Avans Hogeschool Huisstijlwijzer voor digitale middelen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Avans Hogeschool Huisstijlwijzer voor digitale middelen"

Transcriptie

1 Avans Hogeschool Huisstijlwijzer voor digitale middelen Inleiding In deze Avans Hogeschool huisstijlwijzer voor digitale middelen vind je onze afspraken over hoe we communiceren via digitale middelen. Ook op beeldschermen geloven we in krachtige combinaties van headings en beelden. Aangevuld met minimale stijlelementen, die een krachtig onderscheid maken. Je vindt in deze huisstijlwijzer ook onze algemene richtlijnen voor digitaal gebruik. En leest welke verschillen er zijn met de richtlijnen voor drukwerk. Die verschillen hebben te maken met de eigenschappen van beeldschermen en drukwerk.

2 Algemene bepalingen HET LOGO Het logo van Avans Hogeschool staat vast. Je mag het niet logo niet aanpassen of slechts gedeeltelijk gebruiken. Het logo is altijd Avans-rood: HEX C6002A, of RGB 198/0/42. Grootte De grootte van het logo is afhankelijk van het online middel. De minimale breedte van het logo op beeldschermen altijd 163 pixels. Dat is nodig voor de leesbaarheid. Op hi-ppi beeldschermen is het logo relatief zoveel groter. Voorbeeldgrootten per digitaal middel zullen we nog toevoegen aan deze huisstijlwijzer voor digitale middelen. Plaatsing Het logo staat altijd rechts boven, gekoppeld aan de rode balk bovenin. Het logo heeft altijd een witte achtergrond. Of staat in een foto. Die foto mag op de plaats van het logo geen storende achtergrond vormen. Let daar ook op bij wisselende achtergrondfoto s, bijvoorbeeld een beeldcarrousel. Het logo staat bij digitale uitingen alleen bovenaan. Nooit onderaan in bijvoorbeeld een footer.

3 KLEURGEBRUIK De hoofdkleuren voor digitale middelen van Avans Hogeschool zijn Avans-rood en wit. Je mag online twee andere kleuren gebruiken. Avans rood HEX C6002A / RGB 198/0/42 Donkergrijs HEX / RGB 24/23/18 Blauw HEX 00ACEB / RGB 0/172/235 Voor vlakverwerking gebruik je donker grijs of Avans-rood. Blauw gebruik je alleen voor interactieve elementen, zoals buttons en textlinks. Wit moet in alle uitingen de boventoon blijven voeren. Zo blijven webpagina s fris- en helder.

4 LETTERTYPE Onlinegebruik je de twee lettertypen die we ook gebruiken in offline middelen: Frutiger en Verdana. Voor corpsgroottes vanaf 16px of 1em kies je altijd Frutiger. Voor kleinere corpsgrootte gebruik je Verdana. Verkrijgbaarheid Verdana staat standaard geïnstalleerd op Windows en OS X systemen. Frutiger niet, die moet de ontwerper dus aanschaffen voor gebruik in ontwerpsoftware. De eindgebruiker kan Verdana zonder problemen weergeven. Dat geldt niet voor Frutiger. Daarom moet worden Frutiger op bijvoorbeeld de website worden ge-embed. Avans Hogeschool heeft voor internettoepassingen een abonnement op fonts.com. Je kunt van waaruit Frutiger embedden. Standaardbepalingen We gebruiken nooit cursief. Digitaal gebruik je alleen Frutiger 65 Bold en 75 Black. Lettertypen pas je online nooit toe in foto s of afbeeldingen, maar altijd in de tekst. Dat maakt termen vindbaar voor zoekmachines. Gebruik liever geen headings die helemaal in hoofdletters zijn geschreven. Dat maakt de headings slechter leesbaar. Hoofdletters mogen wel bij korte headings op bijvoorbeeld foto s.

5 DROPSHADOW EN COPYBOX Om headings en teksten los te maken van een foto achtergrond gebruik je een harde dropshadow. Deze is tot 32px of 2em 1 pixel breed en donkergrijs op 270, dus recht onder de letter. Vanaf 32px of 1em is hij 2 pixels breed. De schaduw is nooit diffuus en nooit geheel of gedeeltelijk transparant. Let op: deze toepassing mag je alleen gebruiken bij kleine afbeeldingen.

6 COPYBOX Bij grote afbeeldingen gebruik je de copybox. Deze mag maximaal 30% van het totaaloppervlak van de achtergrond in beslag nemen. De copybox is altijd rechthoekig en donker grijs. Het heeft een opacity van 80%, zodat de achtergrond er nog enigszins doorheen kan komen. De tekst is wit en vormt een link. Je kunt de tekst aanvullen met een button, rechts onderin de copybox.

7 INTERACTIEVE ELEMENTEN Interactieve elementen laten we doelbewust afwijken van de rest van de huisstijl. Zoals buttons en tekstlinks. Dat doen we om de mogelijkheid tot actie te onderstrepen. We gebruiken tekstlinks en verschillende varianten buttons: Buttons Buttons zijn altijd rechthoekig. Ze hebben geen afgeronde hoeken en groeien in principe mee met de grootte van de inhoud; de tekst. Rondom de button geldt een minimale padding van 10 pixels bij tekstgrootten tot 16px of 1em en daarboven 15px. Je moet altijd minimaal 10% padding hanteren. Level 1 button Over het algemeen zijn buttons rood met een lineair verloop van boven naar beneden. Boven is kleur HEX DE1F4F / RGB 222/31/79, beneden is de kleur Avans rood. Bij rollover draait het verloop 180 om. De tekst is altijd wit. Level 2 button Voor belangrijke call-to-actions gebruik je de blauwe button. Bijvoorbeeld voor buttons als aanmelden of inschrijven. Ook deze hebben een lineair verloop. Boven lichtblauw HEX 1FC5FC / RGB 31/197/252, beneden blauw: HEX 00ACEB / RGB 0/172/235. Bij rollover draait het verloop 180 om. De tekst is altijd wit. Level 3 button De level 3 button gebruik je op plekken waar veel buttons voorkomen die eenzelfde soort resultaat oproepen. Een voorbeeld is de opleidingkiezer op de homepage van avans.nl. Dat is een minder aanwezige, zwarte variant van de button. Ook deze variant heeft een lineair verloop. Boven grijs HEX / RGB 102/102/102, beneden donkergrijs: HEX / RGB 24/23/18. Bij rollover draait het verloop 180 om. De tekst is altijd wit.

8 Tekstlinks Tekstlinks zijn altijd blauw, zonder underline. Bij rollover verschijnt wel de underline, in dezelfde tint blauw. Eenmaal bezochte links krijgen een paarse kleur: HEX 6C25B1 / RGB 108/37/177. Interactieve elementen Andere interactieve elementenstel je samen uit een kleurencombinatie van donker-grijs en blauw. Zoals sliders, dropdowns, radiobuttons of checkboxes. Enkele voorbeelden.

9 VLAKGEBRUIK Online mag je volvlakken gebruiken als kader. Dat mag alleen in Avans rood en donkergrijs. Er zijn beperkte mogelijkheden voor typografie binnen deze vakken. Frutiger 65 Bold gebruik je alleen boven 24px of 1,5em. Je gebruikt Frutiger altijd met witte letters, dat vergroot de leesbaarheid. Verdana gebruik je alleen vanaf 14px / 0,875em. Je gebruikt Verdana alleen bold en in witte of eventueel lichtgrijze letters: HEX CCCCCC / RGB 204/204/204. Op Avans rood kies je voor Verdana altijd wit.

10 FOTOGRAFIE Het gebruik van foto s binnen een digitale omgeving verschilt per middel. In het algemeen heeft het de voorkeur om fotografie groot in te zetten, met headings geplaatst binnen de foto. Klein gebruik van fotografie raden we af, tenzij hier functionele redenen voor zijn.

11 Websites GRID & SCHAALBAARHEID Alle websites voor Avans Hogeschool moeten in ieder geval adaptief zijn voor desktop browsers en tablets. De website moet minimaal op een breedte van 764 pixels weergegeven kunnen worden, zonder dat de browser zelf hoeft in te zoomen. Avans Hogeschool gebruikt hiervoor deze drie 4- koloms, schaalbare grids: Browservensters van 1128 pixels en breder: 26px 250px 26px 250px 26px 250px 26px 250px 26px Browservensters tussen 970 pixels en 1128 pixels breed: 26px 210px 26px 210px 26px 210px 26px 210px 26px Browservensters tussen 764 pixels en 970 pixels breed: 26px 160px 24px 160px 24px 160px 24px 160px 26px Bij voorkeur lopen de drie grids vloeiend in elkaar over. De gutter van 26 pixels komt overeen met de breedte van de a van het Avans logo. De middelste 3 gutters - de smalle tussenkolommen - zijn bij het kleinste grid iets kleiner dan bij de andere grids: 24px t.o.v. 26px. Bij het kleinste grid is het vrijwel onvermijdelijk om ook de fontgroottes aan te passen en content anders in te delen. Hieronder zie je een voorbeeld voor de schaalbaarheid hiervan.

12 26px 250px 26px 250px 26px 250px 26px 250px 26px

13 26px 210px 26px 210px 26px 210px 26px 210px 26px

14 26px 160px 24px 160px 24px 160px 24px 160px 26px

15 NAVIGATIE De navigatie op Avans websites heeft drie onderdelen: hoofdnavigatie, subnavigatie en secundaire navigatie. Hoofdnavigatie De hoofdnavigatie staat altijd horizontaal, bovenin de website. De rode balk biedt plaats voor het eerste navigatieniveau. De ruimte links naast het Avans logo biedt ruimte voor een tweede niveau. Vanuit hier mag je eventueel ook een submenu als dropdown tonen. Dat is een derde niveau. Subnavigatie Diezelfde subnavigatie gebruik je op de pagina s die binnen het 1e of 2e niveau vallen. Aan de linkerkant van de pagina. Vanuit hier kan je zelfs een vierde niveau toepassen: sub-sub. Als er geen derde niveau is, dan kun je de ruimte van het submenu gebruiken voor de items in het eventuele tweede niveau van de navigatie. Let op: het tweede niveau staat dan nooit bovenin de website. Secundaire navigatie Secundaire, vaste navigatie mag op twee plekken staan. Boven de rode balk, rechts uitgelijnd op de pagina. Of onderaan in de footer van de pagina. Op alle websites van Avans, behalve op avans.nl zelf, is het verplicht om als meest rechtse item in de witte balk bovenaan de pagina een link naar avans.nl te plaatsen. Iconen die verwijzen naar specifieke social media accounts mogen niet in de header van de pagina staan, alleen in de footer.

16 LANDINGSPAGE In bijzondere gevallen kan het raadzaam zijn om je visueel aantrekkelijk landingspage te laten aansluiten op een campagne. Bijvoorbeeld voor promotionele acties van Avans Hogeschool. Op de landingspagina mag je bij een korte titel kapitale letters gebruiken. Je gebruikt Frutiger 75 Black font.

17 Websites (mobile) SCHAALBAARHEID Maak je een mobiele versie van een Avans website, dan moet je rekening houden met een behoorlijke schaalbaarheid. En ook met een herindeling van content ten opzichte van de desktop of tablet versies van de website. De inhoud van de mobiele website mag beslist niet afwijken van de desktop of tablet website. Omdat ook mobiele devices van elkaar verschillen qua resolutie, moeten mobiele websites zich aanpassen op die resolutie. Hieronder zie je een voorbeeld van de homepage van avans.nl die voor wat betreft resolutie vertaald is naar iphone liggend en iphone staand.

18 NAVIGATIE Navigatie op touchscreens werkt anders dan navigatie met een muis. Op mobiele Avans websites wordt het complete menu bovenaan ontsloten door een menu knop. Als je die indrukt schuift de website naar beneden en ontstaat in de rode balk ruimte voor het menu. Hoofdnavigatie De indeling van het hoofdmenu is vergelijkbaar met die van desktop websites. De niveau 1 navigatie items staan in het eerste scherm. Na een druk verschijnen de eventuele niveau 2 items. Let op: omdat touch geen rollover kent, is er een verschil qua functionaliteit ten opzichte van bediening met de muis. Bij de desktop website is het 1 e niveau item ook een pagina. Bij touch zorgt het drukken op dit niveau 1 item voor een overzicht van niveau 2 items. Daarom moet je op dit tweede niveau nog een verwijzing maken naar de hoofdpagina van het eerste niveau. Dat kan heel eenvoudig door een menu item toe te voegen bovenaan de lijst. Vanaf het 2e niveau verschijnt boven het menu een knop om een niveau terug te gaan. Het menu kan tot maximaal drie niveaus diep gaan. Op de desktop site staat dat gelijk aan de items in de dropdown. Subnavigatie Subitems zet je altijd onderaan de pagina s in de vorm van een lijst. Dit gebeurt boven de footer. Secundaire navigatie Onder de footer is plaats voor secundaire navigatie items.

19 Mobile apps LOGOGEBRUIK & APP ICON Bij mobiele applicaties heb je te maken met een beperkt schermformaat. Het logo weergeven op elk screen is niet praktisch of relevant. Daarom hoeft het logo in mobiele applicaties alleen op het startscherm of splashscreen te staan.

20 APP ICON Voor een goede branding van het merk Avans moet je consistent zijn in kleur en stijl. Alleen het logo gebruiken is niet genoeg, zeker op plekken waar herhaling kan voorkomen. App icons moeten met name de inhoud en de functionaliteit van de app weergeven. Ook de naam van de app richt zich op de functionaliteit. App icons worden bijgestaan door het logo. Het logo mag nooit direct als app icons worden gebruikt. In de tabel zie je wanneer wel en niet. Platform Logo Size (pixels) Android ldpi No 36x36 Rooster Android mdpi No 48x48 Android hdpi Yes 72x72 Android xhdpi Yes 512x512 Google Play Yes 512x512 iphone 3 No 57x57 ipad 1 and 2 Yes 72x72 ipad 3 and 4 Yes 144x144 iphone 4 and 5 Yes 114x114 App Store Yes 1024x1024

21 LAYOUT & MARGE De marge die we hebben afgesproken voor de letter a in het logo geldt ook voor mobiele applicaties. Hieronder enkele voorbeelden van lay-outs.

22 Narrowcasting Avans maakt gebruik van narrowcasting schermen. Die hangen in de eigen gebouwen en kunnen ook gebruikt worden op beurzen. Hieronder volgen de richtlijnen voor statische schermen met informatie. OPBOUW Dit zijn de standaarden voor de opbouw van de narrowcastingschermen: 1. Rode balk en logo staan altijd op dezelfde plaats. 2. Het voorgaande scherm gaat in 1 seconde over naar wit. 3. Daarna bouwt het nieuwe scherm zich op. Eerst de fotografie en daarna de tekst of de tekstvlakken. TYPOGRAFIE Tekstgebruik De titel moet op het scherm altijd goed leesbaar zijn. Ook de lopende tekst moet je vrij groot weergeven om leesbaar te blijven. Lettertype We gebruiken Frutiger 75 Black voor de titels en Frutiger 55 Roman voor de teksten. Frutiger 75 Black gebruik je alleen in kapitaal. De regelafstanden vind je in de standaard tabel uit de huisstijlwijzer.

23 STANDAARD VISUELE BEPALINGEN Rode balk & logo Op alle schermen verschijnt de combinatie van rode balk en logo. Deze verdwijnt nooit uit beeld. Ook niet bij een verversing naar een nieuwe slide. Bij Full HD (1920x1080) Uitgaande van een full-hd resolutie is de rode balk 40 pixels hoog. Het logo is standaard 400 pixels breed en staat rechts bovenaan. Met inachtneming van de minimale afstand tot de rand van het scherm en de rode balk. De letter a van het logo heeft daarbij de juiste afmeting. Het internationale logo meet in dit geval 307 pixels breed. Bij 900x1440 (staand) De rode balk is 30 pixels hoog. Het logo is 300 pixels breed. Marge De ruimte waarbinnen titels en vlakken moeten komen wordt ook bepaald door het formaat van de letter a uit het Avans Hogeschool logo.

24 STANDAARD SCHERMEN Type 1 Scherm type 1 gebruik je als het om een korte melding gaat. Je gebruikt een grote foto die de achtergrond vult. De titel komt in de rode balk en heeft bij liggende oriëntatie maximaal 1 regel, bij staand 2. De ondertitel in maximaal twee regels bij liggende oriëntatie en 3 bij staande in de witte balk. Je mag een QR code gebruiken, maar alleen met een URL. Bij Full HD (1920x1080) o Voor de witte titel kies je Frutiger 75 Black, 72 pixels. o Voor de ondertitel kies je Frutiger 55 Roman, 48 pixels. Bij 900x1440 (staand) o Voor de witte titel kies je Frutiger 75 Black, 64 pixels. o Voor de ondertitel kies je Frutiger 55 Roman, 40 pixels.

25 Type 2 Is de tekst wat langer, dan gebruik je scherm type 2. Bijvoorbeeld bij een nieuwsbericht of een belangrijke aankondiging. Zie de voorbeelden hieronder. Bij Full HD (1920x1080) De afbeelding rechts heeft een breedte van 530 pixels en moet verticaal altijd vullend zijn. o De titel van het bericht is Frutiger 75 Black, 128 pixels. o De rode ondertitel is Frutiger 75 Black, 64 pixels. o De lopende tekst is Frutiger 55 Roman, 64 pixels. Bij 900x1440 (staand) De afbeelding boven heeft een hoogte van 690 pixels en moet horizontaal altijd vullend zijn. o De titel van het bericht is Frutiger 75 Black, 64 pixels. o De rode ondertitel is Frutiger 75 Black, 40 pixels. o De lopende tekst is Frutiger 55 Roman, 40 pixels.

26

27 Films Er zijn ook richtlijnen voor films die gemaakt zijn in opdracht van Avans Hogeschool. Bijvoorbeeld voor promotie of inspiratie. OPBOUW Deze standaarden gelden voor de opbouw van films: Een film start altijd met sfeerbeeld. Na enkele seconden komt de rode balk, het logo, de titel en eventueel een subtitel in beeld. Ondertussen blijft op de achtergrond het sfeerbeeld doorspelen. Ook het einde van een film bevat sfeerbeeld. Aan de rechterkant schuift een witte kolom over het beeld. Daarin is ruimte voor de aftiteling of een wervende tekst. TYPOGRAFIE Tekstgebruik De hoeveelheid tekst gebruikt in beeld moet beperkt blijven tot korte titels en statements. De redactie kan de teksten inkorten. Stukken tekst komen nooit in beeld in Avans films. Lettertype Je gebruikt lettertype Frutiger 75 Black, alleen in kapitaal. De regelafstanden vind je in de standaard tabel uit de huisstijlwijzer. Grote titels zet je bij een full-hd resolutie op 200 pixels grootte, subkoppen op 72 pixels. Een derde gebruikt formaat is 48 pixels. Bij de aftiteling neem je 32 pixels.

28 STANDAARD VISUELE BEPALINGEN Rode balk & logo Bij het intro- en eindscherm gebruik je de combinatie van rode balk en logo. Uitgaande van een full-hd resolutie is de rode balk 40 pixels hoog. Het logo is standaard 400 pixels breed en staat rechts bovenaan. Je houdt ook rekening met de minimale afstand tot de rand van het scherm en de rode balk. De letter a van het logo heeft de juiste afmeting. Het internationale logo is 307 pixels. Marge De ruimte waarbinnen je titels zet wordt ook bepaald door het formaat van de letter a uit het Avans Hogeschool logo.

29 STANDAARD SCHERMEN Introscherm Het introscherm heeft altijd de rode balk, het logo en de titel van de film. Eventueel kan er ook een ondertitel bij. Als door het beeld op de achtergrond de teksten moeilijk leesbaar zijn, dan mag je een gradient gebruiken. Vanaf het midden van het beeld tot beneden. Met een verloop van transparant naar zwart.

30

31 Intro alternatief Is er geen sfeerbeeld beschikbaar als achtergrondbeeld bij het introscherm, dan mag je kiezen voor een witte achtergrond. Zie hieronder een voorbeeld, dat ook laat zien hoe je langere titels kunt plaatsen.

32 Titel Persoonlijke titels, zoals voor- en achternamen of iemands titel of functienaam, zet je in een balk onderin beeld. Die is samengesteld uit twee delen. Het zwarte deel bestrijkt de gehele breedte van het beeld en is op full-hd resolutie 160 pixels hoog. Het rode deel is 100 pixels hoog en steekt 20 pixels boven de zwarte balk uit. De lengte van de rode balk pas je aan aan de lengte van de inhoud. In de zwarte balk is direct onder de rode balk ruimte voor een ondertitel.

33 Tussentitel Sommige films hebben tussentitels. Die mogen in beeld staan, met gebruik van de verplichte marge. Tussentitels zijn altijd links uitgelijnd, eventueel met een chapeau.

34 Eindscherm of aftiteling Het eindscherm bevat altijd de rode balk, het logo en een witte balk van 530 pixels breed aan de rechterkant van het beeld. Op de achtergrond draait een afsluitend sfeerbeeld. De witte balk is te gebruiken voor aftiteling. Of voor promotionele doelen, bijvoorbeeld het noemen van een URL.

35 Nieuwsbrief LAY-OUT In nieuwsbrieven is het niet mogelijk om Frutiger te gebruiken in de lopende tekst. Je moet dus Verdana gebruiken in de teksten en koppen. Er zijn twee varianten van de nieuwsbrief, met één item of meerdere items.

36 Bannering LOGO De banner heeft een beperkt formaat. Daarom is het niet verplicht om het logo op elke slide te laten zien. Het logo moet wel op de laatste slide staan. De rode balk is wel op elke slide verplicht. AFKADERING Avans Hogeschool heeft als basis veel wit in de huisstijl. Omdat banners vaak op witte achtergronden worden geplaatst, is het verplicht om een afkadering te maken. Gebruik hiervoor bij slides met een witte achtergrond een 1 pixel lijn, licht grijs: HEX CCCCCC / RGB 204/204/204 aan de randen van de banner waar de banner wit is. In het voorbeeld hieronder zie je dat er geen lijn hoeft te lopen bij de rode balk. TYPOGRAFIE Banners vormen korte uitingen en hebben dus korte teksten. Daarom gebruik je in banners Frutiger 75 Black in kapitalen. ANIMATIE Transitie-animaties moeten snel en simpel verlopen. Denk aan snelle bewegingen met korte ease-in & -outs. Gebruik je foto s op de achtergrond, dan wordt eerst de foto ingeanimeerd (snelle fade-in), daarna komt de tekst er overheen. Bij het uitanimeren hiervan gebeurt dat andersom: eerst de tekst en dan de foto.

37

Titelpagina Styleguide Jij&Overijssel

Titelpagina Styleguide Jij&Overijssel Huisstijlrichtlijnen Digitaal Titelpagina Styleguide Jij&Overijssel Inhoudopgave Onderwerp Pagina 1 Responsive design 3 2 Tone of voice 4 3 Kleurgebruik 5 4 Typografie 6 5 Formulieren 8 6 Pictogrammen

Nadere informatie

styleguide Albert Slow Styleguide

styleguide Albert Slow Styleguide styleguide 1 Inleiding Albert Heijn wilde voor de ipad app Albert Slow een ontwerp dat echt aansprekend en wervend is zonder dat gebruiksvriendelijkheid en informatie voorziening in het gedrang zou komen.

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

R E S P O N S I V E Documentatie 1

R E S P O N S I V E Documentatie 1 R E S P O N S I V E Documentatie 1 Inleiding Theme Delta Responsive: speciaal ontwikkeld voor uw lifestyle webshop! Het Delta Responsive Theme is speciaal ontwikkeld voor lifestyle webshops. Een strakke

Nadere informatie

edenspiekermann_ hva Stijlgids HvA responsive website

edenspiekermann_ hva Stijlgids HvA responsive website edenspiekermann_ hva Stijlgids HvA responsive website April 2014 Versie 1.0 HvA, Stijlgids responsive website - Februari 2014 - Versie 1.0 2 Inhoud Introductie 3 Concept webstijl 4 3-koloms grid homepage

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Web. TU Delft. Huisstijlrichtlijnen

Web. TU Delft. Huisstijlrichtlijnen TU Delft Web TU Delft Huisstijlrichtlijnen Index 1 Broodtekst 2 Titels 3 Template homepage 4 Template vervolgpagina s 5 Hoofdmenu 6 Submenu 7 Headers 8 Tabblad 9 Tabblad varianten 10 Tabblad nieuws / agenda

Nadere informatie

V.V. WILHELMUS HUISSTIJLHANDBOEK. Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1.

V.V. WILHELMUS HUISSTIJLHANDBOEK. Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1. HUISSTIJLHANDBOEK V.V. WILHELMUS Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1.00 1 / 10 Inhoudsopgave Grid 3 Typografie 4 Kleurgebruik

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Huisstijlhandboek Droomstad 05-06-2014 Versie 1.0 2

Inhoudsopgave. Huisstijlhandboek Droomstad 05-06-2014 Versie 1.0 2 Huisstijldocument Inhoudsopgave 1. Logo 3 1.1 Beeld 3 1.2 Naam 4 1.3 Toevoeging stadsnaam 5 1.4 Plaatsing 6 1.5 Achtergrond 7 2. Kleur 8 2.1 Logo 8 2.2 Website 9 3. Typografie 10 4. Knoppen 11 5. Waardering

Nadere informatie

INHOUD. Introductie 3 Kleurenpalet 4 Typografie 5 Grid 6 Marges 7 Intro 8 Naam en functie 10 Bullet points 11 Titelpagina 12 Ondertiteling 13 Outro 14

INHOUD. Introductie 3 Kleurenpalet 4 Typografie 5 Grid 6 Marges 7 Intro 8 Naam en functie 10 Bullet points 11 Titelpagina 12 Ondertiteling 13 Outro 14 STIJLGIDS HVA-VIDEO HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM RICHTLIJNEN HVA-VIDEO VERSIE 1.0 2 INHOUD Introductie 3 Kleurenpalet 4 Typografie 5 Grid 6 Marges 7 Intro 8 Naam en functie 10 Bullet points 11 Titelpagina

Nadere informatie

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek richtlijnen webstijl version 1.1 Fabrique Merken, Design en Interactie 12.12.2011 1 Fabrique Merken, Design en Interactie Inhoud 3 Introductie Algemeen

Nadere informatie

Documentatie. Jun 2016 THEME CREATED BY

Documentatie. Jun 2016 THEME CREATED BY Documentatie Jun 2016 THEME CREATED BY Inleiding Theme Delta Responsive: speciaal ontwikkeld voor uw lifestyle webshop! Het Delta Responsive Theme is speciaal ontwikkeld voor lifestyle webshops. Een strakke

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2 Huisstijl Inhoudsopgave Inleiding Logo Logo gebruik Logo misbruik Logo app Kleuren Typografie Grid Beeld gebruik Beeld misbruik Beeld toepassing Buttons & iconen 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Pagina 2 Inleiding

Nadere informatie

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden.

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar Theme Store in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden. Inhoud: 1. Installatie 2. FAQ 3. Thema instellingen 4. Meer hulp nodig? 1.Installatie: Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion.

U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion. Documentatie 1 Inleiding U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion. Het Fusion theme is een conversie verhogend Full Responsive webshop theme

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE 1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE Het is een misvatting om te denken dat een webshop die ontwikkeld is als desktopsite, ook goed werkt voor mobiele gebruikers. Integendeel, je moet de website optimaliseren

Nadere informatie

HANDLEIDING E-NEWSLETTER

HANDLEIDING E-NEWSLETTER HANDLEIDING E-NEWSLETTER Werking van de vernieuwde E-newsletter document inhoud: Dit document beschrijft de veranderingen en werking van het vernieuwde E-newsletter systeem versie 1.0.1 DENK INTERNET SOLUTIONS

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Milo. Stijlgids 2016

Milo. Stijlgids 2016 Milo Stijlgids 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Artiest en essentie branding 4 Logo 5 Stijl 6 Kleurgebruik 7 Typografie 9 Grid en layout 11 Visuals 12 2 Inleiding In deze visuele stijlgids worden de gemaakte

Nadere informatie

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd:

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd: Huisstijlhandboek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie & organisatiebeschrijving... 4 Logo, pay-off & pictogrammen... 5 Logo & kleurgebruik... 6 Typografie... 8 Briefpapier... 9 Persbericht... 10 Powerpoint

Nadere informatie

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Windows Phone 1. Controleer of uw Windows Phone toestel verbonden is met het internet. Indien dit niet het geval is dient u uw mobiele internetverbinding

Nadere informatie

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES WHITEPAPER RESPONSIVE WEBSITES Wat is een Responsive website? Voordelen van een Responsive website? Hoe start je met een Responsive website? INTRODUCTIE Met het downloaden van deze whitepaper kunnen we

Nadere informatie

Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0

Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0 Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0 Inhoud 1. Algemeen 2. Structuur beheeromgeving 2a Posities 2b Inhoud 2c Extra 3. Hoe werkt de WYSIWYG-editor? 3a Wijzigen van teksten 3b Nieuwsberichten plaatsen 3c

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Deze handleiding is opgesplitst in twee delen. Deel 1: Hoe gebruik je het Smart2VR CMS? Deel 2: Hoe gebruik je de Virtual Reality app? Deel 1:

Nadere informatie

Nu maak je een template en exporteert hem later naar de gewenste omgeving.

Nu maak je een template en exporteert hem later naar de gewenste omgeving. Gebruik Artisteer Start Artisteer 4 start enigszins anders dan de vorige versies. Vroeger moest je eerst kiezen voor welke omgeving je een template zou maken. Nu maak je een template en exporteert hem

Nadere informatie

Guideline document. Beeldgebruik bij homepage/ startscherm digitale diensten van Rabobank. Document voor Rabobank Nederland

Guideline document. Beeldgebruik bij homepage/ startscherm digitale diensten van Rabobank. Document voor Rabobank Nederland Guideline document Beeldgebruik bij homepage/ startscherm digitale diensten van Rabobank Document voor Rabobank Nederland Bas van Agten, Jonathan Marchal Thijs Blaas Intro Dit guideline-document is geschreven

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie Huisstijlhandboek Kunststichting Firma Van Drie Martine den Boer Definitief 1 april 2013 Huisstijlhandboek Firma Van Drie definitief d.d. 1-4-2013 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Logo 4 1.1. Varianten 4

Nadere informatie

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt sendt Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt MailExpert BV Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 316062 E info@mailexpert.nl W mailexpert.nl Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl

Nadere informatie

Toelichting release notes. 23 oktober 2014

Toelichting release notes. 23 oktober 2014 Toelichting release notes 23 oktober 2014 2 Toelichting release notes 23 oktober 2014 Inleiding release notes Deze week ontvangen jullie de release notes waarin onder meer twee nieuwe Paddlets, verschillende

Nadere informatie

Hijsstijl Richtlijnen 2013. C ontrol

Hijsstijl Richtlijnen 2013. C ontrol Hijsstijl Richtlijnen 2013 Inleiding Wie zijn wij? Control is een commerciele zender die de focus legt op de gebruiker. Onze doelgroep is dan ook geen passieve kijker meer. De zender speelt in op de trend

Nadere informatie

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO Visual design Naam: Rob Dekker Studentnummer: 11020067 Vak: MMIO Datum: 02-03-2016 Wireframes desktop Maak visual designs van een homepage en product pagina van een sportmerk. Werk deze uit voor gebruik

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een call to action button? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Introductie Het wordt regelmatig geroepen. Je hebt call to action buttons nodig op je

Nadere informatie

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE BRAND MANUAL 1. Het nieuwe logo & de baseline...22 2. Kleurgebruik...3 3. Typografie...45 4. Minimumafmetingen...5 6 5. Grafische elementen...56 6. Plaatsing...67 7. Don ts...78 8. Papierkeuze...7 8 1

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Verslag. Pencil, Photoshop, Indesign. Studentnummer: Multimedia- en Interactieontwerp

Verslag. Pencil, Photoshop, Indesign. Studentnummer: Multimedia- en Interactieontwerp Verslag Pencil, Photoshop, Indesign Naam: Kennet Botan Studentnummer: 11058900 Vak: Multimedia- en Interactieontwerp Docent: Marije ten Brink Datum: 08-02-2016 INLEIDING Voor het vak MMIO moest er een

Nadere informatie

Inhoud. Installatie. Functies

Inhoud. Installatie. Functies Inhoud Installatie Functies Instellingen Achtergrond Blokken, knoppen Korting Footer Header, left column Main navigation Modules Price categories, Producten Text Contact 3 4 5 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Documentatie. Jun 2016 THEME CREATED BY

Documentatie. Jun 2016 THEME CREATED BY Documentatie Jun 2016 THEME CREATED BY Inleiding U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion. Het Fusion theme is een conversie verhogend Full

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl

Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl 2016 1 Inhoud 03 Introductie Logo 04 Logo en variant 05 Gebruik van het logo 06 Logo in kleur, wit of zwart Kleuren 07 Kleurwaarden 08 Tinten Typografie 09 Lettertype

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Huisstijlhandboek digitaal van de Bibliotheek. Versie 0.8

Huisstijlhandboek digitaal van de Bibliotheek. Versie 0.8 Huisstijlhandboek digitaal van de Bibliotheek Versie 0.8 Inhoudsopgave Inleiding 3 Verklarende woordenlijst 4 Basis elementen 5 1. Logo 6 1.1 Beeld 6 1.2 Naam 7 1.3 Toevoeging vestigingsnaam 8 1.4 Grootte

Nadere informatie

Inhoud. Installatie. Functies Custom & fixed Index Collectie Product. Instellingen Costum & fixed Collectie & product Collectieheaders aanpassen

Inhoud. Installatie. Functies Custom & fixed Index Collectie Product. Instellingen Costum & fixed Collectie & product Collectieheaders aanpassen Inhoud Installatie Functies Custom & fixed Index Collectie Product Instellingen Costum & fixed Collectie & product Collectieheaders aanpassen Contact 3 4 5 5 6 6 12 14 16 2 Installatie Installatie Als

Nadere informatie

WEBSITE USABILITY. white-paper

WEBSITE USABILITY. white-paper WEBSITE USABILITY white-paper Alle rechten voorbehouden Het is niet toegestaan deze white-paper aan derden te verstrekken of te verkopen. Het is niet toegestaan de inhoud van deze white-paper elders te

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Er zijn veel manieren waarop je een site kunt analyseren. We beperken ons hier tot de homepage. In deze opdracht gaan we 2 manieren toepassen:

Er zijn veel manieren waarop je een site kunt analyseren. We beperken ons hier tot de homepage. In deze opdracht gaan we 2 manieren toepassen: 1 Site-analyse Er zijn veel manieren waarop je een site kunt analyseren. We beperken ons hier tot de homepage. In deze opdracht gaan we 2 manieren toepassen: 1 Analyse van de paginastructuur 2 Analyse

Nadere informatie

Screen Design. Inge van Dam 0880974 CMD2E Screen Design Product page. Inge van Dam 0880974 CMD2E

Screen Design. Inge van Dam 0880974 CMD2E Screen Design Product page. Inge van Dam 0880974 CMD2E 1 Screen Design Inge van Dam 0880974 CMD2E Screen Design Product page 2 Visuele merk en Concurrentie analyse Welke bank heb ik geanalyseerd? Ik heb de ING bank toegewezen gekregen. Ik maak zelf geen gebruik

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Klachten over onze dienstverlening?

Klachten over onze dienstverlening? Klachten over onze dienstverlening? Charter voor het gebruik van het klachtenmanagement -logo Gids voor de federale overheid Inhoud 1. Het logo 1.1. Opbouw 1.2. Grootte 1.3. Talen 1.4. Kleuren 1.5. Versies

Nadere informatie

Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche

Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche A. Inleiding De applicatie van de politiezone Het Houtsche richt zich specifiek tot de inwoners van Beernem, Oostkamp en Zedelgem.

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) Internet Control Station Kijk regelmatig op www.klikaanklikuit.nl voor updates Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) ICS-1000 Het grootste gemak in draadloos schakelen. Eenvoudig uit te breiden

Nadere informatie

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1 Huisstijl handboek oktober 2015 V1.1 Inhoudsopgave Inleiding 1. De basis... 3 1.1 Logo... 5 1.2 Alternatief logo... 6 1.3 Kleurgebruik logo... 7 1.4 Wall of shame logo... 10 1.5 Beeldmerk... 11 1.6 Wall

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen

Leerlingdossier & handelingsplannen FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

AFMETINGEN VAN FOTO S

AFMETINGEN VAN FOTO S AFMETINGEN VAN FOTO S Hieronder worden per template de relevante afmetingen genoemd, indien mogelijk ook met een aantal gerelateerde tips. De volgende website-templates worden onderscheiden: 1. Website-design

Nadere informatie

Whitepaper. E-mail design best practices

Whitepaper. E-mail design best practices Whitepaper E-mail design best practices 14 tips voor het design van je e-mail Versterk de boodschap van je uiting Best practices voor je e-mail design Het design speelt een grote rol in de eerste indruk

Nadere informatie

CliniClowns Logo. BASISRICHTLIJN / VERSIE 1.0 April 2015

CliniClowns Logo. BASISRICHTLIJN / VERSIE 1.0 April 2015 CliniClowns Logo BASISRICHTLIJN / VERSIE 1.0 April 2015 PAGINA 01 Logo beeldmerk woordmerk Het logo is het belangrijkste element in de merkstijl van CliniClowns. Er zijn versies van het logo voor verschillende

Nadere informatie

CMD brand guide. Versie 1.0 oktober 2014

CMD brand guide. Versie 1.0 oktober 2014 CMD brand guide Versie 1.0 oktober 2014 Inhoud 5 Uitgangpunten 7 Iconen 10 Totems 13 Typografie 16 Kleurgebruik 20 Fotografie 23 Uitingen 27 Powerpoint 29 Online 33 Beeldbank 35 Combinatie met HvA huisstijl

Nadere informatie

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties Aanleverspecificaties Magazine, banner of online folder Campagne boodschap tussen de meest populaire content op onze websiste en app Klikbare folder Deeplinks naar aanbiedingen op je website In app banner

Nadere informatie

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog.

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Hand-out WORDPRESS Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig CMS waarmee complete websites worden gebouwd,

Nadere informatie

Website settings. Elke. Britt. Jeremy. Tom. Charlotte. Ilse. Bart. Joeri. Kevin. Jurgen. Klantnaam. Contactpersoon. Projectleider.

Website settings. Elke. Britt. Jeremy. Tom. Charlotte. Ilse. Bart. Joeri. Kevin. Jurgen. Klantnaam. Contactpersoon. Projectleider. Klantnaam Contactpersoon Projectleider Elke Tom Britt Jeremy Programmeur Bart Joeri Ilse Charlotte Kevin Jurgen clients.digitalmind.be/ Locatie lokaal database lokaal Website settings via algemeen > modules

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER HANDLEIDING WEBSITE BEHEER Handleiding website beheer Simply Inhoudsopgave Starten... 3 Login... 3 Dashboard... 4 Tekst editor... 4 Media toevoegen... 5 Pagina s... 5 Pagina s aanmaken... 6 Toevoegen aan

Nadere informatie

Responsive Design. Werkwijze en aanlevering Responsive Design. Mach3Builders

Responsive Design. Werkwijze en aanlevering Responsive Design. Mach3Builders Responsive Design Werkwijze en aanlevering Responsive Design Mach3Builders Introductie Door de explosieve stijging van het aantal soorten devices waarop websites bekeken kan worden, is het ontwerpen van

Nadere informatie

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015 CLOUDSUITE stijlwijzer februari 2015 colofon Aan deze uitgave kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van (druk)fouten. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van

Nadere informatie

Bibliotheek.nl online styleguide november 2016

Bibliotheek.nl online styleguide november 2016 Bibliotheek.nl online styleguide november 2016 Index Style basics Logo gebruik....4 Kleur...6 Buttons... 7 Grid / Margins....8 Typografie...9 Componenten Het hoofdmenu.... 13 Catalogus/nbc comp....14 Banners...

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

HANDLEIDING VORMGEVING E-MAIL TEMPLATES

HANDLEIDING VORMGEVING E-MAIL TEMPLATES HANDLEIDING VORMGEVING E-MAIL TEMPLATES copyright 2012 Blinker BV Inhoudsopgave H1 H2 H3 Voorwoord... 2 Een e-mail nieuwsbrief ontwerpen... 3 2.1 Wat we verwachten... 3 2.2 De breedte van je ontwerp...

Nadere informatie

Documentatie gereedschapbeheer android applicatie. GB Inspect. Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect - 1

Documentatie gereedschapbeheer android applicatie. GB Inspect. Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect - 1 GB Inspect Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect Datum: 10 september 2014 Behorende bij app versie 1.1.5-1 1. Inleiding De Gereedschapbeheer.nl app is bedoeld voor het inspecteren

Nadere informatie

HAND- OUT. https://www.uwdomein.com/qzadmin. password: statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com. support http://help.suares.

HAND- OUT. https://www.uwdomein.com/qzadmin. password: statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com. support http://help.suares. HAND- OUT website: inloggen: login name: password: http://www.uwdomein.com https://www.uwdomein.com/qzadmin statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com support http://help.suares.nl/ Kuki+Ko

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Frontend ontwikkeling

Frontend ontwikkeling Frontend ontwikkeling Mark Jansen Edwin Vlieg PHPFreakz ledendag 10 november 2007 Frontend ontwikkeling De interface is je product richting de eindgebruiker Goede PHP code met een slechte interface geeft

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress

Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress Vooraf Niet elk vaklokaal is met de huidige opzet en vormgeving geschikt om die zonder al teveel extra werk om te zetten in het format van WordPress. Vooral

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

handleiding stip website

handleiding stip website handleiding stip website Ontwerp en realisatie website Ontwerpgroep Lale www.lale.n Inhoud - Inloggen CMS - Overzicht Dashbord en toegang tot andere Stip websites - Overzicht Homepage 4- Plaatsen en bewerken

Nadere informatie

Algemene regels. Stappenplan webdesign

Algemene regels. Stappenplan webdesign Algemene regels Stappenplan webdesign Kleurengebruik Denk bij het maken van een website aan je kleurencombinaties. Gebruik niet meer dan 4 kleuren; Achtergrond; Heading/ Subheading; Platte tekst; Links.

Nadere informatie

Sitemap. Interne Zoekmachine. In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder

Sitemap. Interne Zoekmachine. In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder De sitebuilder bereik je vanaf nu via je eigen domeinnaam. Dus: www.jouwdomein.nl/beheer (jouwdomein.nl

Nadere informatie

Merkrichtlijnen V 1 1.0

Merkrichtlijnen V 1 1.0 Merkrichtlijnen V 1.0 1 Logo De basis Het Twitter-logo is een krachtig symbool voor wat er op dit moment op de wereld gebeurt en de unieke gesprekken en interacties die elke dag op het platform plaatsvinden.

Nadere informatie

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 pagina 1 Welkom In dit document vind je stap voor stap instructie hoe je jouw eigen site kunt indelen, wat je moet verzamelen en natuurlijk hoe je uiteindelijk zelf jouw

Nadere informatie

2. Ontwerp (alleen gebruiken als uw website nog geen huisstijl heeft)

2. Ontwerp (alleen gebruiken als uw website nog geen huisstijl heeft) 2. Ontwerp (alleen gebruiken als uw website nog geen huisstijl heeft) 2.1. Lay-out U kunt de indeling van uw site zelf kiezen en wijzigen. Er zijn momenteel negen verschillende framesets mogelijk. Voorbeeld:

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS. Blackbrick.nl. Datum Oktober Versie Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong

HANDLEIDING CMS. Blackbrick.nl. Datum Oktober Versie Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong HANDLEIDING CMS Blackbrick.nl Datum Oktober 2013 Versie 3.24 Auteurs Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. AAN DE SLAG 3. TE BEHEREN ELEMENTEN IN DE SITE

Nadere informatie

DOCUMENTATIE. InStijl Media - Supreme Theme

DOCUMENTATIE. InStijl Media - Supreme Theme DOCUMENTATIE InStijl Media - Supreme Theme INHOUDSOPGAVE 1. Begrippenlijst 1 2. Installatie 3 3. Functies 2 4. Instellingen 4 00 - Logo 4 01 - Background 5 02 - Fonts 5 03 - Images 6 04 - Input fields

Nadere informatie

Handreiking voor tekstopmaak (OOo Writer) Vooraf

Handreiking voor tekstopmaak (OOo Writer) Vooraf Handreiking voor tekstopmaak (OOo Writer) Vooraf Deze tekst is initieel opgesteld voor leerkrachten die teksten uittikken voor slechtziende leerlingen. De bedoeling is een zo eenduidig en heldere opmaak

Nadere informatie

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11 I n h o u d s o p g ave Introductie 2 Inloggen 3 Dashboard 4 Pagina aanmaken / bewerken 5 Bericht toevoegen / bewerken 6 Afbeelding toevoegen 7 De tekstbewerker 11 Menu toevoegen / aanpassen 12 I n t ro

Nadere informatie

Aanleverspecificaties online

Aanleverspecificaties online Aanleverspecificaties online Sky Radio Group Bannering Takeover Sky Radio: Brievenbus 980*200 flash met clicktag Background voor brievenbus 2560*220, waarbij de brievenbus er gecentreerd op past Background

Nadere informatie

Mobiele webwinkel. Handleiding Versie

Mobiele webwinkel. Handleiding Versie Mobiele webwinkel Handleiding Versie 2.1 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Instellingen CCV Shop 5 2.1 App installeren 5 2.2 Instellingen

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl Februari 2013 Versie 1.1. Inhoud 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo en payoff 4. Plaatsing van het logo 5. Omgaan

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress blog ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 P 11 P 12 P 13 P 14 P 15 P 16 P 17 P 18 P 19 P 20

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie