EVIO. Pendelarmatuur met buitengewone eigenschappen: hout, eterniet en lichttechnische

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EVIO. Pendelarmatuur met buitengewone eigenschappen: hout, eterniet en lichttechnische"

Transcriptie

1 EVIO Pendelarmatuur met buitengewone eigenschappen: hout, eterniet en lichttechnische precisie.

2

3 EVIO EN DE ARCHITECTUUR 3 Sobere kleuren, weinig en dus markante lijnen en indrukwekkende afwerkingsstructuren: representatieve ruimtes zoals de hier getoonde foyer van een kunsthuis maken indruk door de materiaalkeuze. EVIO hult zich in materialen zoals ze ook in de architectuur worden gebruikt: huiselijk warm hout en zelfbewust eterniet. De slanke pendelarmatuur wordt zo een integraal bestanddeel van de architectuur en schept een directe band tussen ruimte en verlichting. Haar innerlijke waarden zijn zoals men het van toonaangevende lichtoplossingsspecialisten kan verwachten: EVIO past perfect in exclusieve kantoren, artsenpraktijken en advocatenkantoren en geeft een creatieve toets aan ontvangst-, besprekings- en woonruimtes.

4 Echt mooi en apart: EVIO is anders. En toch perfect. Beukenhout met fijne vlammen en edel notenhout doen ons denken aan meubels, aan vloeren en wanden. Eterniet daarentegen brengen we in verband met bouwpanelen of met interieurs van de jaren '70. Ongewoon voor beide is hun inzet voor de technisch veeleisende behuizing van een armatuur. Daarmee zet EVIO zich zelfbewust af van conventionele systemen: ze beweegt zich in een spanningsveld tussen de grootst mogelijke technische precisie en een uiterlijke vorm die speelt met structuren, houtvlammen en kleurnuances. Elke armatuur is een unicum. Het smalle lichtframe, getekend met zachte contouren, geeft aan de pendelarmatuur een indrukwekkende vorm. Net zoals een chique avondjurk omkleden hout en eterniet het lichtgevende lichaam. EVIO DESIGN RUPERT KOPP, GREIGE KANTOOR VOOR DESIGN De wereld van de kantoorverlichting wordt beheerst door aluminium en poederlakcoatings. EVIO verlaat deze al te vaak betreden paden en kleedt het licht in fineerhout en eterniet. Het idee om met deze ongewone materialen het technische kernstuk aan beide zijden te omhullen, leidt tot een zachte dynamische vorm. De fijn golvende, duidelijke lijnen spreken voor zich. Ze maken de opbouw en werking van de pendelarmatuur zichtbaar, het design wordt principe.

5 EVIO DESIGN 5

6 EVIO in hout Uitstraling met natuurlijke warmte Het fascinerende aan de slanke houtcreaties is de combinatie van uiterste precisie en grondstoffen uit de natuur. Fijne vlammen in het hout geven aan beuk een gracieuze toets, het donkere notenhout moet het hebben van zijn ongewone tonaliteit. De elegante rondingen van de armatuur doen een mens zin krijgen om met zijn vingertoppen over het hout te strijken en zijn natuurlijke warmte te ervaren. Niet minder warm is het precies uitstralende licht. De pendelarmatuur is als het ware geschapen voor elke ruimte die huiselijkheid wil uitstralen.

7 EVIO IN BEUK EN NOTENHOUT 7

8 EVIO in eterniet Vezelcement met persoonlijkheid Toen men aan het eind van de 19de eeuw begon de dunne, hoogvaste en niet brandbare vezelcementplaten te vormen, kon niemand vermoeden dat deze bouwstof van het moderne aan een ware triomftocht zou beginnen. De naoorlogse generatie, die wel hield van understatements, zette eterniet in waar het maar enigszins mogelijk was. Grote designers, van Corbusier tot Hollein, waren gefascineerd door eterniet. Almaar nieuwe ideeën leidden tot almaar meer toepassingen. EVIO is de eerste armatuur die de moderne rastertechnologie combineert met de grondstof eterniet. Als slanke armatuurbehuizing met verleidelijke rondingen bewijst deze ooit experimentele grondstof zijn vermogen tot uiterste precisie en creëert hij zo een interessant spanningsveld voor de verlichting van exclusieve kantoren en ontvangstruimtes.

9 EVIO IN ETERNIET 9

10 In dialoog: EVIO en de architectuur

11 EVIO EEN EXPERT AAN HET WOORD 11 Bij de armatuur EVIO is er iets heel unieks aan de hand. INTERVIEW CARLO BAUMSCHLAGER, ARCHITECT De materiaalkeuze, de ruimtelijke organisatie, de positionering van het kunstlicht ten opzichte van het natuurlijke licht al deze dingen definiëren een ruimte. Ze typeren een plek en ze doen me beslissen welke armatuur ik wil inbouwen. Ik denk dat men EVIO ook als een vertaalde versie van een inbouwarmatuur kan zien. In principe wordt het materiaal van het omhulsel een deel van het geheel. Hout en eterniet, deze materialen worden in de bouw evenzeer ingezet als beton, glas, aluminium of staal. Wanneer ik ze dan van hun eigenlijke functie loskoppel en gebruik voor een armatuurbehuizing, creëer ik een band tussen de armatuur en haar omgeving. De armatuur als object is niet bepalend voor de omgeving, wel sluit ze zich door haar oppervlaktekwaliteit heel sterk hierbij aan. En dat maakt het spannend. Deze armatuur heeft de kwaliteit en het potentieel om zich ook qua design wat meer op de voorgrond te plaatsen en toch bewust de dialoog aan te gaan met de andere dingen die er in de kamer te zien zijn. De kwestie van de materiaalkeuze is vooreerst een heel provocerende. Bovendien heeft de armatuur een zeer boeiend design, een fascinerende vorm. Wat mij aan de nieuwe armatuur persoonlijk bijzonder goed bevalt: de armatuur is zeer minimalistisch qua volume. En wanneer men naar het binnenwerk kijkt, ziet men al heel snel dat dit state-of-the-art is. De techniek is perfect en dekt alles wat een armatuur vandaag moet kunnen.

12 EVIO indirect/direct Een armatuur zonder keerzijde EVIO indirect/direct: homogeen indirect strooilicht in een evenwichtige mix met het directe aandeel. Onovertroffen exact en gelijkmatig. In het innovatieve cellenraster werd een indirecte reflector geïntegreerd. Zo precies als het directe licht de werkzone verlicht, zo uitgebalanceerd vult diffuus stralend indirect licht de kamer. Het plafond komt vriendelijk en licht over, de kamer laat een aangename, comfortabele indruk na. Daarbij is de indirect/direct stralende EVIO nauwelijks breder dan de directe armatuur. De twintig millimeter extra aan de bovenste lichtopening worden gebruikt als een lichtdoorlatende diffusor. De opalen schijf is een van de vele innovatieve details die ook binnen in de behuizing voor orde zorgen en maken dat zelfs de achterkant van de armatuur mag gezien worden.

13 EVIO INDIRECT/DIRECT 13

14 EVIO direct Een armatuur voor representatiedoeleinden Toegespitst op representatieve ruimtes: de direct stralende EVIO biedt efficiënt en gelijkmatig licht. Een meester in efficiëntie: de in een spuitgietprocédé vervaardigde cellenrasters zijn zeer klein en uiterst exact. De zuiver direct stralende EVIO verlicht het werkvlak met meer efficiëntie. En dat hoewel de behuizing er ongeëvenaard smal en charmant uitziet. Het is het innovatieve cellenraster dat de combinatie van perfecte lichttechniek en compacte bouwvorm mogelijk heeft gemaakt. Zelfs binnen in de armatuur heeft elk detail zijn nut. Waar raster of voorschakelapparaten wat ruimte vragen, toont EVIO volume. De slanke technische kern bepaalt de vorm, het design wordt principe ook aan de al te vaak verwaarloosde bovenzijde van de armatuur. Net zoals het fineerhout of het eterniet volgt ook de afdekking in natuurlijk geëloxeerd aluminium de vorm van de behuizing.

15 EVIO DIRECT 15

16 Perfectie geeft aan de armatuur haar bijzondere glans EVIO mikt bewust op levendigheid. Op materialen die groeien of bekoren door hun unieke karakter. EVIO mikt echter ook op precisie en perfectie zoals het de traditie van een toonaangevende lichtoplossingsspecialist past. Klein en precies als een Zwitsers uurwerk: de cellenrastertechnologie Fineerhout Zowel beuk als notenhout zijn zeer resistente houtsoorten. Hun van nature uit hoge stabiliteit wordt door de moderne lamineertechnologie geperfectioneerd. Eterniet De millimeterprecieze lijnvoering van de EVIO-armatuurbehuizing levert het bewijs voor de befaamde vormbaarheid van het materiaal. De uiterste precisie maakt van vezelcement een grondstof voor de 21ste eeuw.

17 EVIO TECHNIK 17 Het 3D-model van het cellenraster toont de groefvormige uitvoering die voor de optimale indirecte lichtuitstraling zorgt. Functionaliteit tot in het kleinste detail Al vele jaren zijn ontwikkelaars en designers bezig met het alsmaar verder verkleinen van de armatuur. Een schijnbaar niet te nemen hindernis was daarbij het aluminiumraster en zijn volume, wat zich vooral bij de ontwikkeling van pendelen opbouwarmaturen manifesteerde. Nu verlegt Zumtobel Staff nog maar eens de grens met haar innovatieve cellenrastertechnologie. Qua design, vorm en functie verschilt het cellenraster duidelijk van de conventionele T16-rasters. Het volume werd gehalveerd, wat de weg baant voor nog eens een verkleining van de armatuurbehuizing overigens zonder compromissen te moeten sluiten op het vlak van efficiëntie en lichttechniek. Want het cellenraster is niet, zoals klassieke aluminiumrasters, uit afzonderlijke onderdelen samengesteld en is dus ook niet belast met de verplichte toleranties voor de productie en eindmontage. Het in een spuitgietprocédé uit één stuk vervaardigde raster is onovertroffen exact, stabiel en gelijkmatig. Zijn perfect afgeronde celhoeken maken een optimale diagonale verblindingsbescherming en een absoluut gelijkmatige lichtverdeling mogelijk. De fijne structuren creëren een harmonieuze overgang naar de armatuurbehuizing, vermijden storende weerspiegelingen en vereenvoudigen de montage. EVIO gebruikt de compacte bouwvorm van het cellenraster voor een zeer slanke armatuurbehuizing en voor zijn nieuwe vloeiend de techniek omhullende vorm. Daarbij wordt zowel een zuiver direct stralend systeem als een indirect/directe variant met een evenwichtige plafondverlichting ingezet. De unieke, geïntegreerde, indirecte reflector haalt de hoogste rendementen bij een hoge gelijkmatigheid. De naleving van de in EN vereiste waarden is voor ons een vanzelfsprekendheid. In samenspel met het unieke design en de buitengewone materialen maakt een dergelijk hoogstaande lichttechniek van EVIO een vaste planningspartner voor exclusieve kantoren en ontvangstruimtes. De volledige set voor pendelmontage: met aansluitklemmen, plafondrozet en twee staalkabels met plafondbevestiging. De transparante aansluitkabel, het kabelgeleidingsprofiel en het afsluitscherm maken de elektrische aansluiting geschikt voor dagdagelijks gebruik. De gereedschapsloze demontage van de rasterunit maakt het vervangen van de lamp heel eenvoudig.

18 EVIO OPBOUW- EN PENDELARMATUREN 18 EVIO eterniet darklightraster T16 incl. lamp cs Pendelarmatuur voor individuele montage Hoogglanzende Darklightoptiek in cellenrastertechnologie Verblindingsbescherming (ID-uitvoering) voor BAP L<1000cd/m 2 bij 65 en UGR19 volgens EN12464 Armatuurbehuizing in Eterniet Armatuur compleet met ophanging, transparante aansluitleiding en ingebouwde lamp in lichtkleur F840 (andere lichtkleuren op aanvraag) Enkelvoudige kabelophanging ASI 1000 mm (traploos in hoogte verstelbaar) De dimbare DALI-armaturen bevatten een DALI-stuurbaar EVG type L/B/H kg bestelnr. bestelnr. Pendelarmatuur, direct stralend elektronisch dimbaar Dali 1/28 W T /66/112 5, /54 W T /66/112 5, Pendelarmatuur, indirect/direct stralend elektronisch dimbaar Dali 1/49 W T /83/84 5, /80 W T /83/84 5, Dimbare armaturen (enkel met DALI-signaal aanstuurbaar) /28 W, 1/54 W /49 W, 1/80 W

19 OPBOUW- EN PENDELARMATUREN 19 EVIO notelaar darklightraster T16 incl. lamp cs Pendelarmatuur voor individuele montage Hoogglanzende Darklightoptiek in cellenrastertechnologie Verblindingsbescherming (ID-uitvoering) voor BAP L<1000cd/m 2 bij 65 en UGR19 volgens EN12464 Armatuurbehuizing in gelaagd hout met luxueus notenhoutfineer Armatuur compleet met ophanging, transparante aansluitleiding en ingebouwde lamp in lichtkleur F840 (andere lichtkleuren op aanvraag) Enkelvoudige kabelophanging ASI 1000 mm (traploos in hoogte verstelbaar) De dimbare DALI-armaturen bevatten een DALI-stuurbaar EVG type L/B/H kg bestelnr. bestelnr. Pendelarmatuur, direct stralend elektronisch dimbaar Dali 1/28 W T /66/112 4, /54 W T /66/112 4, Pendelarmatuur, indirect/direct stralend elektronisch dimbaar Dali 1/49 W T /83/84 4, /80 W T /83/84 4, Dimbare armaturen (enkel met DALI-signaal aanstuurbaar) /28 W, 1/54 W /49 W, 1/80 W EVIO beukenhout darklightraster T16 incl. lamp cs Pendelarmatuur voor individuele montage Hoogglanzende Darklightoptiek in cellenrastertechnologie Verblindingsbescherming (ID-uitvoering) voor BAP L<1000cd/m 2 bij 65 en UGR19 volgens EN12464 Armatuurbehuizing in gelaagd hout met luxueus beukenhoutfineer Armatuur compleet met ophanging, transparante aansluitleiding en ingebouwde lamp in lichtkleur F840 (andere lichtkleuren op aanvraag) Enkelvoudige kabelophanging ASI 1000 mm (traploos in hoogte verstelbaar) De dimbare DALI-armaturen bevatten een DALI-stuurbaar EVG type L/B/H kg bestelnr. bestelnr. Pendelarmatuur, direct stralend elektronisch dimbaar Dali 1/28 W T /66/112 4, /54 W T /66/112 4, Pendelarmatuur, indirect/direct stralend elektronisch dimbaar Dali 1/49 W T /83/84 4, /80 W T /83/84 4, Dimbare armaturen (enkel met DALI-signaal aanstuurbaar) /28 W, 1/54 W /49 W, 1/80 W

20 INDUSTRIE EN TECHNIEK SPORT EN VRIJE TIJD Zumtobel Staff is wereldwijd de competente, betrouwbare partner voor innoverende lichtoplossingen op alle toepassingsgebieden van de professionele gebouwenverlichting. VERKEERSINFRASTRUCTUU R EN PARKEERGARAGES KANTOOR EN VORMINGSCENTRA Industrie en techniek Sport en vrije tijd Verkeersinfrastructuur en parkeergarages Kantoor en vormingscentra Presentatie en verkoop Hotelwezen en gastronomie Kunst en cultuur Ziekenhuizen & verzorgingsinstellingen Veiligheid en vertrouwen Active Light PRESENTATIE EN VERKOOP HOTELS, GASTRONOMIE EN WELLNESS Zumtobel Staff behoort tot de grootste ondernemingen in de lichtindustrie met productievestigingen in Oostenrijk, Duitsland, Australië en de VS, met verkooporganisaties in alle belangrijke Europese markten en met wereldwijde handelsvertegenwoordigingen. KUNST EN CULTUUR ZIEKENHUIZEN & VERZORGINGSINSTELLINGEN Als marktleider op het vlak van innovatie garanderen we aan onze klanten een allesomvattende competentie inzake lichtadvies en planningsondersteuning, een hoge productkwaliteit en toekomstgerichte technologieën vanaf de individuele armatuur tot aan het elektronisch gestuurde lichtmanagement. Het doel van de onderneming: Met licht willen we ervaringswerelden creëren, het werk verlichten, de communicatie en veiligheid bevorderen, waarbij we ons ten volle bewust zijn van onze verantwoordelijkheid voor het milieu.

21 Spots en stroomrails Modulaire lichtsystemen België Zumtobel Staff Benelux N.V. Rijksweg 47 - KMO Zone Pullaar B-2870 Puurs Tel. +32/(0)3/ Fax +32/(0)3/ Head office Zumtobel Staff GmbH Schweizer Straße 30 Postfach 72 A-6851 Dornbirn Tel. +43/(0)5572/390-0 Fax +43/(0)5572/ Down-/Uplights Inbouwarmaturen Zumtobel Staff Benelux S.A. Rue de Gembloux 89 B-5002 Namur Tel. +32/(0)81/ Fax +32/(0)81/ Opbouw- en pendelarmaturen Wallwashers Luxembourg Zumtobel Staff Benelux S.A. Rue de Luxembourg 177 L-8077 Bertrange Tel. +352/ Fax +352/ Staan-, tafel-, wand- en LED-armaturen Lichtlijnen en individuele lichtbalken Nederland Zumtobel Staff Benelux N.V. Zinkstraat NL-4823 AD Breda Tel. +31/(0)76/ Fax +31/(0)76/ Halreflectorarmaturen Armaturen met een hogere beschermklasse Zumtobel Staff Benelux N.V. Luzernestraat 45 NL-2153 GM Nieuw-Vennep Tel. +31/(0)252/ Fax +31/(0)252/ Gebouwbeheersysteem Noodverlichting Medische verzorgingsunits Art. Nr NL 02/05 Zumtobel Staff De technische inhoud weerspiegelt de stand op het moment van het ter perse gaan. Wijzigingen voorbehouden. Informeert U zich bij Uw bevoegd verkoopbureau. Milieubewust gedrukt op chloorvrij gebleekt papier. Gedrukt op Consort Royal.

22 EVIO Pendelarmatuur met buitengewone eigenschappen: hout, eterniet en lichttechnische precisie.

RAIN Vochtbestendige balkarmatuur

RAIN Vochtbestendige balkarmatuur Vochtbestendige balkarmatuur www.zumtobelstaff.com Vochtbestendige balkarmatuur LICHTBALK VOOR VOCHTIGE RUIMTEN 3 Stofdicht en spatwatervast Midden in de nacht op een boerderij: een kalf wordt geboren.

Nadere informatie

RTX II Designgericht lichtlijnsysteem

RTX II Designgericht lichtlijnsysteem RTX II Designgericht lichtlijnsysteem www.zumtobelstaff.com RTX II Designgericht lichtlijnsysteem De crea-afdeling van een designstudio weerspiegelt de eisen die medewerkers stellen aan hun werk, aan hun

Nadere informatie

LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten

LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten Persbericht LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten LED-armatuurserie met perfecte lichtkwaliteit voor kantoren Voor moderne kantooromgevingen met zeer uiteenlopende

Nadere informatie

CRAYON. LED-downlight, rond en vierkant. Het economische alternatief.

CRAYON. LED-downlight, rond en vierkant. Het economische alternatief. CRAYON LED-downlight, rond en vierkant. Het economische alternatief. Ook geschikt voor overdekte buitenruimtes en vochtige lokalen: inbouwdownlight CRAYON rond en vierkant met beschermingsniveau IP 44.

Nadere informatie

HELISSA. Wand- en plafondarmaturen. Binnen én buiten een overtuigende verschijning in een eenvormig design. Update 08/2008

HELISSA. Wand- en plafondarmaturen. Binnen én buiten een overtuigende verschijning in een eenvormig design. Update 08/2008 HELISSA Wand- en plafondarmaturen Binnen én buiten een overtuigende verschijning in een eenvormig design. Update 08/2008 Binnen en buiten Een allroundtalent op elk vlak Effectvol en tegelijk energiebesparend:

Nadere informatie

AXON. linked. LED-pendelarmatuur

AXON. linked. LED-pendelarmatuur AXON LED-pendelarmatuur De ongeëvenaard slanke indirect/directe armatuur verbindt maximale efficiëntie met het comfort van een haast verblindingvrije kantoorarmatuur. linked Alle bestelnummers van de PDF

Nadere informatie

X E N O S P O T S Y S T E E M

X E N O S P O T S Y S T E E M XENO Spotsysteem XENO Spotsysteem XENO SPOTSYSTEEM 3 XENO is de nieuwe, door de Franse ontwerper Jean-Michél Wilmotte geconcipieerde generatie spots voor een professionele lichtenscenering. De combinatie

Nadere informatie

FREELINE. TASK AREA-armatuur met markante lijn biedt nieuwe mogelijkheden voor meer ruimtelijke flexibiliteit

FREELINE. TASK AREA-armatuur met markante lijn biedt nieuwe mogelijkheden voor meer ruimtelijke flexibiliteit FREELINE TASK AREA-armatuur met markante lijn biedt nieuwe mogelijkheden voor meer ruimtelijke flexibiliteit FREELINE OP DE WERKPLEK 3 De trend naar een asgerichte planning van een gebouw resulteert uit

Nadere informatie

Visuele kwaliteit Objecten verlichten

Visuele kwaliteit Objecten verlichten Dresdner Zwinger Visuele kwaliteit Objecten verlichten De SUPERSYSTEM LED spots overtuigen met kleine afmetingen en een gering energieverbruik maar vooral met hun uitstekende lichtkwaliteit. De uitstekende

Nadere informatie

MesoOptics voor topprestaties

MesoOptics voor topprestaties UM MesoOptics voor topprestaties MesoOptics Microtechnologie De microscopische structuur garandeert een gecontroleerde lichtverdeling. MesoOptics is een innovatieve technologie die nauwkeurige microstructuren

Nadere informatie

ELEEA Pendel- en opbouwarmatuur

ELEEA Pendel- en opbouwarmatuur ELEEA Pendel- en opbouwarmatuur De efficiënte oplossing voor een uitstekende lichtkwaliteit. ELEEA Licht dat laat werken Geconcentreerd werk vraagt om een hoge lichtkwaliteit. ELEEA biedt veelvuldige

Nadere informatie

CONBOARD. Medisch verzorgingssysteem. transparant design het optimaal samengaan van architectuur en licht.

CONBOARD. Medisch verzorgingssysteem. transparant design het optimaal samengaan van architectuur en licht. CONBOARD Medisch verzorgingssysteem in een transparant design het optimaal samengaan van architectuur en licht. De weg naar het ziekenhuis is smal, zowel voor de architect als de ingenieur. Enerzijds wil

Nadere informatie

Visuele kwaliteit Objecten verlichten

Visuele kwaliteit Objecten verlichten Museum Art & Cars Visuele kwaliteit Objecten verlichten De collectie telt meer dan 3000 expositiestukken en zorgvuldig uitgezochte verzamelstukken uit de automobielwereld. De afwisselende expositieobjecten

Nadere informatie

MICROS. De kleine helpers van alledag.

MICROS. De kleine helpers van alledag. De kleine helpers van alledag. Hotel Ramada, Berlij n / DE Interieurarchitectuur: PBN Planungsbüro Niehaus, Hildesheim / DE Lichtoplossing: LED-downlight PANOS INFINITY, downlight MICROS LED Maximale functionaliteit,

Nadere informatie

Kardó. Eindeloos licht combineren

Kardó. Eindeloos licht combineren Kardó Eindeloos licht combineren CONCEPT Design: eer architectural design, België 2 - Kardó Kardó is een verlichtingssysteem dat toelaat de architectuur doorheen uw gebouw te volgen. Het strakke basisprofiel

Nadere informatie

BELIA. Een individuele bedarmatuur als een vleugel: ideaal voor medisch gebruikte ruimtes met een huiselijke. met bijkomende verzorgingselementen.

BELIA. Een individuele bedarmatuur als een vleugel: ideaal voor medisch gebruikte ruimtes met een huiselijke. met bijkomende verzorgingselementen. BELIA Een individuele bedarmatuur als een vleugel: ideaal voor medisch gebruikte ruimtes met een huiselijke sfeer. Optioneel met bijkomende verzorgingselementen. Ideale lichtverhoudingen voor patiënt en

Nadere informatie

Aangenaam licht in een strak design

Aangenaam licht in een strak design 2 ETAP Aangenaam licht in een strak design Diffusorverlichting is een vaste waarde voor de algemene verlichting van kantoren en publieke gebouwen. Logisch, want diffusoren bieden een comfortabele en aangename

Nadere informatie

Vooraf. Achteraf. Langbein Museum, Hirschhorn DE Architectuur: Museumsreif, Bielefeld DE Lichtoplossing: modulair LED-lichtsysteem SUPERSYSTEM

Vooraf. Achteraf. Langbein Museum, Hirschhorn DE Architectuur: Museumsreif, Bielefeld DE Lichtoplossing: modulair LED-lichtsysteem SUPERSYSTEM Langbein Museum Vooraf De collectie antiquiteiten en naturalia, bijeengebracht in de 19 de eeuw door Carl Langbein, werd voor de herinrichting op ronduit eentonige wijze gepresenteerd. In de vele voorwerpen

Nadere informatie

SHELF LIGHT. LED-verlichting voor rekken. Magneet-montage zonder gereedschap: de flexibele lichtbalk voor supermarkten.

SHELF LIGHT. LED-verlichting voor rekken. Magneet-montage zonder gereedschap: de flexibele lichtbalk voor supermarkten. SHELF LIGHT LED-verlichting voor rekken Magneet-montage zonder gereedschap: de flexibele lichtbalk voor supermarkten. Onzichtbaar Helder licht zet de producten perfect in het juiste licht. De filigrane

Nadere informatie

NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED

NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED 2 STERKE PERFORMANCE BIJMINIMALE HOOGTE De Siella LED is een inbouwarmatuur met een minimale inbouwhoogte, maar pakt toch uit met een volwaardig vermogen. Ze staat garant

Nadere informatie

Licht creëert shoppingbelevenissen

Licht creëert shoppingbelevenissen Persbericht Licht creëert shoppingbelevenissen Zumtobel rust de nieuwe Spar vlaggenschipwinkel uit met een integrale LEDlichtoplossing. Voor de nieuwe markthal van winkelketen Spar in Boedapest heeft Zumtobel

Nadere informatie

Visuele kwaliteit en conserveringsaspecten Veilig ensceneren:

Visuele kwaliteit en conserveringsaspecten Veilig ensceneren: Museo del Duomo Visuele kwaliteit en conserveringsaspecten Veilig ensceneren: Zacht geaccentueerd licht onderstreept de plasticiteit van de diverse sculpturen. Een verlichting die harde schaduwen oplost,

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen

highlights Productinnovaties en -aanvullingen highlights Productinnovaties en -aanvullingen Editie 2/2018 Hoe bent u verbonden? De digitale revolutie biedt ontelbare verbindingsmogelijkheden. Het resultaat: ongekende interacties wat betreft snelheid,

Nadere informatie

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België tunablewhite De juiste lichtkleur speelt bij kunstwerken een bijzondere rol. Des te kouder de kleurtemperatuur, des te hoger is het beschadigingspotentieel

Nadere informatie

De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing.

De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing. De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing. De verschillende modellen en beschrijving. EP 150 LED. EP150MP-L EP150MP-S EP150MP4400

Nadere informatie

LINETIK. linked. Staande LED-armatuur. Indrukwekkend lichtcomfort in een expressief design.

LINETIK. linked. Staande LED-armatuur. Indrukwekkend lichtcomfort in een expressief design. LINETIK Staande LED-armatuur Indrukwekkend lichtcomfort in een expressief design. linked Alle bestelnummers van de PDF s hebben een link naar de online catalogus van Zumtobel. SPT Auditing en belastingsadvies,

Nadere informatie

Active Light Connecting with Nature

Active Light Connecting with Nature ONDARIA Active Light Connecting with Nature Creating Light Creates Inspiration Wanneer we licht op kantoor als een globaal licht- / ecosysteem bekijken, kan het bij werknemers voor meer welzijn zorgen.

Nadere informatie

SOLAR II. New generation vloeiende lijnen, organische vorm, expressieve elegantie, innovatieve techniek.

SOLAR II. New generation vloeiende lijnen, organische vorm, expressieve elegantie, innovatieve techniek. SOLAR II New generation vloeiende lijnen, organische vorm, expressieve elegantie, innovatieve techniek. Berlijn, Milaan, Londen, New York, Tokio: geen enkele shop is als een andere. Hier wordt veel belang

Nadere informatie

LIVIANO. Spot. Innovatief ecodesign in compact formaat

LIVIANO. Spot. Innovatief ecodesign in compact formaat LIVIANO Spot Innovatief ecodesign in compact formaat 4010 T-Mobile Store Berlij n/de Architectuur: Mutabor Design GmbH, Hamburg/DE Lichtoplossing: Spot LIVIANO, spot TEMPURA Aantrekkelij ke en effi - ciënte

Nadere informatie

Persbericht Dornbirn, maart Licht in een nieuwe dimensie voor mens en milieu Zumtobel highlights op Light+Building

Persbericht Dornbirn, maart Licht in een nieuwe dimensie voor mens en milieu Zumtobel highlights op Light+Building Persbericht Dornbirn, maart 2012 Licht in een nieuwe dimensie voor mens en milieu Zumtobel highlights op Light+Building Zumtobel presenteert dit jaar tijdens Light+Building van 15 tot 20 april in Frankfurt

Nadere informatie

zumtobel.com/industriallighting

zumtobel.com/industriallighting APAG Parkeergarage Vriendelijk licht, betrouwbaar en efficiënt: LED-technologie en aanwezigheidssensoren vervullen de wensen van autobestuurders én uitbaters. Meer licht voor de klant, minder stroom voor

Nadere informatie

Veelzijdig toepasbaar

Veelzijdig toepasbaar W1 W1 Veelzijdig toepasbaar De W1 is een ideale led-oplossing voor uiteenlopende types van gebouwen: ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen, kantoorgebouwen, openbare gebouwen, winkels, De vormgeving

Nadere informatie

TETTOIA. inspeelt op de noden van arts en patiënt en zich innovatief in de architectuur integreert.

TETTOIA. inspeelt op de noden van arts en patiënt en zich innovatief in de architectuur integreert. TETTOIA Medische verzorgingsunit die flexibel inspeelt op de noden van arts en patiënt en zich innovatief in de architectuur integreert. Berekend economisch en met weldoend effect voor de mens TETTOIA

Nadere informatie

LED RUIMTEVERLICHTING

LED RUIMTEVERLICHTING ViVAA LED RUIMTEVERLICHTING 2 3 ViVAA. DE ZON VOOR DE RUIMTE. Zo gracieus, zo licht en zo fraai. Dat is de nieuwe ViVAA. Het armatuur past zich in elke ruimte harmonisch aan. Door de modernste LEDtechnologie

Nadere informatie

Energie-efficiënt samenspel van dag- en kunstlicht op kantoor

Energie-efficiënt samenspel van dag- en kunstlicht op kantoor Persbericht Dornbirn, februari 2012 Werken met een goed gevoel Energie-efficiënt samenspel van dag- en kunstlicht op kantoor Een stijgend aantal werknemers en de wens om de verschillende administratieve

Nadere informatie

MAK DESIGN LABORATO- RIUM

MAK DESIGN LABORATO- RIUM MAK DESIGN LABORATO- RIUM Vooraf In de voormalige "studiecollectie" van het Museum voor Toegepaste Kunst (MAK) deden noch het expositieconcept, noch de ruimtes recht aan de grote verscheidenheid aan expositiestukken.

Nadere informatie

Innovatieve kantoorverlichting voor individuele behoeften

Innovatieve kantoorverlichting voor individuele behoeften Persbericht Innovatieve kantoorverlichting voor individuele behoeften Zumtobel toont op light+building adaptieve lichtoplossingen die beantwoorden aan de behoefte van de mens aan individualiteit Dornbirn,

Nadere informatie

Shop in style. with CARDAN evolution

Shop in style. with CARDAN evolution CARDAN evolution 1 2 Shop in style with CARDAN evolution 3 De architectonische inbouwarmatuur CARDAN evolution combineert grote flexibiliteit met een onopvallend design. Daarmee stelt het product nieuwe

Nadere informatie

dim²save Energie besparen en het milieu beschermen met

dim²save Energie besparen en het milieu beschermen met 1 dim²save Energie besparen en het milieu beschermen met dim²save Life Cycle Assessment Dimbare armaturen zorgen voor besparingen op de juiste plaats Grondstof, productie, transport, recycling: 10% Werking:

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen

highlights Productinnovaties en -aanvullingen highlights Productinnovaties en -aanvullingen Editie 1/2018 Productinnovaties en -aanvullingen Editie 1/2018 Active Light is een toonaangevend concept van Zumtobel dat licht gebruikt om de levenskwaliteit

Nadere informatie

panella LED Nieuwe wegen inslaan

panella LED Nieuwe wegen inslaan panella LED Nieuwe wegen inslaan 2 panella Dit armatuur verschuift grenzen Hier slaan wij nieuwe wegen in. Een gezond compromis ten gunste van het rendement: dat is de panella. Deze voldoet volledig aan

Nadere informatie

Pareda LED Pareda LED. De perfecte mate van terughoudendheid. Universeel: Klassiek: Probleemloos: Praktisch:

Pareda LED Pareda LED. De perfecte mate van terughoudendheid. Universeel: Klassiek: Probleemloos: Praktisch: Pareda LED Pareda LED Pareda LED. De perfecte mate van terughoudendheid. Een klassieke, tijdloze vormentaal en de mogelijkheid tot vlakke inbouw zijn de troeven die de wandinbouwarmatuur Pareda LED te

Nadere informatie

OLED: een nieuwe vorm van verlichting

OLED: een nieuwe vorm van verlichting K4 OLED 2 OLED: een nieuwe vorm van verlichting Oled (organic light emitting diode) is een variant van de traditionele led. Terwijl leds zijn opgebouwd uit anorganisch materiaal, maken oleds gebruik van

Nadere informatie

Flare. Comfort en rendement met leds

Flare. Comfort en rendement met leds Flare Comfort en rendement met leds Flare Downlights en spots met ledtechnologie Flare, een uniek designconcept Mun* product design Flare is een compleet gamma van ronde downlights en spots. Zij verzekeren

Nadere informatie

AGILE 150 CS 80 MAGNEO MANET RS 120 RSP 80. Beslag voor glazen en houten schuifdeuren

AGILE 150 CS 80 MAGNEO MANET RS 120 RSP 80. Beslag voor glazen en houten schuifdeuren AGILE 150 CS 80 MAGNEO MANET RS 120 RSP 80 Beslag voor glazen en houten schuifdeuren AGILE 150 6 7 CS 80 MAGNEO 8 9 MANET 10 11 RS 120 12 13 RSP 80 14 15 3 MANET Ruimtes modern en op basis van eigen ideeën

Nadere informatie

NOVATE VELA SERIE

NOVATE VELA SERIE - Energiezuinig led schijnwerper - 1 op 1 oplossing voor bestaande conventionele verlichting - Uitzonderlijk hoge levensduur - Efficiënte lichtsturing doormiddel van led optieken - Water- en stofdicht

Nadere informatie

E-LINE LED VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN

E-LINE LED VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN 2 VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN 3 Industriële verlichtingsinstallaties bieden vaak een aanzienlijk verbeteringspotentieel op het gebied van energieefficiëntie en lichtkwaliteit. Hoewel een renovatie

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen

highlights Productinnovaties en -aanvullingen highlights Productinnovaties en -aanvullingen Voorjaar 2017 Productinnovaties en -aanvullingen Voorjaar 2017 De verandering van het natuurlijke licht door de dag heen heeft de mens al sinds mensenheugenis

Nadere informatie

DOCUMENTATIE AANSLAGDEUREN

DOCUMENTATIE AANSLAGDEUREN Glass Inside is specialist op het gebied van glas in het interieur. Glazen deuren in veel variëteiten tot aan automatische schuivende glazen deuren toe. Glazen wanden, inloopdouches en al dan niet verwarmde

Nadere informatie

POLARON IQ PERFECT DESIGN VOOR MAXIMALE MOGELIJKHEDEN

POLARON IQ PERFECT DESIGN VOOR MAXIMALE MOGELIJKHEDEN POLARON IQ LED POLARON IQ PERFECT DESIGN VOOR MAXIMALE MOGELIJKHEDEN SIEGER DESIGN INTERVIEW MET MICHAEL SIEGER Michael Sieger Bedrijfsleider en designer Michael Sieger, het creatieve brein achter sieger

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2013

highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2013 highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2013 1 LIGHT FIELDS evolution 2 ARCOS Xpert 3 ARCOS LED wallwasher 4 VIVO XS 5 VIVO M LED 6 Industrieverlichting 7 CHIARO LED 8 SCUBA LED 9 METRUM

Nadere informatie

TECTON LED LED-lichtlijnsysteem

TECTON LED LED-lichtlijnsysteem TECTON LED LED-lichtlijnsysteem Voortdurend compacter: pure winst voor economie, ecologie en uitstraling. Doorlopend efficiënt In één lijn TECTON LED maakt van lamp, lichtbalk en reflector één optisch

Nadere informatie

NOVATE VELA SERIE

NOVATE VELA SERIE - Energiezuinige led schijnwerper - 1 op 1 oplossing voor bestaande conventionele verlichting - Uitzonderlijk hoge levensduur - Efficiënte lichtsturing door middel van led optieken - Water- en stofdicht

Nadere informatie

ZBOX. Lichtmanagement

ZBOX. Lichtmanagement ZBOX Lichtmanagement Biedt perfect lichtcomfort in hotelkamers. Uitnodigend, eenvoudig te bedienen en makkelijk verstaanbaar voor hotelgasten uit de hele wereld. Optimaal lichtmanagement Overtuigende argumenten

Nadere informatie

NOVATE CYGNUS SERIE

NOVATE CYGNUS SERIE - Hoog vermogen energiezuinig led schijnwerper - 1 op 1 oplossing voor bestaande conventionele verlichting - Uitzonderlijk hoge levensduur - Efficiënte lichtsturing doormiddel van led optieken - Komt in

Nadere informatie

EINDELOOS LICHT COMBINEREN

EINDELOOS LICHT COMBINEREN Kardó EINDELOOS LICHT COMBINEREN Met Kardó beschikt u over een modulair verlichtingssysteem waarmee u de architectuur doorheen een volledig gebouw kunt volgen en accentueren. Het systeem biedt maximale

Nadere informatie

lepo led Voor unieke verlichtingsoplossingen

lepo led Voor unieke verlichtingsoplossingen lepo led Voor unieke verlichtingsoplossingen Lepo LED Lepo is een decoratief armatuur dat gebaseerd is op LED voor een onovertroffen energiezuinigheid en verlichting. Door de drie verschillende afmetingen

Nadere informatie

Product naam: MM08396

Product naam: MM08396 Product naam: MM08396 Specificaties MM08396: Groep Armatuur Lumen/Watt 95.00 lm/watt Levensduur L70 50.000u Soort GABIO Wattage * 20W Straalhoek 90 graden Spanning * 220-240V UGR waarde < 19 Lichtkleur

Nadere informatie

Zumtobel op de Biënnale Architettura 2014

Zumtobel op de Biënnale Architettura 2014 Persbericht Zumtobel op de Biënnale Architettura 2014 Innovatieve projectspecifieke lichtoplossingen voor twee centrale bijdragen Dornbirn, 6 juni 2014 Op 07 juni 2014 opent onder leiding van Rem Koolhaas

Nadere informatie

TASK AREA- CONCEPTEN. De focussering van het licht. Nieuwe, werkplekgerichte. EN voor meer kwaliteit, meer comfort, meer efficiëntie.

TASK AREA- CONCEPTEN. De focussering van het licht. Nieuwe, werkplekgerichte. EN voor meer kwaliteit, meer comfort, meer efficiëntie. TASK AREA- CONCEPTEN De focussering van het licht. Nieuwe, werkplekgerichte verlichtingsconcepten volgens EN 12464 voor meer kwaliteit, meer comfort, meer efficiëntie. VISUELE TAKEN IN HET BRANDPUNT VAN

Nadere informatie

MINIMALISTISCH DESIGN

MINIMALISTISCH DESIGN Design radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Altijd het beste klimaat voor een MINIMALISTISCH DESIGN Zehnder Zmart: de design radiator die zich onopvallend

Nadere informatie

Museum M in Leuven In het labyrint van de kunst

Museum M in Leuven In het labyrint van de kunst Persbericht Dornbirn, April 2010 Museum M in Leuven In het labyrint van de kunst B1 Uitzicht op de stad: de nieuwbouw maakt door zijn groot panoramavenster uitzicht en inkijk mogelijk. Oude en nieuwe kunst,

Nadere informatie

PARA.MI WERKPLEKARMATUREN

PARA.MI WERKPLEKARMATUREN WERKPLEKARMATUREN 3 ÉÉN ARMATUUR, VEEL OPTIES: MET VRIJ TE COMBINEREN BASISVORMEN EN KLEUREN ZORGT VOOR OPTIMAAL LICHT EN DE GROOTST MOGELIJKE INDIVIDUALITEIT OP KANTOOR. Het leven op kantoor wordt tegenwoordig

Nadere informatie

RANA LED. Reeks LED inbouw- & opbouwarmaturen. rendement betekent van 101 lm/w (totaal systeemrendement).

RANA LED. Reeks LED inbouw- & opbouwarmaturen. rendement betekent van 101 lm/w (totaal systeemrendement). In support of United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization International Year of Light 2015 RANA LED Reeks LED inbouw- & opbouwarmaturen De nieuwe reeks RANA LED inbouw- en opbouwarmaturen

Nadere informatie

2

2 2 www.lightronics.nl Architectonisch LED armatuur met een hoge efficiëntie en lange levensduur, speciaal voor in atriums en grote open ruimtes. Verkrijgbaar met een Satin Sparkle of opaal lichtkap. www.lightronics..nl

Nadere informatie

Selection PremiumEdition

Selection PremiumEdition Selection PremiumEdition Een boeiend samenspel van design en techniek Markus Rüegg en Gerhard Manfred Rokossa 2 Twee ondernemingen, één gedachte: de beste producten in design en techniek voor meer welzijn

Nadere informatie

P4Product Informatie ViVAA. DE ZON VOOR DE RUIMTE.

P4Product Informatie ViVAA. DE ZON VOOR DE RUIMTE. Zo gracieus, zo licht en zo fraai. Dat is de nieuwe ViVAA. Het armatuur past zich in elke ruimte harmonisch aan. Door de modernste LED technologie geeft het fascinerende, naadloze armatuur van gepolijst

Nadere informatie

Samenspel van vormen met talrijke facetten

Samenspel van vormen met talrijke facetten Persbericht Samenspel van vormen met talrijke facetten Lichtbollen voor de WIPO conferentiezaal in Genève Voor de nieuwe conferentiezaal van de Wereldorganisatie voor Intellectuele Eigendom (WIPO) heeft

Nadere informatie

Silent Gliss rolgordijnsystemen

Silent Gliss rolgordijnsystemen Silent Gliss rolgordijnsysteem 4830 Silent Gliss rolgordijnsystemen Het voordeel van Silent Gliss De heldere belijning van de rolgordijnen sluit perfect aan op moderne architectuur- en interieurontwerp.

Nadere informatie

INPLANAI ONPLANA EEN UITSTRALING DIE ENTHOUSIASME OPWEKT

INPLANAI ONPLANA EEN UITSTRALING DIE ENTHOUSIASME OPWEKT INPLANAI ONPLANA EEN UITSTRALING DIE ENTHOUSIASME OPWEKT INPLANAI ONPLANA EÉN DESIGN, VEELZIJDIGE MOGELIJKHEDEN Eén blik naar het plafond zegt meer dan 1.000 woorden. Daar overtuigen de TRILUX Inplana

Nadere informatie

Opper. Vlak. HOLLE WAND STUCWERK. Aluminium. Licht grijs MEUBELINBOUW OPBOUWHOOGTE 3 MM. 4320O gris clair 59. Alpine wit

Opper. Vlak. HOLLE WAND STUCWERK. Aluminium. Licht grijs MEUBELINBOUW OPBOUWHOOGTE 3 MM. 4320O gris clair 59. Alpine wit 17 2 3 Ultra. Vlak. Minimalistische vormgeving wint meer en meer terrein in de moderne interieurarchitectuur. Vloeiende, vlakke overgangen tussen vlakken worden gevraagd. LS ZERO als ultra vlakke variant

Nadere informatie

Perfect ontwerp, KLUDI COCKPIT Discovery. intuïtieve bediening, gemakkelijk in gebruik, technische verfijning Water in Perfection.

Perfect ontwerp, KLUDI COCKPIT Discovery. intuïtieve bediening, gemakkelijk in gebruik, technische verfijning Water in Perfection. Perfect ontwerp, intuïtieve bediening, gemakkelijk in gebruik, technische verfijning Water in Perfection. De hoge kunst van eenvoud Intuïtieve bediening De cockpit in vliegtuigen of sportauto s is optimaal

Nadere informatie

SISTEMA LINE. Light up your ideas

SISTEMA LINE. Light up your ideas SISTEMA LIE Light up your ideas design Paolo de Lucchi SISTEMA LIE Wand-, plafond- en pendelarmatuur In ruimtes waar niet gelezen of gewerkt wordt kunnen de versies met rechte fluorescentielampen ook zonder

Nadere informatie

Armaturen met vlakke diffusor

Armaturen met vlakke diffusor Armaturen met vlakke diffusor 2 ETAP Armaturen met vlakke diffusor Diffusorverlichting is een vaste waarde voor de algemene verlichting van kantoren en publieke gebouwen. Logisch, want diffusoren bieden

Nadere informatie

Armaturen met vlakke diffusor

Armaturen met vlakke diffusor Armaturen met vlakke diffusor 2 ETAP Armaturen met vlakke diffusor Diffusorverlichting is een vaste waarde voor de algemene verlichting van kantoren, scholen en publieke gebouwen. Logisch, want diffusoren

Nadere informatie

VITTONE design. datasheet. led opbouw- en pendelarmatuur. VITTONE design opbouw en pendelarmaturen serie. Toepassingsgebieden.

VITTONE design. datasheet. led opbouw- en pendelarmatuur. VITTONE design opbouw en pendelarmaturen serie. Toepassingsgebieden. leverbaar in: 900 mm 1200 mm opbouw en pendelarmaturen serie De VITTONE serie heeft een driehoekvorm met afgeronde hoeken, design optima forma. Het fantastisch afgewerkte pendel- en plafondarmatuur is

Nadere informatie

Product naam: MM08395

Product naam: MM08395 Product naam: MM08395 Specificaties MM08395: Groep Armatuur Lumen/Watt 95.00 lm/watt Levensduur L70 50.000u Soort GABIO Wattage * 20W Straalhoek 90 graden Spanning * 220-240V UGR waarde < 19 Lichtkleur

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen

highlights Productinnovaties en -aanvullingen highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2017 Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2017 In onze maatschappij vinden ingrijpende veranderingen plaats. Tegelijkertijd blijven traditionele

Nadere informatie

BESCHERMD TEGEN WIND EN INKIJK MET GLAS

BESCHERMD TEGEN WIND EN INKIJK MET GLAS BESCHERMD TEGEN WIND EN INKIJK MET GLAS DESIGN IS DOORSLAGGEVEND Wij wilden een bescherming tegen de wind en inkijk die modern en eenvoudig in het onderhoud is. Daarom kwamen een houten schutting of een

Nadere informatie

We... maken! -25% kunnen. willen. Made in. Germany

We... maken! -25% kunnen. willen. Made in. Germany We... willen kunnen maken! -25% Superbasic LED Downlights 2014 Made in Germany Zeer efficiënt en duurzaam armatuur Modulair connector systeem Hoog rendement tot 89 lumen per watt DL200 superbasic met 16W

Nadere informatie

Arano bouwstenen van licht

Arano bouwstenen van licht Arano bouwstenen van licht Arano TPS640/642 Arano is een serie armaturen voor TL5 fluorescentielampen, voorzien van Philips' micro-optieken. De gepatenteerde micro-optiek met 3D-lamellen combineert een

Nadere informatie

Serie 740 LED Een klassieker op nieuwe wegen. Tijdloos: Aangenaam: Veelzijdig: Decoratief: Efficiënt: Veilig:

Serie 740 LED Een klassieker op nieuwe wegen. Tijdloos: Aangenaam: Veelzijdig: Decoratief: Efficiënt: Veilig: Serie 740 LED Serie 740 LED Een klassieker op nieuwe wegen. De ronde opbouwarmaturen van de serie 740 N/LED onderscheiden zich door een tijdloos design dankzij hun opalen kap. De decoratieve armatuur hult

Nadere informatie

P4Product Informatie High Bay licht sterke armatuur voor iedere hoogte

P4Product Informatie High Bay licht sterke armatuur voor iedere hoogte HIGH BAY hoge kwaliteit, hoge plafonds, lage energiekosten Door een hoge plafonddiepte zorgt de verlichting in industriehallen voor enige uitdagingen: enerzijds moet gewaarborgd zijn dat op de vloer nog

Nadere informatie

MOVEO. Glas. WN-Nr. folgt. Deurtechniek. Automatische deuren. Glasbeslagtechniek. Vluchtwegtechniek en toegangscontrole. Mobiele wandsystemen

MOVEO. Glas. WN-Nr. folgt. Deurtechniek. Automatische deuren. Glasbeslagtechniek. Vluchtwegtechniek en toegangscontrole. Mobiele wandsystemen Deurtechniek Automatische deuren MOVEO Glas WN 053 053 51532, NL, x, xx, 09/08, Wijzigingen voorbehouden. WN-Nr. folgt Glasbeslagtechniek Vluchtwegtechniek en toegangscontrole Mobiele wandsystemen DORMA

Nadere informatie

P E R S B E R I C H T

P E R S B E R I C H T ROYAL MIDAS van KEUCO: slim verlichtingsconcept voor de hele badkamer Met één druk op de knop het juiste licht Goede verlichting speelt een steeds belangrijkere rol en is van cruciaal belang voor een gezellige

Nadere informatie

RANA LINEAIR. Opbouw & Pendel

RANA LINEAIR. Opbouw & Pendel RANA Lineair opbouw & pendel is een reeks compacte, slanke en discrete led armaturen, ontworpen voor toepassing in een brede waaier aan toepassingen, zoals in het onderwijs, in de medische sector, opslagruimtes,

Nadere informatie

Perfectie ontstaat door details. Visign-bedieningsplaten van Viega.

Perfectie ontstaat door details. Visign-bedieningsplaten van Viega. 2 Perfectie ontstaat door details. Visign-bedieningsplaten van Viega. Kleuren, licht en inrichting geven een ruimte zijn gezicht. Maar pas dankzij de details krijgt hij karakter. Details als de Visignbedieningsplaten

Nadere informatie

RATIO BIBLIOTHEEKREKKEN. Openbare bibliotheek Ismaning, Duitsland

RATIO BIBLIOTHEEKREKKEN. Openbare bibliotheek Ismaning, Duitsland RATIO BIBLIOTHEEKREKKEN Openbare bibliotheek Ismaning, Duitsland RATIO BIBLIOTHEEKREKKEN Functioneel, flexibel en esthetisch Dit modulaire bibliotheekrek omvat de ware betekenis van veelzijdigheid: functioneel,

Nadere informatie

EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor

EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor Lighting EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor EFix TCS260 De EFix TL5-serie bestaat uit fraaie, betaalbare armaturen voor innovatieve verlichting. Daarmee kan veel energie worden bespaard wanneer

Nadere informatie

Cleanroom Verlichting

Cleanroom Verlichting Cleanroom Verlichting Brecon Cleanroom Applicatie BV Rheastraat 12a 5047 TL Tilburg Tel. : 013 57 123 87 fax.: 084 836 54 46 web : www.breconcleanroomapplicatie.nl e-mail : info@breconcleanroomapplicatie.nl

Nadere informatie

Product naam: MM09193

Product naam: MM09193 Product naam: MM09193 Specificaties MM09193: Groep Armatuur Lumen/Watt 110.00 lm/watt Levensduur L70 50.000u Soort GABIO Wattage * 30W Straalhoek 90 graden Spanning * 220-240V UGR waarde < 19 Lichtkleur

Nadere informatie

cake LED perfect renoveren en direct besparen

cake LED perfect renoveren en direct besparen cake LED perfect renoveren en direct besparen 2 Pendelarmatuur voor hallen cake LED cake LED - het uiterlijk en de ronde vorm hebben ons op het idee voor de naam gebracht. Voor een halarmatuur kunnen de

Nadere informatie

Acuro LED Acuro Active LED / Acuro LED: Op elk moment van de dag het juiste licht Rechtlijnig: Aangenaam: Weldadig: Ongecompliceerd: Veilig:

Acuro LED Acuro Active LED / Acuro LED: Op elk moment van de dag het juiste licht Rechtlijnig: Aangenaam: Weldadig: Ongecompliceerd: Veilig: Acuro LD Acuro LD Acuro Active LD / Acuro LD: Op elk moment van de dag het juiste licht Optimaal op het menselijke bioritme afgestemd licht levert de Acuro Active LD. Afhankelijk van het moment van de

Nadere informatie

Ledinaire. LED-reeks. Eenvoud voor een scherpe prijs

Ledinaire. LED-reeks. Eenvoud voor een scherpe prijs Ledinaire LED-reeks Eenvoud voor een scherpe prijs De Philips Ledinaire-reeks LED-armaturen Ledinaire RC065B paneel Ledinaire WT060C waterdicht Ledinaire DN060B downlight ClearAccent RS060B Inbouwspot

Nadere informatie

Softlight. Comfortabel licht, heldere ruimtes

Softlight. Comfortabel licht, heldere ruimtes Softlight Comfortabel licht, heldere ruimtes Softlight Comfortabel licht, heldere ruimtes Comfortabel licht De softlightarmaturen van ETAP schermen de lichtbron af en brengen het licht grotendeels via

Nadere informatie

Das energiesparende Lichtrohr-System

Das energiesparende Lichtrohr-System R8 Das energiesparende Lichtrohr-System Met R8 stelt ETAP een eigentijds gamma diffusorarmaturen voor. Hun strakke vormgeving, verfijnde afwerking maar ook het efficiënte energieverbruik zal u zeker bekoren.

Nadere informatie

DayWave unieke vormgeving

DayWave unieke vormgeving DayWave unieke vormgeving DayWave BPS800 DayWave is een unieke armatuur die een baanbrekende vormgeving combineert met dynamische verlichting die alleen mogelijk is met de nieuwste LED-technologie. Hij

Nadere informatie

CoreLine 2 inbouw een logische keuze voor LED s

CoreLine 2 inbouw een logische keuze voor LED s CoreLine 2 inbouw een logische keuze voor LED s CoreLine2 RC120B Of het nu gaat om nieuwbouw of om renovatie van een bestaande ruimte, u wilt verlichtingsoplossingen die lichtkwaliteit leveren en substantiële

Nadere informatie

Kantoormeubelen perfect georganiseerd: Systema Top 2000. Een overzicht van de belangrijkste feiten

Kantoormeubelen perfect georganiseerd: Systema Top 2000. Een overzicht van de belangrijkste feiten Kantoormeubelen perfect georganiseerd: Systema Top 2000 Een overzicht van de belangrijkste feiten Alles uit één hand: Systema Top 2000 Systema Top 2000 brengt orde in elk kantoor. Zijn platformconcept

Nadere informatie

E6 Verlichting voor parkeergarages en technische ruimtes

E6 Verlichting voor parkeergarages en technische ruimtes ETAP 2 Verlichting voor parkeergarages en technische ruimtes De -reeks werd specifiek ontworpen voor de algemene verlichting in parkeergarages, technische ruimtes en kelders, maar ook voor lichte industrie

Nadere informatie