De Gesloten Opleggers S.KO COOL en S.KO EXPRESS Het productprogramma. Trailer Services Technology

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Gesloten Opleggers S.KO COOL en S.KO EXPRESS Het productprogramma. Trailer Services Technology"

Transcriptie

1 De Gesloten Opleggers S.KO COOL en S.KO EXPRESS Het productprogramma. Trailer Services Technology

2 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO COOL 2 De koelvoertuigen Toptechnologie voor rendabele vers- en koeltransporten. De koelvoertuigen S.KO COOL Meerwaarde voor uw transportactiviteiten: voertuigen in premium-kwaliteit + + Zelfdragende gesloten opbouw van dampdiffusiedichte FERROPLAST -panelen + + Hoge isolerende werking en energie-efficiënte koeling door geoptimaliseerde luchtgeleiding. + + Flexibel modulair systeem voor de configuratie van uw voertuig. + + Omvangrijk programma van functionele uitrustingsoplossingen + + ROTOS -onderstel met complete standaard veiligheidsuitrusting - De uitrustingsdetails 5 - De uitrusting v.d. koelopbouw 7 - Het dubbeldeks laadsysteem 9 - Uitrusting voor vleestransporten 11 - Het programmaoverzicht 12 Gesloten opleggers S.KO EXPRESS 13 - De uitrustingsdetails 16 - Het programmaoverzicht 19 De optiepakketten 20 Chassis, onderstel en opties 35 Technische gegevens 56 Verkoop, contact 59

3 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO COOL 3 De koelvoertuigen S.KO COOL. De nieuwe generatie voor rationele koel- en verstransporten. Continue verdere ontwikkeling die resultaat oplevert: het S.KO COOL programma stelt u in staat om een technisch up-to-date koeltrailer te configureren.

4 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO COOL 4 S.KO COOL De voordelen in één oogopslag æætoonaangevend gesloten voertuigconcept met gunstige levenscycluskosten æægeïntegreerde oplossingen voor uw koeltechnische eisen S.KO COOL: toekomstgerichte technologie voor koellogistiek op een hoog kwaliteitsniveau. De nieuwe generatie van onze FERROPLAST koelvoertuigen voldoet aan de hoogste eisen: de conformiteit voor het levensmiddelenvervoer en de ladingveiligheid zijn uitgebreid gecertificeerd. De precieze temperatuurgeleiding en het hygiënische niveau van de laadruimte garanderen een hoge transportkwaliteit. Tegelijkertijd bespaart u door eenvoudige laadprocessen en segmentspecifieke inrichtingen dagelijks waardevolle tijd. Verdere pluspunten scoort de S.KO COOL door energiezuinigheid, reparatievriendelijkheid en een goede waardevastheid. Het resultaat is een gunstige algehele kostenstructuur. æædampdiffusiedichte, verouderingsbestendige en niet-splinterende gesloten opbouw ææeenvoudige reiniging door vloeistofdicht gelaste bodemkuip ææflexibiliteit door optioneel dubbeldeksysteem en/of multitemperatuuruitrusting S.KO COOL de optiepakketten Ideale uitrustingscombinaties voor optimale transportoplossingen Load & Dock pro Rough Road pro Eco Cool pro Passive Thermo pro Flower & Food pro Ferry pro Advantage pro De beschrijvingen van de optiepakketten vindt u vanaf pagina 20

5 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO COOL 5 De uitrustingsdetails. Achterportaal- en kopwandoplossingen volgens uw specificaties. Vertel ons wat u nodig heeft: vleugeldeuren met een openingshoek van 270 en dubbele draaistangenvergrendeling of een roldeur voor snelle belading bij krappe laadstations. Een op uw ladingenspectrum afgestemde klimaattechnische uitrusting realiseren even doeltreffend als een bijpassende concept voor de ladingborging. De kwaliteit van alle componenten en de praktijkgerichte detailoplossingen overtuigen altijd. FERROPLAST -achterportaaldeuren met douanetechnisch verzegelbare scharnieren. Enkelvoudige draaistangenvergrendeling. Dubbele draaistangenvergrendeling. Bij krappe ruimtelijke omstandigheden: geïsoleerde roldeur, veerondersteund of pneumatisch bediend.

6 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO COOL 6 Temperatuurbewaking en documentatie: temperatuurregistratie-unit met geïntegreerde printer. Geïsoleerde be- en ontluchtingsklep: met douanerooster en vliegenwerend gaas. Temperatuurbewaking met TrailerConnect. Onder de EU-verordeningen 178/2002/EG en 37/2005/EG bestaat de verplichting om de kwaliteitsborging van levensmiddelen over de hele logistieke keten te kunnen aantonen. Met TrailerConnect, de onafhankelijke trailertelematica, kunnen de meetgegevens van de temperatuurregistratie-eenheid in uw koelvoertuig niet alleen op elk willekeurig moment afgeroepen worden en als documentatie gearchiveerd worden, maar kunnen indien gewenst ook rechtstreeks naar de klant doorgestuurd worden. Naar wens: Koelaggregaten van Carrier of van Thermo King.

7 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO COOL 7 De uitrusting v.d. koelopbouw. Laad- en transportvoorwaarden op maat. Met het modulaire Schmitz Cargobull systeem kunnen wij snel aan uw eisen aan de koelinrichting voldoen. Met één temperatuurzone over de gehele laadruimtelengte of met een flexibele opdeling in twee zones met gescheiden aanstuurbare koeltemperatuur. Palletaanslagen voorkomen schade aan de circulatiewand. De flexibele luchtkanalen worden bij meerkamertransporten of deelbelading met een ritssluiting op de passende deellengte geopend. Luchtkringloop voor een constante koeltemperatuur: De circulatiewand en de flexibele luchtkanalen garanderen een effectieve luchtgeleiding voor constante koeltemperaturen in de gehele koelruimte. De koelluchtstroom wordt op plafondhoogte verdeeld, daalt langs de lading naar beneden en stroomt door de pallets, langs de zijwanden en onder de pallets door terug naar de kopwand, waar hij weer aangezogen wordt door het koelsysteem. Geoptimaliseerde stroming: circulatiewand voor snelle luchtcirculatie. Verdeling van de koude lucht op plafondhoogte.

8 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO COOL 8 Tweede plafondverdamper in de opbouw met twee temperatuurzones. Afvoer in de bodemkuip Optie: stille vloer met bijzonder geluiddempend profiel. Twee temperatuurzones: in de lengterichting verschuifbare, geïsoleerde scheidingswand. Het in de lengterichting verschuifbare strokengordijn minimaliseert het koudeverlies. Gemakkelijk te reinigen: de stootlijst is vloeistofdicht aan de vloerplaat gelast.

9 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO COOL 9 Het dubbeldeks laadsysteem. Extra capaciteit op afroep. De dubbeldeks laadinrichting realiseert in weinige minuten het dubbele aantal palletplaatsen in de koelopbouw en laat zich even snel weer demonteren. Zo kunt u zonder veel moeite altijd beschikken over extra laadcapaciteit, als u die nodig heeft. Niet benodigde draagbalken onder het dak: de luchtkanalen blijven vrij. Praktijkgerichte optie: extra stootrand aan de zijwand. Dubbeldeks: flexibel laden. Met het Schmitz Cargobull dubbeldeks systeem laadt u bij gladde wanden. De 8 kg lichte draagbalken laten zich eenvoudig op de gewenste hoogte in de verticale rails plaatsen, welke verzonken in de zijwanden van de opbouw geïntegreerd zijn. Elke draagbalk is met max kg belastbaar. Dubbeldeks systeem met in de wand geïntegreerde verticale rails. Verzonken ingebouwde ladingborgrails voor telescoopstangen en spanbanden.

10 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO COOL 10 Bodemkuip: een stille aluminium vloer met waterdicht gelaste stootlijsten en luchtcirculatieprofielen. Verzonken in het plafond ondergebrachte laadruimte lampen op LED-basis. Schakelaar voor laadruimteverlichting aan het achterlicht. Veilig levensmiddelentransport: ATP, FRC en HACCP Koelvoertuigen van Schmitz Cargobull voldoen aan de ATP-eisen, klasse FRC, voor het vervoer van licht bederfelijke levensmiddelen. Zij zijn dampdiffusiedicht, bieden constante transportvoorwaarden en zijn gemakkelijk te reinigen zonder problemen vanuit hygiëneoogpunt. Constructie, materialen en productie van het voertuigen worden bewaakt volgens het HACCP kwaliteitsborgingssysteem voor de levensmiddelenbranche. De certificering vindt plaats bij de TÜV Süd of de Germanische Lloyd. Telescoopstangen voor de ladingborging.

11 Voertuigen met gesloten opbouw Vleestransport 11 Uitrusting voor vleestransporten De S.KO COOL uitrustingen voor hangend vlees. Over heel Europa stellen uw klanten verschillende eisen aan de uitrusting van uw koeltrailer voor hangend vlees. Schmitz Cargobull biedt u daarvoor op competente wijze altijd een correcte systeemoplossing aan. Dak en zijwanden van de gesloten FERROPLAST -opbouw zijn speciaal versterkt. De binnenbekleding bestaat naar keuze uit GFK, roestvrij staal of met PVC-gecoate staalplaat. Makkelijk bij zware lasten: De uittrekbare comfortladder vergemakkelijkt de handmatige belading. Het juiste concept voor consequente hygiëne. De binnenruimte van de gesloten FERROPLAST -koelopbouw laat zich gemakkelijk, vlot en hygiënisch probleemloos reinigen. Gladde wandoppervlakken met een rondom vloeistofdichte overgang naar de bodemkuip, over de volle lengte vastgelaste stootlijsten. Systeem voor hangend vlees met rechtsom lopende haken en rekken volgens Euronorm of als Bi-Rail systeem voor gebruik in de West- Europese economische zone.

12 Voertuigen met gesloten opbouw programmaoverzicht 12 Het programmaoverzicht. Koelvoertuigen S.KO COOL. 24h Financiering 24-uurs onder delenlevering FERROPLAST Multitemp Koelaggregaat Uitvoering hangend vlees 24-uurs Euroservice Service-Partners HDR-oppervlak Spoorverlading LED binnen verlichting Circulatiewand Bandenservice Aero dynamische bekleding Ferryuitvoering Dubbeldek systeem Stille aluminium vloer HACCP TIR Ladingborgingcertificaat Dynamic Ramp Protection Full Service Kilometerteller Aluminium velg Brandblusser Gereed schappenbox Watertank Documentenbox Palletkast Laadklep Veiligheidsbumper Steunpoten Antispray Achterportalen SZM 2AT Roldeur ROTOS Schijfrem TIS MRH LSP Liftas Immobilizer Trailertelematica TrailerConnect Kort chassis Perronbenadering

13 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO Express 13 De voertuigen voor droge lading. Veilig, schoon en efficiënt voor gevoelige goederen. Gesloten opleggers S.KO EXPRESS Voorbeeldig stabiele opbouw van FERROPLAST - panelen + + Efficiënte belading en ladingborging + + Dubbele palletcapaciteit bij dubbeldeks uitrusting + + Geoptimaliseerde ladings- en transportveiligheid + + Verder verhoogde levensduur en waardevastheid, inbraakwerend - De uitrustingsdetails 16 - Het uitrustingspakket 18 - Het programmaoverzicht 19

14 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO Express 14 De gesloten opleggers S.KO EXPRESS. De norm in koerier-, express- en pakketdiensten, waaraan alle anderen gemeten worden. Onze nieuwe generatie van gesloten voertuigen voor droge lading biedt u met de opbouw uit robuuste FERROPLAST -panelen en stalen hoekprofielen een maximale transportkwaliteit en veiligheid.

15 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO EXPRESS 15 De nieuwe EXPRESS-opbouw: stabiele inbraakwerende opbouw met lichte isolatie voor gevoelige lading. S.KO EXPRESS De voordelen in één oogopslag æænieuwe FERROPLAST opbouwgeneratie met zeer robuuste opbouwconstructie ææopbouw met inbraakwerende eigenschappen ææmodulair systeem voor kostenefficiënte, toepassingsgerichte voertuiguitrusting ææhoogwaardig ROTOS -onderstel met complete veiligheidsuitrusting ææverouderingsbestendige opbouw, lange voertuiglevensduur en hoge waardevastheid. Economische voorsprong en klantgerichtheid in koerier-, express- en pakketdiensten vereisen een geïntegreerd voertuigconcept. De nieuwe S.KO EXPRESS-generatie biedt de juiste voorwaarden: de gesloten opbouw uit FERROPLAST - panelen biedt de perfecte bescherming voor waardevolle ladingen. Nog betere inbraakwerende eigenschappen verlagen het diefstalrisico en de S.KO EXPRESS Voor waardevolle lading: uw kluis op wielen. TrailerConnect bewaking met trailertelematica FERROPLAST inbraakwerende metalen deklagen Beveiligde roldeur Douanetechnisch veilig met T.I.R. verzekeringskosten. Het modulaire Schmitz Cargobull-systeem biedt u alles wat u nodig heeft voor individuele aanpassing van uw voertuig: op diverse behoeften afgestemde achterportaal- en zijdeuroplossingen, effectieve dubbeldek inrichtingen, uitrusting voor de ladingborging en vloeren voor heftruckaslasten voor 5,5 of 7,1 ton zijn slechts enkele van de mogelijkheden.

16 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO Express 16 De uitrustingsdetails. Effectieve oplossingen voor mensen uit de praktijk. Van het juiste achterportaal tot aan de ladingborging biedt het uitrustingsprogramma voor de nieuwe S.KO.EXPRESS u alles wat u nodig heeft voor rationeel vervoer van kostbare lading. Het optionele dubbeldeks laadsysteem zorgt voor meer capaciteit door ruimte te creëren voor 33 extra pallets. Per palletrij kan dit systeem met max. 2 ton belast worden. Beter op lange termijn: monoscharnieren aan het aluminium achterportaal. Veerondersteund of pneumatisch: de roldeur bespaart tijd bij krappe laadstations. Dubbele aluminium vleugeldeuren met 2 x 2 binnenliggende draaistangsluitingen. Stabiel: kopwand van 25 mm aluminium profielen.

17 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO EXPRESS 17 Duurzaam: multiplex vloer voor 5,5 t of (optioneel) 7,1 t heftruckaslast. Optie: slijtageplaat bij het achterportaal. Betere bescherming tegen schade bij botsingen: multiplexversteving aan de kopwand. Capaciteitsverhoging: dubbeldeks systeem voor extra palletplaatsen. Betere arbeidsomstandigheden: lichte laadruimte met doorgaand lichtdak.

18 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO Express 18 Opties in de laadruimte: sjorogen en verzonken geïntegreerd gatenraster voor ladingborgingsbalken. Dubbeldeks laadsysteem ook in combinatie met TrailerConnect voor voertuigmanagement en -bewaking. TrailerConnect levert u niet alleen alle voor de onderhoudsplanning relevante gegevens van uw voertuig. Het TrailerConnect Info-pakket vereenvoudigt eveneens de bewaking van de gereden route en de deurstatus. In geval van alarmmeldingen kan via de Bosch-bewakingscentrale per omgaande een politie-ingreep geïnitieerd worden. ladingborgingsrails en tweede stootlijst. Sokkelstootlijst met extra stootlijst.

19 Voertuigen met gesloten opbouw S.KO EXPRESS 19 Het programmaoverzicht. Gesloten oplegger S.KO EXPRESS. 24h Financiering 24-uurs onder delenlevering FERROPLAST Spoorverlading Dubbeldek systeem Ladingborgingcertificaat 24-uurs Euroservice Service-Partners HDR-oppervlak Ferryuitvoering LED binnen verlichting Lichtdak Full Service Bandenservice TIR Kilometerteller Aluminium velg Brandblusser Gereed schappenbox Watertank Documentenbox Palletkast Laadklep Veiligheidsbumper Steunpoten Antispray SZM 2AT Achterportaal Roldeur Lang chassis ROTOS Schijfrem TIS MRH LSP Liftas Immobilizer Trailertelematica TrailerConnect Perronbenadering

20 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 20 De uitrustingen. De optiepakketten. Elk toepassingsbereik stelt eigen eisen aan uw gesloten voertuig. De zeven nieuwe functionele uitrustingspakketten maken het eenvoudig om de juiste oplossing te vinden. En met ons modulaire systeem zijn additionele wensen gemakkelijk realiseerbaar. Het optiepakket Rough Road pro 21 Het optiepakket Load & Dock pro 23 Het optiepakket Eco Cool pro 25 Het optiepakket Flower & Food pro 27 Het optiepakket Passiv Thermo pro 29 Het optiepakket Ferry pro 31 Het optiepakket Advantage pro 33

21 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 21 Voor slechte wegen. Het optiepakket Rough Road pro. Professioneel op slechte wegen voorbereide koelvoertuigen zijn op veel routes een voorwaarde voor tijdige levering en rentabiliteit. Met het optiepakket Rough Road pro is uw S.KO COOL prima voorbereid voor lastige routes. De op de fabriek ingebouwde Rough Road pro -uitrusting is een professioneel alternatief voor een achteraf plaatsvindende arbeidsintensieve voorbereiding van de S.KO COOL voor zware gebruiksomstandigheden.

22 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 22 Rough Road pro De voordelen in één oogopslag æærobuust: verstevigde assen en verstevigde geleiderveren æælangere veerweg: MRH luchtveringsaggregaat met versterkte luchtbalg (Long Life Rubber) en versterkte pot æælangere levensduur: Heavy Duty schokdemper ææadditionele beschermende platen: voor remschijven, veerbalgen en EBS ææbedrijfszeker: beschermde leidingen en bedieningselementen Dubbele draaistangvergrendeling voor extra stabiliteit en veiligheid. Gesloten Schmitz Cargobull trailer met Rough Road pro -uitrusting bieden u niet alleen bij de extreme weg- en winteromstandigheden in Oost-Europa en Oost-Scandinavië een flinke voorsprong door hun prestaties. Het optiepakket voorkomt een tijdverslindende, achteraf plaatsvindende aanpassing van het voertuig en biedt een duidelijke meerwaarde in die gevallen waar de kwaliteit van de wegen de chauffeurs en de Luchtverings- en rembediening: in de beveiligde kast. voertuigen zwaar op de proef stelt. Verstevigde assen, langere veerwegen en Heavy Duty schokdempers bieden een grote reservemarge. Remschijven, veerbalgen, kabels en bedieningselementen zijn bijzonder beschermd. Uw voordelen zijn de hogere beschikbaarheid en transportkwaliteit, de geringere slijtage, het betere waardebehoud en de voordeligere totale levenscycluskosten. Extra spatborden achter de eerste en tweede as. Het MRH-luchtveringsaggregaat met versterkte luchtbalg en versterkte pot ontzien de lading en de opbouw.

23 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 23 Voor zware laadactiviteiten. Het optiepakket Load & Dock pro. In het distributievervoer staat men altijd onder tijdsdruk zowel bij het manoeuvreren en aandokken, als ook bij de laadprocessen. Met het uitrustingspakket Load & Dock pro verlaagt u het risico op beschadigingen en reduceert u de slijtage van uw koelvoertuig. Ononderbroken beveiliging: als optie kan een ononderbroken botsprofiel voor achter het achterportaal besteld worden De Dynamic Ramp Protection Technology voorkomt schade aan het achterportaalframe. De risico's bij het aandokken worden systematisch verlaagd.

24 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 24 Load & Dock pro De voordelen in één oogopslag ææbelastbaarheid van de zijwanden tot max. 32 ton voor verminderde inspanningen voor de ladingborging ææladingborgrails en extra stootlijst in de zijwand ææcirculatiewand in verstevigde uitvoering æævloeistofdichte aluminium bodemkuip, vloer met 4,5 t/m² belastbaar (volgens DIN EN 283, 5,5 t testlast) ææaandoksysteem, rolrambuffer en ramstootlijst voorkomen beschadigingen ææhardrubberen beschermende strip over de volle hoogte als bescherming voor het achterportaalframe, het onderste segment uit roestvrij staal voor een nog hoger weerstandsvermogen Full size compressie-rolrambuffers beschermen het achterportaalframe. Het Load & Dock pro -pakket configureert de S.KO COOL voor stevige belastingen en zorgt daardoor voor gunstige Life Cycle Costs ook daar waar de kwalificatie van personeel niet altijd gewaarborgd is: de FERROPLAST -opbouw is uiterst penetratiebestendig en de HDR-technologie verdubbelt de deukbestendigheid van de wand oppervlakken in de laadruimte. De zijwanden met ladingborgingsrails zijn belastbaar met max. 32 ton. Het risico op schade aan deuren en achterportaalframe door botsingen en aanrijdingen wordt beperkt met behulp van beschermende inrichtingen. Voor tijdbesparend, exact aandokken staat als standaardvoorziening een elektronisch aandoksysteem ter beschikking. Bovendien is het achterportaalframe bij een onverhoopte stoot tegen het laadperron bestand tegen de hoge belastingen. Geharde verbinding van achterportaalframe en bodemplaat. Zes palletaanslagen beschermen de circulatiewand.

25 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 25 Voor de beste energie-efficiency. Het optiepakket Eco Cool pro. De zuinige omgang met energie is niet alleen relevant voor de klimaatbescherming, maar verhoogt ook de rentabiliteit van uw transportactiviteiten. Met het optiepakket Eco Cool pro voor de S.KO COOL bezorgt u uw bedrijf in beide disciplines een solide voorsprong. De effectief geïsoleerde koelopbouw met de nieuwe NX17 schuimtechnologie draagt evenzeer bij aan de rentabiliteit als de geoptimaliseerde aerodynamica. Chassisbekleding: naar keuze met een of twee palletkasten. Thermische en aerodynamisch aan de top: in de koellogistiek met de S.KO COOL komen de sterke punten van het Eco Cool pro -pakket met langer temperatuurbehoud en lager brandstofverbruik volledig tot hun recht.

26 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 26 Bekledingen aan het chassis verlagen de luchtweerstand. Verbeterde isolatie: FERROPLAST met NX17 schuimtechnologie. Eco Cool pro De voordelen in één oogopslag ææzeer goed isolerende gesloten opbouw met efficiënte koeltechnische uitrusting æælager brandstofverbruik door gunstigere stromingseigenschappen æægunstigere milieubalans door lagere CO 2 -emissies ææzeer goed geschikt voor lange transportduur æ æ Beter temperatuurbehoud bij uitval van het koelaggregaat De S.KO COOL met het Eco Cool pro -pakket overtuigt in dubbel opzicht: De FERROPLAST - vriesopbouw met nieuwe NX17 schuimtechnologie biedt met hogere wand- en dakdiktes isolerende eigenschappen op premium niveau. Ook de temperatuurgeleidendheid van de vloer werd aanzienlijk verlaagd. Een circulatiewand en een in de lengterichting verschuifbare dwarslopende scheidingswand completeren het koeltechnische concept. Naast de geringere energiebehoefte voor de koeling dragen ook de aerodynamische bekledingen aan het chassis en de kopwand aan een gunstiger energieverbruik bij. De chassisbekleding is naar keuze met een of twee palletkasten combineerbaar. Zijn efficiency bewijst de Eco Cool pro Paket door een beter temperatuurbehoud en een gunstigere milieubalans. Vloer uitgevoerd als vloeistofdichte kuip en betere thermische isolatie.

27 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 27 Voor universeel gebruik in het vervoer van versproducten. Het optiepakket Flower & Food pro. Met het optiepakket Flower & Food pro maakt u de S.KO COOL tot een universeel inzetbaar multitemperatuurvoertuig voor gekoelde transporten. De isolatie voldoet aan de normen van de ATP-klasse FRC. De laadruimte in de gesloten opbouw heeft een binnenhoogte van 2700 mm en de speciaal afgestemde binnenbreedte maakt een exact passende belading mogelijk, ook bij het vervoer van bloemencontainers. Twee x twee: dubbeldeks laadsysteem en dwarsscheidingswand voor twee temperatuurzones. Lege ritten kosten geld en belasten het milieu: De S.KO COOL mit Flower & Food pro -uitrusting biedt u meer flexibiliteit en daardoor een hoge voertuigbezetting.

28 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 28 Krachtgesloten borgen: in de vloer gefreesd gatenraster en in het plafond gemonteerde gatenrasterrails voor verticale klembalken. Flower & Food pro De voordelen in één oogopslag ææuniverseel inzetbaar voertuig (ATP, FRC, LaSi, HACCP) ææstaat exact passende belading met bloemenrolcontainers toe æævariabel door in de lengterichting verschuifbare, geïsoleerde scheidingswand ææefficiënte koeling met circulatiewand en luchtkanaal ææladingborgrails en/of dubbeldeks laadsysteem ææpalletkasten voor 36 Europallets Met het FLower & Food pro -pakket voldoet de S.KO COOL aan alle normen voor een uitgebreide inzetbaarheid in het koeltransport van het ladingscertificaat tot aan het HACCP-certificaat. De 2-kamer uitvoering met circulatiewand, luchtkanaal en in de lengterichting verschuifbare scheidingswand wordt waar toegestaan gecompleteerd met ventilatiekleppen met douanerooster. Het koelaggregaat is optioneel leverbaar met Autostart-/start-stop-functie. Het dubbeldeks laadsysteem, de ladingsborgrails en vier gatenrails in het dak met uitgefreesde gatenrijen in de vloer zorgen voor nog veelzijdigere beladingsmogelijkheden. En de hardrubberen beschermende strook over de volledige hoogte reduceert het risico op schade aan deuren en achterportaalframe. De uitgebreide certificering vereenvoudigt een hoge bezettingsgraad in versdiensten. Geen problemen met bloemencontainers: aangepaste binnenwerkse breedte.

29 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 29 Voor temperatuurbehoud op korte afstanden. Het optiepakket Passiv Thermo pro. Voor het temperatuurverloop bij het vervoer van gevoelige lading over korte afstanden worden steeds vaker nauwe toleranties gespecificeerd. Het optiepakket Passiv Thermo pro biedt uw bedrijf een economisch alternatief voor ladingen zoals fruit, groenten en medicijnen die anders gekoeld vervoerd worden. Passiv Goed binnenklimaat: afsluitbare ventilatiekleppen aan kopwand en achterportaal. Met het optiepakket Passiv Thermo pro kunt u vertrouwen op goede isolatie in plaats van actieve koeling terwijl u zeker kunt zijn dat het een veilige investering is.

30 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 30 Deurafdichting met 4 lippen voor optimale dichtheid van de gesloten opbouw. Eenvoudige handling: het optionele dubbeldekssysteem Passiv Thermo pro De voordelen in één oogopslag æærendabel transport van temperatuurgevoelige lading over korte afstanden æægecertificeerd temperatuurbehoud zonder koeling æægereduceerde bedrijfskosten zonder koelaggregaat, hoger nuttig laadvermogen ææinbouw achteraf van koelaggregaat en dieseltank door Schmitz Cargobull mogelijk Met het Passiv Thermo pro -pakket maakt het gecertificeerde temperatuurbehoud van de FERROPLAST -opbouw het gebruik van een koelaggregaat op korte afstanden overbodig. Dit is efficiënter in het kostenplaatje en u reduceert tegelijkertijd de onderhoudsinspanningen. Met de op de fabriek voorbereide, achteraf plaatsvindende inbouw van een koelaggregaat en een temperatuurregistratie-eenheid brengt u uw S.KO COOL bij behoefte op het ATP-niveau voor koelvoertuigen. Kopwand en aansluitingsconsole: voorbereid voor achteraf in te bouwen koeltechniek. Ruimte voor 66 in plaats van 33 pallets: dubbeldekssysteem met 1000 kg draagvermogen per balk.

31 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 31 Voor extra veiligheid in het ferryvervoer. Het optiepakket Ferry pro. In het shortsea verkeer vindt de overslag onder extreme tijdsdruk plaats. Op de veerboten wordt de beschikbare ruimte compromisloos benut en in geval van schade kan de veroorzaker nauwelijks achterhaald worden. Met het optiepakket Ferry pro verlaagt u het schaderisico aanmerkelijk. Het optiepakket is niet alleen afgestemd op de ruwe aan- en afkoppelprocessen met terminaltrekkers, maar houdt ook rekening met de hellingenprofielen, de krappe doorgangshoogten en de minimale onderlinge voertuigafstanden aan boord. Ferry-ogen aan het kopframe. De Ferry pro uitrusting zorgt in het onbegeleide vervoer systematisch voor meer veiligheid bij de overslag in de haven en tijdens de overtocht.

32 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 32 Ferry-ogen aan het frame achter het asaggregaat. Geïntegreerde steunbokopnames voor het onbegeleide ferryvervoer. Ferry pro De voordelen in één oogopslag ææladingborgrails of dubbeldeks laadsysteem æævoor probleemloos aan- en afkoppelen: steunpoten met rolvoet æævoor oprijhellingen: naar voren verplaatste veiligheidsbumper met glijstuk æævoor lage doorgangen aan boord: lager geïnstalleerd koelaggregaat met beschermend frame æ æ Stalen hoekbuffer, stootplaat en beschermende stroken op het achterportaalframe De S.KO COOL met optiepakket Ferry pro is leverbaar in opbouwuitvoeringen met normale of verstevigde zijwand. De uitrusting omvat ladingborgrails of een dubbeldeks laadsysteem. De steunpoten met rolvoet verlagen het risico op schade bij het aan- en afkoppelen. Om schades door bodemcontact in Roll on/ Roll off-activiteiten te minimaliseren is de veiligheidsbumper met glijstuk aan de achterzijde 300 mm naar voren verplaatst. Het koelaggregaat is 90 mm lager aan de kopwand mm gemonteerd en voorzien van een beschermend frame. Vier paren sjorogen vereenvoudigen het vastzetten aan boord. Stalen hoekbuffers, een stootplaat over de volle opbouwbreedte en hardrubberen stroken op het achterportaalframe beschermen de opbouw. Voor het begeleide ferryvervoer staat een versie met drie paren sjorogen en een optioneel naar voren verplaatste veiligheidsbumper ter beschikking. Steunpoten met ferryringen en opbergvak voor het wigblok.

33 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 33 Voor een hoogwaardig verschijningsbeeld. Het optiepakket Advantage pro. Het hoogwaardige uiterlijk van uw koelvoertuigen ondersteunt de kwaliteitsaanspraken van uw bedrijf. Met het optiepakket Advantage pro laten het verschijningsbeeld en de functionaliteit van uw S.KO COOL geen wensen onvervuld. Neusstukdeksel, achterportaalframe, lampenplaat, spatborden en spatschermen zijn gemaakt van RVS. Hoogwaardig: aansluitingenlijst van roestvrij staal. Het optiepakket Advantage pro ondersteunt het positieve imago bij uw klanten, onderscheidt u van de concurrentie en stimuleert een grotere zorgvuldigheid bij het laden en lossen.

34 Voertuigen met gesloten opbouw optiepakketten 34 Advantage pro De voordelen in één oogopslag ææhoogwaardig uiterlijk met omvangrijke RVS-uitrusting en aluminium velgen æænaar keuze ladingborgrails en/of dubbeldeks laadsysteem æætwee palletkasten, uittrekbare comfortladder aan de achterzijde æærolbuffers, extra botsbeveiliging, beschermende stroken op het achterportaalframe æ æ Hogere efficiency met trailertelematica TrailerConnect en Full Service-contract Premium uiterlijk met aluminium velgen en Met het Advantage pro pakket schittert de S.KO ook transporttechnisch door hoogwaardige oplossingen tot in het kleinste detail: tot de uitrusting behoren ladingborgrails of een dubbeldeks systeem, twee palletkasten en een uitgebreide beschermende uitrusting tegen botsingsschades aan het neusstukdeksel en aansluitingenlijst van RVS. achterportaalframe. Met de standaard ingebouwde trailertelematica TrailerConnect wordt op professionele wijze voldaan aan hoge eisen die aan de veiligheid en documentatie gesteld worden. En het Full Service contract biedt u volledige zekerheid over de te verwachten kosten. Voldoet aan hoge eisen: compressie-rolbuffer een beschermplaten van RVS.

35 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 35 Chassis, onderstel en opties. Het modulaire systeem voor veiligheid en betrouwbaarheid. Het korte chassis 36 Zowel bij het in gewicht geoptimaliseerde korte chassis voor koelvoertuigen of als normaal chassis voor droge lading: de verzinkte en reparatievriendelijke Schmitz Cargobull onderstellen met boutbevestigingen bieden in combinatie met de robuuste FERROPLAST -opbouw een hoge inzetbaarheid en duur zaamheid voor gunstige levenscycluskosten. Het chassis 38 Het onderstel 40 Het Load Spread programma 69 De MRH-luchtvering 42 De onderstelbesturing en -controle 43 Wielen en steunpoten 44 De chassis uitrustingsdetails 46 De verlichting 47 De uitrustingen 48 Dynamic Ramp Protection 52 De extra uitrusting 54

36 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 36 Het korte chassis. Hoogwaardig, duurzaam en geoptimaliseerd voor uw transporttaken. Het verzinkte korte chassis met boutbevestigingen maakt de S.KO COOL tot een superieur alternatief met hoger laadvermogen en extra laadruimtevolume. Het asaggregaat met ROTOS Drive-technologie stelt nieuwe Premium-normen door actieve rijveiligheid, uitrustingsomvang en onderhoudsvriendelijkheid.

37 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 37 Bouttechniek: voor reparatievriendelijke, demonteerbare bevestigingen en volledige flexibiliteit bij de chassisuitrusting. Kort chassis De voordelen in één oogopslag ææin gewicht geoptimaliseerd kort chassis voor extra binnenhoogte in de laadruimte ææcompleet vuurverzinkt voor hoogwaardige corrosiebescherming ææ10 jaar garantie tegen doorroesten ææreparatievriendelijke uitvoering met boutbevestigingen æævoorbereid op de montage van alle optionele uitrustingscomponenten Door de zelfdragende FERROPLAST -opbouw kan bij koelvoertuigen afgezien worden van een volledig chassis met framehals. Het korte MODULOS -chassis bespaart gewicht en maakt een grotere laadruimtehoogte mogelijk. De 10-jarige garantie tegen doorroesten stelt uw investering veilig: alle stalen componenten worden vóór de montage vuurverzinkt. Het robuuste kopframe met diagonale verstevigingen biedt een hoge mate van stabiliteit ook bij een hard contact met het laadperron. En in geval van schade kunnen chassiscomponenten door het losmaken van de boutverbindingen eenvoudig vervangen worden zonder de corrosiewerende laag te beschadigen. Vooraf getest: het korte chassis in de belastingensimulatie met de Finite Elements-methode.

38 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 38 Het chassis. Solide basis voor een veilige investering en kostenbeheersing. Het lange MODULOS -chassis van de S.KO EXPRESS biedt dezelfde voorwaarden voor duurzaamheid, waardevastheid en voordelige levenscycluskosten als de nieuwe generatie van gesloten Schmitz Cargobull opbouwvarianten. Premium-kwaliteit tot in het laatste detail.

39 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 39 Stabiele oplossing: De multiplexvloer van de S.KO EXPRESS met additionele langsdraagbalken achterin voor hogere heftruckaslasten. Chassis De voordelen in één oogopslag æætorsiestijf lang chassis voor hoge heftruckaslasten ææconstructie met boutverbindingen: alle componenten vuurverzinkt of met KTL-coating ææ10 jaar garantie tegen doorroesten æærobuust achterportaalframe voor hoge weerstand tegen botsingsschade æævoorbeeldige reparatievriendelijkheid Het torsiestijve, puntsgewijs hoog belastbare lange chassis van de S.KO EXPRESS is consequent afgestemd op een hoge levensduur en gunstige bedrijfskosten: Alle stalen componenten worden vóór de montage vuurverzinkt en aluminium componenten krijgen een KTL-coating. De 10 jaar garantie tegen doorroesten zijn een bewijs voor het kwaliteitsniveau en in geval van schade overtuigt de modulaire constructie met boutbevestigingen door haar reparatievriendelijkheid. Door de boutverbindingen los te maken kunnen de individuele componenten tijd- en kostenbesparend vervangen worden zonder de corrosiebescherming te compromitteren. Ook de uitrustingen voor gecombineerd vervoer of shortseavervoer laten zich door het MODULOS -concept probleemloos installeren. Elk frame krijgt bij de productie een uniek identificatienummer.

40 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 40 Het onderstel. Premium-asaggregaat met ROTOS Drive Technologie. Rijveiligheid, bedrijfskosten en inzetbaarheid van uw voertuig bieden u het bewijs voor de kwaliteit van het ROTOS asaggregaat: de modernste rijassistentiesystemen en de MRH-luchtvering met automatische resetfunctie worden standaard ingebouwd. Voor de ruim bemeten, onderhoudsarme schijfremmen en onderhoudsvrije naafeenheden geldt dat eveneens. Ons kwaliteitskeurmerk: km garantie op het onderstel*. * uitgesloten zijn van nature slijtende onderdelen. Assistent voor risicosituaties. Of hij nu plotseling moet uitwijken of een lastige bocht moet nemen het standaard elektronische remsysteem met Roll Stability Program helpt de chauffeur om het voertuig veilig onder controle te houden. Binnen de fysische limieten houdt dit elektronisch aangestuurde remsysteem de oplegger dynamisch stabiel door automatisch aangestuurde remming van de individuele wielen. Remschijven met 430 mm diameter en een geoptimaliseerde koelluchtgeleiding verlagen de temperatuur en slijtage van de standaard schijfrem. Met de wrijvingslasprocedure aangebrachte asstompen voor een precieze spoorvastheid.

41 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 41 Het Load Spread programma. Voor een correcte lastverdeling en lagere bandenslijtage. Het optionele Load Spread Programma (LSP) voorkomt overbelastingen van de aandrijfassen na een gedeeltelijke lossing van de trailer. Het verbetert het rijgedrag in krappe bochten en vermindert de bandenslijtage. Afhankelijk van de aslast verlaagt de LSP-functie automatisch de druk in de luchtveerbalgen van de achterste traileras om na gedeeltelijke lossingen de correcte lastverdeling te herstellen. De automatische bochtherkenning activeert de LSP bij het rijden in nauwe bochten met minder dan 30 km/uur en max. 24 ton belasting op het asaggregaat. Deze functie vergemakkelijkt het manoeuvreren aanzienlijk. LSP: voordelen in nauwe bochten en bij het manoeuvreren. Bij volle belading is de totale last correct verdeeld over de assen van de trekker en de gesloten trailer. Een gedeeltelijke ontlading verschuift het voertuigzwaartepunt naar voren: de toegelaten belasting van de aandrijfas van de trekker wordt overschreden. Bij nauwe bochtenradius en zware belading bereikt u met de LSP-functie een vergelijkbaar effect als met een nalopende stuuras: De ontlasting van de laatste as vermindert de bandenslijtage door extreme wrijving en de kortere effectieve wielbasis verbetert de manoeuvreerbaarheid van de trailer. Het verlagen van de luchtveringsdruk op de laatste as verkort de effectieve wielbasis en herstelt de correcte lastverdeling. Vermijdt bandencontact met stoepranden: met de LSP-functie wordt de binnenradius van de gereden bocht bij beladen trailer met max. 10 % vergroot.

42 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 42 De MRH-luchtvering. De Multi Ride Height (MRH) luchtvering zorgt onafhankelijk van de beladingstoestand in elke situatie voor het bestmogelijke wegcontact. De lange veerwegen en de precieze activering van de demping ontzien de lading en het voertuig. Volledige flexibiliteit bij wisselende laadperronhoogtes biedt de optionele traploze hoogteverstelling. Elektronisch geregelde luchtvering ECAS II. De elektronische geregelde luchtvering ECAS brengt het voertuig met één druk op een knop op elke opgeslagen laadperronhoogte. ECAS II biedt bovendien een automatische niveaucompensatie tijdens het laden en lossen en de Auto Reset-functie brengt de trailer automatisch weer terug op de rijhoogte. Beschermde positie: drukvat op het korte chassis of in lengterichting gemonteerd op het lange chassis.

43 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 43 De onderstelbesturing en -controle. Alle systemen veilig onder controle. Hef-/neerlaatventiel van de MRH-luchtvering: de Auto-Reset-functie voorkomt schade aan de veerbalgen door het rijden met een neergelaten voertuig. Het optionele Trailer Information System (TIS) levert informatie over de aslast, de gereden kilometers en de remvoeringdikte. Elektronische rijblokkering Immobilizer De Immobilizer blokkeert de wielen van de oplegger en verlaagt daarmee het diefstalrisico van de afgekoppelde oplegger. De rijblokkering wordt via het Trailer Information System (TIS) door invoer van een 4-cijferige PN-code geactiveerd. Bij onbevoegde bewegingen kan de Immobilizer meteen een alarm afgeven. Slijtage-indicatie remvoeringen voor regelmatige controle in één oogopslag. Schmitz Cargobull TrailerConnect : directe informatie uitvraag in het voertuig voor extra veiligheid en efficiënte onderhoudsplanning.

44 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 44 Wielen en steunpoten. Oplossingen voor uw transporttaken. Tot de opties voor wielen, steunpoten en asaggregaat van uw gesloten voertuig behoren niet alleen hoogwaardige aluminium velgen, diverse reservewielhouders en de liftinrichting met optrekhulp voor de eerste as. Voor frequente resp. sporadische afkoppeling zijn expres- of valsteunpoten leverbaar. Voor het laden en lossen met zware heftruckbelastingen kan het voertuig voorzien worden van uitklappoten aan de achterzijde. De optionele aslift reduceert de bandenslijtage en verhoogt de schoteldruk bij het optrekken. De kilometerteller geeft betrouwbaar de gereden kilometers van de trailer aan. Aluminium velgen voor een hoger nuttig laadvermogen en betere afvoer van de remwarmte.

45 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 45 Houders voor twee reservewielen dwars achter het asaggregaat of in lengterichting achter de lampenplaat. De uitrusting tegen spatwater verhoogt de veiligheid door een verminderde zichtbelemmering. Steunpoten als module met boutbevestiging onder de koelopbouw. Steunpoten met twee versnellingen (snel en last) op de S.KO EXPRESS. Uitklappoten aan de achterzijde voor zware laadactiviteiten met heftrucks bij een afgekoppelde S.KO EXPRESS.

46 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 46 De chassis uitrustingsdetails. Palletkasten en veiligheidsbumpers. Zowel bij de S.KO COOL met kort chassis als bij de S.KO EXPRESS met lang chassis zijn palletkasten een waardevol hulpmiddel, wanneer ondanks een palletruil de laadruimte vrij moet blijven voor de retourlading. En de zijdelingse veiligheidsbumper staat indien gewenst vanzelfsprekend bij beide voertuigtypes ook in een inklapbare versie ter beschikking. De veiligheidsbumper biedt meer veiligheid voor de overige verkeersdeelnemers en tegen schade door aanrijdingen met heftrucks. S.KO EXPRESS: Palletkast voor 30 Europallets vóór het asaggregaat. S.KO COOL: Palletkasten voor 16 en 36 pallets achter en vóór het asaggregaat.

47 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 47 Het verlichtingssysteem voor een hoge betrouwbaarheid op lange termijn. Het in helder glas uitgevoerde meerkamerachterlicht Europoint II vergemakkelijkt de vervanging van het achterlichtglas door de symmetrische uitvoering van het vervangende glas. Extra veiligheid: de contourmarkeringen aan zijkanten en achterkant. Zijdelingse markeringslichten met verhoogde betrouwbaarheid door extra kabelcircuit. Als standaardproduct: gewone meervoudige achterlichten garanderen in noodgevallen een eenvoudige onderdelenbestelling. De verzonken ingebouwde LED lamp is optimaal beschermd.

48 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 48 De uitrustingen. Transportoplossingen. Extra uitrustingen voor het gecombineerde vervoer per spoor, shortsea verkeer of de aerodynamische optimalisatie van uw voertuig met gesloten opbouw voor inzet op lange afstanden laten zich met het modulaire Schmitz Cargobull systeem probleemloos realiseren. De inklapbare achterste veiligheidsbumper, de afgeschuinde draagbalken en de vóór het asaggregaat aangebrachte reservewielhouders voldoen aan de eisen die gelden in het spoorvervoer. Uitrusting voor het gecombineerd vervoer. Schmitz Cargobull voertuigen met gesloten opbouw worden op bestelling op de fabriek uitgerust voor onbegeleid vervoer per spoor of veerboot. Op het spoor verlaadbare gesloten opleggers beschikken over speciale wand- en bodemverstevigingen ter hoogte van de kraangrijperopnames en over een inklapbare veiligheidsbumper. Uitrusting voor spoorverlading met verstevigingen in de bodem en zijwanden: de gesloten opbouw wordt met RVS-stootplaten boven de aangrijppunten beschermd. Geschikt voor verlading op spoorwagons met verlaagde wielposities: inklapbare veiligheidsbumpers.

49 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 49 Ferry-ogen aan de langsdrager. De corrosiewerende zinklaag blijft intact: er zijn boutgaten voor achteraf ingebouwde extra's voorzien. Robuust, ook bij bodemcontact: veiligheidsbumpers voor ferry's met ronde koker en glijelementen. Voor snel vastsjorren: ferry-ogen aan de steunpootmodule.

50 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 50 De chassisbekleding. Voor deze voertuigen kan als optie een volledige bekleding van chassis en onderstel besteld worden. De bekleding kan de luchtweerstand en daarmee het brandstofverbruik van het gehele voertuig duidelijk verlagen. De zijdelingse bekleding is oververdeeld in praktische losse segmenten. De wielen van het onderstel, het reservewiel en de palletkast zijn toegankelijk via individuele kleppen. De chassisbekleding laat zich met een palletkast vóór het asaggregaat combineren tot een economisch interessante totale oplossing.

51 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 51 De chassisbekleding functioneert tegelijkertijd als bumper en de steunpoten zijn stromingstechnisch gunstig geïntegreerd. Geoptimaliseerde aerodynamica verlaagt de kosten. Gesloten Schmitz Cargobull opleggers met aerodynamisch geoptimaliseerde kopwand en stromingsgunstige chassisbekledingen verlagen het brandstofverbruik aanzienlijk. Speciaal bij vervoer van gevoelige, volumineuze goederen over langere afstanden profiteert u van een duidelijk gunstiger kostenplaatje. Individuele wielschermen verlagen de luchtweerstand. De aerodynamisch geoptimaliseerde integratie van de rolbuffer aan de achterzijde.

52 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 52 Dynamic Ramp Protection. Bescherming tegen schade bij botsingen. Op de behoeften afgestemde oplossingen: rubberen stootbuffers of rolbuffers beschermen het achterportaalframe. Extra veiligheid bij het aandokken. Onder tijdsdruk is een harde stoot tegen een laadperron geen uitzondering. De Dynamic Ramp Protection (DRP) op de hoeken van het achterportaalframe absorbeert een heleboel bewegingsenergie, voordat uw voertuig met de rand van het laadperron in aanraking komt. Met deze oplossing voorkomt u schade aan het voertuig en de lading en vereenvoudigt u het achteruitzetten tegen een laadplatform. Een stevig incasseringsvermogen: Dynamic Ramp Protection (DRP) met hoge energie-opnamecapaciteit bij contact met laadperrons.

53 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 53 Reparatievriendelijke veiligheidsbumper met schroefbevestiging. Kleine beschermengel: de sensoren voor het elektronische waarschuwingssysteemramp Distance Control bewaken de achterzijde bij het aandokken. Ramp Distance Control: het elektronische aandoksysteem. Het aandoksysteem informeert de chauffeur bij het achteruitzetten via een optisch en akoestisch signaal over de resterende rangeerruimte achter het voertuig. De frequentie daarvan stijgt bij een kleiner wordende afstand tot het laadperron. Deurbeschermingslijst over de gehele hoogte aan het achterportaalframe. Uittrekbare klapladder aan de achterzijde.

54 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 54 De extra uitrusting. Oplossingen voor de praktijk. Goed overdachte details, van de omlaag klapbare laadklep tot aan de brandstofindicatie voor het koelaggregaat, vereenvoudigen het dagelijkse werk in het vervoer. Ons accessoireprogramma bundelt op een overzichtelijke manier de diverse oplossingen. Noem ons uw uitrustingswensen: met het modulaire Schmitz Cargobull programma kunnen deze probleemloos gerealiseerd worden. Brandstofvoorraad in één oogopslag: voor biodiesel geschikte koelaggregaattank met vulpeilindicatie en afsluitbare tankdop. Achterportaaldeurgrepen van roestvrij staal. De omlaag klapbare laadklep neemt de functie van veiligheidsbumper over.

55 Voertuigen met gesloten opbouw Chassis, onderstel en opties 55 De gereedschapskist op het chassis bespaart tijd en heen-en-weer geloop. Schone en robuuste oplossing: de 30 liter drinkwatertank uit kunststof. De papieren zitten onder handbereik in de documentenbox. In noodgevallen meteen bij de hand: brandblusser in kunststof behuizing aan het chassis van de S.KO COOL en bij de S.K.O EXPRESS aan de kopwand. Extra achteruitrijlichten voor een betere verlichting achter het voertuig.

56 Voertuigen met gesloten opbouw Technische gegevens 56 Technische gegevens Overzicht. S.KO COOL 57 S.KO EXPRESS 58

57 LA Voertuigen met gesloten opbouw Technische gegevens 57 Technische gegevens S.KO COOL L LN BA B S H HA LH F R W W S.KO COOL Type: S.KO 24/L 13.4 FP 60 / FP 45 COOL * Leeggewicht (+/- 3 %) zonder reservewiel en zonder extra uitrusting. ** Bij afwijkende koppelinghoogtes zijn andere opbouwhoogtes mogelijk. Stand: Totale lengte (LA) ca mm Opbouwlengte binnenwerks (L) ca mm Opbouwbreedte binnenwerks (B) ca mm / mm Opbouwhoogte binnenwerks (LH) ca mm Bruikbare opbouwlengte (LN) ca mm Bruikbare opbouwhoogte ca mm Totale hoogte onbeladen (HA) ca mm Totale hoogte voor onbeladen ca mm Totale hoogte achter onbeladen ca mm Laadhoogte binnen onbeladen (H) ca mm Banden 4x 385/65 R 22.5 Totaal gewicht (toegelaten) kg Nuttig laadvermogen (toegelaten) kg Aggregaatlast (toegelaten) kg Schoteldruk (toegelaten) kg Leeggewicht compleet +/- 3 % kg Koppelingshoogte onbeladen (S) ca mm Koppelingshoogte beladen (S) ca mm Referentielangte buiten ca mm Rijhoogte 410 mm Opbouwbreedte (BA) totaal ca mm Wielbasis (R) mm Achterportaaldeurhoogte binnenwerks ca mm Achterportaaldeurbreedte binnenwerks ca mm Asafstand (W) mm Voorste overhang (F) mm

58 Voertuigen met gesloten opbouw Technische gegevens 58 Technische gegevens S.KO EXPRESS L LN BA B S H HA LD LH F R W W S.KO EXPRESS Type: S.KO 24/L FP 25 EXPRESS-2 * Leeggewicht (+/- 3 %) zonder reservewiel en zonder extra uitrusting. ** Bij afwijkende koppelinghoogtes zijn andere opbouwhoogtes mogelijk. Stand: Opbouwlengte binnenwerks (L) ca mm Opbouwbreedte binnenwerks (B) ca mm Opbouwhoogte binnenwerks (LH) ca mm Bruikbare opbouwlengte (LN) ca mm Bruikbare opbouwhoogte (LD) ca mm Totale hoogte onbeladen (HA) ca mm Totale hoogte voor onbeladen ca mm Totale hoogte achter onbeladen ca mm Laadhoogte binnen onbeladen (H) ca mm Banden 4x 385/65 R 22.5 Totaal gewicht (toegelaten) kg Nuttig laadvermogen (toegelaten) kg Aggregaatlast (toegelaten) kg Schoteldruk (toegelaten) kg Leeggewicht compleet +/- 3 % kg Koppelingshoogte onbeladen (S) ca mm Koppelingshoogte beladen (S) ca mm Referentielangte buiten ca mm Rijhoogte 370 mm Opbouwbreedte (BA) totaal ca mm Wielbasis (R) mm Achterportaaldeurhoogte binnenwerks ca mm Achterportaaldeurbreedte binnenwerks ca mm Asafstand (W) mm Voorste overhang (F) mm

59 Voertuigen met gesloten opbouw Verkoop, contact 59 Onze verkoop in Europa. Overal het juiste advies: onze verkoopafdeling spreekt uw taal. In heel Europa heeft u bij Schmitz Cargobull altijd een direct aanspreekpunt dat uw vragen beantwoordt en uw wensen vervult. Adressen in Duitsland 60 Adressen in Europa 61

60 Voertuigen met gesloten opbouw Verkoop, contact 60 Onze verkoop in Europa. De verkoopafdeling van Schmitz Cargobull staat voor u klaar overal in Europa. Bel ons, als het om tweedehands voertuigen, financiering, onderhoud, verzekering, onderdelenvoorziening en alle andere vragen rondom uw trailers gaat Onze vakmensen luisteren naar u, informeren u uitvoering en ontwikkelen samen met u op maat gesneden oplossingen voor uw bedrijf. D Schmitz Cargobull AG Cargobull Trailer Center Hamburg Cargobull Trailer Center Neuss Bahnhofstraße 22 Liebigstraße 103 Welser Str. 8 D Horstmar D Hamburg D Neuss-Uedesheim Tel.: Tel.: Tel.: Fax: Fax: Fax: Cargobull Trailer Center Berlin Cargobull Trailer Center Augsburg Robert-Guthmann-Str. 9 Winterbruckenweg 27 D Königs Wusterhausen D Friedberg-Derching Tel.: Tel.: Fax: Fax:

schuifzeiltrailers S.CS MEGA-X-LIGHT Het productprogramma. Trailer Services Technology

schuifzeiltrailers S.CS MEGA-X-LIGHT Het productprogramma. Trailer Services Technology schuifzeiltrailers S.CS MEGA-X-LIGHT Het productprogramma. Trailer Services Technology Huifvoertuigen S.CS MEGA X-LIGHT en S.CS ECOCARGO 2 De schuifzeilopleggers S.CS MEGA X-LIGHT en S.CS ECOCARGO. Nieuwe

Nadere informatie

M.KO gesloten motorwagenopbouw. De distributielogistiek Succesmodellen in het city-gebruik.

M.KO gesloten motorwagenopbouw. De distributielogistiek Succesmodellen in het city-gebruik. M.KO gesloten motorwagenopbouw De distributielogistiek Succesmodellen in het city-gebruik. 2 Inhoud. Het overzicht. 3 Inleiding 3 De oplossingen voor uw transporttaken. 4 Het modulaire systeem 4 Overzicht

Nadere informatie

De Sprinter. Gesloten bestelwagen.

De Sprinter. Gesloten bestelwagen. De Sprinter. Gesloten bestelwagen. De Sprinter legt de lat nóg hoger. Krachtpatser en werkpaard de Sprinter is meer dan een bestelwagen. Het is een echte partner waarop u in elk opzicht kunt vertrouwen

Nadere informatie

De nieuwe Atego. Distributietransport. 6,5 16 ton.

De nieuwe Atego. Distributietransport. 6,5 16 ton. De nieuwe Atego. Distributietransport. 6,5 16 ton. De nieuwe Atego. De nieuwe referentie in het distributietransport. Inhoud Waarde 6 7 Gebruik 8 17 Cabines, uitrustingen 10 13 Motoren, transmissie 14

Nadere informatie

IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL

IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL PEUGEOT PARTNER PARTNER IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL Met zijn grote laadruimte, ongekend flexibele interieur en nieuwe, zuinige en sterke e-hdi-motoren is de nieuwe Partner de ideale bedrijfsauto voor

Nadere informatie

De Atego. De Arocs. Bouwtransport. 7,5 tot 41 ton. Zwaar transport. Tot 250 ton.

De Atego. De Arocs. Bouwtransport. 7,5 tot 41 ton. Zwaar transport. Tot 250 ton. De Atego. De Arocs. Bouwtransport. 7,5 tot 41 ton. Zwaar transport. Tot 250 ton. RoadStars: stap in, het loont de moeite. RoadStars. RoadStars is het nieuwe, interactieve communicatieplatform van Mercedes-Benz

Nadere informatie

Uitrustingen 26 Standaarduitrusting en opties 26 Originele accessoires 31 Bekledingen 32 Koetswerkkleuren 33

Uitrustingen 26 Standaarduitrusting en opties 26 Originele accessoires 31 Bekledingen 32 Koetswerkkleuren 33 De Vito. Combi. Inhoud. Vito combi 4 Interieur 10 Flexibiliteit 10 Comfort en functionaliteit 12 Speciale modellen 14 Vito CREW 14 Vito SHUTTLE 16 Techniek 18 Motoren 18 BlueEFFICIENCY 20 Vito E-CELL 21

Nadere informatie

Volvo Trucks. Driving Progress. Volvo FH-serie. productinformatie Volvo FH en Volvo FH16

Volvo Trucks. Driving Progress. Volvo FH-serie. productinformatie Volvo FH en Volvo FH16 Volvo Trucks. Driving Progress Volvo FH-serie productinformatie Volvo FH en Volvo FH16 De truck van de toekomst is nu nog innovatiever. Ze zeggen altijd dat je niets moet veranderen aan een winnend concept.

Nadere informatie

Persinformatie. MAN truck & bus b.v. MAN IAA Advance Press Conference 2010. Editorial Dr. Pachta Reyhofen. Vianen, 13-08-2010

Persinformatie. MAN truck & bus b.v. MAN IAA Advance Press Conference 2010. Editorial Dr. Pachta Reyhofen. Vianen, 13-08-2010 MAN truck & bus b.v. MAN IAA Advance Press Conference 2010 Vianen, 13-08-2010 Editorial Dr. Pachta Reyhofen MAN truck & bus b.v. Marketing Stuartweg 2 4131 NJ Vianen Voor meer informatie Frits de Raad

Nadere informatie

De Actros. Internationaal transport. 18 26 ton. Zwaar transport. Tot 250 ton.

De Actros. Internationaal transport. 18 26 ton. Zwaar transport. Tot 250 ton. De Actros. Internationaal transport. 18 26 ton. Zwaar transport. Tot 250 ton. RoadStars: word lid, het is zeker de moeite waard. RoadStars. RoadStars is het nieuwe, interactieve communicatieplatform van

Nadere informatie

agrotron m GEZOND VERSTAND GAAT VERDER.

agrotron m GEZOND VERSTAND GAAT VERDER. agrotron m GEZOND VERSTAND GAAT VERDER. de agrotron m Dak met uitklapbaar dakraam met zonnescherm en geïntegreerde werklampen. Ideaal voor frontladerwerkzaamheden. Schuin aflopende motorkap voor een uitstekend

Nadere informatie

Rijplezier. Krachtig. Comfortabel. total. Zuinig. Veilig. Milieuvriendelijk. Transportefficiency. Flexibel

Rijplezier. Krachtig. Comfortabel. total. Zuinig. Veilig. Milieuvriendelijk. Transportefficiency. Flexibel Volvo FH Rijplezier Krachtig Comfortabel total Zuinig Veilig Milieuvriendelijk Transportefficiency Flexibel Inhoud Streven naar vooruitgang Een truck die doet wat hij belooft VOLVO I-shift voor meer

Nadere informatie

AMBITIEUS TALENT VOOR BEDRIJVEN MET AMBITIE.

AMBITIEUS TALENT VOOR BEDRIJVEN MET AMBITIE. OPEL Combo GESLOTEN BESTEL AMBITIEUS TALENT VOOR BEDRIJVEN MET AMBITIE. Inhoud De Opel Combo levert maand in maand uit topprestaties voor uw bedrijf. Unieke eigenschappen en toonaangevende specificaties

Nadere informatie

NISSAN NV200. Design exterieur Design interieur Technologie en Prestatie Carrosserie en Accessoires Afdrukken Uitgang

NISSAN NV200. Design exterieur Design interieur Technologie en Prestatie Carrosserie en Accessoires Afdrukken Uitgang NISSAN NV200 Design exterieur Design interieur Technologie en Prestatie Carrosserie en Accessoires Afdrukken Uitgang LOOK TWICE, THINK ONCE NETJES & DISCREET. Ondanks het in zijn klasse ongeëvenaarde volume

Nadere informatie

Met name mensen die zorgbehoevend zijn, hebben recht op respect en aandacht voor hun waardigheid. Daarvoor denken, ontwikkelen en produceren wij.

Met name mensen die zorgbehoevend zijn, hebben recht op respect en aandacht voor hun waardigheid. Daarvoor denken, ontwikkelen en produceren wij. Met name mensen die zorgbehoevend zijn, hebben recht op respect en aandacht voor hun waardigheid. Daarvoor denken, ontwikkelen en produceren wij. Völker Care Concept Meer tijd voor menswaardige verpleging

Nadere informatie

De Via no. FUN en MARCO POLO.

De Via no. FUN en MARCO POLO. De Via no. FUN en MARCO POLO. De Viano FUN en MARCO POLO 3 De Viano vrijetijds- en kampeerwagens van Mercedes-Benz. Inhoud. Keert u het dagelijkse leven graag eens de achterlichten toe? Bent u spontaan

Nadere informatie

Thermo King lanceert INHOUD. Een uitgave van Thermo King. Nummer 35 (mei 2006) Nieuwe president Ingersoll Rand Climate Control Technologies voor ESA

Thermo King lanceert INHOUD. Een uitgave van Thermo King. Nummer 35 (mei 2006) Nieuwe president Ingersoll Rand Climate Control Technologies voor ESA Een uitgave van Thermo King. Nummer 35 (mei 2006) Thermo King lanceert INHOUD 3 Nieuwe president Ingersoll Rand Climate Control Technologies voor ESA 5 Cargofresh Technologies 10 Transpotec 11 CV Show

Nadere informatie

Seta. Clinic Care Assist. Wie op de TOEKOMST voorbereid wil zijn, moet FLEXIBEL blijven.

Seta. Clinic Care Assist. Wie op de TOEKOMST voorbereid wil zijn, moet FLEXIBEL blijven. Seta Clinic Care Assist Wie op de TOEKOMST voorbereid wil zijn, moet FLEXIBEL blijven. INHOUD 04 Seta Het blokkendoosprincipe. 06 Seta reva Genezen in een nieuw design. 08 Seta brevo Veiligheid als concept.

Nadere informatie

Voor een individuele beveiliging. Sectionaaldeuren Euro & aluminium frame. Toonaangevend in techniek en design. www.normstahl.be www.normstahl.

Voor een individuele beveiliging. Sectionaaldeuren Euro & aluminium frame. Toonaangevend in techniek en design. www.normstahl.be www.normstahl. garagedeuren INBRAAK- VEILIGHEID INBEGREPEN DOOR Sectionaaldeuren Euro & aluminium frame Voor een individuele beveiliging. Toonaangevend in techniek en design. www.normstahl.be www.normstahl.nl TfabrieksGARAN

Nadere informatie

6R serie trekkers. 92 tot 177 kw (125 tot 240 pk) 97/68EC met Intelligent Power Management

6R serie trekkers. 92 tot 177 kw (125 tot 240 pk) 97/68EC met Intelligent Power Management 6R serie trekkers 92 tot 177 kw (125 tot 240 pk) 97/68EC met Intelligent Power Management 2 6R serie trekkers Introductie Richtlijnen opstellen John Deere s meest succesvolle compacte trekkerserie, de

Nadere informatie

Inleiding Eigentijds design, moderne stijl, Discovery 4. Stoere luxe Een geavanceerd interieur voor meer raffinement

Inleiding Eigentijds design, moderne stijl, Discovery 4. Stoere luxe Een geavanceerd interieur voor meer raffinement Inleiding Eigentijds design, moderne stijl, Discovery 4 PAGINA S 2-7 Stoere luxe Een geavanceerd interieur voor meer raffinement PAGINA S 8-11 Interieur Zetels in stadiumopstelling en veelzijdig interieurdesign

Nadere informatie

COMFORT. INHOUD. Opel Meriva 04 Ontdek de Meriva

COMFORT. INHOUD. Opel Meriva 04 Ontdek de Meriva OPEL MERIVA WELKOM IN veelzijdig COMFORT. In de Opel Meriva voel je je meteen thuis. Geen enkele andere auto in de compacte klasse biedt zoveel comfort, gemak en interieurruimte. De wijd openslaande FlexDoors

Nadere informatie

Het grote aantal accessoires en een veel omvattende standaard uitrusting dragen bij aan het hoge comfort van Thiel paardentrailers.

Het grote aantal accessoires en een veel omvattende standaard uitrusting dragen bij aan het hoge comfort van Thiel paardentrailers. The art of trailer Onze filosofie Moderne paardentrailer bouw in het idyllische Zuid Duitsland. Sinds de jaren 80 bouwt de firma Thiel in Pfullendorf paardentrailers. Trailers die zich door hun hoog afwerkingsniveau

Nadere informatie

Verwarmen met gas voor een schone toekomst

Verwarmen met gas voor een schone toekomst Verwarmen met gas 2/3 Verwarmen met gas voor een schone toekomst Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele

Nadere informatie

Til- & verzorgingssystemen

Til- & verzorgingssystemen Til- & verzorgingssystemen MOBIELE TILLIFTEN LIFTEN VOOR ZELFSTANDIGE TRANSFERS PLAFONDLIFTEN DRAAGBARE LIFTEN WANDLIFTEN ZWEMBADLIFTEN HIPPOTHERAPIE Til- & verzorgingssystemen Handi-Move oplossingen

Nadere informatie

GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN

GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN Cirkelharken GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN www.kuhn.com be strong, be KUHN 2 GA 6501 7501 8121 8731 9531 6002 6632 7932 9032 6620 8030 9030 CIRKELHARKEN ONTWORPEN OM RUWVOER TE OOGSTEN DAT RIJK IS AAN

Nadere informatie

VolvO TRUCKS DE NIEUWE VOLVO FH. De ultieme test. Bespaar tot 10% Geschikt voor elk lichaam Zien is overleven. De Volvo FH16 overtreffende trap

VolvO TRUCKS DE NIEUWE VOLVO FH. De ultieme test. Bespaar tot 10% Geschikt voor elk lichaam Zien is overleven. De Volvo FH16 overtreffende trap VolvO TRUCKS Speciale editie de nieuwe Volvo FH DE NIEUWE VOLVO FH TOP TIEN VERHALEN 1. DESIGN 2. HANDLING 3. BRANDSTOF 4. WERKPLEK 5. RUIMTE 6. ACCOMMODATIE 7. VE I LIGH E ID 8. BESCHERMING 9. LADEN 10.

Nadere informatie

Dimplex is de intelligente oplossing. Voor een toekomst zonder olie en gas: Dimplex maakt duurzame energie beschikbaar. gebruikt

Dimplex is de intelligente oplossing. Voor een toekomst zonder olie en gas: Dimplex maakt duurzame energie beschikbaar. gebruikt Dimplex is de intelligente oplossing Meer dan 30 jaar know-how Als grootste fabrikant van elektrisch gestuurde verwarmingssystemen ter wereld ontwikkelt en produceert de Glen Dimplex-groep sinds meer dan

Nadere informatie

Introductie Design exterieur Comfort en technologie Prestaties Veiligheid Laadruimte Combi-versie Avantour-versie Gereedschap en opties

Introductie Design exterieur Comfort en technologie Prestaties Veiligheid Laadruimte Combi-versie Avantour-versie Gereedschap en opties NISSAN PRIMASTAR SHIFT_ the way you move Alles wat we doen, doen we met een SHIFT_. En met die SHIFT_ streven we naar substantiële verbeteringen. Onze bedrijfswagens zijn ontworpen om u te helpen bij het

Nadere informatie

Warmtepompsystemen E x Verwarmen en koelen verbonden aan de natuur

Warmtepompsystemen E x Verwarmen en koelen verbonden aan de natuur Warmtepompsystemen E x Verwarmen en koelen verbonden aan de natuur... Energievol leven Natuur is belangrijk voor ons... vandaar dat wij kiezen voor een milieuvriendelijke energieproductie Hernieuwbare

Nadere informatie