Jaarverslag 2005 Parochiële Caritas Instelling GOUDA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2005 Parochiële Caritas Instelling GOUDA"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2005 Parochiële Caritas Instelling GOUDA De kerk is gebaseerd op 3 pijlers "dienen, leren en vieren". PCI en diaconie dienen. Voorwoord 2005 in vogelvlucht Van beheer naar werving Het jaar 2005 was voor de Parochiële Caritas Instelling Gouda (PCI Gouda) een jaar van verandering. Reeds het jaar ervoor had het nieuwe PCI-bestuur besloten de werkzaamheden van louter financiële beheerstaken uit te breiden met gerichte wervingsacties om over meer geld te kunnen beschikken voor de hulp aan de allerarmsten in onze directe omgeving. Een aantal van de toen opgestelde plannen (zoals het houten kruisjesproject) is in 2005 met succes uitgevoerd. In dit jaarverslag 2005 leest u hier meer over. Meer samenwerking De tweede verandering is de versterking van de samenwerking. Dit is van groot belang omdat menskracht en beschikbare geldmiddelen nu eenmaal schaars zijn, terwijl de vraag oneindig groot lijkt te zijn. Zeer dicht bij de PCI staat de Diaconiegroep Antonius van Padua, die opereert binnen dezelfde parochie en financieel sterk afhankelijk is van de PCI. In 2005 is een basis gelegd voor een verbeterde samenwerking, welke in 2006 verder gestalte zal krijgen. Samen met de Vincentiusvereniging Gouda heeft de PCI de Kerstpakkettenactie 2005 georganiseerd. Mogelijk zal in de toekomst de samenwerking ook op andere terreinen plaats hebben. Vergroten zichtbaarheid Op het gebied van de communicatie werden enkele belangrijke stappen gezet. Het PCI-bestuur is van mening dat veel meer bekendheid moet worden gegeven aan het werk van Diaconie en PCI. Daartoe werd een toegankelijke website opgezet: www pci-gouda.nl. Bovendien werd een brochure gedrukt die in het kort vermeldt waar Diaconie en PCI voor staan. Beide media laten zien wie PCI is, hoe het werkt en waar het voor staat. Met de website proberen we de geïnteresseerde ook actuele informatie te geven. Aandacht vragen voor structurele problemen Waar de overheid in het algemeen terugtreedt in het opvangen van mensen die op een of andere manier door de mazen van de officiële sociale vangnet heenslippen (voorgenomen wetgeving WMO), wordt de taak van kerkelijke instellingen zoals de PCI en de Diaconie Antonius van Padua steeds belangrijker. Het bestuur van de PCI ziet het als zijn taak om te anticiperen op de komende WMO-wetgeving. Het PCIbestuur zal zich daarom blijven inspannen om de hulpverlening aan de doelgroep samen met de Diaconie uit te breiden en waar mogelijk verder te verbeteren. Ton van Rhijn, voorzitter.

2 Samenstelling bestuur: Voorzitter = Ton van Rhijn (lid sinds 2000, aftredend 2008) Vice-voorzitter = Peter van Vroonhoven (lid sinds 2001, aftredend 2009) Penningmeester = Cornel de Vroom (lid sinds 1998, aftredend 2006) Secretaris = Ineke Smit (lid sinds 2004, aftredend/herkiesbaar 2008) Projecten/assistent-penningmeester = Henk Offringa (lid sinds 2004, aftredend/herkiesbaar 2008) Projecten/2 de secretaris = Nell van Niekerk (lid sinds 2004, aftredend/herkiesbaar 2008) Zie ook Vergaderingen Volgens artikel 8 van de statuten van de PCI (het Algemeen Reglement voor het bestuur van een PCI in de Ned. RK Kerkprovincie) dient er tenminste 4 keer per jaar vergaderd te worden. Het bestuur van de PCI Gouda heeft ongeveer 1 keer per maand vergaderd. Dit was nodig in verband met de voorbereiding van de fondsenwerving en het tijdig kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen op de financiële markt en het voorbereiden van projecten. Het bestuur heeft in 2005 vergaderd op: 8 februari, 22 maart, 11 mei, 15 juni, 12 juli, 6 september, 26 oktober en 30 november. PCI Gouda streeft naar een zo goed mogelijke samenwerking met collega organisaties die min of meer dezelfde maatschappelijke doelen beogen. Het bestuur heeft de band versterkt met de Diaconiewerkgroep van de Antonius van Padua, met vergaderingen op 11 mei en op 22 november Met de Vincentiusvereniging is op 20 september 2005 kennis gemaakt. Hier zijn ook de mogelijkheden voor verdere samenwerking en fondsenwerving verkend. Activiteiten en projecten Antoniusdag 11 juni 2005 Tijdens de Antoniusdag 2005 stonden PCI en de Diaconiegroep samen boeken te verkopen op de markt op het Aalberseplein. Parochianen stonden hun boeken en tijdschriften af voor het goede doel. De opbrengst bedroeg ruim 400 euro. Kruisjes Sacramentskerk Als herinnering aan de Sacramentskerk zijn er, in een beperkte oplage, op initiatief van de PCI houten herinneringskruisjes gemaakt, die vervaardigd zijn van een originele houten bank uit deze kerk. Voor heel veel mensen heeft de in 2004 gesloten Sacramentskerk in de wijk Korte Akkeren een belangrijke rol in hun leven gespeeld. Menigeen is er getrouwd, is er gedoopt of heeft er de eerste communie gedaan. Bij dit kruisje werd een genummerd Certificaat van Echtheid geleverd, dat is ondertekend door de oud-pastoor A. Baan ofm en de voorzitter van PCI. In 2005 zijn er 92 verkocht, goed voor een netto opbrengst van 896 euro.

3 Kerstmarkt Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de samenwerking met de Diaconiegroep en het bestuur van de Parochie Antonius van Padua waren de Kerstmarkten op 17 en 18 december 2005 weer een succes. De jongeren van JEK hadden kaarsjes gemaakt die grif van de hand gingen. Belangstellenden konden kiezen uit een rijk assortiment aan wijnen, kazen en kaarsen, kerstversiering, en kerststukken. De vrijwilligsters van de werkgroep Liturgisch bloemschikken hadden hun handen uit de mouwen gestoken en vele fraaie kerststukken vervaardigd. De opbrengst van de kerstmarkt was 945 en is bestemd voor de diaconie van de Parochie Antonius van Padua. Folder Voor zowel communicatie als wervingsdoeleinden heeft het PCI-bestuur een folder opgesteld en laten drukken. Deze is in eigen beheer gemaakt. De folder laat in vogelvlucht zien wat PCI is en doet. Hij is tijdloos en bedoeld voor meerjarig gebruik. In beperkte oplage is hij verspreid in de kerken en via gerichte bezorging. Deze gerichte kleinschalige actie heeft geresulteerd in een aantal giften. De folder is op te vragen bij het secretariaat of te downloaden via de website. Het initiatief ontving lof van het Parochiebestuur, het dekenaat en van parochianen. Website Met het doel om de zichtbaarheid van de PCI te vergroten heeft zij een eigen website gemaakt. De website laat zien wat PCI doet, wie het is en wat de actuele ontwikkelingen zijn. Gemiddeld zijn er zo n 10 tot 70 bezoekers per week. Het adres is Fondsen Er is een inventarisatie gedaan naar de beschikbare externe fondsen, die maatschappelijke hulpverlening ondersteunen. Doel hiervan was om zichtbaar te krijgen of co-financiering van het werk van PCI en van de diaconie mogelijk is. De conclusie was dat er veel fondsen en subsidieregelingen zijn, maar dat zij niet zonder meer bruikbaar zijn. In de toekomst kan dit gebruikt worden om eventuele projecten met de Diaconiegroep of de Vincentiusvereniging te financieren. Financiële toelichting Ultimo 2005 heeft de PCI een vermogen van Ten opzichte van 2004 is het vermogen gegroeid met een bedrag van Deze vermogensgroei is voor het grootste deel te danken aan een stijgende beurs. Het belegd kapitaal is gegroeid met 5.603; het jaar 2005 heeft op de lopende rekening een batig saldo van Dit batig saldo is ontstaan door een toename van de inkomsten doordat extra aandacht aan geldwerving wordt gegeven. Daarnaast was er door het Noodfonds aangegeven dat zij voldoende hadden aan de helft van het door PCI toegezegde bedrag. Het bestuur streeft ernaar om het 'basisvermogen' op peil te houden door zorgvuldig beheer en conservatieve (dus niet-riskante) beleggingen. Bij eventuele vermogensbeleggingen wordt bij voorkeur duurzaam belegd.

4 Bent u geïnteresseerd in de rekening en verantwoording, dan kunt u deze opvragen bij het secretariaat van de PCI. Balans per voorgaand ACTIVA Onroerende Goederen Effecten Leningen u.g. / Voorschotten Deposito's / Spaarrekeningen Diverse Vorderingen Geldmiddelen voorgaand PASSIVA Vermogen Leningen o.g Diverse Schulden Staat van Baten en Lasten Baten Boekjaar 2005 begroting voorgaand Gewone inkomsten , , ,00 Buitengewone inkomsten Nadelig saldo 66, , , ,00 Lasten Gewone uitgaven 8.253, , Buitengewone uitgaven Voordelig saldo 1.779, , , ,00

5 Samenwerking De Diaconiegroep van de parochie en de PCI werken samen en dienen het zelfde doel. Daarbij voert de Diaconiegroep het werk aan de basis uit en de PCI zorgt voor het benodigde geld. Met uitzondering van de ontmoetingsdag voor de zieken en ouderen, is de diaconie financieel helemaal afhankelijk van de PCI. De vrijwilligers van de Diaconiegroep verzetten zeer veel werk. Een greep uit haar belangrijkste activiteiten: de Diaconiegroep organiseert o.a. een ontmoetingsdag voor zieken en ouderen, een multiculturele sacramentsdag, de kerstpakketten en (samen met anderen) de Voedselbank. Daarnaast worden mensen met maatschappelijke of financiële problemen bezocht. De Diaconiegroep verleent steun (op discrete wijze) aan mensen in nood met voedsel-pakketten, kleding, klein huisraad of kleine geldbedragen. Daarnaast is er bijvoorbeeld hulp voor uitgeprocedeerde asielzoekers, door mee te gaan naar een advocaat, consulaat, door te helpen met papieren, of een luisterend oor te zijn. De PCI neemt deel in het Noodfonds. De Stichting Noodfonds Gouda is opgericht door de kerkgenootschappen in Gouda en de gemeente. Het Noodfonds verleent met kleine bedragen hulp in schrijnende situaties zonder te vragen naar de religieuze achtergrond. De middelen van het Noodfonds komen van de ondersteunende kerkgemeenschappen en enkele particuliere fondsen. De PCI werkt sinds kort ook samen met de Vincentiusvereniging, onder andere op het gebied van de jaarlijkse kerstpakkettenactie en zonodig afstemming van hulpverlening. Steunaanvragen De meeste steunaanvragen lopen via de werkgroep Diaconie. Soms worden bestuursleden van de PCI rechtstreeks benaderd. Ook komt het voor dat de werkgroep Diaconie een verzoek bij de PCI neerlegt. Afspraken binnen het bestuur zijn: dat er per geval in principe nooit meer dan 700 euro verstrekt kan worden. Het moet gaan om deeloplossingen. De problemen moeten dicht bij de eerste levensbehoeften liggen. Oplossingen worden zoveel mogelijk gezocht in in natura verstrekken/geven, bijvoorbeeld door tweedehands goederen op de kop tikken. Bij hulpverlening is het van belang ook te proberen of er via de Sociale Dienst van de gemeente of andere instellingen oplossingen zijn. Ondersteuning in de ruimste zin van het woord kan al hulp zijn, door het gevoel te geven dat iemand er niet alleen voor staat. Hulp rechtstreeks verstrekt door de PCI Bijdrage medische kosten 1000 euro Braziliëgroep 300 euro Voedselbank 250 euro Aanvraag via PCI Reeuwijk afgewezen. Voor de financiële bijdrage voor schoolboeken van een 15-jarige scholier is hulp gegeven door de juiste instanties aan te spreken. Hulp via de werkgroep Diaconie Parochie Antonius van Padua

6 Overzicht uitgaven directe noodhulp 2005 Alleenstaand bijstandsgezin aflossingsprobleem 100,00 Vluchteling geholpen medische kosten 150,00 Boekengeld betaald bijstandgezin met kinderen 300,00 Maatschappelijk werk gezin in problemen, voeding 170,00 Noodhulp 2 gezinnen in problemen gekomen, levensonderhoud 200,00 Financiële problemen onderst. gezin, ging zelfstandig wonen 150,00 Moeder met MS, 4 kinderen, voeding en kleding 200,00 Noodhulp jonge bijstand moeder met kind kleding 200,00 (Viel onder budgetbureau, overbrugging betaald) Parochie noodhulp, aan de pastorie aangeklopt voeding 20,00 Vluchteling alleenstaand voeding 50,00 Reiskosten tegemoetkoming vrouw Nigeria, moeder op sterven 150,00 Noodhulp dakloze 75,00 Totaal 1.765,00 Plannen 2006 In 2006 hoopt de PCI het succes van 2005 voort te kunnen zetten. Wederom kunt u van ons een Kerstmarkt verwachten. Aanvullend wil de PCI een wijnproject starten en een onderzoek specifieke subsidieverkrijging en wellicht een rol spelen op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Ook gaat PCI zich verdiepen in het bouwen van een netwerk met andere instanties op het gebied van financiële hulpverlening. Gouda, juni 2006 PCI Gouda, secretariaat p/a Mondlanestraat 17, 2807 RJ Gouda

Jaarverslag 2006 Parochiële Caritas Instelling GOUDA

Jaarverslag 2006 Parochiële Caritas Instelling GOUDA Jaarverslag 2006 Parochiële Caritas Instelling GOUDA De kerk is gebaseerd op 3 pijlers "dienen, leren en vieren". PCI en diaconie dienen. Voorwoord De Parochiële Caritas Instelling Gouda (PCI Gouda) heeft

Nadere informatie

Rekening en verantwoording Parochiële Caritas Instelling 2007

Rekening en verantwoording Parochiële Caritas Instelling 2007 Datum van de vergadering Parochiële Caritas Instelling Parochie Heilige Antonius van Padua Te Gouda Gemeente Dekenaat Bisdom Gouda Het Groene Hart Rotterdam Boekjaar 2007 Benoemings- Naam Straat PC Woonplaats

Nadere informatie

PAROCHIËLE CARITAS INSTELLING ALMERE

PAROCHIËLE CARITAS INSTELLING ALMERE BELEIDSPLAN 2015-2016 PAROCHIËLE CARITAS INSTELLING ALMERE Sint Bonifatiusparochie Almere Preambule Het beleidsplan 2011 2016 van de PAROCHIËLE Caritasinstelling Almere -Stad is naar aanleiding van de

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

Communicatieplan Parochiële Caritas Instelling (PCI) H. Thomas

Communicatieplan Parochiële Caritas Instelling (PCI) H. Thomas Communicatieplan Parochiële Caritas Instelling (PCI) H. Thomas Voor u ligt het communicatieplan van de PCI H. Thomas. Het is de bedoeling van dit plan dat de PCI de hulpbehoevende mensen kan bereiken en

Nadere informatie

Vincentiusvereniging 's-hertogenbosch Havenstraat 11A 5211 WC 's-hertogenbosch. verbonden Vincentius-entiteiten

Vincentiusvereniging 's-hertogenbosch Havenstraat 11A 5211 WC 's-hertogenbosch. verbonden Vincentius-entiteiten Jaarverslag 2012 Vincentiusvereniging 's-hertogenbosch (beknopte versie) Vincentiusvereniging 's-hertogenbosch Havenstraat 11A 5211 WC 's-hertogenbosch telefoon: 073-6133261 webadres: www.vincentiusdenbosch.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Inloophuis De Koepel

Jaarverslag 2016 Stichting Inloophuis De Koepel Jaarverslag 2016 Stichting Inloophuis De Koepel Hoorn, februari 2017 Inhoudsopgave Inleiding, visie en doelstelling 3 Oprichting stichting, bestuur 3 Accommodatie en activiteiten 4 Fondsenwerving 5 Contacten

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

Jaarverslag Canadastraat AC Heino. Kvk nr.: Bank: Regiobank Iban: NL68 RBRB Bic: RBRBNL21

Jaarverslag Canadastraat AC Heino. Kvk nr.: Bank: Regiobank Iban: NL68 RBRB Bic: RBRBNL21 Adres: Fonds voor Ons Canadastraat 4 8141 AC Heino Kvk nr.: 68295189 Bank: Regiobank Iban: NL68 RBRB 0955 2165 91 Bic: RBRBNL21 Tel: 06-57 899 503 E-mail: info@fondsvoorons.nl Website: www.fondsvoorons.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Jad Ezra Nederland

Stichting Vrienden van Jad Ezra Nederland Stichting Vrienden van Jad Ezra Nederland Inhoudopgave Jaarverslag Pagina Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Van de voorzitter 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2017 4 Staat van baten en lasten over 2017 5

Nadere informatie

Jaarverslag februari 2016 Versie 1.0

Jaarverslag februari 2016 Versie 1.0 Jaarverslag 2015 24 februari 2016 Versie 1.0 Voorwoord Het afgelopen jaar is de wereldwijde vluchtelingenproblematiek veel in het nieuws geweest. Naast de problematiek op macroniveau stort SiHVA zich voornamelijk

Nadere informatie

NUMMER OMSCHRIJVING PAR. H. MARIA

NUMMER OMSCHRIJVING PAR. H. MARIA Pagina 1 Jaarrekening Parochies H.Maria, Maaspoort, San Salvator en Emmaus 2014 ACTIVA BALANS 100 ONROEREND GOED Kerken en pastorieën 1.095.229,00 1,00 147.478,57 1.242.708,57 Totaal 1.095.229,00 1,00

Nadere informatie

Collecten en giften 4.622 3.879 Huren/pachten minus lasten onroerende goederen 15.324 14.659 Intrest en uitkeringen fondsen 68.033 66.

Collecten en giften 4.622 3.879 Huren/pachten minus lasten onroerende goederen 15.324 14.659 Intrest en uitkeringen fondsen 68.033 66. Resultaat De rekening van baten en lasten over 2012 sluit met een voordelig saldo van 15.098 In vergelijking met het vorige verslagjaar kunnen de resultaten als volgt worden samengevat: 2012 (2011) Collecten

Nadere informatie

Versie mei Beleidsplan

Versie mei Beleidsplan Versie mei 2014 Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Care4Foundation voor de periode mei 2014 t/m 31 december 2017. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013. Begroting 2014. Stichting de Vleugeltjes

Financieel jaarverslag 2013. Begroting 2014. Stichting de Vleugeltjes Financieel jaarverslag 2013 & Begroting 2014 Stichting de Vleugeltjes Stichting de Vleugeltjes Pagina 1 van 6 Algemeen Inleiding De Stichting draagt de naam Stichting de Vleugeltjes en is opgericht op

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

JAARREKENING. Diaconie Prot. Gemeente. Noordwijk. over het boekjaar opgesteld door het college van diakenen. Pagina 1

JAARREKENING. Diaconie Prot. Gemeente. Noordwijk. over het boekjaar opgesteld door het college van diakenen. Pagina 1 JAARREKENING van de Diaconie Prot. Gemeente Noordwijk over het boekjaar 2015 opgesteld door het college van diakenen Pagina 1 Balans Balans per 31 december 2015 2014 activa 00 onroerende zaken - - 01 installaties

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG van de stichting Sociaal Fonds van de Kerken Dordrecht te Dordrecht. per 31 december 2013

FINANCIEEL VERSLAG van de stichting Sociaal Fonds van de Kerken Dordrecht te Dordrecht. per 31 december 2013 FINANCIEEL VERSLAG van de stichting Sociaal Fonds van de Kerken Dordrecht te Dordrecht per 31 december 2013 vastgesteld door het bestuur op 15 oktober 2015 INHOUDSOPGAVE Pag. Bestuursverslag 1 Financieel

Nadere informatie

Parochie De Goede Herder Parochiebestuur Singel 104 3112 GS Schiedam penningmeester@goedeherderparochie.nl

Parochie De Goede Herder Parochiebestuur Singel 104 3112 GS Schiedam penningmeester@goedeherderparochie.nl Parochie De Goede Herder Parochiebestuur Singel 104 3112 GS Schiedam penningmeester@goedeherderparochie.nl Toelichting bij de Rekening en Verantwoording 2013 Algemeen Het verslagjaar is een jaar waarin

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Avavieren 's-gravenzande

Financieel verslag Stichting Avavieren 's-gravenzande Financieel verslag 2015 INHOUDSOPGAVE pagina 1 Verslag van het bestuur 3 2 Jaarrekening 2015 4 Balans per 31 december 2015 5 Winst- en verliesrekening over 2015 7 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG

STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG Jaarrekening 214 STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG Varikstraat 29 536 SR TILBURG STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG 1 Jaarrekening 214 INHOUDSOPGAVE Algemeen Verantwoording van het bestuur

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Visie en Missie

1. Inleiding. 2. Visie en Missie 1. Inleiding De werkzaamheden van de vrijwilligers inzake de kerstactie starten in 1932. Op 23 september 1993 werd een stichting opgericht die de naam Stichting Stille Armen Maastricht krijgt. Dit beleidsplan

Nadere informatie

JAARREKENING. Diaconie Prot. Gemeente. Noordwijk. over het boekjaar opgesteld door het college van diakenen. Pagina 1

JAARREKENING. Diaconie Prot. Gemeente. Noordwijk. over het boekjaar opgesteld door het college van diakenen. Pagina 1 JAARREKENING van de Diaconie Prot. Gemeente Noordwijk over het boekjaar 2016 opgesteld door het college van diakenen Pagina 1 Balans Balans per 31 december 2015 2016 activa 00 onroerende zaken - - 01 installaties

Nadere informatie

JAARREKENING. Diaconie Prot. Gemeente. Noordwijk. over het boekjaar opgesteld door het college van diakenen. Pagina 1

JAARREKENING. Diaconie Prot. Gemeente. Noordwijk. over het boekjaar opgesteld door het college van diakenen. Pagina 1 JAARREKENING van de Diaconie Prot. Gemeente Noordwijk over het boekjaar 2017 opgesteld door het college van diakenen Pagina 1 Balans Balans per 31 december 2017 2016 activa 00 onroerende zaken - - 01 installaties

Nadere informatie

Stichting Jacob Spin. Zuidvliet 113B 3141 SX Maassluis. Publicatierapport 2014

Stichting Jacob Spin. Zuidvliet 113B 3141 SX Maassluis. Publicatierapport 2014 Stichting Jacob Spin Zuidvliet 113B 3141 SX Maassluis Publicatierapport 2014 Stichting Jacob Spin Gevestigd te Maassluis Publicatierapport 2014 Inhoudsopgave Pagina 1 Algemeen 3 2 Jaarverslag 4 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug

Jaarverslag Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug Jaarverslag 2016 Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug Inhoud Jaarverslag Stichting Noodfonds VWUH 2016... 3 Doelstelling van het Noodfonds Schenkingen en leningen Financiën Bijlage

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2013

Financieel Jaarverslag 2013 Financieel Jaarverslag 2013 Oss, 26 februari 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Jaarrekening... 4 Algemene grondslag... 4 Vorderingen... 4 Reserves en fondsen... 4 Baten uit eigen fondsenwerving... 4 Kosten

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG

STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG Jaarrekening 213 STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG Varikstraat 29 536 SR TILBURG STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG 1 Jaarrekening 213 INHOUDSOPGAVE Algemeen Verantwoording van het bestuur

Nadere informatie

Stichting Koppie-Au. Voorwoord

Stichting Koppie-Au. Voorwoord Voorwoord Stichting Koppie-Au heeft een intensief tweede jaar achter de rug. Een jaar waarin veel energie is gestopt in het bouwen van het crowdfunding platform koppie-au.nl en waarin een begin is gemaakt

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2016 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2015, 2016 en 2017

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug

Jaarverslag Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug Jaarverslag 2017 Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug Inhoud Jaarverslag Stichting Noodfonds VWUH 2017... 3 Doelstelling van het Noodfonds Schenkingen en leningen Financiën Bijlage

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania te Hengelo. A Bargeman

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania te Hengelo. A Bargeman RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2017 Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania te Hengelo In het Financieel verslag Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania 2017 en het Jaarverslag Stichting

Nadere informatie

Rekening en verantwoording boekjaar 2017

Rekening en verantwoording boekjaar 2017 Stichting Te nr 41150870 Den Haag Kamer van Koophandel Boekjaar 2017 Voorzitter Vicevoorzitter Secretaris Penningmeester lid lid Naam Dhr. A. van der Helm Mevr. T. van Gennep Mevr. M. Meeussen Dhr. W.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2017 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2017 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2016, 2017 en 2018

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016 2018 Stichting Draagt Elkanders Noden - Werkgroep Ede - Werkgroep Rhenen - Werkgroep Waardenburg Inhoudsopgave 3 Inleiding... 4 Grondslag en doel...4 Missie... 4 Visie 4 Doelstellingen.5

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

Rapport inzake financieel verslag van de Diaconie van de Protestantse. Gemeente Schagen.

Rapport inzake financieel verslag van de Diaconie van de Protestantse. Gemeente Schagen. Rapport inzake financieel verslag 2017 van de Diaconie van de Protestantse Gemeente Schagen. Inhoudsopgave Pagina Resultaat 3 Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2017 4 2. Rekening van baten en lasten

Nadere informatie

1. Doelstelling van de stichting 3

1. Doelstelling van de stichting 3 JAARVERSLAG 2012 Inhoudsopgave 1. Doelstelling van de stichting 3 2. Verslag over het boekjaar 2012 4 Bestuur 4 Resultaat 4 Uitkeringen 4 Erfstellingen, legaten en giften 5 Slotopmerking 5 3. Jaarrekening

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2018

Beleidsplan 2015-2018 STICHTING ELIZABETH FOUNDATION Beleidsplan 2015-2018 Versie 1.0 9-12-2015 In het beleidsplan legt het bestuur van de Elizabeth Foundation het actuele beleid vast. Het beleidsplan is vastgesteld in de bestuursvergadering

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG van de stichting Sociaal Fonds van de Kerken Dordrecht te Dordrecht. per 31 december 2015

FINANCIEEL VERSLAG van de stichting Sociaal Fonds van de Kerken Dordrecht te Dordrecht. per 31 december 2015 FINANCIEEL VERSLAG van de stichting Sociaal Fonds van de Kerken Dordrecht te Dordrecht per 31 december 2015 vastgesteld door het bestuur op 29 november 2016 INHOUDSOPGAVE Pag. Bestuursverslag 1 Financieel

Nadere informatie

JAARREKENING. Diaconie Prot. Gemeente. Noordwijk. over het boekjaar opgesteld door het college van diakenen. Pagina 1

JAARREKENING. Diaconie Prot. Gemeente. Noordwijk. over het boekjaar opgesteld door het college van diakenen. Pagina 1 JAARREKENING van de Diaconie Prot. Gemeente Noordwijk over het boekjaar 2014 opgesteld door het college van diakenen Pagina 1 Balans Balans per 31 december 2013 2014 activa 00 onroerende zaken - - 01 installaties

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2017 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2017 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

Verdouw gaat Verder. Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK Jaarverslag en Jaarrekening 2017

Verdouw gaat Verder. Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK Jaarverslag en Jaarrekening 2017 Verdouw gaat Verder Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK 65505085 Jaarverslag en Jaarrekening 2017 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Jaarverslag 2017... 3 Voorwoord en samenvatting... 3 Organisatie en

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ENSCHEDE

PROTESTANTSE GEMEENTE ENSCHEDE PROTESTANTSE GEMEENTE ENSCHEDE DIACONIE JAARREKENING 2010 INHOUDSOPGAVE blz. Algemene informatie... 1 Algemene toelichting... 3 Verklaringen... 4 Balans... 5 Rekening van baten en lasten... 6 Toelichting

Nadere informatie

voorwoord Namens het bestuur, Hilde Jansen

voorwoord Namens het bestuur, Hilde Jansen jaarverslag 2013 voorwoord Met enige trots biedt de Stichting Vrienden van Rosa Manus hierbij haar jaarverslag 2013 aan. Een jaar waarin we in staat waren om nieuwe vrienden te werven, waarin we een aantal

Nadere informatie

Stichting Oost Europa Boskoop

Stichting Oost Europa Boskoop JAARREKENING 2013 Bladzijde. Verslag van de penningmeester 1 Balans per 31 december 3 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting op de staat van baten en lasten 7 Specificatie eigen

Nadere informatie

stichting Activiteiten Mixed Lions Ciub Utrecht Novum

stichting Activiteiten Mixed Lions Ciub Utrecht Novum stichting Activiteiten Mixed Lions Ciub Utrecht Novum Jaarverslag 9 boekjaar 1 september 2015-31 augustus 2016 Inhoudsopgave: -Algemene toelichting - Balans - Staat van baten en lasten -Toelichting op

Nadere informatie

1. Het geven van voedsel, kleding en speelgoed aan mensen die dit zelf (bijna) niet kunnen kopen. 2. Het voorkomen dat goed voedsel wordt verspild.

1. Het geven van voedsel, kleding en speelgoed aan mensen die dit zelf (bijna) niet kunnen kopen. 2. Het voorkomen dat goed voedsel wordt verspild. Voorwoord In dit verslag kijken wij terug op activiteiten en veranderingen die in onze voedselbank hebben plaats gevonden. Het jaar 2016 was voor ons een bijzonder jaar vanwege het vijfjarige bestaan van

Nadere informatie

Jaarverslag Vincentiusvereniging Beek.

Jaarverslag Vincentiusvereniging Beek. Jaarverslag 2016. Vincentiusvereniging Beek. 2. Inhoudsopgave. Voorwoord. Interne organisatie. Hulpaanvragen en hulpverlening. Kerstpakkettenaktie. Publiciteit. Verantwoording. Sponsoring. Vincentiusvereniging

Nadere informatie

Balans per 31 december 2018

Balans per 31 december 2018 Jaarrekening 2017-2018 1. Balans per 31 december 2018 (Na resultaatbestemming) ALLE BEDRAGEN IN REF. 31-12-18 Voorraden 1 4.811 Vorderingen en overlopende activa 2 1.211 Liquide middelen 3 13.464 ACTIVA

Nadere informatie

Stichting Oekraine Projecten. Jaarverslag 2013

Stichting Oekraine Projecten. Jaarverslag 2013 Stichting Oekraine Projecten Jaarverslag 2013 Zwolle, 23 mei 2014 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Algemene informatie 2 Activiteiten en resultaat 2012 3 Verwachtingen en plannen voor 2014 3 Afsluiting

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2016 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2016 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

Jan Nienhuisvereniging Heerde. Publicatierapport 2017

Jan Nienhuisvereniging Heerde. Publicatierapport 2017 Heerde Publicatierapport 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina A Algemeen 3 B Beleidsplan 4 C Actueel verslag 5 D Balans per 31 december 2017 6 E Staat van baten en lasten 7 A ALGEMEEN A.1 Algemene gegevens Naam Jan

Nadere informatie

Jaarverslag 2008-2009 Jaarrekening 2009

Jaarverslag 2008-2009 Jaarrekening 2009 Jaarverslag 2008-2009 Jaarrekening 2009 Vlietenburgstraat 10 2271 GM Voorburg info@vlietgemeenschapsfonds.nl www.vlietgemeenschapsfonds.nl Onderstaande toelichting heeft betrekking op het eerste, verlengde

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2018 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2018 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2012

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2012 STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten Rapport inzake jaarbericht 2012 10 februari 2013 Inhoud Blad Jaarbericht 2012 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 4 Overzicht inkomsten en uitgaven 2012

Nadere informatie

Stichting Oost Europa Boskoop

Stichting Oost Europa Boskoop JAARREKENING 2013 Bladzijde. Verslag van de penningmeester 1 Balans per 31 december 3 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting op de staat van baten en lasten 7 Specificatie eigen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2016 maart 2017-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2016 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

Voor u ligt de jaarrekening 2015 van de diaconie van de Hervormde Gemeente Andreaskerk. Over de bijzonderheden vindt u hieronder nadere informatie.

Voor u ligt de jaarrekening 2015 van de diaconie van de Hervormde Gemeente Andreaskerk. Over de bijzonderheden vindt u hieronder nadere informatie. Jaarrekening Diaconie 2015 Financieel verslag over het jaar 2015 Voor u ligt de jaarrekening 2015 van de diaconie van de Hervormde Gemeente Andreaskerk. Over de bijzonderheden vindt u hieronder nadere

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT JAARREKENING 2012 Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat 16 2611 AL DELFT STICHTING URGENTE NODEN DELFT EN OMGEVING RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stichting Goeie Hoop Ederveen

Stichting Goeie Hoop Ederveen Stichting Goeie Hoop Ederveen Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen 3 2. Jaarrekening 2015 2.1 Balans per 31 december 2015 4 2.2 Staat van baten en lasten over 2015 6 2.3 Grondslagen financiële verslaggeving

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Versie 10/5/2016 JAARVERSLAG 2015 dd 10/05/2016 Doelstelling van de stichting Het ondersteunen (in de ruimste zins des woord) van de opvang van

Nadere informatie

ANBI-vereisten Stichting Giving Back

ANBI-vereisten Stichting Giving Back ANBI-vereisten Stichting Giving Back De naam van de instelling: Giving Back, volgens de statuten Stichting Giving Back Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer

Nadere informatie

STICHTING ONEBIGSMILE.NL

STICHTING ONEBIGSMILE.NL STICHTING ONEBIGSMILE.NL JAARVERSLAG 2017 1 Stichting Onebigsmile.nl Jaarverslag 2017 Algemeen De Stichting Onebigsmile.nl is opgericht op 29 augustus 2013 en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Enquête armoedebestrijding

Enquête armoedebestrijding Enquête armoedebestrijding BIJ VOORKEUR VIA INTERNET: U kunt de vragenlijst via internet invullen. Ga naar www.knooppuntkerkenenarmoede.nl/armoedeonderzoek. Log in met het wachtwoord dat u heeft ontvangen

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT JAARREKENING 2013 Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat 16 2611 AL DELFT STICHTING URGENTE NODEN DELFT EN OMGEVING RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2013 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Philippos Rijssen-Holten. Financieel verslag 2017

Stichting Philippos Rijssen-Holten. Financieel verslag 2017 Stichting Philippos Rijssen-Holten Financieel verslag 2017 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 1.1. Opdracht 3 1.2. Algemeen 4 2. Jaarverslag bestuur 5 3. Financiële verantwoording over 2017 3.1. Balans per 31

Nadere informatie

STICHTING NON-FOODBANK GOUDA EN OMSTREKEN GOUDA

STICHTING NON-FOODBANK GOUDA EN OMSTREKEN GOUDA STICHTING NON-FOODBANK GOUDA EN OMSTREKEN GOUDA 0 12 juli 2016 INHOUD RAPPORT BLZ 1. Financiële positie JAARREKENING 2015 1. Samenstellingsverklaring 2. Balans per 31 december 3. Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Goeie Hoop Ederveen

Stichting Goeie Hoop Ederveen Stichting Goeie Hoop Ederveen Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen 3 2. Jaarrekening 2014 2.1 Balans per 31 december 2014 4 2.2 Staat van baten en lasten over 2014 6 2.3 Grondslagen financiële verslaggeving

Nadere informatie

Jaarrekening van de. Stichting Nationale Reclasserings Actie

Jaarrekening van de. Stichting Nationale Reclasserings Actie Jaarrekening 2006 van de Stichting Nationale Reclasserings Actie INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 ALGEMENE GEGEVENS 3 BESTUUR 4 BESTUURSVERSLAG 5 JAARREKENING 2006 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2006 7 EXPLOITATIEREKENING

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Postadres : Julianastraat 7, 5251 EC Vlijmen Winkel : Grotestraat 138A, 5151BN Drunen Telefoon : 06-15526578 Website : www.vincentiusheusden.nl/winkel e-mail

Nadere informatie

Stichting Dordtse Evangelisatie

Stichting Dordtse Evangelisatie Jaarrekening 2015 vastgesteld door het bestuur op 12 april 2016 Inhoudsopgave pagina Voorwoord 1 Balans 2 Staat van baten en lasten 3 Voorwoord Voor u ligt de jaarrekening over 2015. Het saldo van de baten

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2018

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2018 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2018 Bestuursverslag 2018 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

DIACONIE VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE SCHAGEN

DIACONIE VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE SCHAGEN Resultaat De rekening van baten en lasten over 2015 sluit met een voordelig saldo van 32.730,- In vergelijking met het vorige verslagjaar kunnen de resultaten als volgt worden samengevat: 2016 (2015) Collecten

Nadere informatie

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2012

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2012 Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland Voorburg Inzake het jaarbericht over 2012 datum: 5 mei 2013 KvK: 41159371 INHOUD pagina Jaarrekening. Balans per

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014 (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014 28 maart 2015 Inhoud Blad Algemeen 3 Balans per 31 december 2014 5 Resultatenrekening 2014 6 Toelichting op de balans en de resultatenrekening 7 2 Algemeen Oprichting

Nadere informatie

Secretariaat: de heer J. Vonk, Noordsingel 106, 4611 SJ Bergen op Zoom. tel adres:

Secretariaat: de heer J. Vonk, Noordsingel 106, 4611 SJ Bergen op Zoom. tel adres: Secretariaat: de heer J. Vonk, Noordsingel 106, 4611 SJ Bergen op Zoom. tel. 06 23026927 emailadres: secretariaat@ehboonsbergen.nl EHBO Vereniging Ons Bergen is oorspronkelijk opgericht als EHBO vereniging

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG van de stichting Sociaal Fonds van de Kerken Dordrecht te Dordrecht. per 31 december 2014

FINANCIEEL VERSLAG van de stichting Sociaal Fonds van de Kerken Dordrecht te Dordrecht. per 31 december 2014 FINANCIEEL VERSLAG van de stichting Sociaal Fonds van de Kerken Dordrecht te Dordrecht per 31 december 2014 vastgesteld door het bestuur op 29 november 2016 INHOUDSOPGAVE Pag. Jaarverslag 1 Financieel

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 St De Hand Utrecht Statutair gevestigd in Utrecht Fiscaal gevestigd in De Meern Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Balans 2014... 4 3 Staat van baten en lasten 2014... 5 4 Toelichting

Nadere informatie

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND. Rapport betreffende jaarbericht 2016 Overige gegevens 2 maart 2017

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND. Rapport betreffende jaarbericht 2016 Overige gegevens 2 maart 2017 STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Rapport betreffende jaarbericht 2016 Overige gegevens 2 maart 2017 Inhoud Jaarbericht 2016 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 Overzicht inkomsten en uitgaven 2016

Nadere informatie

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2015

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2015 Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland Voorburg Inzake het jaarbericht over 2015 datum: 9 juni 2016 KvK: 41159371-1 /18- INHOUD pagina Jaarrekening. Balans

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT JAARREKENING 2015 Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat 16 2611 AL DELFT STICHTING URGENTE NODEN DELFT EN OMGEVING RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarverslag februari 2018

Jaarverslag februari 2018 Jaarverslag 2017 25 februari 2018 Stichting ForMe www.stichtingforme.nl Nummer Kamer van Koophandel: 67991653 SNS Bank IBAN NL38SNSB0946936269 T.n.v. Stichting ForMe te Delfgauw Contactgegevens stichting:

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2012

Rapport inzake de jaarrekening 2012 Rapport inzake de jaarrekening 2012 Groningen, 4 januari 2013 Inhoudsopgave Pagina RAPPORT Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 2 Doelstelling 2 JAARVERSLAG Woord vooraf door de voorzitter 3 JAARREKENING

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT JAARREKENING 2014 Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat 16 2611 AL DELFT STICHTING URGENTE NODEN DELFT EN OMGEVING RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2014 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

STICHTING ONEBIGSMILE.NL

STICHTING ONEBIGSMILE.NL STICHTING ONEBIGSMILE.NL JAARVERSLAG 2016 1 Stichting Onebigsmile.nl Jaarverslag 2016 Algemeen De Stichting Onebigsmile.nl is opgericht op 29 augustus 2013 en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stichting Voedselbank Dronten. Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN

JAARVERSLAG 2014. Stichting Voedselbank Dronten. Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN JAARVERSLAG 2014 Stichting Voedselbank Dronten Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN 12-3-2015 In 2014 is er veel gebeurd. Het belangrijkste is dat we onze visie hebben aangepast. Kenmerkend daarvoor is dat

Nadere informatie

ANBI Verantwoording - 2015

ANBI Verantwoording - 2015 ANBI Verantwoording - 2015 1 Algemeen De Vincentiusvereniging Nederland richt zich op de aandachtsgebieden armoede en dak- en thuislozen. Directe en persoonlijke hulp staat daarbij centraal. De Vincentiusvereniging

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2011

Financieel jaarverslag 2011 Financieel jaarverslag 2011 St de Hand te Utrecht 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Balans 2011... 4 3 Staat van baten en lasten 2011... 5 4 Toelichting op Balans en Staat van baten en lasten... 6 JAARVERSLAG

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2015 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2015 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2015 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2014, 2015 en 2016

Nadere informatie

Algemene gegevens Strategie Visie en missie Doelstelling Actueel beleidsplan

Algemene gegevens Strategie Visie en missie Doelstelling Actueel beleidsplan Algemene gegevens Stichting Fiat Lux is gerangschikt als Algemeen Nut Beogende Instelling onder RSIN 807328649. Kamer van Koophandel: 33299616 Sector: Maatschappelijke en Sociale doelen Contactgegevens:

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Interkerkelijke Diaconale Hulpverlening Schuldhulp Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg

Jaarverslag 2018 Interkerkelijke Diaconale Hulpverlening Schuldhulp Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg Jaarverslag 2018 Schuldhulp Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Voorwoord 3 2 Verantwoording 2.1 Hulpvragen 4 2.2 Verdeling naar gemeenten 5/6 3 Financieel verslag 3.1 Balans per

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013

Financieel jaarverslag 2013 Financieel jaarverslag 2013 St De Hand Utrecht Statutair gevestigd in Utrecht Fiscaal gevestigd in De Meern Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Balans 2013... 4 3 Staat van baten en lasten 2013... 5 4 Toelichting

Nadere informatie