Maandag 7 september 2015, week 37

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandag 7 september 2015, week 37"

Transcriptie

1 Maandag 7 september 2015, week 37 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 37: 7 t/m 11 september 2015 Noach bouwt een ark, Genesis 6:9-7:9 Het water, Genesis 7:10-8:5 Een nieuw begin, Genesis 8:6-9:17 Week 38: 14 t/m 18 september 2015 De toren van Babel, Genesis 11:1-9 Iedereen zal samen komen, Jesaja 2:1-5 Verstrooide dieren worden thuis gebracht, Ezechiël 34:11-16 Prentenbijbel Alle ouders die hun eerste kind(eren )uit het gezin bij ons naar school laten gaan, ontvangen wanneer ze in groep 1 komen van de groepsleerkracht Elles H. tijdens de kennismaking met de groepsleerkracht de Prentenbijbel geïllustreerd door Marijke ten Cate.

2 Als school vinden we dit een prachtige Bijbel vol kleur en met verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament begrijpelijk geschreven voor jonge kinderen. Juf Elles gebruikt deze Bijbel ook in de groep en ouders hebben de mogelijkheid om thuis de verhalen ook met hun kind(eren) te lezen. (Even ter info: Hiervoor gaven we de Kijkbijbel van het Nederlands Bijbelgenootschap). Aanwezigheid Mathilde Lievers Maandag 7 september, dinsdag 8 september, donderdag 10 september, dinsdag 15 september, woensdagochtend 16 september, donderdag 17 september. Zoals u van mij weet zit ik regelmatig op het Gemeentehuis of heb diverse afspraken. Mocht u mij willen spreken en ziet u me net niet op school rondlopen, als u er wel bent, mail me gerust even koningwa@vcpong.nl Stichting Gewoon Bijzonder Afgelopen dinsdag kwam de eerste leerling. U hebt de foto als het goed is via Parnassys ontvangen. Er wordt rustig opgestart. Dhr. Kammenga heeft de werkzaamheden van het toilet en oprijmogelijkheid uitbesteed. Hij is niet tevreden over deze werkzaamheden. Hij wil dat het sanitair kwalitatief goed is en er prachtig uit ziet. Dit betekent dat het toilet compleet vernieuwd wordt en de oprit voor de rolstoelen ook. Dhr. Kammenga vindt het heel vervelend voor de school. We zitten nog even met elkaar (vooral de kleutergroep) in de bouwwerkzaamheden. PBS support Zoals u weet werken we hard achter de schermen voor de aftrap voor Positive Behavior School. Dit voortraject kost een voorbereiding van 9 maanden. We zitten als team nu in het laatste stukje. We brengen in onze school al veel in de praktijk en leren met en van elkaar. We hebben heldere gedragsverwachtingen, de lessen zijn bijna klaar (alles zelf gemaakt en ontworpen!), beloningssytemen worden gemaakt en vormgegeven. Pas als alles klaar is, vindt de aftrap plaats. Petra Navest is onze coördinator.

3 Middels een informatieavond zult uw worden geïnformeerd. Zodra deze datum er is, zullen we u informeren. Ter informatie voor alle ouders Ipads voor leerlingen met een Dyslexieverklaring Alle leerlingen die een Dyslexieverklaring hebben, krijgen een eigen Ipad. Ze krijgen de Ipad in bruikleen, blijft eigendom van de Vereniging. Zij zullen met het programma app writer leren werken. Plusklas Halverwege september starten de Plusklassen op. Elke gemeente waar VCPO NG een school heeft, heeft een plusklas. Op vrijdagochtend kunnen leerlingen die daarvoor in aanmerking komen er naar toe. De Plusklas van de gemeente Eemsmond bevindt zich op cbs De Noordkaap in Uithuizermeeden. Danielle Zijlstra heeft als specialisme meer- en hoogbegaafdheid. Volgende week komt zij in bepaalde groepen observeren. Ze heeft met desbetreffende ouders afspraken gemaakt om de kinderen met de ouders afzonderlijk door te spreken. Mocht uw kind in aanmerking komen, dan is er contact met u gezocht. Hiervoor zijn namelijk heldere richtlijnen opgesteld. Nieuwe leerlingen worden door de groepsleerkrachten gevolgd en ook geobserveerd. Wanneer blijkt dat zij hier ook voor in aanmerking komen, zal er contact met u worden gezocht. LOT (Help, extra ondersteuning gevraagd) Gerda Dijksterhuis is de coördinator van het Luizen opsporingsteam binnen de school. Voor schooljaar zijn er op dit moment 4 ouders die beschikbaar zijn. Dit is helaas te weinig. Er worden 125 hoofden bekeken en gedurende het schooljaar worden dit er hopelijk meer (groeien we als school). Waarom is dit belangrijk werk? Soms steken luizen meteen de kop op

