Bijlage. Kaart landgoed Ottermeer oppervlakte nieuwe natuur sept 2010 Kaart landgoed Ottermeer beplantingsplan sept 2010 INHOUD 1.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage. Kaart landgoed Ottermeer oppervlakte nieuwe natuur sept 2010 Kaart landgoed Ottermeer beplantingsplan sept 2010 INHOUD 1."

Transcriptie

1 Beheerplan voor 15,7 hectare nieuwe natuur op Landgoed Ottermeer Gemeente Roosendaal Sept 2010

2 INHOUD 1. INLEIDING 2. BESCHRIJVING INRICHTING EN BEHEER NATUURDOELTYPEN 2.1 Dennen, eiken en beukenbos/gemengd bos 2.2 Bloemrijke grasranden/land 2.3 Laanbeplanting 2.4 Houtwal/Houtsingel 2.5 Poel 2.6 Scheer haag 2.7 Wandelpaden 2.8 Nog naar natuur om te vormen percelen 7a, 7b en 11 Bijlage Kaart landgoed Ottermeer oppervlakte nieuwe natuur sept 2010 Kaart landgoed Ottermeer beplantingsplan sept 2010

3 1. INLEIDING In het Beeldkwaliteitplan Landgoed Ottermeer wordt het ontwerp voor Landgoed Ottermeer toegelicht. Dit ontwerp is juridisch vertaald in een nieuw bestemmingsplan. De voorschriften van het bestemmingsplan vormen het kader voor de feitelijke instandhouding van ondermeer de nieuwe natuur die op het landgoed wordt gerealiseerd. Het feitelijke beheer van de gewenste natuurdoeltypen is beschreven in dit beheersplan. In dit plan zijn beheervoorschriften voor de diverse natuurdoeltypen opgesteld. Bij de uitwerking van de beheervoorschriften is zoveel mogelijk aangesloten bij de systematiek van de Provinciale Subsidieregeling Natuurbeheer (PSN) en subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Noord-Brabant en sinds 1 januari 2010 is deze regeling vervangen door de SNL.

4 2. INRICHTING EN BEHEER NATUURDOELTYPEN Algemeen Voor de realisatie van het ontwerp is 11,86 hectare landbouwgrond reeds omgevormd naar nieuwe natuur en is dus gerealiseerd! Dit is gebeurd in de jaren 2002 tot heden. Het gaat hierbij om de volgende natuurdoeltypen: 2.1 Gemengd bos type genaamd Dennen, eiken en beukenbos Oppervlakte netto 10,7 ha. Voor de inrichting is het terrein onderzocht op grondsoort en vochtigheid. Alle gronden zijn zandgronden, soms met leemfracties en de gronden bevatten tot zeer veel humus, waarbij altijd het waterpeil dieper is als 1 meter. Er is een indeling gemaakt welke in het inrichtings en beplantingsplan gespecificeerd staat. Een gemengd inheems bos waarbij enkele mono beplantingsvakken zijn toegevoegd. Er is gekozen voor biologisch gekweekt plantmateriaal omdat dit direct aansluit bij de doelstellingen van de eigenaren( namelijk biologische teelten van siergewassen). Als er autochtone materiaal beschikbaar was is hiervoor gekozen. Alle bomen zijn handmatig ingeplant, in wildverband waarbij de afstand 1,5 x 1,5 mtr. is aangehouden De gebruikte boomvormende soorten zijn: -Quercus palustrus, -Betula spec -Robina Pseudoacacia -Prunus alvium -Alnus Glutinosa -Castanea Sativa -Salix Caprea -Prunus Padus -Pseudotsuga Menziesii -Pinus Sylvestrus -Salix Caprea en Alba gebruikte struikvormende soorten zijn : -Rhamnus frangula -Sorbus aucuparia -Prunus spinoza -Corylus avellana -Amelanchier Lamarkii -Ilex Aquifolium -Rosa Canina -Viburnum Opulus -Malus Sylvestrus -Pyrus Communis Instandhouden van het element: periodiek onderhoud uitvoeren, dunning, selectie op natuurwaarden geen werkzaamheden verrichten die de ecologische waarden van het element negatief beïnvloeden; Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in het element is niet toegestaan m.u.v. pleksgewijze bestrijding van akkerdistel, ridderzuring. brandnetel en Jacobskruiskruid Snoeiwerkzaamheden worden alleen verricht in de periode tussen 1 november en 15 maart. Begrazing kan toegepast worden als hulp bij beheer.

5 2.2 Bloemrijk grasranden Om het bos is als overgang naar buurlanden een bloemrijke grasland/rand gerealiseerd. Het bloemrijk grasland is ingezaaid met een bloemenweidemengsel dat bestaat uit ter plaatse thuishorende soorten zoals Margriet, Gewoon knoopkruid, Gewone rolklaver, smalle weegbree en diverse grassoorten w.o Roodzwenk, Timothee, Veldbeemd. Het zijn vooral de stroken langs de zoom van het bos, langs aanliggende percelen en onder de laanbomen. Zij vormen zo de completering van de boszoom. 90% van het grasland wordt jaarlijks gehooid of beweid; Bemesting met ruige mest of kalk is maximaal 1 maal per 5 jaar toegestaan wanneer dit noodzakelijk is voor de instandhouding van het bloemrijk grasland; Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in het grasland is niet toegestaan m.u.v. pleksgewijze bestrijding van akkerdistel, ridderzuring, brandnetel en jacobskruiskruid; Ingeval van beweiding is in de periode tussen 1 juli en 1 april een veebezetting van maximaal 3,0 grootvee-eenheden (GVE) per hectare bloemrijk grasland op enig moment toegestaan; buiten deze periode is een veebezetting van van maximaal 1,5 GVE op enig moment toegestaan; Ingeval van maaien en afvoeren mag de eerste maaibeurt pas na 16 juni wordt uitgevoerd; dit geldt niet voor de eerste 3 jaar na inrichting. Gedurende de eerste 3 jaar mag het gehele jaar worden gemaaid met een maximum van 3 maaibeurten per jaar om de bodem versneld te verschralen. 2.3 Laanbeplanting Type L01.07 Landgoed Ottermeer herstelt de in de jaren 30 verloren gegane natuur. De structuur van lanen is weer teruggebracht. De beukenlaan loopt over de oude Hopmeerweg - zijnde het zandpad- van de boerderij richting Noord. Het is een mengsel van rode en groene beuken. De Beukenlaan is ter hoogte van buurman Brosens landerijen - op zijn verzoek- eenzijdig beplant. De eikenlaan loopt vanaf de boerderij naar het westen en is herstel van de jaren 30 gekapte grote eiken. Deze nieuwe eikenlaan sluit aan op een restant van dit erfgoed waar nu nog een aantal eiken staan die een 80 cm doorsnede bemeten. Er zijn Quercus Palustrus en Quercus Rubra aangeplant. Verder siert 4 rijen Platanen de oprit vanaf de Nigtestraat.. De bomen worden periodiek gesnoeid, waarbij de kroon (onderste tak tot de top) na het snoeien altijd even lang of langer is dan de lengte van het takvrije stamstuk; Bij versnipperen van het takhout mogen de snippers niet in het element worden verwerkt; Snoeiwerkzaamheden worden alleen verricht in de periode tussen 1 augustus en 15 maart; De onderbegroeiing van de lanen zal beheerd worden als bloemrijk grasland; zie voor beheervoorschriften bloemrijk grasland.

6 2.4 Houtsingel/houtwal Type L01.02 Houtsingels zijn aangeplant op diverse plaatsen. Ze vormen beschutting, nestgelegenheid voor dieren, voedsel voor dieren, bloem en besrijk en zijn zeer fraai. O.a. een lange houtsingel vormt de afscheiding tussen Biologische teelt en natuurkampeerterrein.. Het element wordt periodiek gedund/deels afgezet zodat een dicht gewas, ideaal als broedplaats voor o.a heggevogels. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in het element is niet toegestaan m.u.v. pleksgewijze bestrijding van akkerdistel, ridderzuring, Jacobskruiskruid en Japanse duizendknoop en van ongewenste houtsoorten (Amerikaanse vogelkers, Amerikaanse eik en Robinia) middels een stobbenbehandeling; Bij beweiding van de aanliggende gronden is een raster aanwezig waardoor schade door vraat aan stammen en hakhoutstoven en betreding van het element wordt voorkomen. Het raster mag niet bevestigt zijn aan stammen van het element zelf; Snoeiwerkzaamheden worden in beginsel alleen verricht in de periode tussen 1 november en 15 maart.; bestrijding van ongewenste houtsoorten kan in de periode tussen 15 juli en 15 maart plaats vinden. 2.5 Poel Type L01.01 Er zijn 4 poelen/ven momenteel op Ottermeer, alleen de poel noordelijk wordt aangemerkt als nieuwe natuur. Deze poel heeft een oppervlakte van ca m2. Het water staat in laagste stand ca. 60 cm. De poel is omgeven door voedselarm zand overgangsgebied bos naar water- waar enkele bomen op groeien maar door zijn samenstelling optimaal is voor de ontwikkeling van schraal voedselarm biotoop en is nu al prachtig. Hierin is ook een oeverzwaluw-wal door ons aangelegd. Een deel hiervan moet in onze visie een heidebegroeiing krijgen. Dit is echter door de regelgeving van de overheid -namelijk dat heidemaaisel afval is en niet hier aangevoerd mocht worden- nog niet gerealiseerd,. Het overgangsgebied bos- water kent een schraal zanderig karakter enkele struiken en veel bloemen zijn kenmerkend.. De waterdiepte is in de diepste delen in de periode van 1 oktober tot 1 april tenminste 0,5 meter; incidenteel mag de poel in de zomerperiode droogvallen; Maximaal 25% van de oppervlakte van de oever is begroeid met houtige gewassen; Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in het element is niet toegestaan; Geen water onttrekken aan het element anders dan voor het drenken van vee; In het element mag geen vis uitgezet worden en er mogen geen eenden/ganzen in gehouden of gelokt worden; De oever van de poel is begroeid met inheemse plantensoorten met een bedekking van minimaal 75%. Schoningswerkzaamheden verrichten in de periode tussen 1 september en 15 oktober.

7 2.6. Knip of scheerheg Type L01.05 Er is al groot-deels een haag rond perceel 7a aanwezig. Een kenmerkend element zoals vroeger in deze streek veel voorkwam maar nu nagenoeg geheel is verdwenen. Deze haag vormt een natuurlijke afscheiding naar de aanliggende Hollandse Dreef, Hopmeerweg. Verder rond de oprit. De lengte is totaal ca. 600 m en wordt uiteindelijk ca mtr lang. De haag langs de oprit wordt aangeplant met veel bloemrijke struiken zoals sleedoorn, meidoorn, amalanchier, Rosa, Fagus, Rhododendron. Het doel van de haag is weer de oude heggen te herstellen die net als vroeger tijden de natuurlijke afscheiding vormde van de weilanden. Dit prachtige landschapselement is tevens een fantastische nestgelegenheid voor heggen fauna. Ook rond perceel 7b en grootdeels van perceel 11 moet een bloemrijke heg worden aangelegd de maximale hoogte van deze heg wordt 1,50 meter. Het element wordt minimaal eenmaal per 1 jaar geknipt of geschoren en de haag heeft in geschoren toestand een hoogte van minimaal 1 meter en maximaal 1,50 meter; Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in het element is niet toegestaan m.u.v. pleksgewijze bestrijding van akkerdistel, ridderzuring, Jacobskruiskruid en Japanse duizendknoop en van ongewenste houtsoorten (Amerikaanse vogelkers, Amerikaanse eik en Robinia) middels een stobbenbehandeling; Bij grondbewerking van de aanliggende gronden wordt een minimale afstand van 1 meter vanaf de voet van het element in acht genomen; Snoeiwerkzaamheden worden alleen verricht in de periode tussen 1 juni en 15 maart Wandelpaden. Ten behoeve van de openbare toegankelijkheid zijn er en zullen er onverharde paden worden aangelegd voor wandelaars. Dit zullen zogenaamde graspaden zijn. Voor het merendeel komen de paden in bloemrijk grasland te liggen en in het bos als bospaden. De graspaden zullen frequenter gemaaid worden; 2 tot 4 x per jaar om een goede toegankelijkheid te waarborgen. Ook de bomen zullen regelmatig moeten worden gesnoeid (verwijderen zijtakken) om het dichtgroeien van de paden te voorkomen. De wandelpaden dienen zoveel mogelijk beleving voor de wandelaar te geven.

8 2.8. Nog naar Natuur om te vormen percelen 7a, 7b en perceel 11. Type N00.01 Op de kaart landgoed Ottermeer oppervlakte nieuwe natuur zijn de percelen 7a, 7b en 11 duidelijk weergegeven. Dit zijn de percelen die nu niet zijn omgevormd naar natuur. De totale oppervlakte van 7a, 7b en 11 is 3,84 hectare. Totaal van de nieuwe natuur is 11,86 hectare gerealiseerd vermeerdert met deze percelen (grootte 3,84 hectare ) geeft totaal 15,7 hectare nieuwe natuur. Perceel 7a. wordt geheel omgeven door een knip en scheer heg die bestaat uit Fagus Sylvatica in zuid en oost zijde. In de noordzijde wordt een bloemrijke scheerheg aangeplant met meidoorn, sleedoorn. Amelanchier, Rosa, Rhododendron, wilde kamperfoelie, de hoogte van deze heg zal maximaal 1,50 meter worden. Zo ontstaat een dichte, geurende en bloemrijke natuurlijke afscheiding van het kruiden en faunarijke grasland. In dit grasland wordt een zo hoog mogelijke soortenrijkdom nagestreeft tot een bloemrijke geurende weide. Door bepaalde delen ruig te laten zullen flora en fauna extra floreren. Hoogstamfruit bomen vormen een passende aanvulling als landschapelement. Perceel 7b. In 7b wordt ook een kruiden en faunarijke grasland als boven gerealiseerd, middenin staat een beeldbepalende karakteristieke solitaire boom die zich kan ontwikkelen als monument. Het perceel wordt omplant met een bloemrijke natuurlijke heg ( max 1,50 mtr hoog) met bovenstaande soorten zoals in perceel 7a beschreven erin. Perceel 11. Perceel 11 kenmerkt zich als een kruiden en fauna rijk-soortenrijk grasland met een aantal fraaie landschapselementen w.o. enkele beeldbepalende solitaire bomen midden in het perceel. Het perceel wordt deels afgescheiden zoals de percelen 7a en 7b met een bloemrijke natuurlijke heg met een maximale hoogte van1,50 meter. Bodem bedekkende soorten diverse grassen, Peterselie, fenegriek, wilde peen, Timothee, roodzwenk, witte klaver, rolklaver, kamgras, duizendblad en kamille. Solitaire bomen regelmatig snoeien tot er een takvrij stamstuk van 3 meter. Er wordt geen bemesting toegepast, met uitzondering van ruige stalmest ( max 20 ton per ha per jaar) Bekalken is toegestaan. Beweiding is toegestaan. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in het grasland is niet toegestaan m.u.v. pleksgewijze bestrijding van akkerdistel, ridderzuring, brandnetel en jacobskruiskruid; Ingeval van maaien en afvoeren mag de eerste maaibeurt pas na 16 juni wordt uitgevoerd; dit geldt niet voor de eerste 3 jaar na inrichting. Gedurende de eerste 3 jaar mag het gehele jaar worden gemaaid met een maximum van 3 maaibeurten per jaar om de bodem versneld te verschralen. Altijd zal een deel van het perceel niet gemaaid worden om zo schuilmogelijkheden en uitzaai van bloemrijke en kruidige vegetatie te bevorderen.

Landgoed Ottermeer. Beheerplan Definitief februari 2013. Fam. Termorshuizen i.s.m. Coördinatiepunt Landschapsbeheer Brabants Landschap

Landgoed Ottermeer. Beheerplan Definitief februari 2013. Fam. Termorshuizen i.s.m. Coördinatiepunt Landschapsbeheer Brabants Landschap Landgoed Ottermeer Beheerplan Definitief februari 2013 Fam. Termorshuizen i.s.m. Coördinatiepunt Landschapsbeheer Brabants Landschap 1 2 INHOUD 1. INLEIDING 2. BESCHRIJVING INRICHTING EN BEHEER NATUURBEHEERTYPEN

Nadere informatie

Bijlage C: Pakketten maatregel fijne dooradering behorende bij Groen Blauw Stimuleringskader Noord-Brabant

Bijlage C: Pakketten maatregel fijne dooradering behorende bij Groen Blauw Stimuleringskader Noord-Brabant Deze bijlage behoort bij de Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Noord-Brabant, vastgesteld bij besluit van Gedeputeerde Staten van 16 december 2008, nr. 1475112 Bijlage C: Pakketten maatregel

Nadere informatie

Brabants Landschap Postbus ZH Haaren Tel: Fax: KWALITEITSIMPULS LANDSCHAP-

Brabants Landschap Postbus ZH Haaren Tel: Fax: KWALITEITSIMPULS LANDSCHAP- Brabants Landschap Postbus 80 5076 ZH Haaren Tel: 0411-622775 Fax: 0411-623691 E-mail: info@brabants.nl Datum opmaak: 25 3-2014 -KWALITEITSIMPULS LANDSCHAP- Naam Contactpersoon : J.C. Albers : J.C. Albers

Nadere informatie

Bijlage E bij de Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Noord- Brabant

Bijlage E bij de Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Noord- Brabant Bijlage E bij de Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Noord- Brabant Pakketten maatregel vergroten recreatief medegebruik agrarisch cultuurlandschap Versie na tweede wijziging, 25 juli 2017 RECREATIEPAKKETTEN

Nadere informatie

Format projectplan aanleg landschapselementen -LANDSCHAPPELIJKE INPASSING-COMPENSATIE MAATREGELEN-

Format projectplan aanleg landschapselementen -LANDSCHAPPELIJKE INPASSING-COMPENSATIE MAATREGELEN- Datum opmaak ; 6 11 2017 Datum gewijzigd ; 21-11-2017 Format projectplan aanleg landschapselementen -LANDSCHAPPELIJKE INPASSING-COMPENSATIE MAATREGELEN- Gegevens aanvrager: Naam : Niels Rommers Adres :

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Landschappelijke inpassing Palmbosstraat 9 en 9a - Klein Zundert Nieuwmoerseweg 3a 4885 KJ ACHTMAAL info@plangroen.nl www.plangroen.nl Colofon Opdrachtgever Schoenmakers Advies BV Minnelingsebrugstraat

Nadere informatie

ERFBEPLANTINGSSPLAN HEUSDEN BEHELP 13 (CAMPING DE PEEL) GEMEENTE ASTEN

ERFBEPLANTINGSSPLAN HEUSDEN BEHELP 13 (CAMPING DE PEEL) GEMEENTE ASTEN Crijns Rentmeesters BV Witvrouwenbergweg 12 5711 CN Someren ERFBEPLANTINGSSPLAN HEUSDEN BEHELP 13 (CAMPING DE PEEL) GEMEENTE ASTEN T: 0493 47 17 77 F: 0493 47 28 88 E: info@crijns-rentmeesters.nl I: www.crijns-rentmeesters.nl

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Landschappelijke inpassing Vervul 8 - Rijsbergen Nieuwmoerseweg 3a 4885 KJ ACHTMAAL info@plangroen.nl www.plangroen.nl Colofon Opdrachtgever Schoenmakers Advies Achtmaal BV Minnelingsebrugstraat 4a 4885

Nadere informatie

Eisen inrichting en beheer Landgoed De Pirk

Eisen inrichting en beheer Landgoed De Pirk Eisen inrichting en beheer Landgoed De Pirk Inrichtingsplan Visie Bij de ontwikkeling van Landgoed De Pirk wordt gestreefd naar een landhuis landgoed. Bij de inrichting van het landgoed zijn de beken en

Nadere informatie

: Crijns Rentmeesters. Adres : Witvrouwenbergweg 12. Telefoon : : Bouwplan Maaijkant

: Crijns Rentmeesters. Adres : Witvrouwenbergweg 12. Telefoon : : Bouwplan Maaijkant Brabants Landschap Postbus 80 5076 ZH Haaren Tel: 0411-622775 Fax: 0411-623691 E-mail: info@brabantslandschap.nl - KWALITEITSIMPULS LANDSCHAP- Datum opmaak: Naam Contactpersoon : Crijns Rentmeesters :

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Wijzigingsregeling stimuleringskader groen blauwe diensten Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Bijlage(n) Gelet op artikel 2

Nadere informatie

ERFBEPLANTINGSSPLAN HEUSDEN BEHELP 13 (CAMPING DE PEEL) GEMEENTE ASTEN

ERFBEPLANTINGSSPLAN HEUSDEN BEHELP 13 (CAMPING DE PEEL) GEMEENTE ASTEN Crijns Rentmeesters BV Witvrouwenbergweg 12 5711 CN Someren ERFBEPLANTINGSSPLAN HEUSDEN BEHELP 13 (CAMPING DE PEEL) GEMEENTE ASTEN T: 0493 47 17 77 F: 0493 47 28 88 E: info@crijns-rentmeesters.nl I: www.crijns-rentmeesters.nl

Nadere informatie

INRICHTINGSPLAN BERGEIJK. Mei 2012 MEI 2014

INRICHTINGSPLAN BERGEIJK. Mei 2012 MEI 2014 INRICHTINGSPLAN Burgemeester Mei 2012 Aartslaan 34 BERGEIJK MEI 2014 1 INLEIDING Dit inrichtingsplan heeft betrekking op de locatie aan de Burgemeester Aartslaan 34 te Bergeijk. Deze locatie is gelegen

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Landschappelijke inpassing Lepelstraat 11 - Achtmaal Nieuwmoerseweg 3a 4885 KJ ACHTMAAL info@plangroen.nl www.plangroen.nl Colofon Opdrachtgever Schoenmakers Advies BV Minnelingsebrugstraat 4a 4885 KP

Nadere informatie

nl -LANDSCHAPPELIJKE INPASSING- -COMPENSATIE MAATREGELEN-

nl -LANDSCHAPPELIJKE INPASSING- -COMPENSATIE MAATREGELEN- BIJLAGE 5 Brabants Landschap Postbus 80 5076 ZH Haaren Tel: 0411-622775 Fax:0411-623691 E-mail: info@brabantslandschap. nl -LANDSCHAPPELIJKE INPASSING- -COMPENSATIE MAATREGELEN- Naam : J.M.M. van Lakwijk

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied, gemeente Etten-Leur. 7.1 Landschappelijk inpassingsplan behorende bij de bestemming 'Agrarisch met waarden'

Bestemmingsplan Buitengebied, gemeente Etten-Leur. 7.1 Landschappelijk inpassingsplan behorende bij de bestemming 'Agrarisch met waarden' Bestemmingsplan Buitengebied, gemeente Etten-Leur 7.1 Landschappelijk inpassingsplan behorende bij de bestemming 'Agrarisch met waarden' Brabants Landschap Postbus 80 76 ZH Haaren Tel: 0411-622775 Fax:0411-623691

Nadere informatie

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING LANDSCHAPPELIJKE INPASSING Beschrijving van de landschappelijke inpassing De nieuwe bebouwing dient op een goede wijze landschappelijk ingepast te worden in de bestaande landschaps- en bebouwingsstructuur.

Nadere informatie

Bijlage C Pakketten maatregel fijne dooradering behorende bij Groen Blauw Stimuleringskader Noord-Brabant

Bijlage C Pakketten maatregel fijne dooradering behorende bij Groen Blauw Stimuleringskader Noord-Brabant Bijlage C Pakketten maatregel fijne dooradering behorende bij Groen Blauw Stimuleringskader Noord-Brabant Deze bijlage behoort bij de Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Noord-Brabant, vastgesteld

Nadere informatie

REGELS BIJLAGE 6 INPASSINGSPLAN HEISTRAAT 20

REGELS BIJLAGE 6 INPASSINGSPLAN HEISTRAAT 20 REGELS BIJLAGE 6 INPASSINGSPLAN HEISTRAAT 20 3. BEOOGDE SITUATIE 3.1 Beoogde herbestemming De initiatiefnemer is voornemens de planlocatie te herbestemmen naar een woonbestemming. De initiatiefnemer gaat

Nadere informatie

Verwerking regeling Kwaliteitsverbetering van het landschap/koppeling in het gemeentelijke beleid

Verwerking regeling Kwaliteitsverbetering van het landschap/koppeling in het gemeentelijke beleid Verwerking regeling Kwaliteitsverbetering van het landschap/koppeling in het gemeentelijke beleid De toepassing van artikel 3.2 uit de Verordening ruimte zoals in deze notitie is beschreven, kan en deels

Nadere informatie

BEPLANTINGSPLAN DEUTERSESTRAAT ONG. CROMVOIRT. Crijns Rentmeesters bv. Crijns Rentmeesters BV. Witvrouwenbergweg CN Someren T:

BEPLANTINGSPLAN DEUTERSESTRAAT ONG. CROMVOIRT. Crijns Rentmeesters bv. Crijns Rentmeesters BV. Witvrouwenbergweg CN Someren T: Crijns Rentmeesters BV Witvrouwenbergweg 12 5711 CN Someren T: 0493 47 17 77 F: 0493 47 28 88 BEPLANTINGSPLAN E: info@crijns-rentmeesters.nl I: www.crijns-rentmeesters.nl DEUTERSESTRAAT ONG. CROMVOIRT

Nadere informatie

Pakketten maatregelen landschappelijke inpassing Gemeente Etten-Leur

Pakketten maatregelen landschappelijke inpassing Gemeente Etten-Leur Deze bijlage behoort bij de beleidsregels landschappelijke inpassing gemeente Etten-Leur; vastgesteld op 26 januari 2016 Pakketten maatregelen landschappelijke inpassing Gemeente Etten-Leur BEPLANTINGSPAKKETTEN

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Landschappelijke inpassing Maalbergenstraat 7 - Wernhout Nieuwmoerseweg 3a 4885 KJ ACHTMAAL info@plangroen.nl www.plangroen.nl Colofon Opdrachtgever Schoenmakers Advies BV Minnelingsebrugstraat 4a 4885

Nadere informatie

-KWALJTEITSIMPULS LANDSCHAP VOOR - PROJECT BOUW 3 WONINGEN SANDER 47 / LAGE DONK 15

-KWALJTEITSIMPULS LANDSCHAP VOOR - PROJECT BOUW 3 WONINGEN SANDER 47 / LAGE DONK 15 Bijlage 3 Brabants Landschap Postbus 80 6 ZH Haaren Tel: 0411-6225 Fax:0411-623691 E-mail: info@brabantslandschap. nl Datum opmaak: 19-2-2014 -KWALJTEITSIMPULS LANDSCHAP VOOR - PROJECT BOUW 3 WONINGEN

Nadere informatie

De ondergetekende verklaart in te stemmen met dit plan dat betrekking heeft op:

De ondergetekende verklaart in te stemmen met dit plan dat betrekking heeft op: Brabants Landschap Postbus 80 5076 ZH Haaren Tel: 0411-622775 Fax: 0411-623691 E-mail: info@brabantslandschap.nl -LANDSCHAPPELIJKE INPASSING- -COMPENSATIE MAATREGELEN- Naam Contactpersoon : A.P.M. Ooms

Nadere informatie

Bijlage 2 Voor subsidie in aanmerking komende groenblauwe diensten pakketten in het Waterschapsgebied Roer en Overmaas, Zuid-Limburg (kaart 1a)

Bijlage 2 Voor subsidie in aanmerking komende groenblauwe diensten pakketten in het Waterschapsgebied Roer en Overmaas, Zuid-Limburg (kaart 1a) Bijlage 2 Voor subsidie in aanmerking komende groenblauwe diensten pakketten in het Waterschapsgebied Roer en Overmaas, Zuid-Limburg (kaart 1a) 110214-0129 1 BLAUWE ZOEKGEBIEDEN PO Poel en klein historisch

Nadere informatie

Beplantingslijst EVZ Vossenbergse Vaart

Beplantingslijst EVZ Vossenbergse Vaart Beplantingslijst EVZ Vossenbergse Vaart Project: Deelgebied: Projectnr.: Opdrachtgever: Datum: Cluster EVZ's EVZ Vossenbergse Vaart 9X5187 Waterschap Brabantse Delta 23 januari 2013 Nr. Wetenschappelijke

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan Bloemenkwekerij van Thiel Kapelweg 33 Handel. i.o.v. dhr. C. van Thiel

Erfbeplantingsplan Bloemenkwekerij van Thiel Kapelweg 33 Handel. i.o.v. dhr. C. van Thiel Erfbeplantingsplan Bloemenkwekerij van Thiel Kapelweg 33 Handel i.o.v. dhr. C. van Thiel Gemaakt door: Hoveniersbedrijf De Paashoef Gemert September 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding blz.

Nadere informatie

Beheerpakketten Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. Natte dooradering

Beheerpakketten Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. Natte dooradering Beheerpakketten Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Natte dooradering 9 Poel en klein historisch water Poelen zijn natuurlijke of gegraven laagtes, gemaakt om over water voor vee te kunnen beschikken.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Karreveld Karreveld 10, Roggel - PNR 6089NC /031213

Landschappelijke inpassing Karreveld Karreveld 10, Roggel - PNR 6089NC /031213 INLEIDING Het plangebied is gelegen in een jong ontginningslandschap ten noordwesten van de kern Roggel. plangebied plangebied in het veld BEPLANTINGSPLAN 051113-1:1250 H1 Beukenhagen B1 Platanen S1 infiltratie

Nadere informatie

ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Kootwijkerdijk 12, Kootwijkerbroek Beplantingsplan

ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Kootwijkerdijk 12, Kootwijkerbroek Beplantingsplan ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Beplantingsplan 2 Te behouden beplanting Kootwijkerdijk 12 te behouden zomereiken te behouden gewone esdoorn te

Nadere informatie

RAPPORT. Bungalowpark Aerwinkel Posterholt. BP RDL d.d Datum: Opgesteld door: M. Mulders

RAPPORT. Bungalowpark Aerwinkel Posterholt. BP RDL d.d Datum: Opgesteld door: M. Mulders RAPPORT Projectnaam: Onderdeel: Bungalowpark Aerwinkel Posterholt Beplantingsplan Documentnummer: Bijbehorende tekening: BP150421 2014-RDL004-10 d.d. 21-04-2015 Datum: 17-07-2015 Opgesteld door: M. Mulders

Nadere informatie

Bijlage D: Pakketten maatregel fijne dooradering behorende bij Groenblauw Stimuleringskader Noord-Brabant

Bijlage D: Pakketten maatregel fijne dooradering behorende bij Groenblauw Stimuleringskader Noord-Brabant Bijlage D: Pakketten maatregel fijne dooradering behorende bij Groenblauw Stimuleringskader Noord-Brabant Provincie Noord-Brabant Maart 2007 LANDSCHAPSPAKKETTEN L1 L2 L3 L4 L5 L6 L7 L8 L9 L10 L11 L12 L13

Nadere informatie

Bijlage D. Clusterbeschrijvingen

Bijlage D. Clusterbeschrijvingen Bijlage D. Clusterbeschrijvingen 1 Thema I: op landbouwgronden en Door aangepast management op landbouwbedrijven kan de biodiversiteit van landbouwgronden worden vergroot. Het gaat daarbij om de volgende

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Landschappelijke inpassing Bijltjesstraat 3 - Wernhout Nieuwmoerseweg 3a 4885 KJ ACHTMAAL info@plangroen.nl www.plangroen.nl Colofon Opdrachtgever Schoenmakers Advies Achtmaal BV Minnelingsebrugstraat

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Landschappelijke inpassing Ettenseweg 4 - Sprundel Nieuwmoerseweg 3a 4885 KJ ACHTMAAL info@plangroen.nl www.plangroen.nl Colofon Opdrachtgever Schoenmakers Advies Achtmaal BV Minnelingsebrugstraat 4a 4885

Nadere informatie

Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek - 1 -

Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek - 1 - Inrichtingsplan Verlengde Looweg 7 Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek Rosendael 2a 6891 DA Rozendaal Contactpersoon:

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan Bloemenkwekerij van Thiel Kapelweg 33 Handel. i.o.v. dhr. C. van Thiel

Erfbeplantingsplan Bloemenkwekerij van Thiel Kapelweg 33 Handel. i.o.v. dhr. C. van Thiel Erfbeplantingsplan Bloemenkwekerij van Thiel Kapelweg 33 Handel i.o.v. dhr. C. van Thiel Gemaakt door: Hoveniersbedrijf De Paashoef Gemert September 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding blz.

Nadere informatie

Index Natuurbeheer Landschapselementen

Index Natuurbeheer Landschapselementen Index Natuurbeheer Landschapselementen Houtwal en houtsingel Houtwallen en houtsingels komen in heel Nederland voor. Deze lijnvormige landschapselementen kennen een sterke samenhang met het omringende

Nadere informatie

Concept Schouwkalender

Concept Schouwkalender Concept Schouwkalender Gebaseerd op overzicht beheerpakketten ANLB versie 1.3, 15 februari 2015 Toelichting: Op basis van deze (voorbeeld) schouwkalender kan het moment van de veldcontroles worden bepaald.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Hoogstraat Hoogstraat , Uden - PNR 5406TH

Landschappelijke inpassing Hoogstraat Hoogstraat , Uden - PNR 5406TH 8 KADASTRAAL Het plangebied omvat een deel van perceel 1282 in de sectie Q van de kadastrale gemeente Uden. Zie de markering in het kadastraal uittreksel hieronder en de luchtfoto rechts. plangebied kadastraal

Nadere informatie

Subsidiedossier KLE. Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65

Subsidiedossier KLE. Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier KLE Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document

Nadere informatie

ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5

ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5 ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5 De erven van de Sandersstraat zijn gelegen in het Slagenlandschap. Dit landschapstype kenmerkt zich voornamelijk door de haaks op elkaar staande hoofdrichtingen

Nadere informatie

Index Natuur en Landschap. Onderdeel Landschapsbeheertypen

Index Natuur en Landschap. Onderdeel Landschapsbeheertypen Index Natuur en Landschap Onderdeel Landschapsbeheertypen 7 oktober 2011 1 L01 Groen blauwe landschapselementen L01.01 Beheertype poel en klein historisch water L01.02 Beheertype houtwal en houtsingel

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing teeltveld Mts Heuts 2 e Heiweg ongenummerd, PNR 6051JC / agp

Landschappelijke inpassing teeltveld Mts Heuts 2 e Heiweg ongenummerd, PNR 6051JC / agp LIGGING bebouwing van Maasbracht bosjes struweel bomenrij langs de 1 e Heiweg Het plangebied is gesitueerd in de gemeente Echt. Het bevindt zich in de zone tussen het Julianakanaal en de A2, ten zuiden

Nadere informatie

Algemene toelichting. Toelichting per vak

Algemene toelichting. Toelichting per vak naam: J Swinkels adres: Meijelseweg 53 postcode: 5725 RG woonplaats: Asten telefoon: 0493 560290 Algemene toelichting te beplanten grond: dikte teeltlaag: sortiment: zand, : droog vochtig 30 35 cm zie

Nadere informatie

Collectief Waddenvogels. Pakket Terschellinger elzen- en geriefhoutsingel

Collectief Waddenvogels. Pakket Terschellinger elzen- en geriefhoutsingel Beschrijving van het ANLb 2016 landschapspakket voor het beheer van elzen- en geriefhoutsingels op Terschelling, toe te passen in het leefgebied Droge Dooradering, door leden van het collectief Waddenvogels.

Nadere informatie

Beheerpakketten Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. Water

Beheerpakketten Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. Water Beheerpakketten Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Water 2019 13 Botanisch waardevol grasland Categorie Water Tot in de vijftiger jaren waren veel graslanden rijk aan (bloeiende) kruiden en grassen.

Nadere informatie

Weidevogelbeheer 2016

Weidevogelbeheer 2016 Beheerpakketten Agrarisch Natuur- & Landschapsbeheer 2016 Versie 1.5, 1 Oktober 2015 (Wijzigingen voorbehouden) 1 Grasland met rustperiode - De beheereenheid is ten minste 0,5 hectare groot. - Cumulatie

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Landschappelijke inpassing Oosteindseweg 56-58 - Sprundel Nieuwmoerseweg 3a 4885 KJ ACHTMAAL info@plangroen.nl www.plangroen.nl Colofon Opdrachtgever Schoenmakers Advies BV Minnelingsebrugstraat 4a 4885

Nadere informatie

Natuurmanagement basis Biotoop Bos dag 1

Natuurmanagement basis Biotoop Bos dag 1 C U R S U S Natuurmanagement basis Biotoop Bos dag 1 Martin Winnock, inverde 1 Bossen in Vlaanderen Het b o s in Eu ro pa 146.000 ha 2 Verschuiving bosareaal van west naar oost! BBB - Bosbeheer deel 1

Nadere informatie

Landschappelijke inpassingen en tegenprestatie paardenfokkerij Flitige Lise Breestraat ongenummerd, 5993 BH Maasbree PNR 5802DC / agp

Landschappelijke inpassingen en tegenprestatie paardenfokkerij Flitige Lise Breestraat ongenummerd, 5993 BH Maasbree PNR 5802DC / agp LIGGING Het plangebied is gesitueerd in een ouder ontginningslandschap, ten noorden van de oude nederzetting Rinkesfort en ten zuiden van de kern Maasbree. beplanting en bebouwing op omliggende erven bomenrij

Nadere informatie

Ontwikkeling en beheer van natuurgraslanden in Utrecht: Kruiden- en faunarijk grasland

Ontwikkeling en beheer van natuurgraslanden in Utrecht: Kruiden- en faunarijk grasland Provincie Utrecht, afdeling FLO, team NEL, 5 februari 2015 is het basis-natuurgrasland. Het kan overal voorkomen op alle grondsoorten en bij alle grondwaterstanden, maar ziet er dan wel steeds anders uit.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en mitigerende maatregelen Ruimte voor Ruimteplan Grijzegrubben 2, Grijzegrubben 2, 6361 GM Nuth - PNR 6361GM

Landschappelijke inpassing en mitigerende maatregelen Ruimte voor Ruimteplan Grijzegrubben 2, Grijzegrubben 2, 6361 GM Nuth - PNR 6361GM LIGGING Bebouwing en beplanting van Grijzegrubben en Nierhoven Het plangebied is gesitueerd aan de oostkant van het gehucht Grijzegrubben, ten westen van de kern Nuth. Het is gesitueerd op de overgang

Nadere informatie

Landscahppelijk inpassingsplan woonboerderij fam. Timmermans. Joep Gordijn ontwerp & aanleg

Landscahppelijk inpassingsplan woonboerderij fam. Timmermans. Joep Gordijn ontwerp & aanleg Landscahppelijk inpassingsplan woonboerderij fam. Timmermans Joep Gordijn ontwerp & aanleg Colofon Opdrachtgever: Fam. Timmermans Donte 8 5491 RK Sint-Oedenrode Opdrachtnemer: Joep Gordijn ontwerp & aanleg

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Zorgmanege The Horse Valley Heide 1a, 6088 PC Roggel - PNR 6088PC / / /

Landschappelijke inpassing Zorgmanege The Horse Valley Heide 1a, 6088 PC Roggel - PNR 6088PC / / / LIGGING ten oosten gelegen bos Het plangebied is gesitueerd ten noorden van de kern Roggel. Ten oosten van het plangebied bevindt zich een uitgestrekt bosgebied, plaatselijk bekend als de Ophovense Zandberg.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Kruisweg 44, Herkenbosch

Landschappelijke inpassing Kruisweg 44, Herkenbosch Landschappelijke inpassing Kruisweg 44, Herkenbosch Aanleiding en ligging plangebied Dhr. van de Venne heeft aan de Hammerstraat enkele boogkassen liggen. Deze liggen er al 10 jaar en dienen te worden

Nadere informatie

Cursus herkennen bomen en struiken. i.o.v.

Cursus herkennen bomen en struiken. i.o.v. Cursus herkennen bomen en struiken i.o.v. Wat moet je meenemen? Bomen staan soms verder van de openbare weg. Twijgen, knoppen en bladeren zitten soms vrij hoog om details te zien. Zorg dat je een verrekijker

Nadere informatie

Vinkelsestraat 36, Heesch landschapsplan

Vinkelsestraat 36, Heesch landschapsplan Vinkelsestraat 36, Heesch landschapsplan 18-03-2014 Vinkelsestraat 36, Heesch landschapsplan werknummer 24014028A opdrachtgever H. Ruijs versie 01 auteur MvS datum 18-03-2014 2 Bureau Verkuylen 18-03-2014

Nadere informatie

Beplantingsplan vleeskuikenhouderij Struiken 3a Maasbree Drissen CV

Beplantingsplan vleeskuikenhouderij Struiken 3a Maasbree Drissen CV Beplantingsplan vleeskuikenhouderij Struiken 3a Maasbree Drissen CV 1 april 2015 Beplantingsplan Vleeskuikenhouderij Drissen CV Adres: Struiken 3a Initiatiefnemer: Drissen CV Datum: 1 april 2015 Opgesteld

Nadere informatie

Landschapselementen; hoe zien ze eruit? 2017

Landschapselementen; hoe zien ze eruit? 2017 Landschapselementen; hoe zien ze eruit? 2017 Landschapselementen die in aanmerking komen voor de regeling Vouchers voor Landschapselementen bestaan uit inheemse bomen en struiken. Rondom het erf gaat het

Nadere informatie

Beheerpakketten Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. Open grasland

Beheerpakketten Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. Open grasland Beheerpakketten Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Open grasland 2019 1 Grasland met rustperiode Er wordt een rustperiode in acht genomen van datum x tot datum y (zie beschreven onder pakketten) [1]

Nadere informatie

Inrichtingsplan natuurcompensatie Natuur- en recreatiepark Drakenrijk

Inrichtingsplan natuurcompensatie Natuur- en recreatiepark Drakenrijk Inrichtingsplan natuurcompensatie Natuur- en recreatiepark Drakenrijk Gemeente Beesel Definitief NIBA NV Grontmij Nederland B.V. Eindhoven, 28 mei 2013 Verantwoording Titel : Inrichtingsplan natuurcompensatie

Nadere informatie

Versie bij voorkeur breder

Versie bij voorkeur breder Pakketvoorwaarden A19c2 Versie 2019 Patrijzenrand Beschrijving Deze rand biedt dekking, foerageer- en nestelmogelijkheden voor de patrijs en andere akkervogels. De rand bestaat uit 3 stroken. Eén strook

Nadere informatie

landschapsplan Udenseweg 45, Zeeland

landschapsplan Udenseweg 45, Zeeland landschapsplan Udenseweg 45, Zeeland 1 colofon titel landschapsplan Udenseweg 45, Zeeland inhoudsopgave 1 context 3 datum concept 28.01.2016 gewijzigd 29.12.2016 2 voorzijde 4 3 achterzijde 5 4 plan 6

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren

Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren Gemaakt door: Hoveniersbedrijf De Paashoef Gemert April 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding blz. 02 1.2 Doelstelling blz. 02 2. Erfbeplantingsplan 2.1 Bestaande

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Ruimte voor Ruimteplan A. Vastenburg Bommerigerweg 21, 6281 BR Mechelen - PNR 6281BR

Landschappelijke inpassing Ruimte voor Ruimteplan A. Vastenburg Bommerigerweg 21, 6281 BR Mechelen - PNR 6281BR LIGGING Het plangebied is gesitueerd in het gehucht Bommerig, ten noordoosten van de kern Epen. Bommerig bevindt zich op een matig steile helling aan de oostkant van het Geuldal. hagen en bomen op ten

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan en landschappelijke inpassing

Erfbeplantingsplan en landschappelijke inpassing Nederweerterdijk 14, Meijel Erfbeplantingsplan en landschappelijke inpassing Inrichtings- en beheersplan Rik Bijvelds 31-8-2017 1 Inleiding Ten behoeve van de bestemmingsplanwijziging op de locatie Nederweerterdijk

Nadere informatie

Bruisterbosch met de huidige kernrandzone

Bruisterbosch met de huidige kernrandzone LIGGING opgaande beplanting en bos holle weg waterbuffer Het plangebied is gesitueerd aan de noordkant van het gehucht Bruisterbosch, in de gemeente Margraten. Het is grotendeels gesitueerd in de zo te

Nadere informatie

Doesburgseweg 34 Wehl

Doesburgseweg 34 Wehl Doesburgseweg 34 Wehl Legenda Bebouwing Verharding Weiland 3. Bestaande bomen Te planten bomen 1. 2 st. Hippocastanaceae aesculus (witte paardenkastanje), maat 14-16 3xv 2. 1 st. Tilia europaea 'Pallida'

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en kwaliteitsbijdrage Bouwplan Mts van den Berg Blankwater 12, 6071 NV Swalmen - PNR 6071NV12-280612

Landschappelijke inpassing en kwaliteitsbijdrage Bouwplan Mts van den Berg Blankwater 12, 6071 NV Swalmen - PNR 6071NV12-280612 LIGGING Het plangebied is gesitueerd nabij de landsgrens, ten zuidoosten van de kern Boukoul in de gemeente Roermond. Zie de markering in de uitsnede van de topografische kaart hieronder en de luchtfoto

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en Kwaliteitsverbetering bouwkavel / bouwplan Agrapork Someren VOF Dooleggersbaan 12, 5712 RG Someren - PNR 5712RG

Landschappelijke inpassing en Kwaliteitsverbetering bouwkavel / bouwplan Agrapork Someren VOF Dooleggersbaan 12, 5712 RG Someren - PNR 5712RG LIGGING Het plangebied is gesitueerd aan de Dooleggersbaan ten zuiden van de kern Someren. plangebied plangebied HISTORIE De landschappelijke context is te kenschetsen als een jonge heideontginning. Rond

Nadere informatie

REGELS BIJLAGE 21 INPASSINGSPLAN RUITER 28

REGELS BIJLAGE 21 INPASSINGSPLAN RUITER 28 REGELS BIJLAGE 21 INPASSINGSPLAN RUITER 28 Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren i.o.v. fam. Swinkels - Kanters Gemaakt door: Hoveniersbedrijf De Paashoef Gemert Mei 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1

Nadere informatie

ª ª Æ ø ±ª Æø. Æ ª µ ª ± Æ º ª ª ª BIJLAGE 3. Beplantingsadvies

ª ª Æ ø ±ª Æø. Æ ª µ ª ± Æ º ª ª ª BIJLAGE 3. Beplantingsadvies ª ª Æ ø ±ª Æø Æ ª µ ª ± Æ º ª ª ª BIJLAGE 3 Beplantingsadvies Beplantingsadvies landschappelijke inpassing silo, loods en woning t.b.v. nieuwbouw Landschapsbeheer Drenthe 1 Landschapsbeheer Drenthe maakt

Nadere informatie

Beheerpakketten Leefgebied Droge Dooradering

Beheerpakketten Leefgebied Droge Dooradering Pakket NFW Poel en klein historisch water Beschrijving Poelen zijn natuurlijke of gegraven laagtes, gemaakt om over water voor vee te kunnen beschikken. Andere al dan niet gegraven kleine wateren met een

Nadere informatie

1. Grasland met rustperiode

1. Grasland met rustperiode 1. Grasland met rustperiode Er wordt een rustperiode in acht genomen van datum x tot datum y (zie beschreven onder pakketten) In de rustperiode vinden in de beheereenheid geen bewerkingen plaats Pakket

Nadere informatie

B i j l a g e 3 : G r o e n p l a n

B i j l a g e 3 : G r o e n p l a n B i j l a g e 3 : G r o e n p l a n Toelichting landschappelijke inpassing bedrijf Douma Staal, Sneek Inleiding Landschapsbeheer Friesland is gevraagd een ontwerp op te stellen voor de landschappelijke

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie Bouwplan Wellness Centrum Heelderpeel Rijksweg 15, Heel PNR 6097NK /agp

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie Bouwplan Wellness Centrum Heelderpeel Rijksweg 15, Heel PNR 6097NK /agp LIGGING bungalowpark de Heelderpeel bossen agrarisch bedrijf de N273 Het plangebied is gesitueerd ten noordwesten van de Provinciale weg de N273 en nabij het dagstrand aan de noordoostelijke oever van

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Arnaud de Calavon Dijkerstraat 25, 6006 PR Weert - PNR 6006PR /agp

Landschappelijke inpassing Arnaud de Calavon Dijkerstraat 25, 6006 PR Weert - PNR 6006PR /agp INLEIDING bebouwing en beplanting op ten westen, noorden en oosten gelegen percelen Het plangebied is gesitueerd in een oudere bebouwingscluster, ten zuiden van Weert en ten westen van de N292, de verbindingsweg

Nadere informatie

Aanbevelingen boomteelt n.a.v. het rapport 'De bodem uitgezocht'.

Aanbevelingen boomteelt n.a.v. het rapport 'De bodem uitgezocht'. Aanbevelingen boomteelt n.a.v. het rapport 'De bodem uitgezocht'. In een samenwerkingsverband tussen Tauw bv, Brabantse Millieufederatie en CLM Onderzoek & Advies is in 2009/2010 onderzoek uitgevoerd naar

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan uitbreiding paardensportcentrum Weijenborgerdijk te Vragender Fam. Morsinkhof

Landschappelijk inpassingsplan uitbreiding paardensportcentrum Weijenborgerdijk te Vragender Fam. Morsinkhof Landschappelijk inpassingsplan uitbreiding paardensportcentrum Weijenborgerdijk te Vragender Fam. Morsinkhof Datum 12-06-2013 Getekend door ing. J.Collou Buro Collou Tuin-&Landschapsontwerp Looweg 10 7152AL

Nadere informatie

BIJLAGE 3 Voor subsidie in aanmerking komende groenblauwe diensten pakketten

BIJLAGE 3 Voor subsidie in aanmerking komende groenblauwe diensten pakketten BIJLAGE 3 Voor subsidie in aanmerking komende groenblauwe diensten pakketten 121119-0068 1 PO Poel en klein historisch water Zowel een poel als een klein historisch water is doorgaans een geïsoleerd stilstaand

Nadere informatie

Beplantingsplan. Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo. A.I.W.M. Christiaens

Beplantingsplan. Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo. A.I.W.M. Christiaens Beplantingsplan Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo A.I.W.M. Christiaens 16 oktober 2014 Beplantingsplan Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo A.I.W.M. Christiaens Adres: Eendenkooiweg ong. Melderslo Initiatiefnemer:

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Landhuis Daminksweg 1 te De Lutte

Landschappelijke inpassing Landhuis Daminksweg 1 te De Lutte Landschappelijke inpassing Landhuis Daminksweg 1 te De Lutte November 2016 BURO POELMANS REESINK LANDSCHAPSARCHITECTUUR BURO POELMANS REESINK LANDSCHAPSARCHITECTUUR Zijpendaalseweg 29 6814 CC Arnhem 026

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing bouwplan / bouwkavel J. Buijckx Klokkestraat 1, 5131 RD Alphen (N-B) - PNR 5131RD

Landschappelijke inpassing bouwplan / bouwkavel J. Buijckx Klokkestraat 1, 5131 RD Alphen (N-B) - PNR 5131RD LIGGING Het plangebied is gesitueerd aan een verbindingsweg tussen twee oudere bebouwingslinten, Terover en Hondseind, ten zuidoosten van de kern Alphen. plangebied plangebied HISTORIE De landschappelijke

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan Vliertwijksestraat 35, Rosmalen.

Landschappelijk inpassingsplan Vliertwijksestraat 35, Rosmalen. Landschappelijk inpassingsplan Vliertwijksestraat 35, Rosmalen. Werkdocument: Landschappelijke inpassing: bouwvlak en bestemmingswijziging. Opdrachtgever: Mvr. G. van Helvoirt, Dhr. H. van Helvoirt, Vliertwijksestraat

Nadere informatie

AANMOEDIGINGSREGLEMENT VOOR DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE GROENELEMENTEN (HAAG, HEG, HOUTKANT, BOMENRIJ)

AANMOEDIGINGSREGLEMENT VOOR DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE GROENELEMENTEN (HAAG, HEG, HOUTKANT, BOMENRIJ) AANMOEDIGINGSREGLEMENT VOOR DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE GROENELEMENTEN (HAAG, HEG, HOUTKANT, BOMENRIJ) Artikel 1:. Hagen, heggen, houtkanten en bomenrijen hebben een zeer belangrijke landschappelijke

Nadere informatie

Beatrixpark visie, beheer- en onderhoudsplan

Beatrixpark visie, beheer- en onderhoudsplan Beatrixpark visie, beheer- en onderhoudsplan november 2017 Inhoudsopgave Interventies fase 1 Interventies fase 2 van analyse tot visie 2 uitwerkingen karakteristieke zones Beheer en onderhoudsplan Interventies

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Agrarisch bedrijf R. Cleutjens Kraakstraat 30, 6013 RS Hunsel - PNR 6013RS30-080111 / 060612

Landschappelijke inpassing Agrarisch bedrijf R. Cleutjens Kraakstraat 30, 6013 RS Hunsel - PNR 6013RS30-080111 / 060612 INLEIDING afscherming door een bosje, de opgaande beplanting langs de Langvenlossing, een uitbreidend buurerf Het plangebied is gesitueerd aan de Kraakstraat, ten noorden van de kern Hunsel. Aan de noord-

Nadere informatie

Mutatiedatum: Diameter. handhaven. Soort. Antonie van Leeuwenhoeklaan tot Buijs Ballotlaan Datum beoordeling: 15 september Nr.

Mutatiedatum: Diameter. handhaven. Soort. Antonie van Leeuwenhoeklaan tot Buijs Ballotlaan Datum beoordeling: 15 september Nr. Antonie van Leeuwenhoeklaan tot Buijs Ballotlaan Datum beoordeling: 15 september 2016 Nr. Soort Diameter Hoogte 1 Betula 30 10 >10 ja levensverwachting handhaven Opmerkingen Advies 2 Quercrus rubra 80

Nadere informatie

Objectivering doelpakketten

Objectivering doelpakketten Deze bijlage behoort bij de Subsidieregeling Groen-Blauw Stimuleringskader Noord-Brabant, vastgesteld bij besluit van Gedeputeerde Staten van (datum invullen), nr.???? Bijlage G Objectivering doelpakketten

Nadere informatie

Beplantingsplan. Landgoed Gagel te Handel. Maart Definitief. Rapportnummer: P a. In opdracht van: Familie Versantvoort

Beplantingsplan. Landgoed Gagel te Handel. Maart Definitief. Rapportnummer: P a. In opdracht van: Familie Versantvoort Beplantingsplan Landgoed Gagel te Handel Maart 2010 Definitief Rapportnummer: P09-0200a In opdracht van: Familie Versantvoort Uitgevoerd door: Staro Natuur en Buitengebied Lodderdijk 38a 5421 XB Gemert

Nadere informatie

Houtsingels en vogelbosjes

Houtsingels en vogelbosjes Houtsingels en vogelbosjes Een houtsingel is een lijnvormige beplanting van verschillende soorten inheemse bomen en struiken. Je kunt houtsingels hebben die alleen maar uit struiken bestaan (een struikensingel)

Nadere informatie

Projectplan GOB. Datum: Oktober /16

Projectplan GOB. Datum: Oktober /16 Projectplan GOB Object: De Riggen Datum: Oktober 2015 1/16 Inleiding Aanvrager: Projectnaam: Voorgeschiedenis Stichting het Noordbrabants Landschap Perceel de Riggen - Pannenhoef Perceel was een oude boomkwekerij

Nadere informatie

Bedrijfslandschapsplan Hippisch Centrum Groesbeek. In het kader van het Gemeentelijk Uitvoeringsprogramma (GUP) Bedrijfsgegevens:

Bedrijfslandschapsplan Hippisch Centrum Groesbeek. In het kader van het Gemeentelijk Uitvoeringsprogramma (GUP) Bedrijfsgegevens: Voorbeeldgebied landschapsontwikkeling Ooijpolder - Groesbeek is een initiatief van de gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Nijmegen en Ubbergen, Provincie Gelderland, de Stadsregio, Via Natura,

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Van den Berg Keijsers BV Burgemeester Nooijenlaan 8, 5764 RG De Rips - PNR 5764RG /131212

Landschappelijke inpassing Van den Berg Keijsers BV Burgemeester Nooijenlaan 8, 5764 RG De Rips - PNR 5764RG /131212 LIGGING Het plangebied is gesitueerd aan de Burgemeester Nooijenlaan (de Midden Peelweg) ten zuidoosten van de kern De Rips, in de gemeente Gemert-Bakel. De omgeving is plaatselijk bekend als de Jodenpeel.

Nadere informatie

MASTERPLAN LANDGOED LUZENKAMP ROERMOND Heide 4, 6042 LN Roermond

MASTERPLAN LANDGOED LUZENKAMP ROERMOND Heide 4, 6042 LN Roermond LIGGING - TOPOGRAFISCHE KAART Het plangebied omvat het erf en opstallen, weidegronden en bos van het Hippisch Centrum Roermond. Het plangebied is gelegen in de gemeente Roermond, nabij de Duitse grens

Nadere informatie

Bermenplan Assen. Definitief

Bermenplan Assen. Definitief Definitief Opdrachtgever: Opdrachtgever: Gemeente Assen Gemeente Mevrouw Assen ing. M. van Lommel Mevrouw M. Postbus van Lommel 30018 Noordersingel 940033 RA Assen 9401 JW T Assen 0592-366911 F 0592-366595

Nadere informatie

Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert. in de wijk Seghwaert-Noordhove binnen de gemeente Zoetermeer

Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert. in de wijk Seghwaert-Noordhove binnen de gemeente Zoetermeer Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert in de wijk Controleur: Ruud Dingerdis, Gecontroleerd op 07-08-2014 European Treeworker Hoek Hoveniers Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert in de wijk

Nadere informatie