Ongekende therapeutische mogelijkheden van de Zappicator Onderzoek naar en ervaringen met de zappicator, door tandarts Hesselink.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ongekende therapeutische mogelijkheden van de Zappicator Onderzoek naar en ervaringen met de zappicator, door tandarts Hesselink."

Transcriptie

1 Ongekende therapeutische mogelijkheden van de Zappicator Onderzoek naar en ervaringen met de zappicator, door tandarts Hesselink. De aanleiding tot het schrijven van dit artikel vormt mijn enthousiasme wat betreft mijn therapeutische resultaten en de mogelijkheden van de zgn. (Food-) Zappicator, ontwikkeld door de helaas in 2009 overleden Amerikaanse mevrouw Hulda Clark. Zij heeft destijds baanbrekend werk verricht op het gebied van de frequentie-geneeskunde. En wel met name d.m.v. haar inmiddels wereldberoemd geworden Zapper, waarmee pathologische microorganismen en parasieten in het lichaam onschadelijk gemaakt kunnen worden. Een wat minder bekende uitvinding van haar is de zgn. Zappicator Van oorsprong is dit apparaat door haar ontwikkeld om voedsel en dranken, voorafgaand aan consumptie, vrij te maken van microorganismen en parasieten (-eitjes) en schadelijke chemicaliën.

2 Zappicator voor de Diamond Shield zapper

3 Ter verduidelijking van het wezenlijke onderscheid tussen Hulda Clarks Zapper en een Zappicator : Zapper: Elektrische doorstroming van het gehele lichaam of een (mogelijk groot) lichaamsdeel. Heeft 2 aansluitkabels (+ en -) met de frequentiegenerator en 2 huidcontactelektroden. Is een geheel positieve blokgolf, met een frequentie van Hz. Het voltage varieert, al naar gelang de huidvochtigheid, van 4 15 Volt. Vooral geschikt bij goed doorbloede, elektrisch goed doorstroombare lichaamsdelen. Minder effectief bij dieper gelegen, of slecht doorbloede plaatsen in het lichaam. Wat minder geschikt voor het hoofd-halsgebied Zappicator: Dit apparaat was in eerste instantie bedoeld en ontwikkeld voor een Voedsel-Zappicatie, ter verbetering van de voedselkwaliteit: Het pulserende Magnetische Noordpoolveld werkt energetiserend op het voedsel. De optische draaiingsrichting van voedsel en dranken zou worden verbeterd. Bestrijding van schadelijke bacteriën, parasieten / parasieten-eitjes en sommige virussen in het daarna te nuttigen voedsel. Geeft tevens een neutralisatie / ontgifting van schadelijke voedselbestanddelen zoals: Pesticiden, PCB- s, Benzeen, Fenol, kankerverwekkende stoffen, zware metalen. Heeft slechts één rode (+) verbindingskabel met een (1000Hz blokgolf-) frequentiegenerator. De gezonde voedselbestanddelen, vitaminen en energetische waarde van het voedsel blijken niet te worden aangetast. Ook water en andere dranken lenen zich goed voor deze Zappicatie. Bij mijn eerste kennismaking met het Zappicatorsysteem kon ik maar moeilijk geloven dat dit apparaat, slechts door één rode draad verbonden met de positieve pool van een 1000Hz blokgolf frequentiegenerator, technisch gezien, daadwerkelijk in staat zou zijn om enige (meetbare!) uitwerking te hebben! Daarom heb ik destijds eerst zélf een groot aantal elektronische metingen verricht, waaruit de pulserende magnetische veldwerking wel degelijk en overduidelijk is gebleken! Bij een normaal formaat Zappicator bleek deze veldwerking de vorm van een soort halve bol te hebben, met een diameter van ongeveer 30 cm boven de bovenkant van de Zappicator.

4 Alles wat hierbinnen ligt wordt dan dus mee behandeld! Door mijn meetresultaten had de Zappicator mijn grotere interesse gewekt en bij het grasduinen naar méér informatie hierover op internet kwam ik een plaatje tegen van Mevrouw Hulda Clark zelve, waarbij zij met de Zappicator geen voedsel behandelde, maar zichzelf! Het bleek hierbij te gaan om een, bij haar hardnekkige, reeds jarenlang bestaande oogspierkwaal, waarbij haar eigen arsenaal aan behandelmethoden ( frequentie-zappen, gewoon zappen en kruidentherapie) tot dan toe zonder resultaat waren gebleven. Tot haar eigen grote verbazing waren haar klachten na een éénmalige Zappicator-behandeling reeds duidelijk verbeterd! Dit vormde voor mij de aanleiding om mij meer in de potentiële therapeutische mogelijkheden te gaan verdiepen van deze Zappicator en wel met name op het gebied van de tandheelkunde: Mijn eerste ervaringen had ik bij patiënten met een ontsteking in de kaak (al dan niet met zwelling van de wang), waarbij een directe oorzakelijke behandeling op korte termijn tandheelkundig gezien niet mogelijk of praktisch haalbaar was. Het betrof bijvoorbeeld ontstoken, nog diep in de kaak liggende onderverstandskiezen, of een ontstoken tandwortelpunt, na een ooit reeds uitgevoerde wortelkanaalbehandeling. Regulier tandheelkundig gezien is dan een zgn. anti-bioticum de aangewezen eerste aanpak, met op termijn: een operatieve ingreep (meestal bij een kaakchirurg en met een aantal weken wachttijd ).

