Lijst ingekomen stukken statencommissie Ruimte, Water en Duurzaamheid van

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lijst ingekomen stukken statencommissie Ruimte, Water en Duurzaamheid van"

Transcriptie

1 Lijst ingekomen stukken statencommissie Ruimte, Water en Duurzaamheid van BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Brief en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1. Ontwerpbesluiten aanwijzen zeer kwetsbare gebieden Wet ammoniak en veehouderij en aanpassen reconstructiezonering (PS/2007/428). GS informeren PS over de wijze waarop de besluitvorming wordt voorbereid betreffende de aanwijzing van de zeer kwetsbare gebieden inzake de Wet ammoniak en veehouderij. GS streven er naar om PS in oktober 2007 een besluit te laten nemen om de zeer kwetsbare gebieden aan te wijzen. Voor kennisgeving aannemen aangezien in oktober 2007 een definitief voorstel zal worden gezonden. 2. EU-richtlijn, toezending informatie over vastgestelde geluidsbelastingkaarten (PS/2007/463). 3. Advies op verzoek van PS over een bij PS ingekomen brief over de luchthaven Twente (PS/2007/470). 4. Informeren PS stand van zaken Ruimte voor Ruimte-regeling (PS/2007/472). GS informeren PS over de vastgestelde geluidsbelastingkaarten voor een deel van de Overijsselse provinciale wegen. Dit naar aanleiding van een toezegging gedaan in de (toenmalige) statencommissie Verkeer, milieu en water. PS hebben een brief van mevrouw G.H. Schutte Hannink te Oldenzaal voor advies doorgezonden aan GS. GS adviseren deze brief te betrekken bij de overige zienswijzen in het kader van de startnotitie voor de MER gebiedsontwikkeling luchthaven Twente. PS hebben inmiddels overeenkomstig dit advies gehandeld. GS informeren PS over de behaalde resultaten in de provinciale regeling Ruimte voor Ruimte. Dit naar aanleiding van een toezegging gedaan in de vergadering van de statencommissie Ruimte en Groen en de vergadering van Provinciale Staten.

2 5. Rapportage diepteonderzoeken professionalisering milieuhandhaving (PS/2007/478). 6. Advies op verzoek van PS over een bij PS ingekomen brief over het landbouwontwikkelingsgebied nabij het Grimbergerveld in de gemeente Wierden (PS/2007/483). 7. Jaarstukken Vitens NV 2006 (PS/2007/502). 8. Plan van aanpak Wabo Provincie Overijssel (PS/2007/452). 9. Stadpunt onteigening gronden Kristalbad Enschede noord ten behoeve van het voorkomen van wateroverlast (PS/2007/513). 10. Notitie afsluitingsbeleid Vitens NV (PS/2007/514). 11. Plan van aanpak Ruimte voor de rivier Deventer (PS/2007/349). GS hebben de afgelopen maanden onderzoek laten doen naar de kwaliteit van de milieuhandhaving bij de 25 Overijsselse gemeenten, de 2 waterschappen in Overijssel en de provinciale handhaving zelf. PS krijgen de resultaten van dit onderzoek aangeboden. GS adviseren PS dat er geen aanleiding is om de reconstructiezondering in de gemeente Wierden en in het bijzonder de aanwijzing van het LOG nabij het Grimbergerveld te evalueren en aan te passen. Overleg met de gemeente Wierden wordt niet nodig geacht. GS informeren PS over de algemene vergadering van aandeelhouders Vitens waarin de jaarstukken van Vitens voor het jaar 2006 zijn vastgesteld. GS informeren PS over het plan van aanpak wetsvoorstel Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. GS informeren PS over het besluit dat het instrument onteigening van de gronden in het zgn. Kristalbad verantwoord is als blijkt dat op het moment van de vaststelling van het inrichtingsplan alle pogingen tot een minnelijke verwerving op niets zijn uitgelopen. GS zullen vervolgens als opdrachtgever de uitvoering van de onteigening ter hand nemen. GS informeren PS dat hiertoe te zijner tijd een besluit zal worden genomen. GS informeren PS over het afsluitingsbeleid van Vitens. Dit naar aanleiding van een toezegging van GS in de statenvergadering van 11 april GS informeren PS over het vastgestelde plan van aanpak (inclusief het ruimtelijk kwaliteitskader) voor de uiterwaardvergraving Keizers- en Stobbenwaarden en Olsterwaarden te Deventer. Als bespreekstuk geagendeerd met het verzoek om het advies van GS te bespreken en met een positief advies door te geleiden naar de vergadering van Provinciale Staten. Ter bespreking geagendeerd.

3 12. Handbook Education for the Danube (PS/2007/361) 13. PKB ruimte voor de rivier; stand van zaken en planning (PS/2007/347). 14. Prestatieovereenkomst Dienst Landelijk Gebied 2006 en 2007 (PS/2007/562). 15. Evaluatie programma Re-animatie industrieel en agrarisch erfgoed Overijssel (PS/2007/503). 16. Brief aan Ministerie van LNV m.b.t. Natura 2000; beschouwingen op zienswijzen aanwijzing Natura 2000-gebieden; (PS/2007/581). 17. Mededeling van gedeputeerde P. Jansen inzake notitie over reconstructie/landbouwontwikkelingsgebieden GS informeren PS over de implementatie van het handboek waterbeheer in het middelbaar onderwijs te Roemenië (initiatief Provinciale Staten van Overijssel). GS informeren PS over de stand van zaken rond de PKB ruimte voor de rivier. GS informeren PS over de uitvoering van de Prestatieovereenkomsten 2006 en 2007 die met de DLG regio Oost zijn aangegaan. GS informeren PS over de resultaten welke uit de evaluatie naar voren zijn gekomen. Geconcludeerd wordt dat het stimuleringsprogramma aan de verwachtingen heeft voldaan c.q. dat in belangrijke mate is bijgedragen aan de gestelde doelen. Geïnterviewde experts en ervaringsdeskundigen vinden verlenging van het programma met minstens 4 jaar aan te bevelen. Inmiddels is deze opvatting met het nieuwe coalitieakkoord Vertrouwen verbinden en versnellen gehonoreerd. GS delen PS mede dat per abuis verzuimd is om een kopie van de brief d.d. 25 juni 2007 aan Minister Verburg, m.b.t. beschouwingen op zienswijzen aanwijzing Natura-2000 gebieden, aan PS te verzenden. Deze brief wordt nu alsnog toegezonden. Gedeputeerde Jansen informeert de commissie RWD over de stand van zaken m.b.t. de toegezegde notitie inzake reconstructie/landbouwontwikkelingsgebieden. Een exemplaar is bij de griffie in te zien. Het evaluatierapport ligt ter inzage bij de griffie. Tijdens de commissievergadering van 12 september 2007 zullen door gedeputeerde Jansen nadere mededelingen worden gedaan.

4 18. Natura 2000; plan van aanpak beheerplannen; PS/2007/ Instelling voorbereidings- en uitvoeringscommissies Inrichting Landelijk Gebied (ps/2007/589) 20. Concept-notitie reikwijdte en detailniveau plan-mer Landgoed Hof van Twente (ps/2007/600). GS doen PS een plan van aanpak toekomen om te komen tot beheerplannen voor 16 Overijsselse Natura-2000 gebieden. Er is een werkwijze en een planning vastgesteld waarmee de laatste beheerplannen voor deze 16 gebieden uiterlijk begin 2009 klaar kunnen zijn. GS informeren PS over de instelling en samenstelling van de diverse voorbereidings- en uitvoeringscommissies Inrichting Landelijk Gebied. GS informeren PS over de voorbereiding van een partiele streekplanherziening Overijssel voor wat betreft het landgoed Hof van Twente. Geagendeerd voor de vergadering van 12 september BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN DERDEN. Nr. Brief en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1. Brief van de heer / mevrouw J.M.T. Ros betreffende overlast goederenvervoer spoorlijn Hengelo Oldenzaal (PS/2007/464). De heer / mevrouw J.M.T. Ros dient schriftelijk een klacht in over het goederenvervoer op de lijn Hengelo Oldenzaal. 2. Brief van de heer / mevrouw Vlecken en Vlecken - Boonstra betreffende overlast goederenvervoer spoorlijn Hengelo Oldenzaal (PS/2007/471). 3. Landelijk jaarverslag 2006 muskus- en beverratbestrijding van het LCCM (PS/2007/435). De heer / mevrouw Vlecken en Vlecken - Boonstra dienen schriftelijk een klacht in over het goederenvervoer op de lijn Hengelo Oldenzaal. PS worden geïnformeerd over de landelijke en provinciale vangstresultaten in Daarnaast gaat het verslag in op actuele ontwikkelingen in de muskus- en beverratbestrijding. Het jaarverslag ligt ter inzage op de statengriffie.

5 4. Afschrift advies kwetsbare gebieden Wav en reconstructiezonering van de reconstructiecommissie Salland Twente (PS/2007/481). 5. Brief van de natuurwerkgroep De Reest inzake de spoorverbinding Zwolle Groningen (PS/2007/522). 6. Brief van de Raad van State inzake beroepschriften gericht tegen het statenbesluit van 13 december 2006 inzake de partiele herziening van het reconstructieplan Salland Twente (PS/2007/518). 7. Brief van de maatschap Tijs Reimert inzake de planaanpassing natuurgebiedsplan Overijssel (PS/2007/515). 8. DLG jaaroverzicht 2006 regio Oost (PS/2007/540). 9. Raad voor het landelijk gebied, jaarverslag 2006 en voortgang werkprogramma 2007 (PS/2007/538). PS worden geïnformeerd over het advies van de reconstructiecommissie Salland Twente inzake de kwetsbare gebieden Wav en de reconstructiezonering. PS worden door de natuurwerkgroep De Reest geïnformeerd over het voornemen om de spoorverbinding Zwolle Groningen dwars door het Reestdal aan te leggen. PS worden door de Raad van State geïnformeerd over ontvangen beroepschriften tegen het statenbesluit van 13 december 2006 inzake de partiele herziening van het reconstructieplan Salland Twente. PS worden verzocht om een verweerschrift in te dienen. PS worden door de maatschap Tijs Reimert geïnformeerd over de brief inzake de planaanpassing natuurgebiedsplan Overijssel die aan GS is verzonden. De maatschap Tijs Reimert vraagt aandacht voor de gevolgen die de planaanpassing natuurgebiedsplan Overijssel heeft op hun bedrijfsvoering. DLG biedt PS het jaaroverzicht 2006 van de Dienst Landelijk Gebied (DLG) regio Oost aan. De Raad van het landelijke gebied biedt PS het jaarverslag 2006 en voortgang werkprogramma 2007 aan. Staten ter afhandeling. Met het verzoek om Provinciale Staten een afschrift van het verweerschrift toe te zenden. Derhalve, voor kennisgeving Voor kennisgeving aannemen (betreft een afschrift van een brief eerder verzonden aan GS).

6 10. Raad voor het landelijk gebied, advies achter open deuren (PS/2007/528). 11. Brief van de Raad van State inzake beroepschriften gericht tegen het besluit van Provinciale Staten inzake het uitwerkingplan Reconstructie Enter (ps/2007/541). 12. Wonen in Twente, Twents woningmarktonderzoek 2006 uitgevoerd door de Regio Twente en de Vereniging WOON (PS/2007/473). 13. Cahier d atelier Levende Erven opgesteld door het atelier Overijssel (PS/2007/564). 14. Reactie op het beleidsprogramma Kabinet Balkenende IV van de Raad voor het landelijk gebied ((PS/2007/476). 15. Stichting Dorpsbelangen Deurningen inzake het ontwerp-bestemmingsplan Dalmeden (PS/2007/559). De Raad voor het landelijk gebied biedt PS het advies achter open deuren aan. Dit advies gaat in op de regierol van provincies bij gebiedsontwikkeling en is aangevraagd door het IPO. De Raad van State informeert PS over ontvangen beroepschriften tegen het besluit van Provinciale Staten inzake het uitwerkingplan Reconstructie Enter. Over de behandeling van deze zaak worden PS nader geïnformeerd. De Regio Twente en de Vereniging WOON informeren Provinciale Staten over de resultaten en de bevindingen uit de Twentse woningmarktmonitor Het atelier Overijssel informeert PS over de uitkomsten van de manifestatie Levende Erven over de transformatie van agrarische erven die Atelier Overijssel op 29 november 2006 organiseerde. De Raad voor het landelijk gebied informeert PS over haar reactie op het beleidsprogramma Kabinet Balkenende IV zoals verzonden naar het kabinet. De Stichting Dorpsbelangen Deurningen informeert PS over de aan de gemeente Hengelo gestuurde zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan Dalmeden en de brief terzake aan GS. Via een memo (bijgevoegd) is aangegeven, dat zo nodig een mondelinge toelichting voor de commissievergadering van 12 september 2007 wordt voorbereid. NB: het rapport ligt ter inzage op de statengriffie. GS verzoeken om een afschrift van de aan de Stichting te sturen reactie. Overigens voor kennisgeving

7 16. Jaarrapportage 2006 van Circulus (Stadsreiniging en afvalstromenbeheer); (PS/2007/561) 17. Rekenkamer Oost-Nederland; aankondiging onderzoek naar de watertoets (PS/2007/573). 18. Natuur en milieu Overijssel: kwetsbare natuurgebieden onterecht geschrapt (ps/2007/606). Circulus houdt zich bezig met de inzameling en de overslag van huishoudelijk afval, het beheer van milieuparken, het schoonhouden van de openbare ruimte en met gladheid- en plaagdierbestrijding. De Rekenkamer Oost-Nederland presenteert het onderzoeksplan naar de watertoets in de provincies Overijssel en Gelderland. Hiermee kan naar het oordeel van de Rekenkamer Oost-Nederland worden bijgedragen aan het inzicht in de mate waarin het waterhuishoudkundig belang in de ruimtelijke ordening wordt gewaarborgd. De planning is dat het onderzoek in het eerste kwartaal van 2008 openbaar zal worden gemaakt en aan PS zal worden aangeboden. Natuur en Milieu Overijssel informeert PS over de zienswijze die is verzonden aan GS op het voorstel voor aanwijzing zeer kwetsbare gebieden in het kader van de Wet Ammoniak en veehouderij.

Besluitenlijst Van 25 juni 2007

Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Onderwerp: Kenmerk: 2007/0314747 Subsidieaanvragen VAB Maatschap Busger op Vollenbroek (Enter) en C. Niemeijer (Oele). GS

Nadere informatie

25 juli 2003 Voor kennisgeving aannemen

25 juli 2003 Voor kennisgeving aannemen Lijst van ingekomen stukken voor de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op 17 september 2003. I. BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Onderwerp Ingekomen (SIS-)kenmerk

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel. Onderwerp Wet ammoniak en veehouderij: aanmerken kwetsbare gebieden.

Provinciale Staten van Overijssel. Onderwerp Wet ammoniak en veehouderij: aanmerken kwetsbare gebieden. www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 27 03 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum LNL/2004/176

Nadere informatie

Liist inaekomen stukken voor de veraaderina van Provinciate

Liist inaekomen stukken voor de veraaderina van Provinciate Liist inaekomen stukken voor de veraaderina van Provinciate 24 oktober 2007 BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATED Nr. Brief en kenmerk Advies Statencommissie Toezending voortgangsverslag

Nadere informatie

Handleiding vergadering Provinciale Staten van Overijssel. Woensdag 27 juni 2007

Handleiding vergadering Provinciale Staten van Overijssel. Woensdag 27 juni 2007 Versie 4 Handleiding vergadering Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 27 juni 2007 PROVINCIALS STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Dat. ontv.: 0 4 JUL 2007 a.d. Routing Bijl.: WOENSDAG 27 juni 2007 aanvang:

Nadere informatie

BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN.

BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Lijst ingekomen stukken statencommissie Ruimte en groen dd 25-5-2005 BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Voorstel en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1 Prestatieovereenkomst

Nadere informatie

agenderen zodra gevraagde informatie van GS ontvangen is Voorhangprocedure regionale kantorenvisies

agenderen zodra gevraagde informatie van GS ontvangen is Voorhangprocedure regionale kantorenvisies Planning openstaande moties toezeggingen Statencommissie Ruimte en Leefomgeving Onderwerpen aanlevering procedure- door GS vergadering Door GS aan te bieden onderwerpen aan de commissie Strategisch handelingskader

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005

Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005 Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005 BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Brief en kenmerk Korte inhoud Advies 1. Voorlopige financiële

Nadere informatie

Voorlopige agenda Statencommissiedag 17 juni 2015

Voorlopige agenda Statencommissiedag 17 juni 2015 Voorlopige agenda Statencommissiedag 7 juni 205 Kamer 0.4 Kamer.8 9.30 Bestuur en Financien Secretaris: mw. S.S.M. Bruggenkamp GS : CdK, dhr. E. van Hijum Landbouw en Natuur Secretaris: dhr. A.E.W. Boukes

Nadere informatie

29 juni 2005 -aanvang 9.30 uur

29 juni 2005 -aanvang 9.30 uur 29 juni 2005 -aanvang 9.30 uur Agenda voor de vergadering van Provinciale Staten van Groningen op 29 juni 2005 Nummer Volgnummer Onderwerp: agenda voordracht 1 Notulen van de vergaderingen van 25 mei 2005

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

Agenda voor de vergadenng van Provinciale Staten van Groningen op 9 maart Onderwerp: Onderzoek van de geloofsbrieven.

Agenda voor de vergadenng van Provinciale Staten van Groningen op 9 maart Onderwerp: Onderzoek van de geloofsbrieven. Agenda voor de vergadenng van Provinciale Staten van Groningen op 9 maart 2011 Nummer agenda 1 2 3 4 5 6 B-Stukken Volgnummer voordracht Onderwerp: Processen-verbaal verkiezing leden PS op 2 maart j.1.

Nadere informatie

Statencommissie Verkeer, milieu en water dd. 13 december 2006

Statencommissie Verkeer, milieu en water dd. 13 december 2006 Statencommissie Verkeer, milieu en water dd. 13 december 2006 BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Voorstel en kenmerk Korte inhoud Advies Griffie 1 Planvorming N340; stroomweg

Nadere informatie

Agenda Commissie Bestuur

Agenda Commissie Bestuur Agenda Commissie Bestuur Datum 15-09-2017 Tijd 9:00-12:30 Locatie Louise de Colignyzaal Voorzitter Dhr. Hans van Geesbergen Nr. 17020984 Link naar Webcast http://player.companywebcast.com/provinciezeeland/20170915_1/nl/player

Nadere informatie

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 B en W voorstel 13INT02879 Onderwerp Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 Samenvatting voorstel Het te actualiseren bestemmingsplan Buitengebied 2014 is kaderstellend

Nadere informatie

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer 489015306 {DOS-2007-0015748) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

Lijst afdoening toezeggingen/moties/schriftelijke vragen naar opgave griffie 20 juli 2010 Statencommissie Jeugd, Sociale infrastructuur en Cultuur

Lijst afdoening toezeggingen/moties/schriftelijke vragen naar opgave griffie 20 juli 2010 Statencommissie Jeugd, Sociale infrastructuur en Cultuur Lijst toezeggingen/moties/schriftelijke vragen naar opgave griffie 20 juli 2010 Staten Jeugd, Sociale infrastructuur en Cultuur Incl. reacties GS; wijzigingen/aanvullingen in vet weergegeven Stand eind

Nadere informatie

Statenbrief. 1 Inhoud voorstel (beoogd resultaat/doel) 2 Aanleiding. Planning Luchtvaart. Christianne van der Wal

Statenbrief. 1 Inhoud voorstel (beoogd resultaat/doel) 2 Aanleiding. Planning Luchtvaart. Christianne van der Wal Statenbrief Onderwerp Planning Luchtvaart Inlichtingen S. Balhuizen 8496 post@gelderland.nl 1 van 5 Portefeuillehouder Christianne van der Wal Kerntaak en plandoel - Duurzame ruimtelijke ontwikkeling en

Nadere informatie

COMMISSIE ECONOMIE EN BESTUUR BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN.

COMMISSIE ECONOMIE EN BESTUUR BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Lijst ingekomen stukken voor de vergadering van Provinciale Staten d.d. 22 juni 2005 COMMISSIE ECONOMIE EN BESTUUR BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Brief en kenmerk Korte

Nadere informatie

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Omgevingsvergunning Voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Inhoudsopgave 1. FEITEN 2. WETTELIJK KADER 3. VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN 4. INGEKOMEN REACTIES

Nadere informatie

Onderwerp: Beantwoording Statenvragen ex artikel 59 RvO over toestroom en opvang vluchtelingen/asielzoekers in Overijssel.

Onderwerp: Beantwoording Statenvragen ex artikel 59 RvO over toestroom en opvang vluchtelingen/asielzoekers in Overijssel. PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Vö/ZO\S/6& Dat. onto: Q*8 OKT 205 Luttenbergstraat 2 Postbus 0078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@>overijssel. nl

Nadere informatie

21 MRT 2014. Dat. ontv.: Routing

21 MRT 2014. Dat. ontv.: Routing Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl PROVINCIALE STATEN Aan de Agendacommissie uit PS vahyj&hrfp(fi RUSSEL Reg.nr.P.S/«X>iM/&77

Nadere informatie

OPENBAAR. Zeeland. Beslisnota GS. llllillllllilililliillllllliillllilllll zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR. Zeeland. Beslisnota GS. llllillllllilililliillllllliillllilllll zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS Provincie Zeeland OPENBAAR llllillllllilililliillllllliillllilllll zaaknummer verwijsnummer 16002326 onderwerp Klacht voorgesteld besluit Brief aan toezenden Meegaan met het oordeel van de

Nadere informatie

Hierbij willen wij u op de hoogte brengen van de brief die wij 10 juli 2007 verstuurd hebben aan Gedeputeerde Staten van Overijssel.

