Welkom. Open dag Coornhert Gymnasium

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom. Open dag 2015. Coornhert Gymnasium"

Transcriptie

1 Welkom Open dag 2015 Coornhert Gymnasium

2 Onze school Het Coornhert Gymnasium is een categorale school: er wordt maar één type onderwijs aangeboden. Er zijn in Nederland 38 categorale gymnasia. Het gymnasium is net als het atheneum een school voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo) en leidt op tot een studie aan een hogeschool of universiteit. Het belangrijkste verschil tussen het atheneum en het gymnasium is dat op het gymnasium Grieks en Latijn worden gegeven en dat de leerling in minimaal één van deze vakken examen moet doen.

3 Onze missie Actief leren in een uitdagende en veilige omgeving Coornhert daagt je uit!

4 Het gymnasium Op een gymnasium volgen leerlingen altijd Latijn en Grieks. Dat betekent: 1. leren lezen van Griekse en Latijnse teksten 2. kennisnemen van de literaire en culturele achtergronden van de gelezen teksten. Kenmerkend voor het onderwijs in de klassieke talen zijn: bijdragen aan de culturele vorming verdiepen van historisch besef bieden van meer inzicht in het verschijnsel taal aanzetten tot wetenschappelijke vorming. Docenten maken gebruik van deze gezamenlijke achtergrond van de leerlingen: ook daaruit blijkt het gymnasiale karakter. Het gymnasium biedt een breed pakket maar samenhangend geheel van vakken. Gymnasiaal onderwijs betekent volgens ons ook ontplooiing in toneel, cabaret en muziek.

5 Een openbare school Het Coornhert Gymnasium is een openbare school: geen discriminatie op grond van godsdienst, politieke overtuiging, ras, geslacht, afkomst, seksuele voorkeur geen financiële drempels bij de toelating tot de school en bij activiteiten die door de school worden georganiseerd pluriformiteit: de school als ontmoetingsplaats voor mensen met allerlei opvattingen het vormen van de eigen mening en het respecteren van andere meningen een gevarieerd leerlingenbestand en docentenkorps medezeggenschap: gelijke democratische rechten voor allen veel aandacht voor activiteiten buiten lestijd, waardoor leerlingen met zoveel mogelijk aspecten van de samenleving in aanraking komen bevorderen van emancipatie en mondigheid.

6 Aanmeldingsprocedure Aanmelden alleen via de basisschool aanmeldingsformulier met de aangegeven documenten én DOD (= digitaal onderwijskundig rapport) Aanmeldingsformulieren zijn van de website te downloaden. (Oudere formulieren niet meer gebruiken!)

7 Data Aanmelding uiterlijk 15 maart 2015 alle documenten (incl. DOD) op school aanwezig Er is dit jaar geen loting gepland.

8 Toelating Het advies van de basisschool is leidend bij toelating: een vwo- of gymnasiumadvies moet het voor het Coornhert wel zijn. De basisschool ondersteunt haar advies onder andere met de gegevens uit de Plaatsingswijzer waarin de toetsresultaten van groep 6, 7 en 8 zijn verwerkt.

9 Wij verwachten vijf brugklassen.

10 Coornhert daagt uit verschillende manieren van leren verschillend in tempo en niveau verbreding en verdieping docent en leerling verantwoordelijk wat je kunt, doe je en wat je doet, doe je zo goed mogelijk Ontwikkeling eigen leermiddelen digitale presentatie

11 Latijn en Grieks:waarom? 1. Toegang tot bijna 25 eeuwen wetenschappelijke literatuur en literaire erfenis; 2. cultuurbesef: kennis, waardering van vreemde culturen en herkenning van het eigene in jaar oude beschavingen De oudheid is de OERKNAL van onze westerse samenleving; 3. taalvaardigheid, zowel actief als passief, in alle talen;profijt bij talenstudies niet alleen Romaanse of Indo-Europese talen door kennis van taalkundige verschijnselen en begrippen; 4. (internationale) woordenschat, bv. bij het leren van wetenschappelijk jargon en westerse talen i.h.b. Engels en de Romaanse talen; 5. bijzondere vaardigheden : systematische en analytische aanpak van problemen; 6. Doorzettingsvermogen.

12 Cambridge-certificate De mogelijkheden een studie in het buitenland te volgen zijn veel groter dan enkele jaren geleden en ook wordt het Engels op Nederlandse universiteiten steeds vaker gebruikt. Daarom biedt het Coornhert Gymnasium sinds cursus leerlingen de mogelijkheid mee te doen aan een intensiever programma dat hun kennis en gebruik van het Engels aanzienlijk vergroot. Als een leerling het gehele programma volgt en met succes het examen aflegt, dan leidt dat tot het Cambridge Advanced Certificate. Dit geeft rechtstreeks toegang tot Engelstalige universiteiten.

13 Cambridge voor iedereen Alle leerlingen Cambridge Engels Klas 1: drie lesuren per week met ondersteuning van native speaker Mogelijkheid van Cambridge High Level onderzocht in klas 1 Klas 2: 3 uur Engels, gedifferentieerd Cambridge High Level met steun van native speaker (bekostigd door ouders); reis naar Engeland voor allen

14 Cambridge Klas 3: aparte Cambridge High Levelklas(sen) met 3 i.p.v. 2 lesuren (kosten voor ouders). examens in kl 3 en 5 Extra les is ca 90,--

15 Onderzoeken, ontwerpen en.. uitvoeren! Het vak O&O, Onderzoeken en Ontwerpen, is een vak dat samen met het project Technisch ontwerpen al in de brugklas het verband legt tussen op de juiste wijze onderzoek doen, creatief denken en uitvoeren wat je bedenkt. De ontwerpcyclus wordt zodoende compleet doorlopen. Niet alleen voor bètagerichte leerlingen een belangrijk vak! Voor de uitvoering zijn er klassieke gereedschappen maar ook een 3D-printer en een lasercutter.

16 Differentiatie Omgaan met verschillen: leerstijl van meer- of hoogbegaafde leerling leidt tot andere didactiek. Naar een flexibel programma: compacter indien noodzakelijk; extra s zijn mogelijk afhankelijk van de leerling. Andere didactiek: de leerling leert bij voorkeur vanuit het geheel: een pittige vraagstelling, een omvangrijkere opdracht, daagt uit tot het verwerven van de stof (dus minder vanuit delen naar het geheel) Gedeelde verantwoordelijkheid voor het leerproces van docent en leerling

17 Differentiatie Resultaten van hersenonderzoek en de leerpsychologie laten steeds duidelijker zien dat leerlingen op verschillende manieren leren; ook verschil jongens-meisjes! Wij willen dat: leerlingen hun talenten volledig benutten leerlingen gemotiveerd blijven leerlingen niet onderpresteren (met risico op uitstroom).

18 Waar komen onze leerlingen vandaan? Herkomst leerlingen (niet alle plaatsen) Woonplaats Aantal leerlingen Woonplaats Aantal leerlingen Bergambacht 6 Nieuwerbrug 4 Bodegraven 44 Nieuwerkerk a/d IJssel 10 Boskoop 12 Ouderkerk a/d IJssel 1 Capelle a/d IJssel 1 Oudewater 17 Gouda 369 Reeuwijk 82 Gouderak 5 Schoonhoven 9 Haastrecht 15 Stolwijk 17 Hekendorp 4 Vlist 2 Kamerik 1 Waddinxveen 69 Moerkapelle 3 Woerden 18 Montfoort 4 Zevenhuizen 5 Moordrecht 40 Zwammerdam 1

19 Leerlingen per woonplaats

20 Afstanden

21 Schooltijden normaal: mini-uren: 1 e lesuur e lesuur pauze 3 e lesuur e lesuur pauze e lesuur pauze 6 e lesuur pauze 7 e lesuur e lesuur Het rooster van mini-uren wordt gebruikt op enkele vergaderdagen.

22 Fiets of openbaar vervoer? Woonplaats: Fietsen: Bus: Trein: Gouderak 30 minuten Haastrecht 25 à 30 minuten 15 minuten tot station Moerkapelle 45 à 50 minuten 35 à 40 min. tot ziekenhuis Moordrecht 20 à 25 minuten 15 à 20 min. tot station Nieuwerkerk 50 minuten 7 minuten tot station Schoonhoven 50 à 60 minuten 30 minuten tot station Waddinxveen 30 minuten 12 minuten tot station Woerden 60 à 65 minuten 12 minuten tot station Zevenhuizen 45 minuten 30 minuten tot station Vanaf het station is het een kwartiertje lopen tot school. Je kunt ook de stadsbus nemen. lijn 1: uitstappen Johan de Wittlaan, daarna is het nog 4 minuten lopen tot het hoofdgebouw. lijn 178 richting Bodegraven: uitstappen Heemskerckstraat, daarna is het nog 7 minuten lopen tot het hoofdgebouw.

23 Lessentabel onderbouw Vak/klas Nederlands Latijn/Grieks 3 Latijn 3 3 Grieks 3 3 Frans Duits 3 3 Engels Engels Cambridge High Level Geschiedenis Aardrijkskunde/economie Economie 1 Wiskunde Natuurkunde 2 3 Scheikunde 2 Biologie 2 2 Beeldende vormgeving Bewegingsonderwijs Studielessen Mentorles Onderzoeken en ontwerpen 1 1 Projecten (4, vakoverstijgend *) 4 Totaal Totaal Cambridge-klas

24 Kosten van het eerste leerjaar Op de website van de school vindt u de schoolkosten voor alle klassen onder downloads. In de informatiemap van de Open dag vindt u een overzicht van de kosten zoals wij die volgend jaar verwachten.

25 ICT 25

26 ICT: laptop Voorkeur in klas 1en 2: Huur/koop via één bedrijf geen ongelijkheid tussen leerlingen uitgebreid servicepakket makkelijker werken voor docenten en leerlingen Mogelijk: Eigen laptop die volledig voldoet aan bepaalde specificaties (site) 26

27 Leerlingenzorg onderbouw studieles (studievaardigheden en sociaal-emotionele aspecten) algemene (studie) en vakbegeleiding begeleiding op sociaal-emotioneel gebied faalangstreductietraining afname eerste dyslexietest (doorverwijzing mogelijk) dyslexieverklaring leidt tot verlenen van de benodigde faciliteiten Signalering: Geldergroep Schoolbeleving Vragenlijst onderzoek jeugdgezondheidszorg in klas 2 schoolmaatschappelijk werk orthopedagoge zorg adviesteam De mentor is de spil van de begeleiding en hét aanspreekpunt voor ouders. Verwijzing naar begeleiding kan plaatsvinden n.a.v. leerlingbesprekingen, maar ook op grond van signalen die docenten, ouders en leerling aan de mentor geven. De zorgcoördinator speelt een belangrijke rol bij de verwijzing.

28 De mentor De mentor is de spil van de begeleiding en het aanspreekpunt voor de ouders. Voor de eersteklassers is de mentor vergelijkbaar met de leerkracht groep acht. De eerste twee maanden zien brugklassers de mentor tussen de vier en acht uur per week. Het mentorenteam van een leerjaar stelt met de jaarlaagcoördinator het mentoraatprogramma vast. De mentor verzorgt de studie- of mentorlessen en voert gesprekken met individuele leerlingen of kleine groepjes van leerlingen.

29 Mentoren klas 1 in Kennismakingsprogramma Brugklaskamp Leren leren Sociale vaardigheden Individuele gesprekken Contact met ouders Volgen van resultaten Volgen sociaal-emotionele ontwikkeling dhr. M. Bronsgeest dhr. J. van Meurs dhr. Koper mw. L. van Vliet mw. M. Bos

30 Begeleiding klas 1 Voor alle leerlingen Studieles (leren leren en sociaalemotionele aspecten) door eigen mentor Voor sommigen extra hulp in kleine groepen of individueel door aparte begeleiders: studiebegeleiding Faalangstreductietraining Sociaal-emotionele begeleiding door leerlingbegeleider Screening dyslexie In het Zorg Adviesteam zijn GGD, Jeugdzorg, leerplicht en school vertegenwoordigd. Bij problemen die de school vanuit haar professionaliteit niet kan aanpakken wordt advies ingewonnen binnen deze groep. Dit gebeurt slechts met toestemming van ouders en kind.

31 Mentorprogramma klas 1 Kennismaken met de school en elkaar Studievaardigheden ( leren leren ): woordjes leren plannen samenvatten samenwerken Sociale vaardigheden wie ben ik omgaan met elkaar de klas en ik Voorbereiden projecten

32 Verbredingsprogramma Wij komen tegemoet aan de specifieke behoeften van meer- en hoogbegaafde leerlingen. Al vanaf 2002 kent het Coornhert Gymnasium voor leerlingen die naast het gewone programma nog meer aankunnen een verbredingsprogramma. Dat houdt in dat de school een extra aanbod doet, waarvoor soms een relatief kleine bijdrage gevraagd wordt Vanaf 2014 worden alle extra-activiteiten voor leerlingen én ouders en/of medewerkers uitgevoerd onder de vlag van de:

33 Voor leerlingen wordt in is als volgt georganiseerd: Klas 1/2: januari-maart keuze uit programmeren in java keramiek schilderen drama debat Klas 3: najaar/voorjaar Robotica, apps bouwen, Arabisch (of Spaans, industrieel ontwerpen) Klas 4, 5, 6: laptopp-project in Leiden (diverse vakgebieden); pre-universitycollege, college volgen aan verschillende universiteiten. Voor ouders: een introductiecursus Latijn (2014); lezingen en minicursussen (start 2015).

34 Verbreding voor basisschoolleerlingen Sinds 2003 bieden wij leerlingen groep acht die toe zijn aan nieuwe uitdagingen en eventueel lessen kunnen missen de mogelijkheid deel te nemen aan een cursus van de Stichting Vierkant voor Wiskunde of een cursus Chinese taal- en cultuur. Voorbeelden van cursussen: geheimschrift, magische vierkanten en figuren, fractals (het zgn. droste-effect), getallen voor gevorderden (o.a. getal pi). Dit jaar begeleiden onze eigen docenten, de heren Bronsgeest, Kooij en Van Gendt, groepen wiskunde. Mw. Schoemaker ontwikkelde de cursus Chinese taal- en cultuur en begeleidt deze ook dit schooljaar. In totaal zijn ca. 260 basisschoolleerlingen in februari maart op school.

35 Honours Programma Gymnasia Uitdaging voor lln kl 4-6: 100 uur per jaar Acht ontwikkellijnen: onderzoeken, kennis vergaren, denken, creëren, communiceren, samenwerken, reflecteren, projectkeuze Leerling kiest eigen weg om zich op die lijnen te ontwikkelen Dat gebeurt binnen het kader van een zelf gekozen project Leerlingen leggen rekenschap af van hun ontwikkeling ( examen ) Aparte vermelding diploma (waarde!)

36 Activiteiten Brugklasshow Debatclub Excursies in elk leerjaar Glamournight Kèrux Chruseos (=Schoolkrant) Licht- en geluidgroep Maatschappelijke stage MR Deelname aan Olympiades Ongewenst (=(muziek)theater) Rome-/Griekenlandreis klas 5 Schaken Schoolband Schoolfeesten Schoolorkest Sporttoernooien Sportclinics Theater: achter de schermen Toneel Utile Dulci Zaalvoetbaltoernooi

37 Resultaten

38 Tevredenheid

39 Resultaten.. latijn-als-startkapitaal/bnl-elsevier _grieks_en_latijn_als_startkapitaal/r/s h-em Lees het artikel in Elsevier. Grieks en Latijn als startkapitaal ONDERWIJS / Gymnasiasten zijn zeer goed vertegenwoordigd in de top van bedrijfsleven, politiek en wetenschap. Ze hebben een voorsprong op mensen die atheneum deden. Een goede leider moet vele registers kunnen bespelen.

40 Informatie en formulieren Website:

Welkom. Open dag 2016. Coornhert Gymnasium

Welkom. Open dag 2016. Coornhert Gymnasium Welkom Open dag 2016 Coornhert Gymnasium Onze school Het Coornhert Gymnasium is een categorale school: er wordt maar één type onderwijs aangeboden. Er zijn in Nederland 38 categorale gymnasia. Het gymnasium

Nadere informatie

Welkom. Open dag Coornhert Gymnasium

Welkom. Open dag Coornhert Gymnasium Welkom Open dag 2014 Coornhert Gymnasium Onze school Het Coornhert Gymnasium is een categorale school: er wordt maar één type onderwijs aangeboden. Er zijn in Nederland 38 categorale gymnasia. Het gymnasium

Nadere informatie

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit!

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit! COORNHERT GYMNASIUM Daagt je uit! 2012 Gymnasium: Latijn én Grieks Op het gymnasium leer je twee klassieke talen: Latijn en Grieks. Je leert Griekse en Latijnse verhalen lezen. Dat gaat natuurlijk niet

Nadere informatie

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit!

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit! COORNHERT GYMNASIUM Daagt je uit! Gymnasium: Latijn én Grieks Op het gymnasium leer je twee klassieke talen: Latijn en Grieks. Je leert Griekse en Latijnse verhalen lezen. Dat gaat natuurlijk niet zo maar,

Nadere informatie

Lek en Linge GYMNASIUM

Lek en Linge GYMNASIUM Lek en Linge GYMNASIUM Gymnasium: Verbreed je culturele horizon! Heb je plezier in leren? Zoek je graag dingen uit? Ben je geïnteresseerd in de wereld van de Grieken en de Romeinen? Wil je extra tools

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

mavo havo atheneum gymnasium

mavo havo atheneum gymnasium mavo havo atheneum gymnasium mavo havo atheneum gymnasium Het Elzendaalcollege ligt, omgeven door veel groen, dicht bij het station van Boxmeer. De school bestaat uit drie gebouwen of gebouwdelen, met

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Tweetalig vwo Iets voor jou? Onderwijsaanbod vwo Tweetalig vwo (atheneum) 6 jaar Regulier vwo (atheneum) 6 jaar Tweetalig vwo Elde College Het Elde College is al veertien

Nadere informatie

BORNEGO COLLEGE. 25 oktober Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter. Hier kan een onderschrift komen

BORNEGO COLLEGE. 25 oktober Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter. Hier kan een onderschrift komen BORNEGO COLLEGE 25 oktober 2016 Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter Hier kan een onderschrift komen 1 Programma (in hoofdlijnen) (voortgezet) Onderwijs in Nederland Bornego College:

Nadere informatie

Welkom op onze Voorlichtingsavond 13 Januari 2016

Welkom op onze Voorlichtingsavond 13 Januari 2016 Welkom op onze Voorlichtingsavond 13 Januari 2016 Sprekers: De heer Van Hoof Mevrouw Groenendijk Mevrouw Melief/Mevrouw Bovenberg Cantina Aula Leopoldzaal Motto Ex pluribus unum Schooltype - Categoriaal

Nadere informatie

Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum. Bilingual Education FOTO: PIETER TROOST

Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum. Bilingual Education FOTO: PIETER TROOST Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum 2015 CHRISTELIJK LYCEUM ZEIST Bilingual Education FOTO: PIETER TROOST Introductie leerjaar 1 FOTO: FOTO: JEROEN JEROEN SOETENS SOETENS Waarom tweetalig onderwijs?

Nadere informatie

van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving

van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving klassenindeling op basis van fietsroutes evenwichtige verdeling basisscholen wensen

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen

OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen Wat kunt u verwachten? Presentatie tot 20.30 uur: - de overstap, - wat biedt Eijkhagen, - specifieke informatie. Informatie schakelklas, in de Martinzaal vanaf

Nadere informatie

Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum. Bilingual Education FOTO: JEROEN SOETENS

Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum. Bilingual Education FOTO: JEROEN SOETENS Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum Bilingual Education FOTO: JEROEN SOETENS CHRISTELIJK LYCEUM ZEIST 2013 Introductie leerjaar 1 FOTO: FOTO: JEROEN JEROEN SOETENS SOETENS Waarom tweetalig onderwijs?

