ondernemend Grenzeloos ondernemen. Arnold de Bruin: Samen aan de juiste knoppen draaien. Nieuwe bekostigingsstructuur huisartsen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ondernemend Grenzeloos ondernemen. Arnold de Bruin: Samen aan de juiste knoppen draaien. Nieuwe bekostigingsstructuur huisartsen."

Transcriptie

1 ondernemend MKB Magazine # van accon avm adviseurs en accountants interview Arnold de Bruin: Samen aan de juiste knoppen draaien. advies Nieuwe bekostigingsstructuur huisartsen. de stelling Alternatief financieren maakt mogelijk wat banken laten liggen. Grenzeloos ondernemen.

2 column peter feijtel Het nieuwe ouderwets. De accountancy was recent veelvuldig in het nieuws. En niet zo positief. U hebt de wenkbrauwen gefronst en u afgevraagd hoe het eigenlijk zit met uw eigen accountant. Daar vertel ik u graag wat meer over. In de instrumenten die wij inzetten, de methoden die wij gebruiken en de werkwijzen die wij toepassen, zijn wij helemaal van deze tijd. Geen misverstand daarover. Maar in onze principes en taakopvattingen zijn we ontzettend ouderwets. Als wij een handtekening zetten, moet u daar van op aan kunnen, vinden wij. Wij zijn meer gericht op de kwaliteit van onze werkzaamheden dan op de kortetermijnwinst die dat kan opleveren. We kijken niet naar de belangen van de individuele medewerker, maar naar de continuïteit en toekomstbestendigheid van het totaal. Daar mag u, om dicht bij het thema van deze uitgave te blijven, grenzeloos op vertrouwen. Wij runnen ons bedrijf in de vorm van een stichting. Nog niet zo lang geleden werd daar wat meewarig over gedaan. Maar tegenwoordig, en zonder dat we daar iets voor hoeven te doen, is deze rechtsvorm weer helemaal in. Het nieuwe ouderwets, zeg maar. Als we kijken naar de voorstellen die de overheid nu doet, bijvoorbeeld rond de onafhankelijkheid van de Raad van Commissarissen en het beloningsbeleid, dan constateren wij - in alle bescheidenheid - dat we dat al bijna 100 jaar zo doen. Hoe zegt die verzekeringsmaatschappij het ook alweer? Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder. Peter Feijtel Samen aan de juiste knoppen draaien. Deventrade is een handels onderneming in sportkleding en toebehoren. 30 jaar geleden begon vader John Pothoven met het opkopen en verkopen van restpartijen kleding. Zijn drie zoons voeren nu een aantal sportmerken in licentie, maar brengen ook eigen merken op de markt. Directeur Arnold de Bruin ziet een mooie toekomst voor het familiebedrijf, binnen én buiten Nederland. sander van gelderen acconn avm adviseur Ons resultaat staat in dienst van de continuïteit van dit bedrijf. Binnen Deventrade denken we op de lange termijn. Daar zijn we een echt familiebedrijf voor, benadrukt Arnold de Bruin. Vandaar ook het evenwicht in ons merkenportfolio. Een merk als Hummel in licentie, distributeur van de merken Derbystar, Select en Monta. En Stanno en Reece Australia als eigen merken met eigen markten. Ontwikkeling, marketing en sales doen we in eigen huis; de productie besteden we uit in Azië, maar ook in Turkije, Portugal en Italië. Deventrade opereert vanuit een kantoor en een vierkante meter groot magazijn in Deventer. Van daaruit beleveren de 70 medewerkers binnen 24 uur de verkoopvestigingen in Duitsland, Engeland, Zweden, België en Oostenrijk. Snelheid en alles

3 goed informeren over internationale risico s en regels vanuit voorraad leverbaar, dát is onze kracht, stelt Arnold de Bruin. Grensoverschrijdend sportief Deventrade hanteert twee typen businessmodellen. Via de detailhandel levert het teamwear aan meer dan 700 verenigingen in heel Nederland. Via de webshop Sportdirect. com levert Deventrade ook aan de consument. Arnold de Bruin: Inmiddels hebben we binnen voetbal zo n 25% marktaandeel. En met Reece hebben we binnen hockey al zo n 38% van de clubs onder contract. Het aandeel clubs dat zónder contract koopt, is vermoedelijk nog veel groter, maar een marktaandeel van 100% is een utopie. Daarom meenden we al jaren geleden de groei vooral in het buitenland te moeten zoeken. In Nederland stabiliseren en optimaliseren we en groeien we autonoom. In het buitenland werken we aan vergroting van het marktaandeel. Daar zit voor ons de dynamiek. Elk land is verschillend en vraagt om een Het ligt niet direct voor de hand: het bedrijf in Deventer en de accon avm adviseur in Goes. Deventrade directeur Arnold de Bruin: Zo lopen die dingen soms. Sander van Gelderen van accon avm heeft ons drie, vier jaar geleden ondersteund in een discussie met de fiscus over internationaal zakendoen. Sindsdien is Sander onze steun en toeverlaat en onze adviseur. accon avm verzorgt onze jaarrekening en denkt met ons mee in allerlei disciplines, variërend van HR tot en met fiscaliteit. Sander van Gelderen: Een internationaal werkend familiebedrijf als Deventrade wil de zaken goed geregeld hebben en geen misverstanden tussen landen onderling, waardoor je bijvoorbeeld teveel belasting zou betalen. Ook bínnen Europa zijn er nog veel verschillen, met de nodige voor- of nadelen. Het is in ieder geval van belang je als bedrijf per land goed te informeren over risico s en regels. Denk aan thema s als transacties tussen verschillende landen, maar binnen één bedrijf, personeel dat werkt voor vestigingen in verschillende landen of het uitbreiden van de internationale activiteiten. Daar helpen wij Deventrade bij. specifieke benadering, heeft Deventrade ondervonden: Maar duidelijk is dat de wereld steeds meer ons werkterrein wordt. Grenzen vervagen, onder meer onder invloed van internet. En overal komen we ruwweg dezelfde concurrenten tegen. Prioriteit We hebben altijd groei gekend. Nog nooit was een jaar minder dan het voorgaande jaar. Maar we hebben wel grotere pieken gekend dan de afgelopen jaren, vertelt Arnold de Bruin. En de toekomst? We verwachten tussen nu en vijf jaar te verdubbelen in omzet. (lachend) Uiteraard zonder de kosten te verdubbelen. Vooral in onze eigen merken zit nog veel potentie. Omdat we in onze branche breed bekend staan als een stabiele factor, komen er ook veel aan biedingen maar naar acquisities zijn we niet actief op zoek. Binnen ons bestaande model kunnen we, onder meer in samenwerking met accon avm, nog aan zoveel knoppen draaien voor optimalisatie en uitbreiding. Daar ligt onze prioriteit.

