The Ansell Newsletter

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "The Ansell Newsletter"

Transcriptie

1 Verschijnt drie keer per 10 jaar. Oktober 2008 Editorial The Ansell Newsletter Ansell gaat voor handschoenen met een PU-coating op waterbasis Beste lezer, Sportieve aanmoedigingen voor Ansell For more (than) safety Beschermingsoplossingen van Ansell voor de farmaceutische sector: producten beschermen tegen handen en omgekeerd Focus op gebreide Ansellhandschoenen De zomer ligt lang achter ons en onze agenda s staan weer vol met de drukke activiteiten van de herfst en de winter. Zo gaat dat ook bij Ansell. Iedereen werkt hard om de doelstellingen van de komende maanden te halen: bestaande oplossingen verbeteren en nieuwe lanceren, klanten verwennen met een prima service, u beter leren kennen tijdens bezoeken en op vakbeurzen en nog zoveel meer. Maar voor we naar de toekomst kijken, even een terugblik op het verleden. Het boekjaar 2008, dat in juni eindigde, was een uitstekend jaar voor Ansell. Het bedrijf begroette veel nieuwe klanten uit steeds meer landen en onze voortdurende inspanningen voor R&D leverden een groot aantal productlanceringen op. De Ansell-formule die innovatie, kwaliteit en klantenbetrokkenheid combineert, is een gezonde aanpak. Daardoor waren alle Ansell-partners blij dat ze hun partnership met ons konden voortzetten. Om onze partners en het groeiend aantal klanten optimaal te helpen, heeft Ansell zijn logistieke infrastructuur nog aanzienlijk uitgebreid. Lees in deze In Touch bijv. over de opening van het grootste Ansell-distributiecentrum in Europa. Voor het boekjaar 2009 wil Ansell zijn oorspronkelijke missie trouw blijven: een betrouwbare partner blijven die degelijke en innoverende kwaliteitsoplossingen en -diensten levert om de productiviteit en veiligheid van zijn klanten te verhogen. Om dit te bereiken, werkt iedereen hard aan productverbeteringen en innovaties die voorzien in uw specifieke beschermingsbehoeften. In deze In Touch stellen wij u trots enkele van deze nieuwkomers voor. En Ansell bespreekt ze graag persoonlijk met u op de beurs Expoprotection in Parijs, van 4 tot 7 november Wij kijken er al naar uit om u daar te ontmoeten! Ondertussen wensen wij u veel leesgenot! Werner Heintz Sr Vice President & Regional Director Europe, Ansell Healthcare

2 Ansell gaat voor handschoenen met een PU-coating op waterbasis Er is de laatste jaren nogal wat discussie ontstaan over het gebruik van het oplosmiddel DMF (dimethylformamide). DMF, een vluchtige organische stof (VOS), wordt in verband gebracht met irritaties. In vluchtige vorm is het schadelijk voor het milieu. Hoewel maar enkele wetenschappelijke studies bewijzen leveren dat de stof ook in vaste vorm schadelijk is, heeft Ansell besloten om DMF zoveel mogelijk uit zijn productieproces te bannen. Het alternatief: PU-coatings op waterbasis. Ansell gebruikte tot voor kort DMF om PU-coatings vloeibaar te maken wanneer de handschoen door dompeling een PU-coating krijgt. De intensieve wascycli die op de dompelingsfase volgen, verwijderen elk DMF-residu, zodat gebruikers geen enkel toxisch risico lopen. Toch heeft Ansell besloten om waar mogelijk PU-coatings op solventbasis geleidelijk te vervangen door PU-coatings op waterbasis. Daardoor daalt het risico voor de arbeiders in de Ansell-fabrieken, terwijl het milieu beter beschermd wordt. Extra comfortabel en siliconenvrij Handschoenen met een PU-coating op waterbasis bieden trouwens nog meer voordelen dan het wegvallen van elk toxisch risico. Omdat er geen PU door de handschoen kan dringen, voelt de drager de meer comfortabele nylon voering in plaats van het PU. Bovendien kunnen PU-coatings op waterbasis siliconenvrij worden gemaakt, zodat er geen vingerafdrukken op gemanipuleerde materialen achterblijven. Dit is een groot pluspunt in sectoren zoals metaalbewerking, glas en de auto-industrie. HyFlex met PU-coating op waterbasis. De eerste handschoenen met de nieuwe coating komen al snel op de markt: de (witte) HyFlex en de (zwarte) voor algemene toepassingen en de HyFlex (EN388 snijweerstand niveau 5), wereldwijd de allereerste handschoen in PU op waterbasis met een hoog snijweerstandsniveau. Ansell hoopt dat deze wereldprimeur het begin van een hele nieuwe reeks Ansell-handschoenen zal worden. Officiële lancering op Expoprotection! Ontdek de nieuwe HyFlex reeks op Expoprotection in Parijs, van 4 tot 7 november 2008 (hal 5, stand E30). Nieuw Europees Ansell-distributiecentrum Op 14 oktober nam Ansell een gloednieuw distributiecentrum in Aalst (België) in gebruik. Het centrum wordt de grootste Europese distributiehub van Ansell, met m² opslagruimte. Het coördineert alle logistieke activiteiten tussen leveranciers, productie-units en klanten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. De ligging bij Brussel, in hartje Europa, en de goede verbindingen via snelwegen en over het water garanderen efficiënte bevoorradings- en distributielinks met Europa en andere continenten. Om hoogwaardige diensten te kunnen leveren, werd het centrum voorzien van een geavanceerd Warehouse Management System. En zoals in alles wat Ansell doet, gaat ook hier veel aandacht naar veiligheid.

3 Sportieve aanmoedigingen voor Ansell Eind juni trakteerde Ansell BeLux een aantal distributeurs en eindgebruikers op een VIP-dagje rally. Aanleiding was de 43e Belgium Ypres Westhoek Rally waar, net als in 2007, een Ford Fiesta team meedong naar de eindzege. In de kleuren van Ansell. motorsport te vergroten, willen we de aandacht vestigen op het belang van handbescherming in de autowereld. Want handschoenen mogen dan een vaste waarde zijn bij grote autoconstructeurs en op wereldkampioenschappen rally, tijdens regionale races draagt 85% van de onderhoudsteams geen handschoenen. Ook bij garagehouders en mecaniciens buiten het rallycircuit is handbescherming weinig populair. Sinds 2007 prijkt het Ansell-logo op de wagens van het Benelux-team in de Ford Fiesta Sporting Trophy. Dit jaar racet ook Burcu Cetinkaya, een populaire Turkse pilote, met een Ford onder de vlag van Ansell. Waarom rally? Door onze naambekendheid in de Ansell s deelname aan de Ford Fiesta Sporting Trophy heeft trouwens nog een reden, los van handbescherming. Het concept van de Trophy sluit naadloos aan bij de strategie van Ansell: jonge talenten een springplank bieden naar succes. Tijdens de Belgium Ypres Westhoek Rally kregen 12 jonge Ford Fiesta-talenten de kans om zich te bewijzen. Ze werden aangemoedigd door de vele Anselldistributeurs en eindgebruikers die zich met plezier een dagje lieten onderdompelen in het racegeweld. Nieuwe Ansell-krachten tot uw dienst! Ansell Benelux en Nordic veranderden recent hun structuur en verwelkomden een paar nieuwe collega's. - Eindgebruikers zullen binnenkort kennismaken met Evelyne de Grande, die Pim Loosschilder opvolgt als junior sales executive voor Vlaanderen. Na een intensieve opleiding in augustus, is Evelyne sinds deze maand op pad om te luisteren naar uw noden, uw commentaren en om u de allerbeste oplossingen en diensten aan te bieden. - Distributeurs hebben misschien al de wissel gemerkt bij Customer Services. Inneke Verstraeten vervangt Nicola van der Burg als uw contactpersoon bij Customer Service. Zij beantwoordt met plezier uw vragen en opmerkingen. Evelyne de Grande

4 For more (than) safety Van 21 tot 23 mei fungeerde het middeleeuwse Brugge als gaststad voor 'For more (than) safety', de eerste internationale conferentie over Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Ruim 140 deelnemers uit 19 landen tekenden present. Ze kregen een boeiend programma voorgeschoteld met meer dan 40 presentaties. Rode draad: het belang van PBM in de industrie en in het dagelijkse leven (sport, doe-het-zelf-,enz) gewezen op de risico s van cytostatica en werden ingewijd in het Ansell Chemical Permeation Program (ACPP). Ansell is uiteraard thuis in de wereld van Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Die expertise zetten we tijdens de PBM-conferentie graag in de verf. Guido Van Duren, Technical Director bij Ansell, nam deel aan een panelgesprek rond de huidige PBM-wetgeving. Tijdens een presentatie ging hij dieper in op barrièrebescherming tegen cytostatica, de gevaarlijke medicijnen die ingezet worden bij kankerbehandeling. De aanwezigen werden Dit veelgeprezen protocol om de permeatie van handschoenen tegen cytostatica te testen, leidt wereldwijd tot accuratere testresultaten. En dat is niet enkel van belang voor gezondheidswerkers en hun patiënten, maar eveneens voor wie in bepaalde sectoren, zoals de farmaceutische industrie aan de slag is.

5 Beschermingsoplossingen van Ansell voor de farmaceutische sector: producten tegen handen beschermen en omgekeerd Onderzoek, laboratoriumtests, dierenproeven, klinische proeven, wettelijke registratie en productie Voor een geneesmiddel in de apotheek terechtkomt, heeft het jarenlang een zwaar testparcours afgelegd. Tijdens dit proces hebben beschermende handschoenen een dubbele taak: zowel de handen als de geneesmiddelen beschermen. Ansell biedt farmaceutische bedrijven alles wat ze nodig hebben om deze taak moeiteloos uit te voeren: consistente handschoenoplossingen, support van wereldniveau en een wereldwijde logistiek. Geneesmiddelen kunnen alleen maar jaar na jaar hun positieve werking uitoefenen als hun ingrediënten consistent blijven. Elk contact met vreemde materialen kan vervuiling veroorzaken en de consistentie aantasten. Daarom is de rol van beschermende handschoenen in de farmacie zo belangrijk: ze beschermen producten tegen contaminatie en bewaren hun consistentie. Dit is alleen maar mogelijk als de handschoenmaterialen neutraal zijn en niet reageren met de geneesmiddelen. Farmaceutische bedrijven selecteren hun handschoenen bijgevolg uiterst zorgvuldig door middel van een gemonitord handschoenselectieproces. Strikt gecontroleerd productieproces van Ansell Ansell voorziet de farmasector al ruim twintig jaar van beschermende handschoenen. Wij weten hoe belangrijk het is om handschoenen te leveren die producten volledig beschermen en consistente kwaliteit bieden. Daarom wordt in ons strikt gecontroleerd handschoenproductieproces elk materiaal uitvoerig beschreven en getest. De Clean Process Manufacturing (CPM) procedure, die met geavanceerde meetapparatuur wordt bewaakt, garandeert dat de handschoenen in het hele productieproces schoon zijn en blijven. Elke partij is traceerbaar en bij elke Ansellhandschoen hoort een conformiteitsattest. Aanzienlijke toegevoegde waarde Ansell hecht niet alleen belang aan een consistente hoge productkwaliteit. Wij geloven ook sterk in de kracht van klantenbetrokkenheid. Wij geven graag advies over onze producten en ondersteunen onze klanten tijdens het hele handschoenselectieproces. Wij geven productinformatie, leveren de handschoenen voor analyse in de laboratoria van onze klanten, voeren zelf tests uit in onafhankelijke labs en helpen het management en de gebruikers tijdens de laatste tests in het bedrijf. Bovendien stellen onze wereldwijde logistiek en netwerk van professionele distributeurs ons in staat om productconsistentie, snelle levering en voortreffelijke klantenservice te garanderen. Wereldwijd, dus overal waar onze klanten uit de farmasector actief zijn. Ruim productaanbod voor de farmasector Het Ansell-productaanbod voor de farmasector is zeer ruim. Het omvat steriele en niet-steriele handschoenen in zowel natuurrubberlatex als sythetische materialen. Ze combineren steeds superieure product- en handbescherming met een comfortabele pasvorm. Ze zijn ook gemakkelijk aan te trekken. De volgende nieuwkomers zijn bijvoorbeeld een perfecte keuze voor farmaceutische omgevingen: DermaShield met gerolde boord De DermaShield -reeks in poedervrij polychloropreen beschermt uitstekend tegen chemicaliën, met inbegrip van cytostatica. Deze geavanceerde handschoen bevat geen versnellers of latexproteïnen en voorkomt daardoor allergieën van type IV en I. Ze is nu verkrijgbaar in een steriele en niet-steriele versie - DermaShield en met een gerolde boord, zodat ze gemakkelijker is aan te trekken en beter past. Touch N Tuff -versie met lange manchet De Touch N Tuff -reeks staat bekend voor haar uitzonderlijke weerstand tegen spatten van chemicaliën, hoge perforatieweerstand, superieure mechanische prestaties en comfort. Onlangs werd de Touch N Tuff gelanceerd, met een langere manchet dan de voor nog meer bescherming tegen spatten van chemicaliën.

6 Focus op gebreide Ansell handschoenen Als wereldleider in handbeschermingsoplossingen gebruikt Ansell alle beschikbare productietechnologieën voor zijn beschermende handschoenen. Breien is zo n technologie. Sinds de overname van het bedrijf Golden Needles Knitting in 1997 hebben gebreide handschoenen aan belang gewonnen. Overweldigd door de enorme keuze aan gebreide Ansell-handschoenen? Wij maken u graag wegwijs! Alle gebreide handschoenen worden met automatische breimachines gemaakt. Maar dit is ook hun enige gemeenschappelijke kenmerk. De grote diversiteit aan breitechnieken, vezels en coatingpatronen op de huidige markt levert een zeer breed scala aan gebreide producten op. De eigenschappen van een handschoen worden bepaald door de breitechniek, de gebruikte vezels en het coatingpatroon. Katoen biedt bijvoorbeeld veel comfort, terwijl nylon een grote elasticiteit garandeert. Polyesterhandschoenen zijn zeer duurzaam, terwijl handschoenen in ThermaStat-vezels goed beschermen tegen hitte en koude. Voor een hoge snijweerstand zijn vezels als Kevlar, Dyneema, roestvrij staal of samengestelde vezels vereist. Revolutionaire vezels en productietechnieken Ansell innoveert voortdurend en blijft investeren in onderzoek naar nieuwe vezels en breitechnieken. Daardoor zitten in het productaanbod van Ansell gebreide handschoenen met revolutionaire vezels die opmerkelijke eigenschappen garanderen. De FiberTuf handschoen bevat bijvoorbeeld een nieuwe, uiterst duurzame aromatische polyestervezel. De revolutionaire samengestelde vezels van de NIEUWE Vantage reeks zorgen voor een combinatie van superieure snijbescherming en grote soepelheid en beweeglijkheid. Het nieuwste product in deze reeks, de Vantage profood, biedt bovendien uitmuntende koudeisolatie en beantwoordt aan alle relevante EU-voorschriften voor contact met voedingsmiddelen. Een kameleon die past als een tweede huid Alle gebreide handschoenen hebben één belangrijk gemeenschappelijk voordeel: ze bieden voortreffelijk ergonomisch comfort. Ten eerste laten ze de handen van de gebruiker natuurlijk ademen en voorkomen zo transpiratie. Gebreide handschoenen hebben geen naden, die dus ook niet kunnen irriteren. Ze passen als een tweede huid en dit komt de beweeglijkheid en productiviteit ten goede. De veelzijdigheid van gebreide handschoenen is hun tweede pluspunt. De technologieën onderscheiden zich ook van elkaar door het aantal steken per inch (van 7 tot 18). Allerlei afwerkingstypes leveren extra grip, schuurweerstand, duurzaamheid, enz. En het comfort wordt verbeterd door de handschoen te vlechten, te versterken tussen duim en wijsvinger of de vinger ergonomisch te vormen Kortom, er zijn veel mogelijkheden. Nieuwe brochure over gebreide handschoenenreeks Distributeurs en logistiekmanagers vinden beter hun weg in het uitgebreide aanbod met de nieuwe brochure over gebreide Ansellhandschoenen. In de gemakkelijk te raadplegen index staan alle gebreide handschoenen gegroepeerd volgens hun snijbeschermingsniveau. Gebruikers kunnen het aanbod doorzoeken op basis van hun applicatie of risico. Vervolgens komen ze terecht bij de producten die hen de beste bescherming bieden. De nieuwe brochure is driehoekig, zoals een bureaukalender, om ze gemakkelijk te doorbladeren. Ansell wil immers vooral dat u snel de juiste handschoen voor de juiste toepassing vindt. Dit sluit aan bij de missie van ons bedrijf: optimale bescherming bieden. Dyneema is een gedeponeerd handelsmerk van Royal DSM N.V. Kevlar is een gedeponeerd handelsmerk van du Pont de Nemours & Company

Veilig omgaan met cytostatica

Veilig omgaan met cytostatica Stappengids ANSELL CARES FOR HANDS THAT CARE Veilig omgaan met cytostatica Veilig omgaan met cytostatica Stap 1: Voorbereiding [ Niet-steriel ] Vóór het eigenlijke cytostatische mengsel wordt klaargemaakt,

Nadere informatie

Uitleg Handschoenen. Copyright 2007 Carel Lurvink B.V.

Uitleg Handschoenen. Copyright 2007 Carel Lurvink B.V. Uitleg Handschoenen Handschoenen voor mechanische risico's...2 Leder...2 Synthetisch...2 Kevlar...2 Twaron...2 Handschoenen voor chemische risico's...3 Nitrilrubber (NBR)...3 Polyvinylchloride (PVC)...3

Nadere informatie

PBM: handbescherming Inleiding Welke soorten handbescherming zijn er?

PBM: handbescherming Inleiding Welke soorten handbescherming zijn er? PBM: handbescherming Inleiding Bij veel werkzaamheden in de bouwnijverheid kunnen verwondingen aan de handen ontstaan. Ook chemicaliën en hitte of vonken kunnen verwondingen veroorzaken. Het is dus belangrijk

Nadere informatie

TOUCH SERIE LITE SERIE GRIP SERIE NITRI SERIE WINTER SERIE. Brochure_Omnisafe :59 Pagina 1. Bel voor meer informatie

TOUCH SERIE LITE SERIE GRIP SERIE NITRI SERIE WINTER SERIE. Brochure_Omnisafe :59 Pagina 1. Bel voor meer informatie Brochure_Omnisafe 12-11-2012 13:59 Pagina 1 TOUCH SERIE PRO PLUS EXTRA GRIP LITE SERIE WHITE BLACK GREY GRIP SERIE GRIPPER NITRI SERIE PRO PLUS WINTER SERIE GRIP EXTRA Bel +32 89 69 99 17 voor meer informatie

Nadere informatie

JACKSON SAFETY* /KLEENguARd* Handschoenen en Mouwbeschermers

JACKSON SAFETY* /KLEENguARd* Handschoenen en Mouwbeschermers 14 CKSON SAFETY* /KLEENguARd* Handschoenen en Mouwbeschermers Wetgeving met betrekking tot handschoenen De wettelijke verantwoordelijkheden Als een handschoen wordt onderzocht volgens een gebruikelijke

Nadere informatie

Handschoenen als PBM. Ann Van den Borre Technical Manager EMEA

Handschoenen als PBM. Ann Van den Borre Technical Manager EMEA Handschoenen als PBM Ann Van den Borre Technical Manager EMEA Beknopte samenvatting Wetgeving rond PBM-handschoenen Europese normen EN420, EN388, EN374 Handschoenmaterialen Beschermingshandschoenen in

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. productgroep 58

INHOUDSOPGAVE. productgroep 58 INHOUDSOPGAVE Hand- en armbescherming Werkhandschoenen leder 261 Lashandschoenen leder 272 Snijbestendige handschoenen leder 282 Snijbestendige handschoenen synthetisch 282 Werkhandschoen Synthetisch 284

Nadere informatie

3M Veiligheidsproducten. Beschermende Overalls. Gemaakt voor bescherming. Ontworpen voor. comfort. Uw Veiligheid Onze Kracht

3M Veiligheidsproducten. Beschermende Overalls. Gemaakt voor bescherming. Ontworpen voor. comfort. Uw Veiligheid Onze Kracht 3M Veiligheidsproducten Beschermende Overalls Gemaakt voor bescherming Ontworpen voor comfort Uw Veiligheid Onze Kracht Ademend comfort Overalls CE-categorie III Beschermende Overall 4515 Kostenbesparende

Nadere informatie

GROHE in de KEuKEn. Keuken Sail Cube 3 Flair 4 Touch Cosmopolitan 5 Feel 6 Wave Cosmopolitan 7 Wave 8 Get 9 Start 10 Costa Trend 11

