Reisverslag Kenia, oktober 2012.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reisverslag Kenia, oktober 2012."

Transcriptie

1 Reisverslag Kenia, oktober Doel van de reis: Als bestuur van de Stichting Matata Children s Hospital zijn wij ter plaatse de door ons gesponsorde projecten gaan bekijken en hebben we met dr. John Malago, CEO van het ziekenhuis, de gang van zaken besproken en de financiële verslaglegging gecontroleerd. Woensdag 10 okt. Na een vlucht vanuit Brussel landden we om uur in Nairobi. Op het vliegveld konden we ons visum halen tegen betaling van $ 50,- p.p. Om middernacht kwamen we in ons hotel aan. Donderdag 11 okt. De volgende dag vlogen we door naar Kisumu, een afstand van ca. 350 km. John, de CEO van het ziekenhuis, wachtte ons daar op. Het was een hartelijk weerzien. Vervolgens nog een rit van 2 uur naar Oyugis. Het is maar 120 km., maar de wegen zitten vol gaten. Vrijdag 12 okt. Het ziekenhuis stond op het programma. We kregen een uitgebreide rondleiding door John. Diverse stafleden kenden we nog van een vorige keer en we maakten kennis met een nieuwe arts, dr. Olando. We bewonderden ook de nieuwe generator. We konden ook de onlangs aangeschafte nieuwe bedden bewonderen. De nieuwe Emergency Room werd door Hanne officieel geopend. Er was veel verbeterd sinds vorig jaar: een nieuwe vleugel aangebouwd en veel oude apparatuur vervangen; het zag er allemaal heel netjes uit. Om u. hadden we afgesproken met de CHW s (Community Health Workers). Dat zijn vrijwilligers van de communities in de binnenlanden die de schakel vormen tussen de dorpsinwoners en het ziekenhuis en voor de eerste medische hulp zorgen.

2 We werden verrast met een optreden waarbij op komische wijze werd duidelijk gemaakt waarom vrouwen gebruik moesten maken van medische voorzieningen en niet van de lokale medicijnman. Het accent lag daarbij op hoe zij hun man daarvan moesten overtuigen. Daarna werden de vrijwilligers geïnterviewd door Hanne en Jacqueline. De man is 83 jaar en woont nog zelfstandig. Op de compound woont ook zijn zoon. De vader nam mij mee naar een schuur waar hij vol trots een installatie demonstreerde die maïs tot meel vermaalt. Zaterdag 13 okt. Een vrije dag voor John als lid van de Zevende Dag Adventisten. Voor hen is zaterdag wat bij ons zondag is. We zijn met John naar zijn huis in het binnenland gegaan. Daar is hij geboren en zal hij t.z.t. ook begraven worden. Dat is het gebruik bij de Luo-stam: je wordt begraven op de plek waar je geboren bent, ook al woon je inmiddels bijvoorbeeld in Amerika. Benta, John s vrouw, had gezorgd voor een uitgebreide warme lunch. Twee stiefmoeders kwamen ook nog even op bezoek. John s vader had 5 vrouwen. Daarna gingen we naar het huis van zijn schoonvader. Daar werden we ook hartelijk ontvangen met warm eten, dus zaten we om 4 u. weer aan tafel. Daarna liet de zoon mij hun waterput zien: een gat in de grond van 15 mtr. diep waar ze met een emmer het water uit halen. Overigens werden Hanne en Jacqueline niet uitgenodigd. De vrouwen hebben hier duidelijk een andere plaats in de hiërarchie. Zondag 14 okt. De zondag begon met een vergadering van de Board van het ziekenhuis, de Raad van Commissarissen.

3 Het beleid en de gang van zaken in het ziekenhuis werden uitgebreid besproken. We werden door de chairwoman uitvoerig geïnformeerd over de situatie. Na afloop hadden we een gezamenlijke lunch in het Dudu View Hotel. Er werd zoals gebruikelijk met de handen gegeten, mes en vork kwamen er niet aan te pas. Overigens bestaat de maaltijd hier in de binnenlanden voor de meeste mensen dagelijks alleen uit sumaweki, een soort spinazie, en ugali, een compacte brei van fijngemalen mais, soms aangevuld met kip. 's-middags gingen we naar de weeskinderen van de Nyi Kisumo Women Group. Ons contact was Margaret, een hoofdverpleegster van het ziekenhuis. Het is een groep van 10 vrouwen die op vrijwillige basis 45 weeskinderen opvangen. Maandag 15 okt. Met John afgesproken dat we na het ontbijt met hem een aantal zaken wilden bespreken op een rustige plaats waar we niet gestoord werden. Op zijn kantoor in het ziekenhuis lopen voortdurend mensen in en uit of wordt hij regelmatig telefonisch gestoord. We reden naar een nieuwe locatie, het Oyugis Resort. Een enkele maanden geleden geopend hotel met 12 kamers. In onze ogen een eenvoudig hotel, maar voor hier een uitstekende locatie. Mooi gelegen op een rustige plek iets buiten de stad. Buiten in de schaduw bespraken we ruim 2 uur met John een aantal vertrouwelijke zaken. Om u. gingen we lunchen bij Benta, de vrouw van John. Daarna ziekenhuisbezoek. Er moesten nog foto s gemaakt worden van diverse afdelingen en enkele patiënten werden geïnterviewd door Hanne en Jacqueline. De kinderen hebben door Aids hun ouders verloren en zijn ondergebracht bij deze vrouwen. Zij zorgen voor kleding, eten en school. Een zeer indrukwekkende belevenis. Voor weinig geld kan hier veel goed werk worden verricht.

4 In het laboratorium werden opnamen gemaakt van een bloedtest. John was proefpersoon. Een dispensary is een soort eerste hulp post waar medicijnen worden verstrekt en basis gezondheidszorg wordt geboden. De foto s waren voor Imhotep, die een pallet bloedtesten had afgeleverd. s-avonds de financiële verslaglegging bekeken die ik van John gekregen had. Daar waren alle kopieën bijgevoegd van rekeningen die betrekking hadden op de door ons betaalde projecten in Het zag er goed uit. Dinsdag 16 okt. Om half 8 naar het ziekenhuis gegaan om wat administratieve zaken te regelen. John was er al, want hij is van 7 u. tot ca. 22 u. dagelijks in het ziekenhuis. Ik logeerde in een appartement op nog geen 100 meter van John s huis, waar Hanne en Jacqueline verbleven. s-avonds begeleidde John mij altijd, omdat hij het te gevaarlijk vond om mij alleen te laten gaan, ook al was het nog zo dichtbij. Als blanke viel ik hier op en zou ik een makkelijke prooi zijn. Om u. vertrokken we richting Kimonge, om daar een dispensary te bezoeken. Daarna zijn we naar de dispensaries van Nyawango en Tala geweest. Verantwoordelijk voor de bouw is het Matata Hospital, maar zodra de bouw klaar is neemt de regering de kosten over van salarissen van de verpleegsters (2 per dispensary) en van de medicijnen. De dispensaries zijn er voor de lokale community, die 7000 tot inwoners hebben.

5 De communities liggen te ver van het ziekenhuis verwijderd, waardoor de bewoners nauwelijks medische voorzieningen hebben. Er waren ca.800 kinderen, waarvan er 400 wees zijn! Woensdag 17 okt. Vandaag waren de waterputten aan de beurt: twee bij lagere scholen en een bij een community. Het was zeer indrukwekkend te zien welk effect die putten hebben op de omgeving. Het betekent vaak dat de mensen geen kilometers meer hoeven te lopen voor schoon water of vervuild water uit een nabij gelegen rivier moeten halen. De meesten hebben hun ouders door aids verloren. Die kinderen worden dan opgevangen door familieleden van hun ouders. Bij deze waterput stond een jongen van 11 jaar in versleten kleren. Toen wij vroegen waarom hij niet op school was, hoorden we dat hij op school geweigerd werd omdat hij geen uniform kon kopen. Wij hebben toen ter plaatse geregeld dat hij een uniform krijgt. Donderdag 18 okt. In de ochtend gingen we naar de community Ongamo, voor de officiële opening van een nieuwe dispensary. Bij de St. Joseph school werden we warm onthaald. Er waren een paar honderd bewoners aanwezig evenals enkele tientallen genodigden. We waren door een communicatiestoring ruim een uur te

6 laat, maar dat was geen probleem. Iedereen had geduldig zitten wachten. Jacqueline verrichtte de opening. De hele ceremonie duurde een paar uur, met name omdat er diverse toespraken werden gehouden, zowel in het Engels als in de plaatselijke taal Luo. Het was een bijzonder aangename kennismaking, waarbij een staatsiefoto natuurlijk niet mocht ontbreken. De bijeenkomst werd afgesloten met een smakelijke warme lunch in het Staff House. Het was een indrukwekkende gebeurtenis. Vrijdag 19 okt. Om 5 u. opgestaan, want om 6 u. vertrokken we naar het vliegveld in Kisumu. Onderweg konden we van de opkomende zon genieten. Martin, onze chauffeur, bracht ons vervolgens voor de lunch naar een Keniaas restaurant in het centrum. Ook hier weer controle door de security voor we binnen mochten. Het was daar erg druk en wij waren de enige blanken. Daarna gingen we naar The Village, een grote Masai-markt bij een winkelcentrum. Daar hebben we met het nodige afdingen onze laatste inkopen gedaan. Afscheid genomen van John en in Nairobi aangekomen reden we direct door naar de Nederlandse ambassade, waar we een afspraak met de ambassadeur hadden. Daar aangekomen vond er een uitgebreide veiligheidscontrole plaats met o.a. spiegels om de onderkant van de auto te controleren. De ambassadeur, Joost Reintjes, is pas een jaar op deze post. Onderwerpen van gesprek waren o.a. de corruptie, de veiligheid en natuurlijk onze activiteiten in Oyugis. Om half 6 vertrokken we weer. Er waren veel files, waardoor het 1,5 uur duurde voordat wij het centrum van Nairobi uit waren. We reden rechtstreeks naar het vliegveld gezien het risico dat we opnieuw in files verzeild zouden raken. Ons vliegtuig vertrok keurig op tijd en de volgende morgen landden we om 7 u. in Brussel. Het was een zeer geslaagde reis.

De komen dagen bezoeken we de tot stand gekomen projecten in 2013 en eerdere projecten:

De komen dagen bezoeken we de tot stand gekomen projecten in 2013 en eerdere projecten: VELD- EN WERKBEZOEK AAN HET MATATA HOSPITAL IN OYUGIS KENIA FEBRUARI-MAART 2014: Beer Peters, adviseur bouwkundige zaken en Jacqueline van Hoorn, voorzitter. Na twee lange vluchten komen we 22 februari

Nadere informatie

Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016

Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016 Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016 Hi allemaal, Mijn naam is Caroline en ik ben deze zomer via de Lionsclub Hattem naar Brazilië geweest. Brazilië was niet mijn eerste

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015.

Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015. Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015. Na het geslaagde gastouderbezoek in 2013 zijn van 19 tot 22 maart j.l. weer een aantal gastouders/gezinnen naar Hongarije vertrokken om

Nadere informatie

Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012

Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012 Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012 Bezoek projecten ds. Sandor Kovacs wie: wat: waar: wanneer: hoe: Niels en Theo Bezoek van onze vrienden aldaar, hand & spandiensten en inspiratie opdoen Subkarpaten,

Nadere informatie

!"#$%&'()*+,-./0,12,3+45$6')',78$9:2;,

!#$%&'()*+,-./0,12,3+45$6')',78$9:2;, !"#$%&'()*+,-./0,12,3+45$6')',78$9:2;,, ((24(5,-?,(@#19,, A:#B#:C,2((#,3:#91D2,:2,((2C$E6B,D:"54*:#F:#5,!, "#!$%%&'%(!)*!%#+,-!)./0!12%$! '3!(+43#!567%13+5!3&!78&! 93(3-3,'3+5!+4&'!.:;..!88+!9,

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting ondersteuning Matata Children s Hospital Kenya, Bouwsteeg 5, 6587 AW Middelaar www.stichtingmatata.nl FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011 2 INHOUD 2 ALGEMEEN Algemeen 4 Jaarverslag 5 Analyse van de resultaten

Nadere informatie

Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005

Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005 Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005 Samenstelling team: John van der Werff Reinier Schoorl Joukje Harinck- de Weerd Ingrid Hollander-Mus Esther Zijp Jolanda Kooiman-Eskes plastisch chirurg,

Nadere informatie

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Hallo allemaal, Eerst even laten weten dat we goed en veilig aangekomen zijn zonder problemen. Leuk dat jullie weer met ons meereizen, we zullen proberen jullie

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012

Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012 Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012 Woensdag 14 maart zijn we, Marlis en ik, om 20.45 uur vertrokken vanaf vliegveld Düsseldorf naar Colombo met een tussenstop in Dubai. De vlucht verliep

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden.

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Week 1 Op een zonnige zondagochtend was het eindelijk zover, vandaag zou ik naar Kopenhagen vliegen en vervolgens met de trein doorreizen naar het zuiden

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Vrijwilligers gastvrouw/gastheer entreebalie

Vrijwilligers gastvrouw/gastheer entreebalie Vrijwilligers gastvrouw/gastheer entreebalie Over Crimpenersteyn Crimpenersteyn bestaat uit een verzorgingshuis met vier afdelingen/woonlagen, een verpleeghuis met een somatische afdeling, een psychogeriatrische

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013

Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013 Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013 Hoe trots kan je zijn als je door een Grandmaster ( Peter Harkess IX Dan) wordt uitgenodigd om Hosinsul seminars te komen geven in Schotland. Ik kan je zeggen heeeeeeeeeeeeel

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Verslag project meeting Kapelle-op-den-Bos oktober 2007

Verslag project meeting Kapelle-op-den-Bos oktober 2007 Verslag project meeting Kapelle-op-den-Bos oktober 2007 Van vrijdag 12 tot maandag 15 oktober organiseerde het STK een projectmeeting in het kader van het internationaliseringsproject Civitas. Veertien

Nadere informatie

Reisverslag ICHO 2015 Azerbeidzjan

Reisverslag ICHO 2015 Azerbeidzjan Reisverslag ICHO 2015 Azerbeidzjan Maandag 20 juli Daar stonden we dan s morgensvroeg op de luchthaven van Zaventem. Na enkele weken van spanning, was het eindelijk zo ver. We maakten kennis met de Waalse

Nadere informatie

Reisverslag David van der Meijdn

Reisverslag David van der Meijdn Reisverslag David van der Meijdn Zaterdag 07 juli Vandaag ben ik met het vliegtuig naar Treviso Airport gegaan. Om half 2 was ik klaar met de bagage en had ik mijn gastmoeder gevonden voor deze eerste

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania

Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania Vanuit Arusha/Moshi (Tanzania) 3-daagse lodge safari full board Tarangire, Ngorongoro en Lake Manyara National Park Lake Natron en Ngorongoro

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

FACILITEITEN & VASTGOED. Informatie voor gasten van de logeerkamers

FACILITEITEN & VASTGOED. Informatie voor gasten van de logeerkamers FACILITEITEN & VASTGOED Informatie voor gasten van de logeerkamers Informatie voor gasten van de logeerkamers Als een naast familielid van u is opgenomen in het St. Antonius Ziekenhuis, kan het zijn dat

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

Opdracht. Gezond bewegen? Doen!

Opdracht. Gezond bewegen? Doen! Opdracht Doe het zelf 16 Gezond bewegen? Doen! Inleiding Indezelessenwordteraandachtbesteedaan bewegenengezondheid.erzijnopdrachtendieineen groepjewordenuitgevoerddaaromookhet samenwerken erbij. Doelstellingen

Nadere informatie

De vliegtuigen die er stonden, en het waren er aardig wat, werden door Glenn en Brian uitgebreid bewonderd, honderd en één vragen werden er gesteld.

De vliegtuigen die er stonden, en het waren er aardig wat, werden door Glenn en Brian uitgebreid bewonderd, honderd en één vragen werden er gesteld. 27 september; Brian en Glenn bij de Zwaluwse Modelvliegclub. Onze beide zoons, Brian en Glenn, waren opgegeven als Hoogvliegers voor 12 september op Rotterdam Airport. Eenmaal op het platform durfden de

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Koblenz. 12 tot en met 19 Juni 2015

Koblenz. 12 tot en met 19 Juni 2015 Koblenz 12 tot en met 19 Juni 2015 Vakantiegangers: Hannie, Jules, Sibolt, Christ en Lyanne Begeleiders: Harmke, Wilma en Thomas Vrijdag 12 Juni Om 11 uur in de ochtend vertrekken we vanuit Arnhem met

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

Reisverslag Oekraïne oktober Maandag 19 oktober

Reisverslag Oekraïne oktober Maandag 19 oktober Reisverslag Oekraïne oktober 2015 Maandag 19 oktober Maandagmorgen zijn wij, Jan Huige, Rien Schot, Jan Mauritz Jannie Mauritz en Jan Jacob Reijersen van Buuren, van Schiphol vertrokken naar Oekraïne.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Kamp 2017 (2) Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Ermelo, 24 juli 2017. Beste allemaal, Vorige week zondag is kamp 2017 van start gegaan. ZONDAG De leiding stond al een tijdje op de oprit

Nadere informatie

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 21 februari 8 maart 2014

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 21 februari 8 maart 2014 INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 21 februari 8 maart 2014 Teamleden: Rein Zeeman Ruth Lester Liam McCarthy Gijs Witte Ingrid Hollander - Mus Agnes Derwa - teamleider en plastisch chirurg NP (verslag)

Nadere informatie

Introductie. Mennonite Heritage Tours. Website te vinden onder: www.mennoniteheritagetours.eu

Introductie. Mennonite Heritage Tours. Website te vinden onder: www.mennoniteheritagetours.eu Introductie Mennonite Heritage Tours. Website te vinden onder: www.mennoniteheritagetours.eu Uitgangspunten MWC 2015 reis: Ontmoeting met Mennonite gemeenten en Mennonite organisaties als MCC. Mennonite

Nadere informatie

TOM - TWENTS ONDERNEMERS MAGAZINE. Business Development Mission naar Dubai en Qatar

TOM - TWENTS ONDERNEMERS MAGAZINE. Business Development Mission naar Dubai en Qatar TOM - TWENTS ONDERNEMERS MAGAZINE Business Development Mission naar Dubai en Qatar Een buitengewone kennismaking vol highlights Dubai en Qatar behoren op dit moment tot de meest interessante landen ter

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

- Hospital Nacional Simao Mendes. Ziekenhuis. Stichting Interplast Holland Guinee-Bissau 2017

- Hospital Nacional Simao Mendes. Ziekenhuis. Stichting Interplast Holland Guinee-Bissau 2017 1 Negende Interplast Holland missie in Guinee-Bissau 28 januari 10 februari 2017 Team Rein Zeeman - plastisch & reconstructief chirurg NP / teamleider (verslag) Yoline Mermans - plastisch chirurg in opleiding

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007

Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007 Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007 Team: Rein J. Zeeman Ahmed Ammari Charles Rutten Greta Hesseling Alexandra Verweij Bezochte ziekenhuizen: plastisch & reconstructief chirurg / teamleider

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Nick: Omdat mijn vriendin Tanja in Abcoude woont

Nick: Omdat mijn vriendin Tanja in Abcoude woont Werkbezoek aan Creative Studio of Irina Pushkareva in Minsk, Belarus (Wit-Rusland) 31 maart 4 april 2017 Hans Salemink, coördinator van Kazou en Nick Ruhe*) *) Nick is een van de vaste acteurs van de theatergroep

Nadere informatie

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011 Lunga Lunga, Kenia, December 2011 CHICA Een verhaal over Chica en de thuiszorg voor weeskinderen in Kenia. Om redenen van privacy zijn foto s, namen en werkelijke gebeurtenissen niet aan elkaar gekoppeld.

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014

VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014 VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014 In deze verslagen kunt u lezen over de bevindingen tijdens het bezoek van de familie Veldman aan onze contacten in Roemenië en Oekraïne. Zaterdag 3

Nadere informatie

Programma Juni 2012 DAC Ten Kate

Programma Juni 2012 DAC Ten Kate Programma Juni 2012 DAC Ten Kate ochtend middag Vrijdag 1 Zaterdag 2 Zondag 3 Maandag 4 Ontmoeten,& chillen Dinsdag 5 Woensdag 6 Donderdag 7 Kookworkshop door de meiden van Rochelle We gaan leren hoe we

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2015

Nieuwsbrief 18 december 2015 Nieuwsbrief 18 december 2015 De Waalse school ontmoet burgemeester Aboutaleb! Woensdagmiddag is door burgemeester Aboutaleb in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling 'Samen leven' geopend. In deze

Nadere informatie

Uitwisseling met Italië

Uitwisseling met Italië Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 INLEIDING Op 26 april 2015 is het dan eindelijk zover! De Rock n Roll Marathon in Madrid gaat van start. Elk jaar nemen er meer dan 600.000 mensen deel aan

Nadere informatie

Take a look at my life week 11

Take a look at my life week 11 Take a look at my life week 11 Ik weet steeds niet zo goed wat ik nou wil, elke week een diary online of elke 2 weken. Heb het zelfs al een keer elke maand gedaan, maar dat was niet te doen. Toch weer

Nadere informatie

Organisatie. Attracties en excursies. Transfers. Verblijf. maaltijden

Organisatie. Attracties en excursies. Transfers. Verblijf. maaltijden Organisatie Winning Mood werkt samen met Dream Team Italy om de San Marino Cup te organiseren. De San Marino Cup is een zeer prestigieus toernooi voor jongens en meisjes teams uit heel de Europa. Teams

Nadere informatie

Verslagen. Mozmed Gurué. Bart Roosenburg

Verslagen. Mozmed Gurué. Bart Roosenburg Verslagen Mozmed Gurué Bart Roosenburg 2013 Week 1 Datum: 5 t/m 9 augustus 2013 Team: Hanneke Dekker (arts), Jacinto Joaquim (evangelist), José Orlando (vrijwilliger), Bart Roosenburg (verpleegkundige).

Nadere informatie

MIJN VAKANTIEVERHAAL Naam: School:.. Groep:

MIJN VAKANTIEVERHAAL Naam: School:.. Groep: MIJN VAKANTIEVERHAAL Naam: School:.. Groep: Voorbeeld In de ochtend heb ik Eerst mijn Donald Duck gelezen. Ik heb ook nog gebeld met oma. Mijn ontbijt brinta met drinken s Middags heb ik Ik heb heel lang

Nadere informatie

Met de veteranen een weekend naar

Met de veteranen een weekend naar Met de veteranen een weekend naar We vertrokken vrijdag 17 mei om 16:00 van het chalet om de vlieger vanaf Charleroi te nemen. Daar aangekomen namen we onze traditionele doop Aan boord waren er geen rode

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Verslag. Mozmed Gurué. Bart Roosenburg

Verslag. Mozmed Gurué. Bart Roosenburg Verslag Mozmed Gurué Bart Roosenburg 2013 Week 2 Datum: 17 t/m 20 september 2013 Team: Hanneke Dekker (arts), Giovanna Fernándes Sánchez (verpleegkundige), José Orlando (vrijwilliger), Bart Roosenburg

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011

Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011 Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011 Teamleden Rein Zeeman Esther Mesters Rutger van Leersum Jan van Steen Marie Thérèse de Bakker Ellen de Campagne Colette Sindahamira Andre Nkeshimana

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

doei!! in Lemele doei!! We hopen dat je een in Lemele van 28 december 2007 tot en met 4 januari 2008 de vakantie avonturen van

doei!! in Lemele doei!! We hopen dat je een in Lemele van 28 december 2007 tot en met 4 januari 2008 de vakantie avonturen van doei!! We hopen dat je een leuke vakantie hebt gehad, en tot de volgende Wielewaal!! de vakantie avonturen van groetjes van alle vrijwilligers in Lemele van 28 december 2007 tot en met 4 januari 2008 doei!!

Nadere informatie

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars)

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) 4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) Het was weer de 4 e keer dat wij een internationale weekendmeeting organiseerde, ditmaal in het weekend van 10 t/m 12 juni, een

Nadere informatie

Verslag Hongarijebezoek door de ZOM delegatie aan Mátészalka.

Verslag Hongarijebezoek door de ZOM delegatie aan Mátészalka. Verslag Hongarijebezoek door de ZOM delegatie aan Mátészalka.. De ZOM delegatie, bestaande uit burgemeester Jan de Ruiter Wim ten Have, Gerard van der Heijden, Marlis en Wide Raden en zijn op uitnodiging

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Enkele reis Europa Enkele reis Europa.indd 3 Enkele reis Europa.indd : :19

Enkele reis Europa Enkele reis Europa.indd 3 Enkele reis Europa.indd : :19 Enkele reis Europa Ali (27 jaar): In Irak zou niet meer Naam: Ali Leeftijd: 27 jaar Komt uit: Irak Woont in België: 3,5 jaar Ik ben kunstenaar. Ik maak kalligrafieën. Dat zijn teksten met mooi versierde

Nadere informatie

Verslag Uitwisseling Vic 29-09/ Za 29-09

Verslag Uitwisseling Vic 29-09/ Za 29-09 Verslag Uitwisseling Vic 29-09/06-10 Za 29-09 Vandaag zijn we met 23 leerlingen en 2 begeleiders vertrokken naar Vic voor het uitwisselingsproject Eye Start Up. De vliegreis verliep voorspoedig en na een

Nadere informatie

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding?

Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? Wat wordt bedoeld met activiteitenbegeleiding? De activiteitenbegeleiding van Maarsheerd zorgt er voor dat de activiteiten worden afgestemd op de zorgbehoefte van de bewoners. Het team bestaat uit hiervoor

Nadere informatie

Punctie onder echo met opname

Punctie onder echo met opname Punctie onder echo met opname Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Doel van het onderzoek... 1 3 Voorbereiding... 1 4 Voor het onderzoek... 2 5 Tijdens het onderzoek... 3 6 Na het onderzoek... 3 7 Uitslag...

Nadere informatie

VentiVenti reis 2015

VentiVenti reis 2015 VentiVenti reis 2015 We zijn vertrokken vanaf Schiphol op donderdag 2 april met de nachtvlucht naar Entebbe in Oeganda aan het Victoriameer. Dat ligt aan de andere kant van het meer en is een kleine 350

Nadere informatie

SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding

SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding Dag 1 11 MAART 2017 - naar Kenia Per nachtvlucht naar Kenia. 11 MAART 2017 BRUSSEL-AMSTERDAM 18.25-19.15u KQ1732 AMSTERDAM-NAIROBI 20.35-06.40u

Nadere informatie

Reis verslag Bosnië Dag 1

Reis verslag Bosnië Dag 1 Reis verslag Bosnië 2015 Dag 1 Wij, mijn schoonvader Wessel Koster, en ik zijn vrijdag 30 augustus om 07.00 vertrokken vanuit Hardenberg wij waren nog maar net 20 minuten onderweg toen we de eerste omleiding

Nadere informatie

Protocol continurooster CBS de Regenboog

Protocol continurooster CBS de Regenboog Protocol continurooster CBS de Regenboog Waarom een continurooster? 1.1 Inleiding Voor de Regenboog heeft het invoeren van een continurooster een aantal redenen. Deze voordelen zijn zowel pedagogisch als

Nadere informatie

DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS

DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello TRIMENZO Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden December 2016 en

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Datum: vrijdag 31 augustus 2018

Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Populierenblaadje Algemeen: We zijn helemaal klaar voor de werkweek en het kamp. Het ziet er naar uit dat het mooi weer gaat worden. Hebben jullie er ook zoveel zin in?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers Nieuwsbrief 20 7 juli 2015 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: - Opbrengst doekoe actie - Luizenzakken niet meer op school - Schoonmaakavond - Zwemmen groep 3/4 - Laatste schooldagen - Eerste

Nadere informatie

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Programma : Dag 1: zondag 06 augustus 2017 Vertrek rond 18u10 vanuit Brussel via Doha naar Colombo Sri Lanka. Dag

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Oeganda Butakoola Village. Leeftijd: 18+ Periode: 2 26 oktober 2016

Oeganda Butakoola Village. Leeftijd: 18+ Periode: 2 26 oktober 2016 Oeganda Butakoola Village Leeftijd: 18+ Periode: 2 26 oktober 2016 Oeganda Butakoola Village Periode: 2 26 oktober 2016 Leeftijd: 18 + Aantal vrijwilligers: minimaal 2, maximaal 6 Project Een Community

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Reisverslag BirdingBreaks macro weekend Viroinval België

Reisverslag BirdingBreaks macro weekend Viroinval België Reisverslag BirdingBreaks macro weekend Viroinval België 10-13 juli 2014 Georganiseerd door: www.birdingbreaks.nl Reisschema Dag 1 10-07-2014 Amsterdam Nismes Na zo n 2,5 uur rijden vanuit Utrecht reden

Nadere informatie