Overtuigd van uw inzet, engagement, energie, medewerking wensen we iedereen een fijne start en een kanjer van een schooljaar toe.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overtuigd van uw inzet, engagement, energie, medewerking wensen we iedereen een fijne start en een kanjer van een schooljaar toe."

Transcriptie

1 Schooljaar Zandvliet, 1 september Beste Noordlanders, 62 dagen geleden sloten we de schoolpoorten en begon jullie welverdiende GROTE VAKANTIE! We genoten van heerlijk zomerweer en ik ben er dus zeker van dat ieder van jullie op de een of de andere wijze enorm heeft genoten van deze periode. Dat is ook hetgeen we zien op jullie ontspannen en uitgeslapen gezichtjes. Nu is de tijd aangebroken om terug naar school te komen voor een blij weerzien met je vriendjes en vriendinnetjes en kennis te maken met je nieuwe juf en nieuw klaslokaal. Ook dit is zeer plezierig! Elkaar terugzien na een toch wel lange periode, vakantieverhalen aan elkaar vertellen, samen genieten van al het nieuwe schoolmateriaal dat op jullie banken ligt. Ook in dit nieuwe schooljaar willen we iedereen die deel uitmaakt van ons schoolgebeuren vragen een groot HART te hebben voor elkaar in het belang van al onze kinderen. Dan wordt het vast en zeker weer een dagelijks feest! Zeer in het bijzonder willen we ook de nieuwe kleuters, leerlingen en hun ouders welkom heten in onze school en we hopen dat ze zich vlug zullen thuis voelen. We danken ook iedereen voor het vertrouwen dat u stelt en blijft stellen in onze school. Het is voor ons een hele eer om voor uw dierbare spruit te mogen zorgen. Het begin van het schooljaar vraagt ook weer om een aantal praktische zaken te regelen. Via de maandelijkse nieuwsbrief kan u steeds op de hoogte blijven van allerlei nieuwtjes, afspraken, de kalender. U kan op elk moment de nieuwsbrieven raadplegen op onze schoolwebsite en iedereen is ook in de mogelijkheid zich te abonneren op het berichtensysteem van de school: GIMME. Maandelijks wordt de nieuwsbrief via dit kanaal verzonden. Verder in deze nieuwsbrief vindt u hierover meer informatie. Een overzicht van het leerkrachtenkorps is ook in deze nieuwsbrief te vinden. Juf Kathleen zal de eerste drie maanden van het schooljaar afwezig zijn. Haar ambulante taak wordt in die tijd opgenomen door juf Tiana. De rode draad doorheen het schooljaar zijn de olympische spelen. Op 1 september maken we reeds kennis met het olympisch vuur. Overtuigd van uw inzet, engagement, energie, medewerking wensen we iedereen een fijne start en een kanjer van een schooljaar toe. meester Koen

2 OUDERCONTACTEN Voor een vlotte start en een goede samenwerking zijn er weer onze oudercontacten. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar de juffen die uitleg geven over de klaswerking, alsook enkele algemene afspraken. Deze avonden gaan door: lagere school 3 september 2015 te 19.30u Kleuterschool: 10 september 2015 te 19.30u OUDERRAAD De ouderraad is er voor alle ouders. Aangezien we de mening van alle ouders vertegenwoordigen in onze gesprekken met de school, is het van belang zowel jullie positieve als jullie negatieve bezorgdheden te horen. Als je met iets zit aarzel dan niet om iemand van ons te contacteren. De ouderraad doet dingen die op korte termijn resultaat geven, maar er wordt ook vooruitgedacht om op langere termijn projecten te realiseren die de school en onze kinderen ten goede komen. Onze bestuursleden (voorzitter, penningmeester en secretaris) zijn: Peggy Fimmers (Lina (L5) en Sinne (L3A) Robersscheuten) Inge Tratsaert (Lize Benoy (L3A)) Lieselotte Verachtert (Fien Colomier (L3)). Iedereen ook van harte welkom op onze eerste ouderraad van dit schooljaar op dinsdag 16 september 2014 om 20u00. Tevens geven we ook al enkele data mee om alvast in uw agenda te prikken: Vloerfuif: 12/09/2015 Carnavalstoet: 05/02/2016 Sporthappening: 27/09/2015 Quiz: 19/03/2016 Sint: 03/12/2015 Schoolfeest: 21/05/2016 Kerstsfeeravond 15/12/2015 Proclamatie 3K en L6: 29/06/2016 Spaghettislag: 23/01/2016 ZWEMMEN Er is om de 14 dagen op vrijdag zwemmen voor L1, L2 en L3 Voor het L4, L5 en L6 is er op vrijdag zwemmen voorzien om de zes weken. De prijs van een zwembeurt incl. busvervoer bedraagt 2 Voor het 6 de leerjaar blijft het zwemmen gratis. EEN FLUOSCHOOL! Wij willen een fluoschool zijn en vragen daarom aan alle leerlingen om dagelijks een fluovestje te dragen. Ook wanneer we op uitstap gaan willen we ons zichtbaar maken. Een fluovestje is dan verplicht! BESTELLEN TIJDSCHRIFTEN Vrijblijvend kunnen leerlingen zich abonneren op tijdschriften. Wij geven de binnenkomende aanbiedingen door via de leerlingen. We benadrukken dat er nooit een aankoopverplichting is. Bestellen kan tot ten laatste 18 september! KLEUTERS Gelieve met uw kleuter een doos papieren zakdoekjes mee te geven naar school a.u.b.

