projectmedewerkers ithaka 25

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "projectmedewerkers ithaka 25"

Transcriptie

1 ithaka

2 projectmedewerkers ithaka 25 wat is ithaka? ithaka is een beeldend kunstenfestival voor jong artistiek talent georganiseerd door LOKO cultuur. haar vijfentwintigste editie gaat door van 6 tot 12 maart ook dit jaar krijgen vijftien geselecteerde kunstenaars de kans hun werk te exposeren op een leegstaande locatie in de leuvense binnenstad. dit jaar is dat het luxemburgcollege in de vaartstraat LOKO cultuur LOKO cultuur is de cultuurafdeling van de Leuvense studentenkoepel. zij behartigt de belangen van de leuvense student op cultureel vlak, organiseert activiteiten & biedt een aantal diensten aan. aan het hoofd staat coördinator ana schultze. zij zet zich gedurende een jaar vrijwillig in voor de organisatie. de coördinator krijgt administratieve steun van stafmedewerker nina vanschoonlandt. ook drie mandatarissen maken deel uit van het cultuurteam van LOKO. jaarlijks organiseert de afdeling drie grote activiteiten: het groot dictee der leuvense studenten, het interfacultair theaterfestival & het beeldend kunstenfestival ithaka. LOKO cultuur werkt nauw samen met de cultuurverantwoordelijken van de faculteitskringen. de organisatie moedigt de kringen bijvoorbeeld aan om een eigen cultuurprogramma samen te stellen & hun studenten warm te maken voor culturele activiteiten. daarnaast vergaderen de cultuurverantwoordelijken op regelmatige basis met de vertegenwoordigers van LOKO cultuur. Op basis van deze vergadering worden de leuvense studenten op onder andere de commissie cultuur van de ku leuven, de raden van bestuur van stuk kunstencentrum & ku[n]st leuven, de deelraad kunstraad, de commissie actuele kunsten & de commissie academisch erfgoed.

3 kunstenfestival ithaka doelgroep ithaka is voor vele leuvense studenten een eerste kennismaking met hedendaagse kunst. aan de hand van de vele extra activiteiten trekt ithaka een breed publiek aan. we mikken zowel op de vlaamse als internationale studenten in leuven. verder is ithaka een ideaal project voor jonge kunstenaars die op zoek zijn naar een mogelijkheid om hun werk te exposeren. eveneens bieden we studenten een unieke kans om ervaring op te doen in het culturele veld met een focus op beeldende kunst. daarnaast richt ithaka zich op inwoners van leuven. door de tentoonstelling tijdens het weekend open te houden & kinderrondleidingen & animatie te organiseren, is het festival ook aantrekkelijk voor de leuvense stadsbewoners. tot slot overstijgt ithaka ook het leuvense publiek. via promotieacties proberen we ook kunstenaars en bezoekers uit andere steden te lokken. in totaal verwachten we een 2000-tal bezoekers.

4 de selectie van kunstenaars ithaka is een kunstenfestival dat jaarlijks doorgaat op een andere locatie in leuven. in samenwerking met ongeveer vijftien jonge kunstenaars wordt er een coherente tentoonstelling samengesteld in een leegstaand gebouw. in november wordt er een oproep geplaatst op verschillende relevante websites & in verschillende hogescholen die artistieke opleidingen aanbieden. geïnteresseerde kunstenaars kunnen een projectvoorstel indienen. in tegenstelling tot vorige edities zullen we de kunstenaars op voorhand geen thema opleggen, waardoor we hopen meer inzendingen te krijgen van grote kwaliteit. alle informatie over het indienen van een projectvoorstel kan je nalezen op de selectie van de kunstenaars gebeurt door een selectiecomité dat bestaat uit het cultuurteam van LOKO cultuur, stageaires, cultuurverantwoordelijken van faculteitskringen & verschillende vrijwilligers. elke geïnteresseerde student kan deel uit maken van het selectiecomité. we vinden het belangrijk dat alle studenten - met of zonder een academische opleding in de kunsten hun mening kwijt kunnen zodat de expo toegankelijk is voor een ruim publiek. na een eerste selectie door dit comité worden partners zoals museum m, het lieven gevaert research centre for photography, stuk kunstencentrum, cas-co, de dienst cultuur van de ku leuven & d!ng magazine gecontacteerd. zij geven uitgebreid hun mening over de werken & helpen ons met de verdere selectie van de kunstenaars.

5 tijdens een tweede selectieronde zal het comité kijken hoe de verschillende kunstwerken in interactie met het leegstaand pand passen binnen één thema. de geselecteerde jonge kunstenaars krijgen elk een werkingsbudget van vijfhonderd euro om hun voorgestelde concept te verwezenlijken. met de geselecteerde werken wordt er gestreefd naar een tentoonstelling die zowel thematisch als visueel samenhangt. daarnaast is het belangrijk dat de kunstwerken enerzijds een andere kijk bieden op de locatie & dat anderzijds de locatie een meerwaarde biedt aan de presentatie van de kunstwerken. De publiekswerking door middel van een catalogus die aan de democratische prijs van één euro ter plaatse verkocht wordt, krijgen de bezoekers een uitgebreide uitleg over de tentoongestelde werken. muurteksten zullen de thematiek van de tentoonstelling duiden. een ander initiatief dat de toegankelijkheid van de tentoonstelling vergroot zijn de gidsbeurten die dagelijks gratis worden aangeboden. groepen met zowel kinderen als volwassenen, zullen voor ithaka 25 ook rondleidingen op maat kunnen reserveren. naast de expo worden er dagelijks extra (toegankelijke) activiteiten georganiseerd. bij deze activiteiten worden andere kunstdisciplines belicht zoals bijvoorbeeld dans, theater, muziek, mode & design. door deze extra activiteiten proberen we een ruimer publiek naar de tentoonstelling te krijgen. daarnaast organiseren we ook workshops & gidsbeurten specifiek gericht op jongeren & kinderen. zo willen we naast de leuvense studenten ook de jonge gezinnen uit het leuvense op onze tentoonstelling verwelkomen.

6 tijdens het gehele festival opent ithaka een café, waar de bezoekers kunnen napraten & voor een democratische prijs iets kunnen drinken. hoe kan jij meewerken aan ithaka tijdens Ithaka wil LOKO cultuur studenten een unieke kans om ervaring op te doen in het culturele veld met een focus op beeldende kunst. onder leiding van de cultuurcoördinator & de stafmedewerker van LOKO cultuur, verzorgen de stagiairs & vrijwilligers de organisatie, communicatie, logistiek & publiekswerking van het kunstenfestival. in dit document vind je een overzicht van de verschillende functies die jij kan invullen. er zijn verschillende werkgroepen, zowel op organisatorisch (lustrum, inrichting, bar, randactiviteiten) als op inhoudelijk vlak (communicatie, catalogus, historiek, selectie kunstenaars). we zijn ook op zoek naar helpende handen tijdens de tentoonstelling (rondleidingen, opbouw- en afbraak, fotografie). als projectmedewerker probeer je goed te communiceren met de coördinator en stafmedewerker & ben je aanwezig op enkele projectvergaderingen. we bieden je een leerrijke ervaring in een dynamisch team. een projectmedewerker kan zich voor korte of lange termijn vrijmaken om voor Iihaka te werken & probeert tijdens de periode van op- & afbraak regelmatig aanwezig te zijn. ter bedanking word je uitgenodigd op de exclusieve vernissage, wordt je naam vermeld in de catalogus & ben je welkom op het bedankingsfeestje op zondag 12 maart.

7 lustrum we vieren feest! ca. 15 december - 12 maart - ithaka bestaat 25 jaar! je denkt na over de invulling van deze feesteditie - je bedenkt een concrete activiteit die kadert binnen 25 jaar ithaka rekening houdend met het gegeven budget - je bedenkt een manier om de geschiedenis van ithaka in beeld te brengen. inrichting ithaka bar & bookshop ca. 15 december - 15 maart - je denkt na over de inrichting van de bar & de bookshop: meubels, licht, decoratie - je contacteert partners: 't spit, designmerken, firma's met bouwmateriaal, kennissen,... - je denkt na welk materiaal er uitgeleend moet worden bij de uitleendienst - je helpt tijdens de opbouw en afbraak van de bar & de bookshop - je schrijft een kort tekstje over de bar in de catalogus. randactiviteiten organiseer je eigen muziekavond, vintagemarktje, modeshow, ca. 15 december - 12 maart - je kies een randactiviteit en bekommert je om de organisatie - je contacteert artiesten of partners en maakt goede afspraken - je denkt na welk materiaal er uitgeleend moet worden (micro, podium, tafels, ) - je leidt de activiteit in goede banen - je schrijft een tekstje over de activiteit voor de catalogus

8 communicatie social media & promotie 6 februari - 12 maart - je denkt na over mogelijke promoacties (posters, flyers, ) - je staat in voor de promocampagne op facebook - je maakt facebookevenementen aan - je plaatst berichten, foto s & filmpjes op facebook instagram twitter catalogus interview eens een kunstenaar! begin februari - je schrijft & vertaalt één of catalogusnotitie(s) - daarvoor interview je een vlaamse internationale kunstenaar (eventueel via skype) historiek gebouw duik het archief in! 15 december - 15 maart - je gaat online, in de bibliotheek & in archieven op zoek naar info over het gebouw - je schrijft een tekstje over de historiek van het gebouw voor website & catalogus - je denkt na over hoe we bezoekers kunnen inlichten over de historiek van het gebouw selectie kunstenaars voor curators in spe januari - je zetelt gedurende één of meerdere momenten in de selectiecommissie - voor het gesprek bekijk je de projectvoorstellen van kunstenaars - je denkt na over het kunstwerk & de relatie tussen kunstwerk & gebouw rondleidingen geef een gidsbeurt! 6-12 maart - je leidt kinderen & volwassenen rond door de tentoonstelling (ned eng) - je geeft uitleg over het concept, gebouw & de werken - je neemt deel aan de gidsopleiding die focust op inhoud & techniek

9 techniek deel je kennis van zaken! eind februari - 16 maart - je hebt kennis van elektronica & kan technische apparatuur installeren - je helpt nadenken over het mogelijke materiaal dat we moeten uitlenen fotografie pictures please! februari - 12 maart - je brengt het werk van één of meerdere werken in beeld - je brengt het gebouw, een randactiviteit of een performance in beeld - je neemt sfeerbeelden van het festival - we zoeken fotografen ter voorbereiding op & tijdens de tentoonstelling - je foto s zullen gebruikt worden voor de catalogus & website social media of neem één van de shiftjes op! plezier verzekerd 27 februari - 15 maart - je helpt met schilderen, inrichten, klaarzetten van de bar bookshop - je helpt met het verwijderen van de kunstwerken & al het andere materiaal - je maakt hapjes voor de vernissage - je komt een uurtje suppoosten - je serveert drankjes

10 wil je graag projectmedewerker worden? stuur dan een mailtje met je contactgegevens & een korte motivatie naar: ana schultze coördinator cultuur LOKO cultuur 's-meiersstraat leuven cultuur@loko.be

11

conceptnota ithaka 25

conceptnota ithaka 25 ithaka conceptnota ithaka 25 wat is ithaka? ithaka is een beeldend kunstenfestival voor jong artistiek talent georganiseerd door LOKO cultuur. haar vijfentwintigste editie gaat door van 6 tot 12 maart

Nadere informatie

sponsordossier ithaka 25

sponsordossier ithaka 25 ithaka sponsordossier ithaka 25 bedankt voor het doornemen van dit dossier. hieronder stellen wij ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de leuvense studentenkoepel, voor & bieden we u de kans

Nadere informatie

ITHAKA 22 INFORMATIEFICHE DEELNEMERS

ITHAKA 22 INFORMATIEFICHE DEELNEMERS LOKO Cultuur s-meiersstraat 5 3000 Leuven Tel.: 016/22 31 09 ithaka@loko.be www.loko.be/cultuur INFORMATIEFICHE DEELNEMERS Naam: Geboortedatum: School: Jaar (of afstudeerjaar) & opleiding: M / V Eventuele

Nadere informatie

PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN

PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN KALENDER 23.06.14 : Deadline project 15.07.14 : Preselectie en interview met

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER. Activiteit Erfgoeddag 2018 Kiezen

INSCHRIJVINGSFORMULIER. Activiteit Erfgoeddag 2018 Kiezen INSCHRIJVINGSFORMULIER Activiteit Erfgoeddag 2018 Kiezen 1 Fijn dat je deelneemt aan Erfgoeddag 2018 met als thema Kiezen. Je kan activiteiten indienen tot en met woensdag 14 februari 2018. We raden je

Nadere informatie

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst!

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst! BELVUE MUSEUM Jongeren eerst! HET BELvue Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Geopend in 2005 als centrum voor democratie en geschiedenis Belangrijkste doelgroep: jongeren 2 Democratische waarden

Nadere informatie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie Culture market 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie INHOUD 19.02.2014 presentatie inhoud deelneming organisatie BRUSSELS CREATIVE FORUM : een project voor Brussel presentatie CULTUREEL BORRELEN IN BRUSSEL

Nadere informatie

Een expo van de foto s in het modemuseum van Hasselt, met een vernissage op 13 september 2007, is het sluitstuk van het hele project.

Een expo van de foto s in het modemuseum van Hasselt, met een vernissage op 13 september 2007, is het sluitstuk van het hele project. mode-shoot Het Centrum voor Beeldexpressie stelt voor: Mode-SHOOT Het Centrum voor Beeldexpressie (CvB) is een platform voor film, fotografie en multimedia. Het CvB informeert, documenteert en adviseert

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Garage Rotterdam 2018

Jaarverslag Stichting Garage Rotterdam 2018 Jaarverslag Stichting Garage Rotterdam 2018 Stichting Garage Rotterdam is een middelgrote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in het centrum van Rotterdam. De stichting functioneert op non-profit

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

Individuele kunstenaars & bemiddelaars

Individuele kunstenaars & bemiddelaars Individuele kunstenaars & bemiddelaars voor het samen zichtbaar maken van beeldende kunst en erfgoed Om te beginnen 1 Individuele kunstenaars & bemiddelaars Beeldende kunst en cultureel erfgoed verdienen

Nadere informatie

Let's conn3ct! Wilt u dit initiatief bekend maken via uw website en andere communicatiekanalen?

Let's conn3ct! Wilt u dit initiatief bekend maken via uw website en andere communicatiekanalen? PERSBERICHT Antwerpen, 26 juni 2017 Let's conn3ct! De Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek, nationale bibliotheek van Nederland creëerden in nauwe samenwerking met de Provinciale Bibliotheek

Nadere informatie

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN STAPPENPLAN REPUTATIESCAN EN WEBCARE SENTIMENTANALYSE Sentiment positief Sentiment neutraal Sentiment negatief Zowel bij sentiment positief, neutraal als negatief

Nadere informatie

Reglement OPEN M 2019

Reglement OPEN M 2019 Reglement OPEN M 2019 De tentoonstelling OPEN M nodigt kunstenaars uit om hun werk te presenteren aan een jury en te tonen in M Museum Leuven. De tentoonstelling OPEN M loopt van 24 mei 2019 tot en met

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

PVA Housewarming Podium de Koog. Mei 2015

PVA Housewarming Podium de Koog. Mei 2015 PVA Housewarming Podium de Koog Mei 2015 Naam: Nicky Roos Klas: MM2C Jaar: 2014/2015 Inhoudsopgave ACHTERGRONDEN... 3 PROJECTOPDRACHT... 3 PROJECTNAAM... 3 OPDRACHTGEVER... 3 OPDRACHTNEMER... 4 FORMULERING

Nadere informatie

Week van de Vaktherapie - 12 tot en met 18 november 2018

Week van de Vaktherapie - 12 tot en met 18 november 2018 Bepaal de doelgroep. Bij wie wil je vaktherapie onder de aandacht brengen? Maak het onderwerp specifiek en durf te kiezen. Mensen voelen zich eerder aangesproken door een informatieavond over depressie,

Nadere informatie

Biennale van hedendaagse kunst

Biennale van hedendaagse kunst SPONSORING Biennale van hedendaagse kunst De Biënnale van Hedendaagse Kunst biedt om de twee jaar een groep jonge kunstenaars de kans, niet alleen om hun werk te tonen in confrontatie met dat van gevestigde

Nadere informatie

WAT HOUDT DEELNAME IN?

WAT HOUDT DEELNAME IN? WAT HOUDT DEELNAME IN? De Europa om de Hoek Kijkdagen worden gerealiseerd dankzij de vele organisaties die op 12 en 13 mei 2017 hun deuren voor het publiek openen. Zij laten de kennis en kunde van hun

Nadere informatie

BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN

BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN Pagina 1 van 7 OPEN OPROEP Voor de deelname van België aan de Biënnale van Venetië 2017 nodigt de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 (te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 20 mei 2015 www.tegekkekerk.nl www.facebook.com/gekkekerk info@tegekkekerk.nl Een weekend vol optredens, workshops, inspiratie, dichters, maaltijden, verdieping en

Nadere informatie

EMEG Lijst. Onderdeel: Event

EMEG Lijst. Onderdeel: Event EMEG Lijst Onderdeel: Event Max Kolster CO1F 21 september 2012 Inleiding Afgelopen zomer ben ik op Solar Weekend Festival in Roermond geweest. Ik ben daar vooral als bezoeker geweest, maar heb ook als

Nadere informatie

Als het antwoord op de eerste vraag en één van de andere vragen positief is, dan is Good Mooov wellicht iets voor jou.

Als het antwoord op de eerste vraag en één van de andere vragen positief is, dan is Good Mooov wellicht iets voor jou. Werk je aan een documentaire film? Behandelt je film een hedendaags maatschappelijk thema? Wil je met je film impact genereren? Zoek je partners om je filmproject te ontwikkelen? Zoek je nu al een publiek

Nadere informatie

Handleiding: Hoe een activiteit voor Erfgoeddag 2018 inschrijven?

Handleiding: Hoe een activiteit voor Erfgoeddag 2018 inschrijven? Coördinatie Erfgoeddag p/a FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw T +32 (0)2 213 10 60 F +32 (0)2 213 10 99 E tine.vandezand@faro.be info@erfgoeddag.be W www.erfgoeddag.be Handleiding: Hoe een

Nadere informatie

WELKOM. Walter Groenen. Anneke van der Vaart. Directeur CJP. Account manager CJP

WELKOM. Walter Groenen. Anneke van der Vaart. Directeur CJP. Account manager CJP WELKOM Walter Groenen Anneke van der Vaart Directeur CJP Account manager CJP Wat is de CJP Cultuurkaart? CJP Cultuurkaart HET CONCEPT: Leerlingen in het VO krijgen een Cultuurkaart met CJP-korting CJP

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

Welkom! Inspiratiesessie publieksactiviteiten. Van idee tot.

Welkom! Inspiratiesessie publieksactiviteiten. Van idee tot. Welkom! Inspiratiesessie publieksactiviteiten Van idee tot. Even voorstellen Doelgroep workshop: nieuwe partners die nog niet besloten hebben wat ze willen doen in het kader van het erfgoedfestival Wie

Nadere informatie

Sponsorpakketten 2015

Sponsorpakketten 2015 www.alphendhuez.nl 2015 Sponsorpakketten 2015 Inhoud Benefietfestival (sinds 2011) Doel 2015 Sponsormogelijkheden Productpakketten Contactgegevens Benefietfestival Alphen d Huez Alphen d Huez is in 2011

Nadere informatie

NIEUWS=NIEUWS, TOCH? ACHTERLIGGENDE OF ONDERLIGGENDE DOEL

NIEUWS=NIEUWS, TOCH? ACHTERLIGGENDE OF ONDERLIGGENDE DOEL NIEUWS=NIEUWS, TOCH? THEMA WAT IS NIEUWS? Wat maakt nieuws nieuws, welke partijen brengen nieuws, feiten versus meningen, brononderzoek, kritische burger, waar sta ik, verschillende soorten journalistiek,

Nadere informatie

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014 Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014 Algemeen Met dit formulier solliciteer je voor een functie in één van de commissies van S.F.V. Cedo Nulli om zo actief lid te worden. Actief lidmaatschap

Nadere informatie

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten ter info buro70 De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris)

Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris) Beleidsplan Stichting de Middendijk 2012-2013 KvK nummer 55726550 / RSIN 851835818 Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris) Doelstelling: Het

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE ORGANISATOREN VAN DE VOORRONDEN

INFORMATIE VOOR DE ORGANISATOREN VAN DE VOORRONDEN INFORMATIE VOOR DE ORGANISATOREN VAN DE VOORRONDEN INSCHRIJVEN VAN DE DEELNEMERS - de deelnemers van de wedstrijd schrijven zich in via een formulier op de website www.royaltalents.eu - elke deelnemer

Nadere informatie

Brussel - Opening op 11 december 2015

Brussel - Opening op 11 december 2015 Brussel - Opening op 11 december 2015 2 ADAM is een museum en een kunstcentrum [5.000 m²] is gewijd aan de kunst en het design van de XX e eeuw en nu bevindt zich vlakbij het Atomium [Trade Mart / Heizelvlakte]

Nadere informatie

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT 1 Voorwoord Het programma Ontmoet kunst van het Stedelijk Museum is onderdeel van Stad en Taal. Binnen Stad en Taal hebben verschillende musea met

Nadere informatie

Wij zijn VA073 Word ook VA073 Geef vrijwilligers de waardering die ze verdienen

Wij zijn VA073 Word ook VA073 Geef vrijwilligers de waardering die ze verdienen Wij zijn VA073 VrijwilligersAcademie073 is een initiatief van zorg- en welzijnsinstellingen Galant, Divers, Vivent, Servicepunt Vught, Cello en Van Neynsel in samenwerking met Avans Hogeschool. Een netwerk

Nadere informatie

Doelstelling: Doelstelling:

Doelstelling: Doelstelling: Presentatie KIDL donderdag 27 november 2014 door Natalie Savelsbergh directeur Vrije Akademie Kunstonderwijs in Kerkrade & Landgraaf; Wat doet de Vrije Akademie en wat is er mogelijk? Doelstelling: Basisvoorziening

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

TANKSTATION EXPO! Voorwaarden

TANKSTATION EXPO! Voorwaarden Tankstation EXPO! biedt nieuwe, aankomende en professionele kunstenaars de mogelijkheid om kunstwerken en - projecten te presenteren in haar expositieruimte met twee grote etalages aan een drukke doorgaande

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Voorwoord. Stichting FoBoZ. Voorzitter Jac Leenaars

Voorwoord. Stichting FoBoZ. Voorzitter Jac Leenaars FoBoZ Voorwoord Via deze presentatiegids geven wij inzicht in de achtergrond van FoBoZ. Tevens geven we specifieke informatie over de manifestatie die in 2019 voor de eerste keer gehouden wordt. FoBoZ

Nadere informatie

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Titel Crossmedia Communicatiestrategie Bibliotheken: Veel meer dan het uitlenen van boeken

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Titel Crossmedia Communicatiestrategie Bibliotheken: Veel meer dan het uitlenen van boeken Onderzoeksopdracht Crossmedialab Titel Crossmedia Communicatiestrategie Bibliotheken: Veel meer dan het uitlenen van boeken Probleemomgeving Al geruime tijd daalt het aantal leden van de Nederlandse bibliotheken.

Nadere informatie

Haal meer uit facebook

Haal meer uit facebook Haal meer uit facebook Inspiratiedag çavaria 10/03/2018 Michael Van Roosbroeck michael.vanroosbroeck@cavaria.be 0473/755.231 Onderdelen van deze vorming: introductie facebook strategie facebook groepen

Nadere informatie

DIA CON COR KUNST. concours WEDSTRIJD JONG TALENT BELGIE / NEDERLAND. (inzendingen voor 22 september 2013) platform voor actuele kunsten

DIA CON COR KUNST. concours WEDSTRIJD JONG TALENT BELGIE / NEDERLAND. (inzendingen voor 22 september 2013) platform voor actuele kunsten CON COR DIA concours 2013 KUNST WEDSTRIJD JONG TALENT (inzendingen voor 22 september 2013) BELGIE / NEDERLAND www.comsa.be info: www.concordia.be - www.concordiadekeizer.nl Voor het reglement en de inzendingen

Nadere informatie

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Wat is Westland Cultuurweb? In 2013 opgericht Op initiatief van de gemeente Zelfstandige en onafhankelijke stichting Raad van Toezicht en directeur-bestuurder

Nadere informatie

Samenwerkingsmogelijkheden. INKOM Maastricht

Samenwerkingsmogelijkheden. INKOM Maastricht Samenwerkingsmogelijkheden INKOM Maastricht Nieuwe start voor duizenden studenten Voor de aankomende student is in Maastricht vaak alles nieuw: Een nieuwe stad, nieuwe mensen. De INKOM betekent voor velen

Nadere informatie

Toeleidingsmechanismen naar een archief

Toeleidingsmechanismen naar een archief Toeleidingsmechanismen naar een archief Vrijwilligerswerking, educatie en reminiscentie Tijs Goethals, intergemeentelijk archivaris Poperinge-Vleteren Situatieschets Intergemeentelijke archiefdienst, opgericht

Nadere informatie

Plan van aanpak Project Plus Mei 2015

Plan van aanpak Project Plus Mei 2015 Plan van aanpak Project Plus Mei 2015 Inhoud Achtergronden 3 Project opdracht 4 Project activiteiten 5-6 Project grenzen 7 Kwaliteit 8-9 Projectorganisatie 10-11 Planning 12 Begroting 13-14-15-16 Risico's

Nadere informatie

VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2019

VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2019 VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2019 Algemeen De Koninklijke Prijs is bedoeld om jonge, talentvolle in Nederland werkzame schilders aan te moedigen in hun werk als kunstenaar.

Nadere informatie

KOERS VAN CODA

KOERS VAN CODA KOERS VAN CODA 2017-2020 CODA ontvangt per maand 60.000 bezoekers:maatschappelijk ondernemer van formaat CODA Cultuurhuis van Apeldoorn Centrale toegang voor de (culturele) ontwikkeling van alle inwoners

Nadere informatie

Inleidend. Inhoudsopgave

Inleidend. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleidend Officiële lancering Cultuurwijs.nl/Cultuurwijzer Voorproefje Cultuurwijs.nl Jaarplanning Cultuurwijzer/Cultuurwijs Vormgeving Cultuurwijzer Subsidies voor ict-ontwikkelprojecten

Nadere informatie

De Blauwe Schuit Onderwijs, gemaakt als onderdeel van het project Cultuleren.

De Blauwe Schuit Onderwijs, gemaakt als onderdeel van het project Cultuleren. Welkom bij CULTUURspoor, een instrument om in 5 stappen cultuurbeleid te maken. De uitkomst van deze handleiding leidt tot een kader waarmee je als school keuzes maakt uit het culturele aanbod. Zo heb

Nadere informatie

LOKO International LOKO AV 20 December 2013 Evaluatie Think Abroad Month

LOKO International LOKO AV 20 December 2013 Evaluatie Think Abroad Month LOKO International LOKO AV 20 December 2013 Evaluatie Think Abroad Month Inhoud Inleiding Promocampagne International Fair LOKOmotion @ Albatros Events van kringen en ISA s Conclusie Inleiding November

Nadere informatie

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN MUSEA BRUGGE SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN VAN 22 SEPTEMBER 18 TOT 27 JANUARI 19 / COLLECTIEPRESENTATIE / ARENTSHUIS INTRO Dit jaar is het zestig jaar

Nadere informatie

HANDLEIDING AANVULLENDE HOORHULPMIDDELEN

HANDLEIDING AANVULLENDE HOORHULPMIDDELEN HANDLEIDING AANVULLENDE HOORHULPMIDDELEN Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehooraandoening.

Nadere informatie

INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN

INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 1. DE 5 W S OP EEN RIJTJE... 2 2. HET AANBOD... 2 3. IDEEEN... 3 Vooraf... 3 De dag zelf... 5 4. CONTACT... 5 www.kunstendagvoorkinderen.be 1 1. DE 5 W S OP EEN

Nadere informatie

Bekijk de actuele vragen en reageer!

Bekijk de actuele vragen en reageer! Subscribe Share Past Issues Translate Haarlemmermeervoorelkaar doet je goed! Bekijk deze e-mail in je browser Beste Carline, Iets goeds doen voor iemand kan al met iets kleins. Van het aansluiten van een

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

X P O A R T. Een educatief kunstenproject

X P O A R T. Een educatief kunstenproject X Een educatief kunstenproject Het educatief kunstenproject X ART wordt jaarlijks georganiseerd door de VZW Razor Reel in het kader van het Razor Reel Fantastic Film Festival (RRFFF) en heeft als doel

Nadere informatie

LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design april 2016

LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design april 2016 LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design april 2016 LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design

Nadere informatie

Het project 'Hulste (be)zorg(d)t' wil proactief toestappen naar alle 80-plussers in Hulste. Door hun hoge leeftijd vormen zij een maatschappelijk

Het project 'Hulste (be)zorg(d)t' wil proactief toestappen naar alle 80-plussers in Hulste. Door hun hoge leeftijd vormen zij een maatschappelijk jij ook? Vrijwilligers zijn een erg belangrijke pijler binnen de werking van het OCMW Harelbeke. Hun, jouw?, inzet biedt een meerwaarde voor onze werking. Ben je sociaal en wil je je voor anderen inzetten?

Nadere informatie

EVALUATIENOTA. The future of Think Abroad. 1. Evaluatie van de promocampagne

EVALUATIENOTA. The future of Think Abroad. 1. Evaluatie van de promocampagne LOKO INTERNATIONAL SANDER BEELAERT Algemene Vergadering 20 december 2013 EVALUATIENOTA The future of Think Abroad Gedurende de maand november organiseerde LOKO International in samenwerking met de faculteitskringen

Nadere informatie

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES 5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES Fotowerkgroep Zien en Doorzien / Phoenix Cultuur, Ute Weber De pracht en kracht van foto's De 5 fotoclubs uit Meierijstad exposeren eigen werk; elke club in eigen dorp

Nadere informatie

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers Projectgroep 8: Briefing CDE Muziekatelier Eva Thomas & Silke Lauwers Grafische en digitale media 2013-2014 Inhoud Inleiding...3 1. Logo en huisstijl...4 2. Folder...5 3. Poster zomerworkshop...6 4. Advertentie...7

Nadere informatie

Hoofdorganisator Maand van de Geschiedenis. Organisator Nacht van de Geschiedenis. Hoofdpartner en investeerder Maand en Nacht van de Geschiedenis

Hoofdorganisator Maand van de Geschiedenis. Organisator Nacht van de Geschiedenis. Hoofdpartner en investeerder Maand en Nacht van de Geschiedenis Hoofdorganisator Maand van de Geschiedenis Organisator Nacht van de Geschiedenis Hoofdpartner en investeerder Maand en Nacht van de Geschiedenis .Door Achtergrond en verdieping op tv, radio, internet,

Nadere informatie

Organiseer een feestdag!

Organiseer een feestdag! Er is altijd wel reden om een feestje te vieren. Ook op school. Maar hoe organiseer je een spetterend feest? Bijvoorbeeld een klassenavond of een speciale feestdag? Daarover gaat deze lesbrief. TIP! Nog

Nadere informatie

Aanvraagformulier financiële bijdrage 2018 Indienen voor 1 december 2017

Aanvraagformulier financiële bijdrage 2018 Indienen voor 1 december 2017 Naam evenement Naam organisatie Naam contactpersoon Vraag 1: Is uw evenement ondergebracht in een rechtspersoon? Uw evenement komt helaas niet in aanmerking voor een financiële bijdrage. We raden u aan

Nadere informatie

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon)

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon) Stappenplan: organisatie van een padel toernooi Wil je als club een padel toernooi organiseren? Dan kan de KNLTB je daarbij helpen! Het organiseren van een padel toernooi op jouw club biedt niet alleen

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je bewust van je kracht

Nadere informatie

Provinciale Prijs Beeldende Kunst

Provinciale Prijs Beeldende Kunst De Provincie Oost-Vlaanderen heeft een zeer lange traditie in het uitschrijven en toekennen van cultuurprijzen, voor uiteenlopende disciplines als geschiedenis, erfgoed, literatuur, muziek, design, beeldende

Nadere informatie

Vragenlijst voor bloglezers

Vragenlijst voor bloglezers Vragenlijst voor bloglezers 1. Leeftijd o Jonger dan 12 o 12-17 o 18-23 o 24-29 o 30-35 o 36-41 o 42-47 o 48-53 o 54-59 o 60-65 o Ouder dan 65 2. Geslacht o Man o Vrouw 3. Heb je een opleiding in archeologie

Nadere informatie

Maand van de archeologie 2015

Maand van de archeologie 2015 Met het project Maand van de archeologie plaatst de Archeologische Dienst Waasland (ADW) in de maand oktober archeologisch erfgoed via verschillende activiteiten en diverse locaties op een originele manier

Nadere informatie

Kleur het bos van je dromen

Kleur het bos van je dromen Page 1 of 6 BOS+ - één van de projecten uit het projectenfonds van Stadslab2050 - zet zich in voor beter en meer bos in Vlaanderen en de wereld. Voor hun project nodigen ze elk jaar 8 klassen uit om deel

Nadere informatie

Wie? Dieter Verspeelt Voorzitter CPW

Wie? Dieter Verspeelt Voorzitter CPW Wie? Waar? Wat? Wie? Dieter Verspeelt Voorzitter CPW Kunstenaar en ondernemer in de artistieke sector. Eerder door toeval in het Cultuurplatform Wondelgem terecht gekomen, maar al snel merkte ik dat het

Nadere informatie

Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld

Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld Biënnale van de Schilderkunst: De mens in beeld De Biënnale van de Schilderkunst is dit jaar aan haar derde editie toe Dit tentoonstellingsproject ontstond uit de museale ambitie van zowel het Roger Raveelmuseum

Nadere informatie

Cijferboek cultureel erfgoed algemeen rapportageverslag

Cijferboek cultureel erfgoed algemeen rapportageverslag Cijferboek cultureel erfgoed 2012 - algemeen rapportageverslag Collectiebeherende organisatie - museum - regionaal ingedeeld Het Cijferboek cultureel erfgoed is een initiatief van het agentschap Kunsten

Nadere informatie

Werken in de culturele sector. 11 maart 2013 Info-avond KU Leuven

Werken in de culturele sector. 11 maart 2013 Info-avond KU Leuven Werken in de culturele sector 11 maart 2013 Info-avond KU Leuven Luc Delrue Opleiding: Communicatiewetenschappen (E)MBA Strategisch Management: Specialiteit: structureren en positioneren van een organisatie

Nadere informatie

UITGEVERIJ. buro70.nl. crossmediaal. activiteiten

UITGEVERIJ. buro70.nl. crossmediaal. activiteiten OVER ONS buro70.nl De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring?

Nadere informatie

Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013

Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013 Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013 Inleiding De gemeente Dalfsen wil voor haar jonge inwoners een cultureel en kunstzinnig klimaat scheppen waarin zoveel

Nadere informatie

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum.

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum. 2 INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het museum. In dit werkboekje

Nadere informatie

Vacature Stafmedewerker

Vacature Stafmedewerker Studentenraad KU Leuven vzw s Meiersstraat 5 3000 Leuven www.sturakuleuven.be Vacature Stafmedewerker Over Stura KU Leuven Studentenraad KU Leuven (Stura KU Leuven) vzw is de officiële studentenraad van

Nadere informatie

RITCS SCHOOL OF ARTS TOELATINGSPROEVEN 2018 PROFESSIONELE BACHELOR AUDIOVISUELE KUNSTEN

RITCS SCHOOL OF ARTS TOELATINGSPROEVEN 2018 PROFESSIONELE BACHELOR AUDIOVISUELE KUNSTEN RITCS SCHOOL OF ARTS TOELATINGSPROEVEN 2018 PROFESSIONELE BACHELOR Foto: Airbox door Annika Wallis RITCS School of Arts Campus Dansaert Antoine Dansaertstraat 70 1000 Brussel + 32 2 507 14 11 TOELATINGSPROEVEN

Nadere informatie

Strategieplan Happie. Happie met elkaar!

Strategieplan Happie. Happie met elkaar! Strategieplan Happie Happie met elkaar! Tilburg 30-10-2012 Inhoud Inleiding...3 Visie...3 Missie...5 Tijdsgeest en timing...5 Zorg voor onze bezoekers...5 Journalistieke relevantie...6 Taal en content...6

Nadere informatie

Organisatie Wat is Alkmaars Talent? Doel Doelgroep Bereik doelgroep Promotiemateriaal De volgende middelen zijn/worden ontwikkeld:

Organisatie Wat is Alkmaars Talent? Doel Doelgroep Bereik doelgroep Promotiemateriaal De volgende middelen zijn/worden ontwikkeld: 2015/2016 2016 In 2014 heeft het Jeugdcultuurfonds Alkmaar (JCF) het initiatief genomen om voor het eerst Alkmaars Talent te organiseren. Wegens het grote succes, met ruim 200 deelnemende jongeren wil

Nadere informatie

Sponsordossier. VZW Langemark-Poelkapelle Leeft! Stelt voor: Met medewerking van:

Sponsordossier. VZW Langemark-Poelkapelle Leeft! Stelt voor: Met medewerking van: Sponsordossier VZW Langemark-Poelkapelle Leeft! Stelt voor: Met medewerking van: WAT? Eleven vibes is een festival van vzw Langemark-Poelkapelle Leeft!. Het is een driedaags muziekfestival dat zich richt

Nadere informatie

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht Letterenhuis Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE Workshop voor 3de graad TSO/BSO Info voor de leerkracht Het Letterenhuis Het Letterenhuis bewaart de archieven van schrijvers

Nadere informatie

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ VERHUUR POPZAAL 150-500 personen THEATERZAAL 175 RODE 68 BLAUWE 62 FOYER 75-150 CAFÉ 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink PODIUM VOOR ONTMOETING EVENEMENTENLOCATIE CENTRUM APELDOORN Ieder

Nadere informatie

SJARABANG VZW kunst VOOR IEDEREEN

SJARABANG VZW kunst VOOR IEDEREEN SJARABANG VZW kunst VOOR IEDEREEN SJARABANG? De naam Sjarabang komt van "char-à-bancs" of een platte wagen met banken. Met deze wagens zouden acteursgezelschappen vroeger rondgetrokken hebben van dorp

Nadere informatie

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de

Nadere informatie

VRIJDAG 05 SEPTEMBER 2014

VRIJDAG 05 SEPTEMBER 2014 DE SPONSOR, OPENING VAN ADVERTENTIE JE STUDIEJAAR & STANDHOUDER MOGELIJKHEDEN VRIJDAG 05 SEPTEMBER 2014 ACKU CULTUURBURO POSTBUS 13336 // 2501 EH DEN HAAG 070 44 58 885 // 070 31 20 585 WWW.ACKU.NL //

Nadere informatie

Hoogeveen Lenen wordt. jaarverslag delen

Hoogeveen Lenen wordt. jaarverslag delen Hoogeveen Lenen wordt jaarverslag 2016 delen Lenen wordt delen De bibliotheek is de plek voor cultuur, kennis en inspiratie, waar je talenten ontwikkelt en waar we belangeloos verbinding maken met elkaar

Nadere informatie

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehooraandoening.

Nadere informatie

Vacature Stafmedewerker

Vacature Stafmedewerker Studentenraad KU Leuven vzw s Meiersstraat 5 3000 Leuven www.sturakuleuven.be Vacature Stafmedewerker Over Stura KU Leuven Studentenraad KU Leuven (Stura KU Leuven) vzw is de officiële studentenraad van

Nadere informatie

Verslag activiteiten Stichting Dans voor Mij 2017

Verslag activiteiten Stichting Dans voor Mij 2017 Verslag activiteiten Stichting Dans voor Mij 2017 Inleiding Stichting Dans voor Mij is opgericht om iedereen te leren dansen vanuit zijn of haar gevoel naast de techniek. Als je van dansen houdt, ben je

Nadere informatie

Kunstschool Boxtel. Inleiding

Kunstschool Boxtel. Inleiding Kunstschool Boxtel Inleiding In dit beknopte scenario wordt een kleine duurzame organisatie voor cultuureducatie in de gemeente Boxtel omschreven; Kunstschool Boxtel. Kunst- en cultuureducatie stimuleert,

Nadere informatie

Handboek Open Golfdagen

Handboek Open Golfdagen Handboek Open Golfdagen Doel Open Golfdagen De Open Golfdagen worden ieder jaar gezamenlijk georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG), de Nederlandse Golf Federatie (NGF)

Nadere informatie