Maandag 7 september 2015, week 37

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandag 7 september 2015, week 37"

Transcriptie

1 Maandag 7 september 2015, week 37 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 37: 7 t/m 11 september 2015 Noach bouwt een ark, Genesis 6:9-7:9 Het water, Genesis 7:10-8:5 Een nieuw begin, Genesis 8:6-9:17 Week 38: 14 t/m 18 september 2015 De toren van Babel, Genesis 11:1-9 Iedereen zal samen komen, Jesaja 2:1-5 Verstrooide dieren worden thuis gebracht, Ezechiël 34:11-16 Prentenbijbel Alle ouders die hun eerste kind(eren )uit het gezin bij ons naar school laten gaan, ontvangen wanneer ze in groep 1 komen van de groepsleerkracht Elles H. tijdens de kennismaking met de groepsleerkracht de Prentenbijbel geïllustreerd door Marijke ten Cate.

2 Als school vinden we dit een prachtige Bijbel vol kleur en met verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament begrijpelijk geschreven voor jonge kinderen. Juf Elles gebruikt deze Bijbel ook in de groep en ouders hebben de mogelijkheid om thuis de verhalen ook met hun kind(eren) te lezen. (Even ter info: Hiervoor gaven we de Kijkbijbel van het Nederlands Bijbelgenootschap). Aanwezigheid Mathilde Lievers Maandag 7 september, dinsdag 8 september, donderdag 10 september, dinsdag 15 september, woensdagochtend 16 september, donderdag 17 september. Zoals u van mij weet zit ik regelmatig op het Gemeentehuis of heb diverse afspraken. Mocht u mij willen spreken en ziet u me net niet op school rondlopen, als u er wel bent, mail me gerust even Stichting Gewoon Bijzonder Afgelopen dinsdag kwam de eerste leerling. U hebt de foto als het goed is via Parnassys ontvangen. Er wordt rustig opgestart. Dhr. Kammenga heeft de werkzaamheden van het toilet en oprijmogelijkheid uitbesteed. Hij is niet tevreden over deze werkzaamheden. Hij wil dat het sanitair kwalitatief goed is en er prachtig uit ziet. Dit betekent dat het toilet compleet vernieuwd wordt en de oprit voor de rolstoelen ook. Dhr. Kammenga vindt het heel vervelend voor de school. We zitten nog even met elkaar (vooral de kleutergroep) in de bouwwerkzaamheden. PBS support Zoals u weet werken we hard achter de schermen voor de aftrap voor Positive Behavior School. Dit voortraject kost een voorbereiding van 9 maanden. We zitten als team nu in het laatste stukje. We brengen in onze school al veel in de praktijk en leren met en van elkaar. We hebben heldere gedragsverwachtingen, de lessen zijn bijna klaar (alles zelf gemaakt en ontworpen!), beloningssytemen worden gemaakt en vormgegeven. Pas als alles klaar is, vindt de aftrap plaats. Petra Navest is onze coördinator.

3 Middels een informatieavond zult uw worden geïnformeerd. Zodra deze datum er is, zullen we u informeren. Ter informatie voor alle ouders Ipads voor leerlingen met een Dyslexieverklaring Alle leerlingen die een Dyslexieverklaring hebben, krijgen een eigen Ipad. Ze krijgen de Ipad in bruikleen, blijft eigendom van de Vereniging. Zij zullen met het programma app writer leren werken. Plusklas Halverwege september starten de Plusklassen op. Elke gemeente waar VCPO NG een school heeft, heeft een plusklas. Op vrijdagochtend kunnen leerlingen die daarvoor in aanmerking komen er naar toe. De Plusklas van de gemeente Eemsmond bevindt zich op cbs De Noordkaap in Uithuizermeeden. Danielle Zijlstra heeft als specialisme meer- en hoogbegaafdheid. Volgende week komt zij in bepaalde groepen observeren. Ze heeft met desbetreffende ouders afspraken gemaakt om de kinderen met de ouders afzonderlijk door te spreken. Mocht uw kind in aanmerking komen, dan is er contact met u gezocht. Hiervoor zijn namelijk heldere richtlijnen opgesteld. Nieuwe leerlingen worden door de groepsleerkrachten gevolgd en ook geobserveerd. Wanneer blijkt dat zij hier ook voor in aanmerking komen, zal er contact met u worden gezocht. LOT (Help, extra ondersteuning gevraagd) Gerda Dijksterhuis is de coördinator van het Luizen opsporingsteam binnen de school. Voor schooljaar zijn er op dit moment 4 ouders die beschikbaar zijn. Dit is helaas te weinig. Er worden 125 hoofden bekeken en gedurende het schooljaar worden dit er hopelijk meer (groeien we als school). Waarom is dit belangrijk werk? Soms steken luizen meteen de kop op

4 en dan? Op school leren, werken en spelen kinderen met elkaar en voordat je het weet hebben we uitbreiding van deze kriebelbeestjes. Meteen actie ondernemen is dan wenselijk. Hoe werkt het? In de ontmoetingsruimte staat koffie/thee, er vindt kort werkoverleg plaats. Nieuwe ouders krijgen even instructie waar op te letten en hoe de hoofdjes met haar te bekijken. Leerlingen komen uit de klas en nemen plaats op een stoel en wachten tot ze weer naar de klas mogen. Wanneer er luizen of neten worden geconstateerd, wordt hier zorgvuldig mee omgegaan en wordt dit gemeld bij de coördinator. We willen geen enkel kind kwetsen of een vervelend gevoel geven. Het overkomt leerkrachten, kinderen en directie om luizen te krijgen. Margriet Papeleur is het aanspreekpunt vanuit het team voor de coördinator. Na een vakantie wordt er altijd uit voorzorg gekeken en wanneer er een melding is geweest van luizen door ouders (dank daarvoor!). Tot nu toe hebben we het met elkaar in de hand weten te houden. Ons vriendelijke verzoek als schoolteam is om te vragen of u zich wilt opgeven. Hoe meer mensen zich beschikbaar stellen, hoe makkelijker het is om, wanneer het nodig is, mensen op te roepen. Ook al werkt u een paar dagen, geeft u zich gerust op, er wordt niet op vaste dagen geplozen. U kunt zich opgeven bij Margriet Papeleur: Rooster gymnastiek (verandering) Op woensdag vindt er een wijziging plaats. Groep 4/5: 10:15-11:00 uur Ze worden gebracht en gaan met meester Stephan terug naar school Groep 6/7 11:00-11:45 uur Ze worden gebracht en gaan met juf Petra terug naar school Groep 8 11:45-12:30 uur Wordt gebracht door juf Petra.

5 Kinderen die met de taxi gaan laat juf Mignon om 12:15 uur zich omkleden. Zij mogen naar het schoolplein lopen. Groep 8 mag zelfstandig na afloop naar huis gaan. De gymlessen worden op deze manier zo volledig mogelijk benut. Tocht om de Noord In weekend van 25, 26 en 27 september staat Uithuizen helemaal in het teken van de Tocht om de Noord! Er wordt dan van alles georganiseerd. Aan de basisscholen van Uithuizen en omstreken is gevraagd om op vrijdag 25 september deel te nemen aan de tocht om de Noord voor de basisscholen. Het thema van deze tocht is de pelgrim. Op school gaan wij de week voor de tocht hier aandacht aan besteden. Natuurlijk hebben we alle drie ja gezegd. Evenals basisscholen uit Warffum, Usquert, Kantens, Zandeweer en Roodeschool. Het beloofd een groot spektakel te worden. De tocht wordt onder schooltijd gelopen. Er is een tocht van 5 kilometer voor de groepen 1 t/m 4, en een tocht van 10 kilometer voor de groepen 5 t/m 8. Groep 1 is vrijdag vrij maar mag, onder begeleiding van de eigen ouder, wel naar school en meelopen met de tocht! Elke groep heeft een aantal begeleiders nodig. Welke ouders zijn zo sportief en wandelen met ons mee? Naast de deur van de klaslokalen hangt een intekenlijst. We hopen op veel hulp! Meer over de Tocht om de Noord verschijnt later Nieuws uit groep 1 en 2 Letter van de week Op vrijdag rondde groep 2 de letter z af. Teun had zijn zaklamp meegenomen omdat dat begint met de z en mocht daar mee spelen. Ook leerden ze alweer een nieuwe letter, de a. Stichting Gewoon bijzonder Deze week kwamen er voor het eerst kinderen van Stichting Gewoon Bijzonder in de klas naast ons lokaal https://www.facebook.com/pages/stichting-gewoon- Bijzonder/ Onze kinderen waren er heel nieuwsgierig naar en een aantal van hen heeft al met Laura gespeeld met een bal. Ook mochten we Laura toezingen omdat ze al 12 jaar is geworden!

6 Meer info op ons blog: Elke maandag en vrijdag een update. Nieuws uit groep 3 Deze week starten we met maatjes lezen en ouder lezen in groep 3. De maatjes komen uit groep 8. Dit doen we op dinsdag, woensdag en vrijdagmorgen. Iedere leerling wordt gekoppeld aan een maatje. Juf vertelt wat er gelezen moet worden. We beginnen met woorden en hele kleine zinnetjes. Maatjes/ouder lezen doen we het hele jaar. Als u zich nog niet heeft opgegeven kan het nog steeds hoor. We hebben eigenlijk nog wel wat ouderhulp nodig! Op woensdag 16 september organiseer ik een ouderavond voor groep 3 van uur tot uur. Het thema = Lezen in groep 3. Hoe leert een kind lezen? Hoe bieden we lezen op school aan? Welke materialen gebruiken we daarbij? Hoe kunt u thuis oefenen met lezen? U ontvangt hierover een brief met een opgave strookje. Op donderdag sluiten we kern 1 af met een woordjes en leestoets en beginnen we met kern 2. Het thema daarvan is: Je eigen lijf. Voor het knutselen op donderdag hebben we schoenen nodig. Het liefst grote schoenen die geverfd mogen worden! Ieder kind graag 1 schoen meenemen naar school voorzien van naam. Ik hoop dat u, of opa, oma de buren(?) nog een oude schoen/laars heeft? Het knutselen staat de komende 3 weken in het teken van de pelgrimstocht. De pelgrims hebben heel wat zolen versleten bij hun lange tochten (vandaar de schoen!). Nieuws uit groep 4 De afgelopen weken stonden vooral in het teken van afspraken maken en daarmee oefenen. Dit gaat al heel goed. We hebben allemaal onze handafdruk gemaakt en deze komen deze week om de regels heen te hangen. Met taal hebben we geleerd dat je kan spelen met taal. Denk hierbij aan het spel 'galgje' en het oplossen van een rebus. Ook hebben we geleerd dat we woorden beter kunnen onthouden door er een tekening bij te maken.

7 Met rekenen leren we om bij sommen als 13-7 eerst terug te gaan naar het tiental. Dus de som wordt dan: 13-3=10, 10-4=6. Daarbij moeten we goed kunnen splitsen en onthouden. Deze rekenstrategie is een belangrijke basis voor de hogere groepen. We oefenen flink! Inmiddels hebben we Susan, Lieke D. en Hanna al goed leren kennen omdat ze het 'kennismakingskoffertje' hebben gevuld met allerlei persoonlijke spulletjes. Deze week mag Stijn het koffertje vullen. Daarnaast is hij ook het 'zonnetje van de week'! Iedereen een fijne week! Groetjes van groep 4 Nieuws uit groep 5 Wat wordt er hard gewerkt in deze groep! Fantastisch! Het eerste dictee is super goed gemaakt! Naast het harde werken is er ook tijd voor plezierige dingen zoals het werken aan het zwerfafval project. Vooral met de grijpertjes, om een straat in Uithuizen netjes schoon te maken, was heel leuk. We hebben geknutseld met plastic. Van rietjes een pennenbakje maken. Met reepjes plastic leuke armbandjes gevlochten. Tussendoor werken we aan de oefeningen voor Rots en Water. Iedereen doet goed zijn best. A.s. vrijdag hebben we nog weer Rots en Watertraining. De laatste trainingen hebben we in december. Verder zijn het de gouden weken. We doen vaak een spelletje, we hebben regels bedacht die ons helpen er een leuke groep van te maken. We verdienen groepsbeloningen en kunnen ook een individuele beloning verdienen. Hulp ouders: Wat fijn dat er een heleboel ouders willen helpen bij allerlei zaken in onze groep. Er liepen ouders mee naar gym, er zijn gordijnen in onze groep opgehangen, er werd geholpen bij crea. Hartelijk dank. De moeder van Fabian Kooi wordt onze klassenmoeder. De komende weken maak ik even een lijstje, die ik naar alle ouders toestuur. Tafel 8: De komende week gaan we de tafel van 8 leren. Vrijdag 18 september doen we de toets van tafel 8. Het is fijn dat de kinderen thuis ook even oefenen. Het rekenblok staat grotendeels in het teken van tafelsommen.

8 Spelling: De kinderen krijgen maandag de woordjes van blok 2 mee naar huis. De woordjes staan ook op Bloon. Daar kan thuis ook mee geoefend worden. Vrijdag 25 september controledictee. Natuur en techniek: De komende weken gaat het over dieren en planten. De kinderen mogen, als ze dat willen, bijpassende spullen meenemen. Boekbespreking: In oktober beginnen we met de boekbesprekingen. De kinderen krijgen binnenkort informatie mee voor hun boekbespreking. Gym: de gymtijden veranderen. Zie het algemene stukje over gym. Tijdschriftjes/strips: Wie heeft er nog tijdschriftjes/strips voor ons? Nieuws uit groep 6 en 7 De kinderen hebben een plastic mapje meegekregen naar huis waarin het huiswerk zit. Dit gaan we vrijdag met elkaar bespreken, daarom graag voor vrijdag weer inleveren op school. Er zijn inmiddels al 19 ouders die ons volgen via de app van klasbord. Helaas werkt deze app niet op een gewone pc of laptop. Aanstaande donderdag hebben de kinderen de eerste toetsen van het jaar. Ze krijgen een woorden dictee voor het vak spelling en ze krijgen een taaltoets. Zoals u weet overhoren we de tafels 1 t/m 12, 15 en 25. Inmiddels hebben Jasper en Thom al hun tafeldiploma gehaald. Super goed gedaan. De kinderen kunnen thuis ook spellingswoorden oefenen, dit kan op De kinderen hebben al een gebruikersnaam en een wachtwoord gekregen. Nieuws uit groep 8 Het schoolritme komt bij de meeste kinderen al weer terug. Vooral met het werken van de weektaak is dit goed te merken. Er wordt hard gewerkt en iedereen had zijn / haar weektaak af. Ook de overhoring van Engels is door alle kinderen beter gedaan dan de vorige week. De woorden kunnen nu ook met het programma woordjesleren.nl worden geoefend. Dit kan ook thuis. De kinderen kunnen zonder in te loggen oefenen. Donderdag 10 september is de toets van Engels. Maandag 7 september gaan we voor het eerst kijken naar het huiswerk van werkwoordspelling. Voor veel

9 kinderen is werkwoordspelling lastig, daarom gaan we hier naast de methode extra aandacht aan besteden. De kinderen hebben een werkwoordpakket gekregen waar alle regels in staan en heel veel oefeningen. Elke maandag moet het pakket weer op school zijn om de gemaakte oefeningen te bespreken en krijgen de kinderen instructie voor het nieuwe huiswerk. Op maandag krijgen de kinderen een cijferblad mee naar huis. Op vrijdag moet het zijn ingeleverd. Het mag natuurlijk ook eerder. Afgelopen week hebben we in de klas gesproken over de agenda. Veel kinderen hebben er al een meegenomen. Handig is om de agenda steeds weer in de schooltas te doen. Zo heb je deze altijd bij je. Samen hebben we de agenda verkend en de inhoud besproken. Ook het noteren van het huiswerk is nu duidelijk. We gaan de komende weken steeds samen het huiswerk noteren in de agenda. Ook staat het huiswerk op het bord. Woensdag is er geen schoolzwemmen meer, maar gaan we gymnastieken. De kinderen hebben het laatste uur gym en gaan dus vanuit de sporthal naar huis. Juf Mignon zal ze begeleiden.

