NIEUW CONCEPT 25M 1&3P OUTDOOR & JEUGDWEDSTRIJDEN KA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUW CONCEPT 25M 1&3P OUTDOOR & JEUGDWEDSTRIJDEN KA"

Transcriptie

1 NIEUW CONCEPT 25M 1&3P OUTDOOR & JEUGDWEDSTRIJDEN KA VOORWOORD: Beste Sportvrienden, clubs, organisatoren, Bij de aanvang van het nieuwe bestuur Handboogliga werd duidelijk dat de verschillende disciplines nood hadden aan een eigen werking. Hieruit vloeide dan de opstart van verschillende werkgroepen uit voort. -WG KA -WG FITA -WG FIELD/3D -WG SCHEIDSEN SAMENSTELLING W(erk)G(roep) K(orte A(fstand) WGKA: Onderstaande personen hebben zich opgegeven deel te willen uitmaken van de WGKA NAAM VOORNAAM TELEFOON GSM FAXNR DILIEN GERT / FONTEYN RAYMOND 03/ / GERMIS JEAN 012/ / / SAUVENIER JOHAN 011/ / SMOLDERS GILBERT 03/ / VUCHELEN PATRICIA / De Algemene vergadering van 21 maart 2015 heeft ons de Werkgroep Korte Afstand een ruim voldoende mandaat toegewezen. Bovenstaande mensen gaan trachten het KA gebeuren nieuw leven in te blazen, luisteren naar de clubs, organisatoren en schutters, teneinde een werkbare opzet te creëren waarin iedereen zich opnieuw thuis kan voelen. De onderlinge taken van deze mensen worden nog intern besproken. SPORTGEBEUREN: Onze Werkgroep Korte Afstand Outdoor en Indoor omvat volgende wedstrijden: -OUTDOOR: 25M 1&3P -INDOOR: 25M 1&3P -JEUGDWEDSTRIJDEN KA -GERELATEERD KAMPIOENSCHAPPEN & INTERLANDS. -K&P OUTDOOR 1P: In principe zijn wij niet zinnens hier een revolutionaire aanpassing door te voeren. Dit wil niet zeggen dat er al een paar zaken diende te worden hervormd/aangepakt: 1 Organisatoren/schutters/clubs zullen in de toekomst vanuit en via de WGKA een middel vinden waar de WGKA de tussenschakel zal zijn naar de RvB HBL. 2 Ondersteuning aan de organisator: -Via een goede budgettering zouden wij in staat moeten zijn van onze organisatoren/schutters te ondersteunen daar waar mogelijk. -Voor 2015 resulteert zich dat als volgt: -De organisator moet geen kosten meer maken om de scheids(en) te vergoeden. Het vergoeden van een scheidskost en dit aan 1 scheids/wedstrijddag M.a.w., de Hoofdscheidsrechter aangeduid door WG Scheidsrechters zal vergoed worden vanuit de WG KA, drank en toebehoren scheids(en) laten wij aan de welwillendheid van organisator. -Het afschaffen van de wedstrijdtaksen.

2 3 Sportgebeuren: -Voor de 1P wedstrijden veranderd er niet veel, ttz, het blijven voorlopig de helft +1 selectiewedstrijden voor de interland Bel/Ned. -Wel zal de opmaak van de selectiewedstrijden vereenvoudigd worden: Per wedstrijd 1&3 pijlen: Opmaak uitslag: -Om in aanmerking te komen om opgenomen te worden in een uitslag moet men voldoen aan onderstaande modaliteiten: 1De helft +1pijl geschoten hebben. (bv 1P stelsel 18schot+1pijl= 19Schot, 3P stelsel 36schot+1pijl= 37schot.) 2 De scheids(en) en organisatie verwittigen dat men de wedstrijd heeft gestaakt. -Definitieve uitslag moet (in Exel) na 3 dagen doorgestuurd worden naar: Jean.germis@telenet.be en raymond.fonteyn@skynet.be -Het aantal schutters die deelnemen onder de noemer promotie (zie Belangrijke nota) moeten op een apart document vermeld worden en meegestuurd met de uitslag. -Er zijn twee aparte DIVISIES, Recurve en Compound. -Alle schutters zullen in beide divisies (Recurve - Compound) worden samengevoegd in Reeksen van HEREN & DAMES, dit van PUPIL tot VETERAAN. -Nadien wordt een kapsysteem als volgt toegepast: -Minder dan 5 schutters in een reeks de 1 ste 1 prijs -Vanaf 5 schutters in een reeks steeds de 3 eersten 1 prijs -Vervolgens kapprijzen in een kapsysteem. Bv 7 de, 14 de, 21 ste, 1 prijs. -Hoogte prijzengeld is afhankelijk van aantal deelnemers. Berekening prijzengeld: -Inleggelden wedstrijd ( budget WGKA( 1)) kosten 2 de, 3 de scheids / 2 worden steeds voorbehouden aan prijzengelden. Vb. 1Pijl wedstrijd: inleg 4 n/schutters = 100 inleggeld 100*4 = 400 bijdrage WGKA -1 *100 = -100 TOTAAL = 300 Kost 2 de scheids = -20 Te verdelen prijzengeld = 280 /2 = 140 SAMENSTELLING PLOEG INTERLAND 1P: 1 Om in aanmerking te komen moet men voldoen aan onderstaande modaliteiten: -Voldoende selectiewedstrijden. (de helft +1 van alle selectiewedstrijden 1P) -De lijst van schutters die voldoen aan de selectie zullen voor het toekennen van een kampioenstitel na de laatste wedstrijd terug per: DIVISIE/KLASSE/CATEGORIE worden opgemaakt. -Tussenstanden zullen steeds te raadplegen zijn via de website HBL zie OVER ONS WERKGROEPEN WERKGROEP KORTE AFSTAND. -De medailles voor het LIGA Kampioenschap per D/K/C zullen op de laatste wedstrijddag overhandigd worden. (In 2015 bij USK Kapellen.) -2 Worden weerhouden als teamleden Interland 1P: -3Ploegen van 4 HEREN RECURVE =12 schutters -1Ploeg van 4 DAMES RECURVE = 4 schutters -1Ploeg van 4 JEUGD JONGENS/MEISJES RECURVE = 4 schutters -1Ploeg van 4 MASTERS RECURVE = 4 schutters -1Ploeg van 4 VETERANEN RECURVE = 4 schutters -1Ploeg van 4 HEREN/DAMES COMPOUND = 4 schutters Totaal op te stellen schutters ploeg Interland 1Pijl = 32 schutters - De geselecteerde schutters worden opgesteld zodanig dat het sterkste team van start kan gaan, m.a.w., indien een master/veteraan, H/D in zijn Divisie/categorie een hogere totaalscore heeft over het aantal voorbehouden selectiewedstrijden dan zal die als 11 de - 12 de / 3 de - 4 de opgesteld worden in het HEREN/DAMES team.

3 Ditzelfde geld voor alle HEREN, DAMES Master & Veteranen - Er zullen weer een heen en terug wedstrijd zijn op de interland. (met NHB overeengekomen dit toe te passen voor seizoen 2016) - De respectievelijke individuele kampioenen in hun D/K/C schieten de na-kamp Kampioen der Kampioenen. OUTDOOR 3P: -Sinds verleden jaar is er een BK 3P opgestart, daar dit RBA materie is zal op dat niveau eventueel moeten gekeken worden of de wedstrijden 3P KA in beide federaties als selectiewedstrijden BK zullen worden aangesproken. Dus, misschien later hier meer over. -Ondertussen zullen we in WGKA onderzoeken of onze wedstrijden 3P als selectiewedstrijden kunnen aangewend worden, teneinde ook aan deze discipline een volwaardig Ligakampioenschap te verbinden. PLOEGENPRIJS 1&3P: In 2014 werd door het toenmalige sportcomité beslist deze af te voeren. Wij, de WG KA, zijn een andere mening toegedaan en willen dit behouden onder volgende modaliteiten: - Aan de opmaak Ploegenrangschikking veranderd niets, wij behouden het opmaaksysteem van 10 Punten voor de 1 ste, 9 punten voor de 2 de, 8 punten voor de 3 de, t/m 1Punt voor de 10 de, over een totaal score van alle wedstrijden -1,en dit in beide divisies Recurve/Compound, Hoeveel en welke schutters/club komen in aanmerking voor het indienen van de ploegenuitslag. In beide divisies (Recurve/Compound) de drie hoogste schutters/club vanaf Pupil t/m veteraan. Jongen/Meisje Heer/Dame maakt niet uit. Bij de laatste wedstrijd van het seizoen zal er een club die de hoogste totaalscore weet te behalen over totaal aantal wedstrijden 1, LIGA CLUBKAMPIOEN zijn in zijn respectievelijke competitie, 1 of 3P stelsel. De winnaars/ligaclubkampioenen zullen een wisselbeker in ontvangst mogen nemen, die men mag behouden als men 3 x op 5 jaar deze weet te bemachtigen. Belangrijke nota: Onderstaande modaliteiten gelden voor ALLE korte afstand wedstrijden, zijnde: Jeugd Korte Afstand JKA 1&3P volwassenwedstrijden 25M out- en indoor Men mag, om promotionele redenen als NIET lid HBL deelnemen aan 1 wedstrijd/discipline out- en/of Indoor. In bovenstaand geval wordt men niet opgenomen in de uitslag en komt niet in aanmerking voor de dagprijzen alsook een opname in een of andere individuele en/of ploegenranking. Wil men een 2 de wedstrijd Out-Indoor deelnemen MOET men in het bezit zijn van een geldige lidkaart Handboogliga. In bovenstaand geval komt men in aanmerking om kans te hebben op een dagprijs en opname in een individuele- en of ploegranking.

4 JEUGDWEDSTRIJDEN KA: -Onderstaand een uittreksel uit het reglement voor 2015 van de WG KA betreffende de jeugdwedstrijden KA. JEUGD-wedstrijd (Korte afstand) Datumbepaling Een JEUGD-wedstrijd KA wordt georganiseerd binnen de termijn van het Outdoor-seizoen. Met welke wedstrijden een Jeugdwedstrijd (Korte afstand) wel of niet mag samen vallen wordt herbekeken voor Outdoor 2016) Tijdsindeling 10u30 Start van de inschrijvingen 11u00 Start van de wedstrijd (Middagpauze mag maximaal 1 uur duren) Afkampingen. 17u00 Einde van de wedstrijd 17u30 prijsuitreiking Voorwaarden van deelname Schutters die lid zijn van de Handboogliga en in het bezit zijn van een geldige lidkaart. Schutters die geen individueel lid zijn van HBL mogen maximum één wedstrijd deelnemen in hun Categorie Inschrijvingsgeld wedstrijd De WG KA i.s.m. de RvB bepaalt jaarlijks het inschrijvingsgeld voor officiële competitiewedstrijden. Momenteel is het inschrijfgeld vastgesteld op 4/deelnemer. Zie site HBL >OVER ONS >WERKGROEPEN -> WERKGROEP KORTE AFSTAND >NIEUW CONCEPT Schiet-technisch reglement wedstrijd Het wedstrijdsysteem is volgens de WA reglementering: - Kwalificatie 1 proefgang van 3P met 1 reeks van 36 pijlen, per doorgang 3 pijlen in 2min - Finales volgens WA-reglementering: - Recurve in setsysteem - Compound naar score over 15 schot - Bij gelijkheid van scores 1 pijl Close to the center. Voor de afstanden en blazoenen/discipline en leeftijdscategorie gelden volgende afspraken: - Afhankelijk van onderstaande afspraken kan er geschoten worden op 12m, 20m, 25m. - Alle categorieën schieten op een 60cm blazoen. - Alle Divisies schieten op de grote tien. - De respectievelijke Divisies Recurve/Compound schieten in hun respectievelijke Categorieën/Leeftijdsklasse: Zijnde: Recurve / Compound afzonderlijk in Pupillen, Benjamins, Cadetten Junioren - Afstanden: Pupillen & Benjamins Recurve/Compound Minstens 12M Cadetten Recurve/Compound Minstens 20M Junioren Recurve/Compound Minstens 25M - Het is toegelaten bij inschrijving organisator van in een hogere categorie te kunnen starten. Men neemt dan wel deel bv: als Pupil in de juniorencategorie en wordt daar dan ook wat de prijzen betreft in ondergebracht. - Wanneer men in een hogere categorie start dient men het volledig seizoen uit te komen in die categorie. - Indien er in een deelnemende categorie minder dan drie deelnemers zijn worden die automatisch overgeheveld naar de volgende hogere categorie. Bv. 2 Recurve Pupillen J/M worden dan ondergebracht bij de Recurve Benjamin J/M. - In beide divisies worden Jongens en meisjes samengevoegd. -Op de jeugdwedstrijden KA zijn geen kledij voorschriften, behalve wanneer het om veiligheidsredenen is bv. Open schoeisel is niet toegestaan, alsook Baggy-broeken. - Wegens ontbreken van de nodige gegevens betreffende het voorgaande diplomasysteem wordt dit niet meer gehandhaafd, tot nader order. Voor de reglementering omtrent volgende zaken wordt er verwezen naar het reglement van World Archery:

5 - Wedstrijdterrein - Materiaal schutter - Veiligheid INDOOR 1&3P KA: In de loop van 2015, doch ruim voor aanvang indoorseizoen (01/10/2015) zal dit volledig uitgewerkt zijn. Spectaculaire veranderingen moeten ook hier niet verwacht worden. Misschien hier en daar een paar kleine aanpassingen/veranderingen/verduidelijkheden. B.v., aanpassing inschrijfgelden, deelname NIET leden HBL, Scheidsvergoeding vanuit de WGKA zoals in de outdoorwedstrijden, budgetopstelling. Waar kan u ons vinden op de site HBL Wanneer u bovenstaande link volgt kan u alle informatie vinden betreffende de Korte Afstand. BUDGETTERING WGKA: Zoals iedereen weet, of toch zou moeten weten, bestaat een goede organisatie (werkgroep in dit geval) wanneer de financies het ook toelaten. Vandaar de WGKA volgende heeft voorgesteld aan de RvB HBL. -INLEGGELDEN KA OUTDOOR 1&3P: -Huidig inleggeld voor Jeugdwedstrijden KA is 3,00 wordt 4,00 -Huidig inleggeld voor 1P wedstrijden is 3,00 wordt 4,00 -Huidig inleggeld voor 3P wedstrijden is 5,00 wordt 6,00 -Van de inleg wordt 1,00 door de organisator doorgestort aan de WGKA, die met deze inkomsten het volledige budget KA 1&3P-JKA INDOOR/OUTDOOR zal runnen. -Te storten op rekeningnummer: IBAN-code: BE SWIFT/BIC-code: GKCCBEBB Met referentie WG KA + Organisator, datum wedstrijd -Het spreekt vanzelf dat de opzet van bovenstaande valt en staat met het voorhanden zijnde budget. -Wij, de WG KA, gaat er van uit dat men maar kan roeien met de riemen die men heeft, boven onze stand leven is dus uitgesloten. Met vriendelijke groet, i.o. Raymond Fonteyn WG KA Handboogliga vzw. Boomgaardstraat 22 B24 B-2600 Antwerpen-Berchem Tel:

6

SAMENSTELLING WERKGROEP KA

SAMENSTELLING WERKGROEP KA VOORWOORD: Beste Sportvrienden, clubs, organisatoren, Bij de aanvang van het nieuwe bestuur Handboogliga werd duidelijk dat de verschillende disciplines nood hadden aan een eigen werking. Hier vloeide

Nadere informatie

CONCEPT WEDSTRIJDEN KORTE AFSTAND 1&3P, JKA 2016 OUTDOOR (Blauwe tekst =aanpassingen)

CONCEPT WEDSTRIJDEN KORTE AFSTAND 1&3P, JKA 2016 OUTDOOR (Blauwe tekst =aanpassingen) CONCEPT WEDSTRIJDEN KORTE AFSTAND 1&3P, JKA 2016 OUTDOOR (Blauwe tekst =aanpassingen) 1 ALGEMEEN PRINCIPE: De Werkgroep Korte Afstand Outdoor en Indoor omvat volgende wedstrijden: OUTDOOR: 25M 1&3P INDOOR:

Nadere informatie

SPORTREGLEMENT Handboogliga. Wedstrijden KORTE AFSTAND

SPORTREGLEMENT Handboogliga. Wedstrijden KORTE AFSTAND SPORTREGLEMENT Handboogliga Wedstrijden KORTE AFSTAND Voor Organisatoren, Scheidsen & Schutters SPORTREGLEMENT WEDSTRIJDEN KORTE AFSTAND Pagina 0 van 21 Deel 1: ALGEMEEN Blz. 3 1 INLEIDING 3 2 SAMENSTELLING

Nadere informatie

SPORTREGLEMENT Handboogliga. Wedstrijden KORTE AFSTAND

SPORTREGLEMENT Handboogliga. Wedstrijden KORTE AFSTAND SPORTREGLEMENT Handboogliga Wedstrijden KORTE AFSTAND Voor Organisatoren, Scheidsen & Schutters SPORTREGLEMENT WEDSTRIJDEN KORTE AFSTAND Pagina 0 van 21 Deel 1: ALGEMEEN Blz. 3 1 INLEIDING 3 2 SAMENSTELLING

Nadere informatie

SPORTREGLEMENT Handboogliga. Wedstrijden KORTE AFSTAND

SPORTREGLEMENT Handboogliga. Wedstrijden KORTE AFSTAND SPORTREGLEMENT Handboogliga Wedstrijden KORTE AFSTAND Voor Organisatoren, Scheidsen & Schutters SPORTREGLEMENT WEDSTRIJDEN KORTE AFSTAND Pagina 0 van 21 Deel 1: ALGEMEEN Blz. 3 1 INLEIDING 3 2 SAMENSTELLING

Nadere informatie

Reglement Belgian Archery Outdoor Cup

Reglement Belgian Archery Outdoor Cup Royal Belgian Archery 1. Algemeen: Het BAOC-circuit wordt goedgekeurd bij de aanvang van ieder seizoen door het Uitvoerend Comité van Royal Belgian Archery, dit op voorstel van de gewestelijke Competitie

Nadere informatie

JeugdFITA: Reglement. Evenement. Wedstrijdopzet, categorieën, klassen en meer...

JeugdFITA: Reglement. Evenement. Wedstrijdopzet, categorieën, klassen en meer... JeugdFITA: Reglement Wedstrijdopzet, categorieën, klassen en meer... De Jeugd FITA-wedstrijden worden georganiseerd voor jeugdige schutters (aspiranten tot en met junioren). Doel is dat het een leuke wedstrijd

Nadere informatie

BIJLAGE AAN HET BELGISCH REGLEMENT NATUURSCHIETEN 3D

BIJLAGE AAN HET BELGISCH REGLEMENT NATUURSCHIETEN 3D BIJLAGE AAN HET BELGISCH REGLEMENT NATUURSCHIETEN 3D De nationale technische commissie natuurschieten Bijlage aan reglement 3D goedgekeurd door het UC/CE van 1 oktober 2011 Bijlage aan het 3D reglement

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN Art. 1. Dit landelijk technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en

Nadere informatie

Vlaamse Schietsportkoepel

Vlaamse Schietsportkoepel Vlaamse Schietsportkoepel TECHNISCH REGLEMENT Afdeling Doelschieten Art. 1. Dit technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en is van toepassing

Nadere informatie

INDIVIDUEEL BELGISCH KAMPIOENSCHAP INDOOR SLECHTZIENDEN INSCHRIJVINGEN MAALTIJDEN DRANK/ TABAK. PROGRAMMA (zie uitnodiging)

INDIVIDUEEL BELGISCH KAMPIOENSCHAP INDOOR SLECHTZIENDEN INSCHRIJVINGEN MAALTIJDEN DRANK/ TABAK. PROGRAMMA (zie uitnodiging) INDIVIDUEEL BELGISCH KAMPIOENSCHAP INDOOR SLECHTZIENDEN DATUM : PLAATS : UUR : INSCHRIJVINGSKOSTEN: ZIE UITNODIGING ORGANISATOR Volgens het besluit van de Koninklijke Belgische federatie voor Handboogschieten

Nadere informatie

Draaiboek jeugdwedstrijden regio 101

Draaiboek jeugdwedstrijden regio 101 Draaiboek jeugdwedstrijden regio 101 Draaiboek jeugdwedstrijd van Regio I0I In Regio I0I worden jeugdwedstrijden, de zogenaamde jeugdcompetitie, geschoten. De Nederlandse HandboogBond financiert deze wedstrijden.

Nadere informatie

Internationaal Handboog festival Outdoor Doelschieten Zaterdag 17 en zondag 18 september 2011. Locatie: Texas Hoeve. Rietdijk 6 4823 ZK Breda.

Internationaal Handboog festival Outdoor Doelschieten Zaterdag 17 en zondag 18 september 2011. Locatie: Texas Hoeve. Rietdijk 6 4823 ZK Breda. Internationaal Handboog festival Outdoor Doelschieten Zaterdag 17 en zondag 18 september 2011 Locatie: Texas Hoeve Rietdijk 6 4823 ZK Breda. Inschrijving uiterlijk 30 augustus 2011 op breda.archery@casema.nl

Nadere informatie

Reglement Regelmatigheidscriterium

Reglement Regelmatigheidscriterium Reglement Regelmatigheidscriterium Versie Oktober 2011 Elk atletiekjaar organiseert Atletiekclub Grimbergen vzw een regelmatigheidscriterium voor de leden van de club. Elke atleet die deelneemt aan wedstrijden

Nadere informatie

Technisch Reglement. Tumbling - wedstrijdsport GymFed

Technisch Reglement. Tumbling - wedstrijdsport GymFed Technisch Reglement Tumbling - wedstrijdsport 2013-2014 GymFed Dit programma is geldig voor alle GymFed-wedstrijden Tumbling (I-, A-, B- en C-niveau) tijdens het seizoen 2013-2014. INHOUD 1. Wedstrijdstructuur

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT NOORD NEDERLANDSE HANDBOOG FEDERATIE Geldig vanaf Art. 1. Organisatie van wedstrijden, uitslagen, afmeldingen.

WEDSTRIJDREGLEMENT NOORD NEDERLANDSE HANDBOOG FEDERATIE Geldig vanaf Art. 1. Organisatie van wedstrijden, uitslagen, afmeldingen. WEDSTRIJDREGLEMENT NOORD NEDERLANDSE HANDBOOG FEDERATIE Geldig vanaf 01-08-2014 Art. 1. Organisatie van wedstrijden, uitslagen, afmeldingen. a. De vereniging is verplicht de uitslag van een wedstrijd binnen

Nadere informatie

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT 1. De provinciale kampioenschappen worden georganiseerd door het provinciale bestuur en gaan door tussen het 2 de weekend van oktober en het weekend voor het BK -

Nadere informatie

INTERCLUB KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019

INTERCLUB KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019 INTERCLUB KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019 Inhoud Artikel 1 Wedstrijddatum... 2 Artikel 2 Categorieën... 2 Artikel 3 Programma... 3 Artikel 4 Inschrijvingen... 3 Artikel 4.1 Inschrijving... 3 Artikel 4.2 Inschrijvingsgeld...

Nadere informatie

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019 PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019 Inhoud Artikel 1 Wedstrijddatum... 2 Artikel 2 Categorieën... 2 Artikel 2.1 Vlaamse jeugdwedstrijd... 3 Artikel 2.2 Provinciaal kampioenschap... 3 Artikel 2.3 Recreanten...

Nadere informatie

WEDSTRIJDSTRUCTUUR...

WEDSTRIJDSTRUCTUUR... 2016 / 2017 INHOUD INHOUDSOPGAVE 1. WEDSTRIJDSTRUCTUUR... 2 1.1 OVERZICHT... 2 2 TUMBLING I-NIVEAU... 3 2.1 PROGRAMMA... 3 2.2 WEDSTRIJDAANBOD... 3 2.3 SELECTIEPROCEDURES... 3 3 TUMBLING A-NIVEAU... 4

Nadere informatie

BELGISCH KAMPIOENSCHAP

BELGISCH KAMPIOENSCHAP Uitnodiging voor BELGISCH KAMPIOENSCHAP Duo (Classic & Show), Fighting en Ne-Waza Gent, België 21 en 22 april 2018 INHOUD Inhoud... 2 1 Organiserende Federatie... 3 2 Ondersteunende federatie... 3 3 Locatie...

Nadere informatie

DRAAIBOEK RK INDOOR 1

DRAAIBOEK RK INDOOR 1 DRAAIBOEK RK INDOOR 1 Inleiding Het organiseren van een RK is eigenlijk niet heel ingewikkeld. Het is een dubbele indoor wedstrijd (2x 30 pijlen) met finales. Als je een goed finaleschema hebt, ben je

Nadere informatie

2009 13 de TRIARC Kampioenschap van België / Vlaanderen (Individueel & Clubploegen)

2009 13 de TRIARC Kampioenschap van België / Vlaanderen (Individueel & Clubploegen) 2009 13 de TRIARC Kampioenschap van België / Vlaanderen (Individueel & Clubploegen) BOOGSCHIETEN Zat. 4 juli 2009 Wedstrijden van 9 tot 18 uur Aansluitend : prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen

Nadere informatie

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen 1 MASTERS OF FLANDERS 2017 Voor het 14 de jaar organiseert VSK vzw, in samenwerking met een vijftiental clubs en de

Nadere informatie

Handboogsport voor JONG en OUD (er) haalbaar voor ieder niveau! 3 x 30 pijlen 3 afstanden 900 Max!

Handboogsport voor JONG en OUD (er) haalbaar voor ieder niveau! 3 x 30 pijlen 3 afstanden 900 Max! Handboogsport voor JONG en OUD (er) haalbaar voor ieder niveau! 3 x 30 pijlen 3 afstanden 900 Max! If you don't try. you will never know!!!! Handboogsport voor JONG en OUD (er) haalbaar voor ieder niveau!

Nadere informatie

Handboogsport voor JONG en 'niet-zo-jong-meer'. Haalbaar voor ieder niveau! 3 afstanden 900 Max! If you don't try. you will never know!!!!

Handboogsport voor JONG en 'niet-zo-jong-meer'. Haalbaar voor ieder niveau! 3 afstanden 900 Max! If you don't try. you will never know!!!! Handboogsport voor JONG en 'niet-zo-jong-meer'. Haalbaar voor ieder niveau! 900-Ronde : 3 x 30 pijlen 3 afstanden 900 Max! If you don't try. you will never know!!!! Handboogsport voor JONG en 'niet-zo-jong-meer'.

Nadere informatie

1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden?

1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden? 01/12/2017 Richtlijnen selectieschutters 2018 Belangrijk: deze richtlijnen zijn voorlopig en kunnen steeds bijgewerkt en veranderd worden. 1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden? Iedereen

Nadere informatie

VLAAMSE JUDOFEDERATIE VZW

VLAAMSE JUDOFEDERATIE VZW VLAAMSE JUDOFEDERATIE VZW Afdeling Provinciaal Comité Antwerpen REGLEMENT JEUGDTROFEE PROVINCIE ANTWERPEN 2016 1. Doel. De provinciale jeugdcompetitie stimuleren door het uitreiken van de provinciale Jeugdtrofee.

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING HANDBOOGLIGA VZW. 22 maart 2014

ALGEMENE VERGADERING HANDBOOGLIGA VZW. 22 maart 2014 ALGEMENE VERGADERING HANDBOOGLIGA VZW 22 maart 2014 DAGORDE 1) Naamafroeping 2) Goedkeuring nieuwe clubs 3) Goedkeuring vorig verslag 4) Vrijgave boekhouding 2013 5) Goedkeuring begroting 2014 en 2015

Nadere informatie

Voor de gedetailleerde kalender kunt U te terecht op onze website www.fbtc-bfk.be.

Voor de gedetailleerde kalender kunt U te terecht op onze website www.fbtc-bfk.be. Fédération Belge de Tir aux Clays a.s.b.l. Association Sportive Affiliée au C.O.I.B., I.S.S.F., F.I.T.A.S.C et à l E.S.C. Belgische Federatie Kleischieten v.z.w. Sportieve Vereniging. Aangesloten bij B.O.I.C.,

Nadere informatie

Concept Nieuwe Bondscompetitie Indoor Versie: Inhoud

Concept Nieuwe Bondscompetitie Indoor Versie: Inhoud Concept Nieuwe Bondscompetitie Indoor Versie: 09-10-2013 Inhoud 1. Competitie opzet... 2 1.1. Doelgroep... 2 1.2. Aanmelden voor competitie... 2 1.3. Niveau s en klasses... 3 1.4. Indeling teams... 3 1.5.Invallerregeling...

Nadere informatie

SPORTREGLEMENT HANDBOOGLIGA vzw

SPORTREGLEMENT HANDBOOGLIGA vzw Editie 2012 pagina 1 van 39 1. ALGEMEENHEDEN 5 1.1. TOEPASSINGSGEBIED 5 2. WEDSTRIJDNORMEN 6 2.1. WA-NORMEN 6 2.2. LIGA-NORMEN 6 2.3. REGIO-NORMEN 6 3. KAMPIOENSCHAPPEN 7 3.1. INDIVIDUEEL 7 3.1.1. 25 M

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING HANDBOOGLIGA WELKOM

ALGEMENE VERGADERING HANDBOOGLIGA WELKOM ALGEMENE VERGADERING HANDBOOGLIGA WELKOM DAGORDE 1) Verwelkoming 2) Naamafroeping 3) Goedkeuring verslag bijzondere AV (27/09/2014) 4) Goedkeuring boekhouding 2014 & kwijting van de bestuurders 5) Goedkeuring

Nadere informatie

PRESTATIEVERGOEDING SEIZOEN Winterseizoen Zomerseizoen 2017

PRESTATIEVERGOEDING SEIZOEN Winterseizoen Zomerseizoen 2017 PRESTATIEVERGOEDING SEIZOEN 2017-2018 Winterseizoen 2017-2018 Zomerseizoen 2017 Dit dossier moet voor 31-10-2018 VOLLEDIG ingevuld worden afgegeven of doorgestuurd aan secretaris Gery FOLLENS (gery.follens@aclyra.com).

Nadere informatie

SPORTREGLEMENT HANDBOOGLIGA

SPORTREGLEMENT HANDBOOGLIGA SPORTREGLEMENT HANDBOOGLIGA De handleiding bij wedstrijden voor schutters, organisatoren en scheidsrechters Editie 2014/1 Inhoudstafel Deel 1: Algemeen... p.4 1. Inleiding... p.5 2. Toepassingsgebied...

Nadere informatie

Een nieuwe Rugbyclub oprichten?

Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Organisatie van Rugby in België en Vlaanderen Belgische Rugbybond vzw Voorzitter: Dany Roelands Vlaamse Rugbybond vzw Rvb: Dirk Vandevoorde (voorzitter)* Jan Coupé (technisch

Nadere informatie

BMX FLANDERSCUP 2016 WEDSTRIJDKALENDER

BMX FLANDERSCUP 2016 WEDSTRIJDKALENDER BMX FLANDERSCUP 2016 WEDSTRIJDKALENDER 27/03/2016 BMX-FLCUP 1 10/04/2016 BMX-FLCUP 2 8/05/2016 BMX-FLCUP 3 22/05/2016 BMX-FLCUP 4 21/08/2016 BMX-FLCUP 5 18/09/2016 BMX-FLCUP 6 25/09/2016 BMX-FLCUP 7 9/10/2016

Nadere informatie

SPORTREGLEMENT HANDBOOGLIGA. De handleiding bij wedstrijden voor schutters, organisatoren en scheidsrechters

SPORTREGLEMENT HANDBOOGLIGA. De handleiding bij wedstrijden voor schutters, organisatoren en scheidsrechters SPORTREGLEMENT HANDBOOGLIGA De handleiding bij wedstrijden voor schutters, organisatoren en scheidsrechters Inhoudstafel Deel 1: Algemeen p.3 1. Inleiding p.4 2. Toepassingsgebied p.4 Deel 2: Wedstrijdorganisatie

Nadere informatie

Algemene informatie Run-Archery

Algemene informatie Run-Archery Algemene informatie Run-Archery De Sport Run-Archery is een combinatie van veldlopen (cross country) en handboogschieten. Na het startschot lopen de atleten in verschillende klassen met de boog (en pijlen)

Nadere informatie

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap KNWU BMX NK 2015 versie 3.0

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap KNWU BMX NK 2015 versie 3.0 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2015 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2015 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement BMX laatst gepubliceerde uitgave,

Nadere informatie

Selectieprocedures outdoor 2019 Recurve European Games Minsk (BLR)

Selectieprocedures outdoor 2019 Recurve European Games Minsk (BLR) Selectieprocedures outdoor 09 Recurve European Games Minsk (BLR) Algemeen uitgangspunt NHB De Nederlandse Handboogbond (NHB) heeft zich geconformeerd aan de doelstelling om zo goed mogelijk te presteren

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

REGLEMENTEN BENELUX CUP 2015

REGLEMENTEN BENELUX CUP 2015 REGLEMENTEN BENELUX CUP 2015 Inhoud Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Artikel 16

Nadere informatie

1. Categorieën. 2. Deelname

1. Categorieën. 2. Deelname Reglementen PIRAMIDAAL PROVINCIAAL zwemmen 1. Categorieën Miniemen (2006 + 2005) jongens - meisjes Cadetten (2004 + 2003) jongens - meisjes Scholieren (2002 + 2001 + 2000) jongens - meisjes Junioren (1999

Nadere informatie

Sportreglement Handboogliga. De handleiding bij wedstrijden voor schutters, organisatoren en scheidsrechters

Sportreglement Handboogliga. De handleiding bij wedstrijden voor schutters, organisatoren en scheidsrechters Sportreglement Handboogliga De handleiding bij wedstrijden voor schutters, organisatoren en scheidsrechters Inhoud Inhoudsopgave 1 Inleiding... 5 2 Toepassingsgebied... 5 1 Wedstrijdorganisatie... 7 1.1

Nadere informatie

Meetingverslag Raad van Bestuur 10/10/2016. Aanwezig: Pierre Rayen, Francis Notenboom, Claude Renard, Johan Wolles, Benjamin Meesdom.

Meetingverslag Raad van Bestuur 10/10/2016. Aanwezig: Pierre Rayen, Francis Notenboom, Claude Renard, Johan Wolles, Benjamin Meesdom. Aanwezig: Pierre Rayen, Francis Notenboom, Claude Renard, Johan Wolles, Benjamin Meesdom. Verontschuldigd: Stijn Waeijaert, Raymond Fonteyn, Gert Vermeiren. Verslag : Johan Wolles 1 Goedkeuring verslagen

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2017-2018 Planning wedstrijden reserven en jeugd PROVINCIALE en GEWESTELIJKE RESERVEN art. 1567 PROVINCIALE en GEWESTELIJKE U21 - art. 1573-1575 PROVINCIALE

Nadere informatie

PROPAGANDAWEDSTRIJD KCCM 21 en 22 september 2013

PROPAGANDAWEDSTRIJD KCCM 21 en 22 september 2013 Blz. 1 KONINKLIJKE CANO CLUB MECHELEN vereniging zonder winstoogmerk gesticht in 1933 aangesloten bij het KBKV en bij het VKKF www.kccm.be Johan Coppens Auwegemvaart 103/02 2800 Mechelen clubgebouw : Auwegemvaart

Nadere informatie

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF BBSF 23.08.2016 Addendum seizoen 2016-2017 aan het Sportreglement en RIO uitgave augustus 2016 NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF ALGEMEEN Art. 1 - Ieder jaar organiseert de BBSF de scratch, bonus en handicap

Nadere informatie

Aankondiging. Belgische Kampioenschappen 2018 SHORTTRACK

Aankondiging. Belgische Kampioenschappen 2018 SHORTTRACK Aankondiging Belgische Kampioenschappen 2018 SHORTTRACK Zondag 11 maart 2018 Ijshal De Schaverdijn Gouverneur Verwilghensingel 13, 3500 Hasselt De Belgische Kampioenschappen Shorttrack 2018 gaan door in

Nadere informatie

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen ONTWERP MODALITEITEN 2012-2013 DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen INHOUD DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen A. Provinciale jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8 B. Bijzondere jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8

Nadere informatie

Aankondiging. Belgische Kampioenschappen 2017 SHORTTRACK

Aankondiging. Belgische Kampioenschappen 2017 SHORTTRACK Aankondiging Belgische Kampioenschappen 2017 SHORTTRACK Zaterdag 25 februari 2017 Luna s IJsstadion Luikersteenweg 331, 3920 Lommel De Belgische Kampioenschappen Shorttrack 2017 gaan door in Luna s IJsstadion

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRIS-2 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE VOOR SENIOREN 2017 ALLE CATEGORIEËN EN ALLE DIVISIES uitgezonderd Men & Ladies I divisie 1 12, 20, 28 september en 4 oktober

Nadere informatie

LASTENBOEK EN REGLEMENT

LASTENBOEK EN REGLEMENT Provinciale zomerkampioenschappen Vlaams-Brabant LASTENBOEK EN REGLEMENT Laatste aanpassing van dit lastenboek en reglement op 13 oktober 2010 door het Provinciaal Comité Vlaams-Brabant (tijdens de maandelijkse

Nadere informatie

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN VELDLOPEN

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN VELDLOPEN PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN VELDLOPEN 1.0.0. ALGEMENE OPTIES 1.1.1 Het Provinciaal Comité Antwerpen ( PCA ) organiseert jaarlijks de provinciale veldloopkampioenschappen, voor elke leeftijdscategorie,

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014

Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014 Tennis Vlaanderen Kampioenschappen van België / Reglement 2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

FLANDERS BMX SERIES REGLEMENT 2019

FLANDERS BMX SERIES REGLEMENT 2019 FLANDERS BMX SERIES REGLEMENT 2019 Inhoud Artikel 1 Wedstrijdkalender... 2 Artikel 2 Categorieën... 2 Artikel 2.1 Vlaamse jeugdwedstrijd... 2 Artikel 2.2 Flanders BMX Series... 3 Artikel 2.3 Recreanten...

Nadere informatie

De wedstrijden mogen niet georganiseerd worden op dezelfde dag van een manche van de Lotto-Cycling Cup.

De wedstrijden mogen niet georganiseerd worden op dezelfde dag van een manche van de Lotto-Cycling Cup. 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Lotto-Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door

Nadere informatie

PROPAGANDAWEDSTRIJD KCCM 16 en 17 september 2017

PROPAGANDAWEDSTRIJD KCCM 16 en 17 september 2017 Blz. 1 KONINKLIJKE CANO CLUB MECHELEN vereniging zonder winstoogmerk gesticht in 1933 aangesloten bij KBKV en bij VKKF Clubgebouw : Auwegemvaart 56 2800 Mechelen Tel. 015 / 26 08 33 www.kccm.be Johan Coppens

Nadere informatie

Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015

Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015 Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015 Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden en de achtste, kwart en halve

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2018-2019 Planning wedstrijden reserven en jeugd PROVINCIALE en GEWESTELIJKE RESERVEN art. V1568 RECREATIEF VOETBAL RESERVEN art. V1570 RECREATIEF

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF

VOORPROGRAMMA voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF VOORPROGRAMMA voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF LIVE results op Swimrankings/Splash Me: JA O NEEN O Datum aanvraag: Antw O Vl.Bra/Bru O Limb O O-Vl O W-Vl O Goedgekeurd voor

Nadere informatie

Artgym Try-out Acrobatic Competition.

Artgym Try-out Acrobatic Competition. 1. Algemene informatie Artgym Try-out Acrobatic Competition Artgym nodigt u uit voor deelname aan de 3de editie van ATAC, Artgym Try-out Acrobatic Competition. Deze wedstrijd wordt georganiseerd op zaterdag

Nadere informatie

COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016

COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016 COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016 1. Algemeen 1.1. Dit reglement is van toepassing op het Nederlands Kampioenschap en klasseringswedstrijden in alle IPSC divisies die onder

Nadere informatie

BATTLE OF THE TEAMS KARATE TEAM CHAMPIONSHIPS. Rotterdam, Nederland 3 DECEMBER 2016

BATTLE OF THE TEAMS KARATE TEAM CHAMPIONSHIPS. Rotterdam, Nederland 3 DECEMBER 2016 BATTLE OF THE TEAMS KARATE TEAM CHAMPIONSHIPS Rotterdam, Nederland 3 DECEMBER 2016 S E SENIOR, -21 JAAR, JUNIOR, CADET, JEUGD TOPSPORTCENTRUM ROTTERDAM VAN ZANDVLIETPLEIN 20 3077 AA ROTTERDAM BATTLEOFTHETEAMS.NL

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL R13.023 Invoering Beker van België U21 Betaald Voetbal Het UC legt onderstaande interpretatieve beslissing voor aan de Nationale Studiecommissie: 1. Motivering Teneinde de jonge, beloftevolle spelers van

Nadere informatie

REGLEMENTERING REGIO COMPETITIE OOST WEST

REGLEMENTERING REGIO COMPETITIE OOST WEST REGLEMENTERING REGIO COMPETITIE OOST WEST 2015-2016 De VHV- reglementen, regels en/of afspraken die in dit reglement NIET vermeld zijn, blijven onverminderd van toepassing op ALLE regionale tornooien en

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 03/02/2018

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 03/02/2018 VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 03/02/2018 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF AntwOVl.BraOLimbOO-VlxW-VlO Goedgekeurd voor het VSB op 05/02/2018 Voorzitter: Naam: Herman Jasper

Nadere informatie

Reglement competitie handboogverengingen Vught

Reglement competitie handboogverengingen Vught Reglement competitie handboogverengingen Vught Vastgesteld in 2013 1. A L G E M E E N Wat is het doel van de competitie Het doel van de Vughtse competitie is om zoveel mogelijk schutters van de diverse

Nadere informatie

[SUBSIDIEREGLEMENT EN ENQUÊTE]

[SUBSIDIEREGLEMENT EN ENQUÊTE] 2017 Jeugdsportproject Handboogliga vzw [SUBSIDIEREGLEMENT EN ENQUÊTE] Overzicht subsidiereglement en enquête jeugdsportproject Voor elk schuttertje Quality Time. 1 HANDBOOGLIGA lid van RBA WA B.O.I.C.

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Heren

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Heren Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Heren Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

REGLEMENTERING REGIO COMPETITIE OOST-WEST

REGLEMENTERING REGIO COMPETITIE OOST-WEST REGLEMENTERING REGIO COMPETITIE OOST-WEST 2018-2019 Alle bondsreglementen die in dit reglement NIET vermeld zijn, blijven van toepassing op ALLE Regio wedstrijden. Wij dringen aan op fair-play bij alle

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE EINDRONDE VELD 2014-2015

PROGRAMMABOEKJE EINDRONDE VELD 2014-2015 PROGRAMMABOEKJE EINDRONDE VELD 2014-2015 Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga vzw Comité voor Wedstrijdzaken G. Vervoortstraat 4 2100 Deurne Versie: 21/03/2015 COMITE VOOR WEDSTRIJDZAKEN Voorzitter

Nadere informatie

REGLEMENT RANKINGTORNOOI CALELLA 2017

REGLEMENT RANKINGTORNOOI CALELLA 2017 REGLEMENT RANKINGTORNOOI CALELLA 2017 1. Doel Tijdens het dartsseizoen 2016 2017 zal door de commissie Calella in samenwerking met de dartsliga der Zennevallei opnieuw een rankingtornooi georganiseerd

Nadere informatie

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd Seizoen 2018-2019 Inhoudstafel Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 3 Art. 5: verlengingen - gelijkstand...

Nadere informatie

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door een technisch

Nadere informatie

KNSB Cup seizoen 2016/2017

KNSB Cup seizoen 2016/2017 KNSB Cup seizoen 2016/2017 Nationale Competitie De Nationale Competitie zoals bedoeld in de Specifieke Bepalingen Shorttrack artikel 305 wordt georganiseerd onder de naam KNSB Cup. In het geval dit document

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

Belangrijke info i.v.m. de verbondskampioenschappen BGB & GVA Aalst

Belangrijke info i.v.m. de verbondskampioenschappen BGB & GVA Aalst Belangrijke info i.v.m. de verbondskampioenschappen BGB & GVA Aalst. Lijst inschrijvingen opsturen uiterlijk tegen Maart 0 naar Van Ransbeeck Jos, Gasthuisstraat 0/000, Opwijk - 0/0.. Betalingen dienen

Nadere informatie

KNSB Cup seizoen 2017/2018

KNSB Cup seizoen 2017/2018 KNSB Cup seizoen 2017/2018 Nationale Competitie De Nationale Competitie zoals bedoeld in de Specifieke Bepalingen Shorttrack artikel 305 wordt georganiseerd onder de naam KNSB Cup. In het geval dit document

Nadere informatie

SCHIKKINGEN INZAKE NATIONALE EN INTERNATIONALE COMPETITIES

SCHIKKINGEN INZAKE NATIONALE EN INTERNATIONALE COMPETITIES HOOFDSTUK III : SCHIKKINGEN INZAKE NATIONALE EN INTERNATIONALE COMPETITIES A. ALGEMENE BEPALINGEN ART. 301 : a. De voorschriften in dit hoofdstuk omvatten de regels die van toepassing zijn op de nationale

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Convocatie. Zaterdag 24 mei Floret: Pupillen, Kuikens; Degen: Junioren, Cadetten, Benjamins, Kuikens Sabel: Junioren, Cadetten

Convocatie. Zaterdag 24 mei Floret: Pupillen, Kuikens; Degen: Junioren, Cadetten, Benjamins, Kuikens Sabel: Junioren, Cadetten Beste schermers en schermsters, Convocatie Namens de Stichting Korenbloemtoernooi Wageningen en de direct betrokken verenigingen De Schermutselaers en La Prime, nodigen we jullie van harte uit voor het

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014 KAATSENTITEIT VLAANDEREN v.z.w. Maatschappelijke zetel: Houtmarkt 1, 9300 Aalst Secretaris-Schatbewaarder Thierry Dufour Zeuningenstraat 12 1570 Tollembeek Tel.: 0475/61.00.77 E-mail: Thierry.Dufour@telenet.be

Nadere informatie

FIRST SWIMMEETING 2018

FIRST SWIMMEETING 2018 [Geef tekst op] Flanders Inter Regio Swim Team v.z.w. Smalleheerweg 5 9041 Oostakker rekeningnummer : IBAN BE76 8905 3407 8795 BIC Code VDSPBE91 Beste voorzitters, managers, secretarissen en trainers,

Nadere informatie

BMX FLANDERSCUP 2017 WEDSTRIJDKALENDER

BMX FLANDERSCUP 2017 WEDSTRIJDKALENDER BMX FLANDERSCUP 2017 WEDSTRIJDKALENDER 12/03/2017 Ranst BMX-FLCUP 1 19/03/2017 Peer BMX-FLCUP 2 21/05/2017 Halle BMX-FLCUP 3 11/06/2017 Ravels BMX-FLCUP 4 6/08/2017 Keerbergen BMX-FLCUP 5 13/08/2017 Dessel

Nadere informatie

Reglement prestatievergoeding ADD (Cadet tot Master) 2013 /2014

Reglement prestatievergoeding ADD (Cadet tot Master) 2013 /2014 Reglement prestatievergoeding ADD (Cadet tot Master) 2013 /2014 Gelieve een lijst met al je prestaties, degelijk ingevuld, af te geven bij uw herinschrijving en dit ten laatste op 30 oktober. Na deze datum

Nadere informatie

Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian

Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian Reglement Recreawedstrijden Para-Equestrian Editie 08-02-2013 1 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... 3 DRESSUURPROEVEN... 3 WEDSTRIJDTERREIN... 3 WEDSTRIJDKLEDIJ... 3 OPTOMING... 3

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRI-1 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE HEREN EN DAMES 2017 DIVISIE 1 ALLE CATEGORIEËN 22, 23, 29, 30 april en 1 mei 2017 * SPECIFIEK REGLEMENT * De Algemene Reglementen

Nadere informatie

Geachte clubverantwoordelijke, maandag 5 maart 2012

Geachte clubverantwoordelijke, maandag 5 maart 2012 Secretariaat : Jacobs Victor Bischopslaan 39 / 5 2340 Beerse 0494/630389 E-mail : victor.jacobs2@telenet.be Website : http://sites.google.com/site/provcomant/ Geachte clubverantwoordelijke, maandag 5 maart

Nadere informatie

OPEN VLAAMS KAMPIOENSCHAP

OPEN VLAAMS KAMPIOENSCHAP AFFICHE Uitnodiging voor OPEN VLAAMS KAMPIOENSCHAP Duo (Classic & Show), Fighting, Groundfight en Ne-Waza Sint-Niklaas, België 24 en 25 februari 2018 INHOUD 1 Organiserende club... 4 2 Ondersteunende federatie...

Nadere informatie

13 de AKTIVA CUP. Zaterdag 24 JUNI 2017 DUBBEL MINI TRAMPOLINE TUMBLING

13 de AKTIVA CUP. Zaterdag 24 JUNI 2017 DUBBEL MINI TRAMPOLINE TUMBLING 13 de AKTIVA CUP Zaterdag 24 JUNI 2017 DUBBEL MINI TRAMPOLINE TUMBLING Beste turnvrienden, Wij hopen jullie te mogen verwelkomen op onze 13 de AKTIVA Cup. Ook dit jaar wedstrijden tumbling, dubbel mini

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009

BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009 1 BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement 10de editie, dat van kracht is sinds

Nadere informatie

welkom infoavond 7 oktober 2015

welkom infoavond 7 oktober 2015 welkom infoavond 7 oktober 2015 inleidend filmpje Youtube historiek NDS opgericht in 1984 verschillende locaties: Meerbeke, Sint-Berlindiskring Denderwindeke, school Ninove, t Sportstekske doorstart in

Nadere informatie

Limburgse Kampioenschappen

Limburgse Kampioenschappen Limburgse Kampioenschappen 2016-2017 RICHT IN : FEESTZAAL DE KRING ONDERWIJSLAAN Nr 1 3600 GENK KAMPIOENSCHAPPEN VAN LIMBURG Voor spelers wonende in Belgisch of Nederlands Limburg met een geldige B.G.B.

Nadere informatie

Voetbal 1 CATEGORIEEN 2 DEELNAME 3 MATERIAAL 4 WEDSTRIJDREGLEMENT. Piramidaal provinciaal

Voetbal 1 CATEGORIEEN 2 DEELNAME 3 MATERIAAL 4 WEDSTRIJDREGLEMENT. Piramidaal provinciaal Voetbal Piramidaal provinciaal 1 CATEGORIEEN Miniemen jongens (A + B). Cadetten jongens (A + B). Scholieren jongens (A + B). Meisjes cat. 1: miniemen (A + B) + cadetten A. Meisjes cat. 2: cadetten B +

Nadere informatie

Inschrijving FIS wedstrijden (doc. d.d. 11-9-2009) 1

Inschrijving FIS wedstrijden (doc. d.d. 11-9-2009) 1 Inschrijvingsreglement voor FIS wedstrjiden Koninklijke Belgische Ski Federatie (KBSF vzw) - Renners met een FIS - licentie zijn verplicht om hun programma binnen de hieronder opgesomde termijnen in te

Nadere informatie