Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""

Transcriptie

1

2 Protecting people since 1967 First Alert - in 1967 uitvinder van de rookmelder voor in huis - en wereldwijd de grootste fabrikant van rooken CO-melders met productie- en distributiecentra strategisch gevestigd in de hele wereld, distribueert naar meer dan 30 landen. First Alert is een geregistreerd merk van het First Alert Trust. In de afgelopen 40 jaar heeft First Alert vele innovatieve en baanbrekende producten ontworpen en geproduceerd: De eerste rookmelder voor in huis De eerste rookmelder met ontsnappingslicht De eerste rookmelder voor op het lichtnet De eerste rookmelder met zaklamptest De eerste koolmonoxidemelder op batterij De eerste gecombineerde rook- en koolmonoxidemelder First Alert stelt zich garant voor: De hoogste kwaliteit De grootste productbetrouwbaarheid Optimale klanttevredenheid Gecertificeerd volgens de meest recente Europese en Internationale keurmerken inclusief BS, UL (ETL), EN14604 of EN50291 en geproduceerd volgens ISO9001. Als producent die valt onder de Waste Batteries en Accumulators Regulations 2009, is Sprue Safety Products Ltd geregistreerd bij de Environment Agency en lid van de EPC. Alligment of ISO90013.

3 Verpakkingen First Alert heeft onlangs besloten om geen PVC meer te gebruiken en stapt over op milieuvriendelijke PETverpakkingen voor de rook- en koolmonoxidemelders. Met deze nieuwe verpakkingen heeft First Alert het verbruik van verpakkingsmateriaal in het productie- en transportproces weten te verlagen. PET Plastic De moderne PETblisterverpakkingen zijn ontworpen om zowel de winkelier als de consument op een eenvoudige manier te informeren over het product dat hierin goed zichtbaar en beschermd is. Pictogrammen Duidelijke en goed zichtbare pictogrammen aan de voorkant van de verpakking, geven de speciale kenmerken van ieder product weer. Insteekkaart Het nieuwe kleurcodesysteem maakt meteen duidelijk om welke type melders het gaat: rood voor rookmelders, blauw voor koolmonoxidemelders en paars voor de combinatie van rook- en koolmonoxidemelders. Blisterverpakking De blister kan zowel opgehangen als neergezet worden. Batterijlade voor eenvoudige plaatsing en vervanging 2 in 1 Eén melder waarschuwt voor 2 dodelijke bedreigingen Nooit meer batterij vervangen 10 jaar garantie op de melder en op de verzegelde batterij Helder digitale display voor het aflezen van het hoogst gemeten CO-niveau Alarmpauzeknop vermindert de gevoeligheid van de sensor gedurende 10 minuten Super Felle Krypton Lamp voor het verlichten van de vluchtroute Testknop voor het wekelijks testen van alle functies Eenvoudige batterijvervanging door compartiment aan de voorzijde Onderling verbindbaar tot max.12 melders, doorkoppelen met 1 draad (min 0,75mm) Werkt op 2 bijgeleverde AA batterijen Op 230V/50Hz (lichtnet) en met 9V (6LR61) batterij voor noodstroomvoorziening. Stroomverbruik 0.05A amps

4 Rookmelders Rookmelders waarschuwen u razendsnel bij brand, ook wanneer u slaapt. Als u slaapt ruikt u niets. Ook geen rook. Bij brand raakt u door de vrijkomende koolmonoxide in een hele diepe slaap. Een klein beetje rook dat u dus niet zult ruiken - is voor een rookmelder al voldoende om een luid piepend alarm te geven. Een klein beginnend brandje kan binnen 3 minuten uitgroeien tot een grote uitslaande brand. Naast het vuur schuilt het gevaar ook in de rook. Rook is zwart en ook overdag kunt u vrijwel niets zien waardoor u ook in uw eigen huis de weg kwijt bent. Bovendien is rook giftig en heel erg heet. Door het inademen van de schadelijke gassen raakt u snel buiten bewustzijn. Met rookmelders krijgt u tijd om uzelf en uw gezin in veiligheid te brengen! Feiten over brand Ruim woningbranden per jaar dat is gemiddeld jaarlijks brand bij 1 op 76 woningen in Nederland. Daarbij vielen 52 doden in De meeste brandslachtoffers vallen s nachts, tussen middernacht en 6 uur in de ochtend, terwijl men slaapt. Belangrijkste oorzaken waren in slaap vallen tijdens roken, kortsluiting en onvoorzichtigheid met electrische apparaten. Meer dan 25% van de rookmelders werken niet door het ontbreken, niet werken of niet goed aangesloten zijn van de batterijen. ELKE SECONDE TELT! U heeft slechts 3 minuten de tijd om te ontsnappen. Rookmelders redden levens Rookmelders zijn van levensbelang. Zij geven extra tijd om te ontsnappen. Uit onderzoek blijkt dat een werkende rookmelder in huis het aantal slachtoffers en schade vermindert. U HEEFT 100% MEER KANS EEN WONINGBRAND TE OVERLEVEN MET EEN (WERKENDE) ROOKMELDER Hoeveel rookmelders in huis? Eén is niet genoeg! Voor een minimale beveiliging dient uw woning tenminste één rookmelder per verdieping te hebben. Nationale Brandpreventieweken First Alert is sponsor van de Nationale Brandpreventieweken. Deze vinden ieder jaar plaats in de maand oktober. De Nationale Rookmelderdag op de laatste zaterdag in oktober vormt hierbij het hoogtepunt. De Stichting Nationale Brandpreventieweek is in 1999 opgericht door een aantal organisaties om het gemeenschappelijk doel voorlichting over brandveiligheid en preventie zowel rechtstreeks, als via de brandweerkorpsen bij het Nederlands publiek te brengen effectiever te realiseren. Als grootste producent van rookmelders en initiatiefnemer van de brandpreventieweek heeft First Alert zich altijd nauw verbonden gevoeld bij de doelstellingen van deze stichting. Het centrale thema van de afgelopen jaren was de rookmelder. En zo blijkt, een succesvol thema. First Alert brengt als sponsor niet alleen geld in, maar ook ruim veertig jaar expertise, ervaring en innovatie.

5 EN DOP: SADOPST JAAR 0086 EN DoP: JAAR EN DoP: JAAR Rookmelder - Thermoptek technologie Rookmelder - Compact Design ST-FA620-BNL2R SA700 (CE) Ingebouwde lithium batterij met een gegarandeerde levensduur van 10 jaar Nooit meer batterijen vervangen. Compact design rookmelder. Ideaal voor leefruimtes en slaapkamers. Rookmelder - Duopack SA702 (CE) Rookmelder met Lange Levensduur Batterij SA700L (LCE) Ingebouwde lithium batterij met een gegarandeerde levensduur van 10 jaar. Compact design rookmelder. Ideaal voor leefruimtes en slaapkamers EN14604:2005/AC:2008 DOP: 14/ EN14604:2005/AC:2008 DOP: 14/ EN14604:2005/AC:2008 DOP: 14/06 10 JAAR Rookmelder met Pauzeknop SA710CE Geavanceerde optische technologie: rookingang via plafondzijde voor snellere detectie gepatenteerd systeem. Ideaal voor leefruimtes en slaapkamers. 10 JAAR Rookmelder - met ontsnappingslicht SA720CE Rookmelder met ontsnappingslicht, ideaal voor overloop en trappen. 10 JAAR SA730CE Aansluitbaar op het lichtnet (230V) met batterij backup van 9V. Ideaal voor leefruimtes en slaapkamers EN DoP: 14/10 BS EN 14604: 2005 BSEN : KM JAAR Combi Rook-& CO-Melder SCO5CE Ideaal voor overloop en hal (meestal tussen de kachel en slaapkamers in). Eén alarm voor twee dodelijke bedreigingen. Hittemelders Wist u dat 40% van de branden in de keuken ontstaat? 5JAAR Hittemelder HA300CE BS :2003 KM AngelEyeª soutient lõassociation des BržlŽs de France Ideaal voor gebruik in de keuken, garage of kelder daar waar een rookmelder niet geschikt is.

6 Koolmonoxidemelders Wat is Koolmonoxide? Koolmonoxide heeft geen geur en smaak en is onzichtbaar. Koolmonoxide (CO) is dodelijk! Het aantal slachtoffers kan aanzienlijk verminderen. Waar de mens immers niet in staat is om koolmonoxide te zien, ruiken of proeven, kan een melder dat wél. Koolmonoxide wordt gemeten in PPM deeltjes per miljoen. Wie lopen er gevaar? Iedereen kan overlijden aan een koolmonoxidevergifiting. Ongeboren baby s, kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met hart- en longziekten en ademhalingsproblemen zijn extra vatbaar voor de verschijnselen van koolmonoxidevergiftiging. Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer 500 mensen ziek door koolmonoxidevergiftiging. Gemiddeld 50 van hen overlijden eraan. Koolmonoxide kan effect hebben op de gezondheid van u, uw gezin en uw huisdieren. Koolmonoxidevergiftiging kan plotselinge ziekte en zelfs de dood tot gevolg hebben. Een koolmonoxidevergiftiging kenmerkt zich door griepachtige verschijnselen, maar dan zonder koorts. Vaak wordt daarom niet direct herkend dat het om een koolmonoxidevergiftiging gaat. Hoe ontstaat Koolmonoxide? Koolmonoxide is een kleurloos, gasvormig bijproduct van een niet-volledig verbrandingsproces van fossiele brandstoffen, zoals olie, benzine, gas en kolen. Niet goed werkende en/of slecht onderhouden geisers, gashaarden en branders kunnen dus koolmonoxide produceren, dat nog gevaarlijker wordt wanneer de afvoer of ventilatie in huis onvoldoende is. Symptomen (griepachtig) Lichte hoofdpijn Duizeligheid Misselijkheid Hoe kan men het vrijkomen van koolmonoxide herkennen? Slecht functionerende geisers en haarden zijn herkenbaar aan oranje en hoger brandende vlammen dan normaal. Condensvorming op de ruiten kan wijzen op een slechte afvoer of ventilatie. Het is dan ook van belang om jaarlijks schoorstenen te reinigen, en altijd te zorgen voor voldoende ventilatie, vooral in kamers waar apparaten staan die op fossiele brandstoffen werken. Potentiele koolmonoxidebronnen Geblokkeerde schoorsteen CV installatie Inpandige garage Gasfornuis Wasdroger Draagbaar kacheltje Open Haard Geiser Indoor barbecue

7 Koolmonoxidemelder Een betrouwbare en compacte koolmonoxidemelder. CO-9B-FA-BNLR Deze nieuwste koolmonoxide melder is voorzien van een speciale sensor die zorgt voor een betrouwbare melding bij een te hoge concentratie koolmonoxide. 7 5JAAR BS EN : 2010 BSEN : 2010 KM Koolmonoxidemelder Multifunctioneel LCD-scherm. CO-FA-9D-BNLR De melder is uitgerust met een test knop en geeft via het digitale display de concentratie in PPM. Tevens kan deze melder, met zijn 7 jaar ingebouwde lithium batterij, als (kamer) thermometer worden gebruikt via de dubbele functie van de display. 7 5JAAR BS EN : 2010 BSEN : 2010 KM Combi Rook- & CO- Melder Eén melder waarschuwt voor 2 dodelijke bedreigingen. SCO5CE Ideaal voor overloop en hal (meestal tussen de kachel en slaapkamers in). Eén melder voor twee dodelijke bedreigingen. Geavanceerde optische technologie : rookingang via plafondzijde voor snellere detectie. Een gepatenteerd systeem. Geavanceerde electrochemische technologie voor snellere CO detectie. 7 5JAAR EN DoP: 14/10 BS EN 14604: 2005 BSEN : 2010 KM616089

8 1Kg Multifunctionele Brandblusser FA-P1-NL Brandblussers 1kg ABC Poederblusser. Geschikt voor het blussen van hout, plastic, papier, vet, olie, benzine en (brandbare) gas branden. Multifunctionele brandblusser voor in huis, de auto, de caravan en camper. Druk kan eenvoudig worden afgelezen op manometer. Inclusief metalen bevestigingsbeugel 8A 34B C klasse. EN3 / Rijkstypekeur. 600ml Aerosol schuimblusser FE-F600-FA-BNL 600 ml Aerosol schuimblusser. Geschikt voor het blussen van vaste stoffen zoals hout, papier en kunststoffen.geschikt voor het blussen van vloeibare stoffen, zoals olie en alcohol. Geschikt voor het blussen van frituur, olie en vetbranden. Professionele kwaliteit AFFF blusschuim. Makkelijk hanteerbaar en te gebruiken. 3 jaar garantie. Kiwa Rijkstypekeur BS 6165 MPA Dresden. Brandblusdeken 1m x 1m FB100BN Brandblusdekens Voor gebruik in de keuken, werkplaats, magazijn, de garage of naast de barbecue. Deken afmeting 100 cm x 100 cm. Gemakkelijk te bevestigen en te gebruiken. Geen onderhoud. Plastic houder om makkelijk schoon te houden. Brandblusdeken 1.2m x 1.8m FB120BN Voor gebruik in de keuken, werkplaats, magazijn, de garage of naast de barbecue. Deken afmeting 120 cm x 180 cm. Gemakkelijk te bevestigen en te gebruiken. Geen onderhoud. Plastic houder om makkelijk schoon te houden. Wist u dat 40% van de branden in de keuken ontstaat? Prullenbakbranden Kledingbranden

9 Brandladders Brandladder van 4,3m EL52W- 2 Ideaal voor slaap-en woonkamers op de 1ste verdieping. Lengte 4.3 m. Ladder getest tot 510 kg. Klaar voor gebruik en makkelijk op te bergen. Brede haken voor vensterbanken van 15 tot 33 cm breed. Anti-sliptreden en stabilisatoren voor een stabiele positie tegen de gevel. Brandladder van 7,3m EL53W-2 Ideaal voor in de slaapkamers op de 2de verdieping Lengte 7.3 m. Ladder getest tot 510 kg. Klaar voor gebruik en makkelijk op te bergen. Brede haken voor vensterbanken van 15 tot 33 cm breed. Anti-sliptreden en stabilisatoren voor een stabiele positie tegen de gevel.

10 Kluis, Koffer & Kostbaarheden Kluisjes Brand / Water / Diefstal Kluis Product Omschrijving 2087FE 2087DFE 2092FE 2092DFE 2096DFE 2096LBFE (26.6 L) (26.6 L) (37.1 L) (37.1 L) (60.6 L) (60.6 L) Documenten tegen brand beveiligd tot 927 C gedurende 60 minuten Waterproof ook bij volledig onder water Beschermt CD s, DVD s, memory sticks en externe harddisks Hangend sleutelrek en paspoort/documenten opbergvak Noodsleutel 5 jaar garantie Levenslange vervangingsgarantie na brand Exclusief in de kluizenmarkt! Geintegreerd brand en water-bestendig grondverankeringssysteem Deluxe combinatieslot Programeerbaar digitaal slot Vingerafdruk biometrisch deurslot systeem Opbergplanken op meerdere plekken te plaatsen Onzichtbare anti-inbraak scharnieren Uitneembaar hangmappenrek De 2096-serie is de grootste in de Brand / Water / Diefstal proof-serie inclusief het Handy Haulier / out uitschuifbare handvat en wielen. Ontworpen om het aankoopproces te vergemakkelijken en om het rollen naar de kassa mogelijk te maken. 1uur Stalen Brandkluizen Documenten tegen brand beveiligd tot 927 C gedurende 60 minuten Binnen- en buitenkant van zware stalen constructie Extra tweede veiligheidssleutelslot Gevuld met droge isolatie ter voorkoming van schimmel en vochtigheid 5 jaar garantie Levenslange vervangingsgarantie na brand 2 uur Bedrijfsbrandkluizen Twee uur brandwerend tot 927 C Dezelfde bovenstaande kenmerken inclusief automatische vergrende (vergrende-lingsfunctie) lingsfunctie en zware stalen wielen Product Omschrijving Programeerbaar digitaal slot Noodsleutel Pull-out opbergtray Wegneembare/ verstelbare plank* Vergrendelbare opberglade 2054DFE 6 x deurvergrendelingen 2054DFE 2084DFE 2118DFE (1hr L) (1hr L) (1hr L) DFE 2190DFE 2702DFE 2575DFE (2hr L) (2hr L) (2hr L) DFE (2hr L) *2054DFE planken niet verstelbaar 1 Diefstal Kluis Programeerbaar digitaal slot Noodsleutel 2 deurvergrendelingen Onzichtbare anti-inbraak scharnieren Zware gelaste stalen constructie Montagemateriaal meegeleverd 5 jaar garantie 2079DFE Product Omschrijving Binnenverlichting Wegneembare opberglade Extra bescherming door dubbele vergrendeling Binnenkant volledig bekleed Beschermende bodemmat 2073DFE 2025DFE 2073DFE 2072DFE (7.9L) (17.6L) (28.3L) 2070ADFE 2077DFE 2074DFE ( L) (34.3L) (9.9L) 2079DFE (19L) 2077DFE 2070ADFE Voor meer informatie over 2074DFE en 2079DFE modellen zie Anti Diefstal kluizen

11 Brand / Water Koffer 2040 serie Gedurende een uur brandveilig tot 927 graden 2017FE Documenten tegen brand beveiligd tot 840 C gedurende 30 minuten Waterproof ook bij volledig onder water Beschermt CD s, DVD s, memory sticks en externe harddisks 5 jaar garantie Levenslange vervangingsgarantie na brand 2037FE 2040FE Product Omschrijving 2011FE (4.9L) Waterdichte lak 2013FE 2017FE 2037FE 2037WFE 2040FE 2040WFE (4.9L) Geschikt voor A4 formaat documenten (5.4L) Media en documenten beveiliging* Handige wieltjes (17.5L) (17.5L) (3.9L) Makkelijke wieltjes (3.9L) *2040 serie beschermt audio/video cassettes, floppy discs, data cartridges, film & foto s en fotonegatieven. Laptop Beveiliging Programeerbaar digitaal slot Noodsleutel Geschikt voor de meeste laptops 5 jaar garantie (3035DFE & 3040DFE 1 jaar garantie) 2060DFE 2074DFE Product Omschrijving 3035DFE 3040DFE (7.6L) Geïsoleerde dubbel stalen wandconstructie (13.9L) Gelaste staalconstructie Brandvertragende isolatie Geschikt voor laptops tot 12 inch 17 inch Bevestigingskabel 2062DFE 2064DFE 2074DFE (9.9L) 2079DFE (35.1L) 17 inch 17 inch 17 inch 12 inch 17 inch (22.1L) (29.4L) (19L) Bevestigingsmateriaal 3040DFE 2060DFE Voor meer informatie over 2074DFE en 2079DFE modellen zie Anti Diefstal kluizen Geld / Sleutelkistje 3031FE Sleutelslot (inclusief 2 sleutels) Afgewerkt met een duurzame poedercoating 1 jaar garantie 3050FE 3060FE Product Omschrijving 3010FE 3020FE Geldkistje Luxe geldkistje Geld/sleutelkistje Uitneembare geldtray 3026FE 3031FE Veiligheidskistje Voor hangmappen Met handvat 3060FE Sleutelkastje GELDCLIPS Brandvertragende isolatie Voor sleutels/ Muur bevestiging 3050FE Veiligheidskistje voor hangmappen Compartimenten Compartimenten Compartimenten Geldclips Sleutelhaken 3026FE Voor meer informative over het complete assortiment van de First Alert kluizen zie ook en

12 Sprue Safety Products Ltd Unit 6, Carter Court, Davy Way Waterwells Business Park Quedgeley, Gloucester GL2 2DE, United Kingdom Tel: NL BE klantenservice@firstalert.nl klantenservice@firstalert.be Web: FirstAlert Benelux #FirstAlert BRK Brands wordt gedistribueerd door Sprue Safety Products Ltd.

Protecting people since 1967

Protecting people since 1967 www.firstalert.nl Protecting people since 1967 First Alert - in 1967 uitvinder van de rookmelder voor in huis - en wereldwijd de grootste fabrikant van rook- en CO-melders met productie- en distributiecentra

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste brandbeveiliging

Zo kiest u de juiste brandbeveiliging beveiliging Zo kiest u de juiste brandbeveiliging Overzicht rookmelders Overzicht koolmonoxide melders Overzicht brandblussystemen Brand Brand, en daarmee rookontwikkeling, ontstaat vaak zonder dat de

Nadere informatie

Hoe veilig bent u als huurder? Rookmelders en koolmonoxidemelders. Bezoekadres Holwerderweg 17 Dokkum

Hoe veilig bent u als huurder? Rookmelders en koolmonoxidemelders. Bezoekadres Holwerderweg 17 Dokkum Hoe veilig bent u als huurder? Bezoekadres Holwerderweg 17 Dokkum Postadres: Postbus 41 9100 AA Dokkum t 0800 55 11 511 f 0519 29 49 32 e info@thuswonen.nl i www.thuswonen.nl Rookmelders en koolmonoxidemelders

Nadere informatie

Rookmelders redden levens! www.rookmelders.nu

Rookmelders redden levens! www.rookmelders.nu Rookmelders redden levens! ROOKMELDER TIPS 1 Hang een rookmelder direct na aankoop op, anders wil hij nog wel eens in de kast belanden. 2 Als de batterij aan vervanging toe is, geeft het apparaat dit vanzelf

Nadere informatie

Brandveiligheid en preventie

Brandveiligheid en preventie Brandveiligheid en preventie Gastouderbureau NL www.gobnl.nl info@gobnl.nl 01-01-2017 Wat doet u als er brand uitbreekt? Kunnen u, uw gezin of huisgenoten wel veilig buiten komen? Volgens de normtijd moet

Nadere informatie

Brandbeveiliging met Wi-Safe 2 technologie

Brandbeveiliging met Wi-Safe 2 technologie Brandbeveiliging met Wi-Safe 2 technologie Wi-Safe 2 producten van FireAngel Technische voorsprong Intelligente detectietechnologie FireAngel rook- en hittemelders zijn uitgerust met de nieuwste detectietechnologie

Nadere informatie

Rookmelders en brandblussers

Rookmelders en brandblussers 1 brandveiligheids INFO Meer informatie of andere folders uit deze serie? Rookmelders en brandblussers Ga naar de brandweerkazerne bij u in de buurt of kijk op www.brandweer.nl Een van de grote drama s

Nadere informatie

Brandbeveiliging. Productinformatie. Brand

Brandbeveiliging. Productinformatie. Brand Brandbeveiliging Productinformatie Brand Brand, en daarmee rookontwikkeling, ontstaat vaak zonder dat de bewoners van een huis het in de gaten hebben. De meeste doden vallen s nachts, als mensen slapen,

Nadere informatie

SentrySafe in het kort

SentrySafe in het kort SentrySafe in het kort Wereldmarktleider in brand, inbraak & waterwerende opbergmiddelen Opgericht in 1930 in Rochester, New York (> 80 jaar ervaring!) SentrySafe producten verkocht in meer dan 50 landen

Nadere informatie

de missing link in brandveiligheid.

de missing link in brandveiligheid. SafeOut Paul Downes Mob.: +31 (0)6 646 79 571 Benno Gabriël Mob.: +31 (0)6 159 00 429 E-mail: info@safeout.nl Website: www.safeout.nl de missing link in brandveiligheid. Het Probleem: Per jaar zijn er

Nadere informatie

Oadjt. Vranken Dirk BrandPreventieAdviseur. Brandweer Leuven - Terbankstraat 20 3001 Leuven

Oadjt. Vranken Dirk BrandPreventieAdviseur. Brandweer Leuven - Terbankstraat 20 3001 Leuven Brandweerzone Vlaams-Brabant Oost Post Leuven/Haacht Oadjt. Vranken Dirk BrandPreventieAdviseur - BPA- Project - Cijfers - Brandverloop - Preventieve maatregelen - Rookmelders - Branddeken - vluchtweg

Nadere informatie

Ei Koolmonoxide (CO) melders

Ei Koolmonoxide (CO) melders Ieder jaar komen mensen om het leven door inademing van koolmonoxide. Koolmonoxide ontstaat bij onvolledige verbranding bijvoorbeeld in slecht functionerende CV-ketels, geisers en open haarden. Ook verstopte

Nadere informatie

Ei Professional. Ei Easi-fit rook- en hittemelder 230V~ met alkaline batterij back-up

Ei Professional. Ei Easi-fit rook- en hittemelder 230V~ met alkaline batterij back-up Ei Easi-fit rook- en hittemelder 230V~ met alkaline batterij back-up IConform NEN 2555 als genoemd in Bouwbesluit; voldoet aan EN 4604: 2005 IMet CE markering; KOMO; 5 jaar garantie IAfmeting: Ø 52 x 50

Nadere informatie

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders redden levens!

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders redden levens! Wie waakt als je slaapt? Rookmelders redden levens! 1 Rookmelders laten je niet stikken! 2 Brand! Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is. De paniek die dan uitbreekt.

Nadere informatie

RF INTERLINKSTATION DS700RFF

RF INTERLINKSTATION DS700RFF RF INTERLINKSTATION DS700RFF BELANGRIJK: Lees deze handleiding voor installatie. Als u het alarmsysteem voor iemand anders installeert, laat dan een kopie achter voor de eindgebruiker. 0086-CPD-517190

Nadere informatie

Koolmonoxide, een ware sluipmoordenaar in huis

Koolmonoxide, een ware sluipmoordenaar in huis Koolmonoxide, een ware sluipmoordenaar in huis Hoe wapent u zich ertegen? De afgelopen jaren is gemiddeld bijna één persoon per maand in Nederland overleden door koolmonoxidevergiftiging. Een meervoud

Nadere informatie

de missing link in brandveiligheid

de missing link in brandveiligheid SafeOut VOF Paul Downes Mob: 031 646 579 571 Benno Gabriël Mob: 031 615 900 429 Email: Info@safeout.nl Advies@safeout.nl Website: www.fewwide.net de missing link in brandveiligheid Mensen denken vaak Brand

Nadere informatie

Wat is koolmonoxide?... 2. Hoe ontstaat koolmonoxide?... 2. Waarom is koolmonoxide gevaarlijk?... 2. Voor wie is koolmonoxide gevaarlijk?...

Wat is koolmonoxide?... 2. Hoe ontstaat koolmonoxide?... 2. Waarom is koolmonoxide gevaarlijk?... 2. Voor wie is koolmonoxide gevaarlijk?... Publieksdoc koolmonoxide technisch document behorende bij CO-preventiecampagne 2016, versie 1.0 Inleiding Een verbrandingstoestel stoot verbrandingsgassen (waaronder koolmonoxide) uit die slecht zijn voor

Nadere informatie

BRANDPREVENTIE INFORMATIE

BRANDPREVENTIE INFORMATIE INFORMATIE Brand. We denken dat het óns niet overkomt. Toch komen woningbranden regelmatig voor. Meer dan de helft (61%) wordt veroorzaakt door menselijk handelen en 15% door falende apparatuur. Een wasdroger

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hang- en Sluitwerk Kluizen... 4. Bouwproducten Ventilatie... 12. Beveiliging Beveiliging electronisch... 75 Brandbeveiliging...

Inhoudsopgave. Hang- en Sluitwerk Kluizen... 4. Bouwproducten Ventilatie... 12. Beveiliging Beveiliging electronisch... 75 Brandbeveiliging... Inhoudsopgave Hang- en Sluitwerk Kluizen... 4 Bouwproducten Ventilatie... 12 Beveiliging Beveiliging electronisch... 75 Brandbeveiliging... 111 Logistiek Opbergmaterialen... 119 Installatietechniek Binnenriolering...

Nadere informatie

Voorlichting. in het kader van Brandveilig Leven. Brand is geen grap: http://www.youtube.com/watch?v=l9cqrfehspy

Voorlichting. in het kader van Brandveilig Leven. Brand is geen grap: http://www.youtube.com/watch?v=l9cqrfehspy Voorlichting in het kader van Brandveilig Leven Brand is geen grap: http://www.youtube.com/watch?v=l9cqrfehspy Programma I. De brandweer II. III. IV. Brandveilig Leven De praktijk: het woningbezoek 1.

Nadere informatie

BE PREPARED THINK SAFE

BE PREPARED THINK SAFE BE PREPARED THINK SAFE De producten van ARKY zijn ontwikkeld door AED KASTEN BINNENKAST VOOR AED S Deze robuuste AED-kast is geschikt voor alle merken AED s en is ideaal voor kantoren en openbare ruimtes.

Nadere informatie

Rook- en hittemelders

Rook- en hittemelders Rook- en hittemelders Alle Hager melders kunnen worden gekoppeld, zodat het alarmsignaal door de gehele woning duidelijk hoorbaar is. Het prima design van de melder en de beschikbaarheid van toebehoren

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. De professionele norm. Garantie

Bedrijfsprofiel. De professionele norm. Garantie www.brk.nl Bedrijfsprofiel BRK Brands Inc. is wereldleider in de productie en distributie van rook- en koolmonoxidemelders. Het bedrijf heeft fabrieken en distributie centra strategisch verdeeld over de

Nadere informatie

Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje

Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje NIEUWSBRIEF Oktober 2007 Gastouderbureau Roodkapje Nieuws uit het mandje van Roodkapje Beste lezers, Iedere maand versturen wij een nieuwsbrief. Hierin staan handige tips die betrekking kunnen hebben op

Nadere informatie

The perfect link between Brands and Market. Laptop-Tablet Security/charging Trolley: The new generation

The perfect link between Brands and Market. Laptop-Tablet Security/charging Trolley: The new generation Laptop-Tablet Security/charging Trolley: The new generation T F E W Laptop-Tablet Security/charging Trolley: The new generation FILEX Laptop-Tablet Trolley s voor het veilig opbergen en laden van Laptops

Nadere informatie

Wat u moet weten over rookmelders! Op weg naar driedubbele veiligheid: brand, gezondheid én milieu

Wat u moet weten over rookmelders! Op weg naar driedubbele veiligheid: brand, gezondheid én milieu Wat u moet weten over rookmelders! Op weg naar driedubbele veiligheid: brand, gezondheid én milieu Waarom een rookmelder? Elke dag breekt er in zo n 20 woningen in Nederland brand uit. Ruwweg 7.500 woningbranden

Nadere informatie

brandweer gooi en vechtstreek Brandveiligheid Samen onze zorg

brandweer gooi en vechtstreek Brandveiligheid Samen onze zorg brandweer gooi en vechtstreek Brandveiligheid Samen onze zorg Inhoud Maak een vluchtplan................ 4 Veilig omgaan met elektriciteit en apparatuur........................ 6 Veilige gasinstallaties................

Nadere informatie

Koolmonoxidemelders 2016

Koolmonoxidemelders 2016 Koolmonoxidemelders 2016 Onderzoek naar de veiligheid van koolmonoxidemelders Koolmonoxidemelders (hierna CO-melders) moeten een alarmsignaal geven bij een schadelijke concentratie koolmonoxide in de lucht.

Nadere informatie

Foto elektrische rookmelder

Foto elektrische rookmelder Foto elektrische rookmelder DTCTSL40WT DTCTSL40WT_ Foto-elektrische rookmelder_manual 1 Nederlands Inhoud Inleiding Overzicht Productgegevens Gedetailleerde gebruikershandleiding Geschiedenis van documentherziening

Nadere informatie

Je monteert de melder eenvoudig opnieuw door de melder op de sokkelvoet te schuiven totdat je een klik hoort.

Je monteert de melder eenvoudig opnieuw door de melder op de sokkelvoet te schuiven totdat je een klik hoort. Gebruikerskaart voor 230V gevoede Ei Electronics melders uit de 3000 serie* * types Ei3014, Ei3016(RF), Ei3018, Ei3024 en Ei3028 Over de geïnstalleerde melders Elke Ei Electronics melder met een 230V aansluiting

Nadere informatie

Brandpreventie in de praktijk

Brandpreventie in de praktijk Brandpreventie in de praktijk WAT TE DOEN BIJ BRAND? 2 Hoe ontstaat brand? Om een vuurtje te krijgen heb je drie zaken nodig: Zuurstof, brandstof en temperatuur Als je een van die drie zijden wegneemt,

Nadere informatie

De gevaren van CO. Een echte sluipmoordenaar

De gevaren van CO. Een echte sluipmoordenaar De gevaren van CO Een echte sluipmoordenaar Koolmonoxide: een echte sluipmoordenaar Wat is koolmonoxide? Koolmonoxide (CO) is een zeer gevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bij voorbeeld

Nadere informatie

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken!

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! 1 Brand! Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is. De paniek die dan uitbreekt. Hoe breng je jezelf, je

Nadere informatie

Brandpreventiemateriaal personeel Broeders van Liefde. Branddeken 120x120

Brandpreventiemateriaal personeel Broeders van Liefde. Branddeken 120x120 2016 Broeders van Liefde BLUSSER + BRANDDEKEN + ROOKMELDER = 90 Incl. BTW Nevelschuimblusser 6L AB manometer (vervangen na 6 jaar) Universeel inzetbaar blusapparaat, gekeurd volgens de Belgische- en Europese

Nadere informatie

Veiligheidheidsproducten voor detectie van brand en koolmonoxide in huis

Veiligheidheidsproducten voor detectie van brand en koolmonoxide in huis Veiligheidheidsproducten voor detectie van brand en koolmonoxide in huis Productaanbod en informatie 2 FireAngel combineert geavanceerde technologie met design en zorgt voor een veiligere omgeving. Inhoud

Nadere informatie

NAJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR

NAJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR NAJAAR PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR Ontspannen genieten van het najaar... Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen.

Nadere informatie

Product naam: MM16212

Product naam: MM16212 Product naam: MM16212 Specificaties MM16212: Groep Spaarlamp CFL Levensduur L90 10.000u Wattage 23W Spanning 230V Lichtkleur 2700K (warmwit) Lampsoort PAR38 Fitting E27 Dimbaar NEE Lumen 1000 lm Cd 339

Nadere informatie

Brandveiligheid, samen onze zorg!

Brandveiligheid, samen onze zorg! Brandveiligheid, samen onze zorg! 1 Inhoud Brandveilig wonen Elektrische apparatuur 4 Gasinstallaties 6 Koken 8 Omgaan met vuur 10 Stoken 12 Medicinale zuurstof 14 Voorzorgsmaatregelen 16 Brandveiligheidstips

Nadere informatie

loktrace FORMEERGAS LEKDETECTIE STRENGERE WETTEN! Voorkom boetes van meer dan 50.000 euro.

loktrace FORMEERGAS LEKDETECTIE STRENGERE WETTEN! Voorkom boetes van meer dan 50.000 euro. loktrace FORMEERGAS LEKDETECTIE STRENGERE WETTEN! Voorkom boetes van meer dan 50.000 euro. LOKTRACE Het lekdetectiesysteem Legaal, betrouwbaar en klimaat neutraal! Formeergas lekdetectie - De beste oplossing

Nadere informatie

Brandpreventie voor ouderen

Brandpreventie voor ouderen 8 brandveiligheids INFO Meer informatie of andere folders uit deze serie? Brandpreventie voor ouderen Ga naar de brandweerkazerne bij u in de buurt of kijk op www.brandweer.nl Brand is voor iedereen gevaarlijk,

Nadere informatie

Deurbel met flitslamp

Deurbel met flitslamp Deurbel met flitslamp Een deurbel die naast geluid, ook met een flitslicht aangeeft dat er aangebeld wordt. Handig wanneer niet iedereen in huis de deurbel goed kan horen. De ontvanger met flitslicht is

Nadere informatie

Vluchtplan van Gastouder:..

Vluchtplan van Gastouder:.. Vluchtplan van Gastouder:.. Stap 1 Bespreek samen de mogelijke vluchtroutes als er brand uitbreekt en schrijf op hoe u dan vlucht (via het raam, de dakgoot, het balkon, etc.). BRAND OP DE:.. IK VLUCHT

Nadere informatie

De schoonheid van eenvoud. www.element4-fires.com

De schoonheid van eenvoud. www.element4-fires.com De schoonheid van eenvoud www.element4-fires.com De schoonheid van eenvoud U houdt van de warmte, sfeer en de gezelligheid van echt, levend vuur? Maar zonder de rompslomp van breken en bouwen? Dan hebben

Nadere informatie

VLAANDEREN WALLONIE BRUSSEL. Keuring BOSEC of gelijkwaardig BOSEC of gelijkwaardig BOSEC of gelijkwaardig

VLAANDEREN WALLONIE BRUSSEL. Keuring BOSEC of gelijkwaardig BOSEC of gelijkwaardig BOSEC of gelijkwaardig WETGEVING De wetgeving over het gebruik van rookmelders is gewestelijke materie en verschilt bijgevolg in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Dit schema geeft een overzicht van de 3 gewesten: VLAANDEREN WALLONIE

Nadere informatie

ADAX. Elektrische Radiatoren Zwarte Goorderweg 1 E. Profort bv PD Stoutenburg-Noord (A foort)

ADAX. Elektrische Radiatoren Zwarte Goorderweg 1 E. Profort bv PD Stoutenburg-Noord (A foort) ADAX Elektrische Radiatoren 2 ADAX ELEKTRISCHE CONVECTIE RADIATOREN NEO BASIC Blz. 3 GLAMOX TLO EN TPA Blz. 8 NEO LUX Blz. 4 GLAMOX TPVD Blz. 9 NEO Wi-Fi Blz. 5 COMPACT Blz. 10 CLEA Blz. 6 ACCESSOIRES

Nadere informatie

59. 95. kluswrouw. gezien op tv! Elke zondag 15:30-16:30. * montage mogelijk * Gratis montage advies * Advies aan huis. herhaling zaterdag

59. 95. kluswrouw. gezien op tv! Elke zondag 15:30-16:30. * montage mogelijk * Gratis montage advies * Advies aan huis. herhaling zaterdag * montage mogelijk * Gratis montage advies * Advies aan huis van 73.95 voor 59. 95 Axa Veiligheidsbeslag Het Axa veiligheidsbeslag met deurkruk is voorzien van kerntrekbeveiliging. De afstand van de deurkruk

Nadere informatie

Maak van je roze wolk geen rookwolk! Zeven makkelijke tips voor een brandveilige omgeving voor jou en je kindje

Maak van je roze wolk geen rookwolk! Zeven makkelijke tips voor een brandveilige omgeving voor jou en je kindje Maak van je roze wolk geen rookwolk! Zeven makkelijke tips voor een brandveilige omgeving voor jou en je kindje Maak van je roze wolk geen rookwolk! Van harte gefeliciteerd! Je bent in verwachting of hebt

Nadere informatie

JIJ. Daar moet je nu over nadenken!

JIJ. Daar moet je nu over nadenken! WAT DOE JIJ BIJ BRAND? Daar moet je nu over nadenken! Stel, er breekt bij u thuis brand uit. Door de zwarte rook ziet u niets meer en kunt u nauwelijks ademhalen. Binnen enkele minuten ontstaat een niet

Nadere informatie

Blusmiddelen. Brandblussers. CO2 blussers. Schuimblusser. Brandblussers van aluminium met koolzuursneeuw. Brandblussers van staal met permanente druk.

Blusmiddelen. Brandblussers. CO2 blussers. Schuimblusser. Brandblussers van aluminium met koolzuursneeuw. Brandblussers van staal met permanente druk. Brandblussers CO2 blussers Brandblussers van aluminium met koolzuursneeuw. Geschikt voor brandklasse B, C. Blusmiddel met weinig neveneffecten. Wordt geleverd inclusief wandbeugel. Schuimblusser Brandblussers

Nadere informatie

OP TIJD GEWAARSCHUWD BRANDALARM!

OP TIJD GEWAARSCHUWD BRANDALARM! TEST ROOKMELDERS OP TIJD GEWAARSCHUWD BRANDALARM! Een goede rookmelder vind je al voor een paar tientjes bij de bouwmarkt. Zo n rookmelder kan levensreddend zijn, dus er is geen enkele reden om er niet

Nadere informatie

Product naam: MM00585

Product naam: MM00585 Product naam: MM00585 Specificaties MM00585: Groep Spaarlamp CFL Lumen/Watt 45.00 lm/watt Levensduur 15.000u Soort Zenia Classic CFL Wattage 9W RA 82 Spanning 230V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2700K

Nadere informatie

Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf. Adres

Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf. Adres Checklist Brandveilig gebruik horecabedrijven. Gegevens van u en uw horecabedrijf. Naam Horecabedrijf Adres Postcode en plaats Soort bedrijf Restaurant / Café / anders nl.: Contactpersoon Functie Eigenaar/

Nadere informatie

10 Essentiële Tips Om Koolmonoxide Vergiftiging Te Voorkomen

10 Essentiële Tips Om Koolmonoxide Vergiftiging Te Voorkomen 10 Essentiële Tips Om Koolmonoxide Vergiftiging Te Voorkomen Inleiding Uit recent onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is gebleken dat steeds meer ongevallen met koolmonoxide gebeuren bij moderne

Nadere informatie

Uitkomsten woningchecks 18 minuten-plus gebieden Accolade. Fryslân

Uitkomsten woningchecks 18 minuten-plus gebieden Accolade. Fryslân Uitkomsten woningchecks 18 minuten-plus gebieden Accolade Fryslân Uitgangspunten project woningchecks 18 minuten-plus gebieden Het project richtte zich enkel op permanent bewoonde woningen waarbij Brandweer

Nadere informatie

opbouwmateriaal sensoren

opbouwmateriaal sensoren 05 opbouwmateriaal sensoren Sensoren Voor meer comfort en veiligheid Automatisch aan- en uitschakelen. Het biedt meer comfort, maar ook meer veiligheid. De rookmelder laat zich onopvallend installeren

Nadere informatie

Brandveiligheid en uw beperking. Rookmelders laten je niet stikken!

Brandveiligheid en uw beperking. Rookmelders laten je niet stikken! Brandveiligheid en uw beperking Rookmelders laten je niet stikken! 1 Rookmelders laten je niet stikken! Gebruik een brandveilige asbak 2 Brandveiligheid en uw beperking We staan er niet altijd bij stil,

Nadere informatie

WAPENBERGING. Pistolenunits voor de berging van dienstwapens op bureaus. Pistoolkluizen voor de berging van wapens in de privésituatie

WAPENBERGING. Pistolenunits voor de berging van dienstwapens op bureaus. Pistoolkluizen voor de berging van wapens in de privésituatie Problematiek rond het bergen van wapens hebben geleid tot een omslag in denken. MB Safety heeft voor deze doelgroep in haar behoefte voorzien door te werken aan passende oplossingen voor zowel mobiele

Nadere informatie

Product naam: MM01785

Product naam: MM01785 Product naam: MM01785 Specificaties MM01785: Groep Spaarlamp CFL Soort Reflector PAR30/38 Levensduur L90 15.000u RA 82 Wattage 15W Straalhoek 90 graden Spanning 230V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2700K

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS InStyle Hanglamp Matrix chroom Led Richt uw huis in met licht Beleef de onbewuste elegantie van deze smaakvolle hanglamp. Het zwarte glas en de afwerking in chroom brengen een vleugje luxe in elke

Nadere informatie

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow CO 2 -generator (Aardgas) HANDLEIDING. Uitgifte datum: 01-11-2014

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow CO 2 -generator (Aardgas) HANDLEIDING. Uitgifte datum: 01-11-2014 WWW.TECHGROW.NL TechGrow CO 2 -generator (Aardgas) Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING De CO 2 -generator wordt gebruikt om de CO 2 -waarde op niveau te houden. WAARSCHUWING De CO 2 -generator werkt

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies Belangrijk: Lees deze instructies zorgvuldig voor u de heater in elkaar zet en gebruik neemt, en volg ze na.

Veiligheidsinstructies Belangrijk: Lees deze instructies zorgvuldig voor u de heater in elkaar zet en gebruik neemt, en volg ze na. Veiligheidsinstructies Belangrijk: Lees deze instructies zorgvuldig voor u de heater in elkaar zet en gebruik neemt, en volg ze na. Het niet opvolgen van de veiligheidsinstructies kan leiden tot ernstig

Nadere informatie

Product naam: MM03227

Product naam: MM03227 Product naam: MM03227 Specificaties MM03227: Levensduur L90: 20000u Wattage: 0.20W Kleur: 2700K (warmwit) Lumen: 10 lm Lamp soort: Orientatielicht Lengte: Diameter: Gewicht: Spanning: 76 mm 16x65 mm 28

Nadere informatie

Een brand die s nachts ontstaat krijgt vaak de kans om zich flink uit te breiden; iedereen ligt immers te slapen.

Een brand die s nachts ontstaat krijgt vaak de kans om zich flink uit te breiden; iedereen ligt immers te slapen. Rookmelders waarom Rookmelders Een brand die s nachts ontstaat krijgt vaak de kans om zich flink uit te breiden; iedereen ligt immers te slapen. Een ongelukkig vonkje heeft soms maar enkele minuten nodig

Nadere informatie

Rook- en hittemelding

Rook- en hittemelding Rookmelders en hittemelders redden levens door mensen vroegtijdig te waarschuwen bij een woningbrand. Ze zijn daarom verplicht in alle Nederlandse nieuwbouwwoningen. Hager levert een breed pakket aan optische

Nadere informatie

16 brandveiligheids. Veilig gebruik van elektrische apparatuur INFO

16 brandveiligheids. Veilig gebruik van elektrische apparatuur INFO 16 brandveiligheids INFO Veilig gebruik van elektrische apparatuur Meer informatie of andere folders uit deze serie? Ga naar de brandweer kazerne bij u in de buurt of kijk op www.brandweer.nl Zo n zesduizend

Nadere informatie

Prestige Connex. Brengt ideeën tot leven. Whiteboards Flipover Mobiel whiteboard Magnetisch memobord. noboeurope.com

Prestige Connex. Brengt ideeën tot leven. Whiteboards Flipover Mobiel whiteboard Magnetisch memobord. noboeurope.com Brengt ideeën tot leven noboeurope.com Prestige Connex Whiteboards Flipover Mobiel whiteboard Magnetisch memobord Neem contact op met uw leverancier voor meer informatie over het volledige assortiment

Nadere informatie

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen C o n d e n s a t i e G a s w a n d k e t e l Vivadens EASYLIFE De beste investering op het gebied van condensatie >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen DE

Nadere informatie

Ambassadeur BVL zijn betekent dat je:

Ambassadeur BVL zijn betekent dat je: Basismodule Brandveilig leven. Voorstellen Vooraf vragen, ofwel wat voor een verwachtingen hebben jullie van vandaag. Wie heeft ervaring met een brand ofwel beginnende brand. Basismodule Brandveilig leven.

Nadere informatie

Blaupunkt draadloos GSM alarmsysteem SA-2700

Blaupunkt draadloos GSM alarmsysteem SA-2700 Blaupunkt draadloos GSM alarmsysteem SA-2700 1 2 3 4 Producteigenschappen: Compleet draadloos system Werkt met Nederlandse (prepaid) simkaart Alarmmelding op GSM/smartphone via sms of spraakbericht Uitbreidbaar

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager installatieautomaat ( groep ) testknop aardlekschakelaar hoofdschakelaar coderingsstreep (zwart of grijs) De

Nadere informatie

SLEUTELKLUIZEN. Verantwoorde berging van o.a. reserveen voertuigsleutels in sleutelkasten en kluizen, ook volgens eisen van het RDW.

SLEUTELKLUIZEN. Verantwoorde berging van o.a. reserveen voertuigsleutels in sleutelkasten en kluizen, ook volgens eisen van het RDW. Verantwoorde berging van o.a. reserveen voertuigsleutels in sleutelkasten en kluizen, ook volgens eisen van het RDW. Europese certificeringen volgens o.a. Securitylevel 1 en 2 EN 14450 Inbraakwerende sleutelkluizen

Nadere informatie

FAQ koolmonoxide technisch document behorende bij CO-preventiecampagne 2015, 27-1-2015, versie 1.3

FAQ koolmonoxide technisch document behorende bij CO-preventiecampagne 2015, 27-1-2015, versie 1.3 FAQ koolmonoxide technisch document behorende bij CO-preventiecampagne 2015, 27-1-2015, versie 1.3 Een verbrandingstoestel stoot verbrandingsgassen (waaronder koolmonoxide) uit die slecht zijn voor uw

Nadere informatie

Draadloos alarmsysteem. alarm assortiment

Draadloos alarmsysteem. alarm assortiment Draadloos alarmsysteem alarm assortiment Protexial io Draadloos alarmsysteem In Protexial io is het beste van de huidige alarmtechnologie samengebracht. Met Somfy biedt u een op maat gemaakt beveiligingssysteem

Nadere informatie

Ongevalsrapportage 2017

Ongevalsrapportage 2017 Ongevalsrapportage 2017 gasongevallen na de meter Hella Rijpkema, 13 november 2018 Kiwa Technology Trust Quality Progress Gegevens vanaf 1952 uitsluitend aardgas, na de gasmeter = in huis 2 Hella Rijpkema,

Nadere informatie

FlammEx rookmelder 230 V

FlammEx rookmelder 230 V G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 75 01 92 FlammEx rookmelder 230 V Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager De groepenverdeler in uw meterkast Beste bewoner, Uw Hager-groepenverdeler zorgt dat u op veilige wijze stroom

Nadere informatie

Wat je lief is, laat je niet stikken! Brandveiligheid bij dementie

Wat je lief is, laat je niet stikken! Brandveiligheid bij dementie 1 Wat je lief is, laat je niet stikken! Brandveiligheid bij dementie 2 Vorig jaar kwamen 38 mensen om bij een woningbrand Dode bij brand zorgcomplex in Venlo Storing in stekkerblok oorzaak brand Steeds

Nadere informatie

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder Inhoudsopgave Inleiding 23 Veiligheidsvoorschriften 23 Verpakkingsinhoud 23 Technische specificaties 24 Beschrijving van het product en gebruiksaanwijzing 24 Installatie-instructies 27 Onderhoud 29 Garantie

Nadere informatie

De schoonheid van eenvoud. www.element4-fires.com

De schoonheid van eenvoud. www.element4-fires.com De schoonheid van eenvoud www.element4-fires.com De schoonheid van eenvoud U houdt van de warmte, sfeer en de gezelligheid van echt, levend vuur? Maar zonder de rompslomp van breken en bouwen? Dan hebben

Nadere informatie

BRANDBLUSSER van (mini-) formaat MINI POMPIER. Schuimblusser

BRANDBLUSSER van (mini-) formaat MINI POMPIER. Schuimblusser BRANDBLUSSER van (mini-) formaat MINI POMPIER Schuimblusser Mini Pompier is een grootse brandblusser in een klein formaat. Deze bevat brandblusschuim dat tot 30 keer zijn volume uitzet en kan ingezet worden

Nadere informatie

KOELING INDEL B TRAVELBOX 15 LITER 12/24 VOLT INDEL B TRAVELBOX 18 LITER 12/24 VOLT

KOELING INDEL B TRAVELBOX 15 LITER 12/24 VOLT INDEL B TRAVELBOX 18 LITER 12/24 VOLT Travel Box is een complete lijn van kwaliteitsvolle draagbare compressor koelboxen van Indel B. Ontworpen voor diverse doeleinden: voor het gebruik in bedrijfsvoertuigen en bussen, voor recreatieve doeleinden,

Nadere informatie

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1.Opmerkingen 2.Functies 3..Installatie 4..Opmerkingen over installatie 5..Veiligheidswaarschuwingen 6 Gebruik 7 Onderhoud 1 Opmerkingen 1. Bedankt voor het kiezen

Nadere informatie

Product naam: MM03227

Product naam: MM03227 Product naam: MM03227 Specificaties MM03227: Levensduur: 20000u Lengte: 76 mm Wattage: 0.20W Diameter: 16x65 mm Kleur: 2700K (warmwit) Gewicht: 28 gr Lumen: 10 lu Spanning: 230 V Lamp soort: Orientatielicht

Nadere informatie

PROMOTIONAL PRODUCTS Designed to be personalised

PROMOTIONAL PRODUCTS Designed to be personalised PROMOTIONAL PRODUCTS Designed to be personalised BINNEN 5 werkdagen geproduceerd Bestellen Vanaf 5 stuks Levenslange garantie Nederlands DE BESTE KEUZE Onze USB sticks worden in Nederland gemaakt en zijn

Nadere informatie

Mistgeneratoren. Ons programma mistgeneratoren biedt vele voordelen.

Mistgeneratoren. Ons programma mistgeneratoren biedt vele voordelen. Mistgeneratoren Ons programma mistgeneratoren biedt vele voordelen. De mist van de mistgenerator lijkt veel op rook van een beginnende brand. Daarom is het raadzaam als er mistbeveiliging wordt aangeschaft

Nadere informatie

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING SBM3 / 125.505 SBM4 / 125.510 SBM6 / 125.520 INHOUDSOPGAVE 1. DOEL en BEREIK 2. AANSPRAKELIJKHEID 3. AANWIJZINGEN 4. BASISEIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

Algemene Veiligheidsvoorschriften. Algemene Veiligheidsvoorschriften WAARSCHUWING WAARSCHUWING:

Algemene Veiligheidsvoorschriften. Algemene Veiligheidsvoorschriften WAARSCHUWING WAARSCHUWING: 18 18 19 19 20 21 22 Algemene Veiligheidsvoorschriften Algemene Veiligheidsvoorschriften BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINFORMATIE Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de barbecue gebruikt, om brand,

Nadere informatie

Product naam: MM01085

Product naam: MM01085 Product naam: MM01085 Specificaties MM01085: Groep Spaarlamp CFL Soort Zenia Classic CFL Levensduur L90 8.000u RA 82 Wattage 5W Beschermingsgraad IP20 Spanning 230V Lengte 118mm Lichtkleur 2700K (CFL)

Nadere informatie

Jecor sleutelkluizen zijn handig en geruststellend, ze maken het mogelijk om sleutels te beschermen en te delen.

Jecor sleutelkluizen zijn handig en geruststellend, ze maken het mogelijk om sleutels te beschermen en te delen. KvK te Apeldoorn nr. 08021426 WWW.JECOR.NL JECOR SLEUTELKLUIZEN (KEYSAFES) Het beste alternatief voor een sleutel onder de mat Jecor sleutelkluizen zijn handig en geruststellend, ze maken het mogelijk

Nadere informatie

CHARGE IT, STORE IT, MANAGE IT

CHARGE IT, STORE IT, MANAGE IT CHARGE IT, STORE IT, MANAGE IT Economische en flexibele oplossingen voor het opladen, opbergen en beheren van elektronische apparaten zoals laptops, Chromebooks, ipads en tablets. Inhoud NoteCart Flex

Nadere informatie

Prijslijst - Brandblusserexpert Gegenereerd op 25-01-2013 Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend

Prijslijst - Brandblusserexpert Gegenereerd op 25-01-2013 Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend lijst - Brandblusserexpert Gegenereerd op 25-01-2013 Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend Aanbieding Schuimblusser 6 liter aanbieding 13A-144B BUDGET Poederblusser 6 kilo 27A-144B SUPER Schuimblusser

Nadere informatie

Desautel Brandblussers

Desautel Brandblussers Brandblussers Brandweermateriaal4Brandblussers Desautel blussers Sinds 1932 produceert het Franse Desautel brandblussers voor diverse toepassingen. Brandblussers Om te bepalen of een blusser geschikt is

Nadere informatie

Woningbrand en slachtoffers. Aantal SO woningbranden. Aantal SO woningbranden Basismodule Brandveilig leven.

Woningbrand en slachtoffers. Aantal SO woningbranden. Aantal SO woningbranden Basismodule Brandveilig leven. Basismodule Brandveilig leven. Basismodule Brandveilig leven. Voorstellen: Jos Loijens / Rein Wagemans Brandweer Zuid-Limburg Ambassadeur BVL zijn betekent dat je: In de buurt helpen met het ophangen van

Nadere informatie

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 1 DAISYSPELER PLEXTALK PTN1 Korte inleiding: Wij hopen dat u plezier zult beleven aan het beluisteren van de digitale boeken. Dit document beschrijft de hoofdfuncties

Nadere informatie

Hoe veilig is jouw woning?

Hoe veilig is jouw woning? CheCklist brandveiligheid Hoe veilig is jouw woning? Doe de brandveiligheidcheck en beantwoord de vragen. Je kunt veel doen om brand in jouw woning te voorkomen. Als je je bewust bent van de risico s van

Nadere informatie

Brandpreventie. voor senioren. Introductie brand(on)veiligheid en-preventie

Brandpreventie. voor senioren. Introductie brand(on)veiligheid en-preventie Brandpreventie voor senioren Introductie brand(on)veiligheid en-preventie Programma Verwelkoming Introductie brand(on)veiligheid en-preventie Enkele cijfers Wat als er toch brand uitbreekt? Samenvatting

Nadere informatie

Designed to be personalised

Designed to be personalised Designed to be personalised BINNEN 5 WERKDAGEN GEPRODUCEERD BESTELLEN VANAF 5 STUKS LEVENSLANGE GARANTIE Nederlands DE BESTE KEUZE Onze USB sticks worden in Nederland gemaakt en zijn daarmee uniek. Europese

Nadere informatie

Brandveilig wonen. Tips voor een brandveilige woning

Brandveilig wonen. Tips voor een brandveilige woning Brandveilig wonen Tips voor een brandveilige woning Een woningbrand overkomt mij niet. Dat denkt u... Toch krijgt de brandweer jaarlijks duizenden meldingen van brand in een woning. Soms is er alleen materiële

Nadere informatie