5 De nadelen van deze anti-biotica zijn echter wellicht bij iedereen bekend: Kans op resistentievorming / allergieën. Verstoring van de gezonde darmflora (met als mogelijk gevolg een dysbiose van de darmflora) Verstoorde energiehuishouding (vermoeidheid). Optimale antibacteriële werking pas na ongeveer 1 dag. Werkt alleen dáár, waar de doorbloeding in het lichaam (o.a. kaakbot) nog voldoende aanwezig is (!) Het is uiteraard slechts een symptomatische therapie, want de oorzaak van het probleem wordt er uiteraard niet mee behandeld. Praktisch houdt dit in dat de betreffende patiënt meestal pas na 24 uur een duidelijke verbetering van de klachten kan verwachten en tot die tijd (helaas) geduld moet hebben. In eerste instantie kregen deze patiënten van mij nog een antibioticumrecept mee, maar ik behandelde hun tévens direct met de Zappicator ter plaatse van de zwelling / ontsteking in de mond. Tot mijn grote verbazing gaf men (vrijwel zonder uitzondering!) reeds na een 20 minuten durende behandeling aan dat de klachten al duidelijk waren afgenomen met vaak zelfs een (ook voor mij dan zichtbare!) mindere mate van zwelling (zappicator-instelling: Volt). Na enige tijd kwam ik er achter dat men na een Zappicatorbehandeling, in de overbruggingsperiode tot de noodzakelijke tandheelkundige of operatieve ingreep, vaak ook zónder de inname van antibiotica klachtenvrij kon blijven, eventueel na een herhaling van deze Zappicatorbehandeling. Daarna heb ik steeds meer ervaring opgedaan met de positieve effecten van de Zappicator: Standaard na endodontische (wortelkanaal-) behandelingen, ter vermijding van nabezwaren. Bij kaakbotontsteking na extracties (alveolitis). Na operatieve ingrepen in de mond. Ondersteuning van herstel van een bijna-ontstoken tandzenuw (tandpulpa-hyperaemie). Bij pijnklachten met onduidelijke oorzaak in de mond of het tand / kaakstelsel. Acute en chronische bijholteontstekingen. Maar ook: Acute en chronische gewrichts- (o.a.schouder-) en spierklachten. Bij (beginnende) keelpijn / verkoudheid! Ter ondersteuning van het herstel na traumata in het algemeen. Blaasontstekingen, maagklachten. Aan te raden, ter ondersteuning van de ontgifting:

6 Hogere doses vitamine C, met eventueel ondersteuning van de lever-, nier-, lymfe-drainage. Na de behandeling: Veel (mineraalarm) bronwater drinken! Vooral op al de plaatsen in het lichaam, die dieper gelegen en / of slecht doorbloed zijn (waar een anti-bioticum niet goed aankomt, maar wel zijn negatieve effecten op de darmflora en daarmee op het immuunsysteem heeft!) blinkt de Zappicator uit in zijn ondersteunende therapeutische mogelijkheden! Samenvattend: Algemene pluspunten van een Therapeutische Zappicatorbehandeling : Goede werking, óók bij slecht doorbloede, of slecht bereikbare lokalisaties in het lichaam, zoals bij tandwortelpunt-ontstekingen, (kaak-)holteontstekingen, gewrichtsklachten, enz. Een grote dieptewerking is mogelijk. Een behandeling (duurt minuten) kan goed gedelegeerd worden aan de patiënt. Uiterst hygiënisch toe te passen, want zélfs geen (elektrisch) contact met de huid nodig. Ontgifting van toxinedepots in het kaakbot (zoals thioaether, mercaptan, zware metalen, enz.) Alle acute en chronische (pusvormende) ontstekingen van mondslijmvlies en kaakbot. Een soort Cleaning Boost van de (halfzijdige) boven en onderkaak is in één keer mogelijk, waarbij alles wat in die kaakgebieden storend werkt in één keer aangepakt wordt, Te denken is hierbij ook aan eventuele focale stoorhaarden in de mond, die in het meridiaan-verloop klachten élders in het lichaam kunnen veroorzaken, volgens het schema van de zogenaamde Vollse Gebitsrelaties ). Met een Zappicator onder een hoofdkussen hoeft een hierop liggende patiënt het apparaat zelfs niet eens vast te houden. Praktisch zeer geschikt bij traumata en ontstekingen (ook bij aan bed gekluisterde patiënten). Geen schadelijke bijwerkingen bekend (wel is grote terughoudendheid geboden bij eventueel aanwezige gevoelige elektronica in het lichaam, zoals bijv. een pacemaker!). Kleine huisdieren kunnen hiermee ook goed behandeld worden (op schoot, of bijvoorbeeld d.m.v. een Zappicator onder hun mandje). Zeer breed toepassingsgebied en daardoor ook erg handig als (eerste) hulp voor op reis. Hans Hesselink, biologisch tandarts (Assen)

Kaakchirurgie. Implantaten in de kaak

Kaakchirurgie. Implantaten in de kaak Kaakchirurgie Implantaten in de kaak Inleiding Uw specialist heeft zojuist met u gesproken over de mogelijkheid om één of meerdere implantaten in uw kaak/kaken aan te brengen. In deze folder leest u wat

Nadere informatie

Een niet-medicamenteuze pijnbehandeling Patiënteninformatie

Een niet-medicamenteuze pijnbehandeling Patiënteninformatie Transcutane Electrische Neuro-Stimulatie (TENS) Een niet-medicamenteuze pijnbehandeling Patiënteninformatie Inhoudsopgave Wat is TENS?...3 Hoe werkt TENS?...3 Bij welke pijnklachten helpt TENS?...4 Zo

Nadere informatie

Operatieve behandeling ontstoken wortelpunt

Operatieve behandeling ontstoken wortelpunt Operatieve behandeling ontstoken wortelpunt Apexresectie of curettage marinaclinic.nl Vandaag is bij u de ontsteking aan een wortelpunt van tand of kies operatief behandeld. Daarvoor is het tandvlees losgemaakt

Nadere informatie

Wortelpuntoperatie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Wortelpuntoperatie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Wortelpuntoperatie U bent door uw tandarts doorverwezen naar de kaakchirurg voor een wortelpuntoperatie. Bij de wortelpuntoperatie verwijdert de kaakchirurg de ontsteking aan de wortelpunt. De wortel blijft

Nadere informatie

Procedurele sedatie en/of analgesie Bijzondere tandheelkunde.

Procedurele sedatie en/of analgesie Bijzondere tandheelkunde. Procedurele sedatie en/of analgesie Bijzondere tandheelkunde www.nwz.nl Inhoud Wat is procedurele sedatie en/of analgesie? 3 Uw voorbereiding op procedurele sedatie en/of analgesie 3 De behandeling 4 Herstel

Nadere informatie

Apexresectie behandeling van een wortelpuntontsteking

Apexresectie behandeling van een wortelpuntontsteking Apexresectie behandeling van een wortelpuntontsteking Binnenkort komt u naar de polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie, voor een wortelpuntbehandeling. Uw arts of tandarts heeft met u besproken

Nadere informatie

Operatieve behandeling ontstoken wortelpunt

Operatieve behandeling ontstoken wortelpunt Operatieve behandeling ontstoken wortelpunt Operatieve behandeling ontstoken wortelpunt Vandaag is bij u een ontsteking aan de wortelpunt van een tand of kies operatief behandeld. Daarvoor is aan de zijkant

Nadere informatie

Hoe worden wijsheidstanden verwijderd?

Hoe worden wijsheidstanden verwijderd? WIJSHEIDSTANDEN Wijsheidstanden Verstandskiezen of wijsheidstanden zijn de laatste van de 32 doorkomende tanden en kiezen, ze zijn de derde grote kies achterin de mond (in medische termen derde molaar

Nadere informatie

Wortelpuntbehandeling Bij de kaakchirurg

Wortelpuntbehandeling Bij de kaakchirurg Wortelpuntbehandeling Bij de kaakchirurg Albert Schweitzer ziekenhuis maart 2015 pavo 0399 Inleiding U bent door uw tandarts verwezen naar de kaakchirurg in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Uw tandarts

Nadere informatie

Implantaten voor kroon / brug. Kaakchirurgie

Implantaten voor kroon / brug. Kaakchirurgie Implantaten voor kroon / brug Kaakchirurgie Inhoudsopgave Inleiding 5 Voorafgaand aan de behandeling 6 Plaatsen van het implantaat 11 Controle afspraak bij mondhygiëniste 14 Controle afspraak bij kaakchirurg

Nadere informatie

Zijn implantaten altijd mogelijk en verstandig? Toepassing van implantaten. Vooronderzoek. Kosten

Zijn implantaten altijd mogelijk en verstandig? Toepassing van implantaten. Vooronderzoek. Kosten Tandeloze bovenkaak Deze brochure is bedoeld voor mensen die problemen hebben met het houvast van het bovenkunstgebit of pijn hebben bij het dragen ervan. Omnimed wil graag voldoen aan uw wensen. Wij stellen

Nadere informatie

Sinuslifting en botopbouw

Sinuslifting en botopbouw Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Behandeling Sinuslifting en botopbouw 2 Patiëntenvoorlichting patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl MKA/ Sinuslifting en botopbouw/15 02 2013 Behandeling

Nadere informatie

Sinuslifting en botopbouw

Sinuslifting en botopbouw Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Sinuslifting en botopbouw www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl MKA004 / Sinuslifting en botopbouw /

Nadere informatie

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling TANDHEELKUNDE Wortelkanaalbehandeling BEHANDELING Wortelkanaalbehandeling U bent verwezen naar het St. Antonius Ziekenhuis voor een wortelkanaalbehandeling. Deze behandeling wordt gedaan door een tandarts

Nadere informatie

Operatieve behandeling van een ontstoken wortelpunt

Operatieve behandeling van een ontstoken wortelpunt Operatieve behandeling van een ontstoken wortelpunt Situatieschets van mond en gebit Situatie van uitgelichte tand 1. kaak; 2. tandvlees; 3. tand; 4. ontsteking Operatieve behandeling van een ontstoken

Nadere informatie

BICOM Bioresonantietherapie. Wij willen dat het u goed gaat! PATIËNTENINFORMATIE BETERE, SNELLERE DIAGNOSE EN PIJNVRIJE THERAPIE ZONDER MEDICIJNEN

BICOM Bioresonantietherapie. Wij willen dat het u goed gaat! PATIËNTENINFORMATIE BETERE, SNELLERE DIAGNOSE EN PIJNVRIJE THERAPIE ZONDER MEDICIJNEN Aanbevolen literatuur: - Bioresonantietherapie Reinhold D. Will ISBN: 90-6030-577-9. Prijs: e 14,95 * - Allergie en trillingen Dr. med. Jürgen Hennecke Prijs: e 9,95 * * prijswijzigingen voorbehouden De

Nadere informatie

Implantaat-prothesebehandeling

Implantaat-prothesebehandeling Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Implantaat-prothesebehandeling z Binnenkort vindt bij u een implantaat-prothesebehandeling plaats. Eerst worden implantaten (kunstwortels)

Nadere informatie

Wortelpuntbehandeling. Bij de kaakchirurg

Wortelpuntbehandeling. Bij de kaakchirurg Wortelpuntbehandeling Bij de kaakchirurg Inleiding U bent door uw tandarts verwezen naar de kaakchirurg in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Uw tandarts heeft u verteld dat u een wortelpuntbehandeling

Nadere informatie

MEEST VOORKOMENDE BEHANDELINGEN

MEEST VOORKOMENDE BEHANDELINGEN MEEST VOORKOMENDE BEHANDELINGEN 962 Inleiding Binnenkort ondergaat u een behandeling op de polikliniek Kaakchirurgie van het Sint Franciscus Gasthuis. In deze folder staan de meest voorkomende behandelingen

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Implantaat-prothese- behandeling (het zogenaamde klikgebit )

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Implantaat-prothese- behandeling (het zogenaamde klikgebit ) Implantaat-prothese- behandeling (het zogenaamde klikgebit ) IMPLANTAAT-PROTHESE- BEHANDELING (HET ZOGENAAMDE "KLIKGEBIT") INLEIDING Binnenkort vindt bij u een implantaat-prothesebehandeling plaats. Eerst

Nadere informatie

Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation (TENS)

Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation (TENS) Patiënteninformatie Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation (TENS) rkz.nl Wat is Pijn? Pijn is in eerste instantie een waarschuwingssignaal dat aangeeft of ons lichaam beschadigd is of dreigt te worden.

Nadere informatie

Info over/na operatie ontstoken wortelpunt MKA

Info over/na operatie ontstoken wortelpunt MKA Info over/na operatie ontstoken wortelpunt MKA Locatie Hoorn/Enkhuizen Informatie over/na operatieve behandeling ontstoken wortelpunt Vandaag is bij u de ontsteking aan een wortelpunt van tand of kies

Nadere informatie

Meer weten? Heeft u nog vragen? Kijk dan ook eens op

Meer weten? Heeft u nog vragen? Kijk dan ook eens op Kosten De kosten voor de behandeling zijn afhankelijk van de omvang van de behandeling, van de complexiteit, de vorm en grootte van de vulling en van uw ziektekostenverzekering. Na de eerste afspraak wordt

Nadere informatie

Wat te doen na een kaakbehandeling

Wat te doen na een kaakbehandeling Wat te doen na een kaakbehandeling U heeft een behandeling aan uw kaak ondergaan. In deze folder leest u welke bijwerkingen u kunt ondervinden van de behandeling. Ook geven we u enige adviezen hoe u hiermee

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Informatie na kaakchirurgische behandeling

Patiënteninformatie. Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Informatie na kaakchirurgische behandeling Patiënteninformatie Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Informatie na kaakchirurgische behandeling 2 Inleiding U bent behandeld door één van de kaakchirurgen in het Reinier de Graaf Gasthuis Delft.

Nadere informatie

Implantaten voor houvast van een kunstgebit in de onderkaak

Implantaten voor houvast van een kunstgebit in de onderkaak Deze folder geeft u informatie over het plaatsen van implantaten voor steun en houvast van een kunstgebit in de onderkaak. Heeft u na het lezen van de brochure nog vragen, stel deze dan gerust aan uw kaakchirurg.

Nadere informatie

Instructies voor het gebruik van. Stelara (ustekinumab)

Instructies voor het gebruik van. Stelara (ustekinumab) Instructies voor het gebruik van Stelara (ustekinumab) Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Voor wie is deze therapie geschikt?... 1 3 Voor het starten met de behandeling... 1 4 Starten met Stelara... 2 5

Nadere informatie

Wij willen dat het u goed gaat!!

Wij willen dat het u goed gaat!! Patiënteninformatie Wij willen dat het u goed gaat!! BICOM Bioresonantietherapie Betere, snellere diagnose en pijnvrije therapie zonder medicijnen Beste lezer, Heeft u zich ook wel eens afgevraagd hoe

Nadere informatie

Operatieve behandeling ontstoken wortelpunt

Operatieve behandeling ontstoken wortelpunt Operatieve behandeling ontstoken wortelpunt In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt voor een behandeling van een ontstoken wortelpunt onder plaatselijke verdoving. Deze operatieve

Nadere informatie

Instructies voor het gebruik van Ustekinumab-Stelara

Instructies voor het gebruik van Ustekinumab-Stelara Instructies voor het gebruik van Ustekinumab-Stelara Inhoud 1. Inleiding 2. Wie is geschikt voor deze therapie 3. Voor het starten met de behandeling 4. Starten met Stelara 5. Toediening 6. Effectiviteit

Nadere informatie

Wil je meer weten over OPS, hieronder vind je de volgende onderwerpen:

Wil je meer weten over OPS, hieronder vind je de volgende onderwerpen: Wil je meer weten over OPS, hieronder vind je de volgende onderwerpen:. Een OPS patiënt. Wat is OPS en klachtenlijst? Oorzaken van OPS. Waar komt dat gif terecht? Natuurlijke ontgifting. Bioresonantie

Nadere informatie

Nieuws van TerraLife. TerraLife nieuwsbrief. Geachte klant,

Nieuws van TerraLife. TerraLife nieuwsbrief. Geachte klant, Nieuws van TerraLife Geachte klant, Wij zijn erg verheugd u hierbij onze eerste nieuwsbrief te mogen toesturen. In de nieuwsbrief van TerraLife willen we u graag informeren over actuele gezondheidsklachten,

Nadere informatie

Implantaten. Poli Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Implantaten. Poli Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie 00 Implantaten Poli Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Implantaten Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt vastgemaakt. Deze vervanging van de natuurlijke tandwortel dient als stevig

Nadere informatie

Implantaten in de kaak

Implantaten in de kaak Implantaten in de kaak Mondziekten, Kaak en Aangezichtschirurgie Inleiding De kaakchirurg heeft zojuist met u gesproken over de mogelijkheid om één of meerdere implantaten in uw kaak/kaken aan te brengen.

Nadere informatie

Met het BICOM systeem kan in veel gevallen de werkelijke en vaak verborgen oorzaken van ziekte ontdekt worden.

