Gedichten. Vergeet de Vader niet. Vergeet de Vader niet, al klinkt het engelenlied, zijn Zoon moest van Hem scheiden, om ons heil te bereiden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gedichten. Vergeet de Vader niet. Vergeet de Vader niet, al klinkt het engelenlied, zijn Zoon moest van Hem scheiden, om ons heil te bereiden."

Transcriptie

1 Gedichten Vergeet de Vader niet. al klinkt het engelenlied, zijn Zoon moest van Hem scheiden, om ons heil te bereiden. Zijn Liefde is zo groot, dat Hij zijn Kind wou zenden, al in een wisse dood. toen Hij zijn Zoon ons bracht, toen Hij hem achter liet, in d ijzig koude nacht. wees dankbaar voor Zijn Liefde, de pijn en het verdriet, dat s Vaders hart doorkliefde. Zo groot is nu Gods trouw, Hij heeft beloofd en doet, al brengt het Hem zelf rouw, de mensen steeds weer goed. en geef aan Hem de eer, want Hij heeft U gezonden, uw Heiland en Uw Heer.

2 De nacht in het veld De nacht is zwart, alleen het licht der sterren, verlicht de kille velden, en ook de maan schijnt zacht, de schapen in hun warme vacht, hebben niets meer te melden. De herder speelt de fluit, klaar helder en ook luid, doorklieft hij zo de stilte, een melodie van harmonie, klinkt door de koude kilte. Zijn maten willen slapen, de dag was lang en zwaar, het veld is koud en kil, en niet zonder gevaar. In slechts een ogenblik, verdwijnt zomaar de nacht, en is het rondom licht, volslagen onverwacht, is heel de lucht gaan stralen, en komt van wie weet waar, een engel nederdalen. Met angst en schrik begeven, staan al die herders daar, hun lichamen die beven, de engel spreekt hun aan, herders blijf hier niet staan, want heden is uw Heer, in Bethlehem geboren, en u bent allen hier door God thans uitverkoren. Ga dan en breng Hem eer, zoekt Hem zodat u vindt, uw Heiland en uw Heer, uw Koning in een stal, een pasgeboren Kind. De lucht is vol van licht, en engelenstemmen dragen, ver in de kille nacht, van eer zij God en in de mensen welbehagen.

3 Gods Merel. Niemand kan in jouw schreden gaan, niemand die in jouw plaats kan staan. Wordt jij voor moeite niet gespaard, en overkomt ook jou soms kwaad, wordt niet benauwd, vertrouw op God, dan draag je moediger je lot. Hij helpt, want Hij geeft levenskracht, en al wat is zo zwaar zo hard, dat maakt Hij licht en zijdezacht, als teken van zijn mededogen, zo opent Hij vandaag jouw ogen, als aanbreekt t nieuwe ochtendgloren, dan kun jij ook de merel horen, de merel uit Gods grote schepping, die zingt, zelfs bij triest weer en regen, de merel die de dag begroet, en zo verkondigt jou Gods zegen, getuigt van nieuwe kracht en moed. Als dan Gods Merel zonder zorgen, aankondigt weer een nieuwe morgen, gedenk dan, God zal met je gaan, met Hem kun jij de dag weer aan!

4 Ik ben bij je. Je hoeft niet op te stijgen, naar ongekende hoogte, want Ik ben bij je. Je hoeft niet ver te reizen, in nat gebied of droogte, want Ik ben bij je. Altijd ben Ik geweest, dichtbij, Ik liet je gaan, in doen en laten vrij. Dan ging je vaak niet op mijn wegen. En toch, ik liet je gaan, hield jou niet tegen. Ik zag je dwalen, ver van mijn Liefde en Mededogen, ook toen jij inzag, je had jezelf bedrogen. De weg naar Mij terug, die leek te zijn verdwenen, je hart werd zwaar en bitter ging je wenen. Maar Ik hou zo van jou, nooit zal Ik jou verlaten! Ik kom je tegemoet, al dwaal je door de straten. De éénzaamheid, de regen, de mist en duisternis, doorbreek Ik met Mijn Licht, omdat Ik jou zo mis!

5 Samen op de goede weg. Samen op de goede weg, de weg die leidt tot zegen, struikelblokken opgeruimd, géén tijd van overwegen, maar kiezen voor die éne Heer, alleen Hij is de Waarheid, samen op de goede weg, voor nu en alle tijd. Verschillen die zijn opgebouwd, in tijden van t verleden, problemen die zijn vastgeroest, wij mogen niet ontleden, maar denken aan de jeugd van nu, zij zijn gemeente later. Als beekjes vormend één geheel, tot helder stromend water, in een rivier van Liefde één, heel helder klaar en rein. Samen op de goede weg, en één in Jezus zijn. Oecumene. Zie daar, een landschap ruim en wijd. Een horizon zonder einde met lijnen uit velerlei richtingen. Lijnen die overgaan in één grote brede hoofdlijn. Die lijnen zijn paden en wegen, die allen uitkomen op één grote brede hoofdweg. Aan de horizon verschijnen stippen. Die komen dichterbij en worden groter. Het zijn mensen die wandelen op paden en wegen, zoekend naar de Stad. De Heilige Stad.

6 Elk van hun is in het bezit van een kaart die hun de weg wijst, waar ze ook maar vandaan komen. Die kaart is de Bijbel, het Woord van de Koning van de Heilige Stad. Ook is er een Kompas. Zonder Kompas kunnen ze de Kaart niet goed gebruiken en zullen ze de Weg niet vinden. Het Kompas is de Heilige Geest, die de Weg wijst en uitleg geeft. De juiste richting bepaalt en je aanwijst hoe je de Kaart moet houden. Vooral als verdwalen dreigt, blijken de Kaart en het Kompas onmisbaar. Zonder Kompas heb je echter niet veel aan de Kaart. Alleen wel het eerste stukje als je op weg gaat, want dan weet je vanuit de bekendheid nog wel waar het noorden ligt. En je weet dat je de bovenkant van een kaart altijd naar het noorden gericht moet houden om een landkaart goed te kunnen lezen. De mensen komen uit allerlei verschillende richtingen, andere wegen en paden, uit alle windstreken. En zonder dat ze het zelf weten en vermoeden leidt hun Kaart naar dezelfde Hoofdweg. Mensen uit verschillende culturen, volken, huidskleuren, mensen die uiterlijk sterk verschillen, maar innerlijk allen op zoek zijn naar de Heilige Stad. De wegen en paden waarop zij wandelen zijn de verschillende kerken die Jezus Christus belijden. Zoekende naar de Heilige Stad komen ze elkaar tegen op de Hoofdweg. Ze ontdekken dat ze dezelfde Kaart lezen en dat hun Kompassen allen in dezelfde richting wijzen. Het is wel zo dat als je uit een andere richting komt, je het Kompas in een andere hoek houdt. Kijk je naar het oosten, dan wijst de wijzer op je Kompas naar links. Kijk je naar het westen, dan wijst de wijzer naar rechts. Kijk je naar het zuiden dan moet je je helemaal omdraaien want de wijzer wijst achter je. Maar toch komen ze allen uit bij de Hoofdweg. De Hoofdweg naar de Heilige Stad is Jezus. Want Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven, er is geen andere weg die leidt naar de Koning en de Heilige Stad. Er is maar één Weg, die leidt naar de Heilige Stad. De Stad waar God de Vader, de Koning woont en de zijnen verlicht, verblijdt, harmonie en vrede schenkt. Uit alle richtingen komen ze, uit alle kerken van Jezus die gebruik maken van de Kaart, en dankzij het Kompas de weg vinden naar die éne Hoofdweg en het wordt een drukte van belang! Steeds meer mensen vinden de Hoofdweg. Ze voelen en ze vinden zich zo samen met elkaar op weg naar de Heilige Stad. Vol bewondering zijn ze over die veronderstellingen en vooroordelen van vroeger. Maar hoe je het Kompas ook houdt de wijzer blijft steeds dezelfde kant uitwijzen.

7 En vroeger dachten ze dat die anderen op een heel andere weg zouden uitkomen. Het wordt één grote, blijde schare, niet meer te tellen, uit alle windstreken komen ze samen. Alle verschillen vallen weg en ze gaan samen verder, blij zingend, samen op de Goede Weg naar de Heilige Stad. Waar de poorten uitnodigend wijd open staan en de Koning een Feestmaal heeft bereid voor de Zijnen.

8 Wie moe is beurt Hij op. Wie moe is beurt Hij op, wie geen kracht heeft maakt Hij sterk. Jonge kerels raken vermoeid en uitgeput, flinke mannen zakken ineen, maar wie hopen op de Heer, vinden steeds weer nieuwe kracht. Zij zijn onvermoeibaar als adelaars, van het lopen raken zij niet uitgeput, van het gaan worden ze niet moe. Jesaja 40: Ben je te moe. geniet je niet meer van het leven, omdat toch zoveel zorg en lasten jou omgeven? Ben je zo uitgeput en zo terneergeslagen, dat je de dag van morgen niet kunt dragen? Kun je geen kracht meer vinden, en geen vreugde, in zaken waarin jij, je altijd zo verheugde? Is alles om je heen zo zwart, zie je geen uitkomst meer, voel je slechts pijn en doet het leven zeer? Stel dan je hoop op Hem, Hij wil je sterken en getroosten je hart verlichten, je helpen dragen de last van alle dag, leg al je zorgen en de pijn die jij vermag, in vol vertrouwen voor aan Jezus in t gebed, Hij is het die je van het duister redt! Weet dat hoe zwart de nacht ook is, eens komt toch weer de morgen, schijnt weer de zon en dan verbleekt je zorgen, als Hij je bij de hand neemt elke dag, eens sta ook jij weer op, met om je mond een lach.

9

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst Ik zal er zijn Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam. Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan. Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim. Uw naam is Ik ben en Ik zal

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Niet bang zijn! God maakt je sterk!

Niet bang zijn! God maakt je sterk! Niet bang zijn! God maakt je sterk! Aangepaste dienst Zondag 22 november 2015 Br. Peter Zuidema Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen:E & R 230 - Jezus is de goede Herder 1. Jezus is de goede herder

Nadere informatie

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga 1, 2, 3, 4 - en; jij Telt ook mee! VOOR DE DIENST IEDEREEN WORDT VAN HARTE UITGENODIGD OM NA DE DIENST NOG EEN KOPJE KOFFIE / THEE MET ONS TE

Nadere informatie

ZEGENGEBEDEN. Ik zegen je ogen, opdat jullie met hartelijke ogen elkaar zouden benaderen en blijven dragen.

ZEGENGEBEDEN. Ik zegen je ogen, opdat jullie met hartelijke ogen elkaar zouden benaderen en blijven dragen. ZEGENGEBEDEN Voor we uiteengaan, heb ik voor ieder van jullie en voor elke dag die komt nog deze wensen... Ik wens je... heel veel geluk zoveel dat je er wat kunt van afstaan aan een ander, een goede gezondheid

Nadere informatie

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017 Liedboekje kinderkoor de Bubbel september t/m december 2017 Volg het spoor : Kijk eens naar een vlinder luister naar een eend die kwaakt kijk eens naar de bloemen zie hoe mooi ze zijn gemaakt kijk eens

Nadere informatie

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Schuurdienst 10 juni 2018 Zaaien met pit! Voor de dienst zingen we: Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U,

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst 12- op 11 dec uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels

Liturgie Jeugddienst 12- op 11 dec uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels Liturgie Jeugddienst 12- op 11 dec. 2016 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels Psalm 100: 1 t/m 4 (OB) 1. Juich aarde, juich alom den HEER', Dient God met blijdschap, geeft

Nadere informatie

KERSTMORGEN WILHELMINAKERK 25 DECEMBER 2018

KERSTMORGEN WILHELMINAKERK 25 DECEMBER 2018 KERSTMORGEN WILHELMINAKERK 25 DECEMBER 2018 Protestantse Gemeente Soest Voorganger: drs. Leen Lievaart Lector: Pieternel Rodermond Ambtsdrager: Piet de Gier Orgel: Terry Hamberg m.m.v.: Pherenique Weenink

Nadere informatie

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter!

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Hieronder worden vijf gebedshoeken beschreven met elk een eigen thema die verschillend gebruikt kunnen worden. Misschien is het te gebruiken tijdens een

Nadere informatie

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST HOSIANNADIENST 1 ADVENT 2014 2 Welkom Advent is kijken naar wat komt, hoewel er weinig zicht is. Je steekt een kaars aan in de nacht, omdat je iets van

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Hartelijk welkom Welkom en gebed Samenzang: UaM 26 1. Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

Nadere informatie

Liederen voor zondag 1 oktober 2017

Liederen voor zondag 1 oktober 2017 Liederen voor zondag oktober 07 HEMELHOOG 399 / Opwekking 67 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken

Nadere informatie

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100 Liturgie 9 april Morgendienst Psalm 100 1. Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. 3. Gaat tot Zijn

Nadere informatie

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015 Liturgie in de dankdienst voor het leven van Martinus Huistra 3 augustus 1931 5 augustus 2015 Op maandag 10 augustus 2015 om 13.30 uur in de Gereformeerde kerk te Leek Voorganger: ds. L.G. van der Heide

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Liturgie 21-05-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Jezus, hij kwam om ons leven te geven, Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven

Nadere informatie

Liturgie. zondag 25 december :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zondag 25 december :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt Liturgie zondag 25 december 2016 09:30 uur Ds R Prins 14:15 uur Ds H D Bondt 09:30 uur 25-dec Ds R Prins Klein gloria : Ps 98 : 1, 2 NLB 496 : Luc 2 : 1-20 Hoe zal ik U ontvagen Luc 2 : 6-9 Opw 527 : Laat

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort Opening en welkom Zegengroet en gebed. Opwekking 586 - Hij is Heer Heel de schepping geeft U eer. Buigt zich vol aanbidding neer. Jezus Christus, Zoon van God, trouw in eeuwigheid. Heel de schepping zingt

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één!

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één! Pinksterfeest Zondag 4 juni 2017 Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer. Laat ook van die milde regen, dropp len vallen

Nadere informatie

Zondag 27 november 2016

Zondag 27 november 2016 Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam Veenoord Zondag 27 november 2016 Gezinsdienst Musical 'Het dromenmuseum' (Tekst: Erik Idema, muziek: Gerard van Amstel) Thema: Vrede Voorganger: ds. Elly Wisselink Organist/pianist:

Nadere informatie

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono Vierde zondag door het jaar De Bergrede De berghelling waar Jezus zijn Bergrede uitsprak. Bovenop de heuvel de kerk van de Bergrede Welkom In het

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

Thema: Wees ons nabij VOORBEREIDING

Thema: Wees ons nabij VOORBEREIDING Orde voor de dienst bij de laatste zondag van het kerkelijk jaar Ontmoetingskerk Noordeloos 20 november 2016 Thema: Wees ons nabij Voorgangers: drs. Lizanne Bak en ds. Annette Driebergen Organist: Pim

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 145: 1,5,6 O Heer, mijn God, Gij koning van 't heelal

Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 145: 1,5,6 O Heer, mijn God, Gij koning van 't heelal De morgendienst in de Hoeksteen op 16 december 2018 Lied voor de dienst, van ds. Jaap Zijlstra (melodie van Gezang 429, Liedboek voor de kerken, Wie maar de goede God laat zorgen) Dit is mijn troost, ik

Nadere informatie

Lied van de maand 2014-2015

Lied van de maand 2014-2015 Sept. God die alles maakte God die alles maakte de lucht en t zonlicht blij de hemel zee en aarde zorgt ook voor mij God die t gras gemaakt heeft de bloemen in de wei de bomen, vruchten, vogels zorgt ook

Nadere informatie

HAVENFEESTENKERKDIENST 23 JUNI UUR DS. W. GUGLER & GOSPELDUO

HAVENFEESTENKERKDIENST 23 JUNI UUR DS. W. GUGLER & GOSPELDUO HAVENFEESTENKERKDIENST 23 JUNI 2013 10.00 UUR DS. W. GUGLER & GOSPELDUO 2 Welkom Intochtslied: Opwekking 123 1 mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde

Nadere informatie

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 ORDE voor afscheidsdienst van Theo Cornelis Heus Theo Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel: mw. Margret Spelt Intochtsmuziek: George Samphire - The Lonely Shepherd

Nadere informatie

14:15 uur 7-jun. Ds H D Bondt. Opw 708 : Efeze 2 : Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 :

14:15 uur 7-jun. Ds H D Bondt. Opw 708 : Efeze 2 : Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 : 14:15 uur 7-jun Ds H D Bondt Opw 708 : Efeze 2 : 4-10 Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 : Opwekking 708 - Hoe groot is uw trouw Kom, zing voor de Heer, die eeuwig regeert, die nooit

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

Voorganger: br. G. Siemons uit Steenwijk Medewerking: Kinderkoor Spirit o.l.v. Rachel Stuy Organist: André van Dijk en Adriaan Stuy

Voorganger: br. G. Siemons uit Steenwijk Medewerking: Kinderkoor Spirit o.l.v. Rachel Stuy Organist: André van Dijk en Adriaan Stuy Voorganger: br. G. Siemons uit Steenwijk Medewerking: Kinderkoor Spirit o.l.v. Rachel Stuy Organist: André van Dijk en Adriaan Stuy Voorzang: Abba Vader Abba, Vader, U alleen, U behoor ik toe. U alleen

Nadere informatie

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart Welkom Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Komt nu, o, komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG!

GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG! GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG! (Dietrich Bonhoeffer) Orde van dienst op zondag 4 januari 2015 in de Remonstrantse Kerk te Den Haag Aanvang 10.30 uur Voorganger: ds. Reinhold Philipp Organist: Hans Jacobi

Nadere informatie

k wil even bij U komen (U bent mijn vriend) Tekst: Arend Jansen Muziek: Marcel Zimmer 2005 Celmar Music / Eagle Music

k wil even bij U komen (U bent mijn vriend) Tekst: Arend Jansen Muziek: Marcel Zimmer 2005 Celmar Music / Eagle Music k wil even bij U komen (U bent mijn vriend) Tekst: Arend Jansen Muziek: Marcel Zimmer 2005 Celmar Music / Eagle Music ik wil even bij U komen in de stilte, heel alleen even uit de drukte weg van iedereen

Nadere informatie

Jezus is de morgenster

Jezus is de morgenster Jezus is de morgenster Kinderkerstfeest op 2 de kerstdag 10:00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Met medewerking van de zondagsschool, kindernevendienst en de clubs Muzikale ondersteuning doormiddel

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Lommers Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen 1 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren.

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december 2017 3 e Advent Voorganger: ds. Jaap Koning Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier Lector: Pieternel Rodermond Organist: Gerrit van de Vemde Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST 2018 Liturgie Marktpleinkerk 24 december 2018 Aanvang: 19.00 uur Predikant: ds. Aarnoud van der Deijl Organist: Arjen Noordzij

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Datum: vrijdag 26 december 2014 Aanvang: 10.00 uur Locatie: CGK Huizen Organisatie: Zondagsschool Zaait aan alle wateren Welkom en gebed Samenzang: UaM 26 1.

Nadere informatie

MARCUS & DIANA 13 MEI NOVEMBER ½ jaar getrouwd. dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen

MARCUS & DIANA 13 MEI NOVEMBER ½ jaar getrouwd. dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen MARCUS & DIANA 13 MEI 2005 13 NOVEMBER 2017 12 ½ jaar getrouwd dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen zaterdag 11 november 2017, 15.00 uur voorganger ds. J.M. Weststrate organist/pianist Jan Koelewijn

Nadere informatie

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Psalm 149: 1 en 2 NB 1.Halleluja! laat opgetogen een nieuw gezang den Heer verhogen. laat allen die Gods naam belijden zich eensgezind verblijden.

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God?

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Zingen voor de dienst: Opw 439 Machtig is de naam van de Heer Machtig is de naam van de Heer. Machtig is de naam van

Nadere informatie

Dankbaarheidskalender

Dankbaarheidskalender Dankbaarheidskalender Schrijf elke dag één of een aantal punten op waar je dankbaar voor bent. Het kunnen geschenken zijn die je vandaag hebt ontvangen, zoals bijvoorbeeld: ik ben dankbaar dat ik vandaag

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Tjimmie van der Wal: Zodra iedereen binnen is beginnen we met:

Tjimmie van der Wal: Zodra iedereen binnen is beginnen we met: 14 september 2014, 16.30 uur, Goede Herderkerk Zangdienst: Samen zingend het nieuwe seizoen in, Thema van de landelijke startdag is met hart en ziel. Verbinden. Tjimmie van der Wal: Hans van de Pol: Jaap

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Gods belofte komt uit

Gods belofte komt uit Eerste Communieproject 20 Gods belofte komt uit God doet wat Hij belooft Wat heeft God beloofd in les 3? Kijk maar eens wat Jesaja daar zegt! Hij zegt: Een jonge vrouw zal een zoon krijgen. Zij zal het

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018

ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018 ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018 Thema: Kwetsbare liefde met medewerking van koperensemble TOG en Umami Zingen voor de dienst Lied 477: 1, 2 en 4 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt

Nadere informatie

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon.

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon. Liturgie zondag 31 december 2018 om 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Lector Marianne Mulder Organist Rik Nijs Koster Evert van den Heuvel Techniek Arjan van den Bor ORDE VAN DIENST

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

24 december AD 2015 Kerstnacht

24 december AD 2015 Kerstnacht 24 december AD 2015 Kerstnacht Protestante Gemeente Heinkenszand voorganger: ds. Philip van Wijk organist: Ab Faase koor: The Key Singers 2 VOOR DE DIENST Koor: Christmas again Welkom ontsteken van de

Nadere informatie

Vertel me toch je geheim! Gezinsdienst over Simson en Delilah

Vertel me toch je geheim! Gezinsdienst over Simson en Delilah Orde van dienst voor de viering van de eredienst in de Morgensterkerk Vertel me toch je geheim! Gezinsdienst over Simson en Delilah 6 november 2011 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel Bruce Springsteen

Nadere informatie

11 februari uur W Quist orgel: Geert Burgler; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Dries de Jager

11 februari uur W Quist orgel: Geert Burgler; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Dries de Jager 11 februari 17.00 uur W Quist orgel: Geert Burgler; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Dries de Jager Welkom en evt. Mededelingen Voorzang: LvK 434: 1, 2, 5 = LB 868 (beginnen allemaal met Lof zij de

Nadere informatie

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 Gebed bij het aansteken van de kaarsen Ik hoop dat dit het licht zal zijn dat straalt uit onze ogen zodat we elkaar kunnen zien zoals we bedoeld zijn. dat straalt

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 november Aanvang:19.00 uur. Thema: Naar God verlangen

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 november Aanvang:19.00 uur. Thema: Naar God verlangen IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 27 november 2016 Aanvang:19.00 uur Thema: Naar God verlangen Voorganger: ds. H.G.F. Hübbers uit Zeewolde Organist: Gerwin van der Plaats M.m.v. Kerkkoor Zingend Getuigen uit

Nadere informatie

Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om Voorganger: Ds. Hoekam. Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen!

Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om Voorganger: Ds. Hoekam. Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen! Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om 17.00. Voorganger: Ds. Hoekam Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen! - Welkom en afkondigingen - Zingen: JDH 150 Welk een vriend

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 9 december 2018 Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Tweede Advent Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale

Orde van dienst zondag 9 december 2018 Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Tweede Advent Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale Orde van dienst zondag 9 december 2018 Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Tweede Advent Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: Dhr. René Strijder --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

Kinderliedboekje Inhoudsopgave

Kinderliedboekje Inhoudsopgave Kinderliedboekje Inhoudsopgave Jezus is de goede herder...2 Hoor de vogels zingen weer...2 Dank U voor deze nieuwe morgen...3 Jezus is geboren...4 Zit je deur nog op slot...4 Dank U voor uw liefde Heer...4

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

zondag 25 december 2016 Kerstmorgen

zondag 25 december 2016 Kerstmorgen zondag 25 december 2016 Kerstmorgen We zingen voor de dienst: 481 484 476 We ontsteken het licht terwijl we zingen: 501: 1 Stilte Bemoediging en drempelgebed Welkom Zingen Komt allen tezamen : 477: 1 en

Nadere informatie

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat.

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. Hartelijk welkom Laat het feest zijn in de huizen Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

Thema. Een plek voor een kind.

Thema. Een plek voor een kind. Thema Een plek voor een kind. M.m.v. Kinderen uit de wijk Baalderdienstcommissie Nu-je-onderweg-band Ds. Wim van der Wel Welkom Kaarsenlied uit Trefwoord: jij bent licht voor de wereld Eerste kaars, geef

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Maranathakerk Liturgie 14 juni 2015 middag RdH Verdiepingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, 16.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Muzikale begeleiding: Tehilla Bijzonderheden: Heilig

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

Zondag 4 november 2018 Doopdienst van Fynn Jari van Bezooijen & Julia Ariane Cornelia Breure Kinderdienst

Zondag 4 november 2018 Doopdienst van Fynn Jari van Bezooijen & Julia Ariane Cornelia Breure Kinderdienst Zondag 4 november 2018 Doopdienst van Fynn Jari van Bezooijen & Julia Ariane Cornelia Breure Kinderdienst Dominee: ds. Gerdien Neels Organist: Hans van Noord INTOCHT Vóór de dienst zingen we als overweging,

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot Zijn ere schijn'; jij

Nadere informatie

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan.

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Samen zingen Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Aansteken paaskaars Om te beginnen, goede God geeft U op aarde licht;

Nadere informatie

Wat is jouw topmoment?

Wat is jouw topmoment? Zondag 21 februari 2016 2e zondag 40 dagentijd Wat is jouw topmoment? Begroeting (ouderling van dienst) We gaan staan Welkom Zingen: Vrede voor jou Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Liturgie doopdienst 10 mei 2015 Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen

Liturgie doopdienst 10 mei 2015 Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Liturgie doopdienst 0 mei 205 Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Op Toonhoogte 80 Laat de kind ren tot Mij komen, alle, alle kind'ren. Laat de kind'ren tot Mij komen, niemand mag ze hind'ren. Want de poorten

Nadere informatie

Liturgie. zaterdag 31 december :30 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zaterdag 31 december :30 uur Ds H D Bondt Liturgie zaterdag 31 december 2016 19:30 uur Ds H D Bondt 19:30 uur 31-dec Ds H D Bondt Ps 93 : 1, 2, 3 Gen 16 : NwPsB 95 : 1, 2, 3 NLB 730 : 2, 3 Gez 168 : Psalm 95 (denieuwepsalmberijming.nl) 1. Kom,

Nadere informatie

Aansteken Paaskaars: De Heer is waarlijk opgestaan!

Aansteken Paaskaars: De Heer is waarlijk opgestaan! blijf bij me In deze Paasdienst 2017 zal het sacrament van de doop bediend worden aan Thomas van der Maden Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: René Nijsse Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte Het

Nadere informatie

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KINDERNEVENDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN ZONDAG 24 DECEMBER 2017 2 Lied: Brandend kaarsje 1. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als

Nadere informatie

Kerstfeest 2017 groep 5

Kerstfeest 2017 groep 5 Kerstfeest 2017 groep 5 Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge. Vrede

Nadere informatie

Viering van de Geboorte van Christus, op Kerstmorgen 25 december 2014 om uur in de Protestantse Gemeente Elburg Ichthuskerk

Viering van de Geboorte van Christus, op Kerstmorgen 25 december 2014 om uur in de Protestantse Gemeente Elburg Ichthuskerk Viering van de Geboorte van Christus, op Kerstmorgen 25 december 2014 om 10.00 uur in de Protestantse Gemeente Elburg Ichthuskerk Voorganger: ds. W. Smit uit Kampen Organist: Johan Hoeve Lector: Ilse Tissingh

Nadere informatie

Liederen voor zondag 2 oktober 2016

Liederen voor zondag 2 oktober 2016 Liederen voor zondag 2 oktober 206 Hemelhoog 585 Groot en machtig is Hij: bekleed met sterkte. gehuld in luister. bekleed met sterkte. gehuld in luister. Prijs met mij de naam van God, vier het feest met

Nadere informatie

7 juli uur. Thema: Ga in vrede

7 juli uur. Thema: Ga in vrede 7 juli 2019 9.30 uur Thema: Ga in vrede Tijdens deze dienst nemen Tim Nicolaas Gerrit van der Veen en Jochem Korjan Vink afscheid van de kinderverteldienst. Voorganger: ds. Gerdien Neels Organist: Hans

Nadere informatie

1 Pet. 1 Liturgie tienerdienst Zl Zd, 4 oktober 2015

1 Pet. 1 Liturgie tienerdienst Zl Zd, 4 oktober 2015 1 Pet. 1 Liturgie tienerdienst Zl Zd, 4 oktober 2015 1. Welkom + Begroeting van elkaar 2. Zingen Liedboek 285, 1 en 2 Geef vrede Heer de wereld wil slechts strijd. Al wordt het recht beleden, de sterkste

Nadere informatie

Een herder kijkt verder kerstmusical

Een herder kijkt verder kerstmusical Kerstmorgen 25 december 2014 in Finsterwolde Een herder kijkt verder kerstmusical organist: dhr. W. Eelsing voorganger: Ds. W. Jöhlinger ORGELSPEL MEDEDELINGEN VAN DE KERKENRAAD STIL GEBED (tegelijk met

Nadere informatie

Blijdschap na verdriet

Blijdschap na verdriet Blijdschap na verdriet Liturgie voor de aangepaste dienst op zondag 7 mei om 15.00 uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: broeder J. Biersteker J. Juffer Frank

Nadere informatie

Komt allen tezamen (Sela versie)

Komt allen tezamen (Sela versie) Komt allen tezamen (Sela versie) Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten wij aanbidden, De hemelse eng'len, riepen

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst 23 juli 2017, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen

Liturgie ochtenddienst 23 juli 2017, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Liturgie ochtenddienst 23 juli 2017, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Psalm 117d Laudate omnes gentes (in beurtzang (4x): allen, vrouwen, mannen, allen) Verblijdt

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2015 Ds. W.E. den Hertogschool Lichtjes, lichtjes overal Kerstfeest is het nu Jezus is geboren Zeggen zij aan U Groep 1/2 Welkom Kim & Jake Openingsgebed Gebed door groep 6 (1) Lieve Here God,

Nadere informatie

Liederen voor kinderen. 20 liederen voor tijdens de eredienst

Liederen voor kinderen. 20 liederen voor tijdens de eredienst Liederen voor kinderen 20 liederen voor tijdens de eredienst 3 Lied van Franciscus God wij danken U voor een kring van dagen. Voor broeder Wind, voor de stilte en storm. Voor zuster Water zo zuiver en

Nadere informatie