Hierbij willen wij u op de hoogte brengen van de brief die wij 10 juli 2007 verstuurd hebben aan Gedeputeerde Staten van Overijssel. Maatschap Tijs - Reimert Heetenseweg 9a SlllPXHeeten Provinciate Staten van Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Heeten, 10juli2007 Betreft: Planaanpassing natuurgebiedsplan Overijssel Geachte heer/mevrouw,

Nadere informatie

I Planning commissie Zorg & cultuur

I Planning commissie Zorg & cultuur Planning commissie Zorg & cultuur d.d..18-5-06 Hieronder treft u een - voor zover mogelijk - geactualiseerde planning aan voor de vergaderingen van de statencommissie Zorg en cultuur. Deze planning (oader

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

COMMISSIE ECONOMIE EN BESTUUR BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN.

COMMISSIE ECONOMIE EN BESTUUR BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Lijst ingekomen stukken voor de vergadering van Provinciale Staten d.d. 7 december 2005 COMMISSIE ECONOMIE EN BESTUUR BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Brief en kenmerk

Nadere informatie

Commissie Ruimte en Milieu

Commissie Ruimte en Milieu Griffie Commissie Ruimte en Milieu Datum commissievergadering : - DIS-stuknummer : 1620918 Behandelend ambtenaar : R. Saanen/P. Smits Directie/afdeling : Ruimtelijke Ontwikkeling & Handhaving Bureau Ontwikkeling

Nadere informatie

Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Uitgebreid)

Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Uitgebreid) Dronten : Verzonden : Uw brief van : -- Uw kenmerk : -- Inlichtingen : 0321-388250, Administratie VHV OV nummer. : 2017-0698 Intern nr. : 7551 Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing Engelenbergplantsoen

Nadere informatie

Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie door / vervolgprocedure. De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om uur.

Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie door / vervolgprocedure. De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om uur. 1 Opening a. Opening en mededelingen De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om 14.00 uur. Er zijn geen afmeldingen ontvangen. De volgende nagekomen stukken heeft u per e-mail ontvangen:

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 24 maart 2016

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 24 maart 2016 DATUM 24 maart 2016 PLAATS Enschede, kamer 503 TIJDSTIP 16:30 uur VOORZITTER G.O. van Veldhuizen SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG De heren G.O. van Veldhuizen, R.G. Welten, H.M. Bolhaar en mevrouw

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 16 februari 2015

Verslag dagelijks bestuur van 16 februari 2015 DATUM 16 februari 2015 PLAATS Enschede TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER De heer G.J. de Graaf SECRETARIS mevrouw G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG AFWEZIG De heren G.J. de Graaf, J.H. Coes, R.G. Welten, P. van

Nadere informatie

Titel : Vaststellen partiële herziening PRS en PRV provincie Utrecht, WAV-kaart en bijbehorende Nota van Beantwoording. Ontwerpbesluit pag.

Titel : Vaststellen partiële herziening PRS en PRV provincie Utrecht, WAV-kaart en bijbehorende Nota van Beantwoording. Ontwerpbesluit pag. College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 21 januari 2014 NUMMER PS PS2014RGW02 AFDELING FLO COMMISSIE RGW STELLER Mw. C. Raijmaekers DOORKIESNUMMER 3700 REGISTRATIENUMMER 80F24DD9 PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Periode: 4 juni 2016-8 juli 2016 Burgerbrieven worden om privacy redenen niet gepubliceerd 001 Overzicht Ingekomen stukken en behandeladviezen periode 4

Nadere informatie

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt:

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt: MEMO Aan: presidium Van: griffie Betreft: planningslijst PS-stukken Datum: 16 november 2015 1. Planningslijst Voor u ligt de meest recente planningslijst. In de lijst is de planning van stukken die vragen

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Handelsonderneming Gebroeders Rast V.O.F. Aangevraagde activiteiten : Het bouwen van een overkapping Locatie : Dikkersweg

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 1 Opening en mededelingen 2 Vaststellen van

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht. Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht. Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens Bijlagen: 1. Concept kadernotitie regionale luchthavens 2. Ontwerpbesluit 1. Inleiding. Deze kaderstellende

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel

Provinciale Staten van Overijssel www.overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 48 60 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum LNL/2005/3347

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 september 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 september 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 september 2017 Onderwerp 1. Ondersteuning Coöperatie Verbindend Leiden Informatie: B.J.M. Meijers cluster Subsidies tel. (043)

Nadere informatie

Overzicht Lijst Ingekomen Stukken periode 31 augustus tot en met 27 september 2017

Overzicht Lijst Ingekomen Stukken periode 31 augustus tot en met 27 september 2017 010.L01 Reactie aan Provinciale Staten op besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant tot het korten op subsidie 010.L02 Verzoek aan Provinciale Staten om aandacht voor problematiek van korte pachttermijn

Nadere informatie

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Periode: 29 oktober 2014-11 november 2014 Nr. Onderwerp Behandeladvies Toelichting 001 Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen 002 Statenmededeling

Nadere informatie

PROVINCSALESTATEN VAM OVERIJSSEL. Regnr FS»bfc\ftl i* U 1. 0 D nt : 2 T OKT 2010. Routing

PROVINCSALESTATEN VAM OVERIJSSEL. Regnr FS»bfc\ftl i* U 1. 0 D nt : 2 T OKT 2010. Routing Griffie Provincie Overijssel PROVINCSALESTATEN VAM OVERIJSSEL Regnr FS»bfc\ftl i* U 1 0 D nt : 2 T OKT 2010 Routing a.d. Bijl.: Geachteheer/mevrouw, Hierbij ingesloten trefl u twee brieven. Een is er gericht

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 1 Opening en mededelingen 2 Vaststellen van de

Nadere informatie

^ERIOWW 15«M IllOtt. Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze postbus ZG HEESCH

^ERIOWW 15«M IllOtt. Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze postbus ZG HEESCH Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Telefoon (073)681 28 12 Fox (073) 614 11 15 info@brabant.nl Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze postbus 9 5384 ZG HEESCH www.brabant.nl

Nadere informatie

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de openbare vergadering van de Provinciale Staten Datum: woensdag 14 november 2012 Aanvang: 10:00 uur (de vergadering

Nadere informatie

: Economie, Landbouw en Europa. : 14:00 uur : Jos Beemsterboer : Menno Horjus : / holland.nl

: Economie, Landbouw en Europa. : 14:00 uur : Jos Beemsterboer : Menno Horjus : / holland.nl Provinciale Staten Agenda ELE Commissie : Economie, Landbouw en Europa Datum commissievergadering : Maandag 5 september 2005 Vergaderlocatie : Dreef 3, koffiekamer 2 Aanvangstijd Voorzitter Commissiegriffier

Nadere informatie

Paraaf Provin. Onderwerp Uitgangspunten visie en strategie vergunningen, toezicht en handhaving

Paraaf Provin. Onderwerp Uitgangspunten visie en strategie vergunningen, toezicht en handhaving 5 -minuten versie voor Provinciale Staten ZUID Directie DRM Afdeling Mobiliteit en Milieu Registratienummer PZH-2013-428224893 (DOS-2013-0007486) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Lijst van beslissingen van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 15 maart Aanwezig:

GEMEENTE OLDEBROEK. Lijst van beslissingen van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 15 maart Aanwezig: GEMEENTE OLDEBROEK Lijst van beslissingen van de vergadering van burgemeester en wethouders van 15 maart 2016 Aanwezig: de burgemeester, A. Hoogendoorn de wethouder, E.G Vos-van de Weg de wethouder, L.

Nadere informatie

Afdeling 3.4A Informatie over samenhangende besluiten

Afdeling 3.4A Informatie over samenhangende besluiten Consultatieversie Wijziging van de Algemene wet bestuursrecht en enkele andere wetten in verband met het nieuwe omgevingsrecht en het nieuwe nadeelcompensatierecht VOORSTEL VAN WET Wij Willem-Alexander,

Nadere informatie

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. veranderen koelinstallatie. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. veranderen koelinstallatie. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING voor: veranderen koelinstallatie activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Akzo Nobel Chemicals B.V. locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum vth-nummer:

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN Riele-Bodewes, CJ van (Christel) VAN OVERIJSSEL FW: schriftelijke vragen EHS Ruimte voor de Vech Reg.nr.

PROVINCIALE STATEN Riele-Bodewes, CJ van (Christel) VAN OVERIJSSEL FW: schriftelijke vragen EHS Ruimte voor de Vech Reg.nr. Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Wiggers, R (Renee) dinsdag 4 december 2012 9:35 PROVINCIALE STATEN Riele-Bodewes, CJ van (Christel) VAN OVERIJSSEL FW: schriftelijke vragen EHS Ruimte

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O (27-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 47.O

Nadere informatie

Vertrouwelijke informatie

Vertrouwelijke informatie Vertrouwelijke informatie Aanleiding Over het onderwerp vertrouwelijke informatie en het in beslotenheid vergaderen is op 9 maart jl. gesproken in de commissie Bestuur en Financiën en vervolgens op 16

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL NOV 2014 ontv.: Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL NOV 2014 ontv.: Routing Luttenbergstraat 2 Postbus 0078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 o.nl postbus@o. nl Provinciale Staten van O PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. P^)/SLOiUlQC^b - 9 NOV 204

Nadere informatie

Startnotitie Initiatieffase partiële verdubbeling N34 Emmen de Punt

Startnotitie Initiatieffase partiële verdubbeling N34 Emmen de Punt 2017-2026 Startnotitie Initiatieffase partiële verdubbeling N34 Emmen de Punt a Startnotitie Initiatieffase partiële verdubbeling N34 Emmen de Punt Gedeputeerde Staten van Drenthe Juni 2018 Colofon Dit

Nadere informatie

gemeente eijsdervmargraten

gemeente eijsdervmargraten gemeente eijsdervmargraten Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Nummer: 11IN002555 1. Vermelding onderwerp en beslispunten Voorstel tot vaststelling 'Partiële herziening bestemmingsplan Kern Cadier en Keer

Nadere informatie

Voorschriften en overwegingen

Voorschriften en overwegingen Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 14 0166 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl Voorschriften en overwegingen bank: NL14BNGH0285008315 bic: BNGHNL2G btw-nummer:

Nadere informatie

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS Provinciale Staten Agenda NLWM Commissie : Natuur, Landschap, Water & Milieu Datum commissievergadering : 4 februari 2005 (oorspronkelijk 26 januari 2005) Vergaderlocatie : Provinciehuis Dreef 3 Haarlem

Nadere informatie

Griffier van de Staten. Geleidebrief informatief. GS brief van 7 oktober 2014 inzake Hoondert, afdoening toezegging aan cie. nr.

Griffier van de Staten. Geleidebrief informatief. GS brief van 7 oktober 2014 inzake Hoondert, afdoening toezegging aan cie. nr. Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 14015011 GS brief van 7 oktober 2014 inzake Hoondert, afdoening toezegging aan cie. nr. 68 Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 28 januari 2016

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 28 januari 2016 DATUM 28 januari 2016 PLAATS Enschede, kamer 503 TIJDSTIP 10:45 uur VOORZITTER R.G. Welten SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG De heren R.G. Welten en H.M. Bolhaar (verslag) alsmede mevrouw G.J.M.

Nadere informatie

STATENCOMMISSIE OMGEVINGSBELEID

STATENCOMMISSIE OMGEVINGSBELEID Aan: de leden van de Statencommissie Omgevingsbeleid (i.a.a. de overige statenleden) Assen, 2 november 2015 Behandeld door mevrouw R. Veenstra (0592) 36 51 89 Onderwerp: Vergadering woensdag 25 november

Nadere informatie

Meer weten? SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming MIRT Verkenning ruimte 2020 2040 Scan de QR code* voor de animatiefilm over de MIRT Verkenning of ga naar www.mirtverkenninghaaglanden.nl * Een Quick

Nadere informatie

procedurevergadering overlegvergadering

procedurevergadering overlegvergadering Planning openstaande moties toezeggingen Statencommissie Ruimte en Leefomgeving Onderwerpen Uiterlijke Portefeuillehouder door GS Door GS aan te bieden onderwerpen aan de commissie Voorhangprocedure regionale

Nadere informatie

Waterleidingmaatschappij: Feitenrapport Ernst & Young

Waterleidingmaatschappij: Feitenrapport Ernst & Young 2017-785 Waterleidingmaatschappij: Feitenrapport Ernst & Young Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie op 5 april 2017 - Provinciale Staten op 19 april 2017

Nadere informatie

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 25 oktober 2017

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 25 oktober 2017 Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 25 oktober 2017 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, mevrouw Oosterop - van Leussen, opent de procedurevergadering om 14.00

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Schriftelijke vragen inzake afhandeling statenvragen van de fractie van de PVV aangaande het onderhandelingsakkoord decentralisatie natuur Bijlage(n)

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 22 november 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 22 november 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 22 november 2016 Aanwezig: Afwezig: E. Eerenberg, loco-burgemeester M.J.M. Meijs, gemeentesecretaris J. van

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten Provincie Zeeland ~

Gedeputeerde Staten Provincie Zeeland ~ Gedeputeerde Staten Provincie Zeeland ~ bericht op brief van: - de voorzitter van Provinciale Staten uw kenmerk: ons kenmerk: afdeling: 1001 1 12711 2616dg Gebiedsontwikkeling behandeld door: R. de Jong

Nadere informatie

Tracéwet en Wro procedure voor MIRT-projecten MIRT 1

Tracéwet en Wro procedure voor MIRT-projecten MIRT 1 Enkelzijdig_Voorzijde MIRT 1 uitmondend in een Rijksinpassingsplan (*0) op basis de WET RUIMTELIJKE ORDENING omgevingsvergunning voor het oprichten, veranderen of in werking hebben van een m.e.r.- plichtige

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen

Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen 2013-2015 Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& 1 8 DEC 2013. Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& 1 8 DEC 2013. Routing Provinciale Staten van Overijsse PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& Dat. 1 8 DEC 2013 ontv.: Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004.

BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004. BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004. U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website

Nadere informatie

Bij voldoende belangstelling (minimaal 4 leden) zal worden geïnventariseerd wie van dit aanbod gebruik willen maken. Noot:

Bij voldoende belangstelling (minimaal 4 leden) zal worden geïnventariseerd wie van dit aanbod gebruik willen maken. Noot: Den Haag, 6 november 2009 Voortouwcommissie: vaste commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer BuZa i.v.m. agendapunt 7, 11 EU i.v.m. agendapunt 15 EZ i.v.m. agendapunt 9, 11,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012 1. Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 2. Behandeling van inkomende en uitgaande poststukken van de leden van Gedeputeerde Staten 1. De Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 vast te stellen. 2. De portefeuillehouder

Nadere informatie

Besluit 55/17. besluiten: vast te stellen de Lijst Ingekomen Stukken in de periode 1 juni 2017 tot en met 28 juni 2017.

Besluit 55/17. besluiten: vast te stellen de Lijst Ingekomen Stukken in de periode 1 juni 2017 tot en met 28 juni 2017. Provincie Noord-Brabant Besluit 55/17 Voorgestelde behandeling PS-vergadering : 8 september 2017 Onderwerp Lijst Ingekomen Stukken vergadering Provinciale Staten 8 september 2017 Datum 8 september 2017

Nadere informatie

(ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT

(ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT (ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Verleend Aan Top Trans Holding BV (Locatie: Industrie 16 te Noordhorn) Groningen, april 2012 Nr. 2011-17266 Zaaknummer:

Nadere informatie

^Zeeland. Provinciale Staten. JS Provincie. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIllllll ]17. , b - i Vov. Voorbereidingsgroep.

^Zeeland. Provinciale Staten. JS Provincie. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIllllll ]17. , b - i Vov. Voorbereidingsgroep. Provinciale Staten IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIllllll 17026286 JS Provincie ^Zeeland Financiële consequenties externe inhuur: Kostensoort: Bedrag: Kostensoort: Bedrag: 2, b - i Vov ]17 Gedeputeerde

Nadere informatie

21 MEI 2014. Onderwerp: Statenvragen ex artikel 59 Reglement van Orde betreffende olielekkage uit zoutcavernes in Duitsland

21 MEI 2014. Onderwerp: Statenvragen ex artikel 59 Reglement van Orde betreffende olielekkage uit zoutcavernes in Duitsland PROVINCIALE STÄTEN VAN OVERIJSSEL Provinciale Staten van Overijssejl Reg.nr. r2>/ OM /M10 Dat. 21 MEI 2014 ontv.: Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 jannewaris 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2010 2011 32 500 XV Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2011 D VERSLAG VAN EEN

Nadere informatie

Voorontwerp bestemmingsplan. Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden. Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg

Voorontwerp bestemmingsplan. Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden. Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg Voorontwerp bestemmingsplan Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg Gemeente Gorinchem d.d. 2 november 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Reacties vooroverleg. 4

Nadere informatie

Startnotitie Initiatieffase partiële verdubbeling N34 Emmen-De Punt

Startnotitie Initiatieffase partiële verdubbeling N34 Emmen-De Punt 2018-843 Startnotitie Initiatieffase partiële verdubbeling N34 Emmen-De Punt Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Omgevingsbeleid op 19 september 2018 - Provinciale Staten op 3 oktober 2018 Behandeld

Nadere informatie

Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden

Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 47 Haarlem, 22 mei 2012 Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden Bijlagen: - ontwerpbesluit - concept-onderzoeksopzet

Nadere informatie

Statencommissie Bestuur en Middelen per 13 juni 2018

Statencommissie Bestuur en Middelen per 13 juni 2018 Planning a.1 bespreekstukken komende overlegvergaderingen a.2) aangekondigde stukken lange termijn b) toezeggingen c) geplande commissieactiviteiten d) aanbevelingen Rekenkamer e) openstaande moties Statencommissie

Nadere informatie

Aangepaste ligging veiligheidscontour. Onderbouwing lokaal:

Aangepaste ligging veiligheidscontour. Onderbouwing lokaal: ONTWERPBESLUIT tot herziening van de Veiligheidscontour Eemhaven en Distripark Albrandswaard ter hoogte van de locatie Abel Tasmanstraat 41 te Albrandswaard. Inleiding Dit besluit betreft de vaststelling

Nadere informatie

Corsanummer:

Corsanummer: Corsanummer: 1700057079 Op 1 mei 2017 zijn bij de raadsgriffie vragen binnen gekomen van de heer Jelle Kort van de fractie GroenLinks gericht aan de voorzitter van de Raad op grond van ex artikel 38 van

Nadere informatie

Ontwerp-BESLUIT. Besluit van Provinciale Staten van de Provincie Noord-Brabant van ( ), met kenmerk ( )

Ontwerp-BESLUIT. Besluit van Provinciale Staten van de Provincie Noord-Brabant van ( ), met kenmerk ( ) BIJLAGE 3 Ontwerp-BESLUIT Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 Postbank 1070176 Onderwerp

Nadere informatie

Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B RAADSVOORSTEL

Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B RAADSVOORSTEL Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B200315080 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Bestuursovereenkomst ex artikel 14 Reconstructiewet tussen provincie Noord- Brabant en de

Nadere informatie

Rapport. Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/259

Rapport. Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/259 Rapport Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/259 2 Klacht Verzoeker, voorzitter van Drents Belang (voorheen Leefbaar Drenthe), klaagt erover dat de minister van Economische Zaken niet inhoudelijk

Nadere informatie

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS Provinciale Staten Agenda SI Commissie : Sociale Infrastructuur Datum commissievergadering : 27 april 2005 Aanvangstijd en locatie : 9.30 uur 13.00 uur, 2 e koffiekamer, Dreef 3 Haarlem Commissievoorzitter

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Vrijstelling artikel 19 lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening

Vrijstelling artikel 19 lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening Vrijstelling artikel 19 lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening In deze notitie wordt ingegaan op de procedure tot het verlenen van vrijstelling op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de ruimtelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 14 oktober 2008

Besluitenlijst Van 14 oktober 2008 Besluitenlijst Van 14 oktober 2008 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Onderwerp: Agenda Bestuurlijk Gebiedsoverleg Noordoost-Twente 8 oktober 2008 (GM-beslissing d.d. 08-10-2008) Kenmerk: 2008/0141746

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 21 februari 2013

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 21 februari 2013 Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 21 februari 2013 Gemeentebladnummer: 2013/01 Vergaderdatum: 21 februari 2013 Agendapunt: Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller

Nadere informatie

2. H. Spoelstra, Goorseweg 37, 7468 SH te Enter

2. H. Spoelstra, Goorseweg 37, 7468 SH te Enter > Notitie behandeling zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Goorseweg ong.- Eversdijk 16 in Enter Bestemmingsplan Vanaf 1 juli 2010 heeft het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Onderwerp Toelichting burgerinitiatief JA tegen boerenlandbouw, NEE tegen megastallen Praat mee over Limburg!

Onderwerp Toelichting burgerinitiatief JA tegen boerenlandbouw, NEE tegen megastallen Praat mee over Limburg! Provinciale Staten van Limburg Cluster LGP Behandeld LMW Lardinois Faxnummer (043) 389 76 43 Doorkiesnummer (043) 389 77 84 Ons kenmerk 2008/48514 Uw kenmerk - Bijlage(n) 5 Maastricht 9 december 2008 Onderwerp

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 30 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 23 juni 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 30 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 23 juni 2015 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2015-519730398 Intentieovereenkomst N211 geeft energie 1. Aangegaan de Intentieovereenkomst Vormgeven gezamenlijke ambities Provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland in het project

Nadere informatie

Deze motie van de gemeenteraad van Berkelland wordt u ter kennisname toegezonden,

Deze motie van de gemeenteraad van Berkelland wordt u ter kennisname toegezonden, Gemeente Oude IJsselstreek Ontvangen: 26/02/2018 gemeente Berkelland 18ink02962 T: 0545-250 250 Bezoekadres: Marktstraat 1, Borculo Zaaknummer: Onderwerp Motie gemeenteraad Berkelland Verzonden 22 februari

Nadere informatie