1. Inleiding. 2. Wat is talent

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Inleiding. 2. Wat is talent"

Transcriptie

1 ONTDEK JOUW TALENT! Heb je dit eboekje doorgestuurd gekregen van iemand? Ga dan naar en ontvang gratis je eigen exemplaar. Je ontvangt dan ook het 6-wekelijkse Talent-zine met waardevolle tips om meer te doen met jou talent V1 Ann Verlinden Doorzenden of verveelvoudigen van dit eboekje is niet toegestaan.

2 Inhoud 1. Inleiding Wat is talent Waarom is jouw talent goed voor je? Herken je jezelf in onderstaande beschrijving? De vijf valkuilen die in de weg staan om talent te ontdekken Hoe kan jij je talent kennen en gebruiken? Wie ben ik Contactgegevens... 11

3 1. Inleiding Ben jij iedere dag in de gelegenheid om je talent te gebruiken? Hoeveel werkgevers vragen niet aan hun personeel om hun talent te laten zien. En meestal volgt dan een tegenstelling om u tegen te zeggen: doorgaans worden medewerkers ontwikkeld in hun zwakheden maar niet in hun talenten. Talloze trainingen worden georganiseerd om mensen beter te maken in dat wat ze niet goed kunnen. Terwijl je talent krijgt als je talent ontwikkelt. Om je talent te ontwikkelen en te gebruiken in je leven zijn er 5 stappen nodig. Daar kom ik later op terug. Talent is doen waar je goed in bent en blijven zoeken waarin je kan uitblinken. Ik wil je graag helpen om jouw talent te zoeken en te ontplooien! 2. Wat is talent Er zijn veel definities van talent. Talent is een bijzondere aanleg, een natuurlijke gave. Wetenschappelijk gezien zijn het verbindingen in onze hersenen die extra ontwikkeld zijn. Een talent is niet per definitie iets wat je (goed) kan. Ik kan bijvoorbeeld goed appeltaart bakken. Dat komt omdat ik een goed recept heb en al vaak appeltaart gebakken heb. Dat is echter geen talent van mij. Want geef me ingrediënten die ik niet ken, of een andere oven en ik bak er letterlijk niks van! Er is dus een verschil tussen talent en vaardigheden. Vaardigheden heb je geleerd door ervaring of door studie. Talent heb je, talent valt niet te leren. talent Uitspraak: taˈlɛnt het -woord talenten Zelfst. Naamw. 1 natuurlijk vermogen om iets goed te doen:= aanleg. Synoniem: gave. Synoniem: begaafdheid `talent hebben voor muziek` met je talenten woekeren (= je talenten zoveel mogelijk gebruiken) 2 iemand met een bepaalde gave

4 3. Waarom is jouw talent goed voor je? Het ware beroep van de mens is zichzelf te vinden. Herman Hesse Doen waar je goed in bent, geeft je energie en maakt je gelukkig. Als jij elke dag bezig bent met jouw talent voel je je beter. Je goed voelen zorgt er ook voor dat je meer gaat genieten van het leven. Je algemene gevoel van welbehagen stijgt! Je bewust zijn van je talent geeft je ook rust en zelfvertrouwen. Je weet wie je bent en wat je kunt. Je weet waartegen je ja of nee moet zeggen. Niet alleen jij maar ook je bedrijf wordt er beter van. Onderzoek heeft uitgewezen dat het inzetten van je talent leidt tot een hogere betrokkenheid en betere resultaten. Bedrijven die het talent van hun personeel kennen en gebruiken hebben naast een hogere productiviteit ook een kleiner verloop en een lager ziekteverzuim. 4. Herken je jezelf in onderstaande beschrijving? Er bestaat echter een heel grote kans dat jij bij de 80% behoort die niet elke dag hun talent laten zien. Het gevolg is dat je elke dag veel energie stopt in je werk en je leven, maar dat je daar weinig energie voor terugkrijgt. Stress, vermoeidheid, prikkelbaarheid, futloosheid komen de kop opsteken. Misschien loert er zelfs een burn out om de hoek Anderen hebben het gevoel dat ze zoveel kwaliteiten hebben, dat ze alles een beetje kunnen, maar niks echt goed. Zij hebben vaak moeite met nee zeggen of met keuzes maken. Dit zorgt voor een gevoel van keuzestress. Als je hier last van hebt, ervaar je ook zelden echt voldoening in wat je doet. Nog anderen weten wat hun talent is, maar ze gebruiken het niet. Ze denken dat ze om hun talent te kunnen gebruiken per definitie een totaal andere job moeten doen. Of ze zien teveel belemmeringen om hun talent in de praktijk te brengen. Als gevolg blijf je hangen in je oude patronen Of je bent iemand die al heel zijn leven doet waarvoor je gestudeerd hebt of ben je blijven steken in de taken van je eerste job. Maar je voelt dat dat het toch niet helemaal is Wellicht ken je jouw vaardigheden wel, maar heb je jouw talent nog niet ontdekt!

5 5. De vijf valkuilen die in de weg staan om talent te ontdekken Jouw talent ontdekken is niet zo moeilijk, als je weet waar je moet zoeken. Maar talent kan ook wel verscholen zitten in een groot bos van foutieve overtuigingen. Hieronder vind je een lijstje van ONWARE GEDACHTEN die ook jou in de weg kunnen staan om je talent te ontdekken. Misschien herken je er maar 1 of zijn ze allemaal van toepassing op je? (geen paniek, meestal zijn de meeste van toepassing;) 1. Talent is iets heel groots en iets heel bijzonder Misschien hoop je de nieuwe Beethoven of Steve Jobs (oprichter Apple) in jezelf te ontdekken. Dan moet ik je teleurstellen. Zulke grote talenten, daar zijn er niet veel van. Talent heb je altijd, maar het is daarom niet per definitie iets waarmee je de wereld zal veranderen. Dus wees realistisch en spiegel je niet aan de groten der aarde! Jij bent bijzonder op jouw manier! 2. Bescheidenheid siert je Oh, hoor ik je denken, wat ik doe is niet zo bijzonder. Bescheidenheid is ons met de paplepel ingegoten. Doe vooral maar normaal! Maar die bescheidenheid zit wel in de weg om eens anders naar jezelf te kijken. Om je talent te zien is het belangrijk je bescheidenheid even opzij te schuiven. 3. Iedereen kan wat ik kan Datgene waar je talent voor hebt, gaat je meestal erg goed af. Dat doe je zonder bij na te denken. Vandaar dat je wellicht het gevoel hebt, dat iedereen kan wat jij kan. Maar dat is wellicht niet zo. Jouw talent kan dus verstopt zitten in die dingen die jij als gewoon beschouwt.

6 4. Ik ken iemand die dat beter kan Het gras is altijd groener aan de overkant Een torenhoog cliché maar jammer genoeg wel vaak een obstakel om jouw talent te ontdekken. Iedereen kan wel iemand opsommen die ook jouw talent heeft en daar toch beter in is. Maar dat klopt niet! Jouw talent is uniek. Dus spiegel je niet aan anderen. Jouw sterke punten zijn een unieke combinatie van jouw talent, vaardigheden, kennis en persoonlijkheid. 5. Ik focus me op mijn mindere kanten Al heel ons leven krijgen we te horen wat we beter moeten doen. Op school, op het werk, soms zelfs via onze partner. Geen wonder dat je je blindstaart op je mindere kanten. Jammer, want dat gaat je niet vooruithelpen. Als jij talentrijk wilt zijn is het belangrijk om je te focussen op je talenten. Dus verleg je focus naar die dingen die je wel goed kunt en je talent ligt voor het oprapen!

7 6. Hoe kan jij je talent kennen en gebruiken? Om je talent te ontdekken is het belangrijk om op onderzoek uit te gaan, om nieuwsgierig te zijn. Om je talenten te ontplooien is het belangrijk de juiste stappen te zetten. Volgende 5 stappen helpen je om jouw talent te ontplooien in jouw leven! Stap 1: Ga op zoek naar jouw talent. Om je talent te ontdekken heb je maar 1 iets nodig: Nieuwsgierigheid. Ga na wat je energie geeft. Wat doe je als je op je best bent? Waarvoor krijg jij altijd complimenten? Waarvoor mogen ze jou altijd uit je bed halen? Vraag het eens aan je partner, je familie, je vrienden, je collega s. Vaak ziet je omgeving beter dan jijzelf waar je talent voor hebt. Sofie voelt goed aan wat anderen nodig hebben. Ze heeft maar een half woord nodig om iemand te begrijpen. Vrienden zeggen vaak dat zij hen goed begrijpt. Daarnaast is Sofie ook heel creatief. Ze is diegene die altijd de zotste ideeën heeft als er iets onder vrienden georganiseerd moet worden. Stap 2: Koppel jouw talent en datgene wat je wilt bereiken in je leven. Wat is er mooier dan elke dag doen wat je goed kan en daarmee jouw levensdoel waar te maken. Iedereen heeft bewust of onbewust een doel in zijn leven. De ene wilt zoveel mogelijk mensen helpen, de andere wilt bezig zijn met techniek en nog een ander wil zich inzetten voor een gezonde omgeving. Als jij iemand bent die goed kan communiceren en je wilt in je leven iets doen voor het milieu, dan kan je vb. als communicatieverantwoordelijke fungeren voor een groene organisatie.

8 Sofie vindt het heerlijk om mensen te helpen. Haar dag is goed als ze iemand heeft kunnen helpen. Zij wil later kunnen zeggen dat ze mensen heeft geholpen met hun problemen en uitdagingen. Ze wilt haar talent aanvoelen wat mensen willen koppelen aan haar wens om anderen te helpen. Als ze vervolgens dit ook kan doen op een creatieve manier zijn al haar talenten aan bod gekomen. Als salesverantwoordelijke in de reclame industrie kan ze haar talent en haar missie kwijt. Zij helpt klanten door middel van een goede reclame, ze voelt aan wat klanten willen en ze kan creatief brainstormen over mogelijke oplossingen. Stap 3: Ontwikkel kennis en vaardigheden om jouw talent verder te ontplooien Talent is een natuurlijke gave. Die heb je en kan je niet meer veranderen. Maar gewoon talent hebben is onvoldoende. Tom Boonen heeft altijd wel het talent gehad om te fietsen, maar zonder harde training en de juiste omkadering was zijn talent vast niet voldoende ontwikkeld om kampioen te worden. Ga op zoek naar vaardigheden die jouw talent sterk maken. Lees boeken die helpen om jouw talent en jouw levensdoel te ontwikkelen. Volg opleidingen om jouw talent echt te gebruiken. Sofie heeft moeten leren hoe de reclamebusiness werkt. Ze heeft ook moeten leren hoe je een verkoopgesprek bij klanten voert. Want ze kan de klant wel goed aanvoelen, maar dat moet ze ook nog verkocht krijgen.

9 Stap 4: Overbrug je valkuilen zodat zij niet in de weg zitten voor je talent Je hoeft niet alles te kunnen. De kunst is om een oplossing te zoeken voor datgene wat jij niet goed kan. Om te beginnen is het belangrijk dat je jezelf bewust bent van je minder sterke punten. Dan kan je er ook een oplossing voor zoeken. Mindere punten hoeven ook geen probleem te vormen. Slechts als er elke dag van je gevraagd wordt om veelvuldig dingen te doen die je niet liggen, dan kan er een probleem optreden (stress, onbehagen ). Een mogelijke oplossing is dat je jouw collega of vriend vraagt om te helpen met een klus waarvoor jij niet geschikt bent. Of je zoekt een technisch hulpmiddel (vb. geen taalwonder? Google heeft een handig vertaalprogramma). Kortom het maakt niet uit, maar zorg ervoor dat je niet hele dagen jezelf richt op iets wat je niet goed kan. Sofie is geen administratief wonder. Verslagen schrijven van een klantenbezoek is niet haar ding. Daarom is ze met haar baas overeengekomen dat een kort verslagje voldoende is en ze heeft met zichzelf de afspraak gemaakt dat ze dit onmiddellijk na het gesprek maakt. Zo wordt haar administratie geen drama. Om het helemaal eenvoudig te maken heeft ze een collega gevraagd een basisopzet te maken van zo een verslag. Nu moet ze alleen nog maar kort een antwoord geven op de vragen en is haar verslag af. En gelukkig zeurt haar baas niet over de halfslachtige zinnen;) Stap 5: Doe vervolgens waar je goed in bent en blijf daarin uitblinken Het klinkt eenvoudig maar hoeveel mensen komen niet in de verleiding om toch hun talent aan de kant te zetten voor een andere uitdaging. Hoeveel uitstekende timmermannen zijn er geen ploegbaas geworden, waardoor je een andere minder goede timmerman kreeg en een ploegbaas die niet in de wieg gelegd was voor zijn job? Talenten kan je niet veranderen. Je kan ook geen nieuwe talenten ontwikkelen. Je kan wel nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Ook je kennis kan je ontwikkelen. Dus als je wilt uitblinken in wat je doet, blink dan uit met je talent en blijf dat doen!

10 Sofie heeft in het begin van haar carrière als grafisch vormgever gewerkt. Haar creativiteit kon ze wel kwijt in haar job, maar ze had weinig contact met anderen waardoor haar talent om mensen aan te voelen en te helpen niet naar boven kwamen. Daar kwam nog bij dat Sofie als grafisch vormgever gestructureerd moest werken en dat is niet haar ding. Gelukkig heeft ze haar leidinggevende tijdig laten weten dat ze als graficus haar talent onvoldoende kwijt kon. Met wat hulp zijn Sofie en haar leidinggevende haar talenten op het spoor gekomen en nu voelt ze zich als een vis in het water. 7. Wie ben ik 9 Jaar heb ik leidinggegeven op verschillende managementposities. In die tijd ben ik veel talent tegengekomen. Helaas heb ik ook evenveel talent onbenut zien blijven. En dat is jammer in een concurrentiële markt waarin alle middelen nodig zijn om het verschil te maken. Ook als medewerker ik heb de ervaring gehad van gevangen te zitten in een goed betaalde job die me veel uitdaging gaf, maar die mij zoveel energie kostte. Kiezen voor mijn talenten betekent elke dag doen wat ik graag doe en wat me energie geeft. Ik zie veel mensen om me heen worstelen met wie ze zijn, wat ze willen en zoeken naar hun talent. Ik wil jou graag helpen jouw talent te vinden en hiermee het verschil te maken in je werk, je hobby en je leven.

11 8. Contactgegevens Heb je dit eboekje doorgestuurd gekregen van iemand? Ga dan naar en ontvang gratis je eigen exemplaar. Je ontvangt dan ook het 6-wekelijkse ezine met waardevolle tips om meer te doen met jou talent Ann Verlinden Doorzenden of verveelvoudigen van dit eboekje is niet toegestaan.

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag 7 TIPS Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag Dit ebook is voor jou als hardwerkende jongvolwassenen met autisme spectrum stoornis of als je jezelf herken in de kenmerken van ASS.

Nadere informatie

Succescirkel van Werkgeluk

Succescirkel van Werkgeluk Succescirkel van Werkgeluk Ken jezelf en je succesfactoren! Zodat je je eigen werkgeluk en dat van anderen positief kunt beïnvloeden www.kristadewolff.nl Over Goed dat je het ebook hebt gedownload. Wat

Nadere informatie

Re-Job E-Book Take-Off

Re-Job E-Book Take-Off Re-Job E-Book Take-Off re-job 3. TAKE OFF 3.1 Ik en mijn talent Stel je eens voor: Je rijdt door een willekeurige straat en één van de voortuinen springt je in het oog. De schoonheid, de bloemen, de geuren

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven ecourse Moeiteloos leren leidinggeven Leer hoe je met minder moeite en tijd uitmuntende prestaties met je team bereikt 2012 Marjan Haselhoff Ik zou het waarderen als je niets van de inhoud overneemt zonder

Nadere informatie

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Solliciteren Solliciteren, vol vertrouwen aan de bak Je staat op een punt in je leven dat je op zoek gaat naar een baan. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je bent genoodzaakt om iets anders

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Zelfleiderschap is dat je jezelf aanstuurt. Je doet wat jij belangrijk, waardevol, leuk of interessant vindt. Je kiest je eigen weg en je zorgt goed voor jezelf.

Nadere informatie

DE BURN-OUT SPECIALIST

DE BURN-OUT SPECIALIST DE BURN-OUT SPECIALIST Naar de wortels van het probleem voor een snel en duurzaam herstel BROCHURE bestemd voor MEDEWERKERS MET EEN BURN-OUT De Burn-out Specialist Marne 55-1186 PC AMSTELVEEN E. info@deburnoutspecialist.nl

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Het Ultieme Coachpraktijk Raamwerk. Ontdek de drie belangrijkste fundamenten om snel je praktijk op te starten of uit te bouwen.

Het Ultieme Coachpraktijk Raamwerk. Ontdek de drie belangrijkste fundamenten om snel je praktijk op te starten of uit te bouwen. Het Ultieme Coachpraktijk Raamwerk Ontdek de drie belangrijkste fundamenten om snel je praktijk op te starten of uit te bouwen made with Inhoudsopgave 1. De piketpaaltjes methode 2. Uitwerking en praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 4 Eigenwaarde Inhoud 2 1. Hoe zit het met je gevoel van eigenwaarde? 3 2. Welke talenten van jezelf ken je al? 4 3. Verborgen talenten & bewondering 6 4. Verborgen talenten & feedback

Nadere informatie

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit - 1 - 1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit Bescheidenheid siert de mens... maar niet de sollicitant. Een cv onthult én verhult! Het onthult omdat je jezelf voorstelt en het verhult

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

Feedback ontvangen. Feedback ontvangen is moeilijk. Hoe gaan we om met feedback?

Feedback ontvangen. Feedback ontvangen is moeilijk. Hoe gaan we om met feedback? 2 7 Feedback ontvangen Feedback kun je zien als een cadeau. Je kunt het aannemen, uitpakken en er je voordeel mee doen. Of je neemt het cadeau aan, bedankt de gever en legt het vervolgens in een kast om

Nadere informatie

Training Een GROOTS leven

Training Een GROOTS leven Training Een GROOTS leven Inleiding Je mag nu al trots op jezelf zijn. Trots, omdat je de eerste stap hebt gezet naar een grootster leven. Je bent de meeste van jouw onzekerheden wel voorbij en je bent

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART VAAK GESTELDE SOLLICITATIEVRAGEN: 1. Wat trekt je in deze functie aan? 2. Vertel eens iets over jezelf? 3. Waarom solliciteer je juist bij ons bedrijf? 4. Wat zijn je sterke

Nadere informatie

2010.2 Peter Rigtering 10 tips om te veranderen 1

2010.2 Peter Rigtering 10 tips om te veranderen 1 2010.2 Peter Rigtering 10 tips om te veranderen 1 Ben je tevreden met je huidige leven? Met je baan, je relaties en je gezondheid? Ben je vol zelfvertrouwen, relaxed en tevreden? Of zijn er dingen die

Nadere informatie

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel -

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel - In 3 stappen naar meer regie in werk en leven - Vera Winkel - Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Ik wil... pagina 4 Waarom kan ik jou helpen? pagina 5 Stap 1 - Luister pagina 6 Stap 2 - Lach pagina 9 Stap

Nadere informatie

Slimmer werken: vanaf nu!

Slimmer werken: vanaf nu! Slimmer werken: vanaf nu! Slimmer werken begint met je bewust worden van een aantal zaken. Wat ben ik aan het doen? Waarom doe ik de dingen die ik doe? Waarom doe ik dingen op de manier hoe ik ze doe?

Nadere informatie

Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus

Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus Datum: 10 november 2016 We doorlopen de stappen in twee richtingen. Eerst van buiten naar binnen en daarna omgekeerd, van binnen naar buiten. Gebruik zowel je hoofd

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

In je element met wie je bent!

In je element met wie je bent! In je element met wie je bent! SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Middagconferentie - juni 2016 Passend onderwijs voor begaafde leerlingen Doelen workshop Bewuste aandacht voor persoonlijke

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

6 Tips die je helpen stress te verminderen. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.

6 Tips die je helpen stress te verminderen. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. 6 Tips die je helpen stress te verminderen Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. 1 Mijn intentie voor jullie met deze tips Wijzelf en iedereen rondom ons ervaren de negatieve invloeden van stress.

Nadere informatie

euzedossier ouderparticipatie oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van havo/vwo

euzedossier ouderparticipatie oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van havo/vwo euzedossier ouderparticipatie oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van havo/vwo Op vier bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd.

Nadere informatie

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling Ontdek-je-zelf toolkit Ontdekken wat voor werk echt bij je past dat is nog zo gemakkelijk niet! Om je op weg te helpen, geef ik je 4 tools waarmee je je eerste stappen kunt zetten om te ontdekken waar

Nadere informatie

ACTIEF TOEZICHT. Informeren en structurele maatregelen

ACTIEF TOEZICHT. Informeren en structurele maatregelen ACTIEF TOEZICHT Hoe kun je leerlingen minder lang laten stilzitten? Hoe jij de groep begeleidt, heeft een grote impact. Actief toezicht hangt samen met het ruimere begrip activerend toezicht. Door actief

Nadere informatie

Het kompas: Missie geeft je richting, passie geeft je de drive!

Het kompas: Missie geeft je richting, passie geeft je de drive! Het kompas: Missie geeft je richting, passie geeft je de drive! Je staat op een kruispunt in je leven; Je zit in een veranderproces (persoonlijk of zakelijk) en wilt hier op een krachtige wijze doorheen;

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING Succesvolle marketing is datgene doen waar jouw bedrijf aandacht mee genereert, wat jou helpt je verhaal te doen en wat jouw community laat groeien.

Nadere informatie

SPIEGELKAARTJES. Zet in op ZELFZORG: kijk in de spiegel en stel jezelf de juiste vragen. Ontdek je eigen handleiding: wanneer ben jij op je best?

SPIEGELKAARTJES. Zet in op ZELFZORG: kijk in de spiegel en stel jezelf de juiste vragen. Ontdek je eigen handleiding: wanneer ben jij op je best? SPIEGELKAARTJES Zet in op ZELFZORG: kijk in de spiegel en stel jezelf de juiste vragen. Ontdek je eigen handleiding: wanneer ben jij op je best? Deze kaartjes houden jou een spiegel voor. Op elk kaartje

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Profileringstool Innerspective BV April 2018

Profileringstool Innerspective BV April 2018 01 TALENT AAN ZET! Profileringstool Innerspective BV April 2018 Auteur: Wout Plevier SLiM! Talent-ontwikkeling Innerspective BV 02 WAAROM TALENT SLIM! AAN ZET? De maatschappij gaat steeds sneller. Organisaties

Nadere informatie

Motiveren is de sleutel

Motiveren is de sleutel Motiveren is de sleutel 1 Werken aan betere bedrijfsresultaten door je medewerkers te motiveren Motivatie is de sleutel Een medewerker die van binnenuit gemotiveerd is voor zijn werk, kan ook saaie of

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Jij moet zelf het heft in handen nemen. In plaats van via de traditionele manier te zoeken en te reageren op vacatures,

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

DE BURN-OUT SPECIALIST

DE BURN-OUT SPECIALIST DE BURN-OUT SPECIALIST Naar de wortels van het probleem voor een snel en duurzaam herstel BROCHURE bestemd voor HR ADVISEURS De Burn-out Specialist Marne 55-1186 PC AMSTELVEEN E. info@deburnoutspecialist.nl

Nadere informatie

Energieburn-outs komen maar al te vaak voor

Energieburn-outs komen maar al te vaak voor Voor introverte mensen zijn energie en balans belangrijke begrippen. Vaak is het ook iets waar we mee worstelen. De balans tussen activiteiten die energie vreten en activiteiten die energie opleveren,

Nadere informatie

Personal ARROW. Van: Next Arrow Coachdiensten. De positieve benadering richting gewenst resultaat!!

Personal ARROW. Van: Next Arrow Coachdiensten. De positieve benadering richting gewenst resultaat!! Personal ARROW Van: Next Arrow Coachdiensten De positieve benadering richting gewenst resultaat!! De Personal Arrow van Next Arrow Next Arrow staat voor coachende begeleiding bij je volgende actie richting

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 2 Je Gedachten Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 2 Je Gedachten Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 2 Je Gedachten Inhoud 2 1. Onderzoek je zelfbeeld: welke negatieve gedachten heb je? 3 2. Oefen jezelf in gedachten veranderen 4 3. Oefen jezelf in gedachten loslaten 5 4. Bouw aan je

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

Ge nspireerd door Henri Nouwen

Ge nspireerd door Henri Nouwen Schrijven en zo woorden geven aan ons hart en onze gedachten brengt ons vaak naar plekken in onszelf die we nauwelijks kennen. Een van de mooiste aspecten van schrijven is dat het krachtige bronnen en

Nadere informatie

E-book Coachpraktijk Irene Bex

E-book Coachpraktijk Irene Bex E-book Coachpraktijk Irene Bex In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stresscoach, NLP coach en trainer.

Nadere informatie

Naam: Datum: Ik-Wijzer

Naam: Datum: Ik-Wijzer Ik-Wijzer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk

Nadere informatie

die je direct meer winst opleveren

die je direct meer winst opleveren 3 PRIKKELENDE VRAGEN AAN JE MEDEWERKERS die je direct meer winst opleveren 3 simpele, prikkelende vragen. Die jij vergeet te stellen, maar die veel resultaat kunnen opleveren Dé drie vragen die je jouw

Nadere informatie

WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS:

WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS: WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS: THEMA 1 MIJN GAMEPROFIEL VS. DE GROEP OPDRACHT 2 NEEM DE VRAGENLIJST MIJN OUDERS EN MIJN GAMEGEDRAG AF BIJ JE OUDER(S) OF OPVOEDER(S). (PAGINA 4) 1 DENK NA OVER JOUW GAMEGEDRAG.

Nadere informatie

Inhoud. 1. Inleving en verbeelding. 2. Blind zijn en toch alles kunnen. 3. Blind en slechtziend. 4. Hulpmiddelen. 5. Niet kunnen zien, hoe is dat?

Inhoud. 1. Inleving en verbeelding. 2. Blind zijn en toch alles kunnen. 3. Blind en slechtziend. 4. Hulpmiddelen. 5. Niet kunnen zien, hoe is dat? 1. Inleving en verbeelding Inhoud 2. Blind zijn en toch alles kunnen 3. Blind en slechtziend 4. Hulpmiddelen 5. Niet kunnen zien, hoe is dat? 6. Blind zijn en de herinnering 7. Blind zijn en de verbeelding

Nadere informatie

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 E-BOOK Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 0 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Inleiding... 3 Wie is Monique Dekker?... 3 3. Bewustzijn... 4 Zijn wie

Nadere informatie

Feedback. in hapklare brokken

Feedback. in hapklare brokken Feedback in hapklare brokken Jan van Baardewijk Zorgteamtrainer Op zorgteamtraining.nl is de meest recente versie van feedback gratis beschikbaar. Mocht je willen weten of je de meest recente versie hebt,

Nadere informatie

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage We spreken uit ervaring als we zeggen dat er ongetwijfeld momenten komen (en misschien is dat nu ook al wel) dat je zelf gaat bedenken waarom ondernemen

Nadere informatie

DRIE GOUDEN TIPS om "Nee" te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben.

DRIE GOUDEN TIPS om Nee te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben. DRIE GOUDEN TIPS om "Nee" te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben. Chantal Smeets 1 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 3 2. INLEIDING... 4 3. DRIE GOUDEN TIPS...

Nadere informatie

BIO training VOOR BEGELEIDERS IN OPLEIDING. Bijeenkomst

BIO training VOOR BEGELEIDERS IN OPLEIDING. Bijeenkomst BIO training VOOR BEGELEIDERS IN OPLEIDING Bijeenkomst 2 2018-2019 Programma Het individuele coach gesprek Houding, kennis, vaardigheden Oefenen gesprek Pauze Mondeling feedback geven (en ontvangen) Digitaal

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Programma. Welk klanttype vind je moeilijk? Tips per klanttype Ja maar Jan Passieve Peter Breedsprakige Bert Gedemotiveerde Gea

Programma. Welk klanttype vind je moeilijk? Tips per klanttype Ja maar Jan Passieve Peter Breedsprakige Bert Gedemotiveerde Gea JACOMIJN KUIPER ANNA SCHOTANUS Programma Welk klanttype vind je moeilijk? Tips per klanttype Ja maar Jan Passieve Peter Breedsprakige Bert Gedemotiveerde Gea Drie vragen om jezelf te stellen Bekrachtigen

Nadere informatie

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar 7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN Toen ik begon met ondernemen, moest ik nog veel leren over het ondernemerschap. Zo had ik weinig kaas gegeten van marketing, wist ik niet veel van boekhouden

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. De weg naar verandering

Hoofdstuk 1. De weg naar verandering Hoofdstuk 1 De weg naar verandering 9 Hoofdstuk 1: De weg naar verandering Voor optimaal welzijn en geluk is actie nodig. Je moet daadwerkelijk in beweging komen om dingen anders aan te pakken of zaken

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1. 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Je moet het heft in eigen hand nemen. In plaats van zoeken op de traditionele manier en reageren op vacatures, begin je

Nadere informatie

Hoe vind ik mijn droombaan?

Hoe vind ik mijn droombaan? Hoe vind ik mijn droombaan? Denk eens aan een collega of vriend van je die in jou ogen een droombaan heeft. Hij is niet alleen goed in zijn werk, maar geniet er ook elke dag met volle teugen van. Anderen

Nadere informatie

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P I N S P I R E E R M A N A G E C O A C H Waardevol klantcontact LEERGANG VOOR TEAMLEIDERS Waardevol leiderschap Jouw creativiteit heeft ruimte nodig Een klantcontactcentrum

Nadere informatie

(Her)oriëntatie op je loopbaan

(Her)oriëntatie op je loopbaan (Her)oriëntatie op je loopbaan Enkele handvatten om naar je loopbaan en competenties te kijken december 2015 Onderhoudscheck voor je loopbaan Je bent het meest succesvol als je werk doet dat aansluit op

Nadere informatie

Workshop Vrijwilligers werven

Workshop Vrijwilligers werven Workshop Vrijwilligers werven Studiedag Vluchteling zkt. Woning 13 juni 2019 Sarah Eelen sarah.eelen@kenniscentrumwwz.be T. 02 218 55 16 www.steunpuntvrijwilligerswerk.be Hoe komen we aan meer, nieuwe

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

Vragen die je kunnen helpen

Vragen die je kunnen helpen Vragen die je kunnen helpen 1. Jij hebt het voor het zeggen, maar... je hebt wel een serieuze taak. Jij mag een nieuwe school bedenken. Wat heeft deze school absoluut wel en wat absoluut niet 2. Als je

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

DURVEN ZIEN ERVAREN DELEN HET CREATIEF PROCES IN 5 DISCIPLINES

DURVEN ZIEN ERVAREN DELEN HET CREATIEF PROCES IN 5 DISCIPLINES DURVEN ZIEN ERVAREN DELEN HET CREATIEF PROCES IN 5 DISCIPLINES WENSEN / VERWACHTINGEN Deel met je buurman/buurvrouw Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat kom je halen? Wat wil je delen? WENSEN / VERWACHTINGEN

Nadere informatie

Module 16: Waardeer jezelf!

Module 16: Waardeer jezelf! Module 16: Waardeer jezelf! Waardeer jezelf! Zelfwaardering is het tegenovergestelde van zelfafwijzing. Vanaf onze vroege jeugd hebben we meestal geleerd onszelf af te wijzen in plaats van onszelf te waarderen

Nadere informatie

Hoe ga je om met pupillen tijdens trainingen. Samen sporten met pupillen

Hoe ga je om met pupillen tijdens trainingen. Samen sporten met pupillen Hoe ga je om met pupillen tijdens trainingen Samen sporten met pupillen Hoe Hoe ga ga je je om om met met pupillen pupillen tijdens tijdens trainingen trainingen Samen Samen sporten sporten met met pupillen

Nadere informatie

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen 3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen en die het managen veel simpeler en succesvoller maken! Door Esther Mallant 2012 Esther Mallant www.hrmallant.nl Introductie De 3 vragen die managers

Nadere informatie

Dit doe je zelf tegen stress. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Dit doe je zelf tegen stress. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Dit doe je zelf tegen stress Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Pak stress op tijd aan 4 - Herken eerst wanneer stress ongezond wordt - Tips

Nadere informatie

Stimuleer het talent van je medewerkers

Stimuleer het talent van je medewerkers Stimuleer het talent van je medewerkers Tips en aandachtspunten >> www.loket.nl Stimuleer het talent van je medewerkers Tips en aandachtspunten Alles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat je medewerkers

Nadere informatie

3 vragen om. even terug te keren naar jezelf. Een kennismaking met schrijven in Mindful Analysis. 3 vragen om. wat je echt wilt!

3 vragen om. even terug te keren naar jezelf. Een kennismaking met schrijven in Mindful Analysis. 3 vragen om. wat je echt wilt! 3 vragen om even terug te keren naar jezelf Een kennismaking met schrijven in Mindful Analysis 3 vragen om 3 vragen speciaal voor erachter jou! te komen wat je echt wilt! Ook al worden we nog zo oud, we

Nadere informatie

Weet wat je kan. Vooruit komen

Weet wat je kan. Vooruit komen Weet wat je kan Vooruit komen Vind je weg Hoofdstuk 5 beschrijft hoe je vooruit komt in je leven. Onderwerpen in dit hoofdstuk: Stripje: vind je weg. blz 2 Hoe kom je vooruit in je leven? blz 3 Zelfonderzoek:

Nadere informatie

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen. / created by: Mariëlla /

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen.  / created by: Mariëlla / Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen Start each day with a gratefull heart 1 Inleiding Stap 1 Face your FEARS Stap 2 De Confrontatie en Acceptatie Stap 3 Zoek naar je innerlijke

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

BURN- OUT RISICO CHECK

BURN- OUT RISICO CHECK BURN- OUT RISICO CHECK Vul onderstaande vragenlijst in door ja of nee aan te kruisen. VRAAG JA NEE 1 Nemen jij en je gezin s ochtends rustig de tijd om op te staan en goed te ontbijten? 2 Zie je vaak tegen

Nadere informatie

Cursusspel. GGNet Communicatie

Cursusspel. GGNet Communicatie Cursusspel Bij GGNet worden verschillende dingen (activiteiten) gedaan om mensen te helpen. Bepaalde therapieën (zo word het wel genoemd om je ergens mee te leren omgaan) of cursussen. Denk aan muziektherapie,

Nadere informatie

Brochure. Groepstraining - maatwerk. Modern Timemanagement Effectief Werken. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief.

Brochure. Groepstraining - maatwerk. Modern Timemanagement Effectief Werken. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Brochure Groepstraining - maatwerk Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Modern Timemanagement 100% overzicht. De juiste focus. In control.

Nadere informatie

De 10 tips om. Aantrekkelijk te blijven als Werknemer

De 10 tips om. Aantrekkelijk te blijven als Werknemer De 10 tips om Aantrekkelijk te blijven als Werknemer Tip 1 van 10 Werk aan werkgeluk Aangeboden door mkbasics.nl De 10 tips om Aantrekkelijk te blijven als Werknemer 3 e druk - speciale uitgave voor mkbasics.nl,

Nadere informatie

In 3 maanden regie op je leven

In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven? Ons leven verandert voortdurend. Soms door onszelf ingegeven, in andere gevallen door keuzes van anderen of door onvoorziene omstandigheden.

Nadere informatie

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Drijfveren Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Drijfveren (QDI) 2 Wat motiveert jou? Wat geeft jou energie? Waardoor laat jij

Nadere informatie

Ga hosselen. Drie handige stappenplannen

Ga hosselen. Drie handige stappenplannen Ga hosselen Drie handige stappenplannen DRIE HANDIGE STAPPENPLANNEN Beste lezer, In deze download heb ik drie belangrijke stappenplannen uit mijn boek Ga hosselen voor je samengevat. Handig om apart te

Nadere informatie

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Doelen stellen voor je praktijk: Je gaat nu doelen stellen voor jouw

Nadere informatie

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project Evenwicht, werk en privé in balans dat

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

Reïntegratie begeleiden Durf sneller te gaan dan de protocollen bij ziekteverzuim!

Reïntegratie begeleiden Durf sneller te gaan dan de protocollen bij ziekteverzuim! Reïntegratie begeleiden Durf sneller te gaan dan de protocollen bij ziekteverzuim! Veel organisaties volgen letterlijk de termijnen van de Wet Verbetering Poortwachter. Dat is heel vaak niet verstandig.

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie