ikv Nieuws IKV vernieuwt website

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ikv Nieuws IKV vernieuwt website"

Transcriptie

1 HaringParty! Maandag 15 juni a.s. U komt toch ook weer? > pag. 18 ikv Nieuws Ondernemend Vlaardingen Jaargang 17) nummer 6) juni 2009 Bedrijfsarchief > pag. 14 IKV vernieuwt website Per 1 juli as. is de nieuwe IKV-website on air. Het adres blijft gelijk -www.ikv.nu- maar de inhoud is totaal veranderd en geactualiseerd. Natuurlijk blijven de vaste items gehandhaafd: de ledenlijst, de agenda, nieuws, downloads et cetera. Nieuw is het afgeschermde deel, dat alleen bestemd is voor leden. U krijgt daarvoor een inlogcode. De website is voorbereid op de nieuwe structuur, waarover u op pagina 2 meer kunt lezen. Het bestuur vertrouwt er op dat deze nieuwe site een bijdrage levert aan een nog betere communicatie tussen leden en vereniging. Agenda Maandag 15 juni 2009 Haringparty met partners Free Golf 17:30-23:00 uur, info > pag.18 Maandag 14 september 2009 Soos Delta Hotel 17:00-19:30 uur Maandag 12 oktober 2009 Business op het Water Happy hour vanaf uur Maandag 9 november 2009 Soos Delta Hotel 17:00-19:30 uur Maandag 14 december 2009 Najaarsvergadering gevolgd door Soos in Delta Hotel uur De gewone bijeenkomsten zijn in het Zaterdag Delta Hotel 9 januari in Vlaardingen Let op de uitzonderingen (Loenz, Free Golf en schip). Soos Delta Hotel 17:00-19:30 uur

2 IKV richt dochterverenigingen op Heldere structuur voor overleg en subsidies De gemeente Vlaardingen heeft de IKV verzocht na te denken over een structuur, waarbij in Vlaardingen per bedrijventerrein een vereniging tot stand komt, waarin de ondernemers die hun bedrijf op het betreffende terrein hebben, bijeen worden gebracht. Enerzijds wil de gemeente op deze wijze een eenvoudige, heldere overlegstructuur creëren, zodat de gemeentelijke coördinator van het betreffende terrein snel en gemakkelijk kan overleggen. Anderzijds bereidt de gemeente zich al voor op komende wetgeving die niet alleen subsidies beschikbaar maakt, maar het de gemeente ook mogelijk maakt via een omslagstelsel een dergelijke vereniging fondsen ter beschikking te stellen om de situatie op het bedrijventerrein te verbeteren en op orde te houden. In de ledenvergadering van 11 mei jl. heeft het bestuur groen licht gekregen om een structuur uit te werken, waarbij onder auspiciën van de IKV -als ware dit een holding- een aantal dochterverenigingen wordt opgericht. IKV-leden worden vanzelf lid van deze dochterverenigingen, maar de ondernemers die geen lid zijn van onze vereniging, kunnen ook gemakkelijk lid worden van deze dochters zonder te moeten voldoen aan de toelatingseisen die voor de IKV gelden. De dochtervereniging houdt dan het overleg gaande met de coördinator, die voor het betrokken terrein door de gemeente is aangewezen. De IKV zal in die verenigingen twee bestuursleden benoemen; de ledenvergadering van die vereniging benoemt vervolgens de overige drie bestuursleden. Op deze wijze kan worden verzekerd dat de dochtervereniging periodiek verslag doet aan het bestuur van de IKV, die deze informatie weer kan gebruiken bij het periodiek overleg met B&W van Vlaardingen. Zodra ook de gemeente heeft ingestemd met de voorgestelde structuur zal een aanvang worden gemaakt met de oprichting van de dochterverenigingen en worden in de gebieden de eerste vergaderingen gehouden. Ondernemend Vlaardingen [EB] Bedrijfsnieuws Directiewisseling Delta Hotel Het Delta Hotel heeft een nieuwe directeur. Per 1 juni jl. is Floris Jan Zwaag opgevolgd door Ronald Cordes. Ronald is 36 jaar en beschikt over een rijke ervaring op het gebied van hotelen restaurantmanagement. Na de Hoge Hotelschool Leeuwarden deed hij deze ervaring o.a. op bij Hampshire Hotels en Le Méridien Apollo. Floris Jan Zwaag blijft werkzaam binnen het horeca-imperium van directeur-eigenaar Lucas Petit. Hij pakt een nieuwe uitdaging op als directeur van het Cruise Hotel aan boord van de s.s. Rotterdam, dat nu permanent in de Rotterdamse haven ligt. Lucas Petit zal tijdens de Haringparty op 15 juni zijn nieuwe directeur binnen de IKV introduceren. We wensen allen veel succes toe.

3 Bijeenkomst Groot Vettenoord Revitalisering bedrijfsterrein hoog op de agenda Het bestuur van onze gemeente Vlaardingen is druk in voorbereiding met een grote opknapbeurt van het bedrijventerrein Groot Vettenoord. In het kader van dit omvangrijke project, waarvoor niet alleen de gemeente gelden beschikbaar houdt, maar ook subsidies beschikbaar zijn vanuit de Provincie en het Rijk, werd op 12 mei jl. een informatieavond gehouden in het pand van ons lid Hoogerwerf B.V. aan de Produktiestraat 7 en dus in Groot Vettenoord zelf. Drie varianten Tijdens de bijeenkomst werd door ingenieursbureau Oranjewoud, die de gemeente bij dit project bijstaat, een drietal varianten voor een plan van aanpak geïntroduceerd, die ieder voor zich weer bestonden uit 10 tot 12 bouwstenen. Na de toelichting was er gelegenheid tot het stellen van vragen en konden de ondernemers onder genot van een fraai aangekleed broodje nadenken over de verschillende plannen en varianten. Iedere deelnemer kreeg een enveloppe met gekleurde stickers, die daarna op de verschillende plannen konden worden geplakt: blauw om een variant te kiezen en voor de waardering van de verschillende bouwstenen: groen voor prima, geel voor best goed en rood voor helemaal niks. Al snel tekende zich een voorkeur voor variant 3 af, maar ook hier waren er bij enkele bouwstenen toch rode stickers geplakt. Met name de plakkers van déze stickers werden uitgenodigd hun bezwaren toe te lichten. Het totale systeem gaf de deelnemers het gevoel wezenlijk te hebben bijgedragen aan de besluitvorming, hoewel alle slagen om de arm werden gehouden met betrekking tot uitvoerbaarheid van de varianten en bouwstenen. Goed gevoel De projectgroep gaat nu met de verzamelde gegevens aan de slag, waarna waarschijnlijk in week 27 een tweede bijeenkomst volgt. Zoals het bestuur van de IKV al had aangekondigd, wordt het gehele proces nauwkeurig gevolgd. Een IKV-vertegenwoordiger was dan ook bij de bijeenkomst aanwezig en waar nodig zal de IKV haar leden bijeen roepen voor nader overleg. Maar tot nu toe is de voortgang van het project nog alleszins bevredigend en is de noodzaak voor een dergelijk overleg nog niet aanwezig....wordt vervolgd [EB] ABN AMRO Schiedam-Vlaardingen Districtskantoor Zaken Telefoon Versterk de IKV werf n lid!

4 Bedrijfsnieuws Financiële dienstverlener sleept titel in de wacht SpaarBeter Hypotheek van De Hypotheker is de beste De SpaarBeter Hypotheek van De Hypotheker is uitgeroepen tot Hypotheekproduct van het Jaar Een zeer scherp geprijsde spaarhypotheek, terwijl toch een hoog spaardoel wordt nagestreefd, oordeelde de jury. De SpaarBeter Hypotheek werd vorig jaar ook al door de Consumentenbond op 1 geplaatst: toen in de lijst van beste spaarhypotheken in de Geldgids. Vooral starters profiteren van de SpaarBeter Hypotheek. Door een innovatieve constructie, waarbij de maandlasten vrijwel in alle gevallen lager uitpakt dan bij andere spaarhypotheken, krijgen starters de kans hun eerste huis te financieren. De verkiezing is een initiatief van het Institute for International Research (IIR). Dat selecteert jaarlijks uit alle nieuw op de markt gebrachte hypotheken de vijf meest innovatieve producten. Daaruit kozen branchegenoten tijdens het 18e Hypotheken Event de winnaar door middel van een stemming. Starter profiteert Vooral starters profiteren van de SpaarBeter Hypotheek. Juist zij kunnen met dit product goedkoper een hypotheek krijgen en makkelijker hun eerste huis financieren. De maandlasten pakken namelijk in vrijwel alle gevallen lager uit dan bij alle andere spaarhypotheken. Dat blijft zo tijdens de hele looptijd. En mocht een starter doorstromen naar een volgend huis dan verhuist deze hypotheek boetevrij mee. Het was voor ons een belangrijke reden om de SpaarBeter Hypotheek te ontwikkelen, zegt Bas Millenaar, directeur van De Hypotheker, verheugd. Juist in deze periode kan deze hypotheek voor een starter het verschil maken tussen net wél, of net níet de financiering van een woning rond krijgen. De SpaarBeter Hypotheek werd speciaal door De Hypotheker ontwikkeld en is uniek omdat de rente op het spaardeel hoger is dan de rente op het leendeel. Daarin is de financiële dienstverle- ner geslaagd, vindt de jury. Middels een ingenieus rekenmodel geeft de SpaarBeter Hypotheek een flink hogere vergoeding op het spaardeel dan de hypotheekrente. Deze hogere vergoeding is vanaf dag 1 in het voordeel van de klant merkbaar door een aanzienlijk lagere spaarinleg, aldus het juryrapport. In Vlaardingen is de Hypotheker gevestigd aan de Schiedamseweg 10b. De adviseurs van de lokale vestiging zijn Robert van Marwijk en Jeroen Onderdelinden. De Hypotheker Postbus 6046, 3130 DA Vlaardingen tel e mail: Hoveniersbedrijf VERKADE B.V. Tuinontwerp, aanleg en onderhoud Zowel bedrijven als particulieren VERKADE VLAARDINGEN B.V. Zuidbuurtseweg KC Vlaardingen Telefoon: Korte Hoogstraat 4-A 3131 BK Vlaardingen Tel Fax T: F: E:

5 IKV Algemene Ledenvergadering: volle bak Ruim 50 leden namen de moeite om de jaarlijkse ledenvergadering van onze vereniging te bezoeken. Het bestuur legde verantwoording af van haar beleid over het jaar 2008 en schetste een beeld van De aanwezigen waren het van harte eens met het gevoerde beleid. Bij de mededelingen van het bestuur stond voorzitter Leen van Bree uitgebreid stil bij de situatie die is ontstaan tussen het bestuur en de eindredacteur van het IKV Nieuws. Uiteindelijk werd besloten om een andere weg te volgen en een nieuwe eindredacteur aan te stellen. Mede op een vraag van de leden werd nog eens duidelijk vastgesteld dat de nieuwsbrief onder verantwoordelijkheid van het bestuur wordt uitgegeven. Daarmee werd, met instemming van de vergadering, dit onderwerp afgesloten. De secretaris kon melden dat het aantal leden inmiddels 305 bedraagt. In het afgelopen clubjaar konden 39 bedrijven worden toegevoegd. Commissies De voorzitter van de commissie activiteiten, Hans Slagboom, keek kort terug op de afgelopen maanden en beval de komende activiteiten van de vereniging van harte aan, waaronder de haringparty en de netwerkbijeenkomst Business op het Water. Zelfs de datum van de nieuwjaarsbijeenkomst is al bekend: 9 januari Ed Bijster van de commissie communicatie, waaronder ook de website en het IKV Nieuws vallen, vertelde over de website, die per 1 juli as. wordt vernieuwd. Leden van IKV, van wie bekend is dat zij professioneel met het maken van websites bezig zijn, zijn uitgenodigd om een aanbieding te maken. Daaruit is de voor de vereniging meest voordelige aanbieding gekozen. De nieuwe website zal meer mogelijkheden bieden om te communiceren met de leden en een afgesloten ledendeel bevatten. Financiën De penningmeester was een gelukkig man. Gerrit van Toor noemde de begroting een optelsom van fouten. Het is dan mooi als het eindsaldo aan het eind dicht in de buurt van de begroting uitkomt, glunderde hij. De club kon over het jaar 2008 een positief saldo van ruim bij haar kapitaal bijschrijven. In de lopende begroting is een bedrag opgenomen voor het jubileumfeest van IKV, die in jaar bestaat. Het bestuur kreeg het advies om de reservering iets groter te maken dan nu vermeld. De penningmeester gaf aan dat dit in de komende begroting gaat gebeuren. We willen er immers helemaal, ook financieel, klaar voor zijn! IKV-dochters Nadat de drie aftredende bestuursleden waren herkozen, lichtte Ed Bijster de nieuwe structuur voor de onderscheidende bedrijfsterreinen toe. Mede door wettelijke maatregelen komt er de komende jaren een flinke som geld beschikbaar voor het revitaliseren van bedrijfsterreinen. De gemeente Vlaardingen wil daar graag gebruik van maken. Eén van de voorwaarden van een bijdrage is een goede samenwerking met de bedrijven. Om een grotere vertegenwoordiging te bewerkstelligen, zal IKV een aantal dochterverenigingen opzetten, waar bewoners van het betreffende bedrijfsterrein zeer laagdrempelig lid van kunnen worden. De leden van IKV zijn sowieso gratis lid van deze dochter. In Hoogstad is inmiddels een vereniging actief, maar die valt (nog) niet onder deze structuur. Voor de Vettenoordse Polder wordt momenteel een actieplan opgezet (zie elders in dit nummer) en hier zal de eerste echte dochtervereniging een feit zijn. Clown Mikkie Na de vergadering presenteerde de vereniging Dag zonder Drempels haar plannen voor de komende zomer. Op 22 augustus wordt in het Hof een aantal activiteiten georganiseerd, waar kinderen met én zonder beperking heerlijk kunnen genieten van sport, spel, creativiteit etc. Clown Mikkie was de blikvanger, die de ondernemers van Vlaardingen en daarbuiten verzocht om dit initiatief te steunen. De eerste bijdragen in geld, diensten en goederen werden nog tijdens de bijeenkomst genoteerd. Zie elders in dit blad voor meer informatie over deze Dag zonder Drempels. De levendige vergadering werd afgesloten met een smakelijk diner, waarbij het cruiseschip de Eurodam, dat zojuist voorbij voer, een blikvanger was. [SW] Westlandseweg HX Vlaardingen T: F:

6 Bedrijfsnieuws Elektrische vuilniswagen Van Gansewinkel rijdt op afval De ondernemingen starten met het gescheiden inzamelen en recyclen van keramiek om tot een grondstof te komen voor de productie van tegels. Met tapijtfabrikant Desso lanceert Van Gansewinkel een nieuw inzamelings- en recyclingsysteem voor de tapijten van Desso. De twee partijen hebben een exclusieve overeenkomst getekend waarbij tapijten aan het eind van hun levensduur gescheiden worden ingezameld bij klanten van Desso. Dit tapijtafval wordt later verwerkt tot grondstof voor nieuwe tapijten. Cradle to Cradle Desso, Mosa en Van Gansewinkel zijn partner van de Environmental Protection and Encouragement Agency (EPEA). Deze organisatie werkt wereldwijd met klanten om de Cradle to Cradlemethodologie toe te passen op het ontwerp van nieuwe processen, producten en diensten. In plaats van recycling, en vaak downcycling, zullen afvalproducten steeds vaker grondstof voor weer nieuwe producten worden. Desso: Tapijt is te recyclen, dus is het ook belangrijk dat het recyclingproces daadwerkelijk plaatsvindt. Door gebruikte tapijten in te zamelen bij klanten voorkomen we niet alleen dat het tapijt op de stortplaats terechtkomt, we zorgen er ook voor dat er van deze waardevolle ruwe materialen nieuwe producten kunnen worden gemaakt. Het Cradle to Cradle-principe is vooral in de tapijtindustrie uitdagend: miljoenen vierkante meters tapijt staan jaarlijks op de nominatie om te worden weggegooid. Juist dat maakt het belangrijk dit principe te gebruiken in plaats van je alleen aan de huidige milieuwetten te houden. De overeenkomst met Mosa betreft nog een proef. Bij verschillende inzamelpunten, waaronder tegelzetters, bouwmarkten, aannemers en milieustraten, wordt keramiek ingezameld om zodoende een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijke kwaliteit en hoeveelheden van het product uit de inzameling. Op deze kwaliteit en hoeveelheid kan vervolgens de recycling en logistiek worden aangepast. Wereldprimeur in milieuzone Rotterdam: Afvaldienstverlener Van Gansewinkel zamelt het bedrijfsafval in de binnenstad van Rotterdam sinds kort in met een elektrische vuilniswagen. Het is de eerste elektrische vrachtwagen in de afvalbranche. Het ingezamelde afval wordt naar de afvalenergiecentrale van AVR, onderdeel van de Van Gansewinkel Groep, aan de Brielselaan gebracht. Daar wordt het afval verbrand en omgezet in elektriciteit, waar de elektrische vuilniswagen weer door wordt aangedreven. De innovatieve elektrische vrachtwagen is samen ontwikkeld met Spijkstaal uit Spijkenisse. Het voertuig is (in plaats van kunststof) gemaakt van volledig recyclebaar staal. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van plantaardige hydrauliekolie. Het voertuig heeft een maximum snelheid van 32 km/u en een actieradius van ongeveer 60 kilometer. Verder heeft de wagen een lage, arbotechnisch zeer verantwoorde instaphoogte. Door de beperkte maximum snelheid hebben bestuurders van het voertuig geen vrachtwagenrijbewijs nodig. Meer milieu De aanschaf van deze wagen is onderdeel van een veel groter programma milieusparende maatregelen. Zo is het bedrijf een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Koninklijke Mosa. Momenteel worden bij Mosa reststromen uit de productie gerecycled tot grondstof in nieuwe tegels. Einddoel is om dit aandeel gerecycled materiaal significant te verhogen door gebruik van gerecycled keramisch materiaal uit de markt. Bij positieve uitkomst van de onderzoeksfase wordt overgegaan naar inzameling en recycling op grote schaal. De Van Gansewinkel Groep is behalve als afvaldienstverlener ook actief als grondstoffen- en energieleverancier. Het afval- en milieuconcern, met een vestiging in Vlaardingen, is werkzaam in 8 landen (Benelux, Polen, Tsjechië, Hongarije, Frankrijk, en Portugal). Met haar dochterbedrijven Van Gansewinkel, AVR, Coolrec en Maltha is de Van Gansewinkel Groep actief in de gehele afvalketen. Bij de organisatie werken ruim mensen. Zij realiseren een jaaromzet van 1,2 miljard euro. Ook adverteren in IKV Nieuws? zie:

7 Zaterdag 22 augustus De Dag Zonder de Drempels 2009 Op zaterdag 22 augustus vindt voor het derde achtereenvolgende jaar de Dag Zonder Drempels plaats in het Oranjepark aan de Hoflaan in Vlaardingen. Een geweldig evenement voor kinderen, jongeren en volwassenen met en zonder beperking. Alle attracties en sanitair zijn geschikt voor rolstoelgebruikers, waardoor alle kinderen van één tot tachtig, met en zonder handicap, drempelloos kunnen genieten van een hele dag gratis attracties, muziek, theater en nog veel meer! Met meer dan 20 activiteiten hebben we ook dit jaar weer een goed gevuld programma, waarmee we alle bezoekers een onvergetelijke dag willen bezorgen, aldus Ilco Van der Bie, een van de organisatoren. Op het programma staan optredens van lokale en nationale artiesten, zoals dweilorkest de Haringkoppen, Duo Positivo, de clowns De Mikkies en de internationaal bekende groep muzikanten met een handicap, de Rolantino s. Op het veld worden de hele dag door activiteiten georganiseerd, zoals schminken, taartenbakken, schilderen, djembé en rolstoelsporten. Ook er is een speciale draaimolen die geschikt is voor mensen in een rolstoel of bed. Van der Bie: We hebben de vorige jaren veel mensen een fantastische dag kunnen bezorgen, met heel veel plezier en mooie herinneringen. Dat kunnen we doen dankzij de giften van sponsors. Veel tehuizen voor gehandicapten moeten hun werk doen met een heel beperkt budget. Gelukkig kunnen wij de tehuizen uit de regio aanbieden het vervoer, met speciaal ingerichte bussen met liften, voor hen te betalen. We willen daarmee voorkomen dat tehuizen het evenement niet kunnen bezoeken omdat ze er geen budget voor hebben. Ook dit jaar geeft Burgemeester Bruinsma de aftrap en presenteert hij een gedeelte van het programma. Er zijn ruim 80 vrijwilligers de gehele dag aanwezig om, daar waar nodig, een handje te helpen. Van der Bie: Het is ieder jaar weer geweldig om te zien hoeveel mensen zich belangeloos inzetten om er een succesvolle dag van te maken. Alleen met veel inzet, mankracht en financiële support kan je zo n evenement echt waarmaken. De organisatie verwacht dit jaar zo n 3000 bezoekers. Het feest begint om uur en wordt om uur afgesloten. Wilt u een bijdrage leveren om de Dag Zonder Drempels 2009 te steunen? Uw gift is zeer welkom. U kunt uw bijdrage storten op het rekeningnummer van de Stichting Dag Zonder Drempels, Vlaardingen, rekeningnummer Voor meer informatie en het volledige programma: Projectontwikkeling Aan- en verkoop bedrijfsmatig onroerend goed Sale- en lease back constructies Info: Piet Lagerwaard T M Versterk de IKV werf n lid!

8 De aanleg van de A4 Midden Delfland zal de bijna dagelijks files voor het Kethelplein sterk verminderen Word vriend van A4 Midden-Delfland! Aanleg rijksweg broodnodig vinden veel ondernemers De stichting Vrienden van de A4 wil door middel van een unieke actie zo veel mogelijk positieve inspraakreacties verzamelen vóór de aanleg van rijksweg A4 Midden- Delfland. Hiervoor is een speciale website geopend, waarop iedereen een positieve inspraakreactie kan ondertekenen en zo kosteloos vriend van de A4 Midden-Delfland kan worden. In mei is Rijkswaterstaat gestart met de inspraak. Het gaat om de keuze tussen de aanleg van de A4 Midden-Delfland en het verbreden van de A13 in combinatie met de aanleg van een verbinding tussen de A13 en de A16. De aanleg van de A4 Midden-Delfland zal, volgens de stichting, de dagelijkse files op rijksweg A13 aanzienlijk verminderen. Er staan elke dag meer dan automobilisten vast. Op de A13 staat de file met de grootste economische schade. Bij inspraakrondes laten vooral de tegenstanders van een weg zich horen. Daarom doen wij nu een beroep op alle weggebruikers om hun stem te verheffen vóór de aanleg van de A4 Midden-Delfland, aldus de Schiedamse ondernemer Thom van der Boon, initiatiefnemer van de Vrienden van de A4. We hopen dat niet alleen de automobilisten die regelmatig gebruik maken van de A13 onze actie ondersteunen, maar rekenen op steun van álle Nederlandse automobilisten. De stichting Vrienden van de A4 is de eerste Nederlandse fanclub van een nieuw aan te leggen snelweg. Ze is spontaan opgericht door een groep ondernemende burgers uit de regio: Jan Batist, Mart Valstar, Kees van der Helm en Thom van der Boon, allen lid van de regionale werkgeversorganisatie VNO-NCW West. Tegenstanders Overigens zijn niet alle Vlaardingse ondernemers onverdeeld Vriend van de A4! De tegenstanders kunnen hun stem onder andere laten horen via website: Campagne Het georganiseerde bedrijfsleven is onder leiding van VNO-NCW West gestart met een campagne vóór de aanleg van de A4 Midden-Delfland. De oproep om vriend te worden van de A4 is een belangrijk onderdeel van deze campagne. VNO-NCW West, Kamer van Koophandel Den Haag en Rotterdam, MKB Zuid-Holland, transportorganisatie TLN en verladersorganisatie EVO, Bouwend Nederland en land- en tuinbouworganisatie LTO Noord vinden de zeven kilometer snelweg broodnodig voor een betere bereikbaarheid van Rotterdam (stad en haven), Westland (glastuinbouwcluster), Delft (kennisstad) en Den Haag (politiek centrum en stad van recht en vrede). Een regio met zoveel internationale en nationale activiteit kan niet zonder een robuust wegennet. Ook adverteren in IKV Nieuws? zie: 50 JAAR Autoservice Eigenraam van Beethovensingel 124,Vlaardingen. (010) GROOT IN PEUGEOT. U VINDT ONS OOK IN SCHIEDAM EN NAALDWIJK

9 Bedrijfsnieuws Nuijten van de Weerdt steunt jonge ondernemers In april jl. is de sponsorovereenkomst getekend tussen Nuijten van de Weerdt Advocaten en de ondernemersvereniging CJB Water en Glas. Contact Jonge Bedrijven Water & Glas is een innovatief, brancheonafhankelijk ondernemersplatform voor zowel het Waterweggebied, het Westland en Midden Delfland. CJB Water & Glas staat voor het delen van kennis, het uitbreiden van ieders sociaal netwerk en het beleven van plezier onder jonge ondernemers. De netwerkclub bestaat uit leden en sponsoren ( o.a. Kamer van Koophandel Rotterdam en Haaglanden, Rabobank Schiedam Vlaardingen en dus nu ook Nuijten van de Weerdt ) en staat open voor jonge bedrijven die tussen de 0 en 7 jaar zijn ingeschreven bij de KvK. Het Contact Jonge Bedrijven concept is door de Kamer van Koophandel Rotterdam bedacht en wordt nog steeds actief ondersteund. Er bestaan meerdere CJB s in Nederland met ieder haar eigen doelgebied, zoals Rotterdam, Hollandse Waarden, Hollandse Eilanden, Rijnland, Midden Holland en Dordrecht. De verschillende CJB s zijn autonoom en worden bestuurd door de ondernemers zelf. Door middel van ledenbijdragen en sponsors wordt er een budget gecreëerd om de leden in staat te stellen te netwerken op diverse evenementen en bijeenkomsten. Volgens Dirk Jan van de Weerdt vormt het Contact Jonge Bedrijven een ambitieus en enthousiast platform dat qua werkgebied een welkome en logische aanvulling op de bestaande ondernemersverenigingen in deze regio biedt. Het aardige is dat niet alleen echte starters lid worden van CJB maar ook doorstarters, waardoor het ledenbestand gevarieerd en aantrekkelijk divers is. Nuijten van de Weerdt maakt sinds 1 mei 2009 deel uit van de groep sponsors die de vereniging steunt en zal naast de financiële ondersteuning de leden middels workshops en/of gerichte seminars wegwijs maken in het steeds ontoegankelijker wordende woud van regels en voorschriften, b.v. op het gebied van het ontslagrecht en het debiteurenbeheer (incasso). Nuijten van de Weerdt Advocaten B.V. advocaten en mediators Koningin Wilhelminahaven NZ KE Vlaardingen Wij helpen u graag met de afvalinzameling voor uw bedrijf. Vestiging Rotterdam: Wijnhaven 3K, Witte Huis 3011 WG Rotterdam LET OP : NIEUW FAXNUMMER Wij helpen u graag met Afvalinzameling Containers op maat! Kijk voor meer informatie op of bel met Compleet naar wens

10 IKVizier Hofman Accountants Accountant èn (huis)arts? Hofman Accountants zetelt sinds december 2008 aan de Oosthavenkade nr. 11. Een schitterend pand, met prachtig bewerkte originele- plafonds en deuren. Helemaal hersteld in de oorspronkelijke historische kleuren. Een grandeur van weleer. Geschiedenis De heer J.W. Hofman AA is in maart 1961 begonnen met zijn werkzaamheden aan de Van der Driftstraat. Hij noemde het Accountantskantoor Hofman en Hofman. Op dat moment voerden hij en zijn vader het kantoor. Daarna is de onderneming verhuisd naar het Liesveld, boven de winkels in het centrum van Vlaardingen. In 1979 heeft de heer Hofman een pand aan de Korhoenlaan laten bouwen. In 1989, werd de naam gewijzigd in Hofman en Van Hengel accountants vanwege de toetreding van registeraccountant Van Hengel. In 1991 kocht men het pand van de naastgelegen balletschool erbij en werd een sluis gebouwd voor de verbinding van de twee gebouwen. Daar heeft men tot vorig jaar kantoor gehouden. In 1996 is de heer Hofman teruggetreden uit de maatschap, maar zijn naam leeft voort in de huidige naam Hofman Accountants Heden Rick Noorland en Hinke Pas zijn beide registeraccountant en de huidige directeuren van Hofman Accountants. Rick werkt er sinds 1991, Hinke is vanaf 2006 aan het kantoor verbonden. Rick vertelt dat de meeste cliënten (of hun vader) al heel lang bij het accountantsbureau zijn, maar dat de laatste jaren ook veel nieuwe ondernemers klant zijn geworden. Nieuwe cliënten komen meestal binnen door mond-tot-mondreclame via bestaande relaties. Veel van de Vlaardingse ondernemers lijken de kredietcrisis wel te overleven, zegt Hinke. Hij vindt de Vlaardingse ondernemers nuchtere mensen. Die kunnen wel tegen een stootje. Er wordt proactief met de klant meegedacht, ook als een klant financieel in zwaar weer dreigt te komen. Hinke zegt dat accountantswerk wel iets van een eerstelijnsfunctie heeft, zoals die van bijv. een huisarts: de vertrouwelijkheid (geheimhouding), de vraagbaakfunctie en de soms zeer menselijke kant van het begeleiden van ondernemers. Maar uiteraard is onze uitdaging vooral om onze klanten bedrijfseconomisch bij te staan en in fiscaal opzicht de kansen maximaal te benutten en de risico s in kaart te brengen. 10

11 Degelijk Er werken zo n 25 ervaren medewerkers bij het accountantsbureau. De uitstroom van medewerkers is laag. Dat is gunstig voor de klant, die krijgt één contactpersoon toegewezen. En de contactpersoon weet van de hoed en de rand. Wereldwijd Hoewel Hofman Accountants een grote klantenkring heeft in Vlaardingen en omgeving, waaiert het klantenbestand uit over heel Nederland. Dat de globalisatie het MKB niet voorbij gaat blijkt wel uit het feit dat wij cliënten hebben met vertakkingen tot in Shanghai en Dubai toe. Rick zou graag zien dat met name startende bedrijven vroegtijdig aankloppen bij een accountant. Als de structuur goed is, heeft het bedrijf meer kansen, zowel in goede als in slechte tijden, zegt hij. Uitstraling bedrijfspand Het pand aan de Oosthavenkade heeft een voorname uitstraling. De beneden verdieping is in de oude luister hersteld. Het was wel een gepuzzel om de databekabeling en de klimaatbeheersing mooi weg te werken, maar dat is helemaal gelukt. De eerste en tweede verdieping hebben een meer zakelijke en functionele aankleding. Op het plafond boven de trappartij zijn volgens de overlevering de afbeeldingen van dr. Voogd en zijn vrouw te zien. De parallel tussen huisarts en accountant is hier te trekken: een luisterend oor en een medicijn om beter te worden. [CV] Hofman Accountants Oosthavenkade NV Vlaardingen tel.: Het pand is in 1894 gebouwd voor dr. Voogd, huisarts. In de ontvangstkamer staat op het plafond aan de ene kant de naam Hippocrates en aan de andere kant de naam Boerhaave, beide medici. In 1918 nam huisarts Erkelens het pand over. Vanaf 1954 heeft Van Neerbos bouwmaterialenhandel er haar hoofdkantoor gevestigd en tot vorig jaar een reclamebureau. En nu dus Hofman Accountants. Hippocrates was een Griekse arts die ca. 400 vóór Christus leefde; in de naar hem genoemde eed verplichten artsen zichzelf de beroepsregels te zullen handhaven. Boerhaave ( ) was hoogleraar medicijnen aan de Universiteit van Leiden. Uit de gemeentekoker Vlaardingen helpt startende ondernemers Met verschillende initiatieven voor startende ondernemers speelt de gemeente Vlaardingen in op de behoefte aan extra ondersteuning. Omdat de vraag om hulp is toegenomen door de economische recessie, wil het college zo spoedig mogelijk de extra faciliteiten bieden. Ondernemer worden is een hele onderneming. Voor het economisch klimaat van Vlaardingen, maar ook sociaal gezien, is het van belang dat de gemeente werkzoekenden ondersteunt in hun weg naar het zelfstandig ondernemerschap., aldus Peter van der Zwan, wethouder Economische Zaken. Deze gemeentelijke hulp aan startende ondernemers krijgt ondermeer vorm in meerdaagse workshops voor mensen die overwegen zelfstandig ondernemer te worden. Zowel werkzoekenden, als mensen met een betaalde baan, die de ambitie hebben om voor zichzelf te beginnen, kunnen met de workshops bewuster hun keuze maken. De workshops zijn persoonsgericht, maar gaan ook in op meer standaard onderwerpen als het maken van een ondernemersplan en financiële en belastingzaken. Ondernemers die behoefte hebben aan begeleiding kunnen In Vlaardingen al enige jaren aankloppen bij Stichting Mentor. In samenwerking met de Kamer van Koophandel wordt deze service verder geprofessionaliseerd. De mentoren zelf Vlaardingse ondernemers richten zich voornamelijk op zelfstandigen die in de beginfase zitten van hun ondernemerschap. Bij microfinanciering is deze begeleiding min of meer verplicht. Ook ondernemers die na het volgen van de starterworkshops de stap zetten naar zelfstandig ondernemerschap, kunnen verder worden begeleid door de mentoren van Stichting Mentor. (Redactie: De IKV steunt en stimuleert de Stichting Mentor. Zo kunnen deelnemers een jaar lang gratis en zonder inschrijfkosten lid worden. Inmiddels is een aantal ondernemers lid en bezoekt de bijeenkomsten.) Meer informatie bij Teun Vreugdenhil, accountmanager Economisch Zaken, (010) of Aannemingsbedrijf VERKAGROND B.V. Grond-, straat- en rioleerwerken Stelconplaten en asfalt Zowel nieuwe aanleg als onderhoud en reparatie VERKADE VLAARDINGEN B.V. Zuidbuurtseweg KC Vlaardingen Telefoon: Auto Maasstad Hoogstad 401, VLAARDINGEN Tel v. Deventerstraat 15, ROTTERDAM Tel Ook voor bedrijfswagens! Officieel Volkswagen & Audi dealer voor Vlaardingen en omstreken 11

12 Bedrijfsnieuws Klanten Rabobank kiezen voor Hospice NWN Rabobank Schiedam-Vlaardingen heeft van maart tot april 2009 een hypothekencampagne gehad, genaamd Rabobank woonwensweken. Voor deze campagne heeft de Rabobank een aantal goede doelen geselecteerd en de klanten die in deze periode een hypotheek afsloten, konden hun stem uitbrengen op één van de geselecteerde goede doelen. De meeste stemmen zijn gegaan naar de Stichting Hospice Nieuwe Waterweg Noord. De prijs van 2.500,-- werd door Marcel Splinter, directeur particulieren van Rabobank Schiedam- Vlaardingen, uitgereikt aan Ben van der Velde, voorzitter van de stichting en oud- wethouder van Vlaardingen. Namens de Stichting Hospice NWN was ook Janet van Huisstede aanwezig, de initiatiefnemer en secretaris van dit project. Van links naar rechts: Janet van Huisstede en Ben van der Velde, beide stichting Hospice, en Marcel Splinter van de Rabobank. Wat is een hospice Een hospice is een huis waar mensen die nog maar kort te leven hebben, rustig en menswaardig kunnen sterven. In het hospice, dat in Vlaardingen gebouwd gaat worden, komen vijf bewonerskamers, naast een centrale living en eetkeuken. De kamers worden ingericht als woonkamer, waar ook de familie s nachts kan overblijven. De privacy van de bewoners en gasten wordt gewaarborgd. Bouw Het is de bedoeling dat de bouw in 2010 start en dat het hospice in 2011 in gebruik kan worden genomen. Janet verzorgt de communicatie in de meest ruime zin des woords. De uitvoering van het gebouw wordt ingepast in de natuurlijke omgeving waar het gepland is, zodat weinig schade aan de natuur ontstaat. Waar eventueel een boom moet worden gekapt, wordt deze herplant. Het dak wordt bekleed met sedumplantjes, wat de isolatie ten goede komt en voor de verwarming wil men warmte uit de bodem halen. Het hospice is gepland op de hoek van de Prinses Beatrixlaan en de Prinses Margrietlaan aan de Vlaardingse Vaart. Voor deze bouwlocatie dient het bestemmingsplan te worden aangepast van wonen naar zorg. Vrijwilligerswerk Het werk van Ben van der Velde en Janet van Huisstede en vele anderen is vrijwilligerswerk. Voor de begeleiding van de terminale bewoners en hun familie zijn ook vrijwilligers nodig. Momenteel hebben zich al 12 mensen aangemeld. Totaal verwacht men ongeveer 70 vrijwilligers voor diverse taken nodig te hebben. Tegen de tijd dat het hospice wordt gebouwd, gaat het bestuur hier actief voor werven, maar als men zich nu al aan wil melden dan kan dat. De vrijwilligers krijgen een cursus aangeboden om de taken op een goede en integere wijze uit te kunnen voeren. Financiële middelen Het nieuwe hospice is totaal afhankelijk van giften. Het hospice krijgt geld van donaties, nalatenschappen en dergelijke. Zelfs zijn er particulieren die in plaats van een verjaardagscadeau een bijdrage vragen voor het hospice. De drie Waterweggemeenten, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis hebben ook een groot bedrag gestort. Bedrijven, sportverenigingen en serviceclubs weten steeds vaker het Rabobankrekeningnummer te vinden voor een overboeking. Zo is een goede doelen actie als die van de Rabobank, uiteraard van harte welkom. Contact Bezoek aan de website is van harte aanbevolen op en voor een contact kunt u mailen naar [AR] Artist impression door GelukTreurniet Architecten in Vlaardingen 12

13 Bedrijfsnieuws Vlaardingse Hoogendoorn TOP Werkgever Nederland Jaarlijks worden door de Corporate Research Foundation in samenwerking met Hewitt Associates en Schouten en Nelissen bedrijven geselecteerd op grond van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, opleiding en training, interne promotiekansen, werksfeer en bedrijfscultuur. De cultuur binnen Hoogendoorn is volgens de jury: open, direct en no-nonsense. Blijkbaar spreekt dit aan, want Hoogendoorn werd eerder al opgenomen in de uitgaven High performing organisations en De beste 49 bedrijven om voor te werken. Volgens Martin van Gogh (algemeen directeur) is het een van de mooiste onderscheidingen die je als bedrijf kunt krijgen. Het geeft (toekomstige) werknemers, investeerders en klanten het vertrouwen dat zij kiezen voor een organisatie die onafhankelijk wordt erkend als behorende tot de beste. Het CRF Keurmerk is internationaal geregistreerd en is onderworpen aan een keurmerkreglement voor het juiste gebruik. Hoogendoorn levert met ruim 125 medewerkers technische automatisering voor de industrie en de tuinbouw. Ook groeit de afdeling IT services activiteit snel. Doel is het volledig ontzorgen van de lokale MKB bedrijven op IT gebied. 7 dagen per week / 24 uur per dag beheren zij op afstand uw volledige PC en serveromgeving. Voor het derde jaar op rij is Hoogendoorn verkozen als een van de TOP werkgevers Nederland. Directeur Martin van Gogh glundert ervan. Uit de gemeentekoker Inkoopbeleid gemeente Vlaardingen aangepast Het college van B&W heeft de algemene inkoopvoorwaarden Maassluis, Schiedam en Vlaardingen vastgesteld en het nieuwe Vlaardingse inkoop- en aanbestedingsbeleid. In het nieuwe inkoopbeleid is onder andere vastgelegd dat de gemeente aan Duurzaam inkopen (inkopen met aandacht voor zaken als het milieu en sociale aspecten) en Social Return on Investment (bevorderen van werkgelegenheid door het maken van afspraken met aannemers over het aan het werk helpen van werkzoekenden) doet. Bovendien staat er een tijdelijke maatregel in om de lokale aanpak van de economische recessie te versterken. De gemeente wil de drempelwaarden, waarboven aanbesteed moet worden, tijdelijk verhogen om investeringen te versnellen. Ook wil het college lokale ondernemers ondersteunen door hen beter te informeren over de te verwachten aanbestedingsprocedures. Lokale politici ontmoeten? Met hen praten over wat voor u van belang is? Kom naar de Liberale Borrel! Iedere laatste vrijdag van de maand, uur, Restaurant Loenz op de Markt. VVD Raadsleden en het VVD bestuur ontvangen u graag. U bent van harte welkom! Ook als u geen VVD-lid bent.. En het eerste drankje is voor onze rekening. Let op! Dit is de laatste borrel vóór het zomerreces. Graag tot ziens op vrijdag 16 juni 13

14 Bedrijfsarchief Door Jan Anderson met dank aan het stadsarchief van Vlaardingen. De voorloper van bedrijventerrein Het Scheur Op weg naar Maassluis passeren we aan de linkerkant ná de Windmill een aantal panden, die aan het eind van de vorige eeuw gebouwd zijn voor voornamelijk Vlaardingse bedrijven. Drukkerij van Dooren uit de Oosterstraat en Houdijk uit de van Leyden van Gaelstraat verhuisden daarheen om ruimte te maken voor woningen in het oosten van onze stad. Eén van de zonen, Sjaak Poot, begon in zijn vrije tijd een kippenfokkerij op de tuinderij. Tijdens een Koninginnedag gingen Sjaak Poot, Gommert v.d. Hoeven en Bertus Bolderheij op de foto. Sjaak Moerman, in dienst bij Willem Poot, bezig bij het platte glas. Komkommers en meloenen worden gesneden en later in kisten afgevoerd voor de veiling in Maasland. Jong gebied Maar terug naar Het Scheur. Dit gebied is nog niet eens 100 jaar oud. Bij het verdiepen van de vaargeul en het graven van de Waalhaven kwam veel baggerslib vrij, waar de Gemeente Rotterdam een oplossing voor zocht. Zij kochten het gorsenachtige gebied waar boer Moerman van de Vergulde Hand s zomers zijn koeien kon laten grazen. Op de strook grond, die zelfs tot Maassluis liep, werd het slib gestort. Het heette toen in de volksmond het Stort. Moerman mocht het land (een soort Broekpolder dus) terughuren. Het speelde zich af in de jaren 1908 tot 1913 en verder, want het opspuiten heeft jaren plaats gevonden. het Stort in cultuur te brengen. Het eerste jaar werd met 6 dagen werken 500 gulden verdiend. Er stond een schuur van oude planken op de plek waar nu het verhuisbedrijf van Dijkshoorn staat. Na een paar jaren begonnen zij met platglas. Komkommer, sla en peen Boer Poot verbouwde komkommer, meloen, sla, peen, tulpen en witlof. Hij was de eerste die vóór de oorlog witlof aanvoerde op de groenteveiling van Maasland. Hier kwamen ook iedere dag alle Vlaardingse groenteboeren. Kanonnen In de Tweede Wereldoorlog werd op dit gebied een luchtdoelbatterij gebouwd met 3 Flak 3,7 kanonnen van de Luftwaffe, gewoon op de tuinderij tussen de groenten. Bij de buurman, boer Kees Moerman, stond een veldkanon van de Wehrmacht, die de Nieuwe Waterweg moest bewaken. Om alle soldaten te huisvesten werd er een kamp gebouwd, de zgn. Vergulde Hand, waar tot en met 1948 duizenden NSB ers werden gehuisvest. Hieronder waren Vlaardingse industriëlen, die voor de Duitsers hadden gewerkt. Na 1948 kwam hier het eerste Vlaardingse industriepark waar o.a. Hoja, als constructiebedrijf is begonnen. Bij een van deze bedrijven heeft de schrijver zijn eerste betaalde werkzaamheden verricht. Moerman verhuurde de woestenij in 1932 (in de diepste crisistijd) aan Willem Poot uit Kethel, die vijf zonen had, die daar zgn. ruwe tuinbouw begonnen. Drie van zijn zonen hielpen hun vader De eierenverkoop liep na de oorlog zo goed, dat er een tweede kippenhok werd gebouwd van afvalhout. Op de achtergrond de boerderij De Vergulde Hand aan de overkant van de Maassluissedijk. 14

15 Over drijfveren en passie Hoe kan een man troosten? Er liggen 3 mobieltjes op tafel die zich om de beurt melden; het aanbrengen van een bedkoeling, het verwijderen van een pacemaker, het verzorgen van dragers...dit is het drukke leven achter de schermen van een uitvaartverzorger: Andrea Virati. Deels zelfstandig ondernemer, deels in dienst bij een ander bedrijf. Andrea Virati, zoon van een emotionele Italiaanse vader - de zingende ijscoman - en een Hollandse moeder. Van kok tot uitvaartverzorger Zijn levensloopbaan is grillig: van kok, tot beveiliger, topsportman in de karate, wijkbeheerder. De verbindende schakel is: zorgen voor de ander. Dienstbaar zijn. En dan uiteindelijk een baan in de uitvaart. Het kwam toevallig op zijn pad. Het heeft hem nooit meer losgelaten. Nadat hij jarenlang in dienst is geweest bij een grote uitvaartverzorger wist hij: dit kan anders. Dit wil ik anders. Ik wil geen strakke uren schrijven. Ik wil er gewoon zijn voor de ander als dat nodig is. De stap naar een zelfstandig bedrijf was gezet. Dat zijn voor de ander vertaalt hij in zo onzichtbaar mogelijk. Want juist bij uitvaarten is het volgens Andrea de kunst om de nabestaanden zoveel mogelijk zelf te laten doen. Zelf doen geeft een krachtig gevoel. De nabestaanden weten de sfeer te creëren die hoort bij de overledene. En door dat allemaal zelf te doen helpt dit bij de verwerking. Verlegenheid en perfectie Krachtig aanwezig, maar onzichtbaar zijn mag dan een intern doel zijn, voor het voeren van een bedrijf is het misschien niet altijd even handig. Hoe bouw je een bedrijf op dat je in eigen hand wilt houden maar toch weer niet te groot mag zijn? Wanneer sta je stevig op je eigen benen en wanneer ga je op je tenen lopen? We debatteren over de spanning tussen verlegenheid en perfectie. Op welke manier kom je dan tevoorschijn? Hoe ga je om met netwerken? We laten de vraag in het midden. Voelen en troosten Als uitvaartverzorger is Andrea intens betrokken bij de nabestaanden. En intens betrokken bij de uitvaart. Alles moet goed verlopen, zodat de nabestaanden kunnen doen wat ze willen doen. Zelf voelen is dan niet aan de orde, maar soms onontkoombaar. Want hoe regel je de uitvaart van een kind als je zelf een zoon van 4 jaar hebt? Toch hoort de afstand bij het werk. Maar het moet de afstand zijn waar hij zichzelf goed bij voelt. En niet de gecalculeerde afstand waar hij zich vroeger aan te houden had. Toch is er nog een afstand: de troost. Hij heeft gemerkt dat vrouwen in de uitvaartverzorging makkelijker mogen troosten. Vrouwen kunnen zomaar een arm om iemand heenslaan. Als man is dat toch anders. En dat voelt raar. Hoe kan een man troosten? Elma Oosthoek Meerman Vlaardingen BV BEDRIJFSMAKELAAR Aan- en verkoop / huur en verhuur bedrijfsmatig onroerendgoed WONINGMAKELAAR Aan- en verkoopbemiddeling BUITENLAND Spanje (Costa Brava) ERKEND TAXATEUR Woning- en bedrijfstaxaties Adres: 4e Industriestraat 31, 3133 EK Vlaardingen Telefoon: (010) Website: Minigraafmachines Rupsdumpers 15

16 Uit de gemeentekoker Sluisplein Stand van zaken werkzaamheden Sluisplein De herstructurering van het Sluisplein, het gebied rondom de sluis bij de Galgkade, is op 11 mei van start gegaan. De aannemer van het project, KWS infra, heeft op verzoek van bewoners en bedrijven een zo optimaal mogelijk faseringsplan gemaakt, zodat het verkeer weer sneller gebruik kan maken van de brug. Wethouder Hans Versluijs heeft tijdens informatiebijeenkomsten beloofd om de mogelijkheden te onderzoeken om de herstructurering in een korter tijdsbestek te laten verlopen. In eerste instantie zou de brug een half jaar afgesloten zijn voor verkeer. Die tijd wordt nu ingekort. Op 1 oktober moet de brug weer open zijn voor verkeer, ook nu het werk later is begonnen. Rivier naar de stad In 2004 is door de gemeente het Structuurplan Rivierzone vastgesteld. Het Sluisplein is een van de projecten uit het integraal Uitvoeringsplan Rivierzone. De herinrichting van het Sluisplein betekent een verbetering van de infrastructuur, doordat de rivier wordt betrokken bij de binnenstad. Het plein vormt een belangrijke schakel tussen het Centrum en de Nieuwe Maas, waarbij de barrières van infrastructuur, niveauverschillen en waterkering zullen worden overbrugd. Het ligt midden in de centrale ruimte (de haven en de kades) die de belangrijkste verbinding tussen het Centrum en de rivier vormt. Speciale buslijn tijdens werkzaamheden 4 6 8m : OV R:\ \ \ACAD\SLUISPLEIN-EXCL-OVONDE\ VO-1.DWG adv. Griffijn las-plaat LC.qxd adv. Griffijn las-plaat LC.qxd VO-1 M. NAP GEMEENTE VLAARDINGEN RECONSTRUCTIE SLUISPLEIN / DELTAWEG Formaat : 841x1189 VOORLOPIG ONTWERP Schaal : 1:500 Door de werkzaamheden aan het Sluisplein is het voor buslijn 57 niet mogelijk om binnen de dienstregeling op het eindpunt aan de Maasboulevard te komen. Om in het Deltagebied te komen dient u op Station Centrum over te stappen op een (taxi)bus richting de Maasboulevard. Deze buslijn rijdt van uur s ochtends tot uur s avonds. In het weekend vertrekt de eerste bus om uur. De bus rijdt ieder half uur en wacht netjes op lijn 57, zodat de aansluiting gewaarborgd is. Vanaf uur rijdt de bus op het hele en halve uur. 12/17/ /17/ :54 AM 10:54 AM Page 1 Page 1

17 Unieke reeks concerten Beiaardweken in Vlaardingen Vlaardingen kan zich opmaken voor een unieke reeks concerten waarbij de Markt een van de mooiste openluchtconcertzalen van Nederland wordt! Dat is het streven van de Vlaardingse musicus Ben van der Linden. Hij wil op vijf achtereenvolgende dinsdagavonden, van 30 juni t/m 28 juli 2009, nationaal en internationaal bekende topspelers op het zojuist vernieuwde Oranje Carillon een concert laten geven. Maar zijn ambities reiken verder. In 2010 bestaat het carillon 60 jaar. Koningin Juliana heeft het in 1950 in gebruik gesteld en dat is een mooie gelegenheid om er volgend jaar een groots festijn van te maken. Vervolgens streeft Van der Linden naar een jaarlijks evenement. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Ben van der Linden, Stichting Big Ben Landstraat 45, 3131 CE VLAARDINGEN Tel , Mob Fax website: Deze mobiele beiaard rijdt op 27 juni door de stad ter promotie van de concerten op het vernieuwde Oranje Carillon in de toren aan de Markt in Vlaardingen. Het voertuig is afkomstig uit Praag. Let others lead small lives, but not you. Let others argue over small things, but not you. Let others cry over small hurts, but not you. Let others leave their future in someone else s hands, but not you. Jim Rohn, born September 17, 1930, is an American entrepreneur, author, and motivational speaker. of toch liever een kleurtje Het juiste adres voor advies op maat Ook adverteren in IKV Nieuws? zie: Arnold Hoogvlietstraat CC Vlaardingen Oosthavenkade NV Vlaardingen Postbus DC Vlaardingen T: (010) F: (010) E: I: 17

18 HaringParty: een goede traditie hou je hoog! Het bestuur van de IKV nodigt u en uw partner uit voor de jaarlijkse HaringParty. Het haringseizoen begint op 9 juni en dus kunnen we van de meest verse vis genieten op maandag 15 juni a.s. vanaf uur. Bent u geen haringliefhebber maar wilt u dit gezellige evenement niet missen? Kom gerust, er zijn alternatieven voorhanden. Natuurlijk is er muziek en voldoende drank (die overigens voor eigen rekening is!). Ook dit keer komen we bijeen bij de Free Golf Club Vlaardingen aan de Zuidbuurt 79 in Vlaardingen. Komt allen en geniet! Uit de gemeentekoker Antwoord op de meest gestelde vragen aan de gemeente De Ondernemersbalie op de website van de gemeente is nu uitgebreid met antwoorden op de meest gestelde vragen door ondernemers aan de gemeente. U vindt er bijvoorbeeld antwoord op praktische vragen als: Ik wil een evenement organiseren. Wanneer heb ik een vergunning nodig? of Mag ik een bedrijf aan huis uitoefenen? KANTOOR INRICHTING KANTOOR APPARATUUR KANTOOR ARTIKELEN hoogerwerf b.v. telefoon produktiestraat 7 fax es vlaardingen U vindt de informatie op ondernemersbalie en dan klikken op Meestgestelde vragen. 18

19 Weer gezellig druk Torenklimmen geslaagd In april, toen de maandelijkse soos bij Loenz op de Markt werd gehouden, heeft een aantal IKV-leden het een keertje hogerop gezocht. Na het welkomstwoord van onze activiteitencommissaris waagden zo n kleine 50 leden, waaronder toch tal van dames, de klim naar boven, naar de trans van de kerktoren op de Markt. Onderweg kregen ze van enkele stadsgidsen van het ServiceTeam VVV Vlaardingen uitleg over verschillende facetten van de bouw van de toren en de andere bezienswaardigheden die zich onderweg voordeden. Noemen we daarbij bijvoorbeeld de balgen van het grote Van Peteghem-orgel, dat in de kerk zelf staat: vroeger op handkracht maar tegenwoordig aangeblazen door middel van een elektromotor, waarbij de uitgebalanceerde balgen voor de juiste druk voor de orgelpijpen zorgen. Iets hoger kon men de Vlaardingen-kennis nog even ophalen met het herkennen van de verschillende torens op tekeningen, die enige jaren geleden door leden van De Centaur gemaakt zijn. Klokkenspel Een verdieping hoger dan waar het afgedankte beiaard-klavier staat opgesteld, kwam men bij de echte beiaard : het vorig jaar nog zo fraai gerenoveerde klokkenspel van de toren. Het is tegenwoordig iets hóger opgehangen, zodat het een fraaiere klank tentoonspreidt, en bovendien (volgens de gewoonte bij een restauratie) uitgebreid met een nieuwe klok, dit keer genoemd naar onze kroonprins en zijn vrouw. (Deze beiaard speelt in de plannen van Ben van der Linden een grote rol tijdens de door hem te organiseren Beiaardweken. Daarover later meer. red) Groot was de hilariteit wanneer een groepje nét op slag van half zes, zes uur of half zeven onder de klokken stond, en horen en zien je verging. Maar het mooiste was toch wel het bovenste gedeelte: binnen in de toren met de plek van de boomelswinder, de uitkijker die de schepen al van verre van zee terug zag komen, en het uitzicht vanaf de trans, waarbij men zicht had tot aan Loosduinen en achter Rotterdam. Na afloop waren de meesten blij het (weer) eens gezien te hebben - en anderen overwinnen wellicht een ander jaar de angst om eens een treetje hoger te gaan... Dank in elk geval aan de gidsen, die ons het een en ander hebben laten zien! Overigens: wilt u ook een keer met uw bedrijf, met collega s of met familie de toren beklimmen: neem dan eens contact op met de coördinator van het ServiceTeam: Arie Ouwendijk, tel [AO] 19

20 Gevraagd: Vlaardings bedrijfsnieuws Ook u kunt IKV Nieuws benutten om collega s en medeondernemers in Vlaardingen te laten weten hoe het met uw bedrijf gaat. In dit nummer ziet u diverse voorbeelden van dit Bedrijfsnieuws. Heeft u een nieuw product? Bent u verhuisd? Krijgt u een erkenning of prijs? Gaat u een samenwerkingsverband aan met een ander bedrijf of instelling? Kortom, is er nieuws dat u graag deelt met anderen, stuur dan een bericht aan de redactie: Hou de tekst kort en zakelijk, werk in een word-bestand en voeg eventueel foto-materiaal toe. Ondernemend Vlaardingen Colofon Verschijning volgend nummer: 9 september Kopij inleveren bij Sjaak van t Wout uiterlijk: 20 augustus (DEADLINE) Redactie: Eindredactie./Prod./Adv. Expl.: Foto s: Ontwerp/opmaak: Druk: Ed Bijster [EB], Arie Ouwendijk [AO], Aline de Reus [AR], Conny van der Vaart [CV], Sjaak van t Wout [SW] Sjaak van t Wout o.m. André P. van Duffelen, Jan Dulfer ArtByte Reclame & Pre-Press [Rob Poldervaart] Drukkerij Ridderhof Kopij digitaal aanleveren bij: Sjaak van t Wout, Graaf Arnulfstraat 25, 3132 JC Vlaardingen, T: , bij voorkeur per Communicatie over sekretariële zaken, financiën, belangenbehartiging, programma, e.d. direct met de betreffende functionaris. Zie hun gegevens onder BESTUUR op Heeft u als ondernemer uw woning slim gefinancierd? Rabobank Schiedam-Vlaardingen (010) Het is tijd voor de Rabobank. Versterk de IKV wordt lid of werf n lid!

PROJECTPLAN VLAARDINGEN GEEFT. Geven is Leven

PROJECTPLAN VLAARDINGEN GEEFT. Geven is Leven PROJECTPLAN VLAARDINGEN GEEFT Geven is Leven Twee Vlaardingse groepen bundelen de krachten. Gedreven4Suc6 richt zich al jaren op het inzamelen van geld voor de strijd tegen kanker. De Sjaak Foundation

Nadere informatie

Het beste uit jezelf

Het beste uit jezelf Het beste uit jezelf 2 3 Met elkaar bouwen aan het Huis van Philadelphia Philadelphia wil dat mensen met een beperking gelukkig kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom doen we ons werk

Nadere informatie

Elektrisch rijden is de toekomst

Elektrisch rijden is de toekomst Elektrisch rijden is de toekomst Duurzaam onderweg in Rotterdam www.rotterdam.nl/elektrischrijden Elektrisch rijden neemt een vlucht. Er rijden steeds meer elektrische voertuigen rond. Een positieve ontwikkeling

Nadere informatie

Vivarium 2015: Lucky #7

Vivarium 2015: Lucky #7 Nieuwsbrief nr.1 Maart 2015 Vivarium 2015: Lucky #7 Na de zeer succesvolle terugkeer van Vivarium in 2014, zijn de voorbereiding op de komende editie al weer in volle gang. Wie de gehele historie van Vivarium

Nadere informatie

De IVW, daar heb je wat aan!

De IVW, daar heb je wat aan! De IVW, daar heb je wat aan! Samen In Weesp hebben we een unieke samenwerking, waarmee we zaken ook echt voor elkaar krijgen en onze ambities waarmaken. Samen staan we sterk. Cees van Vliet, voorzitter

Nadere informatie

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar Dick Bovekerk, 52 jaar Ruim 40 jaar woonachtig in Papendrecht. In 1982 begonnen bij de organisatie McDonald s, wat toen met 25 vestigingen een klein bedrijf was binnen Nederland, maar uitgegroeid tot een

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE

STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE SPONSOR MOGELIJKHEDEN TC DEURNE STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE Inhoudsopgave: Pagina 3 STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE - Doel en Missie Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 8 Pagina 9 Bestuur Stichting

Nadere informatie

Voorstel 2: Creëer grondstoffenhubs en recycle bedrijfsafval

Voorstel 2: Creëer grondstoffenhubs en recycle bedrijfsafval Gemeenteblad Initiatiefvoorstel voor de raadsvergadering van.. Jaar 2015 Nummer Publicatiedatum Agendapunt initiatiefvoorstel Onderwerp Initiatiefvoorstel van het raadslid

Nadere informatie

Bijlage bij inventarisatie bijdrage Zonnehuis

Bijlage bij inventarisatie bijdrage Zonnehuis Bijlage bij inventarisatie bijdrage Zonnehuis Inhoud 1. Tekst van mail 2. Bijeenkomst 26 januari en een overzicht tot nu toe 3. Exploitatiebegroting 1. Tekst van mail Beste vriend/vriendin van Blue Star,

Nadere informatie

De IVW, daar heb je wat aan!

De IVW, daar heb je wat aan! De IVW, daar heb je wat aan! Samen In Weesp, Muiden en omgeving hebben we een unieke samenwerking, waarmee we zaken ook echt voor elkaar krijgen en onze ambities waarmaken. Samen staan we sterk. Wim Zagt,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders Inhoudsopgave 1. Doelstellingen van de stichting... 3 2. Uitvoering doelstelling en werkzaamheden... 3 3. Inkomsten en uitgaven... 4 4. Beheer financiën... 4 2 1. Doelstellingen van de stichting De stichting

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD 1. Missie en visie 2. Organisatie 3. Speerpunten 4. Activiteiten 5. Vrijwilligers 6. Contacten/IPSO/kwaliteitsproject 7. Public relation en donateurswerving

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Co-Cycling

Jaarverslag 2014 Stichting Co-Cycling Jaarverslag 2014 Stichting Co-Cycling Waar de medische grenzen eindigen, fietsen wij nog een stukje verder Stichting Co-Cycling Schierstins 7 1082 TC Amsterdam E: Info@cocycling.nl I: www.cocycling.nl

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Leergeld houdt 'Open huis', agenda en zomerreces

Leergeld houdt 'Open huis', agenda en zomerreces Leergeld houdt 'Open huis', agenda en zomerreces Wilt u de verhalen van stichting Leergeld uit de eerste hand horen? Wilt u kennismaken met de intermediairs en bestuursleden? Dan bent u van harte welkom

Nadere informatie

Slachtoffers maken van hun leed geen show.

Slachtoffers maken van hun leed geen show. Slachtoffers maken van hun leed geen show. UITNODIGING UNIEKE DINNERSHOW TEN BATE VAN FONDS SLACHTOFFERHULP Het Twentse bedrijfsleven beleeft de Top in culinair en muzikaal genieten! Maar de opbrengst

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Richard. Groenendijk. Mariska. van Kolck. Ben. Cramer L.A. The Voices. 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht

Richard. Groenendijk. Mariska. van Kolck. Ben. Cramer L.A. The Voices. 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht Richard Groenendijk Mariska van Kolck Ben Cramer L.A. The Voices 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht Het Lach voor een Dag Gala In 2015 wordt het eerste Lach voor een dag Gala gehouden in Het Spoorwegmuseum

Nadere informatie

Huizen. Kindvriendelijke wijk. Uitgebouwde hoekwoning met garage. Jaren 30. Zonnige achtertuin met privacy. Prettige lichtinval

Huizen. Kindvriendelijke wijk. Uitgebouwde hoekwoning met garage. Jaren 30. Zonnige achtertuin met privacy. Prettige lichtinval Huizen vanhendriks Karperstraat 121, 6833 EB Arnhem Uitgebouwde hoekwoning met garage Jaren 30 Zonnige achtertuin met privacy Kindvriendelijke wijk Prettige lichtinval H49 H49 Kenmerken Soort Type Kamers

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

Wonen in groene omgeving Ruime woonkamer + zonnig balkon

Wonen in groene omgeving Ruime woonkamer + zonnig balkon Huizen vanhendriks Keesomstraat 33 B, 3817 JX Amersfoort Wonen in groene omgeving Goed onderhouden Nieuwe cv installatie (2014) Ruime woonkamer + zonnig balkon H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

Onze proclaimer leest u op: http://www.montfoort.nl/ http://www.ijsselstein.nl/ Hallo dan,

Onze proclaimer leest u op: http://www.montfoort.nl/ http://www.ijsselstein.nl/ Hallo dan, Van: Verzonden: Aan: CC: Onderwerp: Bijlagen: Ronald Rumpff Tuesday, June 16, 2015 10:39 AM Info Gem. IJsselstein Hanan Koullali - Khairouni ingekomen stuk cluster samenleving WGSP-FOLDER.pdf; Brf ondernemers

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

KIVI NIRIA Jaarcongres 6 november 2013. Werner Ghitti, Directeur

KIVI NIRIA Jaarcongres 6 november 2013. Werner Ghitti, Directeur KIVI NIRIA Jaarcongres 6 november 2013 Werner Ghitti, Directeur Spijkstaal Elektro B.V. Opgericht in 1938 in Spijkenisse Toonaangevend bedrijf op het gebied van elektrisch en duurzame mobiliteit Al 60

Nadere informatie

Raadsvoorstelbetreft Koninginnedag 2oro: bekrachtiging besluit uitvaardigen

Raadsvoorstelbetreft Koninginnedag 2oro: bekrachtiging besluit uitvaardigen gemeente Eindhoven Raadsnummer xo. Rg 6 82. 00I Inboeknummer robstoob44 Beslisdatum B%W 4 mei 2OIO Dossiernummer or8.tos Raadsvoorstelbetreft Koninginnedag 2oro: bekrachtiging besluit uitvaardigen noodverordening

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Rabobank Clubkas Campagne 2016

Veel gestelde vragen Rabobank Clubkas Campagne 2016 Veel gestelde vragen Rabobank Clubkas Campagne 2016 De veel gestelde vragen zijn ingedeeld in drie categorieën: - Algemeen - Voorwaarden - Lidmaatschap Categorie Algemeen 1. Waarom organiseert Rabobank

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Wanneer Waar Tijd Doel De Eusebiuskerk Kees Bakker (lid RvC Vitesse) Andrea de Boeij (bestuurslid OKA)

Wanneer Waar Tijd Doel De Eusebiuskerk Kees Bakker (lid RvC Vitesse) Andrea de Boeij (bestuurslid OKA) Wanneer : Dinsdag 21 maart 2017 Waar : De Eusebiuskerk Tijd : Inloop vanaf 18:00 uur; einde ca. 22:00 uur Doel : Sponsorwerving nieuwe luchtboogbeelden De Eusebiuskerk In de afgelopen maanden is er veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 Mei 2014 Van de redactie Kort nieuws Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht

Nadere informatie

Voor ondernemers, bewoners en bezoekers. Geschiedenis van de Zeedijk. Welkom op de Zeedijk Buurtverbetering door sociaal beheer

Voor ondernemers, bewoners en bezoekers. Geschiedenis van de Zeedijk. Welkom op de Zeedijk Buurtverbetering door sociaal beheer 2 Welkom op de Zeedijk Buurtverbetering door sociaal beheer Wie vandaag de dag over de Zeedijk loopt, kan zich bijna niet voorstellen dat deze straat nog niet zo lang geleden volledig verpauperd was. Dat

Nadere informatie

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland VERBINDT VERSTERKT VERTEGENWOORDIGT BRABANT ZEELAND IS HET STERKSTE ONDERNEMINGSNETWERK VAN UW REGIO. We hebben een voortrekkersrol in vernieuwing en innovatie,

Nadere informatie

Ben jij een ondernemende samenwerker?

Ben jij een ondernemende samenwerker? Ben jij een ondernemende samenwerker? P1 Ben jij een ondernemende samenwerker? En zoek je het goede gezelschap van een groeiende formule? Jij wilt je eigen onderneming starten. Het liefst in een formule

Nadere informatie

Vrijwel allen hier aanwezig hebben daar een bijdrage groot of klein aan geleverd. Daarom aan iedereen: Veel dank!

Vrijwel allen hier aanwezig hebben daar een bijdrage groot of klein aan geleverd. Daarom aan iedereen: Veel dank! - LET OP: ALLEEN HET GESPROKEN WOORD GELDT - Openingswoord Locoburgemeester Gehrels bij de ondertekening verzelfstandiging Haven Amsterdam op donderdag 21 maart 2013 Dames en heren, Excellentie, Het is

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Schiedamse aanpak biedt basis voor. goede samenwerking

Schiedamse aanpak biedt basis voor. goede samenwerking Schiedamse aanpak biedt basis voor goede samenwerking 1 2 Schiedamse aanpak biedt basis voor goede samenwerking Medio 2019 moet Nieuw-Mathenesse een modern, gemengd bedrijventerrein zijn waarmee de gemeente

Nadere informatie

Plannen Economische Agenda 20113-2014

Plannen Economische Agenda 20113-2014 Plannen Economische Agenda 20113-2014 Aanvalsplan 1: Marketing regio Amersfoort: be good and tell it Wat is het doel: Gerichte marketingcampagnes starten op het gebied van ondernemen in Amersfoort en de

Nadere informatie

Welkom bij. Uitreiking van de Vrijwilligerspluim 2015. www.ommen.nl

Welkom bij. Uitreiking van de Vrijwilligerspluim 2015. www.ommen.nl Welkom bij Uitreiking van de Vrijwilligerspluim 2015 www.ommen.nl Welkomstwoord Thea van Diepen Vrijwilligerssteunpunt Ommen Juryrapport Henk Kampman Klankbordgroep De kandidaten en genomineerden Ko Scheele

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

LA SONRISA NARANJA. Veel activiteiten. JAARGANG 7 Nummer 1 april 2015 INHOUD. 2. Summerschool. 3, Dirk Spits. 4. Berichten van Els. 5.

LA SONRISA NARANJA. Veel activiteiten. JAARGANG 7 Nummer 1 april 2015 INHOUD. 2. Summerschool. 3, Dirk Spits. 4. Berichten van Els. 5. NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 1 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 7 Nummer 1 april 2015 Veel activiteiten INHOUD 1.Veel activiteiten 2. Summerschool 3, Dirk Spits 4. Berichten van Els 5. Financiën 6. Periodieke bijdrage

Nadere informatie

"Winterdutje" weer voorbij

Winterdutje weer voorbij Museum SMAAK is een tijdelijk museum door senioren, voor iedereen in het indrukwekkende en historische pand van het Pieters en Bloklands Gasthuis, Amersfoort centrum. Het museum is precies een maand open:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Smile on a Face

Beleidsplan Stichting Smile on a Face Beleidsplan Stichting Smile on a Face 2016-2018 Beleidsplan Stichting Smile on a Face Januari 2016 Page 2 of 9 INHOUD: 1 VOORWOORD... 3 2 DOELSTELLINGEN VAN DE STICHTING... 3 2.1 MISSIE EN DOEL... 3 2.2

Nadere informatie

Foundation for Dutch Heritage Overseas BELEIDSPLAN NEW HOLLAND FOUNDATION 2016-2020. Hoofdstuk 1 Inleiding p. 2. Hoofdstuk 2 Huidige situatie p.

Foundation for Dutch Heritage Overseas BELEIDSPLAN NEW HOLLAND FOUNDATION 2016-2020. Hoofdstuk 1 Inleiding p. 2. Hoofdstuk 2 Huidige situatie p. BELEIDSPLAN NEW HOLLAND FOUNDATION 2016-2020 Hoofdstuk 1 Inleiding p. 2 Hoofdstuk 2 Huidige situatie p. 2 Hoofdstuk 3 Visie en Missie p. 3 Hoofdstuk 4 Ambities p. 4 Hoofdstuk 5 Stappenplan p. 5 1 Hoofdstuk

Nadere informatie

Studio BliQ. Het future center van de gemeente Oss

Studio BliQ. Het future center van de gemeente Oss Studio BliQ Het future center van de gemeente Oss Studio BliQ is Studio BliQ is het future center van de gemeente Oss. Met studio BliQ wil de gemeente Oss een klimaat stimuleren waarin creativiteit, innovatie

Nadere informatie

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen Zuidwillemsvaart S ochtends moesten wij om 8 uur op school zijn om in de bus te stappen richting Den Bosch. Toen wij daar aankwamen kregen wij een lekker bakske koffie, en mochten wij het museum van het

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

JAAROVERZICHT STICHTING STEUNPUNT VOEDSELBANK DORDRECHT

JAAROVERZICHT STICHTING STEUNPUNT VOEDSELBANK DORDRECHT JAAROVERZICHT STICHTING STEUNPUNT VOEDSELBANK DORDRECHT TOELICHTING BALANS 31 DECEMBER 2012 Dankzij mooie donaties is het ons als bestuur gelukt groen licht te geven om de stap naar een eigen inzamel-

Nadere informatie

Een kijkje achter de schermen bij Mercedes-Benz dealer ROGAM Onze mensen maken het verschil

Een kijkje achter de schermen bij Mercedes-Benz dealer ROGAM Onze mensen maken het verschil RIJNMOND REGIONAAL ZAKENMAGAZINE JAARGANG 31 NUMMER 2 MAART/APRIL 2014 Een kijkje achter de schermen bij Mercedes-Benz dealer ROGAM Onze mensen maken het verschil Het is de attitude die beter bij Rotterdamse

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

Oprichtingsvergadering 3 april 2013. Opgewekt aan het IJ

Oprichtingsvergadering 3 april 2013. Opgewekt aan het IJ Oprichtingsvergadering 3 april 2013 Opgewekt aan het IJ Agenda oprichtingsvergadering 3 april 2013 1.Korte introductie ronde: RvC, bestuur en aanwezigen 2.Over NDSM Energie Missie, visie, kernwaarden,

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo Jaarverslag 2011 Stichting Vrienden van Umthombo Inhoudsopgave Jaarverslag 2011... 1 Stichting Vrienden van Umthombo... 1 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Huidig beleid... 4 Missie... 4 Doelstelling...

Nadere informatie

Arnhem. Bernhardlaan 13 A. Vraagprijs Aanvaarding Soort woonhuis Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Arnhem. Bernhardlaan 13 A. Vraagprijs Aanvaarding Soort woonhuis Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar Arnhem Vraagprijs Aanvaarding Soort woonhuis Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar Bernhardlaan 13 A 150.000,- k.k. In overleg Appartement, Portiekwoning 74 m² 220 m³ 1955 In Arnhem Noord, op loopafstand van

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten XL 2017

Italiaanse dolomieten XL 2017 Italiaanse dolomieten XL 2017 Op veler verzoek zijn er weer een aantal fantastische ritten door de dolomieten uitgeschreven. Dit keer met een iets langer verblijf en met een aantal nieuwe routes! Op zaterdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015 Terugblik: Stadswandeling door Haastrecht Terugblik Exposi e Die schöne Müllerin Architectuurroute Workshop Column schrijven Agenda 2015/2016 Samen met de Historische Vereniging Haastrecht organiseerde

Nadere informatie

Havezate Den Alerdinck

Havezate Den Alerdinck HET DIRECTEUREN DINER Havezate Den Alerdinck - LAAG ZUTHEM - INDEX DINEREN IN GOED GEZELSCHAP EEN GARANTIE VOOR INSPIRERENDE ONTMOETINGEN DE ZEVEN UITGANGSPUNTEN VAN HET DIRECTEUREN DINER LOCATIE HAVEZATE

Nadere informatie

Op enig moment in de afgelopen drie jaar hebt u na lang wikken en wegen de stap gezet. U bent de uitdaging aangegaan en hebt gekozen voor het

Op enig moment in de afgelopen drie jaar hebt u na lang wikken en wegen de stap gezet. U bent de uitdaging aangegaan en hebt gekozen voor het Op enig moment in de afgelopen drie jaar hebt u na lang wikken en wegen de stap gezet. U bent de uitdaging aangegaan en hebt gekozen voor het ondernemerschap. Natuurlijk rekent u op een welvarende toekomst,

Nadere informatie

Blijdschap, trots, historisch moment...

Blijdschap, trots, historisch moment... Mei 2006 De business case Treindienst Breukelen-Utrecht had meer procestijd nodig om tot een afronding te komen. Daarom is de bijeenkomst Randstadspoor op 22 maart niet doorgegaan. Ondertussen hebben alle

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

Beste vrienden van Scouting Diemen,

Beste vrienden van Scouting Diemen, Beste vrienden van Scouting Diemen, Wat een fantastische reacties hebben wij ontvangen op ons YouTube filmpje over de bouw van onze blokhut. Er is een compilatie van foto s gemaakt. In een filmpje ziet

Nadere informatie

Burgemeester Van Maasakkers stelt als eerste een woning samen. sept 2009

Burgemeester Van Maasakkers stelt als eerste een woning samen. sept 2009 sept 2009 7 Foto: Marcel Bosmans, Gemerts Nieuwsblad Burgemeester Van Maasakkers stelt als eerste een woning samen Op 16 september hebben de gemeente Gemert-Bakel en BL Huisvesting de exploitatieovereenkomst

Nadere informatie

Onderzoek Metropoolregio

Onderzoek Metropoolregio Onderzoek Metropoolregio April 2012 Gemeente Schiedam Onderzoek & Statistiek O n d e r z o e k M e t r o p o o l r e g i o P a g i n a 1 Inleiding Belangrijke items in de samenwerking binnen de metropoolregio

Nadere informatie

Een MultiCulti kinderkoor voor Leeuwarden: Help mee!

Een MultiCulti kinderkoor voor Leeuwarden: Help mee! Een MultiCulti kinderkoor voor Leeuwarden: Help mee! Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 1.1. AANLEIDING... 3 1.2. DOELSTELLING... 4 2. ACHTERGRONDINFORMATIE... 6 2.1. STICHTING ALL FOR ONE... 6 2.2. INITIATIEFNEMERS...

Nadere informatie

Molenmaker Techniek B.V. Sneek

Molenmaker Techniek B.V. Sneek December 2015 Molenmaker Techniek B.V. Sneek Inhoud 10 jaar Molenmaker Techniek B.V. www.mts-cilinders.nl Eigen transport Lopende projecten Gerealiseerde projecten 10 jaar Molenmaker Techniek B.V. Dit

Nadere informatie

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad Raadsplein besluitvormend Datum 21 maart 2016 onderwerp Voorbereidingskrediet Koningsdag 2016 portefeuillehouder Henk Jan Meijer informant Nijmeijer, HAF (Hester) 5109 eenheid/afdeling Ontwikkeling OWP

Nadere informatie

Dames en Heren, hartelijk welkom op onze nieuwjaarsreceptie. Het jaar 2013 is begonnen en ik wens u allen een mooi, gezond

Dames en Heren, hartelijk welkom op onze nieuwjaarsreceptie. Het jaar 2013 is begonnen en ik wens u allen een mooi, gezond Nieuwjaarsreceptie op maandag 7 januari 2013 Aanvang: 19:15 (inloop), 20:15 (toespraak) Locatie: Stadhuis Dames en Heren, hartelijk welkom op onze nieuwjaarsreceptie. Het jaar 2013 is begonnen en ik wens

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sociaal Domein Kop van Noord-Holland

Nieuwsbrief Sociaal Domein Kop van Noord-Holland Nieuwsbrief Sociaal Domein Kop van Noord-Holland Maandag 28 juli 2014 Nieuwsbrief nummer 3 Colleges Den Helder, Schagen en Hollands Kroon wijzigen samenwerking Sociaal Domein De colleges van Den Helder,

Nadere informatie

Huizen. Vrij parkeren. Betaalbaar wonen. Park. Centrale ligging. Winkelvoorzieningen. Azielaan 598, 3526 ST Utrecht H61

Huizen. Vrij parkeren. Betaalbaar wonen. Park. Centrale ligging. Winkelvoorzieningen. Azielaan 598, 3526 ST Utrecht H61 Huizen vanhendriks Azielaan 598, 3526 ST Utrecht Betaalbaar wonen Centrale ligging Park Vrij parkeren Winkelvoorzieningen H61 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar Tuin Garage Verwarming

Nadere informatie

Nieuws van het bestuur. Nieuwe leden

Nieuws van het bestuur. Nieuwe leden pagina 1 van 6 Subscribe Past Issues Tra OVLR Nieuwsbrief 9-2017 View this email in your browser Nieuws van het bestuur SAVE THE DATE: 26 september OVLR-Café bij van Rooijen Grafisch Meer informatie :

Nadere informatie

is er voor u! plannen voor 2015 1

is er voor u! plannen voor 2015 1 is er voor u! plannen voor 2015 1 Welkom bij de Eik! In 2014 was het alweer 10 jaar geleden dat de Eik haar deuren opende. In de prachtige omgeving van landgoed Eikenburg met een prettige, warm aandoende

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

Elk seizoen een nieuw interieur

Elk seizoen een nieuw interieur 52 Stijlvol Wonen B i n n e n k i j k e n Elk seizoen een nieuw interieur De kans dat Anke en Geert ooit uitgekeken raken op hun interieur, is wel heel erg klein. De inrichting wordt namelijk regelmatig

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

lekker blijven wonen maar dan nóg fijner

lekker blijven wonen maar dan nóg fijner lekker blijven wonen maar dan nóg fijner Arka-Bouw We bouwen, verbouwen en onderhouden. Al sinds 1989 dus we kennen het klappen van de zweep. Vertrouwen staat bij ons hoog in het vaandel. We zijn ook lid

Nadere informatie

Stappenplan Communicatie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen

Stappenplan Communicatie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Stappenplan Communicatie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen STAPPENPLAN COMMUNICATIE / PERS Bij aanvang van ieder project dient er naast een projectleider ook direct een persoon verantwoordelijk

Nadere informatie

Rob Tol Ondernemer uit Capelle a/d IJssel Netwerken: vaak geven en soms nemen

Rob Tol Ondernemer uit Capelle a/d IJssel Netwerken: vaak geven en soms nemen Rob Tol Ondernemer uit Capelle a/d IJssel Netwerken: vaak geven en soms nemen 9 mei 2007: Netwerken. Hoe werkt dat? 1 2 NETWERKEN VAAK geven soms NEMEN TOL Marketing & Communicatie Advies 3 Ondernemer

Nadere informatie

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Evenementenlocatie met eindeloze mogelijkheden! Central Studios te Utrecht Evenementenlocatie met mogelijkheden Deze voormalige televisiestudio

Nadere informatie

Huizen. Eigen overdekte parkeerplaats. Instapklaar. Sfeervolle woonkamer. Luxe en moderne badkamer. Balkon op het zuidwesten

Huizen. Eigen overdekte parkeerplaats. Instapklaar. Sfeervolle woonkamer. Luxe en moderne badkamer. Balkon op het zuidwesten Huizen vanhendriks Hogeweg 13 D, 3814 CA Amersfoort Instapklaar Luxe en moderne badkamer Sfeervolle woonkamer Eigen overdekte parkeerplaats Balkon op het zuidwesten H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM voor elke smaak, voor elk budget! bedrijfsthemafeesten, vergaderingen, personeelsfeesten, lunches en symposia bruiloften, feesten en partijen en catering gezellig restaurant/bar zaterdag en zondag open

Nadere informatie

Nieuwsbrief Beter Benutten- Zwolle Kampen Netwerkstad November 2014

Nieuwsbrief Beter Benutten- Zwolle Kampen Netwerkstad November 2014 Nieuwsbrief Beter Benutten- Zwolle Kampen Netwerkstad November 2014 In deze nieuwsbrief: Inspirerend Beter Benutten Café verhuizing en mobiliteit Fietstimuleringsactie voor medewerkers Oosterenk Zwolle

Nadere informatie

Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Hospice Marianahof. Avoord. Zorg en Wonen. Zoals u het wenst

Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Hospice Marianahof. Avoord. Zorg en Wonen. Zoals u het wenst Kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft Hospice Marianahof Avoord Zorg en Wonen Zoals u het wenst 1 Welkom in marianahof Gastvrij thuis 4 Eigen regie 5 Aandacht 6 Multidisciplinair

Nadere informatie

Starterswijzer Breda ORIËNTATIE MARKTONDERZOEK VERGUNNINGEN HUISVESTING BEDRIJFSVOERING ONDERSTEUNING NETWERKEN

Starterswijzer Breda ORIËNTATIE MARKTONDERZOEK VERGUNNINGEN HUISVESTING BEDRIJFSVOERING ONDERSTEUNING NETWERKEN Starterswijzer Breda ORËNTAT MARKTONDRZOK VRGUNNNGN HUSVSTNG BDRJFSVORNG ONDRSTUNNG NTWRKN Ter introductie De heet nieuwe ondernemers van harte welkom. Starters geven een goede impuls aan de lokale en

Nadere informatie

03/01/17 D D W D. Naar eigentijds stimuleren in de gemeente Duiven

03/01/17 D D W D. Naar eigentijds stimuleren in de gemeente Duiven D D W D Naar eigentijds stimuleren in de gemeente Duiven 1 Blauwe sessies doorlopend de Aftrap 30 januari, 18.30-20.30 Wethouder Johannes Goossens trapt de Dialoog- en Doorpak-weken af. In een feestelijke

Nadere informatie

Stichting So Logical Foundation

Stichting So Logical Foundation Stichting So Logical Foundation BELEIDSPLAN 2015-2016 Stichting So Logical Foundation Postbus 5823 1410 GA Naarden Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 6 4. Organisatie 7 5. Financiën

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Projectplan. Medisch Centrum ZZH. www.mczzh.nl

Projectplan. Medisch Centrum ZZH. www.mczzh.nl Projectplan Medisch Centrum ZZH Zomer 2015 INLEIDING De Stichting KinderOncologische Vakantiekampen In 1985 las de 23-jarige Kees Donkervoort over Camp Good Days in Amerika. Dit is een organisatie die

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst Afkoppelproject Basielhof - Lavendelhof

Inloopbijeenkomst Afkoppelproject Basielhof - Lavendelhof Inloopbijeenkomst Afkoppelproject Basielhof - Lavendelhof De gemeente Oosterhout organiseert op woensdag 22 september aanstaande een inloopbijeenkomst over het afkoppelen van het regenwater van het gemengde

Nadere informatie

PARK DE OUDE KWEKERIJ

PARK DE OUDE KWEKERIJ Geachte lezer of aspirant-lid PARK DE OUDE KWEKERIJ EEN PARK VOOR EN DOOR BEWONERS NIEUWSBRIEF No. 2 - MAART 2013 Jazeker, u leest het goed, we kunnen bijna over leden gaan spreken. De laatste versie van

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Activiteitenkrant augustus 2015 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Bij Pannenkoekenboerderij De Ponthoeve in Vianen Kijk voor meer informatie in deze krant. ZOMERMARKT 2015 GROOT SUCCES. Mooi

Nadere informatie

Betreft: schriftelijke vragen volgens art. 43 van het Reglement van Orde

Betreft: schriftelijke vragen volgens art. 43 van het Reglement van Orde Aan het College van B&W Hoorn Onderwerp: verwerven van VOC replica De Halve Maen Betreft: schriftelijke vragen volgens art. 43 van het Reglement van Orde Hoorn, 17 oktober 2014 Geacht College, Dinsdag

Nadere informatie