NEDERLANDS. Moderne. kalverdrinktechniek. voor de gezonde. en prestatiegerichte. kalveropfok

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NEDERLANDS. Moderne. kalverdrinktechniek. voor de gezonde. en prestatiegerichte. kalveropfok"

Transcriptie

1 NEDERLANDS Moderne kalverdrinktechniek voor de gezonde en prestatiegerichte kalveropfok

2 Een beproefde serie producten met optimale oplossingen Sinds 1991 ontwikkelt Holm & Laue de modernste voedingstechnologie ten behoeve van de prestatiegerichte kalveropfok. Momenteel vormen deze robuuste en weerbestendige kalverdrinkstations, op een paar honderd verschillende boerderijen, de basis voor arbeidsbesparende en gezonde opfok van kalveren. Prof. Dr. H.J. Laue en H.J. Holm zijn de uitvinders van de sinds jaar en dag beproefde Holm & Laue weegtechnologie voor optimale opfokcontrole en effi ciënte melkverstrekking. Beide heren hebben een jarenlange ervaring met en zijn nauw betrokken geweest bij alle ontwikkelingen die betrekking hebben op verschillende voertechnieken. Beide hebben een agrarische achtergrond en begonnen hun opleiding in de praktijk op de boerderij. Met hun gedegen en beproefde producten is Holm & Laue in staat voor elk boeren bedrijf de optimale oplossing te bieden. Holm & Laue biedt zowel compacte kalverdrinkstations, die modulair uit te breiden zijn, als ook uitgebreide drinksystemen voor zeer grote groepen kalveren. prijzen naast de mogelijkheid van het gelijktijdig drinken aan 2 drinkstations de compacte bouw van het systeem waardoor het systeem gemakkelijk gereinigd kan worden. De Holm & Laue systemen zijn standaard vorstbestendig en bieden optimale bescherming tegen vliegen en stof - ook dit is een kenmerk van hoe belangrijk een dergelijke solide constructie is. De installaties voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen met betrekking tot betrouwbaarheid van de kalverdrink technologie. Veehouders die met de Holm & Laue systemen werken, De kwaliteit van de Holm & Laue drinktechniek wordt door vele veehouders gewaardeerd. De fi rma Holm & Laue begeeft zich constant op de weg naar succes voor de veehouder.

3

4 De temperatuur bij de speen moet op de juiste temperatuur zijn. De H&L 100 regelt de temperatuur van de melk op basis van diverse belangrijke zaken. De afstand tussen kalverbox en drinkstation, omgevingstemperatuur, melkinname temperatuur en de tijd waarop er voor het laatst een kalf kwam drinken hebben invloed op de temperatuur aan de speen en daar wordt door H&L rekening mee gehouden. Dus niet de temperatuur in de mix-unit, maar de temperatuur van de melk in de speen, wordt geoptimaliseerd. Vorstvrij tot aan de speen. Standaard bescherming tegen vorst door middel van een vorstbescher - mingsprogramma dat automatisch wordt geactiveerd. Automatische reiniging tot aan de speen. Ook de melkaanvoerslang wordt tot aan de speen gereinigd. Reiniging van de zuigslang na elk bezoek. Het warme spoelwater wordt opgezogen door het kalf of door de ingebouwde pomp weggepompt. Dit voorkomt dat een kalf eerst vuil water krijgt voor de eigenlijke melk. Krachtige, betrouwbare melkpoedervijzel De poedervijzel strekt zich uit over de gehele poederopslagruimte waardoor altijd een exacte dosering wordt afgegeven. Door het ontwerp van de poederopslagruimte is deze gemakkelijk en snel te reinigen. Automatisch melktransport tot aan de speen. Zelfs met afstanden van 8 mtr. tussen de mix-unit en de kalverbox wordt de per portie bereidde melk zorgvuldig naar de kalverbox gepompt. Het kalf krijgt zo direct de beschikking tot de melk, waardoor luchtzuigen voorkomen wordt. Dit is gezonder en versnelt het aanleerproces. Leeftijdsafhankelijke verlaging van de drinktemperatuur. Afhankelijk van de leeftijd van de kalveren wordt de drinktemperatuur automatisch verlaagd. Wanneer gebruik gemaakt wordt van twee mix-units en twee drinkstations, is het mogelijk dat twee kalveren tegelijkertijd verschillende mengverhoudingen melk met verschillende temperaturen. Voordeel: Lager stroomverbruik per kalf, eerder voeropname van krachten ruwvoer door de kalveren met als gevolg: lagere opfokkosten. Standaardbescherming tegen vliegen. Een rooster voorkomt dat vliegen zowel de mix-unit, de poederen de vloeistofunit binnenkomen; ook wanneer twee mix-units tegelijkertijd gebruikt worden.

5 Eenvoudig aftappen van vers bereidde melk voor individueel kalf Kalveren die nog niet in de groep gehuisvest worden, moeten ook gevoerd worden. Speciaal voor deze dieren biedt H&L 100 een eenvoudige en snelle mogelijkheid om verse en specifi ek bereidde melk per portie aan te maken en af te tappen voor emmer voedering. Grotere poedervoorraad en lagere vulhoogte De poedercontainer kan met ca. 50 kg melkpoeder worden gevuld. Dit betekent dat de kalveren nooit water hoeven drinken, omdat de voorraad melkpoeder voortijdig op is. Het is zelden noodzakelijk dat de poedercontainer in het weekend moet worden bijgevuld. Ondanks de grote poedervoorraad is de vulhoogte slechts 112 cm, zodat een nieuwe zak met melkpoeder gemakkelijk geleegd kan worden in de container. Zeer eenvoudige bediening Het bedienpaneel van de H&L 100 is speciaal gemaakt voor de opfok van kalveren. Het was van groot belang dat de bediening van het paneel zeer eenvoudig zou zijn. Door het duidelijke menu op het paneel zal het in de meeste gevallen niet eens nodig zijn de gebruikershandleiding te lezen. Automatische activering van transponders Het invoeren van nummers is niet meer nodig. Het enige waar u voor moet zorgen is dat een nieuw kalf een halsband omgehangen krijgt. Vanaf het allereerste bezoek aan het drinkstation wordt het nieuwe kalf automatisch geregistreerd. Speciaal controlesysteem voor vlekkeloze werking Het voedingsprogramma is gedurende vele onderzoeken steeds verder geoptimaliseerd. Vooral het fl exibele tijdprogramma van Holm & Laue is opmerkelijk! Het programma zorgt ervoor dat de kalveren gelijkmatig over de gehele dag verspreid het drinkstation bezoeken. De kalveren krijgen op verschillende tijdstippen de nieuwe daghoeveelheid toegewezen. Daardoor worden opstoppingen bij de drinkstations voorkomen en krijgen ook de zwakste kalveren kans om hun portie in rust op te nemen. Aantrekkelijk, onderhoudsvriendelijk en ergonomisch ontwerp Door zijn ronde vormgeving is de H&L 100 niet alleen mooi om te zien, maar ook erg gemakkelijk te reinigen. De hoogwaardige RVS omkasting van het drinkstation garandeert een lange levensduur, ook onder harde omstandigheden in de stal. Door het grote display is het voor de veehouder gemakkelijk informatie te checken. Op de kalverlijst, bijvoorbeeld, worden de gegevens van 4 kalveren tegelijk getoond. Robuust, weerbestendig en duurzaam De H&L is weerbestendig, wat inhoudt dat het drinkstation, zonder problemen, onder alle weersomstandigheden kan worden gebruikt. Dit betekent ook dat aan het eind van het seizoen, de buitenkant van het drinkstation probleemloos met een waterslang en borstel kan worden gereinigd. H&L 100 Specifieke eigenschappen Die UW standaard zijn

6 Het krachtige standaard model Deze uitvoering biedt alle voordelen van de H&L drinkautomaat en is de eerste stap naar de moderne voertechnologie. Modulair opgezet en dus makkelijk in de toekomst uit te breidden. Twee mix-units voor twee voerboxen Voor groepen vanaf 30 kalveren raden wij een tweede voerbox aan. In combinatie met een tweede mix-unit kunnen twee kalveren tegelijkertijd drinken en is het mogelijk twee verschillende voersoorten te bereiden, afgestemd op het individuele kalf. Vier voerboxen voor optimaal gebruik Dé oplossing voor maximale productiviteit! De capaciteit bij vier voerboxen en één voerstation is 50 % 70 % hoger. H&L 100 Extra opties leverbaar voor al uw wensen De voerbox met de H&L weegschaal De H&L 100 beschikt al sinds jaren over een beproefd voorpootweegsysteem, dat het gewicht van de opfokkalveren automatisch en constant opneemt. Dit systeem maakt het mogelijk om automatisch minder melk (poeder) te verstrekken naarmate de kalveren zwaarder worden. Met constante gewichtsmeting wordt voorkomen dat grote verschillen optreden in de groeicurve van de kalveren. De H&L weegschaal biedt optimale opfok- en gezondheidsbewaking (bijv. door de alarmlijst Gewichtsverlies in vergelijking met de vorige dag ). De voorpootweegschalen zijn gemakkelijk en voordelig te installeren op de standaard voerbox. Krachtvoerstation met weegunit voor het krachtvoer Er kunnen maximaal 2 krachtvoerboxen aan elke automaat worden gekoppeld. Hierdoor kunnen de kalveren tijdens of na de melkfase een gedoseerde hoeveelheid krachtvoer krijgen. Dit vermindert niet alleen het aantal benodigde voerboxen, maar voorkomt dat de kalveren te krachtvoer krijgen. Het krachtvoer wordt namelijk nauwkeurig gedoseerd en de voerresten worden gewogen. Het is nu dus mogelijk elk kalf precies zo te voeren als gewenst is.

7 Voerbox met afsluitbaar achterhek Vooral vleeskalveren hebben de neiging elkaar te bezuigen na het drinken. Ook het kalf in de voerbox kan hier last van hebben. Deze voerbox met een zelfs luitend achterhek wordt door het kalf bedient. Nu kan een wachtend kalf achter de box het drinkende kalf niet storen Optioneel: één of twee medicijn poederdoseerunits Met de H&L 100 kunnen 2 verschillende poedervormige medicijnen gelijktijdig gedoseerd worden. Bijvoorbeeld voor kalveren die hoesten en elektroliet voor kalveren met diarree. Dit is nog eens gezondheidsmanagement! Het is vanzelfsprekend dat beide doseerunits met één handeling verwijderd en gereinigd kunnen worden (bijv. in de vaatwasser). Ook optioneel: doseerunit voor vloeistoffen Met deze unit kunt u bijvoorbeeld diverse vloeibare medicijnen voeren. Dieetprogramma voor kalveren met diarree (met poeder doseerunit) H&L heeft een speciaal dieetprogramma ontwikkeld. Wanneer de veehouder bij een kalf diarree signaleert wordt een speciaal dieetprogramma geactiveerd. Het kalf krijgt dan aangepaste voeding in de vorm van electroliet en na een bepaalde tijd, een aangepaste hoeveelheid melk. Na 3 dagen krijgt het kalf weer de normale voeding. Het volle melk opslagsysteem Het H&L opslagsysteem voor volle melk bestaat uit een langzaam draaiende mixer en twee verrijdbare opslagcontainers met een capaciteit van elk ongeveer 80 liter. Het systeem werkt zeer praktisch: Na elke melking wordt de volle container in de kalverstal gereden en aangesloten op de H&L 100 en de mixapparatuur wordt verplaatst van de lege naar de volle container. De lege container wordt vervolgens naar de melkkamer gereden. Het systeem biedt twee mogelijkheden ten aanzien van de volle melkverstrekking: Volle melk systeem tot 50 % Volle melk is een belangrijk voedingsmiddel voor kalveren, wanneer deze geen antibioticum bevat. Tegelijkertijd is volle melk erg bederfelijk onder warme omstandigheden. De melk wordt koel opgeslagen en wanneer nodig koud in de mixer unit gedoseerd. Vervolgens wordt de volle melk verwarmd door toevoeging van heet water en melkpoeder totdat de juiste mix van volle melk, melkpoeder en warm water is bereikt. Hiermee worden hygiëne problemen, als gevolg van warme melk met veel bacteriën voorkomen en toch wordt de goede speentemperatuur bereikt. Volle melk systeem tot 100 % Dit systeem kan van 20 % tot 100 % volle melk verstreken aan het kalf. Koude melk wordt uit de opslagcontainer gepompt, in de machine opgewarmd tot de juiste drinktemperatuur. Nu is er de mogelijkheid om melkpoeder aan de volle melk toe te voegen. De aanzuigslang wordt na elk bezoek schoongespoeld, zodat kalveren die geen volle melk gevoerd krijgen, op hetzelfde drinkstation kunnen drinken, zonder de restanten van de volle melk binnen te krijgen. Alle melkvoerende delen en de aanzuigslang worden twee maal per dag grondig gereinigd met heet water en reinigingsmiddel. Deze reiniging werkt eveneens volautomatisch en treedt in werking op het moment dat er een langere drinkpauze is (bijv. s nachts). Op deze manier is er sprake van maximale hygiëne.

8 Uw persoonlijke checklist voor de aanschaf van een kalverdrinkautomaat H&L Behuizing Uw toekomstige drinkautomaat is weersbestendig en vorstvrij. Een maximale poederopslag en een lage vulhoogte maakt het werken met deze automaat gemakkelijk. Weersbestendig en vorstvrij Buitenkant makkelijk te reinigen Poedervoorraad Lage vulhoogte 50 kg 112 cm Werkprocedure De melk moet per portie voor elk kalf individueel vers worden bereid. De zuigleiding moet doorgespoeld en afgepompt worden, om te voorkomen dat melkresten in het systeem achterblijven en deze melk- of spoelresten door het volgende kalf worden opgedronken. Individuele menging Melkresten automatisch afpompen Watersysteem Om er zeker van te zijn dat de melk met de juiste temperatuur ook over grote afstanden de speen bereikt, moet het mogelijk zijn de melk tot elke gewenste temperatuur te verwarmen. Hierdoor wordt een temperatuurverlaging bij de oudere kalveren ook mogelijk. Elke gewenste temperatuur Voedselvoorziening Het is van belang dat de melk, na het mengen, automatisch naar de speen gepompt wordt, zodat het kalf bij de eerste slok meteen melk krijgt en niet eerst de lucht uit de leiding moet zuigen. Automatisch melktransport tot aan de speen Reiniging Het is van belang dat uw toekomstige installatie op hoge temperaturen gereinigd kan worden. Goed oplossen van vet wordt bereikt vanaf 55 C. Daarnaast is het belangrijk dat de zuigslang na elk bezoek wordt gespoeld en dat het spoelwater afgepompt wordt. Spoelen van de zuigslang Reinigingstemperatuur 60 C Capaciteit Met een groot aantal kalveren moet de installatie een hoge capaciteit hebben. Wanneer meerdere kalverboxen worden aangesloten op het drinkstation is het van belang dat individuele, verschillende voedingen gemixt kunnen worden. Daarom moet de installatie voorzien kunnen zijn van meerdere mixcontainers. (of later toe te passen zijn na aanschaf) Gelijktijdige werking van verschillende standen Maximale capaciteit 4 stations 100 dieren Volle melkvoeding Het is belangrijk dat er een mogelijkheid is om volle melkvoedingen te verstrekken met uw installatie. In dit geval is het noodzakelijk uit hygiënische overwegingen dat de melk gekoeld wordt opgeslagen (ivm bacteriën). Voorkomen van warme melkopslag Absolute hygiënische omstandigheden

9 H&L Vorstbestendig Uw toekomstige drinkautomaat is vorstbestendig. Het is belangrijk dat deze vorstbescherming automatisch in werking treedt en dat de automaat tot aan de speen vorstvrij is. Automatische activering van het vorstbeschermingssysteem Reiniging poedercontainer Melkpoederresten kunnen hard worden. Voor de reiniging aan het eind van het seizoen is het een voordeel dat de poedercontainer zodanig ontworpen is dat deze gemakkelijk en snel met stromend water kan worden gereinigd. Gemakkelijke reiniging Afstand tussen mix-unit en voerbox Soms zijn grote afstanden tussen mix-unit en voerbox noodzakelijk. Het is belangrijk dat de installatie dergelijke afstanden kan overbruggen. Afstand mix-unit/voerstation max. 8 mtr Vliegenbescherming Uw nieuwe installatie moet voorzien zijn van een vliegen-beschermingssysteem; vliegen kunnen zowel de werking (verstoppingen) van het systeem als ook de hygiënische condities beïnvloeden. Effectieve vliegenbescherming Bediening Het bedienpaneel moet eenvoudig te bedienen zijn. Hiervoor geldt geen algemene regel, maar wanneer de werking eenmaal aan u is uitgelegd, is het programma direct en eenvoudig te begrijpen. Het besturingsmenu en de grote display helpen u bij de bediening. Gemakkelijke en comfortabele bediening Transponderactivering Zorgt ervoor dat een nieuw kalf vanaf het eerste bezoek aan het drinkstation automatisch geregistreerd wordt, zodat handmatige invoer van gegevens niet nodig is. Automatische registratie van nieuwe kalveren Gelijkmatige en rustige werking Het voerprogramma zorgt er voor dat de kalveren over de gehele dag gelijkmatig kunnen drinken, een kalf dat zich te vroeg meld wordt niet beloont, hierdoor voorkomt men dringende kalveren om het drinkstation. Flexibel tijdprogramma voor optimale bediening

10 Holm & Laue Iglo systemen Weer een innovatie van Holm & Laue Veel veehouders klagen over het klimaat in hun stal en de toename van de bacterie druk, vooral wanneer de kalveren gedurende het hele jaar geboren worden. Dit probleem doet zich zelfs voor in nieuwe en moderne stallen. Dit was de reden voor Holm & Laue om eens goed naar dit probleem te kijken. De onderzoeken en de observatie van de twee oprichters, leidde tot de ontwikkeling van groot gedimensioneerde iglo s. Deze grote iglo s hebben een groot aantal voordelen t.o.v. de iglo s waar kalveren individueel gehouden worden. De hoge aanschafprijs per individuele iglo, de hoge arbeidsbehoefte en grote schoonmaakinspanning maken dit systeem duur. Ook de ineffi ciënte manier van melk verstrekken met de emmer, vraagt veel inspanning en daardoor een lage acceptatie van veehouders voor dit systeem. Sinds de introductie van de H&L 100 kalverdrinkautomaat, die toch al weersbestendig uitgevoerd is, was het een logische stap om groepshuisvesting voor kalveren in de buitenlucht te ontwikkelen. De combinatie; grote iglo s voor groepshuisvesting en het H&L 100 kalverdrinkstation is een perfect systeem voor uw kalveren. Zelfs in Noorwegen worden deze systemen zonder problemen toegepast. De resultaten zijn grandioos! Door heel veel frisse lucht krijgen de kalveren een goede gezondheid. De kalveren krijgen heel veel beweging. De bacteriedruk is extreem laag. Het is een zeer diervriendelijke manier van huisvesten. Sterk arbeidsbesparend. Groepen tot 15 kalveren in één iglo en binnen één omheining. Weersonafhankelijke manier van opfokken. Modulair concept: dus gemakkelijk uit te breiden en daardoor zeer fl exibel. Goede klauwengezondheid door harde ondergrond. Hoogte van de veranda tot 3,2 meter. Het kalf kan zelf kiezen waar ze het liefst wil zijn; bij slecht weer in de iglo en bij goed weer lekker buiten. De H&L 100 met voorpootweegschaal zorgt voor de perfecte voercurve en afwentijdstip.

11 Wat zeggen de gebruikers van Holm & Laue Om maar direct tot de kern te komen: De H&L kalverdrinkautomaat, in combinatie met het H&L Iglo systeem, is de slimste investering die ik de afgelopen jaren gedaan heb. Ik was niet overtuigd van de voordelen van de concurrent, want veel van de items die standaard op de H&L aangeboden werden, kwamen niet terug in de aanbieding van de concurrent. De afsluitbare melkpoedervoorraadtrechter bij de H&L was vele malen beter overdacht en praktischer dan die van de concurrent. Ik heb daarom met SAC-SENIOR gebeld om informatie over het H&L 100 kalverdrinkstation in combinatie met de Iglo huisvesting. Ik was direct overtuigd en heb beide systemen aangeschaft voor de beste kalveropfok die op mijn bedrijf mogelijk is.

12 Importeur: SAC-SENIOR MELKMACHINES B.V. Postbus 422, 7400 AK Deventer Telefoon: Fax: Internet: Hier afknippen opsturen of faxen. Antwoordfax Afzender SAC-SENIOR MELKMACHINES B.V. Postbus AK Deventer Ik ben geïnteresseerd in: H&L Iglo huisvesting H&L Iglo veranda systeem H&L 100 kalverdrinkstation Voor de aangekruiste producten wil ik graag: een folder telefonische informatie een vertegenwoordiger spreken

Prominend catalogus. Begin with the end in mind

Prominend catalogus. Begin with the end in mind Prominend catalogus Begin with the end in mind In deze catalogus vindt u alle benodigdheden rondom het Prominend concept. Voor meer informatie en bestellingen kunt u terecht bij: * Voor losse verzending

Nadere informatie

Kalverdrinkautomaat DairyFeed J

Kalverdrinkautomaat DairyFeed J Kalverdrinkautomaat DairyFeed J Voor een gezonde groei Managen in plaats van voeren De eerste weken zijn beslissend Kalveren die gezond opgroeien vormen de basis 1 3 4 voor een economische melkveehouderij.

Nadere informatie

Bespaar geld, win tijd Omdat het voer alleen wordt bereid als een kalf het nodig heeft, komt melkverlies vrijwel nooit voor.

Bespaar geld, win tijd Omdat het voer alleen wordt bereid als een kalf het nodig heeft, komt melkverlies vrijwel nooit voor. Om gezonde jonge dieren groot te brengen en elk kalf krachtig te laten groeien, is het het beste om te vertrouwen op automatische feeders van Förster-Technik. Elke Förster automatische feeder voedt uw

Nadere informatie

KALVERDRINKAUTOMAAT VARIO

KALVERDRINKAUTOMAAT VARIO KALVERDRINKAUTOMAAT VARIO KALVERDRINKAUTOMAAT VARIO HET BESTE KALVERVOEDER- SYSTEEM VAN FÖRSTER-TECHNIK. De nieuwe drinkautomaat Vario beantwoordt al uw eisen voor een modern kalfmanagement. Hij groeit

Nadere informatie

Praktische kalveropfoktips van 0 tot 3 maanden. Ger v. Wersch Rayonmanager Nutrifeed 2. Onderwerpen. Nutrifeed onderdeel van Royal FrieslandCampina

Praktische kalveropfoktips van 0 tot 3 maanden. Ger v. Wersch Rayonmanager Nutrifeed 2. Onderwerpen. Nutrifeed onderdeel van Royal FrieslandCampina Nutrifeed onderdeel van Royal FrieslandCampina 1 Praktische kalveropfoktips van 0 tot 3 maanden Ger v. Wersch Rayonmanager Nutrifeed 2 Onderwerpen Management rond geboorte Volle melk of melkvervanger Meest

Nadere informatie

Urban Alma Pro. " Wij verbinden ervaring met toekomst." VOEDER- TECHNIEK speciaal voor kalveren. sinds 1984

Urban Alma Pro.  Wij verbinden ervaring met toekomst. VOEDER- TECHNIEK speciaal voor kalveren. sinds 1984 Urban Alma Pro " Wij verbinden ervaring met toekomst." VOEDER- TECHNIEK speciaal voor kalveren sinds 1984 Wij ver ingenieurskunst met werkdag met kalverhouderij met Wij voegen bij enigen praktijkervaring

Nadere informatie

Nieuw product. Biggen voeren bij de zeug Nutrix+

Nieuw product. Biggen voeren bij de zeug Nutrix+ Nieuw product Biggen voeren bij de zeug Nutrix+ Het systeem De nieuwe generatie voor het bijvoeren van zogende biggen Voor het eerst in de varkenshouderij is er nu de mogelijkheid om automatisch kleine

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

DeLaval waterdrinkbakken Meer water betekent meer melk

DeLaval waterdrinkbakken Meer water betekent meer melk DeLaval waterdrinkbakken Meer water betekent meer melk 2 Meer water betekent al haar drinkbehoeftes kennen Verhoogde wateropname verbetert de melkproductie Melk bestaat uit bijna 90% water, dus het is

Nadere informatie

Urban kalvermama PAULA. Kalveren voederen Dat doet mama! VOEDER- TECHNIEK speciaal voor kalveren

Urban kalvermama PAULA. Kalveren voederen Dat doet mama! VOEDER- TECHNIEK speciaal voor kalveren Urban kalvermama PAULA Kalveren voederen Dat doet mama! VOEDER- TECHNIEK speciaal voor kalveren VOEDERTECHNIEK speciaal voor kalveren Stressvrij kalveren voederen! Met de Urban kalvermama voedert u uw

Nadere informatie

WARM AANBEVOLEN. MW MWRn MPW MVC VC Drankenwarmers en Voedselcontainers.

WARM AANBEVOLEN. MW MWRn MPW MVC VC Drankenwarmers en Voedselcontainers. WARM AANBEVOLEN MW MWRn MPW MVC VC Drankenwarmers en Voedselcontainers. ANIMO ANYTIME Wat is een winterevenement zonder warme dranken? Warme chocola of glühwein geven deelnemers én toeschouwers de energie

Nadere informatie

Melitta c35. De snelle en betrouwbare volautomaat voor koffiespecialiteiten met verse melk. Melitta SystemService

Melitta c35. De snelle en betrouwbare volautomaat voor koffiespecialiteiten met verse melk. Melitta SystemService Melitta c35 De snelle en betrouwbare volautomaat voor koffiespecialiteiten met verse melk. Melitta SystemService Snelheid en precisie Krachtige prestaties Met de Melitta c35 kunt u uw klanten van diverse

Nadere informatie

GERAFFINEERDE KOFFIE EXPERTISE

GERAFFINEERDE KOFFIE EXPERTISE GERAFFINEERDE KOFFIE EXPERTISE EVOLUTION Klaar voor iedere uitdaging 3 De Franke Evolution laat geen wens onvervuld. Hij behoort tot de elite van de koffiemachines en overtuigt gastronomie professionals

Nadere informatie

Saphira: Voor iedereen die iets van koffie weet.

Saphira: Voor iedereen die iets van koffie weet. Saphira: Voor iedereen die iets van koffie weet. En nu een kop koffie! Een krachtige espresso, net als in een echte Italiaanse bar? Of een schuimende cappuccino net als op een gezellig Parijs terras? Bij

Nadere informatie

Voeding geiten: Lammeren Biest / koebiest / kunstbiest Groeicurve Rantsoen

Voeding geiten: Lammeren Biest / koebiest / kunstbiest Groeicurve Rantsoen Voeding geiten: Lammeren Biest / koebiest / kunstbiest Groeicurve Rantsoen Voeding is een belangrijk aandachtspunt op het geitenbedrijf. Een uitgebalanceerde voeding is noodzakelijk voor een optimale melkproductie

Nadere informatie

SHUFFLE-MIX. www.shufflemix.nl. Shuffle-Mix

SHUFFLE-MIX. www.shufflemix.nl. Shuffle-Mix SHUFFLE-MIX www.shufflemix.nl Shuffle-Mix Shuffle-Mix Bent u op zoek naar een compact systeem om uw producten te beluchten? Wilt u ook kosten besparen? Lees dan deze brochure met daarin het volledige Shuffle-Mix

Nadere informatie

WARM AANBEVOLEN. MWRn MPW MVC VC Drankenwarmers en Voedselcontainers.

WARM AANBEVOLEN. MWRn MPW MVC VC Drankenwarmers en Voedselcontainers. WARM AANBEVOLEN MWRn MPW MVC VC Drankenwarmers en Voedselcontainers. ANIMO ANYTIME Wat is een winterevenement zonder warme dranken? Warme chocola of glühwein geven deelnemers én toeschouwers de energie

Nadere informatie

STALBENODIGDHEDEN. Kalvereenlingboxen. 76 Tel. (+31)(0)346 35 19 34 Fax. (+31)(0)346 35 47 41 www.beerepootagri.com

STALBENODIGDHEDEN. Kalvereenlingboxen. 76 Tel. (+31)(0)346 35 19 34 Fax. (+31)(0)346 35 47 41 www.beerepootagri.com Kalvereenlingboxen Goede kalveropfok is van groot belang voor het rendement van uw toekomstige melkveestapel. De belangrijkste bedreigingen voor ontwikkeling en groei zijn darm- en luchtweginfecties. Gemiddeld

Nadere informatie

Nieuwheden en innovaties VOEDERTECHNIEK. speciaal voor kalveren JAREN

Nieuwheden en innovaties VOEDERTECHNIEK. speciaal voor kalveren JAREN JAREN VOEDERTECHNIEK speciaal voor kalveren Nieuwheden en innovaties Urban Innovaties MilkShuttle Nu werd het werken nog makkelijker! Geen zware emmers meer tillen bij het invullen van de MilkShuttle:

Nadere informatie

Notities agro p.e.s.

Notities agro p.e.s. 2 3 Notities.............................................................................. 4 Inhoudsopgave Stalinrichting 7 Voederhekken Veno 8 Melkhekken Veno 11 Scheidingshekken Veno 12 Kraamhokhekken

Nadere informatie

Enquête rosé (Naam) Postcode (alleen de 4 cijfers) Leeftijd <30jaar 30 50 jaar >50 jaar

Enquête rosé (Naam) Postcode (alleen de 4 cijfers) Leeftijd <30jaar 30 50 jaar >50 jaar Enquête rosé (Naam) Postcode (alleen de 4 cijfers) Leeftijd 50 jaar Type bedrijf: totaal aanwezige kalveren type kalveren (omcircelen) ZB RB BB opzet gewicht nuka's % vaarsen herkomst

Nadere informatie

Stalbenodigdheden. Kalvereenlingboxen

Stalbenodigdheden. Kalvereenlingboxen Kalvereenlingboxen Goede kalveropfok is van groot belang voor het rendement van uw toekomstige melkveestapel. De belangrijkste bedreigingen voor ontwikkeling en groei zijn darm- en luchtweginfecties. Nog

Nadere informatie

WATERKOKERS CB(W), WKI, WKT, WKS

WATERKOKERS CB(W), WKI, WKT, WKS WATERKOKERS CB(W), WKI, WKT, WKS Waterkokers voor professionals In het bedrijfsrestaurant, op de werkvloer, in horecagelegenheden, bij een sportwedstrijd, in het ziekenhuis - grote of kleine hoeveelheden

Nadere informatie

Kwaliteit opnieuw beleven Als kwaliteit ook gezien mag worden

Kwaliteit opnieuw beleven Als kwaliteit ook gezien mag worden Melitta SystemService Benelux BV De volautomaat voor koffiespecialiteiten met verse melk Kwaliteit opnieuw beleven Als kwaliteit ook gezien mag worden MELITTA FOR THE ULTIMATE IN COFFEE-ENJOYMENT ...een

Nadere informatie

Slagroomautomaten IJskoud de beste

Slagroomautomaten IJskoud de beste Slagroomautomaten IJskoud de beste Sanomat Amigo De Sanomat Amigo is de kleinste volautomatische slagroomautomaat en is daarmee een uitstekend en rendabel alternatief voor slagroom uit een kidde of spuitbus.

Nadere informatie

Nilfisk Tapijtreiniging. Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi

Nilfisk Tapijtreiniging. Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi Nilfisk Tapijtreiniging Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi Warme of koude extractie voor een beter herstelresultaat van uw tapijt De nieuwe lijn Nilfisk MX tapijtreinigers bestaat uit

Nadere informatie

Streven naar een goed producerende koe met lange levensduur

Streven naar een goed producerende koe met lange levensduur Melkveebedrijf van nu naar... Streven naar een goed producerende koe met lange levensduur Efficiënte jongveeopfok: ALVA laag vervangings % + impact mestbeleid Preventief management: risico s vermijden

Nadere informatie

Bedieningseigenschappen. Eenvoudige bediening

Bedieningseigenschappen. Eenvoudige bediening Het instapmodel onder de Vitamix blenders Kwalitatief hoogwaardig model met een vrijwel onverwoestbaar ontwerp Buitengewone kracht en snelheid zorgen voor perfecte mix van ingrediënten Duurzame 1,4 liter

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis

Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis 1e fase 23 woningen Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van de eerste fase met

Nadere informatie

Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100

Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100 Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100 04.02 1 75522500 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Display Behuizing Deurslot Koppenstation Bedieningsmodule Koffiecontainer Brewer Hoofdschakelaar Schraper Filterplaathouder

Nadere informatie

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t LUCHTVERWARMING zalig, zuiver wonen Echt comfortabel wonen realiseert u perfect met luchtverwarming: ze is de ideale combinatie van doordacht

Nadere informatie

Algemene gegevens (1)

Algemene gegevens (1) Bedrijf A Algemene gegevens (1) Afkalven: Groepshok (stro) voor droge koeien, 2 weken voor afkalven. 75% van de kalveren binnen kwartier bij koe weg. 25% tussen 1 a 5 uur bij koe weg. Biest: 80% van de

Nadere informatie

MODULAIRE REINIGINGSLIJN

MODULAIRE REINIGINGSLIJN MODULAIRE REINIGINGSLIJN Het flexibele ultrasoon reiniging systeem voor de industrie. ELMA X-TRA LIJN De Elma X-tra units zijn bekend om hun hoge kwaliteitsprestatie en de betrouwbare Elma kwaliteit. Lange

Nadere informatie

Praktijkopdrachten Jongvee-opfok

Praktijkopdrachten Jongvee-opfok Praktijkopdrachten Jongvee-opfok Een succesvolle opfok van jongvee is het resultaat van slim en gedisciplineerd werken. Doe de juiste dingen en doe ze altijd goed. Dit betekent: elke dag de behoefte van

Nadere informatie

Lely CALM. Kalverdrinkautomaat. Hét programma van kalverdrinkautomaten voor de ideale kalveropfok. www.lely.com. innovators in agriculture

Lely CALM. Kalverdrinkautomaat. Hét programma van kalverdrinkautomaten voor de ideale kalveropfok. www.lely.com. innovators in agriculture Lely CALM Kalverdrinkautomaat Hét programma van kalverdrinkautomaten voor de ideale kalveropfok www.lely.com innovators in agriculture De beste start voor uw kalveren Een kalf drinkt bij zijn moeder gedurende

Nadere informatie

STANDARD Koel- en vriesapparatuur

STANDARD Koel- en vriesapparatuur Product Catalogus - Versie 4.0 STANDARD Koel- en vriesapparatuur STANDARD STANDARD Koel- en vriesapparatuur Dit assortiment bestaat uit gastronomische 2/1 kasten en 1/1 werkbanken, verkrijgbaar als koelkast

Nadere informatie

SOLIS MASTER TOP - De Zwitserse perfectie onder de espresso volautomaten

SOLIS MASTER TOP - De Zwitserse perfectie onder de espresso volautomaten Of SWITZERLAND SOLIS MASTER TOP - De Zwitserse perfectie onder de espresso volautomaten De kwaliteit en duurzaamheid van een espressomachine zijn essentieel evenals de veelzijdigheid en het bedieningsgemak.

Nadere informatie

SPECIALIST MESTBEWERKING. capaciteit duurzaamheid

SPECIALIST MESTBEWERKING. capaciteit duurzaamheid SPECIALIST MESTBEWERKING capaciteit duurzaamheid MEST DUURZAAMHE VEENHUIS Veenhuis gaat verder in mesttechniek. De productlijn mestbewerking kent de kwaliteit en degelijkheid waar Veenhuis al jarenlang

Nadere informatie

Nefit Economy VR-ketels. Nefit houdt Nederland warm

Nefit Economy VR-ketels. Nefit houdt Nederland warm Nefit Economy VR-ketels Nefit houdt Nederland warm Meer plezier van warmte en warm water Nefit ModuLine-thermostaten De Nefit Economy kan alleen moduleren op ruimtetemperatuur in combinatie met een ModuLinekamerthermostaat.

Nadere informatie

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU M 80 DWANGMENGER (80 L) De Baron M80 is een krachtige en efficiënte menger. De M80 zorgt voor een optimale mengkwaliteit voor verschillende samenstellingen

Nadere informatie

Uitvoering van de baby goat feeder

Uitvoering van de baby goat feeder Uitvoering van de baby goat feeder Vanuit het praktijknetwerk Baby Goat Feeder, als één van de toegekende kleine praktijknetwerken uit het Programma voor Plattelandsontwikkeling 2007-2013 voor Nederland

Nadere informatie

SPECIALIST IN GROOTKEUKEN-LOGISTIEK. ISOBOX Mobil Warmhouden Koelen Transporteren Verdelen

SPECIALIST IN GROOTKEUKEN-LOGISTIEK. ISOBOX Mobil Warmhouden Koelen Transporteren Verdelen ISOBOX Mobil Warmhouden Koelen Transporteren Verdelen HUPFER Grootkeukentechniek www.hupfer.nl De naam in maximale flexibiliteit: ISOBOX Mobil van HUPFER. Maaltijdproductie in bijvoorbeeld grootkeukens,

Nadere informatie

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Reinigingstechniek Bedrijfsreiniging Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Zit-veegzuigmachines met een oppervlakterendement tot m 2 /h Perfect vegen snel en schoon

Nadere informatie

T H E R M A X De MELFORM containers garanderen het temperatuurbehoud tijdens het transport van dranken en voedingswaren.

T H E R M A X De MELFORM containers garanderen het temperatuurbehoud tijdens het transport van dranken en voedingswaren. THERMAX De MELFORM containers garanderen het temperatuurbehoud tijdens het transport van dranken en voedingswaren. Geschikt voor zowel koude als warme lijn. ISOTHERME CONTAINERS VOOR DRANKEN Voor koude

Nadere informatie

K2 EasyFeed. K2 EasyFeed. Uw oplossing voor automatisch voeren. Automatisch voeren van klein- en grootvee

K2 EasyFeed. K2 EasyFeed.   Uw oplossing voor automatisch voeren. Automatisch voeren van klein- en grootvee K2 EasyFeed Uw oplossing voor automatisch voeren www.tks-as.no Automatisch voeren van klein- en grootvee K2 EasyFeed Een beproefde en degelijke constructie De K2 EasyFeed is gebaseerd op de beproefde constructie

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Spijkenisse 25 woningen Eiland van Spijk Fase 1

Een nieuwe woning in Spijkenisse 25 woningen Eiland van Spijk Fase 1 KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Spijkenisse 25 woningen Eiland van Spijk Fase 1 De energie van morgen vandaag in huis Een energiezuinige woning: het kan! De verkoop van Fase 1 van Eiland van Spijk in

Nadere informatie

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken.

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Reinigingstechniek Gebouwreiniging Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Dagelijks een glanzend en onberispelijk schone vloer Scrubmaster

Nadere informatie

MR-D1. Milking Robot.

MR-D1. Milking Robot. MR-D1 Milking Robot www.boumaticrobotics.nl HET REVOLUTIONAIRE dubbel MELKEN MR-D1 Milking Robot Een revolutionaire melkrobot die het geautomatiseerd melken op een geheel andere wijze dubbel benadert.

Nadere informatie

TOUCH FREE HYGIENE. miscea KITCHEN SCHOONHEID EN FUNCTIONALITEIT

TOUCH FREE HYGIENE. miscea KITCHEN SCHOONHEID EN FUNCTIONALITEIT TOUCH FREE HYGIENE miscea KITCHEN SCHOONHEID EN FUNCTIONALITEIT miscea KITCHEN SCHOONHEID EN FUNCTIONALITEIT 2 Het nieuwe miscea KITCHEN assortiment van sensor gestuurde systemen geeft een geheel nieuwe

Nadere informatie

Van kalf naar koe, maar hoe?

Van kalf naar koe, maar hoe? Van kalf naar koe, maar hoe? www.schrijver-stal.nl 1. Welzijn 4. Arbeid Een goed comfort voor het kalf is van groot belang. De kunststofroosters geven maximaal comfort in combinatie met een (dik) strooiselbed.

Nadere informatie

Van kalf naar koe, maar hoe?

Van kalf naar koe, maar hoe? Van kalf naar koe, maar hoe? www.schrijver-stal.nl 1. Welzijn Een goed comfort voor het kalf is van groot belang. De kunststofroosters geven maximaal comfort in combinatie met een (dik) strooiselbed.

Nadere informatie

nieuwe woning in Austerlitz

nieuwe woning in Austerlitz KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Austerlitz EPC0 7 woningen Thuis in het Loo De energie van morgen vandaag in huis EERB ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale

Nadere informatie

Kwaliteit opnieuw beleven Als kwaliteit ook gezien mag worden

Kwaliteit opnieuw beleven Als kwaliteit ook gezien mag worden Melitta SystemService Benelux BV De volautomaat voor koffiespecialiteiten met verse melk Kwaliteit opnieuw beleven Als kwaliteit ook gezien mag worden MELITTA FOR THE ULTIMATE IN COFFEE-ENJOYMENT ...een

Nadere informatie

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen.

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen. Efficiënte verwarming voor in de landtuinbouw bij extreme lage temperaturen en agressieve ruimtelijke dampen LEO AGRO Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen

Nadere informatie

Know your pig. Control your farm.

Know your pig. Control your farm. NIEUW Know your pig. Control your farm. Automatisch individueel voeren van kraamzeugen Nedap Kraamstal Voeren Kraamstal voeren verhoogt de melkproductie en de vruchtbaarheid Richard Wellink, varkenshouder

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom

Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN KLIMAATGARANT EPC0 Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom EERB van morgen vandaag in huis De energie ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale

Nadere informatie

KLIMAATGARANT. Een nieuwe woning in Herwijnen 24 woningen Engelenweide De energie van morgen vandaag in huis

KLIMAATGARANT. Een nieuwe woning in Herwijnen 24 woningen Engelenweide De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Herwijnen 24 woningen Engelenweide De energie van morgen vandaag in huis Een energiezuinige woning: het kan! De verkoop van 24 woningen Engelenweide in Herwijnen is gestart.

Nadere informatie

Beknopte instructies Gallery 210 ES

Beknopte instructies Gallery 210 ES Beknopte instructies Gallery 210 ES 1 595258000 2011.10 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Display Behuizing Deurslot Koppenstation Bedieningsmodule Koppenplateau Kannenplateau Koffiecontainer Instant-ingrediëntcontainer

Nadere informatie

www.veenhuis.com Mest bewerken NIEUW Mest bewerken

www.veenhuis.com Mest bewerken NIEUW Mest bewerken Mest bewerken www.veenhuis.com NIEUW Mest bewerken MEST BEWERKEN Als specialist op het gebied van mesttransport en mestaanwending breidt Veenhuis Machines BV haar assortiment uit met een complete range

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

Intelligente Portioneer Machine PORTIO

Intelligente Portioneer Machine PORTIO Intelligente Portioneer Machine PORTIO PORTIO Intelligente Portioneer Machine Snijden aan hoge snelheid op vast gewicht of vaste dikte Grote nauwkeurigheid, minimaal verlies Flexibele software Onderhoudsvriendelijk

Nadere informatie

De nieuwe generatie schrob-/zuigmachines RA 505 IBC RA 505 IBCT RA 605 IBCT

De nieuwe generatie schrob-/zuigmachines RA 505 IBC RA 505 IBCT RA 605 IBCT De nieuwe generatie schrob-/zuigmachines RA 505 IBC RA 505 IBCT De innovatieve 55 liter schrob-/zuigmachines Een schone vloer. Dat is precies het resultaat dat u met de Cleanfix schrob-/zuigmachines bereikt.

Nadere informatie

Flesvoeding. Praktische tips

Flesvoeding. Praktische tips Flesvoeding Praktische tips Inleiding Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van uw baby! In deze brochure vindt u informatie over flesvoeding. Alhoewel borstvoeding de meest ideale babyvoeding

Nadere informatie

OptiVend instant koffieautomaten: dé keuze voor gebruiksgemak

OptiVend instant koffieautomaten: dé keuze voor gebruiksgemak AUTOMATEN Het koffiemoment een rustpunt in de dag. Je even weer opladen onder het genot van een kopje koffie. Natuurlijk moet ook aan gasten koffie geserveerd worden die uitstekend van smaak en kwaliteit

Nadere informatie

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water De luxe van extra veel warm water 01-07 - 2015 Luxueus én zuinig Volop genieten van veel warm water Is uw woning uitgerust met ruime voorzieningen zoals twee badkamers, duobad of stortdouche? Deze faciliteiten

Nadere informatie

Alles Over Verbranding. KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring

Alles Over Verbranding. KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring Alles Over Verbranding KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring 100 JAAR ERVARING Verbranden mag dan eenvoudig lijken, maar thermische conversie van biomassa is een complex proces. Voor een optimale

Nadere informatie

De huisvestingsoplossing met Klik om het opmaakprofiel van Holm & Laue Iglo-System de modeltitel te bewerken

De huisvestingsoplossing met Klik om het opmaakprofiel van Holm & Laue Iglo-System de modeltitel te bewerken De huisvestingsoplossing met Klik om het opmaakprofiel van Holm & Laue Iglo-System Gezondheid door veel frisse lucht Integratie van de H&L 100 kalverdrinkau tomaat Diergerichte Groepshuis vesting Zeer

Nadere informatie

Melitta bar-cube. De volautomatische espressomachine voor koffiespecialiteiten en chocolademelk. Melitta SystemService

Melitta bar-cube. De volautomatische espressomachine voor koffiespecialiteiten en chocolademelk. Melitta SystemService Melitta bar-cube De volautomatische espressomachine voor koffiespecialiteiten en chocolademelk. Melitta SystemService Koffie en chocolademelk in een perfect licht Koffiegenot op het hoogste niveau De nieuwe

Nadere informatie

Transportwagens Bordenwagens

Transportwagens Bordenwagens Transportwagens Bordenwagens HUPFER Grootkeukentechniek www.hupfer.nl Servies opslaan en snel beschikbaar - de bordenwagens van HUPFER! Stapelbare serviesdelen van diverse diameters in grote aantallen

Nadere informatie

Bona Decking System. De professionele manier om houten terrasvloeren op te frissen

Bona Decking System. De professionele manier om houten terrasvloeren op te frissen krachtig systeem langdurige bescherming Bona Decking System De professionele manier om houten terrasvloeren op te frissen Moeiteloos en effectief Laat geen aanzetten achter Langdurige bescherming Snel

Nadere informatie

Jabsco Lobben - en impellerpompen. Verdringerpompen

Jabsco Lobben - en impellerpompen. Verdringerpompen Jabsco Lobben - en impellerpompen Verdringerpompen 175 Jabsco Lobbenpompen De lobbenpomp is van oorsprong ontwikkeld als sanitaire verdringerpomp voor het verpompen van voedingsmiddelen. Door het hygiënische

Nadere informatie

Kalverdrinkautomaten. Van den Bruel Sara. Het belang van een goede kalveropfok CAMPUS. Geel. Departement Industrieel Ingenieur en Biotechniek

Kalverdrinkautomaten. Van den Bruel Sara. Het belang van een goede kalveropfok CAMPUS. Geel. Departement Industrieel Ingenieur en Biotechniek Departement Industrieel Ingenieur en Biotechniek Gegradueerde in Landbouw en biotechniek Rundvee Kalverdrinkautomaten Het belang van een goede kalveropfok CAMPUS Geel Van den Bruel Sara Academiejaar 2005-2006

Nadere informatie

Uw partner in top kwaliteit plantenbakken

Uw partner in top kwaliteit plantenbakken Uw partner in top kwaliteit plantenbakken Bijzonder sterk en duurzaam Lichtgewicht Binnen en buiten te gebruiken Productcatalogus 2018 Productcatalogus 2018 Collezione Grigio 1 Luca Lifestyle, uw partner

Nadere informatie

instant koffieautomaten

instant koffieautomaten Het koffiemoment een rustpunt in de dag. Je even weer opladen onder het genot van een kopje koffie. Natuurlijk moet ook aan gasten koffie geserveerd worden die uitstekend van smaak en kwaliteit is. Én,

Nadere informatie

Bedpanspoeler. BP 100 H Bedpanspoeler voorlader hoog model

Bedpanspoeler. BP 100 H Bedpanspoeler voorlader hoog model Bedpanspoeler Bedpanspoeler BP 100 H Bedpanspoeler voorlader hoog model BP 100 is een bedpanspoeler volgens modern concept, ontworpen en gebouwd volgens de EU richtlijnen met betrekking tot veiligheid

Nadere informatie

NILFISK VL SERIE STOF-/WATERZUIGERS

NILFISK VL SERIE STOF-/WATERZUIGERS NILFISK VL SERIE STOF-/WATERZUIGERS STOF-/WATERZUIGERS VOOR ELKE TOEPASSING De nieuwe serie stof-/waterzuigers bevat modellen met 20 tot 75 liter container inhoud zodat er altijd een model is dat voldoet

Nadere informatie

Spelregels voor een maximale jeugdgroei

Spelregels voor een maximale jeugdgroei Spelregels voor een maximale jeugdgroei Maximale benutting van de jeugdgroei begint bij een optimaal voerschema. De volgende praktische richtlijnen helpen u daarbij. 1 Verstrek Bovin vanaf dag 4 tot een

Nadere informatie

DeLaval individuele en groepsdrinkbakken Meer schoon water betekent meer melk

DeLaval individuele en groepsdrinkbakken Meer schoon water betekent meer melk DeLaval individuele en groepsdrinkbakken Meer schoon water betekent meer melk Verbeter de wateropname van uw koeien en zij zullen u belonen met meer melk Melk bestaat voor bijna 90% uit water. Daarom is

Nadere informatie

Handboek professionele kalveropfok

Handboek professionele kalveropfok Handboek professionele kalveropfok DeLaval Internationaal AB, Tumba Zweden Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit boek mag vermenigvuldigd worden, in welke vorm of voor welk doel dan ook, zonder toestemming

Nadere informatie

Type V2AR07-09RIY. Type V2AR12-14-18RIY VERTICAAL OF LIEVER HORIZONTAAL? U KIEST!

Type V2AR07-09RIY. Type V2AR12-14-18RIY VERTICAAL OF LIEVER HORIZONTAAL? U KIEST! 24 tot 135 AIRSTAGE V2 INDOOR OUTDOOR controls techn. specs AIRCONDITIONING AIRCOHEATER WATERSTAGE AIRSTAGE V2 inverter warmtepomp 2pijps VLOER/ wand PLAFOND PLAFOND cassette inbouw VERTICAAL OF LIEVER

Nadere informatie

RHIMA doorschuifmachine WD-7 GREEN

RHIMA doorschuifmachine WD-7 GREEN RHIMA doorschuifmachine WD-7 GREEN Vanaf heden is de WD-7 leverbaar met de RHIMA PRM-7 voorwasmachine, wasemcondensunit met energieterugwinning en warmtewisselaar met energieterugwinning. De RHIMA WD-7

Nadere informatie

1 Flesvoeding... 1. 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1. 3 Welk merk?... 1. 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1

1 Flesvoeding... 1. 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1. 3 Welk merk?... 1. 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1 Flesvoeding Inhoudsopgave 1 Flesvoeding... 1 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1 3 Welk merk?... 1 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1 5 Krijgt je kind genoeg?... 2 6 Extra vitamines?... 2 7

Nadere informatie

5 redenen om uw kalveren koemelk te voeren

5 redenen om uw kalveren koemelk te voeren 5 redenen om uw kalveren koemelk te voeren 5 redenen om koemelk* te voeren aan kalveren: A Ik geloof dat koemelk het beste is voor de kalveren B Het is de beste manier om van restmelk af te komen C Het

Nadere informatie

Electrolux Professional Wasmachines voor schoonmaakdoeken

Electrolux Professional Wasmachines voor schoonmaakdoeken Electrolux Professional Wasmachines voor schoonmaakdoeken Een frisse aanpak Met het kostenbesparende reinigingsproces van Electrolux voor moppen, microvezeldoeken en werkkleding, heeft u alles zelf onder

Nadere informatie

Creators of Air R32. Airconditioners R32 Wandmodellen

Creators of Air R32. Airconditioners R32 Wandmodellen Creators of Air Airconditioners Wandmodellen Bedieningen Fuji Electric en, voor elk wat wils. Met onze uitgebreide wand is het instellen en beheren van onze airconditioner kinderspel. Fuji Electric levert

Nadere informatie

De vanderbeyl IGB boilerserie

De vanderbeyl IGB boilerserie De vanderbeyl IGB boilerserie duurzame cv-boilers van roestvrij staal Altijd royaal warm water, op de zaak én thuis Comfortabel hygiënisch én uiterst betrouwbaar Ervaar het royale comfort van een vanderbeyl

Nadere informatie

EffectDX EC 40% ENERGIE BESPARING OP ELEKTRISCHE ENERGIE. Luchtgordijn voor alle seizoenen Verwarmen en koelen Single - VRF - Inverter OOK VOOR

EffectDX EC 40% ENERGIE BESPARING OP ELEKTRISCHE ENERGIE. Luchtgordijn voor alle seizoenen Verwarmen en koelen Single - VRF - Inverter OOK VOOR EC VENTILTOREN % ENERGIE BESPRING OP ELEKTRISCHE ENERGIE NU OOK VOOR LLE MERKEN DX / WRMTE POMPSYSTEMEN EffectDX EC Luchtgordijn voor alle seizoenen Verwarmen en koelen Single - VRF - Inverter Type EffectDX

Nadere informatie

Batching. Een beter begrip van uw batchingsysteem

Batching. Een beter begrip van uw batchingsysteem Een beter begrip van uw batchingsysteem Voor het ontwerp van een standalone batchingsysteem moeten de onderdelen zorgvuldig worden geselecteerd, op basis van de unieke procesvereisten. Batchingsystemen

Nadere informatie

Nedap Varkens Prestatie Test

Nedap Varkens Prestatie Test Complete oplossingen voor varkenshouderij Nedap biedt middels elektronische individuele dieridentificatie efficiënte en slimme oplossingen voor dierverzorging in de gehele varkenshouderij. Nedap Varkens

Nadere informatie

als het over ventilatie gaat...

als het over ventilatie gaat... als het over ventilatie gaat... Made in Belgium by Sanutal Hoogefficiënte tegenstroomwarmtewisselaar Systeem D Slim ventileren met terugwinning van energie air Tallinn hoofdstad van Estland, zuiverste

Nadere informatie

Hydro Tab. Interceptor Trim Tabs. Marine Engineering. 2016ver.1

Hydro Tab. Interceptor Trim Tabs. Marine Engineering. 2016ver.1 Hydro Tab Interceptor Trim Tabs 2016ver.1 Ontworpen om te functioneren Ontwikkeld volgens het NMEA2000 protocol Geschikt voor NMEA0183 Hydrotab is een innovatief gepatenteerd trimsysteem, ontworpen voor

Nadere informatie

42 39 N, 1 05 E. Veel meer dan koude lucht De Truma-airconditioners. Truma airconditioners OPTIMALE KOELING? WAAR U MAAR WILT.

42 39 N, 1 05 E. Veel meer dan koude lucht De Truma-airconditioners. Truma airconditioners OPTIMALE KOELING? WAAR U MAAR WILT. Veel meer dan koude lucht De Truma-airconditioners Aventa comfort Saphir compact Saphir comfort Saphir vario 42 39 N, 1 05 E OPTIMALE KOELING? WAAR U MAAR WILT. * Verwarmingsbedrijf is bij een buitentemperatuur

Nadere informatie

VOCHTBEHEERSING MOBIELE RUIMTELUCHTBEVOCHTIGERS SERIE B125/250/500 PRIJZEN ZIE PAG B125, B250, B300, B500 Mobiele ruimteluchtbevochtigers

VOCHTBEHEERSING MOBIELE RUIMTELUCHTBEVOCHTIGERS SERIE B125/250/500 PRIJZEN ZIE PAG B125, B250, B300, B500 Mobiele ruimteluchtbevochtigers MOBIELE RUIMTELUCHTBEVOCHTIGERS SERIE B125/250/500 VOCHTBEHEERSING PRIJZEN ZIE PAG. 430 TYPE 2 - B125, B250, B300, B500 Mobiele ruimteluchtbevochtigers werkend volgens het koudverdampingsprincipe. De B125

Nadere informatie

Luchtgordijn voor alle seizoenen Verwarmen en koelen Single - VRF - Inverter

Luchtgordijn voor alle seizoenen Verwarmen en koelen Single - VRF - Inverter NIEUW EC VENTILATOREN 40% ENERGIE BESPARING OP ELEKTRISCHE ENERGIE NU OOK VOOR ALLE MERKEN DX / WARMTE POMPSYSTEMEN > EffectDX Luchtgordijn voor alle seizoenen Verwarmen en koelen Single - VRF - Inverter

Nadere informatie

Melitta Cafina XT4. Het instapmodel van de professionele klasse. Made in Switzerland. Melitta Professional Coffee Solutions

Melitta Cafina XT4. Het instapmodel van de professionele klasse. Made in Switzerland. Melitta Professional Coffee Solutions Melitta Cafina XT4 Het instapmodel van de professionele klasse. Made in Switzerland. Melitta Professional Coffee Solutions WELKOM IN DE PROFESSIONELE KLASSE! Startend of ervaren bedrijf. Horeca-exploitant

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf... 3. Hoe geeft u best de fles?... 4. Op de kraamafdeling... 5. Thuis... 6

Inhoud. Woord vooraf... 3. Hoe geeft u best de fles?... 4. Op de kraamafdeling... 5. Thuis... 6 Inhoud Woord vooraf... 3 Hoe geeft u best de fles?... 4 Op de kraamafdeling... 5 Thuis... 6 1 2 Woord vooraf U hebt gekozen om uw baby flesvoeding te geven. In deze brochure vindt u informatie en tips

Nadere informatie

Eenvoudig mobiel rendabel: Industrieel hoogfrequent slijpen met FEIN.

Eenvoudig mobiel rendabel: Industrieel hoogfrequent slijpen met FEIN. METAAL FEIN hoogfrequent werkplekomvormers HFS 17-30 HFS 27-30 Eenvoudig mobiel rendabel: Industrieel hoogfrequent slijpen met FEIN. Hogere slijpprestatie, langere levensduur, meer mobiliteit. Daar waar

Nadere informatie

UltraFleece. Professioneel Bandfilter. Gebruiksaanwijzing

UltraFleece. Professioneel Bandfilter. Gebruiksaanwijzing UltraFleece Professioneel Bandfilter Gebruiksaanwijzing Proficiat met de aanschaf van uw UltraFleece Professioneel Bandfilter! U bezit hiermee een hoogwaardig mechanisch filter volgens de nieuwste technologische

Nadere informatie