De Keeten. Wie waren de bewoners van de Keeten die daar leefden tussen de jaren Een deel van de Keeten van uit de lucht

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Keeten. Wie waren de bewoners van de Keeten die daar leefden tussen de jaren Een deel van de Keeten van uit de lucht"

Transcriptie

1 1 De Keeten Wie waren de bewoners van de Keeten die daar leefden tussen de jaren Een deel van de Keeten van uit de lucht

2 2 De Keeten en zijn bewoners tussen Voorwoord Zoals er over de Smissen en het Heiken weinig is terug te vinden uit vorige eeuwen, is dit evenzeer van toepassing voor de Keeten. Alhoewel, in de 20 ste Cohierpenning te Sint-Amands uit het jaar , zijn wel bepaalde gegevens terug te vinden voor die specifieke periode. De Keeten was nog niet gekend onder die benaming. Uit stukken blijkt dat toen de Lysendries als plaatsbenaming gebruikt werd. De dries lag in het verlengde van de Doorekens, de huidige Dorekensstraat. Deze dries is nog steeds centraal in de Keeten aanwezig. Hier bevond zich een hofstede genaamd Stobbens hof, die eigendom was van Andries Verbeke. Aan dit hof stond ook een huizeke met 37 roeden hof, dat eigendom was van Stene Schaerlaken. Een zekere Gillis Zeghers den oude bezat een hofstede aan de Lysendries, met inbegrip van een viswater, een dagwant groot. Ook nog een hofstedeken tegen voornoemde hofstede, groot 26 roeden Nog een ander voorbeeld van bewoning : een zekere Hiel Adrianus bezat volgens een Meiseniersbrief op 16 maart 1728, schepenbank van Grimbergen, het volgende : een huis met erf, stallen, een schuur en bovenhuis (bakhuis) groot 125 roeden, gelegen in de Keeten, een zaailand gelegen op de stormendijk aldaar 116 roeden en een half bunder land genaamd de heuvelkens gelegen binnen de Baronie van Oppuurs. Na het overlijden van Adrianus werden diens goederen openbaar verkocht. In de omgeving van de Lysendries of de Keeten zijn volgende velden terug te vinden. Het Vroonsveld. Ook het Vroonis genaamd. Is vroonland of gemeentegrond, dat ter beschikking stond van de inwoners, maar beheerd werd door een vroon of de heer (dominus). De latijnse benaming in de oorkonden van die tijd is Curtis of Curtis dominica. Het Vroonsveld lag tegen de grens met Oppuurs en raakte met de ene zijde aan het Binnenwaerts en aan de andere zijde aan het Vuylbroeck en de Heyvelden. Tussen het vroonsveld en het binnenwaerts liep de heir bane of de heerbane, soms ook de he(e)rwegh genaamd, welke uit komt in de Smissen.

3 3 Gillis Jacops bezat daar een gemeten (300 roeden) land en ook Gillis van Praet, zoon van Joos, pachtte daar een gemeten land van Joos van Schouwenbroeck. Het Binnewaerts Lag naast het Vronis en raakte aan de lippelobeek, het terweland en de neerdyck. Jan de Pape bezat daar een dagwant land, in het binnenwaerts op de sagge. In 1735 liet Joanna Seghers, vrouw van Hendrick Borms in het 2 de huwelijk, bij haar overlijden aan de erfgenamen bij testament na, een dagwant en 14 roeden land, gelegen op de sagghe en een stuk land, 140 roeden groot, genaamd d helst en 175 roeden genaamd het meulemansveld. Het Vuylbroeck Lag ingesloten door de vronis, de heyvelden en het terweland. Tussen het vuylbroeck en de heyvelden liep de firkens straete. Een zekere Gillis Smeskens bezat of pachtte een dagwant land in de firkens straete, genaamd het vuylbroeck. Als we nu verder de Keeten onder de loep nemen aan de hand van een kadasterkaart van rond 1900, blijkt dat door de bouwwoede van rond 1950, gevolg van de Wet De Taeye, het niet altijd eenvoudig is om de huizen terug te vinden die er stonden vóór Wereldoorlog Ι of later. Inderdaad, bijkomend probleem was dat er zeker een aantal woningen, kleine boerderijtjes die aanleunden aan grotere boerderijen, zijn afgebroken in de loop der jaren. In die periode was daar bijna iedereen landbouwer, voor sommigen door een bedrijf te runnen, voor anderen een manier om te overleven. Uitzonderlijk waren de gezinnen waar de man als werkman gekend stond of als dagloner bij de grotere boeren gingen werken. Het feit dat de nummering van de huizen, die als leidraad diende, in de loop van die jaren ook een paar maal is gewijzigd, maakte het niet eenvoudiger. Ook stelde ik vast dat, zoals in de Smissen en op het Heiken, men daar onder elkaar huwde bijna op wandelafstand. Bijgevolg was toenertijd bijna iedereen familie of verwant aan elkaar. En wanneer men het nodig vond, bouwde men er vlug een huisje bij.

4 4 Wie waren dan de bewoners van de Keeten rond de jaren , waar woonden ze dan en wat was hun roepnaam. Ik tracht daar een antwoord op te geven, alsook op de vraag waar ze daarvoor woonden in de Keeten en waar ze hun geliefde hebben gevonden. Let wel : dit dokument heeft enkel betrekking op de personen die er verbleven en leefden in de periode 1910 tot Willy Van Roy, die zijn jeugd in de Smissen doorbracht. November van het jaar des heeren Huisnummer 365 / 158 Hier woonden later ook Sjale en Irma van Paals. Van Den Eede Josephus Franciscus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 16 juni 1873 als zoon van Jacobus Van Den Eede en Maria Ludovica Mertens. Josephus was weduwnaar van Maria Hortensia Van Ingelgem, geboren te Liezele op 8 mei 1874 en overleden te Sint-Amands op 28 mei 1900 in de Botermelkstraat n 78. Deze Josephus Franciscus huwt op 18 februari 1901 met een zekere Maria Ludovica Borms, geboren te Sint-Amands op 24 april 1878 in de Maalderstraat n 258, als dochter van Vincentius Borms en Cornelia Delphina De Bock. een aantal van deze kinderen zijn geboren in de Botermelkstraat n 78. (later de Jan Van Drogenbroeckstraat ) -Van Den Eede Hector Jan, geboren te Sint-Amands op 10 mei Van Den Eede Berta Anastasia, geboren te Sint-Amands op 29 mei 1903 en er overleden op 15 november Van Den Eede Pelagia Martha Josepha, geboren te Sint-Amands op 31 mei Deze Pelagia zal later huwen te Sint-Amands op 9 mei 1930 met Jan Baptist Van Campenhout en gaan na hun huwelijk wonen in de Smissen n 141.

5 5 -Van Den Eede Felix Amandus Franciscus, geboren te Sint-Amands op 26 november Van Den Eede Guilielmus Philemon, geboren te Sint-Amands op 3 februari Van Den Eede Carolus Franciscus, geboren te Sint-Amands op 20 juni Carolus is het eerste kind dat in de Keeten n 365 werd geboren. -Van Den Eede Josephina Francisca, geboren te Sint-Amands op 18 december 1910 en er overleden op 26 mei Van Den Eede Maria Francisca, geboren te Sint-Amands op 10 mei Van Den Eede Joannes Franciscus, geboren te Sint-Amands op 27 oktober 1913 en er overleden op 4 november Van Den Eede Francisca Hortensia, geboren te Sint-Amands op 12 maart Van Den Eede Franciscus Leonardus Josephus, geboren te Sint-Amands op 22 februari Van Den Eede Alphonsius Amandus, geboren te Sint-Amands op 29 juni 1918 en er overleden op 20 november Van Den Eede Anna Francisca, geboren te Sint-Amands op 7 februari Woonden hier ook nog : -Borms Jan Jozef, geboren te Sint-Amands op 21 mei 1869, schoonbroer en ongehuwd. Hij verhuist op 9 februari 1917 naar de Hingensesteenweg n 19, te Bornem. -Van Den Eede Engelberthus, oom, geboren te Sint-Amands op 3 november Hij was ongehuwd en is overleden in de Keeten op 15 november Huisnummer 366 / 159 Ook gekend als bij Speir Get De Smedt Petrus Josephus, landbouwer (hij is in 1911 krantenverkoper), geboren te Puurs op 7 september 1849, als zoon van Joannes Hubertus De Smedt en Dorothéa Genijn. Petrus overlijdt in de Keeten op 20 september 1920.

6 6 Zijn echtgenote was Albertina Van Keer geboren te Liezele op 2 juli 1856, als dochter van Carolus Ludovicus Van Keer en Monica Genijn. Albertina overlijdt op 11 november Dit koppel vestigde zich rond 1880 in de Keeten. Foto : Maria Ludovica - Felix - Emilius Gerardus - Joannes Isidorus Petrus Josephus De Smedt - Albertina Van Keer -Desmedt Franciscus Alphonsius, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 9 oktober Franciscus huwt op 5 november 1920 met Maria Theresia Maetens, geboren op 16 september 1888, als dochter van Gustavus Franciscus Maetens en Joanna Loverie. (zie ook n 385/ 177). Foto : Identiteitskaart van Albertina Van Keer -Desmedt Felix, geboren te Sint- Amands op 4 februari Felix huwt op 10 november 1911 met Joanna Maria De Smet, geboren te Oppuurs op 15 oktober 1880, als dochter van Felix Josephus De Smet en Francisca De Bock. Ze verhuizen na hun huwelijk naar de Borgstraat n 99. -De Smedt Franciscus, geboren te Sint-Amands op 24 april Franciscus huwt te Mariekerke op 4 mei 1919 met Blommaert M. H. -Desmedt Emilius Gerardus, geboren te Sint-Amands op 21 februari Hij huwt op 18 maart 1921, hij is dan piocher bij de spoorwegen, met Maria Rosalia Dalemans geboren op 26 oktober Zij is de dochter van Josephus Gerardus Dalemans en Julia Van de Veken. Deze Josephus Gerardus is eveneens de broer van Petrus Franciscus, Strooi, Dalemans uit de Smissen n 279. (zie ook n 375/167)

7 7 -De Smedt Joannes Isidorus, spoorwegarbeider, geboren te Sint-Amands op 2 april Joannes Isidorus huwt te Antwerpen op 17 oktober 1925 met Maria Melania Mertens, arbeidster, geboren te Borgerhout op 15 augustus De Smedt Maria Ludovica, ( op 20 juni 1962) geboren te Sint-Amands op 23 Maart Zij huwt te Sint-Amands op 18 november 1921 met Prosper Maria Van Hoeymissen ( op 9 maart 1956), spoorwegarbeider, geboren te Malderen op 1 augustus 1885, als zoon van Pieter Johan Van Hoeymissen ( te Oppuurs op 24 december 1917) en Maria Joanna Averhals, bareelwachtster. Maria Ludovica werkte tot 13 september 1921 als dienstmeisje op de Reetsebaan 41 te Aartselaar. Prosper (Speir) woonde voor zijn huwelijk te Oppuurs in de Van Hoeymissenstraat n 15 en hij bracht daarvoor een achttal jaren door als spoorwegarbeider in de Congo. Foto : Moeder Ludovica met dochterje Maria Albertina.

8 8 -Van Hoeymissen Maria Albertina Gerardina, geboren te Sint-Amands op 12 juli Van Hoeymissen Joanna Maria Alphonsina, geboren te Sint-Amands op 1 januari 1926 en er overleden op 12 januari Van Hoeymissen Joanna Maria Carolina, geboren te Sint-Amands op 12 juni Van Hoeymissen Anna Maria Felicitas, geboren te Sint-Amands op 3 september 1930 en er overleden op 1 februari Huisnummer 367 / 160 Waar Sin Coeck en de Kets en andere hebben gewoond. Schelkens Carolus Cornelius, landbouwer-tapper, geboren te Sint-Amands op 9 maart 1875 als zoon van Benedictus Schelkens en Anna Catharina Daelemans. Carolus huwt te Sint-Amands op 6 juni 1902 met Maria Josephina Coeck, geboren op 24 juni 1870, als dochter van Andreas Coeck en Maria Leemans, herbergierster. -Schelkens Maria Catharina, geboren te Sint-Amands op 19 januari Maria zal later huwen op 31 juni 1925 met Joannes De Smedt, geboren te Sint-Amands op 6 maart 1901, als zoon van Franciscus Emilius De Smedt den Brabander en Maria Theresia Van Steen. Foto: Joannes De Smedt, was ook gekend als stroper De Star en Schelkens Maria Catharina. Zij zijn de ouders van Mariette van Dinaas en Bruur. Maria Catharina was ook gekend als Mit Coeck. -Schelkens Sidonia Francisca, geboren te Sint-Amands op 13 januari Deze Sidonia huwt te Sint-Amands op 12 augustus 1927 met Lodewijk Armand De

9 9 Borgher, beenhouwer, geboren te Oppuurs op 14 november 1904, als zoon van Leopoldus De Borgher en Francisca De Goeyse. -Schelkens Augustinus Joannes, geboren te Sint-Amands op 17 januari Augustinus huwt op 26 juni 1931 te Lippelo met Julia Francisca Cleemput, geboren te Lippelo op 16 februari 1912, als dochter van Ludovicus Cleemput en Maria Victoria Van Acoleyen. Julia Francisca Cleemput was gekend als Sin van de Kets. Foto : Enkele momentopnamen uit het leven gegrepen van de Kets en Sin

10 10 Familieleden op het huwelijk van Louis Schelkens met Marie Jeanne Bogaerts. -Schelkens Alina Maria, geboren te Sint-Amands op 9 augustus Schelkens Ludovica Alphonsina, geboren te Sint-Amands op 22 november Zij zal huwen in het jaar 1934 met Joannes Moortgat, metser, afkomstig van Baasrode. Alphonsina werd ook aangesproken als Sin Coeck. Het gezin Moortgat Schelkens met zoontje Pierre. Woonden er ook gedurende een zekere tijd :

11 11 -Coeck Petrus, geboren te Sint-Amands op 10 april 1882, schoonbroer. Petrus huwt later te Puurs op 7 september 1923 met een zekere De Baerdemaeker. -Coeck Andreas August Gustaaf, geboren te Sint-Amands op 2 juli 1891, kozijn. Andreas verhuist op 20 augustus 1919 naar de Franselei n 33 te Borgerhout. Doodsprentje van Maria Josephina Coeck Doodsprentje van Alfonsine Schelkens. Beter gekend als Sin Coeck. Huisnummer 368 / 161 Bij Staaf Sagher De Sagher Joannes, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 23 februari 1831 als zoon van Joannes Henricus De Sagher en Joanna Valkaert. Joannes huwt te Sint-Amands op 13 oktober 1875 met Maria Anastasia Van Steen, dienstmeid, geboren te Sint-Amands op 13 oktober 1842, als dochter van Elutherius Van Steen en Maria Sophia Brusselmans.

12 12 Joannes De Sagher komt te overlijden in de Keeten op 21 mei 1911 en zijn echtgenote Maria Anastasia op 23 september De Sagher Maria Sophia, geboren te Sint-Amands op 27 juli De Sagher Rosalia Irma, geboren te Sint-Amands op 22 juni De Sagher Franciscus Aloysius, geboren te Sint-Amands op 1 januari Hij zal later huwen te Oppuurs op 1 februari 1913 met De Schrijver Ludovica Josephina, geboren te Oppuurs op 10 februari 1889, als dochter van Philippus de Schrijver en Francisca Van Beveren. Op de foto : De Sagher Felix Theophilus, geboren te Sint-Amands op 9 augustus Felix huwt op 15 mei 1914 met Maria Leontina Stassijns, geboren Joannes Alphonsius Stassijns en Coleta Ludovica Boeykens. Na hun huwelijk blijven ze ook op dit nummer wonen. Doodsprentje van Theophiel De Sagher Doodsprentje van Maria Leontina Stassijns

13 13 -De Sagher Maria Anastasia Alphonsina, geboren te Sint-Amands op 12 juni De Sagher Maria Ludovica Francisca, geboren te Sint-Amands op 21 november De Sagher Theophiel Frans Maria, geboren te Sint-Amands op 13 januari De Sagher Gustaaf Frans Irma, geboren te Sint-Amans op 1 februari Gustaaf huwt te Sint-Amands op 2 mei 1947 met Maria Rosalia Augustina Dalemans, geboren in de Smissen op 28 augustus 1921, als dochter van Petrus Franciscus Dalemans en Leopoldine Theresia De Bock. Zij blijven daar ook wonen. -De Sagher Jan Marcel Irma, geboren te Sint-Amands op 3 januari De Sagher Maria Sylvia Ludovica, geboren te Sint-Amands op 20 december De Sagher Gerardina Josephina Emilia, geboren te Sint-Amands op 19 maart De Sagher Alphonsina Hortensia Josephina, geboren te Sint-Amands op 28 juli Huisnummer 369 / 162 Bij Dizzer Decker De Decker Petrus Franciscus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 12 januari 1853 als zoon van Peeter Joannes De Decker en Anna Catharina Van Damme. Petrus Franciscus zal huwen te Opdorp met Joanna Ludovica Van den Berghe, geboren te Opdorp op 25 februari Ze is de dochter van Ludovicus Van den Berghe en Sophia Josepha Van Den Moorter. Joanna Ludovica overlijdt in de Keeten op 17 september 1922.

14 14 -De Decker Carolus Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 8 november Carolus zal later huwen te Sint-Amands op 24 juni 1917 met Maria Rosalia Seghers uit de Smissen, geboren op 1 februari 1896, als dochter van Phillipus Adrianus Seghers en Maria Ludovica Van Herp. Zij gaan dan ook een tijd wonen in de Smissen bij Van Dam Franciscus en Segers Anna Francisca, haar tante. -De Decker Desiderius, geboren te Sint-Amands op 22 februari Desiderius zal later huwen te Mariekerke op 13 mei 1927 met Josephina Boodts, geboren te Weert op 10 augustus 1899, als dochter van Jan Frans Boodts en Adelaïde Josephina Maria Heymans. Zij vestigen zich hier. Kinderen uit dit huwelijk Foto : Desiderius De Decker -De Decker Maria Adelaide (Ida) Francisca, geboren te Sint- Amands op 24 februari De Decker Frans Joseph Alina, geboren te Sint-Amands op 17 oktober Foto : Josephine Boodts -De Decker Maria Alina, geboren te Sint-Amands op 13 oktober De Decker Ludovicus Josephus, geboren te Sint-Amands op 30 juni De Decker Anna Maria Camilla, geboren te Sint-Amands op 9 mei Anna Maria huwt te Sint-Amands op 18 mei 1927 met Felix Constantinus Karel De Blaiser geboren te Sint-Amands op 5 januari 1904, als zoon van Joannes De Blaiser en Maria Coleta Van Den Vreken. Dit koppel gaat dan wonen op het Heiken n De Decker Philippus Jacobus, geboren te Sint-Amands op 29 september Phillipus huwt te Oppuurs op 28 augustus 1928, hij was op dat moment beenhouwer, met Celestina Maria Josepha Huyge geboren te Oppuurs op 27 oktober 1902, als dochter van Chrysostomus Huyge en Catharina Weymans.

15 15 Familiefoto bij het huwelijk van Jan de Blaiser en Ida De Decker Doodsprentje van Désiré De Decker Huisnummer 370 / 163 Hier woonde later ook de fam. Jan Moortgat Alphonsina Schelkens (Sin Coeck) De Smet Petrus, landbouwer, ongehuwd, geboren te Sint-Amands op 21 oktober 1839 als zoon van Joannes De Smet en Anna Francisca Van Assche. Deze Petrus is overleden te Sint-Amands op 3 februari De Smet Josephus, landbouwer, ongehuwd, geboren te Sint-Amands op 4 oktober Hij is de broer van Petrus, en overlijdt op 15 januari 1922.

16 16 De Smet Benedictus, landbouwwerkman, geboren te Sint-Amands op 17 augustus 1886 als zoon van Joannes Baptist De Smet en Joanna Francisca Spiessens. Benedictus huwt te Sint-Amands op 25 september 1908 met Rosalia Francisca Philips, geboren te Opdorp op 14 september 1880, als dochter van Leopoldus Philips en Maria Van de Voorde. Huisnummer 371 / 164 Hier woonde later vermoedelijk ook Sjale van de Vuune Van Perre Joanna Paulina, boterverkoopster, afkomstig van Mariekerke waar zij geboren is op 13 mei 1845 en weduwe van Amandus De Decker, boterkoopman bij zijn overlijden in de Keeten op 29 januari Amandus was geboren te Sint- Amands op 8 oktober 1841, als zoon van Carolus Ludovicus De Decker en Monica Van Achter. Weduwe Joanna Paulina overlijdt thuis op 17 maart De Decker Carolus Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 1 juli De Decker Maria Ludovica, geboren te Sint-Amands op 13 september De Decker Philemon Jozef Oktaaf, geboren te Sint-Amands op 15 januari 1902 als natuurlijk kind van Maria Ludovica. De aangifte werd gedaan door haar broer Carolus Ludovicus. Moeder en zoon verhuizen op 1 mei 1929 naar de Kaai n 23. -De Decker Petrus Jozef, geboren te Sint-Amands op 14 oktober Deze Petrus Jozef, bakker, huwt op 22 oktober 1919 met Philomena Irma Maria Van Den Berghe, naaister, geboren te Sint-Amands op 1 maart Zij is de dochter van Carolus Ludovicus Van Den Berghe en Jacoba De Sterck. -De Decker Jozef Arthur, geboren te Sint-Amands op 7 juli Deze Jozef Arthur, beenhouwersgast, zal later huwen te Sint-Amands op 6 februari 1918 met Amandina (Dinaa) De Schutter, werkmeisje, geboren te Sint-Amands op 28 juli 1894, als dochter van Petrus Joannes De Schutter en Joanna Catharina Lejon. (zie ook n 411/201)

17 17 Zij zijn de ouders van Armand De Decker die later zal huwen met Mariette Carola De Smedt, dochter van Joannes De Smedt en Maria Catharina Schelkens. Ook genoemd Mariette van Dinaas. Foto : Sjale van de Vuune komt hier later wonen Foto : Roza echtgenote van Sjale en haar moeder Huisnummer 372 /164bis Bij den Dest ******* Van Hoorick Petrus Modestus, fabriekwerker-tapper, geboren te Sint-Amands op 7 september 1882 als zoon van Petrus Van Hoorick, koopman in klodden, en Coleta Haverhals. Petrus Modestus huwt te Sint-Amands op 6 januari 1905 met Josephine Odila Van de Veken, geboren te Sint-Amands op 8 juli Zij is de dochter van Philippus Jacobus Van de Veken en Maria Josepha De Decker. Deze Josephine overlijdt in de Keeten op 15 mei 1915.

18 18 -Van Hoorick Maria Prudentia, geboren te Sint-Amands op 20 mei Van Hoorick Magdalena Josephina Coleta, geboren te Sint-Amands op 18 maart Weduwnaar Petrus Modestus huwt voor de 2 e maal te Sint-Amands op 21 juli 1916 met Maria Josepha De Schutter, geboren te Sint-Amands op 17 januari 1890, als dochter van Petrus Joannes De Schutter en Joanna Catharina Lejon. (zie ook n 411/201) Kind uit dit huwelijk : -Van Hoorick Petrus Modestus, geboren te Sint-Amands op 25 februari Petrus Modestus is opnieuw weduwnaar na het overlijden van Maria Josepha De Schutter in de Keeten op 26 oktober Petrus Modestus Van Hoorick is nu ook handelaar in vlas en huwt voor de 3 de maal te Lippelo op 5 december 1919 met Theresia Antonia Bogaerts, geboren te Lippelo op 21 oktober 1897, dochter van Petrus Joannes Bogaerts en Maria Theresia De Pauw. Kind uit het laatste huwelijk : -Van Hoorick Maria Henrica Modestus, geboren te Sint-Amands op 8 juni Huisnummer 373 / 165 Hier woonde ook Zjennebee of den Delen- Rottiers. Foto : Zjennebee Daelemans Carolus Ludovicus, landbouwerwinkelier-tapper, geboren te Sint-Amands op 18 december 1833 als zoon van Franciscus Daelemans, winkelier, en Anna Maria Brusselmans.

19 19 Carolus Ludovicus huwt te Sint-Amands op 27 november 1878 met Joanna Maria Stevens, geboren te Sint-Amands op 21 februari 1842, als dochter van Joannes Baptist Stevens, herbergier, en Maria Josepha Maetens. Carolus Ludovicus komt te overlijden in de Keeten op 30 november Woonde hier ook op dat nummer : -Rottiers Theophilis Fidelis, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 31 juli 1866 als zoon van Carolus Josephus Rottiers en Maria Theresia Boons. Ook gekend als de Goeie Theophilis huwt te Sint-Amands op 10 juni 1898 met Maria Justina Daelemans geboren te Sint-Amands op 13 april 1868, als dochter van Carolus Daelemans, landbouwer-tapper, en Joanna Maria Stevens. -Rottiers Alphonsius Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 13 augustus Rottiers MariaJosephina Paulina, geboren te Sint-Amands op 26 november Deze Maria had een natuurlijk kind met name Eugeen Pieter Rottiers, geboren te Antwerpen op 11 maart Rottiers Ludovicus Anastasius, geboren te Sint-Amands op 25 augustus Rottiers Judoca Carolina Margareta, geboren te Sint-Amands op 1 januari Deze Judoca huwt te Oppuurs op 8 juli 1926 met Livinus Van Buggenhout, geboren te Oppuurs op 7 november 1896, als zoon van Petrus Josephus Van Buggenhout en Joanna Maria De Schrijver. Met dit huwelijk wordt ook het natuurlijk kindje dat Judoca reeds had, met name Rottiers (Van Buggenhout) Maria Paulina, geboren in de Keeten op 15 juni 1924, gewettigd. -Rottiers Petrus Jozef, geboren te Sint-Amands op 25 april Rottiers Maria Hortensia Angelina, geboren te Sint-Amands op 29 augustus Rottiers Edmondus Celestinus Maria, geboren te Sint-Amands op 27 juli 1912.

20 20 Huisnummer 374 / 166 Bij Ketters. Verheyden Jan Frans, landbouwer, geboren te Opdorp op 31 januari 1855 als zoon van Josephus Verheyden en Joanna Van den Berghe. Jan Frans huwt te Sint-Amands op 12 september 1883 met Joanna Van Ranst, geboren te Sint-Amands op 21 december 1858, als dochter van Damianus Bernardus Van Ranst en Isabella Theresia Boodts. Joanna komt te overlijden in de Keeten op 22 november Kinderen uit uit dit huwelijk : -Verheyden Maria Theresia, geboren te Sint-Amands op 14 juli Verheyden Alphonsius Damianus, geboren te Sint-Amands op 28 juli Verheyden Jacobus Constantinus, geboren te Sint-Amands op 10 maart Jacobus huwt te Lippelo op 25 april 1919 met Anastasia Hortensia Kerremans, geboren te Lippelo op 4 juli 1886, als dochter van Joannes Benedictus Kerremans en Joanna Maria Van der Vorst. -Verheyden Alphonsius Damianus, geboren te Sint-Amands 20 juli Hij zal later huwen op 24 september 1920 te Mariekerke met een zekere Joos Joanna Cordula. Na hun huwelijk gaan zij wonen in de Keeten n 414/202. -Verheyden Desire, geboren te Sint-Amands op 10 mei Verheyden Sophia Stephania, geboren te Sint-Amands op 25 januari Verheyden Maria Carolina, geboren te Sint-Amands op 15 augustus Maria zal later huwen te Sint-Amands op 9 september 1921 met Aloyisius Franciscus Joos, landbouwer te Mariekerke. Hij is de zoon van Philippus Joos en Marie Julia Van der Stappen. -Verheyden Amandus, geboren te Sint-Amands op 10 september Amandus zal later huwen te Mariekerke met Maria Joos geboren te Mariekerke op 1 augustus 1900, als dochter van Philippus Joos en Maria Julia Van der Stappen. Amandus gaat later met zijn gezin wonen op het n 415/203.

21 21 Maria. Foto : huwelijksfoto van Amandus en -Verheyden Joannes Gerardus, geboren te Sint- Amands op 10 april Joannes huwt op 12 juni 1925 te Buggenhout met een zekere De Kempeneer. Huisnummer 375 / 167 Ook gekend als bij Schaffes later Milano Dalemans Josephus Gerardus, strooidekker-tapper, geboren te Sint-Amands op 11 mei 1871 in de Smissen n 273, als zoon van Carolus Dalemans, strooidekker, en Rosalia Pauwels. Deze Josephus Gerardus is de broer van Petrus Franciscus Dalemans, beenhouwer-tapper, die in de Smissen woonde (bij stroois). Josephus Gerardus huwt te Sint-Amands op 22 juni 1898 met Julia Van De Veken, geboren te Sint-Amands op 5 mei 1868, dochter van Philippus Jacobus Van De Veken, dagloner, en Maria Josepha De Decker. -Dalemans Maria Rosalia, geboren te Sint-Amands op 26 oktober Maria Rosalia huwt later op 18 maart 1921 met Emilius Gerardus De Smedt, piocher, geboren te Sint-Amands op 21 februari 1896, als zoon van Petrus Josephus De Smedt en Albertina Van Keer. (zie ook n 366/159). Dalemans (De Smedt) Edmondus Albertus Sidonia, geboren te Sint-Amands op 3 mei Hij is de natuurlijke zoon van Maria Rosalia en wordt gewettigd bij het huwelijk op 18 maart 1921 als zijnde De Smedt.

22 22 -Dalemans Huberta Carolina Joanna, geboren te Sint-Amands op 9 mei Huberta huwt op 5 februari 1926 met Petrus Romanus Jules Herwegh, werkman, geboren te Buggenhout op 15 september 1901als zoon van Amand Constantin Herwegh en Maria Louisa Van den Broeck. Ze zijn de ouders van Josephine Herwegh, geboren in de Keten op 1 juni Deze Petrus Romanus was ook gekend als Paepe Dit gezin gaat vanaf 15 april 1929 een zekere tijd wonen op het Heiken n Dalemans Maria Paulina Joanna, geboren te Sint-Amands op 30 mei Maria woonde en werkte t/m 4 oktober 1920 in de Wapperstraat n 16 te Antwerpen. Zij zal huwen te Sint-Amands op 16 juli 1926 met een zekere Carolus Ludovicus Borms, eletriekwerkman, geboren te Breendonk op 7 februari 1903, als zoon van Baptista Borms en Celina Vleminck. Foto : Carolus Borms alias Zjef Schaf -Borms Jozef Roger, geboren te Sint-Amands op 29 september Deze Jozef zal later huwen met Juliana De Mul, geboren te Opdorp op 21 april Dit koppel blijft hier wonen na hun huwelijk. Foto : Jozef en Juliana bij hun huwelijk -Borms Jan Roger, geboren te Sint-Amands op 2 februari 1929.

23 23 Huisnummer 376 / 167bis Waar later Slowack woonde De Decker Carolus Ludovicus (Lode), boterkoopman-winkelier-tapper, geboren te Sint-Amands op 1 juli 1874, als zoon van Amandus De Decker ( op 29 januari 1902) en Joanna Paulina Van Perre. (zie ook n 371) Carolus Ludovicus zal later huwen te Sint-Amands op 9 juni 1904 met Maria Christina Schelkens geboren te Sint-Amands op 16 maart 1879, als dochter van Benedictus Schelkens ( op 21 juni 1900) en Anna Catharina Daelemans. -De Decker Joanna Francisca Catharina, geboren te Sint-Amands op 6 september Zij woonde en werkte t/m 16 december 1920 op de St. Bernardsesteenweg 121 Hemiksem. -De Decker Paulina Francisca, geboren te Sint-Amands op 4 augustus Zij huwt te Deurne op 11 oktober 1930 met een zekere Van Blandel F.. -De Decker Augustinus Maria Albert, geboren te Sint-Amands op 7 februari Huisnummer 377 / 168 Waar Alice Pee woonde ******* De Decker Petrus Franciscus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 25 oktober 1870, als zoon van Joannes Franciscus De Decker ( op 18 februari 1900) en Joanna Maria Biesemans ( op 31 maart 1902). Petrus Franciscus huwt te Sint-Amands op 4 juli1902 met Maria Isabella De Decker (Mie Fassen) geboren te Sint-Amands op 31 januari 1878, als dochter van Joannes De Decker en Maria Louisa De Ridder. -De Decker Gustaaf Jan, geboren te Sint-Amands op 6 juni Deze Gustaaf Jan komt te overlijden in de Keeten op 14 mei De Decker Maria Ludovica, geboren te Sint-Amands op 26 oktober 1904.

24 24 -De Decker Carolus Ludovicus Justinius, geboren te Sint-Amands op 25 september Deze Carolus komt te overlijden op 17 oktober De Decker Alice (Alice Pee) Ludovica Justina, geboren te Sint-Amands op 24 Juni Alice zal later huwen te Sint-Amands op 9 mei 1936 met Jan Frans Verheirstraeten (Den Uilenvanger), schaliedekker, geboren te Merchtem op 16 april 1910, als zoon van Joannes Franciscus Verheirstraeten en Antoinetta Van Exterghem. Foto : Het gezin Verheirstraten De Decker Alice Foto : ter gelegenheid van de plechtige communie van Frans of Fammeke Doopsprentje van Alice De Decker Beter gekend als Alice Pee

25 25 Huisnummer 378 / 169 Hier komt later ook Sus Ket te wonen. Leon Joannes Franciscus, landbouwwerkman, geboren te Sint-Amands op 5 juli 1861 als zoon van Peeter Joannes Leon, dagloner, en Isabella Goossens. Joannes Franciscus zal later huwen te Londerzeel op 1 juli 1891 met Philomena Herbosch, geboren te Londerzeel op 16 oktober Leon Josephus, geboren te Sint-Amands op 5 november Hij huwt te Dendermonde op 9 april 1920 met een zekere De Wilt M.C.. -Leon Maria Rosalia, geboren te Sint-Amands op 1 juni Leon Franciscus Julianus, geboren te Sint-Amands op 15 maart Leon Ludivicus, geboren te Sint-Amands op 26 maart Leon Maria Clementina, geboren te Sint-Amands op 4 april Leon Maria Sophia, geboren te Sint-Amands op 4 april Leon Maria Monica, geboren te Sint-Amands op 13 juli Maria Monica was de weduwe van Henri Witvrouwen. Hij is overleden in een hospitaal te Le Havre (Frankrijk), vermeld als gestorven voor Belgie in het jaar 1919, vermoedelijk als gevolg van verwondingen opgelopen tijdens Wereldoorlog Ι. -Witvrouwen Rosalia Elisabeth, geboren te Sint-Amands op 18 april Zij was de dochter van Leon Maria Monica. Deze weduwe Maria Monica huwt te Sint-Amands op 3 juli 1925 met Franciscus Cambre, tolbeambte te Arendonk, waar hij is geboren op 2 maart Woonde hier ook gedurende een zekere tijd: -Herbosch Jozef geboren te Londerzeel op 2 maart 1858, ongehuwd. Hij komt van Londerzeel op 3 juli Jozef overlijdt in de Keeten op 16 mei 1915.

26 26 Huisnummer 379 / 170 Hier was ook later het kruidenierswinkeltje bij Selin Ceustermont Franciscus Denisius, spoorwegmetser en winkelier tapper, geboren te Lippelo op 18 augustus 1866, als zoon van Josephus Ceustermont en Maria Theresia Emmerecht ( op 25 december 1871). Deze Franciscus Denisius huwt op 13 april 1893 te Sint-Amands met Benedicta Philomena Heyvaert, geboren te Sint-Amands op 28 oktober 1868, als natuurlijk kind van Maria Justina Heyvaert, winkelierster, op de Larendries n Ceustermont Josephus Augustinus, geboren te Sint-Amands op 12 maart Ceustermont Ludovica Joanna, geboren te Sint-Amands op 24 april De aangifte van geboorte werd gedaan door Rosalia Peeters, vroedvrouw. -Ceustermont Maria Philomena, geboren te Sint-Amands op 16 oktober Ceustermont Joannes Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 30 mei Ceustermont Maria Cornelia, geboren te Sint-Amands op 2 april Ceustermont Josephus Joannes Albertus, geboren te Sint-Amands op 15 maart Ceustermont Carolus Celestinus, geboren te Sint-Amands op 4 december Ceustermont Ludovicus Henricus Emmanuel, geboren te Sint-Amands op 17 augustus Hij overlijdt in de Winkelstraat op 31 december Dit huisgezin verhuisde op 2 september 1913 naar de Winkelstraat n 174. Hier komt in het jaar 1913 het pasgehuwd koppel Maetens De Schutter wonen. (zie ook n 385) zie hieronder ***** Maetens Franciscus Amandus, fruithandelaar, geboren te Sint-Amands op 1 oktober 1883, als zoon van Gustavus Franciscus Maetens en Joanna Loverie.

27 27 Hij huwt te Sint-Amands op 31 januari 1912 met Maria Francisca De Schutter, geboren te Sint-Amands op 19 juni 1888 als dochter van Josephus Henricus De Schutter en Anna Paulina Stevens. Deze Franciscus Amandus overlijdt in de Keeten op 24 september Maetens Hendrika Joanna Julia, geboren te Sint-Amands op 18 september Maetens Gustavus Livinus Cornelius, geboren te Sint-Amands op 9 augustus Maetens Ludovicus Paulus, geboren te Sint-Amands op 13 januari Maetens Pauline Alponsine, geboren te Sint-Amands op 2 juni Weduwe Maria Francisca De Schutter zal later huwen te Sint-Amands op 6 september 1927 met Gustavus Van Damme, geboren te Sint-Amands op 28 mei 1872, als zoon van Petrus Josephus Van Damme en Joanna Catharina Borms. Deze Gustavus Van Damme overlijdt in de Keeten op 6 november Kind uit dit huwelijk : -Van Damme Jozef Modest Hendrik, geboren te Sint-Amands op 31 mei De meeste familieleden verhuizen op 15 maart 1930 naar de Keeten op n 199. Volgende bewoners zijn : **** Vanaf 23 maart 1930 vestigt zich hier een zekere Baetens Jan Lodewijk, afkomstig van Malderen, met zijn echtgenote Delphine Celina (Celin) Hertsens, geboren te Buggenhout. Foto : huwelijksfoto van Jan Baetens en Celina Hertsens Kind uit dit huwelijk : -Frans Alois Baetens, geboren te Sint-Amands op 5 november 1930.

28 28 Later wordt er nog een dochter geboren. Momentopnamen uit het leven van Jan en Celine Huisnummer 380 / 171 Peleman Petrus Joannes, leurder, geboren te Sint-Amands op 16 mei 1848 als zoon van Joannes Franciscus Peleman, zoutventer, ( op 13 februari 1888) en Jacoba Verbruggen ( 10 februari 1891) Deze Petrus Joannes zal huwen te Sint-Amands op 1 oktober 1892 met Maria Stephania De Schutter, geboren te Sint-Amands op 8 december 1856, als dochter van Petrus Joannes De Schutter ( op 9 januari 1892) en Rosalia Sidonia Boeykens ( op 31 oktober 1870.) Maria Stephania overlijdt in de Keeten op 23 december 1898.

29 29 Kind uit dit huwelijk : -Peleman Henricus Josephus, geboren te Sint-Amands op 9 augustus Huisnummer 381 / 172 Moisson Josephus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 8 maart 1852 als zoon van Jacobus Franciscus Moisson en Anna Maria Van Sande. Josephus huwt te Mariekerke op 5 februari 1884 met Joanna Catharina Laureys, geboren te Mariekerke op 3 november Josephus overlijdt in de Keeten op 6 januari Moisson Josephus Franciscus, geboren te Sint-Amands op 23 maart Moisson Carolus Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 4 juli Hij zal huwen te Ekeren in het jaar Moisson Philippus Gustavus, geboren te Sint-Amands op 9 maart Phillipus huwt te Londerzeel in het jaar 1924 met Joanna Clementina Van Assche en gaat dan wonen te Londerzeel, Kasteelstraat n 6. Woonde ook op dit huisnummer : -Jacobs Jan Frans, ongehuwd en rentenier, geboren te Lippelo op 2 november Hij woonde tot 28 november 1910 in de Heidestraat 17 te Oppuurs. Jan Frans overlijdt in de Keeten op 25 juli Huisnummer 382 / 173 Van Hoorick Petrus, is bij zijn huwelijk koopman in klodden en in vlas, geboren te Sint-Amands op 26 februari 1839, als zoon van Paulus Van Hoorick ( op 25 januari 1862) afkomstig van Hingene en Joanna Francisca Maetens ( op 1 november 1866).

30 30 Petrus Van Hoorick was weduwnaar van Maria Josepha Verbesselt. Zij is overleden in de Keeten op 3 oktober Petrus huwt voor de tweede maal op 17 januari 1872 nu met Coleta Haverhals, dienstmeid, geboren te Londerzeel op 2 maart 1844, als dochter van Judocus Haverhals en Regina De Bondt, dagloners te Londerzeel. Coleta overlijdt in de Keeten op 4 oktober Van Hoorick Petrus Modestus (den Dest), geboren te Sint-Amands op 7 december Hij huwt later Josephina Odilia Van de Veken. (Zie ook n 372/164bis) -Van Hoorick Regina Aloysia, geboren te Sint-Amands op 3 april Zij huwt te Sint-Amands op 3 september 1921 met Steylemans Henricus Theodorus, geboren te Sint-Amands op 27 februari 1898, als zoon van Steylemans Petrus en Sophia Boogmans. -Van Hoorick Aloysius Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 7 juni Aloysius huwt te Sint-Amands op 29 september 1911 met Maria Dionysius Cloostermans, geboren te Sint-Amands op 29 juni 1886, als dochter van Petrus Joannes Cloostermans ( op 30 juni 1892) en Joanna Catharina Van Assche, herbergierster. Na hun huwelijk gaan zij in de Kuitegemstraat n 249 wonen. Huisnummer 383 / 174 Maetens Desiderius, dagloner, geboren te Sint-Amands op 3 november 1851 als zoon van Macharis Maetens ( op 1 januari 1881) en van Albertina De Pauw ( op 1 januari 1910). Desiderius was de weduwnaar van Joanna Francisca Verheyden ( op 19 januari 1910). Desiderius huwt voor de tweede maal nu met Joanna Catharina Van Assche, geboren te Sint-Amands op 8 april 1858, als dochter van Joannes Van Assche ( op 4 april 1906) en Rosalia Dalemans ( op 29 september 1906). Joanna Catharina was de weduwe van Petrus Joannes Cloostermans ( op 30 juni 1892). Maetens Desiderius overlijdt in de Keeten op 29 oktober 1918.

31 31 Op 28 mei 1920 komt het gezin Verheyden Jacobus (Jaak) Constantinus, broer van Mandus Verheyden, hier wonen. Zij verbleven daarvoor tot 24 mei 1920 te Lippelodorp n 23. Jaak Constant is geboren te Sint-Amands op 10 maart 1887 als zoon van Joannes Franciscus Verheyden en Joanna Van Ranst. Hij huwt te Lippelo op 20 april 1919 met Anna Anastasia Kerremans, geboren te Lippelo op 4 juli 1886, als dochter van Joannas Benedictus Kerremans en Joanna Maria Van der Vorst. Kind uit dit huwelijk : -Verheyden Maria Francisca Hortensia, geboren te Sint-Amands op 24 juni Vanaf hier is er een wijziging van de laatste reeks huisnummers wat het niet eenvoudiger maakt. Huisnummer 384 / 183 Bij den Brabander. De Smedt Franciscus Emilius, fabrieksarbeider, geboren te Baardegem op 18 augustus 1874 als zoon van Egidius De Smedt ( op 12 januari 1891) en Philomena Van Damme, herbergierster. (zie ook n 410) Frans Emiel huwt te Sint-Amands op 15 september 1897 met Maria Theresia Van Steen, dienstmeid, geboren te Sint-Amands op 25 februari 1866, als dochter van Joannes Baptist Van Steen en Maria Verbesselt. Maria Theresia Van Steen overlijdt in de Keeten op 6 maart De Smedt Alphonsius, geboren te Sint-Amands op 12 mei Alphonsius huwt te Sint-Amands op 20 januari 1920, hij was dan tissensnijder, met Constantina Leontina De Ridder, dienstmeid, geboren te Sint-Amands op 15 november 1892, als dochter van Joannes Xaverius De Ridder en Francisca Josepha Van Dam. Verhuist later naar Schellebelle en komt terug naar de Keeten rond 1980 om te gaan wonen bij een familielid Mit Coeck.

32 32 Foto : Fons De Smedt, zoon van de Brabander -De Smedt Maria Philomena, geboren te Sint-Amands op 2 december Maria Philomena huwt op 10 maart 1922 met Henricus Joannes Peleman geboren te Sint- Amands op 11 april 1893, als zoon van Petrus Joannes Peleman en Adelaide Van Doorslaer. -De Smedt Joannes, geboren te Sint-Amands op 6 maart Joannes (mandenmaker) zal huwen te Sint-Amands op 31 juni 1925 met Maria Catharina Schelkens geboren te Sint-Amands op 19 maart 1906, als dochter van Carolus Cornelius Schelkens en Maria Josephina Coeck. -De Smedt Paulina Francisca, geboren te Sint-Amands op 21 mei Paulina huwt te Sint-Amands op 6 september 1929 met Charles Louis De Backer (Sjale Bakker), fabriekwerker, geboren te Buggenhout op 22 november 1907, als zoon van Pieter Jan De Backer en Paulina Matthijs Kind uit dit huwelijk : -De Backer Franciscus, geboren te Sint-Amands op 15 februari De Smedt Leontina, geboren te Sint-Amands op 20 augustus Woonde hier ook gedurende een zekere periode: -De familie Borms-De Schutter Lodewijk komt van de Keeten n 191 en blijft hier wonen tot 12 september Op 30 oktober 1925 komt hier de familie De Smedt-Schelkens toe, zij woonde daarvoor op de Larendries n 109. Huisnummer 385 / 177 Maetens Gustavus Franciscus, landbouwwerkman, geboren te Sint-Amands op 18 september 1857, als zoon van Macharius Maetens ( op 1 januari 1881) en Albertina De Pauw ( op 4 juni 1967).

33 33 Gustavus Franciscus huwt te Sint-Amands op 30 december 1881 met Joanna Loverie, arbeidster, geboren te Sint-Amands op 7 juli 1859, als dochter van Amandus Loverie en Anna Maria De Bondt. Maetens Gustavus Franciscus komt te overlijden in de Keeten op 31 maart Maetens Franciscus Amandus, geboren te Sint-Amands op 1 oktober Franciscus huwt te Sint-Amands op 31 januari 1913 met een zekere Maria Francisca De Schutter, geboren te Sint-Amands op 19 juni 1888, als dochter van Josephus Henricus De Schutter, fruitkoopman, en Anna Paulina Stevens. Zij gaan na hun huwelijk wonen in de Keeten n 379/170. -Maetens Maria Theresia, geboren te Sint-Amands op 16 september Maria huwt te Sint-Amands op 5 november 1920 met Franciscus Alphosius De Smedt, dokwerker, geboren te Sint-Amands op 9 oktober 1881, als zoon van Petrus Josephus De Smedt ( op 23 september 1920) en Albertina Van Keer (zie ook n 366/159) Kinderen uit dit huwelijk: -De Smedt Felix Joannes Gustavus, geboren te Sint-Amands op 30 augustus De Smedt Edmondus Franciscus Albertus, geboren te Sint-Amands op 29 december 1926 en overleden in de Keeten op 15 december Maetens Joanna Francisca, geboren te Sint-Amands op 9 april Joanna huwt te Sint-Amands op 8 mei 1914 met Hendrik De Decker, grondwerker, geboren te Oppuurs op 12 oktober 1881, als zoon van Petrus Joannes De Decker en Marie Virginia Heyvaert. Zij gaan na hun huwelijk wonen in de Smissen n Maetens Franciscus Amandus, geboren te Sint-Amands op 10 augustus Franciscus huwt te Oppuurs met Maria Josephina Van den Eynde geboren te Oppuurs op 12 november 1894, als dochter van Egidius Van den Eynde, barbier, en Josephina Leopoldina Talboom. Huisnummer 386 / 176

34 34 De Decker Joannes ( op 2 februari 1924), werkman, geboren te Sint-Amands op 7 september 1849 als zoon van Franciscus De Decker, herbergier, en Maria Josepha Matthijs ( op 24 april1870) Joannes huwt te Sint-Amands op 6 april 1877 met Maria Louisa De Ridder, geboren te Sint-Amands op 11 november 1850 als dochter van Jan Baptist De Ridder, schoenmaker, en Coleta Van Hamme ( op 8 oktober 1868). Maria Louisa De Ridder overlijdt in de Keeten op 4 juni De Decker Joannes Xaverius, geboren te Sint-Amands op 23 juli De Decker Cornelius, geboren te Sint-Amands op 18 juli Deze Cornelius overlijdt in de Keeten op 17 februari Huisnummer 387 / 175 Later bij Sjale De Kinder Tierens Carolus Ludovicus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 13 oktober 1880 als zoon van Andreas Tierens en Francisca Philomena Van Steen. Carolus huwt te Lippelo op 31 augustus 1905 met Stephania Leontina Boodts, geboren te Lippelo op 1 november 1875, als dochter van Jacobus Leopoldus Boodts, schepen en landbouwer, en Joanna Josepha Van den Moorter. -Tierens Leopold Philemon, geboren te Sint-Amands op 20 september Tierens Amandus Julius, geboren te Sint-Amands op 21 augustus Op foto : -Tierens Joannes Franciscus, geboren te Sint- Amands op 14 juli Deze Joannes Franciscus zal later huwen te Sint-Amands op 22 november 1938 met Maria Philomena Petronella De Mul,

35 35 geboren te Sint-Amands op 6 juni 1908 als dochter van Carolus Ludovicus de Mul en Maria Francisca Laureys. Foto : Maria Philomena De Mul -Tierens Maria Jozef August, geboren te Sint-Amands op 30 december Tierens Raymondus Franciscus Odilon, geboren te Sint- Amands op 2 juni Tierens Josephina Maria, geboren te Sint-Amands op 3 juni Tierens Martha Alina Augusta, geboren te Sint-Amands op 24 november Alina zal huwen te Sint-Amands op 5 juni 1945 met Carolus Aloysius De Kinder, geboren te Sint-Gillis Dendermonde op 1 januari 1914, als zoon van Theophile De Kinder en Maria Josepha Dooms. Foto : Sjale De Kinder en Alina Tierens Woonde ook nog op dit nummer : -Van Zaelen Petrus Joannes, knecht-dagloner, geboren te Londerzeel op 9 februari Boodts Theresia Paulina, tante, geboren te Sint-Amands op 11 juni Theresia overlijdt in de Keeten op 27 oktober Huisnummer 388 / 178 Bij Michel de zeelendraaier

36 36 Van Steen Joannes Baptista, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 16 januari 1840 als zoon van Carolus Van Steen en Maria Philippina Belon, afkomstig van Opdorp. Joannes Baptista huwt te Sint-Amands op 3 mei 1865 met Anna Maria Verbesselt, spinster, geboren te Sint-Amands op 8 februari 1835, als dochter van Petrus Verbesselt ( op 9 december 1860) en Anna Catharina Lejon ( op 28 oktober 1861). Anna Maria Verbesselt komt te overlijden in de Keeten op 22 december Kind uit dit huwelijk : -Van Steen Mathildis, geboren te Sint-Amands op 11 december Mathildis heeft een natuurlijk kind met als naam Van Steen Maria Theresia Louisa, geboren te Sint-Amands op 23 december Mathildis zal later huwen te Sint-Amands op 8 augustus 1913 met Vijt Michaél (Michel), fabrieksarbeider, geboren te Moerzeke op 11 juli 1878, als zoon van Petrus Joannes Vijt en Maria Josepha Robberecht. Het dochtertje Maria Theresia Louisa wordt met dit huwelijk gewettigd. Kind uit dit huwelijk : -Vijt Albertus Baptista, geboren te Sint-Amands op 6 december Vijt Maria Theresia Louisa (geboren Van Steen), zal later huwen te Sint-Amands op 24 april 1925 met De Maeyer Petrus Joannes geboren te Oppuurs op 1 februari 1903, als zoon van Ludovicus Gustavus De Maeyer en Maria Catharina Vermeiren. Met dit huwelijk wordt ook het natuurlijk kind gewettigd van Maria Theresia, met name Vijt Joannes, geboren in de Keeten op 25 november Huisnummer 389 / 179 Waar de Vuune woonde De Schutter Josephus Henricus, landbouwer, geboren te Buggenhout op 2 oktober 1852, als zoon van Petrus Joannes De Schutter en Idonia Boeykens ( op 31 oktober 1870). Josephus huwt te Oppuurs op 23 oktober 1883 met Anna Paulina Stevens geboren te Oppuurs op 6 januari 1856, als dochter van Livinus Cornelus Stevens, landbouwerwinkelier, en Maria Aldegonde Van Der Straeten. Deze Anna Paulina overlijdt in de Keeten op 3 augustus 1906.

37 37 -De Schutter Maria Francisca, geboren te Sint-Amands op 19 juni Maria Francisca huwt te Sint-Amands op 31 januari 1913 met Maetens Franciscus Amandus, geboren te Sint-Amands op 6 oktober 1883, als zoon van Gustavus Franciscus Maetens en Joanna Loverie. Zij verhuizen na hun huwelijk naar het n 379/170 in de Keeten. -De Schutter Livinus (de Vuune) Cornelius, geboren te Sint-Amands op 3 mei Livinus huwt te Bornem op 20 januari 1914 met Maria Clara Willaert, daar geboren op 20 februari Zij blijven hier ook wonen. Kinderen uit het huwelijk De Schutter-Willaert: -De Schutter Henricus Josephus, geboren te Sint-Amands op 26 oktober De Schutter Joannes Antonius, geboren te Sint-Amands op 23 december De Schutter Maria Francisca Elisabeth, geboren te Sint-Amands op 27 april Zij overlijdt in de Keeten op 12 december De Schutter Julia Joanna, geboren te Sint-Amands op 17 september De Schutter Franciscus Amandus, geboren te Sint-Amands op 15 mei De Schutter Karel Hendrik Maria, geboren te Sint-Amands op 9 september (was beter gekend als Sjale van de Vuune ) Foto : Karel zal later huwen met Rosalia Beuckelaers geboren te Willebroek.

38 38 Huisnummer 390 / 180 Later bij Bauwens Tierens Andreas, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 24 maart 1846 als zoon van Jacobus Tierens ( op 2 oktober 1873), afkomstig van Malderen, en Judoca Philippina Reyntens ( op 26 september 1875). Andreas huwt te Sint-Amands op 5 november 1879 met Francisca Philomena Van Steen geboren te Sint-Amands op 13 juli 1850, als dochter van Cornelius Luduvicus Van Steen en Maria Josepha Maetens ( op 28 augustus 1879). -Tierens Joannes Franciscus, geboren te Sint-Amands op 8 januari Joannes huwt te Oppuurs op 6 juli 1912 met Maria Theresia De Roy geboren te Oppuurs op 13 februari 1890, als dochter van Henricus De Roy ( op 13 januari 1905) en Catharina Rosalia Van Assche. -Tierens Maria Francisca, geboren te Sint-Amands op 5 januari Maria huwt te Sint-Amands op 12 oktober 1920 met Petrus Gerardus De Wit geboren te Oppuurs op 1 juli 1883 als zoon van Gerardus De Wit ( op 5 december 1910) en Rosalia Van Zegbroeck ( op 18 september 1910). -Tierens Raymondus Franciscus, geboren te Sint-Amands op 6 maart Tierens Petrus Joannes, geboren te Sint-Amands op 7 mei Petrus huwt te Malderen op 6 mei 1919 met Van Assche M.J. -Tierens Petrus Gustavus, geboren te Sint-Amands op 13 oktober Deze Petrus Gustavus huwt te Sint-Amands op 10 september 1920 met Maria Antonia Cecilia De Bleser geboren te Sint-Amands op 2 april 1895, als dochter van Petrus Josephus De Bleser en Maria Stephania De Smet. Zij blijven na hun huwelijk wonen op dit nummer. Kinderen uit het dit huwelijk : -Tierens Stephania Andrea Maria, geboren te Sint-Amands op 27 juni Tierens Jozef Philemon Maria, geboren te Sint-Amands op 6 augustus Tierens Herman Karel Lodewijk, geboren te Sint-Amands op 17 oktober Dit kindje komt te overlijden in de Keeten op 25 april 1925.

39 39 -Tierens Maria Francisca Cecilia, geboren te Sint- Amands op 25 oktober Tierens Ghislena Maria Octavia, geboren te Sint- Amands op 15 december Ghislena zal later huwen met Albert Bauwens geboren te Serskamp op 11 juni 1929 als zoon van Remi Bauwens en Rachel de Zwaef. Foto : Albert Bauwens op de boerderij. -Tierens Leonia Maria Raymonda, geboren te Sint-Amands op 12 november Tierens Julia Petronella Maria, geboren te Sint-Amands op 23 augustus Tierens Leontina Augustina Desideria, geboren te Sint-Amands op 24 november Foto s : De meisjes Tierens Woonde hier ook nog : -Smets Cornelia Rosalia, dienstmeid, geboren te Liezele op 24 augustus Zij woonde daarvoor op de Dries te Liezele en komt naar de Keeten op 18 december Foto : Kinderen Bauwens en Sjale De Kinder met zicht op de Keeten.

40 40 Huisnummer 391 / 181 Bij den Tiet De Bleser Carolus, landbouwer-tapper, geboren te Sint-Amands op 9 juli 1854 als zoon van Felix Constantinus De Bleser en Joanna Petronella Moens ( op 27 juni 1860). Carolus huwt te Sint-Amands op 13 januari 1881 met Christina Servaes, geboren te Sint-Amands op 11 april 1856 als dochter van Joannes Constantinus Livinus Amandus Servaes, vader Servaes bevindt zich op het moment van het huwelijk in de Kolonie der zinloze te Zelzate. Haar moeder was Nathalie Willockx. -De Bleser Joanna Clothildis, geboren te Sint-Amands op 4 september Zij is geboren in de Borgstaat n 58. Joanna huwt te Sint-Amands op 9 september 1920 met Joannes Franciscus De Maeyer, geboren te Sint-Amands op 16 januari 1880, als zoon van Joannes Baptista De Maeyer en Anna Catharina Van Steen. Zij blijven hier na hun huwelijk wonen t/ m 1 december 1923, waarna ze verhuizen naar de Keeten n 392/182. De Bleser Florentinus Octavus (den Tiet), geboren te Sint-Amands op 27 november Florentius Octavus huwt op 23 juni 1926 te Wolvertem met Van Humbeek Eliabeth Antonia, geboren te Wolvertem op 14 april Dit koppel komt hier dan ook wonen. -De Bleser Elisa Carolina Maria, geboren te Sint-Amands op 19 januari De Bleser Frederik Jan Christiaan, geboren te Sint-Amands op 22 januari De Bleser Lucia Margaretha Constantina, geboren te Sint-Amands op 28 maart De Bleser Lea Augustina Clothilda, geboren te Sint-Amands op 17 juni 1931.

41 41 -De Bleser Maria Isabella, geboren te Sint-Amands op 1 februari Maria huwt te Sint-Amands op 9 september 1920 met Hubertus Alphonsius D Hooge, nijveraar, geboren te Bornem op 13 februari 1889, als zoon van Petrus d Hooge ( op 1 november 1916) en Sophia Ludovica Reyntiens. -De Bleser Petrus Emmanuel, geboren te Sint-Amands op 24 september De Bleser Gabriel Aloysius, geboren te Sint-Amands op 12 januari Gabriel werd later onderwijzer. Hij is gehuwd te Bornem in de maand oktober 1923 met een zekere Daelemans. -De Bleser Franciscus Philippus, geboren te Sint-Amands op 9 september Deze Franciscus huwde te Zottegem op 31 juli 1924 met een zekere Everaert. Alhoewel zij in de Keeten woonden, zijn een aantal van deze kinderen geboren in de Abeelestraat. Vermoedelijk woonden zij op de boerderij waar zich daarna de familie Schelfthout vestigt. Huisnummer 392 / 182 Waar nu Maurice van Peer Cockes woont. Daelemans Anna Catharina, landbouwster, geboren te Oppuurs op 20 juni 1844 als dochter van Carolus Cornelis Daelemans en Maria Sophia Seghers. Anna Catharina is de weduwe van Benedictus Schelkens, geboren te Sint-Amands op 9 januari 1844, als zoon van Joannes Franciscus Schelkens en Elisabeth Cooremans. Benedictus overlijdt in de Keeten op 21 juni Schelkens Franciscus Dominicus, geboren te Oppuurs op 10 mei Schelkens Augustinus, geboren te Sint-Amands op 15 augustus Augustinus huwt te Malderen op 12 maart 1919 met Maria Cecilia Boogmans, geboren te St. Katelijne Waver op 28 juni Daarvoor woonde zij op de Kruisheide n 19 te Malderen. Na hun huwelijk komen ze in de Keeten op dit nummer wonen.

42 42 Schelkens Mathildis, geboren te Sint-Amands op 15 februari Deze Mathildis huwt te Sint-Amands op 17 november 1911 met Joannes Benedictus Suykens, geboren te Hingene op 13 november 1885, als zoon van Josephus Edmondus Suykens, bakker, en Emilia Sophia Marnef. Schelkens Maria Josephina, geboren te Sint-Amands 9 augustus Maria huwt te Sint-Amands op 4 oktober 1912 met Ludovicus Camille Van Den Berghe, geboren te Opdorp op 12 maart 1889, als zoon van Desiderius Van Den Berghe en Joanna Petronella Verheyden. De volgende bewoners van deze woning zijn vanaf 1 december 1923 het koppel De Maeyer-De Bleser. Zij komen van het nummer 391/181. Huisnummer 393 / Was in de periode niet bewoond. Misschien afgebroken?. Huisnummer 394 / Hier zou later ook de Slinke hebben gewoond. Van Steen Josephus Franciscus, metser-tapper, geboren te Sint-Amands op 12 maart 1867 als zoon van Joannes Baptista Van Steen en Maria Verbesselt. Josephus Franciscus huwt te Lippelo op 19 januari 1900 met Maria Theresia Van de Voorde, geboren te Lippelo op 9 juni 1874, als dochter van Petrus Joannes Van de Voorde en Joanna Coleta Pauwels. -Van Steen Joannes Alphonsius, geboren te Sint-Amands op 7 september Van Steen Franciscus Josephus Marcellus, geboren te Sint-Amands op 8 juli Dit huisgezin gaat vanaf 28 december 1920 wonen te Oppuurs Nijven n 51.

43 43 Huisnummer 395 / 183 Kerremans Carolus Ludovicus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 13 september 1841, als zoon van Philippus Joannes Kerremans en Amelbergha Goossens. Carolus Ludovicus huwt te Heyndonck op 13 april 1867 met een zekere Joanna Maria Beulens, geboren te Heyndonck op 13 april Kind uit dit gezin : -Kerremans Edmondus, geboren te Sint-Amands op 6 juli Het begin van Wereldoorlog Ι verloopt in dit gezin dramatisch. Vader Carolus komt te overlijden in de Keeten op 8 oktober 1914 om 11 uur s avonds als gevolg van zware mishandelingen door de Duitsers. Zoon Edmundus werd begin september 1914 getroffen door een duitse kogel in de voet tijdens zijn vlucht. Edmundus werd door belgische soldaten naar het gasthuis te Puurs gebracht. Nadien is hij overgebracht naar een hospitaal te Antwerpen, waar hij aan zijn verwondingen is bezweken op 7 november 1914 om 9.30 uur in de voormiddag. Hij werd met de besluitwet van 17 juli 1918 erkend als hij stierf voor Belgie. Huisnummer 396 / 184 Was toen beter gekend als bij Klakkers Verheyden Andreas Franciscus, piocher, geboren te Oppuurs op 6 april 1877, als natuurlijk kind van Joanna Maria Verheyden, dagloonster te Oppuurs. Andreas Franciscus huwt te Sint-Amands op 15 mei 1908 met Coleta Clothildis Joanna Kerremans, landbouwster, geboren te Sint-Amands op 12 april 1874, als dochter van Carolus Ludovicus Kerremans, landbouwer, en Joanna Maria Beullens.

44 44 -Verheyden Ludovicus Joannes, geboren te Sint-Amands op 22 maart Verheyden Philippus Joannes, geboren te Sint-Amands op 21 november Verheyden Philemon Joannes, geboren te Sint-Amands op 22 januari Verheyden Henricus Ludovicus Josephus, geboren te Sint-Amands op 29 oktober Huisnummer ---- / 184 bis Hier woonde de Kees. * De Schutter Alfons Cornelis, autobestuurder, geboren te Oppuurs op 29 augustus Alfons huwt te Liezele op 8 mei 1925 met Maria Magdalena Rochtus, geboren te Liezele op 19 november Kind uit dit huwelijk : -De Schutter Simone Petrus Coleta, geboren te Sint-Amands op 17 maart Huisnummer 397 / 185 Abeelenstraat Bij Janneke Flodder Schelfhout Florentinus Franciscus ( op 5 december 1925), landbouwer, geboren te Bornem op 10 juni 1859, als zoon van Eduardus Franciscus Schelfhout en Maria Ludovica Jansegers. Florentinus huwt te Bornem op 9 oktober 1895 met Joanna Waumans, geboren te Bornem op 16 augustus Zij woonden t/m 26 november 1895 te Bornem, waarna ze zich vestigen in de Abeelestraat. Daarvoor was deze boerderij vermoedelijk in handen van de familie De Bleser-Servaes aangezien hun kinderen in de Abeelestraat zijn geboren.

45 45 -Schelfhout Josephus Ludivicus, geboren te Bornem op 15 november Hij zal later huwen te Mechelen op 9 augustus 1913 met Rosalia Matthijs, en er gaan wonen op de Tervuursesteenweg n 23. -Schelfhout Franciscus Desiderius, geboren te Sint-Amands op 15 januari Franciscus zal later huwen te Malderen op 6 juni 1919 met Helsen R.P. Zij gaan na hun huwelijk wonen op de Kruisheide n 11 te Malderen. -Schelfhout Joannes Theopilius, geboren te Sint-Amands op 7 april Schelfhout Maria Amelbergha, geboren te Sint-Amands op 2 december Maria zal huwen te Sint-Amands op 3 november 1925 met Gerardus Leo Boeykens, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 20 juni 1899, als zoon van Joannes Theophilius Boeykens en Joanna Judith Veeckmans. -Schelfhout Franciscus Leonardus, geboren te Sint-Amands op 24 juni Schelfhout Emilia Lucia, geboren te Sint-Amands op 2 juli Schelfhout Valentina Ludovica Carolina, geboren te Sint-Amands op 7 februari Valentina zal later huwen te Sint-Amands op 11 april 1931, met Joannes Leopoldus De Bleser, onderwijzer, geboren te Sint-Amands op 15 november 1906, als zoon van Peter Josephus De Bleser en Maria Stephania De Smet. -Schelfhout Emma Francisca, geboren te Sint-Amands op 25 augustus Huisnummer 398 / 186 Abeelenstraat Bij Peer uit Dhaa Van Evercoren Joannes Constantinus, landbouwwerkman-tapper, geboren te Sint- Amands op 16 mei 1874, als zoon van Petrus Franciscus Van Evercoren ( op 6 december 1898) en Maria Theresia Piessens. Joannes Constantinus zal later te Sint-Amands huwen op 6 september 1901 met Joanna Willaerts, geboren te Sint-Amands op 30 november 1874, als dochter van Josephus Willaerts en Anna Catharina Stevens.

46 46 -Van Evercoren Josephus Leo, geboren te Sint-Amands op 4 februari Hij huwt op 13 juli 1929 te Oppuurs met Irma Julia Van Assche, geboren te Oppuurs op 14 januari 1903, als dochter van Joannes Van Assche en Maria Philomena De Schrijver. Hij was de latere belleman van Sint-Amands. Dit koppel gaat na hun huwelijk in de Jan Van Drogenbroeckstraat wonen. -Van Evercoren Petrus Franciscus, geboren te Sint-Amands op 7 december Petrus huwt te Liezele op 10 mei 1929 met Emma Philomena Hermans, geboren te Liezele op 31 december Van Evercoren Constantinus Joannes, geboren te Sint-Amands op 25 oktober Van Evercoren Leon Philemon, geboren te Sint-Amands op 13 maart Leon huwt later met Joanna Augusta Bertha Verheirstraeten, geboren te Sint- Amands op 30 maart 1938 als dochter van Jan Frans Verheirstraeten en Alice Ludovica Justine De Decker. (Alice Pee) Foto : Van Evercoren Leon in zijn jonge jaren Leon later met Joanna Verheirstraeten

47 47 Huisnummer 399 / 187 Abeelenstraat Gekend als bij Moemel Willaerts Josephus ( 17 januari 1927), landbouwwerkman, geboren te Oppuurs op 2 juli 1838, als zoon van Petrus Joannes Willaerts ( op 7 september 1854 te Oppuurs) en Joanna Catharina Loveriers ( op 11 mei 1863). Josephus zal huwen te Sint-Amands op 28 april 1869 met Anna Catharina Stevens, geboren te Sint-Amands op 14 oktober 1837, als dochter van Joannes Baptist Stevens, dagloner, en Maria Maetens. Anna Catharina komt te overlijden in de Abeelestraat op 14 januari Kind uit dit huwelijk : -Willaerts Joannes Baptista, geboren te Sint-Amands op 19 mei Deze Joannes Baptista zal huwen te Sint-Amands op 25 oktober 1907 met Marie Virginia De Ridder, naaister, geboren te Sint-Amands op 6 juni 1881, als dochter van Joannes Xaverius De Ridder, schoenmaker, en Francisca Josepha Van Dam. -Willaerts Joanna Philomena, geboren te Sint-Amands op 6 september Willaerts Josephina Carolina, geboren te Sint-Amands op 1 december Deze Josephina huwt te Sint-Amands op 3 oktober 1930 met Isidoor Smet, fabriekwerker, geboren te Mariekerke op 4 april 1905, als zoon van Frans Smet en Rosalia Rochtus. Met dit huwelijk wordt ook het natuurlijk kind, met name Willaerts Alice, geboren te Antwerpen op 27 september 1929, gewettigd. Het tweede kindje Willaerts Helene Elvire, eveneens geboren te Antwerpen op 27 september 1929 (het was een tweeling), overlijdt in de Abeelestraat op 26 januari Willaerts Alphonsius Aloysius, geboren te Sint-Amands op 10 juni Willaerts Elisabeth Hortansia Leontina, geboren te Sint-Amands op 18 mei Na het overlijden van Joannes Baptista Willaerts te Gent op 23 augustus 1919, huwt weduwe Maria Virgina De Ridder voor de tweede maal te Sint-Amands op 6 april 1921 met Franciscus Isidorius den Door Magnus, geboren te Liezele op 17

48 48 november 1881, als zoon van Domenicus Florentinus Magnus en Rosalia Ludovica De Wachter. Kind uit dit huwelijk : -Magnus Ludovica Maria Edmonda, geboren te Sint-Amands op 30 mei Huisnummer 400 /188 Abeelenstraat Bij Roestes of bij Kale Roest Caluwaerts Petrus Ludovicus, landbouwwerkman, geboren te Sint-Amands op 17 juli 1876 op de Larendries, als zoon van Josephus Caluwaerts en Maria Catharina Van Ranst. Foto : Petrus Caluwaerts en Maria Theresia Van den Broeck Deze Petrus Ludovicus zal te Sint-Amands huwen op 15 april 1910 met Maria Theresia Van Den Broeck, huishoudster, geboren te Sint-Amands op 28 november 1884 in de Abeelestraat, als dochter van Petrus Franciscus Van Den Broeck, dagloner, en Joanna De Wit. Deze Maria Theresia had voor haar huwelijk twee natuurlijke kindjes die worden gewettigd bij haar huwelijk met Petrus Ludovicus Caluwaerts : -(Van Den Broeck) Caluwaerts Joanna Catharina, geboren te Sint-Amands op 6 augustus (Van Den Broeck) Caluwaerts Joannes Josephus, geboren te Sint-Amands op 9 juni Caluwaerts Petrus Franciscus (de Slinke), geboren te Sint-Amands op 3 maart 1912.

49 49 -Caluwaerts Joanna Adelia Josepha, geboren te Hingene op 1 oktober Caluwaerts Maria Joanna, geboren te Sint-Amands op 26 september 1915 en overleden in de Abeelestraat op 21 oktober Caluwaerts Alphonsina Elisabeth, geboren te Sint-Amands op 11 december 1916 en overleden in de Abeelestraat 24 oktober Caluwaerts Alfons Carolus, geboren te Sint-Amands op 17 september Woonden hier ook nog in die periode : -Van Den Broeck Carolus Evaristus, ongehuwd, geboren te Sint-Amands op 4 juli Hij overlijdt op 10 april 1920 in het Gods-Gasthuis in de Hekkestraat. -Van Den Broeck Franciscus, geboren te Sint-Amands op 11 januari 1858, weduwnaar van De Wit Joanna die overleden was op 13 december 1884 in de Abeelestraat. Deze Franciscus komt daar ook te overlijden op 18 april Doodsprentje van Petrus Caluwaerts Huisnummer 401 / 189 Was vroeger t Hof van Bottes -De Budt Petrus Joannes, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 10 april 1824 als zoon van Egidius De Budt, landbouwer, en Cornelia Caluwé afkomstig van Bornem. Petrus Joannes bleef altijd ongehuwd en overlijdt in de Keeten op 30 november 1914.

50 50 -De Budt Petrus Franciscus, geboren te Sint-Amands op 15 september 1856, als zoon van Carolus Livinus De Budt en Coleta Van den Vreken. Hij was de weduwnaar van Joanna Maria Van den Bossche. Zij overleed in de Keeten op 1 maart 1895 op 35 jarige leeftijd. Deze Petrus Franciscus was de kozijn van Petrus Joannes. Woonden hier ook nog : -Willems Frans, geboren te Sint-Gillis Dendermonde op 10 mei Hij was ongehuwd en hij was daar schaapherder. Hij komt te overlijden in de Smissen op 30 maart Van Evercoren Joanna Catharina, geboren op de Valk n 150 op 14 augustus 1869, als dochter van Petrus Franciscus Van Evercoren, dagloner, en Maria Theresia Piessens afkomstig van Opdorp. Joanna was daar de meid. Ze was ook bekend als Zjoo Vuyt of Zjoo Bot. Later gaat zij wonen in Smissen n 148, waar daarvoor Petrus De Cock woonde. Op 1 januari 1927 komt het gezin Petrus de Cock en echtgenote Joanna Peeters hier wonen. Hier wordt Maurits Nathalia Joannes De Cock geboren op 3 september Huisnummer / 190 Is mogelijk een nieuwe? woning. -Daelemans Jozef, landbouwer, geboren te Opdorp op 1 maart 1860, hij was weduwnaar van Antoinetta Merckx, overleden te Mariekerke op 28 maart Daelemans Cesar Egied, zoon van Jozef, geboren te Mariekerke op 19 april Deze Cesar huwt te Sint-Amands op 22 mei 1931 met Maria Ida Martina De Bie, geboren te Antwerpen op 11 februari 1910, als dochter van Adrianus De Bie en Josina Antonia Berger.

51 51 Huisnummer 402 / 191 De Schutter Benedictus Franciscus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 24 juli 1864, als zoon van Petrus Joannes De Schutter, winkelier, en Idonia Boeykens, afkomstig van Buggenhout. Benedictus huwt te Opdorp op 11 mei 1892 met Isabella Francisca Van Assche, geboren te Opdorp op 6 oktober 1861, als dochter van Benedictus Van Assche en Joanna Maria Mees. -De Schutter Leopoldine, geboren te Sint-Amands op 24 februari Leopoldine huwt te Sint-Amands op 17 april 1914 met Alphonsius Joannes Peers, dienstknecht, geboren te Zandhoven op 25 juni 1891 als zoon Ludovicus Peers en Maria Catharina Daems. Leopoldine had dan reeds een natuurlijk kind, met name De Schutter (Peers) Aloysius Joannes, geboren te Sint-Amands op 11 november Het zoontje wordt gewettigd bij het huwelijk met Joannes Peers. Zij werkten beiden te Elsene, de ene als dienstmeid de andere als dienstknecht. -De Schutter Aloysius Joannes, geboren te Sint-Amands op 30 januari De Schutter Maria Theresia, geboren te Sint-Amands op 12 mei Maria Theresia huwt te Sint-Amands op 9 juli 1920 met Borms Lodewijk, geboren te Malderen op 15 juni 1895, als zoon van Pieter Borms en Maria Theresia De Potter. -Borms Francisca Germania, geboren te Sint-Amands op 31 juli Zij komt te overlijden op 20 maart Borms Odilia Theresia Germania, geboren te Sint-Amands op 17 februari Borms Paula Alphonsina, geboren te Sint-Amands op 21 juni Paula overlijdt op 2 maart Borms Marcel Alois, geboren te Baasrode op 22 juli 1926 (tweelingbroer).

52 52 -Borms Paul Jean, geboren te Baasrode op 22 juli 1926 (tweelingbroer). Huisnummer 403 / 192 Bij Zweeters De Schutter Benedictus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 18 juli 1861, als zoon van Josephus De Schutter, landbouwer, en Rosalia De Lathouwer, afkomstig van Liezele. Benedictus huwt te Liezele op 9 december 1897 met Maria Catharina Van Assche, geboren te Liezele op 17 maart 1865, als dochter van Melchior Josephus Van Assche en Joanna Catharina Peeters. -De Schutter Josephus Franciscus, geboren te Sint-Amands op 2 juli Zal later huwen te Buggenhout met Louise Rachel Rousseau, afkomstig van Buggenhout. -De Schutter Jan Frans Clementinus, geboren te Sint-Amands op 15 november De Schutter Joannes Franciscus Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 30 maart Joannes huwt te Buggenhout op 1 mei 1925 met Cooremans M.Y.. -De Schutter Franciscus Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 4 juli Hij zal later huwen met een zekere Philomena Joanna De Buyser uit Liezele. Zij kreeg als roepnaam Zjoke Zweeter. Foto : Franciscus De Schutter en Philomena De Buyser. -De Schutter Henricus Josephus, geboren te Sint-Amands op 6 november 1906.

53 53 -De Schutter Octavus Staaf Henricus, geboren te Sint-Amands op 4 maart Foto : De Schutter Staaf was als gehandicapt persoon toch nog mobiel. Doodsprentje van Zjoke Sweeter. Huisnummer 404 / 193 Bij Schermers of bij Stans Lemmens. Peeters Petrus ( 7 april 1923), landbouwer, geboren te Bornem op 5 juli 1858, als zoon van Emerie Peeters en Joanna Maria Verheyden. Deze Petrus was weduwnaar van Amelia Francisca Walschap, overleden op 3 mei Weduwnaar Peeters huwt opnieuw te Mariekerke in de maand april 1893 met

54 54 Francisca Carolina Lefelon, geboren te Sint-Amands op 13 december 1861, als dochter van Joannes Franciscus Lefelon, landbouwer, en Joanna Catharina De Leebeeck. Kinderen uit het eerste huwelijk : -Peeters Joanna Maria, geboren te Sint-Amands op 12 april Deze Joanna zal huwen te Sint-Amands op 18 juli 1913 met weduwnaar Petrus Joannes De Cock, landbouwer, geboren te Sint-Amands in de Smissen op 3 december 1880, als zoon van Damianus De Cock en Theresia Janssens. Na hun huwelijk gaan zij wonen in de Smissen. Zij komen terug naar de Keeten op 1 januari 1927 naar het n 401/189. (De Cock) Peeters Maria Josephina geboren te Sint-Amands op 9 december 1912 als natuurlijke dochter van Joanna Maria Peeters. Zij wordt gewettigd bij het huwelijk. -Peeters Josephus Emericus, geboren te Sint-Amands op 16 juli Hij zal huwen te Puurs op 23 juni 1916 met Maes J.M.. Zij gaan na hun huwelijk in de Botermelkstraat wonen. -Peeters Joanna Maria, geboren te Sint-Amands op 22 mei Joanna Maria huwt te Sint-Amands op 12 september 1919 met Joannes Franciscus Van Weyenberg, dokwerker, geboren te Sint-Amands op 3 maart Joannes Franciscus was de weduwnaar van Maria Sylvia Schakers. Zij gaan na hun huwelijk wonen op het Heiken n Foto : Peeters Joanna of Zjoke Schermer (Van Weyenberg ) Peeters Franciscus Albertus geboren te Sint-Amands op 23 februari 1918, als natuurlijke zoon van Joanna Maria Peeters. Hij wordt gewettigd bij het huwelijk -Peeters Franciscus, geboren te Sint-Amands op 10 april Peeters Hortensia Antonia, geboren te Sint-Amands op 20 november Hortensia huwt te Sint-Amands op 19 augustus 1920 met Petrus Albertus Peleman, metser, geboren te Sint-Amands op 28 december 1879, als zoon van Amandus Peleman en Maria Josepha Janssens. Zij blijven daar na hun huwelijk wonen. -Vanaf 31december 1924 komt hier een zekere Peeters Frans wonen.

55 55 Huisnummer 405 / 194 Hier woonde ook Fie Merckx Hier woonden : -Vinck Constantinus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 24 april 1855, als zoon van Franciscus Vinck, geboren te Buggenhout, en Coleta Ceustermont. Constantinus was gehuwd met Francisca Boeykens, geboren te Bornem op 11 januari 1852, als dochter van Vitalis Boeykens en Anna Maria De rop. Francisca komt te overlijden in de Keeten op 15 september Vinck Constantinus verhuist op 23 februari 1915 naar de Briel n 52 te Buggenhout. -Vinck Anastasia, zuster van Constantinus, geboren te Sint-Amands op 11 februari Zij was de weduwe van Petrus Verbruggen, geboren te Sint-Amands op 29 mei Hij komt te overlijden in de Keeten op 1 juni Vinck Anastasia zelf overlijdt in de Keeten op 24 juni Vinck Karel Lodewijck, neef van Constantinus, geboren te Sint-Amands op 24 augustus Hij huwt te Oppuurs op 24 april 1914 met Merckx Sophia Fie, er geboren op 25 januari Het koppel blijft daar wonen tot 16 maart 1917, waarna zij verhuizen naar Oppuurs Nijven n 4. Zij komen terug naar de Keeten op 16 december Kind uit dit huwelijk : -Vinck Maria Constantina Ivona, geboren te Sint-Amands op 28 mei Hier woonde ook nog een zekere Vinck Alfons, ongehuwd en spoorwegwerkman, geboren te Buggenhout op 18 juni Hij woonde t/m 25 september 1929 op de Briel n 47. Huisnummer / 195 Is dit een nieuwe woonst?

56 56 De Schutter Josephus Franciscus, betonwerker, geboren te Sint-Amands op 2 juli 1899, als zoon van Benedictus De Schutter en Maria Catharina Van Assche. (zie ook n 403/192). Josephus huwt te Buggenhout in het jaar 1920 met Louisa Rachel Rousseau, geboren te Buggenhout op 11 november De Schutter Albertus Judocus, geboren te Sint-Amands op 17 april De Schutter Maria Benedicta, geboren te Sint-Amands op 12 april Vanaf 1 juli 1924 komt hier een zekere Van Steen Petrus Jozef wonen, die daarvoor in de Dorekenstraat n 139 woonde. Huisnummer 406/ 196 Later bij Van Caesbroeck of Tiest t Hepsens Willaert Joannes Baptista, landbouwer, geboren te Moerzeke op 1 november 1871, als zoon van Carolus Ludovicus ( op 1 juni 1893) en Maria Theresia Verleyen ( op 4 maart 1896). Joannes Baptista huwt te Sint-Amands op 19 augustus 1904 met Anastasia Verbruggen, landbouwster, geboren te Sint-Amands op 25 januari 1873, als dochter van Joannes Franciscus Verbruggen en Maria Coleta De Bauw afkomstig van Opwijk. -Willaert Maria Sophia Francisca, geboren te Sint-Amands op 24 september Willaert Martha Maria, geboren te Sint-Amands op 26 oktober Martha Maria overlijdt in de Keeten op 15 januari Willaert Carolina Amandina, geboren te Sint-Amands op 31 maart Carolina huwt te Sint-Amands op 16 februari 1938 met Camille Van Caesbroeck, landbouwer, geboren te Buggenhout op 21 januari 1907, als zoon van Petrus Joannes Van Caesbroeck en Delphine Albrecht. -Willaert Maria Ludovica Celestina, geboren te Sint-Amands op 6 december 1912.

57 57 Huisnummer 407 / 197 Bij Den Deele. Rottiers Carolus Josephus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 21 maart 1834, als zoon van Joannes Franciscus en Anna Maria Van Assche. Carolus Josephus is gehuwd te Malderen op 2 augustus 1865 met Maria Theresia Boons, geboren te Malderen op 28 februari Zij komt te overlijden in de Keeten op 30 april Weduwnaar Carolus Franciscus huwt voor een tweede maal te Buggenhout eind 1872 met een zekere Dooms Maria Judoca, geboren te Buggenhout op 10 oktober 1834, als dochter van Jan Baptist Dooms en Anna Maria De Maeyer. Carolus Josephus Rottiers komt te overlijden in de Keeten op 25 september Zijn tweede echtgenote Maria Judoca Dooms overlijdt daar eveneens op 27 februari Kinderen uit het eerste huwelijk : -Rottiers Joannes Camilius, geboren te Sint-Amands op 5 november Rottiers Maria Josephina Philippina, geboren te Sint-Amands op 27 februari Kind uit het tweede huwelijk : -Rottiers Philippus Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 9 juli Philippus overlijdt in de Keeten op 19 januari Huisnummer 408 / 198 bij Blaisers

58 58 Vinck Petrus Joannes, landbouwer, geboren te Buggenhout op 30 oktober 1870, als zoon van Petrus Andreas Vinck ( op 26 april 1904) en Francisca Van Hoorenbeeck ( op 4 januari 1871). Petrus Joannes huwt te Sint-Amands op 20 april 1909 met weduwe Joanna Cornelia De Mul, landbouwster, geboren te Sint-Amands in de Smissen op 2 juli 1864, als dochter van Petrus De Mul en Maria Magdalena Adrianssens. Deze Joanna Cornelia was de weduwe van Carolus Franciscus Van Eeckhout waarmee zij gehuwd was op 2 oktober Van Eeckhout Carolus overleed in de Keeten op 20 maart Er verbleef ook een kind uit dit huwelijk : -Van Eeckhout Maria Julia Emilia Carola, geboren te Sint-Amands in de Keeten op 13 april De vader was op dat moment reeds overleden. De aangifte werd gedaan door Petrus (Peer) De Mul uit de Smissen. Maria (Mieke) zal later huwen te Sint-Amands op 23 mei 1924 met Achillis Petrus Joannes De Blaiser, geboren te Sint-Amands op het Heiken (Keeten) op 16 december 1902, als zoon van Joannes De Blaiser en Maria Coleta Van den Vreken. Doodsprentje van Mieke Van Eeckhout Kind uit dit huwelijk : De Blaiser Jean Karel Petrus Maria, geboren te Sint-Amands op13 december ******* Huisnummer 409 / 199 Werd later genoemd bij Mie Klok of t Duifke

59 59 Borms Joanna Catharina, landbouwster, geboren te Sint-Amands op 7 maart 1829, als dochter van Joannes Franciscus Borms en Joanna Van Hoorick. Joanna Catharina huwt te Sint-Amands op 31 juni 1861 met Petrus Josephus Van Damme, dienstbode, geboren te Sint-Amands op 9 februari 1832, als zoon van Joannes Florentinus Van Damme en Anna Catharina Van Steen. Petrus Josephus komt te overlijden in de Keeten op 11 maart Zijn echtgenote Joanna Catharina overlijdt daar op 21 november Van Damme Petrus Franciscus, geboren te Sint-Amands op 26 juni Petrus huwt op 1 augustus 1883 met Constantia Craenhals, werkvrouw, geboren te Sint- Amands op 2 januari 1864, als dochter van Petrus Joannes Craenhals en Rosalia Rousseau. Petrus Franciscus overlijdt in de Keeten op 24 april Van Damme Gustavus, geboren te Sint-Amands op 28 mei Huisnummer 410 / 200 bij Ritjes Loverie Joannes, fabriekwerker, geboren te Sint-Amands op 28 maart 1864, als zoon van Amandus Loverie en Maria De Bondt. Joannes huwt te Buggenhout op 6 november 1896 met Maria Coleta De Keersmaker, geboren te Buggenhout op 12 oktober 1872, als dochter van Petrus Joannes De Keersmaker en Isabella Francisca Van Den Broeck Deze Loverie Joannes is overleden kort bij zijn woonst rond zes uur in de namiddag op 14 december De verklaring werd afgelegd door Petrus De Keersmaker, schoonbroer en Arthur Van Grasdorff, mandenmaker, zijnde een kozijn van de overledene.

60 60 -Loverie Joanna Catharina, geboren te Sint-Amands op 1 september Zij gaat vanaf 4 januari 1917 te Hingene wonen. -Loverie Petrus Franciscus, geboren te Sint-Amands op 19 juli Petrus gaat vanaf 10 december 1920 wonen te Feluy bij Charleroi. -Loverie Adele, geboren te Sint-Amands op 5 augustus Loverie Edgard, geboren te Sint-Amands op 8 oktober Edgard huwt te Lippelo op 24 augustus 1918 met Joanna Florentina Bruggemans, geboren te Lippelo op 29 oktober 1899, als dochter van Petrus Ludovicus Bruggemans en Sydonia Van Acoleyen. Weduwe Maria Coleta De Keersmaker zal op 22 april 1922 opnieuw huwen met Franciscus Emilius De Smedt, geboren te Sint-Amands op 18 augustus 1874, als zoon van Egidius De Smedt en Philomena Van Damme. Franciscus was de weduwnaar van Maria Theresia Van Steen ( op 6 maart 1921) ( Zie ook n 384/183). Kinderen uit het huwelijk De Smedt-Van Steen : -De Smedt Joannes, geboren te Sint-Amands op 6 maart De Smedt Paulina Francisca, geboren te Sint-Amands 21 mei De Smedt Leontina, geboren te Sint-Amands op 30 augustus Leontina huwt te Sint-Amands op 30 maart 1928 met Petrus Joannes Verheyden, geboren te Buggenhout op 13 februari 1902, als zoon van Frans Verheyden en Delphina De Cock. Huisnummer 411 / 201 bij De Luut Het is hier een komen en gaan van familieleden De Schutter Petrus, landbouwer-tapper, geboren te Sint-Amands op 16 februari 1863, als zoon van Petrus Joannes De Schutter en Idonia Boeykens. Zij is afkomstig van Buggenhout.

61 61 Petrus Joannes huwt te Sint-Amands op 19 oktober 1888 met Joanna Catharina Lejon, geboren te Sint-Amands op 20 april 1862, als dochter van Amandus Franciscus Lejon en Maria Josepha Borms. -De Schutter Amandina (Dinaa) Josephina, geboren te Sint-Amands op 28 juli Amandina huwt te Sint-Amands op 6 februari 1918 met Josephus Arthur De Decker, beenhouwer, geboren in de Keeten op 7 juli 1885 als zoon van Amandus De Decker en Paulina Van Perre. (zie ook n 371/164) -De Schutter Joanna Julia, geboren te Sint-Amands op 30 mei Joanna huwt te Sint-Amands op 16 september 1921 met Leon Alberic Callewaert, metser, geboren te Moorslede op 11 mei 1893, als zoon van Petrus Callewaert ( op 11 mei 1904) en Barbara Maresceau. (zie ook n 000/201bis) -De Schutter Maria Cornelia, geboren te Sint-Amands op 22 mei De Schutter Benedictus Alfons, geboren te Sint-Amands op 20 juli Hij huwt op 18 oktober 1929 met Maria Francisca Van Steen, geboren te Sint-Amands op 30 oktober 1899, als dochter van Aloysius Van Steen en Rosalia Willaerts. -De Schutter Maria Sophia, geboren te Sint-Amands op 13 oktober De Schutter Carolus Franciscus. (de Luut), geboren te Sint- Amands op 22 oktober Foto: De Schutter Carolus, ook genoemd de Luut Deze Carolus Franciscus zal huwen te Ledegem op 25 januari 1927 met een zekere Maria Sara Clarysse, geboren in Ledegem op 4 mei Zij blijven na hun huwelijk in de Keeten wonen. Foto : Clarisse Maria echtgenote van de Luut

62 62 - Foto : Simon De Schutter en Robert De Schutter Doodsprentje van moeder Clarysse en vader de Luut -De Schutter Simona Ivona Philomena, geboren te Sint-Amands op 4 januari De Schutter Robert Benoit, geboren te Antwerpen op 27 mei De Schutter Benedictus, geboren te Sint-Amands op 27 december Benedictus overlijdt in de Keeten op 1 maart De Schutter Anna Paulina, geboren te Sint-Amands op 17 augustus Anna woonde en werkte tot voor haar huwelijk te Antwerpen in de Pelikaanstraat n 96.

63 63 Zij huwt te Sint-Amands op 6 september 1912 met een zekere Amandus Constantinus Maes, fabriekarbeider, geboren op het Heiken 236bis als zoon van Joannes Franciscus Maes en Maria Josepha Van Steen. (Castroms). Zij gaan na hun huwelijk wonen in de Keeten n 412. Woonde ook op dit nummer : -Lejon Armand Louis, neef, geboren te Roubaix (Fr) op 12 mei Hij woonde t/m 10 juli 1901 te Sint Niklaas. **** Vanaf 22 december 1928 komt hier de weduwe De Schutter Maria Carolina wonen Zij is geboren te Sint-Amands op 22 mei 1898 (zij is een zuster van de Luut). Haar echtgenoot Peeters komt te overlijden op 3 november Peeters Frans Xavier Jan, geboren te Lippelo op 3 december Peeters Pieter Jan Marcel, geboren te Reet op 10 januari Peeters Arthur Jozef Jan, geboren te Boom op 29 maart **** Op 22 januari 1931 komt in deze woning een zekere Verheyden Petrus Joannes wonen. Daarvoor woonde hij in de Keeten op het n 199. Huisnummer---/ 201 bis Mogelijk is dit het vroegere huisnummer 412. Callewaert Leon Albric, metser, geboren te Moorslede (West-Vlaanderen ) op 11 mei 1893, als zoon van Petrus Callewaert en Barbera Maresceau. Leon Albric huwt te Sint-Amands op 16 september 1921 met Joanna Julia De Schutter, aldaar geboren op 30 mei Zij is de dochter van Petrus Joannes De Schutter en Joanna Catharina Lejon. Deze Joanna Julia is een zuster van de Luut.

64 64 Kind uit dit huwelijk : -Callewaert Paulina Veronica Joanna, geboren te Ledegem op 18 september Dit gezin komt hier toe vanuit Ledegem op 7 oktober 1929 en verhuist opnieuw naar dezelfde gemeente op 15 december Huisnummer 412 /... Komt niet meer voor in de nieuwe mummering. Maes Amandus Constantinus, ledersnijder, geboren te Sint-Amands op 26 maart 1886, als zoon van Joannes Franciscus Maes en Maria Josepha Van Steen. Hij huwt te Sint-Amands op 6 september 1912 met Anna Paulina De Schutter, dagloonster, geboren te Sint-Amands op 17 augustus 1892, als dochter van Petrus Joannes De Schutter en Joanna Catharina Lejon.(zie ook n 411/201) -Maes Joannes Franciscus, geboren in de Keeten op 18 februari Maes Petrus, geboren op het Heiken op 8 juli 1915 en er overleden op 19 juli Maes Petrus Franciscus, geboren op het Heiken op 10 augustus Dit gezin is vermoedelijk rond 1915 verhuisd naar het Heiken Huisnummer 413 Hier woonde later Mit Coeck. De Smet Benedictus, landbouwwerkman, geboren te Sint-Amands op 17 augustus 1886, als zoon van Joannes Baptista De Smet ( 19 maart 1903) en Joanna Francisca Piessens.

65 65 Benedictus huwt te Sint-Amands op 25 september 1908 met Rosalia Francisca Philips, dienstmeid, geboren te Opdorp op 14 september 1880 als dochter van Leopoldus Philips en Maria Van de Voorde. Vanaf 23 augustus 1912 komt het gezin Mesans Ivens hier wonen Huisnummer 414 / 202 Van de Veken Philippus Jacobus, landbouwer, geboren te Mariekerke op 24 februari 1839, als zoon van Joannes Baptista Van de Veken en Antonia Van Schoor. Philippus Jacobus huwt te Sint-Amands op 10 juli 1867 met Maria Josepha De Decker, dagloonster, geboren te Sint-Amands op 2 juli 1839, als dochter van Carolus De Decker en Monica Van Achter. Philippus Jacobus overlijdt in de Keeten op 12 februari Zijn echtgenote Maria Josepha overlijdt eveneens in de Keeten op 17 oktober ***** De volgende bewoners zijn het koppel Verheyden Joos. Verheyden Alphonsius Damianus, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 20 juli 1888, als zoon van Joannes Franciscus Verheyden en Joanna Van Ranst. (zie ook n 374/166) Alphonsius Damianus huwt te Mariekerke op 14 september 1920 met een zekere Joanna Cordula Joos, er geboren op 20 januari Verheyden Joanna Julia Philippina, geboren te Sint-Amands op 13 september Verheyden Rosalia Francisca Julia, geboren te Sint-Amands op 27 januari Verheyden Josephus Stephanus, geboren te Sint-Amands op 31 augustus Deze Josephus overlijdt in de Keeten op 16 februari 1925.

66 66 -Verheyden Magdalena Constantina, geboren te Sint-Amands op 7 maart Verheyden Julia Ludovica, geboren te Sint-Amands op 1 april Verheyden José Amanda, geboren te Sint-Amands op 13 oktober Verheyden Maurice Jan, geboren te Sint-Amands op 8 november De laatste vier kinderen zijn geboren na de verhuis van de ouders naar het n 374/166 in de Keeten. Omstreeks juni 1925 komt hier Verheyden De Kempeneer wonen. Huisnummer 415 / 203 Waar later Mandus Verheyden komt wonen. De Smet Judocus, landbouwer, geboren te Lippelo op 4 januari 1874, als zoon van Eduardus De Smet en Maria Theresia Jacobs. Judocus huwt te Lippelo op 30 juni 1900 met Joanna Ludovica De Boeck, landbouwster, geboren te Lippelo op 11 november 1875, als dochter van Livinus Jacobus De Boeck en Francisca Rochtus. -De Smet Charles Louis, geboren te Villiers St Georges (Fr) op 27 januari De Smet Anna Maria, geboren te Sint-Amands op 20 januari De Smet Odilia Joanna Franciscus, geboren te Sint-Amands op 17 maart De Smet Dionysius Camillius, geboren te Sint-Amands op 31 oktober De Smet Maria Justina, geboren te Sint-Amands op 18 november Woonde hier ook : -De Smet Eduardus, geboren te Sint-Amands op 18 maart Hij was de weduwnaar van Maria Theresia Jacobs, en de vader van Judocus.

67 67 **** Rond mei 1924 komt hier het gezin Verheyden Amandus wonen. (zie ook n 374/166) Het gezin ziet er als volgt uit: Verheyden Amandus ( op 9 december 1964), landbouwer, geboren te Sint-Amands op 16 september 1897, als zoon van Verheyden Jan Frans en Joanna Van Ranst. Amandus huwt te Mariekerke op 5 mei 1922 met Anna Maria Joos ( 13 januari 1963) geboren te Mariekerke op 1 augustus 1901, als dochter van Phillipus Joos en Julia Van der Stappen. Verheyden Philip Julianus Jan, geboren te Sint-Amands op 30 oktober Verheyden Stephania Josepha, geboren te Sint-Amands op 11 juli Verheyden Constant Romaan, geboren te Sint-Amands op 17 juni Verheyden Frans Karel, geboren te Sint-Amands op 8 december Verheyden Josephina Alphonsina, geboren te Sint-Amands op 15 juni Verheyden Joanna Cordula Benedicta, geboren te Sint-Amands op 14 mei Foto : het gezin van Mandus Verheyden

68 68 Foto : de zonen Verheyden De dochters Verheyden Felix - Constant - Frans Jean. Stephania Josephina Carola - Mathilde Foto : Moeder Anna Maria Joos en buurvrouw Mit Coeck Foto : Meisjes uit de Keeten op stap tijdens Willebroekkermis 1950 ******* Huisnummer 416 / 204 Het is hier een komen en gaan. Mesans Augustinus, landbouwer, geboren te Bornem op 5 augustus 1861, als zoon van Joannes Franciscus Mesans en Fransica Victoria Eeraerts. Hij was de weduwnaar van Maria Theresia Lejon, geboren op 29 november 1862, als dochter van Josephus Lejon en Joanna Maria de Bock. Maria Theresia overlijdt in de Keeten op 30 augustus 1910.

69 69 Weduwnaar Augustinus huwt opnieuw te Sint-Amands op 30 augustus 1911, nu met Francisca Celestina Stallaert, herbergierster, geboren te Sint-Amands op 15 maart 1863, als dochter van Petrus Franciscus Stallaert en Anna Theresia De Bondt. Zij gaan na hun huwelijk wonen op de Larendries Mesans Josephus Alphonsius, geboren te Sint-Amands op 6 februari Josephus zal huwen te Sint-Amands op 23 augustus 1912 met Trinette Ivens, geboren te Sint-Amands op 25 februari 1895, als dochter van Judocus Ivens en Francisca Stallaert. Zij verhuizen na hun huwelijk naar het nummer Mesans Maria Seraphina, geboren te Sint-Amands op 22 augustus Mesans Franciscus, geboren te Sint-Amands op 29 april Mesans Petrus Joannes, geboren te Sint-Amands op 8 augustus Mesans Maria Ludovica Henrica, geboren te Sint-Amands op 20 augustus Mesans Josepha Paulina, geboren te Sint-Amands op 4 februari Mesans Constantinus Aloysius, geboren te Sint-Amands op 26 november Woonden hier ook : -Van den Eynde Frans, woont hier tijdens de maanden november en december Scheers Gustaaf, komt hier van de Heidestraat n 13 toe op 4 juni Deze Scheers Gustaaf was blokmaker, geboren te Beveren op 9 juni Hij huwt te Beveren op 11 augustus 1899 met Maria Ludovica Schakers, ook afkomstig van Beveren en er geboren op 2 februari Scheers Rene Josephus, geboren te Beveren op 21 december Scheers Florent Basilius, geboren te Beveren op 13 januari Scheers Maria Ludovica, geboren te Sint-Amands in de Borgstraat op 4 juni Scheers Honorina Zepherina, geboren te Sint-Amands in de Heidestraat op 17 februari 1910.

70 70 -Scheers Carolus Ludovicus, geboren te Sint-Amands in de Heidestraat op 16 december Zij zijn opnieuw ingeschreven in de gemeente op 10 maart Vermoedelijk woonden ze hier reeds eerder, gezien er hier een aantal kinderen zijn geboren. Dit gezin is opnieuw uitgeschreven op 4 juni 1921, met als nieuwe verblijfplaats: moeilijk te lezen Maveastreet n 358 Superior-Allonez Wisconsin in Amerika. **** Woonde hier ook nog gedurende een zekere tijd : -Het gezin De Decker Aloysius Julius, fabriekarbeider, geboren te Oppuurs op 2 oktober 1898, als zoon van Petrus Joannes De Decker en Maria Viginia Heyvaert. Hij woonde tot voor zijn huwelijk te Jupille. Aloysius huwt te Sint-Amands op 2 juli 1920 met Maria Anna Scheers, geboren te Beveren-Waas op 22 januari 1900, als dochter van Gustaaf Scheers en Maria Ludovica Schakers. Kind uit dit huwelijk : -De Decker Louisa Joanna, geboren te Jupille op 27 september Zij verhuizen op 15 mei 1924 naar de Vooruitzichtstraat n 30 te Borgerhout. Huisnummer 417 / 205 Beter gekend als bij Schèpers ***** Van Steen Petrus Joannes, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 18 februari 1854, als zoon van Joannes Baptista Van Steen, schapendrijver, en Victoria Lenaerts. Petrus Joannes huwt te Sint-Amands op 19 december 1883 met Joanna Mathildis Moysson, geboren te Sint-Amands op 12 november 1856, als dochter van Jacobus Moysson en Maria Van Sande.

71 71 Foto : de familie Van Steen Petrus en Joanna Mathildis Moysson. -Van Steen Joannes Franciscus, geboren te Sint-Amands op 18 februari Joannes overlijdt in de Keeten op 13 november Van Steen Carolus Ludovicus, geboren te Sint-Amands op 22 september Carolus huwt te Puurs op 11 augustus 1916 met Daelemans Maria Catharina, geboren te Liezele op 1895, als dochter van Carolus Ludovicus Daelemans en Francine Petronella Meskens. Ze werd ook Mie Kees genoemd. -Van Steen Petrus Franciscus, geboren te Sint-Amands op 15 januari Werd later ook genoemd de Cal van Schèpers -Van Steen Joanna Mathildis, geboren te Sint-Amands op 13 maart Van Steen Philomena, geboren te Sint-Amands op 23 augustus Van Steen Maria Sidonia, geboren te Sint-Amands op 27 oktober Van Steen Francina Maria, geboren te Sint-Amands op 25 november Bij Blaisers op t Heiken Huisnummer 418 / 206 De Blaiser Joannes, landbouwer, geboren te Sint-Amands op 24 januari 1869, als zoon van Felix Constantinus De Blaiser, en Joanna Catharina Reyniers. Joanna Catharina was de weduwe van Felix Constantinus, die overleden is in de Keeten op 26 mei Joanna Catharina overlijdt daar ook op 2 april 1915.

72 72 Deze Joannes huwt te Baasrode op 19 juli 1901 met Maria Coleta Van den Vreken, geboren te Baasrode op 15 december Zij woonde voor haar huwelijk in de Bookmolenstraat te Baasrode. -De Blaiser Achillis Petrus Joannes, geboren te Sint-Amands op 16 december Achillis huwt te Sint-Amands op 23 mei 1928 met Maria Julia Emilia Carolina Van Eeckhout, geboren te Sint-Amands op 13 april 1904, als dochter van Carolus Petrus Van Eeckhout ( op 22 maart 1904) en Joanna Carolina De Mul. (zie ook n 408/198) -De Blaiser Felix Constantinus Karel, geboren te Sint-Amands op 5 januari Felix huwt te Sint-Amands op 18 mei 1927 met Anna Maria Camilla De Decker, geboren te Sint-Amands op 9 mei 1898, als dochter van Petrus Franciscus De Decker en Joanna Ludovica Van den Berghe. (zie ook het n 369/162) -De Blaiser Emilius Joannes Gerardus, geboren te Sint-Amands op 8 september De Blaiser Aline Clementina Cesarina, geboren te Sint-Amands op 9 april De Blaiser Octavus Franciscus Augustinus, geboren te Sint-Amands op 12 mei De Blaiser Joanna Emma, geboren te Sint-Amands op 5 oktober Emma zal later huwen met Petrus Frans Lanckpaep uit Hingene. Zij blijven na hun huwelijk hier wonen. Foto : De Blaiser Emma echtgenote van Petrus Frans Lanckpaep Woonde daar ook nog : -Terrassier Pierre, knecht, geboren te Beersel op 9 februari Hij verhuist op 12 april 1911 naar de Putweg te Ukkel. Huisnummer 419 / 207 Bij Miel en Free van Peutes

73 73 Van Steen Petrus Leopold, landbouwer, geboren te Buggenhout op 9 september 1869, als zoon van Jan Baptista Van Steen ( op 17 mei 1889) en Regina Emerantia Croket ( op 4 mei 1903). Petrus Leopold huwt te Oppuurs op 22 januari 1904 met Maria Catharina Polfliet, geboren te Oppuurs op 18 augustus 1874, als dochter van Josephus Polfliet en Barbara Govaerts. -Van Steen Jozef Camiel, geboren te Sint-Amands op 5 augustus Van Steen Frederik Jozef, geboren te Sint-Amands op 7 september Van Steen Joannes Franciscus, geboren te Sint-Amands op 1 oktober Deze Joannes overlijdt op 17 mei Free komt van Scherpenheuvel Free als soldaat Camiel bij het leger

74 74 Joannes Van Steen broer van Camiel en Free, komt te overlijden op 17 mei Huwelijksboekje van de ouders Van Steen-Polfliet Petrus Van Steen en zijn echtgenote Maria Catharina Polfliet

75 75 Doodsprentjes van Petrus Van Steen en zijn echtgenote Maria Polfliet Huisnummer 420 / 208 Waar later den Beuks nog heeft gewoond Caluwaerts Jan Baptist, grondwerker, geboren te Sint-Amands op 24 februari 1878, als zoon van Josephus Caluwaerts en Maria Catharina Van Ranst. Jan Baptist huwt te Oppuurs op 17 november 1905 met Anna Paulina Lenaerts, geboren te Oppuurs op 20 november 1876, als dochter van Jacobus Lenaerts en Carolina De Decker, herbergierster. -Caluwaerts Jozef Karel, geboren te Sint-Amands op de Larendries op 27 januari Caluwaerts Maria Francisca, geboren te Sint-Amands op de Larendries op 30 september Caluwaerts Petrus Maria Ludovicus, geboren te Sint-Amands op het Heiken op 6 februari Caluwaerts Damianus Alfons, geboren te Sint-Amands in de Keeten op 14 september Het kindje is daar overleden op 23 juni 1913.

76 76 -Caluwaerts Egidius Joannes, geboren te Sint-Amands in de Keeten op 21 januari Het kindje is daar overleden op 13 maart Caluwaerts Alfons Jozef, geboren te Sint-Amands in de Keeten op 21 januari Het kindje is daar overleden op 16 maart Dit gezin verhuist volgens de gegevens rond maart 1917 naar het huisje van Vinck in de Keeten, maar zijn daar niet terug te vinden. ***** Volgende bewoners zijn. zie foto: De Budt Van Steen -De Budt Josephus, landbouwer, geboren te Londerzeel op 22 september 1869 als zoon van Carolus Ludovicus De Budt en Coleta Van de Vreken. Josephus huwt te Sint-Amands op 25 november 1904 met Mathilda Van Steen, dochter van Joannes Baptista Van Steen en Regina Emerantia Croket. Deze Mathilda is de tante van Miel en Free Van Steen wonende op het n 419/207. De Budt Josephus verbleef samen met zijn echtgenote tot rond oktober 1912 in het stadje Ewell box 83 Michigan in Amerika. De fam. De Budt woonde daarvoor te Chicago, Lake Avenue 5133, hetgeen blijkt uit een overlijdensakte van zoontje Peter, overleden op 28 juni 1909 slechts enkele dagen oud Hieronder akte van overlijden van zoontje Peter De Budt Doodsprentje van Jozef De Budt

Wie waren de bewoners van het Heiken tussen 1910-30?

Wie waren de bewoners van het Heiken tussen 1910-30? 1 Wie waren de bewoners van het Heiken tussen 1910-30? De kappellekensboom op het Heiken 2 Het Heiken en zijn bewoners vanaf de Kapellekesboom tot aan de Valk. Voorwoord. Voor veel mensen is de geschiedenis

Nadere informatie

TAK VAN JOANNES BAPTIST PUTTEMANS - DEEL II Broer van VII Matthias Puttemans DEEL I door Richard Puttemans

TAK VAN JOANNES BAPTIST PUTTEMANS - DEEL II Broer van VII Matthias Puttemans DEEL I door Richard Puttemans TAK VAN JOANNES BAPTIST PUTTEMANS - DEEL II Broer van VII Matthias Puttemans DEEL I door Richard Puttemans VII.bis7 Joannes Baptist Puttemans x 09.07.1793 Anna Catharina Robberechts 04.08.1760 Steenhuffel

Nadere informatie

Blad1. NummerNaam inwoner OuderdomStaat of beroep Woonplaats Tijd van aankomst Tijd verblijf Kinderen onder de 12 jaar.

Blad1. NummerNaam inwoner OuderdomStaat of beroep Woonplaats Tijd van aankomst Tijd verblijf Kinderen onder de 12 jaar. NummerNaam inwoner OuderdomStaat of beroep Woonplaats Tijd van aankomst Tijd verblijf Kinderen onder de 12 jaar. 1 Joannes Van Hooimissen 45 schipper dorp 1776 20 2 Joannes Van Hooimissen 19 zoon dorp

Nadere informatie

DE SMISSEN anno 1916

DE SMISSEN anno 1916 DE SMISSEN anno 1916 1 2 3 4 5 VOORWOORD Veel is er over de Smissen niet terug te vinden uit de vorige eeuwen, wel is er in de 20 ste Cohierpenning te Sint-Amands van het jaar 1570 sprake van een pachthof

Nadere informatie

Verheyden Melania Opdorp 1848 Opdorp Maria Joanna Ludovica

Verheyden Melania Opdorp 1848 Opdorp Maria Joanna Ludovica Naam man Voorn man Da Ma Jaar Naam vrouw Voorn vrouw Aerts 15 11 1851 geb plaats man geb man geb plaats vrouw Virginia Opdorp 1827 Opdorp 1826 Aerts Constantinus 14 6 1852 Teugels Bertina Sint-Amands Opdorp

Nadere informatie

DEEL 1 <VAN ASSCHE> GENERATIE 1 Overtuigend bewijs van verdere afstamming via: - Parochieregisters Malderen.

DEEL 1 <VAN ASSCHE> GENERATIE 1 Overtuigend bewijs van verdere afstamming via: - Parochieregisters Malderen. Aanvraagdossier FRANS J.M. VAN ASSCHE Mechelen Geregistreerd op 15 augustus 2016 onder nr MSR 035 Aanvraag op basis van afstamming van volgende geregistreerde meiseniers: - Gheert van den Bloke 17 juli

Nadere informatie

Opmerking voor de 3de en de 4de kolom: O = woonde hier niet in 1905 of 1912 X = woonde hier in 1905 en of twee maal O = aangekomen

Opmerking voor de 3de en de 4de kolom: O = woonde hier niet in 1905 of 1912 X = woonde hier in 1905 en of twee maal O = aangekomen Gemeentearchief Londerzeel - Deelgemeente Steenhuffel Onderwerp: Bevolking 1905 (bijgehouden tot 1912) Bewerkt door: Louis De Bondt (2002) STEENHUFFEL REGISTER DER BEVOLKING 1905 Dressé par De Maerschalck

Nadere informatie

Werkdocument Crobeck v1.0 Pagina 1 van 10 Gemaakt op 13 maart 2008 Peter Crombecq

Werkdocument Crobeck v1.0 Pagina 1 van 10 Gemaakt op 13 maart 2008 Peter Crombecq Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van parochieregisters en akten van de burgerlijke stand. De bedoeling van deze publicatie is andere genealogen informatie aan te reiken zodat deze aangevuld

Nadere informatie

Aanvraagdossier J.M Van der Elst Steenokkerzeel Geregistreerd op 22 februari 2015 onder nr MSR 004 K

Aanvraagdossier J.M Van der Elst Steenokkerzeel Geregistreerd op 22 februari 2015 onder nr MSR 004 K Aanvraagdossier J.M Van der Elst Steenokkerzeel Geregistreerd op 22 februari 2015 onder nr MSR 004 K Generatie 1 - Parochieregister van Malderen. I. PAESCHIER VAN DOORSLAER, ged. Malderen 19 maart 1623

Nadere informatie

Bladzijde 1 van 472 Meer informatie op www.geneamoorsel.be/tng/

Bladzijde 1 van 472 Meer informatie op www.geneamoorsel.be/tng/ 1 V Van den ABBEEL Judoca 29-07-1635 Jan Catharina De WIT 2 V ACKAERT Adriana 04-08-1660 Jan Elisabeth STELEMAN 3 V ACKAERT Adriana 25-01-1667 Jan Elisabeth STELEMAN 4 M ACKAERT Carolus 01-04-1664 Jan

Nadere informatie

Geraadpleegde bronnen bij genealogische opzoekingen # nr # Type Titel Auteur / Bron Uitgever Editie

Geraadpleegde bronnen bij genealogische opzoekingen # nr # Type Titel Auteur / Bron Uitgever Editie Georges Brems - Ooststatiestraat 359, 2550 Kontich 2001 Eigen opzoeking Geboorteakte Franciscus Xaverius Eeraerts GA Willebroek 1882/239 RA Beveren 1995 2002 Eigen opzoeking Geboorteakte Juliana Eeraerts

Nadere informatie

londerzeel volkstelling 1796

londerzeel volkstelling 1796 1 brabant,de barbara 45 1751 1780 steenweg 1770 1 wwe van campenhout petrus 2 campenhout,van anna catharina 14 1782 steenweg 3 wouters jan 44 1752 1787 kuiper steenweg 1782 4 hertogh,de petronella theresia

Nadere informatie

Afstammelingen van Devenijn, Willem

Afstammelingen van Devenijn, Willem Afstammelingen van Devenijn, Willem I. Devenijn, Willem (g. 1680-12-23 - Oostrozebeke, o. 1739-09-25 - Dentergem) echt. Leye, Magdalena " Ver (g. 1678, o. 1710-10-04 - Markegem), h. 1706-04-17 - Oostrozebeke

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Willebroek Geboortes Bewerking: René Pattyn

Burgerlijke Stand Willebroek Geboortes Bewerking: René Pattyn Aalbrecht Maria Josephina 1884 Abbeloos Adrianus 20-11-1823 Abbeloos Anna Philippina 19-10-1828 Abbeloos Barbara 02-12-1824 Abbeloos Jean Baptiste 15-02-1820 Abbeloos Joanna Catharina 20-11-1823 Abbeloos

Nadere informatie

BS Willebroek Eigen opzoeking Huwelijksakte Franciscus Eduardus Schaerlaecken x Maria Aloysia Spellemans

BS Willebroek Eigen opzoeking Huwelijksakte Franciscus Eduardus Schaerlaecken x Maria Aloysia Spellemans Georges Brems - Ooststatiestraat 359, 2550 Kontich 6001 Eigen opzoeking Huwelijksakte Petrus Joannes Van Peuter x Anna Catharina Peeters HA Willebroek 1892/ 07/11/1892 6002 Eigen opzoeking Huwelijksakte

Nadere informatie

Archief Londerzeel. Bewerkt door Louis De Bondt (2001) Steenhuffel, parochieregisters, huwelijken Bewerkt door Louis De Bondt

Archief Londerzeel. Bewerkt door Louis De Bondt (2001) Steenhuffel, parochieregisters, huwelijken Bewerkt door Louis De Bondt Archief Londerzeel Onderwerp: Steenhuffel, huwelijken 1797-1895 Opgemaakt op basis van de nog bestaande parochieregisters De vele ontbrekende gegevens werden opgevuld met informatie uit de burgerlijke

Nadere informatie

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in Tak Johanna. Geboren: na het huwelijk van 27 november 1838 tussen Johannes en Carolina, wordt op 23 december 1839 Johanna Maria Jacoba Dellaert geboren, als 1e kind. Tak Johanna. Huwelijk: op 1-5-1862

Nadere informatie

LONDERZEEL - Burgerlijke Stand - Huwelijken bewerkt door Robert De Roeck en Louis De Bondt (2003)

LONDERZEEL - Burgerlijke Stand - Huwelijken bewerkt door Robert De Roeck en Louis De Bondt (2003) 31 20-10-1859 ADRIAENS Joanna Catharina 2-11-1836 Willebroek dienstmeid Engelbert landb. 52 Willebr. ADRIAENS Dorothea 53 Willebr. X DE COCK Franciscus 21 16-7-1827 ADRIAENS Joannes Baptista 1790 Nieuwenr

Nadere informatie

25 2 1851 80 Buggenhout Franciscus. Aerts Constantinus 8 9 1868 43 Sint-Amands Bernardus Moens Barbara Teugels Albertina

25 2 1851 80 Buggenhout Franciscus. Aerts Constantinus 8 9 1868 43 Sint-Amands Bernardus Moens Barbara Teugels Albertina NAAM VOORNAAM DAG MAAND JAAR LEEFTIJD GEB VADER MOEDER PARTNER Abbeloos 25 8 1892 2 Opdorp Achtergael Dorothea 30 7 1864 39 Opdorp Achtergael 25 2 1851 80 Buggenhout Adriaens 30 9 1863 68 Nieuwenrode Aerts

Nadere informatie

Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts

Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts eine genealogieonline Publikation Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts von 4 Mai 2016 Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts Generation 1 1. Elsken Goyvaerts. Sie heiratete mit Dirick van den Heuvel. Sie hatten

Nadere informatie

6/10/1871 Cornelia Dirken, dienstmeid, Ravels 8/2/1849 (dochter van Maria Catharina Dirken, zonder beroep)

6/10/1871 Cornelia Dirken, dienstmeid, Ravels 8/2/1849 (dochter van Maria Catharina Dirken, zonder beroep) S Adrianus Schellekens, landbouwer, Ravels 1/11/1795 (zoon van Walterus Schellekens z.d. en Antonetta de Bont z.d.) xx Ravels 23/5/1827 Maria Elisabeth Huybs, spinster, Ravels 24/9/1799 (dochter van Ignatius

Nadere informatie

Klapper Burgerlijke Stand van de gemeente Walem : Geboortes

Klapper Burgerlijke Stand van de gemeente Walem : Geboortes Klapper Burgerlijke Stand van de gemeente Walem 1821-1905: Geboortes 2007 GEN-AID Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze ook, zonder voorafgaandelijk toestemming

Nadere informatie

Tereken: vervallen concessies 2016

Tereken: vervallen concessies 2016 Tereken: vervallen concessies 2016 Overledene + bijzetting Connr. Ligging Baetens Joannes en Heyninck Paulina T 12.221 R Noord Beeckman Leon en De Cock Georgette T 12.209 R Noord Bontinck Margareta T 14.005

Nadere informatie

http://www.devolder-mouton.net/index.htm Stamboom Familie Gevaert -kwartierstaat

http://www.devolder-mouton.net/index.htm Stamboom Familie Gevaert -kwartierstaat http://www.devolder-mouton.net/index.htm Stamboom Familie Gevaert -kwartierstaat 29/03/2016 1. generatie 1. Gevaert Elisabeth Raymonda Georgina (17/09/1914) Gevaert Elisabeth Raymonda Georgina werd geboren

Nadere informatie

weert temse - dopen

weert temse - dopen andries franciscus WRT 1716 5 7 adrianus sager,de maria andries petrus WRT 1710 10 12 michael heyden,ver adriana andries jan WRT 1712 11 10 michael heyden,ver adriana aoye,van servatius WRT 1710 9 15 petrus

Nadere informatie

Nakomelingen van Felix NOYNAERT

Nakomelingen van Felix NOYNAERT Pagina 1 1-Felix NOYNAERT geboren: 15 Apr 1854, Kester overleden: 9 Jun 1921, Langdorp +Josephina CORTEN geboren: 29 Okt 1850, Wolfsdonck overleden: 18 Sep 1930, Aarschot 2-Adolf NOYNAERT geboren: 23 Sep

Nadere informatie

Gelet op het decreet op de begraafplaatsen en de lijkbezorging van 16 januari 2004;

Gelet op het decreet op de begraafplaatsen en de lijkbezorging van 16 januari 2004; UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE VERGADERING VAN HET COLLEGE Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet op de begraafplaatsen en de lijkbezorging van 16 januari

Nadere informatie

HUW WED JNG HUW WED JNG

HUW WED JNG HUW WED JNG Bevolkingsregister van Willebroek in 1830 Stand op 01 januari 1830 aant/huis Leef Geboren MANNEN VROUWEN Beroep GODSDIENST Kraag 1 1 2 Sollie Joannes Baptista 64 Ramsdonk x Linnenwever x wed. van Maria

Nadere informatie

Stamreeks van Florent VERMAERCKE

Stamreeks van Florent VERMAERCKE Stamreeks van Florent VERMAERCKE Hieronder volgt de stamreeks van Florent Vermaercke. Die bestaat uit de voorouders en nakomelingen in de rechte mannelijke lijn, de lijn van de naamdragers of naamdoorgevers.

Nadere informatie

110 Frans Willaert. Generatie 1 (proband)

110 Frans Willaert. Generatie 1 (proband) 110 Frans Willaert Generatie 1 (proband) 1 Frans Willaert, geboren op 30-10-1909 in Puurs. Frans is overleden op 11-02-1992 in Bonheiden, 82 jaar oud. Hij is begraven op 15-02-1992 in Puurs Erepark. Bevrijd

Nadere informatie

Naam man Naam vrouw Datum huwel Opmerkingen

Naam man Naam vrouw Datum huwel Opmerkingen Abbeloos Josse Jean Van Neck Marie Anne 23-04-1819 Achten Fredericus Martinus Vertongen Maria Valentina 1877 Adam Henricus Josephus Cruypelants Urbania Isabella 1881 Adam Julius Robijn Catharina 1884 Addiers

Nadere informatie

londerzeel - begrafenissen 1635-1802

londerzeel - begrafenissen 1635-1802 abbeloos anna 1749 1 3 echtg meren,ver petrus abbeloos christophorus 1725 9 17 abbeloos cornelia 1676 9 11 kind jan minderjarig abbeloos elisabeth 1780 3 14 echtg ruyssevelt jacobus 1710 70 jarige abbeloos

Nadere informatie

wolvertem 4 parochies - dopen 1590-1800

wolvertem 4 parochies - dopen 1590-1800 abbeloos egidius IMP 1704 5 8 christophorus mars,de maria maer,de abbeloos franciscus ROS 1771 5 15 jan baptist peeters joanna catharina robberechts franciscus zeebroeck,van elisabeth abbeloos henricus

Nadere informatie

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van door 1 mei 2016 De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van Generatie 1 1. Jacob Jasperszoon Ulden Van. Generatie 2 2.

Nadere informatie

landbouwster, Poppel 22/8/1807 (dochter van Joannes Ruts, landbouwer en Elisabeth Van Gils, landbouwster)

landbouwster, Poppel 22/8/1807 (dochter van Joannes Ruts, landbouwer en Elisabeth Van Gils, landbouwster) H Antonius Haagen, landbouwer, Poppel 10/9/1819 (zoon van Nicolaas Haagen Poppel 22/6/1839 en Allegonda Bocx landbouwster) xx Poppel 4/4/1850 Elisabeth Keysers, landbouwster, Poppel 1/10/1826 (dochter

Nadere informatie

$ % # # & &! # ' # # ( ) *% + #! " #! $

$ % # # & &! # ' # # ( ) *% + #!  #! $ Een analyse van de verschillende Tiegemse families en hun afstammingslijnen vanaf de 15de tot de 20ste eeuw %##& &!# '# # ( )*%+#!"#! Inhoud Inhoud, -#. /012&'3., ) 4 2 2 5 &&6 47 8 6 &&3. ) &&& 9 &/ :

Nadere informatie

wolvertem 4 parochies - begrafenissen 1619-1800

wolvertem 4 parochies - begrafenissen 1619-1800 INFO : zie "Ten Geleide" voir "Ten Geleide" abbeloos egidius ROS 1751 5 21 echtg de coster joanna maria kerkhof abbeloos franciscus ROS 1775 8 19 kind 4j oud abbeloos henricus ROS 1788 8 14 kind jan baptist

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Cornelius van Loon, geb. 18-07-1718 te Wouw. Hij trouwde Dijmphna van Tilborgh. i. Paulina van Loon, geb. 12-04-1748 te Essen. ii. Anna Maria van Loon, geb. 04-05-1750 te Essen. iii.

Nadere informatie

71 Petrus Philemon Sarens

71 Petrus Philemon Sarens 71 Petrus Philemon Sarens Generatie 1 (proband) 1 Petrus Philemon Sarens, geboren op 12-06-1915 in Sint-Amands. Petrus is overleden op 09-03- 1945 om 06:45 in Dachau ( Duitsland ), 29 jaar oud. Hij is

Nadere informatie

De nakomelingen van Antonius Verstraete

De nakomelingen van Antonius Verstraete een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Antonius Verstraete door 17 september 2016 De nakomelingen van Antonius Verstraete Generatie 1 1. Antonius Verstraete. Antonius is overleden. Generatie

Nadere informatie

Gemeentearchief Londerzeel - Deelgemeente Londerzeel Onderwerp: Volkstelling 1796 Bewerkt door: Louis De Bondt (2002)

Gemeentearchief Londerzeel - Deelgemeente Londerzeel Onderwerp: Volkstelling 1796 Bewerkt door: Louis De Bondt (2002) Gemeentearchief Londerzeel - Deelgemeente Londerzeel Onderwerp: Volkstelling 1796 Bewerkt door: Louis De Bondt (2002) Fait à Londerzeel ce 12 thermidor, 4e année rep. - A.F. Van den Driessche, agent I

Nadere informatie

opdorp dopen doopheffers

opdorp dopen doopheffers volgnr doopheffer 1 lauwers adrianus 1 tersaren catharina 2 de neve livinus 2 tombu judoca 3 peeters catharina 3 teugels octavianus 4 lemmens maria theresia 4 willockx philippus 5 hofmans anna 5 van damme

Nadere informatie

Gelet op het decreet op de begraafplaatsen en de lijkbezorging van 16 januari 2004;

Gelet op het decreet op de begraafplaatsen en de lijkbezorging van 16 januari 2004; UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE VERGADERING VAN 27 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: T. VAN HERREWEGHE, burgemeester-voorzitter, G. HERMANS, J. JACOBS, R. BUYS, N. SERTIJN, schepenen, L. CASSIMON,

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH RIETDIJK 19 Arie van den Bogaart een landbouwer uit Schijndel is in 1832 de eigenaar van dit huis (sectie: E130). Hij bezit ook het huis er naast Rietdijk D (verdwenen

Nadere informatie

Van Buggenhout-Opstal to the States

Van Buggenhout-Opstal to the States Van Buggenhout-Opstal to the States Ons verhaal begint ergens in de jaren 1800 in de Broekstraat bij de familie Annaert. Het bevolkingsregister uit de Franse tijd (1818) vermeldt hen in het huis nr. 33.

Nadere informatie

Marten Kanters (1761?), timmerman en kroeghouder In de patentregisters van 1815 t/m 1818 woont Marten Kanters op Plaats nr. 17

Marten Kanters (1761?), timmerman en kroeghouder In de patentregisters van 1815 t/m 1818 woont Marten Kanters op Plaats nr. 17 Nieuwstraat 40/42 Bewoners van 1815 tot heden : Kanters -van der Meijden Knicknie van den Biggelaar van de Coevering Immens (café Victoria) supermarkt Boxer (de Kroon) en vervolgens de Jumbo kindsheidoptocht

Nadere informatie

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege)

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) door 11 november 2016 De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) Generatie 1 1. Arnoldus Jacobus Legius

Nadere informatie

Genealogie van Francis Philip AQUINA. Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden

Genealogie van Francis Philip AQUINA. Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden Genealogie van Francis Philip AQUINA Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Francis Philip AQUINA. Gehuwd voor de kerk ca 1785 Dorothea Maria JANSSEN. 1. Maria Catharina AQUINA,

Nadere informatie

De nakomelingen van Nicolaus Keuleers

De nakomelingen van Nicolaus Keuleers een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Nicolaus Keuleers door 12 december 2016 De nakomelingen van Nicolaus Keuleers Generatie 1 1. Nicolaus Keuleers. Hij is getrouwd met Catharina Leemans.

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Joannes Antonius Bakker, geb. 1773, overl. 26-11-1838 te Nijmegen. Huwelijksregister R.K. Statie der Minderbroeders Nijmegen 1659-1811 (RBS 1224/281) Van beroep winkelier. Hij trouwde

Nadere informatie

Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1

Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1 Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1 I Martinus SCHEIJEN, gedoopt 1 januari 1661 te Schin op Geul, overleden 6 maart 1746 te Schin op Geul, 85 jaar oud. Martinus is getrouwd op 20 april 1681 te Schin

Nadere informatie

Aanvraagdossier William Timmermans Brussel Geregistreerd op 10 juli 2015 onder nr MSR 015 D

Aanvraagdossier William Timmermans Brussel Geregistreerd op 10 juli 2015 onder nr MSR 015 D Aanvraagdossier William Timmermans Brussel Geregistreerd op 10 juli 2015 onder nr MSR 015 D Generatie 1 I. GILLIS VAN DUEREN, meisenier 10 januari 1647 (str. Jan Gillisjan den ouden en Jan Gillisjan den

Nadere informatie

Fragment-genealogie Smeets (3)

Fragment-genealogie Smeets (3) Fragment-genealogie Smeets (3) XI-1 ANNA MARIA SMEETS geboren te Schin op Geul t.o. de kerk en aldaar gedoopt 30 december 1770, dochter van WIJNANDUS SMEETS [X-2] en CHRISTINA LOOGEN. Zij huwde te Schin

Nadere informatie

Kanaal van Deurne Afwateringskanaal 1861

Kanaal van Deurne Afwateringskanaal 1861 1859 Geboren, gestorven, getrouwd en scheepvaart in Meijel Vanaf 1854 kende peeldorp Meijel volop scheepvaart. Daarvoor was in 1853 immers de Noordervaart uitgediept en de Helenavaart gegraven. In 1861

Nadere informatie

DEEL 11. Voor de index zie pagina 2 t.m. 14

DEEL 11. Voor de index zie pagina 2 t.m. 14 DEEL 11 De informatie in dit bestand werd voor u gratis samengesteld door Medard Moerenhout uit Antwerpen van de groep GensFlandria. De gegevens uit dit bestand zijn vrij te gebruiken, op voorwaarde dat

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Josephus Holtzer. Hij trouwde Dorothea Wageners. 2. i. Johannes Holtzer geb. 07-04-1762. Tweede generatie 2. Johannes Holtzer, geb. 07-04-1762 te Schilingsfurst, overl. 02-02-1845 te

Nadere informatie

Werkdocument Sassenus v2.1 Pagina 1 van 14 Gemaakt op 15 maart 2008 Peter Crombecq

Werkdocument Sassenus v2.1 Pagina 1 van 14 Gemaakt op 15 maart 2008 Peter Crombecq Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van de klappers van de akten in de parochieregisters van Leuven, aangevuld met enkele andere bronnen. Een 20-tal akten konden niet worden geplaatst en

Nadere informatie

Fragment-genealogie familie Smeets (4)

Fragment-genealogie familie Smeets (4) Fragment-genealogie familie Smeets (4) Gerard van Hoof Vervolg XII-3: Franciscus Josephus SMEETS Uit het tweede huwelijk van Franciscus Josephus SMEETS met Anna Elisabeth Hendrica STASSEN werden verder

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Adrianus Cornelis de Wael. Hij trouwde Barbara Peeters, getrouwd 30-03-1682 te Roosendaal, overl. >1714. i. Marinus de Wael, geb. 19-01-1683 te Roosendaal, overl.

Nadere informatie

Fragment genealogie fam. Ruijpers Schin op Geul

Fragment genealogie fam. Ruijpers Schin op Geul Fragment genealogie fam. Ruijpers Schin op Geul Zover bekend op dit moment is de stamvader van de fam. Ruijpers afkomstig uit Berg en Terblijt. Daar werd op 23 febr 1728 gedoopt Willem Reupdrs. Hij huwde

Nadere informatie

BURGERLIJKE STAND MINDERHOUT

BURGERLIJKE STAND MINDERHOUT Met dank aan de archiefdienst Hoogstraten voor hun bereidwillige medewerking. Johan Van Steen 2007 R BURGERLIJKE STAND MINDERHOUT Tip: om te zoeken op naam: CTRL + F 1796-1900 De bewerking toont achterenvolgens

Nadere informatie

Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van de akten in de parochieregisters van Leuven, aangevuld met enkele andere bronnen.

Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van de akten in de parochieregisters van Leuven, aangevuld met enkele andere bronnen. Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van de akten in de parochieregisters van Leuven, aangevuld met enkele andere bronnen. Een 24-tal akten konden niet worden geplaatst en deze zijn achteraan

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Johan Caspar Busch. Hij trouwde Veronica Theresia Wassenaar. 2. i. Benedictus Busch geb. 1754. Tweede generatie 2. Benedictus Busch, geb. 1754 te Utrecht, overl. 24-01-1827 te Groningen.

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Adrianus de Keijser, geb. te Gastel. Afkomstig uit Gastel. Hij trouwde Petronilla Boerkens, getrouwd 07-01-1759 te Halsteren. i. Anna de Keijser, geb. 09-10-1759 te Halsteren. Getuigen

Nadere informatie

Genealogie van Hermans

Genealogie van Hermans Genealogie van Hermans Dit fragment van een kaart van Hendrik Verhees uit 1794 toont de streek tussen Tilburg en Turnhout. Op de kaart vinden we onder meer Goirle, Hilvarenbeek, Ravels (B.), Weelde (B.),

Nadere informatie

vilvoorde en peutie - klapper op dopen 1573-1796 - A/F

vilvoorde en peutie - klapper op dopen 1573-1796 - A/F aa,van der alexander franciscus PEU 1705 12 17 jan greef,de barbara aa,van der anna PEU 1714 6 3 gommarus govaerts martina aa,van der anna catharina PEU 1788 12 24 henricus maes petronella aa,van der anna

Nadere informatie

Huwelijken Lovenjoel

Huwelijken Lovenjoel 1911 nr 6 25 november 1911 347 VANDEN BROECK Martinus Julius 03/08/1882 Lovenjoel ADAMS Joanna Francisca 21/08/1889 Lovenjoel 1898 nr 7 23 april 1898 251 OVERSTEYNS Augustinus 03/04/1876 Lovenjoel ADAMS

Nadere informatie

De kwartierstaat van Josephus Maria de Bus

De kwartierstaat van Josephus Maria de Bus een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Josephus Maria de Bus door 4 maart 2017 De kwartierstaat van Josephus Maria de Bus Generatie 1 1. Josephus Maria de Bus, zoon van Paulus Gustavus Eugenius

Nadere informatie

Poppel. Bevolkingsfiche's ~1910. Johan Van Steen. Ragebol 2004

Poppel. Bevolkingsfiche's ~1910. Johan Van Steen. Ragebol 2004 Poppel Bevolkingsfiche's ~90 Johan Van Steen Ragebol 00 Noot: De geboorteplaats is steeds Poppel tenzij anders vermeld. Indien ergens er een # staat, dan betekent dit dat het item niet vermeld stond. Tip:

Nadere informatie

Stamboom familie Scherrens. { Jan Scherrens geboren in 1460}

Stamboom familie Scherrens. { Jan Scherrens geboren in 1460} Stamboom familie Scherrens { Jan Scherrens geboren in 1460} 16_ Pieter SCHERRENS ca 1490-ca 1540 8_ Roeland SCHERRENS ca 1530-ca 1580 4_ Livinus SCHERRINS ca 1565-1645 17_ Josine BOUDINS ca 1505 9_ Xxx

Nadere informatie

vilvoorde en peutie - klapper dopen 1573-1795 - G/M

vilvoorde en peutie - klapper dopen 1573-1795 - G/M gabriels maria VIL 1643 12 2 remigius hagen,ver catharina zie michiels gales,de arnoldus VIL 1634 3 12 jan baptist kerchem,van maria gallaerts anna VIL 1635 2 1 diego stevens margareta gansen,van jan baptist

Nadere informatie

Om privacy-redenen werden in deze digitale versie huisnummers, beroepen en geboortedata na 1915 weggelaten

Om privacy-redenen werden in deze digitale versie huisnummers, beroepen en geboortedata na 1915 weggelaten Personen die ten laatste op 1 mei 1970 21 jaar oud zullen zijn (voor parlement en provincie) Personen die ten laatste op 1 oktober 1971 18 jaar oud zullen zijn (voor gemeenteraad) Om privacy-redenen werden

Nadere informatie

INDEX GREMBERGEN BS

INDEX GREMBERGEN BS INDEX GREMBERGEN BS 1796-1900 Abbeele Angelina van den, 1425, 2888. Augustus van den, 1. Benedictus van den, 2, 2529, 3, 1193. Camil van den, 4. Carolina van den, 856. Catharina Josepha van den, 1793.

Nadere informatie

De nakomelingen van Adriaenus Vande Sande

De nakomelingen van Adriaenus Vande Sande een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Adriaenus Vande Sande door 8 januari 2017 De nakomelingen van Adriaenus Vande Sande Generatie 1 1. Adriaenus Vande Sande. Adriaenus is overleden. Generatie

Nadere informatie

Voornamenschat en vernoeming in de doopregisters van de Amsterdamse en Leuvense katholieken in de 19 de eeuw

Voornamenschat en vernoeming in de doopregisters van de Amsterdamse en Leuvense katholieken in de 19 de eeuw Acta Universitatis Wratislaviensis No 3472 Neerlandica Wratislaviensia XXI Wrocław 2012 Ewa MAJEWSKA (Uniwersytet Warszawski) Voornamenschat en vernoeming in de doopregisters van de Amsterdamse en Leuvense

Nadere informatie

Fragment-genealogie Smeets (2)

Fragment-genealogie Smeets (2) Fragment-genealogie Smeets (2) IX-1 MARIA ANNA SMETS dochter van NICOLAUS SCHMETS [VIII] en CATHARINA SCHOUTETEN, werd geboren te Strucht en 17 augustus 1702 gedoopt te Schin op Geul. Van haar zijn geen

Nadere informatie

Afstamming (6 generaties) van Pierre (Misse)Botte ca

Afstamming (6 generaties) van Pierre (Misse)Botte ca Afstamming (6 generaties) van Pierre (Misse)Botte ca 1676-1732 I.1 Pierre (Misse)Botte Hij werd geboren ca 1676. Hij huwde wettelijk te Pâturages op maandag 11 april 1701 met Jeanne Benoit kopie van de

Nadere informatie

NAAM VOORNAAM BLADZIJDE

NAAM VOORNAAM BLADZIJDE ackelijen van pauwel blz 12 acken van franchois blz 17 acken van jan blz 17;34 acken van jochum blz 17 addiers adriaen blz 8;17 addiers anthony blz 9;29 addiers c blz 5 addiers cathrien blz 8 addiers cornelius

Nadere informatie

Genealogie Annaert / Hannaert jaar familiegeschiedenis

Genealogie Annaert / Hannaert jaar familiegeschiedenis Genealogie Annaert / Hannaert - 400 jaar familiegeschiedenis 1. voorwoord Een familiegeschiedenis is nooit af want een mens wordt geboren, leeft en sterft. In 1980 vatte ik deze zoektocht naar gegevens

Nadere informatie

De familie Van Reeth. te Boom, Rumst en Terhagen. in de 19de eeuw

De familie Van Reeth. te Boom, Rumst en Terhagen. in de 19de eeuw De familie Van Reeth te Boom, Rumst en Terhagen in de 19de eeuw Samengesteld door Tom De Loenen Derde, voorlopige versie mei 2006 Tom De Loenen - 2 - Derde, voorlopige versie Inhoud Vooraf 3 Genealogie

Nadere informatie

Parenteel van Wouter Brokx

Parenteel van Wouter Brokx Parenteel van Wouter Brokx 1 Wouter Brokx. Hij is begraven op 30-09-1706 in Gilze (nbr,nld). Wouter trouwde met Adriana Adrianus van den Erven. Kinderen van Wouter en Adriana: 1 Adrianus Wouter Brokx.

Nadere informatie

GENT. Sint-Stefanusparochie Huwelijken 1803-1899. VLAAMSE VERENIGING voor FAMILIEKUNDE door middel van VVF GENT - DIGITAAL ARCHIEF 1998

GENT. Sint-Stefanusparochie Huwelijken 1803-1899. VLAAMSE VERENIGING voor FAMILIEKUNDE door middel van VVF GENT - DIGITAAL ARCHIEF 1998 GENT Sint-Stefanusparochie Huwelijken 1803-1899 VLAAMSE VERENIGING voor FAMILIEKUNDE door middel van VVF GENT - DIGITAAL ARCHIEF 1998 DANIËL VERKERKEN Uitgave : juni 1998 Verantwoordelijke uitgever: Félix

Nadere informatie

19/11/1764 (weduwe van Jacobus Borgers z.d., meer dan 10 maanden geleden, dochter van Cornelius Van Broekhoven z.d., z.p. en Maria Appels z.d., z.p.

19/11/1764 (weduwe van Jacobus Borgers z.d., meer dan 10 maanden geleden, dochter van Cornelius Van Broekhoven z.d., z.p. en Maria Appels z.d., z.p. D Antonius Damen, landbouwersknecht, Baarle Nassau 3/10/1816 (zoon van Cornelius Damen, landbouwer en Adriana Maria Van Beurden Poppel 27/10/1845) xx Poppel 1/7/1846 Adriana Schoenmaekers, herbergierster,

Nadere informatie

1 3Burgerlijke Stand Weelde

1 3Burgerlijke Stand Weelde 1 3Burgerlijke Stand Weelde Overlijdensaangiften 1806-1900 0 82004, Johan Van Steen Berkenlaan 22 2380 Ravels ABRAMS Cornelia Dionis ABRAMS Anna Maria DECKERS 01/05/1870 Petrus TEEUWS ABRAMS Cornelia Dionis

Nadere informatie

Naamlijsten met Eerste en Plechtige Communiecanten

Naamlijsten met Eerste en Plechtige Communiecanten Naamlijsten met Eerste en Plechtige Communiecanten Eerste Communie 1894 Cornelius Van Eyndhoven, Alexis Van Hees, Frans Dries, Cornelius Heyns, Frans De Corte, Adriaan Hermans, Henri De Bont, Joseph Van

Nadere informatie

Gegevens zijn afkomstig uit

Gegevens zijn afkomstig uit sers en uys '0) 4) 31 5) OVERZICHT wasvrouw schoenmaker bediende strodekker pastoor gerechtsbode arbeider sijn hoefsmid Staat.. Tijd Woonplaats ~..".' INWONERS der of beneden Kinderen 32 komst Ouderdom

Nadere informatie

grimbergen - klapper huwelijken 1577-1797

grimbergen - klapper huwelijken 1577-1797 abts magdalena doncker,de nicolaes GRI 1729 1 28 abts magdalena moerenhout franciscus GRI 1733 2 3 acoleyen,van antonius beneden,van anna maria GRI 1786 5 7 acoleyen,van henricus bergh,van den anna GRI

Nadere informatie

Parenteel van Joannes Hubertus (jan hubert)

Parenteel van Joannes Hubertus (jan hubert) pagina 1 van 5 Parenteel van Joannes Hubertus (jan hubert) Vos 1 87 1 Joannes Hubertus (jan hubert) Vos (afb. 1 ) is geboren op 03-07-1852 in Eckelrade, zoon van Wilhelmus Vos en anna Pleumeeckers. Joannes

Nadere informatie

Klapper Burgerlijke Stand van de gemeente Walem : Huwelijken

Klapper Burgerlijke Stand van de gemeente Walem : Huwelijken Klapper Burgerlijke Stand van de gemeente Walem 1821-1905: Huwelijken 2007 GEN-AID Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze ook, zonder voorafgaandelijk toestemming

Nadere informatie

Voor deze pagina in zijn volledige context, met menu's en navigatiebalken: (dubbel)klik op

Voor deze pagina in zijn volledige context, met menu's en navigatiebalken: (dubbel)klik op Voor deze pagina in zijn volledige context, met menu's en navigatiebalken: (dubbel)klik op www.heemkringopwijk.be/fr/parochieregisters.htm baasrode en vlassenbroek - dopen 1610-1797 abeele,van den francisca

Nadere informatie

Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014

Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014 Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014 I. Andries de Rooij, geboren Den Haag omstreeks 1725, overleden aan de tering, aangifte Den Haag om begraven te worden

Nadere informatie

Genealogie van Jan Hendrikse van Gils

Genealogie van Jan Hendrikse van Gils pagina 1 van 10 Genealogie van Jan Hendrikse van Gils I Jan Hendrikse van Gils. Jan ging in ondertrouw op 22 juni 1765 in Oosterhout met Catharina Ansems. Catharina ging later in ondertrouw op 19 juli

Nadere informatie

De nakomelingen van Nicolaus Baars

De nakomelingen van Nicolaus Baars een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Nicolaus Baars door 8 juni 2016 De nakomelingen van Nicolaus Baars Generatie 1 1. Nicolaus Baars. Hij is getrouwd met Margarita Olfs, dochter van Joannes

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. van den Hove Schin op Geul

Fragment-genealogie fam. van den Hove Schin op Geul Fragment-genealogie fam. van den Hove Schin op Geul De naam Van de fam. van den Hove komt in de archieven van de euregio veelvuldig voor. In de 15de en 16de eeuw is het een bekende naam in de omgeving

Nadere informatie

www.vorstenbosch-info.nl

www.vorstenbosch-info.nl OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 3 VEEL ONZEKERHEID In 1832 is deze woning in bezit van Hendrik van Dijk (sectie: E 280/1052/1291) en in 1840 is de eigenaar Theodorus van Eenbergen. In 1843 gaat

Nadere informatie

BEWONERS EN/OF EIGENAREN

BEWONERS EN/OF EIGENAREN Wie woonde waar? (7) In deze aflevering van "Wie woonde waar 1" bekijken we een deel van Strucht. De gegevens werden in kaart gebracht door Fon Weusten, waarbij gebruik werd gemaakt van de volgende archiefbronnen:

Nadere informatie

Gezinsreconstructie gemeente PAMEL

Gezinsreconstructie gemeente PAMEL Het Liedekerks Heemkundig Genootschap Gezinsreconstructie gemeente PAMEL 1792-1900 door Rita Van Isveldt D/2004/1482/2 Inleiding De gegevens opgenomen in dit werk omvatten alle gezinnen met kinderen geboren

Nadere informatie

III. FAMILIEKRONIEK. De Ninoofse stadspoort De Koepoort uit de 14 de eeuw. Te Ninove vonden we in 1379 baljuw Jan van der Boenbeken!

III. FAMILIEKRONIEK. De Ninoofse stadspoort De Koepoort uit de 14 de eeuw. Te Ninove vonden we in 1379 baljuw Jan van der Boenbeken! III. FAMILIEKRONIEK 39 De Ninoofse stadspoort De Koepoort uit de 14 de eeuw. Te Ninove vonden we in 1379 baljuw Jan van der Boenbeken! Alvorens we met de familiekroniek starten op bladzijde 51 volgen er

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Ravels

Burgerlijke Stand Ravels Burgerlijke Stand Ravels Overlijdensaangiften 1806-1900 2004, Johan Van Steen Berkenlaan 22 2380 Ravels ABBEEL Anna Catharina Hilarius Constantinus Anna Catharina LOOS 07/05/1885 ABBEEL ABBEEL Hilarius

Nadere informatie

Parenteel van Gommert Pietersen van Geel

Parenteel van Gommert Pietersen van Geel Parenteel van Gommert Pietersen van Geel 1 Gommert Pietersen van Geel is geboren in 1624 in Zevenbergen. Gommert is Notitie bij overlijden van Gommert: Overleden rond 1676. Gommert: (1) trouwde, 24 of

Nadere informatie