleiding Magister 5.0 voor ouders en leerlingen Versie 1.0 door dgw @ Parcival College Groningen Inleiding Het Parcival College Groningen gebruikt voor haar leerlingen- en cijferadministratie het software

Nadere informatie

Instructie voor het draadloos netwerk. Korte instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten versie 2010-06. Stap 1. Stap 2.

Instructie voor het draadloos netwerk. Korte instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten versie 2010-06. Stap 1. Stap 2. Instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten In de meeste gebouwen van het Drenthe college zijn twee draadloze netwerken beschikbaar. Een netwerk voor de studenten en een netwerk voor

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 INHOUDSOPGAVE 1.0 GOOGLE CHROME 2 1.1 Computer 2 1.2 Android device 2 1.3 iphone of ipad 2 2.0

Nadere informatie

HANDLEIDING MAGISTER 6

HANDLEIDING MAGISTER 6 BONAVENTURACOLLEGE HANDLEIDING MAGISTER 6 OUDERS/VERZORGERS Inhoud Inleiding... 2 Inloggen... 2 De Tour... 3 Vandaag scherm ouders / verzorgers... 4 Agenda scherm... 5 Aanwezigheid scherm... 5 Cijferoverzicht

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Handleiding inkoopmodule. DSW Zorgverzekeraar Stad Holland Zorgverzekeraar

Handleiding inkoopmodule. DSW Zorgverzekeraar Stad Holland Zorgverzekeraar Handleiding inkoopmodule DSW Zorgverzekeraar Stad Holland Zorgverzekeraar 1 1.Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe u via de digitale inkoopmodule van DSW Zorgverzekeraar/Stad Holland Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Hieronder beschrijven we hoe men toegang krijgt tot het systeem en hoe de verschillende onderdelen gebruikt kunnen worden. - Inloggen 2.

Hieronder beschrijven we hoe men toegang krijgt tot het systeem en hoe de verschillende onderdelen gebruikt kunnen worden. - Inloggen 2. Handleiding Magister voor ouders Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via het internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van onze scholen. In Magister kan het rooster, de aanwezigheid en

Nadere informatie

Handleiding Digitaal logboek Diabetes

Handleiding Digitaal logboek Diabetes Handleiding Digitaal logboek Diabetes 2 INLEIDING Voor u ligt de handleiding voor het digitaal logboek. U vindt hierin antwoord op de vraag hoe u het digitaal logboek kunt gebruiken. Wij hopen dat u met

Nadere informatie