4 en dan? Op school leren, werken en spelen kinderen met elkaar en voordat je het weet hebben we uitbreiding van deze kriebelbeestjes. Meteen actie ondernemen is dan wenselijk. Hoe werkt het? In de ontmoetingsruimte staat koffie/thee, er vindt kort werkoverleg plaats. Nieuwe ouders krijgen even instructie waar op te letten en hoe de hoofdjes met haar te bekijken. Leerlingen komen uit de klas en nemen plaats op een stoel en wachten tot ze weer naar de klas mogen. Wanneer er luizen of neten worden geconstateerd, wordt hier zorgvuldig mee omgegaan en wordt dit gemeld bij de coördinator. We willen geen enkel kind kwetsen of een vervelend gevoel geven. Het overkomt leerkrachten, kinderen en directie om luizen te krijgen. Margriet Papeleur is het aanspreekpunt vanuit het team voor de coördinator. Na een vakantie wordt er altijd uit voorzorg gekeken en wanneer er een melding is geweest van luizen door ouders (dank daarvoor!). Tot nu toe hebben we het met elkaar in de hand weten te houden. Ons vriendelijke verzoek als schoolteam is om te vragen of u zich wilt opgeven. Hoe meer mensen zich beschikbaar stellen, hoe makkelijker het is om, wanneer het nodig is, mensen op te roepen. Ook al werkt u een paar dagen, geeft u zich gerust op, er wordt niet op vaste dagen geplozen. U kunt zich opgeven bij Margriet Papeleur: m.papeleur@vcpong.nl Rooster gymnastiek (verandering) Op woensdag vindt er een wijziging plaats. Groep 4/5: 10:15-11:00 uur Ze worden gebracht en gaan met meester Stephan terug naar school Groep 6/7 11:00-11:45 uur Ze worden gebracht en gaan met juf Petra terug naar school Groep 8 11:45-12:30 uur Wordt gebracht door juf Petra.

5 Kinderen die met de taxi gaan laat juf Mignon om 12:15 uur zich omkleden. Zij mogen naar het schoolplein lopen. Groep 8 mag zelfstandig na afloop naar huis gaan. De gymlessen worden op deze manier zo volledig mogelijk benut. Tocht om de Noord In weekend van 25, 26 en 27 september staat Uithuizen helemaal in het teken van de Tocht om de Noord! Er wordt dan van alles georganiseerd. Aan de basisscholen van Uithuizen en omstreken is gevraagd om op vrijdag 25 september deel te nemen aan de tocht om de Noord voor de basisscholen. Het thema van deze tocht is de pelgrim. Op school gaan wij de week voor de tocht hier aandacht aan besteden. Natuurlijk hebben we alle drie ja gezegd. Evenals basisscholen uit Warffum, Usquert, Kantens, Zandeweer en Roodeschool. Het beloofd een groot spektakel te worden. De tocht wordt onder schooltijd gelopen. Er is een tocht van 5 kilometer voor de groepen 1 t/m 4, en een tocht van 10 kilometer voor de groepen 5 t/m 8. Groep 1 is vrijdag vrij maar mag, onder begeleiding van de eigen ouder, wel naar school en meelopen met de tocht! Elke groep heeft een aantal begeleiders nodig. Welke ouders zijn zo sportief en wandelen met ons mee? Naast de deur van de klaslokalen hangt een intekenlijst. We hopen op veel hulp! Meer over de Tocht om de Noord verschijnt later Nieuws uit groep 1 en 2 Letter van de week Op vrijdag rondde groep 2 de letter z af. Teun had zijn zaklamp meegenomen omdat dat begint met de z en mocht daar mee spelen. Ook leerden ze alweer een nieuwe letter, de a. Stichting Gewoon bijzonder Deze week kwamen er voor het eerst kinderen van Stichting Gewoon Bijzonder in de klas naast ons lokaal Bijzonder/ Onze kinderen waren er heel nieuwsgierig naar en een aantal van hen heeft al met Laura gespeeld met een bal. Ook mochten we Laura toezingen omdat ze al 12 jaar is geworden!

6 Meer info op ons blog: Elke maandag en vrijdag een update. Nieuws uit groep 3 Deze week starten we met maatjes lezen en ouder lezen in groep 3. De maatjes komen uit groep 8. Dit doen we op dinsdag, woensdag en vrijdagmorgen. Iedere leerling wordt gekoppeld aan een maatje. Juf vertelt wat er gelezen moet worden. We beginnen met woorden en hele kleine zinnetjes. Maatjes/ouder lezen doen we het hele jaar. Als u zich nog niet heeft opgegeven kan het nog steeds hoor. We hebben eigenlijk nog wel wat ouderhulp nodig! Op woensdag 16 september organiseer ik een ouderavond voor groep 3 van uur tot uur. Het thema = Lezen in groep 3. Hoe leert een kind lezen? Hoe bieden we lezen op school aan? Welke materialen gebruiken we daarbij? Hoe kunt u thuis oefenen met lezen? U ontvangt hierover een brief met een opgave strookje. Op donderdag sluiten we kern 1 af met een woordjes en leestoets en beginnen we met kern 2. Het thema daarvan is: Je eigen lijf. Voor het knutselen op donderdag hebben we schoenen nodig. Het liefst grote schoenen die geverfd mogen worden! Ieder kind graag 1 schoen meenemen naar school voorzien van naam. Ik hoop dat u, of opa, oma de buren(?) nog een oude schoen/laars heeft? Het knutselen staat de komende 3 weken in het teken van de pelgrimstocht. De pelgrims hebben heel wat zolen versleten bij hun lange tochten (vandaar de schoen!). Nieuws uit groep 4 De afgelopen weken stonden vooral in het teken van afspraken maken en daarmee oefenen. Dit gaat al heel goed. We hebben allemaal onze handafdruk gemaakt en deze komen deze week om de regels heen te hangen. Met taal hebben we geleerd dat je kan spelen met taal. Denk hierbij aan het spel 'galgje' en het oplossen van een rebus. Ook hebben we geleerd dat we woorden beter kunnen onthouden door er een tekening bij te maken.

7 Met rekenen leren we om bij sommen als 13-7 eerst terug te gaan naar het tiental. Dus de som wordt dan: 13-3=10, 10-4=6. Daarbij moeten we goed kunnen splitsen en onthouden. Deze rekenstrategie is een belangrijke basis voor de hogere groepen. We oefenen flink! Inmiddels hebben we Susan, Lieke D. en Hanna al goed leren kennen omdat ze het 'kennismakingskoffertje' hebben gevuld met allerlei persoonlijke spulletjes. Deze week mag Stijn het koffertje vullen. Daarnaast is hij ook het 'zonnetje van de week'! Iedereen een fijne week! Groetjes van groep 4 Nieuws uit groep 5 Wat wordt er hard gewerkt in deze groep! Fantastisch! Het eerste dictee is super goed gemaakt! Naast het harde werken is er ook tijd voor plezierige dingen zoals het werken aan het zwerfafval project. Vooral met de grijpertjes, om een straat in Uithuizen netjes schoon te maken, was heel leuk. We hebben geknutseld met plastic. Van rietjes een pennenbakje maken. Met reepjes plastic leuke armbandjes gevlochten. Tussendoor werken we aan de oefeningen voor Rots en Water. Iedereen doet goed zijn best. A.s. vrijdag hebben we nog weer Rots en Watertraining. De laatste trainingen hebben we in december. Verder zijn het de gouden weken. We doen vaak een spelletje, we hebben regels bedacht die ons helpen er een leuke groep van te maken. We verdienen groepsbeloningen en kunnen ook een individuele beloning verdienen. Hulp ouders: Wat fijn dat er een heleboel ouders willen helpen bij allerlei zaken in onze groep. Er liepen ouders mee naar gym, er zijn gordijnen in onze groep opgehangen, er werd geholpen bij crea. Hartelijk dank. De moeder van Fabian Kooi wordt onze klassenmoeder. De komende weken maak ik even een lijstje, die ik naar alle ouders toestuur. Tafel 8: De komende week gaan we de tafel van 8 leren. Vrijdag 18 september doen we de toets van tafel 8. Het is fijn dat de kinderen thuis ook even oefenen. Het rekenblok staat grotendeels in het teken van tafelsommen.

