Route: Iceland Top Choices (2017)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Route: Iceland Top Choices (2017)"

Transcriptie

1 Route: Iceland Top Choices (2017) The top-of-top places for us to visit :) Duration: 1 dag(en) 4 uur 49 min Distance: 2038 km

2 Öxarárfoss Waterfall Als je naar Þingvellir moet je niet missen de Öxarárfoss Waterfall. Het is een juweeltje. Je gaat naar het park en het park in de buurt van de camping veel. Dan loop je over en achter een kleine heuvel is er een pad dat u naar de waterval zal brengen. Þingvallavegur, Iceland , Thingvellir National Park Thingvellir National Park (Þingvellir) bood onderdak aan vele cruciale gebeurtenissen in de IJslandse geschiedenis en is in het hart van de IJslandse natie als het IJslandse parlement Alþingi hier werd opgericht. Maar het belangrijkste van al, Thingvellir is een Nationaal Park met prachtige natuur en hopen wandelpaden. De IJslandse oudste nationale park en op de UNESCO World Heritage List vanwege de bijzondere tektonische en vulkanische omgeving. Unnamed Road, Iceland , Meer informatie: De continentale drift is duidelijk te zien in de scheuren of gebreken die de regio doorkruisen. De grootste is Almannagjá. Geysir Geysir heeft zijn naam geleend aan het Engels naar het fenomeen van de periodiek spuitende warmwaterbronnen dopen kiezen. Het is niet de enige attractie hier (als het niet meer spuit), de Strokkur geiser schiet een toren van water en stoom 30 meter in de lucht om de paar minuten. Haukadalsvegur, Iceland , Het wordt hier druk, Strokkur is de belangrijkste attractie, maar de rest van het park is de moeite waard af door middel van ook. Verhalen vertellen over het betalen van een toegangsprijs (ongeveer 5, -), maar zagen niets van de soort..

3 Gullfoss Waterfalls Gullfoss is eigenlijk twee afzonderlijke watervallen, de bovenste is een daling van 11 meter en de bodem een daling van 21 meter. Het rivierbed rots werd gevormd tijdens een interglaciale periode. stroomt water over Gullfoss met een gemiddelde snelheid van 109 kubieke meter per seconde. 35, Iceland , Meer informatie: Omdat het zo dicht bij Geysir is een magneet voor toeristen. Verwacht niet alleen hier te zijn, het is een indrukwekkende waterval, maar IJsland heeft een betere degenen om eerlijk te zijn. Kerid Crater Kerið, is een 55 meter diepe vulkanische krater, ongeveer 3000 jaar oud. Het maakt deel uit van een groep van vulkanische heuvels Tjarnarhólar genoemd en wordt nu gevuld met water. De steile hellingen ronde lijken op een oude amfitheater, in de zomer concerten op een drijvend vlot op het meer gehouden. Biskupstungnabraut, Iceland , Mt. Hekla (Volcano) Hekla is één van de beroemdste vulkanen ter wereld. Oude verhalen vertellen over het geloof dat de zielen van de veroordeelde reisde door krater Hekla op hun weg naar de hel. De hele bergrug van Hekla is ongeveer 40 km lang en ongeveer 1491 m hoog (en stijgende). Landmannaleið, Iceland , De laatste uitbarsting was februari 2000.

4 Snæfellsjökull Het is een jarige stratovulkaan met een gletsjer met betrekking tot de top in het westen van IJsland. De naam van de berg is eigenlijk Snæfell, maar het is normaal gesproken heet "Snæfellsjökull" om het te onderscheiden van twee andere bergen met deze naam F570, Iceland , Hvítserkur cliff Volgens legenden Hvítserkur cliff is een trol wendde zich tot steen als de zon opkwam, terwijl het probeerde om de nabijgelegen kerk te vernietigen. Weer had zeker een effect op deze eenzame rock. Vatnsnesvegur, Iceland , De rots is verrijkt om het rechtop te houden. Het is een schande om te weten, maar helaas het thruth. Lake Mývatn Lake Mývatn vertaalt zich in musquito meer. Het is het derde grootste meer van IJsland en wordt verwarmd door middel van thermische activiteit dan ook het bevriest nooit over. Het meer is niet diep echter het diepste punt is 4,5 meter. 848, Iceland , Zorg ervoor dat u musquito afstotende als het brengen van een bezoek te brengen.

5 Skaftafell National Park Skaftafell National Park is miniatuur IJsland. Het is de samenvatting van wat kan worden gevonden rond het eiland. Groene bossen, zwarte bergen en een enorme witte gletsjer. En om het van gedachten over de hoogste berg: Hvannadalshnjukur. Maar wacht, er is meer. Skaftafell National Park is de thuisbasis van een van IJslands mooiste watervallen: Svartifoss. Alleen een 1,8km wandeling vanaf het bezoekerscentrum. Skaftafellsvegur, Iceland , Ideale plek als je niet veel tijd voor IJsland, maar wil zich af te vragen op zijn mystieke karakter. Jökulsárlón glacial lagoon Jökulsárlón het een gletsjermeer van de grootste gletsjer van Europa, Vatnajökull. Ijsblokken drijven het hele jaar door op Jökulsárlón. Loop langs de oevers, de westzijde heeft de meeste drijvende ijsbergen in de buurt van de kust, terwijl de oostkant heeft het beste uitzicht. Indien mogelijk de nacht doorbrengen op de parkeerplaats, het is een spectaculair gezicht met de zonsondergang en 's nachts. Het strand (bekend als diamant strand) is ook een snel bezoek waard. Þjóðvegur, Iceland , Meer informatie: Zeehonden zwemmen in tussen de ijsblokken maken van de Jökulsárlón nog leuker om te bezoeken. O ja, niet dom en klimmen op de ijsbergen..

6 Dyrhólaey headland Een landtong stijgende 120 meter uit de zee met een enorme natuurlijke boog. De naam betekent letterlijk "deur-gat". De landtong wordt verondersteld te zijn gedaan in een onderwater vulkaanuitbarsting laat in de ijstijd. Dyrhólavegur, Iceland , Meer informatie: Helaas is het niet langer toegestaan om te lopen over Dyrhólaey, gelukkig is het uitzicht vanaf de vuurtoren zijn nog steeds prachtig. Moet je niet missen (wanneer het is toegestaan) naar beneden naar het zwarte strand van enkele van de ongelooflijke steen scheuren daar te zien. De rip getijden en stromingen zijn slinkse en men moet nooit proberen in het water te gaan! Skógafoss Waterfall De Skógafoss is een van de grootste watervallen in het land met een breedte van 25 meter (82 voet) en een druppel van 60 m (200 ft). Door de hoeveelheid nevel de waterval consequent produceert een enkele of dubbele regenboog normaal toegankelijk op zonnige dagen. Volgens de legende, de eerste Viking kolonist in het gebied, Þrasi Þórólfsson, begraven schat in een grot achter de waterval. De legende gaat verder dat bewoners de borst jaren later gevonden, maar konden slechts de ring grijpen aan de zijde van de borst voordat het weer verdween. De ring zou zijn gegeven aan de plaatselijke kerk. Skogafoss Stairs, Iceland , Aan de oostelijke kant van de waterval, een wandel-en trekking pad leidt naar de pas Fimmvörðuháls tussen de gletsjers Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull. Het gaat om Þórsmörk aan de andere kant en gaat verder als de beroemde Laugavegur aan Landmannalaugar.

7 Fjadrárgljúfur canyon Een verborgen juweeltje langs de 1. Een canyon gevormd door kristalheldere blauwe water. De combinatie met de groene mos zodat het lijkt meer een LotR decor. Golem moet gewoon pop uit een verborgen grot ergens.. Het is mogelijk om te lopen op de top van de Fjaðrárgljúfur canyon, zoals de meeste mensen doen, maar als je niet bang voor natte voeten naar beneden en volg de stroom voor nog betere uitzichten. Unnamed Road, Iceland , Meer informatie: De onverharde weg naar de Fjaðrárgljúfur canyon is niet goed onderhouden op zijn zachtst gezegd. Maar het is slechts een paar kilometer en zeker de moeite waard. Gewoon rijden langzaam. Sólheimasandur plane wrack Misschien is een van IJslands meest iconische sites, de Sólheimasandur vliegtuig wrak. Op 24 november 1973 deze Amerikaanse DC-3 vlakte crasht en bleef onaangeroerd. Het is niet langer mogelijk om te rijden (met een 4x4) op deze site, je moet lopen 4 km tot aan de vlakte wrack op de zwarte strand en weer terug. Denk niet dat je de enige die er zijn, we waren hier in het laagseizoen, maar nog steeds tientallen mensen op het spoor en op het vliegtuig wrak. Dit maakt de aanblik minder memorabel. Path to Wrecked DC-3 Plane on Sólheimasandur, Iceland , Meer informatie: Het is alleen toegestaan om te gaan te voet naar het Sólheimasandur vliegtuig wrak. Als het trekt veel mensen 's ochtends vroeg of zonsondergang lijken de beste tijd om te bezoeken.

8 Garðar BA 64 - Ship wreck Garðar BA 64 wordt beschouwd als de oudste steelship in IJsland, gebouwd in Noorwegen als een walvisvaarder precies honderd jaar geleden. Garðar werd gelanceerd in Noorwegen in 1912, het jaar Titanic zonk in de Noord-Atlantische Oceaan. Het werd genoemd Globe IV en is uitgerust met zowel zeilen en een stoommachine te gebruiken wanneer het weer nog was. Het werd speciaal versterkt om de barre omstandigheden van de Zuidelijke Oceaan, waar het werd gebruikt om walvissen te jagen verduren. Vandaag Garðar geduldig te wachten staat is het onvermijdelijk roestige lot in het zand verstrekken van toeristen met een spectaculaire scène en gewoon de perfecte foto's te maken. Örlygshafnarvegur, Iceland , Meer informatie: Zijn langs de kant van de hoofdweg en moeilijk te mis.

Route: Iceland's Golden Circle (2016)

Route: Iceland's Golden Circle (2016) Route: Iceland's Golden Circle (2016) The Golden Circle is the ultimate tourist trail in Iceland. The route can be completed within one day and features highlights for which Iceland is famous; high waterfalls,

Nadere informatie

Route: Iceland (2016)

Route: Iceland (2016) Route: Iceland (2016) Our next trip wille be five weeks in Iceland. With our camper we will drive through the country and explore the nature. This route is our first set-up. If you have any advice or things

Nadere informatie

Route: Iceland's Ring Road (2016)

Route: Iceland's Ring Road (2016) Route: Iceland's Ring Road (2016) Iceland's Ring Road (road number 1) is a populair travel route when exploring Iceland. With just two gravel sections it is the best road to go around Iceland. Don't expect

Nadere informatie

Route: Iceland Adventure (2017)

Route: Iceland Adventure (2017) Route: Iceland Adventure (2017) :D!! Duration: 1 dag(en) 23 uur 2 min Distance: 2991 km Húsavik Een prachtige stad ideaal voor whale watching Miðgarður, 640 Húsavík, Iceland 66.0449706, -17.3383443 De

Nadere informatie

Route: Iceland's Ring Road extended (2016)

Route: Iceland's Ring Road extended (2016) Route: Iceland's Ring Road extended (2016) If you have more time on your hands, the extended Ring Road travel route takes you practically everywhere in Iceland. Big parts will still be travelled along

Nadere informatie

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Volgens een legende zwom een goochelaar in de vorm van een walvis naar IJsland in de hoop het geïsoleerde eiland in zijn ban

Nadere informatie

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND Ook 's winters heeft IJsland ontzettend veel te bieden. Tijdens deze internationale groepsreis ga je op zoek naar het magische noorderlicht en ontdek

Nadere informatie

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND Ook 's winters heeft IJsland ontzettend veel te bieden. Tijdens deze internationale groepsreis ga je op zoek naar het magische noorderlicht en ontdek

Nadere informatie

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Volgens een legende zwom een goochelaar in de vorm van een walvis naar IJsland in de hoop het geïsoleerde eiland in zijn ban

Nadere informatie

Actief IJsland. 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels

Actief IJsland. 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels Actief IJsland 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels Deze self drive rondreis (4x4 verplicht) brengt U letterlijk rond IJsland. Naast alle gebruikelijke klassiekers zoals Thingvellir,

Nadere informatie

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Ontbijtbuffet en check out Vandaag staat er een onvergetelijke tocht doorheen het binnenland, 90% van de tijd rijden we op 4x4 pisten u krijgt dan

Nadere informatie

NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE FOTOGRAFIEREIS IJSLAND - UNIEK!

NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE FOTOGRAFIEREIS IJSLAND - UNIEK! NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE FOTOGRAFIEREIS IJSLAND - UNIEK! Zowat elke landschapsfotograaf heeft IJsland bovenaan zijn lijstje staan. De variatie aan zeer uiteenlopende natuurfenomenen is dan ook indrukwekkend.

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, flybus naar Reykjavík en ophalen huurauto met caravan (ca. 60 km)

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, flybus naar Reykjavík en ophalen huurauto met caravan (ca. 60 km) Dagprogramma Rondreis met auto en Mink Camper op IJsland Ga op pad door IJsland met een huurauto en uw eigen mini caravan! U bent vrij om te gaan en staan waar u wilt. Ideaal voor wie aan vrijheid hecht

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 IJSLAND Avontuurlijk Reykjavik & omgeving De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Geniet tijdens deze rondreis door IJsland van de rust in het adembenemende landschap van geisers, gletsjers, vulkanen

Nadere informatie

Dagprogramma. Op en top IJsland. Dag 1 - vlucht naar Keflavík met Icelandair. askja.nl

Dagprogramma. Op en top IJsland. Dag 1 - vlucht naar Keflavík met Icelandair. askja.nl Dagprogramma Op en top IJsland Dit is een reis voor de actieve reiziger die op comfort is gesteld. Het te voet verkennen van IJslands mooiste gebieden staat centraal. Tevens hebben wij een eigen bus, zodat

Nadere informatie

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, bezoek Blue Lagoon (optioneel), rit naar Reykjavík (ca. 60 km)

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, bezoek Blue Lagoon (optioneel), rit naar Reykjavík (ca. 60 km) Dagprogramma IJsland op eigen wijze Deze inmiddels klassieke autorondreis gaat het hele eiland rond en is zo opgebouwd dat u soms ook twee nachten op één plek blijft. Dat is ideaal voor de reizigers die

Nadere informatie

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND 9-daagse Engelstalig begeleide rondreis waarbij IJsland en Groenland worden gecombineerd. Hoewel deze 2 exotische eilanden relatief dicht bij elkaar liggen,

Nadere informatie

Ijsland. Inbegrepen. retour vlucht Schiphol - Keflavik met WOWair tegen actie tarief* luchthavenbelasting ca. 52,- p.p.

Ijsland. Inbegrepen. retour vlucht Schiphol - Keflavik met WOWair tegen actie tarief* luchthavenbelasting ca. 52,- p.p. Ijsland Een bijzondere rondreis langs de mooiste plekken van IJsland! U ontdekt gletsjermeren vol ijsschotsen, stranden in betoverende kleuren en lavavelden. Weinig plekken in Europa zijn zo fotogeniek.

Nadere informatie

Vulkanisch IJsland. 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels

Vulkanisch IJsland. 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels Vulkanisch IJsland 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels Deze self drive rondreis (4x4 verplicht) brengt U letterlijk rond IJsland. Naast alle gebruikelijke klassiekers zoals Thingvellir,

Nadere informatie

IJSLAND, Aurora borealis tour

IJSLAND, Aurora borealis tour IJSLAND, Aurora borealis tour Op jacht naar het Noorderlicht in een Super-jeep van 22 tot 27 februari 2014 Voor de vijfde keer trekken we met Urania naar IJsland op jacht naar Poollicht. De kansen om er

Nadere informatie

ELDUR OG ÍS 11-DAAGSE RONDREIS

ELDUR OG ÍS 11-DAAGSE RONDREIS IJSLAND 124 ELDUR OG ÍS 11-DAAGSE RONDREIS VERTREKDATA van t.e.m. IC01 23.06.16 03.07.16 IC02 07.07.16 17.07.16 IC03 04.08.16 14.08.16 PRIJS per persoon op basis van: 2-persoonskamer: 6.790 1-persoonskamer:

Nadere informatie

ELDUR OG ÍS 11-DAAGSE RONDREIS

ELDUR OG ÍS 11-DAAGSE RONDREIS IJSLAND 96 ELDUR OG ÍS 11-DAAGSE RONDREIS ECOLO VERTREKDATA van t.e.m. IC01 24.06.14 04.07.14 IC02 08.07.14 18.07.14 IC03 12.08.14 22.08.14 AANTAL DEELNEMERS min. 12 max. 20 PRIJS per persoon op basis

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

IJSLAND 24 augustus t/m 24 september 2017

IJSLAND 24 augustus t/m 24 september 2017 IJSLAND 24 augustus t/m 24 september 2017 Een bijzondere en spectaculaire reis georganiseerd door Ina en Egbert Gorter. Verzamelen op donderdag 24 augustus in Sottrum, net voorbij Bremen. Na het gezamenlijk

Nadere informatie

Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Keflavík, auto ophalen en naar Reykjavík (ca. 50 km)

Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Keflavík, auto ophalen en naar Reykjavík (ca. 50 km) Dagprogramma Veelzijdig IJsland De complete ronde van IJsland in twee weken tijd. U verblijft in een combinatie van hotels en guesthouses en twee keer langer in een vakantiehuisje. In het vakantiehuisje

Nadere informatie

11:04 06/10/14 IJSLAND 102 anders dan anders 2015.indb 102

11:04 06/10/14 IJSLAND 102 anders dan anders 2015.indb 102 IJSLAND ELDUR OG ÍS 11-DAAGSE RONDREIS VERTREKDATA van t.e.m. IC01 23.06.15 03.07.15 IC02 14.07.15 24.07.15 IC03 11.08.15 21.08.15 AANTAL DEELNEMERS min. 11 max. 20 Reykjavík Keflavík Selfoss Lambastödum

Nadere informatie

Dag 1 - vlucht naar Keflavik met Icelandair, via Reykjanes naar omgeving Laugarvatn

Dag 1 - vlucht naar Keflavik met Icelandair, via Reykjanes naar omgeving Laugarvatn Dagprogramma Puur IJsland Wat deze reis bijzonder comfortabel maakt, is dat u vaak twee nachten op dezelfde plaats logeert. Bovendien is het reisgezelachap klein, waarbij er wel een eigen bus is plus Nederlandse

Nadere informatie

REYKJAVIK Marathon, ½ marathon en 10km Zaterdag 24 augustus 2013

REYKJAVIK Marathon, ½ marathon en 10km Zaterdag 24 augustus 2013 1 REYKJAVIK Marathon, ½ marathon en 10km Zaterdag 24 augustus 2013 Basisreis + verlenging (rondreis in groep) van donderdag 22 tot zaterdag 31 augustus 2013 Tijdens de rondreis doen we de highlights langs

Nadere informatie

IJSLAND LAND VAN VUUR EN IJS

IJSLAND LAND VAN VUUR EN IJS presenteert IJSLAND LAND VAN VUUR EN IJS Selfdrive 2016 IJSLAND : Het land van vuur en ijs De Ijslandse viking en ontdekkingsreiziger Leifur Eiriksson is de eerste Europeaan die Noord-Amerika ontdekte,

Nadere informatie

IJsland fotoreis 2014

IJsland fotoreis 2014 Ga mee naar het fotogenieke droomeiland IJsland! IJsland fotoreis 2014 30 mei t/m 8 juni Iedere natuurfotograaf gaat uit zijn dak op IJsland IJsland is een bijzondere bestemming die enorm populair is bij

Nadere informatie

Inleiding Waarom dit onderwerp?

Inleiding Waarom dit onderwerp? Inleiding Ik zou graag willen weten hoe vulkanen ontstaan. En wat de oorzaak kan zijn dat vulkanen uitbarsten. Waarom dit onderwerp? Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik laatst heel vaak de Etna op tv

Nadere informatie

SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD!

SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD! SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD! Een rondrit per superjeep is de uitgelezen manier om de minder toegankelijke gebieden van IJsland tijdens de wintermaanden te ontdekken. Bereid je voor

Nadere informatie

et magische oerlandschap

et magische oerlandschap H et magische oerlandschap De krachten die de aarde vorm gaven zijn nog werkzaam Met de auto(bus) over de rondweg Hringvegur langs de hoogtepunten van IJsland: watervallen, geisers, thermische bronnen,

Nadere informatie

Poollicht reis naar IJsland 18/08-31/08/2011

Poollicht reis naar IJsland 18/08-31/08/2011 Poollicht reis naar IJsland 18/08-31/08/2011 Om de aurora borealis, het noorderlicht, te kunnen waarnemen kan je twee dingen doen. Ofwel blijf je in België en wacht je op een felle uitbarsting van de zon.

Nadere informatie

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, auto ophalen en (optioneel) Blue Lagoon, rit naar zuidkust (ca. 120 km)

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, auto ophalen en (optioneel) Blue Lagoon, rit naar zuidkust (ca. 120 km) Dagprogramma IJsland in stijl Deze fantastische autorondreis is een complete verkenning van IJsland in stijl. We maken voor deze reis zoveel mogelijk gebruik van accommodaties die zich onderscheiden door

Nadere informatie

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR ZOMER FOTO AVONTUUR Ontdek bijzondere fotomotieven in IJsland Ga mee en ontdek We willen je met dit Foto Avontuur kennis laten maken met onze passie voor het fotograferen

Nadere informatie

IJSLAND RONDREIZEN PER HUURWAGEN

IJSLAND RONDREIZEN PER HUURWAGEN RNDREIZEN PER HUURWAGEN 8-daagse rondreis per huurwagen BASIC CIRCLE 7 overnachtingen 7x ontbijt VANAF 924 P.P. NTDEK DE HGTEPUNTEN VAN DE BEKENDE RINGWEG INDRUKWEKKENDE WATERVALLEN, GLETSJERS, FJRDEN

Nadere informatie

ELDUR OG IS 8-DAAGSE RONDREIS

ELDUR OG IS 8-DAAGSE RONDREIS IJSLAND 2 ELDUR OG IS 8-DAAGSE RONDREIS VERTREKDATA van t.e.m. 17 IC01 11.02.18 18.02.18 17 IC02 18.02.18 25.02.18 PRIJS per persoon op basis van: 2-persoonskamer: 5.990 1-persoonskamer: 6.790 AANTAL DEELNEMERS

Nadere informatie

I J S L A N D 01.06.2012 10.06.2012. Na 3 uurtjes vliegen landen op een totaal andere planeet: lavavelden, besneeuwde bergen en rookpluimen

I J S L A N D 01.06.2012 10.06.2012. Na 3 uurtjes vliegen landen op een totaal andere planeet: lavavelden, besneeuwde bergen en rookpluimen I J S L A N D 01.06.2012 10.06.2012 IJSLANDSPECIALIST Na 3 uurtjes vliegen landen op een totaal andere planeet: lavavelden, besneeuwde bergen en rookpluimen rondom Overnachten in de meest noordelijke hoofdstad

Nadere informatie

GROEPSREIS DOOR DE IJSLANDSE WILDERNIS - AANRADER!

GROEPSREIS DOOR DE IJSLANDSE WILDERNIS - AANRADER! GROEPSREIS DOOR DE IJSLANDSE WILDERNIS - AANRADER! Reis met een speciaal uitgeruste autocar onder Nederlands- of Engelstalige begeleiding door IJsland en ontdek op een avontuurlijke manier zowel de klassieke

Nadere informatie

Geologische kaart van IJsland

Geologische kaart van IJsland Deze informatie is afkomstig van Geo-reizen! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------

Nadere informatie

Rondreis IJsland, 14 dagen

Rondreis IJsland, 14 dagen Rondreis IJsland, 14 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Reykjavik - Laugarvatn Dag 2 Selfoss - Thingvellir - Geysir - Gullfoss - Hrauneyar Dag 3 Hrauneyar- Landmannalaugar- Hvolsvöllur Dag 4 Hvolsvöllur,

Nadere informatie

IJSLAND, Aurora borealis tour

IJSLAND, Aurora borealis tour IJSLAND, Aurora borealis tour Op jacht naar het Noorderlicht in een Super-jeep van 30 januari tot 4 februari 2016 Voor de zevende keer trekken we met Urania naar IJsland op jacht naar Poollicht. De kansen

Nadere informatie

Dag 1 - Vlucht naar IJsland en rit naar omgeving Laugarvatn, Hella of Hveragerdi (ca. 110 km)

Dag 1 - Vlucht naar IJsland en rit naar omgeving Laugarvatn, Hella of Hveragerdi (ca. 110 km) Dagprogramma IJsland Compleet Deze complete reis voert u in vijftien dagen niet alleen langs de vele hoogtepunten, maar u gaat ook naar de nog ontontdekte gebieden van West IJsland. Uw reis begint met

Nadere informatie

Campers. IJsland reis Programma 29-daagse reis IJsland en Faeröer eilanden. Eerste week:

Campers. IJsland reis Programma 29-daagse reis IJsland en Faeröer eilanden. Eerste week: Campers IJsland reis Programma 29-daagse reis IJsland en Faeröer eilanden Eerste week: Onze georganiseerde camperreis begint een dag voorafgaand aan de startdatum in de Deense havenstad Hirtshals. Hier

Nadere informatie

e-book: gebonden versie: e-book: gebonden versie: Chris Oxlade

e-book: gebonden versie: e-book: gebonden versie: Chris Oxlade Chris Oxlade Chris Oxlade Anita Ganeri Anita Ganeri Boeken in deze serie e-book: 978-94-6175-825-5 gebonden versie: 978-90-5566-931-8 e-book: 978-94-6175-822-4 gebonden versie: 978-94-6175-285-7 e-book:

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

Werkblad bij de geoquest Vulkanen

Werkblad bij de geoquest Vulkanen Naam: Werkblad bij de geoquest Vulkanen 1. Wat zijn vulkanen? Een vulkaan is een berg opgebouwd uit lava en as. 2. a)hoe ontstaan vulkanen? Vulkanen ontstaan door breuken in de aardkorst. Door de stromingen

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

WEST- EN ZUID-IJSLAND - FLY & DRIVE

WEST- EN ZUID-IJSLAND - FLY & DRIVE WEST- EN ZUID-IJSLAND - FLY & DRIVE 11-daagse rondreis met jeep doorheen het westen en zuiden van IJsland. Je verkent ook twee van de mooiste hooglandroutes in het binnenland: het Kalidalur en de Fjallabak-route

Nadere informatie

Dag 1 - Inschepen op de Norröna; vertrek uit Hirtshals (Denemarken) uur

Dag 1 - Inschepen op de Norröna; vertrek uit Hirtshals (Denemarken) uur Dagprogramma Rondreis IJsland met uw eigen auto In Denemarken rijdt u de veerboot op, die naar Oost-IJsland vaart. U gaat van boord op IJsland en reist daar twee weken rond met uw eigen auto. U volgt vooral

Nadere informatie

Programma 29-daagse reis naar IJsland: Camper Centrum Reizen IJslandreis 2017!

Programma 29-daagse reis naar IJsland: Camper Centrum Reizen IJslandreis 2017! Campers Programma 29-daagse reis naar IJsland: IJslandreis 2017! Eerste week: Onze georganiseerde camperreis begint een dag voorafgaand aan de startdatum in de Deense havenstad Hirtshals. Hier ontmoet

Nadere informatie

Reisverslag van: Arjan en Amelia kroon Type camper: VW T4 California Freestyle, 2003 Locatie: IJsland Periode : 1 juli 7 augustus 2011

Reisverslag van: Arjan en Amelia kroon Type camper: VW T4 California Freestyle, 2003 Locatie: IJsland Periode : 1 juli 7 augustus 2011 Reisverslag van: Arjan en Amelia kroon Type camper: VW T4 California Freestyle, 2003 Locatie: IJsland Periode : 1 juli 7 augustus 2011 Als echte Scandinavië gangers zijn wij verslingerd geraakt aan de

Nadere informatie

De Noordzee HET ONTSTAAN

De Noordzee HET ONTSTAAN De Noordzee De Noordzee is de zee tussen Noorwegen, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en Denemarken. De Noordzee is een ondiepe (30-200 m) randzee van de Atlantische oceaan met

Nadere informatie

Krachten van de natuur hoofdstuk 1B4

Krachten van de natuur hoofdstuk 1B4 Krachten van de natuur hoofdstuk 1B4 Cursus 4.1: De aarde beeft Opbouw van de aarde Clip: Opbouw van de aarde De aarde is, van binnen naar buiten, opgebouwd uit: 1. de binnenkern De kern van de aarde is

Nadere informatie

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli IJsland Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli En daar sta je dan, op het vliegveld van Keflavik, je kent niemand en hebt geen idee waar je heen moet. Iedereen om je heen spreekt in een vreemde taal waar geen

Nadere informatie

wildernistrails De 5 mooiste

wildernistrails De 5 mooiste Foto: Jeroen Bruil De 5 mooiste wildernistrails Een avontuurlijke trektocht door spectaculaire natuur is een goede manier om wildernis te ervaren. Al lopend dompelt u zich onder in het landschap, al dan

Nadere informatie

IJSLAND EXCURSIES 2018

IJSLAND EXCURSIES 2018 IJSLAND EXCURSIES 2018 EXCURSIES IN ZUID-IJSLAND GLETSJERWANDELING SÓLHEIMAJÖKULL GLACIER WALK IMG12 De grootsheid van de IJslandse gletsjers kan je alleen maar bevatten door je zelf op het ijs te begeven.

Nadere informatie

Soorten vulkanen. Tefra vulkaan: Werkende vulkaan: Er zijn heel veel soorten vulkanen en ik ga er 6 opnoemen en er wat over vertellen dat zijn,

Soorten vulkanen. Tefra vulkaan: Werkende vulkaan: Er zijn heel veel soorten vulkanen en ik ga er 6 opnoemen en er wat over vertellen dat zijn, Voorwoord Ik doe mijn werkstuk over vulkanen, ik doe hem over vulkanen omdat ik er echt niets over wist, en het leek me een superleuk en interessant onderwerp, ik ga u iets leren wat voor soorten uitbarstingen

Nadere informatie

LANDEN VAN EUROPA Ijsland

LANDEN VAN EUROPA Ijsland LANDEN VAN EUROPA Ijsland 1 Vlag 2 Ligging op Europese kaart IJsland is een (ei)land dat tussen Groenland en Europa in ligt. Het is op 1 na het grootste eiland van Europa (het grootste is Groenland). Het

Nadere informatie

4x4 FUN Programma IJSLAND

4x4 FUN Programma IJSLAND 4x4 FUN Programma IJSLAND De Combinatie van IJs met Vuur 4x4 Groepsreis - minimaal 10 personen Deze reis is speciaal uitgewerkt voor 4x4 liefhebbers waarbij er ZELF gereden wordt met 4x4 jeeps, maar waarbij

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

ONTDEK JOUW EIGEN SPANJE

ONTDEK JOUW EIGEN SPANJE HIKE & TREKKING COLOFON Uitgeverij Maruba Sports & Travel Publishers b.v. Winthontlaan 200 3526 KV Utrecht +31 (0)30 289 10 73 hikeandtrekking@maruba.com hikeandtrekking.nl Uitgever Maas H. van Drie Redactie

Nadere informatie

Whistler vanuit de kabelbaan

Whistler vanuit de kabelbaan Hallo Allemaal, Wij zijn al weer drie weken thuis. Onze reis naar Canada en de VS was geslaagd. In de 46 dagen hebben wij maar vier dagen regen gehad en dan was het meestal buien. Canada is een mooi land

Nadere informatie

Junior: IJsland. IJsland, 14 dagen

Junior: IJsland. IJsland, 14 dagen Junior: IJsland IJsland, 14 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam Keflavik Blue Lagoon - Grindavik Dag 2 Grindavik Krysuvik Borgarnes - Eldborg Dag 3 Eldborg, bezoek Arnarstapi Dag 4 Eldborg Varmahlid Dag 5

Nadere informatie

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Naam GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Groot Brittannië Groot-Brittannië is Schotland, Engeland en Wales samen. Engeland is het grootst van Groot-Brittannië en Wales het kleinst. Engeland heeft meer dan 46

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

IJSLAND. OZ Groepsreizen De magie van vuur en ijs 3 t.e.m. 10 juli een slimme zet

IJSLAND. OZ Groepsreizen De magie van vuur en ijs 3 t.e.m. 10 juli een slimme zet OZ Groepsreizen 2015 IJSLAND De magie van vuur en ijs 3 t.e.m. 10 juli 2015 Laat je betoveren door de magie van vuur en ijs in dit bijzondere land. Natuurliefhebber? In IJsland kom je volop aan je trekken.

Nadere informatie

Avontuurlijke zeilreizen. Arctische zeilexpedities. in 2016. niet meer dan. 4 gasten. meedoen met zeilen en navigatie. Lekkere keuken.

Avontuurlijke zeilreizen. Arctische zeilexpedities. in 2016. niet meer dan. 4 gasten. meedoen met zeilen en navigatie. Lekkere keuken. meedoen met zeilen en navigatie Avontuurlijke zeilreizen in 2016 Arctische zeilexpedities niet meer dan 4 gasten Lekkere keuken Foto: De mooiste zeereizen in 2016 zeilen met de Mae West MW1 Zeereis Rotterdam

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND VOLLEDIG

GROEPSREIS IJSLAND VOLLEDIG GROEPSREIS IJSLAND VOLLEDIG Tijdens deze 9-daagse groepsreis komen alle hoogtepunten van IJsland aan bod. Onder deskundige Engelstalige begeleiding verken je talrijke bezienswaardigheden waaronder gletsjers,

Nadere informatie

IJsland Autorondreis 4x4 Hoogland Avontuur 15 dagen

IJsland Autorondreis 4x4 Hoogland Avontuur 15 dagen IJsland Autorondreis 4x4 Hoogland Avontuur 15 dagen Tijdens deze avontuurlijke rondreis doorkruist u met een 4x4 auto de onherbergzame hooglandroutes, met enkele rivierdoorsteken. 2019 NU BOEKBAAR! REISOMSCHRIJVING

Nadere informatie

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani 1 Ontdek de wonderen van het landschap en het wilde leven van Japan! Het winterperspectief in het land van de rijzende zon zorgt voor een prachtige fotoreis. Berglandschappen en ijzige kusten zorgen voor

Nadere informatie

Rondreis IJsland met eigen auto met de Faeröer

Rondreis IJsland met eigen auto met de Faeröer Dagprogramma Rondreis IJsland met eigen auto met de Faeröer In Denemarken rijdt u de veerboot op, die naar Oost-IJsland vaart. Onderweg gaat u van boord om bijna drie dagen lang op de unieke Faeröer eilandengroep

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

CITY BREAK REYKJAVIK ZOMER

CITY BREAK REYKJAVIK ZOMER CITY BREAK REYKJAVIK ZOMER Reykjavík is de kosmopolitische hoofdstad van IJsland, omgeven door onvervuilde natuurlijke energie. Sterke contrasten kenmerken de stad. Kleine huizen staan naast futuristische

Nadere informatie

Vijfde leerjaar: Opdracht 1

Vijfde leerjaar: Opdracht 1 Vijfde leerjaar: Opdracht 1 Toon een foto uit San Marino. Dit is een dwergstaat in Italië en één van de kleinste landen ter wereld. Het landje is 61 km² groot en is volledig omgeven door Italië, maar geen

Nadere informatie

6,9. Werkstuk door een scholier 2550 woorden 3 maart keer beoordeeld. Aardrijkskunde

6,9. Werkstuk door een scholier 2550 woorden 3 maart keer beoordeeld. Aardrijkskunde Werkstuk door een scholier 2550 woorden 3 maart 2011 6,9 36 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Voorwoord. IJsland is een eiland en land, dat tussen Groenland en Europa in ligt. Het is omringd door de Atlantische

Nadere informatie

Potvis op de dool. Wat is een potvis? De potvis in Heist. Waar leeft de potvis? Stijn Dekelver. baleinwalvissen. De potvis is een

Potvis op de dool. Wat is een potvis? De potvis in Heist. Waar leeft de potvis? Stijn Dekelver. baleinwalvissen. De potvis is een Stijn Dekelver Op woensdag 8 februari 2012 spoelde aan de Belgische kust een potvis aan. Dat gebeurde in Heist, een deelgemeente van Knokke-Heist. Zoiets komt maar een paar keer in een eeuw voor. Het is

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Nieuw Zeeland Inhoud Abel Tasman Belangrijke gegevens Maori's De bijzondere dingen van Nieuw-Zeeland De kust Het klimaat De vlag 1: Abel Tasman De Nederlandse ontdekkingsreiziger en zeeman Abel Tasman

Nadere informatie

De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen.

De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen. De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen. Wij zijn duidelijk niet de enigen die de klim naar de

Nadere informatie

5 havo 2 End. en ex. processen 1-4

5 havo 2 End. en ex. processen 1-4 5 havo 2 End. en ex. processen 1-4 Rusteloze aarde De Toch miljoenenstad ging het in 79 Napels na Chr. ligt grandioos op nog geen mis 10km De inwoners van de Vesuvius, van niemand Pompei waren lijk zich

Nadere informatie

IJsland Autorondreis IJsland vakantiewoningen voor families 15 dagen

IJsland Autorondreis IJsland vakantiewoningen voor families 15 dagen IJsland Autorondreis IJsland vakantiewoningen voor families 15 dagen Deze rondreis langs alle hoogtepunten van IJsland is gebaseerd op vakantiewoningen die geschikt zijn voor maximaal 5 personen. REISOMSCHRIJVING

Nadere informatie

IJsland De mooiste kust- en bergwandelingen

IJsland De mooiste kust- en bergwandelingen Gabriele en Christian Handl IJsland De mooiste kust- en bergwandelingen 55 Wandelingen met GPS UITGEVERIJ ELMAR ROTHER WANDELGIDSEN Inhoudsopgave 4 Voorwoord....................................................

Nadere informatie

c) Waarom denk jij dat straten en vliegvelden a) Wat is het onderwerp van dit artikel? b) In welk werelddeel ligt Costa Rica?

c) Waarom denk jij dat straten en vliegvelden a) Wat is het onderwerp van dit artikel? b) In welk werelddeel ligt Costa Rica? Wereldoriëntatie A B C a) Waar rommelt het? b) Wat is de naam van de vulkaan? c) Hoe hoog was de aswolk? 2) Lees tekst 1 op pagina 13 hiernaast. a) Wat weet jij al over vulkanen? Maak een woordweb met

Nadere informatie

4x4 FUN Programma IJSLAND IJs en Vuur

4x4 FUN Programma IJSLAND IJs en Vuur 4x4 FUN Programma IJSLAND IJs en Vuur 4x4 Groepsreis - minimaal 10 personen Deze reis is speciaal uitgewerkt voor 4x4 liefhebbers waarbij er ZELF gereden wordt met Landrover Defender, maar waarbij er wel

Nadere informatie

Vulkanen. Voorwoord! Ik heb dit onderwerp gekozen omdat, ik een onderwerp wou dat niet vaak voor komt. En dan kan je er ook nog iets van leren. Blz.

Vulkanen. Voorwoord! Ik heb dit onderwerp gekozen omdat, ik een onderwerp wou dat niet vaak voor komt. En dan kan je er ook nog iets van leren. Blz. Vulkanen Blz. 1 Vulkanen Voorwoord! Ik heb dit onderwerp gekozen omdat, ik een onderwerp wou dat niet vaak voor komt. En dan kan je er ook nog iets van leren. Blz.2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 voorblad Blz.

Nadere informatie

Wat doe je in deze les? Handleiding Uitbreidingsles Studerend lezen niveau B

Wat doe je in deze les? Handleiding Uitbreidingsles Studerend lezen niveau B Handleiding Uitbreidingsles Studerend lezen Een onderdeel van Nieuwsbegrip XL zijn de strategielessen. De strategielessen zijn bedoeld om de strategieën voor begrijpend lezen bij de leerlingen te introduceren

Nadere informatie

IJsland Autorondreis Wonderen Van IJsland 15 dagen incl. Highlands

IJsland Autorondreis Wonderen Van IJsland 15 dagen incl. Highlands IJsland Autorondreis Wonderen Van IJsland 15 dagen incl. Highlands Een zeer complete reis langs alle hoogtepunten, waarbij u o.a. overnacht in berghutten in de unieke Highlands. Inclusief een 4x4 huurauto

Nadere informatie

IJsland Duiken tussen de continenten

IJsland Duiken tussen de continenten IJsland Duiken tussen Grenzend aan de poolcirkel, daar waar de Midden- Atlantische rug boven de zeespiegel uitrijst, ligt het land van ijs en vuur: IJsland. Boven de waterspiegel lijkt het land niet van

Nadere informatie

Thema Sportief. Met een 4x4 door IJsland, 8 dagen

Thema Sportief. Met een 4x4 door IJsland, 8 dagen Thema Sportief Met een 4x4 door IJsland, 8 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Keflavik - Thingvellir Dag 2 Thingvellir - Geysir - Gullfoss - Hveravellir Dag 3 Hveravellir - Akureyri - Godafoss - Mývatn

Nadere informatie

IJsland Autorondreis Mooi IJsland 11 dagen

IJsland Autorondreis Mooi IJsland 11 dagen IJsland Autorondreis Mooi IJsland 11 dagen Een aantrekkelijk geprijsde rondreis met verblijf in cottages, die u langs de vele hoogtepunten aan de ringweg van IJsland voert. PRIJSTOPPER! REISOMSCHRIJVING

Nadere informatie

IJSLAND. Dr. Bernd Andeweg Aardwetenschappen Vrije Universiteit amsterdam

IJSLAND. Dr. Bernd Andeweg Aardwetenschappen Vrije Universiteit amsterdam IJSLAND Dr. Bernd Andeweg Aardwetenschappen Vrije Universiteit amsterdam Programma IJsland Plaattektoniek Vulkanisme algemeen beetje scheikunde Eyjafjallajökull Klimaat IJs Water > Plaattektoniek > Plaattektoniek

Nadere informatie

IJSLAND, Aurora borealis tour

IJSLAND, Aurora borealis tour IJSLAND, Aurora borealis tour Op jacht naar het Noorderlicht in een Super-jeep van 3 tot 10 maart 2013 Voor de vijfde keer trekken we met Urania naar IJsland op jacht naar Poollicht. De kansen om er poollicht

Nadere informatie

96-(224) 2.0 LOSSE GESTEENTEN

96-(224) 2.0 LOSSE GESTEENTEN 96-(224) 2.0 LOSSE GESTEENTEN Grondboor en Hamer, jrg. 43, no. 5/6, p. 225-227, 3 fig., november 1989 AFZETTINGEN VAN RIJN EN MAAS IN LIMBURG W.M. Felder* In de loop van het Mioceen, 10 tot 7 miljoenn

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

WAT BIEDT CURAÇAO Willemstad 35 Stranden 45 Er op uit 55 Landhuizen 69 Shopping 77 Curaçao by night 85 Curaçao onder water 105 Stranden GROOT AANTAL STRANDEN Curaçao heeft voor zonaanbidders een uitgebreide

Nadere informatie

IJSLAND BEGELEIDE GROEPSREIZEN IN INTERNATIONAAL GEZELSCHAP

IJSLAND BEGELEIDE GROEPSREIZEN IN INTERNATIONAAL GEZELSCHAP BEGELEIDE GREPSREIZEN IN INTERNATINAAL GEZELSCHAP 8-daagse begeleide rondreis in internationaal gezelschap GUIDED ICELAND CIRCLE luchthaven van Keflavík op de 1e en 8e dag Engelstalige lokale gids van

Nadere informatie

Loes Evegaars 06-51079231 vx.nl/loes l.evegaars@vx.nl

Loes Evegaars 06-51079231 vx.nl/loes l.evegaars@vx.nl Loes Evegaars 06-51079231 vx.nl/loes l.evegaars@vx.nl De opnamen van Game of Thrones werden veel gemaakt in prachtige natuur, oude steden en kastelen. Veel van deze bestemmingen heb ik zelf al bezocht.

Nadere informatie