4 accountancy advies Grenzeloos ondernemen in groen. Waar veel groenbedrijven vooral regionaal werken, slaat Bomenservice International (BSI) behoorlijk de vleugels uit. Na de management buy-in van directeur - en sindsdien ook eigenaar - Bas van der Velden koos het bedrijf een andere richting. Met succes. john knopper acconn avm adviseur Na een korte carrière binnen het bedrijf van zijn eigen familie werd Bas van der Velden directeur van het Baarnse BSI. Toen één van de twee aandeelhouders zich terugtrok, besloot hij zich in te kopen en de aandelen over te nemen. Volledig eigenaar werd hij toen ook de andere aandeelhouder terugtrad. Van origine waren we druk met het planten en verplanten van bomen en met onderzoek naar waarom een boom op een bepaalde plek nu wel of juist niet groeit, vertelt Van der Velden. De laatste jaren kijken we steeds meer naar groen en de creatieve toepassing ervan. Steeds meer gebouwen hebben groene wanden. En we zijn zelf producten gaan uitvinden en ontwikkelen. Bomen zijn nog steeds de harde kern van dit bedrijf, maar we doen meer en meer heel bijzondere projecten. Ontwikkeling Zo n project is bijvoorbeeld de Rabobrug in Utrecht, waarin BSI een 20-tal forse bomen zal planten: Daar komt nogal wat bij kijken. Hoe blijven die bomen overeind? Hoe houd je ze gezond? Dat zijn compleet andere vraagstellingen dan voorheen. Natuurlijk zijn dit financieel interessante projecten, maar minstens zo belangrijk is de ontwikkeling van onze medewerkers. Daarnaast is dit een manier om ons te onderscheiden in de markt. Wij zijn niet het bedrijf dat bomen snoeit langs de provinciale wegen, wel de club die een 150 jaar oude, kilo wegende boom verplaatst. Dat doen we in Nederland, maar ook steeds vaker in Duitsland. Op dit moment zijn onze mensen zelfs aan het werk in Montenegro. Rendement Internationaal zakendoen vergt lange adem, ondervond Bas van der Velden, maar als je een goed product neerzet en levert wat je belooft, dan werkt het. Mijn ultieme doel is in een vroeg stadium aan tafel te komen zitten met vastgoedpartijen. Samen denken over hoe de inrichting van de buitenruimte waarde kan toevoegen aan de leefomgeving en het rendement van een gebouw. Kijk naar de parkeergarage waar we bomen bovenop geplant hebben. Daar sta je voor je beleving midden in een park, niet op een betonnen kolos. BSI groeit maar is nog relatief bescheiden van omvang, vindt Van der Velden. Ruimte voor een financieel directeur of een controller is er niet: Daarom is John Knopper van accon avm ons financiële geweten en onze huisadviseur. Ik ben van het ondernemen, niet van de cijfers. Die vertrouw ik volledig toe aan John. Prettig om iemand naast me te hebben die uitgaat van mijn belang.

5 Nieuwe bekostigingsstructuur huisartsen. De huisartsenzorg gaat naar een nieuwe bekostigingsstructuur in De kaarten zijn geschud, maar hoe gaat het voor u uitpakken? Loopt de bekostiging in de pas met de wijze waarop u nu uw omzet realiseert, of zijn er verschillen? Er zijn drie segmenten voor bekostiging gedefinieerd, globaal komt het neer op het volgende: Segment 1: De basiszorg, waaronder de inschrijftarieven en consulten, inclusief POH-GGZ; Segment 2: Ketenzorg die huisartsen in samenwerking met andere zorg aanbieders leveren, zoals DM2, CVRM, COPD en Astma en GEZ; Segment 3: Resultaatbeloning en Innovatie, waarin onder andere doorverwijzen, doelmatig voorschrijven, diagnostiek, service en bereikbaarheid en E-Health zijn opgenomen. Dan is er nog een restcategorie die nog niet aan een van de segmenten is toe bedeeld. Voorbeeld Kijkend naar de gemiddelde praktijk, levert segment 1 circa 77% van de omzet van de praktijk en de segmenten 2 en 3 samen 23%. Om na te gaan of uw omzetverdeling in de pas loopt met dat wat landelijk uitgangspunt wordt, kunnen uw Huisarts Informatie Systeem (HIS) gegevens antwoord geven. Stel: u hebt een praktijk met patiënten en een omzet van Dan is de verwachting dat u in segment 1 circa omzet behaalt, de overige omzet uit segment 2 en 3 wordt verwacht op Inzicht accon avm kan voor u na aanlevering van voldoende gegevens uit uw HIS, uw jaarrekening in de segmentverdeling opstellen. Dat geeft een helder inzicht voor de toekomst. Anders is het met de kostenkant. Want welke kosten kunt u toerekenen aan de diverse segmenten? Voor 2015 gaan we daarom graag voor u aan de slag om op basis van de jaar cijfers 2014 de kostenkant en de mogelijk heden om hierop invloed uit te oefenen voor u in kaart te brengen. wordt vervolgd Wilt u graag meer informatie over bekostiging huisartsenpraktijk 2015? En vooral wat dat voor u en uw praktijk gaat betekenen? Onze accon avm adviseurs voor de medische praktijk praten graag verder met u. Mail naar voor meer informatie. 2015: Wat is nieuw? In 2015 staat ons weer nieuwe wet- en regelgeving te wachten. De grootste en meest ingrijpende wijzigingen benoemen we hier voor u. De werkkostenregeling Per 1 januari 2015 is de werkkostregeling een feit. accon avm heeft voor alle ondernemers die gebruik maken van onze werkgeversservice efficiënt in kaart gebracht, waar mogelijkheden liggen om de werkkostenregeling goed én slim in te zetten. Uw accountmanager zal specifiek inzoomen op de situatie in uw onderneming. Hoe gaat u vergoedingen en/of verstrekkingen inpassen in de werkkostenregeling en hoe voorkomt u de 80% heffing? Dat er ook juridische en administratieve aspecten aan de werkkostenregeling zitten, is voor veel ondernemers wat minder bekend. Ook daar kan uw accountmanager u meer over vertellen. Mail naar voor meer informatie. Wet Werk en Zekerheid De Wet Werk en Zekerheid wordt gefaseerd ingevoerd, de eerste fase start per 1 januari Bent u al op de hoogte wat u doet met tijdelijke contracten die aflopen, hoe u de afschaffing proeftijd gaat opvangen bij kortdurende contracten en hoe u de transitievergoeding in uw onderneming kunt beperken? Onze juristen hebben een Scan ontwikkeld. Deze geeft u meer informatie. Vervolgens zal een adviesgesprek voor uw onderneming een goed stappenplan kunnen opleveren. Mail naar voor meer informatie. Scan de QR-code om naar de check list te gaan. U ontvangt per mail reactie. Nieuwe Pensioenwetgeving Ook de pensioenwetgeving ondergaat wijzigingen. Een goed moment om eens kritisch naar uw collectieve pensioenregeling of uw individuele pensioen te kijken. De gecertificeerde pensioenadviseurs van accon avm optimaliseren graag uw situatie. Mail naar voor meer informatie.

6 DE STELLING: Alternatief financieren maakt mogelijk wat banken laten liggen. reacties toelichting john knopper acconn avm adviseur Vooral het kleinere MKB ondervindt grote problemen bij het verkrijgen van leningen of kredieten. Banken beroepen zich er op dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hen voor elke aanvraag een bepaalde vaste werkwijze oplegt. accon avm adviseur John Knopper: Omdat de kosten daarvoor voor kleinere kredieten in verhouding hoog zijn, trekken de banken een grens en is het lastig om voor bedragen tussen pakweg 0 en euro nog kredieten te verkrijgen. De geldmarkt zit op slot. Sterker nog, de grootbanken zetten klanten met een beperkt krediet steeds vaker bij de eerste de beste gelegenheid gewoon de deur uit. Voor een nieuwe BV is het openen van een gewone bankrekening al een probleem, afhankelijk van de branche waarin zij opereren. Kleinere MKB-bedrijven rest weinig anders dan op zoek te gaan naar alternatieve financieringsvormen. Crowdfunding, business angels, informal investors en kredietunies zijn in korte tijd vertrouwde termen geworden. Wij vroegen partijen binnen en buiten accon avm naar hun mening over de stelling.

7 martijn van schelven Oprichter crowdfundingorganisatie Geld voor Elkaar toon lepoutre mede-oprichter Naoberkrediet Achterhoek johan jansen adviseur accon avm Het persoonlijk maken Dat banken bepaalde financieringen niet meer verstrekken zet een rem op de ontwikkeling van het MKB. En op de zo noodzakelijke innovatie, nota bene één van de speerpunten van de overheid. Daarom komen bedrijven bij ons terecht. Geld voor Elkaar heeft al meer dan 500 initiatieven gefinancierd, voor bij elkaar meer dan 38 miljoen euro. Banken zouden eigenlijk een andere rol moeten vervullen. In plaats van nee zeggen, zouden ze ondernemers moeten helpen aan een alternatief. Wij doen niet veel anders dan banken - geld ophalen én wegzetten - maar wij doen dat wel heel anders! Bij ons weet de geldverstrekker precies waar zijn geld naar toe gaat. Natuurlijk krijgen wij veel aanvragen en, eerlijk is eerlijk, daar zit veel troep tussen. Je hoort mensen moord en brand schreeuwen dat de banken niets meer doen, maar bij veel aanvragen snap ik dat maar al te goed. Aan de andere kant zien wij steeds meer mensen met geld die willen instappen. Vorige maand boekten we weer een record aantal investeerders. Uiteindelijk willen wij toe naar een nauwe samenwerking met accountants. Daar moet de vraag vandaan komen. Aanvragen via accountants zijn beter onderbouwd en voorbereid. Een accountant komt niet zo gauw met aanvragen waar hij zelf geen fiducie in heeft. Misschien levert dat minder aanvragen op, maar wel betere. Met andere ogen kijken Ik ben het wel eens met de stelling, maar wij financieren echt niet alles wat banken laten liggen. Wel kijken wij met andere ogen naar bedrijven en ondernemers. Vooral omdat wij zelf van huis uit ondernemers zijn. Wij dringen sneller door tot de kern en kijken niet alleen naar zekerheden en rentabiliteit, maar ook naar de passie en reputatie van de ondernemer. Wij financieren vervolgens vanaf de kerktoren. Wij willen, met andere woorden, zicht houden op waar wij geld in steken. Naoberkrediet loopt voorop als het gaat om het optuigen van de organisatie. Een paar keer per maand word ik uitgenodigd om ergens in het land mensen daarover te vertellen. Wat wij onderschat hebben, is de enorme hoeveelheid werk die gaat zitten in het opzetten van een kredietunie. Eigenlijk zijn we natuurlijk een kleine bank. Daar komt bij dat wij een enorme verantwoordelijkheid voelen tegenover onze kredietgevers die we allemaal persoonlijk kennen. Met eigen geld wil je nog wel eens een risico nemen, met dat van anderen kun je je dat niet permitteren. Dat vraagt dus om een oerdegelijke organisatie. Overigens is kredieten verstrekken maar een deel van ons succes. We breken soms dingen open bij banken, we brengen bedrijven bij elkaar, we regelen private equity. Eén keer zelfs is er een overname uit onze betrokkenheid voortgekomen. Iedereen blij! Onderbouwen en draagvlak kweken Eens. Vooral voor het MKB hebben de banken hun eisen behoorlijk aangescherpt. Bedrijven die wat minder zekerheden kunnen bieden of financieel moeilijke jaren achter zich hebben, vallen buiten de boot. Crowdfunding is dan een mooi alternatief. Ik heb er met verschillende projecten zelf ervaring mee opgedaan. Voor een bedrijf dat groeit en extra werkkapitaal nodig heeft voor voorraden, debiteuren of investeringen is het een mooie oplossing. Ook voor investeerders is het een aantrekkelijk alternatief ten opzichte van de spaarrente bij de bank. Geld voor Elkaar was in 2011 één van de eerste initiatiefnemers op dit gebied. Een crowdfunding project begint met een businessplan: waar staat het bedrijf, wat is het perspectief, hoe is het in het verleden gegaan, waar zitten eventuele problemen? Samen met een haalbaarheidsanalyse, een begroting en een bedrijfsbeschrijving gaat dat plan naar de crowdfunder. Die is - terecht - behoorlijk selectief. Pas geleden nog hebben wij een bakkerij via het platform gepresenteerd. Binnen anderhalve dag was het project van euro volgeboekt. In dit soort trajecten trekken wij samen op met de ondernemer. Een organisatie als Geld voor Elkaar wil kwaliteit ontvangen op het bureau. Wij adviseren en begeleiden. Dat maakt een project veel kansrijker. Het mooie bij de bakkerij was dat ook de lokale gemeenschap, de ondernemersclub, de krant en de regionale tv-zender het oppikten. Ook dat hielp!

8 Vergroot uw kans op succes. Veel ondernemers zien de relatie met hun adviseur accountant als een belangrijke voor het samenstellen van de cijfers en belastingadvies voor hun onderneming. Maar wist u dat u voor meer zaken bij uw adviseur terecht kunt, dan u op het eerste gezicht denkt? We lichten er een aantal voor u uit: Financiering, liquiditeit, tussentijdse cijfers en prognoses. Fiscaal advies bij innovatie en de projectadministraties voor R&D activiteiten. (WBSO en RDA) Btw-vragen. Betalingsproblematiek, aanmaning en incasso. Vermogens- en inkomensplannen, pensioenadvies zowel voor dga als collectief. Ondernemen over de grens, waarbij we o.a. actief samenwerken met partners in de grensgebieden zoals Bofidi in België en Dornbach in Duitsland. Implementeren van nieuwe wetten en regels, zoals bijvoorbeeld de Wet Werk en Zekerheid, Werkkostenregeling op juridisch, fiscaal en administratief en werkgeversgebied. Bedrijfsovername en opvolging, waarderingen en herstructurering. Loonsubsidies, personeelsadvies, loonen salarisadministratie. Subsidiecontrole, accountantscontrole of voorbereiding op de accountantscontrole zowel in de profit als de non-profitsector. accon avm heeft zo n 45 kantoren in Nederland. Voor ieder thema, maar ook voor veel branches zijn specialisten in huis. We delen graag onze kennis en zijn er op gericht met uw vragen aan de slag te gaan. Durf vooruit te kijken met uw jaarrekening en actuele cijfers als basis. Uw adviseur beschikt immers over zoveel informatie van uw onderneming, dat het een heel logische stap is om hem of haar ook voor bredere advisering in te zetten en zo uw kansen op succesvol ondernemen te vergroten. Fiscale tips. De laatste maand van het jaar blijft hét moment om fiscale knopen te hakken. U kunt ervoor kiezen minder aan de Belastingdienst te betalen door slimme keuzes te maken: inspiratie in 2014 nog investeringen doen en optimaal gebruik maken van de investerings aftrek; dividend uitkeren tegen het verlaagde belastingtarief van 22%; schenken aan uw kinderen door de hoge vrijstelling voor de eigen woning te benutten; de hoogte van uw loon als DGA her overwegen, in het kader van de nieuwe regels; tijdig anticiperen op de werkkostenregeling en bepaalde kosten naar voren halen (fiets van de zaak) of uitstellen (tablets). meer informatie? accon avm heeft meer belastingtips voor u. U ontvangt ze via de extra editie van de E-Nieuwsbrief. Ontvangt u onze digitale nieuwsbrief nog niet? Meld u dan snel aan via nieuwsbrief. We houden u maandelijks op de hoogte. Bakas, trends voor 2015 colofon accon avm adviseurs en accountants is dé zelfstandige advies- en accountantsorganisatie in Nederland, met zo n 45 kantoren verspreid over het land. De organisatie richt zich op ondernemers in het MKB, de agrarische sector, en de zorg- en medische sector. Ondernemers krijgen ruimte voor ondernemen dankzij accountancy, agrarisch en MKB bedrijfsadvies, belasting- en subsidieadvies, strategisch advies, juridisch advies en werkgeversservice. Volg ons op social media en neem een abonnement op de MKB E-nieuwsbrief via voor de actuele informatie. Ondernemend van accon avm verschijnt 2x per jaar in een oplage van exemplaren en wordt verzonden naar alle relaties van accon avm. Ondernemend is met de grootste zorg samengesteld. accon avm kan echter niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die ontstaat als gevolg van eventuele drukfouten of voor eventuele schade ten gevolge van het gebruik van gegevens uit deze nieuwsbrief. Hoofdkantoor Meander 725, 6825 ME Arnhem Postbus 5090, 6802 EB Arnhem Telefoon: Concept en realisatie teamtva! reclamebureau, Doetinchem (Eind) redactie: Angelique Herremans

uw bedrijf ook in acconditie? www.acconavm.nl Ruimte voor ondernemen. Adequate bedrijfsvoering Gedegen administratieve organisatie

uw bedrijf ook in acconditie? www.acconavm.nl Ruimte voor ondernemen. Adequate bedrijfsvoering Gedegen administratieve organisatie Ruimte voor ondernemen. uw bedrijf ook in acconditie? Adequate bedrijfsvoering Gedegen administratieve organisatie Gezonde financiële huishouding accountancy belastingadvies strategisch advies accountantscontrole

Nadere informatie

Kansen voor Financiering in de Zaanstreek. 7 december 2015

Kansen voor Financiering in de Zaanstreek. 7 december 2015 Kansen voor Financiering in de Zaanstreek 7 december 2015 Kansen voor Financiering 2 Maar zo kan het ook! 3 Kansen voor Financiering Noord-Holland Gezamenlijk initiatief van Provincie Noord-Holland en

Nadere informatie

UW BEDRIJF FINANCIEREN

UW BEDRIJF FINANCIEREN UW BEDRIJF FINANCIEREN BEDRIJFSFINANCIERING Zonder financiering kan een onderneming niet bestaan. Of het nu gaat om de omvang van het eigen vermogen of de ontwikkeling van uw werkkapitaal: de wijze waarop

Nadere informatie

Amersfoort Arnhem Ede Hoofddorp Nieuwegein

Amersfoort Arnhem Ede Hoofddorp Nieuwegein Amersfoort Arnhem Ede Hoofddorp Nieuwegein Dit is CROP 1965: CROP opent de deuren van haar eerste kantoor. vijf decennia later zijn we een begrip in zakelijk Nederland en groeit CROP registeraccountants

Nadere informatie

Bedrijfsoverdracht, geen afbouwen maar opbouwen

Bedrijfsoverdracht, geen afbouwen maar opbouwen Bedrijfsoverdracht, geen afbouwen maar opbouwen Bedrijfsoverdracht of -aankoop Een eigen bedrijf is vaak een levenswerk. Maar er komt een moment dat u de touwtjes uit handen zult geven. Moeilijk? Soms.

Nadere informatie

COUNTRY PAYMENT REPORT 2015

COUNTRY PAYMENT REPORT 2015 COUNTRY PAYMENT REPORT 15 Het Country Payment Report is ontwikkeld door Intrum Justitia Intrum Justitia verzamelt informatie bij duizenden bedrijven in Europa en krijgt op die manier inzicht in het betalingsgedrag

Nadere informatie

Onze relatie met u! Een goed gesprek over

Onze relatie met u! Een goed gesprek over Een goed gesprek over Onze relatie met u! Wij houden van ons vak. Ons vak is u te helpen bij het organiseren van uw financiële zekerheid. Daar praten we veel en graag met u over. In die gesprekken stellen

Nadere informatie

Geld Vrijmaken voor Ondernemers

Geld Vrijmaken voor Ondernemers Masterclass Geld Vrijmaken voor Ondernemers Het zijn turbulente tijden voor ondernemers. Een interessante Overname, een tijdelijke dip in de omzet, opzetten van nieuwe business, overal is geld voor nodig.

Nadere informatie

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN Exact Online CASE STUDY HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY ONDERSCHEIDENDE KWALITEITEN LEIDEN TOT SUCCES VOOR ZOWEL ONDERNEMER ALS ZIJN

Nadere informatie

De full service juridische en strategische huisadviseur voor ondernemers met visie

De full service juridische en strategische huisadviseur voor ondernemers met visie De full service juridische en strategische huisadviseur voor ondernemers met visie LexPartners: uw full service juridische sparringpartner en huisadviseur Door het sterk gestegen belang voor ondernemingen

Nadere informatie

Naheffing Jaarreken. Vergunningen. De MKB-accountant: een goede adviseur DAAROM EEN ACCOUNTANT

Naheffing Jaarreken. Vergunningen. De MKB-accountant: een goede adviseur DAAROM EEN ACCOUNTANT Naheffing tsvorm Jaarreken Vergunningen De MKB-accountant: een goede adviseur DAAROM EEN ACCOUNTANT maart 2013 DE MKB-ACCOUNTANT: EEN GOEDE ADVISEUR Elke ondernemer heeft behoefte aan een goede adviseur,

Nadere informatie

Sámen werken aan. Voor gemeenten en MKB. erduurzaming

Sámen werken aan. Voor gemeenten en MKB. erduurzaming Sámen werken aan verduurzaming Voor gemeenten en MKB erduurzaming Sámen werken aan verduurzaming Voor gemeenten en MKB Gemeenten hebben forse ambities op het gebied van duurzaamheid, innovatie en lokale

Nadere informatie

Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen

Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen Blömer accountants en adviseurs Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen Als professional op het gebied van accountancy en fiscale advisering zijn we u graag van dienst. Deskundig en betrokken

Nadere informatie

MEMO Crowdfunding Algemeen

MEMO Crowdfunding Algemeen MEMO Crowdfunding Algemeen Introductie Door middel van deze memo willen wij u graag nader informeren over (de mogelijkheden van) crowdfunding. Crowdfunding heeft zich de afgelopen jaren in Nederland ontwikkeld

Nadere informatie

Succesvol financieren Alternatieve financieringsvormen voor uw bv

Succesvol financieren Alternatieve financieringsvormen voor uw bv Met de helpende hand van de overheid meer kans van slagen Succesvol financieren Alternatieve financieringsvormen voor uw bv Het is voor bedrijven nog steeds lastig om geld te lenen bij een bank. Maar u

Nadere informatie

Startersbrochure YKV accountants & adviseurs

Startersbrochure YKV accountants & adviseurs Startersbrochure YKV accountants & adviseurs Wilhelminalaan 10 2405 ED Alphen aan den Rijn 0172-443674 Rietbaan 2b 2908 LP Capelle aan den IJssel 010-4219228 www.ykv.nl Over YKV accountants & adviseurs

Nadere informatie

Actueel. de essentie! Keuzes voor de juiste richting. Dat is. EEN UITGAVE VAN DE JAGER ACCOUNTANCY jaargang 2 I MAART 2011

Actueel. de essentie! Keuzes voor de juiste richting. Dat is. EEN UITGAVE VAN DE JAGER ACCOUNTANCY jaargang 2 I MAART 2011 Actueel EEN UITGAVE VAN DE JAGER ACCOUNTANCY jaargang 2 I MAART 2011 Keuzes voor de juiste richting. Dat is de essentie! De Jager Actueel is een uitgave voor ondernemers. Met dit blad informeren wij u

Nadere informatie

Actueel. De brug tussen verschillende werelden Een bron van inspiratie bij internationaal zaken doen

Actueel. De brug tussen verschillende werelden Een bron van inspiratie bij internationaal zaken doen Actueel EEN UITGAVE VAN zoys ACCOUNTANts & BELASTINGADVISEURS jaargang 1 NR. 3 DECEMBER 2011 De brug tussen verschillende werelden Een bron van inspiratie bij internationaal zaken doen Zoys Actueel is

Nadere informatie

Succesvol innoveren met fiscaal voordeel

Succesvol innoveren met fiscaal voordeel Succesvol innoveren met fiscaal voordeel Inhoudsopgave Pagina Inleiding stimuleringsregelingen in het kort 3 1 Afdrachtvermindering loonbelasting voor speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) 4 2 De Innovatiebox

Nadere informatie

FINANCIERING IN HET MKB

FINANCIERING IN HET MKB FSV CORPORATE FINANCE FINANCIERING IN HET MKB N.T.O.C. 2.0 Geurt Hogenbirk Melvin Rademaker FSV CORPORATE FINANCE 2 Programma 1. Inleiding door Geurt Hogenbirk AA RV 2. Wat doet FSV Corporate Finance?

Nadere informatie

Slimme ondernemers kennen de weg...

Slimme ondernemers kennen de weg... Slimme ondernemers kennen de weg... Als je de route kent, kom je nog eens ergens......en bereiken zo trefzeker hun bestemming Verspeek/Mutsaers zorgt voor trefzekere (financiële) begeleiding van het MKB.

Nadere informatie

Bovenop zaken. Goede dienstverlening is een professionele mentaliteit.

Bovenop zaken. Goede dienstverlening is een professionele mentaliteit. Bovenop zaken Bovenop zaken Joanknecht & Van Zelst bestaat ruim 65 jaar. Maakte alle golven van de conjunctuur mee. Bleef altijd scherp, zowel vakinhoudelijk als qua dienstverlenende mentaliteit. Decennia

Nadere informatie

Actueel. Fiscale adviezen op maat voor ondernemers Creëer rust met fiscale planning

Actueel. Fiscale adviezen op maat voor ondernemers Creëer rust met fiscale planning Actueel EEN UITGAVE VAN zoys ACCOUNTANts & BELASTINGADVISEURS jaargang 1 NR. 2 SEPTEMBER 2011 Fiscale adviezen op maat voor ondernemers Creëer rust met fiscale planning Zoys Actueel is een uitgave voor

Nadere informatie

Wat was uw brutomarge in 2014? De brutomarge is de verhouding tussen de brutowinst en de omzet, uitgedrukt in een percentage van de omzet.

Wat was uw brutomarge in 2014? De brutomarge is de verhouding tussen de brutowinst en de omzet, uitgedrukt in een percentage van de omzet. Retailscan Deelnemer: 1077387 Hoe staat u ervoor? Uw persoonlijke adviesrapport Detailhandel in beeld De detailhandel is de afgelopen jaren hard getroffen door de economische crisis. Bovendien ging de

Nadere informatie

Ik ben een prima huisarts. Maar ik mis een zakelijk gen.

Ik ben een prima huisarts. Maar ik mis een zakelijk gen. Ik ben een prima huisarts. Maar ik mis een zakelijk gen. Sinds mijn afstuderen in 2008, heb ik gewerkt als waarnemend huisarts in de kop van Noord-Holland. Dat was een goede start. Ik heb ongelooflijk

Nadere informatie

Afhankelijk van de behoefte kan 'Mijn Financieel Directeur' bijvoorbeeld worden ingezet voor

Afhankelijk van de behoefte kan 'Mijn Financieel Directeur' bijvoorbeeld worden ingezet voor Brochure Mijn Financieel Directeur & Advisering Niet ieder bedrijf heeft een fulltime Financieel Directeur nodig of kan zich dat veroorloven. Flex-Control+ heeft hiervoor de oplossing van Mijn Financieel

Nadere informatie

Bedrijfsoverdracht binnen de familie Het proces van opvolging wordt vaak onderschat

Bedrijfsoverdracht binnen de familie Het proces van opvolging wordt vaak onderschat Voor een bedrijfsopvolging binnen de familie zijn er fiscale faciliteiten Bedrijfsoverdracht binnen de familie Het proces van opvolging wordt vaak onderschat Er komt een moment waarop u uw onderneming

Nadere informatie

MKBfinancieringsbarometer

MKBfinancieringsbarometer MKBfinancieringsbarometer Q3 24 2 MKB-Financieringsbarometer Inhoud Omzetgroei- en verwachtingen 4 Medewerkersgroei- en verwachtingen 6 Financieringsbehoefte- en verwachtingen 7 Kennis over financieringsvormen

Nadere informatie

Succesvol financieren

Succesvol financieren Informatieblad 06-07-14 Succesvol financieren Het is voor bedrijven nog steeds lastig om geld te lenen bij een bank. Maar u bent tegenwoordig voor een financiering niet meer alleen afhankelijk van de bank.

Nadere informatie

Net dat beetje meer, en daar zijn wij trots op!

Net dat beetje meer, en daar zijn wij trots op! Niet groter, maar slimmer en kleiner is het antwoord op onze huidige economische problemen. Abel accountants is een klein accountantskantoor. Bewust klein omdat wij geloven in persoonlijke contacten, een

Nadere informatie

Een kijkje achter de schermen, kennismaken met een zesde zintuig

Een kijkje achter de schermen, kennismaken met een zesde zintuig Een kijkje achter de schermen, kennismaken met een zesde zintuig Onze dienstverlening in vogelvlucht Accountancy De toekomst begint met het heden. Actuele objectieve financiële informatie is daarom van

Nadere informatie

ondernemend Continuïteit in uw onderneming. Rudi en Hans Verweij: Opvolging is nu goed geregeld. Pedro Meijers, goed in ondernemen.

ondernemend Continuïteit in uw onderneming. Rudi en Hans Verweij: Opvolging is nu goed geregeld. Pedro Meijers, goed in ondernemen. ondernemend MKB Magazine #01 2014 van accon avm adviseurs en accountants Strategisch Advies Rudi en Hans Verweij: Opvolging is nu goed geregeld. Interview Pedro Meijers, goed in ondernemen. De stelling

Nadere informatie

Curatoren middag 2015

Curatoren middag 2015 Curatoren middag 2015 Alternatieve financieringsvormen Wat zijn de mogelijkheden in het huidige financieringslandschap 11 november 2015 Spreker: Onderwerpen 1. Financieringsbehoefte bedrijfsleven 2. Veranderende

Nadere informatie

U doet goede zaken met een accountant

U doet goede zaken met een accountant U doet goede zaken met een accountant Onno Kobus, directeur P&O bureau: Nu ik weet dat de financiën goed geregeld zijn, kan ik al mijn energie richten op mijn bedrijf. U doet goede zaken met een accountant

Nadere informatie

management consultants De Innovatiebox partners in innovatie

management consultants De Innovatiebox partners in innovatie management consultants De Innovatiebox partners in innovatie VOORWOORD Beste lezer, Met enige trots presenteer ik u de samenwerking tussen De Breed & Partners en de internationaal gerespecteerde fiscalisten

Nadere informatie

De meerwaarde van RSM Niehe Lancée

De meerwaarde van RSM Niehe Lancée De meerwaarde van RSM Niehe Lancée De ambitie om uw organisatie te laten excelleren RSM Niehe Lancée geniet een uitstekende reputatie op het gebied van accountancy en belastingadvies. Opdrachtgevers kunnen

Nadere informatie

Van cijfers naar visie

Van cijfers naar visie Van cijfers naar visie De ontwikkeling van KroeseWevers heden 2008 Aantal werknemers 350 De missie van KroeseWevers Het is de missie van KroeseWevers om onze positie in de top van de accountants- en belastingadviesorganisatie

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING WERKKOSTENREGELING WEGWIJZER VOOR DE IDEALE OVERSTAP. Omdat mensen tellen.

WERKKOSTENREGELING WERKKOSTENREGELING WEGWIJZER VOOR DE IDEALE OVERSTAP. Omdat mensen tellen. 1 WEGWIJZER VOOR DE IDEALE OVERSTAP 2. WAT HOUDT HET IN? Onder de werkkostenregeling veranderen de fiscale regels met betrekking tot vergoedingen en verstrekkingen die aan het personeel worden gegeven.

Nadere informatie

Financial Lease FINANCIERINGEN BV. Postbus 178 3980 CD Bunnik. T (030) 659 66 66 F (030) 659 66 60 E info@defam.nl. www.defam.nl

Financial Lease FINANCIERINGEN BV. Postbus 178 3980 CD Bunnik. T (030) 659 66 66 F (030) 659 66 60 E info@defam.nl. www.defam.nl Financial Lease FINANCIERINGEN BV Postbus 178 3980 CD Bunnik T (030) 659 66 66 F (030) 659 66 60 E info@defam.nl www.defam.nl Financial Lease Als ondernemer weet u hoe belangrijk en noodzakelijk investeringen

Nadere informatie

Bedrijfsovername. Arnhem De Liemers Doetinchem e.o.

Bedrijfsovername. Arnhem De Liemers Doetinchem e.o. Bedrijfsovername 16 met gecontroleerde risico s Er is een fusie- en overnamegolf aanstaande in Nederland. Investeerders kunnen goedkoop financiering ophalen en het investeringssentiment is positief, schreef

Nadere informatie

FISCOUNT LOONSERVICE UW PARTNER IN SALARIS- VERWERKING

FISCOUNT LOONSERVICE UW PARTNER IN SALARIS- VERWERKING FISCOUNT LOONSERVICE UW PARTNER IN SALARIS- VERWERKING > Wij werken al vele jaren samen met Fiscount Loonservice, en dat tot volle tevredenheid. Bij salarissen gaat het om geld, vaak veel geld, en tevreden

Nadere informatie

ICP Corporate Finance

ICP Corporate Finance ICP Corporate Finance Corporate Finance Adviseurs Bedrijfsprofiel Januari 2013 Profiel ICP Corporate Finance Corporate Finance Adviseur van management en aandeelhouders bij complexe Corporate Finance vraagstukken

Nadere informatie

In 7 stappen naar geïntegreerd rapporteren. Naar een toekomstbestendig mkb-bedrijf

In 7 stappen naar geïntegreerd rapporteren. Naar een toekomstbestendig mkb-bedrijf In 7 stappen naar geïntegreerd rapporteren Naar een toekomstbestendig mkb-bedrijf Colofon De tekst van deze brochure is tot stand gekomen met medewerking van NEMACC, het mkb-kenniscentrum waarin de NBA

Nadere informatie

Bijeenkomst FidAZ & Kenac VKG

Bijeenkomst FidAZ & Kenac VKG Bijeenkomst FidAZ & Kenac VKG Kies en je wordt gekozen (Bron: Jan van Setten) Eric-Jan van den Berg Directeur Commercie Niels Herweijer - Marketeer Agenda VKG algemeen Visie toekomst adviseur Digitale

Nadere informatie

Een advies kan niet los gezien worden van uw gehele financiële situatie. UW FINANCIEEL PLAN

Een advies kan niet los gezien worden van uw gehele financiële situatie. UW FINANCIEEL PLAN Een advies kan niet los gezien worden van uw gehele financiële situatie. (Pre) Pensioen Sparen en beleggen Zorg, inkomen en ontslag Echtscheiding UW FINANCIEEL PLAN Hypotheek en leningen Huwelijkse voorwaarden

Nadere informatie

Mediakaart 2016 VOOR GROEI, FINANCIERING & BEDRIJFSOVERNAME

Mediakaart 2016 VOOR GROEI, FINANCIERING & BEDRIJFSOVERNAME CROSSMEDIAAL PLATFORM VOOR GROEI, FINANCIERING & BEDRIJFSOVERNAME 1 Magazine INSPIRATIE & INFORMATIE OVER BELANGRIJKE STRATEGISCHE ISSUES Brookz groei, durfkapitaal & bedrijfsovername groei, durfkapitaal

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Introductie U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In deze brief leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden. Kerngegevens De

Nadere informatie

Succesvol financieren

Succesvol financieren Lentink Accountants/Belastingadviseurs brengt onder uw aandacht Succesvol financieren Alternatieve financieringsvormen voor uw bv Huizen, april 2014 1 Introductie Het is voor bedrijven nog steeds lastig

Nadere informatie

In 7 stappen naar geïntegreerd rapporteren. Naar een toekomstbestendig mkb-bedrijf

In 7 stappen naar geïntegreerd rapporteren. Naar een toekomstbestendig mkb-bedrijf In 7 stappen naar geïntegreerd rapporteren Naar een toekomstbestendig mkb-bedrijf Colofon De tekst van deze brochure is tot stand gekomen met medewerking van NEMACC, het mkb-kenniscentrum waarin de NBA

Nadere informatie

Waarom is Financial Fitness zo belangrijk? Een paar voorbeelden:

Waarom is Financial Fitness zo belangrijk? Een paar voorbeelden: Waarom is Financial Fitness zo belangrijk? Een paar voorbeelden: Tussentijds actueel inzicht Wij zijn van mening dat tussentijdse cijfers van cruciaal belang zijn bij het nemen van beslissingen. Dit inzicht

Nadere informatie

1 Waarom de AA-Accountant?

1 Waarom de AA-Accountant? Bedrijfsovername Inleiding Wilt u een onderneming starten? Overweeg dan eens het kopen van een bedrijf. Een bedrijfsovername biedt veel voordelen. U hebt al een goede startpositie, een basis waar u op

Nadere informatie

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 WAT IS BURO LUIKEN? 5 UW VOORDEEL 7 VOOR WIE INTERESSANT? 9 UW INVESTERING 11 DIGITAAL ONDERNEMEN 13 BUSINESSPARTNERS 15 PASSIE, MISSIE, VISIE 17 CONTACT 19 Welkom! Buro Luiken

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht De cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een

Nadere informatie

SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015

SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Retailscan De Retailscan 2014 is 350 x ingevuld. 24% van de respondenten is werkzaam in de foodsector en 76% in de non food. Van de respondenten

Nadere informatie

Private Banking. ten dienste van ondernemers. Paul Bradbury/Ojo Images/GraphicObsession

Private Banking. ten dienste van ondernemers. Paul Bradbury/Ojo Images/GraphicObsession Private Banking ten dienste van ondernemers Paul Bradbury/Ojo Images/GraphicObsession Private Banking ten dienste van ondernemers In elke fase van uw leven en dat van uw onderneming komt u dagelijks grote,

Nadere informatie

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT Exact Online CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY GROEI DOOR PROACTIEF ADVIES Het gaat goed bij Joanknecht & Van Zelst: dit Eindhovens

Nadere informatie

Financiering. (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden. Financiering - MCN

Financiering. (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden. Financiering - MCN Financiering (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden Financiering - MCN De kapitaalmarkt in Beweging Toegang tot bancaire financiering meer onder druk Investeerders schuiven op in het gat dat banken

Nadere informatie

WELKOM Cases Drukkerij & Logistieke Dienstverlener Crowd funding

WELKOM Cases Drukkerij & Logistieke Dienstverlener Crowd funding WELKOM Cases Drukkerij & Logistieke Dienstverlener Crowd funding 19 november 1 Ruim 100 partners > 40 kantoren Triple O: Ondernemers Objectief Onafhankelijk Eén methodiek, één gezicht Louis van Besouw

Nadere informatie

Kansen voor Financiering in Haarlem. 26 oktober 2015

Kansen voor Financiering in Haarlem. 26 oktober 2015 Kansen voor Financiering in Haarlem 26 oktober 2015 Kansen voor Financiering in Haarlem - programma 19.00 Opening 19.05 Financieringsopties in een notedop 19.30 Korte film bankfinanciering 19.35 Kredietunie

Nadere informatie

CIJFERS & TRENDS IN DE NEDERLANDSE FUSIE- EN OVERNAMEMARKT VOOR MKB-BEDRIJVEN

CIJFERS & TRENDS IN DE NEDERLANDSE FUSIE- EN OVERNAMEMARKT VOOR MKB-BEDRIJVEN CIJFERS & TRENDS IN DE NEDERLANDSE FUSIE- EN OVERNAMEMARKT VOOR MKB-BEDRIJVEN Q1 2015 Q1 2015 1 Voorwoord Dit is de eerste, het kwartaalonderzoek van Brookz, platform voor bedrijfsovername. Hierin vindt

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Dienstenwijzer Accent Financieel Advies (versie januari 2015)

DIENSTENWIJZER. Dienstenwijzer Accent Financieel Advies (versie januari 2015) DIENSTENWIJZER Beste relatie, Mijn kantoor hecht veel waarde aan een goede voorlichting over de dienstverlening, werkwijze en beloning. Met deze dienstenwijzer maak ik u wegwijs in mijn organisatie, vindt

Nadere informatie

ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS. Growing into business met Young B&L. Voor ondernemers met ambitie

ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS. Growing into business met Young B&L. Voor ondernemers met ambitie ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS Growing into business met Young B&L Voor ondernemers met ambitie Growing into business met Young B&L Je talenten en ambities komen soms pas echt tot hun recht in een eigen

Nadere informatie

Van asbestsanering tot zonnedak: een totaaloplossing zonder poespas

Van asbestsanering tot zonnedak: een totaaloplossing zonder poespas Van asbestsanering tot zonnedak: een totaaloplossing zonder poespas Haal rendement uit uw nieuwe dakbedekking: kies voor de zon! Duurzaam ondernemen is van deze tijd. Groene energie is van deze tijd. Asbest

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Introductie U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In dit document leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden. Kerngegevens

Nadere informatie

Online Boekhouden. Welke mogelijkheid u ook kiest, u staat er bij ons niet alleen voor. U kunt bij ons altijd terecht voor ondersteuning.

Online Boekhouden. Welke mogelijkheid u ook kiest, u staat er bij ons niet alleen voor. U kunt bij ons altijd terecht voor ondersteuning. Online Boekhouden Online boekhouden is ideaal als u overal en altiid inzicht wilt in uw administratie. De rapportage die u krijgt bevat niet meer gegevens die drie maanden oud zijn. Het geeft u de kans

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER FIDENZ HYPOTHEKEN

DIENSTENWIJZER FIDENZ HYPOTHEKEN DIENSTENWIJZER FIDENZ HYPOTHEKEN Fidenz is financieel dienstverlener. Dit betekent dat we ons aan bepaalde regels moeten houden. Deze dienstenwijzer is één van de wettelijke verplichtingen. We vertellen

Nadere informatie

Private Company barometer

Private Company barometer Private Company barometer Inhoud Achtergrond Private companies en economische omstandigheden Private companies en wet- en regelgeving / vestigingsklimaat Private companies en kredietverlening / financiering

Nadere informatie

Bijeenkomst Lac Noord / VKG

Bijeenkomst Lac Noord / VKG Bijeenkomst Lac Noord / VKG Kies en je wordt gekozen (Bron: Jan van Setten) Eric-Jan van den Berg Directeur Commercie Niels Herweijer - Marketeer Agenda VKG algemeen Visie toekomst adviseur Digitale communicatie

Nadere informatie

MKBi-Groeifonds Obligaties

MKBi-Groeifonds Obligaties MKBi-Groeifonds Obligaties Brede kennis en ervaring in zowel de financiële wereld als het ondernemerschap is de basis van het MKBi Groeifonds Geef het mkb de juiste impuls met het MKBi Groeifonds! Meer

Nadere informatie

UPDATE. Nieuwsbrief december 2013. Sneller op de hoogte zijn van het nieuws? Volg ons op Social Media!

UPDATE. Nieuwsbrief december 2013. Sneller op de hoogte zijn van het nieuws? Volg ons op Social Media! UPDATE Nieuwsbrief december 2013 Sneller op de hoogte zijn van het nieuws? Volg ons op Social Media! Mandema & Partners helpt u graag bij het interpreteren van de actualiteiten die voor u en voor uw bedrijf

Nadere informatie

Najaarsseminar VAB Geld als Water

Najaarsseminar VAB Geld als Water Najaarsseminar VAB Geld als Water 7 november 2013 Lodewijk Kolfschoten Stelling 1 Mijn klanten willen alleen maar bankfinanciering Page 2 Crowdfunding Page 3 Wat is crowdfunding? Een alternatieve wijze

Nadere informatie

MVGM BEDRIJFSHUISVESTING DÉ VASTGOEDREGISSEUR

MVGM BEDRIJFSHUISVESTING DÉ VASTGOEDREGISSEUR MVGM BEDRIJFSHUISVESTING DÉ VASTGOEDREGISSEUR VOORWOORD 2 VOORWOORD ONAFHANKELIJK EN RESULTAATGERICHT ADVIES OP MAAT Met plezier en trots wil ik u graag met deze brochure kennis laten maken met ons bedrijf:

Nadere informatie

Informatie voor de ondernemer Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers

Informatie voor de ondernemer Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers collectieve NABESTAANDENVERZEKERING Informatie voor de ondernemer Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers Uitkering(en) voor uw achterblijvende partner Nabestaandenverzekering Collectief

Nadere informatie

Ondernemen en innoveren in 2013 Geld verdienen met hulp van de overheid

Ondernemen en innoveren in 2013 Geld verdienen met hulp van de overheid Financiële regelingen, fiscale voordelen en adviesdiensten voor de ondernemer Ondernemen en innoveren in 2013 Geld verdienen met hulp van de overheid Als ondernemer wilt u vooruit. Voor sommigen van u

Nadere informatie

Kredietpaspoort De vent, de tent en de cent. Bianca Duiverman Jan Wietsma

Kredietpaspoort De vent, de tent en de cent. Bianca Duiverman Jan Wietsma Kredietpaspoort De vent, de tent en de cent Bianca Duiverman Jan Wietsma Kredietpaspoort De vent Jan Wietsma Bij huidige kredietverstrekking ligt nadruk nog op ratings Het financieringslandschap verandert

Nadere informatie

+ + Het meest gebruikte professionele overnameplatform van Nederland. Effectief platform. + TRENDS 2014 De overnamemarkt veert weer op

+ + Het meest gebruikte professionele overnameplatform van Nederland. Effectief platform. + TRENDS 2014 De overnamemarkt veert weer op 04 01 COVER.indd 1 25-11-13 09:07 Effectief platform Brookz groei, durfkapitaal & bedrijfsovername groei, durfkapitaal & bedrijfsovername Top 30 Fiscaal advies + TRENDS 2014 De overnamemarkt veert weer

Nadere informatie

Reijn&partners. Het vermogen om te groeien. Uw Dienstverleningsdocument

Reijn&partners. Het vermogen om te groeien. Uw Dienstverleningsdocument Uw Dienstverleningsdocument U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van Reijn&partners. In dit document leggen wij u graag uit wie we zijn, hoe wij werken en hoe wij beloond worden. Wie zijn

Nadere informatie

Inhoud in vogelvlucht

Inhoud in vogelvlucht Inhoud in vogelvlucht Over de auteur... xiii Inleiding... 1 Deel I: Waarom boekhouden? De basis... 5 Hoofdstuk 1: Boekhouden moet je doen... 7 Hoofdstuk 2: Een duik in de basisbegrippen... 17 Hoofdstuk

Nadere informatie

Naheffing. orm. Jaarreken. Vergunningen DUURZAAM ONDERNEMEN IN HET MKB DAAROM EEN ACCOUNTANT

Naheffing. orm. Jaarreken. Vergunningen DUURZAAM ONDERNEMEN IN HET MKB DAAROM EEN ACCOUNTANT Naheffing orm Jaarreken Vergunningen DUURZAAM ONDERNEMEN IN HET MKB DAAROM EEN ACCOUNTANT Duurzaam ondernemen in het mkb Duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) is niet alleen een thema

Nadere informatie

Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol?

Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol? Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol? Anderhalvelijnszorg Combinatie generieke eerstelijnszorg en specialistische tweedelijnszorg - Generalistische invalshoek : uitbreiding geïntegreerde eerstelijns

Nadere informatie

Financial Lease. DEFAM. Uw heldere keuze.

Financial Lease. DEFAM. Uw heldere keuze. Financial Lease DEFAM. Uw heldere keuze. Financial Lease Als ondernemer weet u hoe belangrijk en noodzakelijk investeringen zijn voor een efficiënte bedrijfsvoering. Maar tegelijkertijd weet u ook dat

Nadere informatie

Stap voor stap naar de hypotheek die bij u past Vlug, veilig en voordelig een hypotheek

Stap voor stap naar de hypotheek die bij u past Vlug, veilig en voordelig een hypotheek Stap 1 Inventariseren van uw wensen U wilt een woning kopen. Is de woning af of moet u nog stevig verbouwen? Bent u een handige doe-het-zelver of heeft u twee linker handen? Zo maar enkele vragen die ons

Nadere informatie

Najaars 2daagse. Van DGA naar collectief. pensioenadvies

Najaars 2daagse. Van DGA naar collectief. pensioenadvies Najaars 2daagse Van DGA naar collectief pensioenadvies In vogelvlucht: de hele adviespraktijk over collectieve pensioenen: in 2 dagen helemaal up-to-date Het is 2015 de wereld van het pensioenadvies is

Nadere informatie

Wat is Waar(de)? & De P van People

Wat is Waar(de)? & De P van People Wat is Waar(de)? & De P van People Door: Tamme de Vries AA RV Register Valuator Blauwzaam Workshop 08 oktober 2015 Mijn winkel; Tamme B.V. Waardering bestaat uit twee componenten: EN Wat is kasstroom?

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

Innovatie: wat zijn de mogelijkheden?

Innovatie: wat zijn de mogelijkheden? Kennisdocument Innovatie: wat zijn de mogelijkheden? Als ondernemer bent u op zoek naar mogelijkheden om de toegevoegde waarde van uw bedrijf te vergroten. U denkt na over hoe u producten, diensten en

Nadere informatie

Gangmakers voor Bussum!

Gangmakers voor Bussum! Met de fusie tussen Bussum, Naarden en Muiden in het vizier en de op handen zijnde Raadsverkiezingen in maart 2014 geeft de Bussumse Ondernemers Vereniging (BOV) met dit pamflet haar visie op de economische

Nadere informatie

SUMMER COURSE. Van DGA naar collectief. pensioenadvies

SUMMER COURSE. Van DGA naar collectief. pensioenadvies SUMMER COURSE Van DGA naar collectief pensioenadvies In vogelvlucht: de hele adviespraktijk over collectieve pensioenen: in 4 dagen helemaal up-to-date Het is 2015 de wereld van het pensioenadvies is aan

Nadere informatie

Kennisbijeenkomst Bedrijfsoverdracht. 16 mei 2013

Kennisbijeenkomst Bedrijfsoverdracht. 16 mei 2013 Kennisbijeenkomst Bedrijfsoverdracht 16 mei 2013 Van bedrijf naar kapitaal Vóór en na de bedrijfsoverdracht drsj.j.a. Knol, 06-8197 2288 Agenda 1. Verkoop klaar maken van uw onderneming 2. Bedrijf verkocht:

Nadere informatie

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt ook wel maatschappelijk ondernemen, maatschappelijk betrokken ondernemen, duurzaam ondernemen of ethisch

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGS- DOCUMENT

DIENSTVERLENINGS- DOCUMENT DIENSTVERLENINGS- DOCUMENT Op alle diensten die door PSI Pensioenbeheer worden geleverd zijn Algemene Leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

ZELFSTANDIG MAAR NIET ALLEEN Als adviseurs opereren de accountants, juristen en fiscalisten van de Scheers Groep volledig zelfstandig.

ZELFSTANDIG MAAR NIET ALLEEN Als adviseurs opereren de accountants, juristen en fiscalisten van de Scheers Groep volledig zelfstandig. GROOT BOEK REKENEN EN REDENEREN Mensen maken cijfers en letters. De Scheers Groep maakt er getallen en woorden van. Doortimmerd en doordacht. Het samenwerkingsverband van de Scheers Groep bundelt een schat

Nadere informatie

Gevolgen voor de werkgelegenheid

Gevolgen voor de werkgelegenheid KRACHTIG ADVISEREN BIJ FUSIES EN OVERNAMES Met een divers team van organisatieadviseurs ondersteunen we ondernemingsraden bij het beoordelen van voorgenomen verkoop, fusies en overnames van bedrijven.

Nadere informatie

Je auto financieren? Dat doe je met autoweek

Je auto financieren? Dat doe je met autoweek 15 x 5 Je auto financieren? Dat doe je met autoweek Financial Lease Financial Lease Als ondernemer weet je hoe belangrijk en noodzakelijk investeringen zijn voor een efficiënte bedrijfsvoering. Maar tegelijkertijd

Nadere informatie

Terug naar de kernwaarden. Van businesslunch tot businessplan

Terug naar de kernwaarden. Van businesslunch tot businessplan Terug naar de kernwaarden Van businesslunch tot businessplan Het begin Businesslunch@Stoutenburgh Eenzaam aan de top Kredietverlening aan MKB zorgwekkend De ervaringen: Structurele fricties bij het verstrekken

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE AUDIT, COMPLIANCE EN RISICO COMMISSIE VAN PROPERTIZE B.V.

REGLEMENT VOOR DE AUDIT, COMPLIANCE EN RISICO COMMISSIE VAN PROPERTIZE B.V. REGLEMENT VOOR DE AUDIT, COMPLIANCE EN RISICO COMMISSIE VAN PROPERTIZE B.V. Datum: 11 mei 2015 Artikel 1. Definities AvA: Commissie: Reglement: RvB: RvC: Vennootschap: de algemene vergadering van aandeelhouders

Nadere informatie

Ondernemingsfinanciering

Ondernemingsfinanciering Een beknopt overzicht van de financieringsmogelijkheden die de overheid u kan bieden. Ondernemingsfinanciering Introductie Als ondernemer moet u snel en eenvoudig kunnen zien hoe de overheid kan helpen

Nadere informatie

Afspraken worden in overleg gepland op werkdagen tussen 10.00 uur en 21.00 uur

Afspraken worden in overleg gepland op werkdagen tussen 10.00 uur en 21.00 uur Dienstenwijzer Mijn kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag wil ik u laten zien hoe mijn werkwijze is. Bij mij staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw wensen zijn mijn

Nadere informatie