Maandbericht. jaargang 20 no.2 vrijdag 3 september 2010 Agenda

Maandbericht. jaargang 20 no.2 vrijdag 3 september 2010 Agenda www.obs-de-meent.nl Maandbericht jaargang 20 no.2 vrijdag 3 september 2010 Agenda 11 sept. Oud papier 16 sept. OR vergadering 1 okt. Maandbericht nr. 3 5 okt. Zakelijke ouderavond 6 okt. MR vergadering

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

In Vogelvlucht Nieuwsbrief van de Minister Marga Klompéschool en PSZ De Beestenboel

In Vogelvlucht Nieuwsbrief van de Minister Marga Klompéschool en PSZ De Beestenboel In Vogelvlucht Nieuwsbrief van de Minister Marga Klompéschool en PSZ De Beestenboel september 02-09-2011 Belangrijke data: 12-09 MR-vergadering (20:00 uur) 20-09 Prinsjesdag 22-09 Sportdag groep 1 t/m

Nadere informatie

Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen.

Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen. www.obs-de-meent.nl jaargang 6 vrijdag 3 oktober 2014 Agenda 6 oktober GMR 8 november Oud papier 11 oktober Oud papier 17 november GMR vergadering 13 t/m 19 oktober Herfstvakantie 19 november Luizencontrole

Nadere informatie

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Jan van Arkelstraat 37-39 5254CW Sleeuwijk Tel. O183-301507 e-mail: obs@verschoor.nl Burg. Verschoor School Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Agenda 06/10: Dag van de leraar 07/10: Peuter Kijk Ochtend

Nadere informatie

Aanvang 10.45 uur; er zijn schoenhoesjes verkrijgbaar voor 0,50 per paar weeksluiting Erflanden: groep 1/2E-3C-5C

Aanvang 10.45 uur; er zijn schoenhoesjes verkrijgbaar voor 0,50 per paar weeksluiting Erflanden: groep 1/2E-3C-5C Prot.Chr.Daltonschool voor basisonderwijs Booijenverlaat 11 7908 EE Hoogeveen tel.0528-275571 Citroenvlinder 3 7908 XN Hoogeveen tel.0528-234054 e-mail: kofschip@pricoh.nl website : www.kofschip-hoogeveen.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders, 18/9 Bezoek vogelnest OB

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders, 18/9 Bezoek vogelnest OB NIEUWSBRIEF AGENDA Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer vol van start gegaan. Een bijzonder schooljaar want als alles gaat zoals gepland is dit schooljaar ons laatste volledige schooljaar in de

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

1 Tevredenheidspeilingen

1 Tevredenheidspeilingen Christelijke basisschool Geachte ouders/verzorgers, U ontvangt hierbij nieuwsbrief nummer 8. Ik wens u veel leesplezier. Inhoud 1 Tevredenheidspeilingen 2 De regel van de week 3 De brede school 4 Disco

Nadere informatie

Terugblik op september

Terugblik op september Tweewekelijks informatiebulletin voor de ouders van de leerlingen van de Molenhoek Jaargang 16 nummer 3 Donderdag 04-10-2012 Mededelingen 05-10 TABIJN-dag, alle kinderen vrij 09-10 MR-vergadering 20:00

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

nr. 1 - september 2014

nr. 1 - september 2014 Koningin Wilhelminalaan 16 7415 KS Deventer 0570-820225 info@ebsdeolijfboom.nl nr. 1 - september 2014 het Olijfblad www.ebsdeolijfboom.nl Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is begonnen, het vierde jaar

Nadere informatie

Nr. 308 Week 06 / 2015

Nr. 308 Week 06 / 2015 Algemeen Agenda: 9/2/15: 15.45 17.00 uur, teamvergadering met de teams van de Waarborg en de Blinke 11/2/15: s middags voor het team de Cursus Meervoudige intelligentie Aanwezigheid van directeur Henk

Nadere informatie

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 3 en 4

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 3 en 4 Brochure OBS Pieter van Thuyl Groep 3 en 4 Welkomstwoord: In deze brochure kunt u ( bijna ) alles lezen over het geen er speelt in groep 3 en 4 op de Pieter van Thuyl. Contact met ouders: U kunt de leerkrachten

Nadere informatie

IN DIT NUMMER VAN DE FLESSENPOST KOMEN O.A. DE VOLGENDE ONDERWERPEN AAN BOD:

IN DIT NUMMER VAN DE FLESSENPOST KOMEN O.A. DE VOLGENDE ONDERWERPEN AAN BOD: IN DIT NUMMER VAN DE FLESSENPOST KOMEN O.A. DE VOLGENDE ONDERWERPEN AAN BOD: van de directie agenda kinderen/ouders - onderwijs MR- nieuws uit de groepen Van de directie Beste ouder(s), De zomervakantie

Nadere informatie

Venmail. Algemeen 13-03-2015

Venmail. Algemeen 13-03-2015 13-03-2015 Algemeen Inschrijven nieuwe leerlingen Heeft u nog kinderen die het komende schooljaar vier jaar worden? Snel inschrijven hoor, dan reserveren wij een plekje voor uw kind. Vervanging Lisa ter

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 10 29 januari 2015

Jaargang 14, nummer 10 29 januari 2015 Jaargang 14, nummer 10 29 januari 2015 Blauwe Druiven Soms heb je niet veel te vertellen en soms veel. Als eerste vertel ik jullie dat we vorige week een goede teamvergadering hebben gehad waarin we vooruit

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2014-2015. Nummer: 17 Datum: 12-01-15

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2014-2015. Nummer: 17 Datum: 12-01-15 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2014-2015 Nummer: 17 Datum: 12-01-15 Algemeen Belangrijke data: 13 Januari Techniekmiddag 16 Januari Afsluiting project Engels 07 Februari Oud papier voor Sjaloom 09

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f S i n t B e r n a r d u s s c h o o l Tweewekelijks nieuwsbulletin - tweeëntwintigste jaargang nr. 6

N i e u w s b r i e f S i n t B e r n a r d u s s c h o o l Tweewekelijks nieuwsbulletin - tweeëntwintigste jaargang nr. 6 N i e u w s b r i e f S i n t B e r n a r d u s s c h o o l Tweewekelijks nieuwsbulletin - tweeëntwintigste jaargang nr. 6 Data 03 december 2013 05 dec Sinterklaas op school 06 dec ADV groep 1 t/m 8 09

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459

Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459 Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459 Agenda: 6 februari 2015 10 februari Opa en oma morgen 11 februari TSO-evaluatievergadering

Nadere informatie

Klassenkr@nt. GROEP 8b 2014-2015

Klassenkr@nt. GROEP 8b 2014-2015 Klassenkr@nt GROEP 8b 2014-2015 1. Inhoudsopgave 1.Inhoudsopgave 2. Voorwoord (door de leerkracht) 3. Inleiding 3a. leerkrachten stellen zich voor. 3b. Teamleiders 4. De groep 4a. Pedagogisch klimaat 4b.

Nadere informatie

2013/2014 - nr. 6 4 maart 2014. Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis.

2013/2014 - nr. 6 4 maart 2014. Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis. 2013/2014 - nr. 6 4 maart 2014 Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis.nl Van de directie Wisseling Met ingang van de voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Nieuws. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Nieuws. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Logo Nieuws voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 201 28 augustus 2015 Van de coördinator Van de OR Van de werkgroep po vo Nieuws van de Uitvinders

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie