Argos. Argos Interactieve winkelervaring door digital signage IN HET KORT:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Argos. Argos Interactieve winkelervaring door digital signage IN HET KORT: www.scala.com"

Transcriptie

1 Argos Argos Interactieve winkelervaring door digital signage IN HET KORT: Argos moderniseert de klantbeleving in de winkels met digital signage Digital signage stelt Argos in staat om dynamisch prijzen aan te passen op elk moment van de dag Unieke integratie van digital signage en digitaal voorraadbeheer en POS systemen Argos bouwt ook in de winkels voort op het grote succes in e-commerce en verbindt de online met offline Integratie van sociale media Project uitgerold in meerdere Argos-winkels in Groot-Brittannië Digitale winkels Detailhandel Argos, een belangrijke speler in Groot-Brittannië, is van oudsher bekend om zijn postorderbestellingen en de aankopen in de winkel rechtstreeks uit het magazijn. Het bedrijf gebruikt digitale technologie om een interactieve winkelervaring te creëren. Argos heeft de eerste fase van de nieuwe digitale strategie inmiddels ingevoerd in zeven winkels in Groot-Brittannië. Digital signage ondersteunt in alle winkels de POS-systemen, beheert tegelijkertijd de communicatie met de klant en zorgt ervoor dat klanten in de winkel een consistente beleving bij het merk Argos krijgen. Systeemintegrator Pixel Inspiration heeft het systeem gebouwd. Klanten in de winkel kunnen met tablets door het assortiment bladeren, zodat de gedrukte catalogus niet meer nodig is. Bovendien is er nu een 60-seconden expres-ophaalservice en is er gratis wifi in de winkels.

2 Het digitale winkel project heeft tot doel de klant ook in de winkel een digitale ervaring te bezorgen welke in lijn is met het online-winkel concept. De digitale winkel helpt Argos ook om zijn marketing en bedrijfsprocessen beter te controleren en men kan zijn klanten hierdoor een meer interactieve ervaring bieden. Argos staat bekend om zijn scherpe prijzen, maar de traditionele manier om via drukwerk te communiceren, maakte het moeilijk om op detailniveau actuele informatie te publiceren, aldus Nikk Smith van Pixel Inspiration. Als je tweemaal per jaar miljoenen exemplaren van de catalogus met meer dan producten drukt, dan kan de productinformatie (bijvoorbeeld de prijs) het tempo van de digitale kanalen onmogelijk bijhouden. De oplossing Pixel Inspiration heeft een dynamisch netwerk voor de winkel gebouwd waarmee in een oogwenk, zonder noemenswaardige inspanning elk van de producten kan worden gepromoot. Het bestaat uit een digital signage netwerk voor in eerste instantie zeven Argos-winkels, waarvan vier in Londen. Door Scala kunnen we nu zeer dynamische content tonen in de winkelomgeving Carl Nield hoofd Brand Marketing - Argos Het uiterst schaalbare digital signage netwerk met de Scala contentmanager en de Scala-speler, richt zich niet alleen op de klanten in de winkel maar ook op click-en-collect klanten en voetgangers die langs de winkel lopen.

3 Er kan een groot aantal schermen worden aangesloten. Deze zijn meestal als 2x2-videowalls gerangschikt. De content op de schermen is afgestemd op de plaats in de winkel. Er is altijd één scherm dat klanten welkom heet in de winkel en waarop de aanwezige medewerkers te zien zijn. De schermen rondom de bladerruimte van de klanten laten vooral aanbiedingen van producten zien. In de betaal- en afhaalruimte bevinden zich nog eens 16 schermen, verdeeld over twee videowalls. Argos kan met deze videowalls de ruimte indelen: iedere balie kan met een druk op de knop worden bestempeld als afhaalpunt of express-afhaalpunt. Scala en Pixel vormden een geweldige combinatie en hebben geweldig werk geleverd. Ze hebben digitale media tot leven gebracht in de winkel. Het was een heel uitdagend project. Volgens mij hebben we grenzen verlegd. Dat hadden we nooit gekund zonder Scala en Pixel. Carl Nield hoofd Brand Marketing - Argos Integratie met social media Argos kan met het digital media platform de winkel in lijn houden met de online kanalen. De Twitter- en Facebook-feeds van het bedrijf kunnen op de schermen worden getoond. Dit is weer extra content voor de klanten als ze in de rij staan te wachten. De uitdaging De winkels van Argos voeren een grote aantal producten en hebben een steeds wisselende voorraad. Het bedrijf had een digital signage oplossing nodig die de situatie in de winkel voortdurend kon bijhouden. Het digital signage netwerk moest de actuele prijs tonen en op basis van actuele, lokale voorraadgegevens bepalen welke producten moeten worden gepromoot. Van begin af aan was het voor Pixel duidelijk dat het project schaalbaar moest zijn en dat na de eerste zeven winkels zonder fundamentele aanpassingen uit te breiden moest zijn naar enkele honderden locaties. Scala beschikte over de middelen om dat mogelijk te maken: effectieve planning, dynamische sjablonen en ondersteuning voor actuele gegevens.

