TWIJGJE januari Tussen gisteren en morgen. Een gezond, gelukkig nieuw jaar voor jou en je ganse familie. Geef je dromen een kans!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TWIJGJE januari 2015. Tussen gisteren en morgen. Een gezond, gelukkig nieuw jaar voor jou en je ganse familie. Geef je dromen een kans!"

Transcriptie

1 TWIJGJE januari 2015 BERKENBOOM HEISTRAAT GEEL EN GROEN BERKENBOOM HUPPELPAS Tussen gisteren en morgen Oudjaar en nieuwjaar. Wikken en wegen wat voorbij is en wat nog komen gaat. Het oude is voorbij, maar je ziet het nog. Het nieuwe komt eraan en je ziet het al. Een moment van stilstaan bij de tijd. Zie, iets nieuws ga ik maken, het is al aan het kiemen, weet gij dat niet? (Js. 43, 19) Zo schreef Jesaja vele eeuwen geleden al. Hij daagt ons uit om te beseffen dat elk moment gloednieuw is, zwanger van de toekomst Een oproep, om ieder moment dat ons gegeven is met nieuwe ogen te zien. Een gezond, gelukkig nieuw jaar voor jou en je ganse familie. Geef je dromen een kans!

2 Inschrijvingen voor schooljaar Kinderen geboren in 2013 en oudere kinderen, als ouders vanaf 1 september kiezen voor een andere school, kunnen zich voor het schooljaar inschrijven vanaf het tweede trimester van dit schooljaar. We geven U nu reeds de inschrijvingsperioden op een rijtje. Eerste inschrijvingsperiode: -Broertjes en zusjes, kinderen van het personeel: van maandag 5 januari 2015 tot en met 13 februari In deze periode kunnen geen leerlingen (uit deze groep) geweigerd worden. Dit voorrangsrecht vervalt na deze periode! HEEL BELANGRIJK BROERTJES, ZUSJES EN KINDEREN VAN PERSONEEL DIE NIET INGESCHREVEN ZIJN IN DEZE EERSTE INSCHRIJVINGSPERIODE HEBBEN GEEN VOORRANG IN DE ANDERE INSCHRIJVINGSPERIODEN!! Tweede inschrijvingsperiode: -Iedereen! Van maandag 2 maart 2015 tot en met vrijdag 3 april Voor kinderen geboren in 2013 (peuterklas) en 2012 (eerste kleuterklas) en de inschrijvingen voor het eerste leerjaar is er een voorrangsrecht (contingentering) op onze school is het streefcijfer: - Peuterklas: 40% indicatorleerlingen / 60% niet-indicatorleerlingen Huppelpas peuters: 30% indicatorleerlingen, 70 % niet-indicatorleerlingen - K1: 30% indicatorleerlingen / 70% niet-indicatorleerlingen Huppelpas K123: 40% indicatorleerlingen, 60 % niet-indicatorleerlingen - K23: geen contingentering. - Eerste leerjaar: 50% indicatorleerlingen / 50% niet-indicatorleerlingen. - L234556: geen contingentering. Een indicator-leerling voldoet aan één of meerdere onderstaande kenmerken. - Mijn gezin heeft recht op een schooltoelage. - Mama heeft geen diploma secundair onderwijs. Geen inschrijvingen: Van maandag 6 april 2015 tot en met zondag 26 april Reguliere inschrijvingen: Iedereen kan inschrijven vanaf 27 april Er wordt ingeschreven tot de klas vol zit. (21 leerlingen per klas) Ingeschreven leerlingen blijven ingeschreven, ook al komen ze in bovental (= meer dan 21 leerlingen per klas) wegens zittenblijven. Meer info over deze materie vind je op de website van het LOP: of je kan steeds met je vragen terecht bij directeur Marleen of directeur Jo. Alle ouders die op het grondgebied van Sint-Niklaas wonen en geboren zijn in 2013 kregen een info-brochure rond deze materie. Je vond ook info in de stadskroniek.

3 UITNODIGING NIEUWJAARSBORREL BERKENBOOM HEISTRAAT Vrijdag 16 januari 2015 vanaf 15 u 45 ~ na schooltijd Kleuterspeelplaats geven wij het startschot van de Nieuwjaarsborrel georganiseerd door de ouderraad, grootouderraad en directie Alle kinderen van onze school, hun ouders en grootouders en uiteraard ook alle leerkrachten en oud- ouderraadleden zijn meer dan welkom! De ouderraad bestaat dit jaar immers 50 jaar! Bij een glaasje en een hapje wordt er getoost op het nieuwe jaar 2015 en wensen uitgewisseld bij een gezellig vuurtje! Wie pas later kan aansluiten, steeds welkom! In het gamma sneukeltjes zitten wafeltjes & hot-dogs Het assortiment drank bevat cava, gluhwein, chocomelk, frisdranken, chouffe coffee. Alles aan democratische prijzen. 1 consumptie gratis

4

5 Wij wensen jullie een Zalige Kerst en een spetterend 2015!!! K1B Kerst Deze woorden met kerst zochten en vonden wij samen in de klas: kerstbal kerstfeest kerststal kerstslinger kerstster kerstlichtjes kerstman kerstcadeau kerstnacht kerstdag kerstklokje kerstmaal kerststronk kerstkaart kerstlied kerstkaars kerstkrans en voor jullie allen vooral: een Zaaaaaaaaalig Kerstmis!

6 Kerstliedjes klinken, Hartjes gevuld met liefde en geluk Kerstballen blinken. Zo een kerst kan niet meer stuk stuk Een fijne start van 2015 Konijnenknuffels uit K2B, Juf Sofie en Juf Limme K2C wenst iedereen een vrolijk kerstfeest en gelukkig 2015!

7 K3a Juf Ruth Ik wens veel sneeuw (Milan), geen verdriet (Matteo), geen zieken (Merit), veel knuffels van iedereen (Yenthe), dat ik veel zoenen krijg (Kyan), dat we allemaal vriendjes en vriendinnetjes zijn (Cristal), dat er veel voetballers zijn (Victor), dat er geen regen was (Senne), dat ik veel met de vriendjes mag spelen (Hanne), dat ik een sterke voetballer ga worden (Hasan), dat ik nog lang ga leven (Lena), een sterretje (Lein), dat er veel konijnen zijn (Dries), dat er veel zon komt (Merel), een paard (Noah, dat er iemand voor me zorgt (Obeida), dat er geen vuur meer is (Stan), dat ik mag voetballen (Adnan), dat ik goed basketbal kan spelen (Sadrija), dat ik met mama en papa naar het bos kan gaan (Ouassila), dat ik een beroemde balletdanseres ga worden (Elisa), dat ik heel veel katten ga krijgen (Lorenzo), Lekkere dingen (Turguthan). Ik wens jullie een leuke vakantie, en dat we in 2015 weer leuke vriendjes van elkaar mogen zijn! (Juf Ruth) Niets wat je in de winkel koopt, maar dat wat je stilletjes hoopt. Dat wens ik u voor 2015 Veel liefs van juf Ade en de berenklas.

8 Ik wens jullie een heel leuk nieuw jaartje toe! Ik wens dat we nog leuke feestjes gaan vieren! Ik wens iedereen heel veel dikke zoentjes! Ik wens voor alle lieve vriendjes een dikke knuffel! Ik wens jou een super tof nieuw jaar! Ik wens dat je niet meer ziek zal zijn in het nieuwe jaar! Ik wens je wel knuffels toe! Ik wens dat je in het nieuwe jaartje geen pijn zal hebben! Ik wens dat je in het nieuwe jaartje super sterk zal zijn! Ik wens je wel WAT K3C WENST IN 2015! Ik wens dat je in het nieuwe jaar nog steeds mijn dikke vriend bent! Ik wens dat wij nog allemaal heel lief zijn en blijven tegen elkaar! Ik wens dat de lichtjes altijd zullen blijven branden! Ik wens nog heel veel plezier in de olifantenklas! Ik wens dat er geen ruzie meer is! Ik wens dat mama en papa mij altijd konden komen halen van de school! Ik wens dat er niet meer gepest zal worden! Ik wens dat mama en papa er voor altijd zullen zijn! Ik wens dat er geen boeven meer gaan zijn! Ik wens dat er geen bomen meer omgehakt worden!

9 Ik wens je een jaar Als een alfabet Met alle letters van A tot Z Van arbeid, blijheid en creativiteit Tot zegen, zon en zaligheid. Dit kerststerretje schijnt helder en klaar. Dat het de weg mag leiden naar een Gelukkig Nieuwjaar!! De kapoenen van L1B en Juf Nina wensen jullie een spetterend 2015 toe! Waren we maar tovenaars, dan toverden we een heel leuk jaar! Maar wij zijn grote kapoenen dus toveren we dikke zoenen! Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar! De kapoenen van L1C

10

11

12 De L van Luca is ook de L van Luilekkerland De A van Anas is ook de A van Allah De R van Rinad is ook de R van regen en razendsnel De M van Malak is ook de M van missie en Marokko De A van Alexander is ook de A van Allerheiligen en Allerzielen De V van Victor is ook de V van vuurwerk en vake De E van Elisa is ook de E van Eva, eerst en één De G van Ghizlane is ook de G van gezelligheid en geboorte De M van Marthe is ook de M van moeke De L van Lotte is ook de L van leuk en lachen De J van Jasper is ook de J van jou en Jezus De S van Sieglinde is ook de S van samen, slank en sneeuw De L van Lukas is ook de L van liefde De K van Kobe is ook de K van kerstkalkoen De R van Robbe is ook de R van rood De W van Wietse is ook de W van water, winter en wensen De T van Tine is ook de T van toetje De L van Luka is ook de L van limousine De N van Noor is ook de N van Noordzee en Nieuwjaar De I van juf Ingrid is ook de I van ik, iemand en internet De V van juf Veerle is ook de V van vrede, vakantie en vrienden! Dit zijn de wensen van L3B voor jou en alle andere mensen. Kerst en Nieuw in L3C Ik heb al lang gewacht, en heb ervan gedroomd vannacht Ho, ho, ho, wat hoor ik daar? De Kerstman roept zo raar. Kerstmis is leuk want dan krijgen we pakjes Die zijn versierd met groene takjes Bij kerstmis is het altijd fijn, als je met je familie en vrienden kunt zijn Bij kerstmis moet je er zijn met een glaasje rode wijn We zingen, feesten, eten, spelen en gaan de pakjes samen delen Bij kerstmis zijn we er allemaal, dan maken we natuurlijk veel kabaal Mijn nieuwjaarsbrief is bijna klaar, het is ook helemaal echt waar Met Nieuwjaar ga ik kijken naar het vuurwerk, en kijk ik nooit naar mijn uurwerk Vuurwerk in de lucht dat maakt een mooie vlucht Op één januari lees ik mijn brief, en dat vinden ze allemaal heel lief 1,2,3,4,5,6,7,8,9 en 10, het allerbeste van ons voor 2015.

13 We hebben gezwoegd en gezweet We staken de koppen bij elkaar Lazen boeken bij de vleet Onze tekst is nu eindelijk klaar We wensen jullie een prachtige kerst en heffen het glas (chocomelk) op het nieuwe jaar! L4B

14 Beste wensen van 4C 2015 Tweeduizend en vijftien! Als je nu eens wist wat dat jaar bracht. Stel dat het in de sterren stond geschreven. Dat je vooraf wist wat je zou gaan beleven. Zoiets zou pas verschrikkelijk akelig zijn! Hoewel voor de juiste lottonummers best wel fijn Maar verder zou niks nog een verrassing wezen. Alsof je alles al eens eerder had gelezen. Maar, nee hoor, zo n nieuw jaar ligt niet vooraf vast. En dit wordt niet zomaar het 2015 uit de kast. Wat jij ervan maakt, dat heb je zelf in de hand. Nou ja, toch voor een heel groot deel want Een stevige portie geluk, dat helpt voor alle mensen. En dat is nu precies wat wij jullie willen wensen! Plus : elkaar graag zien, veel lachen en geen gemor. Je zult zien, met 2015 komt het dan wel snor! Feestelijke groeten van Robbe, Salma,Yasmin, Ben, Lukas, Kyara, Nina, Britt, Astrid, Mariem, Thomas, Joanna, Amira, Leonora,Rani, Imane en juf Brigitte

15 Wij wensen jullie een gezellig kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar! Zaineb, Witse, Tyson, Adonita, Tijl, Senne, Amber Alexander, Warre, Lena, Atika, Vincent, Siebe, Sara Lina, Femke, Viktor, Rania, Xander, Ralph, Selle L5B Hé we gaan wat leuks doen! Mijn handje helemaal groen Wat stipjes hier en daar Nu is mijn kerstboom klaar! Fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar! De Huppelpassers VR Nieuwjaarsreceptie in de HUPPELPAS VR Carnaval op school

16 In het zesde leerjaar maken wij de nieuwjaarsbrief voor onze ouders helemaal zelf. Wij weten immers zelf het beste wat er het afgelopen jaar gebeurd is, waarom we hen zo graag willen bedanken en met welke belofte we hen blij kunnen maken. En voor alle kinderen en grote mensen van de school, hebben we ook een nieuwjaarsbrief gemaakt. Veel plezier ermee! Liefste mensen, Het laatste kalenderblaadje van 2014 is weer in de prullenmand beland. Ook al waren er wel eens minder fijne dagen, ik heb vooral veel toffe herinneringen. Zo denk ik nog met plezier terug aan de creadagen, Jong Talent, de uitstap naar Bokrijk, de openluchtklas in Maldegem, de turnlessen, Ook 2015 belooft een spannend en leuk jaar te worden: de meesten van ons doen hun communie en we vertrekken naar het middelbaar. Of is dat eerder een triestig moment? Eind april hebben we onze poppenkastvoorstelling, waarvoor we zelf het verhaal schijven en de poppen maken. We kijken ook al uit naar de Doe-aan-sportbeurs in april, waar we kunnen kennismaken met heel veel verschillende sporten. En op het einde van het jaar krijgen we een leuk cadeautje van de Ouderraad: we mogen op schoolreis naar Pennenzakkenrock. Liefste juffen en meesters, mensen van het secretariaat, de refter, de poetsploeg, liefste directeurs, bedankt voor jullie inzet in Ook een dikke merci aan de Ouderraad voor alles wat ze organiseren. Liefste medeleerlingen, bedankt voor de ambiance en de vriendschap. We beloven dat we in het nieuwe jaar flink zullen studeren, verder goed blijven zorgen voor onze petekindjes en ons zullen houden aan de schoolregels. Juf Els van de refter, we beloven dat we flink zullen werken en ons hoofd er zullen bijhouden. Voor het nieuwe jaar wensen we jullie veel geluk, een goede gezondheid, veel plezier op school en een goed rapport voor iedereen. En onze stagiaires van de bosklas, meester Jens en juf Silke, wensen we een diploma dit jaar.

17 JANUARI DO -Nieuwjaar Eerste dag van het nieuwe jaar Wij wensen iedereen een pittig VR ZA ZO MA -Start inschrijvingen Broertjes en zusjes, -Instap peuters Welkom aan onze nieuwe peutertjes..wij wensen onze kindjes een fijne start van hun schooltijd.. -VM : L1C : Medisch Schooltoezicht op school (in plaats van 15 december 2014 staking) u : L6AB maakt poppen in de refter LS Ik poppel, iji poppelt, wij poppelen,.onze leerlingen van L6AB werken verder aan hun poppenproject DI -Driekoningen u : L6AB maakt poppen in de refter LS WO -VM : K2A : Medisch Schooltoezicht : met de bus naar het medisch centrum DO -Zwemmen voor L2BL3C -L6A/B : Naar de bibliotheek in functie van hun project : Poppelen u : L6AB maakt poppen in de refter LS VR ZA ZO MA -Ganse dag : L5AB : Naar Technopolis De leerlingen van L5AB maken kennis met de wonderen der techniek. In groep voeren zij allerlei opdrachten uit DI -VM : L6AB : Bezoek aan Bekenboom Humaniora In het kader van het stappenplan van Wat na L6? bezoeken onze leerlingen van L6AB Berkenboom Humaniora. -NM : L1ABC-L6AB : Thema : Sprookjes Per- en meterschap.onze leerlingen van L6AB werken samen met hun pete-/metekindje van L1ABC en werken rond Sprookjes WO -9.00u : Ex-kleuteren Voor de tweede keer dit schooljaar gaan onze leerlingen van L1ABC spelen in de kleuterklassen. Onze kleuters van K3ABC gaan 'leren' in het eerste leerjaar -9.00u :K2B : Medisch schooltoezicht : met de bus naar het medisch centrum DO -Zwemmen voor L2CL3C -L6A/B : Naar de bibliotheek in functie van hun project: Poppelen u : L6A/B maken poppen in de refter LS

18 VR u : Nieuwjaarsreceptie Onze ouderraad organiseert de nieuwjaarsreceptie voor alle ouders, kinderen en personeel van Berkenboom Heistraat Geel en Groen. Wij wensen iedereen een sprankelend 2015! ZA ZO MA -Grootouderweek Wij verwelkomen onze opa s en oma s, moekes en vakes,.graag in ons klsje.samen doen wij leuke en leerrijke activiteiten u : L1ABCL2ABC : En morgen was het feest SSB door Anna s Steen DI -Grootouderweek -NM : L1A : Zoektocht Vos en haas met de grootouders in de Clementwijk WO -Grootouderweek -K1en K2 Huppelpas : MST : met de bus naar het medisch centrum DO -Grootouderweek -Zwemmen voor L2CL3C u-18.00u : Personeelsvergadering. Er is enkel opvang voor de kinderen (geen studie). -L2ABC : Naar de markt met de grootouders -NM : L1B en L1C : Zoektocht Vos en haas met de grootouders in de Clementwijk VR -Grootouderweek ZA ZO MA u-15.15u : L4ABC : Alles met de bal (Sporthal Durmehal-Sportlaan 4-Lokeren) Sport en spel met de bal voor onze leerlingen van L4AB. Veel bewegen en sporten.gezond voor lijf en leden -NM : L6AB : MEGA-les 2 (gegeven door agent Gino Van Haeken) Mijn eigen goede antwoord geven op drugs, alcohol, suiker, pijnstillers, Samen wereken aan een gezonde jeugd die weerbaar is voor de verleidingen van de hedendaagse maatschappij DI WO -9.00u : K2C : Medisch schooltoezicht : met de bus naar het medisch centrum DO u-20.00u : Individueel oudercontact voor kleuterschool en lagere school (met rapportbespreking voor de lagere school) -Zwemmen voor L2CL4A VR -Vieren : Lichtmis Jozef en Maria brengen Jezus naar de tempel. Dat Jezus een bijzonder Kind is, leren Jozef en Maria na dit bezoek aan de tempel ZA

belhamel decem ber 2 0 14 Blub blub blub... Waar? Daar is zwarte piet! Herfstmummie ;-) Echte fotomodellen! Beste vrienden...

belhamel decem ber 2 0 14 Blub blub blub... Waar? Daar is zwarte piet! Herfstmummie ;-) Echte fotomodellen! Beste vrienden... decem ber 2 0 14 enkele leuke kiekjes van onze leerlingen... de belhamel Blub blub blub... Waar? Daar is zwarte piet! Herfstmummie ;-) Echte fotomodellen! Beste vrienden... Lekker gezond! Lekkere frietjes!

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

Openingslied en verwelkoming : Op de melodie van Keer je weerom reuze, Zeg me je naam, duizend keren. Zeg me je naam, zeg je naam

Openingslied en verwelkoming : Op de melodie van Keer je weerom reuze, Zeg me je naam, duizend keren. Zeg me je naam, zeg je naam 1 mei 2002 Sint-Pietersschool Mazenzele Thema: Laat zien wat je kan en maak er wat van! Kinderen hebben tijdens een knutselnamiddag in de paasvakantie een portret geschilderd van een klasgenootje. Deze

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Armoede: wat is dat?

Armoede: wat is dat? Armoede: wat is dat? Deze powerpointpresentatie met bijhorende tekst laat kinderen op een interactieve manier kennismaken met het begrip armoede, aan de hand van situaties die voor kinderen heel herkenbaar

Nadere informatie

t Is Pasen, de winter is voorbij

t Is Pasen, de winter is voorbij t Is Pasen, de winter is voorbij t Is Pasen, t is Pasen! Er zijn weer jonge katjes en de vogels zingen blij. De zon schijnt in mijn snoet. Het kriebelt in mijn benen en het tintelt in mijn bloed. t Is

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

In dit nummer. Personeel en onderwijs. Welkom op school. Belangrijke data... Personeel en onderwijs. Welkom op school

In dit nummer. Personeel en onderwijs. Welkom op school. Belangrijke data... Personeel en onderwijs. Welkom op school In dit nummer Personeel en onderwijs Welkom op school Thema s trefwoord TSO-nieuws Schoolfruit Kunstmenu Muziekworkshop Gigakids Typecursus Kerstbomenactie Schoonmaakavond Sinterklaas Kerstviering Belangrijke

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

PASEN, feest van de verwondering

PASEN, feest van de verwondering PASEN, feest van de verwondering DE SCHOOL Ze hoort thuis in dat rijtje van een wereld die onze verwondering waard is. Omdat er, in het dagelijks leven, wonderen gebeuren. Wonderen zijn ook de schoolwereld

Nadere informatie

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke 1 Kerstmusical 2013 De arme rijke 2 Kerstmusical de arme rijke 1. lied van kinderen, die geld opwillen halen en straatkrantverkoper; Buiten kunnen evt. ook al personeelsleden uit de winkel staan (zie 6)

Nadere informatie

Schooltrommel. Beste kinderen, ouders, leerkrachten en andere lezers. Het tweede trimester van ons schooljaar is voorbij gevlogen.

Schooltrommel. Beste kinderen, ouders, leerkrachten en andere lezers. Het tweede trimester van ons schooljaar is voorbij gevlogen. Schooltrommel Beste kinderen, ouders, leerkrachten en andere lezers Het tweede trimester van ons schooljaar is voorbij gevlogen. Paasvakantie April 2015 Na een zeer zonnig en geslaagd schoolfeest in maart,

Nadere informatie

VRIJE BASISSCHOOL De Groeituin. De Schoolbel. Schriek en Grootlo, juni 2013

VRIJE BASISSCHOOL De Groeituin. De Schoolbel. Schriek en Grootlo, juni 2013 VRIJE BASISSCHOOL De Groeituin De Schoolbel Schriek en Grootlo, juni 2013 Beste kinderen, Beste ouders, grootouders, lezers, Het schooljaar is weer voorbij. En zoals je bovenaan kan zien, was het voor

Nadere informatie

G D0. Brugger info. GELOOF in je toekomst. Alles wat je wilt weten over het leven van een brugger op Guido de Brès. In dit nummer o.a.

G D0. Brugger info. GELOOF in je toekomst. Alles wat je wilt weten over het leven van een brugger op Guido de Brès. In dit nummer o.a. UI G D0 Brugger info In dit nummer o.a.: Schooldag van een brugger Verhalen van leerlingen! GELOOF in je toekomst Aandacht voor jou! Alles wat je wilt weten over het leven van een brugger op Guido de Brès

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar!

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar! Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 12 september Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

Leden van de werkgroepen en voorbereidingsgroep(*):

Leden van de werkgroepen en voorbereidingsgroep(*): Leden van de werkgroepen en voorbereidingsgroep(*): Ver. van scholen met de Bijbel Dr. G. van Goor te Bunschoten Maartje van Kesteren* van Amerongen 2981395 Mariska Huijgen* De Wegwijzer 2983055 Aline

Nadere informatie

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik gratis e-book Palaysia door Edith Hagenaar Voor je ouders De wolf op deze cd staat voor iedereen met wie je kind een moeilijke relatie heeft. Dat kan een juf

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2013

NIEUWSBRIEF MAART 2013 Vrije Basisschool Sint Jozef Kloosterstraat 1 2520 Emblem Ranst Tel. 03/480.19.29 Fax. 03/491.11.42 E mail : dir@sintjozefschool-emblem.be URL : www.sintjozefschool-emblem.be NIEUWSBRIEF MAART 2013 Maandpuntje:

Nadere informatie

Sinterklaas en de moppernoten Tekst en muziek Marjon Dobbe

Sinterklaas en de moppernoten Tekst en muziek Marjon Dobbe Sinterklaas en de moppernoten Tekst en muziek Marjon Dobbe Een Sinterklaasmusical bedoeld om te worden gespeeld voor de hele school en door kinderen vanaf de middenbouw, of door volwassenen. Speelduur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 Schooljaar 2014-2015 09 01 2015. Hoi kinderen, ouders en sympathisanten

Nieuwsbrief 14 Schooljaar 2014-2015 09 01 2015. Hoi kinderen, ouders en sympathisanten Nieuwsbrief 14 Schooljaar 2014-2015 09 01 2015 Hoi kinderen, ouders en sympathisanten In de kerstvakantie, en ook nog daarna, worden traditiegetrouw heel wat wensen gegeven aan elkaar. De mooiste wensen,

Nadere informatie

GROEP 8 14/ 15 ZWAAIT AF!

GROEP 8 14/ 15 ZWAAIT AF! Nigtevecht - 1 juli 2015 * FLAMBOUW NEWSPAPER Stempel GROEP 8 14/ 15 ZWAAIT AF! Lieve kinderen van groep 8. Je ziet het goed, een krant speciaal voor jullie groep! Jullie meesters en juffen hebben aan

Nadere informatie

Den Babbelaar. De avonturen van Sam en Fee. Wat kan ik lezen in deze babbelaar? Hallo iedereen!

Den Babbelaar. De avonturen van Sam en Fee. Wat kan ik lezen in deze babbelaar? Hallo iedereen! Den Babbelaar jaargang 8 nummer 2 Wintereditie 2013 Bubao Het Laar Zuidlaan 34, 9200 Dendermonde De avonturen van Sam en Fee Hallo iedereen! Weten jullie nog dat in de maand november het thema speelgoed

Nadere informatie

Juni 2014. Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Schooljaar2013-2014 www.wongrago.be

Juni 2014. Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Schooljaar2013-2014 www.wongrago.be Juni 2014 Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Schooljaar2013-2014 www.wongrago.be Beste ouders, Om het schooljaar af te sluiten, laten we jullie nog eens mee achterom kijken in deze schoolkrant. Vanaf

Nadere informatie

1. God heeft de wereld geschapen.

1. God heeft de wereld geschapen. 1. God heeft de wereld geschapen. God heeft alles geschapen. Het licht en de zon; de planten en de bloemen; de vissen, de vogels en de dieren. Kleur deze tekeningen mooi in. God heeft ook de mensen geschapen,

Nadere informatie

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers,

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers, De jarigen deze periode zijn: 26-06-2015 tot en met 31-7-2015 Groep 1/2A 09-07 Romaisa Sahebali Groep 1/2B 07-07 Basma Lemkhannet 15-07 Amy Hilgerson Groep 1/2C 08-07 Berat Janik Groep 3 05-07 Bjorn van

Nadere informatie

bambi Voor en door ouders / opvoeders die een relatie hebben met BAMBI 20 e editie

bambi Voor en door ouders / opvoeders die een relatie hebben met BAMBI 20 e editie Jaargang 8 bambi Februari 2012 nieuws Nieuwsfeitjes Voor en door ouders / opvoeders die een relatie hebben met BAMBI 20 e editie Sinterklaasfeest: Was wederom weer een goed geslaagd feest, zie voor foto

Nadere informatie