Marktregels. Om te waarborgen dat uw orders tegen een zo goed mogelijke koers worden uitgevoerd, bedraagt de tegenwaarde per order ten hoogste:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marktregels. Om te waarborgen dat uw orders tegen een zo goed mogelijke koers worden uitgevoerd, bedraagt de tegenwaarde per order ten hoogste:"

Transcriptie

1 Marktregels Om uw beursrders z ged mgelijk te kunnen uitveren, zijn aparte regels, de zgeheten marktregels, p BILnet in te zien. Lees deze aandachtig dr. Deze regels wrden u ter infrmatie meegedeeld en kunnen van tijd tt tijd wrden aangepast. De beurs p BILnet 1. De regels van BILnet Vrtaan gelden p BILnet de vlgende specifieke regels: Er kunnen alleen aandelen en ETF's (Exchange Traded Funds) wrden verwerkt. Een effect kan slechts in één financieel centrum wrden verhandeld (ver het algemeen is dit de hfdplaats van ntering). Deze regel geldt zwel bij aankp als bij verkp. Vrdat wij een verkprder naar de beurs verzenden, wrden uw effectenpsities gecntrleerd. Ongedekte verkp is niet mgelijk. Ok uw psities in cntanten wrden gecntrleerd, waarbij zwel het sald als de vereengekmen kredietlimieten vr de te debiteren rekening wrden bekeken. Bij deze cntrle van effecten en cntanten wrden alle ingeznden rders betrkken. Dit geldt zwel vr uit te veren als vr te beken rders. 2. Tegenwaarde p BILnet Om te waarbrgen dat uw rders tegen een z ged mgelijke kers wrden uitgeverd, bedraagt de tegenwaarde per rder ten hgste: EUR vr de Eurpese beurzen, USD vr de Amerikaanse beurzen. Indien u een grtere rder wilt drgeven, verzeken wij u deze ver meerdere rders te verdelen f deze via uw gebruikelijke relatiebeheerder te plaatsen. 3. Aandelen die via BILnet verhandeld kunnen wrden In verband met technische beperkingen f de hierbven vermelde regels kunnen niet alle aandelen via BILnet wrden verhandeld. Weliswaar kan een grt aantal waarden p de website wrden geraadpleegd, maar smmige daarvan kunnen niet wrden gekcht f verkcht. Bij deze aandelen zijn de knppen aankp / verkp niet beschikbaar en verschijnt de vlgende mededeling: "Verwerking via BILnet niet mgelijk." Wij verzeken u deze rders via uw gebruikelijke adviseur te plaatsen. 4. Drgeven van rders Met BILnet kunt u dag en nacht rders drgeven. Indien de beurs geslten is, geeft BILnet uw rder p het mment van vrpening van de beurs dr aan de markt, mits deze rder een dagrder is f de pgegeven geldigheidsdatum na de inverdatum valt. De fases van pening en sluiting van de markten zijn tamelijk kritieke perides; daarm kunnen de ingegeven rders tijdens die perides wrden afgewezen.

2 Er zijn p BILnet twee kanalen vr het drgeven van rders: i. Uitvering van nline-rders p BILnet met realtime-kersen. Er zijn mmenteel twaalf beurzen tegankelijk via dit kanaal: Xetra, Eurnext Amsterdam, Eurnext Parijs, Eurnext Brussel, NYSE, Nasdaq, Stckhlm, Kpenhagen, Lnden, Zürich, Vancuver en Trnt. De marktregels van die beurzen wrden hiernder beschreven. ii. Uitvering van rders met vertraagde kersen. Alle aandelen en ETF's die p andere beurzen nteren dan die welke vermeld staan in de eerste alinea en die aanwezig zijn in de prtefeuille, kunnen p basis van vertraagde kersen wrden gekcht en verkcht. Ok bligaties en fndsen uit de prtefeuille kunnen p die manier wrden verhandeld. Merk p dat de weergegeven kersen in geval van rders met vertraagde kersen niet realtime zijn en dat de drgifte en de uitvering van uw transactie vertraging kunnen plpen. Vr aandelen en ETF's zijn enkel "limietrders" en "bestensrders" mgelijk ("stprders" zijn niet tegestaan). Vr bligaties en fndsen zijn enkel "bestensrders" tegestaan. 5. Beken van rders die via BILnet zijn uitgeverd Op de beurzen uitgeverde rders wrden nrmaliter enkele minuten later p uw rekening gebekt. Bepaalde rders die niet wrden uitgeverd via het 100% nline uitveringssysteem van BILnet kunnen mgelijk niet nmiddellijk wrden uitgeverd; deze wrden z snel mgelijk en uiteraard binnen de peningsuren van de betreffende beurzen uitgeverd. 6. Orderbekjes Met behulp van het rderbekje (in te zien via het menu "Uw rekening", "Overzicht") kunt u de status van alle rders via BILnet raadplegen Status van de rders De status van uw rders kunt u zien in uw rderbekje. [EN] Een rder die wel geregistreerd maar ng niet naar de markt drgeznden is, heeft in uw rderbekje de status "EN". Wanneer de rder naar de markt is drgeznden, verandert de status van "EN" in een van de nderstaande statussen. Indien de verbinding tijdelijk verbrken is, zendt BILnet uw rder zdra de verbinding is hersteld naar de beurs. Is p het tijdstip van de beurssluiting de verbinding ng verbrken, dan wrden alle rders p de beursdag die vlgt p het herstel van de verbinding p de markt gebracht. Dit geldt k vr dagrders; deze zijn geldig p de beursdag na de dag waarp de verbinding verbrken was. [TR] [EC] [PX] [TX] [PA] Indien u van mening bent dat herstel van de verbinding te lang duurt, adviseren wij u uw rder te annuleren en deze via uw gebruikelijke relatiebeheerder dr te geven. Een rder die naar de markt drgeznden maar ng niet uitgeverd is, verschijnt in uw rderbekje met de status "TR". Overgangsstatus. Uw rder is in behandeling. De rder is gedeeltelijk dr de markt uitgeverd. De rder is vlledig dr de markt uitgeverd. De rder is al gedeeltelijk dr de markt uitgeverd. Het sald is geannuleerd (dr uzelf, de markt f BIL).

3 [AN] [RJ] [TB] [AD] De rder is geannuleerd (dr uzelf, de markt f BIL). De rder is dr de markt geweigerd. De rder is verlpen (p de beurs niet langer geldig). Het verzek tt annulering is naar de beurs verznden. Deze status garandeert niet dat uw rder wrdt geannuleerd, mdat deze al vóór de inver van de annulering kan zijn uitgeverd Annulering van een beursrder Via het rderbekje kunt u een rder die ng niet geheel f gedeeltelijk is uitgeverd, annuleren. Selecteer de rder en klik daarna p het pictgram [A] m te annuleren. Opmerkingen Een rder die ng niet dr de markt is ntvangen, wrdt bij de inver van een annulering nmiddellijk geannuleerd. Een rder die dr de markt is ntvangen, wrdt bij de inver van een annulering nmiddellijk geannuleerd indien de markt gepend is en de rder ng niet is uitgeverd. Is de markt p dat mment echter geslten, dan wrdt de annulering nmiddellijk na pening van de markt bevestigd. Zlang deze annuleringsbevestiging niet is ntvangen, kunt u niet pnieuw een rder vr deze effecten plaatsen indien: a) u bij aankp geen tereikend creditsald p uw rekening hebt; f b) u bij verkp nvldende effecten ter beschikking hebt. Xetra p BILnet Xetra is gepend van 9.00 tt uur (plaatselijke tijd) uur: Einde van de nteringen uur: Vaststelling van de sltkers uur: Uitveren van de rders tegen de sltkers binnen het beschikbare vlume uur: Niet-uitgeverde dagrders die in dit tijdvak zijn ingelegd, vervallen de vlgende dag bij beurspening uur (+/-): Sluiten van de beurs uur: Ingelegde rders wrden geweigerd indien de beurs vlledig is geslten uur: Uw rder wrdt de vlgende handelsdag direct na vrpening drgegeven. 1. Op Xetra zijn drie srten rders tegestaan: Bestensrder: De "bestensrder" kent geen prijslimiet en wrdt vr de maximaal beschikbare heveelheid uitgeverd tegen de peenvlgende marktkersen. Het eventuele sald blijft tt de uitvering, de annulering f het einde van de geldigheidstermijn in de markt genteerd. Wij adviseren u dit type rders alleen vr zeer liquide effecten te gebruiken, mdat u van tevren niet weet welke prijs u gaat betalen. Limietrder: Dit is de meest gebruikelijke rder. Aankp vindt plaats tegen een prijs lager dan f gelijk aan de limiet, verkp tegen een prijs hger dan f gelijk aan de limiet. De rder wrdt mgelijk niet uitgeverd als de limiet niet gehaald wrdt, f in fasen uitgeverd als de markt niet liquide geneg is. Ok als de limiet gehaald wrdt, is uitvering niet gegarandeerd. Let vral ged p bij het pgeven van uw limiet p Xetra: De beurs stelt dagelijks per effect een maximumpercentage vast vr het prijsverschil ten pzichte van de laatst genteerde kers waartegen limietrders die p de markt mgen wrden gebracht.

4 Afhankelijk van de vlatiliteit van het effect kan dit percentage variëren van 1 tt 5 %. Dit percentage kan p ieder mment gewijzigd wrden, k gedurende de peningstijden van de beurs. Stplssrder: Hierbij wrdt een limiet vastgesteld; als deze bereikt wrdt, vindt aan- f verkp plaats. Zdra de kers van een aandeel tijdens de peningsuren de vastgestelde limiet bereikt f verschrijdt, neemt de rder de vrm van een bestensrder aan. Dr met een stplssrder te kpen kunt u prfiteren van een stijging f pvering van de markt, terwijl u bij verkp via een stplssrder uw winst kunt beschermen als de markttrend mkeert. Het gebruik van dit srt rders vergt een grte plettendheid, mdat de uitveringsprijs, anders dan bij limietrders, niet gegarandeerd is. Vrzichtigheid is dus gebden. Vrbeeld: Een stplss-verkprder van 150 (vr een aandeel dat p dat mment 160 nteert) wrdt uitgeverd zdra het aandeel daalt tt 150 f lager. De uitveringsprijs is de marktkers direct na het bereiken van de "stp". Deze uitveringsprijs kan gelijk zijn aan f hger f lager zijn dan 150. Tip: Wij raden u aan m limietrders te gebruiken. Bij niet-gelimiteerde rders adviseren wij u altijd naar de mzet en het pnemingsvermgen van de markt te kijken (p BILnet te vinden nder "Gegevens waardepapier" van het gekzen aandeel). 2. Geldigheidsperide van de rders U kunt p verschillende manieren de peride pgeven waarbinnen uw rder geldt; daarna vervalt deze autmatisch. De twee mgelijkheden bij Xetra zijn: Dag: de rder geldt slechts vr één dag. Indien de rder niet tijdens de peningstijd van de beurs is uitgeverd, verandert de status autmatisch in vervallen (statuscde [TB]). Indien deze rder buiten de peningstijden van de beurs is ingelegd, gaat de rder autmatisch naar de vlgende handelsdag. Indien een dagrder gedeeltelijk is uitgeverd, vervalt de resterende heveelheid aan het einde van de handelsdag autmatisch. Indien u wenst dat de rest wrdt uitgeverd, met u een nieuwe rder inleggen. In dat geval zijn pnieuw beursksten verschuldigd. Datum Dagrders: uw rder is alleen p de dag van pgave geldig en wrdt niet verschven naar de vlgende beursdag. Hiermee bent u er zeker van dat uw rder alleen p de dr u pgegeven dag geldig is. Indien u deze limiet na sluiting pgeeft, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een latere datum vr de geldigheidslimiet p te geven. Andere datum: u bepaalt zelf de geldigheidsduur van uw rder. Deze mag niet langer zijn dan 90 kalenderdagen. Indien de gekzen einddatum p een feestdag f in een weekend valt, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een andere datum p te geven. De einddatum kan in geen geval na 31 december van het lpende jaar vallen. Eurnext Parijs p BILnet Eurnext Parijs is gepend van 9.00 tt uur (plaatselijke tijd). Wij adviseren u m tussen en uur geen dagrders te plaatsen uur: Einde van de nteringen uur: Vaststelling van de sltkers uur: Uitveren van de rders tegen de sltkers binnen het beschikbare vlume.

5 uur: Niet-uitgeverde dagrders die in dit tijdvak zijn ingelegd, vervallen de vlgende dag bij beurspening uur (+/-): Sluiten van de beurs uur: Ingelegde rders wrden geweigerd indien de beurs vlledig is geslten uur: Uw rder wrdt de vlgende handelsdag direct na vrpening drgegeven. Op Eurnext Parijs functineert BILnet alleen p de cntantmarkt. De termijnmarkt (SDR, système de règlement différé) is niet tegankelijk. 1. Op Eurnext Parijs zijn drie srten rders tegestaan: Bestensrder: De "bestensrder" kent geen prijslimiet en wrdt vr de maximaal beschikbare heveelheid uitgeverd tegen de peenvlgende marktkersen. Het eventuele sald blijft tt de uitvering, de annulering f het einde van de geldigheidstermijn in de markt genteerd. Wij adviseren u dit type rders alleen vr zeer liquide effecten te gebruiken, mdat u van tevren niet weet welke prijs u gaat betalen. Limietrder: Dit is de meest gebruikelijke rder. Aankp vindt plaats tegen een prijs lager dan f gelijk aan de limiet, verkp tegen een prijs hger dan f gelijk aan de limiet. De rder wrdt mgelijk niet uitgeverd als de limiet niet gehaald wrdt, f in fasen uitgeverd als de markt niet liquide geneg is. Ok als de limiet gehaald wrdt, is uitvering niet gegarandeerd. Stplssrder: Hierbij wrdt een limiet vastgesteld; als deze bereikt wrdt, vindt aan- f verkp plaats. Zdra de kers van een aandeel tijdens de peningsuren de vastgestelde limiet bereikt f verschrijdt, neemt de rder de vrm van een bestensrder aan. Dr met een stplssrder te kpen kunt u prfiteren van een stijging f pvering van de markt, terwijl u bij verkp via een stplssrder uw winst kunt beschermen als de markttrend mkeert. Het gebruik van dit srt rders vergt een grte plettendheid, mdat de uitveringsprijs, anders dan bij limietrders, niet gegarandeerd is. Vrzichtigheid is dus gebden. Vrbeeld: Een stplss-verkprder van 150 (vr een aandeel dat p dat mment 160 nteert) wrdt uitgeverd zdra het aandeel daalt tt 150 f lager. De uitveringsprijs is de marktkers direct na het bereiken van de "stp". Deze uitveringsprijs kan gelijk zijn aan f hger f lager zijn dan 150. Tip: Wij raden u aan m limietrders te gebruiken. Bij niet-gelimiteerde rders adviseren wij u altijd naar de mzet en het pnemingsvermgen van de markt te kijken (p BILnet te vinden nder "Gegevens waardepapier" van het gekzen aandeel). 2. Geldigheidsperide van de rders U kunt p verschillende manieren de peride pgeven waarbinnen uw rder geldt; daarna vervalt deze autmatisch. De twee mgelijkheden van Eurnext Parijs zijn: Dag: de rder geldt slechts vr één dag. Indien de rder niet tijdens de peningstijd van de beurs is uitgeverd, verandert de status autmatisch in vervallen (cde [TB]). Indien deze rder buiten de peningstijden van de beurs is ingelegd, gaat de rder autmatisch naar de vlgende handelsdag. Indien een dagrder gedeeltelijk is uitgeverd, vervalt de resterende heveelheid aan het einde van de handelsdag autmatisch. Indien u wenst dat de rest wrdt uitgeverd, met u een nieuwe rder inleggen. In dat geval zijn pnieuw beursksten verschuldigd. Datum Dagrders: uw rder is alleen p de dag van pgave geldig en wrdt niet verschven naar de vlgende beursdag. Hiermee bent u er zeker van dat uw rder alleen p de dr u pgegeven dag geldig is. Indien u deze limiet na sluiting pgeeft, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een latere datum vr de geldigheidslimiet p te geven.

6 Andere datum: u bepaalt zelf de geldigheidsduur van uw rder. Indien de gekzen einddatum p een feestdag f in een weekend valt, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een andere datum p te geven. De einddatum kan in geen geval na 31 december van het lpende jaar vallen. Eurnext Brussel p BILnet Eurnext Brussel is gepend van 9.00 tt uur (plaatselijke tijd). Wij adviseren u m tussen en uur geen dagrders te plaatsen uur: Einde van de nteringen uur: Vaststelling van de sltkers uur: Uitveren van de rders tegen de sltkers binnen het beschikbare vlume uur: Niet-uitgeverde dagrders die in dit tijdvak zijn ingelegd, vervallen de vlgende dag bij beurspening uur (+/-): Sluiten van de beurs uur: Ingelegde rders wrden geweigerd indien de beurs vlledig is geslten uur: Uw rder wrdt de vlgende handelsdag direct na vrpening drgegeven. 1. Op Eurnext Brussel zijn drie srten rders tegestaan: Bestensrder: De "bestensrder" kent geen prijslimiet en wrdt vr de maximaal beschikbare heveelheid uitgeverd tegen de peenvlgende marktkersen. Het eventuele sald blijft tt de uitvering, de annulering f het einde van de geldigheidstermijn in de markt genteerd. Wij adviseren u dit type rders alleen vr zeer liquide effecten te gebruiken, mdat u van tevren niet weet welke prijs u gaat betalen. Limietrder: Dit is de meest gebruikelijke rder. Aankp vindt plaats tegen een prijs lager dan f gelijk aan de limiet, verkp tegen een prijs hger dan f gelijk aan de limiet. De rder wrdt mgelijk niet uitgeverd als de limiet niet gehaald wrdt, f in fasen uitgeverd als de markt niet liquide geneg is. Ok als de limiet gehaald wrdt, is uitvering niet gegarandeerd. De beurs stelt dagelijks per effect een maximumpercentage vast vr het prijsverschil ten pzichte van de laatst genteerde kers waartegen limietrders die p de markt mgen wrden gebracht. Afhankelijk van de vlatiliteit van het effect kan dit percentage variëren van 1 tt 5 %. Dit percentage kan p ieder mment gewijzigd wrden, k gedurende de peningstijden van de beurs. Stplssrder: Hierbij wrdt een limiet vastgesteld; als deze bereikt wrdt, vindt aan- f verkp plaats. Zdra de kers van een aandeel tijdens de peningsuren de vastgestelde limiet bereikt f verschrijdt, neemt de rder de vrm van een bestensrder aan. Dr met een stplssrder te kpen kunt u prfiteren van een stijging f pvering van de markt, terwijl u bij verkp via een stplssrder uw winst kunt beschermen als de markttrend mkeert. Het gebruik van dit srt rders vergt een grte plettendheid, mdat de uitveringsprijs, anders dan bij limietrders, niet gegarandeerd is. Vrzichtigheid is dus gebden. Vrbeeld: Een stplss-verkprder van 150 (vr een aandeel dat p dat mment 160 nteert) wrdt uitgeverd zdra het aandeel daalt tt 150 f lager. De uitveringsprijs is de marktkers direct na het bereiken van de "stp". Deze uitveringsprijs kan gelijk zijn aan f hger f lager zijn dan 150. Tip: Wij raden u aan m limietrders te gebruiken. Bij niet-gelimiteerde rders adviseren wij u altijd naar de mzet en het pnemingsvermgen van de markt te kijken (p BILnet te vinden nder "Gegevens waardepapier" van het gekzen aandeel). 2. Geldigheidsperide van de rders

7 U kunt p verschillende manieren de peride pgeven waarbinnen uw rder geldt; daarna vervalt deze autmatisch. De twee mgelijkheden van Eurnext Brussel zijn: Dag: de rder geldt slechts vr één dag. Indien de rder niet tijdens de peningstijd van de beurs is uitgeverd, verandert de status autmatisch in vervallen (cde [TB]). Indien deze rder buiten de peningstijden van de beurs is ingelegd, gaat de rder autmatisch naar de vlgende handelsdag. Indien een dagrder gedeeltelijk is uitgeverd, vervalt de resterende heveelheid aan het einde van de handelsdag autmatisch. Indien u wenst dat de rest wrdt uitgeverd, met u een nieuwe rder inleggen. In dat geval zijn pnieuw beursksten verschuldigd. Datum Dagrders: uw rder is alleen p de dag van pgave geldig en wrdt niet verschven naar de vlgende beursdag. Hiermee bent u er zeker van dat uw rder alleen p de dr u pgegeven dag geldig is. Indien u deze limiet na sluiting pgeeft, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een latere datum vr de geldigheidslimiet p te geven. Andere datum: u bepaalt zelf de geldigheidsduur van uw rder. Indien de gekzen einddatum p een feestdag f in een weekend valt, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een andere datum p te geven. De einddatum kan in geen geval na 31 december van het lpende jaar vallen. 3. Waarschuwing Wij wijzen u erp dat dividend p via BILnet gekchte niet-belgische aandelen tweemaal wrden belast (één keer in het land van herkmst van het aandeel en één keer in België). Eurnext Amsterdam p BILnet Eurnext Amsterdam is gepend van tt uur (plaatselijke tijd). Wij adviseren u m tussen en uur geen dagrders te plaatsen uur: Einde van de nteringen uur: Vaststelling van de sltkers uur: Uitveren van de rders tegen de sltkers binnen het beschikbare vlume uur: Niet-uitgeverde dagrders die in dit tijdvak zijn ingelegd, vervallen de vlgende dag bij beurspening uur (+/-): Sluiten van de beurs uur: Ingelegde rders wrden geweigerd indien de beurs vlledig is geslten uur: Uw rder wrdt de vlgende handelsdag direct na vrpening drgegeven. 1. Op Eurnext Amsterdam zijn drie srten rders tegestaan: Bestensrder: De "bestensrder" kent geen prijslimiet en wrdt vr de maximaal beschikbare heveelheid uitgeverd tegen de peenvlgende marktkersen. Het eventuele sald blijft tt de uitvering, de annulering f het einde van de geldigheidstermijn in de markt genteerd. Wij adviseren u dit type rders alleen vr zeer liquide effecten te gebruiken, mdat u van tevren niet weet welke prijs u gaat betalen. Limietrder: Dit is de meest gebruikelijke rder. Aankp vindt plaats tegen een prijs lager dan f gelijk aan de limiet, verkp tegen een prijs hger dan f gelijk aan de limiet. De rder wrdt mgelijk niet uitgeverd als de limiet niet gehaald wrdt, f in fasen uitgeverd als de markt niet liquide geneg is. Ok als de limiet gehaald wrdt, is uitvering niet gegarandeerd.

8 Stplssrder: Hierbij wrdt een limiet vastgesteld; als deze bereikt wrdt, vindt aan- f verkp plaats. Zdra de kers van een aandeel tijdens de peningsuren de vastgestelde limiet bereikt f verschrijdt, neemt de rder de vrm van een bestensrder aan. Dr met een stplssrder te kpen kunt u prfiteren van een stijging f pvering van de markt, terwijl u bij verkp via een stplssrder uw winst kunt beschermen als de markttrend mkeert. Het gebruik van dit srt rders vergt een grte plettendheid, mdat de uitveringsprijs, anders dan bij limietrders, niet gegarandeerd is. Vrzichtigheid is dus gebden. Vrbeeld: Een stplss-verkprder van 150 (vr een aandeel dat p dat mment 160 nteert) wrdt uitgeverd zdra het aandeel daalt tt 150 f lager. De uitveringsprijs is de marktkers direct na het bereiken van de "stp". Deze uitveringsprijs kan gelijk zijn aan f hger f lager zijn dan 150. Tip: Wij raden u aan m limietrders te gebruiken. Bij niet-gelimiteerde rders adviseren wij u altijd naar de mzet en het pnemingsvermgen van de markt te kijken (p BILnet te vinden nder "Gegevens waardepapier" van het gekzen aandeel). 2. Geldigheidsperide van de rders U kunt p verschillende manieren de peride pgeven waarbinnen uw rder geldt; daarna vervalt deze autmatisch. De twee mgelijkheden van Eurnext Amsterdam zijn: Dag: de rder geldt slechts vr één dag. Indien de rder niet tijdens de peningstijd van de beurs is uitgeverd, verandert de status autmatisch in vervallen (cde [TB]). Indien deze rder buiten de peningstijden van de beurs is ingelegd, gaat de rder autmatisch naar de vlgende handelsdag. Indien een dagrder gedeeltelijk is uitgeverd, vervalt de resterende heveelheid aan het einde van de handelsdag autmatisch. Indien u wenst dat de rest wrdt uitgeverd, met u een nieuwe rder inleggen. In dat geval zijn pnieuw beursksten verschuldigd. Datum Dagrders: uw rder is alleen p de dag van pgave geldig en wrdt niet verschven naar de vlgende beursdag. Hiermee bent u er zeker van dat uw rder alleen p de dr u pgegeven dag geldig is. Indien u deze limiet na sluiting pgeeft, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een latere datum vr de geldigheidslimiet p te geven. Andere datum: u bepaalt zelf de geldigheidsduur van uw rder. Indien de gekzen einddatum p een feestdag f in een weekend valt, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een andere datum p te geven. De einddatum kan in geen geval na 31 december van het lpende jaar vallen. New Yrk - NYSE p BILnet De beurs van New Yrk - NYSE is gepend van 9.30 tt uur (plaatselijke tijd). 1. Op de NYSE zijn drie srten rders tegestaan: Bestensrder: De "bestensrder" kent geen prijslimiet en wrdt vr de maximaal beschikbare heveelheid uitgeverd tegen de peenvlgende marktkersen. Het eventuele sald blijft tt de uitvering, de annulering f het einde van de geldigheidstermijn in de markt genteerd. Wij adviseren u dit type rders alleen vr zeer liquide effecten te gebruiken, mdat u van tevren niet weet welke prijs u gaat betalen. Limietrder: Dit is de meest gebruikelijke rder. Aankp vindt plaats tegen een prijs lager dan f gelijk aan de limiet, verkp tegen een prijs hger dan f gelijk aan de limiet. De rder wrdt mgelijk niet uitgeverd als de limiet niet gehaald wrdt, f in fasen uitgeverd als de markt niet liquide geneg is. Ok als de limiet gehaald wrdt, is uitvering niet gegarandeerd.

9 Stplssrder: Hierbij wrdt een limiet vastgesteld; als deze bereikt wrdt, vindt aan- f verkp plaats. Zdra de kers van een aandeel tijdens de peningsuren de vastgestelde limiet bereikt f verschrijdt, neemt de rder de vrm van een bestensrder aan. Dr met een stplssrder te kpen kunt u prfiteren van een stijging f pvering van de markt, terwijl u bij verkp via een stplssrder uw winst kunt beschermen als de markttrend mkeert. Het gebruik van dit srt rders vergt een grte plettendheid, mdat de uitveringsprijs, anders dan bij limietrders, niet gegarandeerd is. Vrzichtigheid is dus gebden. Vrbeeld: Een stplss-verkprder van USD 150 (vr een aandeel dat p dat mment USD 160 nteert) wrdt uitgeverd zdra het aandeel daalt tt USD 150 f lager. De uitveringsprijs is de marktkers direct na het bereiken van de "stp". Deze uitveringprijs kan gelijk zijn aan f hger f lager zijn dan USD 150. Tip: Wij raden u aan m limietrders te gebruiken. Bij niet-gelimiteerde rders adviseren wij u altijd naar de mzet en het pnemingsvermgen van de markt te kijken (p BILnet te vinden nder "Gegevens waardepapier" van het gekzen aandeel). 2. Geldigheidsperide van de rders U kunt p verschillende manieren de peride pgeven waarbinnen uw rder geldt; daarna vervalt deze autmatisch. De twee mgelijkheden bij de NYSE zijn: Dag: de rder geldt slechts vr één dag. Indien de rder niet tijdens de peningstijd van de beurs is uitgeverd, verandert de status autmatisch in vervallen (cde [TB]). Indien deze rder buiten de peningstijden van de beurs is ingelegd, gaat de rder autmatisch naar de vlgende handelsdag. Indien een dagrder gedeeltelijk is uitgeverd, vervalt de resterende heveelheid aan het einde van de handelsdag autmatisch. Indien u wenst dat de rest wrdt uitgeverd, met u een nieuwe rder inleggen. In dat geval zijn pnieuw beursksten verschuldigd. Datum Dagrders: uw rder is alleen p de dag van pgave geldig en wrdt niet verschven naar de vlgende beursdag. Hiermee bent u er zeker van dat uw rder alleen p de dr u pgegeven dag geldig is. Indien u deze limiet na sluiting pgeeft, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een latere datum vr de geldigheidslimiet p te geven. Andere datum: u bepaalt zelf de geldigheidsduur van uw rder. Indien de gekzen einddatum p een feestdag f in een weekend valt, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een andere datum p te geven. De einddatum kan in geen geval na 31 december van het lpende jaar vallen. New Yrk - NASDAQ p BILnet De NASDAQ is gepend van 9.30 tt uur (plaatselijke tijd). 1. Op de NASDAQ zijn twee srten rders tegestaan: Bestensrder: De "bestensrder" kent geen prijslimiet en wrdt vr de maximaal beschikbare heveelheid uitgeverd tegen de peenvlgende marktkersen. Het eventuele sald blijft tt de uitvering, de annulering f het einde van de geldigheidstermijn in de markt genteerd. Wij adviseren u dit type rders alleen vr zeer liquide effecten te gebruiken, mdat u van tevren niet weet welke prijs u gaat betalen. Limietrder: Dit is de meest gebruikelijke rder. Aankp vindt plaats tegen een prijs lager dan f gelijk aan de limiet, verkp tegen een prijs hger dan f gelijk aan de limiet. De rder wrdt mgelijk

10 niet uitgeverd als de limiet niet gehaald wrdt, f in fasen uitgeverd als de markt niet liquide geneg is. Ok als de limiet gehaald wrdt, is uitvering niet gegarandeerd. Stplssrder: Hierbij wrdt een limiet vastgesteld; als deze bereikt wrdt, vindt aan- f verkp plaats. Zdra de kers van een aandeel tijdens de peningsuren de vastgestelde limiet bereikt f verschrijdt, neemt de rder de vrm van een bestensrder aan. Tip: Wij raden u aan m limietrders te gebruiken. Bij niet-gelimiteerde rders adviseren wij u altijd naar de mzet en het pnemingsvermgen van de markt te kijken (p BILnet te vinden nder "Gegevens waardepapier" van het gekzen aandeel). 2. Geldigheidsperide van de rders U kunt p verschillende manieren de peride pgeven waarbinnen uw rder geldt; daarna vervalt deze autmatisch. De twee mgelijkheden bij de NASDAQ zijn: Dag: de rder geldt slechts vr één dag. Indien de rder niet tijdens de peningstijd van de beurs is uitgeverd, verandert de status autmatisch in vervallen (cde [TB]). Indien deze rder buiten de peningstijden van de beurs is ingelegd, gaat de rder autmatisch naar de vlgende handelsdag. Indien een dagrder gedeeltelijk is uitgeverd, vervalt de resterende heveelheid aan het einde van de handelsdag autmatisch. Indien u wenst dat de rest wrdt uitgeverd, met u een nieuwe rder inleggen. In dat geval zijn pnieuw beursksten verschuldigd. Datum Dagrders: uw rder is alleen p de dag van pgave geldig en wrdt niet verschven naar de vlgende beursdag. Hiermee bent u er zeker van dat uw rder alleen p de dr u pgegeven dag geldig is. Indien u deze limiet na sluiting pgeeft, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een latere datum vr de geldigheidslimiet p te geven. Andere datum: u bepaalt zelf de geldigheidsduur van uw rder. Indien de gekzen einddatum p een feestdag f in een weekend valt, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een andere datum p te geven. De einddatum kan in geen geval na 31 december van het lpende jaar vallen. Stckhlm STOCK EXCHANGE p BILnet Stckhlm is pen van tt uur (plaatselijke tijd) uur: Stpzetting van de ntering p de cntinumarkt tt uur: Vaststelling van de sltkers. 1. Op de Stckhlm STOCK EXCHANGE tegestane srt rder: Limietrder: Dit is het enige srt rder p de Stckhlm STOCK EXCHANGE. Aankp vindt plaats tegen een prijs lager dan f gelijk aan de limiet, verkp tegen een prijs hger dan f gelijk aan de limiet. De rder wrdt mgelijk niet uitgeverd als de kerslimiet niet bereikt wrdt, f in fasen uitgeverd als de markt niet liquide geneg is. Ok als de limiet gehaald wrdt, is uitvering niet gegarandeerd. De beurs stelt dagelijks per effect een maximumpercentage vast vr het prijsverschil ten pzichte van de laatst genteerde kers waartegen limietrders die p de markt mgen wrden gebracht. Afhankelijk van de vlatiliteit van het effect kan dit percentage variëren van 2 tt 10 %. Dit percentage kan p ieder mment gewijzigd wrden, k gedurende de peningstijden van de beurs. Bestensrder: Niet tegestaan. Alle beursrders meten een kerslimiet bevatten.

11 Stplssrder: Niet tegestaan. 2. Geldigheid van de rders: U kunt p verschillende manieren de peride pgeven waarbinnen uw rder geldt; daarna vervalt deze autmatisch. De mgelijkheden p de beurs van Stckhlm zijn: Dag: de rder geldt slechts vr één dag. Indien de rder niet p de handelsdag wrdt uitgeverd, verandert de status autmatisch in vervallen (statuscde [TB]). Indien deze rder buiten de peningstijden van de beurs is ingelegd, gaat de rder autmatisch naar de vlgende handelsdag. Indien de dagrder gedeeltelijk is uitgeverd, vervalt de resterende heveelheid aan het einde van de handelsdag autmatisch. Indien u wenst dat de rest wrdt uitgeverd, met u een nieuwe rder inleggen. In dat geval zijn pnieuw beursksten verschuldigd. Andere datum: u bepaalt zelf de geldigheidsduur van uw rder. Indien de gekzen einddatum p een feestdag f in een weekend valt, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een andere datum p te geven. De einddatum kan in geen geval na 31 december van het lpende jaar vallen. Kpenhagen STOCK EXCHANGE p BILnet Kpenhagen is gepend van 9.00 tt uur (plaatselijke tijd) uur: Einde van de nteringen tt uur: Vaststelling van de sltkers. 1. Op de Kpenhagen STOCK EXCHANGE tegestane srt rder: Limietrder: Dit is de enige srt rder p de Kpenhagen STOCK EXCHANGE. Aankp vindt plaats tegen een prijs lager dan f gelijk aan de limiet, verkp tegen een prijs hger dan f gelijk aan de limiet. De rder wrdt mgelijk niet uitgeverd als de kerslimiet niet bereikt wrdt, f in fasen uitgeverd als de markt niet liquide geneg is. Ok als de limiet gehaald wrdt, is uitvering niet gegarandeerd. De beurs stelt dagelijks per effect een maximumpercentage vast vr het prijsverschil ten pzichte van de laatst genteerde kers waartegen limietrders die p de markt mgen wrden gebracht. Afhankelijk van de vlatiliteit van het effect kan dit percentage variëren van 2 tt 10 %. Dit percentage kan p ieder mment gewijzigd wrden, k gedurende de peningstijden van de beurs. Bestensrder: Niet tegestaan. Beursrders meten een kerslimiet bevatten. Stplssrder: Niet tegestaan. 2. Nteringsschaal f Tick sizes: De kers wrdt in decimalen genteerd, waarbij de kleinste eenheid (tick) afhankelijk is van de waarde van het aandeel: Waarde van effect in DKK Tick Van DKK 0,01 tt DKK 4,99 DKK 0,01 Van DKK 5 tt DKK 9,95 DKK 0,05 Van DKK 10 tt DKK 49,90 DKK 0,10 Van DKK 50 tt DKK 249,75 DKK 0.25

12 Van DKK 250 tt DKK 499,50 DKK 0.50 Van DKK 500 tt DKK 4999 DKK 1 Van DKK 5000 tt DKK 10 Meer dan DKK DKK Geldigheid van de rders: U kunt p verschillende manieren de peride pgeven waarbinnen uw rder geldt; daarna vervalt deze autmatisch. De mgelijkheden p de beurs van Kpenhagen zijn: Dag: de rder geldt slechts vr één dag. Indien de rder niet p de handelsdag wrdt uitgeverd, verandert de status autmatisch in vervallen (statuscde [TB]). Indien deze rder buiten de peningstijden van de beurs is ingelegd, gaat de rder autmatisch naar de vlgende handelsdag. Indien de dagrder gedeeltelijk is uitgeverd, vervalt de resterende heveelheid aan het einde van de handelsdag autmatisch. Indien u wenst dat de rest wrdt uitgeverd, met u een nieuwe rder inleggen. In dat geval zijn pnieuw beursksten verschuldigd. Andere datum: u bepaalt zelf de geldigheidsduur van uw rder. Indien de gekzen einddatum p een feestdag f in een weekend valt, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een andere datum p te geven. De einddatum kan in geen geval na 31 december van het lpende jaar vallen. Beurs van Lnden p BILnet Lnden is gepend van tt uur (plaatselijke tijd) uur: Einde van de nteringen uur: Vaststelling van de sltkers. Lndn Internatinal is gepend van 8.15 tt uur (plaatselijke tijd) uur: Einde van de nteringen uur: Vaststelling van de sltkers. 1. Twee srten rders zijn tegestaan: Bestensrder: De "bestensrder" kent geen prijslimiet. en wrdt vr de maximaal beschikbare heveelheid uitgeverd tegen de peenvlgende marktkersen. Het eventuele sald blijft tt de uitvering, de annulering f het einde van de geldigheidstermijn in de markt genteerd. Wij adviseren u dit type rders alleen vr zeer liquide effecten te gebruiken, mdat u van tevren niet weet welke prijs u gaat betalen. Limietrder: Dit is de meest gebruikelijke rder. Aankp vindt plaats tegen een prijs lager dan f gelijk aan de limiet, verkp tegen een prijs hger dan f gelijk aan de limiet. De rder wrdt mgelijk niet uitgeverd als de limiet niet gehaald wrdt, f in fasen uitgeverd als de markt niet liquide geneg is. Ok als de limiet gehaald wrdt, is uitvering niet gegarandeerd. Tip: Wij raden u aan m limietrders te gebruiken. Bij niet-gelimiteerde rders adviseren wij u altijd naar de mzet en het pnemingsvermgen van de markt te kijken (p BILnet te vinden nder "Gegevens waardepapier" van het gekzen aandeel). 2. Geldigheid van de rders:

13 U kunt p verschillende manieren de peride pgeven waarbinnen uw rder geldt; daarna vervalt deze autmatisch. De twee mgelijkheden zijn: Dag: de rder geldt slechts vr één dag. Indien de rder niet p de handelsdag wrdt uitgeverd, verandert de status autmatisch in vervallen (statuscde [TB]). Indien deze rder buiten de peningstijden van de beurs is ingelegd, gaat de rder autmatisch naar de vlgende handelsdag. Indien een dagrder gedeeltelijk is uitgeverd, vervalt de resterende heveelheid aan het einde van de handelsdag autmatisch. Indien u wenst dat de rest wrdt uitgeverd, met u een nieuwe rder inleggen. In dat geval zijn pnieuw beursksten verschuldigd. Datum: Dagrders: uw rder is alleen p de dag van pgave geldig en wrdt niet verschven naar de vlgende beursdag. Hiermee bent u er zeker van dat uw rder alleen p de dr u pgegeven dag geldig is. Indien u deze limiet na sluiting pgeeft, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een latere datum vr de geldigheidslimiet p te geven. Andere datum: u bepaalt zelf de geldigheidsduur van uw rder. Deze mag niet langer zijn dan 90 kalenderdagen. Indien de gekzen einddatum p een feestdag f in een weekend valt, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een andere datum p te geven. De einddatum kan in geen geval na 31 december van het lpende jaar vallen. Beurs van Zürich p BILnet Zürich is pen van tt uur (plaatselijke tijd) : Einde van de nteringen tt 17.30: Vaststelling van de sltkers. 1. Twee srten rders zijn tegestaan: Bestensrder: De "bestensrder" kent geen prijslimiet en wrdt vr de maximaal beschikbare heveelheid uitgeverd tegen de peenvlgende marktkersen. Het eventuele sald blijft tt de uitvering, de annulering f het einde van de geldigheidstermijn in de markt genteerd. Wij adviseren u dit type rders alleen vr zeer liquide effecten te gebruiken, mdat u van tevren niet weet welke prijs u gaat betalen. Limietrder: Dit is de meest gebruikelijke rder. Aankp vindt plaats tegen een prijs lager dan f gelijk aan de limiet, verkp tegen een prijs hger dan f gelijk aan de limiet. De rder wrdt mgelijk niet uitgeverd als de limiet niet gehaald wrdt, f in fasen uitgeverd als de markt niet liquide geneg is. Ok als de limiet gehaald wrdt, is uitvering niet gegarandeerd. Tip: Wij raden u aan m limietrders te gebruiken. Bij niet-gelimiteerde rders adviseren wij u altijd naar de mzet en het pnemingsvermgen van de markt te kijken (p BILnet te vinden nder "Gegevens waardepapier" van het gekzen aandeel). 2. Geldigheid van de rders: U kunt p verschillende manieren de peride pgeven waarbinnen uw rder geldt; daarna vervalt deze autmatisch. De twee mgelijkheden zijn:

14 Dag: de rder geldt slechts vr één dag. Indien de rder niet p de handelsdag wrdt uitgeverd, verandert de status autmatisch in vervallen (statuscde [TB]). Indien deze rder buiten de peningstijden van de beurs is ingelegd, gaat de rder autmatisch naar de vlgende handelsdag. Indien een dagrder gedeeltelijk is uitgeverd, vervalt de resterende heveelheid aan het einde van de handelsdag autmatisch. Indien u wenst dat de rest wrdt uitgeverd, met u een nieuwe rder inleggen. In dat geval zijn pnieuw beursksten verschuldigd. Datum: Dagrders: uw rder is alleen p de dag van pgave geldig en wrdt niet verschven naar de vlgende beursdag. Hiermee bent u er zeker van dat uw rder alleen p de dr u pgegeven dag geldig is. Indien u deze limiet na sluiting pgeeft, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een latere datum vr de geldigheidslimiet p te geven. Andere datum: u bepaalt zelf de geldigheidsduur van uw rder. Deze mag niet langer zijn dan 90 kalenderdagen. Indien de gekzen einddatum p een feestdag f in een weekend valt, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een andere datum p te geven. De einddatum kan in geen geval na 31 december van het lpende jaar vallen. De Canadese beurzen (Trnt en Vancuver) p BILnet De Canadese beurzen zijn gepend van 9.30 tt uur (plaatselijke tijd). 1. Drie srten rders zijn tegestaan: Bestensrder: De "bestensrder" kent geen prijslimiet en wrdt vr de maximaal beschikbare heveelheid uitgeverd tegen de peenvlgende marktkersen. Het eventuele sald blijft tt de uitvering, de annulering f het einde van de geldigheidstermijn in de markt genteerd. Wij adviseren u dit type rders alleen vr zeer liquide effecten te gebruiken, mdat u van tevren niet weet welke prijs u gaat betalen. Limietrder: Dit is de meest gebruikelijke rder. Aankp vindt plaats tegen een prijs lager dan f gelijk aan de limiet, verkp tegen een prijs hger dan f gelijk aan de limiet. De rder wrdt mgelijk niet uitgeverd als de limiet niet gehaald wrdt, f in fasen uitgeverd als de markt niet liquide geneg is. Ok als de limiet gehaald wrdt, is uitvering niet gegarandeerd. Stplssrder: Hierbij wrdt een limiet vastgesteld; als deze bereikt wrdt, vindt aan- f verkp plaats. Zdra de kers van een aandeel tijdens de peningsuren de vastgestelde limiet bereikt f verschrijdt, neemt de rder de vrm van een bestensrder aan. Dr met een stplssrder te kpen kunt u prfiteren van een stijging f pvering van de markt, terwijl u bij verkp via een stplssrder uw winst kunt beschermen als de markttrend mkeert. Het gebruik van dit srt rders vergt een grte plettendheid, mdat de uitveringsprijs, anders dan bij limietrders, niet gegarandeerd is. Vrzichtigheid is dus gebden. Vrbeelden stplss-verkprder van 150 (vr een aandeel dat p dat mment 160 nteert) wrdt uitgeverd zdra het aandeel daalt tt 150 f lager. De uitveringsprijs is de marktkers direct na het bereiken van de "stp". Deze uitveringsprijs kan gelijk zijn aan f hger f lager zijn dan 150. Tip: Wij raden u aan m limietrders te gebruiken. Bij niet-gelimiteerde rders adviseren wij u altijd naar de mzet en het pnemingsvermgen van de markt te kijken (p BILnet te vinden nder "Gegevens waardepapier" van het gekzen aandeel). 2. Geldigheid van de rders:

15 U kunt p verschillende manieren de peride pgeven waarbinnen uw rder geldt; daarna vervalt deze autmatisch. De twee mgelijkheden zijn: Dag: de rder geldt slechts vr één dag. Indien de rder niet p de handelsdag wrdt uitgeverd, verandert de status autmatisch in vervallen (statuscde [TB]). Indien deze rder buiten de peningstijden van de beurs is ingelegd, gaat de rder autmatisch naar de vlgende handelsdag. Indien een dagrder gedeeltelijk is uitgeverd, vervalt de resterende heveelheid aan het einde van de handelsdag autmatisch. Indien u wenst dat de rest wrdt uitgeverd, met u een nieuwe rder inleggen. In dat geval zijn pnieuw beursksten verschuldigd. Datum: Dagrders: uw rder is alleen p de dag van pgave geldig en wrdt niet verschven naar de vlgende beursdag. Hiermee bent u er zeker van dat uw rder alleen p de dr u pgegeven dag geldig is. Indien u deze limiet na sluiting pgeeft, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een latere datum vr de geldigheidslimiet p te geven. Andere datum: u bepaalt zelf de geldigheidsduur van uw rder. Deze mag niet langer zijn dan 90 kalenderdagen. Indien de gekzen einddatum p een feestdag f in een weekend valt, wrdt uw rder geweigerd en wrdt u gevraagd een andere datum p te geven. De einddatum kan in geen geval na 31 december van het lpende jaar vallen. Uitvering van rders p een later tijdstip. Openings- en sluitingsuren van de Eurpese markten BEURS NAAM OPENING SLUITING ATHENE ATHENE 09:30:00 16:15:00 SPANJE SIBE MERCADO CONTINUO 09:00:00 17:35:00 HELSINKI HELSINKI 09:00:00 17:30:00 IERLAND IRISH STOCK EXCHANGE 09:00:00 17:30:00 ITALIË ITALIAANSE CONTINUMARKT 09:00:00 17:35:00 LISSABON LISSABON 09:00:00 17:35:00 Luxemburg Luxemburg 09:00:00 17:35:00 OSLO OSLO 09:00:00 16:30:00 WENEN WENEN 09:00:00 17:35:00 Obligaties bij BILnet 1. Basisregels vr bligaties p BILnet: Via BILnet kunnen drie srten bligaties verhandeld wrden: die welke zijn pgenmen in de lijst "Nieuwe uitgiften" vr inschrijvingen; die welke zijn pgenmen in de lijst "Secundaire markt" vr aankpen; die welke u al in uw prtefeuille hebt. Vr rders betreffende bligaties die niet in deze lijsten vrkmen, kunt u bij uw relatiebeheerder terecht. Om te waarbrgen dat uw rders z ged mgelijk wrden uitgeverd, gelden p BILnet de vlgende regels:

16 Inschrijvings-/aankprders Inschrijvingsrders (primaire markt: lijst van "nieuwe uitgiften") en aankprders wrden uitgeverd zlang het gevraagde bedrag ng p de markt beschikbaar is. Indien dit niet het geval is, wrdt de rder geannuleerd. Uw psitie in cntanten wrdt gecntrleerd, waarbij zwel naar het sald als naar de vereengekmen kredietlimieten vr de te debiteren rekening wrdt gekeken. De tegenwaarde in cntanten van uw inschrijvings- en aankprders wrdt bij ndertekening van de rder p de gekzen rekening geblkkeerd. Vr een inschrijvingsrder wrdt uw rekening twee à drie dagen vr de genemde betaaldatum van de bligatie gedebiteerd. Vr een kprder betreffende een bligatie van de lijst "secundaire markt" f een bligatie die u al in uw prtefeuille hebt, valt de valutadatum gewnlijk twee werkdagen na de uitveringsdatum. Deze datum kan echter variëren naargelang de gewnten in het land waar de bligaties wrden verhandeld en eventuele feestdagen (p de Australische en de Nieuw-Zeelandse markt geldt bijvrbeeld D+3). Verkprders Verkprders p de secundaire markt wrden uitgeverd vr zver de verkp mgelijk is. Z niet, wrdt de rder geannuleerd. Uw effectenpsities wrden gecntrleerd en de mvang van uw verkprder wrdt bij ndertekening van de rder p de gekzen rekening geblkkeerd. "Ongedekte" verkprders zijn niet tegestaan. De valutadatum vr een verkprder valt gewnlijk twee werkdagen na de uitveringsdatum. Deze datum kan echter variëren naargelang van de gewnten in het land waar de bligaties wrden verhandeld en eventuele feestdagen. 2. Minimum- en maximumbedragen De maximale tegenwaarde per rder bedraagt EUR Indien u een rder wenst dr te geven vr een hger bedrag, verzeken wij u cntact p te nemen met uw relatiebeheerder. Het minimumbedrag per rder kmt vereen met de kleinste beleggingseenheid; dit bedrag vindt u in de klm "minimuminleg". Opgepast: dat bedrag is niet ndzakelijk de kleinste cupure van die bligatie. Neem gerust cntact p met uw relatiebeheerder als u hierver vragen hebt. Als de rder een kleiner bedrag betreft dan het minimumbedrag, wrdt de rder geannuleerd. De kleinste cupure is de kleinste beschikbare cupure vr een bepaalde bligatie, uitgedrukt in een nminaal bedrag. Dat is niet altijd het minimumbedrag vr een rder. Vrbeeld (minimumbedrag / kleinste cupure): Effectencde , ISIN: XS , Danske Bank 5.375% 18/08/2014 Minimuminleg: Kleinste cupure: U kunt dus een aan-/verkprder plaatsen vr een bedrag van In dat geval is immers het minimum van bereikt en de kleinste cupure bedraagt Indien u echter een rder van wilt plaatsen, wrdt deze geweigerd. Er zijn wel cupures van beschikbaar, MAAR het minimumbedrag vr de rder ( in dit vrbeeld) is niet bereikt! 3. Uitvering van de rders Op BILnet kunt u 7 dagen per week dag en nacht beursrders drgeven. Orders die buiten de peningsuren (van 9.30 tt 17 uur) wrden ingebracht, wrden bij de vlgende pening van de markten verwerkt. Wij raden u aan geregeld uw rderbekje te raadplegen en de status van uw rders na te gaan. In uitznderlijke gevallen en/f marktsituaties is het immers mgelijk dat een rder niet

17 binnen de bvenvermelde termijn is uitgeverd. De hier vermelde termijnen gelden alleen vr via BILnet verhandelbare bligaties. Vr andere specifieke effecten kunnen langere termijnen gelden. Dit is meestal het geval vr effecten met weinig liquide cupns. 4. Vervaldatum van een rder Bij de inschrijving wrdt de vervaldatum van uw rder als vlgt bepaald, p basis van de betaaldatum van de bligatie: indien de betaaldatum p f vóór de 25e ligt, vervalt de rder p de laatste kalenderdag van de maand van betaling indien de betaaldatum na de 25e ligt, vervalt de rder p de laatste kalenderdag van de vlgende maand Van januari t/m nvember: indien de inverdatum p f vóór de 25e ligt, vervalt de rder p de laatste kalenderdag van de maand van betaling. indien de inverdatum na de 25e ligt, vervalt de rder p de laatste kalenderdag van de vlgende maand. In december: vr elke rder die u in december invert, is de vervaldag de laatste kalenderdag van december. U kunt altijd cntact pnemen met uw relatiebeheerder m vr uw rder een andere vervaldatum te bepalen dan de datum die nder "Vervaldatum van een rder" als standaarddatum wrdt vermeld. 5. Tick De prijzen wrden uitgedrukt in %, met 4 cijfers na de kmma, behalve vr bligaties die in eenheden verhandeld wrden. In dat geval wrdt de prijs uitgedrukt in de valuta van ntering en niet in een percentage. Intekenen p nieuwe emissies via BILnet Vr rders die u tijdens de peningsuren (van 9.30 tt 17 uur) p de primaire markt ingeeft, vindt u een indicatieve prijs in de lijst "Nieuwe uitgiften". Dit is de prijs die bij de inschrijving wrdt tegepast (de indicatieve prijs is de maximale inschrijvingsprijs). Gedurende de peningsuren kunnen de indicatieve prijzen in de lijst "Nieuwe uitgiften" van dag tt dag en sms zelfs van uur tt uur veranderen. Uw rder wrdt dus uitgeverd tegen de indicatieve prijs f tegen een lagere prijs dan de indicatieve prijs. Orders vr via BILnet verhandelbare bligaties die u buiten de peningsuren ingeeft, wrden, als de marktprijs het telaat, bij de vlgende pening van de markten tegen de beste f tegen de pgegeven limietprijs verwerkt. Aankpen van bligaties p de secundaire markt De prijzen p de lijst van de secundaire markt zijn indicatieve prijzen. Deze zijn afhankelijk van de inleg. Enkel bestensrders zijn tegestaan. Tijdens de peningsuren (van 9.30 tt 17 uur), is de indicatieve prijs p de lijst "Secundaire markten" de prijs waartegen de bligatie nrmaal gesprken kan wrden gekcht. Na de pening wrdt uw rder uitgeverd tegen de indicatieve prijs f een lagere prijs. Indien u uw rder buiten de

18 peningsuren heeft pgegeven, kan de indicatieve prijs, vergeleken met laatst vermelde indicatieve prijs, bij de vlgende pening gestegen zijn. In dat geval wrdt uw rder geannuleerd. Vr andere srten rders kunt u bij uw relatiebeheerder terecht. Verkpen van bligaties p de secundaire markt Wij wijzen u erp dat de verkp van bligaties via BILnet een zeker risic met zich meebrengt. De bligatiekers die in uw effectendssier staat vermeld, is immers een indicatieve kers. Vr een precieze verkpprijs raden wij u aan uw relatiebeheerder te raadplegen. Enkel bestensrders zijn tegestaan. Vr andere srten rders kunt u bij uw relatiebeheerder terecht. Gestructureerde beleggingen bij BILnet 1. De regels vr gestructureerde beleggingen bij BILnet Bij BILnet kunt u gedurende de intekenperide van elke nieuwe emissie (primaire markt) beleggen in gestructureerde beleggingen. Vr iedere emissie is een beschrijving van het prduct beschikbaar. Lees deze aandachtig, want hierin vindt u: een mschrijving van de emissie en alle bijznderheden, een telichting p de risic's die aan de belegging verbnden zijn, de waardering van de belegging en nadere gegevens ver verkp vóór de einddatum. de tarieven. Intekenrders (primaire markt) wrden altijd in hun geheel uitgeverd. Indien het gevraagde bedrag niet beschikbaar is, wrdt de gehele rder geannuleerd. Uw psitie in cntanten wrdt gecntrleerd, waarbij zwel naar het sald als naar de vereengekmen kredietlimieten vr de te debiteren rekening wrdt gekeken. Direct na ndertekening van de rder wrdt de tegenwaarde in cntanten van uw intekenrders p de gekzen rekening geblkkeerd. De rekening wrdt gedebiteerd p de betaaldag (die gelijk is aan de eerste intekendag). 2. Beschikbare nminale heveelheid Het prduct is beperkt beschikbaar. Indien de beschikbare heveelheid vóór het sluiten van de intekenperide is uitverkcht, wrdt de intekenperide vrtijdig geslten. 3. Prijs Ongeacht het te beleggen nminale bedrag is de prijs van de gestructureerde belegging gelijk aan de uitgiftekers, eventueel vermeerderd met instaprechten. Deze prijs blijft gedurende de hele intekenperide van kracht. 4. Geldigheid van rders De laatste datum waarp uw rder geldig is, wrdt bepaald dr de betaaldag van uw lening: indien de betaaldatum p f vóór de 25e ligt, vervalt de rder p de laatste kalenderdag van de maand van betaling. indien de betaaldatum na de 25e ligt, vervalt de rder p de laatste kalenderdag van de vlgende maand. Beleggingsfndsen p BILnet

19 Inschrijvings- en terugbetalingsrders wrden naar de transferagent van het fnds geznden vr uitvering p de datum van de nett-inventariswaarde (NIW) zals vermeld in het prspectus van het fnds.

Analytische boekhouding

Analytische boekhouding Analytische Bekhuding Analytische bekhuding 1 Vrbereiding... 2 1.1 Dssier instellingen... 2 1.2 Analytische rekeningen maken... 3 2 Analytisch beken... 4 2.1 Kppeling... 5 2.2 Bekingsvrstellen (mdellen)...

Nadere informatie

Beste geïnteresseerde,

Beste geïnteresseerde, INFORMATIE DOCUMENT Beste geïnteresseerde, Future4prfits is een bedrijf dat een unieke trendvlgend systeem heeft ntwikkeld die zeer winstgevende aan- en verkp signalen genereren vr diverse beurzen (.a.

Nadere informatie

ARCONA PROPERTY FUND N.V. - Q&A CLAIMEMISSIE

ARCONA PROPERTY FUND N.V. - Q&A CLAIMEMISSIE NIET BESTEMD VOOR GEHELE OF GEDEELTELIJKE, RECHTSTREEKSE OF INDIRECTE OPENBAARMAKING, VERSPREIDING OF PUBLICATIE IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN, CANADA, AUSTRALIË OF JAPAN OF EEN ANDERE JURISDICTIE WAAR

Nadere informatie

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012 Stappenplan BTW-verhging van 19 naar 21% per 1 ktber 2012 Supprt ID: 57354 Versies: AccuntView Windws Dit stappenplan hebt u ndig m uw administraties in AccuntView gereed te maken vr het nieuwe BTW-percentage.

Nadere informatie

vaak jarenlange dienstverlening

vaak jarenlange dienstverlening INFORMATIE DOCUMENT Beste geïnteresseerde, Future4prfits is een bedrijf dat unieke trendvlgende systemen heeft ntwikkeld die zeer winstgevende aan- en verkp signalen genereren vr diverse beurzen (.a. de

Nadere informatie

Backorders: deellevering, nalevering en reservering

Backorders: deellevering, nalevering en reservering Backrders: deellevering, nalevering en reservering Als eerste beschrijven we de mgelijkheden van SnelStart!Backrder. Vervlgens kmen de aanpassingen in vensters aan bd. Als laatste treft u stappenplannen

Nadere informatie

In dit hoofdstuk proberen we u uit te leggen hoe onze webshop functioneert.

In dit hoofdstuk proberen we u uit te leggen hoe onze webshop functioneert. Winkel uitleg In dit hfdstuk prberen we u uit te leggen he nze webshp functineert. He u kunt winkelen in nze webshp; He u uw 'winkelmandje' kunt bekijken; He u een f meerdere prducten kunt bestellen; Wat

Nadere informatie

AANSCHAF EN ACTIVERING

AANSCHAF EN ACTIVERING 1. AANVAARDING Dr de aanschaf, het gebruik f een pging tt gebruik van een Cadeaubn: (a) aanvaardt u en stemt u ermee in dat u aan deze Vrwaarden bent gebnden; en Geeft u een ander testemming uw Cadeaubn

Nadere informatie

Toelichting Checklist Optimale informatie beleggingsverzekering

Toelichting Checklist Optimale informatie beleggingsverzekering Telichting Checklist Optimale infrmatie beleggingsverzekering Algemeen Infrmatie ver beleggingsverzekeringen Beleggingsverzekeringen zijn cmplexe prducten. Om de klant beter inzicht te geven in de werking

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

Beste geïnteresseerde,

Beste geïnteresseerde, INFORMATIE DOCUMENT Beste geïnteresseerde, Future4prfits is een bedrijf dat unieke trendvlgende systemen heeft ntwikkeld die zeer winstgevende aan- en verkp signalen genereren vr diverse beurzen (.a. de

Nadere informatie

Disclaimer voor gebruik: momenteel werkt de app alleen online, u heeft internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken.

Disclaimer voor gebruik: momenteel werkt de app alleen online, u heeft internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken. Handleiding snapp de ext Disclaimer vr gebruik: mmenteel werkt de app alleen nline, u heeft internetverbinding ndig m de app te kunnen gebruiken. Inhud De app installeren Machtigingen Aanmelden en registreren

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden.

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden. Telichting huurcntract Tijdelijke verhuur p basis Leegstandwet behrende bij het huurcntract p de website van Vereniging Eigen Huis datum van pstellen telichting: 14 december 2012 Inleiding Het verhuren

Nadere informatie

Prospectbeheer : Te exporteren adressen

Prospectbeheer : Te exporteren adressen Prspectbeheer : Te exprteren adressen 2 Inhudstafel 1. Inleiding: Te exprteren adressen p3 2. Wat verstaan we nder een gekwalificeerd adres? p4 2.1 Particulier=eindklant 2.2 Bestuurder verbnden aan een

Nadere informatie

Bibliotheekreglement

Bibliotheekreglement Biblitheekreglement 1-1-2015 Algemene bepalingen 1. Als in dit reglement gesprken wrdt ver de biblitheek, dan wrden alle vestigingen van de Biblitheek Haarlemmermeer bedeld. 2. De biblitheek is vrij tegankelijk

Nadere informatie

Update transacties. Voorbeelden

Update transacties. Voorbeelden Update transacties Wij willen deze eerste nieuwsbrief van het jaar beginnen met u allen een heel ged, geznd en succesvl 2013 te te wensen. Traditineel gaat de eerste nieuwsbrief van een nieuw jaar ver

Nadere informatie

Omdat we onze bestaande systemen moeten afsluiten ter voorbereiding op de overschakeling, verzoeken we u te letten op de volgende datums:

Omdat we onze bestaande systemen moeten afsluiten ter voorbereiding op de overschakeling, verzoeken we u te letten op de volgende datums: 30 juni 2014 VEREISTE ACTIE: Datum waarp verandering intreedt 25 augustus 2014 Geachte leverancier, Op 25 augustus 2014 gaat Zetis ver p een nieuw ERP-systeem (SAP) vr België, Nederland en Luxemburg. Omdat

Nadere informatie

Wat is de actie met Nationale Postcode Loterij naar Attractiepark Duinrell?

Wat is de actie met Nationale Postcode Loterij naar Attractiepark Duinrell? Wat is de actie met Natinale Pstcde Lterij naar Attractiepark Duinrell? U heeft via de Natinale Pstcde Lterij 4 tegangstickets gewnnen vr Attractiepark Duinrell Op uw winnaarsbrief staat uw winnaarscde

Nadere informatie

Wat is de actie met VriendenLoterij naar Attractiepark Duinrell?

Wat is de actie met VriendenLoterij naar Attractiepark Duinrell? Wat is de actie met VriendenLterij naar Attractiepark Duinrell? U heeft via de VriendenLterij 4 tegang tickets gewnnen vr Attractiepark Duinrell Op uw winnaarsbrief staat uw cadeaucde Deze cadeaucde dient

Nadere informatie

Verklaring de-minimissteun

Verklaring de-minimissteun Verklaring de-minimissteun Verklaring in het kader van het verlenen van de-minimis steunbedragen als bedeld in de de-minimis verrdening (PbEU 2006, L 379). Aanbevlen wrdt m vr het invullen van deze verklaring

Nadere informatie

Handleiding BestelPlus

Handleiding BestelPlus Handleiding BestelPlus Handleiding BestelPlus BakeFive 1 Inhudspgave Inleiding... 3 BestelPlus in vgelvlucht... 3 Besteladviezen:... 3 Bestellingen:... 3 Starten van BestelPlus... 4 Menustructuur BestelPlus...

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

BIJLAGE B SUBSIDIEPROGRAMMA PROEFTUINEN DUURZAME MOBILITEIT: RIJDEN OP BIOGAS EN HOGERE BLENDS BIOBRANDSTOFFEN

BIJLAGE B SUBSIDIEPROGRAMMA PROEFTUINEN DUURZAME MOBILITEIT: RIJDEN OP BIOGAS EN HOGERE BLENDS BIOBRANDSTOFFEN BIJLAGE B SUBSIDIEPROGRAMMA PROEFTUINEN DUURZAME MOBILITEIT: RIJDEN OP BIOGAS EN HOGERE BLENDS BIOBRANDSTOFFEN Verklaring de-minimissteun Verklaring in het kader van het verlenen van de-minimis steunbedragen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl:

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl: Algemene vrwaarden Belsimpel.nl: Artikel 1 Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; Cnsument:

Nadere informatie

MEDEDELINGEN aan de LEERLINGEN van het K.A.Z. en hun OUDERS

MEDEDELINGEN aan de LEERLINGEN van het K.A.Z. en hun OUDERS Zttegem, 23 mei 2013 MEDEDELINGEN aan de LEERLINGEN van het K.A.Z. en hun OUDERS Beste leerlingen Geachte uders Vraleer wij aan de zmervakantie te zijn, hebben nze leerlingen ng een zware peride van eindpreven

Nadere informatie

Getallen 1 is een programma voor het aanleren van de basis rekenvaardigheden (getalbegrip).

Getallen 1 is een programma voor het aanleren van de basis rekenvaardigheden (getalbegrip). Getallen 1 Getallen 1 is een prgramma vr het aanleren van de basis rekenvaardigheden (getalbegrip). Delgrep Rekenen en Wiskunde Getallen 1 Getallen 1 is geschikt vr grep 7 en 8 van de basisschl en de eerste

Nadere informatie

BROCHURE AANGEBODEN FINANCIËLE INSTRUMENTEN

BROCHURE AANGEBODEN FINANCIËLE INSTRUMENTEN BROCHURE AANGEBODEN FINANCIËLE INSTRUMENTEN BIJZONDERE RISICO S EN AARD VAN DE BELANGRIJKSTE FINANCIËLE INSTRUMENTEN In vereenstemming met de MiFID-richtlijn begt deze sectie u algemene inlichtingen te

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Tpsprt- Student Stenden Hgeschl Prfileringsfnds

Nadere informatie

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen Vrbehuden en risicvlle handelingen binnen het primair nderwijs Prtcl Medisch Handelen J.C. v.d. Wal September 2013 INHOUD Inleiding... 3 1 De leerling wrdt ziek p schl... 4 2 Het verstrekken van medicatie

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod Algemene Vrwaarden Artikel 1- Identiteit van de ndernemer Trend mda Oudemansstraat 82 1504 KP Zaandam Telefnnummer: (0031) 0623281926 Tussen 09;00 / 17;00 E-mailadres: inf@trendmda.nl KvK-nummer: 54290228

Nadere informatie

Beschrijving S-Flex Voorraadimport

Beschrijving S-Flex Voorraadimport Beschrijving S-Flex Vrraadimprt --------------------------------------------------------------------------------------------------- Versie 3.1 januari 2014 Het prgramma S-Flex Vrraadimprt is een prgramma

Nadere informatie

Werkgeversverklaring

Werkgeversverklaring Werkgeversverklaring Deze werkgeversverklaring met begeleidende brief kunt u geven aan uw werkgever. Het is erg belangrijk dat de verklaring zrgvuldig en vlledig wrdt ingevuld. Geachte werkgever, Uw werknemer

Nadere informatie

STTS Sociaal Telefoontarief - Tarif Téléphonique Social Gebruikershandleiding

STTS Sociaal Telefoontarief - Tarif Téléphonique Social Gebruikershandleiding STTS Sciaal Telefntarief - Tarif Téléphnique Scial Gebruikershandleiding Versie 1.0 April 2006 1 Inhud 1 Inleiding...5 1.1 De tekenning van een sciaal telefntarief... 5 1.1.1 De rl van de STTS-tepassing...

Nadere informatie

Confidentieel. 16 januari 2013 2013/11989. Sectorbrief Themaonderzoek Uitbesteding Vermogensbeheer. Geacht bestuur,

Confidentieel. 16 januari 2013 2013/11989. Sectorbrief Themaonderzoek Uitbesteding Vermogensbeheer. Geacht bestuur, Tezicht pensienfndsen en beleggingsndernemingen Middelgrte en kleine pensienfndsen Pstbus 98 1000 AB Amsterdam Cnfidentieel Datum Bijlage(n) 1 Onderwerp Sectrbrief Themanderzek Uitbesteding Vermgensbeheer

Nadere informatie

2. Algemene toekenningsvoorwaarden

2. Algemene toekenningsvoorwaarden Tekenningsvrwaarden Cöperantenbnussen 2017 1. Definities 1.1 Crelan: De bank Crelan is een federatie van kredietinstellingen bestaande uit de NV Crelan en de CVBA CrelanC. Haar zetel is gevestigd te Sylvain

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.50 Versie 2.0

Handleiding Opmaken fiche 281.50 Versie 2.0 Versie 2.0 1. Inleiding... 3 2. Vrbereidende werkzaamheden... 3 2.1. Algemene rekeningen... 3 2.2. Leveranciersfiches... 4 3. Het pstellen van de fiches... 6 3.1. Het vrbereidingsprgramma... 6 3.2. Het

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER)

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER) Het herrepingsrecht vr buiten verkpruimten geslten vereenkmsten Bek VI van het Wetbek van ecnmisch recht (art. VI.67 en vlgende WER) Binnen welke termijn mag de cnsument zijn herrepingsrecht den gelden?

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Algemene Vrwaarden - Equrin Services B.V. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Verzoek handmatige mutatie BRON mbo

Verzoek handmatige mutatie BRON mbo Verzek handmatige mutatie BRON mb Versie: 3.0 Datum: juli 2017 Auteur: DUO (afdeling EC/KLC) Status: Definitief Inhudspgave OVER DE INSTRUCTIE... 3 INDIENEN VERZOEK HANDMATIGE MUTATIE... 4 FOUTMELDINGEN

Nadere informatie

TripleM Design Vliehors 10 8223 CX Lelystad ALGEMENE VOORWAARDEN

TripleM Design Vliehors 10 8223 CX Lelystad ALGEMENE VOORWAARDEN Vliehrs 10 ALGEMENE VOORWAARDEN Acceptatie U accepteert deze algemene vrwaarden p het mment dat u akkrd gaat met een fferte. Wijziging TripleM Design heeft het recht m deze algemene vrwaarden te wijzigen

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 1. 1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2. 2 Woningen beheren... 3. 2.1 Een nieuwe woning invoeren... 3

Inhoudsopgave... 1. 1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2. 2 Woningen beheren... 3. 2.1 Een nieuwe woning invoeren... 3 Inhudspgave Inhudspgave... 1 1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 2 Wningen beheren... 3 2.1 Een nieuwe wning inveren... 3 2.2 Wijzigen bjectgegevens... 5 2.3 Aanbdpagina eigen website...... 5 2.4 Eigen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV Deze website is eigendm van Vermeersch-Decninck nv. Maatschappelijke zetel: Vermeersch-Decninck nv Edewallestraat 96 8610 Krtemark België Telefn: +32 (0)

Nadere informatie

Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan (even nummers) te Leiden

Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan (even nummers) te Leiden Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan 22-62 (even nummers) te Leiden Vereniging van eigenaars Brahmslaan 22-62 te Leiden hecht veel waarde aan de bescherming van juw persnsgegevens. In

Nadere informatie

Waarom krijg ik bij LeasePlan Bank een aantrekkelijke rente?

Waarom krijg ik bij LeasePlan Bank een aantrekkelijke rente? Veelgestelde vragen Over LeasePlan Bank Wie is LeasePlan Bank? LeasePlan Bank is een Nederlandse internetspaarbank. Wij zijn nderdeel van het wereldwijd pererende LeasePlan Crpratin N.V. Klanten kunnen

Nadere informatie

Beschrijving S-Flex Orderimport

Beschrijving S-Flex Orderimport Beschrijving S-Flex Orderimprt --------------------------------------------------------------------------------------------------- Versie 2.3 januari 2014 Het prgramma S-Flex Orderimprt is een prgramma

Nadere informatie

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord.

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord. Tips Digiduif 1. U lgt in p digiduif met uw e-mail adres en wachtwrd. 2. U kiest de knp instellingen. Op de vlgende pagina s kunt u allerlei zaken invullen en aanpassen die bij uw accunt hren. Tevens zit

Nadere informatie

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave:

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave: Algemene vrwaarden picturefix Dwnlad & print de algemene vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel

Nadere informatie

U heeft ons verzocht, om gezamenlijk, een gedegen voorstel ten aanzien van uw hypotheek uit te brengen.

U heeft ons verzocht, om gezamenlijk, een gedegen voorstel ten aanzien van uw hypotheek uit te brengen. Vragenfrmulier Klant Beeld U heeft ns verzcht, m gezamenlijk, een gedegen vrstel ten aanzien van uw hyptheek uit te brengen. Onze bedrijfsfilsfie is, m samen met nze relaties, een inventarisatie te maken

Nadere informatie

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram.

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram. Aanvraagfrmulier Berepsaansprakelijkheidsverzekering algemeen 1. Verzekeringnemer Naam bedrijf:.... Crrespndentieadres:... Pstcde en plaats:... Cntactpersn:... man vruw E-mail cntactpersn:.. Rechtsvrm:.

Nadere informatie

De aandachtspuntenlijst

De aandachtspuntenlijst De aandachtspuntenlijst Wat is de aandachtspuntenlijst? De aandachtspuntenlijst is een verzicht van nderwerpen die aan de rde kunnen kmen tijdens een afspraak met de neurlg. Onderwerpen waarver u meer

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV 1 ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV I. ALGEMENE GEDEELTE Artikel 1 Definities In deze Algemene Verkp-, Leverings-, en Aannemingsvrwaarden wrdt verstaan nder: 123dubbelglas : 123dubbelglas bv, Niclaas

Nadere informatie

CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49

CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49 2013 Quadrant Sftware B.V. CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49 Dit dcument beschrijft de cnversie van een Queen-administratie van release 3 f 4 naar Queen 5.49. De cnversie van een dergelijke administratie

Nadere informatie

Handleiding Klantaccordering digitaal uren accorderen

Handleiding Klantaccordering digitaal uren accorderen Handleiding Klantaccrdering digitaal uren accrderen Wat is digitaal accrderen? Talenten van Maandag veren hun gewerkte uren, zakelijk gereden kilmeters en verhead uren (ziekte, verlf, studie uren e.d.)

Nadere informatie

Voorbeeld oefentypes online e-learningmodules CommArt Int.

Voorbeeld oefentypes online e-learningmodules CommArt Int. Vrbeeld efentypes nline e-learningmdules CmmArt Int. In dit dcument wrdt verwezen naar de specifieke inhud van een van nze e- learningmdules. De efentypes wrden echter gebruikt in alle e-learningmdules

Nadere informatie

SCnet BeNeLux b.v. 2 KM 50 B 150 B 400 B 1.200 B 3.600 B 7.200 B. Bulgarije 2 Lev 50 B 150 B 400 B 1.200 B 3.600 B 7.200 B

SCnet BeNeLux b.v. 2 KM 50 B 150 B 400 B 1.200 B 3.600 B 7.200 B. Bulgarije 2 Lev 50 B 150 B 400 B 1.200 B 3.600 B 7.200 B Cmpensatieschema f Marketingplan SCnet BeNeLux b.v. Shpping Center Netwrk (hierna SCNet genemd) is een multinatinale (internatinale) grep van lyale en mndige cnsumenten (hierna te nemen; de Partner/Kper)

Nadere informatie

Toekenningsvoorwaarden Coöperantenbonussen 2018

Toekenningsvoorwaarden Coöperantenbonussen 2018 Tekenningsvrwaarden Cöperantenbnussen 2018 1. Definities 1.1 Crelan: De bank Crelan is een federatie van kredietinstellingen bestaande uit de NV Crelan en de CVBA CrelanC. Haar zetel is gevestigd te Sylvain

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN)

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN) GROEP pstadres Pstbus 176 1270 AD Huizen vestigingsadres Arendstraat 16 1223 RE Hilversum 088-8648400 inf@unividuals.nl www.unividuals.nl Handelsregister 32138630 BTW nummer NL819770292B01 Bank (Rabbank)

Nadere informatie

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016 Reglement Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeurs Onderzeksbeurs & Uitwisseling 2016 In 2016 kennen de Vlaamse en Nederlandse verheid pnieuw de Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeur(zen) (VNJB) te aan Nederlandse

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV Algemene Vrwaarden Webshp Uil VR Slutins BV Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle. Inhoudsopgave: Algemene Voorwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014.

Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle. Inhoudsopgave: Algemene Voorwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014. Algemene Vrwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Duurzame warmte voor bestaande woningen

AANVRAAGFORMULIER Duurzame warmte voor bestaande woningen AANVRAAGFORMULIER Duurzame warmte vr bestaande wningen 0. Vrwaarden vr aanvraag 0.1 Heeft u de duurzame warmtemaatregel vr 1 september 2008 gekcht f hiervr vr 1 september 2008 pdracht gegeven? O Ja: u

Nadere informatie

ALLE DIENSTEN DIE U NODIG HEBT, WAAR U OOK BENT

ALLE DIENSTEN DIE U NODIG HEBT, WAAR U OOK BENT ALLE DIENSTEN DIE U NODIG HEBT, WAAR U OOK BENT De Dienstenrichtlijn met de cnsument een ruimere keuze bieden, meer waar vr zijn geld geven en een vlttere tegang tt diensten in de hele EU verzekeren WAAROM

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzndere Omstandigheden Prfileringsfnds

Nadere informatie

Accreditatieprocedure Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde

Accreditatieprocedure Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde Nederlandse Vereniging vr Technische Geneeskunde p/a Technische Geneeskunde Carré CR 3.635 Pstbus 217 7500 AE ENSCHEDE Accreditatieprcedure Nederlandse Vereniging vr Technische Geneeskunde Versie: 27-12-2013

Nadere informatie

TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN

TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN Vr je inschrijving bij Hgeschl Leiden betaal je jaarlijks cllegegeld, dit is wettelijk verplicht. Hiernder lees je he Hgeschl Leiden het cllegegeld

Nadere informatie

1.1 Verantwoording 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2

1.1 Verantwoording 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2 TREASURYSTATUUT INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1.1 Verantwrding 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2 2 DOELSTELLING TREASURYFUNCTIE 2.1 Liquiditeitenbeheer 3 2.2 Financieren 4 2.3 Beleggen 5 2.4 Betalingsverkeer

Nadere informatie

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN HOOG-LAAG LAAG-PENSIOEN f f LAAG -HOOG HOOG-PENSIOEN Vr pensiengerechtigden die de 65-jarige leeftijd ng niet bereikt hebben U kunt

Nadere informatie

Opgelet! Aan de registratie van de leerwegonderdelen verandert er niets. Je blijft dus opleidingen en stages registreren op de gekende manier.

Opgelet! Aan de registratie van de leerwegonderdelen verandert er niets. Je blijft dus opleidingen en stages registreren op de gekende manier. Leerweg Inhud Definitie... 2 Principes... 2 De leerweg... 2 De leerwegnderdelen... 3 Opleiding... 3 Stage... 4 IBO... 4 Knelpunt... 5 Welke acties kan je uitveren in de tab leerweg?... 5 De mschrijving

Nadere informatie

QUICKSTART WEBSHOP SYSTEEM GARDEN CONNECT

QUICKSTART WEBSHOP SYSTEEM GARDEN CONNECT QUICKSTART WEBSHOP SYSTEEM GARDEN CONNECT Deze Quickstart biedt u als gebruiker van het webshp systeem van Garden Cnnect een handreiking bij de meest belangrijke stappen tijdens het pzetten en beheren

Nadere informatie

Resultaten Enquête Bedrijven 2008

Resultaten Enquête Bedrijven 2008 Resultaten Enquête Bedrijven 2008 Gedrag & ervaringen van bedrijven p de vrijgemaakte Vlaamse energiemarkt resultaten met betrekking tt slimme meters Rapprt vr de Vlaamse Reguleringsinstantie vr de Elektriciteits-

Nadere informatie

MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL

MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL BELANGRIJK! LEES EERST DE TOELICHTING MET BLOKLETTERS INVULLEN

Nadere informatie

Isabel 6 SEPA Domiciliëringen in detail

Isabel 6 SEPA Domiciliëringen in detail Isabel 6 SEPA Dmiciliëringen in detail Versie 1.1-11-12-2012 Inhudspgave 1 Inleiding... 3 2 De rl van de schuldeiser en van de banken bij de Eurpese dmiciliëring... 3 2.1 De rl van de schuldeiser... 3

Nadere informatie

Vervoersmanagement Online

Vervoersmanagement Online Verversmanagement Online Instructie uder / verzrger Aanvragen leerlingenverver Versie 7.7 1 Inleiding Van harte welkm bij Verversmanagement Online. Verversmanagement Online is één van de tls die Publiek

Nadere informatie

Privacyverklaring Luscii

Privacyverklaring Luscii Privacyverklaring Luscii 1. Luscii Luscii healthtech B.V. is een Nederlands bedrijf. Onze bedrijfsactiviteiten vinden plaats in de Eurpese Ecnmische Ruimte (EER) en tenzij anders aangegeven bewaren wij

Nadere informatie

Inloggen. Nieuwsbrieven. Nieuwe nieuwsbrief aanmaken. Snippet

Inloggen. Nieuwsbrieven. Nieuwe nieuwsbrief aanmaken. Snippet Inlggen - Lg in p: https://dialgue.triplis.cm NB. Triplis kan met alle reguliere brwsers wrden gebruikt, echter wrdt het gebruik van Firefx aangeraden en het gebruik Internet Explrer afgeraden. - Vul bij

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Webshop Ginger.

Algemene voorwaarden Webshop Ginger. Algemene vrwaarden Webshp Ginger. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

- Bedrijfsvermeldingen, Key-accounts & andere advertentiemogelijkheden -

- Bedrijfsvermeldingen, Key-accounts & andere advertentiemogelijkheden - - Bedrijfsvermeldingen, Key-accunts & andere advertentiemgelijkheden - Dr: VvE Media B.V. Versie: 2.1 Datum: 7 mei 2015 Cntactpersn: Dhr. R.H.P. van der Vssen inf@nederlandvve.nl www.nederlandvve.nl ABN

Nadere informatie

DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN

DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN Met ik mijn kind aanmelden? Als u uw kind niet aanmeldt, kunt u het pas vanaf de eerste schldag van mei 2014 inschrijven vr het schljaar 2014-2015 in een Dilbeekse kleuter

Nadere informatie

Veel gestelde vragen, Producties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017)

Veel gestelde vragen, Producties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017) Veel gestelde vragen, Prducties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017) De regeling 1. Vr welke activiteit kan subsidie wrden verleend in het kader van de regeling? U kunt een subsidie aanvragen vr:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens Algemene Vrwaarden Lidahlm Garens Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

1. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;

1. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt; Algemene Vrwaarden Artikel 1 - Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: 1. Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; 2. Cnsument: de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Digi-Muse B.V. AV 1 november 2013

Algemene Voorwaarden Digi-Muse B.V. AV 1 november 2013 Algemene Vrwaarden Digi-Muse B.V. AV 1 nvember 2013 Bij de aankp van prducten heeft de cnsument de mgelijkheid de vereenkmst znder pgave van redenen te ntbinden gedurende 7 dagen. Uitgeslten van dit recht

Nadere informatie

Voorontwerp Decreet Gereglementeerde boekenprijs

Voorontwerp Decreet Gereglementeerde boekenprijs Vrijdag 30 ktber 2015 Vrntwerp Decreet Gereglementeerde bekenprijs Ecnmische cntext - De gereglementeerde bekenprijs kmt er p vraag van de sectr m de bekenmarkt, die het al vele jaren niet makkelijk heeft,

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

TOELICHTING KOSTEN MOZAÏEKBEHEER OPEN GRASLAND

TOELICHTING KOSTEN MOZAÏEKBEHEER OPEN GRASLAND STICHTING COLLECTIEF AGRARISCH NATUURBEHEER SCAN TOELICHTING KOSTEN MOZAÏEKBEHEER OPEN GRASLAND BESCHRIJVING De ksten mzaïekbeheer zijn een vergeding vr de ksten die p bedrijfsniveau gemaakt wrden vr het

Nadere informatie

Document 77.v. Een d.d. 10 april 2017 van NLO aan de Kansspelautoriteit houdende voorinformatie over het akkoord met Stichting

Document 77.v. Een  d.d. 10 april 2017 van NLO aan de Kansspelautoriteit houdende voorinformatie over het akkoord met Stichting Q Kansspelautriteit [V Datum 18 September 2018 ns kenmerk 12558/ 01.04.688 Dcument 77.v. Een e-mail d.d. 10 april 2017 van NL aan de Kansspelautriteit hudende vrinfrmatie ver het akkrd met Stichting Staatslterijschadeclaim.

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Management review. CO2-reductiesysteem. Rapportage juli 2015 (referentiejaar = 2010) I. Bangma O. Van der Ende

Management review. CO2-reductiesysteem. Rapportage juli 2015 (referentiejaar = 2010) I. Bangma O. Van der Ende Management review CO2-reductiesysteem Rapprtage juli 2015 (referentiejaar = 2010) Opgesteld dr: Akkrd: I. Bangma O. Van der Ende 1. Inleiding Op 28 juli is een management review gehuden waarin de energieprestaties

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. U moet beschikken over het rekenprogramma Microsoft Excel versie 97 of hoger om dit rekenblad te kunnen gebruiken.

GEBRUIKSAANWIJZING. U moet beschikken over het rekenprogramma Microsoft Excel versie 97 of hoger om dit rekenblad te kunnen gebruiken. I.Alvrens te beginnen GEBRUIKSAANWIJZING U met beschikken ver het rekenprgramma Micrsft Excel versie 97 f hger m dit rekenblad te kunnen gebruiken. Installatie Opdat het rekenblad zu functineren is er

Nadere informatie

Werkinstructie. Contractering Huisartsen 2015

Werkinstructie. Contractering Huisartsen 2015 Werkinstructie Cntractering Huisartsen 2015 Belangrijkste pmerkingen met betrekking tt de digitale cntractering U sluit uw cntract af via de website van DSW. U lgt in met uw individueel VeCZ certificaat,

Nadere informatie

Artikel 5 - De overeenkomst Artikel 6 - Herroepingsrecht Artikel 7 - Kosten in geval van herroeping

Artikel 5 - De overeenkomst Artikel 6 - Herroepingsrecht Artikel 7 - Kosten in geval van herroeping Algemene Vrwaarden het Anbi register Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van het ANBI register Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

Informatie over 'Kosten en Lasten'

Informatie over 'Kosten en Lasten' NEWSFLASH VOOR TUSSENPERSONEN 22 september 2017 Infrmatie ver 'Ksten en Lasten' Het reglement Ksten en Lasten van de FSMA geldt vr wie in België diensten van verzekeringsbemiddeling aanbiedt. Het reglement

Nadere informatie