8 Spelling: De kinderen krijgen maandag de woordjes van blok 2 mee naar huis. De woordjes staan ook op Bloon. Daar kan thuis ook mee geoefend worden. Vrijdag 25 september controledictee. Natuur en techniek: De komende weken gaat het over dieren en planten. De kinderen mogen, als ze dat willen, bijpassende spullen meenemen. Boekbespreking: In oktober beginnen we met de boekbesprekingen. De kinderen krijgen binnenkort informatie mee voor hun boekbespreking. Gym: de gymtijden veranderen. Zie het algemene stukje over gym. Tijdschriftjes/strips: Wie heeft er nog tijdschriftjes/strips voor ons? Nieuws uit groep 6 en 7 De kinderen hebben een plastic mapje meegekregen naar huis waarin het huiswerk zit. Dit gaan we vrijdag met elkaar bespreken, daarom graag voor vrijdag weer inleveren op school. Er zijn inmiddels al 19 ouders die ons volgen via de app van klasbord. Helaas werkt deze app niet op een gewone pc of laptop. Aanstaande donderdag hebben de kinderen de eerste toetsen van het jaar. Ze krijgen een woorden dictee voor het vak spelling en ze krijgen een taaltoets. Zoals u weet overhoren we de tafels 1 t/m 12, 15 en 25. Inmiddels hebben Jasper en Thom al hun tafeldiploma gehaald. Super goed gedaan. De kinderen kunnen thuis ook spellingswoorden oefenen, dit kan op De kinderen hebben al een gebruikersnaam en een wachtwoord gekregen. Nieuws uit groep 8 Het schoolritme komt bij de meeste kinderen al weer terug. Vooral met het werken van de weektaak is dit goed te merken. Er wordt hard gewerkt en iedereen had zijn / haar weektaak af. Ook de overhoring van Engels is door alle kinderen beter gedaan dan de vorige week. De woorden kunnen nu ook met het programma woordjesleren.nl worden geoefend. Dit kan ook thuis. De kinderen kunnen zonder in te loggen oefenen. Donderdag 10 september is de toets van Engels. Maandag 7 september gaan we voor het eerst kijken naar het huiswerk van werkwoordspelling. Voor veel

9 kinderen is werkwoordspelling lastig, daarom gaan we hier naast de methode extra aandacht aan besteden. De kinderen hebben een werkwoordpakket gekregen waar alle regels in staan en heel veel oefeningen. Elke maandag moet het pakket weer op school zijn om de gemaakte oefeningen te bespreken en krijgen de kinderen instructie voor het nieuwe huiswerk. Op maandag krijgen de kinderen een cijferblad mee naar huis. Op vrijdag moet het zijn ingeleverd. Het mag natuurlijk ook eerder. Afgelopen week hebben we in de klas gesproken over de agenda. Veel kinderen hebben er al een meegenomen. Handig is om de agenda steeds weer in de schooltas te doen. Zo heb je deze altijd bij je. Samen hebben we de agenda verkend en de inhoud besproken. Ook het noteren van het huiswerk is nu duidelijk. We gaan de komende weken steeds samen het huiswerk noteren in de agenda. Ook staat het huiswerk op het bord. Woensdag is er geen schoolzwemmen meer, maar gaan we gymnastieken. De kinderen hebben het laatste uur gym en gaan dus vanuit de sporthal naar huis. Juf Mignon zal ze begeleiden.

Maandag 19 sept. 2016, week 38

Maandag 19 sept. 2016, week 38 Maandag 19 sept. 2016, week 38 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 38: 19 t/m 23 september 2016 Farao luistert niet, Exodus 7:1-13 Tien plagen, Exodus 7-10 De uittocht, Exodus 12:29-42 Week 39: 26

Nadere informatie

Maandag 24 augustus 2015, week 35

Maandag 24 augustus 2015, week 35 Maandag 24 augustus 2015, week 35 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 34: Zomerweek 1 Hoe zal ik het zeggen Themaweek over geloofsbelijdenissen Week 35 Zomerweek 2 Wat geloof jij? Themaweek over je

Nadere informatie

Maandag 11 januari 2016, week 2

Maandag 11 januari 2016, week 2 Maandag 11 januari 2016, week 2 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 2: 11 t/m 15 januari 2016 Jezus roept mensen met zich mee, Matteüs 4:18-22 Jezus geneest zieke mensen, Matteüs 4:23-25 Het geluk,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Maandag 30 januari 2017, week 5

Maandag 30 januari 2017, week 5 Maandag 30 januari 2017, week 5 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 5: 30 januari t/m 3 februari 2017 Petrus, Jacobus en Johannes volgen, Lucas 5:1-11 De melaatse man, Lucas 5:12-16 De verlamde man,

Nadere informatie

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014 Huiswerkbeleid op OBS de Zeester augustus 2014 1 Inhoud: 1. Waarom geven wij huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk? 3. Waaruit bestaat het huiswerk in de diverse groepen? Op onze school

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015 C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015 Informatie avond (Herhaalde berichtgeving): Op dinsdag

Nadere informatie

Maandag 9 februari 2015, week 7

Maandag 9 februari 2015, week 7 Maandag 9 februari 2015, week 7 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 7: 9 t/m 15 februari 2015 Een blinde man wordt beter, Johannes 9:1-12 Is hij het wel? Johannes 9:13-23 Wie is hier blind?, Johannes

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Nr. 2 16 sept. - 7 okt.

Schooljaar 2015-2016 Nr. 2 16 sept. - 7 okt. Schooljaar 2015-2016 Nr. 2 16 sept. - 7 okt. Bijbelvertellingen deze periode: kijk ook eens op www.kindopmaandag.nl Week 39: 21 t/m 23 september 2015 De roeping van Matteüs, Matteüs 9:9-13 Het dochtertje

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Week 04: vrijdag 25 jan. groep 1 t/m 4 vrij Week 05: geen bijzonderheden Week 06: 5, 6 en 7 febr. Eindcito groep 8 vrijdag 8 febr. Carnavalsfeest 09.00 13.15

Nadere informatie

Uit ons hart. Agenda deze week. Schoolagenda en fotoalbum. Wat zou ik graag

Uit ons hart. Agenda deze week. Schoolagenda en fotoalbum. Wat zou ik graag Nieuwsbrief 6 maandag 21 vrijdag 25 september Uit ons hart Wat zou ik graag als Nederland niet meer veilig is voor m n gezin als de kraan al maanden geen water meer geeft als de scholen gesloten zijn als

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

Maandag 7 december 2015, week 50

Maandag 7 december 2015, week 50 Maandag 7 december 2015, week 50 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen 2015-2016: Advent en kerst Week 50: 7 t/m 11 december 2015 Johannes de Doper, Matteüs 3:1-12 Maria krijgt bezoek, Lucas 1:26-38 Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07 10 oktober 2016 2016-2017 nr. 07 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Leerlingenraad Na de herfstvakantie gaan we weer van start met de vergaderingen van de leerlingenraad. De leerlingen hebben een briefje

Nadere informatie

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Nieuws over groep 5 Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Vandaag heeft de moeder van Maeva foto s van alle groepen gemaakt. Deze komen op onze schoolsite te staan. Deze agenda en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Weekbrief 31 augustus 2015

Weekbrief 31 augustus 2015 Weekbrief 31 augustus 2015 Algemene mededelingen Uitbreiding Plusgroep uren De leerlingen van groep 6,7 en 8 kunnen dit schooljaar op woensdag en vrijdagmiddag naar de plusgroep. Op woensdag geeft juf

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen.

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen. Weekbrief 9 mei 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden. Bag2school

Nadere informatie

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep

Nadere informatie

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond!

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond! 10 september 2015 Van de directie, Zoals u allemaal weet heeft juf Mirjam Doorn een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Afgelopen vrijdag mocht zij gelukkig weer naar huis. Ze moet het nog een poosje rustig

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers, Aan alle ouders / verzorgers, Talmastraat 1 7021 AT Zelhem 0314-621655 info@basisschooljanligthart.nl www.basisschooljanligthart.nl Nieuwsbrief 1 2 september 2014 De inhoud van deze Nieuwsbrief: Het nieuwe

Nadere informatie

12 september- Arne groep 4. Van harte gefeliciteerd! Agenda MR vergadering 8 september 15 Locatie: teamkamer obs De Plaats Aanvang: 19.

12 september- Arne groep 4. Van harte gefeliciteerd! Agenda MR vergadering 8 september 15 Locatie: teamkamer obs De Plaats Aanvang: 19. Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Dinsdag 8 september Vrijdag 4 september 2015 MR vergadering Hoera! Verjaardagen 12 september- Arne groep 4 Van harte gefeliciteerd!

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 januari 2019 Ma 21/1 Di 22/1 Woe 23/1 Do 24/1 Vrij 25/1 Voorleesontbijt

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 november 2014

Nieuwsbrief groep 3 november 2014 Nieuwsbrief groep 3 november 2014 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van november. Nieuws uit de groep: Dinsdag 3 november hebben de kinderen de derde veilig en vlot toets gedaan. Hierbij moesten

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 3 en 4 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een

Nadere informatie

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Afgelopen dinsdag was er directieberaad van JongLeren. Daar is de strategische beleidsagenda vastgesteld. De uitgangspunten

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016 Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016 Foto van de week Vorige week is groep 8 drie dagen op kamp geweest. Het was fantastisch. Deze week staat voor groep 8 in het teken van de musical en

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 2017 Agenda Nummer 7 Maandag 09 oktober - 06 oktober Dinsdag 10 oktober Directie

Nadere informatie

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015 CBS De Bron/ Christinaplaats Christinaplaats 1 3223XE Hellevoetsluis Telefoonnummer 0181 313638 E- mail: info@cbsdebron.vcodekring.nl Website: www.cbs-debrug.nl Nieuwsbrief oktober 2015 Geachte ouders/

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8

HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8 HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8 1 Algemeen Frequentie In groep 3, 4 en 5 krijgen de leerlingen incidenteel huiswerk mee. Vaak zijn dit oefenbladen, soms bladen waarop samenvattingen staan. Vanaf groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

*Namen op spullen Vergeet u niet de naam van uw kind(eren) op broodtrommels, gymspullen e.d. te zetten?

*Namen op spullen Vergeet u niet de naam van uw kind(eren) op broodtrommels, gymspullen e.d. te zetten? BRONNIEUWS 30 augustus 2013 *Het zendingsgeld voor deze week is 8,71. *Trefwoord Deze weken is er nog een vakantierooster. Zodra het nieuwe rooster ingaat zetten we dat natuurlijk weer in Bronnieuws. *Type-cursussen

Nadere informatie

Nr.29 4 mei 2017 schooljaar

Nr.29 4 mei 2017 schooljaar Nr.29 4 mei 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda 29 feb. Aanvang voorjaarsvakantie 4 maart Einde voorjaarsvakantie Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8 Bijbelverhalen Week 8/9:

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

22 september Vrijdag 23 september. Maandag 26 september. Dinsdag 27 september. Woensdag 28 september. Donderdag 29 september

22 september Vrijdag 23 september. Maandag 26 september. Dinsdag 27 september. Woensdag 28 september. Donderdag 29 september 22 september 2016 Vrijdag 23 september Maandag 26 september Dinsdag 27 september Woensdag 28 september Donderdag 29 september Vrijdag 30 september Er is volgende week niemand jarig op De Diamant. Locatie

Nadere informatie

Weekbrief 22 december Algemene informatie. Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers,

Weekbrief 22 december Algemene informatie. Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers, Weekbrief Algemene informatie Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers, Wat was het een geslaagde kerstweek op school. Toen ik woensdagochtend vroeg de school binnenliep waren de tafels al prachtig

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

Maandag 7 november 2016, week 45

Maandag 7 november 2016, week 45 Maandag 7 november 2016, week 45 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Bijbelverhalen Week 45: 7 t/m 11 november 2016 Saul en David, 1 Samuël 18:1-16 Jonatan komt te hulp, 1 Samuël 19:1-7 Het plan van Michal,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Tijdens deze avond kunt u ook onze nieuwe leeshoek (beneden) en het leeslokaal (boven) bekijken.

Tijdens deze avond kunt u ook onze nieuwe leeshoek (beneden) en het leeslokaal (boven) bekijken. Weekbrief 7 september 2015 Algemene mededelingen Informatieavond Maandag 7 september van 18.30-19.30 uur is er een informatieavond voor alle ouders/verzorgers en alle leerlingen. U heeft hiervoor inmiddels

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 38

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 38 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief.

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief. Weekbrief 23 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 23 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 7 en dinsdag 24 november

Nadere informatie

De rapportmappen (groep 4 t/m 8) kunnen vanaf maandag 16 november worden ingeleverd bij de leerkracht van uw kind(eren).

De rapportmappen (groep 4 t/m 8) kunnen vanaf maandag 16 november worden ingeleverd bij de leerkracht van uw kind(eren). Weekbrief 16 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond maandag 23 november Maandag 16 november ontvangt u via uw kind(eren) een uitnodiging voor de gespreksmiddag/avond op maandag 23 november

Nadere informatie

Weekbrief 25 januari 2016

Weekbrief 25 januari 2016 Weekbrief 25 januari 2016 Algemene mededelingen De Meerwaarde Excellente School Op de website van onze school vindt u de foto s die gemaakt zijn tijdens de uitreiking van het predicaat Excellente School

Nadere informatie

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl NIEUWSFLITS 31e jaargang / Nummer 11 / 9 februari 2016 Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl Agenda Belangrijke data vr 19.02.2016 Margedag: alle

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Week 35

Nieuwsbrief 1 Week 35 Nieuwsbrief 1 Week 35 Na een hectische week, mocht het team van 't Groenland gistermiddag gelukkig de kinderen verwelkomen op school. Misschien heeft u als ouder(s) ook al een kijkje kunnen nemen. Mocht

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 17-09-2015

Het Berichtje Donderdag 17-09-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 17-09-2015 Kalender: 18-09

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Maandag 5 oktober 2015, week 41

Maandag 5 oktober 2015, week 41 Maandag 5 oktober 2015, week 41 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 41: 5 t/m 9 oktober 2015 Jezus bidt, Matteüs 11:25-30 Aren plukken op sabbat, Matteüs 12:1-8 Genezing op sabbat, Matteüs 12:9-14

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief 14 14 maart 2017 Schoolagenda Maandag 27 maart Zondag 2 april Maandag 3 april De volgende nieuwsbrief verschijnt 16.30 uur: KSG dienst MR vergadering Nieuws uit het kantoortje. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma Huiswerk op De Springplank Informatiebrochure voor ouders / verzorgers Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op De Springplank. We hopen dat deze informatie

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni. De gezonde keus, waar leren en opgroeien hand in hand gaan!

Nieuwsbrief juni. De gezonde keus, waar leren en opgroeien hand in hand gaan! De gezonde keus, waar leren en opgroeien hand in hand gaan! Nieuwsbrief juni Inspectiebezoek 9 juni Zoals u weet hebben wij bezoek gehad van de inspecteur, mevrouw Jolanda Pauw. In de ochtend heeft zij

Nadere informatie

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Wennen We zijn inmiddels alweer 2 weken aan de slag en iedereen heeft zijn draai wel zo n beetje gevonden. Natuurlijk is

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE GROEPEN

NIEUWS UIT DE GROEPEN Archipelschool de Leeuwenburch Nieuwsbrief middenbouw nummer: 2 Datum: 23 oktober 2015 NIEUWS UIT DE GROEPEN Technisch lezen in GROEP 3 Als u dit leest is groep 3 al bezig met de afronding van kern 2 van

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Nieuwsbrief Donderdag 12 februari 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Liefde is alles! Februari is een maand waarin we extra

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

Februari Maandthema: 1 / 6

Februari Maandthema: 1 / 6 Februari 2017 Maandthema: 1 / 6 Belangrijke data: Woensdag 8 februari Maandag 13 februari Donderdag 16 februari Ma 20 t/m vr 24 februari Margedag. De kinderen zijn deze dag vrij. De leerkrachten werken

Nadere informatie

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken!

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Weekbrief 20 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Eindvoorstelling Donderdag 30 juni is de jaarlijkse

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 27

t Informantje schooljaar week 27 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 27 Agenda

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Editie 35: 12.06.2015. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Editie 35: 12.06.2015. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Editie 35: 12.06.2015 Belangrijke data: 19 juni oud papier 25 juni scoren voor gezondheid in RKC stadion voor groep 6 t/m 8 1 juli musical groep 8 3 juli rapport 3 mee 6-10 juli schoolkamp

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard

Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard Oktober 2013 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard 3 2. Waarom geven wij op school 3 huiswerk? 3. In welke groepen krijgen de kinderen 3 huiswerk?

Nadere informatie

Beste ouders of verzorgers,

Beste ouders of verzorgers, Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

OUDERINFO. Informatiemarkt. Schoolreizen. Gebruik Klasbord. Schooljaar 2018/ september Agenda

OUDERINFO. Informatiemarkt. Schoolreizen. Gebruik Klasbord. Schooljaar 2018/ september Agenda OUDERINFO Schooljaar 2018/2019 10 september 2018 Agenda Informatiemarkt Op donderdag 27 september aanstaande organiseren we de informatiemarkt. Om 17.00 uur staat de koffie/thee klaar. We zullen deze informatiemarkt

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 13 juni 2017 no. 432 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 13 juni 2017 no. 432 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 13 juni 2017 no. 432 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - We zijn bezig met de laatste periode van het schooljaar tot de zomervakantie. Nog een serie toetsen,

Nadere informatie

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag )

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag ) RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 8 Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag,

Nadere informatie

REKENEN OP EEN LAPTOP.

REKENEN OP EEN LAPTOP. Met nieuwsbrieven houden we u op de hoogte van de ins en outs van groep 7. Samen proberen we als leerkrachten en kinderen er niet alleen een leerzaam, maar ook een leuk schooljaar van te maken. Dat is

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Nr. 1 26 aug. - 16 sept.

Schooljaar 2015-2016 Nr. 1 26 aug. - 16 sept. Schooljaar 2015-2016 Nr. 1 26 aug. - 16 sept. Bijbelvertellingen deze periode: kijk ook eens op www.kindopmaandag.nl Week 36: 31 augustus t/m 3 september 2015 Het paradijs, Genesis 2:8-25 De slang, Genesis

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

AGENDA. Weeksluiting Erflandenlocatie groep: 1/2E 3C 5C (09.00); groep: 1/2B 4B 8C (10.45) 15 minutengesprekken

AGENDA. Weeksluiting Erflandenlocatie groep: 1/2E 3C 5C (09.00); groep: 1/2B 4B 8C (10.45) 15 minutengesprekken 10 september 2015 jaargang 18 nr. 04 Vrijdag 11 september AGENDA Weeksluiting Erflandenlocatie groep: 1/2E 3C 5C (09.00); groep: 1/2B 4B 8C (10.45) Vrijdag 18 september Weeksluiting op locatie Erflanden:

Nadere informatie

MAANDMEDEDELINGEN BOMBARDON

MAANDMEDEDELINGEN BOMBARDON MAANDMEDEDELINGEN BOMBARDON 3 oktober- november 2014 De Bombardon ma, di, do, vr van 8.15 u tot 16.30 u en woe van 8.15 u tot 15.30 u: tel. 5373560 e-mail:administratie@bombardon.asg-almere.nl BELANGRIJKE

Nadere informatie

Kringgesprek. De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar.

Kringgesprek. De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar. Kringgesprek Beste ouders, Nummer 5 2012-2013 2013 De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de voorbereidingen.

Nadere informatie

Weekbrief 29 augustus 2016

Weekbrief 29 augustus 2016 Weekbrief 29 augustus 2016 Algemene mededelingen 1 e schooldag Maandag 22 augustus zijn alle leerlingen en hun ouders/verzorgers feestelijk ontvangen met een rode loper en slingers bij de ingangen. In

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij VLINDERPOST Nieuwsbrief van RKB De Vlinder Frankrijklaan 2 1966 VD Heemskerk Tel. : 0251 237766 vlinder@tabijn.nl Schooljaar 2016-2017 nummer 2 donderdag 22 september 2016 Agenda: Woensdag 28 sep. Maandag

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

1 5 september 19 september

1 5 september 19 september 1 5 september 19 september Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding

Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding 26 augustus Luizencontrole 26 Startdienst, 19.00 uur in De Hoeksteen 31 Gebedsgroep 31 Rots en Water informatieavond voor ouders

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Alweer de eerste weekbrief van het schooljaar 2016-2017. Ook dit schooljaar zullen we u middels de weekbrief op de hoogte houden van wat er in

Nadere informatie