Centrum voor Thuisbeademing UMC Utrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Centrum voor Thuisbeademing UMC Utrecht"

Transcriptie

1 Bi-level ademhalingsondersteuning Inleiding Een Bi-level apparaat wordt gebruikt ter ondersteuning van een onvoldoende of een haperende ademhaling. Het apparaat wordt gebruikt ter bestrijding c.q. het voorkomen van de gevolgen van ademhalingsstoornissen of onvoldoende ademhaling tijdens de slaap. Deze ademhalingsstoornissen kunnen onder meer tot onvoldoende zuurstofopname in het lichaam leiden. Een van de voorwaarden die aan deze vorm van ademhalingsondersteuning gesteld wordt is dat de patiënt een redelijke aanzet tot ademhalen heeft. Ademt de patiënt tijdens de slaap gedurende langere tijd niet (apnoe), hetgeen bij sommige slaapstoornissen kan voorkomen, dan is deze vorm van ademhalingsondersteuning niet de behandeling van eerste keus. In die gevallen verdient tot op heden neusmaskerbeademing met een volumegestuurde ventilator de voorkeur. Globale werking van het apparaat Tijdens Bi-level ademhalingsondersteuning ademt de patiënt via een neusmasker. Dit neusmasker is aangesloten op het apparaat. De patiënt ademt via de neus. Het apparaat stuurt een dermate (instelbare) luchtstroom naar het masker zodat de inademing als het ware een duw krijgt. Deze luchtstroom wordt op druk ingesteld. Dat wil zeggen dat het apparaat de inademing tot een vooraf ingestelde druk ondersteunt. Ademt de patiënt in dan wordt dit door het apparaat herkend waarbij de luchtstroom toeneemt tot de ingestelde druk. De inademing wordt als het ware naar binnen geduwd tot het van te voren ingesteld niveau (IPAP). Als het apparaat de ingestelde druk bereikt heeft kan de patiënt uitademen, ook de aanzet tot uitademen herkent het apparaat: de druk valt weg tot een van te voren ingesteld niveau (EPAP). Hierdoor blijft een positieve druk in de ademhalingswegen over hetgeen voorkomt dat de ademhalingsweg min of meer afgesloten raakt wat bij sommige slaapstoornissen het geval en ook het probleem is. Het effect van de behandeling met Bi-level ademhalingsondersteuning is dat de ademhalingsfunctie verbetert al naar gelang de ademhalingsstoornis waarvoor de behandeling ingezet wordt (raadpleeg uw arts).

2 Triggermechanisme Bi-level apparaten zijn voorzien van een triggermechanisme. Triggermechanisme wil zeggen dat het apparaat gestuurd kan worden door de ademhaling van de patiënt. Het apparaat voelt wanneer de patiënt in- en uitademt en doet op dat moment waarvoor het ontworpen is: ondersteuning van de ademhaling. Dit mechanisme is al naar gelang het type/merk apparaat instelbaar. Het apparaat kent dus twee niveaus van drukopbouw: IPAP (inspiratory possitive airway pressure) en EPAP (expiratory possitive airway pressure). Instellen op Bi-level ademhalingsondersteuning Dat kan alleen in het ziekenhuis of op de AVA in Arnhem verricht worden. Bi-level ademhalingsondersteuning wordt op geleide van het arteriële bloedgas ingesteld. Met name het PaCO 2 (koolzuurgehalte in het bloed) is via het bloedgas het best te controleren. Het PaO 2 (zuurstofgehalte in het bloed) wordt tegelijkertijd bepaald. Saturatiemeting middels pulsoximetrie kan een waardevolle aanvulling zijn. Een te hoog PaCO 2 of een te laag PaO 2 kan onder invloed van Bi-level ademhalingsondersteuning verbeteren. Door aan het eind van de uitademing een positieve druk te handhaven (EPAP) wordt voorkomen dat de luchtwegen samenvallen. Door de luchtstroom die aanwezig (EPAP) blijft om deze druk te handhaven wordt het uitgeademde CO 2 weggeblazen via de openingen in het systeem. Al naar gelang het type en merk van het apparaat zijn er diverse mogelijkheden om Bi-level ademhalingsondersteuning in te stellen, onder andere: 1. De gevoeligheid van het triggermechanisme; 2. Het verloop in tijd van de drukopbouw (bijvoorbeeld meteen de maximale IPAPinstelling of een geleidelijke opbouw van de maximale IPAP-instelling); 3. Duur van het IPAP- c.q. EPAP-niveau. De instelling dient in samenspraak met de patiënt te geschieden. De ingestelde niveaus moeten door de patiënt kunnen worden geaccepteerd en in overeenstemming zijn met een gewenst bloedgas.

3 Informatie Respironics Synchrony Het Bi-level apparaat dat u mee naar huis gekregen heeft, is een Respironics Synchrony. Het wordt geproduceerd in de Verenigde Staten. Het technisch onderhoud van het apparaat geschiedt door de firma Tefa. Het apparaat kent een vijftal mogelijkheden om de ademhaling te ondersteunen. CPAP Deze vorm van ademhalingsondersteuning draagt zorg voor een continue positieve druk in de luchtwegen. Van deze mogelijkheid maakt het CTB geen gebruik. S-modus Hierbij wordt het apparaat gestuurd door de patiënt. Het apparaat volgt de eigen ademhalingsfrequentie van de patiënt en ondersteunt de ademhaling doordat er een bepaalde druk ingesteld is waardoor er meer lucht in de longen komt. S/T-modus In deze stand wordt het apparaat ook gestuurd door de patiënt maar zal invallen als de ademhaling van de patiënt onder een bepaalde frequentie komt. PC-modus In deze stand wordt het apparaat ingesteld op een bepaalde frequentie die de patiënt volgen moet. Mocht de patiënt extra willen ademhalen dan zal het apparaat extra druk opbouwen. T-modus Het apparaat stuurt de ademhaling van de patiënt. De patiënt heeft geen invloed op de instelling Het CTB gebruikt meestal de mogelijkheden S/T-modus en PC-modus.

4 Beschrijving in detail 1. De aan- en uitzet tiptoets. Indrukken van deze toets zet het apparaat aan of uit. 2. Hier geeft het apparaat aan waar de gebruikte stroom vandaan komt: het lampje bij de stekker toont een lichtnetaansluiting. Het lampje bij de accu brandt als het apparaat stroom uit de accu ontvangt. 3. Hier brandt een rood lampje als er alarm is (bovenste lampje). Het onderste lampje licht geel op indien er een alarm optreedt dat weinig consequenties heeft voor de patiënt of voor werking van het apparaat. Op display 4 is af te lezen om welk alarm het gaat. 4. Het display toont alle gegevens die nodig zijn om het apparaat in te stellen. Ook verschijnen hier gegevens tijdens de normale werking van het apparaat. Bij een alarmering wordt hier getoond welk alarm het betreft. In het display verschijnen bij het instellen en/of wijzigen van het apparaat diverse elektronische menu s waaruit een keuze gemaakt wordt. 5. Tiptoets waarmee het apparaat bediend wordt. 6. Tiptoets waarmee het apparaat bediend wordt. 7. Tiptoets voor de bevestiging van door in het menu (in het display) gemaakte keuzes. Vergelijkbaar met de Enter-toets op een PC. 8. Ramp tiptoets. Deze toets geeft de patiënt de mogelijkheid om het apparaat (na aansluiting op het neusmasker) opdracht te geven om de ingestelde druk langzaam op te bouwen. 9. Toets om het hoorbare alarm tijdelijk te onderdrukken. Bij alarm verschijnt op display 4 melding welk alarm het betreft. De alarmering Het apparaat zal alarmeren: Als er stroomstoring is: continue alarmtoon die stopt als het apparaat met tiptoets 1 uitgezet wordt. Als er disconnectie plaatsvindt: intermitterend hoorbaar signaal. Bijvoorbeeld: de slang schiet onverhoopt los van het masker. Als de ingestelde hoeveelheid lucht niet gehaald wordt: intermitterend hoorbaar signaal. Bijvoorbeeld: er is veel lekkage langs het masker of er zit een scheur in de slang.

5 Mocht een ingestelde alarmgrens overschreden worden dan zal het apparaat een hoorbaar alarm geven en zal er een rood lampje oplichten bij 3. Op display 4 verschijnt een boodschap welk alarm het betreft. Het alarmsignaal stopt als de oorzaak van het alarm opgelost is. Het apparaat werkt gewoon verder met dien verstande dat het rode lampje bij 3 blijft branden totdat tiptoets 7 ingedrukt wordt om de boodschap op display 4 te wissen. Stroomvoorziening In principe is de Synchrony op het lichtnet (1) aangesloten. De bijgeleverde accu is bedoeld om stroomuitval te overbruggen en zal het apparaat 3-4 uur van stroom voorzien. Deze wordt aangesloten op 2. De accu dient 1x per week opgeladen te worden met het bijgeleverde oplaadapparaat. Hiertoe dient de connectie tussen accu en Synchrony onderbroken te worden en maakt men een aansluiting tussen oplader en accu (zie ook gebruik en onderhoud). Bij 4 is een aansluiting voor analoge/digitale communicatie. P.S. Indien het apparaat op de accu gedraaid heeft, dient de accu daarna direct opgeladen te worden. Gebruik de oplader als u niet beademd hoeft te worden.

6 Gebruik/onderhoud Synchrony Inleiding De BiPAP Synchrony wordt tijdens uw opname ingesteld. De instelling van het apparaat staat opgeschreven in uw informatieklapper Centrum voor Thuisbeademing. De instelling wordt alleen gewijzigd DOOR OF NA OVERLEG MET HET CTB! Aanzetten Het apparaat is aangesloten op het lichtnet en op de bijgeleverde accu. Een lampje brandt bij 2: de stekker als het apparaat op het lichtnet is aangesloten. Het lampje brandt bij de acuut als het apparaat niet op het lichtnet is aangesloten maar alleen stroom uit de acuut krijgt. Het apparaat wordt middels tiptoets 1 aangezet. Na een korte zelftest is het apparaat gebruiksklaar. Boven in display 4 is zichtbaar op welke modus het apparaat is ingesteld. U kunt uw masker opdoen en het slangensysteem aansluiten. De alarmering Tijdens de opname is het apparaat geprogrammeerd om alarm te geven in de volgende situaties: Als er disconnectie plaatsvindt. Bijvoorbeeld: de slang schiet onverhoopt los van het masker. Als de ingestelde hoeveelheid lucht niet gehaald wordt. Bijvoorbeeld: er is veel lekkage langs het masker of er zit een scheur in de slang. Mocht een ingestelde alarmgrens overschreden worden, dan zal het apparaat een hoorbaar alarm geven en zal er een rood lampje oplichten bij 3. Op display 4 verschijnt een boodschap welk alarm het betreft. Het alarmsignaal stopt als de oorzaak van het alarm opgelost is. Het apparaat werkt gewoon verder met dien verstande dat het rode lampje bij 3 blijft branden totdat tiptoets 7 ingedrukt wordt om de boodschap op display 4 te wissen. Stroomvoorziening In principe is de Synchrony op het lichtnet aangesloten. De bijgeleverde accu is bedoeld om stroomuitval te overbruggen en zal het apparaat 3-4 uur van stroom voorzien.

7 Onderhoud Synchrony Wekelijks dient het beademingsapparaat onderhouden te worden. Een medewerker van het CTB zal u demonstreren hoe een en ander dient te geschieden. Het apparaat zelf wordt met een licht vochtige doek afgenomen. Er mag geen vocht in het apparaat komen! Disposable beademingsslang Beademingsslang Synchrony Aansluiting beademingsslang Na het aanbrengen van de beademingsslang dient u of uw verzorgende de machine op zijn werking te controleren door het uiteinde van de slang dicht te houden en te kijken of de druk oploopt (af te lezen op het display). Onderhoud disposable beademingsslang 1. Dagelijks de beademingsslang los laten hengen en, bij gebruik van een bevochtiger, de vochtopvangpot leegmaken en drogen. 2. Zo nodig de beademingsslang bij zichtbare verontreiniging omwisselen. De verontreinigde slang wordt huishoudelijk schoongemaakt. 3. Per kwartaal vervangt u de beademingsslang. Na ziekenhuisopname Na een ziekenhuisopname vervangt u de beademingsslangen. Bestellen van de beademingsslangen kan altijd via het bekende bestelformulier of via de website: bij het onderdeel webshop

8 Onderhoud filter(s) Aan de achterzijde van de Synchrony bevindt zich een klepje waarachter een grijs en (optioneel) een wit filter zijn geplaatst. Dit klepje is te openen door de bovenzijde van het klepje iets in te drukken waarna het verwijderd kan worden. Het grijze filter kan huishoudelijk gereinigd worden en na droging teruggeplaatst worden. Het witte filter is een pollenfilter en wordt alleen op indicatie gebruikt. Filters achter klep achterzijde Synchrony De firma Tefa neemt het technisch onderhoud voor zijn rekening en laat u schriftelijk weten wanneer een monteur voornemens is onderhoud te komen uitvoeren. In geval van technische storingen kunt u de firma Tefa waarschuwen, dag en nacht, telefoonnummer: De accu De accu wordt met een kabel aangesloten op het apparaat (1) en bij 2 op de accu. De accu wordt nu niet opgeladen maar zal 3-4 uur invallen als de stroom uitvalt. P.S. Bij de aansluiting op de accu dient een klik waargenomen te worden. Om de stekker uit de accu te verwijderen moet het lipje boven de stekker ingedrukt te worden.

9 Opladen van de accu De accu dient 1x per week opgeladen te worden met het bijgeleverde oplaadapparaat (1). Hiertoe dient de connectie tussen accu en Synchrony onderbroken te worden en maakt men bij 3 een aansluiting tussen oplader en accu. Bij 2 brandt een rood lampje dat groen zal worden op het moment dat de accu opgeladen is. P.S. Bij de aansluiting op de accu dient een klik waargenomen te worden. Om de stekker uit de accu te verwijderen moet het lipje boven de stekker ingedrukt te worden.

Centrum voor Thuisbeademing UMC Utrecht

Centrum voor Thuisbeademing UMC Utrecht Info Inleiding De is een volumegestuurd beademingsapparaat. Dat wil zeggen dat het apparaat per slag een ingesteld volume inblaast. Het volume wordt gegeven met een ingestelde frequentie. Dit wordt bereikt

Nadere informatie

1. Druk op de ontgrendelknop om de zuurstofslang los te. 2. Verwijder de slang. koppelen. Loskoppelen: Meer inhoud beschikbaar.

1. Druk op de ontgrendelknop om de zuurstofslang los te. 2. Verwijder de slang. koppelen. Loskoppelen: Meer inhoud beschikbaar. INTERN SYMBOOL Symbolen CLICK-ON Storing Ontkoppeld of storing Laag Batterijen opladen. Medium Vol BATTERIJSTATUS Gemiddeld hoge prioriteitsalarm in historielijst Hoge prioriteitsalarm in historielijst

Nadere informatie

Centrum voor Thuisbeademing UMC Utrecht

Centrum voor Thuisbeademing UMC Utrecht Informatie Elisée150 Het beademingsapparaat Elisée 150 wordt geleverd door de firma Tefa. Dit apparaat wordt sinds 2006 uitgegeven door het CTB-UMC Utrecht. Instellingen en gebruikerstoepassingen staan

Nadere informatie

1. Sluit de zuurstofslang aan op de connector. 2. Sluit de zuurstofslang aan. U hoort een klikgeluid wanneer de slang goed is vastgemaakt.

1. Sluit de zuurstofslang aan op de connector. 2. Sluit de zuurstofslang aan. U hoort een klikgeluid wanneer de slang goed is vastgemaakt. Symbolen SYMBOOL BESCHRIJVING Thuismodus geactiveerd Lekcircuit geselecteerd (eentakkig) Uitademklepcircuit geselecteerd (eentakkig) Zuurstof gebruiken O 2 moet worden uitgezet wanneer de Vivo 50/60 niet

Nadere informatie

Centrum voor Thuisbeademing UMC Utrecht

Centrum voor Thuisbeademing UMC Utrecht Informatie Breas-403 Inleiding De Breas-403 wordt door het CTB gebruikt als een drukgestuurd beademingsapparaat. De Breas-403 heeft de mogelijkheid om ingesteld te worden als volumegestuurd beademingsapparaat.

Nadere informatie

MIJN BiPAP Ventilator. Mijn handige gids

MIJN BiPAP Ventilator. Mijn handige gids MIJN BiPAP Ventilator Mijn handige gids Waarom kan ik moeilijk ademen? Wanneer we ademen trekken onze ademhalingsspieren samen. Hierbij stroomt er lucht via onze neus en luchtpijp naar onze longblaasjes.

Nadere informatie

Hoe werkt uw beademingstoestel (Astral 150)?

Hoe werkt uw beademingstoestel (Astral 150)? Hoe werkt uw beademingstoestel (Astral 150)? Inclusief onderhoud en zuurstof van het beademingstoestel Een compleet beademingstoestel bestaat uit twee onderdelen: het beademingstoestel zelf (afbeelding

Nadere informatie

Informatie voor de patiënt Gebruik van de Pijn-pomp

Informatie voor de patiënt Gebruik van de Pijn-pomp Informatie voor de patiënt Gebruik van de Pijn-pomp Richtlijnen voor het gebruik van de PCA-pomp INLEIDING: Als onderdeel van Uw behandeling wordt gebruik gemaakt van een PCA-pomp. Deze pomp wordt gebruikt

Nadere informatie

1. Uw ervaringen delen ten aanzien van het gebruik van thuisbeademing

1. Uw ervaringen delen ten aanzien van het gebruik van thuisbeademing 1. Uw ervaringen delen ten aanzien van het gebruik van thuisbeademing Wij zijn benieuwd hoe mensen met thuisbeademing aankijken tegen de apparatuur die zij gebruiken en de begeleiding die zij ontvangen.

Nadere informatie

Behandeling met CPAP bij obstructief slaapapneu-syndroom

Behandeling met CPAP bij obstructief slaapapneu-syndroom Behandeling met CPAP bij obstructief slaapapneu-syndroom Overzicht gegevens Vul deze pagina in zodat u deze informatie bij de hand heeft wanneer u telefonisch contact heeft met de CPAP-deskundige. Datum

Nadere informatie

Wanneer de patiënt ondersteuning/overname van de ademhaling nodig heeft, kennen we de volgende vormen:

Wanneer de patiënt ondersteuning/overname van de ademhaling nodig heeft, kennen we de volgende vormen: Beademing 2 Inleiding Uw familielid of naaste is opgenomen op de intensive care en wordt beademd met een beademingsapparaat. Dit apparaat ondersteunt de natuurlijke ademhaling. Wat dit voor u betekent,

Nadere informatie

Behandeling met CPAP bij obstructief slaapapneu-syndroom

Behandeling met CPAP bij obstructief slaapapneu-syndroom Behandeling met CPAP bij obstructief slaapapneu-syndroom Informatie voor patiënten F0856-4350 mei 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Nederlands. Alarmsysteem & Sensorpleister

Gebruiksaanwijzing Nederlands. Alarmsysteem & Sensorpleister Gebruiksaanwijzing Nederlands Alarmsysteem & Sensorpleister Gebruiksaanwijzing Alarmsysteem & Sensorpleister Dutch version 2007 Redsense Medical AB Box 287 301 07 Halmstad, Sweden www.redsensemedical.com

Nadere informatie

Noninvasive Positive Pressure Ventilation (NPPV) Vorm van ademhalingsondersteuning op de afdeling Hartbewaking / Eerste Hart Hulp / CCU

Noninvasive Positive Pressure Ventilation (NPPV) Vorm van ademhalingsondersteuning op de afdeling Hartbewaking / Eerste Hart Hulp / CCU Noninvasive Positive Pressure Ventilation (NPPV) Vorm van ademhalingsondersteuning op de afdeling Hartbewaking / Eerste Hart Hulp / CCU In deze folder vindt u informatie over Non Invasive Positive Pressure

Nadere informatie

Electronische loep "One"

Electronische loep One Electronische loep "One" Eenvoudige, betaalbare, elektronische loep voor mensen met visuele beperkingen Deze draagbare elektronische loep geeft een scherp beeld en hoog contrast met een vergroting van

Nadere informatie

Niet invasieve beademing (Non-invasive Positive Pressure Ventilation) (NPPV)

Niet invasieve beademing (Non-invasive Positive Pressure Ventilation) (NPPV) Niet invasieve beademing (Non-invasive Positive Pressure Ventilation) (NPPV) Deze folder is bedoeld voor uzelf en uw naasten. Hierin kunt u lezen wat niet invasieve beademing (Non-invasive Positive Pressure

Nadere informatie

Hoe werkt uw beademingstoestel (AutoSet CS-A)?

Hoe werkt uw beademingstoestel (AutoSet CS-A)? Hoe werkt uw beademingstoestel (AutoSet CS-A)? Inclusief onderhoud van het toestel en het beademingsmasker Het beademingstoestel bestaat uit twee gedeeltes: het linkerdeel is het beademingsgedeelte, het

Nadere informatie

Weinmann: Hoe werkt uw beademingstoestel?

Weinmann: Hoe werkt uw beademingstoestel? Weinmann: Hoe werkt uw beademingstoestel? Inclusief onderhoud en zuurstof van het beademingstoestel Het beademingstoestel (afbeelding 1) bestaat uit twee gedeeltes: het linkerdeel is het beademingsgedeelte,

Nadere informatie

CPAP behandeling. bij OSAS

CPAP behandeling. bij OSAS CPAP behandeling bij OSAS In overleg met uw behandelend arts is besloten uw OSAS te behandelen met CPAP therapie. In deze folder leest u wat CPAP is en hoe de behandeling er uit ziet. De CPAP CPAP is

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. Slaapapneu en CPAP. Gezonde nachtrust... ons doel!

INFORMATIEBROCHURE. Slaapapneu en CPAP. Gezonde nachtrust... ons doel! INFORMATIEBROCHURE Slaapapneu en CPAP Gezonde nachtrust... ons doel! Beste patiënt, Na een grondig slaaponderzoek is bij u het slaapapneusyndroom vastgesteld. Hiervoor heeft u begeleidende arts een CPAP-therapie

Nadere informatie

CADD Solis VIP pomp. uw behandeling thuis

CADD Solis VIP pomp. uw behandeling thuis CADD Solis VIP pomp uw behandeling thuis Bij uw behandeling is het mogelijk om (een deel van) de medicijnen thuis te krijgen via de CADD SOLIS VIP pomp. Via deze pomp krijgt u via het bloed het medicijn

Nadere informatie

Thuisbeademing. Beademing die plaats vindt buiten het ziekenhuis. Thuisbeademing

Thuisbeademing. Beademing die plaats vindt buiten het ziekenhuis. Thuisbeademing Thuisbeademing Beademing die plaats vindt buiten het ziekenhuis Thuisbeademing Inleiding 3 Ademhaling 3 Ademhalingsproblemen 5 Thuisbeademing 6 neus-, mond-, maskerbeademing 6 endotracheale beademing 7

Nadere informatie

S9 AutoSet & S9 Elite POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICES. Welcome Guide

S9 AutoSet & S9 Elite POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICES. Welcome Guide S9 AutoSet & S9 Elite POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICES Welcome Guide Welkom Dank u voor uw keuze van de S9 AutoSet of S9 Elite. Lees de Welkomgids en de Informatiegids volledig door alvorens deze apparaten

Nadere informatie

Neusmasker Mond-neusmasker Neuskussentjes ofwel nasal pillows Mondstuk ten behoeve van mondbeademing. Dit kan recht of gehoekt zijn

Neusmasker Mond-neusmasker Neuskussentjes ofwel nasal pillows Mondstuk ten behoeve van mondbeademing. Dit kan recht of gehoekt zijn Informatie neusmaskerbeademing Inleiding Non-invasieve beademing is beademing zonder een tracheostoma. De beademing gaat via een masker, neuskussentjes of mondstuk. Het is een langdurige, in principe levenslange,

Nadere informatie

Wat voor slangensysteem is nodig?

Wat voor slangensysteem is nodig? STELLAR 150 BEADEMINGSMACHINE De Stellar 150 beademingsmachine is een drukgestuurde beademingsmachine. Bij een drukgestuurde beademing wordt er een druk ingesteld. De machine blaast lucht naar binnen totdat

Nadere informatie

Slaapregistratie (polygrafie) met CPAP in het ziekenhuis

Slaapregistratie (polygrafie) met CPAP in het ziekenhuis Slaapregistratie (polygrafie) met CPAP in het ziekenhuis Tijdens de slaap verslappen alle lichaamsspieren. Het achterste deel van de tong kan zo naar achteren zakken, waardoor het de bovenste luchtweg

Nadere informatie

NPS-16 Burenalarmeringssysteem

NPS-16 Burenalarmeringssysteem Handleiding voor Alphatronics B.V. de gebruiker NPS-16 Burenalarmeringssysteem Burenalarmeringssysteem Revisie A Uitgave 10-1998 Alphatronics B.V. (MDK) INHOUD INHOUD... Pagina 1 Introductie... Pagina

Nadere informatie

adviezen na een ademhalingsondersteuning door middel van hernia-operatie NPPV ZorgSaam

adviezen na een ademhalingsondersteuning door middel van hernia-operatie NPPV ZorgSaam adviezen na een door middel van hernia-operatie NPPV ademhalingsondersteuning ZorgSaam 1 Inleiding In overleg met u heeft uw arts besloten om te starten met ademhalingsondersteuning door middel van NPPV.

Nadere informatie

VPAP ST VPAP S POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICE. Welcome Guide. Nederlands

VPAP ST VPAP S POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICE. Welcome Guide. Nederlands VPAP ST VPAP S POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICE Welcome Guide Nederlands Welkom Dank u voor uw keuze van de VPAP ST of VPAP S. Lees de Welkomgids en de Informatiegids volledig door alvorens dit apparaat

Nadere informatie

Slaapapneu en CPAP. Gezonde nachtrust... ons doel!

Slaapapneu en CPAP. Gezonde nachtrust... ons doel! Slaapapneu en CPAP Gezonde nachtrust... ons doel! Beste patiënt, Na een grondig slaaponderzoek is bij u het slaapapneusyndroom vastgesteld. Hiervoor heeft u begeleidende arts een CPAP-therapie aanbevolen.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing (Accu)Powerpack BS 12 18

Gebruiksaanwijzing (Accu)Powerpack BS 12 18 Gebruiksaanwijzing (Accu)Powerpack BS 12 18 Het powerpack is een externe voeding, die speciaal voor de Eole 3 serie (NU, XL en XO) is ontwikkeld. De Eole 3 kan met deze externe voeding minimaal 16 uur

Nadere informatie

Longziekten CPAP-therapie

Longziekten CPAP-therapie Longziekten CPAP-therapie Inleiding Uit het slaaponderzoek is gebleken dat u het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) heeft. In overleg met u heeft uw behandelend specialist besloten dat u met CPAPtherapie

Nadere informatie

Ademhalingsondersteuning

Ademhalingsondersteuning LONGGENEESKUNDE Ademhalingsondersteuning Non Invasive Positive Pressure Ventilation (NPPV) BEHANDELING Ademhalingsondersteuning U of uw familielid/naaste heeft tijdelijk ondersteuning van de ademhaling

Nadere informatie

Obstructief slaapapneu syndroom Onderzoek voor de operatie

Obstructief slaapapneu syndroom Onderzoek voor de operatie Obstructief slaapapneu syndroom Onderzoek voor de operatie Belangrijke informatie over dit onderzoek Belangrijk om te weten is dat er bij de eerste afspraak elektroden op uw hoofd en lichaam worden geplakt.

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA Geachte mevrouw/mijnheer, Het Personen Hulpoproep systeem CARETECH GLORIA van Caretech is een gebruiksvriendelijk, alert en paraat systeem. Het garandeert

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

Korte handleiding. 1 Opladen. Functie: Ervoor zorgen dat de batterij van de SoloProtect ID volledig geladen is.

Korte handleiding. 1 Opladen. Functie: Ervoor zorgen dat de batterij van de SoloProtect ID volledig geladen is. 1 Opladen Ervoor zorgen dat de batterij van de SoloProtect ID volledig geladen is. Koppel de SoloProtect ID lader via de aangegeven Micro-USB poort. Het batterijsymbool en het LED-lampje beginnen te knipperen.

Nadere informatie

Non-invasieve beademing op MC MC Congres 2018

Non-invasieve beademing op MC MC Congres 2018 Non-invasieve beademing op MC MC Congres 2018 Ton Haans Verpleegkundig Specialist IC Ria Hanenberg MC Verpleegkundige Ton.Haans@radboudumc.nl Ria.Hanenberg@radboudumc.nl Inhoud workshop Inleiding Respiratie

Nadere informatie

Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje

Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje In deze handleiding wordt uitgelegd hoe de Vuzix Smart Glass werkt en hoe deze gebruikt kan worden voor het inbellen met de applicatie Genzõ. Deel I: In

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING EN MONTAGE-INSTRUCTIE

GEBRUIKERSHANDLEIDING EN MONTAGE-INSTRUCTIE GEBRUIKERSHANDLEIDING EN MONTAGE-INSTRUCTIE 1 Introductie 2 Het display De Thallo is een mechanische wandventilator verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Thallo Basic en Thallo Plus. De Thallo Basic werkt

Nadere informatie

VOS-12035(10L) VOS-12036(36L)

VOS-12035(10L) VOS-12036(36L) Handleiding waterbad VOS-12035(10L) VOS-12036(36L) 1 6 5 4 2 3 Verklaring: 7 8 1. Deksel 1 9 10 11 2. Deksel 2 7. Actuele temperatuur 3. Afdichtringen 8. Ingestelde temperatuur of 4. Aan/Uit schakelaar

Nadere informatie

Obstructief Slaapapneusyndroom

Obstructief Slaapapneusyndroom Obstructief Slaapapneusyndroom Onderzoek voor de operatie Informatie voor patiënten F0961-4350 november 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 ONZE WELGEMEENDE DANK VOOR UW AANKOOP VAN DEZE AFSTANDS- BEDIENING. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG ALVORENS

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Kidstel GPS tracker horloge telefoon W2

Gebruiksaanwijzing Kidstel GPS tracker horloge telefoon W2 Gebruiksaanwijzing Kidstel GPS tracker horloge telefoon W2 1 2 12 3 11 4 10 5 9 6 8 7 1. Functies 1. microfoon. 2. Ophangen & laadindicator 3. aan/uit knop (paar seconden indrukken om aan/uit te zetten)

Nadere informatie

Instellen van thuisbeademing

Instellen van thuisbeademing Instellen van thuisbeademing Inleiding Binnenkort wordt u op afdeling C1, de longafdeling in het Albert Schweitzer ziekenhuis opgenomen voor het instellen van uw thuisbeademingsapparaat. Voorbereiding

Nadere informatie

Gebruikhandleiding TC-500

Gebruikhandleiding TC-500 Gebruikhandleiding TC-500 1:001 Steek de oven in. 1.002 Schakel de TC-500 in (schakelaar 1/0) aan de bovenzijde van het kastje display 1 (groen) geeft de actuele temperatuur aan. 2:001 Programmering. Een

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Non-invasieve beademing. Beademing via een masker. Beademing via een masker beadming via een masker.

Patiënteninformatie. Non-invasieve beademing. Beademing via een masker. Beademing via een masker beadming via een masker. Patiënteninformatie Beademing via een masker Non-invasieve beademing Beademing via een masker 1224665 beadming via een masker.indd 1 1 29-05-18 11:25 Beademing via een masker Non-invasieve beademing Intensive

Nadere informatie

Handleiding versie 1.1. Zie ook www.emdrkit.com. Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding.

Handleiding versie 1.1. Zie ook www.emdrkit.com. Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding. Handleiding versie 1.1 Zie ook www.emdrkit.com Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 De controller... 3 1.1 Aan/uit... 3 1.2 Starten... 3 1.3 Pauzeren...

Nadere informatie

Longgeneeskunde. CPAP therapie. www.catharinaziekenhuis.nl

Longgeneeskunde. CPAP therapie. www.catharinaziekenhuis.nl Longgeneeskunde CPAP therapie www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Wat is CPAP therapie?... 3 CPAP spreekuur... 3 Wat is een CPAP apparaat?... 4 De titratieperiode... 4 Resultaten CPAP therapie... 4 Hoe weten

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker.

Handleiding GPS tracker. Handleiding GPS tracker. Hartelijk dank voor het huren van een GPS-tracker voor uw geadopteerde hondje. INHOUD: 1. Wat wordt er allemaal geleverd bij de GPS-Tracker. 2. Opladen van de Batterij. 3. In en

Nadere informatie

S9 AutoSet & S9 Elite

S9 AutoSet & S9 Elite S9 AutoSet & S9 Elite POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICEs Welcome Guide Nederlands Welkom Dank u voor uw keuze van de S9 AutoSet of S9 Elite. Lees de Welkomgids en de Informatiegids volledig door alvorens

Nadere informatie

CMP-VOIP80. VoIP + DECT TELEFOON. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT TELEFOON. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT TELEFOON ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español

Nadere informatie

Montagevoorschriften

Montagevoorschriften Montagevoorschriften BCU Mont_BCU1_NL.Doc 1/9 Inhoudsopgave 1. Montage van de onderdelen... 3 2. Aansluitingen van de 8 polige stekker... 3 3. Aansluitingen van de 10 polige stekker... 4 4. Opstarten...

Nadere informatie

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik!

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Geachte, Dank u voor het gebruikmaken van Sociale controle. Wij hebben de Druppel voor u aangemeld, geactiveerd en geprogrammeerd. Wij hebben het meeste werk al

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding NL Aan de slag Verkorte handleiding Voor u ligt de GroovTube. Dit is een uniek middel om op een leuke manier ademhaling en mondmotoriek zichtbaar te maken. Doordat de ademhalingspatronen

Nadere informatie

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding PERFECTCOOL Gebruikershandleiding Gelieve deze handleiding zorgvuldig door te nemen voor ingebruikname of installatie van uw mobiele airconditioner. Bewaar deze handleiding goed voor hulp bij onderhoud

Nadere informatie

Handleiding Rolgordijn/Eclips met radiografische accumotor

Handleiding Rolgordijn/Eclips met radiografische accumotor Handleiding Rolgordijn/Eclips met radiografische accumotor Installeer het Rolgordijn/Eclips volgens onderstaande tekeningen Type 416B (steunen) alleen voor Rolgordijnen Type 426B (montageprofiel) Rolgordijn/Eclips

Nadere informatie

Handleiding transparant waterbad VOS-12034

Handleiding transparant waterbad VOS-12034 Handleiding transparant waterbad VOS-12034 1 3 2 Verklaring: 1. Reageerbuisrek(optioneel te gebruiken) 2. Aan/Uit schakelaar 4 5 3. LED display en bedieningspaneel 4. Actuele temperatuur 7. 6 7 8 5. Ingestelde

Nadere informatie

Personal tag. Personal tag. Drukknop of bewegingsdetector. TABEL 2 Samenvatting van de Programmeerfuncties

Personal tag. Personal tag. Drukknop of bewegingsdetector. TABEL 2 Samenvatting van de Programmeerfuncties TAG-IN-A-BAG Stand alone proximity toegangscontrolesysteem Gebruikershandleiding 1. Introductie De TIAB is ontworpen om de toegang voor onbevoegden tot beschermde gebieden te beperken. De unit maakt gebruik

Nadere informatie

CPAP therapie. Slaapcentrum. Locatie Pasteurlaan Oosterhout. 6359p LON.033/0315

CPAP therapie. Slaapcentrum. Locatie Pasteurlaan Oosterhout. 6359p LON.033/0315 CPAP therapie Slaapcentrum Locatie Pasteurlaan Oosterhout CPAP therapie U ontvangt deze folder omdat bij u een slaap gerelateerde ademhalingsstoornis (slaapapneusyndroom) vastgesteld is. U krijgt een behandeling

Nadere informatie

Handleiding voor VAT810-CO2/SD-B Luchtkwaliteit monitor

Handleiding voor VAT810-CO2/SD-B Luchtkwaliteit monitor Handleiding voor VAT810-CO2/SD-B Luchtkwaliteit monitor 1. Algemene beschrijving 2. Gebruiksvoorschriften 3. Bediening & Aansluitingen 4. Gebruiksinstructies 5. Stroomvoorziening 6. Communicatie 7. Uitgangsignaal

Nadere informatie

elero Lumo Gebruiksaanwijzing De handleiding goed bewaren!

elero Lumo Gebruiksaanwijzing De handleiding goed bewaren! Lumo elero Gebruiksaanwijzing De handleiding goed bewaren! elero GmbH Antriebstechnik Linsenhofer Str. 59 63 D-72660 Beuren info@elero.de www.elero.com 309020 Nr. 18 100.3601/0604 Inhoudsopgave Aanwijzingen

Nadere informatie

HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER Inhoud INTRODUCTIE... 2 INSTALLATIE... 3 INSTELLINGEN... 4 SCHAKELAAR SW1... 5 SCHAKELAAR SW2... 5 JUMPER SCHAKELAAR JP1... 5 TESTEN... 6 LOOPTEST... 6 RADIO LINK TEST...

Nadere informatie

CC400 Gebruikershandleiding

CC400 Gebruikershandleiding CC400 Gebruikershandleiding Ft. Atkinson, Wisconsin USA Panningen, Nederland www.digi-star.com D3674-NL Rev C Mei 2011 Cab Control 400 Gebruikershandleiding Inhoudsopgave In gebruik nemen... 1 Installatie

Nadere informatie

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm LET OP DAT U GEEN STOPCONTACT GEBRUIKT DAT KAN WORDEN UITGEZET DOOR BIJVOORBEELD EEN VERDEELSTEKKER OF EEN AFSTANDBEDIENING. Gebruiksaanwijzing per 1 Januari 2014 1.

Nadere informatie

Ventilatoren voor volwassenen en voor kinderen. Handleiding voor snelle installatie. Nederlands

Ventilatoren voor volwassenen en voor kinderen. Handleiding voor snelle installatie. Nederlands Ventilatoren voor volwassenen en voor kinderen Handleiding voor snelle installatie Nederlands Configuratie Niet-invasief gebruik Netsnoer Stellar Masker 2 Luchtslang 3 4 5 1 H4i verwarmde bevochtiger Wisselstroomsnoer

Nadere informatie

PRODUCTBESCHRIJVING...

PRODUCTBESCHRIJVING... Naslaghandleiding Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 4 INHOUD VAN DE DOOS... 4 STROOMVERBRUIK... 4 PRAKTISCHE TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN HET CONTROLEAPPARAAT... 5 2. PRODUCTBESCHRIJVING... 6 FUNCTIES VAN HET

Nadere informatie

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik!

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Geachte, Dank u voor het gebruikmaken van Sociale controle. Wij hebben de Druppel voor u aangemeld, geactiveerd en geprogrammeerd. Wij hebben het meeste werk al

Nadere informatie

SolutionsRadio Handleiding voor luisteraars

SolutionsRadio Handleiding voor luisteraars SolutionsRadio Handleiding voor luisteraars Gemeente: Telefoon: Contactpersoon: Telefoon: handelsmerk van Solutions Radio bv -- 1 Maart 2007 Belangrijke aanwijzingen voor gebruik Dek nooit de boven- of

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 3000 / 3100

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 3000 / 3100 INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 3000 / 3100 Geachte mevrouw/mijnheer, Het Personen Hulpoproep systeem HTS3000 / HTS3100 van Bosch is een gebruiksvriendelijk, alert en paraat systeem. Het

Nadere informatie

S9 Escape. Welcome Guide. Nederlands POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICE

S9 Escape. Welcome Guide. Nederlands POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICE S9 Escape POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICE Welcome Guide Nederlands Welkom Dank u voor uw keuze voor de S9 Escape. Lees de Welkomgids en de Informatiegids volledig door alvorens dit apparaat te gebruiken.

Nadere informatie

NLEIDING Deze vertaling is door Technautic B.V. met de grootst mogelijke zorg samengesteld.

NLEIDING Deze vertaling is door Technautic B.V. met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Nasa EX-1 INLEIDING. Het is gebruikelijk om koelwater te injecteren in motor uitlaatsystemen. Deze koeling reduceert temperatuur van het uitlaatgas tot een niveau waar rubberen en polymeer uitlaatgasbestanddelen

Nadere informatie

Ademhalingsondersteuning

Ademhalingsondersteuning LONGGENEESKUNDE Ademhalingsondersteuning Non Invasive Positive Pressure Ventilation (NPPV) BEHANDELING Ademhalingsondersteuning U of uw familielid/naaste heeft tijdelijk ondersteuning van de ademhaling

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR A B C A: LED-indicator B: Verbindingsknop C: Kinderbeveiliging 1 [1] Plaatsen stekkerblok schakelaar Plaats de stekker van het stekkerblok in

Nadere informatie

BEHANDELING VAN EEN OBSTRUCTIEF SLAAPAPNEUSYNDROOM MET EEN CPAP APPARAAT FRANCISCUS VLIETLAND

BEHANDELING VAN EEN OBSTRUCTIEF SLAAPAPNEUSYNDROOM MET EEN CPAP APPARAAT FRANCISCUS VLIETLAND BEHANDELING VAN EEN OBSTRUCTIEF SLAAPAPNEUSYNDROOM MET EEN CPAP APPARAAT FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Van uw specialist heeft u gehoord dat u een obstructief slaapapneusyndroom (OSAS) heeft. De behandeling

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 50 / 52 / 61 / 62

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 50 / 52 / 61 / 62 INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE BOSCH HTS 50 / 52 / 61 / 62 Geachte mevrouw/mijnheer, Het Personen Hulpoproep systeem HTS 50 / 52 / 61 / 62 van Bosch is een gebruiksvriendelijk, alert en paraat systeem.

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie over de

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Productinformatieblad Beknopte handleiding Lees, voordat het apparaat in gebruik genomen wordt, ook de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. A B D E F G H I L M N O C P Q R Koelkast A. Bedieningspaneel B.

Nadere informatie

Handleiding Brel Bi-directionele Radio motor met Lithium-ion batterij Type BLE

Handleiding Brel Bi-directionele Radio motor met Lithium-ion batterij Type BLE Pagina 1 BREL motors is onderdeel van: Handleiding Brel Bi-directionele Radio motor met Lithium-ion batterij Type BLE Lees de handleiding alvorens u begint met de installatie. Als deze instructie niet

Nadere informatie

DICENTIS. Draadloos Conferentie Systeem. Gebruikers handleiding

DICENTIS. Draadloos Conferentie Systeem. Gebruikers handleiding DICENTIS Draadloos Conferentie Systeem nl Gebruikers handleiding DICENTIS Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Veiligheid 4 2 Over deze handleiding 5 2.1 Doelgroep 5 2.2 Copyright en disclaimer 5 2.3 Documenthistorie

Nadere informatie

UTA MultiBox. Handleiding

UTA MultiBox. Handleiding INHOUDSOPGAVE Voorwoord I. Installatie van de On-Board-Unit 1. Inhoud van de verpakking...05 2. Voertuigtoewijzing...05 3. Bevestigen van de houder...06 4. Plaatsing...06 5. Stroomaansluiting...07 II.

Nadere informatie

Handleiding. itec Clean Air. Ionic UV Plasma luchtreiniger

Handleiding. itec Clean Air. Ionic UV Plasma luchtreiniger itec Clean Air Ionic UV Plasma luchtreiniger Waarschuwing! Het niet volgen van deze instructies kan schade aan het apparaat opleveren! 1 Na het product uitgepakt te hebben, de UV lamp te hebben gemonteerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Boxis Communicatie Systeem

Gebruikershandleiding Boxis Communicatie Systeem Gebruikershandleiding Boxis Communicatie Systeem INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BOXIS COMMUNICATIE SYSTEEM 4 2.1. TeamBox 4 2.2. Bracket/Laadstation 5 2.3. Headset 6 2.4. Draagtas 7 2.5. UPS 7 2.6. Service

Nadere informatie

Informatiebrochure Aanmeten CPAP

Informatiebrochure Aanmeten CPAP Informatiebrochure Aanmeten CPAP ziekenhuis maas en kempen Slapen met nasale CPAP? Uw arts stelde u deze behandeling voor, maar ongetwijfeld zit u met een heleboel vragen. In deze folder gaan wij in op

Nadere informatie

Handleiding versie 1.3. Zie ook Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding.

Handleiding versie 1.3. Zie ook  Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding. Handleiding versie 1.3 Zie ook www.emdrkit.nl Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 De controller... 3 1.1 Aan/uit... 3 1.2 Starten... 3 1.3 Pauzeren...

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

Non invasieve beademing

Non invasieve beademing Non invasieve beademing Deze folder geeft uitleg over non invasieve beademing (NIV). Heeft u na het lezen van deze folder vragen of zijn er onduidelijkheden, dan kunt u terecht bij de verpleegkundige

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS A C B 1 2 1 2 G D E A: LED-indicator B: Kinderbeveiliging C: LED-indicator D: Aan/uit-toetsen E: Groeptoets (kanaal 1 en

Nadere informatie

Eerste Hulp bij uw Digibord

Eerste Hulp bij uw Digibord Eerste Hulp bij uw Digibord 1 Inhoudsopgave Geen beeld op mijn digibord Blz. 3 Wel beeld, maar niets beweegt Blz. 10 De pen werkt niet Blz. 11 2 Geen beeld op mijn digibord Probleem : Geen beeld op het

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

Bij deze vragen wij u onze adviezen en het vakantieformulier te bewaren in uw informatiemap, zodat wij daar eventueel naar kunnen verwijzen.

Bij deze vragen wij u onze adviezen en het vakantieformulier te bewaren in uw informatiemap, zodat wij daar eventueel naar kunnen verwijzen. Geachte mevrouw/heer, Vóór u op vakantie gaat, willen wij u graag met deze brief informeren over de voorzorgsmaatregelen die u dient te nemen met betrekking tot uw beademing tijdens uw reis en op uw vakantiebestemming.

Nadere informatie

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Slaapapneu

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Slaapapneu kno haarlemmermeer specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Slaapapneu Wat is het slaap-apneusyndroom? Een apneu is een pauze van de ademhaling van meer dan 10 seconden. Bij een klein deel van de snurkende

Nadere informatie

Slaapapneus: oorzaken en behandeling

Slaapapneus: oorzaken en behandeling Inleiding U stopt regelmatig met ademen als u slaapt. Deze aandoening noemen artsen OSAS en in het dagelijks leven spreken we van slaapapneu. Uw arts heeft dit apparaat aan u voorgeschreven. Het blaast

Nadere informatie

Infusomat Space P: Aanzetten pomp en plaatsen van een IV set. Instellen van het VTBI (Volume To Be Infused) moet het VTBI niet ingesteld worden.

Infusomat Space P: Aanzetten pomp en plaatsen van een IV set. Instellen van het VTBI (Volume To Be Infused) moet het VTBI niet ingesteld worden. Infusomat Space P: Aanzetten pomp en plaatsen van een IV set 1. Druk op om het toestel aan te zetten. 3. Plaats de IV set van rechts naar links in de pomp Plaats de lijn van rechts naar links in de pomp.

Nadere informatie

BRIGON 5740 Printer met Infrarood

BRIGON 5740 Printer met Infrarood BRIGON 5740 Printer met Infrarood Art.Nr. 5740_00_BED_NL De Brigon 5740 is een draagbare printer met thermopapier, die compatibel is met andere BRIGON-apparaten met een IR-functie. Het papier plaatsen

Nadere informatie

CCV Mobile. Quick Start Guide. WiFi & 4G (V400M)

CCV Mobile. Quick Start Guide.   WiFi & 4G (V400M) CCV Mobile Quick Start Guide WiFi & 4G (V400M) www.ccv.nl Introductie Met de V400M betaalautomaat kun je transacties verwerken met betaalkaarten, spaar- en klantenkaarten. De betaalautomaat is toekomstvast

Nadere informatie

Lagarde BV - Voorthuizerstraat 69c - 3881 SC Putten - Tel : 0341-375757 www.lagarde.nl - info@lagarde.nl

Lagarde BV - Voorthuizerstraat 69c - 3881 SC Putten - Tel : 0341-375757 www.lagarde.nl - info@lagarde.nl Lagarde BV - Voorthuizerstraat 69c - 3881 SC Putten - Tel : 0341-375757 www.lagarde.nl - info@lagarde.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Het Bedieningspaneel 3 PIN-code voor toegang tot het systeem 4 Het

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Productinformatieblad Productinformatieblad A. Koelvak 1. Groente- en fruitlade 2. Schappen/Zone voor schappen 3. Led-verlichting 4. Bovenste schap 5. Deurvakken 6. Flessenplank 7. Flessenblokkering (indien

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding NL Aan de slag Verkorte handleiding Voor u ligt de GroovTube. Dit is een uniek middel om op een leuke manier ademhaling en mondmotoriek zichtbaar te maken. Doordat de ademhalingspatronen

Nadere informatie