Sponsoring Gooische Hockeyclub

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sponsoring Gooische Hockeyclub"

Transcriptie

1 Sponsoring Gooische Hockeyclub

2 Welkom bij Gooische Hockeyclub. Wie de Gooische Hockeyclub sponsort, doet een goede zaak voor het eigen bedrijf en de club. Hockey in Nederland mag zich de laatste jaren verheugen op een groeiende belangstelling, en dat geldt zeker ook voor onze vereniging. Sponsoring betekent voor uw bedrijf en voor Gooische een win-win. U kunt uw bedrijf en activiteiten onder de aandacht brengen van een belangrijke doelgroep en het stelt onze vereniging in staat om onze kwaliteit op sportief en facilitair gebied verder te verbeteren. Sponsoring wordt ingezet om onze ambities op het gebied van Jeugd- en Tophockey te realiseren en de breedtesport te ondersteunen. Gooische biedt u de mogelijkheid om als sponsor een bijdrage te leveren om onze sportieve prestaties verder uit te bouwen. Met de diverse sponsormogelijkheden, die worden omschreven in deze sponsor gids, hopen wij u een aantrekkelijk aanbod te mogen doen. De keuze is aan u: Gooische staat voor u klaar! Martin van Gooswilligen Voorzitter Commerciële Zaken Gooische Hockeyclub Sportpark Laegieskamp Bussumse Meerweg 7a, 1218 XV Hilversum Postbus 348, 1400 AH Bussum Martin van Gooswilligen

3 Gooische staat voor sportiviteit, respect én plezier De Gooische Hockeyclub is een familieclub met ruim 2100 leden. De club is hiermee één van de grootste, en één van de oudste hockeyclubs van Nederland (opgericht in 1901). Daarnaast is Gooische natuurlijk verreweg de gezelligste hockeyclub van het Gooi. Gastteams komen graag naar Gooische. Gooische heeft ruim 1200 jeugdleden die onder intensieve begeleiding staan van onze technische staf en een team van professionele trainers. Dat begint al bij de Kabouters, de allerjongsten op zondag. Daarnaast zijn er meer dan 900 seniorenleden, waaronder bijna 400 veteranen hockeyers en 300 trimhockeyers. Daarmee heeft Gooische de grootste veteranen en trimhockey categorieën van Nederland. Sportieve uitdaging Onze ambitie is om alle leden optimaal te ondersteunen bij hun sportieve uitdagingen. Voor de een betekent dat tophockey, voor de ander is het sociale aspect en spelplezier het belangrijkst. Gooische gaat voor de combinatie van sportieve ambitie en het hebben van plezier! Een van de mooiste sportaccommodaties van Nederland De accommodatie van Gooische ligt op het terrein van Natuurmonumenten, vlakbij het Laegieskamp en het Naardermeer. Gooische heeft vijf kunstgrasvelden, waaronder één waterveld en een semi-waterveld. Wij verwachten uiterlijk in 2015 nog een waterveld te realiseren. Ook worden op dit moment de plannen uitgewerkt om het clubhuis te vergroten en renoveren. Als dit alles klaar is beschikken we over één van de mooiste sportaccommodaties van Nederland. Respect voor elkaar Sportiviteit & Respect is belangrijk. Het gaat er niet alleen om hoe je je gedraagt maar ook hoe respect voor elkaar het hockeyen leuk houdt. Hier hebben we ook afspraken met elkaar over gemaakt, die zijn vastgelegd in een gedragscode.

4 Hockey een sterk groeiende sport Hockey zit al jaren goed in de lift, en de KNHB (Koninklijke Nederlands Hockey Bond) behoort inmiddels tot de top vijf van grootste sportbonden in Nederland. De sociale klasse van de leden is gemiddeld tot hoog. Het imago en de merkwaarden van hockey geven aan dat we met een zeer interessante doelgroep te maken hebben: Facts & Figures De KNHB telt ca leden en er zijn 319 hockeyclubs bij de bond aangesloten. Ongeveer de helft van de doelgroep is ouder dan 20 jaar. Het grootste deel van de doelgroep beschikt over een eigen huis en 2 auto s. In 2012 was HC Rotterdam de grootste club van Nederland met ruim 2500 leden. Gooische heeft inmiddels ruim 2150 leden en staat boven in de top 10. Hockey is een van de snelst groeiende sporten in Nederland personen zijn actief met hockey bezig. De doelgroep bevindt zich voornamelijk in de sociale klasse A en B (boven modaal). De doelgroep bestaat hoofdzakelijk uit gezinnen met (jonge) kinderen.

5 Gooische Jeugd, de toekomst Speciale aandacht heeft de jeugd opleiding. Wij geloven in de jeugd en alle teams, dus zowel top als breedte, krijgen training van professionals. Daarvoor hebben een aantal sponsoren, onze zogenaamde Jeugd Hockey Partners, zich specifiek gecommitteerd. Hun bijdrage komt geheel ten goede aan de jeugdopleiding onder het motto kwaliteit wint altijd. Met het maximaal benutten van de aanwezige kwaliteit binnen Gooische, het ontwikkelen van zoveel mogelijk spelplezier en een zo hoog mogelijk spelniveau, tillen we het niveau van Gooische in de volle lengte en breedte naar een structureel hoger plan. Leren is...durven en doen, maar ook vallen en opstaan, leren van oude fouten om het straks beter te doen, leren om een duurzaam beleid te hanteren, leren om te kunnen doorgeven, leren om anderen beter te maken. Scoren is...kansen creëren, de bal over de doellijn, een goed gevoel, resultaat behalen! Winnen is...meer doelpunten scoren dan je tegenstander, het gevoel van euforie, de beste zijn in een wedstrijd of spel, als beste partij uit de wedstrijd komen. Het Jeugdhockeyplan steunt op vier pijlers: Samen; Leren; Scoren; Winnen. Samen is...met 11 man aanvallen en met 11 man verdedigen, maar ook samen bereik je meer dan alleen. Gooische van en door de leden is ook samen: Samen draaien we bardienst, rijden we naar uitwedstrijden, fluiten, coachen en trainen we. Onze hoofdsponsor Rabobank Noord-Gooiland voert niet voor niets de slogan Samen Sterker.

6 Waarom is sponsoring hard nodig De stevige ambities van Gooische vragen om groei van onze sponsorinkomsten. Daarom zoeken we partners. Partners die ons willen ondersteunen bij het verder verbeteren van de kwaliteit en om de continuïteit van Gooische te waarborgen. We willen blijven innoveren om op elk vlak onze leden te ondersteunen bij hun sportambities en -prestaties. Dit kan zijn op het gebied van trainingen en coaching maar ook het behoud van de velden en accommodatie. Uw merk wordt een beetje van ons allemaal De ervaring leert dat sportsponsoring als erg positief wordt ervaren. Onze leden zien uw merk in relatie tot hun favoriete sport, hun vrijetijdsbesteding. Iets waar zij zelf voor hebben gekozen. Het is daarom een impactvol communicatiekanaal en onderscheidt zich omdat u iets positiefs bijdraagt aan de club. Uw merk wordt een beetje van ons allemaal. Het is de kans om onze leden tot uw merkambassadeurs te maken. Wat levert sponsoring u op Sponsoring leidt direct tot verbetering van uw resultaten Met de verscheidenheid van de sponsormogelijkheden van Gooische kunt u uw commerciële doelen realiseren. De kwaliteit van het netwerk van de leden van Gooische is ongekend. Ondernemers, DGA s van middelgrote ondernemingen en directieleden van grote bedrijven zijn persoonlijk actief op Gooische. Al deze mensen zijn benaderbaar en verrijken uw netwerk. De advertentie en activatie mogelijkheden van Gooische verhogen uw naamsbekendheid en leiden tot nieuwe leads voor uw bedrijf.

7 Gooische Business Club De Gooische Business Club is het zakelijke hart van de Gooische Hockey Club. Het is een groep personen en bedrijven die de positieve uitstraling van Gooische en hun marketingbelangen combineren in de gezellige en sportieve sfeer van de vereniging. De GBC biedt leden de mogelijkheid hun netwerk uit te breiden door het organiseren van een aantal jaarlijkse evenementen voor de business clubleden. Deze evenementen zijn onder meer lezingen, botterzeilen, Nieuwjaars diner, Bussum on Ice familie schaatsen en de Super Sunday Sensation borrels. De Business club kent een viertal lidmaatschap mogelijkheden, waaronder een speciaal ZZP lidmaatschap. Uiteraard is het mogelijk om andere vormen van sponsering op Gooische zoals Jeugd Hockey Plan of Exposure partner te combineren met het Business Club Lidmaatschap. Het GBC-lidmaatschap is een prima manier om het sportieve en het zakelijke te verenigen. Pakket 1 Jaarlijkse GBC contributie 1.150,- euro bestaande uit: 1. Uitnodiging voor alle GBC-activiteiten 2. Bedrijfslogo op het GBC gedeelte van de Gooische website 3. Actie uitingen in het sponsor portaal op de website 4. Optie om 1 niet-lijn team/trainingspak te sponsoren zonder kosten, excl. materiaalkosten 5. Naamsvermelding op het GBC-bord in het clubhuis 6. Gratis naamvermelding op de GBC pagina van de Gooische Gids Pakket 2 Jaarlijkse contributie 1.650,- euro bestaande uit: 1. Voorwaarden gelijk aan pakket I plus 2. Reclamebord 6m (2x3m) op veld 2,3,of 4 (locatie afhankelijkheid van beschikbaarheid) Pakket 3 Jaarlijkse contributie 2.000,- euro bestaande uit: 1. Voorwaarden gelijk aan pakket II plus 2. 1/2 pagina zw/wit in de Gooische Gids Pakket 4 ZZP (eenmanszaak of vof) of privé GBC lidmaatschap contributie 750,- euro (inclusief BTW) 1. Uitnodiging voor alle evenementen. 2. Bedrijfslogo op het GBC gedeelte van de Gooische website 3. Actie uitingen in het sponsor portaal op de website 4. Naamsvermelding op het GBC-bord in het clubhuis 5. Gratis naamvermelding op de GBC pagina van de Gooische Gids Op het Business Club Lidmaatschap zijn van toepassing de Algemene Bepalingen, waarvan kennis is genomen. Eenmalig wordt 100,00 entreegeld berekend. Productie kosten van de uitingen als borden, vlaggen, stickers, etc.etc. zijn voor rekening sponsor. Het lidmaatschap geldt voor een periode van 1 jaar (jaar loopt van 1 september t/m 30 augustus) en wordt stilzwijgend verlengd. Opzegtermijn 3 maanden. Alle bedragen, tenzij anders vermeld, zijn exclusief BTW.

8 Sponsormogelijkheden Gooische biedt diverse sponsormogelijkheden waarbij een combinatie van meerdere sponsoropties mogelijk is: De Gooische Gids Gooische biedt advertentiemogelijkheden aan in de almanak die wij ieder najaar uitgeven. De almanak is een naslagwerk van en over de club waar leden het hele jaar door relevante informatie uit halen. De almanak biedt naast clubinformatie ook gegevens over alle hockeyteams en de leden. Website Op de website van Gooische, kan worden geadverteerd. De sponsoren van de club verschijnen op de website via het Sponsorportaal en/of via banners. Digitale nieuwsbrief Ook kunt u adverteren in onze wekelijkse digitale nieuwsbrief die doorlinkt naar de GHC website. LCD schermen Gooische beschikt over meerdere LCDschermen die op duidelijk zichtbare plekken in het clubgebouw hangen. Op deze schermen kunnen advertenties in de vorm van filmpjes of slideshows worden geplaatst. De schermen staan altijd aan op het moment dat het clubhuis open is en trekken dus altijd aandacht van de bezoekers. Reclameborden langs de velden Met onze vijf kunstgrasvelden bieden wij een uitgelezen mogelijkheid om uw bedrijf bij een steeds groter wordend publiek onder de aandacht te brengen. De lengte van het reclamebord is minimaal 3 meter, de hoogte is 67 centimeter. De reclameborden worden verhuurd voor een periode van minimaal drie jaar. Lease auto s Voor het vervoer van Heren 1 en Dames 1 worden op dit moment tien lease auto s ingezet. Gooische biedt potentiële sponsoren exposureruimte aan op deze auto s. De auto s rijden door heel Nederland met de nadruk op de trajecten tussen Utrecht, Amsterdam en Het Gooi. De auto s zijn uiteraard ook voorzien van het Gooische logo. Teamsponsoring De kleding van alle jeugdlijnteams en Heren 1 en 2 en Dames 1 en 2 wordt verzorgd door Rabobank met co-sponsors Donaci, FlexxFloors en DPA. Maar voor een heleboel andere jeugd-, senioren- en veteranenteams is het nog wel mogelijk om te sponsoren met shirts, trainingspakken en trainingjacks. De kleding wordt voorzien van bijvoorbeeld uw bedrijfsnaamen uiteraard het Gooische embleem. Jeugd Hockey Plan partners De basis van Gooische is de jeugd. Daarom investeren wij daar ook in. We hebben afgelopen seizoen extra geld middels sponsoring binnengehaald om een betere opleiding voor IEDER jeugdlid te garanderen, van 6 tot 18 en van ultiem top tot extreem gezellig niveau. Een heuse technische directie met een coördinator voor elke specifieke doelgroep, top jongens en meisjes, breedte jongens en meisjes en de jongste jeugd. Deze kwaliteitsslag brengt veel extra kosten met zich mee en Gooische is specifiek voor deze doelstelling op zoek naar een aantal sponsoren/ partners die zich hieraan willen committeren. Evenement sponsoring Gooische organiseert ieder jaar een aantal grote toernooien waar veel teams en toeschouwers naartoe komen. Als sponsor kunt u zich op allerlei manieren verbinden aan een evenement. De belangrijkste events zijn 7aSide (familie toernooi), D-Day (landskampioenschappen D1), Stick together (gehandicapten sportdag) en Regionale Jeugd Kampioenschappen. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om andere evenementen te sponsoren zoals het internationale toernooi Rabo Trophy, clinics, sportkampen, Super Sundays, en T-dansants. Er is heel veel mogelijk. Hieronder tonen we u twee voorbeeldpakketten voor partners, maar er is veel meer mogelijk! Business Partner Digitale aanwezigheid Reclamebord op veld 2, 3 of 4 Vermelding op speciaal bord in clubhuis Vermelding in de Gooische Gids - halve pagina kleur* Gebruik logo Gooische in eigen communicatie Kosten: 1.500,- euro per jaar Exposure Partner Digitale aanwezigheid Reclameborden hoofdveld van 6 meter Vermelding op speciaal bord in clubhuis Gooische Gids pagina - hele pagina - kleur Gebruik logo Gooische in eigen communicatie Teamsponsoring (io)* Evenementsponsor (io) Mogelijkheid tot deelname Gooische Business Club (meerprijs 750,- euro) Kosten: euro per jaar We hopen met deze informatie uw interesse te hebben gewekt. Vanzelfsprekend maken wij graag een afspraak om de mogelijkheden persoonlijk met u te bespreken. Wij hopen op een mooie samenwerking.

9 TARIEVEN SPONSORING GHC (prijzen per seizoen, in beginsel looptijd overeenkomsten 3 jaar) Gooische Hockeyclub Sportparken Laegieskamp Bussumse Meerweg 7a 1218 XV Hilversum Postbus AH Bussum Hoofdsponsor (tot seizoen heeft Rabobank Noord Gooiland zich gecommitteerd) LCD schermen Media Landscape / Narrowcasting Still advertentie van 10 sec vanaf Commercial van 30 sec vanaf 250,- per jaar 500,- per jaar Co-sponsor (marketing partner) in overleg Jeugd Hockey Plan partner in overleg Barter sponsoring (sponsering van natura in ruil voor gratis exposure) in overleg Advertenties Almanak Gooische Gids: Advertentie kleur Advertentie zwart-wit 1/2 pagina 500,- 1/2 pagina 400,- 1/1 pagina 950,- 1/1 pagina 750,- 2/1 pagina 1.500,- 2/1 pagina 1.200,- Achterflap 1.750,- Binnenflap 1.650,- Spread op binnenflap 1.850,- Reclameborden & Banieren 6 m 3m Veld 1 (hoofdveld) 750,- 400,- Buitenzijde veld 1 & 3 (zichtbaar v.a. terras) 750,- 400,- Veld 2 & 3 550,- 300,- Veld 4 400,- 225,- Veld 5 300,- 175,- Ballenbak jeugd veldjes 1 & 2 650,- 325,- Banieren per stuk 250,- * Productiekosten borden 76cm hoog 100,- per m2, (zichtbare hoogte 72cm) banieren 100,- per stuk. Voor alle uitingen geldt indien beschikbaar. Reclame op Heren 1 en Dames 1 teamauto s Sponsor logo per jaar op 10 auto s vanaf 1000,- bij 50x20cm of vergelijkbaar formaat Website en digitale nieuwsbrief: De tarieven per maand Banner vanaf 100,- Flashbanner vanaf 75,-

10 Teamsponsoring (afhankelijk van bestaande sponsorafspraken) Jeugd: - trainingspakken 250,- - trainingspakken lijnteams in overleg (thans bezet) Senioren: - trainingspakken en/of shirts 250,- Gooische Sponsor Pakket (speciaal voor onze lokale bedrijven en middenstand) Doelstelling: adverteren, naamsvermelding in de meest breed mogelijke wijze binnen de club. Men wil zijn product/dienst promoten aan de clubleden. Netwerken is geen prioriteit. * Productiekosten voor de kleding zijn voor rekening sponsor. Er zijn standaard pakketten beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden. Evenement sponsoring in overleg Diversen - Bidons + kratten - Ballen + Ballentassen - Sticktassen lijnteams jeugd - Wedstrijd boekje H1 & D1 (ieder thuis duel) - Coachtassen alle jeugd teams (circa 100 teams) Uiteraard zijn er veel meer mogelijkheden om uw bedrijf op een goede en positieve manier te presenteren! - 3m reclamebord rond het veld (3 of 4) - Vermelding op de site (met doorlink) - Banner op 3 LCD schermen in clubhuis (draait het gehele seizoen) - 1/2 pagina zw/w Gooische gids Pakket prijs 750 Fotografie: Shoots by Laura Ontwerp & Druk: Dunnebier Print

11 Gooische Hockeyclub Sportparken Laegieskamp Bussumse Meerweg 7a 1218 XV Hilversum Postbus AH Bussum

Bidbook Sponsoring. Z.S.V. Schaerweijde Zeist

Bidbook Sponsoring. Z.S.V. Schaerweijde Zeist Bidbook Sponsoring Z.S.V. Schaerweijde Zeist Schaerweijde ambitieuze familieclub In het hart van Nederland op de Utrechtse heuvelrug speelt Schaerweijde. Een hockeyclub met meer dan 80 jaar traditie.

Nadere informatie

INTRODUCTIEBOEKJE ONZE GEZELLEN VOETBAL

INTRODUCTIEBOEKJE ONZE GEZELLEN VOETBAL INTRODUCTIEBOEKJE ONZE GEZELLEN VOETBAL SEIZOEN 2015-2016 Bedankt voor een mooi seizoen Als trotse hoofdsponsor van Onze Gezellen Voetbal bedanken wij jullie voor een mooi seizoen. We hopen jullie ook

Nadere informatie

Sponsor-informatie. Seizoen 2009 (rev. 09) Soft- en Honkbalvereniging Bedrocks, Emmen http://www.bedrocks.nl

Sponsor-informatie. Seizoen 2009 (rev. 09) Soft- en Honkbalvereniging Bedrocks, Emmen http://www.bedrocks.nl Sponsor-informatie Seizoen 2009 (rev. 09) Soft- en Honkbalvereniging Bedrocks, Emmen http://www.bedrocks.nl Wie zijn de Bedrocks? De Soft- en Honkbalvereniging Bedrocks bestaat sinds 17 maart 1981. Eerst

Nadere informatie

journaal HET GOOI/ALMERE

journaal HET GOOI/ALMERE DÉ HOCKEYKRANT VOOR HET GOOI/ALMERE JAARGANG 2 NAJAAR 2013 journaal HET GOOI/ALMERE Timo van Doremalen over Huizen Dames1 - Olaf Heskes heeft een missie bij Hilversum - Roos Drost over het nieuwe seizoen

Nadere informatie

Sponsorbrochure. Seizoen 2014-2015. Foto: Henri Santing

Sponsorbrochure. Seizoen 2014-2015. Foto: Henri Santing Sponsorbrochure Seizoen 2014-2015 Foto: Henri Santing 1 VOORWOORD Foto: Theo Smits Samen scoren Voor u ligt de sponsorbrochure van PEC Zwolle voor het seizoen 2014-2015. Wij nemen u graag mee in de nieuwe

Nadere informatie

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes!

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes! Introductie De regio Eindhoven is en heeft een voorbeeldfunctie voor de rest van Nederland op zakelijk gebied, zeker qua innovatief vermogen. En dat willen we natuurlijk graag zo houden! Visie: Dat gaat

Nadere informatie

strijd en karakter Sponsorpartners OnTstaan van UVV

strijd en karakter Sponsorpartners OnTstaan van UVV 2 3 Nederland kent veel enthousiaste beoefenaars van de honk- en softbalsport. Ongeveer 5% van de Nederlandse bevolking speelt regelmatig honk- en/of softbal en vrijwel iedereen heeft het wel eens gespeeld

Nadere informatie

T E L S TA R A n d e r s e n b e t e r

T E L S TA R A n d e r s e n b e t e r T E L S TA R de wit te leeuwen A n d e r s en beter Vo o r w o o r d Fijn dat u even de tijd neemt voor Telstar. In deze prospectus willen wij u graag aantonen dat wij meer zijn dan een voetbalclub. Daarom

Nadere informatie

THOS. Beleidsplan 2013-2017. Bestuur Thos. 05 februari 2013

THOS. Beleidsplan 2013-2017. Bestuur Thos. 05 februari 2013 THOS Beleidsplan 2013-2017 Beleidsplan 2013-2017 Bestuur Thos 05 februari 2013 Mgr. Borretweg 21, Grave, Telefoon: 0486-473827 E-mail: info@thos-tennis.nl Website: www.thos-tennis.nl 2 Beleidsplan 2013-2017

Nadere informatie

Beweegt Investeert Kijkt naar de toekomst ZIE PAGINA 9 ZIE PAGINA 15. Werkt! K AMPONG H OCKEYKRANT 2008-2009

Beweegt Investeert Kijkt naar de toekomst ZIE PAGINA 9 ZIE PAGINA 15. Werkt! K AMPONG H OCKEYKRANT 2008-2009 KAMPONG Beweegt Investeert Kijkt naar de toekomst ZIE PAGINA 9 Werkt! K AMPONG H OCKEYKRANT 2008-2009 ZIE PAGINA 15 Topscorer Melchior Looijen 5. Hoeveel doelpunten wil je komend seizoen maken? Ik vind

Nadere informatie

Document behorende bij agendapunt 9

Document behorende bij agendapunt 9 Document behorende bij agendapunt 9 Aan boord naar 2012 Meerjarenplan KNRB 2009-2012 Voorstel voor de ALV van 7 maart 2009 Waarom een meerjarenplan? Elke organisatie doet er verstandig aan zich regelmatig

Nadere informatie

MAGAZINE. Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014. Philips Health Tech Root Cause Analysis. Emirates, beleving op grote hoogte. Nr.

MAGAZINE. Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014. Philips Health Tech Root Cause Analysis. Emirates, beleving op grote hoogte. Nr. Nr.7 MAGAZINE 14 Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014 Emirates, beleving op grote hoogte Philips Health Tech Root Cause Analysis FUTUREMAGAZINE NR7 2 Voorwoord Wij nemen inspirerende en toonaangevende

Nadere informatie

- een ambitieuze vereniging die verenigt-

- een ambitieuze vereniging die verenigt- - een ambitieuze vereniging die verenigt- 1 Inhoud Inleiding... 3 Hoofdpunten... 4 Visie S.J.C... 4 Missie S.J.C... 4 Hoofdstuk 1: Beschrijving van de vereniging... 5 Historie... 5 De vereniging op dit

Nadere informatie

Jeugd Beleidsplan TOS Bergeijk

Jeugd Beleidsplan TOS Bergeijk Jeugd Beleidsplan TOS Bergeijk 2014 2018 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 VOORWOORD... 3 DE TOEKOMST: VISIE EN DOELSTELLINGEN... 5 ANALYSE VAN STERKTES, ZWAKTES, KANSEN EN BEDREIGINGEN... 7 RECREATIEF

Nadere informatie

Inhoudsopgave Pagina

Inhoudsopgave Pagina NTFU JAARPLAN 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 2.1. Missie & visie 4 2.2. Zes pijlers en bijbehorende thema s 4 3. Marktpositie binnen de (wieler)sport vergroten 6 3.1. Wielersportevenementen

Nadere informatie

Geachte lezer, Wanneer er in dit document gesproken wordt over bedrijf, worden ook alle organisaties, bv`s en andere instellingen bedoeld.

Geachte lezer, Wanneer er in dit document gesproken wordt over bedrijf, worden ook alle organisaties, bv`s en andere instellingen bedoeld. SPONSORBROCHURE Geachte lezer, Graag willen we u middels deze brochure wijzen op de mogelijkheden tot samenwerking in de vorm van sportsponsoring. Dit kan voor uw bedrijf 1 en voor BC Ommoord voordelen

Nadere informatie

Hoevelaken, februari 2013. Beste Hockeyvrienden,

Hoevelaken, februari 2013. Beste Hockeyvrienden, Hoevelaken, februari 2013 Beste Hockeyvrienden, We staan alweer aan het begin van de tweede helft van het hockeyseizoen 2012 2013. De afgelopen weken is er volop in de zaal gehockeyd en -flink gehinderd

Nadere informatie

I. Waarom ODO Vraag en Antwoord?

I. Waarom ODO Vraag en Antwoord? I. Waarom ODO Vraag en Antwoord? Het is een gewoonte die we al lang bij ODO hebben: het bestuur biedt bij de start van het korfbalseizoen alle leden een uitgave met algemene informatie over onze vereniging

Nadere informatie

FC Utrecht: de perfecte ambiance en optimale exposure!

FC Utrecht: de perfecte ambiance en optimale exposure! FC Utrecht: de perfecte ambiance en optimale exposure! FC Utrecht: de perfecte ambiance en optimale exposure! De perfecte ambiance! e uitstraling van Stadion Galgenwaard is uniek en op Dwedstrijddagen

Nadere informatie

IN FORMATIE 2013-2014. -1- Algemeen

IN FORMATIE 2013-2014. -1- Algemeen IN FORMATIE 2013-2014 INLEIDING Deze folder geeft inzicht in de samenstelling en het functioneren van de in 1919 opgerichte IJsselmondse Voetbal Vereniging De Zwervers. IJVV De Zwervers is een zaterdagvereniging

Nadere informatie

Samen op weg naar 2008. Beleidsplan NBF 2004 2008

Samen op weg naar 2008. Beleidsplan NBF 2004 2008 Samen op weg naar 2008 Beleidsplan NBF 2004 2008 Nederlandse Bowling Federatie Schiedam, november 2003 2 Inhoud Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Samenvatting 4 Voorwoord 7 1. Ontwikkelingen 8 1.1 Inleiding

Nadere informatie

ALKMAARSCHE BOYS ADVIESRAPPORT 12/12/2010. Mathijs Horio Sportbureau Alkmaar 1 Ontwikkeling als poort naar de toekomst. Adviesrapport Alkmaarsche Boys

ALKMAARSCHE BOYS ADVIESRAPPORT 12/12/2010. Mathijs Horio Sportbureau Alkmaar 1 Ontwikkeling als poort naar de toekomst. Adviesrapport Alkmaarsche Boys Ontwikkeling als poort naar de toekomst Adviesrapport Alkmaarsche Boys 12/12/2010 ADVIESRAPPORT ALKMAARSCHE BOYS Studentennummer: 549370 Opdrachtgever: Alkmaarsche Boys Groep van: N. van Ginhoven Begeleider:

Nadere informatie

Beleidsplan Tennisclub Tegenbosch versie 2013.2 20 okt 2013

Beleidsplan Tennisclub Tegenbosch versie 2013.2 20 okt 2013 Beleidsplan Tennisclub Tegenbosch versie 2013.2 20 okt 2013 Inleiding 1. Doelstelling en visie Doelstelling vereniging: (zie Statuten) het doen beoefenen en bevorderen van de tennissport binnen het verband

Nadere informatie

Op weg naar een duurzame sportvereniging

Op weg naar een duurzame sportvereniging Op weg naar een duurzame sportvereniging 1 Inhoud Inleiding... 4 De fasen op een rij... 10 1. Dromen... 11 1.1 Het begint met een droom... 11 1.2 Mandaat van bestuur en leden... 12 1.3 Wijs verantwoordelijke(n)

Nadere informatie

Kernsportplan Hockey 2011-2016 Provincie Noord-Brabant

Kernsportplan Hockey 2011-2016 Provincie Noord-Brabant Kernsportplan Hockey 2011-2016 Provincie Noord-Brabant Auteur Sportservice Noord-Brabant, Olympisch Netwerk Brabant Datum April 2011 Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inleiding 5 1. Brabant Hockeyland 6 1.1

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Historiek

1. Inleiding. 2. Historiek JEUGDBELEIDSPLAN KONINKLIJKE DEURNE OB 2013-2018 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Historiek 3. Visie en missie 4. Structuur van de organisatie 4.1. Raad van bestuur 4.1.1. Samenstelling 4.1.2. Algemene

Nadere informatie

Jeugdsportmarketing. Een elftal goede voorbeelden. Een elftal goede voorbeelden

Jeugdsportmarketing. Een elftal goede voorbeelden. Een elftal goede voorbeelden Jeugdsportmarketing Een elftal goede voorbeelden Jeugdsportmarketing In deze uitgave van Meedoen Alle Jeugd door Sport vindt u een elftal aan voorbeelden hoe sportbonden marketing ingezet hebben om meer

Nadere informatie

Jeugdplan RKSV NEO. Je bent in beeld, als je bij NEO speelt! Jeugdplan RKSV NEO. Cluster Jeugd December 2014 Versie 3

Jeugdplan RKSV NEO. Je bent in beeld, als je bij NEO speelt! Jeugdplan RKSV NEO. Cluster Jeugd December 2014 Versie 3 Jeugdplan RKSV NEO Cluster Jeugd December 2014 Versie 3 Jeugdplan RKSV NEO Je bent in beeld, als je bij NEO speelt! Jeugdplan RKSV NEO Inhoudsopgave Jeugdplan RKSV NEO... 2 1. INLEIDING... 4 2. JEUGDBESTUUR...

Nadere informatie

Algemeen Jeugdbeleidsplan Voetbalvereniging s.v. TEC

Algemeen Jeugdbeleidsplan Voetbalvereniging s.v. TEC 1 Algemeen Jeugdbeleidsplan Voetbalvereniging s.v. TEC Opgesteld door: Wim de Bie, februari 2015 Voorwoord 2 Voor u ligt het nieuwe algemene jeugdbeleidsplan van de voetbalvereniging s.v. TEC. In dit plan

Nadere informatie

De Watervrienden, een sterk merk!

De Watervrienden, een sterk merk! Nederlandse Culturele Sportbond sectie zwemmen De Watervrienden, een sterk merk! Strategisch beleidsplan 2010-2013 van de sectie Zwemmen aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond De Watervrienden-Nederland

Nadere informatie