Kwaliteitsjaarverslag 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kwaliteitsjaarverslag 2014"

Transcriptie

1 Kwaliteitsjaarverslag 2014

2 Inhoudsopgave 1. INLEIDING VISIE OP KWALITEIT PRAKTIJKGEGEVENS ORGANISATIE VAN DE PRAKTIJK Historie Medewerkers Locaties Organisatie van de zorg Waarneming Bereikbaarheid, beschikbaarheid en toegankelijkheid PATIËNTENPOPULATIE Praktijkopbouw In- en uitstroom patiënten HET GEVOERDE KWALITEITSBELEID VAKBEKWAAMHEID Nascholing Registraties Specialisaties Intervisie Gebruik standaarden, protocollen, procedures en werkafspraken COMMUNICATIE MET DE PATIËNT Informatie Patiëntentevredenheidsonderzoek Waarborging patiëntenrechten BELEIDSVOORNEMENS SAMENVATTING/CONCLUSIE... 11

3 1. Inleiding Dit kwaliteitsjaarverslag is van tandartspraktijk Achnadent Mondzorg te Apeldoorn en Zeddam. Het is geschreven door Chardie Boschker. Als praktijk vinden wij het belangrijk om kwalitatief goede zorg te verlenen. Voor anderen moet inzichtelijk zijn hoe wij dit doen. De Kwaliteitswet zorginstellingen van 1996 verplicht duo-/groepspraktijken onder meer tot het voeren van een kwaliteitsbeleid en het opstellen van een kwaliteitsjaarverslag. Het verslag wordt verstuurd aan de Inspectie voor de Volksgezondheid, de Minister van VWS, verzekeraar Menzis, en iedereen die daarom verzoekt vanwege een relevant belang (te denken valt aan patiënten of patiëntenverenigingen).

4 2. Visie op kwaliteit Personeel wordt beoordeeld op kwaliteitswerk en klantvriendelijkheid. Preventie neemt een zeer belangrijke plaats in. Preventieve zorg voorkomt problemen, stelt ze uit en/of helpt de behandeling eenvoudig en duurzaam te houden. Bij het toepassen van materialen en methoden staan lichaamsvriendelijk en duurzaam op de voorgrond. Zo wordt amalgaam nooit gebruikt en worden kronen en bruggen metaal vrij gemaakt bijvoorbeeld van porselein en/of zirconium. Kinderen krijgen bij ons de aandacht die zij verdienen. De blijvende kiezen worden gesealed, hierdoor zijn aantoonbaar minder vullingen nodig. Gaatjes in het melkgebit worden behandeld indien een positief resultaat wordt verwacht. Aan de ouders van de kinderen wordt uitgelegd wat wij voor het kind de beste behandeling vinden. Poetsinstructies indien nodig en op tijd beoordelen of er wel of geen beugel nodig is. Een leuke attentie na het bezoek aan onze praktijk geeft altijd blije gezichten! Het managementteam van onze praktijk is elke dag bezig met het verbeteren van onze service en onze kwaliteit naar onze patiënten toe. Het personeel krijgt voortdurend aandacht om op al onze kwaliteitseisen scherp te blijven.

5 3. Praktijkgegevens 3.1 Organisatie van de praktijk De praktijk is een groepspraktijk van 3 tandartspraktijken in twee vestigingen. De tandartsen zijn in loondienst of zzp. Er werkt één fulltime mondhygiëniste, alle assistentes zijn preventieassistente of worden hiervoor opgeleid. Preventieassistentes dragen enorm bij aan het verhogen van het service- en aandachtsniveau welke wij onze patiënten willen bieden. Ons personeelsbestand is een afspiegeling van Nederland anno nu: wij zijn multiculti met 3 nationaliteiten te weten Nederlands, Turks en Afghaans Historie Achnadent Mondzorg is opgericht op 1 april 1981 als tandarts B.L. Overdijk te Zeddam. Tandarts Overdijk is alleen gestart met zijn partner als assistente. In 1982 werd het eerste personeelslid in dienst genomen. In 1984 werd er een paradontoloog aangenomen, hier begon de uitbreiding van de praktijk. In 1988 begon de tandarts met biologische tandheelkunde. Hierna volgde al vrij snel een nieuw onderdeel in de praktijk; orthodontie. Er werd namelijk in 1994 een tandarts orthodontist in dienst genomen. Zo draaide de praktijk een aantal jaar goed verder. Een grote stap werd genomen op 1 april De praktijk bestaat 30 jaar, dit is een goede datum om een tweede praktijk te openen. De directie anticipeert hiermee op grote veranderingen in de visie op zorg in het algemeen en tandzorg in het bijzonder Medewerkers Tandartsen Bob Overdijk (chef de clinique) Praktijkmanager Chardie Mondhygiëniste Zinat Tandarts-/preventieassistentes Loes Yvette Anita Dian Natalja Fulltime Fulltime

6 3.1.3 Locaties Zeddam Apeldoorn 2 behandelkamers Begane grond historisch pand 1 steri ruimte 4 behandelkamers, 5 stoelen/units 1 wachtkamer 1 steri ruimte 1 balie/receptie 1 bespreekruimte 1 röntgen ruimte 1 personeelsruimte 1 personeelsruimte 1 kantine 1 kantine 1 wachtkamer 1 patiënten toilet 1 balie/receptie Rolstoeltoegangelijk 1 röntgen kamer Airconditioning 1 patiënten toilet Parkeergelegenheid voor de praktijk Airconditioning 5 parkeerplaatsen beschikbaar op eigen terrein Organisatie van de zorg Consulten en behandelingen zijn op afspraak. Een controle afspraak duurt gemiddeld 10 minuten. Behandelingen al naar gelang de behoefte en de mogelijkheden van de patiënt. Openingstijden Zeddam Maandag tot en met donderdag Middagpauze dagelijks Vrijdag Openingstijden Apeldoorn Maandag tot en met donderdag Middagpauze dagelijks Vrijdag uur uur uur uur uur uur Waarneming Zeddam Wanneer de patiënt een ernstige klacht heeft buiten openingstijden kan hij/zij bellen met het spoedgevallennummer: Apeldoorn Wanneer de patiënt een ernstige klacht heeft buiten openingstijden kan hij/zij bellen met het spoedgevallennummer: U verneemt welke praktijk dienst heeft Bereikbaarheid, beschikbaarheid en toegankelijkheid Op onze website, vindt u veel informatie over onze praktijken. Er wordt gewerkt op afspraak Telefoonnummer is Spoed hulp Apeldoorn Spoed hulp Zeddam Annulering afspraken, 24 uur van te voren telefonisch of per mail Praktijkmail Apeldoorn: Praktijkmail Zeddam:

7 Gebruik BSN: dit is een centraal nummer in onze administratiesoftware. De patiëntengegevens kunnen hiermee gecontroleerd worden en hiermee zijn zij snel terug te vinden in ons patiëntenbestand. De privacy van de patiënt wordt gewaarborgd. Het eerste aanspreekpunt zijn de praktijkassistentes. Zij verzorgen het service-traject van uw verzoek om informatie of het maken van een afspraak. 3.2 Patiëntenpopulatie Praktijkopbouw Dit zullen wij nog moeten uitzoeken in verband met een nieuw software programma In- en uitstroom patiënten Hier hebben wij nog geen gegevens over beschikbaar.

8 4. Het gevoerde kwaliteitsbeleid 4.1 vakbekwaamheid Nascholing Onze medewerkers worden gestimuleerd om bij- en nascholing te volgen. Onze praktijken zijn nog betrokken in een reorganisatie project. Er is dit jaar aandacht geschonken aan de mond tot mond bijeenkomsten van de ANT. Scholing voor ons nieuwe administratiesysteem, cursussen praktijkmanagement, een cursus anesthesie voor onze preventieassistente, cursussen implantologie en voor alle medewerkers een cursus infectiepreventie Registraties De BIG-registraties verzamelen KRT-inschrijvingen. Achnadent mondzorg is lid van de ANT. Daarnaast is Bob KRT geregistreerd. Bob: Bob: Specialisaties Speciale aandacht in onze praktijk voor: Implantologie Parodontologie Preventieve tandheelkunde Cosmetische tandheelkunde Uitgebreide reconstructies Bio- energetische tandheelkunde Tanden bleken Service-verkoop van elektrische mondverzorging producten Intervisie Teambesprekingen vinden regelmatig plaats. Hierin is de aandacht voor het verbeteren van onze kwaliteit in alle aspecten het hoofd onderwerp Gebruik standaarden, protocollen, procedures en werkafspraken In onze praktijken worden veel richtlijnen geïmplementeerd en nageleefd. De infectie preventie richtlijnen. Beide vestigingen zijn hiertoe volledig gereorganiseert. Risico inventarisatie en Europese richtlijnen Het besluit stralingsbescherming met betrekking tot het gebruik van x-stralen. Onze röntgenkamers zijn met loden wanden en deuren afgeschermd. Bij het maken van solo opnames zijn afstand en wanden bescherm factoren Onze praktijken hebben voldoende licht inval en de lucht wordt door middel van afzuiging op een fris en schoon niveau gehouden Legionelle preventie. Het door ons gebruikte leidingsysteem waar het water doorstroomt dat bij onze behandeleenheden wordt gebruikt, is gescheiden van het publieke waternet. Aan ons water wordt door middel van een zilverionen filter het water gezuiverd en van bacteriën ontdaan. Wij bieden hierdoor fris en schoon water aan. ANT website tips

9 4.2 Communicatie met de patiënt Informatie Mededelingen vanuit de praktijk, van overheidswege of van verzekeraars worden duidelijk zichtbaar in de wachtkamer getoond. Er wordt altijd tijd gemaakt voor een extra gesprek Patiëntentevredenheidsonderzoek In Apeldoorn moeten wij hier nog mee starten. In Zeddam is er een stabiele patiënten populatie. De meeste patiënten komen al 32 jaar trouw naar onze praktijk Waarborging patiëntenrechten Via de Associatie Nederlandse Tandartsen zijn wij aangesloten bij een klachtencommissie Tandheelkunde. Wij informeren de patiënt over de meldingsprocedure middels een procedurevoorschrift in de wachtkamer en via onze website, Calamiteiten worden gemeld aan de Inspectie voor de Volksgezondheid.

10 5. Beleidsvoornemens In Zeddam staat het huis waarin de praktijk gevestigd is te koop. Het plan is om na verkoop de praktijk te verhuizen naar een nieuwe locatie in Zeddam. De praktijk is gereorganiseerd en aangepast aan het werken met de richtlijnen zoals genoemd in In Apeldoorn worden de behandelkamers verbouwd en gemoderniseerd. De verbouwing van de praktijk is eind april 2014 afgerond. Het personeelsbestand zal zowel in 2012 als in 2013 verder geoptimaliseerd worden. Er zijn vacatures voor preventieassistentes. Door opleiding en scholing zal gewerkt worden aan verder professionalisering van onze medewerkers. De mogelijkheden van onze software zullen nog verder worden uitgewerkt en benut.

11 6. Samenvatting/conclusie Vanaf 1 april 2011 is een onomkeerbaar traject in gang gezet. De eisen welke van buitenaf aan tandartspraktijken worden gesteld vereisen een totaal andere benadering dan voorheen het geval was. De infectiepreventie op een hoog professioneel niveau brengen gooit oude en vertrouwde werkwijzen totaal omver. De organisatie van deze werkwijze vereist de inzet van veel meer personeel en veel extra gebruik van wegwerp materialen. Al het personeel moet zich van de nieuwe visie elke dag rekenschap geven. Er dient geprotocolleerd gewerkt te worden. Wij werken aan een praktijk die volgens de vele standaarden en protocollen de patiënten behandeld. Apparatuur moet elk jaar en ook elke dag en zelfs bij elk gebruik bewijzen dat het goed werk of in ieder geval gewerkt heeft. De overheid zet steeds meer in op taakdelegaties. Hier kan enkel aan voldaan worden in praktijksettings met meerdere behandelkamers/behandelunits waarin veel personeel aanwezig is om alle deel-taken uit te voeren. Voor de heer B.L. Overdijk zijn al deze veranderingen een duidelijk signaal om het roer volledig om te gooien. Of meegaan met wat er op ons afkomt, of blijven stilstaan en wachten op wat er komen gaat. De solopraktijk gaat verdwijnen. In de regio Doetinchem zijn in solopraktijken opgehouden te bestaan. Dat heeft veel te maken met bovenstaande ontwikkelingen. Achnadent Mondzorg wil de toekomst tegemoet en uitgroeien tot een begrip in de tandheelkundige zorg van Apeldoorn en Zeddam.

KWALITEITSJAARVERSLAG 2014. Praktijk voor Tandheelkunde Welkom

KWALITEITSJAARVERSLAG 2014. Praktijk voor Tandheelkunde Welkom KWALITEITSJAARVERSLAG 2014 Praktijk voor Tandheelkunde Welkom Naam tandartspraktijk : Praktijk voor Tandheelkunde Welkom Opgesteld door : Mw. Drs. R. Natah-Shub Functie : Praktijkmanager Adres tandartspraktijk

Nadere informatie

Complete mondzorg integrale kwaliteit. kwaliteitsjaarverslag 2011

Complete mondzorg integrale kwaliteit. kwaliteitsjaarverslag 2011 Complete mondzorg integrale kwaliteit kwaliteitsjaarverslag 2011 1. VOORWOORD Bij Dental Clinics vinden we het belangrijk dat iedere patiënt kan beschikken over cliëntgerichte, doeltreffende en doelmatige

Nadere informatie

KWALITEITSJAARVERSLAG 2010. Tandartspraktijk Welkom

KWALITEITSJAARVERSLAG 2010. Tandartspraktijk Welkom KWALITEITSJAARVERSLAG 2010 Tandartspraktijk Welkom Naam tandartspraktijk: Praktijk voor Tandheelkunde Welkom Opgesteld door: De heer M. Moussian Functie: Tandarts/eigenaar Adres tandartspraktijk: Velperweg

Nadere informatie

Samen sterk voor kwaliteit. kwaliteitsjaarverslag 2012

Samen sterk voor kwaliteit. kwaliteitsjaarverslag 2012 Samen sterk voor kwaliteit kwaliteitsjaarverslag 2012 1. VOORWOORD Bij Dental Clinics kan iedere patiënt beschikken over tandheelkundige zorg van constante hoge kwaliteit, in een veilige, hygiënische omgeving.

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarverslag 2012

Kwaliteitsjaarverslag 2012 Kwaliteitsjaarverslag 2012 Naam praktijk: SensaDent Praktijk adres: Zwaansvliet 5 Postcode: 1081 AP Plaats: Amsterdam Telefoonnummer: 020-6187200 E-mailadres: info@sensadent.com Website: www.sensadent.com

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3

Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Kwaliteits jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 1. Samenwerken aan betere zorg 1.1 Kennis delen ligt aan de wortel van goede tandzorg 1.2 Garantie met een glimlach 2. Profiel

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarverslag 2012. Tandartspraktijk Lawant

Kwaliteitsjaarverslag 2012. Tandartspraktijk Lawant Kwaliteitsjaarverslag 2012 Tandartspraktijk Lawant Voor een gezonde en mooie mond om trots op te zijn. Tandartspraktijk Lawant Groningerweg 93-95 9766TM Eelderwolde Tel. 050 30 92 328 info@gavetanden.nl

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarverslag 2014 van Tandartsenpraktijk TandPunt Mondzorg

Kwaliteitsjaarverslag 2014 van Tandartsenpraktijk TandPunt Mondzorg Kwaliteitsjaarverslag 2014 van Tandartsenpraktijk TandPunt Mondzorg Naam Praktijk Praktijkadres Postcode Plaats Telefoonnummer E- mailadres Website Inschrijfnummer Kamer van Koophandel TandPunt Mondzorg

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. De tevredenheid bij tandartsenpraktijk Centre Ville

Onderzoeksrapport. De tevredenheid bij tandartsenpraktijk Centre Ville 2013 Onderzoeksrapport De tevredenheid bij tandartsenpraktijk Centre Ville Auteur: K. Grondsma, Hogeschool Schoevers Amsterdam Opleiding: Officemanagement Plaats: Bergen NH Datum: 17 juni 2013 Organisatie:

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarverslag 2013 Tandzorg Groep

Kwaliteitsjaarverslag 2013 Tandzorg Groep Kwaliteitsjaarverslag 2013 Tandzorg Groep februari 2014 Tandzorg Groep BV Stichting Tandzorg Groep Stichting Kaakchirurgisch Centrum Tandzorg Westland Tandzorg Delft Tandzorg Voorburg - Tandzorg Den Haag

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarverslag 2014. Tandartspraktijk Lawant

Kwaliteitsjaarverslag 2014. Tandartspraktijk Lawant Kwaliteitsjaarverslag 2014 Tandartspraktijk Lawant Voor een gezonde en mooie mond om trots op te zijn. Tandartspraktijk Lawant Groningerweg 93-95 9766 TM Eelderwolde T 050-3092328 info@gavetanden.nl www.gavetanden.nl

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarverslag. Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Kwaliteitsjaarverslag. Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde Kwaliteitsjaarverslag 2013 Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde UMCG CENTRUM VOOR TANDHEELKUNDE EN MONDZORGKUNDE KWALITEITSJAARVERSLAG 2013 Mei 2014 UMCG-CTM Antonius Deusinglaan 1 9713 AV Groningen

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2017 Huisartsen Maatschap Tussendijken

Beleidsplan 2014-2017 Huisartsen Maatschap Tussendijken Beleidsplan 2014-2017 Huisartsen Maatschap Tussendijken Huisartsen Maatschap Tussendijken T.L.Spruit en E.J.Groen Mathenesserdijk 491 3026 GK Rotterdam Publicatiedatum 01-03-2014 Inleiding...3 1. Historie...

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarverslag 2014. Therapeuticum Aurum Frits de Zwerverhove 1, 2717 TP Zoetermeer

Kwaliteitsjaarverslag 2014. Therapeuticum Aurum Frits de Zwerverhove 1, 2717 TP Zoetermeer Kwaliteitsjaarverslag 2014 Therapeuticum Aurum Frits de Zwerverhove 1, 2717 TP Zoetermeer THERAPEUTICUM AURUM Eerstelijns antroposofisch gezondheidscentrum KWALITEITSJAARVERSLAG 2014 Huisartsenmaatschap

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2017

Beleidsplan 2014-2017 Beleidsplan 2014-2017 10-4-2014 Inhoud Inleiding... 2 De organisatie... 3 De populatie... 4 Missie... 5 Samenwerking... 5 Zorgaanbod... 6 Zorgvraag... 8 ICT... 9 Kwaliteit... 10 Doelstellingen... 11 1

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarverslag 2013 van EneTandarts

Kwaliteitsjaarverslag 2013 van EneTandarts Kwaliteitsjaarverslag 2013 van EneTandarts Naam praktijk EneTandarts Praktijk adres Pieter Biggestraat 45 Postcode 3257AR Plaats Ooltgensplaat Telefoonnummer 0187-631432 E-mailadres info@enetandarts.nl

Nadere informatie

scheiden Meer dan alleen uw bankzaken van A tot Z geregeld

scheiden Meer dan alleen uw bankzaken van A tot Z geregeld scheiden Meer dan alleen uw bankzaken van A tot Z geregeld April 2015 Eigenlijk ging het al jaren niet meer goed tussen ons. Niet dat er een ander was, maar de liefde was over. Gelukkig waren we het daarover

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarverslag 2012 van Tandartsenpraktijk Loenen

Kwaliteitsjaarverslag 2012 van Tandartsenpraktijk Loenen Kwaliteitsjaarverslag 2012 van Tandartsenpraktijk Loenen Naam praktijk Tandartsenpraktijk Loenen Praktijk adres Loenerdrift 72 Postcode 7371 CM Plaats Loenen Telefoonnummer 055-5051366 E-mailadres info@tploenen.nl

Nadere informatie

Ervaringen van patiënten met de Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ

Ervaringen van patiënten met de Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ Ervaringen van patiënten met de Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ Onderzoeksrapport op basis van een enquête en spiegelgesprek met patiënten van de POH-GGZ in de regio Gooi en Vechtstreek 1 Ervaringen

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting wijkgezondheidscentra huizen

Jaarverslag. stichting wijkgezondheidscentra huizen Jaarverslag 2010 stichting wijkgezondheidscentra huizen Jaarverslag 2010 De Stichting Wijkgezondheidscentra Huizen staat midden in het leven en midden in de wijk. Al meer dan 25 jaar werken de medewerkers

Nadere informatie

Signalering van kindermishandeling op de huisartsenposten is verbeterd, maar nog niet voldoende

Signalering van kindermishandeling op de huisartsenposten is verbeterd, maar nog niet voldoende Signalering van kindermishandeling op de huisartsenposten is verbeterd, maar nog niet voldoende Vervolgonderzoek naar de signalering van kindermishandeling op huisartsenposten Utrecht, december 2012 Signalering

Nadere informatie

Inspectierapport. Hestia Amstelveen B.V. (KDV) Carmenlaan 1 1183 SN AMSTELVEEN Registratienummer: 179099504

Inspectierapport. Hestia Amstelveen B.V. (KDV) Carmenlaan 1 1183 SN AMSTELVEEN Registratienummer: 179099504 Inspectierapport Hestia Amstelveen B.V. (KDV) Carmenlaan 1 1183 SN AMSTELVEEN Registratienummer: 179099504 Toezichthouder: GGD Amsterdam In opdracht van: Gemeente Amstelveen Datum inspectie: 02-12-2014

Nadere informatie

Brochure. De Politie Zorgpolis is ondergebracht bij CZ zorgverzekeringen

Brochure. De Politie Zorgpolis is ondergebracht bij CZ zorgverzekeringen Brochure 2012 De Politie Zorgpolis is ondergebracht bij CZ zorgverzekeringen 1 2 Politie Zorgpolis 2012 Inleiding en stappenplan Politiemensen hebben een speciaal beroep. De Politie Zorgpolis (PZP) is

Nadere informatie

Welkom bij Jeugd ggz. Als uw kind in behandeling komt Informatie voor ouders

Welkom bij Jeugd ggz. Als uw kind in behandeling komt Informatie voor ouders Welkom bij Jeugd ggz Jeugd ggz ondersteunt kinderen en jongeren met psychiatrische problemen en hun omgeving. Als uw kind in behandeling komt Informatie voor ouders Welkom bij Jeugd ggz Uw kind is of komt

Nadere informatie

Kwaliteit huisartsenposten verbeterd sinds 2003

Kwaliteit huisartsenposten verbeterd sinds 2003 Kwaliteit huisartsenposten verbeterd sinds 2003 Den Haag, december 2006 Aan de minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Huisartsenposten zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse maatschappij.

Nadere informatie

Beleidsplan Mantelzorg

Beleidsplan Mantelzorg Opsteller: Golein Klein Bramel Versie: 1 december 2010 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. WAT IS MANTELZORG?... 3 2. VISIE OP MANTELZORG... 4 3. WAT KUNNEN MANTELZORGERS VERWACHTEN VAN

Nadere informatie

Casusonderzoek interlandelijke adoptie. Onderzoek naar aanleiding van een mislukte adoptie

Casusonderzoek interlandelijke adoptie. Onderzoek naar aanleiding van een mislukte adoptie Casusonderzoek interlandelijke adoptie Onderzoek naar aanleiding van een mislukte adoptie Inspectie Jeugdzorg Utrecht, januari 2013 Samenvatting De Inspectie Jeugdzorg heeft onderzoek gedaan naar het

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Zakelijk

Dienstverleningsdocument Zakelijk Dienstverleningsdocument Zakelijk Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële dienstverlening. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

ZWERVERTJE. November 2009. Speciale uitgave mogelijk gemaakt door Logitime B.V. Hengelo. Ik ga verhuizen! Helpt u mee?

ZWERVERTJE. November 2009. Speciale uitgave mogelijk gemaakt door Logitime B.V. Hengelo. Ik ga verhuizen! Helpt u mee? ZWERVERTJE November 2009. Speciale uitgave mogelijk gemaakt door Logitime B.V. Hengelo Ik ga verhuizen! Helpt u mee? Blik op de toekomst Bij stichting Kat in Nood bestaat al enige tijd de noodzaak om te

Nadere informatie

Coöperatieve Huisartsendienst Nijmegen e.o. Kwaliteitsjaarverslag 2007. Kwaliteitsjaarverslag 2007

Coöperatieve Huisartsendienst Nijmegen e.o. Kwaliteitsjaarverslag 2007. Kwaliteitsjaarverslag 2007 Coöperatieve Huisartsendienst Nijmegen e.o. Kwaliteitsjaarverslag 2007 Kwaliteitsjaarverslag 2007 Inhoud 1 Voorwoord... 5 2 Missie en visie... 7 2.1 Acute huisartsgeneeskundige zorg... 7 2.2 Kwaliteit...

Nadere informatie