Met het BICOM systeem kan in veel gevallen de werkelijke en vaak verborgen oorzaken van ziekte ontdekt worden. Wat is Bioresonantie? Het woord Bioresonantie bestaat uit 2 gedeelten. Bio en Resonantie. Bio is afkomstig van biologische systemen. Dit doelt op levende systemen zoals die van mensen, dieren, planten

Nadere informatie

Implantaten voor houvast van het kunstgebit in de bovenkaak

Implantaten voor houvast van het kunstgebit in de bovenkaak Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Implantaten voor houvast van het kunstgebit in de bovenkaak Inleiding Binnenkort ondergaat u een operatieve ingreep in de bovenkaak, waarbij implantaten worden

Nadere informatie

Zeldzame juveniele primaire systemische vasculitis

Zeldzame juveniele primaire systemische vasculitis https://www.printo.it/pediatric-rheumatology/nl/intro Zeldzame juveniele primaire systemische vasculitis Versie 2016 2. DIAGNOSE EN THERAPIE 2.1 Wat voor types vasculitis zijn er? Hoe wordt vasculitis

Nadere informatie

2 Soorten micro-organismen Bacteriën Gisten Schimmels Virussen Samenvatting 40

2 Soorten micro-organismen Bacteriën Gisten Schimmels Virussen Samenvatting 40 Inhoud Voorwoord 5 Inleiding 6 1 De geschiedenis van de microbiologie 9 1.1 De vroegste historie 9 1.2 Louis Pasteur 12 1.3 Ziekte: door micro-organismen of een straf van God? 14 1.4 De bestrijding van

Nadere informatie

Risedroninezuur. Actonel Combinatietabletten: Actokit, RiseCaD

Risedroninezuur. Actonel Combinatietabletten: Actokit, RiseCaD Risedroninezuur Actonel Combinatietabletten: Actokit, RiseCaD Inhoud Hoe werkt risedroninezuur? 3 Voor welke aandoeningen wordt risedroninezuur gebruikt? 3 Hoe moet ik het gebruiken? 3 Hoe moet ik het

Nadere informatie

Sulfasalazine (Salazopyrine )

Sulfasalazine (Salazopyrine ) Sulfasalazine Sulfasalazine (Salazopyrine ) De reumatoloog heeft u Sulfasalazine voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk

Nadere informatie

Inleiding. Wat is infliximab

Inleiding. Wat is infliximab Infliximab-infuus Inleiding In overleg met uw maag-, darm-, leverarts (MDL-arts) gaat u starten met de behandeling infliximab. In deze folder vindt u informatie over infliximab, over de werking en de behandeling,

Nadere informatie

Informatie. Implantaten

Informatie. Implantaten Informatie Implantaten Inleiding Wanneer tanden en/of kiezen verloren zijn gegaan, kan de mogelijkheid van implantatie worden overwogen. In deze folder leest u meer over de behandeling met implantaten.

Nadere informatie

Botankers en orthodontische schroefjes

Botankers en orthodontische schroefjes Botankers en orthodontische schroefjes marinaclinic.nl Botankers Wat is een botanker? Een botanker is een klein plaatje van metaal (titanium) met twee of drie schroefgaatjes. Een botanker is ongeveer twee

Nadere informatie

Samenvatting. Nederlandse samenvatting

Samenvatting. Nederlandse samenvatting Page 143 Samenvatting Onder normale omstandigheden inhaleert een volwassen menselijke long zo n 11.000 liter lucht per dag. Naast deze normale lucht worden er ook potentieel toxische stoffen en micro-organismen,

Nadere informatie

Je gezondheid, zó werk je eraan! Correct antibioticagebruik.

Je gezondheid, zó werk je eraan! Correct antibioticagebruik. Je gezondheid, zó werk je eraan! Correct antibioticagebruik www.lm.be Het natuurlijke afweersysteem De meeste virale en bacteriële infecties genezen spontaan na enkele dagen. In normale omstandigheden

Nadere informatie

Informatie over trekken van tand/kies

Informatie over trekken van tand/kies Informatie over trekken van tand/kies Dagbehandeling / Kort verblijf Beter voor elkaar Inleiding Er zal binnenkort bij uw kind een tand/kies of meerdere tanden/ kiezen getrokken moeten worden. In deze

Nadere informatie

Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Behandeling. Implantaten

Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Behandeling. Implantaten Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Behandeling Implantaten 2 Patiëntenvoorlichting patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl MKA/ Implantaten/12 02 2012 Inhoud Wanneer komt u in aanmerking

Nadere informatie

Veterinaire wortelkanaalbehandeling

Veterinaire wortelkanaalbehandeling Veterinaire wortelkanaalbehandeling Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het deel dat boven het tandvlees uitsteekt. De wortels zijn in de kaak gelegen, onder het

Nadere informatie

Botankers en orthodontische schroefjes

Botankers en orthodontische schroefjes Botankers en orthodontische schroefjes Afdeling mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie mca.nl Inhoudsopgave Wat is een botanker? 3 Wat is een orthodontisch schroefje? 4 Mogelijke bijwerkingen en complicaties

Nadere informatie

Botankers en orthodontische schroefjes

Botankers en orthodontische schroefjes Botankers en orthodontische schroefjes marinadental.nl Botankers Wat is een botanker? Een botanker is een klein plaatje van metaal (titanium) met twee of drie schroefgaatjes. Een botanker is ongeveer twee

Nadere informatie

Wat te doen na een kaakbehandeling

Wat te doen na een kaakbehandeling Wat te doen na een kaakbehandeling U heeft een behandeling aan uw kaak ondergaan. In deze folder leest u welke bijwerkingen u kunt ondervinden van de behandeling. Ook geven we u enige adviezen hoe u hiermee

Nadere informatie

Wat te doen na een kaakbehandeling? Locatie Panningen

Wat te doen na een kaakbehandeling? Locatie Panningen Wat te doen na een kaakbehandeling? Locatie Panningen Behandeling aan uw kaak U heeft een behandeling aan uw kaak ondergaan op locatie Panningen. In deze folder leest u welke bijwerkingen u kunt ondervinden

Nadere informatie

BIJSLUITER DULCOLAX PICOSULPHATE 2,5 MG ZACHTE CAPSULES

BIJSLUITER DULCOLAX PICOSULPHATE 2,5 MG ZACHTE CAPSULES BIJSLUITER DULCOLAX PICOSULPHATE 2,5 MG ZACHTE CAPSULES Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin

Nadere informatie

Mondziekten- kaak en aangezichtschirurgie (MKA) APEXRESECTIE. behandeling van een wortelpuntontsteking

Mondziekten- kaak en aangezichtschirurgie (MKA) APEXRESECTIE. behandeling van een wortelpuntontsteking Mondziekten- kaak en aangezichtschirurgie (MKA) APEXRESECTIE behandeling van een wortelpuntontsteking U heeft een operatieve behandeling gehad van een wortelpuntontsteking op de polikliniek Mondziekten,

Nadere informatie

Pijnbestrijding door iontoforese. Pijnpoli

Pijnbestrijding door iontoforese. Pijnpoli 00 Pijnbestrijding door iontoforese Pijnpoli 1 U krijgt binnenkort een behandeling met iontoforese. Uw pijnspecialist heeft uitgelegd wat deze behandeling inhoudt. In deze folder kunt u de informatie nog

Nadere informatie

Voor balans en herstel

Voor balans en herstel Voor balans en herstel Zorgen voor balans Het vinden en behouden van een goede lichamelijke en geestelijke balans is een van de grootste uitdagingen die het leven te bieden heeft. Lekker in je vel zitten

Nadere informatie

Iontoforese. Anesthesie. Locatie Hoorn/Enkhuizen

Iontoforese. Anesthesie. Locatie Hoorn/Enkhuizen Iontoforese Anesthesie Locatie Hoorn/Enkhuizen Iontoforese U krijgt binnenkort een behandeling met iontoforese. Uw pijnspecialist heeft uitgelegd wat deze behandeling inhoudt. In deze folder kunt u de

Nadere informatie

Sulfasalazine (Salazopyrine )

Sulfasalazine (Salazopyrine ) REUMATOLOGIE Sulfasalazine (Salazopyrine ) BEHANDELING Sulfasalazine (Salazopyrine ) Uw reumatoloog heeft u sulfasalazine voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Afb.1a: Twee implantaten verbonden door een staafconstructie. Afb.1b: In de prothese is een huls die op de staaf wordt geklikt.

Pagina 1 van 5. Afb.1a: Twee implantaten verbonden door een staafconstructie. Afb.1b: In de prothese is een huls die op de staaf wordt geklikt. Implantologie: de tandeloze onderkaak. Als u problemen ervaart met het houvast van uw kunstgebit in de onderkaak of als het dragen ervan pijn veroorzaakt, kunnen implantaten een oplossing zijn. Wat is

Nadere informatie

Infectie bij een implantaat

Infectie bij een implantaat Infectie bij een implantaat Patiënteninformatie 1. Wat is het? U heeft een implantaat gekregen. Sommige mensen krijgen een ontsteking in de mond rondom dit implantaat. De oorzaken en gevolgen worden in

Nadere informatie

Verwijderen van een verstandskies of wortelrest

Verwijderen van een verstandskies of wortelrest Verwijderen van een verstandskies of wortelrest marinadental.nl Waarom deze folder? Napijn U heeft een afspraak voor het verwijderen van een verstandskies of wortelrest, of deze is inmiddels verwijderd.

Nadere informatie

Wij willen dat het uw dier goed gaat!!

Wij willen dat het uw dier goed gaat!! Patiënteninformatie Wij willen dat het uw dier goed gaat!! BICOM Bioresonantietherapie Betere en snellere diagnose. Therapie zonder medicatie. Beste lezer, Heeft u zich ook wel eens afgevraagd hoe het

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Botaugmentatie (botopbouw) met schedelbot

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Botaugmentatie (botopbouw) met schedelbot Botaugmentatie (botopbouw) met schedelbot BOTAUGMENTATIE (BOTOPBOUW) MET SCHEDELBOT INLEIDING U komt in aanmerking voor een operatie voor botopbouw. Dit is een ingreep waarvoor u een nacht in het ziekenhuis

Nadere informatie

Reumatologie. sulfasalazine (salazopyrine )

Reumatologie. sulfasalazine (salazopyrine ) Reumatologie sulfasalazine (salazopyrine ) 1 Uw reumatoloog heeft u sulfasalazine voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk

Nadere informatie

INFORMATIE OVER SULFASALAZINE (SALAZOPYRINE ) FRANCISCUS VLIETLAND

INFORMATIE OVER SULFASALAZINE (SALAZOPYRINE ) FRANCISCUS VLIETLAND INFORMATIE OVER SULFASALAZINE (SALAZOPYRINE ) FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Uw reumatoloog heeft u een ziekteremmend medicijn voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn

Nadere informatie

Plaatsen gebitsprothese Direct na het verwijderen van tanden en/of kiezen

Plaatsen gebitsprothese Direct na het verwijderen van tanden en/of kiezen KAAKCHIRURGIE Plaatsen gebitsprothese Direct na het verwijderen van tanden en/of kiezen Gebitsprothese Van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit Ten gevolge van een ongeluk of tandbederf worden uw

Nadere informatie

Implantaten voor houvast van het kunstgebit in de bovenkaak, in combinatie met het inbrengen van bot in de neusbijholte (sinuselevatie)

Implantaten voor houvast van het kunstgebit in de bovenkaak, in combinatie met het inbrengen van bot in de neusbijholte (sinuselevatie) Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Implantaten voor houvast van het kunstgebit in de bovenkaak, in combinatie met het inbrengen van bot in de neusbijholte (sinuselevatie) Inleiding Binnenkort ondergaat

Nadere informatie

Kaakosteotomie Operatieve kaakcorrectie

Kaakosteotomie Operatieve kaakcorrectie Kaakosteotomie Operatieve kaakcorrectie U komt in aanmerking voor een correctieve ingreep aan uw kaak (kaakosteotomie) en binnenkort zult u daarvoor worden opgenomen. Tijdens een gesprek met de kaakchirurg

Nadere informatie

Patiënten vragenlijst baseline - chronische urticaria

Patiënten vragenlijst baseline - chronische urticaria Patiënten vragenlijst baseline - chronische urticaria Beste patiënt De vragenlijst hieronder betreft vragen over urticaria (galbulten) en/of angio-oedeem (zwellingen). De antwoorden op de vragen zijn van

Nadere informatie

Behandeling met Entyvio (vedolizumab)

Behandeling met Entyvio (vedolizumab) Praat met uw arts als u graag meer informatie wilt over de behandeling met. Behandeling met (vedolizumab) Meer informatie Deze brochure is een aanvulling op de bijsluiter. We hopen dat de meeste vragen

Nadere informatie

Het Asyra IDT systeem is de nieuwste ontwikkeling. Welkom in de 21 eeuw van de gezondheid

Het Asyra IDT systeem is de nieuwste ontwikkeling. Welkom in de 21 eeuw van de gezondheid DE ASYRA IDT (IDT staat voor Integrale Diagnose Therapie) Het Asyra IDT systeem is de nieuwste ontwikkeling. Welkom in de 21 eeuw van de gezondheid Dit is een uniek, volautomatisch systeem dat betrouwbaar

Nadere informatie

OPERATIEVE KAAKCORRECTIE KAAKOSTEOTOMIE

OPERATIEVE KAAKCORRECTIE KAAKOSTEOTOMIE OPERATIEVE KAAKCORRECTIE KAAKOSTEOTOMIE U komt in aanmerking voor een correctieve ingreep aan uw kaak (kaakosteotomie) en binnenkort zult u daarvoor worden opgenomen. Tijdens een gesprek met de kaakchirurg

Nadere informatie

Sulfasalazine. Reumatologie. alle aandacht

Sulfasalazine. Reumatologie. alle aandacht Sulfasalazine Reumatologie alle aandacht Sulfasalazine (Salazopyrine ) Uw reumatoloog heeft u sulfasalazine voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn goed te kunnen

Nadere informatie

Humira bij psoriasis. Behandeling met. Poli Dermatologie

Humira bij psoriasis. Behandeling met. Poli Dermatologie 00 Humira bij psoriasis Behandeling met Poli Dermatologie Om Humira goed te gebruiken, is het belangrijk dat u een aantal dingen weet. Lees daarom deze folder goed door. Heeft u na het lezen nog vragen,

Nadere informatie

Leen Verhaert, dierenarts, Diplomate of the European Veterinary Dental College, European Veterinary Specialist in Dentistry.

Leen Verhaert, dierenarts, Diplomate of the European Veterinary Dental College, European Veterinary Specialist in Dentistry. Mondontsteking bij de kat: een complex probleem Leen Verhaert, dierenarts, Diplomate of the European Veterinary Dental College, European Veterinary Specialist in Dentistry. Dier en Tand, Lintsesteenweg

Nadere informatie

Verwijderen van een verstandskies of wortelrest

Verwijderen van een verstandskies of wortelrest Verwijderen van een verstandskies of wortelrest marinaclinic.nl U heeft een afspraak voor het verwijderen van een verstandskies of wortelrest, of deze is inmiddels verwijderd. In deze folder leest u meer

Nadere informatie

Temporo Mandibulaire Dysfunctie (TMD)

Temporo Mandibulaire Dysfunctie (TMD) Temporo Mandibulaire Dysfunctie (TMD) In overleg met uw behandelend (tand) arts bent u verwezen naar de polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Radboudumc. Bij uw bezoek aan de

Nadere informatie

Implantaten (kunstwortels) in een tandenloze kaak

Implantaten (kunstwortels) in een tandenloze kaak Implantaten (kunstwortels) in een tandenloze kaak 1 Ik word binnenkort behandeld in Meander. De kaakchirurg heeft samen met u een behandelplan opgesteld voor het plaatsen van implantaten (kunstwortels).

Nadere informatie

Patiëntenvoorlichting MKA (mondziekten, kaak en aangezichtschirurgie) Botankers en orthodontische schroefjes. Notities.

Patiëntenvoorlichting MKA (mondziekten, kaak en aangezichtschirurgie) Botankers en orthodontische schroefjes. Notities. Patiëntenvoorlichting MKA (mondziekten, kaak en aangezichtschirurgie) Botankers en orthodontische schroefjes Inhoudsopgave Wat is een botanker? Pag. 2 Wat is een orthodontisch schroefje? Pag. 3 Mogelijke

Nadere informatie

Patiënteninformatie Implantaten

Patiënteninformatie Implantaten Patiënteninformatie Implantaten Meer kwaliteit van leven met tandimplantaten Tanden en kiezen zijn een deel van uw uitstraling Tanden en kiezen geven u levenskwaliteit. Zij stellen u in staat te genieten

Nadere informatie

Operatieve kaakcorrectie Kaakosteotomie

Operatieve kaakcorrectie Kaakosteotomie Operatieve kaakcorrectie Kaakosteotomie Ziekenhuis Gelderse Vallei U komt in aanmerking voor een correctieve ingreep aan uw kaak (kaakosteotomie) en binnenkort zult u daarvoor worden opgenomen. Tijdens

Nadere informatie

Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Implantaten.

Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Implantaten. Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Implantaten www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Wanneer komt u in aanmerking voor een implantaat?... 3 Loszittend kunstgebit in de onder- of bovenkaak... 3 Kokhalsneiging...

Nadere informatie

De kaakcorrectie. Aanleiding voor een kaakoperatie

De kaakcorrectie. Aanleiding voor een kaakoperatie U komt binnenkort naar het spreekuur van de kaakchirurg, omdat u in aanmerking komt voor een kaakcorrectie. Deze brochure bevat meer informatie over deze operatie. Wij raden u aan om deze brochure te lezen

Nadere informatie

Kaakabces: operatieve behandeling van ontsteking in de kaak/mondholte

Kaakabces: operatieve behandeling van ontsteking in de kaak/mondholte Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Kaakabces: operatieve behandeling van ontsteking in de kaak/mondholte www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl

Nadere informatie

INBRENGEN IMPLANTAAT 982

INBRENGEN IMPLANTAAT 982 INBRENGEN IMPLANTAAT 982 Inleiding Binnenkort ondergaat u een behandeling van het inbrengen van een implantaat op de polikliniek Kaakchirurgie van het Sint Franciscus Gasthuis. In deze folder leest u hier

Nadere informatie

Behandeling van pijn met iontoforese

Behandeling van pijn met iontoforese Behandeling van pijn met iontoforese In deze folder vindt u uitleg over de behandeling van uw pijnklachten met iontoforese. Dit is een behandeling om uw pijnklachten te verminderen. Wat is iontoforese

Nadere informatie

Door deze bestraling (radiotherapie) kunnen er een aantal bijverschijnselen optreden in uw mond.

Door deze bestraling (radiotherapie) kunnen er een aantal bijverschijnselen optreden in uw mond. Mondhygiëne. U wordt bestraald in verband met een aandoening in het hoofd/hals gebied. Door deze bestraling (radiotherapie) kunnen er een aantal bijverschijnselen optreden in uw mond. Dit willen wij tot

Nadere informatie

Gebitsprothese op implantaten

Gebitsprothese op implantaten Gebitsprothese op implantaten In deze brochure vindt u informatie over de manier waarop tandheelkundige implantaten in de onderkaak worden toegepast voor het verkrijgen van steun en houvast voor een volledige

Nadere informatie

Kaakabces: operatieve behandeling van ontsteking in de kaak/mondholte

Kaakabces: operatieve behandeling van ontsteking in de kaak/mondholte Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Behandeling Kaakabces: operatieve behandeling van ontsteking in de kaak/mondholte www.catharinaziekenhuis.nl 2 Patiëntenvoorlichting patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl

Nadere informatie

Cover Page. The handle http://hdl.handle.net/1887/23854 holds various files of this Leiden University dissertation.

Cover Page. The handle http://hdl.handle.net/1887/23854 holds various files of this Leiden University dissertation. Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/23854 holds various files of this Leiden University dissertation. Author: Marel, Sander van der Title: Gene and cell therapy based treatment strategies

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Behandeling met APD. Gebruik en bijwerkingen terTER_

Patiënteninformatie. Behandeling met APD. Gebruik en bijwerkingen terTER_ Patiënteninformatie Behandeling met APD Gebruik en bijwerkingen 1234567890-terTER_ Behandeling met APD U heeft een afspraak in Tergooi voor een behandeling APD. Onze artsen en medewerkers doen er alles

Nadere informatie

Informatie over het geneesmiddel Sulfasalazine (Salazopyrine )

Informatie over het geneesmiddel Sulfasalazine (Salazopyrine ) Patiënteninformatie Informatie over het geneesmiddel Sulfasalazine (Salazopyrine ) rkz.nl De reumatoloog heeft u Sulfasalazine voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn

Nadere informatie

Implantaten in tandenloze kaak. Kaakchirurgie

Implantaten in tandenloze kaak. Kaakchirurgie Implantaten in tandenloze kaak Kaakchirurgie Inhoudsopgave Inleiding 5 Voorafgaand aan de behandeling 5 Plaatsen van de implantaten 9 Controle afspraak mondhygiëniste 12 Controle afspraak kaakchirurg

Nadere informatie

Meer kwaliteit van leven met tandimplantaten

Meer kwaliteit van leven met tandimplantaten Patiënteninformatie Meer kwaliteit van leven met tandimplantaten Tanden zijn een deel van uw uitstraling Tanden geven u levenskwaliteit. Zij stellen u in staat te genieten van uw eten, duidelijk te spreken

Nadere informatie

Methotrexaat bij reuma Ledertrexate, Emthexate, Metoject

Methotrexaat bij reuma Ledertrexate, Emthexate, Metoject Methotrexaat bij reuma Ledertrexate, Emthexate, Metoject Ziekenhuis Gelderse Vallei Het doel van deze folder is u praktische informatie te geven over het nieuwe medicijn dat u gaat gebruiken: methotrexaat.

Nadere informatie

operatieve verwijdering verstandskies of wortelrest

operatieve verwijdering verstandskies of wortelrest operatieve verwijdering verstandskies of wortelrest waarom deze folder? Vandaag is bij u een verstandskies of wortelrest operatief verwijderd. In deze folder leest u meer over de bijwerkingen van deze

Nadere informatie

Wond- en huidbehandeling met de kracht van zeewater en zuurstof. Wat is Actimaris?

Wond- en huidbehandeling met de kracht van zeewater en zuurstof. Wat is Actimaris? Wat is Actimaris? Actimaris is een volledig natuurlijke productenserie die effectief voor nagenoeg alle huid- en slijmvliesproblemen kan worden gebruikt. Waaruit bestaat Actimaris? De Actimaris producten

Nadere informatie