4 Argos Argos is een zeer ervaren online ondernemer en had daarom uitstekende API s waarmee de prijs en de voorraad van producten kon worden opgevraagd, aldus Smith. Pixel Inspiration heeft hiervan kunnen profiteren en heeft de Scala-software zo geconfigureerd dat deze via de API s de gegevens kan opvragen van de producten die voor promotie in de winkel in aanmerking komen. Dit houdt de kosten voor contentmanagement laag en houdt de ervaring voor online klanten en die voor bezoekers aan de winkel op één lijn. Pixel Inspiration heeft de boodschappen vooraf gedefinieerd. Hiermee kan onder andere worden aangegeven voor welke catalogusnummers het systeem de producten in de winkel moet aanprijzen. Argos hoeft maar een geldig catalogusnummer (SKU) in te voeren en het systeem toont automatisch verkoopinformatie bij de kassa s in alle winkels. Scala is een geweldig platform: het geeft ons de mogelijkheid om onze ambities waar te maken Simon Bentley Store Format Development Manager Argos Pixel heeft ook een overname -functie gebouwd. Hiermee kan Argos een verkooptheater oproepen en zo extra verkoopmogelijkheden creëren. Tijdens een overname verandert de winkel in een soort verkooptheater. Een enkele merkadvertentie of boodschap is dan tegelijkertijd op alle schermen in de winkel te zien. Het effect is maximaal. Iedere winkel is bovendien aangesloten op een plaatselijk weerstation. Hierdoor kan Argos op de schermen de bijpassende weergerelateerde producten aanprijzen. Pixel Inspiration beheert het hele netwerk voor Argos, aangestuurd door de marketingafdeling van Argos. Deze bepaalt de marketingstrategie en de aan te prijzen producten.

5 Profiteren van digitaal Argos had zijn online bedrijf al goed geoptimaliseerd; het bedrijf heeft een van de drukst bezochte e-commerce website in Groot-Brittannië en kan nu ook in de digitale winkel volledig profiteren van de moderne backendsystemen. De manier waarop de digital signage oplossing van Scala automatisch een zo complex product- en voorraadbeheersysteem raadpleegt, is nog steeds uniek in de wereld van digital signage, aldus Smith. De eerste zeven winkels zijn de eerste stap en we zijn er trots op aan zo n spannend project voor zo n vooruitstrevende winkelketen te kunnen meewerken. Over Argos Argos is een toonaangevende Britse winkelketen, met meer dan producten, te koop via en via de alsmaar groeiende mobiele kanalen, de winkels en de telefoon. Argos was en is de drukste online webwinkel in Groot-Brittannië met 738 miljoen bezoekers via de website en de app samen in de periode van maart 2013 tot en met februari Argos bedient jaarlijks ook 123 miljoen bezoekers via zijn 734 winkels. In het boekjaar dat eindigde in februari 2014 bedroeg de omzet 4.1 miljard en was het aantal werknemers Argos is onderdeel van Home Retail Group, de grootste detailhandel in Groot-Brittannië voor algemene koopwaar en huishoudelijke producten. Kijk voor meer informatie op

6 Over Pixel Inspiration Pixel Inspiration is opgericht in 2004 door Frank Emerson (algemeen directeur), Nikk Smith (technisch directeur), Barry Bugg (directeur operations) en Darren Thomason (creatief directeur). Het bedrijf heeft als missie de grootste Britse aanbieder te worden voor digital signage en zakelijke media. Het heeft drie focuspunten: Uitstekende klantenservice Beste prijs-kwaliteitverhouding De juiste content op de juiste plaats tegen de laagste totale kosten Pixel heeft alles in huis om landelijke, geavanceerde, op gegevens gebaseerde mediaoplossingen in te voeren. Het dienstenpakket omvat technisch advies, projectmanagement, ontwikkelen en produceren van content, installatie en onderhoud. Dit alles onder de noemer managed digital signage service. Wij geloven dat digital signage een integraal onderdeel moet zijn van een ruimere communicatiestrategie. We leveren daarom de technieken en de hulpmiddelen waarmee we digitale media tegen de laagst mogelijk kosten kunnen integreren in de bedrijfsvoering. Kijk voor meer informatie op Over Scala Scala heeft een passie voor het creëren van intelligente digital signage die producten, klanten en medewerkers vooruit helpt. De oplossingen van Scala besturen wereldwijd meer dan schermen en verhogen zo de verkoop, bevorderen merkentrouw, optimaliseren de klantervaring en ondersteunen de bedrijfsdoelen. Het hoofdkantoor van Scala is in de buurt van Philadelphia, Pa., met verschillende locaties in Europa en Azië en meer dan 500 partners in meer dan 90 landen. Kijk voor meer informatie op:.

Scala geeft de kantoren van het Noorse DNB een nieuw gezicht

Scala geeft de kantoren van het Noorse DNB een nieuw gezicht Scala geeft de kantoren van het Noorse een nieuw gezicht IN HET KORT: is de grootste financiële instelling van Noorwegen en bedient bijna 2,5 miljoen klanten Groot mozaïekvormige LED-videowall op vier prominente

Nadere informatie

A L W AY S O N Always On

A L W AY S O N Always On ALWAYS ON Always On Dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland Scholten Awater is dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Met onze uitgebreide IT-diensten nemen wij u veel werk uit handen. Hierdoor

Nadere informatie

Groeit uw webwinkel mee met uw ambities?

Groeit uw webwinkel mee met uw ambities? Groeit uw webwinkel mee met uw ambities? - Wat is de motivatie van online ondernemers, tegen welke problemen lopen zij aan, en wat zijn de fundamenten voor groei? Voor meer informatie www.paypal.nl/zakelijk

Nadere informatie

Engageer uw klanten. Optimaliseer uw digitale bedrijf en creëer groei.

Engageer uw klanten. Optimaliseer uw digitale bedrijf en creëer groei. Engageer uw klanten. Optimaliseer uw digitale bedrijf en creëer groei. Zorg voor een positieve klantbeleving via alle digitale kanalen door middel van één geïntegreerd platform. Eén platform dat (al) uw

Nadere informatie

Bereid je voor op het internet van de toekomst

Bereid je voor op het internet van de toekomst Bereid je voor op het internet van de toekomst whitepaper Project De toekomst van het internet: de API Auteur Bernie van Hegelsom bernie.van.hegelsom@freshheads.com Producent Freshheads BV Aantal pagina

Nadere informatie

CUSTOMER LOYALTY. Als je loyalere klanten wilt moet je ze beter leren kennen NR. 1 MAART 2014 SCAN DE QR-CODE EN LEES MEER OP WWW.LOYALEKLANTEN.

CUSTOMER LOYALTY. Als je loyalere klanten wilt moet je ze beter leren kennen NR. 1 MAART 2014 SCAN DE QR-CODE EN LEES MEER OP WWW.LOYALEKLANTEN. DIT IS EEN UITGAVE VERSPREID MET HET FINANCIEELE DAGBLAD. DE REDACTIE VAN HET FINANCIEELE DAGBLAD HEEFT GEEN BETROKKENHEID BIJ DEZE PRODUCTIE. NR. 1 MAART 2014 SCAN DE QR-CODE EN LEES MEER OP WWW.LOYALEKLANTEN.NL

Nadere informatie

Genereer betrokkenheid met een gepersonaliseerde website

Genereer betrokkenheid met een gepersonaliseerde website DE NON-PROFIT MANAGEMENT GIDS DEEL 2 Genereer betrokkenheid met een gepersonaliseerde website Door vier kritische succesfactoren toe te passen! Uw website speelt een cruciale rol in het betrekken van uw

Nadere informatie

SAMEN ONDERNEMEN WE STERKER!

SAMEN ONDERNEMEN WE STERKER! SAMEN ONDERNEMEN WE STERKER! b a n d e n, v e l g e n e n a u t o s e r v i c e INHOUD Welkom Franchisenemers Gezonde groei Profile Tyrecenter formule Sterke landelijke sales Retail, marketing en communicatie

Nadere informatie

2 Het Nieuwe Verkopen

2 Het Nieuwe Verkopen het Nieuwe verkopen Het Nieuwe Verkopen We kunnen er niet omheen: de online consumentenbestedingen stijgen snel, in 2012 naar zo n 10 miljard euro. De winkelstraten zijn op zaterdagmiddag een stuk minder

Nadere informatie

Digitale Transformatie in de Benelux. Acquia Marktonderzoek Digitale Transformatie en de visie van de CIO & CMO

Digitale Transformatie in de Benelux. Acquia Marktonderzoek Digitale Transformatie en de visie van de CIO & CMO Digitale Transformatie in de Benelux Acquia Marktonderzoek Digitale Transformatie en de visie van de CIO & CMO November 2014 Inleiding In het najaar van 2014 is een kwalitatief marktonderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

MAART Food Lion lanceert Phase 2 van haar merkherpositionering Aanwerving van Pierre Bouchut als Chief Financial Officer van.

MAART Food Lion lanceert Phase 2 van haar merkherpositionering Aanwerving van Pierre Bouchut als Chief Financial Officer van. STRATEGIE ONZE STRATEGIE HET NEW GAME PLAN AAN HET WERK Het New Game Plan vormt Sedert haar lancering in 2012 de ruggengraat van de strategie van Delhaize Groep, en bestaat uit drie even belangrijke pijlers:

Nadere informatie

Minder omzet? Concurrentie van webshops? Leegstaande winkels in de omgeving? of:

Minder omzet? Concurrentie van webshops? Leegstaande winkels in de omgeving? of: Minder omzet? Concurrentie van webshops? Leegstaande winkels in de omgeving? of: De definitie van ondernemerswaanzin? Hetzelfde blijven doen en toch betere resultaten verwachten Het gaat niet goed met

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Online Wereld voor Commercie en Groothandel 1 EDUFOCUS SELL BUY. Home Contact Blog. Samen

Inkijkexemplaar. Online Wereld voor Commercie en Groothandel 1 EDUFOCUS SELL BUY. Home Contact Blog. Samen EDUFOCUS Home Contact Blog Ontdek Ontdek de Online Wereld achter de groothandel. Online Wereld voor Commercie en Groothandel 1 Samen Werk samen en deel je ervaringen. SELL BUY Doe Ontdek aan de hand van

Nadere informatie

De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult

De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult De WEBSHOP GIDS De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat bevat deze gids? 4 De huidige e-commerce markt 5 De 8 belangrijkste trends

Nadere informatie

E-Commerce in de Retail

E-Commerce in de Retail CONTENT SYNDICATION E-COMMERCE INTEGRATION business integration BUSINESS INTELLIGENCE E-Commerce in de Retail Het is voor retailers een uitdaging om een onvergetelijke en onuitwisbare indruk bij de klant

Nadere informatie

MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan?

MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan? MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan? Hoe u bereikt dat mobile een strategisch onderdeel van uw bedrijfsvoering wordt INHOUD Wat is een mobile strategy? 3 Aanpak van een mobile strategy

Nadere informatie

Virtual Fitness by First Impression

Virtual Fitness by First Impression Virtual Fitness by First Impression De Virtual Fitness Mediaplayer van First Impression is het meest geavanceerde systeem op de markt voor het inplannen en afspelen van virtuele groepslessen. De combinatie

Nadere informatie

Exact Globe Next Het nieuwe managen

Exact Globe Next Het nieuwe managen Exact Globe Next Het nieuwe managen Inhoud 2 Ontwikkeld voor uw uitdagingen 4 Exact Globe Next, het product 6 Grip op uw financiën 10 Track and Trace 14 Planning 18 Uw klanten op de eerste plaats 25 Exact

Nadere informatie

Retail BOOSTING. Consumenten en bedrijven samenbrengen

Retail BOOSTING. Consumenten en bedrijven samenbrengen Retail BOOSTING Consumenten en bedrijven samenbrengen Alstublieft! Beknopte documentatie Voorwoord Landelijk lopen in steden en dorpen winkelcentra leeg. Ze verliezen hun dynamiek en veelzijdigheid. Bijna

Nadere informatie

Multichannel Shop. vanaf 99 p/maand

Multichannel Shop. vanaf 99 p/maand browser based vanaf 99 Multichannel Shop NextChapter is onbetwist de meest innovatieve webshop software van dit moment. Multichannel, razendsnel, foutloos, innovatief, onbeperkt koppelbaar en met een enorme

Nadere informatie

FLIPPING. BOOK 2015 editie.

FLIPPING. BOOK 2015 editie. FLIPPING BOOK 2015 editie. DIT IS CLARENZ. De kracht van Clarenz ligt in het ontwikkelen van een passende oplossing voor al uw online uitdagingen. Waar andere internetbedrijven stoppen, gaan wij met veel

Nadere informatie

Whitepaper Het klantcontactmodel. De weg naar onderscheidend klantcontact

Whitepaper Het klantcontactmodel. De weg naar onderscheidend klantcontact Whitepaper Het klantcontactmodel 1 Inleiding Hoe belangrijk is klantcontact voor uw organisatie? Hebt u uw klantcontactproces dik voor elkaar of hebt u het gevoel dat het beter kan? Hoe doen andere organisaties

Nadere informatie

Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg

Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg Werk aan de winkel wat betreft openheid, onderscheidingsvermogen en communicatiekanalen from Accenture and Microsoft 1 Werk aan de winkel wat betreft

Nadere informatie

RETAIL. Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen

RETAIL. Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen RETAIL Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen. Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen gebaseerd op het Microsoft

Nadere informatie

All-in pakket. Een unieke dienst op de Nederlandse woningmarkt

All-in pakket. Een unieke dienst op de Nederlandse woningmarkt All-in pakket Een unieke dienst op de Nederlandse woningmarkt huistekoop.tv Postadres Heyendaalseweg 32 6524 SM Nijmegen Email: info@huistekoop.tv Twitter: @huistekooptv Cees van Dongen: +31 (0) 6 4623

Nadere informatie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie In het begin van een nieuw jaar wordt vaak aandacht besteed aan ontwikkelingen en trends die hun stempel gaan drukken op 2014.

Nadere informatie

LS Nav. // Eenvoudiger naar moderne retail. // Over ons. // Geschiedenis. > Factsheet. > Retailoplossing voor veranderlijke tijden

LS Nav. // Eenvoudiger naar moderne retail. // Over ons. // Geschiedenis. > Factsheet. > Retailoplossing voor veranderlijke tijden > Factsheet LS Nav // Over ons Als partner van Microsoft begeleidt Total Concept Group bedrijven die actief zijn in de fashion retail-, private label- en groothandelssector bij de automatisering van al

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 van 11

Inhoudsopgave. 1 van 11 Inhoudsopgave Leerlingen werven was nog nooit zo makkelijk... 2 Hoe komen we aan meer leerlingen? 2 Door wie wordt de schoolkeuze beïnvloed?. 2 Door wat wordt de schoolkeuze beïnvloed?...2 Hoe komen ouders

Nadere informatie

Een andere kijk op online ondernemen

Een andere kijk op online ondernemen Een andere kijk op online ondernemen Deel II: De online consument Op basis van het E-Commerce behoeften - onderzoek 2013, uitgevoerd door Intomart GfK Samenvatting In opdracht van PostNL heeft Intomarkt

Nadere informatie

Inhoud. 1 Making Business Personal. 2 Strategische ontwikkelingen Microsoft. 3 Microsoft Dynamics CRM 2013. 4 Microsoft Dynamics

Inhoud. 1 Making Business Personal. 2 Strategische ontwikkelingen Microsoft. 3 Microsoft Dynamics CRM 2013. 4 Microsoft Dynamics Making Business Personal Microsoft Dynamics CRM 2013 Inhoud. 1 Making Business Personal CRM Partners & Persoonlijke relaties 4 2 Strategische ontwikkelingen Microsoft Devices & Services 6 3 Microsoft Dynamics

Nadere informatie