Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Waregem 13-1 Oud Containerpark

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Waregem 13-1 Oud Containerpark"

Transcriptie

1 Nota nvd auteur U war 13.1 oud containerpark dossier bestand September 2009 datum Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Waregem 13-1 Oud Containerpark 1 Initiatiefnemer Stad Waregem Gemeenteplein Waregem 2 Opdrachthouder Intercommunale Leiedal President Kennedypark Kortrijk 3 Voorwerp 3.1 Het RUP is een plan Het voorliggende plan is een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan en valt onder de definitie plan zoals geformuleerd door het D.A.B.M. 3.2 Het RUP valt onder het toepassingsgebied Het RUP vormt het kader op basis waarvan de stedenbouwkundige vergunning toegekend wordt en valt dus onder het toepassingsgebied van het D.A.B.M. 3.3 Bepaling van de plicht tot opmaak van een Plan-MER Het RUP is niet van rechtswege onderworpen aan de Plan-MER-plicht want: Intercommunale Leiedal - President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel fax info@leiedal.be BTW nr BE DEXIA

2 pagina 2 a) Art , 2, 1 DABM Het RUP vormt geen kader voor de toekenning van een vergunning voor de in bijlagen I en II van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 december 2004 opgesomde projecten. Het RUP regelt het gebruik van een klein gebied van lokaal niveau. Het RUP houdt een kleine wijziging in. b) Het RUP betreft geen plan, waar gelet op het mogelijk betekenisvolle effect op speciale beschermingszones, een passende beoordeling vereist is uit hoofde van het artikel 36ter, 3, vierde lid van het decreet van 21 oktober 1997 betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu (titel IV, artikel van het decreet van 5 april 1995 houdende algemene bepalingen algemeen milieubeleid). Daar het RUP niet van rechtswege onderworpen is aan de Plan-MER-plicht en een kleine wijziging inhoudt (art D.A.B.M.) wordt voor betreffend plan op basis van een screening geoordeeld of het aanzienlijke milieu kan hebben. 4 Beschrijving en verduidelijking van het plan 4.1 Naam plan RUP Waregem 13.1 Oud Containerpark 4.2 Fase van opmaak van het plan of programma Fase Datum goedkeuring Startnota x April 2009 Schetsontwerp x Voorontwerp Ontwerp Besluit 4.3 Plan- en procesevolutie: mogelijkheid tot planbijsturingen en mate van flexibiliteit Bijsturingen van het RUP zijn nog mogelijk naar aanleiding van opmerkingen: vanuit de verschillende adviserende instanties naar in kader van de screening (raadpleging betrokken instanties) vanuit de plenaire vergadering vanuit het openbaar onderzoek Het RUP laat een aantal elementen open om te beslissen bij de verdere uitwerking van het project. Elementen zoals financiële haalbaarheid, opmeting van de site, technische uitwerking,... spelen hierbij een rol.

3 pagina Ligging Provincie Arrondissement Gemeente Deelgemeente West-Vlaanderen Kortrijk Waregem Sint-Eloois-Vijve Situeringskaart 4.5 Feitelijke toestand Zie toelichtingsnota onder 8.

4 pagina Uitgangspunten en doelstellingen Het RUP wil de huidige site van het containerpark herbestemmen als wonen. De stad Waregem wenst er haar ambities m.b.t. betaalbaar wonen waar te maken. De voorschriften binnen het bestaande BPA stroken niet met de inrichting die de stad voor ogen houdt. Het containerpark kan op deze plaats niet blijven bestaan aangezien er onvoldoende ruimte is om onder meer een weegbrug te voorzien. Er bestaat reeds een nieuwe potentiële locatie voor het containerpark. De woningen aansluitend bij de effectieve projectzone zijn eveneens in het plangebied opgenomen. Dit is immers van belang voor de samenhang en de mogelijkheden voor ontdubbeling van de percelen. Knelpunten 1. Onverzorgde achterkanten van woningen 2. Oriëntatie voor woningen langs de Schoendalestraat 3. Lang smal binnengebied geeft slechts mogelijkheid voor ondiepe percelen 4. Smalle toegang tot het achterliggend gebied ten westen 5. Woningen langs Schoendalestraat hebben vaak een poortje naar het binnengebied toe Potenties 1. Verdichtingsproject met realisatie betaalbaar woonaanbod 2. Hedendaagse woonvormen kunnen omgeving opwaarderen 3. Mogelijkheid voor ontdubbeling percelen ten noorden van het binnengebied kan de rand beter afwerken 4.7 Voorgeschiedenis en eventueel reeds genomen beslissingen Het RUP betreft een wijziging van de bestemming volgens het gewestplan. Het RUP is geen voorwerp van een vroegere Plan-MER. Goedkeuring schetsontwerp op het College van Burgemeester en Schepenen op 28/05/ Voor welke activiteiten en/of projecten kan het plan het kader vormen 1. Bouw en aanleg van 25-tal woningen en 300 m openbare weg 2. Bouw van woningen in tweede orde t.a.v. bestaande woningen 3. Uitoefenen van activiteiten aan het wonen verwant en verenigbaar 4.9 Interferentie met andere plannen, projecten of activiteiten binnen of buiten de perimeter van het plan, voor zover in dit stadium al gekend Het RUP geeft uitvoering aan het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan van de stad Waregem. De afbakening van het stedelijk gebied Waregem is aan de gang. Het plangebied zal hoogstwaarschijnlijk binnen het stedelijk gebied vallen.

5 pagina 5 Het containerpark zal een andere locatie krijgen Beoordeling of het plan grens- of gewestgrensoverschrijdende aanzienlijke milieu kan hebben Het plangebied is niet gelegen aan een (gewest)grens en zal geen grensoverschrijdend effect hebben Bijdrage van het plan tot oplossingen van bestaande milieuproblemen Er stellen zich geen milieuproblemen die binnen dit RUP behandeld worden Reeds geraadpleegde studies, bronnen, milieugegevens, Zie screening (punt 5) onder beschrijving referentiesituatie Overzicht van mogelijke milieumaatregelen die vanaf het beginstadium worden ingecalculeerd Naast de geldende wetgeving en reglementering zie screening (punt 5) onder milderende maatregelen. De stedenbouwkundige voorschriften voorkomen en beperken de eventuele hinder en verstoring van de omgeving Leemten in de kennis volgens het stadium van het plan of programmaproces Zie screening (punt 5) onder leemten in de kennis Planalternatieven Een andere functie dan wonen op deze plaats lijkt niet wenselijk. Een recreatieve functie (bv sport, speelplein) heeft te weinig draagvlak in de omgeving (te weinig bewoners in de onmiddellijke omgeving). Kleinhandel is niet wenselijk gezien de reeds hoge druk in de omgeving en de positie centraal tussen woningen. Wonen kan de omgeving versterken en afwerken. Bij de bespreking van de mogelijke wordt telkens het nulalternatief toegelicht.

6 pagina 6 5 Inschatting van mogelijke aanzienlijke milieu (screening) 5.1 Beschrijving en inschatting van de mogelijke milieu Algemene methodiek De screening van de milieu verloopt in drie stappen: 1. Voor een eerste inschatting van de milieu worden in een ingreepeffectschema de mogelijke activiteiten en werken die op basis van het plan kunnen plaatsvinden geëvalueerd op potentiële milieuhinder. Deze worden getoetst aan de verschillende effectdisciplines. De hinder kan van tijdelijke of permanente aard zijn en zal in die zin ook verschillend beoordeeld worden. 2. De beschrijving en een inschatting van de mogelijke aanzienlijke milieu van het voorgenomen plan op de gezondheid en veiligheid van de mens, de ruimtelijke ordening, de biodiversiteit, de fauna en flora, de energie- en grondstoffenvoorraden, de bodem, het water, de atmosfeer, de klimatologische factoren, het geluid, het licht, de stoffelijke goederen, het cultureel erfgoed, het landschap, de mobiliteit en de samenhang tussen de genoemde factoren. De disciplines waar mogelijk een significant negatief effect verwacht wordt, worden verder uitgewerkt. Voor deze effectdisciplines wordt de referentiesituatie beschreven. Daarna worden de ingrepen en hun effect beschreven, aangevuld met remediërende maatregelen en eventuele leemten in de kennis. 3. Hieruit volgt een globale beoordeling van de voor de verschillende effectdisciplines.

7 pagina Ingreepeffectschema Beschrijving ingreep in tijd en ruimte Eerste afweging ten opzichte van de effectdisciplines Ingreep Omvang Duur Gezondheid van de mens Ruimtelijke ordening biodiversiteit, flora en fauna energie en grondstoffenvoorraad Bodem Water Atmosfeer en klimatologische factoren Geluid Licht Stoffelijke goederen en cultureel erfgoed Landschap Mobiliteit Realisatie woonproject + openbare wegenis Woningen in tweede orde 25-tal woningen 300 lopende meter weg Max. 25 Hoogstwaarschijnlijk slechts enkele P N* + N N N N* N N N N* / N* P N* + / N N N* N N N N / N Nevenfuncties Verenigbaar met P of N* N* / N N* N* N* N* N* N / N* de P woonomgeving N: niet significant effect N*: waarschijnlijk niet significant effect, effect zeer beperkt in ruimte en omvang, zeer lokaal effect S*: mogelijk significant effect verder te onderzoeken S: significant effect T: tijdelijk effect P: permanent effect (P : wisselend/niet-continu effect) /: niet relevant +: positief effect

8 pagina Beschrijving en inschatting van de mogelijke milieu Effect op de gezondheid en de veiligheid van de mens De tweede toegang tot de woonpercelen langs de Gentsebaan is een belangrijk element m.b.t. de veiligheid. De restgronden liggen niet in het zicht en vormen aanleiding tot sluikstorten, opslag van allerhande materiaal, hangjongeren,... Behoud bestaande ongedefinieerde binnenruimte. Omschrijving en beoordeling Het behoud van de achterontsluiting voor de woningen langs van de voorgenomen de Gentsebaan is een belangrijke meerwaarde. planopties met de mogelijke De nieuwe rijwoningen krijgen een achterontsluiting wat het gebruik van fiets stimuleert. De verkeersafwikkeling laat twee veilige opties open. Aanzienlijk milieueffect Nee Effect op de ruimtelijke ordening Het restgebied is op vandaag onbenut. De site is te klein geworden voor het containerpark. Heel wat percelen zijn relatief diep. Onderbenutte grond binnen stedelijk gebied. Omschrijving en beoordeling Verdichting is wenselijk binnen stedelijk gebied. van de voorgenomen De site vormt een opportuniteit (openbare eigendom) om planopties met de mogelijke een betaalbaar woonaanbod te realiseren. De realisatie van het woonproject en de eventuele ontdubbeling van de bestaande woonpercelen vormt een meerwaarde. Aanzienlijk milieueffect Nee Effect op de biodiversiteit, fauna en flora Op vandaag is het merendeel van het plangebied verhard of bebouwd. In het binnengebied zijn een aantal minder waardevolle en jonge bomen aanwezig. Geen duidelijke functie noch inrichting van het binnengebied. Omschrijving en beoordeling De aanwezige natuurlijke waarde van het gebied is uiterst van de voorgenomen gering. planopties met de mogelijke De aanleg als openbare weg met parkeren tussen het groen kan een positief effect hebben op aanwezigheid en onderhoud van groen. Aanzienlijk milieueffect Nee

9 pagina 9 Effect op energie- en grondstoffenvoorraad Bestaande bebouwing en verharding, geen verontreiniging gekend. Behoud bestaande bebouwing en verharding. Omschrijving en beoordeling Bij de verwijdering van het containerpark zal de verharding van de voorgenomen opengebroken worden. Dit brengt een zekere hoeveelheid planopties met de mogelijke bouwafval met zich mee. Aanzienlijk milieueffect Nee Effect op de bodem Omschrijving en beoordeling van de voorgenomen planopties met de mogelijke Aanzienlijk milieueffect Er zijn geen activiteiten gekend met een risico voor de bodem. Er zijn geen belangrijke ondergrondse constructies aanwezig. Het grootste deel van de bodem binnen het plangebied is matig gevoelig voor grondwaterstromingen en infiltratiegevoelig. Het terrein ligt zo goed als vlak. Behoud bestaande toestand. Dezelfde soort activiteiten als er nu aanwezig zijn, kunnen ook met dit RUP bestaan. De aanleg van wegenis en de bouw van woningen veronderstelt grondwerken, maar slechts van beperkte omvang. Nee Effect op het water Omschrijving en beoordeling van de voorgenomen planopties met de mogelijke Aanzienlijk milieueffect Het plangebied omvat geen waterloop en is niet overstromingsgevoelig. De bestaande verharding van het conainerpark is meer dan de geplande nieuwe openbare verharding. De woningen dienen aan de gewestelijke verordening omtrent hemelwateropvang te voldoen. Voor het openbaar domein wordt een bufferbekken voor ogen gehouden en in de inrichtingsstudie weergegeven. Nee

10 pagina 10 Effect op de atmosfeer en klimatologische factoren Onbenut restgebied in stedelijk gebied. Behoud bestaande situatie. Omschrijving en beoordeling Het verdichten van stedelijk gebied stimuleert het gebruik van de voorgenomen van het openbaar vervoer en de fiets. Er wordt een groter planopties met de mogelijke draagvlak gecreëerd voor de functies in de omgeving. Nieuwe bebouwing creëert wel bijkomend verkeer. In relatie tot deze omgeving is dit aanvaardbaar. Bovendien zal het verkeer met het verdwijnen van het containerpark waarschijnlijk afnemen. Aanzienlijk milieueffect Nee Effect op het geluid Omschrijving en beoordeling van de voorgenomen planopties met de mogelijke Aanzienlijk milieueffect De bestaande omgeving omvat diverse lawaai-generende functies: gewestweg, garages, supermarkt, hotel, containerpark,... Behoud bestaande geluidsproductie. De eventueel bijkomende woningen vormen niet specifiek een bron van geluid. Eventuele nevenfuncties dienen afgewogen te worden m.b.t. hun geluidsproductie in relatie tot de woonomgeving. Deze afweging gebeurt op het ogenblik van de vergunningsaanvraag. Nee Effect op het licht Omschrijving en beoordeling van de voorgenomen planopties met de mogelijke Aanzienlijk milieueffect Stedelijke omgeving: straatverlichting, woningen, andere functies,... Behoud bestaande situatie. De voorziene activiteiten verhogen de lichtproductie niet in aanzienlijke mate. Binnen een stedelijke omgeving is het verlichten van de openbare ruimte gewenst in het kader van veiligheid. Nee

11 pagina 11 Effect op de stoffelijke goederen, het cultureel erfgoed en het landschap Ten oosten van het plangebied bevindt zich het voormalig stationsgebouw van Sint-Eloois-Vijve, een beschermd monument. Het plangebied zelf bestaat uit een voormalige spoorwegtracé. Het containerpark en de onbebouwde hoek van de Schoendalestraat met de Vijfseweg geven onvoldoende kwaliteit aan de omgeving van het monument. Omschrijving en beoordeling Een kwaliteitsvol bouwproject op de hoek kan de omgeving van de voorgenomen opwaarderen. planopties met de mogelijke De inname van het spoorwegtracé is te verantwoorden aangezien dit segment van de voormalige spoorverbinding geen ruimtelijke connectie meer maakt met de Gentseweg en bijgevolg niet meer functioneel kan worden uitgebouwd. Aanzienlijk milieueffect Nee Effect op de mobiliteit Omschrijving en beoordeling van de voorgenomen planopties met de mogelijke Aanzienlijk milieueffect Het plangebied grenst aan twee gewestwegen: Gentsebaan en Vijfseweg. Dit zijn drukke verbindings- en invalswegen waarlangs verschillende verkeersaantrekkende functies gevestigd zijn. Het containerpark is één van deze verkeersaantrekkende functies. Het inbreidingsproject houdt rekening met de zichtbaarheid en de draaicirkels m.b.t. de nieuw aan te leggen openbare weg. Voorschriften m.b.t. parkeren verhinderen dat het inbreidingsproject bijkomende parkeerdruk legt op de omgeving. Nee

12 pagina Overzicht van de beoordeling van de aanzienlijke milieu Globaal overzicht aanzienlijk effect ja/nee Effect op - gezondheid en veiligheid van de mens nee - ruimtelijke ordening nee - biodiversiteit, flora en fauna nee - energie en grondstoffenvoorraad nee - bodem nee - water nee - atmosfeer en klimatologische factoren nee - geluid nee - licht nee - stoffelijke goederen en cultureel erfgoed nee - landschap nee - mobiliteit nee Gezien de beperkte omvang van het plan en de beperkte ingrepen zijn er weinig tot geen met een grote invloed te verwachten. 5.2 De kenmerken van plannen en programma s De mate waarin het plan een kader vormt voor projecten en andere activiteiten met betrekking tot de ligging, aard, omvang en gebruiksvoorwaarden en de toewijzing van hulpbronnen Het RUP heeft geen betrekking op hulpbronnen De mate waarin het plan andere plannen en programma s, met inbegrip van die welke deel zijn van een hiërarchisch geheel, beïnvloedt. Het gemeentelijk RUP geeft uitvoering aan het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan. Het gemeentelijk RUP staat onder aan de hiërarchie van de ruimtelijke uitvoeringsplannen. Het gemeentelijk RUP is niet gemeentegrensoverschrijdend De relevantie van het plan voor de integratie van milieuoverwegingen, vooral met het oog op de bevordering van duurzame ontwikkeling Niet relevant voor dit RUP.

13 pagina Milieuproblemen die relevant zijn voor het plan Zie punt De relevantie van het plan voor de toepassing van de milieuwetgeving van de Europese Gemeenschap Niet relevant. 6 Conclusie Voor het voorliggende RUP wordt, rekening houdend met de beperkte van de mogelijke ingrepen ten opzichte van de huidige referentiesituatie en de voorkomende milderende maatregelen en toepassing van de geldende reglementering, geen aanzienlijke milieu verwacht; bijgevolg wordt voorgesteld ontheffing te verlenen tot opmaak van een Plan-MER.

14 STAD WAREGEM RUP 13.1 Oud Containerpark figuur xx: watertoets (1) Legende plangebied erosiegevoelige gebieden niet erosiegevoelig erosiegevoelig grondwaterstromingsgevoelige gebieden geen informatie beschikbaar zeer gevoelig voor grondwaterstroming (type 1) matig gevoelig voor grondwaterstroming (type 2) weinig gevoelig voor grondwaterstroming (type 3) hellingenkaart 0,5 0,5-5 erosiegevoelige gebieden 5-10 grondwaterstromingsgevoelige gebieden > 10 infiltratiegevoelige bodems niet infiltratiegevoelig infiltratiegevoelig bron: Agiv schaal: 1:12,500 hellingenkaart Meters infiltratiegevoelige bodems

15 STAD WAREGEM RUP 13.1 Oud Containerpark figuur xx: watertoets (2) Legende plangebied overstromingsgevoelige gebieden niet overstromingsgevoelig effectief overstromingsgevoelig mogelijk overstromingsgevoelig winterbed geen informatie beschikbaar winterbedding waterlopen bevaarbare waterlopen beek categorie 1 beek categorie 2 overstromingsgevoelige gebieden winterbedkaart waterlopen zoneringsplan beek categorie 3 zoneringsplan centraal gebied individueel te optimaliseren buitengebied collectief geoptimaliseerd buitengebied collectief te optimaliseren buitengebied bron: Agiv schaal: 1:12, Meters

16 STAD WAREGEM RUP 13.1 Oud Containerpark Leievallei plan-mer screening Zandig Leie-Schelde-interfluvium Legende plangebied biologische waarderingskaart biologisch minder waardevol stedelijk gebied waregem complex van biologisch minder waardevolle en waardevolle elementen complex van biologisch minder waardevolle, waardevolle en zeer waardevolle elementen complex van biologisch minder waardevolle en zeer waardevolle elementen biologisch waardevol complex van biologisch waardevolle en zeer waardevolle elementen biologisch zeer waardevol landschapsatlas biologische waarderingskaart ankerplaatsen landschapsatlas lijnrelikten puntrelikten reliktenzone traditionele landschappen bodemkaart 01. Antropogeen 04. Vochtig zand 05. Droog zand 09. Nat zandleem Unilin Flooring NV 10. Vochtig zandleem 15. Natte klei 18. Natte Zware Klei sevesobedrijven Unilin Flooring NV Progalys b.v.b.a. Progalys b.v.b.a. bron: Agiv schaal: 1:10,000 bodemkaart Meters sevesobedrijven schaal: 1/25.000

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP WAR 04 Sint-Eloois-vijve Molenstraat

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP WAR 04 Sint-Eloois-vijve Molenstraat Nota bta /nvd auteur u war 004/ NVD-ddc dossier 20080826 screeningsnota warmolenstraat.doc bestand 29 augustus 2008 datum Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP WAR 04 Sint-Eloois-vijve

Nadere informatie

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Waregem 12-1 Karmel

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Waregem 12-1 Karmel Nota nvd auteur u war 12-1 dossier RUP WAR 12-1 Karmelscreeningsnota.doc bestand September 2009 datum Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Waregem 12-1 Karmel 1 Initiatiefnemer Stad

Nadere informatie

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Gemeente WEVELGEM: RUP 3-1 Menenstraat-Noord

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Gemeente WEVELGEM: RUP 3-1 Menenstraat-Noord Nota SVE/JKL auteur u wev 3.1 Menestraat-Noord dossier 20080618_planmerscreening_Menestraa t-noord bestand 4 Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Gemeente WEVELGEM: RUP 3-1 Menenstraat-Noord

Nadere informatie

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Pascal Van Ghelue Geograaf - Diensthoofd Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Inhoud 1. Doel milieueffectrapportage 2. Regelgeving 3. Rapportagevormen

Nadere informatie

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen. Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen. Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Inhoud 1. Doel milieueffectrapportage 2. Regelgeving 3. Rapportagevormen (4)

Nadere informatie

Stad Tielt Verzoek tot raadpleging

Stad Tielt Verzoek tot raadpleging baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 00000 Stad Tielt Verzoek tot raadpleging RUP Ankelaarstraat plan_id: april 2009 1. inlichtingen en coördinaten van de initiatiefnemer...

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Kortrijk Venning Goedkope Woning

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Kortrijk Venning Goedkope Woning Nota planmerscreening sho/sve auteur u kor 9 dossier 20100707 n-planmerscreening_rup- bestand KOR-Venning-Goedkope-woning-def-naadviesronde.doc 7 juli 2010 datum Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening)

Nadere informatie

afbakening zeehavengebied Antwerpen

afbakening zeehavengebied Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening zeehavengebied Antwerpen Havenontwikkeling linkerscheldeoever Bijlage VIb: onderzoek tot milieueffectrapportage deelgebied polder tussen Verrebroek en

Nadere informatie

RUP Bavikhove Dorp West. Publieke raadpleging tem Informatievergadering

RUP Bavikhove Dorp West. Publieke raadpleging tem Informatievergadering RUP Bavikhove Dorp West Publieke raadpleging 19.06 tem 17.08.2017 Informatievergadering 26.06.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling in zones stedenbouwkundige

Nadere informatie

Stad Roeselare gedeeltelijke herziening BPA Kazand-West Verzoek tot raadpleging

Stad Roeselare gedeeltelijke herziening BPA Kazand-West Verzoek tot raadpleging 05574 Stad Roeselare gedeeltelijke herziening BPA Kazand-West Verzoek tot raadpleging plan_id: 2.24_34_1 juli 2010 baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 1. inlichtingen

Nadere informatie

RUP Moleneiland. Publieke raadpleging tem Informatievergadering en mini-workshop

RUP Moleneiland. Publieke raadpleging tem Informatievergadering en mini-workshop RUP Moleneiland Publieke raadpleging 24.11.2017 tem 22.01.2018 Informatievergadering en mini-workshop 30.11.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling

Nadere informatie

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Kortrijk Warande

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP Kortrijk Warande Nota Plan-MER-screening sho/sve auteur u kor 11 dossier 20110902-n-planmerscreening_RUP- bestand KOR-Warande-na-adviesronde-aanpas nt zichtb 2 september 2011 datum Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening)

Nadere informatie

RUP Klaverblad Zuid-Oost Gemeente Lummen Kaart 1 Situering

RUP Klaverblad Zuid-Oost Gemeente Lummen Kaart 1 Situering Kaart 1 Situering 1. Vectoriële versie van Streetnet, versie 2003 3. Kadastrale gegevens van GRB 1 / 14 Kaart 2 Landschapsatlas Zuiderkempen Dijle-Gete-Demeras 1. Vectoriële versie van de Landschapsatlas,

Nadere informatie

RUP Eiland. Publieke raadpleging tem Informatiemarkt

RUP Eiland. Publieke raadpleging tem Informatiemarkt RUP Eiland Publieke raadpleging 24.11.2017 tem 22.01.2018 Informatiemarkt 7.12.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling in zones stedenbouwkundige

Nadere informatie

Plenaire vergadering RUP Harelbeke Bavikhove dorp West voorontwerp

Plenaire vergadering RUP Harelbeke Bavikhove dorp West voorontwerp Vergaderingsverslag dossier 20180607-u-HAR- verslag plenaire vergadering bestand Stad Harelbeke plaats 01/06/2018 Datum Plenaire vergadering RUP Harelbeke Bavikhove dorp West voorontwerp Overeenkomstig

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 september 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Marnixdreef Lier voorlopige

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

PlanMer Regenboogstadion Waregem Situering plangebied op macroschaal Legende

PlanMer Regenboogstadion Waregem Situering plangebied op macroschaal Legende plangebied Vijfseweg Noorderlaan Noorderlaan Oosterlaan Oosterlaan Noorderlaan Kruishoutemsew Westerlaan Zuiderlaan Expresweg Jozef Duthoystraat Westerlaan Stormestraat Meersstraat Zuiderlaan Zuiderlaan

Nadere informatie

RUP Torhout-Noord Stad Torhout Kaart 1 Situering

RUP Torhout-Noord Stad Torhout Kaart 1 Situering Sint-Rembertlaan Kaart 1 Situering Koningsdreef Wegverbinding Pottebezemstraat Berg-op-Zoomstraat Bruggestraat Keibergstraat Keibergstraat P.P.Rubenslaan 1. Vectoriële versie van Streetnet, versie 2003

Nadere informatie

PRUP Regionaal bedrijventerrein Jagersborg te Maaseik - Herziening RUP's. Kaart 1 Situering

PRUP Regionaal bedrijventerrein Jagersborg te Maaseik - Herziening RUP's. Kaart 1 Situering Kaart 1 Situering 1. Vectoriële versie van Streetnet, versie 2003 3. Kadastrale gegevens van GRB 1 / 14 Kaart 2 Landschapsatlas Maasland 1. Vectoriële versie van de Landschapsatlas, MVG-LIN-AMINAL Monumenten

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN bvba Advies Ruimtelijke Kwaliteit (bvba ARK) Augustijnenlaan

Nadere informatie

GEMEENTE KORTENBERG DEEL II: GRAFISCH LUIK. Provincie Vlaams Brabant Arrondissement Leuven Gemeente Kortenberg RUP VIERHUIZEN RU KOG 2008/056

GEMEENTE KORTENBERG DEEL II: GRAFISCH LUIK. Provincie Vlaams Brabant Arrondissement Leuven Gemeente Kortenberg RUP VIERHUIZEN RU KOG 2008/056 Provincie Vlaams Brabant Arrondissement Leuven Gemeente Kortenberg GEMEENTE KORTENBERG RUP VIERHUIZEN RU KOG 2008/056 DEEL II: GRAFISCH LUIK voorlopig vastgesteld d.d. 10/03/2014 RUP VIERHUIZEN KORTENBERG

Nadere informatie

afbakening zeehavengebied Antwerpen

afbakening zeehavengebied Antwerpen ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening zeehavengebied Antwerpen Bijlage VIc: onderzoek tot milieueffectrapportage deelgebied polder tussen Verrebroek en Kieldrecht 1 Doelstelling

Nadere informatie

gemeente Deerlijk RUP 16-1 Zonevreemde bedrijven in het buitengebied - spoor 1 arpril 2013, voorontwerp

gemeente Deerlijk RUP 16-1 Zonevreemde bedrijven in het buitengebied - spoor 1 arpril 2013, voorontwerp gemeente Deerlijk RUP 16-1 Zonevreemde bedrijven in het buitengebied - spoor 1 arpril 2013, voorontwerp Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500

Nadere informatie

Bijlage 1: Beslissing dienst MER over screening

Bijlage 1: Beslissing dienst MER over screening Bijlage 1: Beslissing dienst MER over screening Bijlage 2: Beslissing planologisch attest Bijlage 3: verslag plenaire vergadering en adviezen gemeentelijke commissie voor ruimtelijke

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

p r o v tn c I e Limburg

p r o v tn c I e Limburg 201 7-05-1 I p r o v tn c I e Limburg D rectie omgeving College van burgemeester en schepenen Kazernestraat 13 38OO SINT-TRUIDEN Ruimtelijke elanning en Beleid Geacht college BetreÍt: uw vezoek tot raadpleging

Nadere informatie

Gemeentebestuur Tessenderlo Markt z/n 3980 Tessenderlo tel: fax: Website: SCHOOT

Gemeentebestuur Tessenderlo Markt z/n 3980 Tessenderlo tel: fax: Website:  SCHOOT Gemeentebestuur Tessenderlo Markt z/n 3980 Tessenderlo tel: 013 66 17 15 fax: 013 67 36 93 Website: www.tessenderlo.be SCREENING VAN DE PLAN-MER-PLICHT GEINTEGREERD ADVIES GEMEENTELIJK RUP SCHOOT Ilgatlaan

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldepolders Hingene in Bornem DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

gemeentegrens grens RUP Antropogeen Nat zand Vochtig zand Droog zand Nat zandleem Vochtig zandleem Droge zandleem RUP Olieberg Bodemkaart Kaart x

gemeentegrens grens RUP Antropogeen Nat zand Vochtig zand Droog zand Nat zandleem Vochtig zandleem Droge zandleem RUP Olieberg Bodemkaart Kaart x Antropogeen Nat zand Vochtig zand Droog zand Nat zandleem Vochtig zandleem Droge zandleem P:\247782\5_Gra\GIS\screening\247782_00_BODEMKAART.mxd Bodemkaart bodemkaart - drainageklassen niet bepaald zeer

Nadere informatie

Stad WAREGEM RUP WINDHOEK. november 2018 procesnota

Stad WAREGEM RUP WINDHOEK. november 2018 procesnota Stad WAREGEM RUP WINDHOEK november 2018 procesnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be Ontwerper

Nadere informatie

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1'

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' 1. Inleiding Deze nota behandelt de adviezen die zijn binnengekomen in

Nadere informatie

Vlaamse Regering DE VLAAMSE REGERING,

Vlaamse Regering DE VLAAMSE REGERING, Vlaamse Regering Besluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oosterweelverbinding DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Openruimtegebieden Beneden-Nete DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse Codex

Nadere informatie

Screening milieueffecten van het PRUP Hof Ter Molleken Gemeente Gooik Februari 2009

Screening milieueffecten van het PRUP Hof Ter Molleken Gemeente Gooik Februari 2009 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT directie : Infrastructuur dienst : Ruimtelijke ordening Vragen naar Shary Heuninckx - Hilda Stoop Telefoon - fax 016/26.75.07-016/26.75.85 e-mail shary.heuninckx@vlaamsbrabant.be

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

College Burgemeester en Schepenen t.a.v. mevr. Mia Vanden Driessche Polenplein Ardooie. Koolskamp, 13 november 2015.

College Burgemeester en Schepenen t.a.v. mevr. Mia Vanden Driessche Polenplein Ardooie. Koolskamp, 13 november 2015. College Burgemeester en Schepenen t.a.v. mevr. Mia Vanden Driessche Polenplein 15 8850 Ardooie Koolskamp, 13 november 2015. Betreft: Verzoek tot raadpleging in het kader van een onderzoek tot plan-m.e.r.-plicht

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RUP ZORGDORP STARTNOTA

RUP ZORGDORP STARTNOTA RUP ZORGDORP STARTNOTA participatiemoment 13-06-2018 06492 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be INHOUD wat is een ruimtelijk uitvoeringsplan? waarom een RUP Zorgdorp?

Nadere informatie

RUP hoek Haringstraat-Vondelstraat Gedeeltelijke wijziging van RUP Landelijk gebied rond Bavikhove en Hulste. Maart 2014, definitieve vaststelling

RUP hoek Haringstraat-Vondelstraat Gedeeltelijke wijziging van RUP Landelijk gebied rond Bavikhove en Hulste. Maart 2014, definitieve vaststelling RUP hoek Haringstraat-Vondelstraat Gedeeltelijke wijziging van RUP Landelijk gebied rond Bavikhove en Hulste Maart 2014, definitieve vaststelling Dit document wordt opgemaakt in opdracht van Stad Harelbeke

Nadere informatie

KAART 1 LUCHTFOTO. groep Aertssen. planologisch attest. bron AGIV orthofoto middenschalig winteropname (2013) studiegebied

KAART 1 LUCHTFOTO. groep Aertssen. planologisch attest. bron AGIV orthofoto middenschalig winteropname (2013) studiegebied OMGEVING. 3 februari 2015. 15011_PL_001_luchtfoto KAART 1 LUCHTFOTO groep Aertssen. planologisch attest. bron AGIV orthofoto middenschalig winteropname (2013) 0 100 200 m OMGEVING. 3 februari 2015. 15011_PL_002_topografie

Nadere informatie

Kaart 36: plangebied en omgeving grondwaterstromingsgevoelige gebieden Kaart 37: plangebied en omgeving infiltratiegevoelige gebieden Kaart 38:

Kaart 36: plangebied en omgeving grondwaterstromingsgevoelige gebieden Kaart 37: plangebied en omgeving infiltratiegevoelige gebieden Kaart 38: scopingsnota bijlages stad Ieper RUP Jan Yperman en omgeving KAARTEN Kaart 1: situering plangebied en afbakening kleinstedelijk gebied Ieper topografische kaart Kaart 2: situering plangebied en afbakening

Nadere informatie

RUP brandstofhandel Hogeweg 37

RUP brandstofhandel Hogeweg 37 Provincie Oost Vlaanderen Gemeente Berlare screeningsnota mer RUP brandstofhandel Hogeweg 37 1 colofon samenstelling en ontwerp Gemeente Berlare Technische dienst versie april 2011 2 1. Bestaande feitelijke

Nadere informatie

Onderzoek tot plan-mer-plicht (screening) RUP Zannekinlaan(bis)

Onderzoek tot plan-mer-plicht (screening) RUP Zannekinlaan(bis) GEOMEX bvba Kapelleriestraat 3 8840 Staden Tel. 051 70 25 75 Fax 051 70 50 55 e-mail: info@geomex.be Onderzoek tot plan-mer-plicht (screening) RUP Zannekinlaan(bis) Inlichtingen en coördinaten van de

Nadere informatie

Project-m.e.r.-screening

Project-m.e.r.-screening Project-m.e.r.-screening Aan het college van burgemeester en schepenen de deputatie van de provincieraad straat en nummer postnummer en gemeente LNE-MER-01-120913 In te vullen door de behandelende afdeling

Nadere informatie

Stad WAREGEM RUP WINDHOEK. juni 2018, procesnota, fase scopingnota

Stad WAREGEM RUP WINDHOEK. juni 2018, procesnota, fase scopingnota Stad WAREGEM RUP WINDHOEK juni 2018, procesnota, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

gewenste ruimtelijke structuur voor Sint-Truiden

gewenste ruimtelijke structuur voor Sint-Truiden gewenste ruimtelijke structuur voor Sint-Truiden stad sint-truiden - rup recastrip brustem - kaart 1 secundaire verbindingsweg met laanbeplanting beekvalleien te ontwikkelen als natuurlijke dragers met

Nadere informatie

Verkaveling Het Leeg - Rietbeemden - Advies Aquafin -

Verkaveling Het Leeg - Rietbeemden - Advies Aquafin - Gemeente Brasschaat Verkaveling Het Leeg - Rietbeemden - Advies Aquafin - Januari 2011 K. Van Hul, Bekkenverantwoordelijke Beneden-Schelde G. Defloor, Projectleider Projectbeheer OMSCHRIJVING VAN DE OPDRACHT

Nadere informatie

gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota

gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56

Nadere informatie

Aanbevelingen voor het opstellen van een kennisgevingsdossier. MER-forum 10 juni 2004

Aanbevelingen voor het opstellen van een kennisgevingsdossier. MER-forum 10 juni 2004 Aanbevelingen voor het opstellen van een kennisgevingsdossier MER-forum 10 juni 2004 Inleiding MER-forum 10 juni 2004 Aanbevelingen voor het opstellen van een kennisgeving (project-m.e.r.) Inhoud van de

Nadere informatie

naam: gedeeltelijke wijziging van het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse datum: 17/07/2000 met bestemming:

naam: gedeeltelijke wijziging van het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse datum: 17/07/2000 met bestemming: naam: gedeeltelijke wijziging van het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse datum: 17/07/2000 met bestemming: bufferzones 1.1.1.2 een algemeen plan van aanleg (A.P.A) Niet van toepassing in Dilbeek 1.1.1.3 een

Nadere informatie

onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (plan-mer screening)

onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (plan-mer screening) onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (plan-mer screening) RUP gemeenteplein gemeente edegem maart 2009 VERZOEK TOT RAADPLEGING Inhoud Kaarten...3 1. Beschrijving plan en afbakening plangebied...4

Nadere informatie

gemeente Zwevegem RUP Omleidingsweg IMOG en Moen-Trekweg december 2017, startnota

gemeente Zwevegem RUP Omleidingsweg IMOG en Moen-Trekweg december 2017, startnota gemeente Zwevegem RUP Omleidingsweg IMOG en Moen-Trekweg december 2017, startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Dit ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) bestaat uit de volgende niet te scheiden

Nadere informatie

Onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (Plan MER screening) juni 2009

Onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (Plan MER screening) juni 2009 RUP Kloosterwijk Onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (Plan MER screening) juni 2009 1 Inlichtingen en coördinaten van de initiatiefnemer Initiatiefnemer: Gemeente Beveren Stationsstraat

Nadere informatie

Project-m.e.r.-screening

Project-m.e.r.-screening Project-m.e.r.-screening Aan het college van burgemeester en schepenen de deputatie van de provincieraad straat en nummer postnummer en gemeente LNE-MER-01-120913 In te vullen door de behandelende afdeling

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag:

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is slechts een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota Stad harelbeke RUP MOLENeiland juli 2018, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende nadere regels voor de milieueffectrapportage over projecten en voor de omgevingsveiligheidsrapportage

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende nadere regels voor de milieueffectrapportage over projecten en voor de omgevingsveiligheidsrapportage Besluit van de Vlaamse Regering betreffende nadere regels voor de milieueffectrapportage over projecten en voor de omgevingsveiligheidsrapportage DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 5 april 1995

Nadere informatie

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd:

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd: N o t a b e t r e f f e n d e d e b e h a n d e l i n g v a n d e a d v i e z e n i n k a d e r v a n h e t o n d e r z o e k t o t m i l i e u e f f e c t r a p p o r t a g e v a n de R U P s V r o e

Nadere informatie

PUBLICITEITSVERORDENING PLAN-MER-SCREENING

PUBLICITEITSVERORDENING PLAN-MER-SCREENING PUBLICITEITSVERORDENING PLAN-MER-SCREENING Pagina 1 van 10 1. Inlichtingen en coördinaten van de initiatiefnemer Initiatiefnemer: Contactgegevens: Vlaamse Regering, bij delegatie de minister, bevoegd voor

Nadere informatie

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen Bijlage II stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Nadere informatie

BETREFT: plan MER screening

BETREFT: plan MER screening Vlaamse overheid Adviezen en Vergunningen Antwerpen Lange Kievitstraat 111-113 bus 63 2018 ANTWERPEN T 03 224 63 14 aves.ant.anb@lne.vlaanderen.be Stad Antwerpen Bedrijfseenheid Stadsontwikkeling Francis

Nadere informatie

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN " Afbakening kleinstedelijk gebied Waregem op het grondgebied Zulte " Deel 2: Grafisch plan Stedenbouwkundige voorschriften mei 2012 Deel 2: Grafisch plan en stedenbouwkundige

Nadere informatie

Deze nota moet samen gelezen worden met de toelichtingsnota van het voorontwerp (november 2015).

Deze nota moet samen gelezen worden met de toelichtingsnota van het voorontwerp (november 2015). SCREENINGSNOTA sve/ipu auteur u anz 24-1 KMO Mekeirleweg 07 dossier 20160218-planmerscreening ANZ 24 KMO Mekeirleweg -ontheffingsvraag.docx bestand 18 februari 2016 Datu m Onderzoek tot Plan-MER-plicht

Nadere informatie

Zulte. Voorontwerp RUP Herziening RUP Woonzone Klooster Machelen. Verzoek tot raadpleging. Gent 19 09 2011

Zulte. Voorontwerp RUP Herziening RUP Woonzone Klooster Machelen. Verzoek tot raadpleging. Gent 19 09 2011 Zulte Voorontwerp RUP Herziening RUP Woonzone Klooster Machelen Verzoek tot raadpleging Gent 19 09 2011 Zulte Voorontwerp RUP Herziening RUP Woonzone Klooster Machelen Verzoek tot raadpleging Gent 19 09

Nadere informatie

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 14.11.2011 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 68251 VLAAMSE OVERHEID N. 2011 2948 [C 2011/35922] 14 OKTOBER 2011. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Deze nota moet samen gelezen worden met de toelichtingsnota van het voorontwerp (mei 2015).

Deze nota moet samen gelezen worden met de toelichtingsnota van het voorontwerp (mei 2015). SCREENINGSNOTA sve/bla auteur u war 20-1 Bosstraat Galgestraat 07 dossier 20151022-planmerscreening WAR 20 bestand Beveren Bosstraat Galgestraat - ontheffingsvraag.docx 22 oktober 2015 Datu m Onderzoek

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota Stad harelbeke RUP eiland november 2017, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 -

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota Stad harelbeke RUP eiland maart 2018, procesnota, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 - fax

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

gemeente zwevegem RUP Gemeentepark procesnota december 2018, fase scoping

gemeente zwevegem RUP Gemeentepark procesnota december 2018, fase scoping gemeente zwevegem RUP Gemeentepark procesnota december 2018, fase scoping Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16

Nadere informatie

Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018

Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018 Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018 Algemeen - Tijdens de periode van publieke inspraak van 12 maart 2018 tot en met 12 mei 2018 zijn er verschillende

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Kustpolders tussen Oudenburg, Jabbeke en Stalhille' DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RUP MOLENBEEK SPORT & RECREATIE

RUP MOLENBEEK SPORT & RECREATIE RUP MOLENBEEK SPORT & RECREATIE PLAN-MER SCREENINGSNOTA (deel II kaartenbundel) Adviesverlening en begeleiding Ruimtelijke ordening Januari 2015 (ontheffingsaanvraag) Projectnr. IL: 506.016 MER-dossiernr.:

Nadere informatie

N16 Scheldebrug Temse-Bornem

N16 Scheldebrug Temse-Bornem gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bijlage III: toelichtingsnota tekst colofon Vlaams Ministerie Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed Departement RWO - Ruimtelijke Planning Phoenixgebouw

Nadere informatie

23016_D_0157_H_011_00

23016_D_0157_H_011_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Gemeentebestuur Dilbeek Beroep: Gemeentebestuur Adres: Gemeenteplein 1 1700 Dilbeek Datum van aanvraag: 23 februari 2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK

Nadere informatie

RUP 'KERN WIEKEVORST'

RUP 'KERN WIEKEVORST' kaart 1: situering - topokaart bron: NGI, Brussel 350156_kaart1 kaart 2: bestaande feitelijke toestand - orthofoto bron: D igitale versie van de Orthofoto's, middenschalig, kleur, provincie Antwerpen opname

Nadere informatie

gemeente anzegem RUP Reynaert juli 2017, procesnota, fase startnota

gemeente anzegem RUP Reynaert juli 2017, procesnota, fase startnota gemeente anzegem RUP Reynaert juli 2017, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 -

Nadere informatie

Gemeente Schilde RUP "De Vogelenzang " Procesnota Juli 2018

Gemeente Schilde RUP De Vogelenzang  Procesnota Juli 2018 Gemeente Schilde RUP "De Vogelenzang " Procesnota Juli 2018 COLOFON Opdracht: RUP De Vogelenzang Opdrachtgever: Gemeente Schilde Ruimtelijke Ordening Brasschaatsebaan 30 2970 Schilde Opdrachthouder: Antea

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE NOTARIS ANNELIES VERSTRAETE Zwaanaardestraat 18 9112 Sinaai (Sint-Niklaas) IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Beroep NOTARIS ANNELIES

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Ruimtelijke ordening. Uitvoering RSPA : PRUP Oude

Nadere informatie

Eeklo RUP Stedelijk inbreidingsgebied Boelare-Kerkstraat Samenvatting adviezen screeningsnota Verloop. 2. Samenvatting adviezen

Eeklo RUP Stedelijk inbreidingsgebied Boelare-Kerkstraat Samenvatting adviezen screeningsnota Verloop. 2. Samenvatting adviezen Eeklo RUP Stedelijk inbreidingsgebied Boelare-Kerkstraat Samenvatting adviezen screeningsnota 25-01-2016 1. Verloop Op 04-12-2015 werden de opmerkingen van de Dienst Mer ontvangen. Het document werd op

Nadere informatie

Uittreksel uit het vergunningenregister

Uittreksel uit het vergunningenregister datum 31 januari 2017 uw kenmerk JBesage33B ons kenmerk bijlage(n) / contactpersoon Christel Belpaeme infonot@oostende.be Uittreksel uit het vergunningenregister Voor zover ons bekend, is er 1 dossier

Nadere informatie

OUD-TURNHOUT RUP De Hoogt Aanvulling screeningsnota

OUD-TURNHOUT RUP De Hoogt Aanvulling screeningsnota OUD-TURNHOUT RUP De Hoogt Aanvulling screeningsnota December 2010 COLOFON Opdrachtgever: Turnhout Project: RUP De Hoogt Opdrachthouder: Projectteam: Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen

Nadere informatie

Het bodemdecreet, in voege sinds 1 juni 2008, voorziet niet dat er door de OVAM advies wordt verleend bij de opmaak van BPA s en/of MER-studies.

Het bodemdecreet, in voege sinds 1 juni 2008, voorziet niet dat er door de OVAM advies wordt verleend bij de opmaak van BPA s en/of MER-studies. Het bodemdecreet, in voege sinds 1 juni 2008, voorziet niet dat er door de OVAM advies wordt verleend bij de opmaak van BPA s en/of MER-studies. Concreet kan in dit dossier verwezen worden naar de bodemattesten

Nadere informatie

Goedkeuringsverslag milieueffectrapport

Goedkeuringsverslag milieueffectrapport Vlaamse overheid Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Afdeling Milieu-, Natuur- en Energiebeleid Koning Albert II-laan 20, bus 8 1000 BRUSSEL tel: 02/553.80.79 fax: 02/553.80.75 Goedkeuringsverslag

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014

college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Onderzoek tot plan-mer-plicht (ontheffingsaanvraag) RUP ESENWEG

Onderzoek tot plan-mer-plicht (ontheffingsaanvraag) RUP ESENWEG GEOMEX bvba Kapelleriestraat 3 8840 Staden Tel. 051 70 25 75 Fax 051 70 50 55 e-mail: info@geomex.be Onderzoek tot plan-mer-plicht (ontheffingsaanvraag) RUP ESENWEG Inlichtingen en coördinaten van de

Nadere informatie

23016_D_0145_X_003_00

23016_D_0145_X_003_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Dirk Van Den Haute Beroep: Notaris Adres: Gustaaf Vandersteenstraat 10 1750 Sint-Kwintens-Lennik Datum van aanvraag: 31/08/2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente:

Nadere informatie

legende kaart 1: situering op topografische kaart plangebied gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Vinderhoute

legende kaart 1: situering op topografische kaart plangebied gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Vinderhoute kaart 1: situering op topografische kaart datum: augustus 2009 locatie: 05001_RUP_PL_01 bron: topografische kaart 1/10.000, raster, kleur, opname 1991-2005 (AGIV-product) kaart 2: situering op orthofoto

Nadere informatie

Stad Waregem Ruimtelijk Uitvoeringsplan nr Oud Containerpark

Stad Waregem Ruimtelijk Uitvoeringsplan nr Oud Containerpark Bijgaand bij het besluit van deputatie van de Provincie West-Vlaanderen houdende de goedkeuring van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan N13-1 Oud Containterpark Waregem Goedkeuringsbeslissing met

Nadere informatie

M. e.r.-screening

M. e.r.-screening RUP Nanove gedeeltelijke herziening 1. O VERLEG EN INSPRAAK 1. 1. M. e.r.-screening Dossiernummer SCRPL15 1.1.1. Advies dienst MER De dienst MER formuleerde in zijn contact op 3/3/15 een aantal opmerkingen

Nadere informatie

Integrale aanpak woonbeleid CASE WAREGELM

Integrale aanpak woonbeleid CASE WAREGELM Integrale aanpak woonbeleid CASE WAREGELM WOONBELEID 1. Visievorming 2. Instrumenten inzetten 3. Projecten 1. Visievorming Eind 2006: woonplan Waregem goedgekeurd Eind 2009: nood aan actualisatie DGP,

Nadere informatie