3 BRENGEN EN HALEN LAGERE SCHOOL De leerlingen komen alleen de school binnen via de parking van de leerkrachten en gaan achter het schoolgebouw door om de speelplaats te bereiken. Het is niet toegelaten via de gang naar de speelplaats te gaan. Fietsers plaatsen hun fiets zorgvuldig weg en 4 aan de zijkant van de parking, 5 en 6 aan de turnzaal. Voor de verplaatsing gebruiken we de aangelegde paden en lopen niet over het gras. Binnen de schoolmuren nemen we de fiets aan de hand. Dank aan alle ouders voor het respecteren van de invoering: vanaf hier kan ik het ALLEEN BRENGEN EN HALEN KLEUTERSCHOOL I.v.m. de veiligheid, om overzicht te houden en om traantjes te voorkomen vragen we om, na het belsignaal, aan de luifel afscheid te nemen van uw kleuter en niet mee in de gang en de klas te gaan. Wij danken jullie alvast voor jullie begrip. EINDE VAN DE LESSEN LAGERE SCHOOL Als om 12u05 en 15u15 het belsignaal gaat, betekent dit dat de lessen beëindigd worden. Ongeveer 10 minuutjes later zal u uw kind kunnen begroeten aan de schoolpoort. INETEN & MIDDAGPAUZE De leerlingen kunnen onder toezicht op school in de refter blijven ineten. De kinderen brengen een genaamtekende brooddoos mee om restafval te vermijden. Op school kunnen zij drank krijgen. Er is keuze tussen: - thee en flesjes melk, chocomelk, bruiswater en plat water in de lagere school - thee en flesjes plat water en melk in de kleuterschool Kinderen die blijven ineten betalen per middag 0,50 middagopvang + 0,50 drank. De betaling hiervan gebeurt via de maandelijkse schoolrekening. Alleen de leerlingen die tijdens de middagpauze naar huis gaan eten, mogen de school verlaten om 12u05. We verwachten ze vanaf 13u05 terug in de school. De andere leerlingen zijn verplicht in de school te blijven. Voor elke afwijking van deze regel is steeds de toelating van de directie vereist. DRANKJES TIJDENS DE SPEELTIJD De kinderen van de lagere school mogen een meegebracht drankje verbruiken tijdens de speeltijd. Als drankje neem je mee: drinkbus met niet koolzuurhoudende drank brikje met appel- of appelsiensap flesje plat water Om de afvalkosten van de brikjes te beperken, willen wij u vragen om per gezin één blauwe PMD-zak mee te geven met uw kind. De kleuters drinken een drankje van de school. Zij kunnen kiezen tussen plat water, melk of choco. De betaling hiervan ( 0,50 per drankje) gebeurt via de maandelijkse rekening. FRUITDAG In de kleuterschool blijft woensdag onze wekelijkse fruitdag. Op de andere dagen mogen de kleuters een droge koek meebrengen (geen chocolade a.u.b.!) Lagere school: - Voor de voormiddagspeeltijd mogen de leerlingen een droge koek meebrengen. - Tijdens de namiddagspeeltijd eten zij een stukje fruit. Gelieve het fruit op voorhand te schillen en in stukjes te snijden (vooral appelen, peren, )

4 VERLOREN VOORWERPEN Om verloren voorwerpen gemakkelijker tekunnen identificeren, zou het zinvol zijn de naam te zetten in jassen, mutsen, handschoenen, turngerief, brooddozen 1 ste kleuterklas A + B Schooltas, GEEN trolly s brooddoos (enkel als ze blijven ineten) koekendoosje pasfoto of gewone foto die verknipt mag worden voor aanwezigheidsbord 1 foto van mama, papa, broers, zusjes (voor boekenhoek, knuffelhoek) reservekleding bij ongelukjes (blijft in de school): - onderbroekje - sokken - t-shirt (lange of korte mouwen) - broek 2 de kleuterklas Schooltas, GEEN trolly s brooddoos (enkel als ze blijven ineten) koekendoosje foto voor aanwezigheidsbord turnpantoffels (blijven in de turnzaal) 3 de kleuterklas schooltas, GEEN trolly s brooddoos (enkel als ze blijven ineten) koekendoosje foto voor aanwezigheidsbord turnpantoffels (blijven in de turnzaal) kleine foto voor verjaardagskalender VOORBEWAKING Voorbewaking wordt steeds ingericht vanaf 7u30. Indien u nood hebt aan opvang vanaf 07u00 gelieve dan Wendy vooraf te verwittigen: 0490/ SCHOOLBENODIGDHEDEN Uw kind krijgt de handboeken en het didactisch materiaal kosteloos in bruikleen. Ook materialen noodzakelijk voor het behalen van de ontwikkelingsdoelen en eindtermen bieden wij opnieuw gratis aan. Het verplicht te gebruiken turnzakje krijgen de leerlingen de eerste maal ook gratis. Het turnuniform is verplicht vanaf het eerste leerjaar. - Het turn T-shirt wordt in de school aangeschaft en kost 10. (bestellen via de turnleerkracht, betaling gebeurt via de schoolrekening) - Het donkerblauwe of zwarte broekje en de witte gympantoffels mogen zelf aangekocht worden - We bergen alles op in de turnzak van de school! Wasvoorschriften voor de turn-t-shirts: - Wassen als bonte of gekleurde was - NOOIT op de opdruk strijken want dan komt die eraf. Dit kan wel als u het T-shirt binnenste buiten strijkt. LAGERE SCHOOL schooltas brooddoos (enkel als ze blijven ineten) Turn-T-shirts en -zakjes kunnen de eerste schoolweek aangeschaft worden bij de turnjuf/meester. Voor WITTE turnpantoffels en een blauw of zwart turnbroekje dient men zelf te zorgen. Op die dag nog wat tijd en energie over? We zoeken voor dit grootse sportieve spektakel nog helpende handen. Iedereen van harte welkom!

5 UIT HET SCHOOLREGLEMENT Directie: Koen VERMEYEN De directeur is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de school. Personeelsleden: De leerkrachten begeleiden dagelijks uw kinderen. Ze vergaderen minstens wekelijks over organisatorische zaken, over de kinderen en over onderwijskundige zaken. Naast het lesgeven heeft elke leerkracht ook nog één of meer organisatorische taken in de school. KLEUTERSCHOOL: LAGERE SCHOOL: 1KA: juf Ingrid en juf Hanne L1: juf Daisy 1KB: juf Nancy L2: juf Ilse 2K: juf Anja L3: juf Martine en juf Lieve 3K: juf Hilde L4: juf Elke Ambulante ondersteuning: juf Kati L5: juf Natascha en juf Lieve Lichamelijke opvoeding: juf Christien L6: juf Petra Kinderverzorgster: juf Vivianne SES, MUZO, Ambulant: juf Diane Ambulant: juf Tiana (interim voor juf Kathleen) Lichamelijke opvoeding: meester Jens ADMINISTRATIE: ICT: meester Kris Daisy (maandag en vrijdag) Karin (donderdagnamiddag) Bijdrageregeling ouders wat moet er allemaal betaald worden? (schoolreglement bijlagen 4 en 5) Als school streven we ernaar het onderwijs in onze school in hoge mate kosteloos te houden. Wij vragen geen inschrijvingsgeld. Bovendien zijn alle activiteiten die we inrichten of de schoolbenodigdheden die nodig zijn voor het nastreven van de ontwikkelingsdoelen in onze kleuterschool of die nodig zijn voor het bereiken van de eindtermen in onze lagere school kosteloos. Alle schoolmateriaal (handboeken, invulboeken, kopies, papier, verf, schriften en kaften, knutselmateriaal, ) zijn dus gratis. Alle betalingen van bijdragen voor ineten, drank, zwemmen, turn t-shirt, extra turnzak, uitstappen, activiteiten, voor- en naschoolse opvang, extra werkboeken, tijdschriften die u facultatief en zonder verplichting kan aankopen, gebeuren via de maandelijkse schoolrekening. Wat verrekenen we NIET via de schoolrekening? - Schoolfoto s - Activiteiten/bestellingen van/via de ouderraad - Activiteiten die niet door de school georganiseerd worden Op de briefwisseling die u hierover ontvangt zal dit ook steeds duidelijk vermeld worden. Hoe betaalt u dit? U geeft het gepaste geld in een omslag mee met uw kind die het aan de juf bezorgt. Gelieve op deze omslag steeds duidelijk de naam van uw kind te vermelden + de activiteit. Het volledig vernieuwde schoolreglement vindt u terug op onze website. Indien u toch een papieren versie wenst, gelieve dit even aan de juf of de directie te melden.

6 INZAMELEN INKTPATRONEN EN TONERS Beste ouders, Reeds vele schooljaren zamelen we batterijen en inktcartridges in op school. Alle beetjes helpen om geld in de lade te krijgen. De opbrengst kunnen we vast omzetten in leuk materiaal voor onze kinderen. Betreffende de toners en inktpatronen is er echter een nieuwe regeling van wat wel en wat niet mag. Hieronder vindt u alvast een duidelijk overzicht.

7 Week W-end Activiteit Lagere school 01 Eerste schooldag Kleuterschool Instap 2,5 jarigen Oudercontact L1 t/m L6 19u30 04 Turnen 1KA 05 / Turnen 1KB-2K-3K Oudercontact 19u30 11 Zwemmen L1-L2-L3-L4 Turnen 1KA 12 / 13 12/09 VLOERFUIF 14 Turnen 1KB-2K-3K 15 Ouderraad 20u / 20 Laatste besteldag tijdschriftjes Turnen 1KA 21 Turnen 1KB-2K-3K Zwemmen L1-L2-L3-L5 Turnen 1KA 26 / 27 27/09 Sporthappening 28 Turnen 1KB-2K-3K 29 Schoolraad 20u 30 Scholenveldloop OKTOBER Dikgedrukt in t midden telt voor lagere school en kleuterschool VM = voormiddag NM = namiddag 08/10: Infoavond: Cyberpesten 09/10: Pedagogische studiedag. Geen school 19/10: Schoolfotograaf 28/10: Openklasje instappertjes (11u-12u)

8 Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen Dinsdag, 1 september 2015 Vrije dagen van het eerste trimester Herfstvakantie: van maandag, 2 november 2015 t/m zondag, 8 november 2015 Facultatieve verlofdag: maandag, 30 november 2015 Kerstvakantie Van maandag, 21 december 2015 t/m zondag, 3 januari 2016 Vrije dagen van het tweede trimester Krokusvakantie: van maandag, 8 februari 2016 t/m zondag, 14 februari 2016 Paasvakantie Van maandag, 28 maart 2016 tot en met zondag, 10 april 2016 Vrije dagen van het derde trimester O.-H.-Hemelvaart: donderdag, 5 mei 2016 en vrijdag, 6 mei 2016 Pinkstermaandag: maandag, 16 mei 2016 Facultatieve verlofdag: maandag, 6 juni 2016 De zomervakantie vangt aan op vrijdag, 1 juli 2016 PEDAGOGISCHE STUDIEDAGEN vrijdag, 9 oktober 2015 woensdag, 13 april 2016 Vloerfuif: 12/09/2015 Sporthappening: 27/09/2015 Schoolfotograaf: 19/10/2015 Sint: 03/12/2015 Kerstsfeeravond 15/12/2015 Spaghettislag: 23/01/2016 Carnavalstoet: 05/02/2016 Quiz: 19/03/2016 Vormsel: 10/04/2016 Eerste Communie: 05/05/2016 Schoolfeest: 21/05/2016 Proclamatie 3K en L6: 29/06/2016 OUDERRAAD, start telkens om 20.00u: 15/09/2015 : ouderraad 1 24/11/2015 : ouderraad 2 05/01/2016 : ouderraad 3 02/02/2016 : ouderraad 4 12/04/2016 : ouderraad 5 09/06/2016 : ouderraad 6 Hierbij geven wij alvast de openklasjes voor de instappertjes volgend schooljaar. Zo kan u, indien nodig, zelf uw kijkmomentje kiezen. Instapdata Data openklasje 09/11/ /10/ u00-12u00 04/01/ /12/ u00-12u00 01/02/ /01/ u00-12u00 15/02/ /01/ u00-12u00 11/04/ /03/ u00-12u00 09/05/ /05/ u00-12u00

9 Sinds vorig schooljaar werken wij met GIMME: een manier om u als ouders via digitale weg sneller en nauwkeuriger op de hoogte te houden van zaken die belangrijk zijn voor u en uw kind. Gimme is een systeem waarmee we u via internet en allerhande berichten kunnen sturen. Het voordeel ervan is dat u enkel berichten krijgt die met de klas van uw kind te maken hebben. Werkte u vorig schooljaar ook al via dit systeem? Dan vragen wij u om de klas van uw kind aan te passen voor dit schooljaar Vb: Volgde u vorig schooljaar 2K dan klikt u dit voor dit schooljaar uit en klikt u op 3K. Indien uw kind blijft zitten hoeft u niets te doen natuurlijk. VOOR NIEUWE OUDERS Surf naar: S Klik op registreer via facebook of registreer via . Nadat je geregistreerd bent op gimme zal je de vraag krijgen om je gemeente op te geven. Gimme toont een lijst met alle gimme organisaties in je gemeente. Klik op de naam van de school. De kanaalkiezer zal uitklappen. Vink de klas(sen) van je kind(eren) aan. Klik op klaar. Proficiat! Je gimme prikbord is klaar en je volgt nu de klas(sen) van je kind(eren).

10

NIEUWSBRIEF 1. September Beste Noordlanders,

NIEUWSBRIEF 1. September Beste Noordlanders, NIEUWSBRIEF 1 September 2016 2017 Beste Noordlanders, Nu de zomer zich nog volop laat voelen met hoge temperaturen en zonnestralen die niet op lijken te geraken, is het tijd om al onze Noordlandertjes

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015. Beste Noordlandertjes, Zandvliet, 1 september 2014. * Juf Christien zal lichamelijke opvoeding geven aan al onze kleuters.

Schooljaar 2014-2015. Beste Noordlandertjes, Zandvliet, 1 september 2014. * Juf Christien zal lichamelijke opvoeding geven aan al onze kleuters. Schooljaar 2014-2015 Zandvliet, 1 september 2014. Beste Noordlandertjes, 64 dagen geleden sloten we de schoolpoorten en begon jullie welverdiende GROTE VAKANTIE! We konden zeker in juli genieten van een

Nadere informatie

BABYNIEUWS. Schooljaar Zandvliet, 1 september Beste Noordlandertjes, ouders, allemaal,

BABYNIEUWS. Schooljaar Zandvliet, 1 september Beste Noordlandertjes, ouders, allemaal, Schooljaar 2013 2014 Zandvliet, 1 september 2013. Beste Noordlandertjes, ouders, allemaal, Die fantastische grote vakantie is voorbij. Ik ben er zeker van dat iedereen super genoten heeft van de warme,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1. Start - September

NIEUWSBRIEF 1. Start - September NIEUWSBRIEF 1 Start - September 2017-2018 Beste Noordlandertjes, ouders, Twee maanden zomervakantie! Het is jaarlijks weer een heerlijke periode van uitrusten, op krachten komen, genieten van leuke uitstapjes

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1. Start - September

NIEUWSBRIEF 1. Start - September NIEUWSBRIEF 1 Start - September 2018-2019 Beste Noordlandertjes, De voorbije zomervakantie werd gul voorzien van hoge temperaturen en zon in overvloed. Vast hebben jullie allen genoten, ver weg of dichtbij.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen NIEUWSBRIEF 11 Einde 2016-2017 Beste Noordlandertjes, beste allen, Ooit leerde ik op school dat een kalenderjaar uit 12 maanden bestaat. Meester Seeuws (mijn meester van het eerste leerjaar) leerde me

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

KLEUTERS Appeltjes Juf Inge Williame voltijds Banaantjes Juf Christine Raemaekers voltijds

KLEUTERS Appeltjes Juf Inge Williame voltijds Banaantjes Juf Christine Raemaekers voltijds Welkom op school. Fijn dat jij er bent. Klaar voor een fantastische tocht? Samen op weg met de klasgenoten, meer moet dat niet zijn. Elkaar dragen als er verdriet is, elkaar helpen als het kan. Samen plezier

Nadere informatie

Berendrecht, 1 september 2017

Berendrecht, 1 september 2017 Berendrecht, 1 september 2017 Beste ouders, Welkom op school. Fijn dat jij er bent. Klaar voor een fantastische tocht? Samen op weg met de klasgenoten, meer moet dat niet zijn. Elkaar dragen als er verdriet

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij heten alle kinderen en ouders van harte welkom. Wij zijn blij dat u voor VBS St-Lambertus Nossegem hebt gekozen. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Welkom in K1 bij juf Nathalie

Welkom in K1 bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen - 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be - www.wingerdterhagen.be Welkom in K1 bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit...

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit... September 2017 Vr 1 Begin van het nieuwe schooljaar 215 leerlingen stappen onze schoolpoort binnen ( 107 jongens 108 meisjes). 14 gemotiveerde, enthousiaste leerkrachten begeleiden deze bonte groep! Aan

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Infoboekje september 2016

Infoboekje september 2016 Infoboekje september 2016 Even stilstaan Jij bent een noot in onze muziek een stem in ons koor een instrument in ons orkest een woord in ons verhaal een letter in ons woord een foto in ons album een parel

Nadere informatie

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 BS. DE PIJL Creatieve Basisschool in de CAMPUS ATHENEUM ANTWERPEN Pijlstraat 2 2060 Antwerpen TEL: 03/232 71 50 FAX: 03/232 52 98 DE.PIJL@ANTWERPEN.BE www.depijl.be

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Jaarthema pedagogische begeleiding

Jaarthema pedagogische begeleiding WELKOM in "Kinderen zijn een kostbaar geschenk, hen te mogen begeleiden, met hen te mogen samenwerken, ervaren wij als een fijne en waardevolle opdracht!" Jaarthema pedagogische begeleiding Deel 1: Onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL Welkom Beste ouders, Liefste leerling, Welkom op onze school. De eerste schooldag op een nieuwe school is niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders een hele belevenis.

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij?

KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij? KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR 2018-2019 Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij? Kleuterbrochure versie september 2018 1 Pedagogisch project De

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes:

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Lieve mama en papa, Mijn eerste dag in de snoeziewoezieklas bij juf Els zit er alweer op en ik ben er zeker van dat ik het daar enorm naar mijn zin zal hebben!! Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Dit

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 2017-2018 bijlage Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 Inhoud 1. Personeel... 3 2. Samenstelling van de klassen... 4 2.1 Kleuterschool... 4 Dit schooljaar werken we in de kleuterschool met twee leeftijdsgroepen:...

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 30 juni 2017 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur Mariakerke, 1 september 2017 Beste ouder De grote vakantie ligt al weer achter ons en vol goede moed stappen we het nieuwe schooljaar in! Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten op te sommen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Een nieuw schooljaar Welkom nieuwe peuter, kleuter, nieuwe leerling, Welkom nieuwe juf, Welkom nieuwe turnmeester, Welkom nieuwe ouder, Welkom nieuwe grootouder, Welkom jullie

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2016-2017 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2015-2016 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2016-2017 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Infobrochure Kleuterschool

Infobrochure Kleuterschool Infobrochure Kleuterschool Mijn nieuwe klas Heel veel kindjes bij elkaar. Oh! Wat leuk! Wat doen ze daar? Spelen in de poppenhoek, Plaatjes kijken in een boek Verven met een grote kwast Kijken of de puzzel

Nadere informatie

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open.

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Ekeren, 1 september 2015 Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Voor vele kinderen en hun ouders is onze school geen onbekende meer.

Nadere informatie

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken Berendrecht, 19 december 2018. Het feest van wachten Op het Licht in de duisternis Het feest van verwachten Wat er nog steeds niet is Verlangen naar de vrede Hopen op een veilig jaar Kerstmis brengt gevoelens

Nadere informatie

GO! Kleuterschool 't Lindeke Infobrochure

GO! Kleuterschool 't Lindeke Infobrochure GO! Kleuterschool 't Lindeke Lindenstraat 9 2830 Willebroek tel. 03 886 60 83 e-mail: info@kleuterschooltlindeke.be website: www.kleuterschooltlindeke.be Infobrochure 1 Beste ouders, Dat u dagelijks overstelpt

Nadere informatie

Welkom! Namens de directie en het ganse schoolteam. Oostmalle,

Welkom! Namens de directie en het ganse schoolteam. Oostmalle, Oostmalle, 30-08-2016 September De start van het nieuwe schooljaar! Gedurende de zomermaanden hebben we het leren en het werken even op een lager pitje gezet en tijd gemaakt voor wat vakantie. Nu staan

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Het weetjes en ideetjesboek voor mama en papa!

Het weetjes en ideetjesboek voor mama en papa! Het weetjes en ideetjesboek voor mama en papa! 1. Bereid je kleuter voor! 2. In de schooltas... 3. Afscheid nemen 4. Nog enkele tips 5. Verjaardag vieren 6. Praktische info 1. Bereid je kleuter voor...

Nadere informatie

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013 Informatiebrochure Schooljaar 2012-2013 Basisschool De duizendpoot creatieve ontdekkende school Volkslaan 27 8930 Menen 056/513578 Bezoek onze website: de-duizendpoot.be www.facebook.com/bsduizendpoot

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring. Gezellig bij

Nadere informatie

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen.

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen. INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, We kijken er naar uit om een heel schooljaar lang samen te werken met jullie kleuters in onze klas! We zullen zeker mooie momenten beleven! Het reilen en zeilen van onze

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 24 juni 2014 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE KLEUTERKLAS?... 5 OPENINGSUREN VAN DE SCHOOL... 5 OPVANG...

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Beste ouder(s), Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan voor de deur. Nog één dagje en we sluiten onze schoolpoort voor 2 maanden. We blikken

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie

Welkom in onze onthaalklas!

Welkom in onze onthaalklas! Welkom in onze onthaalklas! e-mail: gbs.depuzzel.vorst@gmail.com 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en onze onthaalklas.

Nadere informatie

Welkom in K1bij juf Nathalie

Welkom in K1bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Welkom in K1bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we de dag

Nadere informatie

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 2018-2019 bijlage Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 Inhoud 1. Personeel... 3 2. Samenstelling van de klassen... 4 2.1 Kleuterschool... 4 Dit schooljaar werken we in de kleuterschool met twee leeftijdsgroepen:...

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud:

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud: maandblad van de breg Eigenbilzen de breg, Winkelomstraat 10, 3740 Eigenbilzen, tel 089/515102 - Jaargang 3, nr. 1, september 2014 inhoud: p. 1 voorwoord p. 2 het is nooit te laat... p. 2 wist-je-dat...

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2018

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2018 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord eind juni 2018 Vakantie Vakantie is fijn, dat kun je niet ontkennen! Vakantie

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Gemeentelijke Basisschool t Dreefke Kapelweg 2-2328 Meersel-Dreef Tel 03/ 315 80 53 fax 03/ 313 83 29 GSM 0476/ 89 66 26 info@dreefke.be - www.dreefke.be Nieuwsbrief september 2016 Donderdag 1 Eerste schooldag

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 03/ 484 41 97 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Het kleuterteam : Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Juf Griet Juf Fabienne Juf Tilly Muizenklas Bijtjesklas Vlinderklas 4-jarigen

Nadere informatie

Infobrochure 1 ste kleuterklas

Infobrochure 1 ste kleuterklas Infobrochure 1 ste kleuterklas 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en de 1 ste kleuterklas. We wensen jullie veel plezier

Nadere informatie

Teekbroek Testelt 013/

Teekbroek Testelt 013/ STEDELIJKE KLEUTERSCHOOL t STELTJE Teekbroek 22 3272 Testelt 013/77.27.38 www.schoolsteltje.be SCHOOLUREN KLEUTERSCHOOL Maandag 9.00 u tot 12.10 u 13.20 u tot 15.50 u Dinsdag 9.00 u tot 12.10 u 13.20 u

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Gemeentelijke Basisschool t Dreefke Kapelweg 2-2328 Meersel-Dreef Tel 03/ 315 80 53 fax 03/ 313 83 29 GSM 0476/ 89 66 26 info@dreefke.be - www.dreefke.be Nieuwsbrief september 2017 Vrijdag 1 Zaterdag 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief start schooljaar

Nieuwsbrief start schooljaar Nieuwsbrief start schooljaar 1. Infomoment nieuw schooljaar 5 september Alle kinderen en ouders in de Alfons Biebuycklaan nodigen wij graag uit op dinsdag 5 september. Je maakt kennis met de klasleerkracht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Bijlagen schooljaar Informatie. Schooljaar Personeel. 2 - Kalender van vakantiedagen. 3 - Prijslijst. 4 - Maximumcapaciteit

Bijlagen schooljaar Informatie. Schooljaar Personeel. 2 - Kalender van vakantiedagen. 3 - Prijslijst. 4 - Maximumcapaciteit Informatie Schooljaar 2018-2019 1 - Personeel 2 - Kalender van vakantiedagen 3 - Prijslijst 4 - Maximumcapaciteit 1 - Personeel Directeur Lagere school Eva Uytdewilligen directeur@vinho.be 1 geel Wis Jacobs

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Sancta Maria Kleuterschool Sint-Pietersnieuwstraat 4 9600 Ronse 055/23 38 97 kleuterschool@sanctamaria.info website : www.sanctamaria.info Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Beste ouders,

Nadere informatie

L2: infoavond 19.00u (klaslokaal gelijkvloers) L4: infoavond 18.30u (klaslokaal bovenverdieping) L1: infoavond 19.00u (klaslokaal benedenverdieping)

L2: infoavond 19.00u (klaslokaal gelijkvloers) L4: infoavond 18.30u (klaslokaal bovenverdieping) L1: infoavond 19.00u (klaslokaal benedenverdieping) NIEUWSBRIEF september 2018 Agenda: Do 06/09 L3 + L4: zwemmen Vergadering oudercomité Ma 10/09 L3: infoavond 19.00u (klaslokaal bovenverdieping) L5: infoavond 18.30u (klaslokaal gelijkvloers) D1 11/09 Infoavond

Nadere informatie

Welkom in de kleuterklas

Welkom in de kleuterklas Welkom in de kleuterklas Industrielaan 31, 1070 Anderlecht Tel:02/521.82.98 Fax :02/521.82.99 secretariaat.brussel@bslucerna.be directie.brussel@bslucerna.be 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders In dit boekje wil ik even de werking van ons klasje toelichten.

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be WELKOM IN K1 Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring.

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterschool

Een dagje in de kleuterschool Een dagje in de kleuterschool *Parkeren doen we op de parking Achter Kennes. Welkom vanaf 8.30u.... de kleuters en hun ouders komen binnen langs de zwarte poorten 1 en 2 aan de parking achter de parochiezaal

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2016

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2016 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord eind juni 2016 Twee maanden Net geen negen weken 62 dagen, 1488 uren, 89 280

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders, In dit boekje wil ik even de werking van ons klasje toelichten.

Nadere informatie

INFOBOEKJE

INFOBOEKJE INFOBOEKJE 2017-2018 Welkom In dit infoboekje vinden jullie een aantal gegevens die betrekking hebben op het schooljaar 2016-2017. We duimen voor een keitof schooljaar voor iedereeen in De Vlinder! Mochten

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie