NOS Radio én TV bij Looije in Naaldwijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NOS Radio én TV bij Looije in Naaldwijk"

Transcriptie

1 26/10/2012 NOS Radio én TV bij Looije in Naaldwijk De geluidsopname en video van deze uitzendingen zijn terug te kijken via ( ook met Poolse ondertiteling) Afgelopen dinsdag hebben we teams van NOS Radio en het NOS Journaal op bezoek gehad in Naaldwijk. Aanleiding hiervoor is het nieuws dat steeds meer tuinders wegtrekken uit het Westland bij uitbreiding van hun tuinbouwbedrijf. Deze uitspraak is gedaan door reportage vanuit onze kas. Dit programma heeft dagelijks een bereik van zo n mensen. s Middags zijn er opnamen geweest voor een item in het Journaal. Naar de uitzending om acht uur keken deze dag bijna 2 miljoen mensen! Fred van Heyningen, directeur van Rabobank Westland, die als financier nauw betrokken zijn bij de tuinbouw in deze regio. Tijdens de reportages werd er gesproken over de kwestie, Robbert de Jong gaf namens Looije aan dat de ruimte in het Westland bij Deze uitspraak was reden voor diverse media om hierover te berichten. Looije is benaderd om hier een reactie op te geven. Ons bedrijf heeft immers recent uitgebreid buiten het Westland, in Burgerveen. Dinsdagmorgen vroeg was Radio 1 te gast voor een live grootschalige uitbreiding inderdaad beperkt is. Maar het Westland zal zijn centrale functie als logistiek, handels-, innovatie,- en opleidingscentrum zeker houden. Het Westland is en blijft de Silicon Valley van de tuinbouw!

2 Kenia: Wat hebben we de boeren geleerd? Michiel bij een workshop Verkoop en Marketing Door Teddy Hriskova Gewasbescherming Zelf gaf ik een workshop over de gewasbeschermingsmiddelen die De vorige keer heb ik jullie verteld over mijn indrukken van Kenia. Natuurlijk was het doel van het bezoek om de lokale tomatenkwekers nodig zijn. Zo adviseerden we de boeren om verschillende middelen afwisselend te gebruiken, om resistentieontwikkeling te voorkomen. te helpen om de kweek van hun gewas te verbeteren. Via onze presentaties op de bedrijven hebben we jullie daarover al iets verteld. Verkoop en Marketing Naast de productie, zorgen de boeren ook voor een eigen verkoop van We begonnen onze visite vooral met het bezoeken en bekijken van de velden waar de tomaten worden gekweekt. Naar aanleiding van deze bezoeken hebben we de boeren in Satebu een aantal workshops gegeven. de tomaten. Michiel heeft hierover een workshop gegeven. Hij kwam met een aantal bruikbare tips en slimme trucjes over de markt en de te vragen prijs, zodat het harde werken ook beloond wordt met een goede prijs voor het geteelde product. Zaaien In deze workshop ging Sebastiaan specifiek in op het zaaiproces, bij een aantal boeren was daar nog flink terrein te winnen. We gaven de boeren tips over het aantal zaadjes per vierkante meter, in een aantal gevallen waren deze namelijk veel te dicht bij elkaar gezaaid. Daarnaast adviseerden we hen op het gebied van meststoffen om een De workshops bestonden niet alleen uit tips en adviezen van ons, we lieten ook vaak de boeren zelf aan het woord. Op deze manier merkten we dat ze vaak de oplossingen van de problemen wel kenden, maar nog niet erin slaagden deze zelf in de praktijk om te zetten. Er moet in Satebu gewerkt worden aan structuur en consequent werken, daar ligt voor een volgend bezoek de focus en het werk voor ons. nog betere productie uit de plantjes te halen.

3 De kweek van piccolo tomaatjes is niet gemakkelijk, maar het resultaat mag er absoluut zijn! Ruud Zwinkels kweekt extra tomaten voor Looije Door Ron van der Lugt komkommers verteld Ruud Zwinkels. Natuurlijk is dat een groot verschil, maar het is en blijft een plant die vruchten produceert. Ik Sinds juni worden onze tomaatjes niet alleen in Naaldwijk en Burgerveen geteeld, maar ook in het Westlandse Kwintsheul. Bij de broers Aad en Ruud Zwinkels om precies te zijn. Tijd om eens een bezoek te brengen aan dit bedrijf. ken het bedrijf Looije al jaren en vorig jaar werd ons gevraagd om een najaarsteelt voor Looije te doen. Vanwege het teeltschema wat Looije hanteert is er in het najaar altijd meer behoefte aan tomaten en dit is goed te combineren met het teeltschema binnen de komkommers. De huidige tomatenplant is eind juni gepoot, vlak voor de kerst gaan Bij de firma Zwinkels in Kwintsheul worden we direct hartelijk welkom geheten. Al meteen verteld de vader van de twee heren vol trots de deze planten weer de kas uit en worden er begin van het jaar weer komkommers gepoot. geschiedenis van het bedrijf. Het bedrijf is al 116 jaar oud, in 1894 is mijn opa hier met een boomkwekerij begonnen. En tot aan vandaag de dag zitten we nog op dezelfde locatie van 2,7 hectare groot. In de 116 jaar is er natuurlijk wel wat veranderd, vervolgt dhr. Zwinkels. Begin van de vorige eeuw was het gebruikelijk om als vader je landbouwgrond te verdelen onder je kinderen. Daardoor werd de grond in de loop van de jaren in Het bedrijf heeft de afgelopen jaren verschillende mogelijkheden gehad om het areaal uit te breiden, maar heeft daar bewust niet voor gekozen. Wij werken momenteel prima op onze 2,7 hectaren. Er werkt een vast team van 7 personen en zelf werken we ook graag mee. Bij uitbreiding zal je meer een overhead functie moeten gaan vervullen, en daar hebben we geen behoefte aan. steeds kleinere stukken verdeeld, iedereen werkte daar voor zijn eigen boterham. De teelt van piccolo tomaatjes is niet gemakkelijk, maar het resultaat mag er absoluut zijn! aldus Ruud. Het is een tomatensoort die veel Door de jaren heen werd het werk steeds professioneler en grootschaliger, vandaar dat de broers Aad en Ruud een jaar of 8 geleden het complete kavel van 2,7 hectare terug kochten en er een nieuwe kas opbouwden. In het verleden hebben we ook al eens kort tomaten aandacht behoeft en erg gevoelig is, maar dat is ook voor ons allemaal iedere dag weer een uitdaging. Gelukkig halen we er allemaal plezier uit. Het werk met deze heerlijke tomaatjes geeft voor iedereen een leuke afwisseling op de gebruikelijke komkommers. geteeld, maar eigenlijk concentreerden we ons altijd op de kweek van

4 Waar blijven onze tomaatjes? Door Michiel Bontenbal inwoners per vierkante kilometer, nog geen 13 inwoners per km2 terwijl we in Nederland dicht tegen de 450 inwoners per De vorige keer heb ik jullie verteld over Rewe. Een van onze grotere klanten in Duitsland. Hier gaan veel van onze tomaatjes naar toe. Waar ook veel tomaten van ons naar toe gaan is Noorwegen. km2 zitten. Het is een erg rijk land vooral vanwege de olie die ze daar hebben. Het leven is er naar onze maatstaven duur, dus ook onze tomaatjes worden voor veel geld verkocht. De prijzen van groenten en fruit zijn grote delen van het jaar nog hoger dan normaal, omdat ze in Noorwegen extra belastingen heffen op Bama De klant van ons in Noorwegen heet Bama. Bama is de grootste buitenlandse goederen. Dit doen ze om de Noorse productie te beschermen. handelaar in groenten en fruit in Noorwegen. Ze leveren groenten en fruit aan verschillende supermarktketens, die horen bij Norgesgruppen en Reitangruppen. Beide groepen bezitten verschillende merken supermarkten en zijn de belangrijke spelers op de Noorse markt. van Oers Net zoals we de REWE beleveren via Valstar leveren we Bama via van Oers. De relatie tussen Bama, van Oers en Looije is in ons wereldje best wel bijzonder, omdat we leveren op basis van een lange termijn contract. Normaal gesproken wordt er bij tomaten Noorwegen Noorwegen is een bijzonder land. daar heel Ze hebben weinig een hoeveelheid per dag of per week afgesproken met een bijbehorende prijs. Het is al bijzonder als je een afspraak maakt voor een seizoen of een jaar. Met Bama hebben wij een contract voor meerdere jaren en dat is echt uniek! Verpakking We leveren aan Bama bijna dezelfde verpakking als aan REWE. Ook 200 gram in een zwart schaaltje, alleen dan met een sticker van Bama er op. We leveren onze tomaatjes met twee verschillende stickers, een voor de Norgesgruppen en een voor de Reitangruppen. Wisten jullie dat sommige weken in de zomer er zoveel van onze tomaatjes aan Bama worden verkocht, dat ongeveer een op de 100 mensen in Noorwegen 1 schaaltje koopt.

5 Natuurlijk kweken in Naaldwijk In een aantal paden wordt geteeld zonder kunstmatige meststoffen. De natuurlijke meststoffen worden aan het water toegevoegd en via druppelsysteem aan de plant gegeven. Door Ramon van Hekesen de plant toe. Het water wat de plant niet opneemt (drainwater) wordt opgevangen en opnieuw gebruikt, zo gaan er geen water en natuurlijke In Naaldwijk kas 2 loopt er sinds 1 september een proef om te kijken of we de tomatenplanten kunnen laten groeien op natuurlijke meststoffen. Het doel van deze proef is te proberen of we volledig zonder gebruik van chemie kunnen telen, dus zowel op gebied van meststoffen verloren. Om het succes van deze proef te controleren worden er wekelijks monsters genomen van het fertigatiewater, het drainwater, en analyses van de plantsappen, zo kunnen we goed bijhouden hoe de plant zich voelt. gewasbescherming als op het gebied van meststoffen. Het compleet telen zonder chemische gewasbescherming proberen we in maart 2013 te realiseren. We zijn nu bijna 2 maanden bezig met deze proef. In het begin was het erg lastig, de planten werden geel en het had het erg zwaar. Doordat het water niet zuur genoeg was werden verschillende natuurlijke Dit betekent dat we de tomatenplanten geen kunstmatige meststoffen zoals calcium en kalium meer meegeven. In plaats daarvan voeden we de plant alleen maar met natuurlijke, organische en plantaardige meststoffen niet goed opgenomen waardoor de plant niet goed meer groeide, maar gelukkig is dit met een aantal aanpassingen in het systeem opgelost. meststoffen. Op dit moment groeit de plant weer aardig, maar hij is nog wel Om dit te realiseren is er in Naaldwijk kas 2 een proef opgezet bij 3 paden. Achter in het pad is er een kleine unit gemaakt om deze drie paden apart water te geven, de meststoffen worden namelijk gemengd met het water. In een aparte bak wordt de voeding dagelijks klaargemaakt. Dit wordt later gemengd met water en gaat dan naar zwakker dan de planten die groeien op kunstmatige meststoffen. Maar we hebben er alle vertrouwen in dit de komende tijd te kunnen verbeteren. We zullen de komende periode een hoop leren van deze proef en hopen deze techniek op termijn op grotere schaal toe te passen.

6 VERJAARDAGEN Denise Koolhaas (B) Kaja Kubik (M) Malgorzata Zak (B) Aneta Karbownik (N) Joanna Dabrowska (B) Agnieszka Kowalik (B) Magdalena Mazur (M) Przemyslaw Obloj (B) Collin de Vette (N) 1-11 Suzanne de Jong (N) 1-11 Katarzyna Artym (M) 1-11 Rafal Jablonski (M) 4-11 Chris Fierlier (M) 4-11 Lucas N Guessan (N) 6-11 Wat houdt je bezig... Pawel Kogut Mijn naam is Paweł Kogut. Ik ben 24 jaar oud en ik kom uit een klein stadje vlakbij Tarnow. Bij Looije werk ik sinds eind augustus in de kas in Naaldwijk. De wedstrijd werd een dag uitgesteld, want het dak was niet gesloten en het veld was onbespeelbaar door de regen. Ik hoop dat dergelijke absurditeiten in Polen niet meer zullen gebeuren. in je omgeving? Het bevalt me hier prima. Helaas moest mijn vriendin in Polen blijven, maar ik wil haar zo vaak mogelijk bezoeken. Ik hou van klussen aan de auto in mijn garage. Ik speel ook graag voetbal met mijn vrienden. in jouw werk? Ik hou me bezig met het knippen van rijpe tomatentrossen en soms doe ik ook bladbreken. Aan het begin hield ik mij slechts bezig met bladbreken, maar nu werk ik vooral in de opslagruimte, waaruit tomaten van onze kas naar ce verwerkingsruimte verstuurd worden. in de wetreld? De laatste tijd is de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Polen en Engeland veel in het nieuws.

Welkom bij Looije, Arja Hilberdink

Welkom bij Looije, Arja Hilberdink 27/3/2015 Welkom bij Looije, Arja Hilberdink Ons bedrijf is de laatste jaren hard gegroeid. In 2014 is er door ieder keihard gewerkt om die groei te managen. Het gaat goed met ons bedrijf. Om te zorgen

Nadere informatie

De regeldruk in dit land is bizar

De regeldruk in dit land is bizar November 2013 5 [ 18 ] Irma Zwinkels De regeldruk in dit land is bizar Uitgelicht Komkommer & Potplanten [ 14 ] [ 28 ] [ 32 ] [ 44 ] Vaak gebrek aan afzetstrategie Wie zet de geldkraan weer open? Topondernemer

Nadere informatie

Verantwoording nemen. Door Jos Looije

Verantwoording nemen. Door Jos Looije nieuwsbrief@looijetomaten.nl 3/1/2014 Verantwoording nemen Door Jos Looije Vlak voor de kerst stuurde Esther Simone Spaargaren-Lanser uit Burgerveen een bedankje voor de tomaten met daarbij een foto die

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 3. Joop van den Nouweland al bijna 25 jaar zelfstandig tuinder 4. Het karakter van de Nouwelanden 5

Inhoud. Inleiding 3. Joop van den Nouweland al bijna 25 jaar zelfstandig tuinder 4. Het karakter van de Nouwelanden 5 Colofon Dit promotiemagazine is samengesteld en uitgegeven door Telstar Uitgeverij, in opdracht van Van den Nouweland Rozen, ter gelegenheid van de realisering van de vestiging aan de Bredeweg in Waddinxveen

Nadere informatie

Bemesting. Wekelijks worden er op maandag gift en drain watermonsters. genomen. Het gift monster is vooral ter controle of er

Bemesting. Wekelijks worden er op maandag gift en drain watermonsters. genomen. Het gift monster is vooral ter controle of er nieuwsbrief@looijetomaten.nl 10/10/2014 Bemesting Wekelijks worden er op maandag gift en drain watermonsters genomen. Het gift monster is vooral ter controle of er werkelijk datgene wordt gegeven dat overeenkomt

Nadere informatie

Jonge telers als gastredacteur

Jonge telers als gastredacteur Maart 2014 2 [ 12 ] Dirk van Geest, Albert Solleveld en Bart van Os Jonge telers als gastredacteur Spotlight Orchidee [ 18 ] [ 30 ] [ 34 ] [ 38 ] Chaotische creatievelingen gezocht! Cao is toe aan moderniseringsslag

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

M(e)ER weten 11/09. Excelleren?! In deze nieuwsbrief o.a. p.4. p.7. p.8. p.11. p.12. p.15. p.16. inleiding. Studiereis naar Istanbul 2009

M(e)ER weten 11/09. Excelleren?! In deze nieuwsbrief o.a. p.4. p.7. p.8. p.11. p.12. p.15. p.16. inleiding. Studiereis naar Istanbul 2009 M(e)ER weten 11/09 nieuwsbrief voor studenten en alumni van de opleiding Management, Economie en Recht In deze nieuwsbrief o.a. inleiding Studiereis naar Istanbul 2009 Ontwerp je eigen droomstage p.4 Excelleren?!

Nadere informatie

Fruit Logistica de beurs van het jaar

Fruit Logistica de beurs van het jaar nieuwsbrief@looijetomaten.nl 14/2/2014 Fruit Logistica de beurs van het jaar Door: Josef Weirauch In vergelijking met eerdere jaren was de beursstand dit jaar zeer De belangrijkste beurs voor de Groente

Nadere informatie

Zon, zee, strand bij de Looije Party in Hoek van Holland

Zon, zee, strand bij de Looije Party in Hoek van Holland nieuwsbrief@looijetomaten.nl 26/9/2014 Zon, zee, strand bij de Looije Party in Hoek van Holland Door Ron van der Lugt Na een drukke en hectische periode in het bedrijf was het op zaterdag 13 september

Nadere informatie

Herfstinspiratie. Dit najaar twee keer Lagenbeurs. Positieve reacties op campagne. Astrid Joosten: Onze seringenboom rook zo lekker!

Herfstinspiratie. Dit najaar twee keer Lagenbeurs. Positieve reacties op campagne. Astrid Joosten: Onze seringenboom rook zo lekker! Kijk op pagina 4 www.plantion.nl LICHT OP RELATIEMAGAZINE VAN PLANTION - JAARGANG 6 - SEPTEMBER 2014 Ook op de cover... net als Angelien van den Nouweland? Herfstinspiratie Astrid Joosten: Onze seringenboom

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2013 2014 33 493 Wijziging van de Elektriciteitswet 1998, de Gaswet en de Warmtewet (wijzigingen samenhangend met het energierapport 2011) H VERSLAG VAN

Nadere informatie

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN 12-4-2015 HANZEHOGESCHOOL PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN VERSIE 2 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Huidige inschatting kerntaken en competenties... 3 Self-assessment... 4 Doelstellingen... 9 Activiteiten...

Nadere informatie

Ruim 250 bezoekers tijdens de Open Dag in Burgerveen

Ruim 250 bezoekers tijdens de Open Dag in Burgerveen nieuwsbrief@looijetomaten.nl 1 maart 2011 Ruim 250 bezoekers tijdens de Open Dag in Burgerveen Op zaterdag 18 februari hielden we bij Looije open huis. Zo n 250 bezoekers bezochten deze zaterdagmiddag

Nadere informatie

Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij

Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij Afgelopen jaar hebben we diverse pioniers op het gebied van Foto s Ad en Clara Cultuur in de Spiegel geïnterviewd om een beeld te

Nadere informatie

Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen!

Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen! 2013 Stephan van der Toom www.cashflowclub.nl Inleiding Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen! Veel mensen zijn super geïnspireerd door de boeken en presentaties van Robert Kiyosaki. Toch lopen veel mensen

Nadere informatie

Oss, het magazine najaar 2012. Is er leven na MSD?

Oss, het magazine najaar 2012. Is er leven na MSD? 6 Tekst: Gert-Jan Van Zoggel, Wilma Willemse, Roel Kuilder Fotografie: Frank Zwinkels Is er leven na MSD? Het bericht van MSD om haar vestiging in Oss grondig te reorganiseren, sloeg in de zomer van 2010

Nadere informatie

Wetenschapsknooppunt Erasmus Universiteit Rotterdam. Werkboek voor jonge beleggers

Wetenschapsknooppunt Erasmus Universiteit Rotterdam. Werkboek voor jonge beleggers Wetenschapsknooppunt Erasmus Universiteit Rotterdam Werkboek voor jonge beleggers 1200 Praagse miniatuur (kleine afbeelding in een boek) van een werkplaats voor manuscripten (geschreven boeken) waar de

Nadere informatie

Met inspirerende groet, Aart van Herk

Met inspirerende groet, Aart van Herk Met trots presenteren wij dit magazine naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Aqualon. In de afgelopen 25 jaar is Aqualon uitgegroeid tot een lokale specialist op het gebied van hoogwaardig sanitair

Nadere informatie

De Klant. HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? Hoe vind je de verborgen klantvraag? De (interne) klant centraal

De Klant. HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? Hoe vind je de verborgen klantvraag? De (interne) klant centraal Thema de klant Thema Hoe vind je de verborgen klantvraag? De Klant HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? De (interne) klant centraal Intro Feike Cats Beginnen in de top van de organisatie

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie

4 maanden onderzoek. Auteur(s) Job Hart Robert Banning. Datum Mei 2011. Naam instelling FSU

4 maanden onderzoek. Auteur(s) Job Hart Robert Banning. Datum Mei 2011. Naam instelling FSU 4 maanden onderzoek Auteur(s) Job Hart Robert Banning Datum Mei 2011 Naam instelling FSU INHOUDSOPGAVE Voorwoord.. 3 Verantwoording.. 4 Knelpunten.. 5 Positieve punten. 11 Conclusie 13 Gespreksverslagen..14

Nadere informatie

Vlietstreek-Zoetermeer

Vlietstreek-Zoetermeer ichterbij Vlietstreek-Zoetermeer Samen zijn we de bank Dialoog over krimp: we moeten trotser worden op Zoetermeer Wesley Verhoek heeft een goede klik met zijn adviseurs Dirk Duijzer en Wout Dekker Maak

Nadere informatie

IT ERS AAN HET WOORD CARRIÈRE- EN ORIËNTATIEGEDRAG VAN NEDERLANDSE IT ERS IN 2015

IT ERS AAN HET WOORD CARRIÈRE- EN ORIËNTATIEGEDRAG VAN NEDERLANDSE IT ERS IN 2015 IT ERS AAN HET WOORD CARRIÈRE- EN ORIËNTATIEGEDRAG VAN NEDERLANDSE IT ERS IN 2015 INLEIDING INHOUDSOPGAVE WAT VINDEN IT ERS ER ZELF VAN? IT ers werven is voor sommige recruiters en bedrijven een leuke

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Wij willen graag onze eigen beslissingen nemen

Wij willen graag onze eigen beslissingen nemen Jack van Eekelen Noordhoek, 40 melkkoeien en 40 ha akkerbouw Drie jonge mannen werken in VOF-verband op het bedrijf van hun ouders. Hun doel is bedrijfsovername. De een is wat verder dan de ander, maar

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie

Tweemaal zoveel doen in de helft van de tijd

Tweemaal zoveel doen in de helft van de tijd Volgens bedenker Jeff Sutherland kunnen bedrijven met scrum twee keer zoveel doen in de helft van de tijd. Waarom is het zo effectief en is het voor iedereen geschikt? Tweemaal zoveel doen in de helft

Nadere informatie

Jong geleerd 2.0. YouTube. in samenwerking met

Jong geleerd 2.0. YouTube. in samenwerking met Jong geleerd 2.0 YouTube in samenwerking met YouTube: YouTube is een blijvende favoriet onder jongeren. Leuk om online filmpjes te kijken en te delen met vrienden. Maar YouTube is ook een springplank voor

Nadere informatie