Beauty Epilation Guide

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beauty Epilation Guide"

Transcriptie

1 Beauty Epilation Guide Epilatie is een van de meest efficiënte ontharingsmethoden met de meest duurzame resultaten. Dit boekje werd opgesteld in samenwerking met een gerenommeerd dermatoloog en biedt essentiële informatie over epilatie alsook nuttige tips om optimale resultaten te bekomen. Tip van een expert Dokter Uwe Gaggl is een Oostenrijkse arts die gespecialiseerd is in dermatologie. Hij is tevens adviseur in een kliniek van Althofen, een kuuroord in Karinthië, en in het Elisabethinen ziekenhuis van Klagenfurt. Dr. Uwe Gaggl "Epilatie is een zachte ontharingsmethode, omdat er geen risico s op snijwonden aan verbonden zijn Wist-je-datje... Een man scheert gemiddeld een zone van 121 vierkante centimeter, terwijl een vrouw een oppervlakte van om en bij de 1040 vierkante centimeter moet behandelen, wat dus 9 maal meer is!

2 Ontharing: basisbegrippen Meest gangbare ontharingsmethoden Ontharingsmethoden zijn er bij de vleet. De tijdelijke methoden, zoals ontharingscrèmes en elektrisch of mechanisch scheren, verwijderen het haartje aan het huidoppervlak. (In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, groeien de haartjes niet dikker terug; ze zijn gewoon zichtbaarder omdat het uiteinde even breed is als de basis, wat niet het geval is van normale, fijne haartjes.) De duurzame methoden, zoals hars of epilatie, verwijderen het haartje aan de wortel. De haartjes groeien pas na een paar weken terug. Voor- en nadelen van de meest gangbare ontharingsmethoden Mechanisch scheren: laat een gladde huid na, maar er bestaat altijd een risico op brand- of snijwonden. Elektrisch scheren: geen risico op snijwonden, maar om de huid zacht te houden is een dagelijkse scheerbeurt nodig. Ontharingscrème: geeft snel goede resultaten, al geven de bijtende ingrediënten soms onaangename geurtjes vrij en kunnen ze irritatie of brandwonden veroorzaken. Hars: zorgt voor een langdurig gladde huid, maar deze methode is soms ingewikkeld om thuis te gebruiken en kan duur uitvallen in een schoonheidsinstituut. Er zijn ook vrouwen die pijn ondervinden met deze methode. Epilatie: biedt dezelfde voordelen als hars, maar is makkelijker te gebruiken en is goedkoper om thuis te gebruiken. Er zijn ook vrouwen die pijn ondervinden met deze methode. 1 = Haartje 2 = Epilatie 3 = Ontharingscrème 4 = Scheren

3 Epilatie: wat is het precies? Wat zijn de gebruikte methodes? Anagene fase: actieve groeifase (2 maanden - 8 jaar) Catagene fase: overgangsfase (± 4 weken) Telogene fase : rustfase (3-6 maanden) Terugkeer naar de anagene fase : teruggroei van het haartje Dr. Uwe Gaggl "Epilatie is geschikt voor alle haarsoorten, in tegenstelling tot laserepilatie die niet altijd de beoogde resultaten geeft bij lichte haartjes. Na meerdere epilatiebeurten, groeien de haartjes vaak fijner en trager terug.

4 Epilatie kent een almaar groter succes als ontharingsmethode, omdat het makkelijk en veilig is en een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt voor een duurzaam resultaat. De kop van de elektrische epilator grijpt het haartje vast en trekt het aan de wortel uit, net als een epileertang. Resultaat: een gladde huid gedurende meerdere weken en een teruggroei die zelfs minder dan 50% kan bedragen. Hoe werkt de epilatie? Haargroei bij vrouwen varieert naargelang van leeftijd, metabolisme en andere factoren. Maar bij alle vrouwen doorloopt de haargroei drie fasen: Anagene fase (actieve groei): het haartje wordt aan de wortel verwijderd en gaat actief groeien. Deze fase duurt enkele maanden (haar op de benen) tot enkele jaren (hoofdhaar). Tijdens de catagene fase (overgang), die twee tot vier weken duurt, stopt de haargroei en gaat de haarfollikel geleidelijk aan krimpen. Tijdens de telogene fase (rust), maakt het haar zich los van de wortel en valt het uit. Deze fase duurt drie tot zes maanden, gevolgd door een fase waarin de wortel opnieuw gaat groeien en een nieuwe anagene fase aanvangt. Minder dan 50% teruggroei Over het algemeen bevindt zo n 60% van de haartjes op de benen zich op elk moment in de anagene fase. Als ze tijdens deze groeifase uitgetrokken worden, kan de epilatie de wortel beschadigen of zelfs helemaal uittrekken, waardoor de haartjes fijner, in mindere mate of zelfs helemaal niet teruggroeien! Bovendien is het zo dat hoe meer je een epilator gebruikt, hoe meer haartjes je in de anagene fase verwijdert. Onderzoek heeft uitgewezen dat het maximum aantal zichtbare overblijvende haartjes gemiddeld niet meer dan 50% bedraagt bij een epilatie om de vier weken.* * Bron: M.E. Roersma et G. J. Veldhuis, Proposal and Evaluation of a Monte Carlo Model for Hair Regrowth following Plucking, Philips Research, Personal Care Institute, Eindhoven, Nederland (2001). Dr. Uwe Gaggl "Een epilator is goedkoper dan andere duurzame ontharingsmethoden. Als je het apparaat eenmaal hebt aangekocht, kan je het makkelijk en zonder voorbereiding gebruiken, waar en wanneer je wilt, zonder dat er een derde persoon aan te pas komt. Wist-je-datje... De baard van de man telt bijna evenveel haartjes als de oksels en de benen van een vrouw samen.

5 Epileren met hars versus elektrisch epileren Aangezien ook de epilatie met hars het haartje aan de wortel uittrekt, biedt deze methode eveneens duurzame resultaten, met een lagere teruggroei. Maar de elektrische epilatie biedt een aantal voordelen op de epilatie met hars: Makkelijk: de elektrische epilator is makkelijker te gebruiken dan hars. Snel: bij een elektrische epilator is geen enkele voorbereiding nodig, terwijl hars eerst moet opgewarmd worden. Goedkoper: je hoeft niet naar een schoonheidsinstituut te gaan noch navullingen of hydraterende oliën te kopen. Veilig: bij incorrect gebruik kan hars blauwe plekken veroorzaken. Bovendien kan deze methode irritatie en brandwonden veroorzaken. Schoon: geen klevende restjes die maar moeilijk weg te krijgen zijn. Herhaald gebruik: in tegenstelling tot hars, kan je meteen weer zones epileren waar nog haartjes staan. Onmiddellijk gebruik: zelfs haartjes die amper 0,5 mm lang zijn worden vastgegrepen. Bij de harsmethode moet je wachten tot ze 5 mm lang zijn, wat 10 maal meer is!

6 Tips en trucs: Oplossingen voor de gevoelige zones: Als je gevoelige plekjes van je lichaam wil epileren (oksels, bikinilijn of donshaartjes) of als je voor het eerst een elektrische epilator gebruikt, moet je met een aantal zaken rekening houden. Kort eerst de haartjes wat in met een schaar of een trimmer (bijv. de elektrische bikinitrimmer van Philips). Veel epilators hebben een speciale kop voor de gevoelige plekjes, waarbij minder schijven in actie treden. Dit zorgt voor een zachte epilatie omdat er minder haartjes tegelijk uitgetrokken worden. Andere epilators, met een koelelement of keramische scheerkoppen zijn dan weer speciaal aangewezen voor mensen met een gevoelige huid of allergieproblemen.

7 Epilatie in de praktijk Epilatie is een goede methode om haartjes te verwijderen op gelijk welk lichaamdeel en om onberispelijke resultaten te bekomen die wekenlang duren. Vooral voor de benen is epilatie heel geschikt, omdat het snijwondjes voorkomt. Ook gezichtsepilatie kent een almaar groter succes. Steeds meer vrouwen kiezen ook voor epilatie om hun oksels en bikinilijn te ontharen, omdat elektrische epilators, door de technologische ontwikkelingen, comfortabeler zijn voor de gevoelige plekjes van het lichaam. Om te beginnen: Als je voor het eerst een epilator gebruikt, probeer je hem best eerst uit op een licht behaarde zone, om te wennen aan het procédé en het gevoel van de epilatie. Om geëpileerd te kunnen worden, moet een haartje minstens 0,5 mm lang zijn. Je bekomt een beter resultaat met een minimum aan pijn als het haartje niet langer is. Scheer de haartjes zonodig af tot op die lengte. Span de huid met je hand op om de haartjes recht te doen veren. Plaats de epilatorkop op de huid in een hoek van 90. Verplaats de epilator langzaam, zonder er al te veel op te drukken, in de tegengestelde richting van de haargroei. Aangezien de haartjes in verschillende richtingen kunnen groeien, zal je de epilator misschien in verschillende richtingen moeten gebruiken voor een perfect resultaat. Wist-je-datje... Bij vrouwen groeien de okselhaartjes 30% sneller terug dan de beenhaartjes. Tips en trucs: Dat de haartjes op de oksels en in de bikinilijn gevoeliger zijn en de huid makkelijker geïrriteerd raken is te wijten aan het feit dat ze fijner en minder stevig zijn dan op andere lichaamsdelen. Door de huid op te spannen vóór het epileren, help je de epilator over het huidoppervlak te glijden, wat de pijn verzacht en het risico op irritatie vermindert.

8 Moet men pijn lijden om mooi te zijn? De pijndrempel varieert van mens tot mens. Er zijn vrouwen die helemaal niets gewaarworden als ze zich epileren, terwijl anderen een draaglijke pijn voelen. Afhankelijk van het moment en voor verschillende redenen, kan pijn min of meer intens zijn. Een aantal factoren kan het niveau van ongemak tijdens een epileersessie beïnvloeden, zoals: Het lichaamsdeel: bepaalde delen van het lichaam (oksels, bikinilijn) zijn gewoon gevoeliger voor pijn, net als de zones van de huid die al eens eerder geïrriteerd werden (door een zonneslag bijvoorbeeld). Gemoedsgesteldheid, gezondheid en omgeving: als je ziek bent zal je zeker gevoeliger zijn voor pijn. Sta je onder stress, word je gedwarsboomd, heb je het te koud of te warm of is de omgeving gewoon te druk, dan zal je pijndrempel wellicht lager zijn dan als je je ontspannen voelt en comfortabel geïnstalleerd bent. Heel wat vrouwen verkiezen zich niet te epileren tijdens hun menstruatie. Voeding en geneesmiddelen: stimulerende stoffen (vooral cafeïne en suiker) zouden een negatieve impact hebben op de gevoeligheid van de huid, terwijl de huid dan weer minder gevoelig zou zijn als men zich na het eten epileert. Ook bepaalde geneesmiddelen zouden de pijndrempel verhogen (of verlagen).

9 De gevoeligheid verminderen tijdens het epileren Tips en trucs: Actieve massage Heel wat epilators zijn uitgerust met een actieve-massagesysteem dat de pijn neutraliseert. De ingebouwde vingers of rollers spannen de huid zachtjes op of stimuleren ze zodanig dat de actieve massage de pijn efficiënt neutraliseert. Resultaat? Minder pijn! Wist-je-datje... De haartjes op je benen groeien voornamelijk in één richting (naar omlaag), terwijl de haartjes van je oksels in alle richtingen groeien (net als het baardhaar bij de man). Veel vrouwen vinden dat hoe meer ze zich epileren, hoe meer ze aan het specifieke gevoel van epilatie gewend raken. Een geregelde epilatie vermindert de teruggroei van de haartjes (tot 50% minder haartjes!). Maar voor wie er steevast van overtuigd blijft dat epileren een pijnlijke ervaring is, hebben we een oplossing die gebaseerd is op tegenprikkels. Tegenprikkels Wanneer je je epileert, wordt het pijnsignaal van de zenuwcellen van de huid naar de hersenen gestuurd. Door aan de oppervlakte van de huid een tegenprikkel toe te passen (koude, warmte of een trilling bijvoorbeeld) wordt een ander signaal naar de hersenen gestuurd dat de oorspronkelijke pijnimpuls neutraliseert. We gebruiken diezelfde techniek ook wanneer we bijvoorbeeld op een pijnlijke plek wrijven of een ijselement gebruiken. Experimenten hebben uitgewezen dat koude en trillingen de twee meest efficiënte tegenprikkels zijn en dat ze de epilatie minder pijnlijk maken. IJselement Voor een absoluut comfort, kiest je best voor een epilator die gebruikmaakt van de natuurlijk verzachtende eigenschappen van ijs. Het afneembare ijselement wordt in de diepvriezer bewaard en gewoon voor het gebruik op de epilator bevestigd. Wanneer het in contact komt met de huid, wordt de koude voor en tijdens de epilatie over de huid verspreid, wat de pijn neutraliseert en de irritatie verzacht. En aangezien koude ook de bloedsomloop stimuleert, ziet je huid er tegelijk ook stralender en frisser uit.

10 Voor en na Tips en trucs : Epileer je voor het slapengaan. Mogelijke irritaties verdwijnen dan s nachts terwijl je slaapt. Keramische koppen De hypoallergene keramische pincetten zijn een van de laatste nieuwe innovaties waarmee de epileerkoppen werden uitgerust. Ze bieden een onmiskenbaar voordeel op de metalen epileerkoppen: dankzij de keramische koppen kunnen nu ook vrouwen die gevoelig zijn voor allergische reacties (vooral voor nikkel, een stof die vaak gebruikt wordt in de epileerkoppen) zich voor het eerst epileren. Alle ontharingsmethoden kunnen een bron van huidirritatie zijn. Te meer als je voor het eerst een epilator gebruikt of als je je al lange tijd niet geëpileerd hebt. In dat geval is huidirritatie een heel normaal verschijnsel dat na enkele uren vanzelf verdwijnt. Is dat niet het geval, raadpleeg dan een dermatoloog om uit te maken of je een allergische reactie hebt. Vóór het epileren Douchen of een bad nemen net voor je je epileert verzacht de huid en vergemakkelijkt de epilatie. Vrouwen met een gevoelige huid gebruiken best een ontsmettende zeep om de te epileren zones te wassen. De huid moet schoon en droog zijn. Breng voor het epileren geen crème of lotion aan. Ook de epilator moet schoon zijn (alle apparaten worden geleverd met een schoonmaakborsteltje). Als je apparaat voorzien is van een waterbestendige kop, kan je het onder de kraan spoelen. Na het epileren Breng een hydraterende lotion aan om irritatie te verzachten, maar gebruik geen producten die alcohol bevatten. Stel je meteen na het epileren niet bloot aan de zon of een warmtebron; dit kan de irritatie verergeren. Tussen twee epileerbeurten in Vermijd een peeling van je huid meteen voor of na een epileerbeurt. Zorg er niettemin voor dat je je huid geregeld scrubt om ingroeiende haartjes te vermijden. Er bestaan speciale scrubsponsen en sommige epilators zijn zelfs voorzien van een peelingkop. Als je merkt dat er zich ingroeiende haartjes vormen, kan je die makkelijker epileren als je huid soepel is (na een douche of bad).

11 Philips is al meer dan dertig jaar de onbetwistbare leider op de markt van de ontharingsapparaten voor de vrouw. Wij worden in onze benadering gesteund door het centrum voor toegepaste research van Philips, dat in permanent contact staat met de vrouwelijke consumenten (meer dan 3000 per jaar) en zo kan garanderen dat onze producten innovaties bieden die echt tegemoetkomen aan de reële behoeften van de vrouw. Philips - Expert in epilatie Ons uitgebreid net van experts en vakmensen uit de hele wereld (artsen, dermatologen en schoonheidsspecialistes) staat er garant voor dat onze producten niet alleen veilig en efficiënt, maar ook technisch goed doordacht zijn. Philips bracht zijn eerste epilator (Satinelle 1) uit op de markt in Drie jaar later bouwden we in al onze epilators een nieuw en efficiënter schijvensysteem in. In 1993 lanceerde Philips zijn eerste epilator die speciaal werd ontworpen voor donshaar, en vervolgens, in 1997, een apparaat met een actieve-massagesysteem voor meer comfort. Dit apparaat had ook een afzonderlijke scheerkop en een speciaal accessoire voor de gevoelige plekjes van het lichaam, zoals oksels en bikinilijn. In 2000 lanceerden we de eerste epilator met een ijselement, voor een nog zachtere epilatie, en een scrubkop om ingroeiende haartjes tegen te gaan. In 2004 brachten we een draadloze, oplaadbare epilator uit en onze meest recente innovatie, die we in 2006 op de markt brachten, was de epilator met hypoallergene keramische epileerkop.

Antwoorden bij het katern ONTHAREN

Antwoorden bij het katern ONTHAREN Antwoorden bij het katern ONTHAREN Behorend bij deelkwalificatie 3.12 Lichaamsbehandeling KOC Nederland Ontharen - 1 - Hoofdstuk 1 Soorten haar en haargroeifasen a. De verdeling van de haargroei is bij

Nadere informatie

De behandeling is veel aangenamer en effectiever dan de traditionele methodes dus daardoor voor de klant ook iets duurder.

De behandeling is veel aangenamer en effectiever dan de traditionele methodes dus daardoor voor de klant ook iets duurder. BODYSUGARING Inleiding Dit is een eeuwenoude techniek die is verbeterd met de kennis die wij NU hebben. Het gebeurt met een hars die gemaakt is van: suiker, water, citroensap en Arabische gom. Het is dus

Nadere informatie

WEKENLANG EEN GLADDE HUID MET LUMEA

WEKENLANG EEN GLADDE HUID MET LUMEA LUMEA IPL ONTHARINGS- SYSTEEM SMOOTH WEKENLANG EEN GLADDE HUID MET LUMEA Wat is? Waarom? Professionele haarverwijdering, nu ook voor thuis Een zijdezachte huid zonder ongewenste haartjes was nog nooit

Nadere informatie

Lasertherapie bij ongewenste haargroei

Lasertherapie bij ongewenste haargroei Lasertherapie bij ongewenste haargroei Afdeling dermatologie Lasertherapie Met het Gentlemax Pro lasersysteem kan ongewenste haargroei verwijderd worden. Deze laser is geschikt voor behandeling van alle

Nadere informatie

Intense pulsed light haar verwijdering in eigen huis

Intense pulsed light haar verwijdering in eigen huis PRODUCT TITEL: SLAGZIN: Rio Intense Pulsed Light Hair Remover Intense pulsed light haar verwijdering in eigen huis PRODUCT FUNCTIES: Behandeld tot 180 haren in een groot behandelgebied in slechts enkele

Nadere informatie

Algemene beschrijving

Algemene beschrijving Algemene beschrijving A Lichtvenster met geïntegreerd UV-filter B Lichaamsopzetstuk (geschikt voor alle lichaamsdelen onder de hals) C Metalen lijst in het opzetstuk D Veiligheidssysteem (veiligheidsring

Nadere informatie

SalonPro System. permanente ontharing. Klinisch geteste. Professioneel apparaat voor permanente ontharing Veilig, snel en betrouwbaar

SalonPro System. permanente ontharing. Klinisch geteste. Professioneel apparaat voor permanente ontharing Veilig, snel en betrouwbaar permanente ontharing Klinisch geteste IPL-technologie Voor maximale veiligheid bij het privégebruik Professioneel apparaat voor permanente ontharing Veilig, snel en betrouwbaar Zeer snelle toepassing*

Nadere informatie

Maandenlang een zijdezachte huid

Maandenlang een zijdezachte huid Lumea IPL Ontharingssysteem Maandenlang een zijdezachte huid brand in IPL * * Bron: Leidend marktonderzoeks instituut, retail verkoopwaarde IPL, MAT November 2015, Europa Professionele haarverwijdering

Nadere informatie

nieuwe haar meer kan groeien en de haarverwijdering dus definitief is.

nieuwe haar meer kan groeien en de haarverwijdering dus definitief is. Wat is definitief ontharen? Ontharingsmethodes, zoals scheren en crèmes, verwijderen slechts het haar aan de oppervlakte van de huid. Dit geeft alleen korte termijn resultaat. Met de LHE ontharingsmethode

Nadere informatie

TENS-BEHANDELING FRANCISCUS VLIETLAND

TENS-BEHANDELING FRANCISCUS VLIETLAND TENS-BEHANDELING FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding U heeft samen met uw arts besloten een behandeling tegen pijn te starten. De behandeling waarvoor gekozen is, is de TENSbehandeling. TENS is een moderne

Nadere informatie

Periodieke beenbewegingen van de slaap periodic limb movement disorder (PLMD)

Periodieke beenbewegingen van de slaap periodic limb movement disorder (PLMD) Periodieke beenbewegingen van de slaap periodic limb movement disorder (PLMD) Albert Schweitzer ziekenhuis januari 2015 pavo 1160 Wat zijn periodieke beenbewegingen van de slaap? Bij periodic limb movement

Nadere informatie

Maag-, Darm- en Leverziekten Chirurgie. Ontharingsmethodes na orgaantransplantatie voor volwassenen

Maag-, Darm- en Leverziekten Chirurgie. Ontharingsmethodes na orgaantransplantatie voor volwassenen Maag-, Darm- en Leverziekten Chirurgie Ontharingsmethodes na orgaantransplantatie voor volwassenen Maag-, Darm- en Leverziekten Chirurgie Inleiding Na een orgaantransplantatie gebruikt u medicijnen tegen

Nadere informatie

SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS. Therapie: Erbitux

SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS. Therapie: Erbitux SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Therapie: Erbitux Inhoud Wat is Erbitux Hoe wordt Erbitux toegediend? Wat is belangrijk om te weten als u Erbitux krijgt toegediend? Huid reacties Enkele raadgevingen Duur

Nadere informatie

Algemene beschrijving

Algemene beschrijving Algemene beschrijving 1 Lichtvenster met geïntegreerd UV-filter 2 Accessoires 2a - Gezichtsopzetstuk: met extra lichtfilter, voor gebruik op het gezicht onder het jukbeen en op andere gevoelige gebieden

Nadere informatie

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Ontharen met laser. Slingeland Ziekenhuis

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Ontharen met laser. Slingeland Ziekenhuis Cosmetische Dermatologie Slingeland Ontharen met laser i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Met een laserbehandeling is het mogelijk ongewenste haren langdurig tot definitief te verwijderen.

Nadere informatie

www.philips.com/welcome

www.philips.com/welcome Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP6522 1 HP6522 nederlands 90 90 Nederlands Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Als u volledig wilt profiteren

Nadere informatie

Geen geïrriteerde huid meer na het scheren en ontharen?

Geen geïrriteerde huid meer na het scheren en ontharen? Geen geïrriteerde huid meer na het scheren en ontharen? Met Avoyd Original een zichtbare verbetering bij scheerirritatie binnen 24-48 uur! Avoyd Original is hét product tegen scheerirritatie, ingegroeide

Nadere informatie

TENS-behandeling. patiënteninformatie. Wat betekent TENS. Hoe werkt TENS

TENS-behandeling. patiënteninformatie. Wat betekent TENS. Hoe werkt TENS patiënteninformatie TENS-behandeling Uw arts heeft voorgesteld een behandeling door middel van TENS uit te voeren. In deze folder geven wij u hier informatie over. Uw arts bespreekt een aantal zaken uit

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: is erg belangrijk. We weten dat als je in de puberteit komt er allerlei dingen aan je lijf veranderen. We hebben in een eerdere bijeenkomst al een aantal van die

Nadere informatie

Elke dag een gladde en zijdezachte huid

Elke dag een gladde en zijdezachte huid Elke dag een gladde en zijdezachte huid Nr. 1 IPL oplossing in Europa * Philips Verwijdert en voorkomt teruggroei van ongewenste haartjes * Gebaseerd op onafhankelijke verkoopwaardegegevens uit Frankrijk,

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Personal Microderm gebruiksaanwijzing

Inhoudsopgave: Personal Microderm gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING Inhoudsopgave: Inleiding 2 Klaarmaken voor gebruik 2 Een behandeling voorbereiden 3 Een disc selecteren 4 Hoe u het apparaat moet gebruiken 5 Reiniging & onderhoud 6 Wat u wel en wat

Nadere informatie

Rusteloze benen restless legs syndrome (RLS)

Rusteloze benen restless legs syndrome (RLS) Rusteloze benen restless legs syndrome (RLS) Albert Schweitzer ziekenhuis januari 2015 pavo 1159 Wat zijn rusteloze benen? Het rusteloze benen syndroom (ofwel restless legs syndrome, afgekort RLS) is een

Nadere informatie

ECURI IPL ontharing informatie voor uw cliënt:

ECURI IPL ontharing informatie voor uw cliënt: ECURI IPL ontharing informatie voor uw cliënt: U heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in onze IPL-flitslichtontharing. Om u een goed en eerlijk inzicht te geven in de voordelen, maar ook de mogelijke

Nadere informatie

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Ontharen met IPL. Slingeland Ziekenhuis

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Ontharen met IPL. Slingeland Ziekenhuis Cosmetische Dermatologie Slingeland Ontharen met IPL i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Met een IPL-behandeling is het mogelijk ongewenste haren langdurig tot definitief te verwijderen.

Nadere informatie

Naam baby: Tijdstip geboorte:

Naam baby: Tijdstip geboorte: Hygiëne Als de afgekolfde melk gebruikt wordt om een te vroeg geboren of zieke baby te voeden, is hygiëne extra belangrijk om de groei van bacteriën te voorkomen. Moedermelk is onder andere door de aanwezigheid

Nadere informatie

Schoonheidssalon Brochure incl. prijzen 2013

Schoonheidssalon Brochure incl. prijzen 2013 Schoonheidssalon Brochure incl. prijzen 2013 Gezichtsbehandeling Gezichtsbehandeling mini: 7,50 Bij deze behandeling word de huid gereinigd met een zachte reinigingsmilk. Hierna zal er een peeling aangebracht

Nadere informatie

Kolfdagboekje (Aanvulling op folder 'Borstvoeding') Vrouw- Moeder-Kind centrum

Kolfdagboekje (Aanvulling op folder 'Borstvoeding') Vrouw- Moeder-Kind centrum 00 Kolfdagboekje (Aanvulling op folder 'Borstvoeding') Vrouw- Moeder-Kind centrum Inhoudsopgave Borstmassage voor en tijdens het Effectief Afkolfschema s Hygiëne richtlijnen Bewaarschema Opwarmen Verhuur

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Adviezen bij borstbestraling. Centrum voor oncologie Radiotherapie

Patiënteninformatie. Adviezen bij borstbestraling. Centrum voor oncologie Radiotherapie Patiënteninformatie Adviezen bij borstbestraling Centrum voor oncologie Radiotherapie Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Adviezen bij borstbestraling... 3 Huidreacties... 3 Sliklast... 5 Vochtopstapeling

Nadere informatie

oncologie informatiebrochure Goed verzorgd = beter gevoel

oncologie informatiebrochure Goed verzorgd = beter gevoel oncologie informatiebrochure Goed verzorgd = beter gevoel Inhoudstafel 1. Inleiding 4 2. Hoofdhuidverzorging bij haaruitval 4 3. Haaruitval verbergen 5 4. Make-up en gelaatsverzorging 5 5. Nagelverzorging

Nadere informatie

ontharen met de Lightsheer laser

ontharen met de Lightsheer laser Huidcentrum ZorgSaam focus op schoonheid... ontharen met de Lightsheer laser 1 2 Ontharen met de Lightsheer laser Wilt u uw ongewenste haargroei verwijderen met behulp van een doeltreffende methode? De

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: is erg belangrijk. We weten dat als je in de puberteit komt er allerlei dingen aan je lijf gaan veranderen. We hebben in een eerdere bijeenkomst al een aantal van

Nadere informatie

Bijwerkingen van chemotherapie. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Bijwerkingen van chemotherapie. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Bijwerkingen van chemotherapie Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Mondverzorging 3 Huidverzorging 4 Voeding 5 Vermoeidheid 6 Haarverzorging 7 Diarree

Nadere informatie

Ontharingslaser. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Ontharingslaser. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Ontharingslaser Na overleg met uw dermatoloog heeft u besloten om binnenkort een behandeling met de ontharingslaser te ondergaan. In deze folder leest u meer hierover. Lees de folder voor de behandeling

Nadere informatie

Jeugdpuistjes en steenpuisten. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Jeugdpuistjes en steenpuisten. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Jeugdpuistjes en steenpuisten Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Jeugdpuistjes (acne) 3 Klachten en symptomen 3 Oorzaken 3 Wanneer arts raadplegen

Nadere informatie

Pijntherapie TENS. Imeldaziekenhuis

Pijntherapie TENS. Imeldaziekenhuis Pijntherapie TENS Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Voorwoord 3 Wat is TENS? 4 Hoe wordt pijndemping gerealiseerd met TENS? 5 Hoe werkt TENS? 6 Enkele tips 8 De voordelen van TENS 9 De

Nadere informatie

Hoe was en verzorg je de huid van je baby?

Hoe was en verzorg je de huid van je baby? JE BEWUST MILDERE KEUZE Hoe was en verzorg je de huid van je baby? Met tips van Lou Louise Inhoud 3 Spetterpret én zorgzame bescherming in één! 5 Ontwikkeld samen met dermatologen, pediaters én mama s

Nadere informatie

dan op www.philips.com/welcome. Wat zit er in de doos? - Scheerapparaat - - - - - Local guarantee -vouwblad - Worldwide guarantee -vouwblad

dan op www.philips.com/welcome. Wat zit er in de doos? - Scheerapparaat - - - - - Local guarantee -vouwblad - Worldwide guarantee -vouwblad NEDERLANDS 53 Inleiding dan op www.philips.com/welcome. scheerbeurt met een glad resultaat. Beweeg voor het beste resultaat de scheerhoofden in zowel rechte als draaiende bewegingen over uw huid. Wat zit

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Adviezen bij onderbuikbestraling man

Patiënteninformatie. Adviezen bij onderbuikbestraling man Patiënteninformatie Adviezen bij onderbuikbestraling man Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Nevenwerkingen... 3 Tot slot... 6 Wie contacteren bij vragen / problemen?... 6 Persoonlijke notities / vragen...

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Therapie CETUXIMAB

Patiënteninformatie. Therapie CETUXIMAB Patiënteninformatie Therapie CETUXIMAB Inhoud Inleiding... 3 Samenstelling van uw therapie CETUXIMAB... 3 Verloop van de therapie... 3 Belangrijk om te weten... 4 Mogelijke nevenwerkingen van Erbitux...

Nadere informatie

metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor de patiënt Hygiëne en hydrateren UZ Gent, Dienst Dermatologie

metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor de patiënt Hygiëne en hydrateren UZ Gent, Dienst Dermatologie metabole en cardiovasculaire aandoeningen info voor de patiënt Hygiëne en hydrateren UZ Gent, Dienst Dermatologie Hygiëne Temperatuur bad- of douchewater: ideaal 35 C, zeker niet boven de 37 C. Warmte

Nadere informatie

Gebruik van een poortkatheter

Gebruik van een poortkatheter Gebruik van een poortkatheter Inhoud 1. Waarom heb ik een poortkatheter nodig? 2. Wat is een poortkatheter? 3. Hoe gebeurt de plaatsing van een poortkatheter? 4. Het gebruik van een poortkatheter 4.1.

Nadere informatie

polikliniek pijngeneeskunde Tens behandeling

polikliniek pijngeneeskunde Tens behandeling polikliniek pijngeneeskunde Tens behandeling Uw arts heeft voorgesteld een behandeling door middel van TENS uit te voeren. In deze folder geven wij u hier informatie over. Uw arts bespreekt een aantal

Nadere informatie

Informatie voor het definitief ontharen. bij. Schoonheidssalon Novare

Informatie voor het definitief ontharen. bij. Schoonheidssalon Novare Informatie voor het definitief ontharen bij Schoonheidssalon Novare Datum: 24 Juli 2008 Versie: 1.0 Auteur: Schoonheidssalon Novare Boxtel 0411-688740 www.novare.nl Inhoudsopgave 1 Oplossing bij Novare

Nadere informatie

Neupro Pleister plakinstructies

Neupro Pleister plakinstructies Neupro Pleister plakinstructies Meer informatie over de Neupro Pleister vindt u in de bijsluitertekst. Lees deze goed door voordat u de pleister gaat gebruiken. Neupro wordt in Nederland in de handel gebracht

Nadere informatie

HUIDREACTIES. bij radiotherapie

HUIDREACTIES. bij radiotherapie HUIDREACTIES bij radiotherapie HUIDREACTIES bij radiotherapie Het is heel normaal dat uw huid reageert op bestraling. De mate waarin uw huid reageert, hangt af van een aantal factoren: het soort stralen,

Nadere informatie

Uw behandelend arts heeft Rosacea bij u geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over deze aandoening en de behandelingsmogelijkheden.

Uw behandelend arts heeft Rosacea bij u geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over deze aandoening en de behandelingsmogelijkheden. Rosacea Uw behandelend arts heeft Rosacea bij u geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over deze aandoening en de behandelingsmogelijkheden. Wat is Rosacea? Rosacea is een veelvoorkomende huidziekte

Nadere informatie

NAQI BELGIAN SKIN CARE EXPERTISE

NAQI BELGIAN SKIN CARE EXPERTISE NAQI BELGIAN SKIN CARE EXPERTISE De NAQI massage lotions zijn ontwikkeld om de huid van de therapeut als van de patiënt in een goede conditie en optimaal evenwicht te houden. Bij een therapeutische massage

Nadere informatie

Uw therapie: Cetuximab (Erbitux ) informatie voor patiënten

Uw therapie: Cetuximab (Erbitux ) informatie voor patiënten Uw therapie: Cetuximab (Erbitux ) informatie voor patiënten In dit boekje vindt u specifieke informatie over uw therapie Cetuximab (Erbitux ), het verloop van de therapie en de mogelijke nevenwerkingen.

Nadere informatie

Handleiding Sugaring

Handleiding Sugaring Handleiding Sugaring Lees de handleiding goed en helemaal door voordat je begint. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet contact op te nemen via email of telefoon. Naar aanleiding van jullie vragen

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Adviezen bij onderbuikbestraling vrouw

Patiënteninformatie. Adviezen bij onderbuikbestraling vrouw Patiënteninformatie Adviezen bij onderbuikbestraling vrouw Inhoud Inleiding... 3 Adviezen bij onderbuikbestraling... 3 Huidreacties... 3 Buikpijn, krampen en diarree... 4 Moeilijkheden bij het plassen...

Nadere informatie

Wat is PMD: PMD Personal Microderm is een microdermabrasieapparaat

Wat is PMD: PMD Personal Microderm is een microdermabrasieapparaat OEFENGIDS Wat is PMD: PMD Personal Microderm is een microdermabrasieapparaat voor thuisgebruik. Dankzij aluminiumoxidekristallen en vacuüm zuigkracht worden dode huidcellen losgemaakt en opgezogen. Bij

Nadere informatie

Droge mond. Soms is water alleen niet genoeg. Een gids voor patiënten die behandeld worden tegen kanker. Specialist bij droge mond

Droge mond. Soms is water alleen niet genoeg. Een gids voor patiënten die behandeld worden tegen kanker. Specialist bij droge mond Droge mond Een gids voor patiënten die behandeld worden tegen kanker Soms is water alleen niet genoeg Specialist bij droge mond Droge mond: een frequente bijwerking bij de behandeling van kanker Wellicht

Nadere informatie

Poliklinische operaties. Plastische Chirurgie

Poliklinische operaties. Plastische Chirurgie Poliklinische operaties Plastische Chirurgie Inleiding U heeft een afspraak voor een poliklinische operatie op de polikliniek Plastische Chirurgie op: dag om uur bij dr.. locatie Dordwijk locatie Sliedrecht

Nadere informatie

SCHOONHEIDSINSTITUUT BEHANDELINGEN

SCHOONHEIDSINSTITUUT BEHANDELINGEN SCHOONHEIDSINSTITUUT BEHANDELINGEN GELAAT HEALTHY SKIN IS A REFLECTION OF OVERALL WELLNESS GELAATSVERZORGING - DISCOVERY Tijdens een intakegesprek wordt besproken welk merk en welke verzorging het best

Nadere informatie

SCHOONHEIDSINSTITUUT BEHANDELINGEN

SCHOONHEIDSINSTITUUT BEHANDELINGEN SCHOONHEIDSINSTITUUT BEHANDELINGEN GELAAT HEALTHY SKIN IS A REFLECTION OF OVERALL WELLNESS GELAATSVERZORGING - DISCOVERY Tijdens een intakegesprek wordt besproken welk merk en welke verzorging het best

Nadere informatie

Stoffen die contactallergieën kunnen veroorzaken Hoe wordt de diagnose gesteld?

Stoffen die contactallergieën kunnen veroorzaken Hoe wordt de diagnose gesteld? Contacteczeem Uw behandelend arts heeft allergisch contacteczeem bij u geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over deze aandoening en de behandelingsmogelijkheden. Wat is contacteczeem? Bij contacteczeem

Nadere informatie

Lichaamshygiëne en huidverzorging Aandachtspunten en praktische tips

Lichaamshygiëne en huidverzorging Aandachtspunten en praktische tips Lichaamshygiëne en huidverzorging Aandachtspunten en praktische tips Lut Jenkins, patiëntenacademie 16 mei 2011 1 1 Dagelijkse hygiëne en de huid? 2 2 Dagelijkse hygiëne Indien te agressief: beschadiging

Nadere informatie

Echte laserontharing voor blijvende resultaten

Echte laserontharing voor blijvende resultaten PRODUCT TITEL: Rio Salon Laser Haar Verwijdering SLAGZIN: Echte laserontharing voor blijvende resultaten PRODUCT FUNCTIES: Behandelt individuele haren. Klinisch bewezen permanente haarvermindering. Vernietigt

Nadere informatie

Soepel en huidvriendelijk scheren

Soepel en huidvriendelijk scheren Pre-salesfolder voor Nederland () Philips Shaver series 7000 elektrisch scheerapparaat met Aquatec voor nat en droog scheren en SmartClean-systeem Comfortabele ringen 50 min. draadloos gebruik/1 uur opladen

Nadere informatie

LAHC/LAHC2 SALON LASER. handleiding

LAHC/LAHC2 SALON LASER. handleiding LAHC/LAHC2 SALON LASER SCANNING hair remover X20 handleiding WAARSCHUWINGEN Lees deze aanwijzingen zorgvuldig door en berg ze goed op. Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar en door

Nadere informatie

- Crème Preventie Zwangerschapsstriemen

- Crème Preventie Zwangerschapsstriemen ZWANGERSCHAPSSTRIEMEN Zwangerschapsstriemen komen bij één op de twee vrouwen voor. Ze verschijnen voornamelijk op de buik, billen, dijen en borsten, daar waar de huid continu uitgetrokken wordt. De Laboratoires

Nadere informatie

Laserontharing bij een sinus pilonidalis

Laserontharing bij een sinus pilonidalis Laserontharing bij een sinus pilonidalis Afdeling dermatologie U heeft last van een sinus pilonidalis (haarnestcyste). Dit is een huidaandoening waarvoor ontharen met het Gentlemax Pro lasersysteem mogelijk

Nadere informatie

PHILIPS HP6373/00. Gebruiksaanwijzing

PHILIPS HP6373/00. Gebruiksaanwijzing PHILIPS HP6373/00 Gebruiksaanwijzing HP6379 1 70 Nederlands Algemene beschrijving (fig. 1) A Wenkbrauwkam B Standkeuzeknop C Precisiekam D Epileerhoofd E Precisietrimmer F Beschermkap voor microscheerhoofd

Nadere informatie

Doe de test en probeer de Sanex deodorant die het beste bij jou past

Doe de test en probeer de Sanex deodorant die het beste bij jou past PERSBERICHT Doe de test en probeer de Sanex deodorant die het beste bij jou past IEDERE HUID VERDIENT PERSOONLIJKE AANDACHT Utrecht, 12 augustus 2010 Een normale of een gevoelige huid? Behoefte aan extra

Nadere informatie

onzichtbare verzorging met een zichtbaar effect

onzichtbare verzorging met een zichtbaar effect onzichtbare verzorging met een zichtbaar effect Slechts weinig mannen nemen de tijd voor ingewikkelde huidverzorging. Voor de meeste mannen moet huidverzorging makkelijk, snel en doeltreffend zijn. Scheren,

Nadere informatie

De bracebehandeling voor scoliose

De bracebehandeling voor scoliose Orthopedie De bracebehandeling voor scoliose Inleiding Bij scolioses vanaf 20 graden wordt de bocht in je wervelkolom meestal groter als je nog in de groei bent. Met de bracebehandeling kan worden voorkomen

Nadere informatie

PRESENTEERT EEN VEDERLICHTE REINIGENDE OLIE DIE DE GELAATSREINIGING S AVONDS VEREENVOUDIGT

PRESENTEERT EEN VEDERLICHTE REINIGENDE OLIE DIE DE GELAATSREINIGING S AVONDS VEREENVOUDIGT PRESENTEERT EEN VEDERLICHTE REINIGENDE OLIE DIE DE GELAATSREINIGING S AVONDS VEREENVOUDIGT Dankzij Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil gebruikt u voortaan maar één gezichtsreiniging meer! December

Nadere informatie

Onderhoud prothese, liner, handschoen

Onderhoud prothese, liner, handschoen Onderhoud prothese, liner, handschoen Prothese (Myo)-elektrische prothese Handschoen controleren Controleer de handschoen van de prothese regelmatig! Bij het gebruik van een (myo)-elektrische prothese

Nadere informatie

TENS-behandeling bij pijn

TENS-behandeling bij pijn OLVG, locatie Oost TENS-behandeling bij pijn Uw pijnarts heeft u verwezen voor pijnbestrijding via TENS. Dit is een afkorting van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het is een behandeling om minder

Nadere informatie

TENS-behandeling bij pijn

TENS-behandeling bij pijn TENS-behandeling bij pijn Inhoud Wat is de TENS-behandeling? 3 Hoe kan via TENS de pijn minder worden? 3 Voor wie? 3 Wat is pijn? 3 De behandeling 4 Zorgverzekeraar 5 Vragen? 5 Zenuw-huid gebieden 7 Gebruik

Nadere informatie

JPR men. De mannenhuid. 2 www.laneche.com

JPR men. De mannenhuid. 2 www.laneche.com De mannenhuid JPR men De huid van de man heeft speciale verzorging nodig. Over het algemeen is de mannenhuid gevoelig en grover van structuur. Door het scheren heeft de huid veel te lijden, ongeacht of

Nadere informatie

Uw behandelend arts heeft hyperhidrosis bij u geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over deze aandoening en de behandelings-mogelijkheden.

Uw behandelend arts heeft hyperhidrosis bij u geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over deze aandoening en de behandelings-mogelijkheden. Hyperhidrosis Uw behandelend arts heeft hyperhidrosis bij u geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over deze aandoening en de behandelings-mogelijkheden. Wat is hyperhidrosis? Hyperhidrosis is

Nadere informatie

Het verzorgen van de baby

Het verzorgen van de baby Het verzorgen van de baby Inleiding Binnenkort mag u met uw baby naar huis. Waarschijnlijk voelt u zich in het begin nog een beetje onwennig bij het verzorgen van uw baby. In deze folder geven wij u daarom

Nadere informatie

21 Gouden Regels Voor Professionele Haarverwijdering. 21 Gouden Regels Voor Professionele Haarverwijdering. Copyright Beauty Box Cosmetics

21 Gouden Regels Voor Professionele Haarverwijdering. 21 Gouden Regels Voor Professionele Haarverwijdering. Copyright Beauty Box Cosmetics 21 Gouden Regels Auteur: Titel: J. Spierenburg Westers De techniek van Body Sugaring 2016, J. Spierenburg- Westers Uitgegeven in eigen beheer J. Spierenburg@beautyboxcosmetics.nl Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Lycon wax is de crème de la crème onder de waxen en heeft veel voordelen:

Lycon wax is de crème de la crème onder de waxen en heeft veel voordelen: Dorette biedt een uniek waxing concept aan! Pure luxe voor een superzachte gladde huid We waxen met de beste wax ter wereld: Lycon. geschikt voor ieder huid- en haartype. Lycon wax is de crème de la crème

Nadere informatie

Verwijder uw ongewenste haren snel, veilig en vrijwel pijnloos met Ellipse

Verwijder uw ongewenste haren snel, veilig en vrijwel pijnloos met Ellipse Verwijder uw ongewenste haren snel, veilig en vrijwel pijnloos met Ellipse KLINISCH BEWEZEN VEILIG EN EFFECTIEF Maak een einde aan de vaak langzame, lastige en pijnlijke manier van ontharen. Scheren,

Nadere informatie

Plakproeven. Dermatologie. Beter voor elkaar

Plakproeven. Dermatologie. Beter voor elkaar Plakproeven Dermatologie Beter voor elkaar 2 Waarom deze folder over plakproeven? U heeft zojuist een bezoek gebracht aan de dermatoloog (huidarts) met klachten die kunnen wijzen op allergie (overgevoeligheid).

Nadere informatie

Onderzoek en operatie van de schildwachtklier bij borstkanker

Onderzoek en operatie van de schildwachtklier bij borstkanker Onderzoek en operatie van de schildwachtklier bij borstkanker Uw chirurg heeft met u besproken dat vóór de verwijdering van de borstkanker eerst de schildwachtklier wordt onderzocht. Deze folder geeft

Nadere informatie

Poliklinische operaties Plastische Chirurgie

Poliklinische operaties Plastische Chirurgie Poliklinische operaties Plastische Chirurgie Albert Schweitzer ziekenhuis Afdeling Plastische Chirurgie december 2013 pavo 1005 U heeft een afspraak voor een poliklinische operatie op de polikliniek Plastische

Nadere informatie

DERMANOX 20 mg/g crème

DERMANOX 20 mg/g crème BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER DERMANOX 20 mg/g crème Enoxolone Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

Uw huid wordt verrijkt: een nieuw gevoel van comfort

Uw huid wordt verrijkt: een nieuw gevoel van comfort Grondlegger van de Plantaardige Cosmetica Uw huid wordt verrijkt: een nieuw gevoel van comfort Nr.1 in GEZICHTS- VERZORGING* in Frankrijk Januari 2013 In omzet over 2011 (damesproducten). In hoeveelheid

Nadere informatie

VERBETER VERZORG HERSTEL

VERBETER VERZORG HERSTEL VERBETER VERZORG HERSTEL Ontwikkeld voor en door sporters, ontstaan vanuit passie voor sport en gedreven door de wens sporters beter te laten presteren. COMFORT ACTIVE CARE VERZORGENDE CRÈME VOORKOMING

Nadere informatie

Wat is Erbitux? Door zijn gerichte werking heeft deze therapie minder nevenwerkingen tov chemotherapie.

Wat is Erbitux? Door zijn gerichte werking heeft deze therapie minder nevenwerkingen tov chemotherapie. THERAPIE: ERBITUX Wat is Erbitux? Erbitux is een doelgerichte therapie(targeted therapy). De werkzame stof in Erbitux, Cetuximab, is een monoklonaal antilichaam. Cetuximab bindt zich aan de epidermale

Nadere informatie

Lordoserend driepuntskorset

Lordoserend driepuntskorset Lordoserend driepuntskorset Inhoud Lordoserend driepuntskorset 3 Aanleggen van het korset 3 Tips voor het dragen van een driepuntskorset 4 Mogelijke klachten 5 Sint Maartenskliniek 6 Colofon 8 2 Het lordoserend

Nadere informatie

Welkom. Geachte mevrouw Geachte heer

Welkom. Geachte mevrouw Geachte heer Welkom Geachte mevrouw Geachte heer De behandeling van uw ziekte maakt het veelvuldig aanprikken van de bloedbaan noodzakelijk. Daarom is het nuttig om een poortkatheter te laten plaatsen. In deze brochure

Nadere informatie

Soepel en huidvriendelijk scheren

Soepel en huidvriendelijk scheren Pre-salesfolder voor Nederland () Elektrisch scheerapparaat voor nat en droog scheren SkinGlide-ringen GentlePrecisionPRO-mesjes SmartClick-precisietrimmer S7310/12 Soepel en huidvriendelijk scheren De

Nadere informatie

Pijn bij kanker. Interne Geneeskunde / Oncologie IJsselland Ziekenhuis

Pijn bij kanker. Interne Geneeskunde / Oncologie IJsselland Ziekenhuis Pijn bij kanker Interne Geneeskunde / Oncologie IJsselland Ziekenhuis Wat is pijn? Pijn is een onaangenaam gevoel. Het kan op verschillende manieren ontstaan en het kan op verschillende manieren worden

Nadere informatie

man De behandelingen richten zich meer op specifieke huidproblemen.

man De behandelingen richten zich meer op specifieke huidproblemen. De Nimue nenlijn is een geavanceerde wetenschappelijke huidbehandelingslijn die in tegenstelling tot het aloude feel-good concept (met als uitgangspunt het in de watten leggen en laten ontspannen van de

Nadere informatie

Soepel en huidvriendelijk scheren

Soepel en huidvriendelijk scheren Pre-salesfolder voor België () Elektrisch scheerapparaat voor nat en droog scheren SkinGlide-ringen GentlePrecisionPRO-mesjes SmartClick-precisietrimmer S7310/12 Soepel en huidvriendelijk scheren De nr.

Nadere informatie

KLINISCH ONTWIKKELD - DERMATOLOGISCH GETEST - NATUURLIJKE INGREDIËNTEN. Versterkt uw Natuurlijke Schoonheid

KLINISCH ONTWIKKELD - DERMATOLOGISCH GETEST - NATUURLIJKE INGREDIËNTEN. Versterkt uw Natuurlijke Schoonheid KLINISCH ONTWIKKELD - DERMATOLOGISCH GETEST - NATUURLIJKE INGREDIËNTEN Versterkt uw Natuurlijke Schoonheid NATUUR & WETENSCHAP Een hoogwaardige huidverzorgingslijn welke natuur en wetenschap op een unieke

Nadere informatie

Allergisch contacteczeem

Allergisch contacteczeem Allergisch contacteczeem Wat is allergisch contacteczeem? De term eczeem wordt gebruikt voor huidafwijkingen, die gepaard kunnen gaan met jeuk, roodheid, kleine bobbeltjes (papels), blaasjes, natten en

Nadere informatie

LICHAAMSVERZORGING. Een moment van zachtheid voor je huid

LICHAAMSVERZORGING. Een moment van zachtheid voor je huid V E R N I E U W D E LICHAAMS Een moment van zachtheid voor je huid DE SCHOONHEID VAN HET LICHAAM Uw lichaam verdient evenveel aandacht als uw gezicht. Om het evenwicht te vinden tussen een gevoel van schoonheid

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Het rompkorset 3. Doel van de behandeling 3. Vast rompkorset 4 Leefregels 4. Afneembaar rompkorset 4. Tips voor dragen van een korset 5

Inhoudsopgave. Het rompkorset 3. Doel van de behandeling 3. Vast rompkorset 4 Leefregels 4. Afneembaar rompkorset 4. Tips voor dragen van een korset 5 Rompkorset Inhoudsopgave Het rompkorset 3 Doel van de behandeling 3 Vast rompkorset 4 Leefregels 4 Afneembaar rompkorset 4 Tips voor dragen van een korset 5 Eventuele klachten 6 Sint Maartenskliniek 7

Nadere informatie

De verzorging van uw gebit

De verzorging van uw gebit De verzorging van uw gebit Inhoud Tanden poetsen De electrische tandenborstel Flossen Tandenstokers Ragers De verzorging van uw gebit Samen werken aan gezonde tanden is al vanaf de start van onze praktijk

Nadere informatie

Behandeling met Ditranol

Behandeling met Ditranol Behandeling met Ditranol In overleg met uw behandelend arts is besloten tot een behandeling met Ditranol in het Radboudumc. In deze folder staat de gang van zaken tijdens de behandeling in grote lijnen

Nadere informatie

OMGAAN MET JEUK Inleiding Wat is jeuk? Waar jeukt het? Wat zijn de oorzaken van jeuk? Wat zijn de gevolgen van jeuk?

OMGAAN MET JEUK Inleiding Wat is jeuk? Waar jeukt het? Wat zijn de oorzaken van jeuk? Wat zijn de gevolgen van jeuk? OMGAAN MET JEUK Inleiding Leven met jeuk, elke dag opnieuw, is geen gemakkelijke opgave. Deze folder is bedoeld voor mensen die jeuk hebben ten gevolge van een chronische huidaandoening. In de folder vindt

Nadere informatie

6. Contacteczeem. Dermatologie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

6. Contacteczeem. Dermatologie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! 6. Contacteczeem Dermatologie Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Wat is contacteczeem? Bij contacteczeem krijgt u uitslag op uw huid (eczeem) door contact met bepaalde stoffen.

Nadere informatie

Droge mond. Soms is water alleen niet genoeg. Een gids voor patiënten met het syndroom van Sjögren. Specialist bij droge mond

Droge mond. Soms is water alleen niet genoeg. Een gids voor patiënten met het syndroom van Sjögren. Specialist bij droge mond Droge mond Een gids voor patiënten met het syndroom van Sjögren Soms is water alleen niet genoeg Specialist bij droge mond Droge mond is één van de meest voorkomende symptomen bij syndroom van Sjögren

Nadere informatie

SF Z. Oncologisch support Team. Sutent SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS

SF Z. Oncologisch support Team. Sutent SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Oncologisch support Team Sutent Patiënteninformatie doelgerichte therapie In het kader van uw behandeling voor gevorderde niercelkanker heeft uw arts het geneesmiddel Sutent

Nadere informatie

Toegang tot de bloedbaan - shunt

Toegang tot de bloedbaan - shunt Toegang tot de bloedbaan - shunt Uw behandelend arts heeft met u besproken dat er bij u een shunt wordt aangelegd om te kunnen dialyseren. In deze folder krijgt u informatie over de shunt; hoe u ermee

Nadere informatie