Eén document met daarin alles wat u wilt weten over uw PBX-centrale

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eén document met daarin alles wat u wilt weten over uw PBX-centrale"

Transcriptie

1 Eén document met daarin alles wat u wilt weten over uw PBX-centrale

2

3 Inhoudsopgave Inleiding Belcentrale opleidingen De internetverbinding Een gescheiden netwerk Zakelijk xdsl van Belcentrale De firewall instellen De mogelijkheden Telefoonnummers Wachtmuziek Antwoordapparaat Keuzemenu Wachtrij Tijdsintervallen Doorschakelingen Fax over IP Gespreksopname Conferentiegesprek Algemeen adresboek Desktop Module / TAPI Belcentrale Call-API Het dialplan Inkomende oproepen Uitgaande oproepen Technische codes Verkorte codes Overige codes Extra functies Terminologie Ruimte voor notities...39

4

5 Allereerst willen wij u van harte welkom heten bij Belcentrale. Door te kiezen voor onze diensten, kiest u voor betrouwbaarheid, schaalbaarheid, flexibiliteit en betaalbaarheid. Wij hopen dat u in de toekomst voorspoedige zaken tegemoet mag zien en dat onze diensten hier maximaal aan bij mogen dragen. Deze handleiding is aan u verstrekt om u bekend te maken met onze diensten en alle mogelijkheden hiervan. U vindt hier zowel de standaardprocedures als meer gedetailleerde functionaliteiten die u kunt toepassen op onze diensten. In het volgende hoofdstuk, hoofdstuk 2, vindt u informatie over de opleidingen die Belcentrale biedt. Hoofdstuk 3 bespreekt de vereisten voor uw internetverbinding. In hoofdstuk 4 kunt u alles lezen over de mogelijkheden van uw PBX-centrale. Alles over het begrip dialplan vindt u in hoofdstuk 5. De technische codes voor uw toestel vindt u in hoofdstuk 6. Ten slotte vindt u in hoofdstuk 7 een lijst met termen die in dit document gebruikt worden en mogelijk toelichting vereisen. Wij vertrouwen erop dat deze handleiding een antwoord op al uw vragen biedt. Heeft u echter toch nog vragen, suggesties of opmerkingen, dan vernemen wij die graag van u. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer of het e- mailadres info@belcentrale.nl. In hoofdstuk 2 vindt u informatie over de Belcentrale opleidingen, een geschikte gelegenheid om uw personeel bekend te maken met uw PBXcentrale. Daarnaast vindt u meer informatie op onze website:

6 Om uw personeel zo goed mogelijk gebruik te kunnen laten maken van uw PBX-centrale, biedt Belcentrale opleidingen, volledig verzorgd door onze professionals. Tijdens deze opleidingen demonstreren onze professionals onze diensten en wordt uw personeel getraind. Uiteraard wordt de basiskennis over uw PBX-centrale besproken, maar ook onderwerpen over specifieke onderdelen van uw telefooncentrale komen aan de orde. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om alle vragen van uw personeelsleden te beantwoorden. De volgende onderwerpen worden behandeld tijdens de instructieblokken: / De mogelijkheden van het dialplan / Het instellen van een telefoontoestel / Het gebruiken van het control panel Voor meer informatie over de Belcentrale opleidingen kunt u terecht bij onze salesafdeling via het telefoonnummer (optie 1) of het adres sales@belcentrale.nl.

7 Om gebruik te kunnen maken van Voice over Internet Protocol (VoIP) heeft u een internetverbinding nodig. Via uw internetverbinding kunnen uw telefoontoestellen verbinding maken met onze servers om vervolgens gesprekken aan te nemen of op te zetten. Omdat u uiteraard wilt dat uw telefonie zo optimaal mogelijk verloopt, zijn er een aantal vereisten die gesteld worden aan uw internetverbinding. Belcentrale biedt xdsl-verbindingen die stabiel, betrouwbaar, voordelig en geschikt voor VoIP zijn. Hiervoor verwijzen wij u graag naar hoofdstuk 3.2: Zakelijk xdsl van Belcentrale. De onderstaand genoteerde vereisten zijn de minimale vereisten die wij adviseren voor uw internetverbinding: Downloadsnelheid / Minimaal 4 Mbps Uploadsnelheid / Minimaal 1 Mbps Firewall / Poorten 5060 (TCP/UDP) en > (UDP) moeten open staan Wanneer u gebruik gaat maken van VoIP, is het aan te raden om uw netwerken te scheiden. Dit houdt in dat u twee xdsl-verbindingen aanlegt, één voor uw computernetwerk en één voor uw telefonienetwerk. Op deze manier voorkomt u dat uw computerverkeer een negatieve invloed heeft op uw telefonieverkeer door veel bandbreedte in te nemen, en andersom.

8 Belcentrale biedt xdsl-verbindingen die stabiel, betrouwbaar, voordelig en geschikt voor VoIP zijn. Deze netwerken zijn uitvoerig getest met onze diensten en zijn ten zeerste aan te bevelen in combinatie met een PBX-centrale. Op dit moment biedt Belcentrale de volgende types xdsl-verbindingen: / Zakelijk ADSL / Zakelijk SDSL / Zakelijk VDSL / Zakelijk glasvezel Voor de precieze details over deze verbindingen verwijzen wij u graag naar onze website: Op sommige internetverbindingen zijn restricties van toepassing die uw verbinding beveiligen. Dit wordt in het modem of de router geregeld via de firewall. In de firewall kunt u uitzonderingen toevoegen die bepaald dataverkeer toestaan, in plaats van dit te blokkeren. Voor VoIP-verkeer zijn de volgende instellingen van toepassing: Poort / 5060 Protocol / TCP en UDP Poort / tot en met Protocol / UDP In sommige firewalls zijn deze instellingen reeds samengevat onder de naam Session Initiation Protocol (SIP). Voor meer informatie of ondersteuning bij het instellen van uw firewall kunt u terecht bij onze support-afdeling via het telefoonnummer (optie 2) of het e- mailadres support@belcentrale.nl.

9 Eén van de voordelen van onze diensten is dat wij uw PBX-centrale te allen tijde kunnen aanpassen of uitbreiden. Nadat uw toestellen zijn aangesloten op onze centrale, bent u niet gebonden aan de installatie die u op dat moment heeft aangesloten. Omdat de configuratie van uw PBX-centrale bij ons op de server staat en niet bij u op kantoor, kunnen wij uw centrale uitbreiden, zonder dat daar een monteur voor langs hoeft te komen. In dit hoofdstuk vindt u een selectie van de mogelijkheden die Belcentrale u kan bieden. Voor advies op maat kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via het telefoonnummer (optie 1) of het adres info@belcentrale.nl. Wanneer u overstapt van uw huidige telecomprovider naar Belcentrale, is het uiteraard wenselijk dat u bereikbaar blijft op uw huidige telefoonnummers. Daarnaast kunt u ook nieuwe telefoonnummers aanvragen, om met uw PBX-centrale mee te schalen. Voor meer informatie over het meenemen van uw telefoonnummers of het aanvragen van nieuwe telefoonnummers kunt u terecht bij onze sales-afdeling via het telefoonnummer (optie 1) of het adres sales@belcentrale.nl. Het meenemen van uw oude telefoonnummers naar een nieuwe telecomprovider noemen wij porteren. Ook wanneer u overstapt van uw huidige telecomprovider naar Belcentrale, kunnen uw telefoonnummers worden geporteerd. Dit kan direct tijdens de overstap, of op een later tijdstip. Door uw nieuwe PBX-centrale gereed te maken alvorens uw telefoonnummers worden geporteerd, verloopt de overstap geheel vlekkeloos. Een portering duurt gemiddeld twee tot drie weken, afhankelijk van de leverancier en het type nummer. Naast het porteren van uw huidige telefoonnummers kunt u ook nieuwe telefoonnummers aanvragen. Deze kunnen flexibel aan uw PBX-centrale gekoppeld worden, zonder dat u daar zelf iets extra s voor hoeft in te stellen op uw toestellen. Op deze manier kunt u eenvoudig een nieuw telefoonnummer voor een afdeling of personeelslid aanvragen. U bent niet meer afhankelijk van netnummers of landcodes, dus u kunt virtueel op meerdere locaties telefonisch bereikbaar zijn. Daarnaast kunt u ook servicenummers aanvragen, zoals 088-nummers, 0800-nummers en 0900-nummers.

10 Wanneer u met uw toestel een gesprek in de wacht zet, hoort de persoon aan de andere kant van de lijn de wachtmuziek zoals die bij ons op de server staat ingesteld. Standaard bestaat deze uit een drietal nummers die zorgvuldig door ons zijn verkozen. Uiteraard is het ook mogelijk om uw eigen muziek of reclameboodschap als wachtmuziek in te stellen. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze supportafdeling via het dialplan-freeform in uw control panel. Zij zullen u dan informeren over de eisen die wij stellen aan wachtmuziek en hoe u de geluidsbestanden kunt aanleveren. Met een antwoordapparaat op uw PBX-centrale mist u nooit meer een inkomend gesprek. Op elke extensie van uw PBX-centrale kunt u een antwoordapparaat instellen. Dit doet u via het control panel op Wij bieden u de gelegenheid om een melding of de ingesproken boodschap als bijlage via e- mail te krijgen wanneer er een nieuw bericht in uw antwoordapparaat staat. Dit is een extra functionaliteit bovenop uw antwoordapparaat die u gratis bij onze support-afdeling kunt aanvragen. Naast een melding via kunt u ook een melding op uw telefoontoestel krijgen bij een nieuw bericht. Dit staat bekend onder de term Message Waiting Indicator. Meer informatie over deze functionaliteit en hoe u deze kunt instellen kunt u verkrijgen bij onze supportafdeling. Om uw antwoordapparaat aan te zetten op uw extensie volgt u de volgende stappen: 1. Log in op uw control panel via onze website: 2. Kies voor Mijn producten. 3. Selecteer de extensie waar u het antwoordapparaat op wilt aanzetten. 4. Kies voor Voic . 5. Onder het kopje Voic , selecteer Instellingen in plaats van Beluisteren.

11 6. Selecteer de volgende (geadviseerde) instellingen: / Voic actief / Ja / Voic wachtwoord / 444 / Voic antwoordt automatisch na / 30 seconden / Autodelete boodschappen na / 30 dagen / Voeg extensie toe aan bedrijfsdirectory / Ja / Voic naar / Stuur boodschap per 7. Klik op Aanpassingen opslaan. Uw antwoordapparaat is nu ingeschakeld op de geselecteerde extensie. U kunt de welkomstboodschap van uw antwoordapparaat op twee manieren instellen. De eerste manier is door een geluidsfragment naar onze support-afdeling te en. Wij kunnen uw geluidsfragment vervolgens koppelen aan uw antwoordapparaat. Op deze manier heeft u de gelegenheid om het geluidsfragment te bewerken of door een professionele stem in te laten spreken. Om de welkomstboodschap aan uw antwoordapparaat te koppelen kunt u contact opnemen met onze support-afdeling via het dialplan-freeform in uw control panel. Zij zullen u dan informeren over de eisen die wij stellen aan geluidsbestanden en hoe u deze kunt aanleveren. Een andere manier om uw welkomstboodschap in te stellen is door naar het antwoordapparaat te bellen vanaf één van uw toestellen. De volgende stappen kunt u uitvoeren vanaf uw toestel: 1. Bel naar *95[extensienummer]. Mijn producten 2. U hoort nu de huidige welkomstboodschap. 3. Druk tijdens het horen van de welkomstboodschap op de toets *. 4. Voer vervolgens uw wachtwoord in. Het standaardwachtwoord is 444. Sluit af met de toets #. 5. Kies voor optie 0 om de Mailbox options te openen. 6. Kies voor optie 1 om de Unavailable message op te nemen. 7. Wacht op de starttoon en begin met het inspreken van uw welkomstboodschap. 8. Wanneer u klaar bent met het inspreken drukt u op de toets # om te stoppen met opnemen. 9. Kies vervolgens een van de volgende opties om verder te gaan: 1. Accepteer de nieuwe welkomstboodschap. (/ stap 10) 2. Beluister de zojuist opgenomen welkomstboodschap. (/ stap 9) 3. Opnieuw een welkomstboodschap inspreken. (/ stap 7) 10. U kunt de verbinding nu verbreken.

12 Uw welkomstboodschap is nu gewijzigd en wordt afgespeeld wanneer uw antwoordapparaat een inkomend gesprek opneemt. Het wachtwoord van uw antwoordapparaat gebruikt u om toegang te krijgen tot de instellingen en de ingesproken berichten. Standaard is dit wachtwoord ingesteld als 444. Wij raden u aan uw wachtwoord te wijzigen naar iets persoonlijks. Dit kunt u onder anderen doen via het control panel op Meer informatie hierover vindt u bij stap 6 in hoofdstuk 4.3.1: Antwoordapparaat aanzetten. Een andere manier om uw wachtwoord te wijzigen is door naar het antwoordapparaat te bellen vanaf één van uw toestellen. De volgende stappen kunt u uitvoeren vanaf uw toestel: 1. Bel naar *95[extensienummer]. Mijn producten 2. Druk tijdens het horen van de welkomstboodschap op de toets *. 3. Voer vervolgens uw wachtwoord in. Het standaardwachtwoord is 444. Sluit af met de toets #. 4. Kies voor optie 0 om de Mailbox options te openen. 5. Kies voor optie 5 om uw Password te wijzigen. 6. Voer uw nieuwe wachtwoord in en sluit af met de toets #. 7. Voer uw nieuwe wachtwoord nogmaals in ter bevestiging en sluit af met de toets #. 8. U kunt de verbinding nu verbreken. Het wachtwoord van uw antwoordapparaat is nu gewijzigd en kan voortaan worden gebruikt om toegang te krijgen tot de instellingen en de berichten van uw antwoordapparaat. Met een keuzemenu kunt u uw klanten nog beter van dienst zijn door ze in een interactief keuzemenu te laten kiezen voor bijvoorbeeld een bepaalde afdeling binnen uw onderneming. Op deze manier komen inkomende gesprekken op uw algemene nummer direct bij de juiste personen terecht, waardoor er minder hoeft te worden doorgeschakeld en de dienstverlening aanzienlijk verbeterd wordt. De mogelijkheden binnen een keuzemenu zijn onbegrensd en zeer flexibel. U kunt bijvoorbeeld een optie in het hoofdmenu, het eerste keuzemenu dat mensen te horen krijgen, koppelen aan een nieuw submenu, en daar vervolgens ook weer een submenu aan koppelen. Daarnaast kunt u verschillende contexten instellen, bijvoorbeeld één tijdens kantooruren, één buiten kantooruren, één voor het weekend en één voor de feestdagen. Aan iedere context kunt u een verschillende boodschap koppelen en vervolgens bepalen wat er in die

13 context moet gebeuren. Hieronder vindt u een greep uit de vele mogelijkheden als vervolgactie: / Het gesprek in een nieuwe context plaatsen / Het gesprek in een wachtrij plaatsen / Het gesprek naar een of meerdere extensies doorverbinden / Het gesprek naar een mobiele telefoon doorverbinden / Het gesprek door een antwoordapparaat laten beantwoorden / Het gesprek ophangen / of een andere vervolgactie die voldoet aan uw wensen Omdat het instellen van een keuzemenu veel details met zich meebrengt, wordt uw keuzemenu altijd ingesteld door één van onze professionals. Uiteraard worden uw wensen precies zo verwerkt zoals u deze aan ons aanlevert. Onze professionals kunnen u een persoonlijk advies geven over een geschikte oplossing voor uw onderneming. U kunt contact opnemen met onze sales-afdeling via het telefoonnummer (optie 1) of het adres sales@belcentrale.nl. Wanneer u meerdere telefoongesprekken tegelijk verwacht en wilt voorkomen dat deze mensen voortijdig ophangen, is een wachtrij precies wat u nodig heeft om uw dienstverlening te verbeteren. Met een wachtrij kunt u inkomende oproepen gelijk aannemen door ze in de wachtrij te plaatsen. Wanneer er minstens één gesprek in de wachtrij staat, worden de telefoons van uw werknemers gebeld, uiteraard onder de voorwaarde dat zij niet reeds in gesprek zijn. De mogelijkheden binnen een wachtrij zijn zeer uitgebreid, zodat deze precies naar uw wensen kan worden ingesteld. Zo kan er een welkomstbericht worden afgespeeld, kan de huidige positie binnen de wachtrij worden uitgesproken, en kan de wachtmuziek worden aangepast (zie hoofdstuk 4.2: Wachtmuziek). Daarnaast kunt u mensen in de wachtrij de keuze geven om op een toets te drukken, om vervolgens bijvoorbeeld naar een antwoordapparaat doorverbonden te worden. Of u kunt mensen automatisch naar een antwoordapparaat doorverbinden, wanneer er te veel mensen in de wachtrij staan of wanneer zij reeds te lang in de wachtrij staan. Zoals u ziet, zijn de mogelijkheden van een wachtrij zeer flexibel.

14 In het control panel op vindt u een zeer uitgebreid rapportage over uw wachtrij, inclusief grafische presentatie door middel van grafieken. Het rapportage is onderverdeeld in de volgende onderdelen: / Overzicht / Beantwoord / Niet beantwoord / Gesprek distributie / Agenten Omdat het instellen van een wachtrij veel details met zich meebrengt, wordt uw wachtrij altijd ingesteld door één van onze professionals. Uiteraard worden uw wensen precies zo verwerkt zoals u deze aan ons aanlevert. Onze professionals kunnen u een persoonlijk advies geven over een geschikte oplossing voor uw onderneming. U kunt contact opnemen met onze sales-afdeling via het telefoonnummer (optie 1) of het adres sales@belcentrale.nl. Met de tijdsintervallen-functionaliteit kunt u per tijdseenheid bepalen wat er met een gesprek moet gebeuren. Via het control panel op kunt u tijdsintervallen instellen die u vervolgens kunt gebruiken bij het instellen van uw doorschakelingen. Onderstaand vindt u een beschrijving hoe u een tijdsinterval voor uw lunchpauze kunt instellen voor een extensie op uw PBX-centrale: 1. Log in op uw control panel via onze website: 2. Kies voor Mijn producten. 3. Selecteer de extensie waar u de tijdsinterval op wilt instellen. 4. Kies voor Tijdsintervallen. 5. Kies voor Aanmaken. 6. Selecteer de volgende instellingen: / Naam / Lunchpauze / Algoritme / Individuele dagen / Begint op uur / 12:30 / Eindigt op uur / 13:30 / Start weekdag / Maandag / Eind weekdag / Vrijdag / Start datum / 1 / Eind datum / 31 / Maand / Klik op Aanpassingen opslaan.

15 Er is nu een tijdsinterval gemaakt voor uw lunchpauze die u kunt gebruiken bij de doorschakelingen van deze extensie. Wanneer u bijvoorbeeld een tijdsinterval wilt aanmaken voor buiten uw kantooruren van maandag tot en met vrijdag, zult u drie tijdsintervallen aan moeten maken: / Eén tijdsinterval van 00:00 uur tot 09:00 uur, van maandag tot en met vrijdag. / Eén tijdsinterval van 17:30 uur tot 23:59 uur, van maandag tot en met vrijdag. / Eén tijdsinterval van 00:00 uur tot 23:59 uur, van zaterdag tot en met zondag. Dit zijn uiteraard voorbeelden en u bent geheel vrij om uw eigen tijdsintervallen te maken en te verwijderen. Op onze website vindt u video s, zogenaamde tutorials, die u demonstreren hoe u tijdsintervallen kunt aanmaken. Heeft u echter nog meer ondersteuning nodig bij het instellen van tijdsintervallen, dan kunt u contact opnemen met onze support-afdeling via het telefoonnummer (optie 2) of het adres support@belcentrale.nl. Met doorschakelingen kunt u bepalen hoe een inkomend gesprek binnen uw PBXcentrale wordt gedistribueerd. Naast intern doorschakelen kunt u ook door laten schakelen naar een mobiele telefoon of ander extern telefoonnummer. Op deze manier zorgt u er bijvoorbeeld voor dat een inkomend gesprek op meerdere extensies overgaat. Ook de tijdsintervallen (zie hoofdstuk 4.6: Tijdsintervallen) kunt u bij de doorschakelingen gebruiken om binnen een bepaald tijdsblok een doorschakeling te activeren. Zo kunt u buiten kantooruren de voic laten activeren, of tijdens uw lunchpauze het gesprek naar een andere extensie door laten schakelen. Onderstaand vindt u een beknopte omschrijving van hoe u een doorschakeling kunt aanmaken: 1. Log in op uw control panel via onze website: 2. Kies voor Mijn producten. 3. Selecteer de extensie waar u de doorschakeling op wilt instellen. 4. Kies voor Doorschakelingen. 5. Kies voor Aanmaken.

16 6. Bij Stap 1 selecteert u de actie die u wilt laten uitvoeren door de doorschakeling: / Bezet / Een signaal terugsturen dat het toestel bezet is en ophangen. / Congestie / Een signaal terugsturen dat het toestel te druk is en ophangen. / Hang op / Zonder verdere melding het gesprek ophangen. / Doorverbinden / Het gesprek intern of extern doorschakelen. / Cascade / Het gesprek als een waterval door laten schakelen. 7. Bij Stap 2 kunt u selecteren bij welke bellers de doorschakeling moet worden geactiveerd. Meestal selecteert u hier dat het Niet uit maakt, dus alles. 8. Bij Stap 3 kunt u selecteren wanneer er doorgeschakeld moet worden. Hier selecteert u Altijd of Full month wanneer u te allen tijde deze doorschakeling wilt activeren, of u kunt een tijdsinterval selecteren die u voor de betreffende extensie heeft aangemaakt. 9. Vervolgens kunt u bij Afronden kiezen uit de volgende opties: / Positie / Op welke positie deze doorschakeling moet komen te staan. / Met toets / Met welke toets u de doorschakeling wilt kunnen (de)activeren. / Final / Hiermee bepaalt u of er na deze doorschakeling nog andere doorschakelingen moeten worden afgehandeld, of dat er na het in werking stellen van deze doorschakeling moet worden gestopt met doorschakelen. De mogelijkheden met doorschakelingen zijn zeer breed en kunnen uw PBXcentrale ten zeerste optimaliseren. Op onze website vindt u video s, zogenaamde tutorials, die u demonstreren hoe u doorschakelingen kunt aanmaken. Heeft u echter nog meer ondersteuning nodig bij het instellen van doorschakelingen, dan kunt u contact opnemen met onze support-afdeling via het telefoonnummer (optie 2) of het adres support@belcentrale.nl. Met de dienst Fax over Internet Protocol (FoIP) kunt u uw faxverkeer volledig digitaliseren. Zowel inkomend als uitgaand faxverkeer gaat voortaan niet meer via uw faxapparaat, maar via uw box, ongeacht op welke locatie u zich bevindt. Met een FoIPextensie kunt u nog steeds gebruik blijven maken van het traditionele faxplatform, alleen dan op een moderne manier. Een inkomend faxbericht wordt als voorheen naar uw faxnummer verstuurd, ongeacht of de afzender ook gebruik maakt van FoIP of nog een traditioneel faxapparaat gebruikt. Het faxbericht wordt ontvangen door onze server en omgezet in een.pdf-bestand. Dit bestand wordt vervolgens als bijlage naar het adres verstuurd dat u in het control panel kunt aanpassen. Deze bevat naast de verzonden bijlage ook het telefoonnummer van de afzender en het tijdstip van ontvangen. Overigens worden inkomende faxberichten gefilterd door onze anti-spam beveiliging, zodat u geen ongewenste berichten ontvangt.

17 Om uitgaand te kunnen faxen, kunt u het bericht als bijlage en naar onze server, die het vervolgens zal omzetten in een traditioneel, analoog faxsignaal. Om te kunnen en naar onze server, moet uw adres wel worden geaccepteerd door onze server. De te accepteren adressen kunt u doorgeven aan onze support-afdeling via het telefoonnummer (optie 2) of het adres support@belcentrale.nl. De volgende gegevens kunt u invoeren bij het opstellen van een nieuwe aan onze server: / Aan / fax@pbx14.belcentrale.nl / Onderwerp / Het telefoonnummer van de ontvanger(s) waarnaar u het faxbericht wilt verzenden. Als u meerdere ontvangers wilt instellen, kunt u deze scheiden door middel van het puntkomma-teken (;). / Bijlage / Het document dat u wilt verzenden naar de ontvanger(s). De volgende vereisten worden gesteld aan de bijlagen en de / Bestandsextensie /.tif,.jpg of.pdf / Maximale grootte / 10 MB (totaal) / Maximaal aantal pagina s / 10 pagina s / Maximaal aantal bijlagen / 5 bestanden / Maximaal aantal ontvangers / 5 ontvangers Nadat u een faxbericht heeft verzonden via naar onze server, moet u deze eerst nog bevestigen. Zodra onze server uw bericht heeft ontvangen en geaccepteerd, verzendt deze een naar uw adres met daarin een bevestigingslink. Wanneer u daar op klikt, wordt het faxbericht bevestigd en zal het bericht zo spoedig mogelijk worden verzonden. Het opnemen van gesprekken kan uw telefonische dienstverlening in vele opzichten verbeteren. Zo kunt u bijvoorbeeld de kwaliteit van een gesprek achteraf beoordelen. Daarnaast heeft u altijd nog een naslagwerk wanneer er zich later vragen opdoen over een bepaald telefoongesprek. Via het control panel op kunt u verschillende manieren instellen waarop de gespreksopname wordt geactiveerd. De volgende instellingen zijn mogelijk: / De gespreksopname nooit activeren / De gespreksopname activeren wanneer u een conferentiegesprek opent / De gespreksopname activeren wanneer u tijdens een gesprek op *1 drukt / De gespreksopname activeren wanneer u een nieuw gesprek start De opgenomen gesprekken kunt u via het control panel opslaan naar uw computer of afluisteren via uw browser.

18 Een conferentiegesprek is een gesprek waarin meer dan twee deelnemers met elkaar kunnen communiceren. Tijdens zo n gesprek kunt u bijvoorbeeld een telefonische vergadering houden. Meerdere deelnemers kunnen deelnemen in een dergelijk conferentiegesprek, ongeacht of zij zijn aangesloten op uw PBX-centrale of niet. Ook mobiele, vaste en internationale gebruikers kunnen dus gewoon deelnemen. Het opzetten van een conferentiegesprek kan op diverse manieren. U kunt bijvoorbeeld een bepaald telefoonnummer aan de conferentiekamer toekennen, zodat mensen direct kunnen deelnemen. Ook kunt u een gesprek doorschakelen naar de conferentiekamer door ze eerst naar uw receptionist(e) te laten bellen. Alvorens u kunt gaan deelnemen in een conferentiegesprek, moet de conferentiekamer worden opgezet. Dit doet u vanaf de extensie waar de conferentiefunctie op ingesteld staat: 1. Bel vanaf uw extensie naar 8[extensienummer]. Mijn producten 2. Zeg uw naam en toets #. 3. De conferentiekamer wordt opgezet en het conferentienummer wordt uitgesproken. Schrijf deze op voor toekomstig gebruik. 4. Er wordt wachtmuziek gespeeld tot er een tweede deelnemer in de conferentiekamer komt. Vanaf nu is de conferentiekamer geopend en kunnen nieuwe deelnemers toetreden. U bent tevens aangemeld als beheerder van de conferentiekamer. Om hulp te krijgen tijdens het conferentiegesprek, toets #. 1. Bel vanaf uw extensie naar 8[extensienummer] of schakel een ander gesprek door naar 8[extensienummer]. Mijn producten 2. Zeg uw naam en toets #. 3. U wordt toegevoegd in de conferentiekamer en er wordt uitgesproken hoeveel andere deelnemers er in de kamer zijn. Vanaf nu bent u deelnemer in de conferentiekamer. Om hulp te krijgen tijdens het conferentiegesprek, toets #.

19 Een algemeen adresboek is een adresboek dat opgeslagen wordt op onze servers en vervolgens door ieder toestel ingezien kan worden. Dit adresboek maakt gebruik van het Lightweight Directory Access Protocol (LDAP), een protocol dat door vele platforms wordt ondersteund. Het instellen van uw adresboek gaat via het control panel op 1. Log in op uw control panel via onze website: 2. Kies voor Mijn producten. 3. Kies voor Directory. Hier vindt u de reeds bestaande adresboeken en kunt u een nieuwe aanmaken. Wanneer u een adresboek selecteert, kunt u regels toevoegen of wijzigen. Wanneer u een wijziging maakt, wordt dit automatisch voor alle gebruikers ingesteld. Na een adresboek geopend te hebben, vindt u onderaan de pagina details over hoe u uw toestel kunt instellen. Heeft u echter meer ondersteuning nodig bij het instellen of gebruiken van uw algemene adresboek, dan kunt u te allen tijde contact opnemen met onze support-afdeling via het telefoonnummer (optie 2) of het adres support@belcentrale.nl. De Belcentrale Desktop Module is een uitbreiding op uw PBX-centrale die u in staat stelt om met uw computer uw telefoontoestel aan te sturen. Zo kunt u gesprekken vanaf uw computer starten via de Belcentrale Desktop Module, Microsoft Outlook of uw browser. Om gebruik te kunnen maken van de Belcentrale Desktop Module moet de gratis Call-API functionaliteit zijn geactiveerd voor uw extensie(s). Deze functionaliteit kunt u aanvragen via het freeform-formulier in het control panel op U kunt de Belcentrale Desktop Module downloaden van onze website Download deze naar uw computer en voer het volgende bestand uit: Belcentrale Desktop Module Setup.exe.

20 Voer vervolgens de volgende stappen uit: 1. Klik op Next. 2. Selecteer de gewenste componenten en klik op Next. 3. Lees de gebruikersovereenkomst en klik op I Agree. 4. Selecteer het pad van de installatie en klik op Install. 5. Wanneer de installatie gereed is, klikt u op Finish. Om de Belcentrale Desktop Module in te stellen, voert u de volgende stappen uit: 1. Ga naar Start / Alle programma s / Belcentrale Desktop Module / Belcentrale Caller. 2. Rechts onderin uw taakbalk verschijnt het icoontje van de Belcentrale Caller. 3. Klik hier met de rechtermuisknop op en selecteer Settings. 4. Selecteer het tabblad Server. 5. Hier kunt u de Call-API gegevens invullen die u van onze support-afdeling heeft ontvangen: / Server / De proxyserver waar uw PBX-centrale op staat / Username / Uw Call-API gebruikersnaam / Password / Uw Call-API wachtwoord / Port / Selecteer het tabblad Extensions. 7. Klik op Add. 8. Voer bij Extension de gebruikersnaam van uw extensie in en laat het Protocol op SIP staan.

21 9. Klik op OK. De Belcentrale Desktop Module zal nu verbinding maken met uw PBX-centrale. Wanneer de verbinding met succes tot stand is gebracht, wordt het icoontje rechts onderin de taakbalk groen. Met de Belcentrale Caller kunt u gesprekken starten vanaf uw computer. Wanneer u vanaf uw computer een telefoonnummer belt, zal onze server eerst naar uw eigen toestel bellen. Zodra u deze opneemt, zal het gesprek met het ingevoerde telefoonnummer worden gestart. Voer de volgende stappen uit om een gesprek te starten met de Belcentrale Caller: 1. Klik rechts onderin uw taakbalk met de rechtermuisknop op het groene icoontje van de Belcentrale Caller. 2. Selecteer Place a call. 3. Voer bij Phone number het telefoonnummer in dat u wilt bellen en druk op Dial. 4. Wacht tot de server uw toestel belt en neem deze op. Wanneer u de hoorn van de haak heeft gehaald, wordt het gesprek gestart en het ingevoerde telefoonnummer wordt gebeld. Ook bij inkomende oproepen helpt de Belcentrale Caller u door rechts onderin uw scherm een melding te weergeven en naast het telefoonnummer ook eventuele contactgegevens te weergeven.

22 De Belcentrale Outlook Module is een extensie voor Microsoft Outlook waarmee u vanuit Outlook contactpersonen kunt bellen. Voor de module is Microsoft Office Outlook 2007 vereist. Alvorens u gebruik kunt gaan maken van de Belcentrale Outlook Module, moet u deze instellen: 1. Klik rechts onderin uw taakbalk met de rechtermuisknop op het icoontje van de Belcentrale Caller. 2. Selecteer Settings. 3. Selecteer het tabblad Outlook. 4. Klik op Enable Outlook features. 5. Selecteer eventuele andere opties die u wenst in te stellen en klik op OK. Wanneer de Belcentrale Outlook Module is ingesteld kunt u Outlook opstarten. Wanneer u in het adresboek met de rechtermuisknop op een contactpersoon klikt, kunt u de Belcentrale Outlook Module selecteren om deze contactpersoon te bellen. In het scherm dat dan verschijnt, kunt u tevens selecteren welk telefoonnummer u van deze contactpersoon wilt bellen. U kunt ook uw contactpersonen naar de Belcentrale Outlook Module importeren uit Outlook. Dit doet u door de volgende stappen uit te voeren: 1. Klik rechts onderin uw taakbalk met de rechtermuisknop op het icoontje van de Belcentrale Caller. 2. Selecteer Place a call. 3. Klik op Options. 4. Selecteer Import Contacts en From Outlook. Wanneer de contactpersonen met succes zijn geïmporteerd, kunt u voortaan selecteren welke contactpersoon u wilt bellen via de lijst bij Contact. Vervolgens verschijnen onderin in de lijst Phone Numbers de telefoonnummers die bekend zijn voor deze contactpersoon. Stel dat er iemand belt die nog niet in uw adresboek staat, dan kunt u op het venster dat rechts onderin uw scherm verschijnt klikken om direct een nieuw contactpersoon aan te maken. De Belcentrale Browser Module stelt u in staat om telefoonnummers op websites direct vanuit uw browser te bellen. Voor deze module is Microsoft Internet Explorer of Mozilla Firefox vereist.

23 Alvorens u gebruik kunt gaan maken van de Belcentrale Browser Module, moet u deze instellen: / Ga naar Start / Alle programma s / Belcentrale Desktop Module / Settings. / Voer de volgende gegevens in: / Browser module is enabled / Ja / Hostname / De server waar uw PBX-centrale op staat, met het voorvoegsel / PBX Call Port / 1234 / Call API Username / Uw Call-API gebruikersnaam / Call API Password / Uw Call-API wachtwoord / Set CallerID to / Uw extensie / Call me to extension / Uw extensie / Klik op Apply. Wanneer de Belcentrale Browser Module met succes verbinding heeft gemaakt met onze server, kunt u uw browser opstarten. Verschijnt er een telefoonnummer in uw browser, dan wordt deze gemarkeerd door de module en kunt u dit telefoonnummer bellen door er op te klikken. Er wordt dan eerst door de server naar uw toestel gebeld. Het gesprek wordt gestart wanneer u uw telefoon opneemt.

24 Met de Belcentrale TAPI voor Microsoft Windows kunt u op dezelfde wijze gesprekken starten met andere systemen die TAPI koppelingen ondersteunen zoals Microsoft Dailer. In hoofdstuk : Belcentrale Browser Module vindt u een omschrijving van de instellingen voor de Belcentrale TAPI, alleen schakelt u de optie Browser module is enabled uit. Om de TAPI te gebruiken dient u vervolgens uw pc opnieuw op te starten. U kunt nu bijvoorbeeld met Microsoft Dialer gesprekken opzetten. In Microsoft Dialer gaat u hiervoor naar Bewerken en naar Opties. De Belcentrale Caller ondersteunt ook callto-links. De Belcentrale Browser Module zal het telefoonnummer uit de link halen en deze voor u bellen. Dit is bijvoorbeeld zeer handig wanneer u gebruik maakt van een intranet of wanneer u VoIP-telefonie wilt stimuleren via uw website. Om een callto-link in uw website te plaatsen, kunt u het volgende voorbeeld gebruiken: <a href= callto: >Belcentrale bellen</a> Met de Belcentrale Call-API kunt u vanaf afstand met uw pc uw telefonie bedienen en monitoren. Zo is het mogelijk om met deze interface gesprekken te starten, te beëindigen en te traceren. Op onze website vindt u een uitgebreide handleiding voor de Belcentrale Call- API, de Developer Guide. Surf hiervoor naar callapi.belcentrale.nl. De Call-API ondersteunt de volgende twee authenticatie-methodes: / Basic authentication / OAuth authentication De volgende opdrachten kunnen worden uitgevoerd met de Call-API: / MakeCall / Een gesprek starten / Hangup / Een gesprek beëindigen / Status / De status van de huidige gesprekken ophalen / Park / Een gesprek in de parkeerstand plaatsen / UnPark / Een gesprek uit de parkeerstand halen / OnHold / Een gesprek in de wachtstand plaatsen / OffHold / Een gesprek uit de wachtstand halen / PickUp / Een inkomend gesprek opnemen

25 / StartRecording / De gespreksopname tijdens een gesprek starten / StopRecording / De gespreksopname tijdens een gesprek stoppen / Transfer / Een gesprek doorverbinden / TransferToVoic / Een gesprek doorverbinden naar een antwoordapparaat / InviteToConference / Een deelnemer uitnodigen voor een conferentiegesprek / ListParkedCalls / Een lijst van de geparkeerde gesprekken opvragen / Report / Een overzicht van de gevoerde gesprekken opvragen / Presence / De status van een extensie bekijken Voor iedere soort extensie kunnen de volgende Call-API Events worden aangeroepen: / Dial-In / Bij inkomende gesprekken / Dial-Out / Bij uitgaande gesprekken / Hangup / Wanneer een gesprek wordt beëindigd Een request kan op twee manieren worden verzonden naar één van uw scripts: / GET / POST Bij een dergelijke request naar één van uw scripts, worden de volgende parameters standaard meegezonden: / CallID / Een uniek kernmerk voor het betreffende gesprek / CallerIDNum / Het telefoonnummer van de afzender / CallerIDName / De naam van de afzender / CalledDID / Het telefoonnummer dat gebeld wordt / CallStatus / De status van het gesprek / CallFlow / De richting van het gesprek / CallerExtension / De extensie die benaderd wordt / CalledNumber / Het telefoonnummer dat gebeld wordt / CallAPIID / Een kenmerk voor de Call-API Dergelijke requests kunnen ook uitgevoerd worden door een keuzemenu, waarbij ook uw specifieke variabelen meegezonden kunnen worden. Bijvoorbeeld een klantnummer, dat u in het keuzemenu kunt laten invoeren. Het activeren van de Call-API is gratis, maar niet standaard geactiveerd voor uw extensie. Voor de Call-API gebruikt u een unieke combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, deze zijn niet gelijk aan uw extensiegegevens. Deze gegevens kunt u aanvragen bij onze support-afdeling via het freeform-formulier in het control panel op

26 Het dialplan is de wijze waarop gesprekken binnen uw PBX-centrale worden afgehandeld. Bij het aanmaken van uw account op onze servers wordt uw eerste dialplan door één van onze professionals ontworpen. Vervolgens bent u zelf in staat het dialplan te wijzigingen via het control panel op Bij inkomende oproepen kan een gesprek op verschillende manieren worden afgehandeld. Alle oproepen van een bepaald telefoonnummer komen altijd op één extensie binnen. Dit kan een normale extensie zijn, maar ook bijvoorbeeld een keuzemenu, een wachtrij of een voic . Wanneer een telefoonnummer op een normale extensie binnenkomt, kunt u deze doorschakelen naar andere toestellen. Dit noemen wij een Ringall. Zo kunt u bijvoorbeeld een telefoonnummer op drie extensies tegelijk laten overgaan. Ook is een Cascade mogelijk, waarbij u kunt instellen na hoeveel seconden de eerstvolgende extensie gebeld moet worden. Door meerdere doorschakelingen achter elkaar te zetten, kunt u er voor zorgen dat een volgende doorschakeling wordt geactiveerd wanneer het gesprek niet wordt opgenomen tijdens de eerste doorschakeling. Zo kunt u bijvoorbeeld een gesprek na 30 seconden in de voic laten eindigen. Voor iedere extensie kan ingesteld worden met welk telefoonnummer deze moet uitbellen. Op die manier kunt u uw medewerkers met hun eigen telefoonnummer laten uitbellen, of met het telefoonnummer van hun afdeling. Daarnaast kunt u ook anoniem uitbellen, zodat de persoon die u belt uw telefoonnummer niet kan zien. Het instellen van uw uitgaande identiteit kunt u regelen via het control panel op Wijzigingen die u hier instelt, worden direct toegepast. U hoeft dus niet te wachten tot uw wijzigingen zijn doorgevoerd.

27 Met de technische codes kunt u via uw VoIP-toestel bepaalde PBX-functies direct in- of uitschakelen, zonder dat u zich daarvoor op het control panel hoeft aan te melden. Het is mogelijk dat bepaalde codes niet functioneren omdat deze eerst op de server ingeschakeld dienen te worden door één van onze medewerkers. In dat geval zal dit vermeld zijn bij de betreffende code. Wanneer er wordt gesproken over een extensienummer, bedoelen wij het extensienummer dat u kunt vinden in het control panel op Daar gaat u naar Mijn producten om uw extensies te bekijken. De cijfers achter het sterretje definiëren uw extensienummer. Bij de extensie 1234*1001 is uw extensienummer dus De technische codes zijn codes die u voor of tijdens een gesprek kunt invoeren op uw toestel. Bent u nog niet in gesprek, dan voert u de code in en belt u hier vervolgens naar. Tijdens een gesprek kunt u ook de technische codes gebruiken, en hoeft u ze enkel in te voeren om ze te activeren. #1 / direct doorverbinden naar een collega Wanneer u een beller wilt doorschakelen zonder tussenkomst van uw collega dan voert u eerst #1 in. U hoort nu een stem aangeven 'Transfer'. Voer nu het extensienummer in waarnaar u het gesprek wilt doorverbinden. Dit moet binnen een aantal seconden worden gedaan. De twee partijen zullen met elkaar verbonden worden. *2 / doorverbinden naar een collega met overleg Wilt u een beller doorverbinden naar een collega, maar eerst met deze collega overleggen, toets dan *2 tijdens het gesprek. U hoort Transfer, waarna u het extensienummer van uw collega kunt invoeren. Na het overleg hangt u op om het gesprek naar uw collega door te verbinden. #3[Extensienummer] / verbind een gesprek door naar de voic van een extensie Tijdens een gesprek kunt u de beller direct naar de voic doorverbinden door #3 te toetsen, gevolgd door het betreffende extensienummer. Het is mogelijk om een gesprek te parkeren wanneer deze niet meteen beantwoordt kan worden door een collega. Parkeren is eigenlijk een gesprek on hold zetten, u krijgt nu echter een nummer te horen. Dit nummer is de positie die het gesprek heeft gekregen in de parkeerplaats. Het gesprek blijft geparkeerd totdat iemand het gesprek oppakt. Wanneer een

28 gesprek te lang is geparkeerd wordt deze weer automatisch teruggenomen door degene die hem/haar heeft geparkeerd. #2 / gesprek parkeren Om een gesprek te parkeren moet #2 worden ingetoetst. Het systeem vertelt dan, wanneer er meerdere gesprekken geparkeerd staan, op welke positie het gesprek staat geparkeerd. *221 / gesprek uit het parkeren halen Om het eerste geparkeerde gesprek op te pakken, belt u naar *221. *225 / geselecteerde gesprek uit het parkeren halen Als er meerdere gesprekken geparkeerd zijn en u weet de positie niet, bel dan naar *225. Er wordt dan door het systeem aangegeven welke beller op welke positie staat. Met de * toets kan dan het gesprek worden opgepakt. Wanneer u van te voren weet op welke positie een gesprek staat, kunt u naar *225 gevolgd door de positie bellen, bijvoorbeeld *2258. *229 / het laatst geparkeerde gesprek oppakken Om het laatst geparkeerde gesprek op te pakken, belt u naar *229. *21 / oppakken van het eerste gesprek dat nog overgaat Wanneer de telefoon van uw collega overgaat, kunt u dit gesprek oppakken door op uw toestel *21 te bellen. *21[Extensienummer] / een gesprek oppakken Wanneer er meerdere telefoons overgaan en u wilt de telefoon van een bepaalde collega oppakken, kunt u bellen naar *21 gevolgd door het extensienummer van de collega, bijvoorbeeld * *70 / deactiveren van Call Waiting Met het deactiveren van de optie Call Waiting krijgt de persoon die u belt een in gesprek - toon wanneer u al in gesprek bent met iemand anders. Bel naar *70 en wacht tot het deactiveren is bevestigd. *71 / activeren van Call Waiting Om weer gebruik te maken van de voordelen van Call Waiting, belt u naar *71 op uw toestel en wacht u tot het activeren is bevestigd.

29 *85 / anoniem uitbellen Wilt u dat de andere partij uw telefoonnummer niet ziet wanneer u deze belt, bel dan naar *85. *65 / uitbellen met callerid Door te bellen naar *65 zal uw telefoonnummer weer te zien zijn wanneer u uitbelt. *95 / antwoordapparaat menu Bereik het menu van het antwoordapparaat door te bellen naar *95 op de extensie waarop deze actief is. *95[Extensienummer] / direct het antwoordapparaat bellen Bel naar *95 gevolgd door een extensienummer om direct naar het antwoordapparaat van deze extensie te bellen. Bij het gebruik van deze code hoort u de melding van de server, niet de ingesproken melding. Door * te toetsten tijdens deze melding, kunt u het menu bereiken. *950 / activeren en deactiveren van het antwoordapparaat Wanneer u snel het antwoordapparaat wilt activeren of deactiveren kunt u *950 intoetsen om de status van het antwoordapparaat te wijzigen. #3[Extensienummer] / verbind een gesprek door naar het antwoordapparaat van een extensie Tijdens een gesprek kunt u de beller direct naar het antwoordapparaat doorverbinden door #3 te toetsen gevolgd door het betreffende extensienummer. *72[Extensienummer] / activeren van standaard doorschakelen naar extensie Alle gesprekken worden automatisch doorgeschakeld naar de extensie. Dit kan door te bellen naar *72, gevolgd door het extensienummer waarnaar doorgeschakeld moet worden (bijvoorbeeld *72002). *73[Extensienummer] / deactiveren van standaard doorschakelen naar extensie Voor het deactiveren van het standaard doorschakelen, moet naar *73 worden gebeld, gevolgd door de extensienummer waarnaar werd doorgeschakeld. Wacht tot het gesprek is afgelopen. *74[Cijfercombinatie] / activeren en deactiveren van ingestelde doorschakeling In het control panel kunt u een doorschakeling aanmaken die geactiveerd en gedeactiveerd kan worden vanaf de betreffende extensie. Dit doet u door te bellen naar *74 gevolgd door de cijfercombinatie die u hiervoor bij het instellen heeft gekozen (bijvoorbeeld *7401).

30 *90[Extensienummer] / activeren van doorschakelen wanneer in gesprek Wanneer u in gesprek bent en een ander gesprek binnenkrijgt, kan dit gesprek worden doorgeschakeld naar een andere extensie. Dit doet u vooraf door te bellen naar *90, gevolgd door het extensienummer waarnaar doorgeschakeld moet worden. *91[Extensienummer] / deactiveren van doorschakelen wanneer in gesprek Voor het deactiveren van het doorschakelen wanneer u in gesprek bent, belt u naar *91, gevolgd door het extensienummer waarnaar werd doorgeschakeld. *92[Extensienummer] / activeren van doorschakelen bij geen antwoord Wanneer er niet binnen een bepaalde tijd wordt opgenomen, kan er automatisch worden doorgeschakeld naar een extensie. Het doorschakelen bij geen antwoord kan worden geactiveerd met *92, gevolgd door de extensie waarnaar doorgeschakeld moet worden. Het aantal seconden waarna wordt aangenomen dat er geen antwoord volgt, kunt u instellen via het control panel. *93[Extensienummer] / deactiveren van doorschakelen bij geen antwoord Voor het deactiveren van het doorschakelen bij geen antwoord, belt u naar *93, gevolgd door het extensienummer waarnaar werd doorgeschakeld. *78 / activeren van Do Not Disturb Wanneer u niet onderbroken wilt worden, kunt u deze optie activeren. De telefoon gaat dan niet over en uw toestel geeft de melding terug dat u bezet bent. *79 / deactiveren van Do Not Disturb Als u de Do Not Disturb optie wilt deactiveren, kunt u dat doen door naar *79 te bellen. *94 / luisteren naar de huidige tijd Door te bellen naar *94 kunt u de tijd opvragen. Dit is de tijd zoals deze op de PBX-server staat ingesteld.

31 *22 / opvragen van een naam uit de telefoonlijst Wanneer u iemand binnen uw bedrijf wilt bellen, maar het nummer niet helemaal zeker weet, kunt u bellen naar *22. Er wordt gevraagd naar de eerste drie letters van de achternaam van de persoon naar wie u wilt bellen. Als deze naam in de lijst voorkomt, kunt u er voor kiezen om deze persoon te bellen. *52 / echo test Om de connectie van uw toestel met de PBX-server te testen, belt u naar *52. Er wordt dan een echo test uitgevoerd waarbij alles wat er wordt gezegd, herhaald wordt. Op deze manier kunt u de vertraging tussen uw toestel en onze server testen. *11 / activeren en deactiveren van wachtwoord beveiliging Wanneer u wachtwoord beveiliging heeft ingesteld, kunt u uw extensie beveiligen zodat alleen u kunt bellen en gebeld kunt worden. Bel naar *11 en toets uw wachtwoord. De onderstaande codes zijn te gebruiken bij extra functionaliteiten die niet standaard op uw PBX-centrale zijn ingesteld. Deze kunt u door onze support-afdeling laten activeren. *96 / inloggen op de wachtrij Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een wachtrij, kan een gebruiker die lid is van de wachtrij inloggen door te bellen naar *96. U hoort dan een bevestiging van de PBX-server. De gebruiker ontvangt nu gesprekken die op de wachtrij binnenkomen. *98 / uitloggen van de wachtrij Om uit de wachtrij te gaan, moet de gebruiker uitloggen door *98 te bellen. Vanaf dat moment ontvangt de gebruiker geen gesprekken meer die op de wachtrij binnenkomen. *26 / wachtrij pauze activeren Wanneer een lid van de wachtrij met pauze gaat, kan deze bellen naar *26, waardoor deze geen gesprekken meer uit de wachtrij krijgt. *28 / wachtrij pauze deactiveren Er kan gebeld worden naar *28 wanneer het lid van de wachtrij terug is van pauze. Het toestel zal weer gesprekken ontvangen van de wachtrij.

32 *999[Wachtrijnummer] / meeluisteren met gesprekken uit wachtrij Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een wachtrij, kan er een wachtrij opzichter aangesteld worden. Deze kan meeluisteren met de gesprekken uit de wachtrij door *999 te bellen, gevolgd door het wachtrijnummer. Om het volgende gesprek te volgen moet de * toets worden ingetoetst. *1 / gesprek opnemen Wanneer de functie voor het opnemen van gesprekken is geactiveerd, kunt u tijdens een gesprek kiezen om het gesprek op te nemen. Dit kan door *1 in te toetsen. Toets nogmaals *1 om het opnemen weer te stoppen. *0 / conferentiegesprek opnemen Wanneer u een conferentiegesprek bent begonnen, kunt u het gesprek ook opnemen. U kunt een conferentiegesprek opnemen door *0 in te toetsen. Druk nogmaals op *0 om het opnemen weer te stoppen. 8[Extensienummer] / opstarten van een conferentie Wanneer u heeft gekozen voor de conferentiefunctie binnen uw PBX-centrale, zal één extensie aangewezen worden als conferentiekamer (bijvoorbeeld toestel 002). Door te bellen naar 8, gevolgd door het nummer van deze extensie (in dit geval belt u naar 8002), opent u de conferentie. Er wordt gevraagd uw naam in te spreken. Collega s kunnen zich nu toevoegen door met hun toestel te bellen naar dezelfde code. Tijdens een conferentiegesprek zijn er verschillende functies die met een code kunnen worden uitgevoerd. De volgende codes zijn gedurende de conferentie te gebruiken door alle deelnemers. # / menu Deze code laat de opties horen die tijdens de conferentie te gebruiken zijn. Toets nogmaals # om uit het menu te gaan. 0 / herhaling menu opties *1 / dempen De extensie zal niet te horen zijn door andere deelnemers totdat de code opnieuw wordt getoetst. *2 / aankondiging nieuwe deelnemers uitschakelen Deze functie geldt voor de deelnemer die de code heeft gebruikt. Toets de code opnieuw om de functie weer in te schakelen.

33 *3 / lijst deelnemers U hoort de opgenomen namen van alle deelnemers. *7 / volume omhoog *9 / volume omlaag Een aantal codes zijn alleen beschikbaar voor de conferentievoorzitter. Dit is de eigenaar van de extensie waarop de conferentiekamer is ingesteld. *8[Extensienummer] / extensie uitnodigen Toets *8 gevolgd door het extensienummer dat uitgenodigd moet worden. De uitgenodigde extensie wordt gebeld en wordt gevraagd de naam in te spreken om deel te nemen. *30 / alle deelnemers verwijderen *31 / laatst deelgenomen extensie verwijderen *21 / conferentie op slot Het is niet mogelijk voor nieuwe deelnemers zich toe te voegen aan de conferentie. *20 / conferentie van slot *11 / dempen activeren Alle deelnemers, behalve de conferentievoorzitter, zijn niet te horen in de conferentie. *10 / dempen deactiveren

handleiding verkorte codes Gebruik de verkorte codes om via uw toestel PBX functies in en uit te schakelen.

handleiding verkorte codes Gebruik de verkorte codes om via uw toestel PBX functies in en uit te schakelen. handleiding verkorte codes Gebruik de verkorte codes om via uw toestel PBX functies in en uit te schakelen. Inhoudsopgave / 1 Inleiding / 3 Verkorte codes / 3 Gesprekken doorverbinden 3 Gesprekken parkeren

Nadere informatie

inhoudsopgave / 3 inleiding / 4 training op locatie / 5 de internetverbinding / 7 bellen en gebeld worden / 8 online control panel /

inhoudsopgave / 3 inleiding / 4 training op locatie / 5 de internetverbinding / 7 bellen en gebeld worden / 8 online control panel / inhoudsopgave / 3 inleiding / 4 training op locatie / 5 de internetverbinding / 5 Een gescheiden netwerk 6 Zakelijk xdsl van Belcentrale 6 De firewall instellen 7 bellen en gebeld worden / 7 Aanmelden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 5. Training op locatie 7

Inhoudsopgave. Inleiding 5. Training op locatie 7 Handboek Inhoudsopgave Inleiding 5 Training op locatie 7 De internetverbinding 9 Een gescheiden netwerk 9 Zakelijk xdsl van Belcentrale 10 De firewall instellen 10 Bellen en gebeld worden 11 Aanmelden

Nadere informatie

MANAGED PBX HANDLEIDING Aan de slag met uw telefooncentrale

MANAGED PBX HANDLEIDING Aan de slag met uw telefooncentrale MANAGED PBX HANDLEIDING Aan de slag met uw telefooncentrale de nieuwste manier van bellen voor het MKB Inhoudsopgave > Inleiding... 3 > Managed PBX opties... 4 > Codes die worden gebruikt wanneer u niet

Nadere informatie

inhoudsopgave / 5 inleiding / 7 training op locatie / 9 de internetverbinding / 11 bellen en gebeld worden / 13 online control panel /

inhoudsopgave / 5 inleiding / 7 training op locatie / 9 de internetverbinding / 11 bellen en gebeld worden / 13 online control panel / inhoudsopgave / 5 inleiding / 7 training op locatie / 9 de internetverbinding / 9 Een gescheiden netwerk 10 Zakelijk xdsl van Belcentrale 10 De firewall instellen 11 bellen en gebeld worden / 11 Aanmelden

Nadere informatie

Handleiding Fanvil X3S

Handleiding Fanvil X3S Handleiding Fanvil X3S Handleiding Fanvil X3S 1 2 Handleiding Fanvil X3S Inhoud Inleiding... 4 Gebruik... 6 Bellen en gebeld worden... 6 Redial... 6 Gemiste oproepen... 6 Belgeschiedenis... 6 Beller in

Nadere informatie

Gigaset S650H. Handleiding

Gigaset S650H. Handleiding Gigaset S650H Handleiding 2 Handleiding Gigaset S650H Inhoud Inleiding... 4 Gebruik... 6 Extern bellen... 6 Intern bellen... 6 Redial... 6 Beller in de wacht zetten... 6 Een 2e gesprek voeren... 8 Telefoonboek...

Nadere informatie

Handboek. Mijn Belcentrale handboek 1

Handboek. Mijn Belcentrale handboek 1 Handboek Mijn Belcentrale handboek 1 Inhoud Inleiding...3 VoIP cursus...4 De internetverbinding...5 Een gescheiden netwerk... 5 Zakelijk xdsl van Belcentrale...6 De firewall instellen... 6 Bellen en gebeld

Nadere informatie

Handleiding. Fanvil X4. Handleiding Fanvil X4 1

Handleiding. Fanvil X4. Handleiding Fanvil X4 1 Handleiding Fanvil X4 Handleiding Fanvil X4 1 2 Handleiding Fanvil X4 Inhoud Inleiding... 4 Gebruik... 6 Bellen en gebeld worden... 6 Redial... 6 Gemiste oproepen... 6 Belgeschiedenis... 6 Beller in de

Nadere informatie

Support. Handleiding. Gigaset S650H en R650H. Handleiding Gigaset S650H en R650H 1

Support. Handleiding. Gigaset S650H en R650H. Handleiding Gigaset S650H en R650H 1 Support Handleiding Gigaset S650H en R650H Handleiding Gigaset S650H en R650H 1 Inhoudsopgave Inleiding Gebruik Extern bellen Intern bellen Redial Beller in de wacht zetten Een 2e gesprek voeren Telefoonboek

Nadere informatie

Support. Handleiding. Fanvil X3S. Handleiding Fanvil X3S 1

Support. Handleiding. Fanvil X3S. Handleiding Fanvil X3S 1 Support Handleiding Fanvil X3S Handleiding Fanvil X3S 1 Inhoudsopgave Inleiding Gebruik Bellen en gebeld worden Redial Gemiste oproepen Belgeschiedenis Beller in de wacht zetten Een tweede gesprek Doorverbinden

Nadere informatie

Support. Handleiding. Fanvil X4. Handleiding Fanvil X4 1

Support. Handleiding. Fanvil X4. Handleiding Fanvil X4 1 Support Handleiding Fanvil X4 Handleiding Fanvil X4 1 Inhoudsopgave Inleiding Gebruik Bellen en gebeld worden Redial Gemiste oproepen Belgeschiedenis Beller in de wacht zetten Een tweede gesprek Doorverbinden

Nadere informatie

Dialplan opties. Bedrijfsnaam Datum

Dialplan opties. Bedrijfsnaam Datum Dialplan opties Bedrijfsnaam Datum Dialplan opties 1 Dialplan opties 2 Inhoudsopgave Inleiding Standaard functies Extensies Hoe wil je extensies ingesteld hebben? Telefoonnummers Hoe wil je telefoonnummers

Nadere informatie

x-lite 4.0 De X-lite 4.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit

x-lite 4.0 De X-lite 4.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit x-lite 4.0 De X-lite 4.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit te proberen of voor thuisgebruik. Configureren Download

Nadere informatie

Dialplan opties. Bedrijfsnaam Datum

Dialplan opties. Bedrijfsnaam Datum Dialplan opties Bedrijfsnaam Datum Inhoudsopgave Inleiding Standaard functies Extensies Hoe kunnen we de extensies voor u instellen? Telefoonnummers Hoe kunnen we de telefoonnummers voor u instellen?

Nadere informatie

dialplan opties Neem kennis van de diverse mogelijkheden voor het instellen van uw Managed PBX centrale.

dialplan opties Neem kennis van de diverse mogelijkheden voor het instellen van uw Managed PBX centrale. dialplan opties Neem kennis van de diverse mogelijkheden voor het instellen van uw Managed PBX centrale. inhoudsopgave / 3 inleiding / 4 standaard functies / 4 Extensies 5 Hoe wilt u dit in uw dialplan

Nadere informatie

HIPPER Gebruikershandleiding

HIPPER Gebruikershandleiding HIPPER Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Installatie... 1 2 Configuratie... 1 3 Instellingen bereikbaarheid... 2 3.1 Niet storen (oftewel Do not Disturb)... 2 3.2 Doorschakelen... 3 3.2.1 Altijd Doorschakelen...

Nadere informatie

Tritel VAMO. Gebruikershandleiding

Tritel VAMO. Gebruikershandleiding Tritel VAMO Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. VAMO 3 1.1 Identiteit 3 1.2 Bellen en gebeld worden 3 1.3 Gebeld worden 3 1.4 Voicemail 3 1.5 Gespreksbediening 4 1.6 Zakelijk of privé 4 1.7 Bellen bij

Nadere informatie

dialplan opties Neem kennis van de diverse mogelijkheden voor het instellen van uw Managed PBX centrale.

dialplan opties Neem kennis van de diverse mogelijkheden voor het instellen van uw Managed PBX centrale. dialplan opties Neem kennis van de diverse mogelijkheden voor het instellen van uw Managed PBX centrale. inhoudsopgave / 3 inleiding / 4 standaard functies / 4 Extensies 5 Hoe wilt u dit in uw dialplan

Nadere informatie

Uw persoonlijke nummerplan

Uw persoonlijke nummerplan Uw persoonlijke nummerplan Inhoudsopgave Inleiding 3 Standaard functies 4 Extensies 4 Hoe wilt u uw extensies ingesteld hebben? 5 Telefoonnummers 6 Hoe wilt u uw telefoonnummers ingesteld hebben? 7 Voicemail

Nadere informatie

Handleiding VAMO (Vast-Mobiel integratie)

Handleiding VAMO (Vast-Mobiel integratie) Handleiding VAMO (Vast-Mobiel integratie) Document: Handleiding VAMO Datum: 20-3-2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1. Identiteit... 3 1.2. Bellen en gebeld worden...

Nadere informatie

Handleiding Aastra 6730i Datum 31 oktober 2013

Handleiding Aastra 6730i Datum 31 oktober 2013 Document Handleiding Aastra 6730i Datum 31 oktober 2013 Libervoice Overschieseweg 76 Telefoon: 010 76 00000 3044 EH Rotterdam Email: support@libervoice.nl Inhoudsopgave 1 Toetsen 3 Blz 2 Functionaliteiten

Nadere informatie

Support. Handleiding. X-Lite 5.0. Handleiding X-LITE 5.0

Support. Handleiding. X-Lite 5.0. Handleiding X-LITE 5.0 Support Handleiding X-Lite 5.0 Handleiding X-LITE 5.0 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Actief en bereikbaar Bellen Belgeschiedenis Conference Contacten Doorverbinden

Nadere informatie

x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit

x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit te proberen of voor thuisgebruik. Configureren Download

Nadere informatie

VAMO. Handleiding. Copyright RoutIT 2014 www.routit.nl info@routit.nl

VAMO. Handleiding. Copyright RoutIT 2014 www.routit.nl info@routit.nl VAMO Handleiding 1 Document historie Versie Toelichting Auteur Datum 1.0 Initiële versie RoutIT B.V. 03-03-2014 1.1 Aanpassingen voor identiteitswijziging (HIPPER) RoutIT B.V. 05-06-2014 2 1. Inhoud 1.

Nadere informatie

Handleiding Managed Telefonie

Handleiding Managed Telefonie Handleiding Managed Telefonie Inhoudsopgave Standaard gebruikersopties... 3 CALL PICKUP... 3 DOORVERBINDEN ZONDER RUGGESPRAAK... 3 DOORVERBINDEN MET RUGGESPRAAK... 3 GESPREK PARKEREN... 3 ANONIEM BELLEN...

Nadere informatie

Zakelijk Hosted Bellen. Gebruikershandleiding

Zakelijk Hosted Bellen. Gebruikershandleiding Zakelijk Hosted Bellen Gebruikershandleiding Per mei 2015 Inhoudsopgave 1. Eerste keer inloggen 4 2. Inloggen 4 3. Instellingen aanpassen 5 Doorschakelingen 5 Voicemail 6 Verkort kiezen 7 4. Belgegevens

Nadere informatie

Nummerplan voizxl. voizxl Nummerplan

Nummerplan voizxl. voizxl Nummerplan voizxl Nummerplan 1 inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Standaard functies 4 Extensies 5 Hoe wilt u uw extensies ingesteld hebben? 6 Telefoonnummers 7 Hoe wilt u uw telefoonnummers ingesteld hebben? 8 Voicemail

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria voor Iphone Handleiding Bria voor Iphone 1.2.8

Support. Handleiding. Bria voor Iphone Handleiding Bria voor Iphone 1.2.8 Support Handleiding Bria voor Iphone 1.2.8 Handleiding Bria voor Iphone 1.2.8 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Netwerk Bellen en gebeld worden Telefoonboek Functies tijdens

Nadere informatie

Om te starten met HIPIN, klikt u met de rechtermuisknop op het HIPIN pictogram. Als u hierop klikt, verschijnt onderstaand HIPIN menu.

Om te starten met HIPIN, klikt u met de rechtermuisknop op het HIPIN pictogram. Als u hierop klikt, verschijnt onderstaand HIPIN menu. Verkorte handleiding HIPIN Desktop Integratie HIPIN Desktop Integratie koppelt je Windows Desktop aan jou telefoon. Dat betekent dat je gesprekken kunt bedienen vanaf je desktop en dat je telefoon instellingen

Nadere informatie

handleiding gigaset N300A + C610H

handleiding gigaset N300A + C610H handleiding gigaset N300A + C610H Maak uw gigaset gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit toestel biedt. inhoudsopgave / 3 inleiding

Nadere informatie

Voipz Pagina 1 van 7

Voipz Pagina 1 van 7 A. Uw Tiptel-toestel leren kennen Deze handleiding is geschreven voor de Tiptel toestellen IP282, IP284 en IP286. * De IP282 beschikt NIET over de 10 functietoetsen en een aparte mute-, hold-, conferentie-toets.

Nadere informatie

Handige gebruikstips bij de Tiptel IP280 IP Phone

Handige gebruikstips bij de Tiptel IP280 IP Phone Handige gebruikstips bij de Tiptel IP280 IP Phone Handige gebruikstips bij de Tiptel IP280 IP Phone... 1 A. Uw Tiptel IP280-toestel leren kennen... 2 B. Uw Tiptel IP280-toestel gebruiken... 4 1. Een oproep

Nadere informatie

Support. Handleiding. Gigaset sl75 WLAN. Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1

Support. Handleiding. Gigaset sl75 WLAN. Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1 Support Handleiding Gigaset sl75 WLAN Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Verbinding maken Het account instellen DTMF instellen Gebruik Extern bellen Intern bellen Beller

Nadere informatie

MobielinBedrijf. Alle zakelijke telefonie op één toestel. Verkorte Handleiding

MobielinBedrijf. Alle zakelijke telefonie op één toestel. Verkorte Handleiding MobielinBedrijf Alle zakelijke telefonie op één toestel Verkorte Handleiding MobielinBedrijf van KPN Met MobielinBedrijf beschikt uw mobiele telefoon over de belangrijkste functies van een vaste telefoon.

Nadere informatie

Support. Handleiding. Gigaset C530 H. Handleiding Gigaset C530H 1

Support. Handleiding. Gigaset C530 H. Handleiding Gigaset C530H 1 Support Handleiding Gigaset C530 H Handleiding Gigaset C530H 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Handset aanmelden Uw account instellen Geluidsinstellingen Geavanceerde instellingen Inkomende en uitgaande

Nadere informatie

Handleiding. Tiptel IP 286 toestellen. Versie 1.0

Handleiding. Tiptel IP 286 toestellen. Versie 1.0 Handleiding Tiptel IP 286 toestellen Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Introductie... 2 2 Gebruik van de telefoon... 2 2.1 Gebruik van handenvrij bellen... 2 2.2 Gebruik van de headset (optioneel)... 2 2.3 Schakelen

Nadere informatie

Support. Handleiding. Gigaset sl75 WLAN. Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1

Support. Handleiding. Gigaset sl75 WLAN. Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1 Support Handleiding Gigaset sl75 WLAN Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Verbinding maken Het account instellen DTMF instellen Gebruik Extern bellen Intern bellen Beller

Nadere informatie

VAMO. Handleiding. Copyright RoutIT 2014 www.routit.nl info@routit.nl

VAMO. Handleiding. Copyright RoutIT 2014 www.routit.nl info@routit.nl VAMO Handleiding 1 Document historie Versie Toelichting Auteur Datum 1.0 Initiële versie RoutIT B.V. 03-03-2014 2 1. Inhoud 1. Inhoud... 3 2. VAMO... 4 2.1. Bellen en gebeld worden... 4 2.2. Gebeld worden...

Nadere informatie

Handleiding Online PBX Beheer Tool

Handleiding Online PBX Beheer Tool Handleiding Online PBX Beheer Tool Versienummer: 20150508 Inleiding De Dean Online PBX Beheer Tool is een online tool waarmee u zelf eenvoudig wijzingen kunt doorvoeren in uw telefonieomgeving. Voor het

Nadere informatie

Yes Mobiel+ Mobiel Kantoor Gebruikers App Handleiding

Yes Mobiel+ Mobiel Kantoor Gebruikers App Handleiding Yes Mobiel+ Mobiel Kantoor Gebruikers App Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Introductie 3 Inloggen 4 Identiteit 5 Recent 6 Collega s 7 Profiel 8 Instellingen 9 o Direct doorschakelen 10 o Doorschakelen

Nadere informatie

Zakelijk Hosted Bellen. Gebruikershandleiding

Zakelijk Hosted Bellen. Gebruikershandleiding Zakelijk Hosted Bellen Gebruikershandleiding Per september 2017 Inhoudsopgave 1. Eerste keer inloggen 4 2. Inloggen 5 3. Instellingen aanpassen 5 Doorschakelingen 6 Voicemail 9 Verkort kiezen 9 4. Belgegevens

Nadere informatie

soc ia telecom Snelstart Handleiding Mitel 6867i bureautoestel 10 augustus 2015 Versie 1.0

soc ia telecom Snelstart Handleiding Mitel 6867i bureautoestel 10 augustus 2015 Versie 1.0 soc ia telecom Snelstart Handleiding Mitel 6867i bureautoestel 0 augustus 205 Versie.0 Inhoud. Aan de slag 3 2. Aan- en afmelden 4 2. Aanmelden 4 2.2 Afmelden 4 2.3 Controleren of u bent aangemeld 4 3.

Nadere informatie

De gebruikers. handleiding. Cisco IP-telefoon

De gebruikers. handleiding. Cisco IP-telefoon De gebruikers handleiding Cisco IP-telefoon 1 Inhoudsopgave Belangrijk om te weten 3 De telefoon in één oogopslag 4,5 Een gesprek voeren 6 Een gesprek beantwoorden 7 Een gesprek uitschakelen 8 Een gesprek

Nadere informatie

handleiding siemens gigaset C610

handleiding siemens gigaset C610 handleiding siemens gigaset C610 Maak uw Siemens C610 gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit toestel biedt. inhoudsopgave / 3 inleiding

Nadere informatie

handleiding siemens gigaset

handleiding siemens gigaset handleiding siemens gigaset Maak uw Siemens gigaset gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit toestel biedt. inhoudsopgave / 3 inleiding

Nadere informatie

handleiding gigaset sl75 WLAN

handleiding gigaset sl75 WLAN handleiding gigaset sl75 WLAN Maak uw Gigaset toestel gebruiksklaar door verbinding te maken met uw netwerk en vervolgens de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale, in te voeren in de webinterface

Nadere informatie

bria voor iphone versie 1.2.8

bria voor iphone versie 1.2.8 bria voor iphone versie 1.2.8 Altijd en overal bereikbaar op uw Belcentrale VoIP account? Registreer een extensie op uw iphone (3G, 3GS, OS 3.1.2 +), ipod (Touch 2nd Generation +) of ipad met de Bria iphone

Nadere informatie

Yes Mobiel+ Mobiel Kantoor Beheer Tool Handleiding

Yes Mobiel+ Mobiel Kantoor Beheer Tool Handleiding Yes Mobiel+ Mobiel Kantoor Beheer Tool Handleiding UITSLUITEND VOOR INTERN GEBRUIK Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Introductie 3 Uw telefooncentrale instellen 3 o Nummerplan 3 Tabblad algemeen 4 o Weergave

Nadere informatie

Hosted VoIP Gebruikershandleiding Meer info: www.hostedvoip.nu. 17 april 2013

Hosted VoIP Gebruikershandleiding Meer info: www.hostedvoip.nu. 17 april 2013 Hosted VoIP Gebruikershandleiding Meer info: wwwhostedvoipnu 17 april 2013 Inhoudsopgave 1 Online beheer 11 Inloggen 12 Uitloggen 2 Mijn instellingen 21 Persoonlijke informatie 22 Telefoon 23 Doorschakelingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding portal Voyp Telecom

Gebruikershandleiding portal Voyp Telecom Gebruikershandleiding portal Voyp Telecom Inhoud Inleiding... 3 Dashboard... 3 Nummers... 4 Korte Nummers... 4 Yealink toestellen... 5 Telefoonnummers... 6 Functies... 11 Belgroepen... 11 Condities...

Nadere informatie

Bijlage 1. Compatibele IP toestellen

Bijlage 1. Compatibele IP toestellen Bijlage 1. Compatibele IP toestellen Merk Model Soort toestel Cisco SPA 301G Bureautelefoon Cisco SPA 303G Bureautelefoon Cisco SPA 501G Bureautelefoon Cisco SPA 502G Bureautelefoon Cisco SPA 512G Bureautelefoon

Nadere informatie

Beknopte Handleiding Hosted VoIP

Beknopte Handleiding Hosted VoIP Beknopte Handleiding Hosted VoIP Inhoud Inleiding... 3 1. Gebruikersextensie... 4 2. Nummerplannen... 6 3. Systeemnummers... 7 4. Uitleg Gebruik Systeemnummers... 8 901 - Aanmelden... 8 903 - Aanmelden

Nadere informatie

MVoice Hosted Uitgebreid Yealink T46G Handleiding. Versie:1.03

MVoice Hosted Uitgebreid Yealink T46G Handleiding. Versie:1.03 MVoice Hosted Uitgebreid Yealink T46G Handleiding Versie:1.03 Toets omschrijving 1. LCD Scherm Toont informatie over oproepen, berichten, soft keys, tijd, datum en andere relevante gegevens. 2. Power

Nadere informatie

Support. Handleiding. Fanvil C56. Handleiding Fanvil C56

Support. Handleiding. Fanvil C56. Handleiding Fanvil C56 Support Handleiding Fanvil C56 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Tijd instellen Message Waiting indicatie Functietoesten Reboot 3 4 4 5 5 6 6 Gebruik Bellen en gebeld worden Redial

Nadere informatie

Workshop HIPPER, IAM en HIPINLite

Workshop HIPPER, IAM en HIPINLite Workshop HIPPER, IAM en HIPINLite Document: Workshop HIPPER, IAM en HIPINLite Datum: 31-3-2017 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 4 2 HIPPER... 5 2.1 Hoe zorg ik ervoor dat

Nadere informatie

Handleiding Gigaset S650H

Handleiding Gigaset S650H Handleiding Gigaset S650H inhoudsopgave / 2 inleiding / 3 configuratie / 3 Handset aanmelden 3 Uw account instellen 4 Overige instellingen 6 Firmware updaten 7 gebruik / 7 Extern bellen 7 Intern bellen

Nadere informatie

Handleiding Telefonie

Handleiding Telefonie Handleiding Telefonie Welkom Van harte welkom bij Telefonie van Ziggo. Met deze gebruikershandleiding leggen wij u stap voor stap de handige extra diensten van telefonie van Ziggo uit. Wij adviseren u

Nadere informatie

handleiding gigaset N300A + C530H

handleiding gigaset N300A + C530H handleiding gigaset N300A + C530H Maak uw gigaset gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit toestel biedt. inhoudsopgave / 3 inleiding

Nadere informatie

handleiding fanvil C56

handleiding fanvil C56 handleiding fanvil C56 Maak uw fanvil C56 gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit toestel biedt. inhoudsopgave / 3 inleiding / 5 configuratie

Nadere informatie

HIPPER. Gebruikershandleiding. Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014

HIPPER. Gebruikershandleiding. Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014 HIPPER Gebruikershandleiding Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014 Inhoud 1 Introductie... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Instellingen... 3 2 Installatie... 5 2.1 Installeren HIPPER voor iphone... 5 2.2

Nadere informatie

MVoice Hosted Uitgebreid Yealink W52P Handleiding. Versie:1.03

MVoice Hosted Uitgebreid Yealink W52P Handleiding. Versie:1.03 MVoice Hosted Uitgebreid Yealink W52P Handleiding Versie:1.03 Item omschrijving 1. Luidspreker 2. LCD Scherm. 3. Soft-keys (Status afhankelijk toetsen). 4. Speaker-toets. 5. Koptelefoon aansluiting 6.

Nadere informatie

Support. Handleiding. Polycom Soundpoint IP. Handleiding Polycom Soundpoint IP

Support. Handleiding. Polycom Soundpoint IP. Handleiding Polycom Soundpoint IP Support Handleiding Polycom Soundpoint IP 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Message waiting Instellen van de tijd Gebruik Bellen en gebeld worden Redial Gesprek in de wacht zetten

Nadere informatie

MBLX Administratie & ICT Nobelstraat 5 BU 6-2693 BC s-gravenzande t. 0174 44 42 22 f. 084 746 70 79 e. sales@mblx.nl - Rev. 1.

MBLX Administratie & ICT Nobelstraat 5 BU 6-2693 BC s-gravenzande t. 0174 44 42 22 f. 084 746 70 79 e. sales@mblx.nl - Rev. 1. MBLX Administratie & ICT Nobelstraat 5 BU 6-2693 BC s-gravenzande t. 0174 44 42 22 f. 084 746 70 79 e. sales@mblx.nl - Rev. 1.3-1 - Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

LINKSYS SPA 9xx series

LINKSYS SPA 9xx series LINKSYS SPA 9xx series SPA901 SPA921/922 SPA 941/942 CONFIGURATIE HANDLEIDING Maak uw Linksys SPA toestel gebruiksklaar door de inloggevens die u heeft ontvangen van Raffel Internet in te voeren in de

Nadere informatie

Handleiding Telefonie

Handleiding Telefonie Handleiding Telefonie Welkom Van harte welkom bij Telefonie van Ziggo. Met deze gebruikershandleiding leggen wij u stap voor stap de handige extra diensten van telefonie van Ziggo uit. Wij adviseren u

Nadere informatie

itel-pbx Yealink T20P Handleiding

itel-pbx Yealink T20P Handleiding itel-pbx Yealink T20P Handleiding Inleiding De itel-pbx is een door OrcaGroup ontwikkelde, geavanceerde, op VoIP gebaseerde telefooncentrale met een zeer uitgebreide set aan functionaliteiten. Standaard

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria 5.3 voor iphone. Handleiding Bria 5.3 voor iphone 1

Support. Handleiding. Bria 5.3 voor iphone. Handleiding Bria 5.3 voor iphone 1 Support Handleiding Bria 5.3 voor iphone Handleiding Bria 5.3 voor iphone 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Netwerk Bellen en gebeld worden Functies tijdens het bellen

Nadere informatie

Support. Handleiding. Gigaset S650H

Support. Handleiding. Gigaset S650H Support Handleiding Gigaset S650H 1 2 Handleiding Gigaset S650H Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Handset aanmelden Je account instellen Overige instellingen Wachtwoord aanpassen Firmware updaten Gebruik

Nadere informatie

handleiding snom 820

handleiding snom 820 handleiding snom 820 Maak uw Snom 820 gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale en ontdek de vele functies van dit toestel. inhoudsopgave / 3 inleiding / 5 configuratie

Nadere informatie

Tritel HIPPER+ Anywhere Gebruikershandleiding

Tritel HIPPER+ Anywhere Gebruikershandleiding Tritel HIPPER+ Anywhere Gebruikershandleiding Inhoud 1 Introductie... 3 2 Afstandsbediening... 3 2.1 Instellingen... 3 3 Installatie... 4 3.1 Installeren HIPPER+ voor... 4 3.2 Installeren HIPPER+ voor...

Nadere informatie

NDI Advanced Toestel Yealink T41P

NDI Advanced Toestel Yealink T41P NDI Advanced Toestel Yealink T41P Versie: V.1.0 Eerste versie: 4 juli 2016 Laatst gewijzigd: 18 Augustus 2016 1 Toestel layout 2 Basis functionaliteiten 2.1 Een gesprek starten Een gesprek starten kan

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria 2.0 voor Android. Handleiding Bria 2.0 voor Android 1

Support. Handleiding. Bria 2.0 voor Android. Handleiding Bria 2.0 voor Android 1 Support Handleiding Bria 2.0 voor Android Handleiding Bria 2.0 voor Android 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Netwerk Gebruik Bellen en gebeld worden Telefoonboek Functies tijdens

Nadere informatie

inhoudsopgave / 3 inleiding / 5 configuratie / 9 gebruik /

inhoudsopgave / 3 inleiding / 5 configuratie / 9 gebruik / handleiding snom M3 Maak uw Snom M3 gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit toestel biedt. inhoudsopgave / 3 inleiding / 5 configuratie

Nadere informatie

Handleiding Nucall Managed VoIP

Handleiding Nucall Managed VoIP Handleiding Nucall Managed VoIP Aanmelden Voordat u gebruik kan maken van het toestel, dient deze eerst te worden aangemeld. Dit kan door: op de knop van het display naast aanmelden te drukken. of met

Nadere informatie

handleiding polycom soundpoint ip

handleiding polycom soundpoint ip handleiding polycom soundpoint ip Maak uw Polycom SoundPoint IP gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit toestel biedt. inhoudsopgave

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria voor Android 3.1. Handleiding Bria voor Android 3.1 1

Support. Handleiding. Bria voor Android 3.1. Handleiding Bria voor Android 3.1 1 Support Handleiding Bria voor Android 3.1 Handleiding Bria voor Android 3.1 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Bellen en gebeld worden Telefoonboek Functies tijdens het

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria 1.3 voor iphone. Handleiding Bria 1.3 voor Iphone

Support. Handleiding. Bria 1.3 voor iphone. Handleiding Bria 1.3 voor Iphone Support Handleiding Bria 1.3 voor iphone 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Bellen en gebeld worden Telefoonboek Doorverbinden Conferentie Gesprekken opnemen 3 4 7 5 5

Nadere informatie

CNE Communicatie Server

CNE Communicatie Server CNE Communicatie Server Gebruikershandleiding Versie 1.2 (februari 2012) Inleiding De CCS (CNE Communicatie Server) is een zeer uitgebreide VOIP telefooncentrale op basis van het open-source pakket Asterisk,

Nadere informatie

Support. Handleiding. Fanvil C58. Handleiding Fanvil C85 1

Support. Handleiding. Fanvil C58. Handleiding Fanvil C85 1 Support Handleiding Fanvil C58 Handleiding Fanvil C85 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Overige instellingen Gebruik Bellen en gebeld worden Redial Gemiste oproepen Beller in

Nadere informatie

Lync 2010 korte gebruikershandleiding

Lync 2010 korte gebruikershandleiding Lync 2010 korte gebruikershandleiding In deze korte handleiding worden de basishandelingen binnen Lync versie 2010 toegelicht. Op de TU/e wordt Lync 2010 beschikbaar gesteld om uniforme communicatie mogelijk

Nadere informatie

voizxl features en mogelijkheden

voizxl features en mogelijkheden voizxl features en mogelijkheden Wachtrij De wachtrij is een intelligente wachtrij waarin diverse zaken kunnen worden ingesteld en die kan worden voorzien van eigen wachtmuziek, meldingen over het aantal

Nadere informatie

Toestelhandleiding IP Businessmanager

Toestelhandleiding IP Businessmanager Toestelhandleiding IP Businessmanager Inhoudsopgave 1 1 Inleiding 2 2 Functionaliteiten en faciliteiten 3 2.1 Inloggen 3 2.2 Uitloggen 3 2.3 Bellen 3 2.4 Doorschakelen (Follow me) 4 2.4.1 Onvoorwaardelijke

Nadere informatie

WeCloudit. Hosted telefooncentrale

WeCloudit. Hosted telefooncentrale WeCloudit Hosted telefooncentrale U bent klant van WeCloudit en u heeft inloggegevens ontvangen om zelf uw telefooncentrale te beheren. Dit document is gemaakt om u wegwijs te maken in een groot scala

Nadere informatie

Handleiding My 12Connect

Handleiding My 12Connect Handleiding My 12Connect Inhoudsopgave Voorwoord 3 U heeft nog geen 12Connect account 4 U heeft reeds een 12Connect account 5 My 12Connect 6 Dashboard 6 Telefoonnummers 6 Extensies 7 Belgroepen 10 Doorschakelingen

Nadere informatie

Beknopte Handleiding Managed VoIP

Beknopte Handleiding Managed VoIP Beknopte Handleiding Managed VoIP Inhoud Inleiding... 3 1. Gebruikersextensie... 4 2. Nummerplannen... 6 3. Systeemnummers... 7 4. Uitleg Gebruik Systeemnummers... 8 901 - Aanmelden... 8 903 - Aanmelden

Nadere informatie

Handleiding. SPA504G toestellen. Versie 1.0

Handleiding. SPA504G toestellen. Versie 1.0 Handleiding SPA504G toestellen Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Gebruik van de telefoon... 3 2.1 Gebruik van handenvrij bellen... 3 2.2 Gebruik van de headset (optioneel)... 3 2.3 Schakelen

Nadere informatie

Handleiding - HIPPER

Handleiding - HIPPER Handleiding - HIPPER Inhoudsopgave 1 Introductie...3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 3 2 Installatie...5 2.1 Installeren HIPPER voor iphone... 6 2.2 Installeren HIPPER voor Android... 6 2.3

Nadere informatie

Basisfuncties. Een oproep tot stand brengen. Oproepapparatuur. Oproepmethodes. tiptel IP 284

Basisfuncties. Een oproep tot stand brengen. Oproepapparatuur. Oproepmethodes. tiptel IP 284 Een oproep tot stand brengen Oproepapparatuur U kunt een telefoonoproep via de volgende apparatuur tot stand brengen: 1) Neem de hoorn, het symbool wordt in het inactieve scherm weergegeven. 2) Druk op

Nadere informatie

Support. Handleiding. X-Lite 5.0. Handleiding X-LITE 5.0 1

Support. Handleiding. X-Lite 5.0. Handleiding X-LITE 5.0 1 Support Handleiding X-Lite 5.0 Handleiding X-LITE 5.0 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Actief en bereikbaar Bellen Belgeschiedenis Conference Contacten Doorverbinden

Nadere informatie

Handleiding HIPPER. Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont

Handleiding HIPPER. Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont Handleiding HIPPER Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 4 2 Installatie... 5

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Counterpath Bria SIP client. Net2 Entry Configuration Utility (SIP

Nadere informatie

My 12Connect Handleiding. My 12Connect Handleiding

My 12Connect Handleiding. My 12Connect Handleiding Handleiding My 12Connect Handleiding Inhoud Voorwoord Welkom! 3 Contact 3 Support 3 12Connect Account Hoe aan te melden? 4 My 12Connect Overige Inloggen 5 Wachtwoord vergeten 5 My 12Connect pagina 6 Instellingen

Nadere informatie

Handleiding snom 320 / 360 / 370.

Handleiding snom 320 / 360 / 370. Handleiding Snom 320 / 360 / 370 versie 1.3 status definitief t.b.v. relatie Voip klanten Soort document Handleiding snom 320 / 360 / 370. Isaeus Openbaar pag. 1 van 14 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie