Stap verder met SEO. Whitepaper SEO 2.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stap verder met SEO. Whitepaper SEO 2.0"

Transcriptie

1 Stap verder met SEO Whitepaper SEO 2.0

2 Stap verder met SEO Websitebouwers vechten om een plekje bij de eerste zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Om een website op zo n felbegeerde plek te krijgen, gebruikt men zoekmachineoptimalisatie. Je website wordt optimaal ingericht op het gebied van inhoud, techniek en populariteit. Dit zorgt ervoor dat de zoekrobots de website kwalificeren als een website met een goede reputatie. Vervolgens krijgt je site een plek in de resultaten Belang van SEO Basisstappen in SEO Sterke content maken Optimaliseren voor mobiel Social media inzetten Lokale vermeldingen Tot slot 2 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

3 Belang van SEO Search Engine Optimization (SEO) is het optimaliseren van een website voor zoekmachines. Door een website goed in te richten komt deze hoger op de pagina met zoekresultaten en bereik je eerder potentiële klanten. Google Zoals het woord zoekmachineoptimalisatie aangeeft, gaat het om het optimaliseren voor elke willekeurige zoekmachine. Internetgebruikers kunnen kiezen uit verschillende zoekmachines, zoals Google, Bing en Yahoo. Toch kiest de overgrote meerderheid voor Google. In deze whitepaper ligt de focus dan ook op Google. De informatie geldt over het algemeen ook voor andere zoekmachines. Online zoeken Elke seconde verwerkt Google zoekopdrachten. Dat zijn er 3,5 miljard per dag. Mensen gebruiken dus massaal de populaire zoekmachine om toegang te krijgen tot informatie op internet. Zo n zoekmachine is ook wel nodig om snel de juiste informatie te vinden, want elke dag komt er een grote hoeveelheid data bij. In de afgelopen twee jaar zelfs meer dan in de gehele historie van het menselijke bestaan. Om deze grote brij aan online gegevens in kaart te brengen doorzoekt Google dagelijks 20 miljard websites. De Google-robotjes brengen deze websites in kaart en nemen de websites op in de zoekresultatendatabase. Utrecht Kleding Fietsenzaak Ingredïenten Amsterdam Sport Recept Nieuws Google Bling Yahoo Waarom optimaliseer je je website? Omdat de meeste internetgebruikers hun digitale zoektocht starten bij Google is het belangrijk dat een website überhaupt voorkomt in Google s zoekresultaten. Daar komt nog bij dat een notering bij de eerste resultaten cruciaal is. Gebruikers willen snel over de juiste informatie beschikken en kijken vaak alleen op de eerste pagina of zelfs alleen bij de eerste resultaten als ze een zoekopdracht in Google doen. Om de positie van een website op de zoekresultatenpagina te beïnvloeden gebruik je zoekmachineoptimalisatie. Google s beoordelingssysteem De Google-robotjes maken gebruik van een ingewikkeld systeem om de waarde van een website te bepalen. Aan de hand van dit beoordelingssysteem bepaalt het bedrijf in welke volgorde websites getoond worden in de zoekresultaten. Hierbij neemt Google onder meer de volgende factoren mee: Hoe vaak en hoe lang een website wordt bezocht. De inhoud van de website. De structuur van de website. Het aantal verwijzingen, ook wel backlinks, van andere websites. De activiteit op social media. 3 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

4 Basisstappen in SEO Voor een optimale, en dus hogere, plaatsing van je website op de zoekresultatenpagina van Google spelen verschillende zaken mee. Hieronder bespreken we een aantal basisstappen die je in ieder geval moet volgen voor een goed resultaat. Content, techniek en populariteit Voor het behalen van het optimale resultaat met SEO moet je inspelen op drie gebieden; content, techniek en populariteit. Bij content draait het om de inhoud van je website. Google hecht veel waarde aan goede, betrouwbare informatie die relevant is voor bezoekers. Dus houd in het oog wat relevant is voor je klanten en of de informatie op je website iets toevoegt aan alles wat er al te vinden is op het internet. Met techniek bedoelen we de achterkant van een website. Help Google je website te indexeren door een heldere websitestructuur te maken met duidelijke pagina s en op elke pagina verwijzingen naar andere pagina s te plaatsen. En de laatste pijler is populariteit. Zorg ervoor dat op andere websites en social media over je website gesproken wordt. Hoe populairder, hoe meer je opvalt. 4 stappen Bovenstaande drie pijlers komen terug in de basisstappen van zoekmachineoptimalisatie. Zorg ervoor dat je deze basisprincipes in orde hebt en ga daarna een stap verder met de vervolgtips uit deze whitepaper. Tip! Doe de gratis websitecheck op dtg. nl en bekijk hoe je website ervoor staat. DTG controleert je website op vindbaarheid, mobiele leesbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en techniek. Je krijgt persoonlijk advies over welke punten je nog kunt verbeteren voor het optimale bereik. Stap 1: bepaal je trefwoorden Begin met het bepalen van trefwoorden. Dit zijn woorden waarop je gevonden wilt worden. Het gaat daarbij niet per se om de woorden die je het mooist vindt, maar vooral om woorden waar je potentiële klanten op zoeken. Vraag je bij elk trefwoord af of mensen deze term zouden invoeren bij Google en bekijk hoeveel andere websites er al op dit trefwoord zijn geoptimaliseerd. Kies voor trefwoorden die aansluiten op jouw bedrijf. Hoe algemener het trefwoord, hoe moeilijker het is om hier hoog op te scoren. Stap 2: schrijf doeltreffende webteksten Richt je op de content van de website met het maken van doeltreffende webteksten. Verwerk de trefwoorden hierin. Let erop dat je de trefwoorden vaak genoeg gebruikt om door Google opgemerkt te worden, maar overdrijf het niet. Richt je vooral op de wensen van de klant en de kwaliteit van de informatie. 4 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

5 Stap 3: richt de achterkant goed in Bij de achterkant van een webpagina gaat het om informatie in de html-code, die niet toont op de pagina. Voor SEO zijn belangrijke elementen van de achterkant: de titel, omschrijving, koppen en afbeeldingomschrijvingen. Neem ook hier weer je trefwoorden in mee. Een uitgebreidere toelichting op deze basisstappen staat in het whitepaper Meer bezoekers op je website met SEO. Via dtg.nl vraag je deze handleiding aan. Stap 4: breng je website onder de aandacht Zodra de website klaar en geoptimaliseerd is, kun je deze onder de aandacht brengen bij je doelgroep. Google kijkt naar de reputatie van je website aan de hand van vermeldingen op andere websites. Zorg er daarom voor dat je actief bent op social media, klantreacties stimuleert en bedrijfsprofielen aanmaakt op relevante websites. Met bijvoorbeeld een netwerkprofiel van DTG krijg je dit gemakkelijk en snel voor elkaar. 5 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

6 Sterke content maken Content is king wordt al jarenlang geroepen door SEO-experts. De kracht van sterke content blijft essentieel voor het hoger scoren in de resultaten van zoekmachines. Klantgericht Hoog scoren bij Google draait om de inhoud van je website. Zoekmachines zijn ontwikkeld om toegang te geven tot informatie op internet. De manier van het indexeren van websites door zoekmachines richt zich vooral op waardevolle content. De informatie op je website moet daarom relevant, actueel en vooral klantgericht zijn. Natuurlijk zijn trefwoorden, zoals eerder besproken, erg belangrijk, maar alleen in combinatie met goede content die gericht is op je klant. Versterk de band met je klanten met nuttige informatie, inspirerende foto s of vermakelijke video s. Visuele content Relevante, sterke teksten zijn al jaren erg belangrijk om hoog te scoren bij Google. Maar onder het woord content valt meer. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen, video s en infographics (informatieve illustraties). Ook deze content helpt je bij het klimmen op de zoekresultatenpagina s van Google. Google is namelijk al geruime tijd bezig om visuele content beter in kaart te brengen en mee te laten wegen in de beoordeling. Daarbij komt dat visuele content vaak meer impact heeft dan teksten. Het zorgt voor een groter bereik, meer betrokkenheid en meer kliks. 6 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

7 Creëer waardevolle content De kracht van content is duidelijk, nu deze ook daadwerkelijk maken. Neem de volgende tips mee als je aan de slag gaat met het maken van content. Zorg ervoor dat je duidelijk in kaart hebt wie je doelgroep is. Maak content die specifiek gericht is op deze groep en richt je niet op de massa. Bedenk waar je bedrijf echt in uitblinkt. Wat is de kern? Blijf met je content altijd verbonden hiermee. Kijk meer naar de kwaliteit, dan de kwantiteit. Informeer, inspireer en entertain. Bezoekers moeten een reden hebben om je content te bekijken en te delen. Gebruik je content op diverse kanalen. Hulp inschakelen Om de juiste teksten te schrijven kun je natuurlijk hulp inschakelen. Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in SEO en het schrijven van geoptimaliseerde teksten. Het is misschien handig om een tekstschrijver in te schakelen die veel weet over jouw branche of product. De relevantie van de teksten voor je klanten is belangrijker dan de optimalisatie voor SEO. Wil je geen externe tekstschrijvers inschakelen? Schrijf dan zelf je teksten. Dat hoeft niet helemaal zonder hulp. Er zijn namelijk speciale programma s die je hulp bieden bij het optimaliseren van je teksten. Zo houd je het schrijven van de teksten wel zelf in de hand, maar scoor je waarschijnlijk toch hoger in de beoordeling van de zoekmachines. Een voorbeeld van zo n hulpprogramma is Webtexttool. Dit programma controleert je teksten en geeft aan de hand van de laatste informatie SEO-tips om je teksten te verbeteren. Wil je uitgebreid advies over SEO? Neem dan contact op met één van onze specialisten via (020) Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

8 Optimaliseren voor mobiel Sinds 2015 zijn er meer mobiele zoekopdrachten dan zoekopdrachten via de computer. Google speelt dan ook steeds meer in op de mobiele wereld. Het is daarom belangrijk dat een website geschikt is voor mobiele apparaten en ook getoond wordt bij mobiele zoekresultaten. Voorrang Websites die geschikt zijn voor mobiele apparaten krijgen voorrang bij Google s zoekresultaten op mobiel. Zaken als te kleine letters, te brede websites en moeilijk aanklikbare links straft Google af. Het bedrijf is zich er van bewust dat steeds meer mensen zoeken via hun mobiel. Een slecht toegankelijke website kan dan tot irritatie lijden. Daarom toont Google deze websites lager in de zoekresultaten. Het is dus van belang dat je website geoptimaliseerd is voor mobiel. Google biedt een tool waarmee je controleert of je website mobielvriendelijk is. Handig om te kijken hoe het er met je website voorstaat. Op de website webmasters/tools/mobile-friendly hoef je alleen de url van je website in te voeren en je krijgt direct te zien of Google deze geschikt vindt voor mobiele apparaten. Responsive design Een website moet dus geschikt zijn voor mobiele apparaten, maar wat houdt dit precies in? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je website helemaal te ontwerpen voor het gebruik op mobiele apparaten. Veel bedrijven kiezen echter voor een responsive design. Hierbij herkent de website op wat voor apparaat het getoond wordt en past het de indeling daar automatisch op aan. De website toont dan optimaal op zowel een computer, tablet als smartphone. Op een computer maakt de website gebruik van alle beschikbare ruimte: toont een breed menu, verschillende kolommen naast elkaar en grote afbeeldingen. Op een smartphone zit bijvoorbeeld het menu verstopt achter een knop, tonen de kolommen onder elkaar en zijn de afbeeldingen verkleind. Het voordeel is dat je één website hebt voor verschillende apparaten. Makkelijk in onderhoud, en geschikt voor een hoge ranking bij de mobiele zoekresultaten van Google. Hulp inschakelen Het zelf maken van een responsive website is een behoorlijk technische klus. Aan de achterkant van de website moeten diverse dingen worden ingesteld, zoals kolommen die zich aanpassen aan verschillende beeldschermen. Voor websites die ontwikkeld zijn op platforms, zoals Wordpress, is het makkelijker. Hiervoor zijn speciale templates beschikbaar die responsive zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om experts in te schakelen. Laat je website bijvoorbeeld maken door DTG, dan weet je dat het goed zit. DTG ontwikkelt alle websites met een responsive design. 8 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

9 Social media inzetten Een goede website alleen is haast niet meer genoeg voor een hoge ranking bij Google. Er moeten ook andere middelen, zoals social media, ingezet worden om hoog in de zoekresultatenpagina te komen. Content, techniek en populariteit Google indexeert sociale netwerken vaker en uitgebreider. Je aanwezigheid op sociale netwerken weegt dan ook steeds zwaarder bij de ranking voor de zoekresultatenpagina. Daarbij is het van belang dat je websitecontent goed te delen is. Als informatie op je website veel likes of shares krijgt, geeft dat voor Google aan dat je waardevolle content op je website hebt staan. Ook jouw eigen activiteit op social media telt mee voor Google. Dus zorg ervoor dat je bedrijf ook liket, deelt, retweet en pint. Social media inzetten Hoe zorg je dan voor aanwezigheid van je bedrijf op social media? Maak een account aan bij de belangrijke netwerken, zoals Facebook, Google+, Twitter en YouTube. Vergeet vooral deze laatste niet. De videowebsite is hard op weg om de grootste zoekmachine te worden. Op dit moment staat YouTube al op een tweede plaats achter Google. En vergeet ook niet het tabblad Video s bij de zoekresultaten van Google. Heb je al videomateriaal? Deel dit dan vooral op YouTube. Deelbare content Sterke content en het inzetten van social media gaan goed samen. Zoals je al eerder las, wordt visuele content steeds belangrijker. Op social media geldt de kracht van visuele content al helemaal. Afbeeldingen en video s zijn veel aantrekkelijker om te liken en te delen. Zorg er daarom voor dat je niet alleen maar content plaatst op je website of social media, maar dat je deze ook goed kunt delen. Doe dit met het gebruik van sociale knoppen. Dit zijn knoppen waarmee de bezoeker gelijk de informatie kan delen via zijn favoriete medium en die zorgen voor extra verwijzingen naar je website. Hiermee scoor je goed bij Google. Do s Kies bewust op welke social media je actief bent en welke informatie je daarop wilt delen. Monitor je accounts en reageer op opmerkingen en vragen van gebruikers. Zorg voor interessante informatie. Zo stimuleer je mensen je content te delen en bereik je nieuwe potentiële klanten. Dont s Overlaad je volgers niet met berichten. Zorg wel weer voor genoeg berichten om interessant te blijven. Het is zoeken naar een goede balans. Laat werk- en privé-berichten niet door elkaar heenlopen. Zorg ervoor dat je een duidelijk onderscheid maakt en plaats geen persoonlijke berichten met je bedrijfsaccount. 9 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

10 Lokale vermeldingen Als je bedrijf gelinkt is aan een locatie, zoals een winkel of restaurant, is het belangrijk om je bij SEO te richten op lokale vermeldingen. Lokale zoekopdrachten en vermeldingen De zoekresultatenpagina van Google kan er net iets anders uitzien bij verschillende soorten zoekopdrachten. Bij een gewone zoekopdracht staan bovenaan de pagina vier advertenties en daaronder onbetaalde zoekresultaten. Zoeken mensen lokaal, met bijvoorbeeld een plaatsnaam, dan ziet de pagina er anders uit. Lokale zoekresultaten staan bovenaan zoekresultatenpagina. Op een kaart worden suggesties van bedrijven gegeven, met daaronder hun gegevens. Hierdoor zakken de overige zoekresultaten verder naar beneden. Belang lokale SEO 4 van de 5 mensen gebruikt zoekmachines om lokale informatie te vinden. En zoekopdrachten via smartphones zijn zelfs nóg lokaler gericht (88%). Dat blijkt uit onderzoek van Google ( Understanding consumers local search behavior 2014 ). Het is dus belangrijk dat je bedrijf naar voren komt in de zoekresultaten van deze potentiële klanten. De helft bezoekt een winkel binnen een dag nadat ze lokale informatie op hun smartphone hebben opgezocht. Bij computergebruikers is dat 34%. Daarnaast leiden lokale zoekopdrachten tot meer aankopen. Genoeg reden dus voor lokale vindbaarheid. Zoekwoorden Bij het vaststellen van geschikte zoekwoorden voor je website is het dus belangrijk om je locatie mee te nemen. Denk aan je straatnaam, wijk, plaats en provincie. Allemaal locaties waar potentiële klanten op zoeken. Google Mijn Bedrijf Een andere belangrijke tool bij lokale SEO is Google Mijn Bedrijf. Bij deze dienst van Google maak je gratis een bedrijfsvermelding aan. Deze bedrijfsinformatie toont vervolgens bij Google Zoeken en Google Maps. Door het toevoegen van extra gegevens zoals je website, telefoonnummer of openingstijden beschikken potentiële klanten gelijk over de juiste informatie. Als je nog niet beschikt over een profiel op Google+ wordt deze gelijk aangemaakt. regio bedrijf stad wijk 10 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

11 Tot slot Om goed te scoren met SEO is het belangrijk om de drie elementen - content, techniek en populariteit - mee te nemen in je plan. Het gaat bij SEO om veel verschillende onderdelen die samen zorgen voor een goed resultaat. De drie pijlers hebben hun individuele krachten en versterken die van elkaar. Het vinden van een goede mix kan behoorlijk tijdrovend zijn en vergt kennis van verschillende disciplines. Zie je door de bomen het bos niet meer? Of kun je je tijd beter gebruiken? Wij helpen je graag. DTG maakt professionele websites voor ondernemers, die perfect volgens de SEO-regels zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines. Ook geven wij gespecialiseerd SEO-advies. Vraag hier advies aan. Doe de gratis SEO check Op zoek naar verbeteringen? Bent u al bezig met SEO en benieuwd naar je verbeterpunten? Ontvang vrijblijvend een gedetailleerd adviesrapport van DTG. Wil je meer weten over SEO of heb je een andere vraag over je online vindbaarheid? Bel gerust (020) of kijk op 11 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

12 DTG, je eigen online marketingteam Specialisten met actuele online marketingkennis Effectieve online oplossingen, op maat voor jouw onderneming Inmiddels ruim websites, SEA-campagnes, netwerkprofielen en reviewwidgets live voor onze klanten Met eigen merken als Klantenvertellen, DR3Data en detelefoongids.nl en met sterke partners als Google, Facebook, WordPress en Lightspeed Heb je vragen? Wij helpen je graag. Je bereikt ons het eenvoudigst via social media, dtg.nl/klantenservice of (020)

Stap verder met SEO. Whitepaper Search Engine Optimization (SEO) 2.0

Stap verder met SEO. Whitepaper Search Engine Optimization (SEO) 2.0 Stap verder met SEO Whitepaper Search Engine Optimization (SEO) 2.0 Pagina overzicht Websites vechten om een plekje bij de eerste zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Om een website op zo n felbegeerde

Nadere informatie

Een website: zelf doen of uitbesteden?

Een website: zelf doen of uitbesteden? Een website: zelf doen of uitbesteden? Whitepaper Websites maken Wanneer ben je toe aan een nieuwe website? Een website is vaak de eerste kennismaking van een klant met een bedrijf. Daarom is een goede

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Is jouw site SEO-proof? Mensen zijn online constant op zoek naar informatie, diensten en producten. Zorg er daarom voor

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

Online adverteren: denk ook eens aan Facebook

Online adverteren: denk ook eens aan Facebook Online adverteren: denk ook eens aan Facebook Whitepaper Adverteren op Facebook Pagina-overzicht Zeg moderne ondernemer, vergeet je niet iets? Je hebt een mooie website en je bedrijfsgegevens staan vermeld

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing Hand-outs Groei dankzij zoekmachinemarketing Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? 3,5 miljard Hoeveel km legt de gemiddelde zoekopdracht af? 2.400 km Uit hoeveel pagina s bestaat het internet?

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer SEO Optimalisatie tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Carlo Konijn uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 29-5-2013 Chi Computers opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail Inleiding syllabus Pagina s syllabus: Dit is de syllabus bij de UNIZO retail sessie Hoe trekt u online klanten aan?. In deze syllabus hernemen we enkele

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Search Engine Optimalization (SEO)

Search Engine Optimalization (SEO) Opdracht 1 Organische zoekresultaten zijn de resultaten die weergeven worden onder en naast de gesponsorde (betaalde) koppelingen. Deze positie is gratis en wordt bepaald door het algoritme van de zoekmachine

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Online Marketing: de basis in 7 stappen

Online Marketing: de basis in 7 stappen Online Marketing: de basis in 7 stappen Whitepaper Online Marketing voor MKB Welke onderwerpen komen aan bod? Wij horen regelmatig van klanten dat ze graag meer willen doen aan online marketing. Maar ze

Nadere informatie

Workshop. SEO & SEA in a nutshell

Workshop. SEO & SEA in a nutshell Workshop SEO & SEA in a nutshell Matthias de Smit Webdesign Interaction design IxD SEO en SEA Doel van deze workshop SEO en SEA begrijpelijker maken Tips en informatie krijgen waar je echt iets aan hebt

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

Verbeter je online vindbaarheid

Verbeter je online vindbaarheid Verbeter je online vindbaarheid Whitepaper Online vindbaarheid Verbeter je online vindbaarheid De klant van tegenwoordig wil op elk moment snel vinden wat hij nodig heeft. Dat is niet alleen doordeweeks

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

SEA: een minicursus Google Adwords

SEA: een minicursus Google Adwords SEA: een minicursus Google Adwords : 1. Wat is Google Adwords? 2. Waarom zou je van Adwords gebruikmaken? 3. Hoe werkt Adwords? 3a. Wat is de kwaliteitsscore? 3b. Kwaliteitsscore in stappen 3c. SEA en

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Door uitgekiend woordgebruik in sociale media kun je beter worden gevonden door je doelgroep. In dit hoofdstuk wordt Twitter als voorbeeld

Nadere informatie

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO.

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO. ZOEKOPTIMALISATIE Meer bezoekers op jouw website met SEO. Inhoudsopgave. 01 Wat is SEO precies?. 02 Zoekwoordanalyse. 03 Het belang van goede en kwalitatieve content. 04 Belangrijke SEO onderdelen. 05

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

SEO. voor partners. Hoe komt mijn website hoog in Google?

SEO. voor partners. Hoe komt mijn website hoog in Google? SEO voor partners Hoe komt mijn website hoog in Google?! Welkom bij het Partnerprogramma van bol.com Goed dat je de keuze hebt gemaakt om partner te worden en dat je aan de slag gaat met Affiliate Marketing.

Nadere informatie

Lokaal aanwezig op het internet

Lokaal aanwezig op het internet Inhoudsopgave Jouw bedrijf lokaal aanwezig op het internet blz. 3 Google organisch zoekverkeer blz. 4 Google adverteren blz. 7 Google Mijn bedrijf blz. 8 Social Media blz. 11 Adverteren op lokale websites

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Meer winst uit WordPress. (en online marketing)

Meer winst uit WordPress. (en online marketing) Meer winst uit WordPress (en online marketing) Introductie Martijn Duker 26 jaar Online marketing Pronamic Waarom WordPress? 1. Eenvoudig in beheer 2. Open source community 3. Talloze uitbreidingsmogelijkheden

Nadere informatie

UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL

UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK... EEN PAAR CIJFERS. 80% van de Belgen is nu aanwezig op het internet, binnenkort zal dit 90% zijn. Het aantal mobiele gebruikers is de voorbije 2 jaar verdubbeld. 60%

Nadere informatie

Table of Contents. Beter gevonden worden in Google. Over Embrosa. Copyright

Table of Contents. Beter gevonden worden in Google. Over Embrosa. Copyright Table of Contents Beter gevonden worden in Google Over Embrosa Copyright 3 12 13 2 Beter gevonden worden in Google Begrijpen hoe zoekmachines zoals Google werken Je bent op zoek naar een kapper. Zoek je

Nadere informatie

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord.

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord. Zoekwoord analyse & selectie Voer hier je zoekwoord in en vraag een analyse en suggesties op. Als je al zeker weet welk zoekwoord je Zoekwoordanalyse website 'ho Gerelateerde zoekwoorden die interessant

Nadere informatie

Bedrijventelefoonboek.nl

Bedrijventelefoonboek.nl Bedrijventelefoonboek.nl Informatie voor bedrijven In deze brochure wordt kort uitgelegd welke functionaliteiten het Bedrijventelefoonboek uw onderneming te bieden heeft. In Nederland zoeken elke dag gemiddeld

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. Workshop Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? EVEN VOORSTELLEN E: Joost.Verest@iProspect.com T: +31 (0) 6 27 02 32 89 AGENDA 1. Toen & Nu 2. Gebruik van de zoekmachine 3. Search

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Hoger in Google. De 5 beste tips

Hoger in Google. De 5 beste tips Hoger in Google De 5 beste tips Linkruil en over optimalisatie van keywords, twee voorbeelden van achterhaalde SEO technieken die je zelfs een penalty van Google kunnen opleveren. Wat werkt anno 2016 wél

Nadere informatie

55 SEO Tips Om Mee Te Scoren!

55 SEO Tips Om Mee Te Scoren! 55 SEO Tips Om Mee Te Scoren! Een goede tip is nooit weg, toch? Ik heb er 55 voor je op een rijtje gezet, waarmee je je website kunt optimaliseren, zodat je hoger scoort in Google, meer bezoekers naar

Nadere informatie

Hoger in Google komen in half uur met deze tips

Hoger in Google komen in half uur met deze tips Hoger in Google komen in half uur met deze tips Kan je in een half uur hoger in Google komen? Zeker. Het kan zelfs in een paar minuten. Of in een paar dagen. Een week. Maar. het gaat niet om de tijd. Het

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE,

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, OFWEL SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? AUTEURS: EDUARD BLACQUIÈRE, JOOST DE VALK DATUM: JANUARI 2010 Pagina 1 van 5 SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? Het begin van het nieuwe jaar

Nadere informatie

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Whitepaper Alles wat u moet weten over SEO Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Een website die voor uw doelgroep makkelijk vindbaar is en

Nadere informatie

het belang van een google bedrijfspagina voor seo

het belang van een google bedrijfspagina voor seo het belang van een google bedrijfspagina voor seo Sint-Martensstraat 10, 9600 Ronse 055 600 630 info@grafoman.be www.grafoman.be het belang van een google bedrijfspagina voor seo SEO wordt de dag van vandaag

Nadere informatie

SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET

SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET Datum: Juni 2011 I n h o u d s o p g a v e Gevonden worden op het internet... 2 Nationale Search Engine Monitor... 2 Hoe werkt Google?... 2 Een goede positionering...

Nadere informatie

WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN

WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN INHOUD 01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. Dit is een een uitgave van: BlackBoxPublishers In opdracht van: Fitbrand 08. Auteurs: Nick Boer, Peter van der Steege Copyright 2019: BlackBoxPublishers

Nadere informatie

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar maken van informatie. IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar

Nadere informatie

Breng de juiste bezoeker naar uw website. Yonego 17 november 2011

Breng de juiste bezoeker naar uw website. Yonego 17 november 2011 Breng de juiste bezoeker naar uw website Yonego 17 november 2011 1 SEO is only not seen as rocket science by those who already know it. - Danny Sullivan 2 Search Engine Optimization Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

Handleiding HOW TO. Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding

Handleiding HOW TO. Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding Handleiding HOW TO Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding In deze handleiding leggen we jou precies uit hoe je een Google Post toevoegt aan je Google Mijn Bedrijf vermelding. Zo

Nadere informatie

ABC Analytics Handleiding

ABC Analytics Handleiding ABC Analytics Handleiding Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker en je moet er in blijven investeren met het aantrekken van bezoekers door middel van campagnes, zoekmachine optimalisatie en social

Nadere informatie

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step Bluedesk 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel Over Bluedesk Hét full-service internetbureau uit Noordwest- Holland Gevestigd in Alkmaar Opgericht in 1995 Meer dan 35 medewerkers Specialisaties

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

Online overal goed vindbaar voor je (potentiële klanten)

Online overal goed vindbaar voor je (potentiële klanten) Online overal goed vindbaar voor je (potentiële klanten) Whitepaper Online bedrijfsprofielen Whitepaper online bedrijfsprofielen Veel Nederlanders gebruiken dagelijks het internet om informatie op te zoeken.

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! Marketing voor makelaars: 5 kansen die je niet mag missen Online marketing heeft de laatste jaren zijn waarde wel bewezen. Maar hoe kun je dit nu inzetten

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Schrijven geoptimaliseerde teksten

Schrijven geoptimaliseerde teksten Schrijven geoptimaliseerde teksten Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Title Tag... 4 2. Metatag Description... 4 3. Paginatekst... 5 Woordenlijst... 7 Deze handleiding wordt u aangeboden door, specialist

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door:

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door: WEBANALYSE WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013 Vervaardigd door: Inhoudsopgave Inhoud.2 Introductie 3 Social Media 4 Mobiel 5 SEO..6 Basis. Inhoud. Links.. Keywords. Autoriteit. Linkuitwisseling...

Nadere informatie

WEBSITE RAPPORT. Opgesteld voor

WEBSITE RAPPORT. Opgesteld voor WEBSITE RAPPORT Opgesteld voor http://degroenebron.nl 26 jan. 2019 http://degroenebron.nl SEO PROBLEMEN OP JE WEBSITE (26 JAN. 2019) Deze rapportage toont SEO-problemen die je kan oplossen om je ranking

Nadere informatie

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE (SEO)

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE (SEO) Door uw website op de juiste manier te optimaliseren kunt u uw gehele bedrijf een ongelofelijke boost geven. In 11 pagina s inzichtelijk wat SEO is en waarom het zo belangrijk is! Inhoudsopgave Voorblad.

Nadere informatie

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Optimalisatie

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Optimalisatie Online Marketing Vraagstuk: Zoekmachine Marketing - Optimalisatie Datum: juni 2016 Zoekmachine Marketing: Optimalisatie De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding De organisatie biedt de exposanten van de World of Technology & Science en Industrial Processing de mogelijkheid te profiteren van de dynamische beurssite. Voor uw bedrijf is er een

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website? voorwoord 2

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website? voorwoord 2 voorwoord 2 Voorwoord Een website is tegenwoordig voor veel bedrijven een vereiste. Het is ook wel het digitale visitekaartje van je bedrijf. Een website kan echter veel meer zijn: een loket, een winkel,

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 Agenda 10:30-10:45 Introductie 10:45-11:15 11:15-11:25 11:25-11:55 11.55-12.10 12:10-12:40 12:40-13:30 SEO Pauze SEA / PPC Pauze Social media Lunch MISSIE Wij helpen

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Checkit maakt u vindbaar!

Checkit maakt u vindbaar! Checkit maakt u vindbaar! Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met één van onze Search Engine Marketing professionals of kijk op www.checkit.nl Pagina 2 van 12 Inhoud 1. Over Checkit... 3

Nadere informatie

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Vragenronde Afsluiting Uw zoekopdracht begint lang voordat

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

5 TIPS VOOR UW WEBSITE

5 TIPS VOOR UW WEBSITE KINGSBERRY ONLINE MARKETING WHITEPAPER 5 TIPS VOOR UW WEBSITE KINGSBERRY 5 zaken die uw website moet hebben om succesvol te zijn! www.kingsberry.be Introductie Vijf zaken die uw website moet hebben om

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing door: Daisy Leenders Even voorstellen.. E&A BEST Websolutions Daisy Leenders 2 Internet Marketing? - Onderdeel van uw totale marketing plan - Onderdeel van uw communicatie mix

Nadere informatie

(INTERESSANT) GEVONDEN WORDEN. [Titel document + datum] / Pagina 1

(INTERESSANT) GEVONDEN WORDEN. [Titel document + datum] / Pagina 1 Gemert-Bakel Toerisme & Recreatie Jan van Amstelstraat 45 5421 ER Gemert www.gemertbakeltoerisme.nl info@gemertbakeltoerisme.nl (INTERESSANT) GEVONDEN WORDEN [Titel document + datum] / Pagina 1 Gemert-Bakel,

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Adverteren

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Adverteren Online Marketing Vraagstuk: Zoekmachine Marketing - Adverteren Datum: juni 2016 Zoekmachine Marketing: Adverteren De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap

Nadere informatie

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Wil je met je bedrijfswebsite hoger in Google komen en meer omzet genereren? Zoekmachine optimalisatie maakt je website beter vindbaar en zorgt

Nadere informatie

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens Welkom bij onze presentatie Internet Marketing + Webteksten door: Daisy Leenders en Susan Hermens Even voorstellen.. Wie zijn we en wat doen we? - E&A BEST Websolutions / Daisy Leenders - Kliktaal / Susan

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE Bij het bepalen van nieuwe woorden en teksten voor de zoekmachine moet rekening gehouden worden met de inhoud van de website, en hoe Google websites een rang geeft

Nadere informatie

SEO. Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines

SEO. Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines SEO Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines Wist je dat? 98% 75% Van de Belgen start zijn zoektocht via een zoekmachine Van de gebruikers kijkt niet verder dan de eerste zoekpagina 200 75% Meer dan 200

Nadere informatie

In 10 stappen hoger in Google

In 10 stappen hoger in Google In 10 stappen hoger in Google Beginnersguide Meer weten? Bel: 085-4019161 of mail ons op: sales@vrijdagonline.nl Whitepaper Inleiding... 2 H1 Zo moeilijk is het helemaal niet... 3 1.1 Slechts 3 ranking

Nadere informatie