Fantastische Voorbeelden van Content Marketing

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fantastische Voorbeelden van Content Marketing"

Transcriptie

1 37 Fantastische Voorbeelden van Content Marketing

2 fåíêççìåíáé= 78% van CMO s wereldwijd is van mening dat custom content de toekomst van marketing is. Als marketeer ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar de beste voorbeelden van content marketing. Op deze pagina vind je een lijst met 37 voorbeelden van content marketing, van zowel Nederlandse als buitenlandse bedrijven, in willekeurige volgorde. Bij ieder voorbeeld geven we aan waarom we het als voorbeeld hebben genoemd en waar mogelijk bieden we ook statistieken van de ROI. Maar we zijn ook kritisch. Het doel van deze lijst is om jou als marketeer/ondernemer verder te helpen. Wanneer we een voorbeeld vancontent marketing geven waar we van denken dat er iets verbeterd kan worden, dan zullen wij jou dat vertellen. Er wordt veel gepraat over content marketing. Maar wat is content marketing nu eigenlijk?

3 aéñáåáíáé=åçåíéåí=ã~êâéíáåö= Content marketing is het proces waarbij relevante en waardevolle content wordt gecreëerd en verspreid, om daarmee een gedefinieerde doelgroep aan te trekken en te binden, met als uiteindelijk doel een vooraf gedefinieerde, zakelijke doelstelling te behalen.

4 PT=ÅçåíÉåí=ã~êâÉíáåÖ=îççêÄÉÉäÇÉå Hieronder vind je een lijst met 37 voorbeelden van content marketing. Klik op de bedrijfsnamen hieronder, of scroll naar beneden om de voorbeelden te lezen. 1. HomeMade Modern 11. Rabobank 21. Intelligentsia 31. General Electric 2. Koffiediscounter 12. Pepsi 22. Praxis 32. Buffer 3. Airbnb 13. Gamma 23. Zappos 33. Salesforce 4. Visual.ly 14. SAP 24. Fashionchick 34. Capgemini 5. Coolblue 15. Renault 25. Monetate 35. Body&Fit 6. Adobe 16. Hubspot 26. Reebok 36. Intel 7. SEOshop 17. Etsy 27. Werkspot 37. IBM 8. Bodybuilding.com 18. Wehkamp 28. Insight 9. Albert Heijn 19. KISSmetrics 29. Avella 10. Red Bull 20. Intratuin 30. American Express Disclaimer: Genius Whale is op geen enkele wijze betrokken bij een samenwerking met de bedrijven op deze pagina. Het is dan ook niet mogelijk om (tegen betaling) aan deze lijst toegevoegd te worden.

5 @N=J=eçãÉj~ÇÉ=jçÇÉêå Op de content hub HomeMade Modern vind je de leukste DIY projecten voor in en om het huis. Alle projecten zijn voorzien van een aantrekkelijke video, waarin de power tools van RYOBI worden gebruikt. Deze website is een perfecte uiting van content marketing van RYOBI, omdat het enkel waarde toevoegt voor de bezoeker. RYOBI doet geen harde verkopen op de website en dat voelt goed. Daarbij zijn de projecten zeer bijzonder, omdat ze altijd een aantrekkelijk design hebben en met een klein budget uit te voeren zijn.

6 @O=Ó=hçÑÑáÉÇáëÅçìåíÉê Koffiediscounter is één van de webshops van Create2fit (Tom Coronel) en maakt op een slimme manier gebruik van content marketing. Koffie discounter heeft geen aparte content hub, maar gebruikt verschillende manieren om binnen hun webshop de bezoeker te voorzien van relevante, waardevolle informatie rondom hun producten. Zo hebben de koffiemachines bijna altijd een video beschikbaar, waarin een expert duidelijk uitlegt wat de voordelen zijn van het apparaat. De video s zijn voorzien van ondertiteling, wat er voor zorgt dat je de video s zonder geluid (in de tijd van je baas) kunt bekijken en beoordelen. Daarnaast zijn er ook nog tal van recepten beschikbaar, die natuurlijk allemaal gerelateerd zijn aan koffie.

7 @P=Ó=^áêÄåÄ=_ììêíÉå Op Airbnb kun je een overnachting boeken in een huis van een ander waar dan ook ter wereld. Dat is natuurlijk een fantastisch (en succesvol) concept, maar daar houdt een gemiddelde reis niet op. Wanneer je aankomt in Berlijn dan wil je weten waar je de leukste winkelstraatjes kunt vinden en wat er allemaal te doen is in jouw buurt. Om die reden heeft Airbnb Buurten in het leven geroepen. Met Buurten vind je bijvoorbeeld gemakkelijk informatie over Berlijn en de leukste buurt Kreuzberg. Zo weet je van tevoren al wat je van je vakantiebestemming kunt verwachten.

8 @Q=Ó=sáëì~äKäó Visually is een website waar je gemakkelijk video s, infographics en presentaties kunt laten maken (let op: dit is geen Nederlandse service). Visually maakt gebruik van Überflip voor hun content hub en dat ziet er erg goed uit. De hub is volledig responsive, wat er voor zorgt dat de lezer altijd en overal hun content kan consumeren. Het nadeel van de Überflip content hub, is dat deze er hetzelfde uitziet als alle andere content hubs die afkomstig zijn van Überflip.

9 @R=Ó=`ççäÄäìÉ Coolblue is een geweldig voorbeeld van content marketing van Nederlandse bodem. Door hun geweldige service, in-house kennis en sterke content is het Coolblue gelukt om in 2014 een omzet van 360 miljoen te draaien. En 2015 zal alleen nog maar beter uitpakken. De meest opvallende tak van Coolblue s content strategie moet toch wel hun YouTube kanaal zijn. Met ruim 4500 video s geeft Coolblue gedetailleerde informatie over de producten die zij verkopen. Het resultaat is dat Coolblue zich profileert als expert binnen hun branche, iets wat nooit gelukt zou zijn zonder hun contentuitingen. Want zeg nou zelf het is vast niet de eerste keer dat je dit pakketje ziet:

10 @S=Ó=`jl=î~å=^ÇçÄÉ CMO is een perfect voorbeeld van een content hub waarmee Adobe zorgt dat ze haar doelgroep voorziet van artikelen waar haar doelgroep in geïnteresseerd is. Adobe kennen we natuurlijk allemaal van programma s als Photoshop, InDesign en Illustrator. CMO.com is gericht op CMO s en marketeers en biedt een breed spectrum aan artikelen, maar ook interviews met leiders uit de industrie. Wanneer je je abonneert op hun nieuwsbrief, ontvang je dagelijks nieuwe, relevante content. Tussendoor doet Adobe natuurlijk een upsell naar één van hun producten, maar dat wordt goed opgevat door hun volgers, omdat er waardevolle informatie tegenover staat. Het voelt niet als harde verkoop.

11 @T=Ó=pblëÜçé Met SEOshop bouw je gemakkelijk zelf, zonder hulp van een programmeur, een professionele webshop. Naast het verkopen van deze service, heeft SEOshop een apart gedeelte op hun website gewijd aan het aanbieden van waardevolle content. Zo biedt SEOshop handige artikelen aan, maar ook ebooks, webinars, handleidingen en cursussen. Wat erg sterk is aan de content, is dat bijvoorbeeld niet alle ebooks over SEOshop gaan. Sommigenatuurlijk wel, maar in veel gevallen biedt SEOshop ook advies waar je iets aan hebt wanneer je géén gebruik maakt van hun service. Dit zorgt ervoor dat hun website ook interessant is voor mensen die hun product (nog) niet willen afnemen.

12 @U=Ó=_çÇóÄìáäÇáåÖKÅçã Bodybuilding.com is s werelds grootste webshop op gebied van voedingssupplementen en dat is het niet zonder reden Wanneer je Bodybuilding.com bezoekt valt je direct op dat hun website niet alleen supplementen verkoopt, maar ook een gigantische bron aan informatie bevat rondom sporten en voeding. Voor beginners en gevorderden, van man tot vrouw, van jong tot oud, iedereen kan terecht voor waardevolle content. Zo biedt Bodybuilding.com trainingsschema s, voedingsschema s, duizenden artikelen en video s, maar ook handige tools waarmee je bijvoorbeeld je BMI (Body Mass Index) kunt berekenen. Maar Bodybuilding.com gaat nog een stapje verder. Wanneer je op het kopje Community klinkt, kom je er al gauw achter dat daarachter een Facebook voor sporters schuilt. Meer dan 1 miljoen () sporters hebben hier een profiel waar ze hun training- en voedingsschema bijhouden en in contact kunnen komen met andere fanatieke sporters. Een geweldig voorbeeld van user generated content Ben je op zoek naar het ultieme voorbeeld op gebied van content marketing? Bezoek dan eens de website van bodybuilding.com

13 @V=Ó=^ääÉêÜ~åÇÉ=^äÄÉêí=eÉáàå Met meer dan recepten is Allerhande van Albert Heijn de grootste receptenwebsite van Nederland. Zij hebben hun content marketing groots aangepakt. Ieder recept is voorzien van een duidelijke uitleg, een receptenlijstje (met de mogelijkheid de ingrediënten direct toe te voegen aan je boodschappenlijstje) en een how-to video. De website is te benaderen via pc, tablet of smartphone, en er is zelfs een app. En als je de informatie niet digitaal wil consumeren, dan is er altijd nog het gratis Allerhande magazine. Wanneer je je klanten meer wilt bieden dan enkel jouw product voor de beste prijs-kwaliteitverhouding, dan zul je je klanten moeten bedienen met waardevolle, relevante content. En in het geval van AH is dat een gigantische database aan recepten en inspiratie op gebied van voeding.

14 @NM=Ó=RÉÇ=_ìääÉíáå=î~å=RÉÇ=_ìää Red Bulletin is het magazine van Red Bull. Maar behalve een magazine, is Red Bulletin ook nog een gigantische website vol met content over van alles wat de doelgroep van Red Bull zou kunnen interesseren. Mooie vrouwen, snelle auto s, extreme sporten..alles wat je hart sneller doet pompen en je adrenaline doet stromen. De afgelopen jaren heeft Red Bull zich weten te positioneren als een ware content-meester. Want als Red Bull één principe goed begrijpt, dan is dat wel dat ze niet zozeer een product verkopen, maar een emotie. En die emotie roepen ze op bij de consument door het verspreiden van de coolste content ter wereld. Wil je een voorbeeld zien van Red Bull s coole content? Alsjeblieft:

15 @NN=Ó=fâ=d~=pí~êíÉå=î~å=R~ÄçÄ~åâ Wanneer je de website bezoekt, zie je in eerste instantie niet dat de website een content hub van Rabobank is. En wanneer je de website bezoekt, is de kans groot dat je er terecht bent gekomen via de zoekmachines. Ikgastarten.nl, de content website van Rabobank, bevat namelijk meer dan 3800 artikelen die je helpen bij het opzetten van je bedrijf. Zo is er voor iedere rechtsvorm een apart artikel geschreven en leggen ze je stap voor stap uit hoe je je belastingaangifte doet. Wanneer je een artikel leest, verschijnt er onder in beeld een balk waar je een gratis white paper krijgt aangeboden. Wanneer je deze wilt downloaden moet je je adres achterlaten en beland je op die manier in de funnel van de Rabobank. Deze website is een goed voorbeeld van wat een content hub voor een bedrijf kan betekenen. Zeer simpel, maar uiterst effectief. Wat zou jij liever doen als ondernemer? Blijvend geld uitgeven aan online advertenties, in de hoop dat het voor dat jaar iets oplevert of éénmalig geld investeren in het creëren van een sterke content hub, die jaar na jaar na jaar nog leads zal blijven genereren voor jouw bedrijf? Precies

16 @NO=Ó=mÉéëá=mìäëÉ Met Pepsi Pulse speelt Pepsi in op de actualiteit, de snelheid van de hedendaagse media en de rol die iedere burger daar in speelt. Zo worden op de website Instagram-foto s van consumenten gedeeld, maar kun je ook terecht voor content met onderwerpen als muziek, sport en entertainment. De resultaten van deze content hub: 89% groei in maandelijkse page views; 38% groei in maandelijkse bezoekers; +22x boost in traffic vanuit social media. bron: Newscred

17 @NP=Ó=häìëáÇÉÉØå=C=häìë~ÇîáÉë=î~å=d~ãã~ Gamma verkoopt schuttingen. Is het dan niet een geweldig idee als Gamma je ook stap voor stap uitlegt hoe je die schutting plaatst? Dat is exact wat Gamma op hun website heeft gedaan onder de noemer Klusideeën en Klusadvies. Hier vindt je inspiratie en tips die naadloos aansluiten op de producten die Gamma in hun bouwmarkten verkoopt. Zoek je een tuinhuisje? Gamma verkoopt ze. Wil je weten hoe je een tuinhuisje plaatst? Gamma vertelt het je. Ben je benieuwd hoe je een tuinhuisje onderhoudt? Gamma laat het je zien en vertelt je welke producten je er voor nodig hebt. Een goed voorbeeld van een simpele content marketingstrategie binnen een webshop.

18 @NQ=Ó=p^m=_ìëáåÉëë=fååçî~íáçå Op de homepage van SAP is het eerste dat je ziet een blok met hun meest recente blog artikelen. Waarom? Wanneer je als bezoeker op de website van SAP terecht komt, is de kans groot dat je de producten van SAP al kent of dat je de producten van SAP niet via hun website gaat aanschaffen. Maar omdat het voor SAP wel ontzettend belangrijk is om zich als thought leader in de markt te positioneren, heeft SAP een sterke content marketing strategie ontwikkeld, SAP Business Innovation genaamd. SAP Business Innovation is de blog van SAP waar je iedere dag nieuwe artikelen kunt lezen over een breed scala aan onderwerpen. Daarnaast heeft SAP nóg een website ontwikkeld om hun klanten wereldwijd van dienst te zijn. Deze website heet The Customer Edge en legt de focus op marketing, sales en klantenservice. Op deze manier weet SAP hun klanten perfect te segmenteren, waardoor hun marketing uitingen gerichter ingezet kunnen worden en een hoge ROI hebben als resultaat.

19 @NR=Ó=RÉå~ìäí=qïáåÖç Met de lancering van de nieuwe Renault Twingo bracht Renault de website Everywheretwingo.nl uit. Op deze content hub vind je artikelen over fashion, carrière, lifestyle, beauty, design en nog veel meer. Wat heeft dit met de Twingo te maken? Renault koos er met de Twingo voor om zich hoofdzakelijk op vrouwen te richten. En omdat de meeste vrouwen minder in auto s geïnteresseerd zijn dan mannen, lanceerden ze een breed scala aan artikelen die vrouwen in het algemeen aan zullen spreken. En wanneer je de artikelen leest, zul je af en toe de vraag van Renault krijgen of het je leuk lijkt om een proefritje in hun nieuwe Twingo te maken. Een zeer zachte manier van verkopen dus. Een manier die werkt.

20 @NS=Ó=eìÄëéçí=_äçÖ Hubspot is op dit moment één van de meest succesvolle bedrijven voor het leveren van marketing en sales software. Software ter ondersteuning van marketing en sales klinkt saai misschien? De blog van Hubspot is één van de best bezochte blogs in Amerika vanwege hun kwalitatief hoogwaardige content. Voor iedere tak van hun product, brengen ze iedere dag zeker zes nieuwe artikelen uit. En naast artikelen staat Hubspot erom bekend de beste infographics, white papers en SlideShares te publiceren. De artikelen van Hubspot zijn lang, vaak ruim 2000 woorden, waardoor ze tevens de zoekmachines domineren. Een perfect voorbeeld van een massive content marketing plan en een perfecte uitvoering.

21 @NT=Ó=bíëóÛë=_äçÖ Etsy is het online platform voor het kopen en verkopen van handgemaakte producten, vintage items en crafting materialen. Het is een gigantisch platform met een erg grote aanhang maar liefst 54 miljoen gebruikers toen ze het jaar 2015 in gingen Natuurlijk heeft Etsy veel UGC (User Generated Content) op hun website, maar ook hun blog is erg druk bezocht. Om zo veel mogelijk mensen aan te trekken vanuit alle windstreken heeft Etsy een blog gecreëerd in verschillende talen. Naast het blog zijn er ook vele handboeken te downloaden in meerdere talen. Zo werkt Etsy hard aan het neerzetten van een sterke, duurzame content strategie. Wat Etsy erg goed doet is gebruik maken van hun eigen klanten. Zo zetten ze af en toe een verkoper in het zonnetje, zoals ze ook deden met Lee Coren (klik op de foto voor het artikel). Ze ontvingen maar liefst 190 comments op dit artikel niet slecht

22 @NU=Ó=tÉÜâ~ãé=fåëéáê~íáÉ De contentstrategie van Wehkamp richt zich voornamelijk op bezoekers die zich al op de website bevinden. Waarom? Omdat de artikelen niet direct interessant zijn voor mensen die niets bij Wehkamp willen bestellen. Er wordt geen advies gegeven, slechts geïnspireerd vandaar natuurlijk ook de naam Wehkamp Inspiratie. Het zorgt ervoor dat je als bezoeker van Wehkamp een beter beeld krijgt van wat je de hun producten kunt doen, wat erg sterk is. Wat ze zouden kunnen verbeteren is het schrijven van meer content, ook gericht op mensen die niet direct van plan waren iets te bestellen bij Wehkamp. Zo is er bijvoorbeeld een artikel genaamd Drie van onze favoriete trends voor deze lente'(link). Wat Wehkamp ook had kunnen doen, is een artikel schrijven dat heet Onze 31 Favoriete Trends Voor Lente 2015 en deze trends vervolgens één voor één nauwkeurig beschrijven. Dit zou er voor zorgen dat ze 100% zeker op de eerste pagina van Google zouden verschijnen als iemand zoekt op trends lente Ook zouden ze hun bezoekers vele malen beter van dienst zijn door in-depth content te bieden, wat meer sales als gevolg zou hebben. Een erg leerzaam platform dus

23 @NV=Ó=hfppãÉíêáÅë=_äçÖ Wil je meer informatie over je bezoeker dan Google Analytics je laat zien? Gebruik dan KISSmetrics. Hoe is KISSmetrics binnen twee jaar uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf? Door 99% van hun budget te investeren in content marketing en marketing. Op hun blog vind je artikelen, infographics en webinars. KISSmetrics geeft ongeveer 5.000,- per maand uit aan het laten schrijven van artikelen en het laten maken van infographics. Dit waren hun bezoekersaantallen eind januari 2015: In diezelfde maand genereerde KISSmetrics in totaal 8144 leads met hun website, waarvan 5057 leads afkomstig waren van de blog (bron). Dat betekent dat hun blog 62% van hun leads genereert, wat zeker niet slecht is als je bedenkt dat deze blog slechts 5.000,- per maand kost. Daarbij komt dat KISSmetrics weet dat een bezoeker die drie artikelen leest in 43% van de gevallen converteert tot klant. Een prachtig voorbeeld van content marketing

24 @OM=Ó=aÉ=jççáëíÉ=qìáåÉå Intratuin biedt hoofdzakelijk producten voor in en om je tuin. Het is dus niet gek dat Intratuin er voor kiest om hun content marketing te richten op de tuin van de consument. Demooistetuin.nl is een online platform waar Intratuin vele tuinen tentoonstelt en waar vele artikelen te vinden zijn met tips voor tijdens het tuinieren. Je kunt je als gebruiker registreren om vervolgens foto s van jouw tuin in te zenden. Intratuin maakt op deze manier slim gebruik van UGC (User Generated Content). Wat echter jammer is, is dat de artikelen erg kort zijn. Het geeft de lezer niet genoeg informatie en details over het geschreven onderwerp en het zal, omdat de teksten zo kort zijn, ook nooit het hoogst ranken in de zoekmachines. Dat is zonde, want zoekmachines zijn nu eenmaal een geweldige bron van traffic en op die manier een mooie stroom van bezoekers richting de Intratuin zelf.

25 @ON=Ó=fåíÉääáÖÉåíëá~=`çÑÑÉÉ Yes, hier worden wij enthousiast van Intelligentsia Coffee verkoopt vers gebrande koffie in hun coffeeshops in Chicago, Los Angeles en New York, maar ook in hun webshop. En hun passie voor koffie spat van je scherm als je de website bezoekt Op hun website kun je niet alleen koffie kopen, maar ook artikelen lezen over waar hun koffie vandaan komt, hoe de koffiehandel er uitziet en hoe de koffie wordt gebrand. Daarnaast zijn er vele video s beschikbaar, bijvoorbeeld over het maken van iced coffee: Bekijk ook even hun white papers, oftewel Brew Guides, als je toch bezig bent ze zijn fantastisch

26 @OO=Ó=j^^hh=î~å=mê~ñáë Ze leveren tegels voor in de badkamer. Is het dan niet handig als Praxis ook meteen even laat zien hoe je je badkamer betegelt? MAAKK is een UGC platform waar je als klusser jouw projecten kunt tonen. Op dit moment is de website nog in beta-modus, dus verwacht wat aanpassingen in de toekomst. Wat Praxis goed doet is dat ze het bruggetje slaan tussen hun fysieke winkels, hun webshop, hun tv-uitingen en de ervaringen van de consument. Wat beter zou kunnen is de inhoud van de content, want deze is niet optimaal. De inhoud is nu vaak (te) kort, waardoor je als bezoeker niet de informatie treft die je hoopte te vinden. Ook betekent dit dat Praxis slecht gevonden wordt binnen de zoekmachines, omdat de content niet rijk genoeg is. Wel is het een mooi vormgegeven content platform dat we zeker in de gaten blijven houden

27 @OP=Ó=w~ééçë=kçï=~éé Zappos is een miljardenbedrijf dat ooit begon met het online verkopen van schoenen (ver voordat Zalando bestond). Nu verkoopt Zappos schoenen, kleding en accessoires en dat doen ze erg goed. Zappos Now is een app voor op je tablet, waarmee je op een leuke, intuïtieve manier kunt bladeren door hun magazine, waar ze je advies en inspiratie bieden op het gebied van fashion. De app zit waanzinnig goed in elkaar en er wordt duidelijk veel aandacht aan de content binnen de app besteed. Bekijk de video hieronder voor een duidelijk beeld van de app:

28 @OQ=Ó=c~ëÜáçåÅÜáÅâ Fashionchick is een webshop voor mannen en vrouwen waar je vanalles kunt vinden op het gebied van fashion, zoals kleding, schoenen, sieraden, accessoires en nog veel meer. Op de website van Fashionchick vind je een onderdeel genaamd Styleguide. Hier wordt content gepubliceerd in de vorm van kledingadvies. Wat erg handig is voor de bezoeker, is dat je direct getoond wordt waar je de kleding (in hun eigen webshop) kunt vinden en kopen. Wat beter zou kunnen is de lengte van de content. Dit zou niet alleen de bezoeker een veel beter advies geven, maar het zou ook betere resultaten binnen de zoekmachines genereren. Al met al een erg leuke webshop, met een simpele en snelle aanpak op gebied van content marketing.

29 @OR=Ó=jçåÉí~íÉ Ook Monetate heeft het principe van een content hub goed geïmplementeerd. Op de content hub van Monetate kun je heel gemakkelijk filteren op contenttype, interesse of zakelijk doel. Zo vind je bij contenttypes verschillende vormen, zoals case studies, verhalen van klanten, ebooks, infographics, research, white papers en video s. Vele vormen van content zijn aanwezig en ieder stuk content is op een sterke manier uitgevoerd. De resultaten zijn dan ook verbluffend: Website traffic steeg met 255%; Het aantal unieke bezoekers steeg met 353%; De verkopen werden verdubbeld. (bron)

30 @OS=Ó=RÉÉÄçâ=`êçëëcáí CrossFit is wereldwijd een populaire sport. Ieder jaar worden de Reebok CrossFit Games georganiseerd, waar uiteindelijk één man en één vrouw worden benoemd tot fitste persoon op aarde. De website van de CrossFit Games ziet er geweldig uit, maar de website van CrossFit zelf niet. Desondanks genereert de website CrossFit.com ontzettend veel traffic. Hoe doen ze dat? In de sport CrossFit wordt er iedere dag een WOD (Workout of the Day) gedaan. CrossFit.com plaatst iedere dag een nieuwe WOD op de home page van hun website, waardoor CrossFitters wereldwijd hun website bezoeken om te zien wat de workout van die dag is. Ontzettend simpel en bijzonder effectief. Daarbij is het YouTube kanaal van de CrossFit Games erg bijzonder. Je vindt er niet alleen afleveringen van events, maar ook how-to video s en video s die je motiveren om te gaan sporten. Zoals deze bijvoorbeeld:

31 @OT=Ó=häìëíáéëKåä=î~å=tÉêâëéçí Werkspot.nl is het online platform waar je als consument een klus kunt plaatsen, waar vervolgens door vakmannen een offerte voor wordt uitgebracht. En om meer consumenten opdrachten te laten plaatsen op het platform, werd Klustips.nl in het leven geroepen. Klustips.nl biedt honderden tips op het gebied van klussen. Bij iedere klus wordt aangegeven hoe moeilijk de klus is om zelf uit te voeren. Wanneer je het te moeilijk vindt om het zelf te doen, kun je met een klik op de knop jouw klus plaatsen op de website van Werkspot. Werkspot maakt hier handig gebruik van hun API om nieuwe opdrachten direct in te schieten in hun database. Klustips.nl is erg goed vindbaar via Google, omdat de website veel content bevat en al lange tijd bestaat. Een goed voorbeeld van een content hub, hoewel de look & feel van de website wel een opfrisser kan gebruiken.

32 @OU=Ó=fåëáÖÜí Insight biedt IT-oplossingen en heeft ervoor gekozen een content hub te plaatsen op hun website, gebruikmakend van Überflip. Insight plaatst dagelijks nieuwe artikelen op hun hub en je kunt aan de manier van schrijven zien dat ze professionele copywriters het werk laten doen. Ook publiceert Insight ebooks op de hub. Ook hier zitten goede schrijvers achter, wat je direct kunt zien aan de gevatte titels die worden gebruikt: Wat ze erg goed doen is het verzamelen van contactgegevens. Wanneer je namelijk het ebook wilt downloaden, moet je eerst je gegevens achterlaten. Hiermee is voor Insight goed te volgen in welke tak van hun producten je mogelijk interesse hebt. Een slimme, zachte, maar effectieve manier van acquisitie.

33 @OV=Ó=^îÉää~ Avella is een apotheek die zich specialiseert in het sneller aanleveren van speciale medicatie. Wie had gedacht dat een apotheek meer bekendheid zou kunnen genereren met content marketing? Avella gebruikt hun blog als content hub waar ze nieuws en advies bieden op het gebied van gezondheid en medicatie. De content is erg divers. Van lange, informatieve artikelen tot ebooks en een gratis 10-delige videoserie. Avella is het perfecte voorbeeld van content marketing voor bedrijven die misschien niet direct denken aan het genereren van content wanneer ze meer naamsbekendheid en/of gebruikers willen verkrijgen. Hun content en conversie optimalisatie gaven de volgende resultaten: 400% groei in traffic binnen zes maanden; 200% groei in organische traffic binnen zes maanden; 38% meer conversie op hun landingspagina.

34 @PM=Ó=^ãÉêáÅ~å=bñéêÉëë=lmbk=cçêìã OPEN Forum wordt vaak aangehaald als het perfecte voorbeeld van content marketing. In 2007 lanceerde American Express het platform OPEN Forum, een online content hub waar kleine ondernemers zakelijk advies kunnen vinden op het gebied van marketing en growth. Ook biedt het platform de mogelijkheid voor lezers om een vraag in te sturen, welke vervolgens wordt beantwoord door experts uit de industrie of door andere gebruikers. Tegen de tijd dat American Express Publishing werd verkocht in 2013, bereikte de OPEN Forum website al miljoenen bezoekers per maand. Een perfect voorbeeld voor bedrijven die zich afvragen of content marketing een ROI heeft.

35 @PN=Ó=db=RÉéçêíë Er is geen ondernemer ter wereld die niet heeft gehoord van General Electric. En ook GE maakt gebruik van content marketing middels hun content hub, Reports genaamd. GE Reports is een aparte website waar je bijvoorbeeld artikelen vindt over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie. Deze artikelen zorgen er continu voor dat GE wordt gezien als thought leader binnen de industrie. De website is simpel, maar daardoor erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De artikelen van GE worden massaal gedeeld op platforms als LinkedIn, wat zorgt dat een groot en zwaar apparaat als GE toch een frisse indruk blijft maken bij hun afnemers.

36 @PO=Ó=_ìÑÑÉê=_äçÖ Buffer is met ruim 2,3 miljoen gebruikers één van de populairste tools om je content via social media te delen. Hoe zijn ze in staat te blijven groeien? Ze hebben een content hub. En een hele goede ook. Op de blog Buffer vind je artikelen, infographics, ebooks en video s over verschillende onderwerpen. Buffer heeft hun blog opgedeeld in vier secties: social, open, overflow en happiness. Op deze manier kan Buffer hun target audience perfect segmenteren en daar vervolgens hun marketing op aanpassen. Iedere dag worden er meerdere artikelen geplaatst door topexperts. Buffer maakt slim gebruik van de beste marketeers ter wereld. Zo plaatst Neil Patel met regelmaat een nieuw artikel op de blog van Buffer. Een perfect voorbeeld van content marketing voor ieder SaaS bedrijf

37 @PP=Ó=p~äÉëÑçêÅÉ=ÄäçÖ Salesforce is marktleider op het gebied van cloud computing en CRM en investeert het grootste deel van hun marketingbudget in content marketing. De blog van Salesforce zit slim in elkaar. Het team van Salesforce is erg handig in het versplinteren van hun content. Zo schrijven ze eerst een ebook en maken van datzelfde boek een audio boek. Vaak interviewen ze een klant over een klein gedeelte uit een ebook en publiceren dat interview vervolgens in de vorm van een video. De audio van die video wordt vervolgens gebruikt om een podcast te lanceren. En als laatste maken ze een SlideShare presentatie met daarin de hoogtepunten van het ebook. Zo genereert Salesforce vijf verschillende, waardevolle stukken content vanuit één onderwerp. Een perfect voorbeeld voor ieder bedrijf dat zijn leads en sales wil laten groeien op een duurzame, reproduceerbare manier.

38 @PQ=Ó=`çåíÉåí=iççé=î~å=`~éÖÉãáåá Capgemini is een internationaal consultancy-, technologie- en outsourcing bedrijf dat zocht naar een manier om een goede relatie aan te gaan met de IT-community en zakelijke executives. Content Loop is Capgemini s digitale content hub waar de doelgroep van Capgemini terecht kan voor vele artikelen, ebooks, interviews en meer. De content hub is gevuld met licentie-artikelen van Forbes, The Next Web, Fast Company, Lifehacker en vele anderen. De content marketing resultaten: extra unieke bezoekers binnen de eerste zes maanden; nieuwe LinkedIn volgers per week; impressies; 1,8 miljoen social shares. (bron)

39 @PR=Ó=_çÇóCcáí Body&Fit is een webshop van Nederlandse bodem die de prijs Website van het Jaar 2014 won. Het assortiment van Body&Fit is erg goed, de prijzen zijn zeer concurrerend en de service is uitstekend. Daarbij hanteert Body&Fit een simpele content marketingstrategie welke gemakkelijk over te nemen is voor de kleinere bedrijven. Op de blog van Body&Fit vind je vele artikelen over gezondheid en voeding. Zo worden er recepten verstrekt, maar ook trainingsadvies. Bij een product als Smart Protein wordt op een slimme manier een informatieproduct aangeboden. Wanneer je je contactgegevens achterlaat ontvang je een afslank plan voor 12 weken. Binnen dit plan wordt natuurlijk aangeraden de producten van Body&Fit te gebruiken, wat er voor zorgt dat ze leads en sales genereren. Een simpele, maar zeer effectieve aanpak. In tegenstelling tot Bodybuilding.com, schuift Body&Fit hun blog een beetje naar de achtergrond. Bij Bodybuilding.com is het verstrekken van waardevolle informatie de core van hun business. Bij B&F is dit (nog) niet het geval. De blog is éénzijdig, want wanneer je een reactie achter wil laten, moet je eerst een account aanmaken. Al met al doet B&F het niet slecht, hoewel ze met een grotere/uitgebreide content strategie gemakkelijk internationaal terrein zouden kunnen veroveren.

40 @PS=Ó=án=î~å=fåíÉä Intel heeft altijd al goede content gepubliceerd, maar de content werd nooit gecensureerd en verzameld op één centrale plek. Nu wel. iq van Intel is de content hub van Intel waar hun doelgroep terecht kan voor de meest interessante (en soms ook grappige) artikelen. Editor-in-chief Bryan Rhoads vertelt in een interview dat hij niet zozeer is geïnteresseerd in het aantal unieke bezoekers op de website, maar meer interesse heeft in de interactie met de gebruikers. Denk hierbij aan social shares en comments. iq is ook te vinden via Flipboard waar lezers zich kunnen abonneren op de content van iq Intel. Op deze manier probeert Intel op alle fronten hun lezers te bereiken.

41 @PT=Ó=f_j=sçáÅÉë IBM, ook wel bekend als Big Blue, is een internationaal bedrijf dat bij de meeste mensen vooral bekend staat om de IBM Personal Computer; s werelds eerste pc. Tegenwoordig is IBM natuurlijk een veel groter bedrijf (ruim werknemers) met een veel breder assortiment aan producten en diensten. Ook IBM hanteert een sterke content marketing strategie. Op de website IBM Voices vind je content over thema s als analytics, technology, security, internet, tech en nog veel meer. IBM s resultaten met de content hub: 291% meer social referrals; 151% meer traffic vanuit organische zoekresultaten; Bezoekers brachten gemiddeld 269% meer tijd door op de website. (bron)

42 `çååäìëáé= Zoals u ziet halen zowel het MKB als het grootbedrijf een hoge ROI uit hun investeringen in content marketing. Wanneer u wilt binden met uw prospects en klanten, zowel B2B als B2C, en u wilt het maximale uit uw marketingbudget halen, dan is content marketing the way to go. Waar advertising en tv-commercials eindigen wanneer de budgetten opraken, blijft content altijd voor u werken. Dag en nacht, ongeacht uw marketingbudget. Heel graag hoor ik van u hoe ook uw bedrijf een minimale groei van 50% kan realiseren d.m.v. content marketing. Klik hier om contact op te nemen. - Pim de Rooij, Eigenaar/Directeur van Genius Whale.

43

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS. En waarom ze slaagden

TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS. En waarom ze slaagden TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS En waarom ze slaagden WHITEPAPER 2015 HET CONTENTPLATFORM Een eigen contentplatform wordt een steeds bekender begrip in de marketing van bedrijven. Een

Nadere informatie

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

Samenwerken met MakeOver.nl

Samenwerken met MakeOver.nl Samenwerken met MakeOver.nl MakeOver.nl is het snelst groeiende platform in de Nederlandse online interieur wereld. In een tijdsperiode van minder dan 2 jaar hebben we meer dan een miljoen unieke bezoekers

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook

Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook FACEBOOK: NR. 1 SOCIAAL MEDIUM Facebook is veruit het grootste sociale medium van dit moment. Dit maakt Facebook voor veel bedrijven en marketeers een

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

INBOUND MARKETING STRATEGIE

INBOUND MARKETING STRATEGIE Webinar INBOUND MARKETING STRATEGIE voor GROEI! Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

A picture paints a 1.000 words

A picture paints a 1.000 words Online Content Publiceren Kennismarketing naar de next level Omdat publiceren steeds belangrijker wordt, is de gedachte ontstaan om het zelf kunnen publiceren zeer laagdrempelig te maken en daarbij geheel

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Conversie marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan

Nadere informatie

Zo ondersteun je jouw business met Facebook

Zo ondersteun je jouw business met Facebook Zo ondersteun je jouw business met Facebook Een goed begin is het halve resultaat! Graag willen wij je laten profiteren van enkele eenvoudige stappen die je kunt zetten, zodat jouw activiteiten op Facebook

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops.

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops. Social media zijn niet meer weg te denken in de huidige wereld. De ontwikkelingen gaan razend snel en de mogelijkheden zijn onbegrensd. We hebben allemaal wel een Facebook, Twitter of Linkedin account.

Nadere informatie

De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing

De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing Webinar Smartfanpage 26-07 Volgende Wie ben ik? 25 jaar International Business gestudeerd 3,5 jaar actief in software ontwikkeling en online marketing 2014

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht Hét Online Marketing Event 14 maart 2011 Utrecht Agenda Welkom Marketing en Sales 2011+ Bram van Ast Bezoekers zijn Zilver Leander Kolen Conversies zijn Goud Joyce Landhaar Juist gereedschap is het halve

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Haal meer omzet met nichewebshops

Haal meer omzet met nichewebshops Haal meer omzet met nichewebshops Haal meer omzet met nichewebshops De e-commerce strategie van Coolblue wordt regelmatig bejubeld. Niet voor niets, met honderden nichewebshops genereert Coolblue stijgende

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Blog handleiding voor de Groenteman

Blog handleiding voor de Groenteman Blog handleiding voor de Groenteman In deze speciale bloggers handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist een

Nadere informatie

9 Content Marketing Fouten

9 Content Marketing Fouten 9 Content Marketing Fouten Meer rendement uit online content marketing voor zoekmachines en sociale media http://www.frankhusmann.nl Copyright 2013 Fout #1: Onbekend zijn met je doelgroep... 3 Fout #2:

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

start om 19:00 uur 1

start om 19:00 uur 1 start om 19:00 uur 1 Certifications Google AdWords (Fundamentals, Display, Search) Google Analytics DoubleClick (DCM, DBM, DRM) 2 1. Voorstellen 2. Google Analytics 3. Analytics rapportages 4. Doelen instellen

Nadere informatie

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Lead score Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. Boost uw B2B-leadgeneratie Slechts 4 tot 11% van al uw websitebezoekers

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES Bazoon PREMIUM Inbound Marketing Bazoon SERVICES Inbound Marketing meer traffic, meer leads, meer klanten Bedrijven zoeken naar meer efficiency en effectiviteit in marketing. Er is een verschuiving waar

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

De Ideale Combinatie van Content en Marketing

De Ideale Combinatie van Content en Marketing De Ideale Combinatie van Content en Marketing Content Marketing. De eerste keer dat ik over content marketing hoorde was in mijn eiwitpoeder.nl tijdperk zo n 10 jaar geleden. Je moet goede content schrijven,

Nadere informatie

Social Media Marketing

Social Media Marketing Social Media Marketing Get Social But, How? And Where? Tom Zoethout KvK Netwerkevent 23 nov 09 2 1 Moet je sociaal meedoen op het internet? 3 Social Media Marketing Quiz Wat weet ik eigenlijk al over Social

Nadere informatie

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE CONVERTEER JE SOCIAL MEDIA FANS NAAR KLANTEN G R I P O P S O C I A L D ATA GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE Iedereen kent het probleem. Je hebt veel fans op social media. Je investeert in derden

Nadere informatie

Check je sociale media

Check je sociale media Check je sociale media Succesvol zakelijk communiceren via sociale netwerken Heidi Aalbrecht Eric Tiggeler Pyter Wagenaar Sdu Uitgevers, Den Haag 5 Inhoud 1 Inleiding Wat zijn sociale media en wat kun

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING VOORWOORD Content marketing is uitgegroeid tot één van de meest populaire

Nadere informatie

Start getting Social, Networker!

Start getting Social, Networker! Start getting Social, Networker! Tom Zoethout Internet Marketing Specialist 2 1 Wat gaan we doen? ) Internet Marketing: the bottom line + Wanneer gaan we zaken doen? & Wat moet je met Web2.0? % Basisregels

Nadere informatie

Guy Coenen. 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk

Guy Coenen. 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk Guy Coenen 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk 2015 Inleiding Hoe kun je van huis uit geld verdienen met je computer? Wat zijn de beste manieren om freelance bij te verdienen? In

Nadere informatie

Hoe bedrijven social media gebruiken

Hoe bedrijven social media gebruiken Hoe bedrijven social media gebruiken SMO_214 Powered by Pondres Onderzoek Rob van Bakel Auteurs Milou Vanmulken Sjors Jonkers Beste lezer, Ook in 214 publiceren Pondres en MWM2 het Social Media Onderzoek.

Nadere informatie

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Verhoog uw online vindbaarheid met Google AdWords 3 Google AdWords pakketten 4 Uitleg Google AdWords 5 De kleine

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

WELKOM. DIRK JAN KOEKKOEK CEO efuture Group

WELKOM. DIRK JAN KOEKKOEK CEO efuture Group Dirk Jan Koekkoek (1979) is mede oprichter en aandeelhouder van efuture Group. Binnen de directie is hij met name verantwoordelijk voor business en online marketing intelligence, search engine marketing

Nadere informatie

case study: colt international 2011

case study: colt international 2011 case study: colt international 2011 colt international inbound marketing & hubspot Colt International is in 1931 opgericht door Jack O'Hea en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd opererende onderneming,

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Inhoud 1. Inbound vs. outbound marketing 3 2. Wat is inbound marketing? 4 3. Marketing tijdens een recessie 6 4. Inbound marketing in 2012 7 Over de auteur: Dennis

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Social Media, de basis

Social Media, de basis 1 Social Media, de basis Inhoud Doelstellingen Social Media Vormen van Social Media Tools social media Eigenschappen van de doelgroep Trends en ontwikkelingen Astrid Schiepers, www.donnadioggi.nl 2 Waarom

Nadere informatie

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier!

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier! INLEIDING Google AdWords is een zeer krachtig advertentieplatform. Bijna geen enkel ander advertentienetwerk kan tippen aan AdWords. De vele functies maken het mogelijk om je doelgroep heel gericht te

Nadere informatie

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt.

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe$Krijg$Je$Meer$Zichtbaarheid$Via$Social$Media Inhoudsopgave Introductie! 3 Welke Sociale Netwerken?! 6 Twitter! 7 Facebook! 10 Linkedin! 12 Youtube!

Nadere informatie

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013 Contentstrategie Hoorcollege 3 16 september 2013 Agenda HC3 Doelstellingen (KPI s) Funnel De belangrijkste content KPI s Case 2 3 KPI s KPI s Key Performance Indicator Variabelen om doelstellingen van

Nadere informatie

Phobos St. Jobsstraat 25 2200 Herentals T +3214232847 F +3214213482 carlo@phobos.be www.phobos.be

Phobos St. Jobsstraat 25 2200 Herentals T +3214232847 F +3214213482 carlo@phobos.be www.phobos.be Google Als zoekmachine verzamelt en ordent Google informatie op het Internet. Wanneer men een zoekopdracht invoert geeft Google een hele reeks zoekresultaten weer, waaronder een lijst met bestanden, artikels,

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

3.5 Kopregel. Voorwoord

3.5 Kopregel. Voorwoord Voorwoord De tijd van massacommunicatie is voorbij. Anno 2017 leven we in een netwerkmaatschappij en spelen socialmediakanalen en interactieve medianetwerken een steeds grotere grote rol als het gaat om

Nadere informatie

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel 22 mei 2014 Walter Bil Marketing Services 1 Korte samenvatting 2 Bezoekers van ZeelandNet.nl komen uit Zeeland en zijn voornamelijk mannen van gemiddeld 58 jaar die klant

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

Marketingmed. (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl. Aanvullende informatie

Marketingmed. (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl. Aanvullende informatie Marketingmed (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl Aanvullende informatie Inhoud Adverteren blz. 1 Marketingmed.nl blz. 2 Waarom adverteren? blz. 2 Waarom bij Marketingmed.nl

Nadere informatie

Marketingmed. (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl. Aanvullende informatie

Marketingmed. (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl. Aanvullende informatie Marketingmed (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl Aanvullende informatie Inhoud Adverteren Marketingmed.nl Waarom adverteren? Waarom bij Marketingmed.nl adverteren? Onze

Nadere informatie

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes Let digital work fueld.nl LinkedIn inzetten als platform om het resultaat van digital marketing te vergroten, wordt regelmatig toegepast. Zeker, omdat het

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising Facebook Advertising Met 9,6 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Hét model voor krachtige online advertising See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Je bent adverteerder. Of je helpt adverteerders. Je besteedt veel geld aan offline en online

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje)

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) De laatste tijd zie je heel veel verhalen langskomen over Facebook Edgerank, dus heb ik besloten mijn onderzoek met jullie te delen. Btw fantastisch

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE GOOGLE ZOEKMACHINES WIJ LEVEREN Complete Website Bouw en

Nadere informatie

Nieuwe website? Best4u helpt je op weg

Nieuwe website? Best4u helpt je op weg Nieuwe website? Best4u helpt je op weg Optimaal online presteren begint voor jou als ondernemer bij een goede website. Je wilt een mooi design, passende functionaliteiten, overtuigende teksten en je publiek

Nadere informatie

CASE REDERIJ DOEKSEN SOCIAL BLUE. 16 mei 2014 LEADS+ CASE. Pagina 1 van 8 SB-042014-A

CASE REDERIJ DOEKSEN SOCIAL BLUE. 16 mei 2014 LEADS+ CASE. Pagina 1 van 8 SB-042014-A CASE REDERIJ DOEKSEN LEADS+ 16 mei 2014 CASE SB-042014-A Om een belangrijke stap richting de ambitie te zetten, meer kaarten verkopen via online kanalen, is voor Rederij Doeksen een campagne opgezet die

Nadere informatie

Welkom bij de breakout. Online marketing. trainer: Martin Suithoff. www.fondsenwervingenzo.nl. #bootcamp

Welkom bij de breakout. Online marketing. trainer: Martin Suithoff. www.fondsenwervingenzo.nl. #bootcamp Welkom bij de breakout trainer: Martin Suithoff Wat is Inbound Marketing Strategie? Wat is Inbound Marketing Strategie? Is gebaseerd op het principe: Wordt gevonden door potentiële klanten (donateurs)

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN.

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. In de eerste plaats om in contact te komen met anderen met dezelfde interesses. Twitter is erg geschikt om snel met elkaar van gedachten te

Nadere informatie

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie.

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data Door big data te verzamelen en om te zetten in werkelijk bruikbare smart data creëert u nieuwe inzichten,

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Presentatie Social Media Content

Presentatie Social Media Content Presentatie Social Media Content 4 februari 2015 Inhoud Workshop Wie zij wij? Wat is content marketing? In 6 stappen naar content strategie Champagne? Cases Vragen Prominent & Molenaar 16 januari 2015

Nadere informatie

Online distributiekanalen. In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions

Online distributiekanalen. In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions Online distributiekanalen In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions 2 Agenda Hoe kiest & boekt uw gast? Uw logieswebsite Kan uw logies (gemakkelijk) geboekt worden? Hoe kiest & boekt uw gast? 3 Een

Nadere informatie

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015 KBP Relatiedag Digitale trends en ondernemen met Social Media 17 september 2015 FACEBOOK LINKEDIN TWITTER OPLEIDING EVENTS ONLINE CAMPAGNES EVENTS Social Media Training & Advies Social Media Expert Businesscoach

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie