Upgrade ArcGIS 10 naar ArcGIS 10.2 for Desktop Concurrent Use licenties

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Upgrade ArcGIS 10 naar ArcGIS 10.2 for Desktop Concurrent Use licenties"

Transcriptie

1 Page 1 of 10 Upgrade ArcGIS 10 naar ArcGIS 10.2 for Desktop Concurrent Use licenties Inhoudsopgave 1. Voor u begint Download de software... 2 a. U heeft een Global Account... 2 b. Creëer een Global Account... 2 Creëer een Global Account... 2 Verwerf het recht om te downloaden Deïnstalleer de vorige versie Installeer de software op uw computer Upgrade de licentie Definieer de License Manager Voor u begint In deze procedure wordt beschreven hoe u ArcGIS 10.2 for Desktop + extensies voor Concurrent Use op uw computer kan autoriseren. Controleer of uw computer voldoet aan de systeemvereisten die nodig zijn om ArcGIS 10.2 for Desktop correct te laten functioneren. Bekijk de volgende link voor meer informatie in verband met systeemvereisten: Indien er problemen optreden bij het upgraden, aarzel dan niet om de support pagina van Esri Belux te raadplegen : en/of ons te contacteren via support@esribelux.com of via telefoon (kantooruren): +32 (0)

2 Page 2 of Download de software a. U heeft een Global Account Ga naar en log in met uw Global Account. Klik op het software download icoontje. Volg de instructies en ga naar stap twee. Indien uw Global Account niet geautoriseerd is om de software te downloaden, ga dan na of er iemand in uw organisatie hiertoe wel geautoriseerd is. Is dit het geval, dan kan u die persoon zijn/haar login en paswoord gebruiken. Is dit niet het geval, dan zal u zelf het recht moeten verwerven door de volgende twee stappen te volgen. b. Creëer een Global Account Creëer een Global Account Met uw Global Account kan u mappen en diensten delen op of de Customer Care Portal ( gebruiken. Om een Global Account aan te maken, surft u naar de volgende link: Ga vervolgens naar de Create an account tab. Vul het formulier in en creëer uw account. Er zal u een bevestigingsmail gestuurd worden door accounts@esri.com. Klik op de link in de om het proces te voltooien. Slechts één Global Account per organisatie verkrijgt het recht om te downloaden. Wij raden u dan ook aan een specifieke Global Account aan te maken voor het downloaden van de software. Deze kan gebruikt worden door meerdere personen van uw organisatie. Verwerf het recht om te downloaden Een Token is een reeks van 12 letters (bvb: ABCDEFGHIJKL). Het kent downloadrechten toe voor de ESRI software aangeschaft door uw organisatie. Vraag uw Token aan bij Esri Belux (via volgende link: &idproduct=67). Esri Belux stuurt u vervolgens een met de token en de activatiecodes voor uw licenties. Wanneer u de Token heeft ontvangen, ga dan naar de pagina: Log in met uw Global Account en valideer uw Token.

3 Page 3 of Deïnstalleer de vorige versie 1) Indien de versie 9.x of ouder geïnstalleerd is op uw computer, moet u deze eerst deïnstalleren. Opgelet: deïnstalleren maar niet de-autoriseren. a) Ga naar het configuratiescherm van uw computer: i. Voor Windows 7: Control Panel\Programs\Programs and Features ii. Voor Windows XP: Control Panel\Add or Remove Programs. b) Kies het ArcGIS product dat verwijderd moet worden en dubbelklik 2) Kies Remove en vervolgens Next Nadien zal er een bericht verschijnen dat de software verwijderd is. Klik op Finish.

4 Page 4 of 10 3) Indien er nog andere ArcGIS software geïnstalleerd is, zal er een bericht verschijnen. Deïnstalleer de overblijvende software door stap 1 en 2 te volgen. 4. Installeer de software op uw computer Voor de installatie van ArcGIS for Desktop moet u als administrator op uw computer ingelogd zijn of moet u gemachtigd zijn om het systeem te beheren. Sluit alle programma s op uw computer af. Nadat u de software heeft gedownload, beschikt u over een << iso >> bestand. Dit is een soort van software duplicaat voor DVD. U kan dit bestand op verschillende manieren gebruiken: - Schrijf de inhoud van het bestand op een DVD (de software wordt op de DVD gebrand); - Open het bestand met emulatie software om een CD/DVD te lezen (er zijn verschillende programma s beschikbaar op het internet waarmee u dit gratis kan doen); - Pak de bestanden uit door gebruik te maken van 7-zip of IsoBuster (ook gratis beschikbaar op het internet).

5 Page 5 of 10 Wanneer u toegang heeft tot de bestanden (op DVD of uitgepakt op uw computer), klikt u op ESRI.exe. Onderstaand venster zal verschijnen: Installeer de ArcGIS License Manager op uw server door op Setup te klikken. Op de computers die de concurrent license van de License Manager zullen gebruiken, installeert u ArcGIS for Desktop. Het volstaat om de instructies van de standaardinstallatie te volgen. Op het einde van de installatie zal een bericht verschijnen dat de installatie voltooid is en wordt er gevraagd of u de licentie wilt upgraden.

6 Page 6 of Upgrade de licentie Op het einde van de installatie zal een bericht verschijnen met de vraag of u de licentie wilt upgraden. Klik op Yes. Als u de upgrade niet onmiddellijk na installatie wilt uitvoeren maar dit pas achteraf wilt doen, volstaat het de ArcGIS License Server Administrator te openen. Deze kan u terugvinden via volgende stappen: Start > Alle Programma s > ArcGIS > License Manager > license Server Administrator. In ArcGIS License Server Administrator klikt u op Authorization in het linkse kader, en vervolgens op Upgrade Now.

7 Page 7 of 10 Het uitvoeren van de upgrade vereist een verbinding met het internet. Als de computer waarop de licentie server draait verbonden is met het internet, kies dan de eerste optie: Upgrade with Esri now using the Internet. Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om te autoriseren. Als er geen verbinding beschikbaar is, kies dan de tweede optie : Upgrade at Esri s website or by e- mail to receive your upgrade response file. De werkwijze is dezelfde als bij de directe upgrade, maar eindigt met een authorize.txt bestand op de computer. Vergeet niet via een andere computer met toegang tot het internet de laatste stap van de procedure af te werken.

8 Page 8 of 10 In het volgende venster worden de licenties waarvoor er een upgrade beschikbaar is, weergegeven. Vink het vakje van de bestanden die u wilt upgraden aan. Naast de licentie 10.2, beheert de License Manager ook de licenties 10.1, 10.0 en 9.3. Klik op Next als u de eerste optie heeft gekozen (computer met internetverbinding), het proces wordt automatisch beëindigd. Als u de tweede optie heeft gekozen (zonder internetverbinding), klik op Save zodat de informatie van de upgrade geregistreerd wordt in een informatiebestand: authorize.txt. Kopieer dit bestand

9 Page 9 of 10 op een computer met internetverbinding (bijvoorbeeld door gebruik te maken van een USB-stick of eender welke andere manier om bestanden te verplaatsen). Vervolgens kiest u één van de twee volgende methoden (waarvan de eerste het meest wordt aanbevolen): 1 Laad het informatiebestand (authorize.txt) op via de site Klik vervolgens op upload en sla het bestand Authorization.resps op. 2 Zend het informatiebestand naar volgend adres: authorize@esri.com Esri zal u een authorization.resps bestand opsturen. Sla in beide gevallen het bestand op en keer terug naar de computer die geautoriseerd moet worden. Start vervolgens opnieuw het hulpprogramma van de upgrade. Hiervoor volstaat het om de ArcGIS Administrator te openen. Deze kan teruggevonden worden via volgende stappen: Start > Alle Programma s > ArcGIS > License Manager > license Server Administrator. In ArcGIS License Server Administrator klik u op «Support Operations» in het linkse kader, en vervolgens op Upgrade Now. Kies I have received an update response file from ESRI and am now ready to finish the authorization process en laad het bestand authorization.resps op. Klik op Next en het proces wordt beëindigd. Klik ten slotte op Finish.

10 Page 10 of Definieer de License Manager De autorisatie op de licentie server is beëindigd. Het gebruik van ArcGIS for Desktop vereist het definiëren van de License Manager op de computer waarop ArcGIS for Desktop is geïnstalleerd. Klik in het ArcGIS Administrator scherm (Start > alle programma s > ArcGIS > ArcGIS Administrator) op Desktop (in het linkse kader) en kies het beschikbare licentieniveau dat u wenst te gebruiken. Klik vervolgens op Change onder License Manager. Kies de hostname van de computer waar u de License Manager heeft geïnstalleerd en klik op ok. Gefeliciteerd! Vanaf nu kan u met ArcGIS 10.2 aan de slag!

Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties

Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Page 1 of 16 Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Inhoudsopgave 1. Voor u begint... 1 2. Download de software... 2 a. U heeft een Global

Nadere informatie

Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.2 for Desktop voor Single Use licenties

Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.2 for Desktop voor Single Use licenties Page 1 of 17 Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.2 for Desktop voor Single Use licenties Inhoudsopgave 1. Voor u begint... 1 2. Download de software... 2 a. U heeft

Nadere informatie

ArcGIS 10.2 for Desktop Handleiding voor het downloaden, installeren en autoriseren van de software

ArcGIS 10.2 for Desktop Handleiding voor het downloaden, installeren en autoriseren van de software ArcGIS 10.2 for Desktop Handleiding voor het downloaden, installeren en autoriseren van de software 9/3/2013 The Support Team 02/461.37.32 Inhoudstabel 1. Voor u begint... 2 2. Schematisch overzicht...

Nadere informatie

Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties

Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Deze procedure legt u in detail de verschillende stappen

Nadere informatie

Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.1 voor Concurrent Use licenties

Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.1 voor Concurrent Use licenties 1 15 Het downloaden, installeren en autoriseren van ArcGIS for Desktop 10.1 voor Concurrent Use licenties Inhoudsopgave 1. Download de software... 1 1.1 Creëer een Global Account... 2 1.2 Verwerf het recht

Nadere informatie

Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties

Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties Deze procedure legt u in detail de verschillende stappen uit die

Nadere informatie

Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.1 for Desktop for Single Use licenties

Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.1 for Desktop for Single Use licenties 1 15 Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.1 for Desktop for Single Use licenties Inhoudsopgave 1. Download de software... 1 1.1 Creëer een Global Account... 2 1.2 Verwerf

Nadere informatie

Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties

Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Installatie en autorisatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Concurrent Use licenties Deze procedure legt u in detail de verschillende stappen

Nadere informatie

Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties

Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties Installatie ArcGIS for Desktop 10.2 voor Single Use licenties Deze procedure legt u in detail de verschillende stappen uit die u moet volgen om de software van ArcGIS for Desktop 10.2 (single use licenties)

Nadere informatie

Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server

Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server Handleiding Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE...

Nadere informatie

CONFIGURATIEHANDLEIDING. File Exchange

CONFIGURATIEHANDLEIDING. File Exchange CONFIGURATIEHANDLEIDING File Exchange Contents Contents... 2 1. Benodigde software... 3 1.1. Geostar 200/250... 3 1.1.1. Sync Software... 3 1.1.2. Sync Account... 3 1.1.3. Perceel Manager... 3 1.2. Viper4...

Nadere informatie

Solid Edge Floating licenses. FLEXLM License Manager installatie

Solid Edge Floating licenses. FLEXLM License Manager installatie Solid Edge Floating licenses 1 Floating licentie voor Solid Edge Om met Solid Edge te kunnen werken heeft u een licentie nodig, deze licentie kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd. Niet elke

Nadere informatie

Beste LUMIX G gebruiker,

Beste LUMIX G gebruiker, Beste LUMIX G gebruiker, Vooreerst hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw LUMIX G systeemcamera! We hopen dat u veel plezier beleeft aan uw nieuwe camera en zijn ervan overtuigd dat u fantastische

Nadere informatie

Installatie SQL: Server 2008R2

Installatie SQL: Server 2008R2 Installatie SQL: Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar het tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en als wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een

Nadere informatie

SecureLink Customer portal handleiding

SecureLink Customer portal handleiding Inhoudsopgave SecureLink Customer portal handleiding 1. Inloggen in de customer portal 2. Een gebruiker aanmaken 3. Een case aanmaken 4. Een case verder opvolgen 1. Inloggen in de Customer portal Om in

Nadere informatie

Installatie van de Arces applicatie. Win 7

Installatie van de Arces applicatie. Win 7 Win 7 26/09/2016 Dit document beschrijft hoe u de Arces software kunt installeren. Het benodigde installatiebestand kan worden gedownload op : https://www.arces.be/downloads/arces.exe Voorafgaand aan de

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

Installatie VTP. versie

Installatie VTP. versie Pagina 1 van 15 Installatie VTP versie 2.1108 afdeling pagina Voor u begint. 1 Stap 1: Installeren VTP 2 t/m 5 Stap 2: Instellen VTP 6 t/m 11 Stap 3: Instellen automatische taak 12 t/m 17 Voor u begint:

Nadere informatie

Installatiehandleiding Queen 5

Installatiehandleiding Queen 5 Inhoud 1. INLEIDING... 2 Aandachtspunten bij installatie onder Windows Vista /7/8(.1)/10/Windows Server 2008... 2 Aandachtspunten bij installatie onder Windows 7... 2 2. NIEUWE INSTALLATIE... 2 3. INVOEREN

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2014

Installatie SQL Server 2014 Installatie SQL Server 2014 Download de SQL Server Express net advanced Services van de website: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=42299 klik op Download. Als u een 64 bit variant

Nadere informatie

Handleiding mijnpc.rdgg.nl. Versie

Handleiding mijnpc.rdgg.nl. Versie Handleiding mijnpc.rdgg.nl Versie 1 Inhoudsopgave Thuiswerken aanvraag procedure 3 Installatie software Windows Computer 4 Inloggen via Windows Computer 8 Installatie software Mac 10 Inloggen via Mac 12

Nadere informatie

Hoe kan ik extern werken?

Hoe kan ik extern werken? Hoe kan ik extern werken? Versie: 28-03-2017 Inhoudsopgave Hoe kan ik extern werken?... 3 Verbinden met de werkplek... 3 (OPTIONEEL) Geïnstalleerde versie View Client... 5 Fouten bij inloggen... 8 Tokencode

Nadere informatie

Installatiehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019

Installatiehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019 Solid Edge 2019 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het installeren van de van eerdere Solid Edge versies. Gebruik dit document alleen voor de eerste schone installatie van de. Zijn de al een

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Installatie Procedure Femap STAND ALONE & FLOATING LICENTIE

Installatie Procedure Femap STAND ALONE & FLOATING LICENTIE Installatie Procedure Femap STAND ALONE & FLOATING LICENTIE Mocht u niet weten wat voor type licentie u heeft, neem dan contact met ons op voordat u aan de installatie begint. Deze handleiding kan ook

Nadere informatie

Quarantainenet Log Forwarder

Quarantainenet Log Forwarder Quarantainenet Log Forwarder Versie Opmerkingen 2.0 Initiële versie voor versie 2.0.0.0 Disclaimer Tesorion biedt deze documentatie aan ter ondersteuning van de taken die u binnen het implementatietraject

Nadere informatie

INSTALLATIE- EN ACTIVATIEPROCEDURE: SPSS 25

INSTALLATIE- EN ACTIVATIEPROCEDURE: SPSS 25 INSTALLATIE- EN ACTIVATIEPROCEDURE: Installatie - Windows procedure SPSS 25 Hieronder volgt een stap-voor-stap handleiding voor de installatie van SPSS 25. Voer de installatie uit als administrator. 1.

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista Installeer de C54PSERVU in Windows Vista In dit document wordt beschreven hoe u uw printer in combinatie met de Conceptronic C54PSERVU kan installeren in Windows Vista. 1. Printer installeren Voordat u

Nadere informatie

Installatie King Task Centre

Installatie King Task Centre Installatie King Task Centre In deze handleiding wordt beschreven hoe u het King Task Centre moet installeren. Deze handleiding geldt voor zowel een nieuwe installatie, als voor een upgrade van een bestaande

Nadere informatie

Handleiding FileZilla

Handleiding FileZilla Handleiding FileZilla Deze handleiding beschrijft de installatie en configuratie van FileZilla. Met dit programma is het mogelijk om bestanden van uw computer te verplaatsen naar een zogeheten (web)server.

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 22 oktober 2015 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via: telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Zeg gewoon JA. Lees verder.

Zeg gewoon JA. Lees verder. Zeg gewoon JA PartSmart Internet Updating Service is Sneller dan Ooit We zijn verheugd bekend te kunnen maken, dat de PartSmart Internet Updating Service vanaf nu beschikbaar is. Het PartSmart-team heeft

Nadere informatie

Installation Guide for esam

Installation Guide for esam Alvorens met de installatie te beginnen, controleer of er geen eerdere versie van e-sam op uw PC geïnstalleerd is. Versies lager dan 1.00.03 moeten verplicht gedeïnstalleerd worden. Versie lager dan 1.00.03

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2012

Installatie SQL Server 2012 Installatie SQL Server 2012 Download de SQL Server express net Advanced Services van de website: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29062 klik op Download. Als u een 64 bit variant

Nadere informatie

APNS Certificaat genereren en installeren

APNS Certificaat genereren en installeren APNS Certificaat genereren en installeren Handleiding om een Apple APNS certificaat te genereren en te installeren. Version: x.x MobiDM Handleiding voor APNS Certificate Pagina 1 Index 1. APPLE APNS CERTIFICAAT...

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van GPSTime 6.0 en hoger

Handleiding voor het installeren van GPSTime 6.0 en hoger Handleiding voor het installeren van GPSTime 6.0 en hoger Gebruik de USB stick met de installatiebestanden : Algemeen -Documents -Hardware -Microsoft.Net Framework -Tools -Utilities Handleiding -Manual

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Wat heb je ervoor nodig? - pc of laptop met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 - internet

Wat heb je ervoor nodig? - pc of laptop met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 - internet Handleiding Dropbox Wat doet het programma? Dropbox is een klein programma dat ervoor zorgt dat de inhoud van een speciale blauwe map op verschillende computers synchroon blijft. Wat heb je ervoor nodig?

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows XP 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter op

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

1 Extra bestanden installeren t.b.v. een 64-bits besturingssysteem:

1 Extra bestanden installeren t.b.v. een 64-bits besturingssysteem: Installatiehandleiding Fiscaalbox Software Ritregistratiesystemen Voertuigvolgsystemen Blackboxen Om de fiscaalboxsoftware (opnieuw) te installeren kunt U de bijgeleverde CD-Rom gebruiken of de software

Nadere informatie

Installatie SolidWorks.

Installatie SolidWorks. Installatie SolidWorks. Bij de Installatie DVD zijn 2 DVD s beschikbaar.( 32-bit en 64-bit ) Allereerst moet u controleren of uw besturingssysteem 32-bit of 64-bit is. Als dat laatste het geval is moet

Nadere informatie

Handleiding aanmaak CSR

Handleiding aanmaak CSR Handleiding aanmaak CSR Voordat u begint: Om een Certificate Signing Request (CSR) te maken moet het programma OpenSSL geïnstalleerd worden. Dit programma kan geheel gratis gedownload worden vanaf de OpenSSL

Nadere informatie

ICARUS Illumina E653BK on Windows 8 (upgraded) how to install USB drivers

ICARUS Illumina E653BK on Windows 8 (upgraded) how to install USB drivers ICARUS Illumina E653BK on Windows 8 (upgraded) how to install USB drivers English Instructions Windows 8 out-of-the-box supports the ICARUS Illumina (E653) e-reader. However, when users upgrade their Windows

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2020

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2020 Solid Edge 2020 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het updaten van de Standard Parts naar eerdere Solid Edge versies. Voor een gedetailleerd overzicht en uitleg van alle wijzigingen in Solid

Nadere informatie

Via de Self Service Portal (SSP) van Topdesk kun je een telewerk voorziening via het formulier Accounts rechten aanvragen of wijzigen aanvragen.

Via de Self Service Portal (SSP) van Topdesk kun je een telewerk voorziening via het formulier Accounts rechten aanvragen of wijzigen aanvragen. In dit document vind je de te volgen stappen om een aanvraag in te dienen om thuis te kunnen werken, het beveiligingstoken in te stellen en de benodigde software op de computer te installeren. Aanvragen

Nadere informatie

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker geïnstalleerde

Nadere informatie

Handleiding aanmaak CSR

Handleiding aanmaak CSR Handleiding aanmaak CSR Voordat u begint: Om een Certificate Signing Request (CSR) te maken moet het programma OpenSSL geïnstalleerd worden. Dit programma kan geheel gratis gedownload worden vanaf de OpenSSL

Nadere informatie

Handleiding Upgrade G/On

Handleiding Upgrade G/On Handleiding Upgrade G/On Inhoudsopgave Blz. Inleiding... 2 Upgrade G/On Hagiwara token... 3 Upgrade G/On MicroSmart token... 7 Upgrade G/On Softtoken (software op computer)... 11 1 Inleiding De connectiemethode,

Nadere informatie

Handleiding mijnpc.rdgg.nl. Versie

Handleiding mijnpc.rdgg.nl. Versie Handleiding mijnpc.rdgg.nl Versie 1 Inhoudsopgave Thuiswerken aanvraag procedure 3 Installatie software Windows Computer 4 Inloggen via Windows Computer 9 Installatie software Mac 12 Inloggen via Mac 14

Nadere informatie

Installatie Domein Windows 2000

Installatie Domein Windows 2000 Nodig : a. installatie van Windows 2000 server afgewerkt b. installatie van Windows 2000 Service Pack 4.0 afgewerkt c. toekennen Ip-adres aan de server afgewerkt Bij het heropstarten van de server krijgt

Nadere informatie

Installatie Solid Edge ST5

Installatie Solid Edge ST5 Installatie Solid Edge ST5! NEEM DIT DOCUMENT DOOR VOORDAT U UW HUIDIGE SOLID EDGE VERSIE GAAT VERWIJDEREN! LET OP!! SOLID EDGE ST5 KUNT U NIET MEER OP WINDOWS XP INSTALLEREN LET OP!! DE ST5 LICENSE MANAGER

Nadere informatie

Installatie instructie nieuwe PACS viewer

Installatie instructie nieuwe PACS viewer Installatie instructie nieuwe PACS viewer 23-05-2018 LET OP! Indien u gebruik maakt van een ICT specialist voor het beheer van uw PC, adviseren wij u deze instructie tijdig te delen met uw specialist.

Nadere informatie

Installatie King Task Centre

Installatie King Task Centre Installatie King Task Centre In deze handleiding wordt beschreven hoe u de King Task Centre moet installeren. King Task Centre is de nieuwe naam van de King MaatwerkBox. In alle documentatie en communicatie

Nadere informatie

Drupal 7 website op PC installeren

Drupal 7 website op PC installeren Installeren van een Drupal7 website op een PC bestaat uit volgende stappen Installatie van xampp installatie van een server op PC. Een databank installeren. Downloaden van: Drupal7 installatie van Drupal

Nadere informatie

HANDLEIDING RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX

HANDLEIDING RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX HANDLEIDING RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX (apparaat eind 2018) U kunt de kaart op uw navigatiesysteem updaten met behulp van de Renault Media Nav Evolution Toolbox. Dit is een gratis applicatie waarmee

Nadere informatie

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 10 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Instructies voor het bekomen en installeren van een door de hogeschool betaalde licentie MS Project 2013.

Instructies voor het bekomen en installeren van een door de hogeschool betaalde licentie MS Project 2013. Instructies voor het bekomen en installeren van een door de hogeschool betaalde licentie MS Project 2013. Opmerking: MS-Project is niet beschikbaar voor het Mac OSX platform. Probeer voor het uitwerken

Nadere informatie

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Client v5.2.x

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Client v5.2.x TOEGANGSCONTROLE Installatie Handleiding AxiomV Client v5.2.x Versie 5.2.x uitgave juni 2012 HLB31V1.0 Pagina 1 van 12 Installatie Handleiding Inleiding Geachte klant, Deze handleiding beschrijft de installatie

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

Installatie Avalanche Windows

Installatie Avalanche Windows Installatie Avalanche Windows Deze handleiding beschrijft de stappen om software voor Avalanche Windows op een huidige omgeving te updaten en te installeren. Tijdens deze installatie, kunnen anders gebruikers

Nadere informatie

Handleiding Dacia Media Nav Evolution Toolbox. apparaat eind 2018

Handleiding Dacia Media Nav Evolution Toolbox. apparaat eind 2018 Handleiding Dacia Media Nav Evolution Toolbox apparaat eind 2018 Handleiding Dacia Media Nav Evolution Toolbox U kunt de kaart op uw navigatiesysteem updaten met behulp van de Dacia Media Nav Evolution

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Installatie stappen Microsoft SQL Server 2012 Express With Tools:

Installatie stappen Microsoft SQL Server 2012 Express With Tools: Versie: 2012120303 Pagina 1 van 7 Installatie stappen Microsoft SQL Server 2012 Express With Tools: Wij adviseren om de installatie te doen met een gebruiker met volledige rechten. Dit stappenplan is gebasseerd

Nadere informatie

1. Schakel je computer in (verbonden met het internet) en sluit je Reader aan op je computer met de meegeleverde USB-kabel

1. Schakel je computer in (verbonden met het internet) en sluit je Reader aan op je computer met de meegeleverde USB-kabel Sony en bol.com bundelen hun krachten om Digitaal Lezen gemakkelijk en plezierig te maken. De beste Reader met het grootste assortiment aan digitale boeken binnen handbereik! Stap 1: Download de Reader

Nadere informatie

ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING

ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING Wanneer je een gratis RoboMind Academy Account aanmaakt krijg je daarbij ook een gratis 30-dagen trial licentie voor de offline RoboMind Desktop software.

Nadere informatie

Installatie van de Arces applicatie. Win 8.1

Installatie van de Arces applicatie. Win 8.1 Win 8.1 26/09/2016 Dit document beschrijft hoe u de Arces software kunt installeren. Het benodigde installatiebestand kan worden gedownload op : https://www.arces.be/downloads/arces.exe Voorafgaand aan

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2008R2

Installatie SQL Server 2008R2 Installatie SQL Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een Windows

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 4 september 2012 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker

Nadere informatie

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Server v5.2.x

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Server v5.2.x TOEGANGSCONTROLE Installatie Handleiding AxiomV Server v5.2.x Versie 5.2.x uitgave februari 2012 HLB25V1.0 Pagina 1 van 14 Installatie Handleiding Inleiding Geachte klant, Deze handleiding beschrijft de

Nadere informatie

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019 Solid Edge 2019 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het updaten van de Standard Parts naar eerdere Solid Edge versies. Voor een gedetailleerd overzicht en uitleg van alle wijzigingen in Solid

Nadere informatie

SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 11 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik smartphone naar Android 4.0.4 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP.

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Datum: 05-01-2010 Door: B. Boonstra / J. Brouwer Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1.0 DE SOFTWARE EN DE INSTELLINGEN... 4 1.1 DOWNLOADEN....

Nadere informatie

TAB364 GOTAB GRAVITY 8 TABLET ANDROID 4.1.1 JELLY BEAN UPGRADE INSTRUCTIES

TAB364 GOTAB GRAVITY 8 TABLET ANDROID 4.1.1 JELLY BEAN UPGRADE INSTRUCTIES TAB364 GOTAB GRAVITY 8 TABLET ANDROID 4.1.1 JELLY BEAN UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle

Nadere informatie

Sportdienst Brugge. Handleiding. Google Drive, Dropbox of WeTransfer

Sportdienst Brugge. Handleiding. Google Drive, Dropbox of WeTransfer Sportdienst Brugge Handleiding Google Drive, Dropbox of WeTransfer Inhoud Handleiding bestanden uploaden... 1 Google Drive... 1 Dropbox... 11 WeTransfer... 20 Handleiding bestanden uploaden Google Drive

Nadere informatie

Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad.

Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad. Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad. Op het internet zijn heel wat tools te vinden om een computer van op afstand over te nemen, denken we aan LogMeIn, NTR-Connect,. Beperking van deze

Nadere informatie

Software updaten vanaf versie 18.01

Software updaten vanaf versie 18.01 Software updaten vanaf versie 18.01 Installatie van Email: support@orditool.com www.orditool.com Dit document bevat informatie die te allen tijde gewijzigd kan worden door Orditool Belgium NV. Installatie:

Nadere informatie

TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES

TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

GETEST EN WERKEND BEVONDEN VOOR ALLE NIEUWE EURO BILJETTEN!

GETEST EN WERKEND BEVONDEN VOOR ALLE NIEUWE EURO BILJETTEN! Wanneer een nieuw bankbiljet wordt uitgegeven, is het noodzakelijk dat u een update van de AT100 uitvoert. Gelieve de volgende instructies stap voor stap te volgen. GETEST EN WERKEND BEVONDEN VOOR ALLE

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows XP Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows XP... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Vigor Firm w are Upgrade Procedure V2.0 Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Inhoudsopgave FIRMWARE UPGRADE PROCEDURE...1 INHOUDSOPGAVE...1 VOORBEREIDING...2

Nadere informatie

STARTGIDS AUTODESK ABONNEMENTEN

STARTGIDS AUTODESK ABONNEMENTEN Samenwerken aan uw oplossing! STARTGIDS AUTODESK ABONNEMENTEN Ik heb een Autodesk abonnement aangeschaft, wat moet ik nu doen? www.icn-solutions.nl Stap 1: Check uw e-mail Na het verwerken van uw order

Nadere informatie

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Datum: 17-10-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Het programma downloaden.... 3 Het programma downloaden... 4 De installatie van het programma... 6 Het

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista 5.0 9.3.1.3 Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista Inleiding Druk dit document af en voer de opdrachten uit; Bij deze praktijkoefening ga je een printer installeren. Je gaat

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Installatie Today s Pro

Installatie Today s Pro Installatie Today s Pro Ga je voor de eerste keer met Today s Pro aan de slag, heb je een nieuwe computer aangeschaft, of wil je Today s Pro gewoon opnieuw installeren? In deze instructie lees je hoe je

Nadere informatie