Orde van dienst. Bij het afleggen van openbare geloofsbelijdenis door: Neline Both Onno Flipse Tom Flipse Renske Jasper Lisette Moerland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Orde van dienst. Bij het afleggen van openbare geloofsbelijdenis door: Neline Both Onno Flipse Tom Flipse Renske Jasper Lisette Moerland"

Transcriptie

1 Orde van dienst Bij het afleggen van openbare geloofsbelijdenis door: Neline Both Onno Flipse Tom Flipse Renske Jasper Lisette Moerland 8 maart 2015 Morgensterkerk Heemskerk Predikant Ds. G.W. Kroeze Aanvang uur Organist dhr. H. Crezee Pianist dhr. H. A. Elshout

2 1. Inleidend orgelspel 2. Welkom en mededelingen 3. Zingen: Psalm 27: 1 en 7 (Oude berijming) 1. God is mijn licht, mijn heil, wien zou ik vrezen? Hij is de Heer', die hulp verschaft in nood. Mijn levenskracht; 'k heb niet vervaard te wezen. Hij is 't, die mij beveiligt voor den dood. Wanneer de macht der bozen sloeg aan 't woen, En aanrukt om zich met mijn vlees te voen. Stiet zelf dit rot, dat mij benauwt en haat, Den voet en viel, omdat het God verlaat. 7. Zo ik niet had geloofd, dat in dit leven Mijn ziel Gods gunst en hulp genieten zou, Mijn God, waar was mijn hoop, mijn moed, gebleven? Ik was vergaan in al mijn smart en rouw. Wacht op den Heer', godvruchte schaar, houd moed! Hij is getrouw, de bron van alle goed. Zo daalt Zijn kracht op u in zwakheid neer. Wacht dan, ja wacht, verlaat u op den Heer'. 4. Stil gebed (staande) 5. Votum en groet (staande) 6. Zingen (staande): Opwekking 488 (De kracht van uw liefde) (met vleugel)

3 Heer ik kom tot U; neem mijn hart, verander mij, als ik U ontmoet vind ik rust bij U. Want Heer ik heb ontdekt, dat als ik aan Uw voeten ben, trots en twijfel wijken, voor de kracht van uw liefde. Refrein: Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dichtbij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend; dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde. Heer, kom dichterbij, dan kan ik uw schoonheid zien en uw liefde voelen, diep in mij. En Heer, leer mij uw wil, zodat ik U steeds dienen kan en elke dag mag leven door de kracht van uw liefde. (Refrein 2x) Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dichtbij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend; dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde. dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde. 7. Gebed om de leiding van de Heilige Geest 8. Lezing: 1 Petrus 1: 22 2: 10

4 22 Nu gij uw zielen door gehoorzaamheid aan de waarheid gereinigd hebt tot ongeveinsde broederliefde, hebt dan elkander van harte en bestendig lief, 23 als wedergeborenen niet uit vergankelijk, maar uit onvergankelijk zaad, door het levende en blijvende woord van God. 24 Want: Alle vlees is als gras en al zijn heerlijkheid als een bloem in het gras; het gras verdort en de bloem valt af, maar het woord des Heren blijft in der eeuwigheid. Dit nu is het woord, dat u als evangelie verkondigd is. 1 Legt dan af alle kwaadwilligheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle kwaadsprekerij, 2 en verlangt als pasgeboren kinderen naar de redelijke, onvervalste melk, opdat gij daardoor moogt opwassen tot zaligheid, 3 indien gij geproefd hebt, dat de Here goedertieren is. 4 En komt tot Hem, de levende steen, door de mensen wel verworpen, maar bij God uitverkoren en kostbaar, 5 en laat u ook zelf als levende stenen gebruiken voor de bouw van een geestelijk huis, om een heilig priesterschap te vormen, tot het brengen van geestelijke offers, die Gode welgevallig zijn door Jezus Christus. 6 Daarom staat er in een Schriftwoord: Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen. 7 U dan, die gelooft, geldt dit kostbare, maar voor de ongelovigen geldt: De steen, die de bouwlieden afgekeurd hadden, die is geworden tot een hoeksteen en een steen des aanstoots en een rots der ergernis, 8 voor hen, die zich daaraan, in hun ongehoorzaamheid aan het woord, stoten, waartoe zij ook bestemd zijn. 9 Gij echter zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk (Gode) ten eigendom, om de grote daden te verkondigen van Hem, die u uit de duisternis geroepen heeft tot zijn wonderbaar licht: 10 u, eens niet zijn volk, nu echter Gods volk, eens zonder ontferming, nu in zijn ontferming aangenomen.

5 9. Zingen: Psalm 118: 3, 5 en 8 (Nieuwe berijming) 10. Preek 3. 't Is beter bij den Heer te schuilen dan dat men bouwt op man en macht. 't Is beter bij den Heer te schuilen dan dat men hulp van vorsten wacht. Toen ik mij wenden kon noch keren, omsloten door der volken ring, doorbrak ik in de naam des Heeren de knellende omsingeling. 5. De Heer is mij tot hulp en sterkte, Hij is mijn lied, mijn psalmgezang. Hij is het, die mijn heil bewerkte. Ik loof den Heer mijn leven lang. Hoort in hun kamp Gods knechten zingen nu Hij de zege heeft gebracht: Gods rechterhand doet grote dingen, Gods rechterhand heeft grote kracht! 8. De steen, dien door de tempelbouwers verachtlijk was een plaats ontzegd, werd tot verbazing der beschouwers ten hoeksteen door God zelf gelegd. Dit werk is door Gods alvermogen, door 's Heeren hand alleen geschied. Het is een wonder in onz' ogen. Wij zien het, maar doorgronden 't niet 11. Zingen: Gezang 146 (Ik bouw op u)(met vleugel)

6 1. Ik bouw op U, mijn Schild en mijn Verlosser. Niet eenzaam ga ik op de vijand aan. Sterk in uw kracht, gerust in uw bescherming. Ik bouw op U en ga in uwe naam. 2. Gelovend ga ik, eigen zwakheid voelend. En telkens meer, moet ik uw kracht verstaan. Toch rijst in mij, een lied van overwinning. Ik bouw op U en ga in uwe naam. 3. Ik bouw op U, mijn Schild en mijn Verlosser. Gij voert de strijd, de huld' is U gewijd. In 't laatste uur zal 'k zegevierend ingaan, in rust met U, die mij hebt voortgeleid. 12. Afleggen openbare geloofsbelijdenis Formulier voor de openbare geloofsbelijdenis Geliefde broeder(s) en zuster(s), U bent hier verschenen om voor God en zijn gemeente belijdenis te doen van het geloof. Na gehouden onderzoek heeft de kerkenraad u aan de gemeente voorgesteld. Nu tegen niemand van u wettige bezwaren zijn ingebracht, willen wij u in de gelegenheid stellen om geloofsbelijdenis af te leggen. Eerst willen wij luisteren naar wat de Schrift ons over het belijden van het geloof zegt. God heeft de mens goed geschapen opdat hij Hem van harte zou liefhebben en met vreugde zou dienen. In het paradijs koos de mens er echter voor om onafhankelijk van God te leven. Daarmee bracht hij het oordeel van God over zich en verdiende hij de dood. Met de apostel Paulus belijden wij, dat wij allen gezondigd hebben en de heerlijkheid van God missen.

7 God heeft echter de wereld zo liefgehad dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar het eeuwige leven heeft. Alleen het bloed van Hem, Gods Zoon, reinigt ons van alle zonde. Ieder die dit gelooft, erkent dat het God is die ons eerst heeft liefgehad en zijn liefde in onze harten heeft uitgestort door de Heilige Geest. De belofte van het Evangelie luidt, dat wie met de mond Jezus als Here belijdt en met het hart gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, behouden zal worden. Dat deze persoonlijke belijdenis ook openlijk wordt uitgesproken, vinden we in de Bijbel o.a. bij Tomas die in de kring van de discipelen Jezus belijdt met de woorden: Mijn Here en mijn God. Ook schrijft Paulus aan Timotheüs dat deze de goede belijdenis heeft afgelegd voor vele getuigen. Door onze persoonlijke geloofsbelijdenis stemmen we in met de belijdenis van de kerk en weten we ons verbonden met allen die in hetzelfde geloof de Here liefhebben en dienen. Wij voegen ons in de eeuwenlange rij van mensen die het geloof belijden. De Zoon van God vergadert immers door zijn Geest en Woord vanaf het begin der wereld tot aan het einde zijn gemeente, die is uitverkoren tot het eeuwige leven. In onze doop hebben wij het teken en zegel van Gods verbond ontvangen. Wat Hij ons daarin beloofd heeft, vraagt van ons geloof. Zo is onze belijdenis in feite een antwoord op onze doop. Het is door de Heilige Geest dat wij dit antwoord geven. Wie belijdenis doet, geeft daarin gehoor aan de oproep van de Here Jezus om Hem te volgen. De weg achter Jezus aan is de weg van het eeuwige leven. Tegelijk zegt Jezus: Indien iemand achter Mij wil komen, die verloochene zichzelf en neme zijn kruis op en volge Mij. Wanneer wij te maken krijgen met verzet en verleiding, aanvechting en twijfel, mogen wij steeds terugvallen op de trouw van God en zijn vergevende liefde. Om ons geloof te versterken heeft de Here Jezus het Heilig Avondmaal ingesteld.

8 Wie belijdenis doet, spreekt daarmee ook het verlangen uit om aan de viering daarvan deel te nemen. Wij doen belijdenis in het midden van de gemeente als het lichaam van Christus. Daarmee verklaren we ons medeverantwoordelijk voor de geestelijke opbouw van de gemeente en willen we ons daarvoor met de gaven die God ons geeft, inzetten. Ook behoort daartoe het trouw samenkomen met de gemeente en het zoeken en bewaren van de onderlinge vrede. Vervolgens worden wij geroepen om in de wereld een zoutend zout en een lichtend licht te zijn, opdat door onze levenswandel anderen voor Christus gewonnen worden. Ten slotte worden we opgeroepen om uit te zien naar de wederkomst van onze Here Jezus om dan voor altijd in de eeuwige vreugde en heerlijkheid bij Hem te mogen zijn. Nu het moment aanbreekt waarop u uw geloofsbelijdenis zult uitspreken, verzoeken wij u om in dit plechtige ogenblik van uw leven voor veel getuigen oprecht antwoord te geven op de volgende vragen. Ten eerste: Gelooft u dat de waarheid van God, die in zijn Woord geopenbaard is en in de belijdenis van het christelijk geloof is samengevat en die in de gemeente onderwezen wordt, de waarachtige en volkomen leer van de verlossing is, en is het uw voornemen om, door de genade van God, in dit geloof te blijven staan in leven en sterven? Ten tweede: Heeft u berouw over uw zonden en verootmoedigt u zich voor God en zoekt u het leven buiten uzelf in Jezus Christus? Ziet u er ook naar uit om het Heilig Avondmaal te vieren tot versterking van uw geloof. Ten derde: Belijdt u dat het uw hartelijk verlangen is, door de kracht van de Heilige Geest, te volharden in de liefde tot de Here,

9 en Hem te dienen naar zijn Woord? Belooft u trouw samen te komen met de gemeente van Christus, u in te zetten voor de opbouw van zijn gemeente en u gewillig te onderwerpen aan het herderlijk opzicht van de kerk? Zult u Jezus Christus met woord en daad belijden in de wereld? Getuigenis van Neline God heeft mij in de afgelopen jaren laten zien dat ik Hem nodig heb. Als het alleen aan mij had gelegen, had ik steeds verder van Hem af komen te staan. Maar Hij heeft mij geleid op het juiste pad. Hij heeft ervoor gezorgd dat het niet alleen geloven met m n hoofd was, maar dat het geloof ook in m n hart mocht uitwerken. Hij is mijn Redder, mijn Leidsman, Hij geeft mij kracht en rust. Door Zijn genade mag ik vandaag ja op Hem als mijn Vader en Heiland zeggen. Daarbij wil ik u/jou vragen mij bij te staan in het geloof, geloven zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar samen mogen wij nu al hier op aarde Zijn gemeente zijn. Wat is hierop jouw antwoord Neline? Neline knielt en krijgt een tekst uit de Bijbel mee. Getuigenis van Onno In de afgelopen jaren heeft God mij op veel manieren duidelijk gemaakt dat ik Hem nodig heb en niet meer zonder Hem kan. Met mijn belijdenis wil ik antwoord geven op mijn doop en God vragen of Hij in mijn leven leiding wil nemen. Of Hij mij met Zijn Heilige Geest wil vormen. Hierbij kan ik niet buiten Jezus, wie voor mij een Bemiddelaar en Redder wil zijn. Ik wil leven dicht bij Hem om zo iedere dag meer op Jezus te mogen gaan lijken. Wat is hierop jouw antwoord Onno? Onno knielt en krijgt een tekst uit de Bijbel mee.

10 Getuigenis van Tom Het leven lijkt soms zo makkelijk te gaan zonder Hem. Er zijn zo veel dingen die je van Hem af kunnen leiden. Maar vandaag belijd ik mijn geloof omdat een leven zonder Hem voor mij niet mogelijk is en ik Hem nodig heb bij alles wat ik doe. Ik wil mijn leven aan Hem toevertrouwen en ik mag weten dat ik iedere keer opnieuw bij hem terug mag komen. Ik ben afhankelijk van Hem en wil mijn leven in Zijn hand leggen. Mijn God is een vaste rots waarop ik bouw. Deze belijdenis doe ik ook voor de kerk, om zo met elkaar standvastig te kunnen blijven in het geloof. Wat is hierop jouw antwoord Tom? Tom knielt en krijgt een tekst uit de Bijbel mee. Getuigenis van Lisette Waar geloven voor mij eerst misschien iets was wat ik deed omdat het hoorde en ik omdat het van thuis ook zo mee had gekregen, kon ik er de afgelopen jaren persoonlijk steeds meer betekenis aan geven. Ik mocht ervaren dat God er ook echt voor mij is, dat Hij mij niet los laat en dat Hij echt het beste met mij voor heeft. En ook al had ik zelf soms hele andere ideeën over hoe dingen zouden moeten lopen, God liet mij keer op keer zien dat Zijn ideeën uiteindelijk beter voor mij waren. Dat is dan ook de reden dat ik vandaag in het openbaar wil belijden dat ik in Hem geloof en dat ik ja wil zeggen tegen God en een leven met Hem! Wat is hierop jouw antwoord Lisette? Lisette knielt en krijgt een tekst uit de Bijbel mee. Getuigenis van Renske Wat leuk dat jullie aanwezig kunnen zijn bij deze belijdenisdienst! Ik ben blij dat u getuige mag zijn van mijn grote JA! Vele zullen wel weten waarom ik belijdenis doe,

11 maar ik zal het u toch nog even graag vertellen. Ik wist het voor mezelf al een jaar of drie dat ik voor God wilde gaan. Ik heb zijn aanwezigheid bewust gevoeld, en dat is het mooiste wat er is! Door vele gesprekken met andere mensen heb ik zoveel over hem geleerd, ook tijdens de belijdeniscatechisaties. Ik had van te voren een heel ander plan met mijn leven, maar God had het beste plan! Ik heb geleerd dat ik op hem moet vertrouwen, want hij heeft echt het allerbeste met je voor. Jezus is mijn redder en ik wil dat graag met iedereen delen. Groetjes Renske Wat is hierop jouw antwoord Renske? Renske knielt en krijgt een tekst uit de Bijbel mee. De almachtige, barmhartige God en Vader van onze Here Jezus Christus geve u de kracht van zijn Heilige Geest! Amen. Nu u deze belijdenis hebt uitgesproken, deelt u als leden met alle rechten en plichten in de gemeenschap van de kerk. Geliefde gemeente, Ontvang deze leden als broeder(s) en zuster(s). Bemoedig hen door te wijzen op de genade, de troost en kracht, die er te vinden is bij Christus en die u zelf van Hem mocht ontvangen, ook in tijden van beproeving of andere moeiten en zorgen. Ondersteun hen in de strijd van het geloof en leef met hen mee. Draag hen aan de Here op in uw gebeden, opdat zij mogen groeien in het geloof. Deel met hen uw vreugde in de Here. Daartoe geve de Koning van de Kerk ons door zijn Geest alle wijsheid, liefde en saamhorigheid. Amen.

12 13. Toezingen door de gemeente (staande): Psalm 134 (Oude berijming) 1. Looft, looft nu aller heren Heer', Gij zijne knechten, geeft Hem eer, Gij, die des nachts Zijn huis bewaakt En voor Zijn dienst in ijver blaakt! 2. Heft uwe handen naar omhoog, Slaat naar het Heiligdom uw oog, En knielt eerbiedig voor Hem neer: Looft, looft nu aller heren Heer'! 3. Dat 's Heeren zegen op u daal'; Zijn gunst uit Sion u bestraal'. Hij schiep 't heelal, Zijn Naam ter eer: Looft, looft dan aller heren Heer'! 14. Belijdenisgeschenken aanbieden 15. Zingen: Psalm 108: 1 en 2 (Oude berijming) 1. Mijn hart, o Hemelmajesteit, Is tot Uw dienst en lof bereid; 'k Zal zingen voor den Opperheer, 'k Zal psalmen zingen tot Zijn eer. Gij, zachte harp, gij schelle luit, Waakt op, dat niets uw klanken stuit'. 'k Zal in den dageraad ontwaken En met gezang mijn God genaken.

13 2. Ik zal, o Heer', Uw wonderdaan, Uw roem den volken doen verstaan; Want Uwe goedertierenheid Is tot de heemlen uitgebreid. Uw waarheid heeft noch paal noch perk, Maar streeft tot aan het hoogste zwerk. Verhef U boven 's hemels kringen, En leer al d' aard' Uw grootheid zingen. 16. Apostolische geloofsbelijdenis 17. Zingen: Psalm 73: 9 en 10 (Nieuwe berijming) 9. Nu blijf ik bij U voor altijd, God die mij troost, die bij mij zijt, mijn twijfel stilt en mijn verlangen, die mij in liefde houdt omvangen. Gij neemt mij bij de rechterhand, Gij zijt getrouw, uw raad houdt stand, uw wijsheid is het die mij leidt en eenmaal kroont met heerlijkheid. 10. Wien heb ik in den hemel, Heer, behalve U, mijn troost en eer? Wat kan op aarde mij bekoren? Alleen bij U wil ik behoren. Al zou mijn vlees en hart vergaan, toch zal ik, God, voor U bestaan, wien ik mijn leven toevertrouw, Gij zijt de rots waarop ik bouw. 18. Dankgebed en voorbede.

14 19. Collecte 20. Zingen: Gezang 144 (God wijst mij een weg) (met vleugel) Refrein: God wijst mij een weg, als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt, maakt Hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag, nieuwe liefde, nieuwe kracht Als ik mijn hand in Zijn hand leg, wijst Hij mij de weg, wijst Hij mij de weg. Al moet ik door de wildernis, Hij leidt mij. Hij toont mij een rivier in de woestijn. Alles zal ooit vergaan, maar Zijn liefde blijft bestaan en Hij maakt iets heel nieuws vandaag. (Refrein) 21. Zegen 22. Uitleidend orgelspel Na de dienst is er gelegenheid Renske, Lisette, Tom, Onno en Neline te feliciteren.

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om 18.00 uur Voorganger: Organist: Ds. B.C. Haverkamp Arjan Versluis Orgelspel Orde van dienst Binnenkomst kerkenraad Welkom

Nadere informatie

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen Grootletterliturgie morgendienst 28-05-2017 Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen Liturgie zondagavond 1 mei 2016 Binnenkomst kerkenraad Muzikale inleiding Welkom en mededelingen Lied: Op Toonhoogte 216 Stil gebed Bemoediging en Groet Lied: Psalm 89: 6,8 (NB) Gebed Schriftlezing: Efeziërs

Nadere informatie

Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten

Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten binnen. Welkom en bekendmakingen Voorzang, schoolpsalm Ps. 73:13 Wien heb ik nevens U omhoog? Wat zou mijn hart, wat zou mijn oog, Op aarde nevens U toch

Nadere informatie

1 Petrus 2:1/10. 1 Legt dan af alle kwaadwilligheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle kwaadsprekerij

1 Petrus 2:1/10. 1 Legt dan af alle kwaadwilligheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle kwaadsprekerij - 1-1 Petrus 2:1/10 1 Legt dan af alle kwaadwilligheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle kwaadsprekerij Legt dan af. Het woordje "dan" verwijst naar het voorgaande gedeelte waar aan het einde

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2 vers 29 t/m 41 Lied 124 (Op Toonhoogte) Gezang 477 vers 1 en 2 (Liedboek) Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

22 januari uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort

22 januari uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort 22 januari 17.00 uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort votum en groet zingen: Opwekking 642 De rivier gebed, zingen GK gezang 177 Hoor trouwe vader ons gebed lezen: Galaten 3:1-14 zingen: Ps 147: 3

Nadere informatie

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar 29 oktober 2017 17.00 uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar Votum en groet GK gezang 163 (Ik bouw op U) Lezing: Joz. 1,1-11 GK psalm 105,20.21 Preek Opw. 687 (Heer,

Nadere informatie

thema: Game of life Liturgie voor de Tienerdienst op zondag 21 januari 2017 in de Sionskerk te Papendrecht Voorganger: ds. D.

thema: Game of life Liturgie voor de Tienerdienst op zondag 21 januari 2017 in de Sionskerk te Papendrecht Voorganger: ds. D. Liturgie voor de Tienerdienst op zondag 21 januari 2017 in de Sionskerk te Papendrecht thema: Game of life Voorganger: ds. D. Hoolwerf Combo: Sound of Life Welkom in deze dienst! Fijn dat u en jij er bent!

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Genesis 17 vers 1 t/m 14 Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Psalm 105 vers 1 en 24 Gezang 434 vers 1, 3 en 5 (Liedboek) Psalm 105 vers 5 Psalm

Nadere informatie

Harmina Leeuwis- Lutter

Harmina Leeuwis- Lutter Dienst van Woord en gebed voorafgaand aan de begrafenis van zuster Harmina Leeuwis- Lutter Geboren op 17 augustus 1946 Overleden op 26 september 2016 Predikant: ds. S.P. Roosendaal Organist: br. B. de

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R. van Middendorp

Nadere informatie

Levende stenen. Wijkgemeente-avond Meentkerk

Levende stenen. Wijkgemeente-avond Meentkerk Levende stenen Wijkgemeente-avond Meentkerk 1 Petrus 2: 1-5 1. Leg dan af alle slechtheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle kwaadsprekerij. 2. En verlang vurig, als pasgeboren kinderen, naar de

Nadere informatie

3 februari / 10.30

3 februari / 10.30 3 februari 2019 9.00 / 10.30 Intochtslied: Psalm 139 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst Ontmoetingskerk zondag 0 februari 09 - Doopdienst In deze dienst wordt Yara Jonas gedoopt Ik ben erbij voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Teuni de Kok organist: Sjaak Kreeft m.m.v. de muziekgroep

Nadere informatie

Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober :30 uur ds. M.L.W. Karels

Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober :30 uur ds. M.L.W. Karels Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober 2015 14:30 uur ds. M.L.W. Karels Psalm 100 (N.B.) 1.Juicht Gode toe, bazuint en zingt. Treedt nader tot gij Hem omringt, gij aard' alom, zijn rijksdomein, zult

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november 19.00 uur Predikant: ds. G. Zijl, Lemele Zingen: ELB 226: 1 en 2 1. Heer, ik komt tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet, vind

Nadere informatie

Lessen uit de Reformatie

Lessen uit de Reformatie 1517 - Lessen uit de Reformatie - 2017 Deel 2 Herontdekkingen 12 februari 2017 19:00 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Rini Schouten Organist: Ans Kuus Lector: Aone Koopmans Koster: H. van Polen

Nadere informatie

Jeugddienst. Bestaat God echt? met het thema: Orde van de dienst op de jeugdzondag. 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: 17.

Jeugddienst. Bestaat God echt? met het thema: Orde van de dienst op de jeugdzondag. 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: 17. Orde van de dienst op de jeugdzondag 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Jeugddienst met het thema: Bestaat God echt? Voorganger : ds. C.B. Stam, wijkpredikant Ouderling van

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Jeremia 52 vers 31 t/m 34 Kolossenzen 3 vers 1 t/m 17 Lied 323 vers 1 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Gezang 1 vers

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 09.00 uur. Ouderling van dienst: M. Morsink

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 21 juni Belijdenisdienst Liefde sluit angst uit

Ontmoetingskerk zondag 21 juni Belijdenisdienst Liefde sluit angst uit Ontmoetingskerk zondag 2 juni 205 - Belijdenisdienst Liefde sluit angst uit In deze dienst leggen Anne Gouw, Jacoline Hamerpagt-Baerveldt, Irma Hoek-Bot, Lilian de Korte-Keesmaat, Terry Renneke en Carly

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164

Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164 Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : 3-10 Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164 JAC 12-16 ORGANISEERD: VRIJDAG 07 NOVEMBER 19:30 Verzamelen in het Ichtus Hus Deelname 2,- (drinken

Nadere informatie

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100 Liturgie 9 april Morgendienst Psalm 100 1. Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. 3. Gaat tot Zijn

Nadere informatie

Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen.

Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen. - 1 - Gij echter zijt We lezen in 1 Petrus 2:9 een wonderbaar heerlijk woord: Gij echter zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk (Gode) ten eigendom, om

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Johannes 20:21 (NBG51): Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u.

Johannes 20:21 (NBG51): Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u. Preek door de week+ Zondag 21 mei 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Kom naar Hem toe... Bijbellezing: 1 Petrus 2:1-5, 9,10 (HSV) 1 Leg dan af alle slechtheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle

Nadere informatie

20 september uur EB Buitendijk

20 september uur EB Buitendijk 20 september 17.00 uur EB Buitendijk Votum en vredegroet Zingen Opwekking 194 U maakt ons een Gebed Lezen Romeinen 9: 30 10: 21 Psalm 119: 40, 49 en 66 Tekst HC zondag 25 Preek 1. Sacramenten wat zijn

Nadere informatie

14 juni uur LRJ Kramer

14 juni uur LRJ Kramer 14 juni 2015 10.30 uur LRJ Kramer Welkom en mededelingen Votum en zegen Zingen: GK psalm 127: 1 Wet Zingen: GK gezang 119: 1 en 2 Schriftlezing: 1 Korintiërs 1:18-2:5 Zingen: GK psalm 146: 1-3 Tekst: 1

Nadere informatie

Miranda van Bloemendaal. Herald Michiel Bokkers

Miranda van Bloemendaal. Herald Michiel Bokkers Orde van dienst voor de eredienst waarin het huwelijk van Miranda van Bloemendaal & Herald Michiel Bokkers zal worden bevestigd en ingezegend. Donderdag 28 september 2017 Aanvang: 15.00 uur Kruiskerk Nijkerk

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5 Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5 13 april 2014 Oude Kerk in Barneveld Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R.

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: 19.00 uur Voorganger: Ds. G. Doorn (Vriezenveen) Afkondigingen Aanvangslied: Psalm 138: 1 en 2 1. U loof ik, Heer,

Nadere informatie

Paasgezinsdienst 6 april 2015

Paasgezinsdienst 6 april 2015 Welkom in de Paasgezinsdienst 6 april 2015 God wint, dat geloven wij 1. Samenzang Opwekking 167 (2 en 3 bovenstem) 2. Welkom en gebed 3. Samenzang Opwekking voor kids 85 4. Uitleg paasproject 5. Samenzang

Nadere informatie

volk dat daar woont, is veel te sterk voor ons. Wij kunnen ze niet overwinnen. Een Koningskind 1 Petrus 2:1 t/m 10

volk dat daar woont, is veel te sterk voor ons. Wij kunnen ze niet overwinnen. Een Koningskind 1 Petrus 2:1 t/m 10 - 1 - Een Koningskind 1 Petrus 2:1 t/m 10 Als inleiding dat wij geestelijk gesproken van adel zijn, dat wij een koninklijk priesterschap zijn maakt de apostel Petrus ons eerst duidelijk dat er zaken moeten

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst Wende Verduijn: 8 oktober 2017 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 121: 1 en 2 Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp is van mijn Here, die dit

Nadere informatie

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Komt allen tezamen ~ gezang 138 : 1, 2, 3 en

Nadere informatie

SCHADUW OVER HET EVANGELIE. 26 juni :30 10:30

SCHADUW OVER HET EVANGELIE. 26 juni :30 10:30 SCHADUW OVER HET EVANGELIE 26 juni 2016 8:30 10:30 ds. W. Gugler VOORGANGER ds. W. Gugler Jan Pauw OUDERLING Gea van Maanen Lydia van den Broek ORGANIST Jan W. van den Brink Thea Bos LECTOR Desiree van

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder Eredienst 3 september 16.30 uur Voorganger: ds. G. den Broeder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 171 Gebed Exodus 30: 17-21 Gezang 158 Preek Opwekking 389 Avondmaal (formulier IV) Geloofsbel. Gezang 179b

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1 Liturgie overstapdienst 7 juli 2019 Centrumkerk, Geldermalsen Voorganger: ds. C.M. Blokland - den Hertog Ouderling van dienst: mw. C. Maas Organist: dhr. J. Rodermans Orgelspel Binnenkomst kerkenraad en

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2:14-28 Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 12 en 14 Psalm 119 vers 1 en 3 Psalm 116 vers 1, 4, 7 en 10

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Zacharia 4 vers 1 t/m 14 Psalm 135 vers 1 en 12 Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 32 vers 4 (Nieuwe Berijming) Psalm 134 vers 3

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst in de Nieuwe Kerk op 29 maart 2015 om uur

Liturgie voor de eredienst in de Nieuwe Kerk op 29 maart 2015 om uur Liturgie voor de eredienst in de Nieuwe Kerk op 29 maart 2015 om 09.30 uur Voorganger: Ds. H.C. Marchand Openbare belijdenis van het geloof Zingen: Bundel JdH, lied 53: 1, 2 en 5 1 Ga niet alleen door

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang 19.00 in de Hervormde Kerk te Den Ham Voorganger: Ouderling van dienst: Ds. W.L. Dekker, Kampen Janneke Schutmaat Afkondigingen

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012 ORDE VAN DIENST bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld op 27 mei 2012 aanvang dienst in de Oude Kerk: 16.45 uur Voorganger : ds. J.A. Brussaard Ouderling

Nadere informatie

Henk van der Wal. Liturgie. van de dankdienst voor het leven van. * 7 november januari 2017

Henk van der Wal. Liturgie. van de dankdienst voor het leven van. * 7 november januari 2017 Liturgie van de dankdienst voor het leven van Henk van der Wal * 7 november 1952 7 januari 2017 op 12 januari 2017 in de Gereformeerde Kerk, Tolberterstraat 24 te Leek voorganger: ds. Roel Prins organist:

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

Thema: Het geboortebericht van de apostel Paulus. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van dienst: Jeannette ter Harmsel

Thema: Het geboortebericht van de apostel Paulus. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van dienst: Jeannette ter Harmsel Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst voor de viering en dankzegging van het Heilig Avondmaal op de 3 e adventszondag, 16 december 2018 Thema: Het geboortebericht van de apostel Paulus Voorganger:

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Liturgie 21-05-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Jezus, hij kwam om ons leven te geven, Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 27 Schoolpsalm 21 vers 1 Psalm 84 vers 1 en 2 Psalm 18 voorzang Psalm 27 vers 1 en 7 Gezang 409 vers 1, 2, 3, 4 en 5 Psalm 43 vers

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 5 juli 2015 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur

Orde van dienst voor zondag 5 juli 2015 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Orde van dienst voor zondag 5 juli 2015 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Voorganger: ds. J. van Meerveld Organist: Simon Marbus Koster: Bert de Bruin Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10. NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770

Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10. NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770 Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10 NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft.

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk)

De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk) Inleidend muziekspel Welkom en afkondigingen De ouderling van dienst heet iedereen welkom, leest de afkondigingen voor en geeft de predikant een hand. Daarmee draagt hij de verantwoordelijkheid voor de

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Psalm 118 Lied 125 vers 1 en 2 () Psalm 96 vers 6 Psalm 62 vers 1 en 5 Lied 150 vers 1, 2, 3 en 4 () Psalm 118 vers 1 en 7 Psalm 118 vers

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 2 Blij met beleving!

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 2 Blij met beleving! Hartelijk welkom in de kerk! Thema 2 Blij met beleving! Mededelingen Wilt u aub uw mobiele telefoons uitzetten i.v.m. storing van de beeldopnames? Lied van de week Lied Thuis in Gods huis Couplet 1 en

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Liturgie voor de uitzwaaidienst World Servants-groep Thema: Bouwen in vertrouwen Zondag 30 juni 2019 Aanvang: 18.30 uur Voorganger: Ds. J.C. van Trigt Muzikale begeleiding:

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari 2018. Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Bosch Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orde van dienst voor de viering van de eredienst in de Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Palmzondag 1 april 2012 DIENST VAN DE VOORBEREIDING De kinderen trekken met Palmpasenstokken door de

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

Liturgie voor de Doopdienst van zondagochtend 30 augustus 2015

Liturgie voor de Doopdienst van zondagochtend 30 augustus 2015 Liturgie voor de Doopdienst van zondagochtend 30 augustus 2015 Gezang 373: 1, 2 en 3 1.Nu wordt het licht, de dag breekt aan, de Heer wekt ons om op te staan. God zij geloofd, dat Hij vannacht ons heeft

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Schriftlezing: Lukas 24 vers 13 t/m 35 Psalm 47 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers 1 en 4 Lied 150 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 147 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep

Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep Schriftlezing: Numeri 13 Numeri 14 vers 24 Gezang 459 vers 1, 5, 7 en 8 (Liedboek) Psalm 21 vers 5 (Schoolpsalm) Psalm 81 vers 11, 13 en 15 Psalm 95

Nadere informatie

Anne-Jan Telgen & Jet van Santen

Anne-Jan Telgen & Jet van Santen Orde voor de trouwdienst van Anne-Jan Telgen & Jet van Santen Op 27 maart 15.30 uur In de Maranathakerk Lunteren Voorganger: Ds. Jaap Hansum Pianist : Dhr. Erik Onnink M.m.v. : Interkerkelijk gospelkoor

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Schriftlezing: 2 Korinthe 4 vers 16 t/m 5 vers 10 Gezang 295 vers 1, 3 en 5 (Liedboek) Psalm 52 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 63 vers 1 en 2 Gezang

Nadere informatie

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente.

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Contact Hebt u vragen, of wilt u een persoonlijk gesprek, neem dan gerust contact op of spreek iemand

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid

Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Luisteren naar God Voorganger: ds. H.L. Versluis Orgel: Simon

Nadere informatie

Douwe Mollema. Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Weest in geen ding bezorgd. * Groningen, 1 juli 1929 Zuidhorn 8 mei 2016

Douwe Mollema. Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Weest in geen ding bezorgd. * Groningen, 1 juli 1929 Zuidhorn 8 mei 2016 Liturgie in de dankdienst voor het leven van Weest in geen ding bezorgd Douwe Mollema * Groningen, 1 juli 1929 Zuidhorn 8 mei 2016 Sinds 8 april 2015 weduwnaar van Riemke Mollema-Wester Vrijdag, 13 mei

Nadere informatie

Erik Hazeleger. Heidi Schut

Erik Hazeleger. Heidi Schut Orde voor trouwdienst van Erik Hazeleger & Heidi Schut In de Koepelkerk te Renswoude Op19 juni 2015 om 12.30 uur Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. Jaap Hansum Mw. Herma Vlastuin-van Rhee

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Jeremia 52 vers 31 t/m 34 Kolossenzen 3 vers 1 t/m 17 Lied 323 vers 1 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Gezang 1 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo) Schriftlezingen: Genesis 17 vers 1 t/m 5 Genesis 17 vers 15 t/m 22 Gezang 328 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 108 vers 1 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst zondag 6 januari 2019 Voorganger: ds. A.L. Verduijn Organist: Mw. G. Hilverts Tekst voor op de voorkant van de liturgie: Geboren uit Liefde Kostbaarder dan goud Een nieuw leven Aan ons toevertrouwd

Nadere informatie

1. Wie er horen. Liturgie morgendienst zondag 20 mei Zingen: Gez. 241:1,2 (LvdK) Stil gebed. Votum en vredegroet. Zingen: Gez.

1. Wie er horen. Liturgie morgendienst zondag 20 mei Zingen: Gez. 241:1,2 (LvdK) Stil gebed. Votum en vredegroet. Zingen: Gez. Liturgie morgendienst zondag 20 mei 2018 Zingen: Gez. 241:1,2 (LvdK) Stil gebed Votum en vredegroet Zingen: Gez. 281:1-4 (LvdK) Kinderen naar de KND De Tien Woorden + samenvatting Zingen: Ps. 103:3 (NB)

Nadere informatie

Liederen voor zondag 1 oktober 2017

Liederen voor zondag 1 oktober 2017 Liederen voor zondag oktober 07 HEMELHOOG 399 / Opwekking 67 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken

Nadere informatie

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding]

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding] Liturgie 31 januari 2016 Avonddienst Welkom en mededelingen [ovd: Martin van den Hoorn] Ps. 100: 1 t/m 4 OB 1.Juich aarde, juich alom de HEER', dient God met blijdschap, geeft Hem eer; komt, nadert voor

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

15 januari uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal

15 januari uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal 15 januari - 17.00 uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal - zingen: Onze hulp - zegengroet met gezongen amen - zingen: ZG 213 Dit huis, een herberg onderweg - gebed bediening van het

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 18 vers 1 t/m 20 Lied 235 vers 1, 3 en 5 (Op Toonhoogte) Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 124 vers 1 en 4 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Orde van dienst. voor de. Openbare geloofsbelijdenis. van

Orde van dienst. voor de. Openbare geloofsbelijdenis. van Orde van dienst voor de Openbare geloofsbelijdenis van Colin Bakelaar Willem Breugem Ilona Kuijt Asaf Verstoep Marijke van Voorthuizen Wilma van Voorthuizen Gerrit Flier Priscilla Rozema zondag 6 april

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. B.J. van de Kamp (Harderwijk) Schriftlezing: Psalm 103 vers 1 t/m 8 1 Thessalonicenzen 4 vers 1 t/m 8 Lied 273 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 30 vers 3 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

Elisa Jasmijn Alferink

Elisa Jasmijn Alferink Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Elisa Jasmijn Alferink Dochter van Jeroen en Anouk Alferink-Vugteveen 3 juli 2016 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist:

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling voorzitter

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling voorzitter Mededelingen door de ouderling van dienst Willem de Vos Ouderling voorzitter Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming)

Nadere informatie

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Zingen: Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat. Als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Orde van dienst voor de viering van Dankdag 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Voorganger: Ds. Stephan Kurtzahn Ouderling: Annie v.d. Stel Organist: Kees Brinkman Aangetrokken door Gods Liefde

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 7 november 2018 Dienst: Avonddienst Dankdag Voorganger: ds. D. Dunsbergen Liturgie: Voorzang: Gezang 488 B: 1. 3. 5 Zolang er mensen zijn

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

Niet bang zijn! God maakt je sterk!

Niet bang zijn! God maakt je sterk! Niet bang zijn! God maakt je sterk! Aangepaste dienst Zondag 22 november 2015 Br. Peter Zuidema Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen:E & R 230 - Jezus is de goede Herder 1. Jezus is de goede herder

Nadere informatie