GROHE in de KEuKEn. Keuken Sail Cube 3 Flair 4 Touch Cosmopolitan 5 Feel 6 Wave Cosmopolitan 7 Wave 8 Get 9 Start 10 Costa Trend 11 grohe in de Keuken Gegarandeed jarenlange kwaliteit grohe.nl in de KEuKEn Onze bekroonde keukenmengkranen, ontworpen met jouw behoeften in gedachten, zijn gemaakt van de beste materialen en zijn voorzien

Nadere informatie

Orlando Ramakers DSM Dyneema. Veilig werken met comfortabele werkhandschoenen

Orlando Ramakers DSM Dyneema. Veilig werken met comfortabele werkhandschoenen Orlando Ramakers DSM Dyneema Veilig werken met comfortabele werkhandschoenen De Handschoenenzaak Het slachtoffer: De verstrekte handschoenen waren onvoldoende snijbestendig Het verweer: De aanschaf van

Nadere informatie

CATALOGUS VAN BESCHERMINGS- OPLOSSINGEN. Uw belangrijkste werkinstrumenten kan u best aan specialisten overlaten

CATALOGUS VAN BESCHERMINGS- OPLOSSINGEN. Uw belangrijkste werkinstrumenten kan u best aan specialisten overlaten Mechanische bescherming Chemische en vloeistofbescherming Productbescherming CATALOGUS VAN BESCHERMINGSOPLOSSINGEN CATALOGUS VAN BESCHERMINGS- OPLOSSINGEN Uw belangrijkste werkinstrumenten kan u best aan

Nadere informatie

HANDBESCHERMING SYNTHETISCHE HANDSCHOENEN. SAMURAI en GSA

HANDBESCHERMING SYNTHETISCHE HANDSCHOENEN. SAMURAI en GSA HANDBESCHERMING SYNTHETISCHE HANDSCHOENEN SAMURAI en Inleiding Deze brochure geeft een technisch overzicht van het huidige assortiment synthetische handschoenen binnen ons merk SAMURAI en onder het -label.

Nadere informatie

WETGEVING EN NORMEN. Handschoenen worden in drie categorieën opgedeeld volgens de risico s waartegen ze moeten beschermen.

WETGEVING EN NORMEN. Handschoenen worden in drie categorieën opgedeeld volgens de risico s waartegen ze moeten beschermen. In deze HandschoenenWijzer vindt u een duidelijk overzicht welke handschoen u bij welke toepassing het best kunt gebruiken, zodat de kans op ongelukken flink gereduceerd kan worden. Armen en handen zijn

Nadere informatie

Gammex Reeks ANSELL CARES FOR HANDS THAT CARE. Superieure handbescherming voor elke toepassing

Gammex Reeks ANSELL CARES FOR HANDS THAT CARE. Superieure handbescherming voor elke toepassing Gammex Reeks ANSELL CARES FOR HANDS THAT CARE Superieure handbescherming voor elke toepassing Ansell Healthcare Deskundig in handbescherming Ansell Healthcare is wereldwijd een leider in handbescherming

Nadere informatie

AUTOSECTOR - AFTERMARKET HANDBESCHERMINGSOPLOSSINGEN

AUTOSECTOR - AFTERMARKET HANDBESCHERMINGSOPLOSSINGEN AUTOSECTOR - AFTERMARKET HANDBESCHERMINGSOPLOSSINGEN Comfort, prestaties en bescherming in één U draagt toch ook zorg voor uw werktuigen, zodat ze altijd gebruiksklaar zijn als u ze nodig hebt? Hetzelfde

Nadere informatie

Minder rook en stof in de werkomgeving is zijn gewicht in goud waard voor zowel uw gezondheid als uw productiviteit

Minder rook en stof in de werkomgeving is zijn gewicht in goud waard voor zowel uw gezondheid als uw productiviteit Minder rook en stof in de werkomgeving is zijn gewicht in goud waard voor zowel uw gezondheid als uw productiviteit Camfil Farr Gold Series zijn nu leverbaar in Nederland Wereldklasse in stofafscheiden

Nadere informatie

Deze norm omvat de algemene vereisten voor handschoenen waaraan deze moeten voldoen. De

Deze norm omvat de algemene vereisten voor handschoenen waaraan deze moeten voldoen. De NORMEN VEILIGHEIDSHANDSCHOENEN Arm- en handbescherming EN 420 Algemene vereisten voor handschoenen Deze norm omvat de algemene vereisten voor handschoenen waaraan deze moeten voldoen. De norm geeft de

Nadere informatie

Duurzaam waterafstotende behandeling van de buitenstof om water eenvoudig te laten weglopen.

Duurzaam waterafstotende behandeling van de buitenstof om water eenvoudig te laten weglopen. Elke steek en vezel is uitgevoerd met de nieuwste technologie om u de beste prestaties en het beste comfort te geven: waterdicht, ademend, vochtopnemend en beschermend tegen de zon. Hieronder de technische

Nadere informatie

En wat als uw bedrijf zou overstappen op een nieuwe generatie buizensystemen?

En wat als uw bedrijf zou overstappen op een nieuwe generatie buizensystemen? En wat als uw bedrijf zou overstappen op een nieuwe generatie buizensystemen? COMPOSIETMATERIALEN: DE NATUURLIJKE OPVOLGER VAN DE METALEN SYSTEMEN. Maakt u al jaren gebruik van metalen buizensystemen met

Nadere informatie

Coveralls. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming

Coveralls. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming 3M Veiligheidsproducten Rubriek of sectie Coveralls Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming Optimaal comfort, vertrouwde bescherming Veiligheid eerst Als een van s werelds meest vooraanstaande leveranciers

Nadere informatie

Coveralls. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming

Coveralls. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming 3M Veiligheidsproducten Rubriek of sectie Coveralls Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming Optimaal comfort, vertrouwde bescherming Veiligheid eerst Als een van s werelds meest vooraanstaande leveranciers

Nadere informatie

MISSIE: SCHONE HANDEN

MISSIE: SCHONE HANDEN MISSIE: SCHONE HANDEN 1 MISSIE: SCHONE HANDEN ASSORTIMENT HANDREINIGERS De oplossing voor vuile handen ALLES-IN-1: compleet systeem voor bescherming, reiniging en verzorging van handen. HYGIËNISCH: gesealde

Nadere informatie

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging HEMPACORE Passieve brandbeveiliging Duurzaamheid De sterkte van onze coatings minimaliseert het risico op beschadigingen tijdens transport, verwerking en blootstelling aan weersinvloeden. U kunt rekenen

Nadere informatie

Geheel door SDMO zelf ontwikkeld, worden de "NEXYS", "TELYS" en "KERYS" panelen als basis of als optie op onze producten aangeboden. Dankzij deze panelen is de besturing van uw stroomaggregaat eenvoudig

Nadere informatie

GREAT COFFEE MADE EASY

GREAT COFFEE MADE EASY GREAT COFFEE MADE EASY HÉt koffieconcept dat iedereen perfect past Dat is de uitdaging! We hebben goed naar uw wensen geluisterd 1... Wisselende kwaliteit De vraag naar variatie Afval Tijdrovend Ingewikkelde

Nadere informatie

JACKSON SAFETY* Oog en gelaatsbescherming

JACKSON SAFETY* Oog en gelaatsbescherming JACKSON SAFETY* Oog en gelaatsbescherming 23 Wetgeving met betrekking tot oog en gelaatsbescherming De wettelijke verantwoordelijkheden Volgens de Europese wetgeving moeten werkgevers de noodzaak van persoonlijke

Nadere informatie

John Ward. Safety Gloves

John Ward. Safety Gloves John Ward Safety Gloves MaxiFit Precieze handelingen 1.50.355.00 Superlichte Micro Foam nitril op een 15 gauge naadloze katoen/nylon/lycra voering Ademende coating houdt de handen koel en droog Uiterst

Nadere informatie

HANDBESCHERMING - 1 -

HANDBESCHERMING - 1 - HANDBESCHERMING - 1 - ALGEMEEN Het volgende overzicht is slechts een opsomming van de meest gebruikte handschoenen. Omdat op de meeste handschoenen tal van variaties bestaan is dit overzicht zeker niet

Nadere informatie

Kimberly-Clark * Kimguard * Sterilisatieverpakkingsmateriaal. Kimguard * de zorgeloze oplossing voor sterilisatieverpakkingsmateriaal

Kimberly-Clark * Kimguard * Sterilisatieverpakkingsmateriaal. Kimguard * de zorgeloze oplossing voor sterilisatieverpakkingsmateriaal Kimberly-Clark * Kimguard * Sterilisatieverpakkingsmateriaal. Kimguard * de zorgeloze oplossing voor sterilisatieverpakkingsmateriaal Er is Kimguard* voor elke toepassing De voordelen van Kimguard* Buitengewoon

Nadere informatie

PU kitten. PU schuimen. Professionele kwaliteit hoge servicegraad Sterke merken

PU kitten. PU schuimen. Professionele kwaliteit hoge servicegraad Sterke merken SILICONEn PU kitten ACRYLATEN PU schuimen Professionele kwaliteit hoge servicegraad Sterke merken Bedrijf Met de focus steeds duidelijk en exclusief gericht op de professionele markt, groeide DL Chemicals

Nadere informatie

Welkom bij HAP Review

Welkom bij HAP Review Love your hands, we do TM Welkom bij HAP Review 1 2008 is een zeer druk jaar geweest voor Comasec International Group, waarin veel nieuwe productontwikkelingen en -lanceringen hebben plaatsgevonden in

Nadere informatie

3KSplus. Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging

3KSplus. Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging 3KSplus Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging 3KSplus gepatenteerde technologie & gebruik onder de zwaarste omstandigheden 3KSplus is het mechanische sluitsysteem met de hoogste weerstand.

Nadere informatie

Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond.

Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond. Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond. Verbeter uw comfort met de ideale zonwerende en isolerend glasfolie. Verbeter de isolatie tot 41% (K-waarde), bespaar energie, hou overdreven warmte buiten

Nadere informatie

Schmitz Foam Products. Wereldspeler op topniveau

Schmitz Foam Products. Wereldspeler op topniveau Schmitz Foam Products Wereldspeler op topniveau Schmitz Foam Products Onverslaanbaar in kwaliteit innovatie en flexibiliteit INNOVATION RELIABLE PRAGMATIC CUSTOMER-FOCUS QUALITY SP Wereldwijd nummer één

Nadere informatie

Ecologisch bedtextiel

Ecologisch bedtextiel Beter slapen kun je niet! Ecologisch bedtextiel Maatschappelijk verantwoord ondernemen 100% natuurlijk Het concept van past volledig in het programma van MVO. Omdat de producten 100% natuurlijk zijn. Productieproces

Nadere informatie

U heeft een idee en wij maken het tastbaar!

U heeft een idee en wij maken het tastbaar! Dunia Coatings ontwikkelt en produceert high performance industriële coatings, markeerinkten en hoogwaardige gebruiksklare verf. Door onze jarenlange laboratorium ervaring staat innovatie en flexibiliteit

Nadere informatie

The Ansell Newsletter

The Ansell Newsletter 11 Verschijnt drie keer per jaar Februari 2009 Editorial The Ansell Newsletter Ansell-veiligheidswagen bezoekt bouwterreinen in het VK Even voorstellen: het hernieuwde Ansell Benelux team Ansell is toonaangevend

Nadere informatie

Hand Care Assortiment

Hand Care Assortiment Hand Care Assortiment De variatie in werkomgevingen is enorm en er zijn veel specialismen. Dit vraagt om specifieke vaardigheden en daarvoor heb je je handen nodig. Je belangrijkste gereedschap. Handbescherming

Nadere informatie

Dräger X-pect 8200 / 8300 Veiligheidsbril Oogbescherming

Dräger X-pect 8200 / 8300 Veiligheidsbril Oogbescherming Dräger X-pect 8200 / 8300 Veiligheidsbril Oogbescherming De Dräger X-pect 8200 en 8300 veiligheidsbrillen zijn ontworpen voor een optimale pasvorm en een hoog comfort. Zij gaan lang mee dankzij het gebruik

Nadere informatie

Werken bij Havenbedrijf Amsterdam

Werken bij Havenbedrijf Amsterdam Werken bij Havenbedrijf Amsterdam De Amsterdamse haven Als vierde haven van West-Europa speelt de Amsterdamse haven een belangrijke rol in de regionale en nationale economie. Door de strategische ligging

Nadere informatie

LOMA SYSTEMS EN LOCK INSPECTION SYSTEMS BUNDELEN DE KRACHTEN TIJDENS EMPACK

LOMA SYSTEMS EN LOCK INSPECTION SYSTEMS BUNDELEN DE KRACHTEN TIJDENS EMPACK PERSBERICHT EMPACK-BEURS 27 en 28 MAART 2013 Brabanthallen 's-hertogenbosch, Nederland Stand D300 LOMA SYSTEMS EN LOCK INSPECTION SYSTEMS BUNDELEN DE KRACHTEN TIJDENS EMPACK Etten-Leur (januari 2013) Loma

Nadere informatie

Bona Decking System. De professionele manier om houten terrasvloeren op te frissen

Bona Decking System. De professionele manier om houten terrasvloeren op te frissen krachtig systeem langdurige bescherming Bona Decking System De professionele manier om houten terrasvloeren op te frissen Moeiteloos en effectief Laat geen aanzetten achter Langdurige bescherming Snel

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

Partners in productie... voor een hoger rendement in de metaalindustrie tell me more

Partners in productie... voor een hoger rendement in de metaalindustrie tell me more Partners in productie... voor een hoger rendement in de metaalindustrie tell me more Maxx -beschermgassen = lagere laskosten Amada, UK Gezien de hevige concurrentie is het van cruciaal belang dat kwaliteit

Nadere informatie

Stabiliteit in een dynamische wereld

Stabiliteit in een dynamische wereld Stabiliteit in een dynamische wereld AIR & OCEAN Autogroupage Chemicals global parcel services health care logistics Special Services warehousing Alles in één Het meer dan 100 jaar oude Nederlandse familiebedrijf

Nadere informatie

Systeem oplossingen Reiniging van cleanrooms. Voor de reiniging van technische en farmaceutische cleanrooms volgens ISO- en GMP-richtlijnen.

Systeem oplossingen Reiniging van cleanrooms. Voor de reiniging van technische en farmaceutische cleanrooms volgens ISO- en GMP-richtlijnen. Systeem oplossingen Reiniging van cleanrooms Voor de reiniging van technische en farmaceutische cleanrooms volgens ISO- en GMP-richtlijnen. Reiniging van cleanrooms Initial Cleanrooms biedt u gespecialiseerde

Nadere informatie

Ontdek Holland op een relaxte manier met de nieuwe Broom Explorer Range

Ontdek Holland op een relaxte manier met de nieuwe Broom Explorer Range Ontdek Holland op een relaxte manier met de nieuwe Broom Explorer Range BIEDEN ONZE KLANTEN DE ALLERBESTE WAY NAAR DE PRACHTIGE WATERWEGEN VAN HOLLAND ONTDEKKEN DE NIEUWE EXPLORER MODELLEN VAN BROOM 1

Nadere informatie

GEGARANDEERD 3X SLIJTVASTER* DAN UW HUIDIGE STANDAARD KETTING OF WIJ LEVEREN UW EERSTVOLGENDE KETTING GRATIS

GEGARANDEERD 3X SLIJTVASTER* DAN UW HUIDIGE STANDAARD KETTING OF WIJ LEVEREN UW EERSTVOLGENDE KETTING GRATIS GEGARANDEERD 3X SLIJTVASTER* DAN UW HUIDIGE STANDAARD KETTING OF WIJ LEVEREN UW EERSTVOLGENDE KETTING GRATIS STERK. KRACHTIG. NOG BETERE PRESTATIES. Renold Synergy Simpelweg de beste Synergy is ontwikkeld

Nadere informatie

enabling your ambition

enabling your ambition Ctac: enabling your ambition Ambities helpen realiseren Als ondernemer of organisatie heeft u plannen voor de toekomst: groeien, een nog efficiënter bedrijfsvoering realiseren of nieuwe producten of diensten

Nadere informatie

Meten is verbeteren. Onmogelijk?

Meten is verbeteren. Onmogelijk? Meten is verbeteren Meten is verbeteren Ansell, een wereldleider in beschermende producten, presenteert Guardian. Het is een unieke tool voor industriële ondernemingen. Zij kunnen er hun veiligheid mee

Nadere informatie

Waar uw prioriteiten ook liggen, BARRIER operatiejassen bieden een oplossing. Een uitstekende combinatie van bescherming en comfort

Waar uw prioriteiten ook liggen, BARRIER operatiejassen bieden een oplossing. Een uitstekende combinatie van bescherming en comfort Waar uw prioriteiten ook liggen, BARRIER operatiejassen bieden een oplossing Een uitstekende combinatie van bescherming en comfort De juiste operatiejas kiezen: een goede balans vinden tussen bescherming

Nadere informatie

EEN NIEUWE GENERATIE 2 IN 1 FLUIDS. RoC BESCHERMT U

EEN NIEUWE GENERATIE 2 IN 1 FLUIDS. RoC BESCHERMT U EEN NIEUWE GENERATIE 2 IN 1 FLUIDS RoC BESCHERMT U Persdossier februari 2014 Meer dan de helft van de Belgische vrouwen gebruikt hetzelfde zonnebeschermingsproduct voor gelaat en lichaam RoC, een pionier

Nadere informatie

Crop Care Competence Centre. Kverneland Group Nieuw-Vennep

Crop Care Competence Centre. Kverneland Group Nieuw-Vennep NL Crop Care Competence Centre Kverneland Group Nieuw-Vennep onze visie Techniek maakt een betere toekomst mogelijk. Wij ontwikkelen intelligente oplossingen voor een betere oogst en een hogere opbrengst.

Nadere informatie

Wiltec werkt. Ook voor u!

Wiltec werkt. Ook voor u! Wiltec werkt. Ook voor u! Beschermende coatings Voorkomen is beter dan genezen! Dat geldt zeker voor vervuiling en stof. Want waar gewerkt wordt vindt vervuiling en stofvorming plaats. Met name bij werkzaamheden

Nadere informatie

Geniet vandaag van de luiken van morgen

Geniet vandaag van de luiken van morgen Geniet vandaag van de luiken van morgen HOGE ISOLATIEWAARDE EPB * KOSTENBESPAREND * zendow kiuzo Ramen & deuren www.deceuninck.be www.deceuninck.nl Vergroot uw woonplezier Wat is belangrijk in uw huis?

Nadere informatie

Voorzien in uw behoeften

Voorzien in uw behoeften Voorzien in uw behoeften IN EUROPA, HET MIDDEN-OOSTEN EN AFRIKA Onze visie: s Werelds meest dynamische wetenschapsbedrijf zijn, dat duurzame oplossingen creëert die het leven van de mens beter, veiliger

Nadere informatie

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem Océ TCS500 Tijd is kostbaar Grootformaat kleurenprint-, kopieer- en scansysteem Klaar voor elke klus: hoge Prestaties waarop u kunt productiviteit rekenen Hoge capaciteit in kleur en Volledig te configureren

Nadere informatie

HANDBOEK VEILIGHEIDSMIDDELEN 19-10-2015

HANDBOEK VEILIGHEIDSMIDDELEN 19-10-2015 HANDBOEK VEILIGHEIDSMIDDELEN 19-10-2015 Hoofdstuk 5 - Inhoudsopgave 1. Inleiding. 2. Richtlijn 89/656/EEC, betreffende het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. 3. Richtlijn 89/686/EEC, naleven.

Nadere informatie

Snelle en doelgerichte e-mailcommunicatie

Snelle en doelgerichte e-mailcommunicatie Snelle en doelgerichte e-mailcommunicatie Beheer en segmenteer uw contacten Beheer online uw eigen mediabibliotheek Creëer gepersonaliseerde berichten met dynamische inhoud Ontwerp uw bericht met onze

Nadere informatie

Een aangename temperatuur overal in huis

Een aangename temperatuur overal in huis Een aangename temperatuur overal in huis De nieuwe digitale kamerthermostaat voor verwarmingssystemen gebruiksvriendelijk, energie-efficiënt en kostenbesparend Answers for infrastructure Welkom in de comfortzone

Nadere informatie

Proceduretrays op maat UW PARTNER VOOR PROFESSIONELE OPLOSSINGEN

Proceduretrays op maat UW PARTNER VOOR PROFESSIONELE OPLOSSINGEN Proceduretrays op maat UW PARTNER VOOR PROFESSIONELE OPLOSSINGEN HALYARD * CPT S ZIJN PROFESSIONEEL SAMENGESTELD NAAR UW VOORKEUR MAATWERK Van proceduretrays op maat tot de voordeligste proceduretrays

Nadere informatie

ALLES VOORHANDEN Staat u er wel eens bij stil hoe veel u dagelijks uw handen gebruikt? Dit is veel... heel veel. En als er iets misgaat op de

ALLES VOORHANDEN Staat u er wel eens bij stil hoe veel u dagelijks uw handen gebruikt? Dit is veel... heel veel. En als er iets misgaat op de ALLES VOORHANDEN Staat u er wel eens bij stil hoe veel u dagelijks uw handen gebruikt? Dit is veel... heel veel. En als er iets misgaat op de werkvloer zijn het vaak de handen die het moeten ontgelden.

Nadere informatie

Peha-soft nitrile. Latexvrije onderzoeks- en beschermende handschoenen van HARTMANN.

Peha-soft nitrile. Latexvrije onderzoeks- en beschermende handschoenen van HARTMANN. Kwaliteit zonder latex kwaliteit zonder compromissen. Peha-soft nitrile. Latexvrije onderzoeks- en beschermende handschoenen van HARTMANN. Onderzoekshandschoenen Compromisloos duurzaam: nitril beter dan

Nadere informatie

De Kracht van Flexibiliteit

De Kracht van Flexibiliteit Krachtig Schuren NIEUW Bona F 1.9 lexisand De Kracht van Flexibiliteit Bona FlexiSand Pro System de introductie van Bona FlexiSand 1.9 Eén Veelzijdig Systeem Bona FlexiSand Pro System Bona FlexiSand Pro

Nadere informatie

Kleine snoeischaren. Op maat gemaakt voor elke hand

Kleine snoeischaren. Op maat gemaakt voor elke hand Kleine snoeischaren Op maat gemaakt voor elke hand 1 Altijd het juiste snijgereedschap: De diameter van de takken en twijgen bepalen welk gereedschap u nodig hebt. Bij WOLF-Garten vindt u het ideale gereedschap

Nadere informatie

DENIM. a product by Solarclarity

DENIM. a product by Solarclarity DENIM a product by Solarclarity 1 SOLARCLARITY DENIM De Solarclarity DENIM productlijn is met de uiterste zorgvuldigheid ontworpen volgens de hoogste kwaliteitseisen en heeft een uitstekende garantie en

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Arm- en handbescherming. 2 Bedrijfskleding. 3 Gehoorbescherming. 4 Ademhalingsbescherming. 5 Been- en voetbescherming

Inhoudsopgave. 1 Arm- en handbescherming. 2 Bedrijfskleding. 3 Gehoorbescherming. 4 Ademhalingsbescherming. 5 Been- en voetbescherming 1 Arm- en handbescherming 2 Bedrijfskleding 3 Gehoorbescherming 4 Ademhalingsbescherming 5 Been- en voetbescherming 6 Hoofdbescherming 7 Oog- en gelaatsbescherming 8 Diversen Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Great coffee just enjoy it

Great coffee just enjoy it Great coffee just enjoy it Ik zoek lekkere koffie, met keuze uit verschillende koffievariaties, die snel en gemakkelijk bereid wordt. Al uw wensen in één koffiemachine. Dat is de kracht van NESCAFÉ Alegria.

Nadere informatie

De 3M Tegaderm merknaam breidt uit.

De 3M Tegaderm merknaam breidt uit. De 3M Tegaderm merknaam breidt uit. Fixatie en bescherming Wondzorg Chirurgische verbanden 3M Tegaderm Dressings 3Health Care Simple. Dependable. Trusted. De meest vertrouwde naam voor transparante filmverbanden.

Nadere informatie

HYLO -GEL Ideaal postoperatief

HYLO -GEL Ideaal postoperatief HYLO -GEL Ideaal postoperatief Intensieve, verbeterde bevochtiging 2 3 Geachte mevrouw, Geachte heer, U heeft zonet een chirurgische ingreep ondergaan bij uw oogarts. HYLO -GEL is speciaal ontworpen om

Nadere informatie

The Comfort of Safety

The Comfort of Safety The Comfort of Safety www.oxxa-safety.com OXXA - The Comfort of Safety In de producten van OXXA is meer dan 25 jaar kennis van de markt en expertise samengebracht. Alle ervaringen van de werkvloer zijn

Nadere informatie

POMPEN EN COMPRESSOREN

POMPEN EN COMPRESSOREN KOPPELINGEN EN REMMEN VOOR POMPEN EN COMPRESSOREN OUR BEST TECHNOLOGY IS HUMAN Technologie is de basis van ons werk. Toch zijn we er daarmee nog niet. Het gaat er vooral om wat je ermee doet. En dat blijft

Nadere informatie

Ons succes heeft een stevig fundament: het principe van de persoonlijke verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid, die ik als ondernemer, en die

Ons succes heeft een stevig fundament: het principe van de persoonlijke verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid, die ik als ondernemer, en die 2 Ons succes heeft een stevig fundament: het principe van de persoonlijke verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid, die ik als ondernemer, en die iedere individuele medewerker iedere dag draagt. Voor

Nadere informatie

Studienamiddag. Persoonlijke beschermingsmiddelen. Motivatie. Definitie. Wetgeving. Gebruik van PBM s in de praktijk. Vragen

Studienamiddag. Persoonlijke beschermingsmiddelen. Motivatie. Definitie. Wetgeving. Gebruik van PBM s in de praktijk. Vragen Studienamiddag Persoonlijke beschermingsmiddelen Persoonlijke beschermingsmiddelen Vragen ZEKER NIET DOEN Wat is een persoonlijk beschermingsmiddel? Een persoonlijk beschermingsmiddel is iedere uitrusting

Nadere informatie

Silent Gliss rolgordijnsystemen

Silent Gliss rolgordijnsystemen Silent Gliss rolgordijnsysteem 4830 Silent Gliss rolgordijnsystemen Het voordeel van Silent Gliss De heldere belijning van de rolgordijnen sluit perfect aan op moderne architectuur- en interieurontwerp.

Nadere informatie

EEN ZOMERTIJD MET HEEL WAT VOORDELEN EN GOEDE IDEEEN!

EEN ZOMERTIJD MET HEEL WAT VOORDELEN EN GOEDE IDEEEN! ONZE GEDREVENHEID, UW TEVREDENHEID NISSAN BELUX, Bist 12, 2630 Aartselaar, vestiging in België van NISSAN WEST EUROPE SAS, vereenvoudigde Vennootschap op aandelen naar Frans recht, met maatschappelijk

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL 01/2015 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden de

Nadere informatie

VOOR EEN SCHONERE, VEILIGERE EN GEZONDERE WERELD. INNOVATIE IRIS VLOOTMANAGER. Uw Intelligente Commandocentrum

VOOR EEN SCHONERE, VEILIGERE EN GEZONDERE WERELD. INNOVATIE IRIS VLOOTMANAGER. Uw Intelligente Commandocentrum VOOR EEN SCHONERE, VEILIGERE EN GEZONDERE WERELD. INNOVATIE IRIS VLOOTMANAGER Uw Intelligente Commandocentrum Uw Intelligente Commandocentrum KRACHTIGE FUNCTIES VOOR DYNAMISCH VLOOTMANAGEMENT Kritieke

Nadere informatie

HAND- EN ARMBESCHERMING

HAND- EN ARMBESCHERMING CBL - HANDSCHOEN VAN KATOEN INTERLOCK HANDSCHOEN VAN 100% KATOEN, Cat 1 Per dozijn (12 paar) Kleur: ecru 00540140 Herenmaat 120 CBL - HANDSCHOEN AMERIKAANTJE - RUNDSPLITLEDER Rundsplitlederen werkhandschoen,

Nadere informatie

AC/CV Isolatie. Isolatie-oplossingen voor technische installaties in gebouwen (AC/CV) Nieuwe CE-markering en Isover CLIM productassortiment

AC/CV Isolatie. Isolatie-oplossingen voor technische installaties in gebouwen (AC/CV) Nieuwe CE-markering en Isover CLIM productassortiment AC/CV Isolatie Isolatie-oplossingen voor technische installaties in gebouwen (AC/CV) Nieuwe CE-markering en Isover CLIM productassortiment Introductie dbdg.de Saint-Gobain Groep Al meer dan driehonderd

Nadere informatie

Aanbevelingen voor eigenschappen handschoenen in Rubriek 8.2 van het Vib

Aanbevelingen voor eigenschappen handschoenen in Rubriek 8.2 van het Vib Aanbevelingen voor eigenschappen handschoenen in Rubriek 8.2 van het Vib NVZ Handleiding Aanbevelingen voor eigenschappen handschoenen in Rubriek 8.2 van het Vib 3 Introductie Voor sommige producten in

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL - 07/2015 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden

Nadere informatie

HET BESTE VAN JEZELF GEVEN OP HET VELD... EN DAARNA.

HET BESTE VAN JEZELF GEVEN OP HET VELD... EN DAARNA. HET BESTE VAN JEZELF GEVEN OP HET VELD... EN DAARNA. KEEPWARM KEEPDRY KIPSTA VINDT DE TWEEDE HUID UIT DIE GESCHIKT IS VOOR ALLE SPORTERS EN ZORGT ERVOOR DAT ALLE ANDEREN HOUDEN VAN DE DERDE TIME. Comfortabel,

Nadere informatie

Lattoflex zorgt voor uw rug!

Lattoflex zorgt voor uw rug! Lattoflex zorgt voor uw rug! Lattoflex dé uitvinder van de lattenbodem. In 1957 schreef Lattoflex geschiedenis met de uitvinding van de lattenbodem. Lattoflex deelde met zijn revolutionaire uitvinding,

Nadere informatie

Lattoflex zorgt voor uw rug!

Lattoflex zorgt voor uw rug! Lattoflex zorgt voor uw rug! Lattoflex dé uitvinder van de lattenbodem. In 1957 schreef Lattoflex geschiedenis met de uitvinding van de lattenbodem. Lattoflex deelde met zijn revolutionaire uitvinding,

Nadere informatie

De farmaceutische sector in België :

De farmaceutische sector in België : FARMA CIJFERS 2015 De farmaceutische sector in België : Een hoeksteen van de Belgische economie, een laboratorium van hoop voor de patiënten De kerncijfers voor 2015 bevestigen de kracht van de farmaceutische

Nadere informatie

DENIM. Simply working hard

DENIM. Simply working hard DENIM 1 SOLARCLARITY DENIM De Solarclarity DENIM productlijn is met de uiterste zorgvuldigheid ontworpen volgens de hoogste kwaliteitseisen en heeft een uitstekende garantie en een high-end uitstraling.

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

Live data, 24/7/365. Pharma & Healthcare

Live data, 24/7/365. Pharma & Healthcare 1 Live data, 24/7/365 Pharma & Healthcare 2 Dyzle Pharma & Healthcare Index 04 06 Vision Control Met behulp van DyzleLiveWare krijgt u meer inzicht in kritische processen die bepalend zijn voor de kwaliteit

Nadere informatie

PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO

PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO ProSafe PROSAFE CLEAN AIR SOLUTIONS DIE ALLE PROCESSEN BESCHERMEN, VAN MELK TOT MEDICIJNEN PROCESVEILIGHEID, HOE GARANDEREN WIJ DIE?

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant! HS PROTECT BOUW is een luchtdrogende coating ter bescherming van ramen en profielen tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol

Nadere informatie

Denim. a product by Solarclarity

Denim. a product by Solarclarity Denim a product by Solarclarity SOLARCLARITY DENIM De Solarclarity DENIM (poly) en VELVET (mono) productlijnen zijn met de uiterste zorgvuldigheid ontworpen volgens de hoogste kwaliteitseisen en hebben

Nadere informatie

With the future in mind. De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten. Condenserende ketels Boilers

With the future in mind. De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten. Condenserende ketels Boilers With the future in mind De ideale oplossing voor verwarmings- en warmwaterprojecten Condenserende ketels Boilers Projecten Our excellence ACV, sinds 1922 Belgisch fabrikant van oplossingen voor verwarming

Nadere informatie

Benelux l 176. Onderdeel van een internationaal bedrijf l 177. Ondersteuning l 178. Reparaties l 179. Garantiesysteem l 180

Benelux l 176. Onderdeel van een internationaal bedrijf l 177. Ondersteuning l 178. Reparaties l 179. Garantiesysteem l 180 174 11 SERVICES Benelux l 176 Onderdeel van een internationaal bedrijf l 177 Ondersteuning l 178 Reparaties l 179 Garantiesysteem l 180 Technische ondersteuning l 181 11 175 11 SERVICES Benelux ITW Benelux

Nadere informatie

INTERVENTIONAL AIN MANAGEMENT HOSPITHERA, YOUR PARTNER IN INTERVENTIONAL SPECIALTIES. NEWSFLASH nr 4 INTRO. Het Interventional Specialties Team

INTERVENTIONAL AIN MANAGEMENT HOSPITHERA, YOUR PARTNER IN INTERVENTIONAL SPECIALTIES. NEWSFLASH nr 4 INTRO. Het Interventional Specialties Team HOSPITHERA, YOUR PARTNER IN INTERVENTIONAL SPECIALTIES INTERVENTIONAL P AIN MANAGEMENT 12/2014 INTRO NEWSFLASH nr 4 Beste Pijnspecialist, Net voor de feestdagen, bezorgen we u graag nog onze Newsflash

Nadere informatie

Wartsila en Air Products

Wartsila en Air Products Wartsila en Air Products Ons gezamenlijke werk Door onze samenwerking met Air Products beschikken we over de nodige expertise om onze doelstelling te bereiken: zo veel mogelijk lasmateriaal smelten in

Nadere informatie

MaxiFoam. classicrange. Nitrilschuim op een naadloze nylonvoering Ontworpen voor algemeen werk in olieachtige en vuile omstandigheden

MaxiFoam. classicrange. Nitrilschuim op een naadloze nylonvoering Ontworpen voor algemeen werk in olieachtige en vuile omstandigheden MaxiFoam Nitrilschuim op een naadloze nylonvoering Ontworpen voor algemeen werk in olieachtige en vuile omstandigheden MaxiFoam : nitrilschuim op een rekbare 15 gauge naadloze nylonvoering MaxiFoam Lite

Nadere informatie