PROJECT: IRIS-WEB. (Testrapport Senao Engenius EOC5610)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROJECT: IRIS-WEB. (Testrapport Senao Engenius EOC5610)"

Transcriptie

1 PROJECT: (Testrapport Senao Engenius EOC5610) Projectcode: Datum voltooid: Auteur: Tim Baas Versie: 0.1 Bestandsnaam: testrapport_eoc5610

2 Documenthistorie Revisies Versie Status Datum Wijzigingen 1.0 Final geen Document ID: [2/22] Datum:

3 Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE SCOPE VAN HET DOCUMENT. 1.2 STRUCTUUR VAN HET DOCUMENT APPARATUUROMSCHRIJVING INLEIDING Senao Engenius EOC SPECIFICATIES 3 FUNCTIONALITEITEN INLEIDING MANAGEMENT / BEHEER Initiële configuratie HTTP / webinterface Telnet SNMP PRIMAIRE FUNCTIONALITEITEN Transparate cliënt / AP bridge IEEE a-compatibiliteit Kanalenindeling Antenne polariteit Afstandsparameters OVERIGE FUNCTIONALITEITEN Multiple BSS / SSID IEEE 802.1x Radius ondersteuning IEEE 802.1Q VLan tagging Beveiligingsopties PRESTATIES INLEIDING Testlocatie Indoor resultaten Outdoor resultaten RESULTATEN Document ID: [3/22] Datum:

4 1 Introductie 1.1 Scope van het document. Dit document beschrijft de resultaten van die zijn verkregen bij het onderzoeken en testen van de Senao Engenius-apparatuur. Het geeft daarbij inzicht in de belangrijkste specificaties, functionaliteiten en prestaties. Meer informatie over de opstelling en methodiek van het onderzoek is opgenomen in de testmethodiek 1.2 Structuur van het document. Het document is grofweg onderverdeeld in drie hoofdstukken: Hoofdstuk2: bevat een beschrijving van de betreffend apparatuur inclusief een overzicht van de meest belangrijk specificaties. Daarnaast zijn links toegevoegd waarin foto s en officiële specificaties gevonden kunnen worden. Hoofdstuk3: beschrijft de functionaliteiten die al dan niet in de besturingssoftware van de betreffend apparatuur beschikbaar zijn gesteld. De functionaliteiten zijn in het hoofdstuk onderverdeeld in verschillende functiegebieden; primair, beheer / management en overig. Hoofdstuk 4: bevat de verwerkte resultaten van de verschillende Iperf-metingen die met de betreffende apparatuur zijn uitgevoerd. Document ID: [4/22] Datum:

5 2 Apparatuuromschrijving 2.1 Inleiding In dit hoofdstuk wordt de geteste apparatuur nader omschreven. Het bevat de hardware specificaties Senao Engenius. Senao Technologies heeft haar naam veranderd in EnGenius Technologies en heeft een Europees kantoor gevestigd in Utrecht. Seano maakt WLAN en radioapparatuur. Naast de OEM fabricage die uitgevoerd wordt voor merken als Sitecom, SonicWall en ZyXel heeft Senao International een eigen productlijn. Engeniustech website: EOC5610 De Senao Engenius EOC5610 is een all-in-one outdoor a/b/g CPE/AP-oplossing, die zowel in de 2.4GHz- als 5GHz-band kan opereren. Binnen de Senao Engenius- productlijn wordt het apparaat entry-level oplossing wordt geprofileerd. Het kastje komt overeen met reeds bekende producten zoals de NanoStations van Ubiquiti networks. Senao Engenius, EOC5610 Het EOC5610-kastje is gemaakt van een waterdichte en UV bestendige kunststofbehuizing. De interne hardware bestaat uit een geïntegreerde 13dBi 5GHz antenne en een 5dBi 2.4GHz antenne, die beiden direct zijn gekoppeld aan het systeembord. Het gehele PCB inclusief de antennes kan eenvoudig uit de behuizing worden gehaald door een aantal schroeven van het kastje los te halen. De EOC5610 beschikt verder over een ethernet aansluiting waarmee het kastje, via power over ethernet, ook van stroom kan worden voorzien. Deze standaard is echter niet compatibel de andere passive PoE-standaarden die onder andere op de Ubiquiti NanoStations gebruikt worden. Hoewel de kastjes van stroom worden voorzien worden via een 24v DC-adapter, zijn de + en - aderparen waarover de stroom in de PoE-injector loopt omgewisseld. Dat wil zeggen 7/8 zijn + en 4/5 zijn - Document ID: [5/22] Datum:

6 Naast de geïntegreerde antennes is het ook mogelijk om voor zowel de 2.4GHz- als de 5GHband een externe antenne aan te sluiten via de twee aanwezige RP-SMA-connectoren. Het kastje is daarbij voorzien van een fysieke schakelaar om de RF-output tussen de interne en externe antennes te schakelen. Aan de zijkant van de behuizing zijn een aantal indicatielampjes opgenomen om de status van het apparaat weer te geven; power, LAN en signaalsterkte. Gedetailleerde foto s van de buiten- en binnenkant van de Airmax5-apparatuur zijn opgenomen in de Subversion repository van Wireless Leiden: EOC5610 foto s Document ID: [6/22] Datum:

7 2.2 Specificaties Beschrijving van de belangrijkste specificaties AirLive AirMax5 - productspecificaties Categorie Specificaties Antenne: Geïntegreerd: 14dBi 5GHz, 5dBi 2.4GHz directioneel Straalhoek: 5GHz, h42 v21-2.4ghz, h40 v40 Additioneel: 2x RP-SMA externe connector Radio: Standaard: IEEE a/b/g Chipset: Atheros AR AR-5112 Output a: 54Mbit Output b: 1-11Mbit System: Chipset: Atheros AR2313, 180MHz MIPS RAM: 32MB Flash: 8MB Voeding: Power Adapter: output 24V/1A Passive PoE: 24 Volt / 1A (proprietary standaard)* PoE Adapter: DC-injector Ethernet: Een 10/100 Mbps LAN-poort Auto MDI/MDI-X ondersteuning Overig: Interne / externe antenne switch Reset button * Niet compatibel met ander passive PoE-injesctoren Een uitgebreider overzicht van alle specificaties kan worden gevonden in de officiële AirLive EOC5610-productspecifcaties Document ID: [7/22] Datum:

8 3 Functionaliteiten 3.1 Inleiding In dit hoofdstuk wordt verslag gedaan van de besturingssoftware van de AirLive Airmax5- apparatuur, en de daarin beschikbare functionaliteiten. Hierbij is een selectie gemaakt van de functies die nu en in de toekomst voor Wireless Leiden van belang zouden kunnen zijn. In de paragrafen hieronder zijn functionaliteiten onderverdeeld in verschillende categorieën: - Primaire functionaliteiten: Alle onderdelen die primair van belang zijn bij het opzetten van de a gebaseerde interlinks. - Management / beheer functionaliteiten: Alle functies die gebruikt zouden kunnen worden bij de verschillende onderdelen van het node-beheer; installatie, configuratie en monitoring. - Overige functionaliteiten: functies zoals multiple SSID, VLAN-tagging en 802.1x ondersteuning zijn hierin opgenomen. De overzichten die aan de start van de paragraaf zijn opgenomen tonen of de verschillede functionaliteiten al dan niet in de systeemsoftware beschikbaar zijn gesteld. Het wat en hoe, wordt per functie in verder detail besproken binnen de betreffende paragrafen in dit hoofdstuk. Vooraf aan het testen is geprobeerd om de EOC5610-kastjes te voorzien van de laatste firmware versie (1.1.13) Dit bleek er echter voor te zorgen dat de apparatuur niet meer op de webinterface benaderd kon worden. Dit bleek bij de fabrikant een bekend probleem te zijn en de kastjes zijn daarom teruggestuurd naar de leverancier. Beide kastjes zijn vervolgens door de fabrikant voorzien van nieuwe firmware versies (1.1.14). Op het moment van schrijven is deze versie echter nog niet te downloaden vanaf de Engeniustech website, en is ook niet bekend of toekomstige kastje direct geleverd gaan worden met deze firmware. Document ID: [8/22] Datum:

9 3.2 Management / beheer In deze paragraaf worden de verschillende mogelijkheden en methoden behandeld die toegepast zouden kunnen bij het beheer van de Senao Engenius EOC5610-apparatuur. Overzicht van de beschikbare functionaliteiten Functie Beschikbaar Volledig beheer Opmerkingen HTTP(s) Ja Ja - SSH Nee - - Telnet Ja Ja - SNMP Ja Nee v1/v2 SNMP write Ja - SMNP IEEE MIB Ja - - SSH key-based auth Nee - - Overige Nee Initiële configuratie De EOC5610-apparatuur kan initieel het beste geconfigureerd worden via de webinterface. Het kastje kan via de power over ethernet injector direct of via een switch op een computer worden aangesloten, het maakt daarbij niet uit of voor de netwerkverbinding een cross of straight UTP-kabel wordt gebruikt. Nadat het kastje fysiek is aangesloten dient de computer geconfigureerd te worden binnen hetzelfde IP-subnet; /24. Vervolgens kan de managementinterface via de webbrowser worden benaderd op en kan ingelogd worden met de volgende factory default login-gegevens, username: admin password: admin. Document ID: [9/22] Datum:

10 HTTP / webinterface Het de besturingsoftware van de EOC-5610 kan het beheer volledig uitgevoerd worden binnen een webinterface. Configuratiewijzigingen dien per pagina doorgevoerd te worden en bij het wijzigen van een instelling wordt het systeem niet zichtbaar opnieuw opgestart. Senao Engenius EOC-5610 webinterface Telnet Het is mogelijk om naar de EOC5610-kastje een Telnet-sessie op te starten. Bij het inloggen kunnen dezelfde factory default inloggegevens gebruikt worden, username: admin, password:admin Na het inloggen wordt een busybox-shell geopend waarbinnen het beheer kan worden uitgevoerd via een command-line interface. De root van het bestandsysteem is read-only gekoppeld en beschikt evenals de NanoStations over een schrijfbare /tmp directory. Hierin zijn verschillende configuratiebestanden ondergebracht, alleen is hiervoor geen documentatie beschikbaar en zijn ook geen forums / userbase beschikbaar waarop meer informatie gevonden kan worden. Met het commando cfg_test save lijken wijzigingen naar het flashgeheugen geschreven te worden, maar aanpassingen aan de configuratiebestanden in /tmp zijn daar na een reboot niet permanent mee gemaakt. Document ID: [10/22] Datum:

11 SNMP Het is met de Senao-kastjes mogelijk om beheerstaken gedeeltelijk uit te voeren via het Simple Network Management Protocol. De EOC5610 beschikt over SNMP versie 1 en 2 waarbij zowel een lees- als schrijf-community geconfigureerd kan worden. In de standaard systeemconfiguratie is de SNMP-dienst geconfigureerd met de onderstaande instellingen: EOC5610 SNMP instellingen Bij een SNMP-walk lijkt echter geen IEEE MIB beschikbaar te zijn, en kon ook geen OID-variabele voor het SSID of WiFi-channel gevonden worden. Het is wel mogelijk om een snmpset uit te voeren voor bijvoorbeeld het contact person van het system: # snmpset -c private -v s wleiden@localhost SNMPv2-MIB::sysContact.0 = STRING: wleiden@localhost Het is daarnaast mogelijk om een server te configureren voor het afvangen van SNMP-traps. Document ID: [11/22] Datum:

12 3.3 Primaire functionaliteiten Binnen deze paragraaf worden de primaire functies besproken die noodzakelijk zijn bij het opzetten van de 5GHz-interlinks. Overzicht van de beschikbare functionaliteiten Functie Beschikbaar Opmerkingen IEEE a Ja IEEE a/b/g (Turbo)a Nee - Cliënt / AP-bridge Ja - EU-kanalenindeling Ja - Bandbreedte per kanaal Ja 5/10/20 MHz Afstandparameters Ja In kilometer Transparate cliënt / AP bridge In het concept van de nieuwe IRIS-node vervullen de aangesloten interlink/ap-kastjes technisch gezien een rol als transparante wireless ethernet bridge. Voor het gebruik binnen Wireless Leiden moet de radio-interface in de bridge daarnaast geconfigureerd kunnen worden in zowel cliënt- als acces point-modus. Met de Senao-apparatuur kan dit worden gerealiseerd met de volgende configuratie: Acces point: In AP-modus is het kastje standaard geconfigureerd als bridge. Het is niet mogelijk om een toegangspunt op te zetten met routingopties. Document ID: [12/22] Datum:

13 Cliënt: In zowel de Acces point als de Cliënt Bridge modus wordt automatisch een bridgeconfiguratie aangemaakt waaraan de LAN- en WLAN-interface zijn toegevoegd. Het reeds geconfigureerd IP-adres wordt daarbij eveneens automatisch toegewezen aan de bridge-interface IEEE a-compatibiliteit. Als primaire functie moet de apparatuur binnen het netwerk van Wireless Leiden gebruikt kunnen worden voor het opzetten van stabiele 5GHz-interlinks, die daarbij volledig compatibel zijn met de IEEE a-standaard. De Senao-kastjes kunnen eenvoudig worden ingesteld om via de 5GHz-band een WiFi-verbinding op te zetten: Het is daarnaast mogelijk om gebruik te maken van de IEEE b/g-standaard. Om de 2.4GHz-band te gebruiken, kan de country/region niet op Compliance Test worden ingesteld. Document ID: [13/22] Datum:

14 Kanalenindeling Naast de radio modus kan voor het frequentie gebruikt ook het Regulatory domain ingesteld worden, waarmee wordt bepaald welke kanalen beschikbaar zijn. Naast legale indeling voor de verschillende landen, is ook een Compliance Test domain beschikbaar, waarin een frequentiebereik van 5005MHz tot 6005MHz geselecteerd kan worden. Daarnaast kan voor een geselecteerd kanaal de beschikbare bandbreedte worden ingesteld in de stappen 5, 10, 20 en Antenne polariteit De polariteit van de antenne kan niet softwarematig worden aangepast Afstandsparameters Wanneer met het IEEE a-protocol outdoor WiFi-verbindingen worden opgezet over langere afstanden, is het van belang dat binnen de driver van de radio-interface de parameters ingesteld kunnen worden voor de ACK-, CTS- en SLOT time-out. Voor de Senao kastjes hoeven deze parameters niet individueel ingesteld te worden, maar kan direct de afstand in kilometer worden ingevuld Transmit power Het uitgezonden vermogen van de WiFi-radio kan worden ingesteld tussen de 10 en 26dBm met tussenstappen van 1dBm. Document ID: [14/22] Datum:

15 3.4 Overige functionaliteiten In deze paragraaf wordt onder andere beschikbaarheid van de verschillende beveiligingsopties en overige relevante functies besproken. Overzicht van de beschikbare functionaliteiten Functie Beschikbaar Opmerkingen Multiple BSS/ SSSID Ja - IEEE 802.1q / Vlan tagging Ja - IEEE 802.1x / Radius support Nee - Mac acces Nee - WPA2 Ja PSK/TKIP/AES WPA Ja PSK/TKIP/AES WEP Ja 64/128/152 EAP Nee - Document ID: [15/22] Datum:

16 Multiple BSS / SSID Het aanmaken van meerdere virtuele SSID s op een WiFi-interface is een functie die tegenwoordig steeds vaker wordt toegepast. Deze functionaliteit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om op eenzelfde WiFi-interface, gelijktijdig zowel een open toegangspunt als een beveiligd toegangspunt te configureren. In combinatie met VLAN-tagging, kan dan indien gewenst ook het data verkeer van elkaar worden gescheiden. Met de Senao-apparatuur kunnen vanuit de webinterface meerdere virtuele SSID s op de radio-interface worden aangemaakt. Een voorwaarde hiervoor is dat de operationele modus in ieder geval als Acces point is geconfigureerd, dan kunnen vervolgens bij het configureren van het AP meerdere Virtuele toegangspunten worden aangemaakt. EOC-5610 configuratie van VAP s Voor de virtuele toegangspunten die zijn geconfigureerd worden individuele profielen aangemaakt, waarbinnen onder andere het SSID en verschillende beveiligingsopties ingesteld kunnen worden. EOC-5610 Individueel VAP/SSID profiel Document ID: [16/22] Datum:

17 IEEE 802.1x Radius ondersteuning Ter ondersteuning van het IEEE 802.1x protocol is het mogelijk om binnen de webinterface RADIUS server te definiëren. Deze opties zijn alleen beschikbaar als de operationele modus van het apparaat is geconfigureerd als toegangspunt. En kunnen ingesteld worden als de AP-beveiliging is ingesteld op WPA/WPA2. EOC-5610 Radius ondersteuning IEEE 802.1Q VLan tagging Met de IEEE 802.1Q-standaard kunnen Vlan s binnen een netwerk worden gedefinieerd. Voor een enkel draadloos toegangspunt had de ondersteuning van Vlan tagging voorheen niet echt een toegevoegde waarde. In combinatie met meerdere Virtuele AP s kan dit echter wel van pas komen. Met de Senao-kastjes kunnen Vlan-id worden ingesteld bij het configureren van een virtueel toegangspunt: EOC-5610 VAP/SSID testap1 > Vlan ID Beveiligingsopties De volgende beveiligingsopties zijn binnen de AirMax5-bestruingssoftware beschikbaar gestel. In zowel AP- als cliënt-modus kunnen de standaard beveiligingsopties zoals WEP, WPA(2) en WPA(2)-PSK worden geconfigureerd. Voor WPA/WPA2 is het daarnaast mogelijk om voor de encryptie TKIP en AES in te stellen. Het is daarbij niet mogelijk om de verschillende EAP-standaarden te gebruiken. Document ID: [17/22] Datum:

18 4 Prestaties 4.1 Inleiding In dit hoofdstuk worden de prestaties van de AirMax5-apparatuur behandeld. De prestaties zijn vastgesteld aan de van verschillende data-doorvoermetingen die zijn uitgevoerd met de open source applicatie Iperf. Aan de hand van deze metingen is vastgesteld welke bandbreedte, bij het gebruik van het IEEE a- en Atheros a-turbo-protocol, behaald kan worden. Naast de metingen die hiervoor binnenshuis zijn uitgevoerd, zijn ook metingen uitgevoerd op locatie binnen het netwerk van Wireless Leiden. De EOC5610-resultaten die zijn verworven uit de Iperf-metingen zijn in ruwe vorm opgenomen in de Subversion repository van Wireless Leiden. In dit hoofdstuk zijn deze resultaten verder verwerkt in een aantal grafieken. Meer informatie over de opstelling en methodiek van de metingen is opgenomen in de testmethodiek Testlocatie De outdoor -metingen zijn uitgevoerd op locatie binnen het netwerk van Wireless Leiden. Hiervoor zijn de volgende twee punten geselecteerd, Het dak van de hogeschool Leiden en het universiteitgebouw Gorlaeus-lab. Document ID: [18/22] Datum:

19 4.2 Resultaten Indoor resultaten a - Indoor metingen UDP 1 TCP BI TCP 4 TCP 2 TCP TCP 1 TCP 2 TCP 4 TCP BI UDP 1 totaal (Kbps) down (Kbps) up (Kbps) Document ID: [19/22] Datum:

20 802.11b - Indoor metingen UDP 1 TCP BI TCP 4 TCP 2 TCP TCP 1 TCP 2 TCP 4 TCP BI UDP 1 totaal (Kbps) 6337 down (Kbps) up (Kbps) Document ID: [20/22] Datum:

21 Outdoor resultaten a - outdoor metingen UDP 1 TCP BI TCP 4 TCP 2 TCP TCP 1 TCP 2 TCP 4 TCP BI UDP 1 totaal (Kbps) down (Kbps) up (Kbps) Document ID: [21/22] Datum:

22 802.11b - outdoor metingen UDP 1 TCP BI TCP 4 TCP 2 TCP TCP 1 TCP 2 TCP 4 TCP BI UDP 1 totaal (Kbps) 6676 down (Kbps) up (Kbps) Document ID: [22/22] Datum:

PROJECT: IRIS-WEB. (Test rapport AirLive Airmax5)

PROJECT: IRIS-WEB. (Test rapport AirLive Airmax5) PROJECT: (Test rapport AirLive Airmax5) Projectcode: Datum voltooid: Auteur: Tim Baas Bestandsnaam: testrapport_airmax5 Documenthistorie Revisies Versie Status Datum Wijzigingen 1.0 final 05-11-2009 geen

Nadere informatie

PROJECT: IRIS-WEB. (Testmethodiek)

PROJECT: IRIS-WEB. (Testmethodiek) PROJECT: (Testmethodiek) Projectcode: Datum voltooid: Auteur: Tim Baas Bestandsnaam: Testmethodiek.doc Documenthistorie Revisies Versie Status Datum Wijzigingen 0.1 concept 23-08-2009 concept Document

Nadere informatie

PROJECT: IRIS-WEB. (Apparatuur brochure)

PROJECT: IRIS-WEB. (Apparatuur brochure) PROJECT: (Apparatuur brochure) Projectcode: Datum voltooid: Auteur: Tim Baas Bestandsnaam: Apparatuur_brochure.doc Documenthistorie Revisies Versie Status Datum Wijzigingen 0.1 concept 23-08-2009 concept

Nadere informatie

Testrapport EnGenius EOR-7550 Firmware 2.1.1

Testrapport EnGenius EOR-7550 Firmware 2.1.1 Testrapport EnGenius EOR-7550 Firmware 2.. 3-04-20 Versie.0 Pagina van 7 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Omschrijving van de test... 3 Gebruikte apparatuur... 3 Testomgeving / opstelling... 3 ZapD...

Nadere informatie

PROJECT: IRIS-WEB. (Testrapport Mikrotik-DIY)

PROJECT: IRIS-WEB. (Testrapport Mikrotik-DIY) PROJECT: (Testrapport Mikrotik-DIY) Projectcode: Datum voltooid: Auteur: Tim Baas Bestandsnaam: testrapport_mikrotik Documenthistorie Revisies Versie Status Datum Wijzigingen 1.0 Final 10-11-2009 geen

Nadere informatie

Testrapport EnGenius ENH-200 Firmware 1.0.2

Testrapport EnGenius ENH-200 Firmware 1.0.2 Testrapport EnGenius ENH-200 Firmware 1.0.2 28-06-2011 Versie 1.0 Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Omschrijving van de test... 3 Gebruikte apparatuur... 3 Testomgeving / opstelling... 3

Nadere informatie

Test rapport EnGenius ECB-7510 Firmware 1.0.6

Test rapport EnGenius ECB-7510 Firmware 1.0.6 Test rapport EnGenius ECB-7510 Firmware 1.0.6 16-03-2011 Versie 1.0 Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Omschrijving van de test... 3 Gebruikte apparatuur... 3 Testomgeving / opstelling...

Nadere informatie

ENH900EXT VLAN WITH 5GHZ

ENH900EXT VLAN WITH 5GHZ ENH900EXT VLAN WITH 5GHZ Technote Versie: 1.1 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 10-11-2014 Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125 Inhoud 1 Inleiding... 2 2... 3 2.1 WIRELESS MESH...

Nadere informatie

PROJECT: IRIS-WEB. (Testrapport NanoStation 5M)

PROJECT: IRIS-WEB. (Testrapport NanoStation 5M) PROJECT: (Testrapport NanoStation 5M) Projectcode: Datum voltooid: Auteur: Tim Baas Bestandsnaam: testrapport_nanostation5m Documenthistorie Revisies Versie Status Datum Wijzigingen 1.0 Final 10-11-2009

Nadere informatie

PROJECT: IRIS. (Plan van aanpak) Naam Functie Paraaf

PROJECT: IRIS. (Plan van aanpak) Naam Functie Paraaf Plan van aanpak IRIS Documenthistorie Revisies Versie Status Datum Wijzigingen PROJECT: IRIS (Plan van aanpak) Goedkeuring Dit document behoeft de volgende goedkeuringen: Versie Datum goedkeurin g Naam

Nadere informatie

Technote. EnGenius Senao EOM Mesh Layer 2 configuratie Transparant netwerk

Technote. EnGenius Senao EOM Mesh Layer 2 configuratie Transparant netwerk Technote EnGenius / Senao EOM-8670 Mesh Layer 2 configuratie Transparant netwerk Merk Model Firmware Datum EnGenius Senao EOM-8670 2.1.10 09-04-2009 Pagina 1 van 29 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Node

Nadere informatie

EAP-1750H. Productreview. Alcadis Vleugelboot CL Houten Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum:

EAP-1750H. Productreview. Alcadis Vleugelboot CL Houten Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: EAP-1750H Productreview Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 14-08-2014 Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125 Inhoud 1 Inleiding... 2 1.1 1.2 1.3 DOELSTELLINGEN... 2 PUBLIEK...

Nadere informatie

PROJECT: IRIS-WEB. (Plan van aanpak)

PROJECT: IRIS-WEB. (Plan van aanpak) PROJECT: (Plan van aanpak) Projectcode: Datum voltooid: Auteur: Tim Baas Bestandsnaam: PVA.doc Documenthistorie Revisies Versie Status Datum Wijzigingen 0.1 concept 10-08-2009 concept Document ID: [2/11]

Nadere informatie

EAP900H. Testrapport. Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125. Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 24-02-2014

EAP900H. Testrapport. Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125. Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 24-02-2014 EAP900H Testrapport Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 24-02-2014 Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125 Inhoud Inleiding... 2 KENMERKEN...2 DUAL RADIO...2 OPERATION

Nadere informatie

150 Mbps 1T1R draadloos-n access point voor buiten - 2,4 GHz b/g/n PoE-aangestuurd WiFi-AP

150 Mbps 1T1R draadloos-n access point voor buiten - 2,4 GHz b/g/n PoE-aangestuurd WiFi-AP 150 Mbps 1T1R draadloos-n access point voor buiten - 2,4 GHz 802.11b/g/n PoE-aangestuurd WiFi-AP Product ID: AP150WN1X1OE Met het AP150WN1X1OE draadloze accesspoint kunt u buiten een 150 Mbps draadloos

Nadere informatie

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids 09-2012 / v2.0 0 Voordat u begint Voordat u dit access point in gebruik neemt dient u eerst te controleren of alle onderdelen in de verpakking aanwezig

Nadere informatie

Outdoor Wireless-N Access Point IP67 gecertificeerd - 2.4GHz a/n PoE-Powered WLAN AP

Outdoor Wireless-N Access Point IP67 gecertificeerd - 2.4GHz a/n PoE-Powered WLAN AP Outdoor Wireless-N Access Point IP67 gecertificeerd - 2.4GHz 802.11a/n PoE-Powered WLAN AP Product ID: R300WN22ODE Met het R300WN22ODE outdoor wireless-n access point kunt u een 2,4 GHz draadloos-n netwerk

Nadere informatie

PROJECT: IRIS-WEB. (Vergelijkingen en conclusies)

PROJECT: IRIS-WEB. (Vergelijkingen en conclusies) PROJECT: (Vergelijkingen en conclusies) Projectcode: Datum voltooid: Auteur: Tim Baas Bestandsnaam: IRIS_WEB_Eindverslag.docx Documenthistorie Revisies Versie Status Datum Wijzigingen 1.0 final 30-01-2010

Nadere informatie

EnGenius Snelle Installatie Gids

EnGenius Snelle Installatie Gids EnGenius Snelle Installatie Gids Voor uw EnGenius Wireless Access Point Inhoud van de verpakking Pak de doos uit en controleer de inhoud: EnGenius Wired Wireless Access Point Categorie 5 Ethernet-kabel

Nadere informatie

802.1x instellen op een Trapeze MX

802.1x instellen op een Trapeze MX A : Auke Vleerstraat 6D (vloer 4) I : www.quarantainenet.nl 7521 PG Enschede E : info@quarantainenet.nl T : 053-7503070 B : Rabobank 31.72.86.714 F : 053-7503071 KvK : 08135536 802.1x instellen op een

Nadere informatie

300 Mbps 2T2R draadloos-n Access Point met wandmontage - 2,4 GHz b/g/n wifitoegangspunt

300 Mbps 2T2R draadloos-n Access Point met wandmontage - 2,4 GHz b/g/n wifitoegangspunt 300 Mbps 2T2R draadloos-n Access Point met wandmontage - 2,4 GHz 802.11b/g/n wifitoegangspunt met PoE-voeding Product ID: AP300WN22WUE Dit in de wand te monteren access point biedt netwerk- en internetverbinding

Nadere informatie

Outdoor Wireless-N Access Point IP67 gecertificeerd - 5GHz a/n PoE-Powered WLAN AP

Outdoor Wireless-N Access Point IP67 gecertificeerd - 5GHz a/n PoE-Powered WLAN AP Outdoor Wireless-N Access Point IP67 gecertificeerd - 5GHz 802.11a/n PoE-Powered WLAN AP Product ID: R300WN22MO5E Met het R300WN22MO5E outdoor wireless-n access point kunt u buiten een 5 GHz draadloos-n

Nadere informatie

Handleiding AUKEY. AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater. Standaard parameters

Handleiding AUKEY. AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater. Standaard parameters AUKEY Handleiding AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater Standaard parameters Standaard IP: 192.168.10.1 2.4G SSID: Draadloos-N URL: http://ap.setup 5G/AC SSID Draadloos-AC Login naam: admin Draadloze sleutel:

Nadere informatie

1-poorts USB Wireless N netwerkprintserver met 10/100 Mbps Ethernet-poort b/g/n

1-poorts USB Wireless N netwerkprintserver met 10/100 Mbps Ethernet-poort b/g/n 1-poorts USB Wireless N netwerkprintserver met 10/100 Mbps Ethernet-poort - 802.11 b/g/n Product ID: PM1115UWEU Met de PM1115UWEU Wireless-N printserver kunt u tegelijkertijd een standaard USB-printer

Nadere informatie

Verpakkingsinhoud Managed Indoor Access Point Stroomadapter RJ-45 Ethernet kabel Montage Bracket Montage Kit T-Rail Montage Kit

Verpakkingsinhoud Managed Indoor Access Point Stroomadapter RJ-45 Ethernet kabel Montage Bracket Montage Kit T-Rail Montage Kit Verpakkingsinhoud Managed Indoor Access Point Stroomadapter RJ-45 Ethernet kabel Montage Bracket Montage Kit T-Rail Montage Kit Minimale vereisten - Broadband Internet Service (Kabel of DSL Modem) - Internet

Nadere informatie

Dual Band Wi-Fi Repeater 2.4GHz & 5GHz Gelijktijdig

Dual Band Wi-Fi Repeater 2.4GHz & 5GHz Gelijktijdig Dual Band Wi-Fi Repeater 2.4GHz & 5GHz Gelijktijdig ENV-1337 G E B R U I K E R S H A N D L E I D I N G Gefeliciteerd met de aankoop van deze Dual Band Wi-Fi Repeater. Met de aankoop van dit apparaat krijgt

Nadere informatie

802.1X instellen op een HP MSM422

802.1X instellen op een HP MSM422 A : Auke Vleerstraat 6D (vloer 4) I : www.quarantainenet.nl 7521 PG Enschede E : info@quarantainenet.nl T : 053-7503070 B : Rabobank 31.72.86.714 F : 053-7503071 KvK : 08135536 802.1X instellen op een

Nadere informatie

ENGENIUS ENS202EXT EZ HOTSPOT

ENGENIUS ENS202EXT EZ HOTSPOT ENGENIUS ENS202EXT EZ HOTSPOT Product Review Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 17-06-2014 Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125 Inhoud 1 Inleiding... 2 1.1 DOELSTELLING...

Nadere informatie

EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02

EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02 EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02 1 Inhoudsopgave: Stap 1.1: IP-adres veranderen met Windows Vista 3 Stap 1.2: IP-adres veranderen met Windows XP 6 Stap 2: De EnGenius ECB/SCB-8610S

Nadere informatie

300 Mbs Wireless-N Guest WLAN Access Point - 2,4 GHz b/g/n WiFi AP

300 Mbs Wireless-N Guest WLAN Access Point - 2,4 GHz b/g/n WiFi AP 300 Mbs Wireless-N Guest WLAN Access Point - 2,4 GHz 802.11b/g/n WiFi AP Product ID: R300WN22GAEU Met het R300WN22GAEU wireless-n guest wifi-accesspoint kunt u meerdere tijdelijke wifi-gastaccounts maken,

Nadere informatie

Uw Aruba 3200/6000 configureren voor gebruik met de portal-functionaliteit van Qmanage

Uw Aruba 3200/6000 configureren voor gebruik met de portal-functionaliteit van Qmanage A : Auke Vleerstraat 6D I : www.quarantainenet.nl 7521 PG Enschede E : info@quarantainenet.nl T : 053-7503070 B : Rabobank 31.72.86.714 F : 053-7503071 KvK : 08135536 Uw Aruba 3200/6000 configureren voor

Nadere informatie

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding CAP1300 Beknopte installatiehandleiding 09-2017 / v1.0 Inhoud van de verpakking I Productinformatie... 3 I-1 Inhoud van de verpakking... 3 I-2 Systeemvereisten... 4 I-3 Hardware-overzicht... 4 I-4 LED-status...

Nadere informatie

EWS660AP. Quick Installation Guide

EWS660AP. Quick Installation Guide Verpakkingsinhoud Pak de doos uit en controleer de volgende items: - Managed indoor access point - Stroomadapter - RJ-45 Ethernet kabel - Montage bracket - Montagekit - T-Rail montagekit Minimale vereisten

Nadere informatie

Captive Portal Ready PurpleWiFi

Captive Portal Ready PurpleWiFi BELANGRIJKE NOTITIE: U DIENT EEN PURPLEWIFI ACCOUNT HEBBEN OM DIT APPARAAT TE REGISTREREN. Bij het eerste gebruik heeft het apparaat 5 minuten nodig om te starten. Het is belangrijk om dit apparaat aan

Nadere informatie

IAP DYNAMIC VLAN. Technote. Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125. Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 27 juli 2015

IAP DYNAMIC VLAN. Technote. Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125. Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 27 juli 2015 IAP DYNAMIC VLAN Technote Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 27 juli 2015 Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125 Inhoud 1 Inleiding... 2 1.1 1.2 1.3 DOELSTELLING... 2

Nadere informatie

Technicolor TG670: draadloze configuratie

Technicolor TG670: draadloze configuratie Technicolor TG670: draadloze configuratie 1. Inleiding Dit document beschrijft de draadloze functies van uw Technicolor Gateway en bevat aanwijzingen voor de configuratie ervan. Het Technicolor Gateway-toegangspunt

Nadere informatie

Technote Point-to-Point configuratie EnGenius

Technote Point-to-Point configuratie EnGenius Technote Point-to-Point configuratie EnGenius Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voorbereiding... 3 3 IP configuratie van de computer/notebook (Win7)... 4 4 Configuratie WDS Point-to-Point link... 5 4.1

Nadere informatie

Outdoor Wireless-N Access Point - 5GHz a/n PoE-Powered WLAN AP

Outdoor Wireless-N Access Point - 5GHz a/n PoE-Powered WLAN AP Outdoor Wireless-N Access Point - 5GHz 802.11a/n PoE-Powered WLAN AP Product ID: R300WN22OP5E Met het R300WN22OP5E draadloze access point voor buiten kunt u een 5 GHz draadloos-n (300 Mbps) netwerk maken

Nadere informatie

Uw Aruba 651 configureren voor gebruik met de 802.1xfunctionaliteit

Uw Aruba 651 configureren voor gebruik met de 802.1xfunctionaliteit A : Auke Vleerstraat 6D I : www.quarantainenet.nl 7521 PG Enschede E : info@quarantainenet.nl T : 053-7503070 B : Rabobank 31.72.86.714 F : 053-7503071 KvK : 08135536 Uw Aruba 651 configureren voor gebruik

Nadere informatie

EnGenius/Senao ECB/SCB-3610S HANDLEIDING Firmware

EnGenius/Senao ECB/SCB-3610S HANDLEIDING Firmware EnGenius/Senao ECB/SCB-3610S HANDLEIDING Firmware 1.0.1.03 1 Inhoudsopgave: Stap 1.1: IP-adres veranderen met Windows Vista 3 Stap 1.2: IP-adres veranderen met Windows XP 5 Stap 2: De EnGenius ECB/SCB-3610S

Nadere informatie

DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER

DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER Korte Installatiehandleiding DN-70591 INTRODUCTIE De DN-70591 is een gecombineerd product voor een bedrade/draadloze netwerkverbinding, specifiek ontworpen voor de

Nadere informatie

MAC-Portal instellen op een HP MSM7xx

MAC-Portal instellen op een HP MSM7xx A : Auke Vleerstraat 6D (vloer 4) I : www.quarantainenet.nl 7521 PG Enschede E : info@quarantainenet.nl T : 053-7503070 B : Rabobank 31.72.86.714 F : 053-7503071 KvK : 08135536 MAC-Portal instellen op

Nadere informatie

Uw Meraki AP configureren voor gebruik met de 802.1xfunctionaliteit

Uw Meraki AP configureren voor gebruik met de 802.1xfunctionaliteit A : Auke Vleerstraat 6D I : www.quarantainenet.nl 7521 PG Enschede E : info@quarantainenet.nl T : 053-7503070 B : Rabobank 31.72.86.714 F : 053-7503071 KvK : 08135536 Uw Meraki AP configureren voor gebruik

Nadere informatie

AC750 Dual Band Wireless-AC Access Point, router en repeater - wand stekker

AC750 Dual Band Wireless-AC Access Point, router en repeater - wand stekker AC750 Dual Band Wireless-AC Access Point, router en repeater - wand stekker Product ID: WFRAP433ACD Met deze dual-band draadloze combinatie van access point, router en repeater kunt u eenvoudig een draadloos

Nadere informatie

AP900 AP Mode 2,4GHz & 5GHz

AP900 AP Mode 2,4GHz & 5GHz AP900 AP Mode 2,4GHz & 5GHz AP Mode Middels de functionaliteit AP Mode kunt u de DrayTek Vigor AP900 bedraad op uw bestaande netwerk aansluiten. Deze Operation Mode van de DrayTek is de meest eenvoudige

Nadere informatie

Handleiding: Skyport als Bridge instellen

Handleiding: Skyport als Bridge instellen Handleiding: Skyport als Bridge instellen Handleiding: Skyport als Bridge instellen... 1 Voorbereidingen... 2 Firmware update... 3 Instellen Bridge mode... 4 Testen... 7 Koldingweg 19-1 9723 HL Postbus

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Wi-Fi Versterker

Gebruikershandleiding. Wi-Fi Versterker Gebruikershandleiding Wi-Fi Versterker De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUD Introductie van de Wi-Fi versterker... 5 Inhoud van de verpakking... 5 Systeemvereisten... 6 Hardware Installatie...

Nadere informatie

CLOUD4WI ALCATEL-LUCENT IAP CONFIGURATIE V2

CLOUD4WI ALCATEL-LUCENT IAP CONFIGURATIE V2 CLOUD4WI ALCATEL-LUCENT IAP CONFIGURATIE V2 Technote Versie: 2.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 2-12-2014 Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125 Inhoud 1 Inleiding... 2 1.1 1.2

Nadere informatie

RUCKUS UNLEASHED GATEWAY

RUCKUS UNLEASHED GATEWAY RUCKUS UNLEASHED GATEWAY Technote Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 06-03-2017 Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125 Inhoud 1 Inleiding... 2 1.1 1.2 1.3 1.4 DOELSTELLING...

Nadere informatie

Snelle installatiegids Installeer WLAN USB Adapter Driver voor Windows 98se, ME, 2000 en XP.

Snelle installatiegids Installeer WLAN USB Adapter Driver voor Windows 98se, ME, 2000 en XP. 73 Snelle installatiegids Deze installatiegids helpt u bij de installatie van de GW- 7200U wireless USB 2.0 adapter en de software. Om uw draadloze netwerkverbinding op te zetten moeten volgende stappen

Nadere informatie

EPG5000. Productreview. Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125. Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 24-3-2015

EPG5000. Productreview. Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125. Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 24-3-2015 EPG5000 Productreview Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 24-3-2015 Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125 Inhoud 1 Inleiding... 2 1.1 1.2 1.3 DOELSTELLINGEN... 2 PUBLIEK...

Nadere informatie

3Com 4500G instellen voor Qmanage

3Com 4500G instellen voor Qmanage A : Auke Vleerstraat 6D (vloer 4) I : www.quarantainenet.nl 7521 PG Enschede E : info@quarantainenet.nl T : 053-7503070 B : Rabobank 31.72.86.714 F : 053-7503071 KvK : 08135536 3Com 4500G instellen voor

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

Captive Portal Ready Hotspotsystem

Captive Portal Ready Hotspotsystem *** LEES DIT EERST *** Het pakket met het label Captive Portal Ready bevat firmware en managementfunctie(s) van derden. Het product heeft verschillende eigenschappen, configuratie en capaciteiten dan die

Nadere informatie

Wi-Fi Draadloze Range Extender 300 Mbit/s b/g/n Access Point / Repeater / Signaalversterker

Wi-Fi Draadloze Range Extender 300 Mbit/s b/g/n Access Point / Repeater / Signaalversterker Wi-Fi Draadloze Range Extender 300 Mbit/s 802.11 b/g/n Access Point / Repeater / Signaalversterker Product ID: WFREPEAT300N De WFREPEAT300N Draadloze Extender biedt twee selecteerbare functies, zodat deze

Nadere informatie

Hoe stel ik een Alfa router in voor gebruik met een UBNT Bullet als Gateway?

Hoe stel ik een Alfa router in voor gebruik met een UBNT Bullet als Gateway? Hoe stel ik een Alfa router in voor gebruik met een UBNT Bullet als Gateway? De gehele configuratie bestaat in principe uit drie onderdelen: 1. De Alfa Router eenmalig configureren 2. De UBNT Bullet eenmalig

Nadere informatie

3Com 5500 instellen voor Qmanage

3Com 5500 instellen voor Qmanage A : Auke Vleerstraat 6D (vloer 4) I : www.quarantainenet.nl 7521 PG Enschede E : info@quarantainenet.nl T : 053-7503070 B : Rabobank 31.72.86.714 F : 053-7503071 KvK : 08135536 3Com 5500 instellen voor

Nadere informatie

Voeg computers toe aan de Wireless N Mini Router 8

Voeg computers toe aan de Wireless N Mini Router 8 INHOUD Introductie 6 Belangrijkste Functies 6 Om te beginnen 7 Een Draadloos Netwerk opzetten 7 Voeg computers toe aan de Wireless N Mini Router 8 De router configureren via een webbrowser 9 Setup wizard

Nadere informatie

Snelle installatiegids Het GW-7100U stuurprogramma voor Windows 98, ME, 2000 en XP installeren De GW-7100U-utility voor Windows 98, ME, 2000 en XP

Snelle installatiegids Het GW-7100U stuurprogramma voor Windows 98, ME, 2000 en XP installeren De GW-7100U-utility voor Windows 98, ME, 2000 en XP 50 Nederland Snelle installatiegids Deze installatiegids leidt u doorheen de installatie van de GW-7100U en de software. Om uw draadloze netwerkverbinding aan te maken volgt u deze drie stappen in volgorde:

Nadere informatie

PROJECT: 802.11A. (Productverslag)

PROJECT: 802.11A. (Productverslag) PROJECT: 802.11A (Productverslag) Projectcode: 802.11a Datum voltooid: Auteur: Douwe Hilverda, Tim Baas Versie: 0.3 Bestandsnaam: Productverslag v1.0.doc Documenthistorie Revisies Versie Status Datum Wijzigingen

Nadere informatie

ENGENIUS NEUTRON SERIES

ENGENIUS NEUTRON SERIES ENGENIUS NEUTRON SERIES Product Review Versie: 1.0 Auteur: Herwin de Rijke Datum: 04-06-2014 Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Configuratie...

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Wireless Network Broadband Router WL-114 In deze handleiding worden alleen de meest voorkomende situaties behandeld. Raadpleeg de volledige gebruikershandleiding op de cd-rom voor

Nadere informatie

AC600 Wireless-AC netwerkadapter ac, PCI Express

AC600 Wireless-AC netwerkadapter ac, PCI Express AC600 Wireless-AC netwerkadapter - 802.11ac, PCI Express Product ID: PEX433WAC11 Upgrade uw desktop pc of server naar krachtig 802.11ac draadloos netwerken. Deze AC600 netwerkkaart past gemakkelijk in

Nadere informatie

DRAADLOZE-N MINIROUTER

DRAADLOZE-N MINIROUTER DRAADLOZE-N MINIROUTER Handleiding DN-70182 Open broncode Dit product maakt gebruik van softwarecodes ontwikkeld door derden. Deze softwarecodes vallen onder de GNU Algemene Publieke Licentie (APL), Versie

Nadere informatie

Quickstart ewon Cosy 131

Quickstart ewon Cosy 131 Quickstart ewon Cosy 131 Inleiding In deze quickstart leggen we stap voor stap uit hoe de ewon Cosy snel geconfigureerd kan worden. Mocht u toch meer gedetailleerde informatie nodig hebben dan verwijzen

Nadere informatie

1-poorts industriële RS-232 / 422 / 485 serieel-naar-ip Ethernet draadloze apparaatserver met redundante voeding

1-poorts industriële RS-232 / 422 / 485 serieel-naar-ip Ethernet draadloze apparaatserver met redundante voeding 1-poorts industriële RS-232 / 422 / 485 serieel-naar-ip Ethernet draadloze apparaatserver met redundante voeding StarTech ID: NETRS232485W Met de NETRS232485W draadloze serieel-over-ip-apparaatserver kunt

Nadere informatie

Handleiding. instellingen. d= 09.239.515-19-09-2012 - KB-Router handleiding zonder vaste instellingen.

Handleiding. instellingen. d= 09.239.515-19-09-2012 - KB-Router handleiding zonder vaste instellingen. Handleiding Router Zonder vaste instellingen. d= 09.239.515-19-09-2012 - KB-Router handleiding zonder vaste instellingen. 09.369.437-19-09-2012 WLAN router instellen Voor een handleiding van een ander

Nadere informatie

3Com 5500 instellen voor Qmanage

3Com 5500 instellen voor Qmanage A : Auke Vleerstraat 6D (vloer 4) I : www.quarantainenet.nl 7521 PG Enschede E : info@quarantainenet.nl T : 053-7503070 B : Rabobank 31.72.86.714 F : 053-7503071 KvK : 08135536 3Com 5500 instellen voor

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Uw Dell 115 en 225 configureren voor gebruik met de 802.1xfunctionaliteit

Uw Dell 115 en 225 configureren voor gebruik met de 802.1xfunctionaliteit A : Auke Vleerstraat 6D I : www.quarantainenet.nl 7521 PG Enschede E : info@quarantainenet.nl T : 053-7503070 B : Rabobank 31.72.86.714 F : 053-7503071 KvK : 08135536 Uw Dell 115 en 225 configureren voor

Nadere informatie

ZoneFlex 7731 802.11n Point to Point Wireless Bridge Handleiding

ZoneFlex 7731 802.11n Point to Point Wireless Bridge Handleiding ZoneFlex 7731 802.11n Point to Point Wireless Bridge Handleiding Inhoudsopgaven 1. Product uitleg 1.1. Led indicatie 1.2. Normaal mode 1.3. Richt mode 2. Installatie voorbereiding 2.1. Benodigdheden 2.2.

Nadere informatie

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide.

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide. Eerste gebruik van de Huawei E5220 Introductie: De Huawei E5220 mobiele wireless 3G router is de opvolger van de E5331 router en behoort tot de kleinste pocket routers van dit moment in zijn soort. Met

Nadere informatie

Stap 1: De Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 benaderen

Stap 1: De Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 benaderen Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 Verbinden met een hotspot HANDLEIDING 1 Inhoudsopgave: Stap 1: De Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 benaderen 3 Stap 2: Het instellen van de Ruckus MetroFlex 901-2211-EU25 4

Nadere informatie

Hoe stel ik een Alfa router in voor gebruik met een UBNT Bullet als Gateway?

Hoe stel ik een Alfa router in voor gebruik met een UBNT Bullet als Gateway? Hoe stel ik een Alfa router in voor gebruik met een UBNT Bullet als Gateway? De gehele configuratie bestaat in principe uit drie onderdelen: 1. De Alfa Router eenmalig configureren 2. De UBNT Bullet eenmalig

Nadere informatie

Handleiding NodeMCU. Handleiding NodeMCU l Pagina 1

Handleiding NodeMCU. Handleiding NodeMCU l Pagina 1 Handleiding NodeMCU - Uploaden ESPEasy firmware - Configureren voor thuisnetwerk - Configureren algemeen - Configureren voor gebruik serial server o Opentherm instellingen o P1 meter instellingen o Arduino

Nadere informatie

Hoe de 2N EasyRoute te configureren

Hoe de 2N EasyRoute te configureren Hoe de 2N EasyRoute te configureren Joffrey Kater In opdracht van com8 NV Versie 1.0 21 juli 2010 2N EasyRoute Configuratie Download de laatste firmware vanaf: http://www.2n.cz/en/products/umts/easyroute/downloads/

Nadere informatie

EWS860AP. Quick Installation Guide

EWS860AP. Quick Installation Guide Verpakkingsinhoud Pak de doos uit en controleer de volgende items: - Managed indoor access point - Stroomadapter - RJ-45 Ethernet kabel - Montage bracket - Montagekit - T-Rail montagekit Minimale vereisten

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

DualGig-02 Ethernet over Coax adapter. Installatie instructies. Instructiehandleiding DualGig-02

DualGig-02 Ethernet over Coax adapter. Installatie instructies. Instructiehandleiding DualGig-02 DualGig-02 Ethernet over Coax adapter Installatie instructies Instructiehandleiding DualGig-02 20180207 1 Wat vindt u in de doos *? DualGig-02 MoCA adapter DualGig-02 voedingsadapter F-female/IEC-female

Nadere informatie

USB 3.0 naar 2-poorts gigabit Ethernet-adapter NIC met USB-poort

USB 3.0 naar 2-poorts gigabit Ethernet-adapter NIC met USB-poort USB 3.0 naar 2-poorts gigabit Ethernet-adapter NIC met USB-poort Product ID: USB32000SPT Met de USB32000SPT USB 3.0 naar 2-poorts gigabit Ethernet-adapter kunt u twee gigabit Ethernetpoorten toevoegen

Nadere informatie

Werkinstructie Linksys WIFI

Werkinstructie Linksys WIFI Werkinstructie Linksys WIFI KPN Telecom Datum Titel 30-8-2004 Werkinstructie Linksys WIFI Wijzigingslog Versie datum Wijziging Auteur 0.01 30-08-2004 Document template toegepast voor Linksys WIFI Jan van

Nadere informatie

Business Pro Configuration Guide Spa 2102

Business Pro Configuration Guide Spa 2102 Business Pro Configuration Guide Spa 2102 Schiphol-Rijk, Jun, 2011 OneXS Nederland BV Cessnalaan 33 1119 NJ Schiphol-Rijk www.onexs.com Tel: 020-6580800 Fax: 020-6580899 OneXS Business Pro User Guide Pagina

Nadere informatie

802.11B b heeft een maximum doorvoersnelheid van 11 megabit per seconde (Mbit/s)

802.11B b heeft een maximum doorvoersnelheid van 11 megabit per seconde (Mbit/s) Wireless LAN Setup Wireless LAN Setup Met wireless LAN is het mogelijk een verbinding te maken met uw netwerk zonder dat hierbij een draad gelegd hoeft te worden van uw PC/MAC naar de router. De DrayTek

Nadere informatie

Osbornehof TK Dronten

Osbornehof TK Dronten Handleiding stralingsarm JRS Eco-WiFi accesspoint Inleiding Maak uw internetverbinding toegankelijk vanuit het hele huis of kantoor en minimaliseer tegelijkertijd het gezondheidsrisico. Normale WiFi-routers

Nadere informatie

DualGig-02 Ethernet over Coax adapter. Installatie instructies. Instructiehandleiding DualGig-02

DualGig-02 Ethernet over Coax adapter. Installatie instructies. Instructiehandleiding DualGig-02 DualGig-02 Ethernet over Coax adapter Installatie instructies Instructiehandleiding DualGig-02 20171112 1 Wat vindt u in de doos? DualGig-02 MoCA adapter DualGig-02 voedingsadapter F-female/IEC-male adapter

Nadere informatie

Long Range 802.11b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding. Herziening 1.0

Long Range 802.11b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding. Herziening 1.0 Long Range 802.11b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten Handleiding Herziening 1.0 Zorg ervoor dat er een antenne geïnstalleerd is op het apparaat, anders wordt de zendontvanger beschadigd

Nadere informatie

WDS WDS Bridge mode Repeater mode

WDS WDS Bridge mode Repeater mode WDS AP700 WDS WDS betekent Wireless Distribution System. Dit is een protocol waarmee twee of meer Wireless Access Points draadloos met elkaar kunnen worden verbonden. Het WDS protocol is geen officieel

Nadere informatie

XCLAIM HARMONY APP. Technote. Alcadis Vleugelboot CL Houten Versie: 1.0 Auteur: Thomas Snijder Datum:

XCLAIM HARMONY APP. Technote. Alcadis Vleugelboot CL Houten Versie: 1.0 Auteur: Thomas Snijder Datum: XCLAIM HARMONY APP Technote Versie: 1.0 Auteur: Thomas Snijder Datum: 16-1-2015 Alcadis Vleugelboot 8 3991 CL Houten www.alcadis.nl 030 65 85 125 Inhoud 1 Inleiding... 2 1.1 1.2 1.3 DOELSTELLING... 2 BEOOGD

Nadere informatie

Access Point Management. DrayTek Vigor 2860 & 2925 Serie

Access Point Management. DrayTek Vigor 2860 & 2925 Serie Access Point Management DrayTek Vigor 2860 & 2925 Serie Access Point Management De Vigor2860 en Vigor2925 bieden de mogelijkheid om Access Points te beheren vanaf de web interface van de router. Met deze

Nadere informatie

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client VPN Remote Dial In User DrayTek Smart VPN Client Inhoudsopgave VPN Remote Dial In... 3 Verbinding maken met de DrayTek router... 4 DrayTek VPN Remote Dial In configuratie PPTP VPN... 5 VPN verbinding opzetten

Nadere informatie

Doe meer. Nighthawk X6S AC3000 Tri-Band WiFi Range Extender. Model EX8000

Doe meer. Nighthawk X6S AC3000 Tri-Band WiFi Range Extender. Model EX8000 Doe meer Nighthawk X6S AC3000 Tri-Band WiFi Range Extender Model EX8000 De extender in de access point-modus gebruiken U kunt de extender ook gebruiken als WiFi access point. Tri-band WiFi is beschikbaar

Nadere informatie

BIPAC-7402 / 7402W (Draadloze )ADSL VPN Firewall Router met 3DES Accelerator Snelle Start Gids

BIPAC-7402 / 7402W (Draadloze )ADSL VPN Firewall Router met 3DES Accelerator Snelle Start Gids BIPAC-7402 / 7402W (Draadloze )ADSL VPN Firewall Router met 3DES Accelerator Snelle Start Gids Billion BIPAC-7402 / 7402W (Draadloze) ADSL VPN Firewall Router met 3DES Accelerator Voor meer gedetailleerde

Nadere informatie

Omnik - WiFi. WiFi = Wireless Fidelity (maar eigenlijk geen betekenis )

Omnik - WiFi. WiFi = Wireless Fidelity (maar eigenlijk geen betekenis ) WiFi = Wireless Fidelity (maar eigenlijk geen betekenis ) Draadloos ethernet, gecertificeerd volgens IEEE 802.11 Diverse snelheden tussen 11 en 540 Mbit/s Radiosignalen (i.t.t. bijv. Infrarood) 2,4 GHz

Nadere informatie

Uw Xirrus XN configureren voor gebruik met de 802.1xfunctionaliteit

Uw Xirrus XN configureren voor gebruik met de 802.1xfunctionaliteit A : Auke Vleerstraat 6D I : www.quarantainenet.nl 7521 PG Enschede E : info@quarantainenet.nl T : 053-7503070 B : Rabobank 31.72.86.714 F : 053-7503071 KvK : 08135536 Uw Xirrus XN configureren voor gebruik

Nadere informatie

Tijdhof Consulting Technotes. Configuratie van uw SENAO 3054CB3+D Access Point. Tijdhof Consulting - 7 december 2005

Tijdhof Consulting Technotes. Configuratie van uw SENAO 3054CB3+D Access Point. Tijdhof Consulting - 7 december 2005 Tijdhof Consulting Technotes Configuratie van uw SENAO 3054CB3+D Access Point Tijdhof Consulting - 7 december 2005 Pagina 1/17 7 december 2005 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. SENAO 3554CB3+D een introductie...

Nadere informatie

Tijdhof Consulting Technotes. Configuratie van uw SENAO 3054CB3+D Access Point. Tijdhof Consulting - 15 november 2005

Tijdhof Consulting Technotes. Configuratie van uw SENAO 3054CB3+D Access Point. Tijdhof Consulting - 15 november 2005 Tijdhof Consulting Technotes Configuratie van uw SENAO 3054CB3+D Access Point Tijdhof Consulting - 15 november 2005 Pagina 1/17 15 november 2005 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. SENAO 3554CB3+D een

Nadere informatie

Wireless LAN General Setup

Wireless LAN General Setup Wireless LAN Wireless LAN Setup In deze handleiding kunt u informatie vinden over alle mogelijke Wireless LAN instellingen van de DrayTek Vigor 2130 en 2750. Hierin zullen wij alle algemene instellingen

Nadere informatie

Access Point Management

Access Point Management Access Point Management Access Point Management Middels de feature Access Point Managent kunt u Access Points die u aansluit op uw DrayTek centraal beheren en configureren. De Vigor2860 en Vigor2925 serie

Nadere informatie

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030 WWW.EMINENT-ONLINE.COM NL Handleiding EM4030 Handleiding: EM4030 Rev. 1 Accesspoint 802.11g Waarschuwing: Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos apparaat in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

Draagbare draadloze N wifi-reisrouter voor ipad / tablet / laptop - USB-voeding met laadpoort

Draagbare draadloze N wifi-reisrouter voor ipad / tablet / laptop - USB-voeding met laadpoort Draagbare draadloze N wifi-reisrouter voor ipad / tablet / laptop - USB-voeding met laadpoort StarTech ID: R150WN1X1T Met de R150WN1X1T draadloze N reisrouter kunt u een draagbare, draadloze hotspot maken

Nadere informatie