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 2014-2015 Belangrijke data i.v.m. profielkeuze schooljaar 2014 2015 9 dec. Ouderavond 10 dec. Mentoravond 26-30 jan. Elke derde klas gaat één dag op keuzedag 2 feb

Nadere informatie

Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum. Bilingual Education

Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum. Bilingual Education Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum 2012 CHRISTELIJK LYCEUM ZEIST Bilingual Education Waarom tweetalig onderwijs? Engels is één van de belangrijkste talen. Bij bedrijven, universiteiten, hogescholen

Nadere informatie

PRESENTATIE GYMNASIUM BERNRODE. Inspireren Talenten aanspreken Grenzen verleggen

PRESENTATIE GYMNASIUM BERNRODE. Inspireren Talenten aanspreken Grenzen verleggen PRESENTATIE GYMNASIUM BERNRODE Inspireren Talenten aanspreken Grenzen verleggen Ontstaan uit de Abdij van Berne Onderwerp: Informatieavond December 2016 2 Onze leerlingen 658 leerlingen komend van veel

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Jij maakt het verschil!

Jij maakt het verschil! Lingebos 2014 Jij maakt het verschil! 2014-2015 havo atheneum tweetalig atheneum gymnasium tweetalig gymnasium Onderwijs Als je kiest voor Lyceum Oudehoven kies je voor een schooltype waarvan de naam is

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme Hartelijk welkom Melanchthon-DNA / kernwaarden tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap Naastenliefde Optimisme Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Competenties Samenwerken Plannen

Nadere informatie

Een breed aanbod. dakpan-klas. dakpan-klas

Een breed aanbod. dakpan-klas. dakpan-klas Welkom Een breed aanbod dakpan-klas dakpan-klas Toelating tot welk niveau advies van de leerkracht van groep 8 Plaatsing in een klas regulier of speciaal aanbod indeling naar herkomst (school, dorp of

Nadere informatie

GYMNASIUM TACITURNUM

GYMNASIUM TACITURNUM GYMNASIUM TACITURNUM het gymnasium van het Willem de Zwijger College Wij leren niet voor school, maar voor het leven Gymnasium..iets voor jou? Sommige mensen denken dat gymnasium betekent: oude talen,

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 2013-2014 Afdelingsleiders Decanen dhr. drs. G.C. Zijlstra (vwo) en dhr. R de Boef (havo) mw. E. de Neef en mw. drs. A.C.R.I. Govaarts Mentoren 3A mw. E.A.M. van Veen 3GA dhr.

Nadere informatie

Westplantsoen. 70 jaar. S t a n i s l a s. vol vol mogelijkheden. mogelijkheden. havo vwo atheneumpro gymnasium gymnasium plus

Westplantsoen. 70 jaar. S t a n i s l a s. vol vol mogelijkheden. mogelijkheden. havo vwo atheneumpro gymnasium gymnasium plus Westplantsoen 70 jaar S t a n i s l a s 1948-2018 Een Een wereld wereld vol vol mogelijkheden mogelijkheden havo vwo atheneumpro gymnasium gymnasium plus #Westplantsoen volg ons op social media StanislascollegeWestplantsoen...

Nadere informatie

Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8. Trinitas Gymnasium. Het Stedelijk Gymnasium van Almere. Op atheneum, havo en mavo+ niveau

Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8. Trinitas Gymnasium. Het Stedelijk Gymnasium van Almere. Op atheneum, havo en mavo+ niveau Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8 Trinitas Gymnasium Het Stedelijk Gymnasium van Almere Op atheneum, havo en mavo+ niveau Op Trinitas Gymnasium haal je het beste uit jezelf! De belangrijkste reden

Nadere informatie

Locatie Rachmaninowlaan

Locatie Rachmaninowlaan a r t x e n i n Zi s e i k : g n uitdagi het voor m u i s a Gymn Locatie Rachmaninowlaan Waarom het gymnasium? Je bent jong en je wilt wat? Dan is onze gymnasiumbrugklas zeker iets voor jou! Het gymnasium

Nadere informatie

Welkom op de Uilenhof

Welkom op de Uilenhof Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Uilenhof, kijken door familie - ogen Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (missie/visie/belofte/kernwaarden) Vormen van

Nadere informatie

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM VERBINDEND ONDERWIJS VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM C O N N E C TC O L L E G E. N L KIND Aanleg Belangstelling Schoolpresta2es Beroepswens BASISSCHOOL Leerlingvolgsysteem Toetsen Leerpresta2es Interesses

Nadere informatie

vakken Klas 2 Klas 3 Nask Grieks (gymnasium) economie natuurkunde scheikunde

vakken Klas 2 Klas 3 Nask Grieks (gymnasium) economie natuurkunde scheikunde vakken Klas 1 Nederlands, Engels, Frans, Duits, Latijn (VWO), wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, LV, NTT, BV, muziek, LO, banduur, mentoruur Klas 2 Nask Grieks (gymnasium) Klas 3 economie

Nadere informatie

Vwo+ en Gymnasium WINKLER PRINS

Vwo+ en Gymnasium WINKLER PRINS Met kop en schouder Vwo+ en Gymnasium OP WINKLER PRINS Grieks en Latijn geven je diploma een gouden randje! Is vwo+ of het gymnasium wat voor jou? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet je jezelf de

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Lyceum volgens Mischa Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Uitdagend leren De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium.

Nadere informatie

OPEN DAG Hoofdgebouw Begane grond. Hoofdgebouw Eerste verdieping

OPEN DAG Hoofdgebouw Begane grond. Hoofdgebouw Eerste verdieping OPEN DAG 2019 Hoofdgebouw Begane grond lokaal 01 activiteiten UD: leerlingenvereniging Utile dulci, leerlingenraad, GSA acties Voedselbank schaken, Ongewenst, Glamournight lokaal 02 Coornhert Gymnasium,

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN ATHENEUM EN GYMNASIUM OP HET RIJSWIJKS LYCEUM MET AANDACHT VOOR HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN Onze school is een afspiegeling van de bevolking

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

tekst Melanchthon-DNA

tekst Melanchthon-DNA Hartelijk welkom tekst Melanchthon-DNA Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Lestijden van 75 min.: Blok 1 8.30 9.45 Blok 2 10.00 11.15 Blok 3 11.30 12.45 Blok 4 13.15 14.30 Blok 5 14.45

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school, waar elke dag ongeveer 820 leerlingen onderwijs volgen. Iedereen is van

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen!

Samen het beste uit jezelf halen! Samen het beste uit jezelf halen! Maak kennis met het Gerrit Rietveld College Je gaat binnenkort naar de middelbare school en natuurlijk wil je eerst onderzoeken welke school bij je past. We stellen ons

Nadere informatie

Plusklassen atheneum en gymnasium. méér dan vwo

Plusklassen atheneum en gymnasium. méér dan vwo Plusklassen atheneum en gymnasium méér dan vwo Informatie avond 9 november 2017 Hoe leert een pienter kind? Door zoveel mogelijk te lezen en kennis te verzamelen, óf door ervaringen op te doen zonder actief

Nadere informatie

Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom

Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College Hartelijk welkom Doelstelling presentatie Uitleg onderwijs in het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College Beantwoorden van vragen

Nadere informatie

Het VWO op het Eckartcollege

Het VWO op het Eckartcollege VWO Het VWO op het Eckartcollege Welkom Welkom op het eckartcollege. Het Eckartcollege heeft een VWO afdeling, In deze folder staat een korte uitleg over de VWO-afdeling van het Eckartcollege. Visie Het

Nadere informatie

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM School voor: vmbo mavo havo technasium (havo+vwo) gymnasium (vwo) atheneum (vwo) PROGRAMMA Voorstellen (Op)bouw school Veranderingen Begeleiding Leren is leuk! In welke

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

OUDERAVOND KLAS 1. donderdag 5 november 2015

OUDERAVOND KLAS 1. donderdag 5 november 2015 OUDERAVOND KLAS 1 donderdag 5 november 2015 Planning van de avond Plenair deel door coördinator (Ymke Lemmens) 19.00 19.30 uur Voorstellen ouderraad 19.30 19.45 uur Klassikaal deel met mentor 19.45 20.30

Nadere informatie

Blik. Cambridge Engels

Blik. Cambridge Engels Blik op Cambridge Engels De kans is groot dat je later op plaatsen terecht komt waar Engels een belangrijke voertaal is. Misschien ga je wel voor studie of stages naar het buitenland, maar ook op Nederlandse

Nadere informatie

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school Beste ouders/verzorgers, De komende periode kiest u samen met uw zoon of dochter een middelbare school. U bezoekt met uw kind waarschijnlijk verschillende

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

Een bijzondere school!

Een bijzondere school! Een bijzondere school! Alleen al om de kwaliteit Opbrengstenkaart 2012 Onderbouw Rendement onderbouw vergelijkingsgroep: VWO % leerlingen in leerjaar 3 zonder zittenblijven 97% Opbrengstenkaart 2012 Van

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ Erkende CultuurProfielSchool Erkende VECON Business School vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 800 leerlingen Welkom op ons Wessel! De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke

Nadere informatie

LESSENTABEL HAVO/VWO ALKMAAR

LESSENTABEL HAVO/VWO ALKMAAR Lessentabel havo /atheneum /gymnasium klas 1-2 havo 1 havo 1 technasium atheneum 1 gymnasium 1 havo 2 atheneum 2 gymnasium 2 aardrijkskunde 2 2 2 2 2 2 2 biologie 2 2 2 2 Duits 3 3 3 Engels 3 3 3 3 3 3

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

Wat is het Heerbeeck International College?

Wat is het Heerbeeck International College? Wat is het Heerbeeck International College? Het HIC is een onderwijsstroom in ons havo en vwo waarin we leerlingen voorbereiden op studeren, leven en werken in een internationaal georiënteerde wereld.

Nadere informatie

Informatieavond brugklassen. (tweetalig) GYMNASIUM of ATHENEUM. Maandag 1 april 2019

Informatieavond brugklassen. (tweetalig) GYMNASIUM of ATHENEUM. Maandag 1 april 2019 Informatieavond brugklassen (tweetalig) GYMNASIUM of ATHENEUM Maandag 1 april 2019 Inhoud Wat hebben we tot nu toe gedaan? Waarom kiezen voor de klassieke talen? Wat heb je nodig voor de opleiding gymnasium?

Nadere informatie

Lessentabellen Candea College

Lessentabellen Candea College Lessentabellen 2019-2020 Candea College Leerjaar 1 Vak SB1/BK1 KM1 MH1 HV1 Nederlands 2 2 2 2 Engels 2 2 2 2 Duits 1 1 1 1 Frans 1,5 1,5 Geschiedenis 1 1 1 1 Aardrijkskunde 1 1 1 1 Biologie 1,5 1,5 1,5

Nadere informatie

NAAR DE BRUGKLAS, MAAR WELKE?

NAAR DE BRUGKLAS, MAAR WELKE? VMBO NAAR DE BRUGKLAS, MAAR WELKE? Kind: aanleg, belangstelling, prestaties,beroepswens Basisschool: toetsen, leerprestaties, interesse, motivatie, vaardigheden, gedrag. Leerlingvolgsysteem + Advies Toelatingseisen:

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Gymnasium - Atheneum

Voorlichtingsavond Gymnasium - Atheneum Hartelijk welkom Voorlichtingsavond Gymnasium - Atheneum tekst 19.30 uur: welkom / opening 19.45 uur groep 7/8 voor informatie door de school presentatie ouders in de aula: inrichting van het onderwijs

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Tweetalig vwo Iets voor jou? http://www.ikkiestto.nl/alle-filmpjes/ Tweetalig vwo Elde College Het Elde College is al vijftien jaar officieel TTO School. De enige TTO school in

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe!

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! GYMNASIUM Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! GYMNASIUM Binnen Openbare Scholengroep Sevenwolden is het mogelijk om een gymnasium diploma te halen. Hoe dat gaat, wat er binnen de school gebeurt en wat

Nadere informatie

Voorlichtingsavond HAVO- Atheneum

Voorlichtingsavond HAVO- Atheneum Hartelijk welkom Voorlichtingsavond HAVO- Atheneum tekst 19.30 uur: welkom / opening 19.45 uur groep 7/8 voor informatie door de school presentatie ouders in de aula: inrichting van het onderwijs 21.00

Nadere informatie

Lessentabel Johannes Fontanus College

Lessentabel Johannes Fontanus College Lessentabel Johannes Fontanus College 2016-2017 BRUGKLAS MH HA A G Godsdienst 2 2 2 2 Maatschappijleer Nederlands 4 4 3 3 Latijn 2 Grieks Frans 3 3 3 3 Duits Engels 3 3 Cambridge Engels 4 4 Geschiedenis

Nadere informatie

BELEEF HET ASSINK OM THUIS NA TE LEZEN

BELEEF HET ASSINK OM THUIS NA TE LEZEN BELEEF HET ASSINK OM THUIS NA TE LEZEN Locatie Bouwmeester Iedereen is anders Daarom bieden wij ondersteuning op veel gebieden Geen leerling leert hetzelfde, iedereen leert op een andere manier. Daar houden

Nadere informatie

Tweetalig Onderwijs: Er gaat een wereld voor je open!

Tweetalig Onderwijs: Er gaat een wereld voor je open! Tweetalig Onderwijs: Er gaat een wereld voor je open! Inhoud presentatie Algemene inleiding Leerlingen naar lokalen Specifieke info voor ouders Wat is TTO? CLIL (Content and Language Integrated Learning)

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

HORN. Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015

HORN. Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015 HORN Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015 WELKOM GEACHTE OUDERS Dit boekje bevat een beknopte, zakelijke weergave van de informatie

Nadere informatie

Hartelijk welkom op het Driestar College. Sector havo & vwo

Hartelijk welkom op het Driestar College. Sector havo & vwo Hartelijk welkom op het Driestar College Sector havo & vwo Programma Opening Identiteit Driestar College Presentatie sector havo & vwo Pauze (schriftelijk vragen stellen) Beantwoorden van vragen Sluiting

Nadere informatie

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015 Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium EEN GYMNASIUM? Het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, het JvO, is een zelfstandig gymnasium. Dat is een school waar alle

Nadere informatie

Informatieavond Klas 3 Welkom

Informatieavond Klas 3 Welkom Informatieavond Klas 3 Welkom Programma opening het 3 vwo team uw kind op 3 vwo communicatie LOB: Profielkeuzeproces in 3 vwo Pauze (kopje koffie in het dolninarium) kennismaking met de mentor Leerlingen

Nadere informatie

Het havo en vwo op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom

Het havo en vwo op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom Het havo en vwo op het Oostvaarders College Hartelijk welkom Doel presentatie Uitleg onderwijs in het havo en vwo op het Oostvaarders College Beantwoorden van vragen van ouders Uitgangspunten van het OVC

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel leerlingen die overwegen om deel te nemen aan de U-Talent Academie hebben vragen over het programma, de selectie, de zwaarte van het programma. In dit

Nadere informatie

aparte klas Cambridge Engels onderzoeksvaardigheden Latijn en Grieks

aparte klas Cambridge Engels onderzoeksvaardigheden Latijn en Grieks Gymnasium+ 2015 aparte klas Cambridge Engels Gymnasium+ is speciaal bedoeld voor de leerling die extra uitgedaagd wil worden en graag diep op onderwerpen in gaat. Naast de bekende vakken wordt er lesgegeven

Nadere informatie

Aanbod voortgezet onderwijs voor slimme kinderen

Aanbod voortgezet onderwijs voor slimme kinderen Aanbod voortgezet onderwijs voor slimme kinderen Welkom Arwen Kronemeijer Begeleiding ouders Oudercursussen Begeleiding kinderen Sterk in leren Sterk naar de brugklas 4 middagen of 1 hele zaterdag Informatieavonden

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 9 maart 2015. TTO Gymnasium Gymnasium +

Voorlichtingsavond 9 maart 2015. TTO Gymnasium Gymnasium + Voorlichtingsavond 9 maart 2015 TTO Gymnasium Gymnasium + Welcome Voor wie is tto? Hou je van reizen? Vind je samenwerken leuk? Je wilt goed Engels leren. Hou je van uitdagingen? Brugklas naar Engeland

Nadere informatie

Schoolinformatie. 24 november & 14 december Omdat je méér wilt

Schoolinformatie. 24 november & 14 december Omdat je méér wilt Schoolinformatie 24 november & 14 december 2016 Waarom SMC? Een school is niet alleen maar om te leren Ontwikkelen van talenten en ambities Spectrascholair Leefklimaat, Identiteit & Sfeer Mens worden Levensbeschouwing

Nadere informatie

Plusklassen atheneum en gymnasium méér dan vwo. Informatieavond 3 november 2016

Plusklassen atheneum en gymnasium méér dan vwo. Informatieavond 3 november 2016 Plusklassen atheneum en gymnasium méér dan vwo Informatieavond 3 november 2016 Hoe leert een pienter kind? Door zoveel mogelijk te lezen en kennis te verzamelen, of Door ervaringen op te doen zonder actief

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag za 19 januari 2013. Informatieavond ma 28 januari 2013. Middag groep 8 wo 30 januari 2013

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag za 19 januari 2013. Informatieavond ma 28 januari 2013. Middag groep 8 wo 30 januari 2013 Open Dag za 19 januari 2013 van 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 28 januari 2013 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 30 januari 2013 aanvang 13.30 uur Burggravenlaan Internationaal en ondernemend Bonaventuracollege

Nadere informatie

aparte klas Cambridge Engels onderzoeksvaardigheden Latijn en Grieks

aparte klas Cambridge Engels onderzoeksvaardigheden Latijn en Grieks 2019 Gymnasium+ aparte klas Cambridge Engels Gymnasium+ is speciaal bedoeld voor de leerling die extra uitdaging wil en graag diep op onderwerpen ingaat. Naast de bekende vakken zijn er lessen in Grieks,

Nadere informatie

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze!

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze! Informatieavond 2016 De Vos: jouw slimste keuze! Welkom Namens het gehele team: Onderwerp presentatie.. Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Informatie over de brugklas voor ouders

Informatie over de brugklas voor ouders Open Huis vrijdag 29 januari 2016 16.00-21.00 uur scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) Informatie over de brugklas voor ouders Open lessen 11, 12, 14 en 15 januari 2015 Deelname

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Welkom op de. Voorlichting basisscholen vervolgonderwijs OSG Sevenwolden, locatie Joure. OSG Sevenwolden Locatie Joure. Pasteurweg 1 8503 AB Joure

Welkom op de. Voorlichting basisscholen vervolgonderwijs OSG Sevenwolden, locatie Joure. OSG Sevenwolden Locatie Joure. Pasteurweg 1 8503 AB Joure Welkom op de Voorlichting basisscholen vervolgonderwijs OSG Sevenwolden, locatie Joure OSG Sevenwolden Locatie Joure Pasteurweg 1 8503 AB Joure T : 0513-657385 M : jo@sevenwolden.nl www.osgsevenwolden.nl

Nadere informatie

TTO-voorlichting WELKOM. 13 november 19:00 21:00

TTO-voorlichting WELKOM. 13 november 19:00 21:00 TTO-voorlichting WELKOM 13 november 19:00 21:00 Programma van de avond Ouders (Aula) 19:10 Presentatie TTO Pier Visser 19:40 Mentoraat klas 1 Erwin Haverink 19:50 Ervaringen van een TTO-ouder Mw. A. Bender

Nadere informatie

Cambridge. Engels VWO. www.staring.nl. 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1

Cambridge. Engels VWO. www.staring.nl. 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1 Cambridge Engels VWO www.staring.nl 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1 19-01-16 13:33 Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

WELCOME / WELKOM Informatieavond Tweetalig Onderwijs Christelijk Lyceum Zeist

WELCOME / WELKOM Informatieavond Tweetalig Onderwijs Christelijk Lyceum Zeist WELCOME / WELKOM Informatieavond Tweetalig Onderwijs Christelijk Lyceum Zeist 29 januari 2018 Programma Opening door de conrector, de heer Kees van Domselaar Ervaringen van Elise Wessels uit tto klas 5

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Yair Past het Boni bij mij? Bruggers aan het woord Yair: Ik voel me thuis op het Boni. Het is heel fijn in de brugklas. Je wordt hier

Nadere informatie

Hier leer je voor het leven

Hier leer je voor het leven BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je voor het leven Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving Leren kan op

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie